Dodaj do ulubionych

Ścigani za cztery litery

18.11.05, 07:25
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • yarecki21 Ścigani za cztery litery. 18.11.05, 07:26
      A z kolei niech zainteresowani dziennikarze oskarżą (bo mają taką możliwość)
      prokuratora o zaniedbanie obowiązków i działanie na szkodę obywateli przez
      niekompetentne pełnienie funkcji publicznej.

Zaczyn się walka z wolnością słowa.
      • wanda43 Re: Ścigani za cztery litery. 18.11.05, 07:36
        Nie rozsmiesaj mnie,oni nie ponoszą odpowiedzialnosci za zmarnowanie komus zycia
        i zdrowia nie tylko niewinnych ludzi, ale i ich rodzin.Oni postępują wg zasady
        winien,niewinien,siedziec powinien.Sztuka sie liczy,zaliczona do wykrywalności.
        • atomm Prawda w oczy kole.... 18.11.05, 08:59

• mlody_junak Re: Prawda w oczy kole.... 18.11.05, 09:09
            myśle, że w naszym życiu publicznym jest więcej takich podupadłych z
            wyeksponowanym graficznie środkiem!
            • krejzi01 Prokurator to DUPA! :] 18.11.05, 09:23
              • prawopl święte krowy - prokuratorzy / sędziowie aferzyści 18.11.05, 10:12
                Prawdziwą sztuką byłoby mówienie o stanie sądownictwa, bez wspomnienia o
                bezkarnym Dariuszu Czajce i powiązanych z nim biznesach, z którymi sympatyzuje
                rodzina p.Kwaśniewskich.

Sędzia Dariusz Czajka to znany aferzysta, który zasłynął jak pisze prasa
                pośpiesznym ogłaszaniem upadłości firm, których majątek następnie trafiał do
                biznesów powiązanych z.. tym samym Dariuszem Czajką (zarzut kryminalny
                czerpania korzyści majątkowych z prowadzonych spraw). Prokurator z Katowic za
                znacznie mniejsze przewinienia dostał 10 lat więzienia.

Sędzia Dariusz C. jednak nie został nawet wykluczony z zawodu. Tymczasem były
                medale od A.Kwaśniewskiego, były rauty J.Kwaśniewskiej na jachcie należącym do
                uczelni założonej przez Dariusza C., były też tyrady obronne wygłaszane przez
                ojca Jolanty Szymanek Deresz zatrudnionego w biznesach powiązanych z Dariuszem
                C., i tak dalej. Do czasu.

Aktualne rozstrzygnięcia w sprawie na stronie www.upadloscian.org.pl
      • verushka1 Re: Ścigani za cztery litery. 18.11.05, 11:30
        dodatkowo - co jest juz moja subiektywna opinia - dopoki ludzie zatrudnieni w
        wymiarze sprawiedliwości beda sie uwazac za swiete krowy, sadownictwo nigdy nie
        wyjdzie z zapasci. ludzie zatrudnieni w sadach nie maja chyba dostatecznego
        poczucia ze sa zwyklymi obywatelami - w dodatku w celu sluzenia innym
        obywatelom w pewnych celach.

yarecki21 napisał:

> A z kolei niech zainteresowani dziennikarze oskarżą (bo mają taką możliwość)
        > prokuratora o zaniedbanie obowiązków i działanie na szkodę obywateli przez
        > niekompetentne pełnienie funkcji publicznej.
        >
        > Zaczyn się walka z wolnością słowa.
      • oraw NAJSZTUB Z WAŃKOWICZEM W PARZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 18:30
        Piotruś w parze z Melchiorem!!!
        Pan Wańkowicz w "Karafce Lafontaina"
        już ponad 50 lat temu NOBILITOWAŁ DUPĘ!!!!
        Pan Najsztub jako Istota Oświecona da sobie radę nawet w ...KOZIE!!!
        Serdecznie pozdrawiam VIATORES!!!!
      • qpalzm Fakty, a nie epitety 23.11.05, 00:24
        Rolą dziennikarzy jest opisywać rzeczywistość i komentować ją. W tych ramach
        mogą oczywiscie - jak postulujesz - obwinić prokuratora "o zaniedbanie
        obowiązków i działanie na szkodę obywateli". Niemniej nie muszą i nie powinni w
        tym celu używać słów wulgarnych i obraźliwych, "podkładając się" pracownikowi
        organów ścigania. Najbardziej oskarżycielskie są fakty, a nie epitety.
    • margy [...] 18.11.05, 07:36
    • miss.take PROKURATORZE TALAREK !!!! 18.11.05, 07:37
      ...ty wiesz co ja mam na mysli!

Z powazaniem
      Papuga
    • marcin77sl Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 07:44
      uważaj bo Cię posadzą razem z nimi hahaha
    • wlodek31 Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 07:45
      Nie wiedziałem, że nazwanie kogoś po imieniu jest w Polsce karalne.
      Każdą wykonaną prace należy tak pocenić, jak zasłużyła sobie na to osoba
      ją wykonująca.
    • tajemniczy_don_pedro Drugi Usłużny Prokurator Atakuje! 18.11.05, 07:47
      • rtg Re: Drugi Usłużny Prokurator Atakuje! 18.11.05, 08:11
        Pewenie została bezposrednio urazona jego cześć albo domniemywa bo ma powody,
        że tak o nim moga napisać i sia zabezpiecza.
    • c707 Aczkolwiek zapodaję... 18.11.05, 07:49
      ...gdyż ponieważ, że bo, prokurator z okręgowej prokuratury też może coś
      popełnił, że ponieważ co najmniej bełkotliwie uzasadniając zażuty nad żeką
      uchodzącą do pienknego moża.
    • rom48 Zobaczymy jak wysoko i szybko awansuje teraz:) 18.11.05, 07:56
    • wampirrr Świetnie pan zrobił, panie talarek! 18.11.05, 07:57
      Wspaniale pan postąpił, panie talarek składając to doniesienie. Gdyby nie to to pewnie byśmy o panu nie usłyszeli a tak to już cała polska wie kim pan jest. Teraz jest pan sławny, cała polska pana zna, panie talarek.
      • wanda43 Re: Świetnie pan zrobił, panie talarek! 18.11.05, 08:09
        Z artykułu wynika,ze mamy dwie gwiazdy,ktore wyraźnie się marnują.Powinny szybko
        awansować.
      • borrus Re: Świetnie pan zrobił, panie talarek! 18.11.05, 15:25

Odpowiadasz na :

wampirrr napisała:

> Wspaniale pan postąpił, panie talarek składając to doniesienie. Gdyby nie to to
        > pewnie byśmy o panu nie usłyszeli a tak to już cała polska wie kim pan jest. T
        > eraz jest pan sławny, cała polska pana zna, panie talarek.

talarka, czy jego 4 litery?

• r_2_d_2 Za tytuł NIEKOMPETENTNY też by do sądu podał 18.11.05, 08:10
      A pomyśleć że cała ta szopka za nasze - podatników - pieniądze. Koleżanka
      koledze ślaedztwo prowadzi... SUPER !
      Ja chcę jeszcze raz !!!
    • grafpit Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 08:12
      Gdyby ciebie ktoś w ten sposób obraził w ogólnopolskim czasopiśmie to co?..
      wyciołbys sobie artkulik i powiesił w kuchni - bo o tobie piszą? A może dałbyś
      dzieciom, by pokazały w swojej szkole, że o tatusiu piszą w gazecie. Kim
      kolwiek jest ten koleś, bo go całkiem nie znam, dobrze zrobił że złożył
      doniesienie. Najsztub cały czas sprawia wrażenie jakby był Bogiem prasowym, a
      tworzy podrzędne pisemko, dla ludzi poniżej śrdniej.
      • rtg Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 08:17
        grafpit napisał:

> Gdyby ciebie ktoś w ten sposób obraził w ogólnopolskim czasopiśmie to co?..
        > wyciołbys sobie artkulik i powiesił w kuchni - bo o tobie piszą? A może
        dałbyś
        > dzieciom, by pokazały w swojej szkole, że o tatusiu piszą w gazecie. Kim
        > kolwiek jest ten koleś, bo go całkiem nie znam, dobrze zrobił że złożył
        > doniesienie. Najsztub cały czas sprawia wrażenie jakby był Bogiem prasowym, a
        > tworzy podrzędne pisemko, dla ludzi poniżej śrdniej.
        jak takie podrzędne, prowincjonalne to czytaj głos niedzielny i całuj ojca
        rydzyka w poDUPAdłe radio od tyłu on to lubi.
        • 1410_tenrok Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 23:41
          facet pod tytulem T. jest juz skonczony. Jego kumple moga zrobic tysiac
          procesow! A on i tak jest cywilnie zabity. Najsztuba moga skazac na sto lat
          wiezienia, ale T. jest cywilnie niezywy. T. sam sie o to prosil, skoro
          spowodowal dwa bandyckie wyroki.Prokuratorzy to swiete krowy i to jest jest
          dobra metoda. Należy dazyc do rzeczywistej wolnosci slowa, w ktorej zadna -
          powtarzam zadna osoba publiczna nie bedzie niczym chroniona. Jezeli chcesz byc
          osoba publiczna - licz sie z tym, ze ktos obrzuci cie zgnilymi jajami. To czesc
          twojej roboty!
      • wanda43 Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 08:26
        A gdyby tobie ktos wyrządzil taką krzywde?Gdyby ciebie ktorego dnia o swicie
        wywleczono z domu i zamknieto na pol roku,rok czy dwa lata? Gdyby ciebie potem
        sądzono za nic, za niewinnosc przez kilka lat?Czy ty jestes sobie w stanie
        wyobrazic,co to znaczy?Czy ty wiesz ile kosztuje obrona?Czy ty wiesz,co to
        znaczy potworny ból psychiczny?
        Chyba nie,bo wtedy inaczej bys pisał.
        • gosia_rtk Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 14:29
          A ja na ten przykład 100x bardziej wolę, żeby o mnie napisali w prasie, że jestem dupa, nadali to w radiu, w tv, rozkleili plakaty, wysłali w kosmos na pokładzie jakiejś sondy, wyryli na ścianie PKiN, niż żebym miała trafić do aresztu na rok. A szanse mam na to drugie spore, bo jak wiadomo filozofia (którą studiuję), zaraz po historii sztuki naturalnie, jest kierunkiem studiów, który wypuszcza najbardziej agresywnych i żądnych krwi absolwentów. ;-)
      • 4bani Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 08:51
        Twoje wrazenia to ja mam w d...Tu sie liczą fakty.Immunitet prokuratorski
        powinien dawno zostac zniesiony.Ofiary pomyłek sądowych maja do kogo sie
        zwrócic wg Ciebie?Poza tym naucz sie pierwej składnie i czytelnie formułowac
        zdania.Brawo dziennikarze!
      • billups [...] 18.11.05, 08:54
      • szatan33 Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 09:28
        garfpit nie masz racji. Każdy człowiek wykonujący jakiś zawód, w którym
        wymagane jest ślubowanie, przyrzeczenie etc. jest obowiązany do przestrzegania
        ślubów (tak w pewnym sensie ślubów), które uczynił. Oburzamy się (i słusznie)
        na lekarza, który popełnił błąd w sztuce, na żołnierza, który zdradził, na
        księdza, który żyje z jakąś kobietą i zrobił jej dziecko itd. Dlaczego nie mamy
        sie oburzaqć na prokuratora, który z różnych powodów olał prawo (uważając, że
        jest bogiem i carem). Mój profesor zawsze nam powayarzał taką maksymę: " Jeśli
        nie wierzysz w Boga, rób wszystko tak, żeby było zgodne z prawem i twoim
        sumieniem. Wtedy jeśli nie ma Boga ludzię będą mówić dobrze o tobie, natomiast
        jeśli jest , to na pewno nie będziesz miał grzechu". I każdy powinien tak
        postępować. Jednocześnie ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Nie może być
        bowiem szeregu świętych krów, które odpowiadają tylko przed Bogiem i historią.
        • grafpit Re: Mało wiesz nahs_2000 o życiu chyba 18.11.05, 10:12
          Oczywiście masz szatan33 rację, ale to nie znaczy że ja się mylę, przynajmniej
          tak nie uważam. Bo wykroczenia prokurotora to jedno, a obelgi w prasie to
          drugie. Ja patrzę na to z punktu widzenia człowieka, który nic nie wie o
          prokuratorze i póki nie zostanie od skazany prawomocnym wyrokiem, każdy
          powinien myśleć tak samo. Poczynania czasopism czasem daleko wybiegają poza
          wolność słowa i troszkę mnie to wkurza.
          Wydaje mi się że najgorzej jak się zetrze dwóch "bogów" jedento prokurator a
          drugi Najsztub. Może więc niech to sami sobie wyjaśnią.
    • honkers Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:18
      Chroń nas Panie przed takimi stróżami prawa. Czy pan Prokurator zwróci tych
      kilka lat spędzonych w areszcie ludziom niewinnym ? Oni nieraz, zapewne w duchu
      oraz głośno wobec bliskich, powtarzali to co Przekrój wyekspnował. Należy zatem
      ich również oskarżyć i zapuszkować. Gdyby był pan człowiekiem honoru ...,
      przepraszam o czym ja piszę. Zgadzam się z hans_2000.
    • sam_sob Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:22
      Tak będzie zawsze, kiedy powierza się obowiązki ponad miarę ludziom do tego
      zupełnie nie przygotowanym.
    • aditer Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:23
      W IV RP za te teksty wypisywane na forum idzie sie siedzieć... Welcome to Katoland!
      • rtg Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:28
        aditer napisał:

> W IV RP za te teksty wypisywane na forum idzie sie siedzieć... Welcome to
        Katol
        > and!
        ... będzie cenzura oj będzie i to na Mysiej.
        • wdakra Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 13:31
          rtg napisał:

> aditer napisał:
          >
          > > W IV RP za te teksty wypisywane na forum idzie sie siedzieć... Welcome to
          >
          > Katol
          > > and!
          > ... będzie cenzura oj będzie i to na Mysiej.

Nie sądzę. O wiele skuteczniejsza jest autocenzura. Jak będą skazywać każdego,
          kto się ośmieli bez wymaganego szacunku napisać o jakiejś "świętej krowie", to
          dziennikarze sami się będą pilnować lepiej, niżby to zrobił jakikolwiek urzędnik
          i w dodatku będzie można utrzymywać, że jest wolność słowa, bo zlikwidowano
          definitywnie urząd na Mysiej.
      • t324911 Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:28
        aditer napisał:

> W IV RP za te teksty wypisywane na forum idzie sie siedzieć... Welcome to
        Katol
        > and!

Powaznie ???. :))) Chyba ze Talarek bedzie prokuratorem i sedzia. Na to chyba
        poczekamy raczej dlugo .
    • trilbi Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:29
      A tak swoją drogą, ten układ strony to lAyout, czy lEyout, jak pisze autor?
      • t324911 Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:35
        Oczywiscie "layout"
    • jerry21 Re: Ścigani za cztery litery 18.11.05, 08:31
      na szczescie tylko ten jeden to taki d... prokurator - pozostali sa
      kompetentni , uczciwi i nieprzekupni..

ha,ha,ha,....... 100000000x...., ha
    • czarny.humor [...] 18.11.05, 08:31
    • p-iotr Pamietacie? 18.11.05, 08:42
      Byl kiedys taki skecz (czy to bylo moze autorstwa Mlynarskiego?):

"(...)
      Kto powiedzial "Kasjer du.pa"?
      KTO POWIEDZIAL "KASJER DU.PA"?!?"

Piekna historia..
      :-)

pzdr
      • janosik6 byslawiczna akcja prokuratury i policji itditd 18.11.05, 09:01
        A ze zwyklymi kowalskimi siedzacymi bez powodu ?
        Za zmarnowanie i odebranie im rok z zycia danego przez pana boga ?
        To wszystko jest pikis dyndus ,najwazniejze ze panisko (pierwsza wladza w
        naijasniejszej)poczula sie obrazona....a wiadomo reka reke myje...
        Mysle ze NaJsztubowi guzik zrobia gdyz jest za bardzo eksponowny przez tv ,ale
        jakby to byl jakis nikomu nieZnany pisarczyk to by poszedl siedziec na dlugo
        dlugo..
    • sumienie.lk Mnie też Pan zamknij prokuratorze Talarek! 18.11.05, 08:50
      Ja też uważam, że jesteś Pan DUPA, a nie prokurator. Jak można tak ludźmi
      poniewierać jak Pan to robisz? Wstyd i hańba dla całej prokuratury!
    • at_work PamięTAM TEN tekst 18.11.05, 08:54
      Dziwię się, że prokurator wciąż cieszy się wolnością.
      Mam nadzieję, że Ziobro się tym zajmie.

_
      Pies na kaczki.
      • t324911 Re: PamięTAM TEN tekst 18.11.05, 08:59
        at_work napisał:

> Dziwię się, że prokurator wciąż cieszy się wolnością.
        > Mam nadzieję, że Ziobro się tym zajmie.
        >
        > _
        > Pies na kaczki.

Sugerujesz ze mu sie Ziobro do d... dobierze ?? .
        • at_work Re: PamięTAM TEN tekst 18.11.05, 09:21
          t324911 napisał:

> at_work napisał:
          >
          > > Dziwię się, że prokurator wciąż cieszy się wolnością.
          > > Mam nadzieję, że Ziobro się tym zajmie.
          > >
          > > _
          > > Pies na kaczki.
          >
          > Sugerujesz ze mu sie Ziobro do d... dobierze ?? .

Coś w tym guście, choć wątpię, by go zawiesili (za ziobro)
          _
          Pies na kaczki.
    • 4bani Tu talarek,tam dukacik.... 18.11.05, 08:56
      Przykre, że im jestes wyzej usytuowany w hierarchii społecznej tym bardziej
      jestes wrazliwy na...własną krzywdę.Dziennikarze!Nie róbcie kryptoreklamy komuś
      kto na to nie zasługuje,załatwcie pomoc prawną niesłusznie oskarzonym przez
      Talarka.W tym kraju nie obowiazuje jeszcze cenzus wykształcenia.Na szczęscie.A
      moze Ziobro recznie posteruje i dopatrzy sie niekompetencji? Temido zlituj się.
      • wanda43 Re: Tu talarek,tam dukacik.... 18.11.05, 09:14
        Wlasnie sie zlitowal i wydal dyspozycje bronienia aktu oskarzenia za wszelką cene.
        Teraz,to juz wszystkie niewinne osoby takie jak wymienione w artykule i bliska
        mi osoba,beda mialy calkowicie przechlapane.
        Bog niestety,nie ma nas w swojej opiece.
    • rm429 >>>>>>Scigani za cztery litery 18.11.05, 09:05
      Talarek swoimi działaniami popełnił prokuratorskie bankructwo. W firmie
      handlowej to jest upadłość z pełnymi konsekwencjami. A jako prokurator nie
      odpowiada w żaden sposób, może jeszce dostaje premie. Odszkodowanie
      pokrzywdzeni dostaną z kieszeni podatnika, prokurator będzie dalej działał i
      jeszcze nie można o nim napisać tak jak na to zasługuje... Doprawdy żałosne.
      • wc3 Talarek czy przeprosiłeś skrzywdzonych przez ciebi 18.11.05, 09:28
        ludzi nim udałeś się z doniesieniem. Warto w pierwszej kolejności zastanowić
        się nad swoim postępowanim a potem można przystąpić do oceny zachowań innych.
        Wy ludzie wymiaru "sprawiedliwości" macie poczucie, że świat legł wam u stóp.
        Nie liczycie się ze społeczeństwem, strony postępowania lekceważycie a imunitet
        jest gwarantem waszej wszechwładzy. To służba czy przywileje ? - talarkowie
        wymiaru "sprawiedliwości".
    • leszek.sopot Równość wobec prawa 18.11.05, 09:12
      Gdy prokurator Talarek odsiedzi rok w areszcie, to po wyjściu będzie mógł
      skarżyć dziennikarzy. Jeżeli nie odsiedział, to powinien wylecieć z prokuratury
      na zbity pysk. Nie może tego palanta chronić imunitet i nie może się on
      zasłaniać twierdzeniami, że działał dla dobra śledztwa.
      Talarek! Najpierw idź do pudła, a później skarż dziennikarzy. Jeśli ty możeszsz
      kogoś wsadzić, to ciebie też powinno się wsadzić.
    • 2kotunia1 mnie też możesz! 18.11.05, 09:17
      Panie Talarek, czy jak Cie tam zwą ,jestes Pan dupa z uszami!Pozywać do Sądu za
      taka manipulację? Ciekaw jestem, czy niewinnie skazani, dzięki Panu, w ramach
      rekompensaty zaproponowali Panu choć po roku paki.Tak dla przyzwoitości, żebys
      Pan był bardziej "myślący". Zyczę Panu szerokiej drogi do wszelkich awansów!
      (Tylko nie na mojej dupie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka