ciemnybrunet 09.11.05, 08:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fuutott Re: Duże utrudnienia na Okęciu z powodu mgły 09.11.05, 09:15 Właśnie, co twój pies ma z tym wspólnego? Może to przez niego ta mgła ? Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Proponuje spojrzec jak robia to Skandynawowie 09.11.05, 09:18 Sam ladowalem w Skandynawii, w Goeteborgu przy widocznosci 50m i nie bylo zadnych problemow. Po prostu trzeba miec odpowiedni sprzet na lotnisku ! Odpowiedz Link Zgłoś
sowizdrza Re: Proponuje spojrzec jak robia to Skandynawowie 09.11.05, 09:21 jak to lądowałeś sam?? ktoś Ciebie wystrzelił w powietrze? w jakim mieście Cię wystrzelono, że udało Ci sie wylądować w Goeteborgu? co do tego dobrego sprzętu to pozostawiony wózek bagażowy złagodził Twoje lądowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Re: Proponuje spojrzec jak robia to Skandynawowie 09.11.05, 09:47 Bardzo smieszne.... Ladowalem normalnym B737 SASa lotem z Kopenhagi oczywiscie jako pasazer. Pierwszy raz w zyciu zobaczylem plyte lotniska z odleglosci 50m a po kilku sekundach kola dotknely pasa. Tak wiec bez problemu da sie wyladowac w gestej mgle. Trzeba miec sprzet i go uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
przemas_ue Re: Proponuje spojrzec jak robia to Skandynawowie 09.11.05, 09:42 w calej Europie lotniska stac na system naprowadzania samolotow podczas mgly, tylko nasze dziady z Okecia zaluja pieniedzy na homologacje (bo system maja) Odpowiedz Link Zgłoś
alterego4 Re: Proponuje spojrzec jak robia to Skandynawowie 09.11.05, 09:51 Przy widoczności 50 metrów lądowałeś w Goeteborgu nielegalnie w takim razie, bo powinno być co najmniej 400. Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Jak nie wiesz to nie pisz... 09.11.05, 10:20 Po co wypisujesz glupoty jak nie wiesz ?? CAT IIIA lotniska to mozliwosc ladowania przy widocznosci 250m. CAT IIIB lotniska to mozliwosc ladowania przy widocznosci 50m. CAT IIIC lotniska to mozliwosc ladowania przy widocznosci ZERO ! Jaka kategorie ma Okecie ? Podejrzewam ze duzo nizsza niz CATIII bo po prostu nie stac ich na sprzet. Ale jak zaczna miec straty z powodu odwolanych lotow to zaczna myslec o zakupie lepszego sprzetu i ladowaniach w gestej mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego4 Re: Jak nie wiesz to nie pisz... 09.11.05, 10:31 darekpw napisał: > Po co wypisujesz glupoty jak nie wiesz ?? > CAT IIIA lotniska to mozliwosc ladowania przy widocznosci 250m. > CAT IIIB lotniska to mozliwosc ladowania przy widocznosci 50m. > CAT IIIC lotniska to mozliwosc ladowania przy widocznosci ZERO ! > Jaka kategorie ma Okecie ? Zarówno Warszawa jak i Goeteborg maja CAT II. Ale Ty wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Re: Jak nie wiesz to nie pisz... 09.11.05, 10:51 Ja wiem ze ladowalem w Goeteborgu w warunkach w ktorych Okecie byloby zamkniete. Jesli maja ta sama kategorie to tylko zle swiadczy o Okeciu. A wiele lotnisk, nie tylko w Skandynawii, ma CAT III (np. Belgrad) wiec dziwne ze Okecie jej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
alterego4 Re: Jak nie wiesz to nie pisz... 09.11.05, 10:55 Pieprzysz głupoty, bo minima ILS są takie same niezależnie od tego, na jakim stoi lotnisku. Nie mogłeś lądować przy widzialności 50m w CAT II, bo to nielegalne i żaden pilot tego nie zrobi. Jeżeli nie odróżniasz podstawy chmur od widzialności, to odsyłam do podręcznika geografii kl. IV szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Re: Jak nie wiesz to nie pisz... 09.11.05, 10:59 Minima tak ale wiele lotniosk ma lepszy sprzt niz wymagaja minima kategorii, zreszta zeby "upgradowac" kategorie przez jakis czas na lotnisku musi funkcjonowac sprzet wyzszej kategorii. Ale u nas jak zwykle minimum minimorus... Odpowiedz Link Zgłoś
alterego4 Re: Jak nie wiesz to nie pisz... 09.11.05, 11:01 darekpw napisał: > Minima tak ale wiele lotniosk ma lepszy sprzt niz wymagaja minima kategorii, > zreszta zeby "upgradowac" kategorie przez jakis czas na lotnisku musi > funkcjonowac sprzet wyzszej kategorii. Ale u nas jak zwykle minimum minimorus.. Nie wiem, gdzie znalazłeś ten paluch, z któego to wysysasz ale nieźle Ci idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Duże utrudnienia na Okęciu z powodu mgły 09.11.05, 09:22 ciemnybrunet napisał: > ZABILI MI PSA !!!!!!! Ja bym nie wypuszczał psa na płytę lotniska. Przecież widać że we mgle nic nie widać. Jak ma ten pilot zahamować? Za głupotę właściciela płaci niewinny zwierzak. :( Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 LECHISTAN = BANTUSTAN :-(((( 09.11.05, 10:02 Jak jakies prowincjonalne lotnisko nie ma mozliwosci umozliwienia ladowania na przyrzady (do przyziemienia wlacznie!)- to mozna zrozumiec. Jesli nie ma go Okecie, to: 1.Albo nie jest to miedzynarodowy port lotniczy 2. Albo lotnisko miesci sie w stolicy bantustanu Lechistanu! ;-((((((((((((((((( P.S. Dobrze ze Berlin i Wieden tak blisko a z Pyrzowic do Frankfurtu jeden krok :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alterego4 Re: LECHISTAN = BANTUSTAN :-(((( 09.11.05, 10:12 Widzę (mimo mgły), że jest niezły wysyp znawców tematu na forum. Czy kolega z Bantustanu zdaje sobie sprawę z tego, ile kosztuje taki sprzęt, jak często byłyby wykorzystywany, ile załóg będzie w stanie przy jego użyciu wylądować i wreszcie - ile lotnisk taki sprzęt posiada? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: LECHISTAN = BANTUSTAN :-(((( 09.11.05, 10:50 Ja akurat nie z bantustanu- wiec i zadaje sobie sprawe, i podczas podrozy do Jewropy z Okecia nie korzystam. Od tego sa Londyn, Frankfurt, Amsterdam i Wieden!!!! Wszystkie one niezbedne badziewie posiadaja! I to nie od dzis! :-))))))))))))) P.S. Trzeba bedzie chyba rozbudowac to lotnisko kolo Klewek, bo CIA moze tam mahmutowo tylko Golfstreamami V przywozic, a tu by sie 747-400 prosil! :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mohika Re: Duże utrudnienia na Okęciu z powodu mgły 09.11.05, 10:12 Jak nie lądują, jak lądują??? Ok 9.30 lądował jeden. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Jeszcze o psie 09.11.05, 10:21 Skoro "dog in the fog always finds its way" to może zabierać psa na pokład samolotu? Podobno w British Airways tak robią. W Londynie mgła to codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnybrunet Re: MGŁA w LONDYNIE 09.11.05, 10:48 Jestem w Londynie juz rok,a mgłę to widziałem moze 2 razy.Podróże kształcą. Odpowiedz Link Zgłoś
vladekpalovnik Re: Duże utrudnienia na Okęciu z powodu mgły 09.11.05, 10:32 Pies nie powinien chodzić samopas po płycie startowej w czasie mgły.Nie dość,że jest to niebezpiezne dla niego samego,to stwarza również zagrożenie dla ruchu wszystkich szmolotów na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś