kpix 22.11.05, 18:41 czy to ta poslanka od bronienia Radyja? Jesli tak, to o najswietsza Panienko.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Jak zrobić moher z mózgu? 22.11.05, 18:44 Marian Piłka (PiS) poinformował, że przed posiedzeniem komisji otrzymał telefon, iż przewodniczącym ma być poseł LPR, ***************************************** Z Torunia, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Premier ciągle dostaje pewnie telefony kogo... 22.11.05, 20:30 gdzie obsadzić i co z tego????? Swoją drogą, to posłanka Senyszyn byłaby świetną szefową. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Premier i PiS dzielnie wspierają radio i TV 22.11.05, 20:37 Stolik brydżowy rządowy i obrusik moherkowy. Cztery rogi, cztery nogi. Centralnie jedna noga. Dalej nogi jak stonoga. Kiedyś belki i szczebelki! Teraz przyszedł okres trwogi. Zamiast wiedzy same nogi! Moherkowy obrusik i święte obrazki. Radio Marryja daje wiedzy łaski. Wiesz w komunie była stonka, a in vitro to mrożonka. Kondom albo lewatywa, drugie w ciapie lepiej pływa. Nowa Polska to Rydzolek, a z komuną, no to Bolek. Pozamykać duże sklepy, bo buraki mają leppy. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim! Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto ladny wierszyk 23.11.05, 00:59 przestalem ogladac tv od czasu wyborow.. boje sie! blogi na blogspocie: warsaw zdrowie auto Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Całkiem gustowne zdjęcie. Minka sympatyczna... 23.11.05, 08:03 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak taka z niej przewodnicząca jak z koziej ... 23.11.05, 08:49 szanowna bereciara może byc przewodnicząca rodziny radia maryja, ale nie sejmowej komisji ds. rodziny. ja i moja rodzina nie życzymy sobie ingerencji ze strony rydzyko-skażonej! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Róza czerwona, bialo kwitnie bez 23.11.05, 10:34 Róza czerwona, bialo kwitnie bez Na głowie beret W srodku mózgu niet:)) Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos teraz będzie można tylko "po bożemu", bez dewiacji 23.11.05, 10:46 no i bez prezerwatyw i innych sródków. Dobrze, że mam 8 km do Czech, przynajmniej tam będę mógł się zaopatrzyć w odpowoednie zabezpieczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos U premiera na biórku są 3 telefony, zgadnijcie 23.11.05, 10:50 który ma bezpośrednie połączeniem z Rydzykiem... żaden, bo na ścianie jest głośnik... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: U premiera na biórku są 3 telefony, zgadnijci 23.11.05, 10:51 a "biurko " pisze się przez "u",sorki Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Big Father's watching you!!! 23.11.05, 10:55 U marcinkiewicza w gabinecie jest nie tylko glosnik. ale tez kamere:)) Dzisiaj rano jak sie przebieral (bo jak wiecie ma w gabinecie bambosze, czyste kalesony do zmiany co pol godziny i kilka garniturow na wypadek umoczenia jakiegos projektu) dostal bure, ze zaklada kapelusz a nie beret:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Premier ciągle dostaje pewnie telefony kogo.. 22.11.05, 20:49 Re: Premier ciągle dostaje pewnie telefony kogo.. > gdzie obsadzić i co z tego????? ************************************** Marian Piłka nie jest premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Komisja Do Spraw Rodziny... 22.11.05, 21:23 Komisja Do Spraw Rodziny... ...Rodziny Radia Maryja, oczywiście. → → → → → → → → → → → → Moherowe berety muszą odejść! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Była spikerka Radia Maryja? To widac po mordzie! 23.11.05, 12:18 Taka z niej bije yntelygencja, że pewnie dla niej każdy z IQ wyższym od chomika to Żyd, mason i degenerat. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Odejdą.......... 23.11.05, 16:39 Z racji wieku, będziemy im wkrótce zapalać lampki 1 listopada M. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Anna Sobecka to była spikerka Radia Maryja. Cudnie 22.11.05, 21:23 byla spikerka przemowi w imieniu rodzin, a jej spicze beda slodkie jak samo slowa ojca dyrektora, gdyz jego glosem byla. ide przypomniec sobie jakies egzorcyzmy, moze beda jeszcze potrzebne jak jej czyli ojca glosem przemowi do mnie telewizor... ------------------------ codzienna dawka paranoi Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 łoTR domaga sie BERETOWEGO dla Polskich Rodzin!!! 23.11.05, 10:41 łojciec T.R. w tym celu utworzył goraca linie z Sejmem. Odpowiedz Link Zgłoś
xieni Re: Premier ciągle dostaje pewnie telefony kogo.. 23.11.05, 08:41 No prosze, już nam ojciec dyrektor ustala skład komisji sejmowych. brrr. ratuunkuuu!!! www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Premier ciągle dostaje pewnie telefony kogo.. 23.11.05, 10:30 rnrr napisał: > gdzie obsadzić i co z tego????? > > Swoją drogą, to posłanka Senyszyn byłaby świetną szefową. Ciekawe kto dzwoni?? Czy posanka Senyszyn to ta Pani, ktora obchodzila urodziny, czy imieniny w restauracji sejmowej i miala czelnosc pic alkohol ku przerazeniu 'niepijacych' dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp prościej zrobić z mózgu moher 22.11.05, 21:26 wystarczy słuchać ojca dyrektora, a kim był ojciec dyrektora, czy też kim był dyrektor ojca - nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: prościej zrobić z mózgu moher 22.11.05, 21:39 ivrp napisał: > wystarczy słuchać ojca dyrektora, a kim był ojciec dyrektora, czy też kim był > dyrektor ojca - nie ma znaczenia. Mówi się "toruńskiego komtura" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: prościej zrobić z mózgu moher 22.11.05, 22:25 wylkot napisał: > ivrp napisał: > > > wystarczy słuchać ojca dyrektora, a kim był ojciec dyrektora, czy też kim > był > > dyrektor ojca - nie ma znaczenia. > > Mówi się "toruńskiego komtura" ************************************ Tak po prawdzie, to Wielki Mistrz Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Moherowego w Toruniu, ale Wielki Mistrz może się kojarzyć wolnomularsko. Na wiki znalazłem spis dygnitarzy zakonu (wszystko pasuje): * wielki komtur – pełniący rolę ministra gospodarki i spraw wewnętrznych * wielki marszałek – pełniący rolę ministra wojny * wielki szpitalnik – pełniący rolę ministra dyplomacji (a teoretycznie zajmujący się działalnością charytatywną zakonu) * wielki skarbnik – zajmujący się finansami zakonu * wielki mincerz – odpowiedzialny za opiekę nad uzbrojeniem, końmi i stanem twierdz * wielki szafarz – odpowiedzialny za handel Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: prościej zrobić z mózgu moher 22.11.05, 22:32 maruda.r napisał: > wylkot napisał: > > > ivrp napisał: > > > wystarczy słuchać ojca dyrektora, a kim był ojciec dyrektora, czy t > eż kim był dyrektor ojca - nie ma znaczenia. > > Mówi się "toruńskiego komtura" > > ************************************ > > Tak po prawdzie, to Wielki Mistrz Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Moherowego w Toruniu, ale Wielki Mistrz może się kojarzyć wolnomularsko. > Na wiki znalazłem spis dygnitarzy zakonu (wszystko pasuje): > > * wielki komtur – pełniący rolę ministra gospodarki i spraw wewnętrznych > * wielki marszałek – pełniący rolę ministra wojny > * wielki szpitalnik – pełniący rolę ministra dyplomacji (a teoretycznie > zajmujący się działalnością charytatywną zakonu) > * wielki skarbnik – zajmujący się finansami zakonu > * wielki mincerz – odpowiedzialny za opiekę nad uzbrojeniem, końmi i > stanem twierdz > * wielki szafarz – odpowiedzialny za handel > No, nie można Wielki Mistrz, bo Toruń w zasadzie jest tylko prowincją zakonną; podlega warszawskiej siedzibie redemptorystów, a generał Zakonu ma siedzibę poza granicami Polski. Więc toruński komtur wydaje się najodpowiedniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Re: prościej zrobić z mózgu moher 23.11.05, 10:08 Jaki tam z niego komtur. To zwykły knecht dyzmowatopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: prościej zrobić z mózgu moher i na tym zarobic 23.11.05, 10:39 Mi sie łojciec T.R. (w skrócie 'łoTR) kojarzy z Sanderusem z "Krzyzaków", który sprzedawał szczeble z drabiny, ktora sie przysniła Jakubowi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a gdzie jest fritz.fritz ? PiS juz nie placi? 22.11.05, 23:09 skonczyla sie kasa z funduszu kampanii PiS to juz nie pisze na forum? Czy tak sie zalamal decyzjami jego partii ze wstyd mu komentowac? Nawet jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Pzynajmiej jest ładna,jak Hojarska 23.11.05, 08:22 A uroda tyż jest ważna, szczególnie u kobiety.Teraz mi się podoba, ale czy pote będzie się podobała okaże się jak wytrzeżwieję Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 18:47 Nareszcie kobiety będą miały prawo wykonywać obowiązki domowe. Brawo dla tej kompetentnej osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
lisle [...] 22.11.05, 19:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex9991 Re: NAJBRZYDSZA ISTOTA JAKA WIDZIALEM !!!!!!!!!!! 22.11.05, 20:41 Jaka ładniutka! A to czółko nieskażone myślą!...Hihihi... Pod tak uroczym kierownictwem przewiduję dalszy spadek dzietnosci polskiej rodziny!Bedzie mi się ta ZMORA po nocach śniła... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l powinna wziąć udział w paradzie równości 22.11.05, 20:48 policja by ją wzięła na pały i miałaby trochę uciechy ;-)) a może została wybrana przez Jarosława Brata? podobno kryptohomo lubią takie poszkodowane przez naturę kobiety... coś mi mówi że papa rydzyk ją darzy wielką sympatią Odpowiedz Link Zgłoś
forum_wyborcza Rasowa feministka 22.11.05, 21:01 Wygląda jak rasowa feministka wyciągnieta żywcem z jakiejś manify. Odpowiedz Link Zgłoś
parmesan Re: materiał na kurowanie homofobów ;-) 23.11.05, 12:25 Postawie jej zdjecie na stole by dzeici cukru nie braly Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: tak to ten potwór!!!!! 22.11.05, 21:20 jadwigab5 napisała: > To radyjo ma ryja Proszę nie obrażać radia. Od dzisiaj należy z szacunkiem mówić "Komturia Toruńska" na czele z "Komturem toruńskim". Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: prawie jak człowiek... 23.11.05, 12:27 prawie - robi wielką różnicę. Jednym słowem - AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Teraz rozumiem 22.11.05, 18:53 Teraz rozumiem, dlaczego była tylko spikerką w Radio Maryja a nie prezenterką w "Trwam"... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 18:54 "Kapitalny" wybor, "swietna" fotka, "swietlana" przyszlosc. A na serio, czas chyba dac drapaka z tego kraju, kurka wodna. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Jezus Maria :( 22.11.05, 18:57 to caly komentarz jaki mi do glowy przyszedl Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: Jezus Maria :( 22.11.05, 19:09 QPA !!!! Niech sobie zalozy helm na leb - jak np. Lord Vader Odpowiedz Link Zgłoś
mila1009 Re: Jezus Maria :( 22.11.05, 19:17 Ta pani nie podoba mi się z wielu powodów, ale odczepcie się od jej wyglądu bo to nie ma nic do rzeczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Jezus Maria :( 22.11.05, 19:21 wymień ze trzy powody, może i ja przejrzę na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
1977kasia Re: Jezus Maria :( 22.11.05, 19:10 Mi tez inny komentarz nie przychodzi do glowy... Kurcze, czy Wyscie naprawde na PIS i LPR glosowali? Bo ja nie i nikt z moich znajomych nie. To skad do jasnej cholery oni maja tyle glosow??!! Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta5 Re: A JA I MOJA RODZINA 22.11.05, 20:22 tom202 napisał: > głosowała na LPR podaj swój adres to wyślę ci gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
moher.gryzie nie tylko kon moze byc senatorem 22.11.05, 18:59 przeca to jest ten slawny amstaff ojca dyrektora! to ona was urzadzi. wasy beda obowiazkowe, takze dla kobiet! ---------- jak dorosne zostane masonem Odpowiedz Link Zgłoś
w_dz Re: nie tylko kon moze byc senatorem 22.11.05, 20:24 moher.gryzie napisała: > przeca to jest ten slawny amstaff ojca dyrektora! to ona was urzadzi. wasy beda > > obowiazkowe, takze dla kobiet! > > > ---------- > jak dorosne zostane masonem Jak mnie przyjmą to ja też:) I cyklistą. Odpowiedz Link Zgłoś
forum_wyborcza Zakazana depilacja!!! 22.11.05, 21:04 > przeca to jest ten slawny amstaff ojca dyrektora! to ona was urzadzi. > wasy beda obowiazkowe, takze dla kobiet! Od jutra będzie zakazana depilacja! Kto to widział, by Matla Polka depilowała sobie nogi?! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: nie tylko kon moze byc senatorem 22.11.05, 21:07 > ---------- > jak dorosne zostane masonem ...Jak dorosnę, obrosnę moherem! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Cudownie 22.11.05, 19:00 jak mi nie będzie stawał to popatrzę na jej zdjęcie ba jak nie pomoże to pójdę do kobyły sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 19:05 Gratulacje dla posłanki Anny Sobeckiej. Życze owocnej pracy dla polskiej rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 19:10 A ja sobie mysle, ze rodzina i bez Jej pomocy sobie poradzi. A swoja droga ciekawe, kto z pania posel "pracuje owocnie" w lozku? Nie to, zebym byl wscibski, ale gosc/kobitka ma chyba problem ze wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: zamrozic ja i wyslac do Dzabby ! 22.11.05, 21:05 Tuta miszka Dżabba de Hat ? → → → → → → → → → → → → Moherowe berety muszą odejść! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
neuromancer1 Re: zamrozic ja i wyslac do Dzabby ! 22.11.05, 23:10 Uta Buta Han Solo Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman To ten babsztyl co modlił sie na mównicy Sejmu ? 22.11.05, 19:15 Jeśli tak to mnie to już przestaje śmieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l witamy w średniowieczu. stosy już za miesiąc 22.11.05, 19:20 jeszcze potrzeba komisji etyki i wiary pod kierownictwem samego boga rydzyka. utwierdzam się w przekonaniu że cały pis i koalicjanci to świry religijne Boże, spal tę Sodomę bo wstyd przed światem Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Re: witamy w s´redniowieczu. stosy juz˙ za miesia˛ 22.11.05, 19:41 List do PiSu, LPRu, do Rydzyka i politykow, ktorzy zabronili marszu rownosci w Poznaniu i niedlugo zabronia jeszcze kilka innych rzeczy: Chce sprzedac moja corke jako niewolnice (Druga ksiega Mojzeszowa 21:7). Jaka mam zarzadac cene? W Trzeciej ksiedze, 21:20, jest informacja, ze moge byc wlascicielem niewolnikow obu plci z sasiedniego kraju. Moj znajomy twierdzi, ze chodzi jedynie o ludzi z poza granic EU. Czy ma racje? Moj sasiad, ktory pracuje w Arkadii, uwaza, ze ma prawo pracowac w niedziele. Wedlug Drugiej ksiegi, 35:2, nalezy go zabic. Czy to jest moj moralny obowiazek? Nie chodze do kosciola, poniewaz jestem krotkowzroczny, a wedlug Trzeciej ksiegi 21:20 nie wolno mi zblizac sie do oltarza bozego, jezeli zle widze. Moj syn idzie do komuni i fajnie byloby zobaczyc jak sobie radzi w kosciele. Czy moge stac w przedsionku? Czy moje dzieci moga trenowac pilke nozna - Trzecia ksiega mowi, ze nie wolno im dotykac resztek niezywej swini. Czy maja zamiast tego zostac w domu i grac plastykowa pilka? Jeden chlop tutaj niedaleko na wsi uprawia rozne rzeczy na tej samej ziemi i w ten sposob grzeszy przeciwko Trzeciej ksiedze, 19.19. Ma tez bardzo grzeszny zwyczaj uzywania brzydkich slow, ale jego zona jest jeszcze bardziej grzeszna, bo chodzi w ubraniach nie tylko utkanych z prawdziwego wlokna. Czy mamy zebrac cala wies, zeby ich ukamieniowac? (Trzecia ksiega, 24:10-16). Czy moze wystaczy, ze ich spalimy na stosie, tak jak robimy z tymi, ktorzy cudzoloza za swoimi krewnymi (Trzecia ksiega 20:14)? Ja wiem, ze PiS i LPR bardzo gleboko rozumieja te sprawy, wiec prosze o wyrazna i szybka odpowiedz. I dziekuje obroncom moralnosci, ze tak wyraznie pokazuja nam, ze slowa Boga sa wieczne i niezmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Na powaznie. 22.11.05, 20:16 aktualne napisa?a: > List do PiSu, LPRu, do Rydzyka i politykow, ktorzy zabronili marszu rownosci w > Poznaniu i > niedlugo zabronia jeszcze kilka innych rzeczy. Madre slowa (znalezione na internecie): "...Niestety, zauwazam, ze my, Polacy, nie tylko nie uczymy sie na cudzych bledach, ale nawet na swoich. W czasach Jagiellonów Polska byla u szczytu swojej potegi. Cieszyla sie sympatia calej Europy. Wydala wielu wspanialych ludzi. Szkolnictwo bylo na najwyzszym swiatowym poziomie... I nagle, w przeciagu krótkiego czasu, niespelna dwustu lat, Polska przestala sie liczyc, stracila znaczenie polityczne i sympatie sasiadów, upadlo szkolnictwo, podupadla gospodarka, a w koncu kraj zniknal z mapy Europy. Wszystko to stalo sie po tym, gdy wladze w kraju przejelo nietolerancyjne stronnictwo katolickie, uskuteczniajace swe kontrreformacyjne cele i dzialajace pod znakiem krzyza. Osobiscie nie mam watpliwosci, ze ma to scisly zwiazek z rozbiorami Polski. Obserwuje, ze ta sama opcja polityczna, która kiedys doprowadzila do rozbiorów Polski, dzisiaj - swiadomie czy nie - popelnia te same bledy..." Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: aktualne 22.11.05, 20:19 szydzisz ze Świętej Księgi Starego Testamentu. Myślę, że jak się zastanowisz - nawet jeśli nie wierzysz - to będzie Ci głupio. A swoją drogą to co myślisz o naszej władzy, to masz rację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: aktualne 22.11.05, 20:22 jerzy.kosecki napisał: > szydzisz ze Świętej Księgi Starego Testamentu. Myślę, że jak się zastanowisz - > nawet jeśli nie wierzysz - to będzie Ci głupio. ****************************** Widzę w tym raczej drwinę z osób, które, albo zbyt dosłownie odczytują fragmenty Biblii, albo wybierają sobie te fragmenty, które im pasują w aktualnym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
w_dz Re: aktualne 22.11.05, 20:30 maruda.r napisał: > jerzy.kosecki napisał: > > > szydzisz ze Świętej Księgi Starego Testamentu. Myślę, że jak się zastanow > isz - > > nawet jeśli nie wierzysz - to będzie Ci głupio. > > ****************************** > > Widzę w tym raczej drwinę z osób, które, albo zbyt dosłownie odczytują fragment > y > Biblii, albo wybierają sobie te fragmenty, które im pasują w aktualnym kontekśc > ie. A jak powinniśmy ją czytać? Jak Bóg Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Re: aktualne 22.11.05, 20:43 maruda.r napisa?: > jerzy.kosecki napisa?: > > > szydzisz ze S´wie˛tej Ksie˛gi Starego Testamentu. Mys´le˛, z˙e jak sie˛ zastanow > isz - > > nawet jes´li nie wierzysz - to be˛dzie Ci g?upio. > > ****************************** > > Widze˛ w tym raczej drwine˛ z osób, które, albo zbyt dos?ownie odczytuja˛ fragment > y > Biblii, albo wybieraja˛ sobie te fragmenty, które im pasuja˛ w aktualnym konteks´c > ie. > Nie, panie Kosecki (nareszcie ktos ma odwage podpisac sie pod listem - to chyba dlatego, ze jest po "wlasciwej" stronie.... 20 punktow u nowych wladz... gratuluje.) Nie, nie robie drwin ze Starego testamentu, ale z ludzi, ktorzy wykorzystuja katolicyzm do osiagniecia wladzy i otumanienia narodu. Poza tym jestem wierzacy. Tak na prawde... czyli ani po katolicku, ani protestancko, ani po zydowsku, ani ortodoksyjnie, ani po muzulmansku... Po prostu, tak zwyczajnie wierzacy, bez biegania do kosciola i sluchania Radia Maryja. Nie mam tez nic przeciw istnieniu tych kosciolow, ale nie musze tam chodzic, zeby wierzyc i nikt mnie do tego nie zmusi tak jak i nikt mnie nie zmusi do bycia nacjonalista, do potepienia zwiazkow miedzyreligijnych i homoseksualnych. Prawdziwa wiara nie ma nic wspolnego ze Starym czy Nowym testamentem, ktore zostaly spisane przez ludzi. Pawdziwa wiara to jest milosc, a nie gloszenie moralnosci. To bylo poslanie Chrystusa. A jezeli nie milosc, to chociaz szacunek i respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: aktualne 22.11.05, 21:00 >> Nie, n > ie robie drwin ze > Starego testamentu, ale z ludzi, ktorzy wykorzystuja katolicyzm do osiagniecia > wladzy i > otumanienia narodu. Poza tym jestem wierzacy. Tak na prawde... czyli ani po kat > olicku, ani > protestancko, ani po zydowsku, ani ortodoksyjnie, ani po muzulmansku... Po pros > tu, tak > zwyczajnie wierzacy, bez biegania do kosciola i sluchania Radia Maryja. Nie mam > tez nic > przeciw istnieniu tych kosciolow, ale nie musze tam chodzic, zeby wierzyc i nik > t mnie do tego > nie zmusi tak jak i nikt mnie nie zmusi do bycia nacjonalista, do potepienia zw > iazkow > miedzyreligijnych i homoseksualnych. Prawdziwa wiara nie ma nic wspolnego ze St > arym czy > Nowym testamentem, ktore zostaly spisane przez ludzi. Pawdziwa wiara to jest mi > losc, a nie > gloszenie moralnosci. To bylo poslanie Chrystusa. A jezeli nie milosc, to choci > az szacunek i > respekt. dobrze, sensownie i po chcreścijańsku. Jestem w podobnej sytuacji i podobnie uważam. I niestety, nie jesteśmy katolikami bo bycie katolikiem zobowiązuje do aktywnego udziału ( to według norm katolickich ) we mszach , kolędach i całej gamie zachowań raczej animistycznych Myśle że tzw katolicy w Polsce nie dorośli do światłego pojmowania wiary, zatrzymali się na poziomie późnego średniowiecza z czasów wielkiej inkwizycji i stąd niechęć do wszystkiego i wszystkich. Ale jak wiemy, kościół wpisał się w poszczególne kultury i stąd u nas jest to ciągła pokuta i chęć umartwiania plus duża doza masochizmu psychicznego, podczas gdy chrześcijanie z np. Afryki potrafią się doskonale bawić A odłamy poreformacyjne w Europie i na świecie... szkoda gadać, po prostu poszły z czasem zamiast tak jak katolicyzm stać w miejscu. Do tego nowy papa inkwizytor który też cofnął kościół o dobre 30 lat a dopiero zaczął swoje działania. Szkoda bo przecież Polska była w dalekiej przeszłości rajem tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Re: aktualne - dzieki 22.11.05, 21:21 r0b0l napisa?: > >> Nie, n > > ie robie drwin ze > > Starego testamentu, ale z ludzi, ktorzy wykorzystuja katolicyzm do osiagn > iecia > > wladzy i > > otumanienia narodu. Dzieki, nie jestem sam. Miejmy nadzieje, ze pomimo nadciagajacej nocy znajdzie sie miejsce na tego typu dyskusje na lamach wolnej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l będzie bardzo trudno 22.11.05, 21:43 przemiany idą szybciej niż się spodziewałem, prawdopodobnie tytuły zaczną znikać zaraz po ogłoszeniu prezia cesarzem 4 rp. czyli po nowym roku. Aktualnie mamy burdel stosowany tylko pozorny, czuję tu działania kaczora o imieniu Jarek. Możliwe - nie kraczę, widzę diuże analogie i pamiętam sporo - że nie będzie teleranka już niedługo. Czas chyba zapisać się do gejów i Żydów, przynajmniej nie zabiją od razu jak znienawidzonej opozycji politycznej. Na szczęście jest nas dużo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: aktualne - dzieki 22.11.05, 22:00 Myślę że spróbują załatwić prasę przez opanowanie kolportażu. Sądzę, że i na fora netowe też znajdą sposób, więc może to i ostatki :-))... Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Re: aktualne - dla uchachanego 22.11.05, 22:31 uchachany napisa?: > Mys´le˛ z˙e spróbuja˛ za?atwic´ prase˛ przez opanowanie kolportaz˙u. > Sa˛dze˛, z˙e i na fora netowe tez˙ znajda˛ sposób, wie˛c moz˙e to i ostatki :-))... Az tak pesymistycznie przyszlosci nie widze, w koncu jest 22 listopad 2005, a nie 1981 i Polska jest czescia UE. Inna sprawa, ze nie wiadomo jak dlugo bedzie. A jezeli nie bedzie, to zawsze bedzie mozna zainicjowac nowe media polskie za granica, poza kontrola. Taka wspolczesna Wolna Europa, na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany W Chinach też mają Internet - w końcu potrzebny 22.11.05, 22:41 do funkcjonowania gospodarki :-)). Ale pogadać to tam sobie nie bardzo można... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to zrobimy RWE bis, tradycja musi trwać 22.11.05, 23:04 niech żyje Polska ta prawdziwa, nasza, bez uprzedzeń i nienawiści i przemocy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: aktualne 22.11.05, 22:44 pięknie napisałeś, całym sercem jestem z Tobą i byłbym - nawet gdyby Bóg dał mi łaskę wiary - której Ci zazdroszczę. Nie jestem, jak napisałeś: "po włąściwej stronie". Tym co się w naszym kraju dzieje, jestem nie tylko przerażony, ale wstrząśnięty. Chciałbym się mylić, ale uważam, że ...jakie społeczenstwo, taka i władza. Pozdrawiam, i dziekuję za Twój post. Odpowiedz Link Zgłoś
kandym Re: witamy w s´redniowieczu. stosy juz˙ za miesia 23.11.05, 01:12 Po prostu podziwiam! Intelekt, dowcip, światopogląd.... Panie "Aktualny"! Ja BARDZO cierpię na niedostatek w tym kraju, ludzi tak myślących jak Pan! Pana tekst pozwoliłem sobie rozesłać znajomym. Serdecznie Pozdrawiam! Jarek Malicki Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: witamy w s´redniowieczu. stosy juz˙ za miesia 24.11.05, 18:57 Odpowiadasz na : aktualne napisała: > List do PiSu, LPRu, do Rydzyka i politykow, ktorzy zabronili marszu rownosci w > Poznaniu i > niedlugo zabronia jeszcze kilka innych rzeczy: > > Chce sprzedac moja corke jako niewolnice (Druga ksiega Mojzeszowa 21:7). Jaka m > am > zarzadac cene? > W Trzeciej ksiedze, 21:20, jest informacja, ze moge byc wlascicielem niewolniko > w obu plci z > sasiedniego kraju. Moj znajomy twierdzi, ze chodzi jedynie o ludzi z poza grani > c EU. Czy ma > racje? > Moj sasiad, ktory pracuje w Arkadii, uwaza, ze ma prawo pracowac w niedziele. W > edlug Drugiej > ksiegi, 35:2, nalezy go zabic. Czy to jest moj moralny obowiazek? > Nie chodze do kosciola, poniewaz jestem krotkowzroczny, a wedlug Trzeciej ksieg > i 21:20 nie > wolno mi zblizac sie do oltarza bozego, jezeli zle widze. Moj syn idzie do komu > ni i fajnie byloby > zobaczyc jak sobie radzi w kosciele. Czy moge stac w przedsionku? > Czy moje dzieci moga trenowac pilke nozna - Trzecia ksiega mowi, ze nie wolno i > m dotykac > resztek niezywej swini. Czy maja zamiast tego zostac w domu i grac plastykowa p > ilka? > Jeden chlop tutaj niedaleko na wsi uprawia rozne rzeczy na tej samej ziemi i w > ten sposob > grzeszy przeciwko Trzeciej ksiedze, 19.19. Ma tez bardzo grzeszny zwyczaj uzywa > nia > brzydkich slow, ale jego zona jest jeszcze bardziej grzeszna, bo chodzi w ubran > iach nie tylko > utkanych z prawdziwego wlokna. Czy mamy zebrac cala wies, zeby ich ukamieniowac > ? (Trzecia > ksiega, 24:10-16). Czy moze wystaczy, ze ich spalimy na stosie, tak jak robimy > z tymi, ktorzy > cudzoloza za swoimi krewnymi (Trzecia ksiega 20:14)? > Ja wiem, ze PiS i LPR bardzo gleboko rozumieja te sprawy, wiec prosze o wyrazna > i szybka > odpowiedz. > I dziekuje obroncom moralnosci, ze tak wyraznie pokazuja nam, ze slowa Boga sa > wieczne i > niezmienne. Stary testament nacechowany jest okrucieństwami. Jeżeli te bajki uważasz za bzdury, to po co wysyłasz dziecko do I komunii? Masz nietolerancyjną rodzinę, czy skołtuniałych sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 19:21 Ale cyrk teraz będzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Co ona moze wiedziec o rodzienie ? 22.11.05, 19:31 baby z taka facjata nawet przyszly prezio by nie .... Nikt mi nie wmowi ze to truchla ma chlopa . Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Co ona moze wiedziec o rodzienie ? 22.11.05, 19:39 podobno dzieciata. Najwidoczniej trafiła na pijanego albo ślepego www.naszawitryna.pl/europa_649.html www.mctommi.pl/media6.htm a co mówi to w archiwum rozmów niedokończonych. Przekonania nie przeszkodziły zostać eurodeputowaną Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Co ona moze wiedziec o rodzienie ? 22.11.05, 20:07 Chyba zostane abstynentem . babsko wyglada jakby ewolucja zatrzymala sie ze 2 mln lat temu . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co ona moze wiedziec o rodzienie ? 22.11.05, 20:23 indianski napisał: > Chyba zostane abstynentem . Wręcz przeciwnie, powinieneś się zalać w trupa, a my razem z Tobą. Na trzeźwo nie da sie tego przetrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
oseq Re: Co ona moze wiedziec o rodzienie ? 22.11.05, 21:52 i co? chlać przez najbliższe 4 lata?? moja wątroba tego nie wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
wmp1234 To skandal. 22.11.05, 19:42 Jak mozna bylo dopuscic by ktos z LPR byl przewodniczacym Komisji. Jak rzadził SLD z Millerem i spółka to przewodniczacymi komisji byli zawsze poslowie opozycji. Co ten PIS wyprawia, jak juz nie chcial dac SLD, to przynajmniej jej koalicjantowi PO. Fuj, znowu przez PIS i LPR zwiazki niehetero beda pozbawione szansy na uprzywilejowanie. Ale my jestesmy cierpliwi... i przetrzymamy rzady koalicji moherowej, jak raczył zauwazyc nasz Przewodniczacy Tusk. Chociaz kto wie,jak tak dalej pojdzie, to zaszczytem stanie sie w Polsce byc moherem. Odpowiedz Link Zgłoś
misza59 Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 19:47 O rany, gorzej już chyba być nie mogło. Ta primadonna Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
stan561 Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 19:49 Twarz Sobeckiej reprezentuje, podobnie jak twarz Leppera IV Rzeczpospolita. Trzeba z nia wytrzymac prawie cztery lata.. Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Buhahahahahahaha, ale ZOO :))))) 22.11.05, 19:57 "Anna Sobecka to była spikerka Radia Maryja" aaaaahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
pauline.kaczanow Czy Co bronia Sobeckiej nie uprawiaja sexu ? 22.11.05, 20:13 Czy tylko plodza potomstwo? I licza na becikowe? Bo Sobecka mowi,ze sex nalezy uprawiac wylacznie w celu prokreacji:) ???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta5 Re: Czy Co bronia Sobeckiej nie uprawiaja sexu ? 22.11.05, 20:30 chyba Sobecka mówi o sobie ,bo jaki facet pomyśli o seksie gdy ma takie coś w domu.Gazeta na twarz i prokreować Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Czy Co bronia Sobeckiej nie uprawiaja sexu ? 22.11.05, 21:19 No chwila, chwila. Męża ma na pewno takiego samego ładnego, więc się odczepcie. → → → → → → → → → → → → Moherowe berety muszą odejść! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 20:14 Achtung! Moherowe berety atakują! Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Dobrze że przynajmniej znamy jej poglądy 22.11.05, 20:21 i juz nie trzba jej będzie słuchać żeby sobie oszczędzić wrażeń. A poważnie w tekscie są inne kwiatuszki. >Marian Piłka (PiS) poinformował, że przed posiedzeniem komisji otrzymał telefon, iż przewodniczącym ma być poseł LPR, a jego zastępcami posłowie z PiS, PO i Samoobrony.< I KTÓŻ TO Z TYLNEGO SIEDZENIA RADYJKIEM STERUJE ??? >Marek Kotlinowski (LPR) poinformował, że zgodnie z wytycznymi marszałka Sejmu prezydium ma być trzyosobowe. "... Dodał też, że zwiększenie liczby zastępców może się spotkać z zarzutem niegospodarności.< A CZYIM TO EW. ZARZUTEM SIĘ P MAREK TAK PRZEJMUJE? A WIĘCEJ V-CE MARCSZAŁKÓW TO NIE BYŁA NIEGOSPODARNOŚĆ? CO ZA TROSKA O PIENIĄDZE. TRZYMAMY ZA SŁOWO. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 20:44 wlaściwy czlowiek na wlaściwym miejscu...moje gratulacje pani Aniu! Mam nadzieję że poradzi sobie zpani z tą feministyczą holotą z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
titol11 Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 20:49 Jaki to pasztet!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miauk Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 20:53 myślałam, że ta komisja to najgorsze co moze nas spotkac, a tu niespodzianka... Zawsze moze być gorzej. Teraz tylko czekać aż nam szanowna przewodniczaca pomoże odkryć "naturalne powołanie kobiety" Ratunku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: Sobecka (LPR) szefową Komisji Rodziny i Praw 22.11.05, 21:05 Najlepszy środek antykoncepcyjny-zdjęcie tej pani z podpisem I TY MOŻESZ URODZIĆ COŚ TAKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
zetor.na.oszolomy popatrzcie na jej "twarz" 22.11.05, 21:06 wieje od niej miłością do caaaaaaaałej rodziny :))) a swoją drogą to PiSy znowu dały ciała obsadzając na tym stanowisku najbardziej porąbaną babę w Sejmie :( Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: popatrzcie na jej "twarz" 22.11.05, 21:20 > wieje od niej miłością do caaaaaaaałej rodziny :))) ...caaaaaaaałej Rodziny Radia Maryja. → → → → → → → → → → → → Moherowe berety muszą odejść! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś