kochanka.dorna 03.11.05, 15:57 Kaczynscy! Czas zlikwidowac KRUS i oPITowac Leppera i innych milionerow ze wsi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrina_bush Czy Polacy sie czuja wolni ?! 03.11.05, 16:06 Czy Polacy sie czuja wolni ?! Mam tu watpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
gdsta Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 03.11.05, 16:55 Warto wsłuchać się w to co mówi Wałęsa. Nie ze wszystkim się zgadzam ale jak wiele prawdy jest w tym co mówi i mówił...Warto czsem poczytać zanim się zacznie mówić. A poza tym czy ktoś rozumie dlaczego Wałęsa nie ma godzinnego programu w I TVP, w którym by wykładał co chce i zapraszał kogo chce? Po co mi polityczne dyskusje paru oszołomów co chwile innych? Sa ludzie o światowym dorobku Balcerowicz, Michnik, Bartoszewski, Cimoszewicz, Kwaśniewski- za chwilę, Jolanat Kwaśniewska, Dziwisz, Henelowa, Kołakowski, Mazowiecki, Geremek ... powinni mieć szanse mówić co chcą. A kto tego będzie słuchał? ja i mniej mnie to będzie dziwiło niz godzinne dysputy chwilowych oszołomów zapraszanych przez chwilowych "prezenterów" czy jak to nazwać. Medialne gwiazdy mają pomóc zrobić takie programy anie poganiać i zadawać pytania na które odpowiedż moze jest atrakcyjna ale do niczego nie prowadzi. Albo bardzo proszę wykład. Ciekawe ile osób podpisze sie pod moim pomysłem. Ja wolę wykład niz głupkowate uśmieszki na temat o którym śmieszek w życiu nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 03.11.05, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 03.11.05, 18:19 Ja się podpisuję "tymi ręcami". W zupełności się z Tobą zgadzam. Pomimo trudnego języka, jakim posługuje się Wałęsa, mówi rzeczy ciekawe i co najważniejsze, rozsądne. Tzw. "leniwi słuchacze" (czyli dzisiejszy elektorat PiS chyba i z całą pewnościa elektorat SO, LPR) nie rozumieją Wałęsy, bo mówi tak pokretnie i tak prostym (ba! prostackim!) językiem, że trudno tu nie zmierzić się od razu. No i nie mówi tego co by się chciało aby mówił. W przeciwieństwie do b.K. (braci Kaczyńskich). Ale umiejętność samodzielnego myślenia i umiejętność wychwycenia sensu czyjejś wypowiedzi wystarcza do wychwycenia ciekawych prawd jakie Wałęsa mówi. To bardzo dziwny człowiek, ale posiada też tę dziwną "mądrość", o której marzą w większości dzisiejsi ludzie "władzy". Taki program, i w takiej formie, którą proponujesz myłby obowiązkowym punktem do obejrzenia. Dokładnie tak jak piszesz: Wałęsa, Geremek, Bartoszewski, Mazowiecki, ba, nawet z Miller i Kwaśniewski mogliby być gośćmi programu. W końcu to ci ludzie byli u władzy i mieli realną władzę. A dzisiejsza władza, skrywając się we własnych pokojach sejmowych, ukratkiem (bo oficjalnie się nie przyznając do tego) z pewnością by taki tykliczny program oglądała by nie popełniać błędów władz poprzednich. I wszyscy by mieli z tego korzyść. Łącznie z Giertychem, Rydzykiem i moim post-przedmówcą, bo mieli by kolejny program do bojkotowania. Ale w naszym kraju niestety powstanie takiego autorskiego programu jest raczej nierealne. Bo pieprzeni kapitaliści płacą tłuste dolary by posłuchać Wałęsy, a naszych "narodowych patriotów" stać tylko na opluwanie człowieka. Dosłownie: stać... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 03.11.05, 18:30 tim7 napisał: > Ale w naszym kraju niestety powstanie takiego autorskiego programu jest raczej > nierealne. Bo pieprzeni kapitaliści płacą tłuste dolary by posłuchać Wałęsy, a > naszych "narodowych patriotów" stać tylko na opluwanie człowieka. Dosłownie: > stać... ja nie pluje tak jak leci -ja pluję tylko na śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 03.11.05, 19:06 Taka jest retoryka, ...polskiego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 03.11.05, 20:42 tim7 napisał: > Taka jest retoryka, > ...polskiego katolika. Takie są wypociny UBeckiej szumowiny Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 03.11.05, 23:49 No pięknie nam się tu popisałeś... Winszuję dobrego samopoczucia podczas obrzucania ludzi błotem. Wspaniały poziom wypowiedzi, jestem pełny uznania... Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Wałęsa: obecna epoka zupełnie różni się od po 04.11.05, 01:25 popieram to w 90 procentach Odpowiedz Link Zgłoś
martino Vice versa 04.11.05, 00:18 "Czekam, kiedy wreszcie zostanie powiedziane, że żyliśmy w epoce, kiedy człowiek człowiekowi był wilkiem, a teraz jest inaczej" Nie nie, Lechu, chodziło Ci o to, że: "Czekam, kiedy wreszcie zostanie powiedziane, że żyliśmy w epoce, kiedy człowiek człowiekowi był wilkiem, a teraz jest na odwrót" :-) Odpowiedz Link Zgłoś