a.gajewski1 07.11.05, 00:07 Miała być IV Rzeczpospolita, a wraca Komuna ze swoimi "miernymi, biernymi, ale wiernymi"! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.gajewski1 Do PISu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 00:08 Choć nie jestem waszym wyborcą, to radze wywalić tego pana bo to się będzie ciągneło tak jak sprawa Kaucza i LSD! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Gdyby PO wskazała Krzyże to byłby skandal 07.11.05, 00:13 zapewne funkcjonariusze pis na tym forum (wszyscy więdzą o kogo chodzi) podnieśliby lament porównywalny do afery Rywina. Szczęśliwie nie muszą, bo to PIS wybrał pana Kryże więc Kryże wielkim Polakiem jest i już. Ps. nie potępiam sędziego Kryże i nie uważam, że jego nominacja to coś strasznego by nie bylo wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Sędzia K. 07.11.05, 04:13 Nominacja Kryże nie dziwi. Cecha podstawowa: pełna dyspozycyjność wobec władzy. Każdej władzy. Czasem mylona z "propaństwowością", mimo wszystko ta ostatnia nie jest "indyferentna" moralnie. Skuteczność i determinacja w sprawie FOZZ? Przecież to oczywiste, że FOZZ było tylko niewielkim nadużyciem w porównaniu z zamrożeniem kursu dolara na 1,5 roku. To się nazywało uwłaszczenie nomenklatury, wielki arbitraż walutowy dla wszystkich którzy mieli jakiekolwiek szanse uzyskania kredytu w zagranicznych bankach. Kto płacił? Ci trzymali waluty w polskich bankach, Ci co trzymali dolary pod materacami, Ci co mieli kredyty złotówkowe niespłacone w dniu uwolnienia kursu. Afera FOZZ to szczyt przewału na skalę kraju operacjami na walucie. Zdefraudowanie dwustukilkudziesięciu milionów wymienianych przez prasę to przy tym małe miki. Sędzia Kryże z pewnością o tym wie, determinacja ma charakter zawodowy i ambicjonalny, to można doceniać, ale wcale nie zdziwiłbym się gdyby sędzia K. sam pracował dla służb, a potem się komunistom czymś naraził i przestał awansować. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Dyspozycyjność sędziów wobec Kaczyńskiego 03.08.07, 13:59 vice_versa napisał: > Nominacja Kryże nie dziwi. Cecha podstawowa: pełna dyspozycyjność wobec władzy. > Każdej władzy. To prawda. Kaczyński, obecny prezydent, za dobrego sędziego uważa takiego, który słucha jego poleceń, a nie wydaje wyroki w oparciu o obowiązujące prawo. Stara PRL-owskia mentalność dominuje w obecnym rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Kryże skutecznie rozprawił się z mataczami FOZZ 07.11.05, 12:30 To jest jakieś osiągnięcie, zwłaszcza na tle ogólnej indolencji panującej w wymiarze sprawiedliwości. A Platformersi potrafią tylko krytykować (i jest to bardziej krytykanctwo niż krytyka). Co do faktu, że Kryże był sędzią w okresie stanu wojennego, to pomijając sprawy polityczne, w tym czasie sądy normalnie pracowały - skazywały też zbrodniarzy i złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 CZY JEST COS , CO NIE DRAŻNI PO OSTATNIO??? 07.11.05, 00:15 PO jest już prawie antydemokratyczne. W necie znalezione: Palma pierwszeństwa w konkursie na najbardziej surrealistyczne wystąpienie polityczne w Polsce 2005 roku należy się bezwarunkowo Platformie Obywatelskiej. Po zapowiedzi, że będą "twardą opozycją" wobec rządu Marcinkiewicza, poszli konsekwentnie dalej. PAP podaje dzisiaj, że na konferencji prasowej PO zapowiedziała utworzenie gabinetu cieni, "by pokazywać Polakom, jakie rozwiązania partia ta proponowałaby, gdyby była w rządzie". Przez "rozwiązania" oraz "bycie w rządzie" PO rozumie, że premierem ma być Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 A może coś na temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 00:20 Jak sądzi wyborca PIS. Może być ten Kryże czy nie? Prosze o odpowiedź TAK lub NIE?! Chyba jesteś na tyle mądry by udzielić odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: A może coś na temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 00:24 "A może coś....." śmieszny zbieg okoliczności. Zapewne prefekci doktryny kongregacji i wiary PISu uznają, że skoro obaj rozpoczeliśmy tak samo wątek to znaczy, że ktoś tu dwa nici ma. No, ale coż poradzić, skoro niektórzy widzą nawet spisek wówczas, gdy żarówka podczas konferncji polityka PIS się przepali. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Nie sądze! Teraz siedzą w sztabie i myślą 07.11.05, 00:26 co zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Nie sądze! Teraz siedzą w sztabie i myślą 07.11.05, 00:29 Na wszelki wypadek zadzwonią do Jarosława K. by nic głupiego nie uczynić. Jeszcze wybuchłby skandal i to taki poważny nie tam perfekcyjnie wyreżyserowany autorstwa Jacka K. Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 przynajmniej cos chca zrobic dla Polski! 07.11.05, 00:53 a nie jak PO zawiazac sojusz z komuchami w imie "im gorzej dla Polski tym lepiej dla nas" Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 PiSiorki wogóle nie chcą pisać ostatnio na temat:( 07.11.05, 01:24 Wczoraj jak był wątek, że rząd marcinkiewicza wycofuje się z dornych obietnic wyborczych, to było ponad 1000 komentarzy, ale żaden PiSak nie odniósł się do meritum artykułu - pisali albo, że dziennikarze to antypisowscy agitatorzy, albo starali się zmienić temat. I dzisiaj, sądząc po poście, na który odpisuje taktyka jest taka sama. Po prostu PiSaki na forum są zbyt dorne, by odnieść się merytorycznie do komentowanej sprawy. Wolą sobie podokazywać nie na temat. Bo co mieliby powiedzieć, skoro przez miesiące bluzgali na wymiar sprawiedliwości, który powinno sie oczyścić, na struktury naszego Państwa, które powinno się oczyścic z elementów PRL... A tu im PiS taki numer wyciął, automatycznie robiąc ze wszystkich swoich radykalnych internetowych propagandzistów IDIOTÓW:)) Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 [...] 07.11.05, 01:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Spróbuj zamiast strugać PiSdzielca 07.11.05, 01:31 Najłatwiej, jak się nie ma nic do powiedzenia, stwierdzić, że nie ma z kim dyskutować. A ja naprawdę jestem ciekaw opinii zwolennika PiS na temat nominacji sędziego Kryże... Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Spróbuj zamiast strugać PiSdzielca 07.11.05, 04:07 Podoba mi sie to okreslenie lizusow k..w,lepsze niz pisuary,gartuluje pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
insite Re: Spróbuj zamiast strugać PiSdzielca 07.11.05, 08:53 dziekuje, pomysl byl moj, mozesz sprawdzic w archiwum GW. vas-b napisał: > Podoba mi sie to okreslenie lizusow k..w,lepsze niz pisuary,gartuluje pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: A tak moze coś z własnej twórczości???? 07.11.05, 00:21 Równie miły PISowi twór jakiegoś przeciwnika tej formacji też można bez problemu znależć w necie i tu w kleić. Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka Re: CZY JEST COS , CO NIE DRAŻNI PO OSTATNIO??? 07.11.05, 01:15 he,he takze uwazam, że PO cos dziwnie sie zachowuje (delikatnie mówiąc) reprezentują niewiarygodna pazerność, probując nieudolnie ją ukryć pod płaszczykiem szczytnych celów. Najzabawniejsze, niektorzy w to wierza lub może raczej chcą w to wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: CZY JEST COS , CO NIE DRAŻNI PO OSTATNIO??? 07.11.05, 03:52 Oj malutki bil jestes takim samym bezmozgowiem jak twoi wodzowie,niby cos rozumiesz,a tak na prawde to w swoejej pustej muzgownicy masz tylko to co nawkladali ci blizniacy.Trzeba naprawde byc slepo zakochanym,zeby niw widziec co robili w przeszlosci,a i robia dalej twoi idole.Fajnie mamy prezydenta z wyrokiem,marszalka z wyrokiem.wiszacych na sznurku antykatolika rydzyka.I to jest partia o korzeniach katolickich i w nazwie ma prawo.mianowanie hozego to jusz calkowita kpina z narodu.Atakujesz PO,a nic nie zajakniesz sie o koalicji z leperowcami i poslami z wyrokami.To jest jedyna racja poplecznikow rydzyka i kaczunskich buta i brak poszanowania prawa i zwyklej ludzkiej uczciwosci.Klepac mozecie co chcecie z wysokimi poselskimi dietami i naszymi piniedzmi,ktore przeznaczcie,na swoje wydumane ambicje,a moze zrezygnujcie z naszych piniedzy i przakazcie je glodnym dziecim.Przynajmniej jakis pozytek badzie z waszej obecnosci w sejmie.Serdecznie zycze milego lizania k....w Odpowiedz Link Zgłoś
tantal1 Re: CZY JEST COS , CO NIE DRAŻNI PO OSTATNIO??? 07.11.05, 04:32 Pisze się mózgownicy a nie muzgownicy ale aby to wiedzieć trzeba mieć mózg a nie muzg. Tak to jest jak się w podstawówce chodziło na wagary. Mam nadzieje ,że w tabliczce mnożenia jesteś lepszy niż w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos WARA PLATFORMIE DO TEGO RZADU!!!!!!!!!! 07.11.05, 00:26 bezczelnosc tych pajacy (trudno ich traktowac powaznie po ostatnich tygodniach) nie ma granic. Jesli ktos ma prawo do ktytyki to tylko opozycja, ta faktyczna a nie OPORTUNISTYCZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 A kto jest tą opozycją? SO? LPR? PSL? 07.11.05, 00:29 przecież to uczestnicy tzw. Koalicji Widmo. Która nikt nie widział, tylko czuć jej działanie! Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos PISu to nie obchodzi, to nie ich problem :)))) 07.11.05, 00:41 to problem PO miedzy innymi :))) Panowie z platformy deklaruja sie opozycjonistami, ale jak widac (i sam mowisz) nimi nie sa :)))) Czyli chcieliby ale nie zrobia, potrafia ale nie moga itp itd. Partia nijaka, bezplciowa, bez klarownych pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos np? Czy trzeba to jeszcze rozwijac? 07.11.05, 00:59 jesli platforma decyduje sie na opozycje, to nawet tak maloliczebne partie jak SLD czy PSL, zaglusza ja w parlamencie. Juz pisalem ze jest tzw. opozycja programowa, ta prawdziwa (SLD i PSL naleza do niej) i opozycja OPORTUNISTYCZNA, czyli chocby nie wiem co, bedziemy glosowali przeciwko (tak mowi Platforma). Tego typu glosy ginal w tlumie, bo nie sa przekonywujace (nie maja mandatu, sa przeciwstawne do pogladow ludzi popierajacych itp itd). Naprawde trzeba to jeszcze tlumaczyc? Czy przedstawione w zeszlym tygodniu sadaze nie potwierdzaja tych tez? Przeciez one sa bezdyskusyjne. Chyba, ze chce sie prowadzic dyskusje taka jaka prowadzi PO w ostatnim czasie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: WARA PLATFORMIE DO TEGO RZADU!!!!!!!!!! 07.11.05, 00:49 > Jesli ktos ma prawo do ktytyki to tylko opozycja, ta faktyczna a > nie OPORTUNISTYCZNA. Widać, że łaskawy PiS nie raczy zgadzać się, aby Platforma była w opozycji. Kogo w takim razie PiS wybierze sobie na opozycję (tę faktyczną) ? Panią Szyszkowską ? Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos BEZ IRONII PROSZE 07.11.05, 01:15 PIS nie wybiera sobie opozycji, ale to opozycja sama musi zadecydowac swoje cele. PO stawia sie przed trudna sytuacja (moim zdaniem beznadziejna) jako partii wrogiej (nie opozycyjnej ale wrogiej) do rzadu. Nie zadecydowaly o tym poglady ugrupowania tylko wrogosc. Czy trzeba to jeszcze tlumaczyc prosciej??? Rozumie rozczarowanie zwollenikow PO, ale prawde mowiac PISowcy takze sa rozczarowani (niektorzy nawet zazenowani czy zniesmaczeni). Postawili trudne warunki, to prawda. Negocjowali twardo i nieustepliwie, to prawda. Ale czy to jest powod zeby odchodzic od rozmow? W prawdziwej polityce NIE MA MIEJSCA na obrazanie sie!!! To sa pojecia obce prawdziwemu politykowi!!! Jesli teraz Platforma chce ocalic twarz, to musi pokazac ze jest konsekwentna w dzialaniu, stad nastepny etap czyli WROGOSC. W najblizszym glosowaniu rozchodzi sie o WOTUM ZAUFANIA (zaufania podkreslam), a nie glosowanie za konkretna ustawa. Jesli platforma deklaruje glosowanie przeciw (nie wstrzymanie sie od glosu, jak powinna zrobic. A to jest OLBRZYMIA ROZNICA!!!) to jednoczesnie daje do zrozumienia, ze WSZYSTKIE (powtarzam - wszystkie) posuniecia rzadu ocenia negatywnie (lacznie z dzialaniami ministrow im sprzyjajacych). Takie rozwiazanie nie ma zadnych RACJONALNYCH uzasadnien co jest potwierdzeniem tezy, ze PO jest opozycja OPORTUNISTYCZNA, tzn. taka na "nie bo nie". Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 Re: BEZ IRONII PROSZE 07.11.05, 01:19 platforma juz nic nie bedzie w stanie zrobic - poza ewentualnym szkodzeniem Polsce ramie w ramie z Sld. Mam nadzieje, ze nie dojdzie do tego, ze sie tak zeszmaca Odpowiedz Link Zgłoś
mundo.v Re: BEZ IRONII PROSZE 07.11.05, 01:59 wysokiktos napisał: > PIS nie wybiera sobie opozycji, ale to opozycja sama musi zadecydowac swoje > cele. PO stawia sie przed trudna sytuacja (moim zdaniem beznadziejna) jako > partii wrogiej (nie opozycyjnej ale wrogiej) do rzadu. Nie zadecydowaly o tym > poglady ugrupowania tylko wrogosc. Slusznie! Tylko tak sie dzieje wtedy, kiedy przeciwnika chce sie wdeptac w ziemie, a nawet utopic przy pomocy brzydkich numerow robionych przez spuszczonych z lancuch bulterierow i sromotnikow. PiSuary wcale nie musialy poniewierac trupem dziadka Tuska i robic z niego hitlerowca, nie musialy robic cyrku z zasluzonymi dla antykomunistycznej dzialalnosci Komorowskim i Niesiolowskim, a takze Dorn nie musial robic sojuszu z kryminalista Lepperem. Kazdy glos sie liczy? Kryminalistow tez??? Dziwne to Prawo i jeszcze dziwniejsza Sprawiedliwosc. Kaczory przekroczyly dwie bariery: przyzwoitosci i moralnosci. Nie mowiac juz o granicy smiesznosci, a polityk, ktory jest smiechu warty jest juz politycznym trupem... Ich to trafilo na poczatku sprawdzianu z rzadzenia. A to jest malo smieszne. Dzis juz koalicja nie mialaby sensu. Za duzo krwi poplynelo .... Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos ZABAWA W POLITYKE 07.11.05, 04:34 Ton Twojej wypowiedzi wyraznie swiadczy o URAZONEJ DUMIE a nie racjonalnych powodach dlaczego do tej koalicji nie doszlo (niestety). PO do dzisiejszego dnia rozpamietuje dyskusje z kampanii, a powinna skupic sie na przyszlosci, ktora jak sama mowila przez rok, chce budowac w koalicji z PIS. Trzeba podkreslic slowo KOALICJA, czyli kompromis dwoch ROZNIE myslacych partii. PO caly czas podkresla to slowo "roznych", jako totalnie innych (wczesniej jakos tego nie zauwazajac). To jest oczywiscie totalny absurd, bo roznice coprawda w pewnych dziedzinach sa ale zasadniczo obie partie laczy wiele co podkresla PIS (a PO wczesniej tez). Zreszta bylby to idealny uklad PO z programem pro gospodarczym i pro europejskim (takie zreszta ministerstwa miala objac) a PIS skupiony generalnie na sprawach wewnatrznych. Wzajemnie mogliby sie uzupelniac. Ale PO nagle zdanie zmienilo wiec wyszlo tak jak wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: BEZ IRONII PROSZE 07.11.05, 04:18 synku ile ci placa za te dyrdymaly,widze ze z mysleniem w twoje pertii jest coraz gozej,widzialem,ze z mysleniem u was sa klopoty,ale,ze az tak wielkie to dopiero sie przkonalem,k...ry wzrostem nie przesadzaja,rozum gdyby w zerze byl minus to zero z minusem,w gebie sa lepsi od ich nauczyciela gebelsa Odpowiedz Link Zgłoś
tantal1 Re: BEZ IRONII PROSZE 07.11.05, 05:21 Gorzej nie gozej, partii nie pertii. Każdy może zauważyć , że tak sprawnie myślisz jak piszesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: BEZ IRONII PROSZE 07.11.05, 12:41 wysokiktos napisał: > PIS nie wybiera sobie opozycji, ale to opozycja sama musi zadecydowac swoje > cele. PO stawia sie przed trudna sytuacja (moim zdaniem beznadziejna) jako > partii wrogiej (nie opozycyjnej ale wrogiej) do rzadu. Nie zadecydowaly o tym > poglady ugrupowania tylko wrogosc. Czy trzeba to jeszcze tlumaczyc prosciej??? > Rozumie rozczarowanie zwollenikow PO, ale prawde mowiac PISowcy takze sa > rozczarowani (niektorzy nawet zazenowani czy zniesmaczeni). Postawili trudne > warunki, to prawda. Negocjowali twardo i nieustepliwie, to prawda. Ale czy to > jest powod zeby odchodzic od rozmow? W prawdziwej polityce NIE MA MIEJSCA na > obrazanie sie!!! To sa pojecia obce prawdziwemu politykowi!!! > Jesli teraz Platforma chce ocalic twarz, to musi pokazac ze jest konsekwentna w > dzialaniu, stad nastepny etap czyli WROGOSC. W najblizszym glosowaniu rozchodzi > sie o WOTUM ZAUFANIA (zaufania podkreslam), a nie glosowanie za konkretna > ustawa. Jesli platforma deklaruje glosowanie przeciw (nie wstrzymanie sie od > glosu, jak powinna zrobic. A to jest OLBRZYMIA ROZNICA!!!) to jednoczesnie daje > do zrozumienia, ze WSZYSTKIE (powtarzam - wszystkie) posuniecia rzadu ocenia > negatywnie (lacznie z dzialaniami ministrow im sprzyjajacych). Takie rozwiazani > e > nie ma zadnych RACJONALNYCH uzasadnien co jest potwierdzeniem tezy, ze PO jest > opozycja OPORTUNISTYCZNA, tzn. taka na "nie bo nie". DEMAGODIA, DEMAGOGAI, DEMAGOGIA....... Millerowe tluki zastopily kacze tluki. Niedlug beda tez "czasopisma" w kaczym wydaniu, oczywiscie dla dobra Polski. 2+2=17 byle glosno i duzo. Kaczorowe hordy maja dokladnie taka sama mentalnosc jak komuchy. To po prostu chamskie prymitywy.Widocznie na nic innego Polska nie zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos MALPIE MINY 07.11.05, 01:56 czlowiek sili sie na dyskusje przedstawiajac poglady, tezy, argumenty, oczekujac dyskucji, a tu wyskakuje taki POwiec i mowi: "nie, to wyjestescie glupi", "nie, to wy nie macie racji". No przeciez to nie ma sensu!!! Ale takie sa widocznie metody tych "inteligentnych" ludzi, tzn. "nie, bo nie", albo: "nie, bo ja tak chce". Jesli ktos chce wlaczyc sie do dyskusji, to po "bo..." powinien cos dodac sensownego, a nie skonczyc: "....bo nie". Jesli ktos taki nadal powtarza uparcie w kolko jedno i to samo to jest poprostu lekcewazony. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Możliwe było więcej 07.11.05, 00:33 "Dostałem w tej sprawie list od mec. Stanisława Szczuki, obrońcy w tym procesie, który lokuje mnie wśród tych, »którzy w ramach tego, co było możliwe, orzekali korzystnie «". Mój wujek w podobnej sprawie uniewinnił (z wręcz komicznym uzasadnieniem), ku wściekłości czerwonych. Odsunęli go potem od takich spraw, ale nie żałował. Można było, panie Kryże, można... Inna rzecz, że wygląda mi to tylko na jedno, niewielkie potknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Pytanie ogolne do Pis-owcow i PO-owcow; 07.11.05, 00:36 Czy poza ludzmi typu Kryze, ktorzy kiedys sie "upaprali", aleteraz mowia o tym otwarcie, przepraszaja za to, w co ich wciagnieto, i robia naprawde dobra robote, maym innych, ktorzy tak dobrze znaja stary uklad, ze moga pomoc zbudowac - skutecznie - nowy (prze wszystkich upragniony) uklad w sadownictwie? jezeli tak, to z Kryzego mozna zrezygnowac; obawiam sie, ze jednak nie; jesli ktos (zracam sie do PO i PiS-u) majakies propozycje, to czemu nie dyskutowac; ale: sprawa jest powazna; nie wylewajmy - wspolnie - "dziecka z kapiela"; to, ze ten uklad trzeba zmienic, to jasne; moze wiec nie jest glupie skorzystanie z "uslug" kogos, kto kiedys zbladzil/bladzil, ale teraz ma szczere checi (udowodnil to w procesie FOZZ-u)? sam nie wiem; moze wiec ktos cos sensownego zaproponuje? czekam na rozsadne uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Silesiusie potrafisz normalnie coś napisać 07.11.05, 00:43 naprawdę doceniach i chociaż nie czuję się anie jako PO, ani tymbardziej jako PIS to moją opinię już tu gdzieś zamieściłem: nie mam nic przeciwko nominacji sędziego Kryże. Nic takiego strasznego się nie stało, że akurat on obejmie to stanowisko. Oczywiście pociesza mnie to, że sprawiedliwość w IV RP też będzie miała swoje granice, bo o moralności Kalego już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesiusie potrafisz normalnie coś napisać 07.11.05, 01:01 sam wiesz, ze nie ma 100% moralnosci; wazne jest, zeby cokolwiek tutaj zmienic; powtarzam: nie wiem, czy Kryze jest najszczesliwszym rozwiazaniem, ale w osadzeniu afery FOZZ-u pokazal, ze cos jednak potrafi; . pozdrawiam rnrr napisał: > naprawdę doceniach i chociaż nie czuję się anie jako PO, ani tymbardziej jako > PIS to moją opinię już tu gdzieś zamieściłem: > nie mam nic przeciwko nominacji sędziego Kryże. Nic takiego strasznego się nie > stało, że akurat on obejmie to stanowisko. > > Oczywiście pociesza mnie to, że sprawiedliwość w IV RP też będzie miała swoje > granice, bo o moralności Kalego już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
mundo.v Re: Silesiusie potrafisz normalnie coś napisać 07.11.05, 01:44 rnrr napisał: > nie mam nic przeciwko nominacji sędziego Kryże. - Ty pewnie nie, ale jak widac sa tacy, ktorzy maja. Calkiem smiesznie brzmi opowiesc Kaczorow, ze....lepszego nie bylo. Skoro lepszego nie bylo, to moze rozpedzic w diably cala sedziowska menazerie, bo jesli tacy jak sedzia Kryze sa najlepsi, to co sadzic o reszcie. Nic takiego strasznego się nie > stało, że akurat on obejmie to stanowisko. > Powiedz to tym co zaliczyli pierdel. Pewnie milo sie im siedzialo z kryminalistami i roznymi takimi .... Oj! Nie byly to wakacje.... sluzba wiezienna lubila takich. A i stare garowniki, specjalnie dobierane tez mialy troche rozrywki. A sedzia Kryze mial w tej rozrywce swoj udzial. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Jako zwolennik PO:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 07.11.05, 00:43 Życze sobie totalnej dekomunizacji i totalnej lustarcji. OCZywiscie na czytelnych regułach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie jak za rządu Olszewskiego, że brano tylko tych, których się nie lubi. Ten utrwalacz systemu zły bo obcy, ale ten już dobry bo robi dla nas. Tak myślał J.Kaczyński wtedy, tak myśli i teraz. Na marginesie zobaczymy czy dostanie "status porzywdzonego" bo Wałęsa dostał! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jako zwolennik PO:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 01:04 zostaw Walese w spokoju; to akurat zly przyklad; i nie dlatego, ze mu "kasy i splendoru" zazdroscze; zorganizowanie zamachu stanu (a tym byla "nocna zmiana") kompletnie go dyskwalifikuje; wyobraz sobie, ze to Lech Kaczynski jest prezydentem, a Rokita jest premierem, i prezydent Kaczynski "kombinuje" nocna koalicje, zeby go obalic; czy tez bylbys taki wyrozumialy? bo ja nie a.gajewski1 napisał: > Życze sobie totalnej dekomunizacji i totalnej lustarcji. OCZywiscie na > czytelnych regułach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie jak za rządu Olszewskiego, że brano > tylko tych, których się nie lubi. Ten utrwalacz systemu zły bo obcy, ale ten ju > ż > dobry bo robi dla nas. Tak myślał J.Kaczyński wtedy, tak myśli i teraz. Na > marginesie zobaczymy czy dostanie "status porzywdzonego" bo Wałęsa dostał! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 No nie była to taka nocna zmiana!! 07.11.05, 01:19 Zauważ, że działo się to przy obecności kamer. Sprawa była prosta. Macierewicz dostał do ręki cudowny dar: teczki. Zamiast podejść do niego racjonalnie. Myślał, że złapał Boga za nogi i wykosi nimi wszystkich swoich przeciwników w tym samego Lecha Wałęse. Specjalnie wpisał na listę polityków z innych partii(część uniewinniona przez sąd lustracjny np. marszałek Chrzanowski), a nie wpisał nikogo z własnej parii(choć część zostało później uznana za agentów!). Była to agresja jednego obozu przeciw drugiemu. Po czym drugi obóz dokanał re-agresji przeciw pierwszemu odwołując rząd. Zauważ, że uchwała odnośnie agentów przeszła zdecydowaną większością głosów. NIkt się nie bał lustracji(może poza SLD i niektórymi posłami UD). Chodziło o problem użycia teczek wybiórczo do walki politycznej, w której mieli być zmieceni wszyscy oprócz obozu J.Kaczyńskiego wliczając prezydenta Wałęse. Akcja ta skompromitowała na wiele lat lustrację i pozwoliła powrócić komuchom do władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski GW, Michnik i gra teczkami 07.11.05, 01:39 Macierewicz robil to, co w tym czasie bylo mozliwe; "Upupili" go ci, ktorzy nie chieli, aby ktos jeszcze - poza wybranymi (w tym Michnikiem) cokolwiek o tych teczkach wiedzieli; dla Macierewicze i PC nie bylo wtedy szansy, zeby cokolwiek zmienic; wiec JKM i Pietrzyk (z Solidarnosci) dorpowadzili w sejmie do tego, ze sprawa sb-ckich ukladow ruszyla; wtedy (a pewnie flim ogladales) Niesiolowski byl za otwarciem teczek, a Rokita przeciwko: slnny debata u Lisa - wtedy jeszcze dziennikarzy TVP; Walesa-Bolek utracil to, bo wiedzial, o co idzie gra; swoja teczke "wyczyscil" (to powinien wiedziec kazdy przedszkolak polityczny w Polsce); teraz: to tylko wielki bohater; a PC z Kaczynskimi: uwazasz, ze powinni byli wejsc do rzadu Suchockiej? rzadu, ktory wydal owa slynna instrukcje (robota Rokity) o "inwilgacji prawicy"? no, juz nie przesadzaj! a.gajewski1 napisał: > Zauważ, że działo się to przy obecności kamer. Sprawa była prosta. Macierewicz > dostał do ręki cudowny dar: teczki. Zamiast podejść do niego racjonalnie. > Myślał, że złapał Boga za nogi i wykosi nimi wszystkich swoich przeciwników w > tym samego Lecha Wałęse. Specjalnie wpisał na listę polityków z innych > partii(część uniewinniona przez sąd lustracjny np. marszałek Chrzanowski), a ni > e > wpisał nikogo z własnej parii(choć część zostało później uznana za agentów!). > Była to agresja jednego obozu przeciw drugiemu. Po czym drugi obóz dokanał > re-agresji przeciw pierwszemu odwołując rząd. Zauważ, że uchwała odnośnie > agentów przeszła zdecydowaną większością głosów. NIkt się nie bał lustracji (moż > e > poza SLD i niektórymi posłami UD). Chodziło o problem użycia teczek wybiórczo d > o > walki politycznej, w której mieli być zmieceni wszyscy oprócz obozu > J.Kaczyńskiego wliczając prezydenta Wałęse. Akcja ta skompromitowała na wiele > lat lustrację i pozwoliła powrócić komuchom do władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Ale dlaczego wpisał Wałęse i Chrzanowskiego 07.11.05, 01:43 jak pierwszy dostał status pokrzywdzonego, a drugi został uniewinniony. Tak samo dobrze mógł przyjść minister Rokita i wpisać na listę agentów J.Kaczyńskiego, Macierewicza, Olszewskiego. Co by wtedy pan Macierewicz powiedział? A już szczytem było wpisanie nazwiska prezydenta(na którego jak się okazało nie ma żadnych dokumentów) Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Wałęsie chodziło tylko o taką procedure jak w 07.11.05, 01:49 Czecham i Niemczech. Tak był urząd, który stwierdzał czy ktoś był agentem czy nie(tak jak Macierewicz). Był też organ odwołujący, gdzie p.o. agentów mogli się odwołać. Na kilkadziesiąc tysięcy agentów odwołało się raptem kilkaset. Z tego sąd uniewinnił ok. 100. Tylko o to chodziło Wałęsie i Rokicie. By jakiś nawiedzony nie wpisywał nazwisk swoich wrogów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mundo.v Re: GW, Michnik i gra teczkami 07.11.05, 02:06 silesius.monachijski napisał: > Macierewicz robil to, co w tym czasie bylo mozliwe; "Upupili" go ci, ktorzy nie chieli, Nie oszukuj. Wystarczylo wtedy napisac krotki tekst ustawy i zgosic go na sali sejmowej. Ustawa to prawo, a uchwala Maciarewicza to byl prawny bubel, ktorego realizacja spowodowala blokade tematu na lata. Gdyby przeglosowano to w formie ustawy, to ta cala lustracja bylaby przeszla. Michnik i inni mieliby niewiele do powiedzenia z prostego powodu - Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Re: No nie była to taka nocna zmiana!! 07.11.05, 08:53 Zdumiewające, jak można nie znać faktów sprzed kilkunastu lat! W maju 1992 roku Sejm-na wniosek posła Korwina-Mikke - podjął uchwałę zobowiązującą ówczesnego Ministra Spraw Wewn.(Macierewicza) do sporządzenia listy posłów, senatorów i członków rządu, którzy byli współpracownikami SB (to odn. :"..Specjalnie wpisał na listę polityków z innych partii.."). Uchwała przeszła tylko dlatego, że znaczna część posłów obecnej SLD(wtedy nazywało się to bodaj SDRP) i UW nie zaszczycała swą obecnością odbywających się obrad. Macierewicz uchwałę wykonał i doręczył marszałkom, szefom klubów i premierowi sporządzone przez MSW listy agentów bezpieki, w zalakowanych kopertach z klauzulą poufności (stosunkowo mało było tam nazwisk członków ówczesnej UD, ale tu przypomnieć trzeba sprawę tzw,"komisji Michnika", która na poczatku 90-ych buszowała w archiwach SB z "błogosławieństwem" ówczesnego szefa MSW, min.Kozłowskiego). Aby dostąpić zaszczytu figurowania na tej liście należało spełniać bodaj 6 kryteriów, w tym : podpisane własnoręcznie zobowiązanie do współpracy, własnoręcznie pisane meldunki(donosy), figurowanie w rejestrze centralnym agentów, rejestrach wojewódzkich i powiatowych (tyle odn. "..użycia teczek wybiórczo do walki politycznej.."). Porównaj sobie tę listę z późniejszą tzw."Listą Milczanowskiego", obie - ze składem uczestników "okrągłego stołu", dodaj sprawę teczki agenta o pseudonimie "Bolek" - i już będziesz wiedział jakimi to siłami i dlaczego rząd Olszewskiego został obalony. I nie będziesz wypisywał bzdur. "Szukaj prawdy-prawda cię wyzwoli" Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm do Silesiusa 07.11.05, 02:26 nie głosowałem na PO (aczkolwiek od niedawna patrzę na nich z przychylnością), tym bardziej nigdy nie byłem wyborcą PiS. Problem w tym, że PiS okazał się partią fałszywców: - poseł z wyrokiem za jazdę na gazie lideruje liście elbląskiej (bo robił JK kampanię do Sentau w 1989 r.) - wicemarszałek z wyrokami - minister sportu z puli Szewińskiej i 2letnią dyskwalifikacją za doping (moralność???) - pomijam niekompetencję Ziobera i Wassermanna - to jest kwestia dyskusyjna aczkolwiek nie zauważyłem merytorycznych argumentów ze strony kaczkofanów (zwłaszcza na FK) - Kryże jest tu dopełnieniem. PRLowski sędzia stał się po prostu symbolem wiarołomstwa i głupoty PiS. A pikanterii dodaje fakt, że skazywał takie osoby jak Andrzej Czuma (kandydował z PO), Komorowski, wreszcie ś.p. Wojciech Ziembiński (blisko PC w latach 90-tych). - no i mamy pierwsze lapsusy pani minister finansów, rozporządzenie "niewykonalne" dot. WSI, mnożenie stanowisk w Sejmie Po ch... mi taka rzeczpospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: do Silesiusa 07.11.05, 02:59 Ja głosowałem na PD. ale, że Solidarność obdarzam sentymentem, bardzo mnie boli to co obserwuję dzisiaj. Scenariusz 'topienia PO' bardzo mi przypomina topienie UW za AWS, czy UD, w I kadencji. Bardzo wiele osób dziś aktywnych w topieniu PO, robiło dokładnie to samo wobec UW, żeby było śmieszniej, używano bliźniaczo podobnej argumentacji, że "liberalni, aroganccy (uważają, że wiedzą lepiej), że proniemieccy, że chcą sprzedać Polskę, że współpracują z SLD - wtedy z SDPR, że kryją mafię i kryminalistów". Może PO sobie z tym lepiej poradzi, ale zadane rany znów dzielą społeczeństwo i znów spychaja merytoryczną dyskusję na plan dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Pytanie ogolne do Pis-owcow i PO-owcow; 07.11.05, 10:59 A może czując koniec rządów SLD zabezpieczał się na przyszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
stupendo dajcie spokój 07.11.05, 01:06 Chichotem historii jest to, że sędziego Kryże powołano na to stanowisko. Jeszcze większym byłoby, gdyby doszło do koalicji. Wtedy sędzia Kryże prawdopodobnie współdziałałby w rządzie z Ministrem Obrony Narodowej (chyba że Komorowski zostałby Marszałkiem). Ale nie to jest istotne. W „tamtych” czasach orzekali sędziowie oprawcy (np. proces w sprawie tzw. afery mięsnej) oraz ci, którzy narażając nie tylko karierę, ale i siebie, „prostowali” niejako dzikość tego systemu. Owszem powołanie do funkcji Przewodniczącego IV Wydziału Karnego jest zastanawiające z punktu widzenia jego kompetencji. Bezsporne jest też, że taki awans musiał zostać w pewien sposób „zaakceptowany”. Jednak fakt, że sędzia nie widnieje na „liście helsińskiej” daje jeszcze więcej do myślenia i powinno to wystarczyć dla oceny postępowania tego człowieka. Jeden proces polityczny, dla Komorowskiego o jeden za dużo, nie daje jeszcze podstaw do przekreślenia czyjegoś życia. Swoją drogą to uważam, że żenujący stał się zwyczaj w Polsce szukania haków, tak jak w minionej kampanii wyborczej. Obie strony prześcigały się w tym i obie zaprzeczały, że mają z tym coś wspólnego. Kompetencje schodzą na dalszy plan i ustępują miejsca „krystalicznie czystym” (do czasu), acz głupiutkim osobnikom. Wracając do wiceministra – podziwiam za odwagę, biorąc pod uwagę doświadczenia sędzi Piwnik. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: dajcie spokój 07.11.05, 01:22 masz duzo racji: nie mozemy zakladac, ze wszyscy sa "swietymi"; Kryze blad popelnil, i do tego sie przyznal. Zrobil ostatnio duzo dobrej roboty; dajmy mu szanse; sam mialem inne doswiadczenia z "sedziami" kolegiow prl-owskich, ktorzy grozili mi, ze jak mnie zapudluja, to kryminalisci w celi "obrobia mi d.."; tak sie jednak nie stalo, a to dlatego, ze jak - dwa razy "posadzono" mnie do celi z kryminalistami, to spotykal mnie raczej respekt: "polityczn`? no, no"; wiem, jakie byly czasy; wiem, ze Kryzemu lepiej sie wiodlo ode mnie; ale: chce mu dac szanse; jak robote "spieprzy", to won; narazie, niech robi, co najlepiej potrafi, wyreok w aferze FOZZ-u, i jego sobiste zaangazowanie nabily mu u mnie "plu,sow"; pozyjemy, zobaczymy; stupendo napisał: > Chichotem historii jest to, że sędziego Kryże powołano na to stanowisko. > Jeszcze większym byłoby, gdyby doszło do koalicji. Wtedy sędzia Kryże > prawdopodobnie współdziałałby w rządzie z Ministrem Obrony Narodowej (chyba że > Komorowski zostałby Marszałkiem). Ale nie to jest istotne. W „tamtychR > 21; czasach > orzekali sędziowie oprawcy (np. proces w sprawie tzw. afery mięsnej) oraz ci, > którzy narażając nie tylko karierę, ale i siebie, „prostowali” niej > ako dzikość > tego systemu. Owszem powołanie do funkcji Przewodniczącego IV Wydziału Karnego > jest zastanawiające z punktu widzenia jego kompetencji. Bezsporne jest też, że > taki awans musiał zostać w pewien sposób „zaakceptowany”. Jednak fa > kt, że > sędzia nie widnieje na „liście helsińskiej” daje jeszcze więcej do > myślenia i > powinno to wystarczyć dla oceny postępowania tego człowieka. Jeden proces > polityczny, dla Komorowskiego o jeden za dużo, nie daje jeszcze podstaw do > przekreślenia czyjegoś życia. Swoją drogą to uważam, że żenujący stał się > zwyczaj w Polsce szukania haków, tak jak w minionej kampanii wyborczej. Obie > strony prześcigały się w tym i obie zaprzeczały, że mają z tym coś wspólnego. > Kompetencje schodzą na dalszy plan i ustępują miejsca „krystalicznie czys > tym” > (do czasu), acz głupiutkim osobnikom. Wracając do wiceministra – podziwia > m za > odwagę, biorąc pod uwagę doświadczenia sędzi Piwnik. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Znasz przysłowie. A u was biją murzynów. 07.11.05, 01:31 Teraz przy każdej sprawie będzie to przypominane nowemu rządowi. Pamiętam sprawe Kaucza co oskarżał opozycjonistów. Musiał odejść. Żądam czytelnych reguł. Jak wszyscy to wszyscy. NIkt nie broni mu być sędzią, ale IV Rzeczpospolita od nominacji dyspozycyjnego sędziego to błąd, a błędy na przykłądzie Millera ciągną się długo! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Mala/duza roznica jest 07.11.05, 01:42 Kaucz sie wogole nie zmienil, a Kryze jednak ruszyl tym korupcyjno- sluzbospecjalnym ukladem; oceniajmy ich po tym, co robili/robia, a nie na zasadzie: skoro jeden i drugi sie kiedys "utytlali", to to samo; Kaucz tego polskiego "blotka" bronil, a Kryze czysci; a to jest jednak zasadnicza roznica; a.gajewski1 napisał: > Teraz przy każdej sprawie będzie to przypominane nowemu rządowi. Pamiętam spraw > e > Kaucza co oskarżał opozycjonistów. Musiał odejść. Żądam czytelnych reguł. Jak > wszyscy to wszyscy. NIkt nie broni mu być sędzią, ale IV Rzeczpospolita od > nominacji dyspozycyjnego sędziego to błąd, a błędy na przykłądzie Millera ciągn > ą > się długo! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 A przepraszam! Moja wina!!!!!!!!!!! 07.11.05, 02:06 Biegłych powołuje prokurator, a nie sędzia!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Chciałem zwrócić uwagę na drobny szczegół!!!!!!!!! 07.11.05, 01:25 Sędzia Kryże jest podległy Każdej władzy. Czy to PRL czy III Rzeczpospolita, czy to IV Rzesza(Rzeczpospolita). Po przejęciu sprawy po piwnik. Opóźnił proces o ponad rok. Przypominam dziwne numery z biegłymi, które przedłużyły proces o wiele miesięcy( w rezultacie część win się przedawniła). Nie wspomne już, że skazali tylko jakiś emerytów. Na ławie powinni siedzieć członkowie RN FOZZ(m.i. Rossati i wielu obecnych doradców Kwacha). Dopiero w końcowej fazie procesu jak media podniosły raban, Kryże przy blasku kamer pokazywał swoje poświęcenie sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Chciałem zwrócić uwagę na drobny szczegół!!!! 07.11.05, 01:47 z tego, co mi mowil prawnik, pracujacy przy sprawie, to Kryzemu rzucano klody pod nogi, kiedy stalo sie jasne, ze nie bedzie tak dyspozycyjny, jak piwnik; chwala mu za to, ze wogole cos wyszlo na swiatlo dzienne; teraz jest duza szansa, ze skazani zaczna sypac innych, bo "nie widzi im sie" kladzenie glowy pod topor za innych zbojow; masz racje, co do Rosatiego, ale udowodnij to (szczegolnie w ukladzie, ktory ostatnio polska "praworzadnoscia" rzadzil); moze Kryze sie jeszcze przyda? a.gajewski1 napisał: > Sędzia Kryże jest podległy Każdej władzy. Czy to PRL czy III Rzeczpospolita, cz > y > to IV Rzesza(Rzeczpospolita). Po przejęciu sprawy po piwnik. Opóźnił proces o > ponad rok. Przypominam dziwne numery z biegłymi, które przedłużyły proces o > wiele miesięcy( w rezultacie część win się przedawniła). Nie wspomne już, że > skazali tylko jakiś emerytów. Na ławie powinni siedzieć członkowie RN FOZZ (m.i. > Rossati i wielu obecnych doradców Kwacha). Dopiero w końcowej fazie procesu ja > k > media podniosły raban, Kryże przy blasku kamer pokazywał swoje poświęcenie spra > wie! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Inny szczegół!!!! 07.11.05, 02:11 Kryże, tak jak przedtem Piwnik przy sprawach paru gangsterów, pokazali, że Sąd ma instrumenty, które pozwalają dyscyplinować grających na czas adwokatów i leniwych prokuratorów, że można przy pewnej determinacji szybko prowadzić nawet trudne sprawy, nie mówiąć już o 'drobnicy'. Niech teraz kryże popracuje nad takimi regulacjami, które nakażą sędziom stosować wspomniane instrumenty. Pierwszym podsądnym, na którym by to można wypróbować mógłby byc Lepper:)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Inny szczegół!!!! 07.11.05, 02:21 tylko, ze Lepper - przy calym szacunku dla osoby wicemarszalka sejmu - to pikus przy tej skali przestepstw, jak FOZZ (i pare innych spraw, m.in. sprawa zabojstwa Papaly); Piwnik jets zlym przykladem. sama sie "kumala" z mafia, i to w III RP; sama sie osmieszyla; Kryze - pod tym wzgledem - jest jeszcze "czysty"; zobaczymy, co wskora; doktorhabilitowany.1 napisał: > Kryże, tak jak przedtem Piwnik przy sprawach paru gangsterów, pokazali, że Sąd > ma instrumenty, które pozwalają dyscyplinować grających na czas adwokatów i > leniwych prokuratorów, że można przy pewnej determinacji szybko prowadzić nawet > > trudne sprawy, nie mówiąć już o 'drobnicy'. Niech teraz kryże popracuje nad > takimi regulacjami, które nakażą sędziom stosować wspomniane instrumenty. > Pierwszym podsądnym, na którym by to można wypróbować mógłby byc Lepper:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Inny szczegół!!!! 07.11.05, 02:35 Mi bardziej chodziło o to, że każdy sędzia ma środki do sprawnego prowadzenia rozpraw - nie wdawać się w tricki prawnicze i wymagać odpowiedzialności od stron. Te procedury można jeszcze usprawnić i to powinno byc zadanie MS. Nie wnikam w 'kwalifikacje moralne' osób,które opisałem, tylko pisałem, że pokazały, że jak się chce, to można. Żeby tylko wszystkim sie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Inny szczegół!!!! 07.11.05, 03:14 zgadzam sie z Toba, ale trzeba tez umiec roznicowac: Lepper to naprawde zaden problem dla polskiej praworzadnosci; to raczej karta rozgrywana przez PO w rozmowach o koalicji ("oby korzystnej dla nas") z PiS-em doktorhabilitowany.1 napisał: > Mi bardziej chodziło o to, że każdy sędzia ma środki do sprawnego prowadzenia > rozpraw - nie wdawać się w tricki prawnicze i wymagać odpowiedzialności od > stron. Te procedury można jeszcze usprawnić i to powinno byc zadanie MS. Nie > wnikam w 'kwalifikacje moralne' osób,które opisałem, tylko pisałem, że > pokazały, że jak się chce, to można. Żeby tylko wszystkim sie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 "Sędzia" Kryże pasuje... 07.11.05, 01:07 ...do ministra Ziobra. Ta sama kategoria ludzi. Pan Kryże znakomicie pasuje do tzw. prawa i tzw. sprawiedliwości - jeśli w uzasadnieniu postanowienia (sprawa FOZZ) sędzia pisze "Sąd zdaje sobie sprawę, że naruszył przepis procedury karnej" to chyba nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Sędzia" Kryże pasuje... 07.11.05, 01:23 zeby ten "uklad", zwiazany ze sluzbami specjalnymi "ruszyc", to trzeba sie bylo niezle "naglowkowac"; dobrze, ze Kryze to "ruszyl" paul_78 napisał: > ...do ministra Ziobra. Ta sama kategoria ludzi. > Pan Kryże znakomicie pasuje do tzw. prawa i tzw. sprawiedliwości - jeśli w > uzasadnieniu postanowienia (sprawa FOZZ) sędzia pisze "Sąd zdaje sobie sprawę, > że naruszył przepis procedury karnej" to chyba nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Pamiętajmy, że Komorowski przyjął przeprosiny 07.11.05, 01:16 To prawda, że PiS tą nominacją po raz kolejny pokazał, że traktuje niepoważnie swoje własne postulaty, ale nie powinno się robić z sędziego Kryże kozła ofiarnego w walce politycznej. 25 lat temu orzekał, jako młody chłopak, zgodnie z wolą władzy ludowej,ale nie uważam, że powinno to przekreślać wszystko co robił później. Komorowski traktuje tę sprawę podobnie. Inna sprawa, że to nakłada na PiS obowiązek dokładnego i obiektywnego ustalenia reguł obiecywanej weryfikacji urzędników i funkcjonariuszy. teraz PiSowi będzie o wiele trudniej wykazać wielu służalcom PRLu ich winy. Ale może od tej pory będzie się brało pod uwagę to, czy ktoś naprawdę robił coś złego, a nie tylko fakt, że np. jakiś sbek opisał go w swym raporcie jako współpracownika tylko po to, by przełożeni pochwalili go za skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pamiętajmy, że Komorowski przyjął przeprosiny 07.11.05, 01:48 nieczesto sie z Toba moge zgodzic, ale tu akurat masz racje doktorhabilitowany.1 napisał: > To prawda, że PiS tą nominacją po raz kolejny pokazał, że traktuje niepoważnie > swoje własne postulaty, ale nie powinno się robić z sędziego Kryże kozła > ofiarnego w walce politycznej. 25 lat temu orzekał, jako młody chłopak, zgodnie > > z wolą władzy ludowej,ale nie uważam, że powinno to przekreślać wszystko co > robił później. Komorowski traktuje tę sprawę podobnie. Inna sprawa, że to > nakłada na PiS obowiązek dokładnego i obiektywnego ustalenia reguł obiecywanej > weryfikacji urzędników i funkcjonariuszy. teraz PiSowi będzie o wiele trudniej > wykazać wielu służalcom PRLu ich winy. Ale może od tej pory będzie się brało > pod uwagę to, czy ktoś naprawdę robił coś złego, a nie tylko fakt, że np. jakiś > > sbek opisał go w swym raporcie jako współpracownika tylko po to, by przełożeni > pochwalili go za skuteczność. > > Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 A ja się z wami nie zgodze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 01:54 Należy kosić wszystkich sługasów poprzedniego systemu dla zasady. Niech młode pokolenie patrzy i się uczy. Jak zaczniemy stosować selektywność to znów wszystko będzie robione po znajomości. Tego zwolnimy bo ten SB kiedyś źle o nas mówił, a tego nie bo to znajomy sąsiadki. Nie mam nic do sędziego Kryże, ale chyba powinien pozostać sędzią. W tej roli chyba czuje się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A ja się z wami nie zgodze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 02:05 a.gajewski1 napisał: > Należy kosić wszystkich sługasów poprzedniego systemu dla zasady. Niech młode > pokolenie patrzy i się uczy. Jak zaczniemy stosować selektywność to znów > wszystko będzie robione po znajomości. a ja zawsze powtarzam: 'kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień!" Jeżeli tego nie zrozumiemy, zawsze będą ludzie o mentalności Robespierra i Marata, którzy z radością skatują przeciwnika, samemu popełniając o wiele cięższe przewinienia. My mamy się trzymać standartów nie ptrząc na innych. Innych możemy potępiać nie za to, że byli w nieodpowiednim miejscu i czasie, ale za to, że np. nie wykazują skruchy i są zatwardziałymi skur...lami. Tego zwolnimy bo ten SB kiedyś źle o nas > mówił, a tego nie bo to znajomy sąsiadki. Z tym oczywiście się zgadzam. Dość nepotyzmu i podwójnych standartów. Niech decyduja kompetencje i obiektywne kryteria - zarówno w karaniu, jak promowaniu ludzi. Nie mam nic do sędziego Kryże, ale > chyba powinien pozostać sędzią. W tej roli chyba czuje się najlepiej. To inna sprawa. Niech pozostanie ministrem, ale niech PiS powie wyraźnie, że będzie stosował prawo i obiektywne reguły wobec wszystkich, a nie tylko 'swoich'. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 To troche nie tak! 07.11.05, 02:11 Robespierre i Marate wzięli się stad, że siadał sobie trybunał i orzekał czy ktoś jest za republiką czy przeciw. Dokładnie jak w przypadku PiS usiądzie sobie Dorn z Ziobrem i Wassermanem i orzekną dokładnie jak Robespierre. Ty jesteś za IV Rzeczpospolitą, a ty jesteś przeciw. Wszystko bierze się z uznaniowości. Gdyby przyjąć jeden klucz dla wszystkich to by nie było takich problemów jak mamy teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To dokładnie tak! 07.11.05, 02:37 O tym właśnie pisałem:)) Czyli się zgadzamy co do zasad, może trochę się róznimy, co do wykonania:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To troche nie tak! 07.11.05, 02:37 Tobie ciagle wypowiedz Rokity z programu "Prosto w oczy" u Olejnik w glowie, choc ostanio sam przyznal, ze palnal glupstwo; Rokita dobrze wie, ze bez Dorna, Ziobry i Wassermana, nic istotnego sie w Polsce nie zmieni; oni sie do tego przygotowywali od lat, i potrafia ten uklad zmienic a.gajewski1 napisał: > Robespierre i Marate wzięli się stad, że siadał sobie trybunał i orzekał czy > ktoś jest za republiką czy przeciw. Dokładnie jak w przypadku PiS usiądzie sobi > e > Dorn z Ziobrem i Wassermanem i orzekną dokładnie jak Robespierre. Ty jesteś za > IV Rzeczpospolitą, a ty jesteś przeciw. Wszystko bierze się z uznaniowości. > Gdyby przyjąć jeden klucz dla wszystkich to by nie było takich problemów jak > mamy teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 wiesz silesiusie, jedno jest smutne... 07.11.05, 01:58 Że tyle jadu wylało się na tym forum ze wszystkich stron, ale też było widać, że wielu, nawet nawiedzonych, wierzy w to, o czym pisze. Dyskutowaliśmy, bluzgaliśmy się nawzajem, przekonywaliśmy, obrażaliśmy, czasem sie śmialiśmy... I po co były te emocje? Skoro my to traktowaliśmy poważnie, a politycy nie? Musimy zacząć mocno uważać, kiedy tłumaczymy postepowanie polityków, czy wręcz gwarantujemy ich dobre intencje. My na nich liczymy, a oni się nie liczą z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: wiesz silesiusie, jedno jest smutne... 07.11.05, 02:13 mnie sie zas wydaje, ze beda sie liczyc, bo innego wyjscia nie maja; to, ze "spieprzyli" koalicje POPiS-u, to juz dla nich wszystkich wielka przegrana; teraz musza dzialac (obojetnie, czy sam PiS, bo PO jeszcze porazki wyborczej nie "przetrawila" - Ty pewnie masz inne zdanie); a wazne jest, zeby cos sie wogole ruszylo; i niech nawet Kryze cos do tego wniesie (a propos: nie jest ministrem, bo ministrem jest jednak Ziobro); oby tylko sprawy szly do przodu; ja i tak wierze, ze - predzej czy pozniej - PO sie z PiS-em "zgada"; innego wyjscia nie maja; inaczej przegraja nastepne wybory z kretesem; doktorhabilitowany.1 napisał: > Że tyle jadu wylało się na tym forum ze wszystkich stron, ale też było widać, > że wielu, nawet nawiedzonych, wierzy w to, o czym pisze. Dyskutowaliśmy, > bluzgaliśmy się nawzajem, przekonywaliśmy, obrażaliśmy, czasem sie śmialiśmy... > > I po co były te emocje? Skoro my to traktowaliśmy poważnie, a politycy nie? > Musimy zacząć mocno uważać, kiedy tłumaczymy postepowanie polityków, czy wręcz > gwarantujemy ich dobre intencje. My na nich liczymy, a oni się nie liczą z > nami... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 oby.... 07.11.05, 02:27 Choć przegrali już nasz entuzjazm. W nowej atmosferze nie będą już tak skorzy do podejmowania odważnych decyzji, a szkoda, bo niektóre byłyby naprawdę potrzebne. Chciałbym, żeby te dzisiejsze sfary przełożyły się w przyszłości na lepszą jakość sprawowania władzy i ogólnie uprawiania polityki: dość demagogii i unikania dyskusji o ważnych sprawach - to można zostawić Lepperowi, niech sie sam kompromituje. Niech ta wojna PiSu z PO posłuży do spokojniejszego odtworzenia Solidarności. widać teraz jak łatwo rzucać oskarżenia, które rujnują nie tylko reputację oskarżanego, ale też oskarżyciela. Moim zdaniem podobnie było juz wcześniej, np. w wojnie na górze - zniszczono możliwość współpracy z Wałęsą, Mazowieckim, Kaczyńskimi i innymi, tymi ludźmi, którzy tak pięknie przyczynili się do odzyskania Niepodległości. Dziś można odtworzyć spiralę agresji, która narastała, tylko dlatego, że czyjeś ambicje zostały urażone, czy czyjeś plany polityczne wydawały sie najważniejsze. Tak łatwo było oskarżać o zdradę, sprzedawczykostwo, złe intencje. Tak łatwo było pogrzebać idee Solidarności ku uciesze Czerwonych. Teraz, kiedy wszystko chyba juz zostało zniszczone, może przyszedł czas odnowy? Wszyscy powinni się ukorzyć, prosić wzajemnie o przebaczenie i starać się odkupić winy pracą dla Polski. Byłoby pięknie... Ale chyba tak pięknie być nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: oby.... 07.11.05, 02:33 mam jednak - tak jak i Ty, ze cos "ruszy z miejsca"; tylko prosze: bez Walesy i bez Mazowieckiego: to sa zgrane i... przegrane karty; co do reszty, to podpisuje sie pod Twoim postem/apelem: robmy cos sensownego wspolnie; doktorhabilitowany.1 napisał: > Choć przegrali już nasz entuzjazm. W nowej atmosferze nie będą już tak skorzy > do podejmowania odważnych decyzji, a szkoda, bo niektóre byłyby naprawdę > potrzebne. > Chciałbym, żeby te dzisiejsze sfary przełożyły się w przyszłości na lepszą > jakość sprawowania władzy i ogólnie uprawiania polityki: dość demagogii i > unikania dyskusji o ważnych sprawach - to można zostawić Lepperowi, niech sie > sam kompromituje. Niech ta wojna PiSu z PO posłuży do spokojniejszego > odtworzenia Solidarności. widać teraz jak łatwo rzucać oskarżenia, które > rujnują nie tylko reputację oskarżanego, ale też oskarżyciela. Moim zdaniem > podobnie było juz wcześniej, np. w wojnie na górze - zniszczono możliwość > współpracy z Wałęsą, Mazowieckim, Kaczyńskimi i innymi, tymi ludźmi, którzy tak > > pięknie przyczynili się do odzyskania Niepodległości. Dziś można odtworzyć > spiralę agresji, która narastała, tylko dlatego, że czyjeś ambicje zostały > urażone, czy czyjeś plany polityczne wydawały sie najważniejsze. Tak łatwo było > > oskarżać o zdradę, sprzedawczykostwo, złe intencje. Tak łatwo było pogrzebać > idee Solidarności ku uciesze Czerwonych. Teraz, kiedy wszystko chyba juz > zostało zniszczone, może przyszedł czas odnowy? Wszyscy powinni się ukorzyć, > prosić wzajemnie o przebaczenie i starać się odkupić winy pracą dla Polski. > Byłoby pięknie... Ale chyba tak pięknie być nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: oby.... 07.11.05, 02:48 silesius.monachijski napisał: > mam jednak - tak jak i Ty, ze cos "ruszy z miejsca"; tylko prosze: bez Walesy i > > bez Mazowieckiego: to sa zgrane i... przegrane karty; co do reszty, to > podpisuje sie pod Twoim postem/apelem: robmy cos sensownego wspolnie; Róbmy coś! Ale jedna uwaga - dla mnie to w jaki sposób opisywano Mazowieckiego i Wałęsę, bardzo przypomina to co sie dzieje dziś między PiS i PO. Pojawiało się na ich temat mnóstwo pomówień i kalumnii, rzucanych ot tak, żeby dokopać i pozbawic ich wiarygodności. Wtedy Mazowiecki mówił o grubej linii, a dziś PiS ją w pewnym sensie stosuje wobec Kryże. Tak naprawdę nie ma żadnych argumentów obiektywnych, które by dowodziły, że Mazowiecki, Wałęsa, czy Kaczyński są gorsi od Olszewskiego, czy np. Marka Jurka - każdy czymś sie nie popisał, ale ich obowiązkiem jest praca dla Polski. Ale to wszystko detale i nazwiska. W gruncie rzeczy liczy się tylko to, by Polacy, a zwłaszcza politycy, pokazywali więcej kultury osobistej i chęci wspólnej pracy dla dobra Narodu, a nie wykańczali się wzajemnie i toczyli jałowe spory. My też powinniśmy ich unikać. Po prostu szanujmy się nawzajem i przestańmy udawać, że tylko przez to, że różnimy sie w pewnych sprawach, nie możemy robić dobrych rzeczy razem. Ja wiem, że możemy, ale potrzebna jest chęć zaufania, i wiary, że wszyscy pragniemy dobra Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Przzepraszam ze sie wtrace... 07.11.05, 02:55 ale ja chce azeby Platforme Obywatelska zatopic raz na zawsze. Wtedy dopiero scena polityczna w Polsce troche bardziej sie przetasuje a na ich miejsce przyjda inni. Nie ma partii i politykow nie zastapionych. Trupy poliityczne powinny byc pochowane 3 metry pod ziemia. To co ty piszesz to takie austryjackie gadanie czyli siusianie po scianie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie ma za co:)) 07.11.05, 03:02 No to zatopmy wszystkich naszych polityków, bo każdemu można coś zarzucić. ale to nie popchnie Polski do przodu. Obowiązkiem polityków nie jest wzajemne zatapianie, ale praca dla Ciebie i dla mnie i dla naszych dzieci. Niech ci idioci skończą bawić sie w kogucików, czy buldogi pod dywanem, a zajmą się pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Oni sie wlasnie tak bawia poniewaz my im na to... 07.11.05, 03:09 pozwalamy naszym niezdecydowaniem i ciaglym wracaniem i rozgzebywaniem przwszlosci. Polsce sa potrzebne 2 lub dobrze zorganizowane partie politycczne na mizre XXI wieku bez calej tej klonowanej przez mutacje drobnicy partyjnej. Jedynym sposobem na uzdrowienie sceny politycznej w Polsce jest wycinanie w pien skompromitowanych i przegranych politykow i partii politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: oby.... 07.11.05, 03:18 moglbym powiedziec: zgoda; ale jednak. Walesa (ze swoim rodzinnym prawie imperium: syn w séjmie z PO i corka - szefowa kancelarii) i Mazowiecki, uciekajacy przed odpowiedzialnoscia za dotychczasowa polityke do PD, to "zgrane karty"; co do reszty: to nie mam zadnych zastrzezen; doktorhabilitowany.1 napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > mam jednak - tak jak i Ty, ze cos "ruszy z miejsca"; tylko prosze: bez Wa > lesy > i > > > > bez Mazowieckiego: to sa zgrane i... przegrane karty; co do reszty, to > > podpisuje sie pod Twoim postem/apelem: robmy cos sensownego wspolnie; > > Róbmy coś! Ale jedna uwaga - dla mnie to w jaki sposób opisywano Mazowieckiego > i Wałęsę, bardzo przypomina to co sie dzieje dziś między PiS i PO. Pojawiało > się na ich temat mnóstwo pomówień i kalumnii, rzucanych ot tak, żeby dokopać i > pozbawic ich wiarygodności. Wtedy Mazowiecki mówił o grubej linii, a dziś PiS > ją w pewnym sensie stosuje wobec Kryże. Tak naprawdę nie ma żadnych argumentów > obiektywnych, które by dowodziły, że Mazowiecki, Wałęsa, czy Kaczyński są gorsi > > od Olszewskiego, czy np. Marka Jurka - każdy czymś sie nie popisał, ale ich > obowiązkiem jest praca dla Polski. Ale to wszystko detale i nazwiska. W gruncie > > rzeczy liczy się tylko to, by Polacy, a zwłaszcza politycy, pokazywali więcej > kultury osobistej i chęci wspólnej pracy dla dobra Narodu, a nie wykańczali się > > wzajemnie i toczyli jałowe spory. My też powinniśmy ich unikać. Po prostu > szanujmy się nawzajem i przestańmy udawać, że tylko przez to, że różnimy sie w > pewnych sprawach, nie możemy robić dobrych rzeczy razem. Ja wiem, że możemy, > ale potrzebna jest chęć zaufania, i wiary, że wszyscy pragniemy dobra Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Czemu Ty nie piszesz o sędzim Kryże? 07.11.05, 01:28 Cały czas próbujesz zmienić temat:))) Głupio Ci, czy po prostu nie masz nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A może przestań odbijać piłeczkę i coś nt? 07.11.05, 01:33 Co sądzisz o nominacji sędziego Kryże i jego wyroku na opozycjonistów? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Purysta4 się wypurtał i zniknął:)) 07.11.05, 02:14 Oczywiście nie podjął rękawicy i omieszkał napisać o sprawie sędziego Kryże. Łatwo mu przychodziło powielać slogany sztabu PiS, ale od siebie nie potrafił nic napisać... Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Doktorze... 07.11.05, 02:19 nie oczekuj od kaczystów niczego. Ja podejmowałem wątki o kompetencjach Ziobera, o sukcesach Kaczyńskiego jako MS, o zasługach posła z wyrokiem z Elbląga... i k.... nigdy merytorycznego argumentu - nawet mimo małego wykładu z prawa karnego Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Elfhelmie, oby Thor miał Cię w opiece:)) 07.11.05, 02:31 Nie pomyliłem się doszukując się skandynawskich źródeł w nicku? Ad rem: oczekuję od każdego, kto kogoś o coś oskarża bycia lepszym od oskarżanego... Naiwnie... Ale dzisiaj po silesiusie widać,że są tacy, którzy mają inne zdanie niż ja, a potrafią, jak chcą oczywiście:)) argumentować swoje opinie. Daje to nadzieję na rzeczowe dyskusje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Cala ta dyskusja jest bezprzedmiotowa... 07.11.05, 02:06 Cala ta dyskusja jest bezprzedmiotowa. Kryze byl sedzil w warunkach prawnych jakie istnialy w PRL oraz stosowla prawo jakie wtedy obowiazywalo i jak wynika z tego co przeczytalem najlagodniej jak tylko mogl w tamtych warunkach. To ze Komoerowski i inni byli sadzeni i otrzymywali takie czy inne wyroki to jest calkiem inna sprawa poniewaz wtedy nikt nie mogl powiesic prawa na 'chaku na kapelusz' i pojsc sobie na male czy duze piwo. Ta cala sprawa z sedzia Kryze i Komorowskim to czysta hipokryzja. PO zarzuca za A.Lepper z SO byl karany czy ma jakies tam wyroki. Lepper tak samo jak Komorowski walczyl z niesprawiedliwoscia tak jak ja rozumial a to ze A.Lepper krytykuje pwene aspekty w zycui III RP wcale nie robi z niego pospolitego przestepcy. PO jak dziewica z cnota w lokciu jest pelna samouwielbienia jezeli chodzi o Komorowskiego natomiast smierdzi na mile hipokryzja w sprawie A.Leppera z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Istnieje drona róznica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 07.11.05, 02:13 Porównywanie śpiewania niepodległościowych pieśni przed GNŻ, a skatowanie człowieka prawie na śmierć to chyba jednak pewna subtelna róznica! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Trudno jest znac wszystkie wyroki wszystkich... 07.11.05, 02:39 jezeki nie ma sie takiej duzej gowy jak pewien polityk z PO. Sady w III RP tez nie byly najbardziej obiektywne jezeli chodzi chociazby o wielu prominentnych politykow. Z A.Lepperem to chyba byla taka sprawa ze na wszelki sposob probowalo sie go zniszczyc i rozbic SO wiec probowalo sie wszystkich sposobow azeby go stawiac przed sadami. Jezeli byl winny to powinien za to odpowiedziec ale w panstwie prawa nie mozna kogos niszczyc stawiajac mu tylko zarzuty. POdmiot jest niewinny tak dlugoa az nie udowodni mu sie winy poza wszelka watpliwosc. Wydaje mi sie ze jest to warte do zapamietania przez wszystkich krytykow A.Leppera i innych nie wygodnych politycznie oponentow. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Jak Lepper był zbrojnym ramieniem SLD 07.11.05, 02:56 to Kaczory mówiły, że jest on kierowany przez SB. Teraz słysze, że to kulturalny starszy Pan i całe życie mu komuchy kłody pod nogi rzucały:) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Nalezy w takim razie pogratulowac A.Lepperowi... 07.11.05, 03:00 fzcetj nie siedzi na czterech literach i nic nie robi. A Kaczynskiemu nalezy pogratulowac obiektywizmu i otwarosci. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 WIdzcie koledzy ze sztabu PIS jesteście słabi!!!!! 07.11.05, 03:09 Wasze argumenty kończą się PO=SLD=ZSRR. Nie widzicie, że 4 lata temu Miller też tak samo czyścił służby z wrogich układów, dogadywał się z Lepperem i obiecywał gruszki na wierzbie! Nie było jednak na starcie takich numerów jak odstawiają bliźniaki. Nie ma prokuratora PRL jako tego co ma oczyścić służby z posostałości PRL. Nie ma dyspozycyjnego sędziego jako tego, który ma tą dyspozycyjność wyeliminować. Nie ma tylu złamanych obietnic na starcie. Miller padł po 2 latach. Wy padniecie szybciej. Nie będzie to wina Marcinkiewicza, który jest jedynym w tym bagnie karierowiczów człowiekiem na poziomie. Bedzie to koniec braci Kaczyńskich. Przewiduje, że kadencja prezydenta będzie po raz pierwszy skrócona. Historia zatoczy koło. SUkces Kaczyńskich zawsze kończył się ich totalną klęską(Sprawa księżyca czy PC). JEDYNE CO MOŻNA TERAZ POWIEDZIEĆ TO,ŻE SLD - socjalizm-ateistyczno-nienarodowy PIS socjalizm-katolicko-narodowy! =========================================================================== Aż dziw, że PO nie zatrudniło mnie przed wyborami może uniknęli by tych ewidentych błędów w końcówce obu kampanii:) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Schlebiasz mi, ale widze ze ... 07.11.05, 03:16 odleciales do krainy marzen i fantazji politycznych Platformy Obywatelskiej. No coz zycze przyjemnu=ych 'lotow' ale obawiam sie ze ladowanie bedziecie mieli twarde bez wyciagnietego podwozia. Odpowiedz Link Zgłoś
adamadmiral Re: Schlebiasz mi, ale widze ze ... 07.11.05, 13:34 Obawiam się że nie tylko ja będe miał takie lądowanie ale prawie każdy obywatel tego kraju.początek już jest-jeszcze nie zaczeli rządzić a już po obietnicach.a do tego podczas kampani Lepper btł BEEE A TERAZ CACY VICEMARSZAŁEK którego w poprzednim sejmie z tej funkcji m.in.Braciszkowie pogonili.na to jest tylko jedno słowo-OSZUŚCI PiS.Amiało być tak pięknie........ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Widze kolega nie zna wszystkich wyroków Andrz 07.11.05, 02:39 A kolega zna? to prosze sie swoja wiedza podzielic; bardzo jestem ciekawy; Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Wystarczy skorzystać z GOOGLE. Tam jest wszystko!! 07.11.05, 03:39 www.wprost.pl/ar/?O=4191&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Zrozumialem! 07.11.05, 03:45 jezeli pismo, ktotego naczelnym jest byly sekretarz KC PZPR stanowi dla kolegi wyrocznie, to zrozumialem (to takie polaczenie zdumienia ze zlosliwoscia; to tak samo, gdyby Polityka i Passent mieli byc wyrocznia) a.gajewski1 napisał: > www.wprost.pl/ar/?O=4191&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 ????????????????????????????????? ????????????????? 07.11.05, 04:15 Nie rozumiem?! W 1999 roku, Wprost chciała zniszczyć Kaczyńskich zarzucając Lepperowi wyroki, których nie posiada?! Gościa nawet w parlamencie nie było! Niezły plan mieli redaktorzy M.Króla. Przewidzieli, że lider SO, która wówczas miała <1% poparcia wejdzie do sejmu i stworzy koalice z komuchami z SLD, a później z braćmi K. Niezła spiskowa teoria. Nawet O. Tadeusz by czegoś takiego nie wymyślił! Zadam pytanie: jakie musze podać źródło, by Kolega uznał za obiektywne?! Bo rozumiem, że GW, TVN, TVP, POLITYKA, WPROST, POLSAT,RZ to media szatana. Może przejdziemy się do sądu i spytamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Zrozumialem! 07.11.05, 09:39 ale jaja ,komuchy chca byc wiekszymi dekomunistami od pisu-kompletnie zglupieli Odpowiedz Link Zgłoś
p_janek Re: Widze kolega nie zna wszystkich wyroków Andrz 07.11.05, 15:17 silesius.monachijski napisał: > A kolega zna? to prosze sie swoja wiedza podzielic; bardzo jestem ciekawy; mam małą uwgę do "wysokiktos"-OPORTUNISTYCZNY-nie wywodzi się od stawiania oporu ale od braku oporu, w związku z tym gdyby PO miało być oportunistyczne, to na pewno już by było w rządzie na warunkach PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Istnieje drona róznica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.05, 02:23 nie przesadzaj; to nie Lepper "katowal"; on tylko przyjal na siebie cala odpowiedzialnosc za zajscie; moze to dla Ciebie malo istotne, ale "mala roznica, a cieszy"; a.gajewski1 napisał: > Porównywanie śpiewania niepodległościowych pieśni przed GNŻ, a skatowanie > człowieka prawie na śmierć to chyba jednak pewna subtelna róznica! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Jak mu wyrok nie pasował,to mógł się odwołać 07.11.05, 02:25 do Strasburga. Ostatnio często się nań powołuje przy niemożności zapłacenia grzywny:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jak mu wyrok nie pasował,to mógł się odwołać 07.11.05, 02:43 i po co te zlosliwosci? jak sie Lewandowskiemu nie podoba (a ponoc byl PO-wskim kandydatem na ministra gospodarki), ze prokuratura w Krakowie dalej chce sie nim zajmowac, to niech sie zrzeknie mandatu euro-osla, i pozbawi sie wten sposob immunitetu; wtedy bedzie wiarygodny (albo taki sobie p. Piskorski); miecz zazwyczaj bywa obosieczny; a.gajewski1 napisał: > do Strasburga. Ostatnio często się nań powołuje przy niemożności zapłacenia > grzywny:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Zalewski, Glapiński, Baksik, Gąsiorowski 07.11.05, 02:51 Jak widzisz przyjaciele Jarosława z PC również nie stanowiom dziewic Orleańskich. A wracając do 2 powyższych, sąd im niczego nie udowodnił. Nawet prokurator nie wysłał aktu oskarżenia, a zobacz gdzie aktualnie przebywa Glapiński:) Co do Piskorskiego to musiał paść, bo Kaczor wszędzie gdzie się pojawia widzi układ(ten co rzuca kłody braciom Kaczyńskim). Po przejęciu urzędu prezydenta Wawy, posiadając cało dokumentacje poprzednika, nie był w stanie nic udowodnić. Sam oczywiście nie przeprowadził żadnej inwestycji, by po nim nie przyszedł jakiś gość co pod hasłem walki z korupcją nie oskarżył "naszej wysokości" prezydenta elekta! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zalewski, Glapiński, Baksik, Gąsiorowski 07.11.05, 03:01 no chyba zartujesz; mam przyjaciela w urzedzie m.stolecznego W-wy, ktory para sie prywatyzacja i inwestycjami: gdyby Piskorski nie byl euro-oslem, to pewnie dawno by siedzial; co do innych: oni nie sa juz od dawna z Kaczynskim zwiazani (Bagsik i Gasiorowski byli zwiazani raczej z SLD: to taka spozniona "zydokomuna", stad tez i szukali schronienia w Izraelu); Glapinski z aferami nie ma nic wspolnego; Lewandowski: a owszem - tylko, ze euro-oslowi prokuratura mote "naskoczyc"); fakty, prosze o fakty, a nie o pomowienia; a.gajewski1 napisał: > Jak widzisz przyjaciele Jarosława z PC również nie stanowiom dziewic > Orleańskich. A wracając do 2 powyższych, sąd im niczego nie udowodnił. Nawet > prokurator nie wysłał aktu oskarżenia, a zobacz gdzie aktualnie przebywa > Glapiński:) Co do Piskorskiego to musiał paść, bo Kaczor wszędzie gdzie się > pojawia widzi układ(ten co rzuca kłody braciom Kaczyńskim). Po przejęciu urzędu > prezydenta Wawy, posiadając cało dokumentacje poprzednika, nie był w stanie nic > udowodnić. Sam oczywiście nie przeprowadził żadnej inwestycji, by po nim nie > przyszedł jakiś gość co pod hasłem walki z korupcją nie oskarżył "naszej > wysokości" prezydenta elekta! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Sprostowanie!!! 07.11.05, 03:16 TO Zalewski teraz siedzi. A to jeden z założycieli PC. A co do żydów i SLD. To chyba kolega pominął, że w PiSie też mamy sporo starozakonnych. Np. DORN(po obydwu rodzicach) i jakoś nie widać by PIS pisał, że to ukryty żołnierz żydo-komuny:) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 A co to ma do rzeczy czy ktos jest Zydem czy nie.. 07.11.05, 03:23 wazne jest jakim jest czlowiekiem i co reprezentuje. Zyd nie Zyd to jest najglupszy argument jakim mozna sie poslugiwac a robia to napewno prowokatorzy tylko po to azeby macic i lowic ryby w metnej wofzie bo tak jest najlatwiej szujom. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 No w powyższym artykule był to argument, że 07.11.05, 03:29 jeśli Gąsiorowski to żyd to jest z układu żydokomuny związanego z SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Moze i takie uklady sa ale to wcale nie znaczy... 07.11.05, 03:48 ze nakezy uogolniac. Ci ktorzy to robia popelniajac blad logiczny tak zwany 'hasty generalization'. Krodko, jezeli znajdziesz jedno zgnile jablko w koszyku to nie mozesz mowic ae wszystkie jablka sa zgnile moga byc ale wcale nie musza. Wiec takie stwierdzenia niczego oprocz glupoty stwierdzajacego nie stwierdaja. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Sprostowanie!!! 07.11.05, 03:42 wie´m, kim jest Dorn, i nie przeszkadza mi tzw. "starozakonnosc"; ale: Dorn wyzwolil sie - w przeciwienstwie do calego srodowiska GW i Agory - z "zydokomuny"; zas Zalewski byl kiedys w PC, a potem zblizyl sie do gdanskich "liberalow=aferalow" z KLD; pytanie tylko, kiedy zaczal robic "prztekrety"; Kaczynscy juz od dawna nie maja z nim kontaktwo, za to Tusk - podobno - tak; jezeli chciales zasugerowac mi antysemityzm, to pudlo! szczerze! a.gajewski1 napisał: > TO Zalewski teraz siedzi. A to jeden z założycieli PC. A co do żydów i SLD. To > chyba kolega pominął, że w PiSie też mamy sporo starozakonnych. Np. DORN(po > obydwu rodzicach) i jakoś nie widać by PIS pisał, że to ukryty żołnierz > żydo-komuny:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie jest 07.11.05, 13:28 Gdyby to PO mianowało na takie stanowisko pana Kryże, to PiS wdeptał by PO w błoto. M. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 03:11 i nie tylko piep[rzenie kota przy pomocy mlota to ze zapadl wyrok to jeszcze nie znaczy ze winni posiedza ta sprawa zostanie ukrecina jalk nic a kryze dobrze wiedzial jak to zrobic juz na poczatku sie asekurowal Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 WIdzcie koledzy ze sztabu PIS jesteście słabi!!!!! 07.11.05, 03:12 Wasze argumenty kończą się PO=SLD=ZSRR. Nie widzicie, że 4 lata temu Miller też tak samo czyścił służby z wrogich układów, dogadywał się z Lepperem i obiecywał gruszki na wierzbie! Nie było jednak na starcie takich numerów jak odstawiają bliźniaki. Nie ma prokuratora PRL jako tego co ma oczyścić służby z posostałości PRL. Nie ma dyspozycyjnego sędziego jako tego, który ma tą dyspozycyjność wyeliminować. Nie ma tylu złamanych obietnic na starcie. Miller padł po 2 latach. Wy padniecie szybciej. Nie będzie to wina Marcinkiewicza, który jest jedynym w tym bagnie karierowiczów człowiekiem na poziomie. Bedzie to koniec braci Kaczyńskich. Przewiduje, że kadencja prezydenta będzie po raz pierwszy skrócona. Historia zatoczy koło. SUkces Kaczyńskich zawsze kończył się ich totalną klęską(Sprawa księżyca czy PC). JEDYNE CO MOŻNA TERAZ POWIEDZIEĆ TO,ŻE SLD - socjalizm-ateistyczno-międzynarodowy, PIS socjalizm-katolicko-narodowy! =========================================================================== Aż dziw, że PO nie zatrudniło mnie przed wyborami może uniknęli by tych ewidentych błędów w końcówce obu kampanii:) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Schlebiasz mi, ale widze ze... 07.11.05, 03:19 odleciales do krainy marzen i fantazji politycznych Platformy Obywatelskiej. No coz zycze przyjemnu=ych 'lotow' ale obawiam sie ze ladowanie bedziecie mieli twarde bez wyciagnietego podwozia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Niestety jestem bezpartyjny. A komentarze to zabaw 07.11.05, 03:27 a. Ale z chęcią porozmawiam z gośmi wynajętymi przez RM(na tym forum rzadkość, częsciej na onecie, tam nie trzeba się logować. Wiem, że siedzą dniami i nocami i pod różnymi nickami bronią PIS i LPR. Ten sam manewr zrobił sztab PIS. Siedzą gnoje i piszą komentarze za niewielkie pieniądze. Łatwo to udowodnić przy artykule na Onecie o Radiu Maryja. Porównując komentarze umieszczone pod spodem z sondą z prawej strony i oczywistym przekonaniem, że internauci są specyczną grupą społeczną(w większości nieprzychylnie Radiu Maryja) łatwo dostrzec nadreprezentatywność. Porównując z forum gazety, gdzie nie ma takich rzeczy jak niepuszczanie komentarzy internautów, widać, że tam gdzie jeden nick=jeden internauta, przewaga PISowcow i zwolenników RM jest dużo mniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Przyjacielu radze Ci zwrocic uwage... 07.11.05, 03:32 na artykuly o PiS-ie i Kaczynskich zuwaz ilu cwirow siedzi i czeka na te okazje. Ciekawe ile i kto im placi za ich brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: ech, szkoda slow... 07.11.05, 05:27 Och Tyyy…))))) Ja się po mszy kłaniam nisko, tak natchniony zrobię wszystko…)))) A czy Taki się odkłoni, choć Nasz Dziennik trzyma w dłoni? Stanął jak buddyjska stupa, zapatrzony na biskupa. Bo gdy chłop za chłopem goni , jako znak ma Dziennik w dłoni…)))) Bo gdy chłop za chłopem goni , to do buzi i do dłoni…))) ta Naszdzieja dobrodzieja…))) Taaaaaaaaaak…???? To do buzi i do ręki gotów oddać swoje wdzięki???? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 06:18 Co wy się czepiacie.Kryże został rekomendowany przez o. Rydzyka. To kryształowy człowiek i patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 10:07 Co wy wiecie o Kryże - to co przeczytaliście w GW radzę zainteresować sie jeszcze inna lekturą i pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
galt Ubolewania godne. 07.11.05, 06:23 Jezeli i PiS i PO nie maja lepszzego kandydata na tak wysokie stanowisko prawnicze w Polsce - i nie mam powodu nie iwerzyc ich zapewniemiom, ze nie ma lepszych - to Polska ma naprawde dluga droge do stabilizacji i infrastruktury panstwowej, kotra zagwarantuje wolny i sprawiedliwy system demokratyczny. Poprostu nie mam w Polsce talentow. I to widac na kazdym kroku. W telewizji i prasie wielu beznadziejnych dziennikarzy, elektorat nierozumiejacy, ze wybory to obowiazek, polowa poslow posluguje sie jezykiem i logika ucznie z 2 klasy szkoly sredniej i ponizej, itd, itp. - tu jest pies pogrzebany - edukacja, edukacja, edukacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Kto mieczem wojuje od miecza ginie 07.11.05, 07:23 Nie sądzę żeby sędziego Krzyże dyskwalifikowały jego wcześniejsze czyny ale zawsze uważałem, że to raczej PIS będzie recenzentem "uczciwości" niedoszłego koalicjanta, a tu proszę jaka niespodzianka. Człowiek uczy się całe życie. I po co było tak krzyczeć i wyciągać p. Tuskowi dziadka? Żeby teraz wyjść na osoby co najmniej niepoważne? Już dzisiaj widać, że IV RP pozostanie tylko chichotem historii. Czy po czymś takim zostanie jeszcze ktoś inteligentny, kogo pociągnie jakikolwiek etos? Panowie Kaczyńscy, naprawdę udało się wam skończyć z podziałami na komunę i solidarność, brawo. Zrobiliście to o wiele skuteczniej niż jakikolwiek "Bolek". Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Ubeki to swinie 07.11.05, 07:31 No chyba ze sa po stronie pisuaru . Albo facet za duzo wie o koaczynskich . Odpowiedz Link Zgłoś
korekt Re: Sędzia Kryże relikt czy 07.11.05, 09:06 nowy oddech pana Ziobro.Miało powiać nowym ,świeżym powietrzem w wymiarze sprawiedliwości; a co mamy; trupi odór stalinizmu . Nic dodać .Kloaka ........... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Sędzia Kryże is OK, nie gońmy w piętkę... 07.11.05, 09:24 Żyjąc w czasach PRL i będąc sędzią musiał coś robić! Odpowiedz Link Zgłoś
korekt Re: Sędzia Kryże is OK, nie gońmy w piętkę... 07.11.05, 09:33 przykre ,że nie żył w plemieniu ludożerców. Co to znaczy musiał?Odebrał po prostu staranne wychowanie.Być gotowym do plugawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: Sędzia Kryże is OK, nie gońmy w piętkę... 07.11.05, 09:45 Są tacy, co też żyli w PRL i nie splamili się takimi sprawami, bo odmawiali. I jakoś przeżyli, nikt im prawa wykonywania zawodu nie odebrał. A mnie jednak kłuje w oczy nazwisko Kryże. I mówcie sobie co chcecie, ale uważam, że syn takiego oprawcy AKowców nie musiał znaleźć się w rządzie, tym bardziej że i on sam kryształem nie jest. A zawód wybierał sobie w latach 70- tych, a "świetlane" przykłady w domu miał. Mnie cosik przeszkadza taka koniunkturalność pana Kryże. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Sędzia Kryże is OK, nie gońmy w piętkę... 07.11.05, 12:28 Mnie też, ale nie znaczy że wszyscy z PiS są tacy. W mojej miejscowości żyje sobie człowiek który jest obecnie wielkim radnym. Dawniej prześladował uczni za to że nie chodzili na pochody, mówili że Sowieci to zbrodniarze. Ubijał ich ocenami do tego stopnia że czkawkę maja do dzisiaj. Obecnie wieli PO-wiec, katolik i najwierniejszy z wiernych. On zaszczyty i kasę, ci co ich gnębił łopatę. I kto nadym lepiej wyszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
sokratesa Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 09:39 Tak to jest jak kilku ograniczonych etycznie facetow dorwie sie do wladzy. HIPOKRYZJA zahaczajaca o tyranie. Swoich bedziemy bronic, a innych sadzic. Wstyd - a Europa patrzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 09:48 Walka na życirysy trwa.Ja jestem cacy a Kryże jest be.Tylko miernoty podpierają się faktami z przeszłości.Zostawcie dziadka w grobie,niech spoczywa w spokoju,komuny już dawno nie ma,a złodziei mamy skolko godno-nawet u szczytów władzy.Manifestanci krzyczą złodzieje,złodzieje, a politycy grzebią dalej w aktach IPN /przepraszam,w uczciwych i godnych zaufania materiałach SB/. Odpowiedz Link Zgłoś
korekt Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 09:58 Jeżeli ten znakomity i prawy sędzia to Twoja rodzina lub osoba szczególnie Ci bliska to Twój problem.Dewiantów nie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 09:53 Może jeszcze kogoś z gestapo zatrudnimy, może od razu na ministra ? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 12:31 A przydałoby się. Ukradł, wziął w łapę, oszukał, zabił kula w łeb i za stodołę do dziury z wapnem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Sędzia Kryże drażni PO 07.11.05, 09:59 Sam Pan Rokita powiedział "Kryże zrobił wiele dobrego w ostatnich latach" i ceni go za skuteczność.Chciał też żeby, Kryże był doradcą PO przy konstruowaniu programu Platformy - o co w tym wszystkim chodzi ? Głosowałam na PO teraz się tego wstydzę. PO z często zmienia swoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś