Dodaj do ulubionych

Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego"

• mobileinmobili swietna propozycja 23.11.05, 13:19
      nareszcie panstwo po raz pierwszy od 16 lat prowadzi prorodzinna polityke, gdy inni interesuja sie homoseksualistami, Polska dba o swoje dzieci, syte i wyksztalcone w polskich tradycjach.
      Brawo!!
      • yola13 Re: swietna propozycja 23.11.05, 13:26
        czy mam sie juz śmiac? ha ha ha .....................
      • kotek.filemon Re: swietna propozycja 23.11.05, 14:02
        > Polska dba o swoje dzieci, syte i wyksztalcone w polskich tradycjach.

Zważywszy że "berecikowe" i tak ma trafić wyłącznie do uprawnionych do pomocy
        społecznej będą to faktycznie dzieci "syte" i wykształcone w staropolskiej
        meliniarskiej tradycji. Serce roście!!!

PS: No chyba, że ten poprzedni post miał być ironiczny, to pardąsik...
    • rafikman Nie mam zamiaru płacić na dzieciorobów !!! 23.11.05, 13:23
      To becikowe to woda na młyn dla rodzin patologicznych !
      • wiecznie_zdziwiona Re: Nie mam zamiaru płacić na dzieciorobów !!! 23.11.05, 13:30
        Tylko będą lepiej ukrywać zwłoki - już nie w beczkach w szafie.
        • focusek Zachęta dla najbiedniejszych!!!!!!!!! 23.11.05, 13:42
          Rząd powinien skupić się na zachęceniu do porodów ludzi, którzy mają pieniądze
          aby potem utrzymać dzieci a nie nakłaniać rodziny często patologiczne, które
          machną kolejne dziecko aby mieć kasę na alkohol a co z tymi dziećmi, które już
          mają, często biedne rodziny są już wystarczająco liczne. Mało to razy
          widzieliśmy programy, pokazujące pracujące dzieci a w ich domach mamusia w
          halce, tatuś schlany w kącie a inne młodsze dzieci na zapieckach brudne i
          umorusane, a skacowana kobieta skarży się, że jedzą tylko chleb i ziemnieki za
          pieniądze, które zarobią starsze dzieci.Przecież ostatnio jest to główny temat
          we wszystkich środkach przekazu. To jest straszne ale taka polityka becikowego
          prowadzi do jeszcze większej nędzy, przecież ile jest dzieci które nie mają co
          jeść, nie mają ubrań, leków i żadnych perspektyw. Najłatwiej jest strzelić
          bobasa ale potem .... Niech Rząd weżmie przykład z polityki prorodzinnej innych
          krajów jak np. Francji, gdzie rzeczywiście są dłuższe urlopy macierzyńskie a
          także szereg udogodnień podatkowych i socjalnych dla tych rodzin, które już
          mają dzieci.
        • szoszan Nie zgadzam się na dodatki na dzieci. 23.11.05, 13:53
          płacone przez państwo z publicznych pieniędzy i tym podobne becikowe.
          Sama mam dwoje pociech(4 i 9l.), ale znam całkiem sporo rodziców, którzy mają
          3je, 4ro i są to normalni ludzie, przeciętnie zarabiający ludzie, często nie
          którzy z nich płacą podatki wyższe niż niejeden "becikowy"rodzic zarabia przez
          cały rok.Nie zgadzam się dlatego, żę moje i żyjące już dzieci mieszkańców
          mojego miasta nie są ani czymś mniej kosztownym dla państwa(wręcz przeciwnie!)
          ani dla rodziców.Nie są też "gorsze" prokreacyjnie(bo się urodziły za
          poprzednich rządów) dla przyszłości emerytalnej Polaków.Ergo - moim dzieciom
          też się należy 1000zyli na Np. wyrównywanie szans edukacyjnych czy leczenie
          zębów u prywatnego dentysty.
          Nie zgadzam się i zamierzam to zgłosić w biurze poselskim PiS i innych partii
          jako nierówne traktowanie obywateli(rodziców i dzieci)przez państwo.
          Poza tym protestuję przeciwko kolejnemu wykorzystywaniu dziecka i rodzica jako
          element politycznej gry. Niech ci super opiekuńczy posłowie zadbają najpierw
          aby w myśl wcześniej uchwalonych ustaw przy każdej szkole była sala
          gimnastyczna, a na wsi wiejskie przedszkole, a potem martwią się o cudzą
          prokreację.
          Czy w tym kraju wszystko musi stać na głowie?
          • mobisek Re: Nie zgadzam się na dodatki na dzieci. 23.11.05, 13:55
            szoszan napisała:

> Nie zgadzam się dlatego, żę moje i żyjące już dzieci mieszkańców
            > mojego miasta nie są ani czymś mniej kosztownym dla państwa(wręcz przeciwnie!)
            > ani dla rodziców.Nie są też "gorsze" prokreacyjnie(bo się urodziły za
            > poprzednich rządów) dla przyszłości emerytalnej Polaków.

Masz 100 procent racji - to tylko pokazuje, jaki absurd jest z tym "becikowym".
            A swoją drogą trzeba to zaskarżyć w Trybunale Konstytucyjnym jako nierówne
            traktowanie obywateli (obywatelek).
            • candice Re: Nie zgadzam się na dodatki na dzieci. 23.11.05, 14:16
              a czy można odmówić przyjęcia tego idiotycznego becikowego - w ramach protestu?
              Nie mogę uwierzyć, że oni na serio chcą to wprowadzać - pewnie łatwiej tak niż
              pomyśleć i wymyśleć długofalowy program związany z edukacją i zmianą prawa dla
              osób mających dzieci - patrz: propozycje GW zbierane swojego czasu na stronach
              Kobiety lub Dziecka.
    • mobisek CZY KTOŚ WIE?... 23.11.05, 13:37
      Czy ktoś może wie, czy i kiedy będą wypłacać nagrody za narodziny 10-tys.
      dziecka w województwie, 100-tys. dziecka w województwie, itd.? Może choć
      deputat węglowy lub bonus w Tesco na czekoladę?

A może będą nagrody dla kobiet za "wykonanie planu" - np. 2,8 dziecka na
      kobietę - ? No choć ze 200 dopłaty na wczasy. No i powinni koniecznie powrócić
      do idei "przodowników" - np. specjalny order dla każdej kobiety, która urodzi
      więcej dzieci niż 10.

Aha, w przypadku rodzin, gdzie on i ona są bezrobotni, za spłodzenie powyżej 10
      dzieci powinien przysługiwać Order Orła Białego. A jeśli jeszcze oboje są
      alkoholikami, to można dorzucić Order Budowniczego IV RP klasy II (I dostaną,
      jeśli będą mieć legitymację PiS).
    • wd13 Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 13:38
      A MOJE DZIECKO JEST PALCEM ROBIONE!!! Dlatego nic nie dostało. Skoro oboje
      rodzice pracują jak woły i nie należy im się rodzinne, to po co wypłacać im
      becikowe?? Po co siedziec z dzieckiem pół roku, skoro można 4 miesiące!
      Chciałam się tylko zapytać w czym moje dziecko jest gorsze, że mogłam z nim być
      krócej niż inne matki wcześniej i w przyszłości (tak zapowiada brygada
      kaczora). I w czym moje dziecko jest gorsze, że dzieciom meneli którzy
      nieświadomie płodzą po pięcioro dzieci płaci się zasiłki i becikowe, a dziecku
      które przyszło na świat w normalnej rodzinie państwo pomóc nie raczy??
      Wniosek jest prosty-stawiamy na zwiększenie rozrodczości w rodzinach
      patologicznych (to oczywiście uogólnienie) - niech rodzi się i wychowuje
      następne pokolenie nierobów, pijaków itp. Ja na kolejne dziecko nie zdecyduję
      się na pewno
    • gregsmile Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 13:41
      i OK, ale niech ta kasa idzie na dzieci!! niech to będą jakieś kupony zakupowe
      w sklepach dla dzieci czy inne rozwiązania , ale nie kasa do ręki!! pomoc
      przepiją rodzice i dzieci nic z tego nie zobaczą!
      • mobisek Powołać GUKWFzB!!! 23.11.05, 13:52
        gregsmile napisał:

> i OK, ale niech ta kasa idzie na dzieci!! niech to będą jakieś kupony
        zakupowe
        > w sklepach dla dzieci czy inne rozwiązania , ale nie kasa do ręki!! pomoc
        > przepiją rodzice i dzieci nic z tego nie zobaczą!

O, o właśnie! Byłbym zapomniał! Trzeba powołać Główny Urząd Kontroli
        Wykorzystania Funduszy z Becikowego!!! Jezu, przecież nie można ludziom tak na
        żywioł dawać forsy. A więc: porządny urząd (najlepiej z uprawnieniami policji
        skarbowej), z oddziałami w każdym województwie i pododdziałami w każdej gminie.
        Porządne kadry (dyrektor, z-ca dyrektora, kierownik wydziału, z-ca kierownika
        wydziału, kierownik podwydziału, z-ca kierownika podwydziału, samodzielny
        kierownik jednostki, z-ca samodzielnego kierownika jednostki, referent
        jednostki, z-ca referenta jednostki, podreferent jednostki, z-ca podreferenta
        jednostki, specjalista jednostki, z-ca specjalisty jednostki, młodszy
        specjalista jednostki, z-ca młodszego specjalisty jednostki itd. + sekretarki,
        kierowcy i takie tam) no i jakieś normalne siedziby. Oczywiście potrzeba
        jeszcze środków na odpowiednie (podkreślam: odpowiednie!) samochody.

Że PiS jeszcze na to nie wpadło! Łatwiej byłoby budować koalicję z LPR i
        Samoobroną - Romek mógłby zatrudniać swoją teściową nie w jakimś g... biurze
        poselskim, tylko w porządnym urzędzie.
    • andrzejgelo Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 13:42
      Słusznie. Będzie z czego zapłacić za chrzest - reszta na pochlaj!
    • screwball Uwaga! rusza loteria.. 23.11.05, 13:43
      "toto lotto, zrob mi to, to"
      - 50 milionow pln dla rodzicow- szczesliwych posiadaczy 50 milionowego
      obywatela IV RP.

Maczkiem:
      IV rp nie ponosi odpowiedzialnosci za oficjalny kurs zlotego w dniu urodzin 50
      obywatela
    • piwi77 Coraz bardziej mi sie to podoba 23.11.05, 13:45
      W koncu mam powodzenie! Coraz wiecej pan chce dac sie zaplodnic!
    • lukgrab Dorazna pomoc nie jest zla ale... 23.11.05, 13:45
      Doraźna pomoc owszem jest potrzebna ale na tym nie może się skończyć. Kobiety
      muszą mieć zapewniony dłuższy urlop macierzyński i możliwość powrotu do pracy
      po jego zakończeniu. Pracodawcy nadal bezprawnie szantażują młode kobiety, że
      jak zajdą w ciąże to zwolnią je po powrocie z urlopu macierzyńskiego. Ponadto
      co z kobietami samotnie wychowującymi dzieci? Co stało się z funduszem
      alimentacyjnym??
      • mindhardcore Re: Dorazna pomoc nie jest zla ale... 23.11.05, 14:11
        Wśród wszystkich populistycznych bzdur, jakich nawymyślali nasi politycy,
        pomysł tak zwanego "becikowego" bije już wszelkie rekordy głupoty.

Trudno sobie wyobrazić coś bardziej pozbawionego sensu. Zwłaszcza w połączeniu
        z argumentacją, że trzeba "coś" zrobić, bo przyrost naturalny spadł w Polsce
        katastrofalnie. Ostatnia rzecz, jaka może temu spadkowi przeciwdziałać, to
        rozdawanie za rodzenie dzieci publicznych pieniędzy.

Czy naprawdę wyobraża ktoś sobie, że są ludzie gotowi urodzić dziecko dla
        tysiąca złotych? Państwa nie proszę o odpowiedź, Państwo, domyślam się, że
        wiedzą, co o tym myśleć - chciałbym wiedzieć, czy jest w stanie to sobie
        wyobrazić poseł Giertych albo któryś z jego sejmowych orłów. Czy naprawdę
        zetknęli się z takim wypadkiem? Dobrze, idźmy dalej. Czy naprawdę sądzą, że
        jednorazowy zasiłek w dowolnej kwocie może znacząco wpłynąć na los dziecka i
        rodziny? Nawet jeśli tatuś nie przeznaczy go w całości na "pępkowe", tylko
        zgodnie z intencją ustawodawcy wszystko pójdzie na pieluchy, oliwkę i pachnące
        mydełko?
        Przyrost naturalny spada, niech pan Giertych i jego orły raczą to przyjąć do
        wiadomości, bo młodzi ludzie nie mają poczucia życiowej stabilizacji. Bo trudno
        o mieszkanie. Bo młodzi albo nie mają pracy, albo boją się, że wkrótce ją
        stracą, albo ta praca jest marna i ledwie wystarcza na związanie końca z
        końcem. Niech tylko to się zmieni, zaręczam, większość młodych Polaków ochoczo
        rzuci się urządzać i rozmnażać. Ale to można zmienić wyłącznie w jeden jedyny
        sposób: tnąc podatki i wydatki budżetu oraz likwidując biurokratyczne bariery
        dla przedsiębiorczości. Rozdawać "becikowe" jest oczywiście dużo łatwiej, tylko
        że to krok w kierunku dokładnie przeciwnym.

Nie wierzę, by szef LPR, który ni stąd ni zowąd wyciągnął ten głupi pomysł i
        zaczął nim szantażować przywódców PiS (też niewiele od niego w takich sprawach
        mądrzejszy) był aż tak głupi, by wierzyć w sens całego przedsięwzięcia. Po
        prostu uważa Polaków za ciemnotę, której taką hucpą można się przypodobać. Oby
        mu te rachuby wyszły bokiem!

Rafał A. Ziemkiewicz
    • baltazar_gombka Czy będą też płacić za próbę poczęcia ? 23.11.05, 14:04
      Bardzo mnie to interesuje bo za darmo nie będę się starał.
      • mobisek Re: Czy będą też płacić za próbę poczęcia ? 23.11.05, 14:07
        baltazar_gombka napisał:

> Bardzo mnie to interesuje bo za darmo nie będę się starał.

Dokładnie tak. No i jakaś akcyza na prezerwatywy...
        • zkyc Re: Czy będą też płacić za próbę poczęcia ? 23.11.05, 14:18
          Zeby było skuteczne, to akcyza musi być zaporowa np. 100 ZLP!
          Wtedy i tirówki nie będą miały wzięcia!
      • sumienie.lk Na pewno bedą... 23.11.05, 14:30
        A wysokość wpłaty zależeć będzie od wielkości wsadu. Czy jest jakis chętny, aby
        zgłosić inicjatywę ustawodawczą w tej kwestii? Może Giertych...
    • abhaod wiecej bezrobotnych na zupki do kosciolow?kacykowi 23.11.05, 14:16
      malo poddanych
    • minia1000 Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 14:19
      co za durny pomysł z tym becikowym. durny jak cały ten "rząd".

• zkyc Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 14:26
        Tylko ministerstwo nie wzięło pod uwagę, ile durnych par na to się nabierze!
        1000 zł w łapę a później to będzie trzeba płacić za skutki przyjemności
        po 1000 zł miesięcznie przez 24 lata i to z własnej kieszeni!
        • wylkot Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 14:38
          Ludzie! A cóż wy się zajmujecie takimi głupotami. Toż to oczywistość, że dla
          matek 1000 zł jednorazowo to bzdura, tyle, że akuratnie starczy na chrzestną
          gorzałę. I nie ma co się podniecać.
          Na stronie, gdzie opisują sprawę 10 mld (słownie dziesięć miliardów) złotych
          odszkodowania dla Eureko, to was nie ma. A płacić będzie trza, dzięki LPR i
          PiS, które zablokowały ugodę.
          • carramba7 Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 14:45
            Eureco dostanie papę i ........w łapę prymitywni szachraje od "łódzkich"
            numerów
    • obywatelgkar Skoro komus urodzilo sie dziecko rok temu, to ma.. 23.11.05, 14:19
      gowno i musi sobie radzic, a ci ktorzy sobie poczekaja to dostana patola na
      pieluchy. Troche kurna malo sprawiedliwe. Poza tym samo zastanawianie sie nad
      tym pomyslem spowoduje, ze rodzice beda wstrzymywali sie ze swiadoma prokreacja
      do czasu, kiedy to ,,becikowe" zostanie wprowadzone. Skoro maja dawac kase w
      przyszlosci, to warto sie wstrzymac! A to oznacza kolejny kryzys w polskiej
      demografii.
      Jezeli zas chodzi o ,,rodziny wielodzietne" , to znaczy jakie? Jakie jest
      kryterium wielodzietnosci? Chyba dwoje na logike to juz wielodzietne. A to
      oznacza ruine finansow publicznych! Nie jestem tez przekonany czy chce placic
      ze swoich podatkow na ludzi robiacych dzieci po pijaku lub takich co wstrzymali
      sie z decyzja o rodzicielstwie do czasu uchwalenia korzystnego dla nich prawa!
      • sumienie.lk Zakazać wypłat becikowego dla każdej, która... 23.11.05, 14:27
        ... choc raz użyła środka natykoncepcyjnego, bo na pewno uczyniła to w celu
        oszukania skarbu państwa o naciągnięcia go na wypłatę tej olbrzymiej kwoty...
        hehehehe

A tak serio: to co jest z pracą dla bezrobotnych? Bo jakoś nie mam ochoty
        utrzymywać nierobów z moich podatków. I guzik mnie obchodzi "solidaryzm", gdy
        widzę, że dzięki głupim politykom (wybranym przez głupich wyborców) żyję w
        kraju staczającym się po równi pochyłej.
    • efk17 Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 14:51
      Niech sobie wsadzą to becikowe w d....!!!
      Na co mi ono wystarczy?? Na dobry wózek i najwyżej paczkę pampersów!! A co z
      resztą?? czy taki jeden z drugim pomyslał ile kosztuje wyprawka dla dziecka??
      kaftaniki, śpioszki, łóżeczko, pościel dla dziecka (droższa niż dla dorosłego),
      butelki.........!!!
      Ja osobiście jestem aby zmienić polskie prawo, i to szybko, bo niedługo rodzę.
      Zmieniłam niedawno pracę, na lepszą, dobrze płatną, i tak się stało że zaszłam
      w ciążę. Pracodawca przedłużył mi umowę do dnia porodu. A co ja potem zrobię??
      Będę latać z dzieckiem na ręku do ZUS-u, aby mi wypłacono macierzyński który mi
      się należy - ale stos papierów trzeba wypełnić!!!! potem do Urzędu Pracy żeby
      się zarejestrować jako bezrobotna......to jest przykre i upokarzające!!!
      Ja tam wolę przywrócenia do pracy!!
      • carramba7 Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 15:00
        Podziękuj dotychczas rządzącym....przez ostatnie 16 lat...
        a z becikowego zrezygnuj..wolna wola
    • toworzyszszmaciak Oj starczy to na sporo flaszek, starczy! 23.11.05, 15:03
      • screwball Re: Oj starczy to na sporo flaszek, starczy! 23.11.05, 15:12
        zalezy jakich, to zaledwie 5 flaszek koniaku, 14 flaszek Ballentines'a, 20
        Finlandii, 40 Smirnoffa, 80 Absolwenta, ze 200 bimbru, 300 jabola i ze 600
        tanich piw. Zalezy w jakim segmencie gustuje potencjalny delikwent...
        • wylkot Re: Oj starczy to na sporo flaszek, starczy! 23.11.05, 15:16
          screwball napisał:

> zalezy jakich, to zaledwie 5 flaszek koniaku, 14 flaszek Ballentines'a, 20
          > Finlandii, 40 Smirnoffa, 80 Absolwenta, ze 200 bimbru, 300 jabola i ze 600
          > tanich piw. Zalezy w jakim segmencie gustuje potencjalny delikwent...

Nie zgadzam się. Dobry bimber idzie po 10 - 12 złotych
          • screwball Re: Oj starczy to na sporo flaszek, starczy! 23.11.05, 15:22
            wylkot napisał:

> Nie zgadzam się. Dobry bimber idzie po 10 - 12 złotych

--moze masz racje, niestety nie orientuje sie w obecnych cenach na rynkach
            bimbru stad walnalem liczbe z rekawa.
            Nalezy jednak uwzglednic pewne rabaty, na ktore nowo upieczony tatus badz
            mamusia moga liczyc dysponujac budzetem 1000pln. Mozna smialo doliczyc 5%-10%.
            • mobisek Re: Oj starczy to na sporo flaszek, starczy! 23.11.05, 15:33
              Jeszcze trochę a wyjdzie, że Romek wspiera przedsiębiorczość... :o) Szkoda, że
              tylko w szarej strefie.
            • wylkot Re: Oj starczy to na sporo flaszek, starczy! 23.11.05, 15:36
              screwball napisał:

> wylkot napisał:
              >
              > > Nie zgadzam się. Dobry bimber idzie po 10 - 12 złotych
              >
              > --moze masz racje, niestety nie orientuje sie w obecnych cenach na rynkach
              > bimbru stad walnalem liczbe z rekawa.
              > Nalezy jednak uwzglednic pewne rabaty, na ktore nowo upieczony tatus badz
              > mamusia moga liczyc dysponujac budzetem 1000pln. Mozna smialo doliczyc 5%-10%.

Nigdy nie udzielam rabatów. Problemu ze zbytem nie ma.
    • r0b0l Entliczek pentliczek kto za to zabuli 23.11.05, 15:14
      czyżby kolejny podatek albo akcyza miały ulec zmniejszeniu?
      A może w ramach sprzyjania rozwojowi działalności gospodarczej jakiś mały podatek?
      Wszak od becika zależy przyszłość RP nr XXX
    • ciaps Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 15:22
      Niech Szanowne Ministerstwo pocałuje mnie w nos. Tysiąc złotych cholerna łaska,
      nic tylko robić dzieci. Policzmy 10 wizyt w gabinecie prywatnym synowej to 700
      zł.Leki 400, Lapówkę za poród pominę milczeniem bo mnie jeszcze zamkną.
      Pieluchy, beciki i inne 2000. Ksiądz za chrzest co laska ale nie mniej jak 2
      stówy.Itd itp. Rodzinne synowi nie przysługuje po dochód na osobę przekracza o
      10 zł. Nic tylko się cieszyć i robić dzieci. Alleluja dzięki pomysłowi Rządu nas
      na pewno przybędzie. A ja się pytam gdzie mieszkania dla młodych, gdzie praca,
      gdzie godziwe warunki życia. W latach 80-tych pokolenie moje nazywano pokoleniem
      zmarnowanych szans.( to chyba Pietrzak spiewał) Na tej słynej tablicy w Stoczni
      wypisano tezy ,Ja się dzisiaj pytam co zostało z nich dla młodych. Mieszkania
      za 300 tysięcy , wielkie totalne bezrobocie, no i jeszcze wycieranie d... we
      Włoszech i gdzie indziej w Unii . A tu się uważa , że 1000 zł załatwia sprawę.
      Niech to wszystko szlak ....
      • screwball Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 15:24
        ciaps napisał:

> Niech to wszystko szlak ....

--..szlag
    • vitek25 LPR definiuje żądania menelskiego elektoratu 23.11.05, 15:31
      LPR, dyktujące PiSowi rozwiązania, dobrze wie, w jakich środowiskach może
      zyskac tanie głosy i poparcie - w takich, w których urodzenie kolejnego dziecka
      dla 1000 zł na wódę będzie czymś naturalnym i oczywistym.
      Nie mylić z ludźmi w trudnej sytuacji materialnej!
      • ajkaj Re: LPR definiuje żądania menelskiego elektoratu 23.11.05, 20:48
        wydaje mi się, że jesteś najlepszym przykładem menelskiego elektoratu PO,
        dyplomik już nabyty?
    • pimot74 HAHAHA to spowoduje wzrost odsetka dzieci biednych 23.11.05, 15:31
      i z rodzin patologicznych. Ale co tu dużo gadać skoro 50% czytelników nie umie
      czytać ze zrozumieniem. Oni proponuja wzrost istniejacego dodatku (z 500 zł na
      1000 zł) dla najuboższych. Iwilk syty (spełnienie obietnic) i owca cała (koszt
      to jakiiś 1% normalnego becikowego dla wszystkich). Cwane Kaczoropodobne
      • mn7 Nie ma się z czego śmiać 23.11.05, 19:01
        Po to, by mieć większy elektorat promują rodzenie dzieci w rodzinach
        patologicznych i ubogich (to oczywiście NIE to samo). Tu się nie ma z czego
        śmiać.
    • isa.stern a co z niechcianymi dziećmi 23.11.05, 15:38
      fajna polityka, której nie rozumiem i nie popieram. Robi się wszystko, aby
      chronić nienarodzone dzieci, aby ich było coraz więcej, a gdy się urodzą kończą
      w beczkach lub służą jako worek treningowy dla gachów rodzicielki. Jeśli
      zdecyduję się na dziecko, to na pewno nie ze względu na "becikowe", a jeśli
      któraś z przyszlych mama zdecyduje się z tego względu, to mogę się założyć, że
      jak odbierze kasę, odda ją konkubentowi, a ten kupi wódkę i tak znieczulony
      zacznie okazywać swoje uczucia maluchowi.
      • enskw Re: a co z niechcianymi dziećmi 23.11.05, 15:48
        pseudokatolicy.. rzygac mi sie chce jak was slucham i na was patrze.. jestescie jednym wielkim sredniowiecznym zasciankiem. Nie macie pojecia o tak podstawowych dla waszej religi slowach jak tolerancja,dajecie sie wodzic za nos ksiezo-politykom ktorzy sami sa gejami i pedofilami w duzej mierze. Ten kraj to jedna wielka dziura. I jeszcze to becikowe. Za poprzedniego systemu robilo sie dzieci zeby dostac wieksze "m". A teraz dadza wam po tysiaku i beda was mieli gleboko w powazaniu. zamiast stawiac becikowe wyslalbym was, zacofane tepaki na zachod na pare dni. Zobaczylibyscie troche wiecej zycia,usmiechow na tawarzach i tolerancji na ulicach.. moze to by wam pomoglo.. Zal mi tylko ludzi mlodych ktorzy musza czekac az padniecie do piachu.
        • zhk Re: a co z niechcianymi dziećmi 23.11.05, 16:32
          Przemawia przez Ciebie zacietrzewienie. Skrajnie przesadzasz. POdobnie jak IRA.
      • zhk Re: a co z niechcianymi dziećmi 23.11.05, 16:30
        Że to nie jest polityka prorodzinna to fakt. Ale te ptzykłady skrajne to
        bełkot. Tak jak: nie kupujcie samochodów , bo kradną. Puknij Ty się głowę.
        Wiesz gdzie? To taka bania, metr nad dupą.
        • isa.stern a Tobie to pukanie zaszkodziło 23.11.05, 16:42
          doprawdy, wierzysz, że "becikowe" zachęci normalne kobiety do podjęcia decyzji
          o urodzeniu dziecka?!
          i jeszcze jedno - popracuj nad językiem, którego używasz, nie musisz być
          wulgarny, tu nikomu nie zaimponujesz
          pozdro
          • bio.mum Re: a Tobie to pukanie zaszkodziło 23.11.05, 16:52
            isa.stern napisała:

> doprawdy, wierzysz, że "becikowe" zachęci normalne kobiety do podjęcia
            decyzji o urodzeniu dziecka?!

Jak na razie i na tym forum, oraz w realu kobiety pukają się w czoło:)))
            Największa bzdura jaka w życiu słyszałam. A może jednak jest tu jakaś kobieta,
            która dzisiaj w nocy przedziurawi (przygotowaną na ewenualne igraszki miłosne)
            prezerwatywę? Oby już nie naciągniętą na narzędzie prokreacji bo można
            uszkodzić! A wtedy to juz nici z becikowego!!

No to co?? Niech się któraś przyzna do planowanego sabotażu:D Pod zmieniomym
            nickiem oczywiście, żeby partner sie nie domyslił, że podjęto za niego decyzję,
            i że za 9 miesięcy zostanie ojcem:))
        • rtg Re: a co z niechcianymi dziećmi 23.11.05, 21:23
          zhk napisał:

> Że to nie jest polityka prorodzinna to fakt. Ale te ptzykłady skrajne to
          > bełkot. Tak jak: nie kupujcie samochodów , bo kradną. Puknij Ty się głowę.
          > Wiesz gdzie? To taka bania, metr nad dupą.
          mam post od JK pisze: puknąłem i zgasło światło co robić bo dorna nie ma...
    • pciesielski Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 15:53
      Fajnie- wzrosnie liczba dzieci w rodzinach patologicznych
      "na flaszke tysiaka? - bzykniemy dzieciaka"
      Nastepstwa latwo sobie wyobrazic
      - wiecej dzieci porzuconych w smietnikach, katowanych
      - te co przezyja w czesci zasila nowe rzesze zlodzieji, alkoholikow, bezrobotnych
      Fajnie k... fajnie ..
      • zhk Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 16:38
        Chyba przesadzasz...
    • duritia1 Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 16:05
      To niech mi dadzą moje zległe?Gdzie tu sprawiedliwość.Dlaczego JA mam płacić na
      cudze potomstwo.Na moje nikt nie płacił.I nie p..cie tu o bezpłatnym
      szkolnictwie.Za wszystko się płaci-poczynając od przedszkola a kończąc na
      studiach.Kto nie ma forsy niech nie rodzi dzieci i już.
    • idiotyzmy-kacze Menele się ucieszą 23.11.05, 16:14
      Za tysiaka można mieć win na parę miesięcy.
      • mn7 Będzie dziecioróbstwo na wódkę. 23.11.05, 19:02
        Tragedia tych dzieci...
        • ajkaj Re: Będzie dziecioróbstwo na wódkę. 23.11.05, 20:34
          nie upokarzaj polskiego społeczeństwa, nie używaj obraźliwych określeń tylko
          dlatego, że wspierasz idiotów, jak masz pomysł dla pomnażania polskiej
          inteligencji, zrób projekt i opublikuj, na razie mamy dośc magistrów bazarowych,
          którzy wzięli legitymacje PO i czekają na trzęsienie ziemi, które rozwiąże
          wszystkie problemy, rząd nie może kichnąć , bo zaraz leje się POwski jad, tfuuu,
          nie wiem czy jesteś wyższego lotu dziciorobem, obawiam się, że nie, jeśli twoje
          potomstwo uczestniczy w takiej głupawce..., może o tym pomyśl
    • zhk Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 16:19
      Mogąsobie dawaćte becikowe. Trochę kasy się przyda jak dziecko się pojawia. To
      jednak nie ma nic wspólnego z polityką prorodzinną. Jakby zwolnili z podatku
      dochodowego np. na 50 lat , to byłby bodziec i dla bogatych i biednych. O.
      • isa.stern Re: zmień nick na ZChN 23.11.05, 16:50
    • veglie Re: Ministerstwo chce tysiąc zł "becikowego" 23.11.05, 16:40
      Becikowe!Jak to śmiesznie brzmi!Kazek nie zmuszaj mohairów do rozrodu bo wymrą
      nim dzieciątka osiągną pełnoletność:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka