Dodaj do ulubionych

Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach

27.11.05, 11:41
A gdzie jest ta "nierówność" przeciwko której chcą manifestować? Nie mogą
głosować? Nie dostają kredytów? Odmawia się im prawa jazdy?
Obserwuj wątek
    • leszekzi Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 12:16
      Przecież każdy, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, widzi, że nie chodzi o równe
      prawa, tylko o specjalne przywileje.
      • rnrr Re: Biedna polska demokrajca i jednoczesnie bogata 27.11.05, 13:24
        Tyle zagrożeń na nią czeka, ale są obrońcy, którzy wytłumaczą co jest białe, a
        co jest czarne.
        • margy TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 27.11.05, 13:28
          ku lepszej i zamożniejszej Polsce? A może ku jedynie słusznej ideologii - a kto
          się z nimi nie zgadza to faszysta, wszetecznik i w ogóle kreatura, która
          powinna być pozbawiona wszelkich praw a może i życia?...
          • rnrr Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 27.11.05, 13:35
            Środowisko gejowskie maszeruje prosto i wyraźnie w kierunku zachodowi, a raczej
            bogatym sponsorom, którzy na myśl o Polsce będą mieli obraz maltretowanych
            gejów w dodatku męczenników o wolność i demokracje. Sypną im pieniążki na
            wszystkie te pokraczne organizacje, a te przejedzą je pod hucznymi kampaniami
            społecznymi, debatami pod patronatem Izy Nowackiej itp.

Oczywiscie lewica korzysta z naturalnej okazji by coś dla siebie ugrać. Gejom
            zależy na kasie, lewicy na punkcikach, minipunkcikach w sondazach i
            przechwyceniu elektoratu, a raczej elektoraciku Zielonych.
            • coster DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO PUDLA 27.11.05, 13:39
              • werter-6 Re: DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO P 27.11.05, 13:43
                Tak będzie, bo to obelga "europejczyku"
                • kraq [...] 27.11.05, 14:12
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • coster [...] 27.11.05, 14:15
                    • filo_de_putino Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 27.11.05, 20:14
                      GEJ to również skrót nazwy ogranizacji niemieckich młodych esperantystów
                      • pe1 Re: Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 27.11.05, 22:42
                        to twój problem, i to tylko wyłącznie twój
                        • j23znowunadaje Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 27.11.05, 23:02
                          mimo nachalnej i krzykliwej propagandy. Ale i tak to 'wydarzenie' pojawia sie
                          wszedzie na pierwszym miejscu.

Ku rozpaczy mediow niestety nikt tych wiecow nie atakowal, nie palowal
                          demonstrantow. Ale na szczescie zjawilo sie kilku lysych oszolomow w
                          kominiarkach wykrzykujacych obrazliwe dla homoseksualistow hasla. I bedzie mozna
                          znowu plesc androny o nietolerancji i zacofaniu narodu polskiego.

• mariuszdz News-y o "D..e Maryni" były by już ciekawsze ! 27.11.05, 23:18
                            j23znowunadaje napisał:

> mimo nachalnej i krzykliwej propagandy. Ale i tak to 'wydarzenie' pojawia sie
                            > wszedzie na pierwszym miejscu.
                            >

Cała lipa , te tłumy demonstrantów , wsadzić do jednego autobsu i wywieśc do
                            lasu , albo w pole i niech ich tam wilki zjedzą
                            • lukasztolerancja1 Re: News-y o "D..e Maryni" były by już ciekawsze 28.11.05, 04:41
                              mariuszdz napisał:

> j23znowunadaje napisał:
                              >
                              > > mimo nachalnej i krzykliwej propagandy. Ale i tak to 'wydarzenie' pojawia
                              > sie
                              > > wszedzie na pierwszym miejscu.
                              > >
                              >
                              > Cała lipa , te tłumy demonstrantów , wsadzić do jednego autobsu i wywieśc do
                              > lasu , albo w pole i niech ich tam wilki zjedzą

A moze chcialbys ich tam wystrzelac, co
                              • mr_perfekt Warszawski ekshibicjonizm niedzielny... 28.11.05, 09:53
                                Ciekawe czy policja sfilmowala "pokojowa" manife wczoraj w warszawie.
                                Prawdopodobnie byl wsrod "pokojowych" manifestantow slynny "Bombiarz" ktory
                                przedstawia sie jako "Antypedal" - bardzo "spokojny" i "pokojowo nastawiony"
                                osobnik ktory podlozyl kilkanascie atrap w warszawie i sparalizowal miasto.
                                • wlodekzpoznania Relacja z Poznania 28.11.05, 12:47
                                  Najpierw dziękuję wszystkim, którzy manifestowali z nami solidarność i tym,
                                  którzy byli razem ze mną w Poznaniu.
                                  Nie było nas 250 (to była wstępna deklaracja organizatorów), ale nie to
                                  najważniejsze (było 700-1200 ludzi-nie mam aż tak dużego doświadczenia w
                                  szacowaniu tłumu) w szczytowym momencie o 15.15-15.20. Najważniejsze było to, że
                                  "zwykli" ludzie, czyli ci, którzy nie mieli odwagi mieć zdania, po manifestacji
                                  okazywali sobie wzajem przyjazną obojętność. To się czuło na ulicy na każdym
                                  kroku. Nie było tego codziennego "łokciowania" bliźniego. W praktycznym,
                                  konformistycznym Poznaniu to najlepsza z postaw jakiej można się było
                                  spodziewać. Obywatele przyszli popatrzeć z bezpiecznej odległości jak wyglądają
                                  te "pedały", łącząc to z zakupami w Starym Browarze. A zobaczyli chłopaków i
                                  dziewczyny, których widują na codzień, na ulicy i w tramwaju. W większosci i tak
                                  hetero.
                                  Znamienne też, że spośród organizatorów ze środowisk gejowskich prawie nie było
                                  osób powyżej 30-35 roku życia. Ci starsi się nie ujawniają, gdyż mogłoby to
                                  zaszkodzić ich pozycji społecznej.
                                  Te dwie rzeczy jasno pokazały jak bardzo potrzebne i jak bardzo przydatne są te
                                  manifestacje, gdyż faktycznie podnoszą pułap tolerancji, akceptacji odmienności
                                  i prawa do jej wyrażania. A przede wszystkim pokazują ekstremistom, że wciąż są
                                  w mniejszości mimo, że ich ludzie są już niemal u władzy, mimo, że wspiera ich
                                  nowy zwierzchnik naszego Kościoła. Dlatego niepoważne było w końcówce zachowanie
                                  kilkunastu osób (bodajże anarchistów), chcących przełamać manifestację i
                                  maszerować. Zapewne ta sama grupa chciała wcześniej wykrzyczeć policjantom
                                  oburzenie na ich ubiegłotygodniową reakcję, wykrzykując "precz z Policją".
                                  Jednak to nie mogło podobać się wszystkim demonstrantom, także dobrze, że padło
                                  też "policjanci chodźcie z nami". Teraz potrzebna jest faktycznie koalicja ludzi
                                  zatroskanych o stan świadomości wolnościowej społeczeństwa, niż manifestowanie
                                  swoich - różnorodnych przecież - poglądów, które ten obóz dzielą. Jesteśmy
                                  różni, lecz akceptując to teraz skupmy się na tym co nas łączy. Wykorzystajmy to
                                  co sprawiło, iż ludzie się na tę manifestację otworzyli.
                                  Na koniec - po rozejściu się manifestacji na przystanku tramwajowym wśród
                                  różnorodnego tłumu, z którego może kilka osób było wśród tego tysiąca
                                  uczestników, kręciło się trzech łyso ogolonych w dresach z kapturami założonymi
                                  na głowę. Taka "młodzież" w wieku kogucim, po 15-18 lat.Po chwili dołączył do
                                  nich schludny chłopak, może kilka lat starszy, starannie ostrzyżony, o
                                  inteligentnym wyrazie twarzy. I opowiadali sobie co by to zrobili, gdyby
                                  zobaczyli jakiegoś "pedzia", i w swoim przekonaniu żartowali na związane z
                                  manifestacją tematy. W końcu nie wytrzymałem i zwróciłem im przyjaźnie uwagę, że
                                  skłonności homoseksualne występują statystycznie rzecz ujmując wśród co 20
                                  mężczyzny i co 15 kobiety. A w dużym mieście można się liczyć z tym, że jeszcze
                                  więcej. Zatem licząc 50 osób na tym przystanku mogą już zabierać się do roboty.
                                  Zostało im tylko tych kilku na pewno tu obecnych "pedziów" wyszukać. Gdy nie
                                  bardzo wiedzieli, czy reagować agresją, czy ucieczką, tłumek na przystanku
                                  parsknął niemal razem śmiechem. Nie to będzie morałem z tych dwutygodniowych
                                  zdarzeń. Bałem się czy Poznań jest rzeczywiści takim otwartym i tolerancyjnym
                                  miastem, jak go postrzegam, czy może jest coś z tych przedwojennych NDeckich
                                  stereotypów. Na szczęście nie rozczarowałem się. Nie muszę i nie chcę mieszkać
                                  nigdzie indziej.
                                  • pozlotemu W POLSCE 3400 HOMOSEKSUALISTOW – W KONCU POLICZENI 28.11.05, 13:27
                                    W POLSCE JEST 3400 HOMOSEKSUALISTOW –W KONCU POLICZENI
                                    Poznań - 250 osób
                                    Toruń - 150 osób
                                    Gdańsk - też 150 osób
                                    Kraków - 200 osób
                                    Wrocław - 300 osób
                                    Łódź - 150 osób
                                    Katowice - 100 osób
                                    Rzeszów - 100 osób
                                    Warszawa - 2 tysiące
                                    RAZEM 3400
                                    • pavlikmedvid Re: W POLSCE 3400 HOMOSEKSUALISTOW – W KONC 28.11.05, 14:16
                                      pozlotemu napisał:

> W POLSCE JEST 3400 HOMOSEKSUALISTOW –W KONCU POLICZENI
                                      > Poznań - 250 osób
                                      > Toruń - 150 osób
                                      > Gdańsk - też 150 osób
                                      > Kraków - 200 osób
                                      > Wrocław - 300 osób
                                      > Łódź - 150 osób
                                      > Katowice - 100 osób
                                      > Rzeszów - 100 osób
                                      > Warszawa - 2 tysiące
                                      > RAZEM 3400

I 2000 pielegniarek...

Idac tym tropem, wyszloby, ze Polakow jest ze dwiescie tysiecy...
                          • pe1 Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 00:41
                            > mimo nachalnej i krzykliwej propagandy. Ale i tak to 'wydarzenie' pojawia sie
                            > wszedzie na pierwszym miejscu.

a gadaj se zdrów, kto był ten widział: w Poznaniu cały deptak wypachny ludźmi, w
                            Warszawie kilka tysięcy demonstrujących. Tyle ludzi nie gromadzi żadna kościelna
                            procesja.
                            serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,3035332.html?i=17
                            serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,3035332.html?i=18

> Ku rozpaczy mediow niestety nikt tych wiecow nie atakowal, nie palowal
                            > demonstrantow.

kolejne kłamstwa - fotoreporterzy udokumentowali, jak kibole rzucali kostkami
                            brukowymi
                            serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,3035332.html?i=0

> znowu plesc androny o nietolerancji i zacofaniu narodu polskiego.

twój pełen kłamliwej propagandy post jest najlepszym tego przykładem
                            • dobromir78 Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 09:02
                              Chyba nie byłeś nigdy na żadnej procesji, bo pieprzysz jak potłuczony. Procesja
                              Bożego Ciała - to pierwsze skojarzenie z hasłem "duża frekwencja".
                              • nusia_o Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 09:47

dobromir78 napisał:

> Chyba nie byłeś nigdy na żadnej procesji, bo pieprzysz jak potłuczony.
                                Procesja
                                >
                                > Bożego Ciała - to pierwsze skojarzenie z hasłem "duża frekwencja".

Sformułowanie "pieprzysz jak potłuczony" oddaje doskonale obraz uczestników
                                procesji Bożego Ciała..

A swoją drogą zastanawiam się jakie prawo pozwla uczestnikom procesji wyć jak
                                potempieńcom (fałszując przy tym niemiłosiernie)pieśni religijne pod oknami
                                ludzi którzy bywają również niewierzący i jednocześnie zabrania gejom
                                manifestować swoje prawa?
                                • ojciec_lacymon9 Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 10:51
                                  nusia_o napisała:
                                  A swoją drogą zastanawiam się jakie prawo pozwla uczestnikom procesji wyć jak
                                  > potempieńcom (fałszując przy tym niemiłosiernie)pieśni religijne pod oknami
                                  > ludzi którzy bywają również niewierzący i jednocześnie zabrania gejom
                                  > manifestować swoje prawa?

O to, to własnie. Sznowny Pan/Pani zabrzmiał/ała tu jak głos rozsądku.A
                                  uczestnicy ww beczą jak owce i jeszcze blokują drogę.Ale cóż widać są równi i
                                  równiejsi.
                              • pe1 Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 12:54
                                > Chyba nie byłeś nigdy na żadnej procesji, bo pieprzysz jak potłuczony. Procesja
                                > Bożego Ciała - to pierwsze skojarzenie z hasłem "duża frekwencja".

chodzić oczywiście nie chodzę, bo to bzdura, ale widzę co roku z okna tę garstkę
                                babć drących się w niebogłosy swoim zachrypniętym vibratto. nie opowiadaj mi
                                bajek o frekwencji, bo wiem jak jest.
                                • lavojtek Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 13:00
                                  pe1 napisał:

> chodzić oczywiście nie chodzę, bo to bzdura, ale widzę co roku z okna tę
                                  garstk
                                  > ę
                                  > babć drących się w niebogłosy swoim zachrypniętym vibratto. nie opowiadaj mi
                                  > bajek o frekwencji, bo wiem jak jest.

Jak sie mieszka na wiosce zabitej dechami to i garstke babc sie widzi. A moze
                                  zle widac z izby przez okno z szyba z rybiego pecherza?
                                  • pe1 Re: Polacy masowo zlekcewazyli 'wiece rownosci' 28.11.05, 14:42
                                    w tej chwili mieszkam w centrum Poznania
                        • mrrek Re: Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 28.11.05, 00:53
                          a co może nie jest durnowate, przecież oznacza "wesoły chłopczyk", pewnie taki
                          wesoły dla zabawy starych pederastów.
                          • lukasztolerancja1 Re: Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 28.11.05, 04:42
                            mrrek napisał:

> a co może nie jest durnowate, przecież oznacza "wesoły chłopczyk", pewnie taki
                            > wesoły dla zabawy starych pederastów.
                            ale z ciebie durnota
                      • lukasztolerancja1 Re: Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 28.11.05, 04:39
                        filo_de_putino napisał:

> GEJ to również skrót nazwy ogranizacji niemieckich młodych esperantystów

a tak doprawdy oznacza kogos szczesliwego
                        • zapijaczonyryj [...] 28.11.05, 07:33
                          • pe1 Re: Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 28.11.05, 09:01
                            > wiesz co piszesz.Gej oznacza chorego i biednego człowieka, który nigdy nie
                            > będzie mial potomka.Nigdy nie powie wskazując na dziecko :patrzcie to moja krew

nie jestem ani chory ani biedny

na dodatek mam dziecko

i co?
                          • ojciec_lacymon9 Re: Słowo GEJ wydaje mi się durnowate. 28.11.05, 10:56
                            zapijaczonyryj napisał:
                            > Nigdy nie powie wskazując na dziecko :patrzcie to moja krew

Nie kazdy czuje potrzebę samorealizacji przez rozmnożenie. A może teraz to juz
                            obowiązek, zwłaszcza że bykowe wisi nad nami.
                            Na litość - czy to już?
                      • wacek44 Zamiast gej mów pederasta 28.11.05, 12:08
                        Tota, jestem gejem, mówi młody chłopak.
                        A mercedesa masz - pyta ojciec.
                        Nie.
                        A willę masz ?
                        Nie.
                        To ty chłopcze jesteś zwykłym pedałem a nie gejem.
                  • carlitos35 Re: DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO P 27.11.05, 14:54
                    Popsuję Ci szyki: nie posuwam. A rzecz bardzo lubię. Natomiast moje fuj -
                    zwasze dla chamstwa !
                    ---------------------------

kraq napisał:

> obelga jest w samym slowie czy w tym, ze sie jest pederasta? co za roznica
                    czy
                    > gej czy pedal, dla mnie jest to tak samo obelzywe. stary, posuwasz facetow i
                    > jak by tego nie nazwac, jest to obelzywe same w sobie. fuj
                    • anna-dark Fuj - taka dewiacja !!! 27.11.05, 15:02
                      Fuj - taka dewiacja !!!
                      • wroxi W swej wiekszosci Polacy sa do bolu ... 27.11.05, 19:40
                        W swej wiekszosci Polacy sa do bolu nietolerancyjni.
                        Polska pasuje do Europy, jak wol do karety.

Kosciol Katoliski jest dla Polski kula u nogi
                        w rozwoju prawdziwej demokracji.
                        Kler katolicki szerzy homofobie wsrod Polakow.
                        • filo_de_putino A gdzie tolerancja dla wolności przekonań? 27.11.05, 20:17
                          Mam prawo być katolikiem i nie lubić pederastów. Mam prawo uważać ich za
                          dewiantów i nie zatrudniać ich w mojej firmie. Tak samo jak oni mają prawo nie
                          libić mnie i nie zatrudniać mnie w swoich firmach. Proste... I nie wiem o co ta
                          afera.
                          • da_markos BRAWO UBŁUDNICY Z GW.cenzura wiecznie zywa 27.11.05, 20:26
                            zupelnie zniknely moje 2 posty ktore byly powyzej.(nie byly one wulgarne ani
                            obrazliwe, po prostu nie byly po mysli GW) nie zostalo po nich nawet [...]. a
                            jeszcze przed kilkoma dniami mieli reklame jak to lamia prawa obywatelskie na
                            bialorusi. no ale nie ma sie co dziwic wiekszosc z was wlasnie z tamtad
                            pochodzi i komunizm tez nie jest wam obcy.
                            • rafvonthorn Dobrze, że z forum Radia Maryja nie znikają 28.11.05, 13:57
                              Twoje posty. Nie ma tam cenzury? Oczywiście, że nie, bo nie ma postów! No to
                              może w Naszym Dzienniku? Ojej, też nie można się wypowiedzieć? Dziwne, przecież
                              to w Wyborczej jest cenzura...

Ale tak na poważnie- w Polsce jest pluralizm medialny i dlatego canzura jest
                              niemal niemożliwa- stronniczość danego medium wynika z tego, że... to medium po
                              prostu jest stronnicze i tyle. Obiektywność dziennikarzy to mit, i dotyczy to
                              zarówno GW, jak i RM.

Narzekanie na to, że lewicowy dziennik nie przedstawia prawicowej wizji świata,
                              to już lekka bezczelność, o ile nie głupota. Pozdrawiam, R.
                              • da_markos czy ludzie na prawde sa tacy tepi?????....... 28.11.05, 14:21
                                wiec sluchaj:
                                1. do RM mozesz sobie zadzwonic i powiedziec co ci lezy na watrobie. najlepszym
                                przykladem sa juz kultowe "3 slowa do ojca prowadzacego". gdy jest audycja na
                                zywo to nie da sie manipulowac.
                                2. GW probuje przedstawiac sie jako obroncy demokracji a co za tym idzie sa za
                                wolnoscia wypowiedzi. szkoda ze nie dodaja ze wg. nich istnieje tylko jedyna
                                sluszna prawda - ta po ich mysli. wszelkie inne glosy probuja osmieszyc albo po
                                prostu zagluszyc. w wiekszosci przypadkow brak im argumentow wiec przemilczaja
                                niewygodne dla nich kwestie.
                                3. kilka dni temu byla namolna reklama akcji amnesty internacional o braku
                                wolnosci slowa na bialorusi. po co sie biora za bialorus skoro sami sa na jej
                                poziomie.

mozna by tak jeszcze dlugo i dlugo
                                rowniez pozdrawiam
                                • rafvonthorn Re: czy ludzie na prawde sa tacy tepi?????....... 28.11.05, 14:35
                                  Wszystko Ci się pląta, GW nie jest organem rządowym, redaktorzy mają swoje
                                  poglądy i zgodnie z nimi wykonują swoją pracę. Poglądy RM przedstawia RM,
                                  poglądy GW przedstawia GW.
                                  Poza tym wolność słowa jest pojęciem szerszym, dotyczącym ustroju politycznego
                                  i polega właśnie na tym, że każdy ma prawo zbierać i rozpowszechniać informacje
                                  i to w sposób, jaki uzna za stosowny. Zauważ, że wątpliwości dotyczące
                                  legalnośći działania RM polegają na problemach z jasnością finansowania tej
                                  rozgłośni, a nie poglądami.
                                  A dzięki prulalizmowi prasowemu masz wybór pomiędzy różnymi tytułami,
                                  odpowiadającymi różnym światopoglądom, mi się wydaje to raczej synonimem
                                  zdrowia. Chora sytuacja jest na białorusi, gdzie treść w gazecie jest
                                  cenzurowana przez ORGAN RZĄDOWY.
                                  Pogląd, że wyrazista postawa społeczna jest naruszeniem wolności słowa jest
                                  absurdalny.
                                  Nie liczę na odpowiedź, ale gdyby jednak ten pomysł powstał w Twojej głowie to
                                  uprzejmie proszę o jego zarzucenie. Tym postem chciałem wyjaśnić jedynie pewne
                                  wątpliwości, a nie dyskutować z człowiekiem, który tytułuje posty tak, jak
                                  tytułuje. Nawet nie mam na myśli ortografii. Pozdrawiam, R.
                          • pe1 Re: A gdzie tolerancja dla wolności przekonań? 27.11.05, 20:51
                            > Mam prawo być katolikiem i nie lubić pederastów. Mam prawo uważać ich za
                            > dewiantów i nie zatrudniać ich w mojej firmie. Tak samo jak oni mają prawo nie
                            > libić mnie i nie zatrudniać mnie w swoich firmach. Proste... I nie wiem o co ta
                            > afera.

na pewno nie o twoją głupią firmę im chodzi, tylko o prawo do wolności w życiu
                            publicznym, prawo do ochrony przed publicznym lżeniem, rzucaniem jajami i kamieniami
                            • filo_de_putino A kto im tego prawa broni? 27.11.05, 22:39
                              Jakoś nie widziałem w konstytucji zapisu mówiącego o tym, że osoba o innej
                              orientacji seksualnej jest skazana na banicję.
                              Nikogo nie możesz zmusić żeby cię lubił.
                              Nie sądzę, żeby biegając po mieście z transparentami obraz tej grupy społecznej
                              uległ poprawie. Teraz są już nie tylko dewiantami, ale jeszcze łobuzami i
                              chuliganami.
                              • pe1 Re: A kto im tego prawa broni? 27.11.05, 22:44
                                > Jakoś nie widziałem w konstytucji zapisu mówiącego o tym, że osoba o innej
                                > orientacji seksualnej jest skazana na banicję.

no właśnie, i tutaj chodzi przede wszystkim o przestrzeganie konstytucji

> Nikogo nie możesz zmusić żeby cię lubił.

ależ nikomu nie chodzi o lubienie. masz z tym jakiś problem?

> Nie sądzę, żeby biegając po mieście z transparentami obraz tej grupy społecznej
                                > uległ poprawie. Teraz są już nie tylko dewiantami, ale jeszcze łobuzami i
                                > chuliganami.

aha, czyli ci co po prostu noszą transparenty to są łobuzy i chuligani, a ci,
                                którzy rzucają jajami i kamieniami, to są cacy.

gratuluję
                                • filo_de_putino Nie uogólniaj. Ja nie rzucam kamieniami, ale z tra 28.11.05, 10:12
                                  transparentami też po mieście nie ganiam bez potrzeby. Nic nie mam do tego, że
                                  się ludzie kochają. Ale po co sie z tym zaraz manifestować? Chyba tylko dla afery.
                                  • pe1 Re: Nie uogólniaj. Ja nie rzucam kamieniami, ale 28.11.05, 12:48
                                    jesteś tak głupi czy tak leniwy, że nie chciało ci się przeczytać, o co chodzi
                                    manifestantom?
                              • yatzech Re: A kto im tego prawa broni? 27.11.05, 23:21
                                Jestem ogólnie przerażony postami na tym forum (nie przeczytałem oczywiście
                                wszystkich, lecz może pierwszych 20-30). Nie spodziewałem się takiej fali
                                nienawiści i braku zrozumienia dla podstawowych swobód obywatelskich. Raczej
                                liczyłem na entuzjastyczne wypowiedzi osób, które ponownie uwierzyły w siłę
                                głosu jednostki - oczywiście liczyłem się z sabotażem ze strony wszy polskiej.
                                Tymczasem proporcje są całkowicie odwrotne.
                                A teraz kilka zdań już konkretnie do filo_de_putino:
                                Zgadza się, jako pracodawca miałbyś prawo do zatrudniania w swej firmie te
                                osoby, które zatrudnić byś chciał. Ale to nie o to tutaj chodzi. Możesz lubić
                                kogo chcesz i kogo chcesz nie lubić. Masz prawo być katolikiem, czy nawet
                                wierzyć w króla żółwia i dwunastu łuczników... Ale jeden jedyny warunek: nie
                                narzucasz swych przekonań innym. Nie narzucasz norm swej religii, nie
                                wprowadzasz jej norm do prawa państwowego. Jako osoba reprezentująca państwo czy
                                też jego instytucje stosujesz prawo, a nie naginasz je pod kątem swych sympatii
                                i antypatii.
                                Wydaje mi się też, że nikt nie zasugerował, jakoby w naszej Konstytucji był
                                zapis, jakoby osoby o innej orientacji seksualnej miałyby być banitami...
                                Słusznie zauważyłeś, że go nie ma. Ale Konstytucja nie ma być książeczką, która
                                gdzieś tam leży na półce i kurzem jest przykryta, tylko jest najwyższym aktem
                                prawnym, który ma być respektowany. A tak się złożyło, że władze kilku polskich
                                miast w ostatnim czasie, jak również wiele osób na tym forum zupełnie nie
                                przejmuje się tym, że Art. 54 Konstytucji Punkt 1 stanowi, iż "Każdemu zapewnia
                                się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania
                                informacji.", a Art. 57 mówi: "Każdemu zapewnia się wolność organizowania
                                pokojowych zgromadzeń i uczestnictwa w nich. Ograniczenie tej wolności może
                                określać ustawa."... I w ten sposób ludzie o innej niż dominująca orientacji
                                seksualnej tymi banitami czuć się mogą - czy tak jest, nie wiem, gdyż należę w
                                kwestii seksualności do większości (choć to kryterium podziału uważam za
                                całkowicie nieistotne).
                                "Bieganie po mieście z transparentami" jest więc w RP na szczęście prawem
                                każdego człowieka (chyba, że zostałby sądownie pozbawiony praw obywatelskich),
                                choć niestety nie zawsze respektowanym. Na pewno nie jest więc podstawą, by
                                kogoś nazwać łobuzem lub chuliganem. Miano to przysługuje natomiast tym, którzy
                                prawa tego nie akceptują.
                                • lukasztolerancja1 Re: A kto im tego prawa broni? 28.11.05, 04:49
                                  dziekuje ci
                                • sternsternhard Re: A kto im tego prawa broni? 28.11.05, 09:39
                                  yatzech napisał:

> Jestem ogólnie przerażony postami na tym forum (nie przeczytałem oczywiście
                                  > wszystkich, lecz może pierwszych 20-30). Nie spodziewałem się takiej fali
                                  > nienawiści i braku zrozumienia dla podstawowych swobód obywatelskich.

a mnie Twoja manipulacja nie dziwi, ale do rzeczy.

> A tak się złożyło, że władze kilku polskich
                                  > miast w ostatnim czasie, jak również wiele osób na tym forum zupełnie nie
                                  > przejmuje się tym, że Art. 54 Konstytucji Punkt 1 stanowi, iż "Każdemu
                                  > zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
                                  > rozpowszechniania informacji.", a Art. 57 mówi: "Każdemu zapewnia się wolność
                                  > organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestnictwa w nich. Ograniczenie tej
                                  > wolności może określać ustawa."...

natomiast Ty i Tobie podobni zupełnie się nie przejmują tym, że taka ustawa
                                  istnieje (Prawo o zgromadzeniach z dnia 1990-07-05 r. (Dz.U. 1990 Nr 51, poz.
                                  297) i że zawiera np: art 8, mówiący:
                                  Art. 8 Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli:
                                  1) jego cel lub odbycie sprzeciwiają się niniejszej ustawie lub naruszają
                                  przepisy ustaw karnych,
                                  2) odbycie zgromadzenia może zagrażać życiu lub zdrowiu ludzi albo mieniu w
                                  znacznych rozmiarach."

Zwróć uwagę, na słowa "organ zakazuje", czyli po ludzku: jeżeli odbycie
                                  Zgromadzenia _może zagrażać_ to organ gminy _musi zabronić_ odbycia
                                  zgromadzenia. Nie ma wyboru. O ile mnie pamięć nie myli, takie było
                                  uzasadnienie decyzji w POznaniu, wydane po opinii policji.

Ale Wam się- zdaje się - wydaje, że Policja nie ma nic lepszego do roboty, niż
                                  Was pilnować.

A już zupełnie kuriozalny jest przypadek gdański, gdzie były błędy formalne.
                                  Art. 7 w/w ustawy nie jest specjalnie surowy.
                                  PRawo o zgromadzeniach wymaga jedynie _zawiadomienia_ o odbyciu zgromadzenia,
                                  najpóźniej na 3 dni przed jego odbyciem. Zawiadomienie powinno zawierać:
                                  1) imię, nazwisko, datę urodzenia i adres organizatora oraz nazwę i adres
                                  osoby prawnej lub innej organizacji, jeżeli w jej imieniu organizuje on
                                  zgromadzenie,
                                  2) cel i program oraz język, w którym będą porozumiewać się uczestnicy
                                  zgromadzenia,
                                  3) miejsce i datę, godzinę rozpoczęcia, planowany czas trwania, przewidywaną
                                  liczbę uczestników oraz projektowaną trasę przejścia, jeżeli przewiduje się
                                  zmianę miejsca w czasie trwania zgromadzenia,
                                  4) określenie planowanych przez organizatora środków służących zapewnieniu
                                  pokojowego przebiegu zgromadzenia oraz środków, o których dostarczenie zwraca
                                  się do organu gminy.

To wszystko.
                                  Ale "środowiska wolnościowe" nie potrafią zrobić nawet tyle, co oczywiście nie
                                  świadczy ich niechlujnym podejściu do prawa, ale o prześladowaniach ze strony
                                  władz.

A moim zdaniem Policja ma pełne prawo użyć siły do rozbicia każdego
                                  nielegalnego zgromadzenia. Albo jesteśmy państwem prawa, albo nie.

przyjemnosći.
                                  • sabina Re: A kto im tego prawa broni? 28.11.05, 14:08
                                    > Art. 8 Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli:
                                    > 1) jego cel lub odbycie sprzeciwiają się niniejszej ustawie lub naruszają
                                    > przepisy ustaw karnych,
                                    > 2) odbycie zgromadzenia może zagrażać życiu lub zdrowiu ludzi albo mieniu w
                                    > znacznych rozmiarach
                                    Tu chyba wlasnie jest pies pogrzebany. Wladze wiedzac ze nie moga legalnie
                                    zakazac demonstracji uciekaly sie do "sztuczek" prawnych. Jak pokazal przebieg
                                    demonstracji nie zagrazaja one zyciu, zdrowiu czy mieniu innych osob, to raczej
                                    kontrdemonstranci stwarzaja zagrozenie. Zauwaz ze zadna wladza nie zabronila
                                    demonstracji ze wzgledu na jej tresc, ale oficjalnie mowiono ze wlasnie o to
                                    chodzi. Innymi slowy wiemy ze wam zabronic nie mozemy i macie prawo do
                                    zgromadzen, ale wymyslimy sobie ze stwarzacie dla nas zagrozenie, albo
                                    wyciagiemy literowke w waszym wniosku i tak maszerowac nie bedziecie.
                                    A co do nie zatrudniania kogos ze wzgledu na to ze jest pedalem - tak, to tez
                                    jest dyskryminacja i jesli komus podasz to jako powod zwolnienia bedzie mial
                                    prawo zaskarzyc Cie do sadu pracy i wierz mi ze wygra. Oczywiscie mozesz
                                    postapic jak tchorz i podac falszywy powod robiac dokladnie tak jak nasze
                                    wladze, alejesli sie ma taki poglady to moze warto ich bronic a nie zaslaniac
                                    sie falszywymi powodami, zycze powodzenia w sadzie.
                                    Wyglaszane tu poglady i reakcja wladzy na marsze pokazuje tylko jak dluga
                                    jeszcze droga edukacyjna przed naszym spoleczenstwem, zanim dorosnie do norm
                                    europejskich.
                                  • yatzech Re: A kto im tego prawa broni? 28.11.05, 14:11
                                    Żadnej manipulacji nie starałem się dokonać, przedstawiłem tylko swoje
                                    przekonania na pewien temat. Ale jeśli to już określasz jako manipulację, to
                                    zasadniczo nie mamy o czym dyskutować. Na spiskowych teoriach dziejów lepiej
                                    znają się panowie z PiSu, LPRu i inni tropiciele masonów... Ale mimo wszystko...
                                    Dziękuję za przedstawienie treści ustawy. Ufam, że przedstawiłeś jej treść
                                    rzetelnie, bez żadnych przeinaczeń czy też "cytowania z pamięci". Ja jej nie
                                    znam tak dokładnie, gdyż aż do wczoraj w żadnej demonstracji nie uczestniczyłem
                                    i w związku z tym prawem o zgromadzeniach nie byłem zainteresowany...
                                    Przyznaję, że nie wiem, jakie były przyczyny zakazania demonstracji w Poznaniu.
                                    Prawdopodobnie masz rację. Opinia policji jaka była, tego też nie wiem. Jeśli
                                    była tak jak piszesz, to świadczyć może o nieumiejętności dokonywania trafnych
                                    prognoz, gdyż rzeczywistość pokazała, że poznańska demonstracja niczyjemu
                                    zdrowiu ani mieniu nie wyrządziła uszczerbku... Mógłbym też pójść torem
                                    spiskowej teorii dziejów i napisać, że to już ta słynna III Rzesza (oj,
                                    przepraszam, miało być IV Rzeczpospolita - ale różnicy i tak nie ma żadnej):
                                    czyli że poszedł sygnał od bliźniaków poprzez ministra SWiA, Komendę Główną
                                    Policji, Komendę Wojewódzką do Komendy Miejskiej w Poznaniu, by opinia była
                                    taka, a nie inna. Czy też po prostu, że ktoś na tej linii odgadł zamiar góry i
                                    chciał się jej przypodobać - co by mu się na pewno udało... Ale poprzestanę na
                                    skrytykowaniu poznańskiej policji za nieumiejętne prognozy.
                                    A co było później? Okazało się, że policja mogła zajmować się zupełnie swobodnie
                                    czymkolwiek innym. "Pilnowanie nas" okazało się zupełnie niepotrzebne. Nikt z
                                    "nas" (przy okazji powtórzę, że mnie tam nie było) nie uczynił nic, co by
                                    zagrażało zdrowiu lub mieniu innych. Nawet nie zagrażaliśmy sprawnej komunikacji
                                    w mieście, gdyż demonstracja odbywała się w strefie pieszej. Nie zarzucisz "nam"
                                    chyba tego, że blokowaliśmy swobodne poruszanie się pieszych. Liczba
                                    demonstrujących nie była chyba większa od przeciętnej wycieczki z przewodnikiem,
                                    która spaceruje po mieście, a w pewnych jego miejscach nawet się zatrzymuje. A
                                    wycieczki chyba nie potrzebują jeszcze w tym kraju specjalnych pozwoleń na
                                    poruszanie się... Natomiast policja potraktowała "nas" jak bardzo poważne
                                    zagrożenie nie tylko dla porządku publicznego, ale dla społeczeństwa czy
                                    państwa. I przeciwko temu wczoraj głównie protestowałem... Z tym, że nie przeciw
                                    policjantom czy policji, a przeciwko powstaniu klimatu zachęcającego do
                                    podejmowania takich decyzji. Stąd już tylko niewielki krok do tego, co dzieje
                                    się w Rosji czy też na Białorusi. A tego pewnie nawet Ty nie chciałbyś...
                                    Jeśli nie zauważyłeś, nie odniosłem się do zaniedbań organizatorów demonstracji
                                    w Gdańsku ("plac przy trzech krzyżach" jako miejsce demonstracji), czy też do
                                    celowego opóźnienia w złożeniu wniosku przez anarchizujących organizatorów wiecu
                                    w Toruniu. Tym bardziej braku zgody na wiece tamże nie nazwałem
                                    prześladowaniami... Racz też dostrzec, że mimo "nielegalności" zgromadzenia w
                                    Toruniu policja nie zachowała się tam tak, jak w Poznaniu. A w Gdańsku
                                    organizatorzy poprawili wniosek i zgodę otrzymali, natomiast niepokoje do jakich
                                    później doszło nie były zawinione przez nich, lecz przez kiboli Lechii i Arki.
                                    Chyba, że uznasz, że prawo jest po stronie tego, kto nie boi się użyć siły,
                                    zamiast pokojowo wyrażać swoje przekonania.
                                    Zgadzam się, policja ma obecnie pełne prawo do rozbicia każdego nielegalnego
                                    zgromadzenia. Ma prawo, ale nie musi go egzekwować. I o to w tym wszystkim
                                    chodzi. Nie egzekwowanie pewnych przestarzałych bądź wadliwych rozwiązań
                                    prawnych jest czymś powszechnym w krajach uznawanych powszechnie za wzory
                                    demokracji.
                                    I jeszcze jako ciekawostkę dodam to, że jeszcze jakiś czas temu Jarosław
                                    Kaczyński uważał ustawę Prawo o zgromadzeniach za wadliwą i optował za pełną
                                    swobodą zgromadzeń, tak by nie można było decyzjami administracyjnymi odmówić
                                    nikomu prawa głosu... Ale jak to powszechnie wiadomo, w przypadku oportunistów i
                                    hipokrytów punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czy też może bardziej
                                    wzniośle: byt określa świadomość.
                              • mooniasz Re: A kto im tego prawa broni? 28.11.05, 07:37
                                Huligani, to stali z boku i swoją nienawiść do wszystkiego co inne wyrażali w
                                nazistowskich hasłach. To są łobuzi, młode faszystowskie psy Giertycha i cała
                                reszta łysych z pseudokibicami na czele. Ty chyba huliganów na oczy nie
                                widziałeś. Poza tym te demonstracje to już nie tylko demonstracje przeciw
                                homofobii, ale przeciw obecnej władzy. Prawe skrzydło Radia MARYJA ...
                            • donkowalski do homo 27.11.05, 23:54
                              wiemy z historii, ze homoseksualisci mieli swoje chlubne miejsce w nauce i
                              sztuce (z prostej przyczyny iz czas i energie, ktore my poswiecamy rodzinie,
                              homoseksualisci zwykli poswiecac badaniom i westchnieniom) i tu wam nikt miesca
                              i prawa do godnosci nie broni. rozwijajcie swe talenty pelna para! problem
                              waszej seksualnosci zatrzymajcie jednak dla samych siebie, waszych strapionych
                              rodin i lekarzy.

wraz z milionami sadze, ze homoseksualizm, ekshibicjonizm, pedofilia to sa
                              przykre psychiczne dolegliwosci chorobowe. dolegliwe niestety szczegolnie dla
                              osob postronnych i tragiczne dla waszych ofiar. fakt ze homoseksualizm jest
                              najbardziej powszechny wsrod seksualnych dewiacji jak AIDS wsrod chorob, ktore
                              rozpowszechniacie, wcale nie czyni go szlachetniejszym czy mniej niebezpiecznym
                              (jak sugeruje wasza Gazeta), a wrecz przeciwnie. to wasza chorobe i was samych
                              czyni obrzydliwie niebezpiecznymi dla spoleczenstw w ktorych zyjecie. bo czymze
                              jest
                              1. zepsucie moralne, jakie niesiecie ze soba. podczas gdy swiat jest pelen
                              prawdziwych problemow i wyzwan, wy z waszej seksualnosci czynicie najwyzsza
                              wartosc i nabieracie na to nasze dzieci!
                              2. zarazy, ktore roznosicie po swiecie. kogo narazacie na te niebezpieczenstwa?
                              nasze dzieci!
                              3. obnizanie i tak nedznych wskaznikow odnawialnosci pokolen- czyli
                              przyczynianie sie do problemow ekonomicznych. kto ma pracowac na wasze
                              emerytury? nasze dzieci!

homoseksualizm i jego propaganda "umiarkowanej szkodliwosci" czyni nie mniej
                              zla niz amerykanie, osama bin laden, lukaszenko i ruscy na kalkazie razem
                              wzieci!

• achzepsuciemoralne Re: do homo 28.11.05, 00:55
                                Ach zepsucie moralne!
                                to jest to :)) uwielbiam czytac o zepsuciu... moralnym!! hihihi!! to jest to
                                czym zyję :)
                                bosz... dostaje glupawki od czytania tych postow.. jestem kobieta i kocham
                                kobiety. i co z tego? w calym zachodnim - cywilizowanym swiecie - homoseksualizm
                                czy biseksualizm nie robia na ludziach wiekszego wrazenia niz - tak podnoszony
                                do niezwyklej rangi - heteroseksualizm... A gdyby tak zaczac sie zastanawiac czy
                                heterycy sa moralni? czy z plcia przeciwna to ... moralnie?? wasze problemy sa o
                                tyle smieszne, o ile juz dawno dawno przerobione, przepracowane i leza juz
                                dawno... zakurzone. Odgrzewane przez neonazistow i katolikow (to jest dopiero
                                choroba... teraz mowie na powaznie... katolstwo bardziej pasuje mi na chorobe
                                unieszczesliwiajaca ludzkosc - ksieza musza zyc w celibacie, potem narzeczeni i
                                partnerzy do slubu tez, a w malzenstwie to tylko po misjonarsku, no i bez
                                zabezpieczen...koszmar! a AIDS? czy to nie kosciol katolicki zakazuje uzywania
                                prezerwatyw? to jest dopiero zaraza i ciezka choroba! i nie dziwie sie, ze tak
                                umęczeni katolskimi przykazaniami wylewacie swe frustracje na nas: szczesliwych
                                i wolnych: od uprzedzen i ograniczen. Dla mnie liczy sie czlowiek i jego prawo
                                do milosci i szczescia, a nie abstrakcyjne zakazy i nakazy "moralne")
                                Na szczescie to niedouczeni i sekciarze sa w mniejszosci :)
                                z pozdrowieniami,
                                mloda, piekna, szczesliwa, zdrowa, wyksztalcona, bez nalogow,
                                lesbijka
                                (ach zepsucie... hihi :)) to nieco przedpotopowy dyskurs, nie uwazacie? :))
                                • pe1 Re: do homo 28.11.05, 01:00
                                  > wraz z milionami sadze, ze homoseksualizm, ekshibicjonizm, pedofilia to sa
                                  > przykre psychiczne dolegliwosci chorobowe.

masz całkowite prawo tak sądzić, nie zmienia to jednak faktu, że bardzo ale to
                                  bardzo mijasz się z prawdą. masz również prawo sądzić, że ziemia jest centrum
                                  wszechświata, bo tak wynika z Biblii, i to w takim samym stopniu nie zmieni
                                  faktu, że się grubo mylisz.

co jest chorobą? zdefiniuj ją - mam nadzieję, że masz JAKIEKOLWIEK wykształcenie
                                  medyczne, żeby się posługiwać tą terminologią?

> dolegliwe niestety szczegolnie dla
                                  > osob postronnych i tragiczne dla waszych ofiar.

nie czuję się ani odrobinę nieszczęśliwy będąc gejem. Wręcz przeciwnie - nie
                                  tylko sam jestem szczęśliwy, ale również moje szczęście udziela się moim bliskim
                                  , a przede wszystkim rodzinie. Dlaczego usilnie chcesz mi wmówić, że jest inaczej?

> fakt ze homoseksualizm jest
                                  > najbardziej powszechny wsrod seksualnych dewiacji jak AIDS wsrod chorob, ktore
                                  > rozpowszechniacie, wcale nie czyni go szlachetniejszym czy mniej niebezpiecznym

bzzzt ... kolejny error - to nie jest FAKT, tylko twoja opinia. Bądź dojrzałym
                                  człowiekiem i naucz się odróżniać jedno od drugiego.

> 1. zepsucie moralne, jakie niesiecie ze soba. podczas gdy swiat jest pelen
                                  > prawdziwych problemow i wyzwan, wy z waszej seksualnosci czynicie najwyzsza
                                  > wartosc i nabieracie na to nasze dzieci!

kolejna demagogiczna bzdura i kłamstwo. ja ze swojej seksualności nie czyję ani
                                  najwyższej ani wręcz jakiejkolwiek wartości. podobnie jak setki innych znanych
                                  mi gejów. skąd więc ten absurdalny pomysł?

> 2. zarazy, ktore roznosicie po swiecie. kogo narazacie na te niebezpieczenstwa?
                                  > nasze dzieci!

największą zarazą świata jest ludzka nienawiść. i to nie my ją roznosimy.
                                  A co do TEJ zarazy o której myślisz, to masz bardzo nieaktualne dane -
                                  zdecydowana większość infekcji HIV obecnie pochodzi od heteroseksualnych
                                  rozpustników i heteroseksualnej prostytucji - z banalnej przyczyny:
                                  homoseksualistów jest (jak sami to podkreślacie) tylko niewielki procent.

> 3. obnizanie i tak nedznych wskaznikow odnawialnosci pokolen- czyli
                                  > przyczynianie sie do problemow ekonomicznych. kto ma pracowac na wasze
                                  > emerytury? nasze dzieci!

i znów wypraszam sobie kolejną kłamliwą demagogię. To JA pracuję na własną
                                  emeryturę, co więcej - z moich pieniędzy odprowadzane jest do ZUS-u znacznie
                                  więcej pieniędzy niż ich w przyszłości dostane. Tak więc, to z moich pieniędzy
                                  będzie współfinansowana również TWOJA emerytura i to ja się powinienem na to
                                  oburzać. A nie oburzam się, zgadnij dlaczego.
                                  • sternsternhard Re: do homo 28.11.05, 09:42
                                    > masz również prawo sądzić, że ziemia jest centrum
                                    > wszechświata, bo tak wynika z Biblii,

z którego miejsca Biblii tak wynika?

> Tak więc, to z moich pieniędzy
                                    > będzie współfinansowana również TWOJA emerytura i to ja się powinienem na to
                                    > oburzać. A nie oburzam się, zgadnij dlaczego.

nie oburzasz się, bo myślisz, że powyższe zdanie jest prawdziwe, a nie jest.
                                    • pe1 [...] 28.11.05, 12:52
                                    • pe1 Re: do homo 28.11.05, 14:46
                                      > z którego miejsca Biblii tak wynika?

z Genesis

> nie oburzasz się, bo myślisz, że powyższe zdanie jest prawdziwe, a nie jest.

dowód?
                                • starorzyc Re: do homo 28.11.05, 05:12
                                  Powinnaś pisać z "niebytu" bo gdyby nie heteryczna Twoja matka to by Cię nie
                                  było. Ja też dostaję głupawki gdy widzę, że nie odróżniasz moralności od etyki.
                                  Moralność jaką masz to Twoja sprawa. Jak Cię uszczęśliwi też. Miej litość
                                  nad "złą" większością i nie uprawiaj w stosunku do niej ostracyzmu. Jako biolog
                                  wiem, że stosunek płciowy odbywa się też w mózgu. Daj mu szansę. Niech nie
                                  myśli za Ciebie nabłonek jednowarstwowy płaski (t. z. brukowy) pochwy. Ciebie i
                                  innych innością tylko im znaną nie potępiam, ani nie zwalczam. Życzę zdrowia
                                  wszelakiego
                                • kurb Re: do homo 28.11.05, 13:02
                                  Błąd! Kierowanie sie w życiu wartościami moralnymi, wiara w Boga nie przynosi
                                  flustracji, przynajmniej nie powinna. Wystarczy trochę znajomości kultury by
                                  się o tym przekonać.
                                  W dobrym życiu jak w grze obowiazują reguły. Wsiądź do samochodu i poczuj się
                                  wolna od tych krępujacych zasad - obudzisz sie na drzewie.
                                  • pe1 Re: do homo 28.11.05, 16:03
                                    > Błąd! Kierowanie sie w życiu wartościami moralnymi, wiara w Boga nie przynosi
                                    > flustracji, przynajmniej nie powinna. Wystarczy trochę znajomości kultury by
                                    > się o tym przekonać.

widać to doskonale po zachowaniu bojówek Młodzierzy Wszechfaszystowskiej

p.s. a co to jest flustracja? LOL
                                • panfranek niemoralna jest jakakolwiek aktywnosc seksualna... 28.11.05, 13:25
                                  ...ktora nie sluzy prokreacji. zwlaszcza w kraju rzymskokatolickim.
                                  • pe1 Re: niemoralna jest jakakolwiek aktywnosc seksual 28.11.05, 16:01
                                    a co to jest kraj rzymskokatolicki?
                              • pe1 Re: do homo 28.11.05, 00:57

co jest chorobą? zdefiniuj ją - mam nadzieję, że masz JAKIEKOLWIEK wykształcenie

tylko sam jestem szczęśliwy, ale również moje szczęście udziela się moim bliskim
                                , a przede wszystkim rodzinie. Dlaczego usilnie chcesz mi wmówić, że jest inaczej?

> najbardziej powszechny wsrod seksualnych dewiacji jak AIDS wsrod chorob, ktore
                                > rozpowszechniacie, wcale nie czyni go szlachetniejszym czy mniej niebezpiecznym

> 2. zarazy, ktore roznosicie po swiecie. kogo narazacie na te niebezpieczenstwa?
                                > nasze dzieci!

• pe1 Re: do homo 28.11.05, 00:59

> nasze dzieci!

• umghhh Re: A gdzie tolerancja dla wolności przekonań? 28.11.05, 09:33
                              wbrew pozorom nie chodzi tu wcale o gejow i lezbijki tylko o fundemetalne prawo
                              czlowieka do robienia tego co mu sie podoba bez narazania sie na represje.
                              Ci ktorym sue zdaje ze moga dyskryminowac ile im sie podoba bo wolnosci itp itd
                              popelniaja gruby blad. Nawet jesli nie jest to krok w kierunku faszyzacji zycia
                              publicznego w Polsce to i tak jest to blad. Zycie w spoleczenstwie ktore nie
                              szanuje innosci (faktycznych czy tez domniemanych) nie nalezy zazwyczaj do
                              przyjemnosci. Szczegolnie ze udowodnic ze sie nie jest wielbladem jest raczej
                              trudno co oznacza ze dyskryminujacy sa sami narazeni na dyskryminacje.
                              Przynajmniej dopoki homoseksualsici i cyklisci nie beda prawnie zmuszeni do
                              noszenia opasek w odpowiednim kolorze.

//

Nie oznacza to oczywiscie ze poniewaz policja zmlocila paru demonstrantow
                              nastapi koniec demokracji i upadek cywilizacji. Tego typu procesy potrzebujac
                              czasu. Nawet jednak jesli do wspomnianego upadku nie dojdzie to zycie w
                              spoleczenstwie pelnym nienawisci do kazdej innosci (faktycznej czy tez
                              domniemanej) nie nalezy raczej no przyjemnosci.
                          • lukasztolerancja1 Re: A gdzie tolerancja dla wolności przekonań? 28.11.05, 04:45
                            filo_de_putino napisał:

> Mam prawo być katolikiem i nie lubić pederastów. Mam prawo uważać ich za
                            > dewiantów i nie zatrudniać ich w mojej firmie. Tak samo jak oni mają prawo nie
                            > libić mnie i nie zatrudniać mnie w swoich firmach. Proste... I nie wiem o co ta
                            > afera.

m asz prawo do swoich przekonan, ale nie moga one miec interferencji, jesli rozumiesz slowo z twoim
                            dzialaniem w kierunku innych, a jesli ma to znaczy, ze jestes nietolerancyjnym bigotem
                          • ada1979 Masz prawo byc katolikiem 28.11.05, 11:28
                            i masz prawo nie lubic pederastow. Masz prawo uwazac ich za dewiantow - i to
                            tyle. Bo absolutnie nie masz prawa nie zatrudniac ich w swojej firmie, bo to
                            sprzeczne z konstytucja i sprzeczne z podstawowymi zasadami demokracji. I moim
                            zdaniem - tu jest wlasnie sedno problemu - polacy nie rozumieja po prostu ani
                            demokracji, ani zasad demokracji. Najsmieszniejsze jest to, ze wlasnie o to
                            walczyli - a teraz pokazuja ze nie maja zielonego pojecia czym sie rozni
                            Rzeczpospolita od PRL. pozdr
                        • zapijaczonyryj [...] 28.11.05, 07:50
                    • zapijaczonyryj Re: DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO P 28.11.05, 07:46
                      carlitos35 napisał:

> Popsuję Ci szyki: nie posuwam. A rzecz bardzo lubię. Natomiast moje fuj -
                      > zwasze dla chamstwa !
                      > ---------------------------
                      Nie posuwasz, to co robisz ze swoim partnerem? Grasz w karty? czy może Ciebie
                      posuwa twój partner? Tyż FEEE
                  • olaz37 marsz rownosci 27.11.05, 15:43
                    hehe a teraz panowie to tacy swieci.. Wiekszosc namawia swoje kobiety do sexu
                    analnego a teraz wszyscy twierdza ze to takie obrzydliwe..

Jak dla mnie to jest typowy przyklad naszej polskiej hipokryzii
                    • ada1979 Re: marsz rownosci 28.11.05, 11:40
                      olaz37 napisała:

> hehe a teraz panowie to tacy swieci.. Wiekszosc namawia swoje kobiety do sexu
                      > analnego a teraz wszyscy twierdza ze to takie obrzydliwe..
                      >
                      > Jak dla mnie to jest typowy przyklad naszej polskiej hipokryzii

A skad ty masz takie dane ze wiekszosc? Znasz jakies statystyki na ten temat?
                      Jak chcesz dyskutowac, to uzywaj konkretnych argumentow, a nie znizaj sie do
                      poziomu tej bigoterii na forum:)
                      • pamin1 Re: marsz rownosci 28.11.05, 11:44
                        ada1979 napisała:

> olaz37 napisała:
                        >
                        > > hehe a teraz panowie to tacy swieci.. Wiekszosc namawia swoje kobiety do
                        > sexu
                        > > analnego a teraz wszyscy twierdza ze to takie obrzydliwe..
                        > >
                        > > Jak dla mnie to jest typowy przyklad naszej polskiej hipokryzii
                        >
                        > A skad ty masz takie dane ze wiekszosc? Znasz jakies statystyki na ten temat?
                        > Jak chcesz dyskutowac, to uzywaj konkretnych argumentow, a nie znizaj sie do
                        > poziomu tej bigoterii na forum:)

Ostatnim zdaniem pokazalas, jaka jestes "tolerancyjna".
                • andykozi Re: DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO P 27.11.05, 19:49
                  Słownik Języka Polskiego, PWN, Warszawa 2000 :
                  "PEDERASTIA - homoseksualizm męski"
                  pederasta jest więc osobą uprawiającą homoseksualizm męski.
                  Czyż nie tak, Europejczyku!?
                  Dlaczego więc mówisz o jakichś obelgach?
              • anna-dark [...] 27.11.05, 15:02
              • margy [...] 27.11.05, 19:11
              • xxxxyyyyzzzz DO COSTERA 27.11.05, 20:02
                Costerze, za uzycie slowa "pederasta" nie mozna pojsc do pudla. Slowo to jest w
                najnowszym slowniku j. polskiego. Cos wam sie w tych pederastycznych glowkach
                pomylio...

pederasta m odm. jak ż IV, CMs. ~aście; lm M. ~aści, DB. ~tów
                «mężczyzna uprawiający pederastię; homoseksualista»
                z gr.

• umghhh Re: DO COSTERA 28.11.05, 09:36
                  sa tam pewno inne slowa (w tym slowniku mam na mysli) ktorych odpowiednie
                  zlozenie moze stanowic obraze czy tez zagozenie dla spoleczenstwa. Ten argument
                  jest chybiony.
              • lukasztolerancja1 Re: DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO P 28.11.05, 04:37
                chcialbys , co
              • zgredziak Re: DO MOMENTU, GDY ZA "PEDERASTA" POJDZIESZ DO P 28.11.05, 07:22
                a za "pedał"też?
            • ewa.linek Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 27.11.05, 14:12
              Gdybyście zadali sobie trud posłuchania tego, co mówią, to byście wiedzieli...
              i nie musielibyście snuć niestworzonych koncepcji na ten temat.
              • rnrr Re: hmnn słuchać nie wystarczy. 27.11.05, 14:22
                Ja słucham uważnie i nie musisz powtarzać. Jednakze w przeciwienstwie do
                niektózych nie tylko słucham, ale i patrzę na rzeczywistość i w dodatku
                beszczelni wyciągam wnioski.

Mam nadzieje, ze w demokrcacji koncesjonowanej przez jedynie słuszny poglad
                taka postawa nie bedzie zakazana.
                • anna-dark Rób w domu pod pierzyną co chcesz !!! 27.11.05, 15:04
                  Rób w domu pod pierzyną co chcesz !!!
                  A nie piernicz o tym na ulicach !!!
                  • pe1 Re: Rób w domu pod pierzyną co chcesz !!! 27.11.05, 20:45
                    to ty sama nie piernicz o tym na ulicach,
                    bo z demonstantów jak na razie nikt nie pierniczył
              • carlitos35 Posłuchać ? To trochę ponad siły... 27.11.05, 14:56
                Pomyśleć - jeszcze trudniej.

ewa.linek napisała:

> Gdybyście zadali sobie trud posłuchania tego, co mówią, to byście
                wiedzieli...
                > i nie musielibyście snuć niestworzonych koncepcji na ten temat.
              • anna-dark [...] 27.11.05, 15:03
                • anna-dark Wolność słowa w GW = Białoruś 27.11.05, 15:25
                  Wolność słowa w GW = Białoruś
                  • rnrr Re: Wolność słowa w GW = Białoruś 27.11.05, 15:31
                    To niestety prawa, a niby takie demokratyczne trendy udaje. Cenzorzy są przy
                    tym wątku zadziwiajaco sprawni. Czyżby dostali specjalne wytyczne
                    • anvill Re: Wolność słowa w GW = Białoruś 28.11.05, 10:28
                      To nie o to chodzi. Myśle po prostu że "ciemna jo-anna" ma już wyrobioną opinię
                      na forum - po prostu je zaśmieca. Jej posty są wyjatkowo durne i nie wnoszą nic
                      do dyskusji.
              • kkarwowski MASZERUJĄ PEDERAŚCI 27.11.05, 22:40
                czy to obraźliwe dla GW???? :)))
            • ojciec_lacymon9 Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 10:45
              rnrr napisał:

> Środowisko gejowskie maszeruje prosto i wyraźnie w kierunku zachodowi, a
              raczej
              >
              > bogatym sponsorom, którzy na myśl o Polsce będą mieli obraz maltretowanych
              > gejów w dodatku męczenników o wolność i demokracje. Sypną im pieniążki na
              > wszystkie te pokraczne organizacje,

Najlepiej żyby sypneli na kościół, co?
            • magnusg TO JEST ICH CEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 28.11.05, 16:21
              Volker Beck-deputowany do Bundestagu z ramienia zielonych,czolowy dzialacz
              srodowiska homoseksualistow,organizator protestu przed polska ambasada w
              Berlinie w zeszla sobote i uczestnik nielegalnej parady w Warszawie,na ktorej
              na zaproszenie organizatorow wyglaszal rowniez przemowienie,domaga sie w swojej
              ksiazce"Der Pädosexuelle Komoplex" legalizacji pedofilli i dyskusji czy granica
              wieku dla czynnosci seksualnych na poziomie lat 14 nie powinna byc zniesiona.

Holenderska organizacja gejow i lesbijek COC na swojej stronie
              internetowej
              dumnie sie chwalila,ze dzieki ich naciskom udalo sie obnizyc wiek
              dzieci z
              ktorymi czynnosci seksualne sa teraz legalne do lat 12.

Holenderski psycholog Theo Sandfort,ktory w latach 80-tych
              publikowal swoje
              rozwazania o "pedofilnych zwiazkach jako alternatywny styl zycia
              dla dzieci"
              byl do 2001 roku szefem wydzialu zajmujacego sie studiami gejowsko-
              lesbijskimi na Uniwersytecie Utrecht.

Helmut Graupner-jeden z najwazniejszych liderow ruchu gejowskiego w
              Austrii
              opublikowal na swojej stronie internetowej list,w ktorym domaga
              sie "seksualnej Autonomi dla dzieci"!!!Graupner domaga sie
              legalnosci
              pedofilli,jezeli zwiazek doroslego z dzieckiem opiera sie na
              wzajemnosci.
              Graupner byl szefem powolanej przez UE !!!!!!"Grupy ekspertow do
              walki z
              dyskryminacja z powodow orientacji seksualnej

Takie sa dlugodystansowe cele tych parad wedlug kilku najwazniejszych
              przedstawicieli sceny homo w Europie.
              • nikodem123 Re: TO JEST ICH CEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.05, 16:57
                Chciałem tylko zauważyć, że zgodnie z prawem kanonicznym Kośiół katolicki
                ślubów udziela od 13 roku życia.
                • magnusg Re: TO JEST ICH CEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.11.05, 18:44
                  Jest chyba roznica pomiedzy gwalceniem dzieci,a tym o czym ty piszesz.po zatym
                  nie slyszalem,zeby kiedys w Polsce czy Europie wyswiecano 13 latkow na ksiezy-
                  ty znasz takie przypadki?
          • prudent1 Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 02:31
            Bardzo dobrze napisane. A swoja droga co to za "mnogosc" uczestnikow tych
            parad: 200, 300 osob, to po prostu zalosne.A nawet te 2 tys. w Warszawie, to
            przepraszam, ale jaki to procent mieszkancow 2 mln. stolicy? Zaledwie 1 PROMIL,
            a wiec, czy jest sie czym zachlystywac? Nalezy tez dodac do tej "mnogosci"
            osoby, ktore jezdza od miasta do miasta, zeby "robic" te mnogosc, zalosne. A to
            jest przeceiz tylko statystyczny punkt widzenia, czyli miara "sily"
            tej "mnogosci". Przeciez nieletnie dziecie widzi golym okiem, ze tu nie chodzi
            o sluszna walke z zakazami swobod demokratycznych, ale o obscenizm pederastow.
            Ale jeszcze sa tu niektorzy tak slepi, ze usiluja porownac te zenade z
            protestami z lat 60, 70, ze nie wspomne o moim Poznaniu z 28 czerwca 1956 r.
            Fakt,ze produkcja absolwentow zasadniczych szkolek zawodowoych dla
            przerosnietych powoduje zajmowanie przez tych poldebilow stron tego forum.A co
            ich "zlota mysl", to, jak mowili kiedys studenci, jak lysy wlosami o beton!!!
            • pe1 Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 16:05
              większy niż promile, które chodza na kościelne procesje
          • lukasztolerancja1 Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 04:36
            a wiesz to jak na razie ich sie dyskryminyje i nawet czasem pozbawia zycia, jesli o tym nie wiesz, juz
            faszysci tak robili, tez bys tak chcial
          • roalb "Wszystkie zwierzęta są równe 28.11.05, 09:33
            ale niektóre chcą być równiejsze" (Orwell "Rok 2005")
          • umghhh Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 09:47
            Wbrew pozorom swobody obywatelskie maja znaczenie. I to wielkie przede wszystkim
            dla jakosci zycia. Dzis MW i policja bije homoseksualistow jutro moze jedyna
            sluszna prawda bedzie ta ktora splywa z ust tego czy innego polityka a za
            odstepstwo bedzie sie szlo do pudla.
            Nawet zreszta jak tak sie nie stanie to jak udowodnisz ze rzniesz tylko po
            chrzescijansku? bedziesz nosil zdjecia z upojnych nocy przy sobie czy moze
            potwierdzone notarialnie oswiadczenie konkubiny?

a tak wogole ci co sie z demonstrujacymi nie zgadzaja nie mysza od razu
            kamieniami rzucac i proponowac wysylanie ludzi do gazu. Czy moze jakiekolwiek
            'ustepstwo' (tzn nie rzucanie kamieniami) to oznaka slabosci miekkosci a moze
            nawet homo-ciagatek?
            Brawo dla logiki wywodu.

//

• wojtekz1 Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 11:48
            margy napisała:

> ku lepszej i zamożniejszej Polsce? A może ku jedynie słusznej ideologii - a
            kto
            >
            > się z nimi nie zgadza to faszysta, wszetecznik i w ogóle kreatura, która
            > powinna być pozbawiona wszelkich praw a może i życia?...

Komuniści wyzwolili już z ucisku robotników, chłopoów i inteligencję pracującą,
            ale wyzwoleni woleli ucisk kapitalizmu, niż socjalistyczny dobrobyt i
            solidarnie obalili PRL, CCCP itp. Więc teraz sieroty po Leninie i Stalinie
            zafundowali sobie nowych uciśnionych - z braku czegoś lepszego, gejów. To
            bardziej nośne wśród postępowców, niz upominanie się o bezrobotnych,
            bezdomnych, głodnych i osieroconych
          • katarz1 Re: TYLKO DOKĄD MASZERUJĄ PEDERAŚCI? 28.11.05, 11:56
            chyba dziewczynko nie do końca rozumiesz słowo "pederasta". może należałoby się
            zastanowić, zanim użyje się w dyskusji słów niezrozumiałych? albo zapytać kogoś
            mądrzejszego...
            a "pederaści" oczywiście domagają się odebrania życia i wszelkich praw
            wszelkim "niepederastom". dokładnie tak jest!
      • da_markos czemu nie bylo homo z fr??? no tak spalili im auta 27.11.05, 15:33
        to jest wlasnie skotek rzadow lewactwa. tolerancja dla wszystkiego i
        wszystkich, niedostrzeganie problemow i pozniej sie konczy jak konczy....
        gdyby takie zamieszki byly w polsce oburzenie francuzi od razu by zaczeli
        stekac i sapac...
      • mroslonski W POLSCE PRZECIEZ NIE MA DYSKRYMINACJI, plizzzz... 27.11.05, 16:15
        No jasne, dyskryminacja kobiet, gejow, osob w srednim wieku - to wszystko sa
        problemy wylacznie takich panstw jak Dania czy Holandia. Tutaj w Polsce tego nie
        ma - po prostu... ;))
        • macmac1001 wiec rownosci? 28.11.05, 11:23
          Ktos mi wytlumaczy na czym polegaja te demonstracje. Nie wiem totalnie o co
          chodzi protestujacym?
      • meylec Niedługo wszyscy będą musieli być gejami i lesbami 27.11.05, 22:16
        No może ludzie starsi będą z tego zwolnieni. Ale już z codziennych demonstracji
        poparcia z transparentami i tęczowymi flagami to już nie.
      • andrzejlewandowski Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 28.11.05, 08:21
        Cała akcja jest sztucznie nagłośniona przez media. Być może jest tam
        nadreprezentacja "kochających inaczej". W poszczególnych miastach demonstrowało
        200-500 osób. Niech pokrzyczą i sp... do domu. Zakończmy wreszcie tę śmieszną
        akcję.PS. Ciekawe, czy mi ten komentarz ocenzurują, bo wczoraj w onecie nie
        przeszedł.
        • pavlikmedvid Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 28.11.05, 14:23
          andrzejlewandowski napisał:

> Cała akcja jest sztucznie nagłośniona przez media. Być może jest tam
          > nadreprezentacja "kochających inaczej". W poszczególnych miastach
          demonstrowało
          >
          > 200-500 osób. Niech pokrzyczą i sp... do domu. Zakończmy wreszcie tę śmieszną
          > akcję.PS. Ciekawe, czy mi ten komentarz ocenzurują, bo wczoraj w onecie nie
          > przeszedł.

A pewnie, ze sztucznie... W calej Europie mlodizez wloska, niemiecka,
          bialoruska i rosyjska wykrzykuja faszystowskie hasla, rzucaja kamieniami w
          pokojowe manifestacje i nikt nie reaguje... A w Polsce to nawet faszysci
          demostrowac nie moga, a geje i lesbijki to nawet pokojowe manifestacje
          organizuja i obnosza sie ze swoim jestestwem! Noie chodzi im o pokoj, ale
          wojne - i to miedzy cywilizacjami? Nie?
      • umghhh Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 28.11.05, 09:12
        jezeli potraktowac zakazy demonstracji (watpliwe z prawnego punktu widzenia) i
        ciaganie za nogi po bruku jako specjalne przywileje to masz racje oczywiscie.
        MW jest za to tak mocno represjonowana ze nawet o pozwolenia na rzucanie jajami
        i uzywanie hasel godych mlodocianego faszysty nie wystepuje bo przeciez ich by
        nie dostala (bo i po co skoro i tak przyjda a policja nie zareaguje).

//
      • wojtekz1 Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 28.11.05, 11:39
        leszekzi napisał:

> Przecież każdy, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, widzi, że nie chodzi o
        równe
        >
        > prawa, tylko o specjalne przywileje.
        O przywileje i to kosztem nas, podatników wychowujących nasze dzieci -
        przyszłych obywateli tego kraju
      • pavlikmedvid Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 28.11.05, 14:10
        A to ciekawe... A o jakie "przywileje" tu chodzi? Czy w Polsce przywilejem jest
        pozwolenie czy zakaz pokojowej demonstracji?

I czy mozna wyjsc na ulice wiedzac, ze jest sie gejem, czy trzeba wychodzic in
        cognito, jako heteroseksualista?
    • dzieciatko_o_dyrektora Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 12:17
      wiec w czym masz problem ? Niech demonstruja
      • tytusdj1 Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 13:41
        ... wspólnego z: równością, tolerancją, czy też "reanimacją demokracji" - to są
        raczej parady: obłudy, fałszu i zakłamania - ludzi z poważnymi problemami
        osobowościowymi, którzy gwałtem pragną narzucić kolosalnej większości
        społeczeństwa prawną aprobatę ich dewiacji seksualnej, z prawem do
        bezczeszczenia swoimi homozwiązkami tradycyjnego pojęcia małżeństwa, czy też
        fundowania sobie psychoterapii poprzez wymuszenie prawnej zgody na adopcję
        dzieci (kosztem normalnego rozwoju osobowości tych dzieci) przez te pokrzywione
        moralnie osobniki.
        • werter-6 Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 13:44
          Ale belkot okolokościelny
          • tytusdj1 [...] 27.11.05, 13:52
          • kraq Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 14:13
            twoj za to jest okolopedalski. to juz wole okolokoscielny
          • korado2 Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 14:28
            jednej rzeczy nie rozumiem - werter -6 - domagasz się wyjątkowego traktowania
            gejów, drzesz japę, że pederasta to obelżywe itd... a gdybyś miał trochę więcej
            mózgu od wróbla to skapowałbyś, że jak się wymaga od innych tolerancji to nie
            wolno samemu zachowywać się jak faszysta. Śledże twoje posty i wypowiedzi na
            temat kościoła i katolików - dziwię się tylko, że ten pajac admin, nie tnie
            tych najostrzejszych wypocin. Ale kto wie, może to twój partner?
            • pe1 Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 14:40
              > jednej rzeczy nie rozumiem - werter -6 - domagasz się wyjątkowego traktowania
              > gejów [...]

w czym przejawiałoby się to WYJĄTKOWE traktowanie?
        • carlitos35 Ach rozwijaj się, rozwijaj porządny chłopczyku. I 27.11.05, 14:58
          nadal - nie mysl.- Nie trzeba.

tytusdj1 napisał:

> ... wspólnego z: równością, tolerancją, czy też "reanimacją demokracji" - to

>
          > raczej parady: obłudy, fałszu i zakłamania - ludzi z poważnymi problemami
          > osobowościowymi, którzy gwałtem pragną narzucić kolosalnej większości
          > społeczeństwa prawną aprobatę ich dewiacji seksualnej, z prawem do
          > bezczeszczenia swoimi homozwiązkami tradycyjnego pojęcia małżeństwa, czy też
          > fundowania sobie psychoterapii poprzez wymuszenie prawnej zgody na adopcję
          > dzieci (kosztem normalnego rozwoju osobowości tych dzieci) przez te
          pokrzywione
          >
          > moralnie osobniki.
          • tytusdj1 Re: Zaczynam wątpić, że któryś z homo ma IQ>100 27.11.05, 16:06
            Miałem kiedyś kumpla homo, był inteligentny, elokwentny - ogólnie lubiany w
            towarzystwie. Z nim można było z przyjemnościa porozmawiać. Niestety już nie
            żyje (nie dożył nawet 40-tki :-(), a teraz naforum widzę, że homo już normalnie
            nie są w stanie wymienić poglądy z innymi, tylko rzucaja inewktywami.
            (literówki jak mi sie zdarzają to dlatego, ze piszę szybciej na kompie niż
            większość homo na tym forum potrafi myśleć, z Tobą carlitos35 , werterem/kali-6
            i orellą... w czołówce). Pzd
            • carlitos35 Re: Zaczynam wątpić, że któryś z homo ma IQ>1 27.11.05, 18:45
              Pozdrowienia - odwzajemniam.
        • neolith [...] 27.11.05, 15:17
        • mroslonski Jak osoba zdrowa, pełna prawdy, bez problemów... 27.11.05, 16:13
          Jako osoba zdrowa, pełna niepodważalnej prawdy oraz bez żadnych problemów
          osobowościowych ;) zachęcam Cię do wspierania wolności wypowiedzi tych którzy
          mają odmienne zdanie. Trzeba się wyluzować i pieknie się różnić...

Pozdrawiam
          M.
        • magdolot Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 16:51
          Tak, to są problemy z wyższej półki, a znacznie większym i boleśniejszym w
          skutkach jest nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.

Pokrzywiona moralnie żona, matka 3 dziatek
        • xieni Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 27.11.05, 19:24
          tytusdj1 : czlowieku opanuj się. Większości nic nie można narzucic, to
          większość ewentualnie może coś narzucać. A tu właśnie chodzi o to aby kazdy miał
          prawo do własnego zdania. I większośc i mniejszość.

www.kurczeblade.pl
        • yatzech Problem w tym, że o "tych wiecach" nic nie wiesz.. 28.11.05, 01:07
          Jak rozumiem, w przeciwieństwie do mnie nie byłeś na tym wiecu, na którym byłem
          ja (czyli na warszawskim). Najwyraźniej jedyne wiece jakie znasz to te
          organizowane przez wesz polską. Na nich bez wątpienia nie brakuje osób "z
          poważnymi problemami
          osobowościowymi", które chciałyby narzucić społeczeństwu swoją chorą wizję
          świata. A to, że niekiedy nadają temu jakieś bardziej cywilizowane pozory,
          świadczy najlepiej o ich obłudzie, fałszu i zakłamaniu. A jeśli nie o nich, to o
          ich cynicznych przywódcach z Koniem, Który Mówi na czele.
          Na dzisiejszej warszawskiej demonstracji zebrało się natomiast mnóstwo ludzi,
          dla których największą wartością jest wolność, którzy nie dają się nabierać na
          tworzone sztucznie podziały społeczeństwa, którym nie odpowiada koncesjonowanie
          demokracji, gdyż demokracja koncesjonowana ma tyle wspólnego z demokracją, co
          krzesło elektryczne z krzesłem.
          Na tym wiecu nikt publicznie nie głosił haseł umożliwienia homoseksualistom
          zawierania związków małżeńskich (na marginesie - czy to, że taka możliwość
          istniałaby, sprawiłoby, że ktoś wbrew swej woli zawarłby taki związek? - nie
          sądzę, więc w czym tkwi problem?), ani tym bardziej adoptowania dzieci (z tego
          co wiem, opinie na ten temat są mocno podzielone nawet wśród przedstawicieli
          środowiska homoseksualistów). Podnoszone były jedynie te prawa, które zgodnie z
          Konstytucją RP przysługują wszystkim obywatelom, o czym niestety zapominają
          niektórzy politycy i samorządowcy.
          Kwestia moralności jest sprawą indywidualną w podwójnym sensie. Po pierwsze jest
          pochodną jakichś wyznawanych wartości, a każdy ma własne i w oparciu o nie
          dokonuje oceny. Po drugie nie należy dokonywać oceny zbiorowej, tylko każdy
          przypadek rozpatrywać indywidualnie. Z tego względu nie wydaje mi się, by ilość
          "pokrzywionych moralnie osobników" wśród homoseksualistów miała być istotnie
          większa niż wśród ogółu społeczeństwa. Chyba, że przyjmiemy, że ci nieszczęśni
          debile z wszy polskiej to kryptogeje, które nie mogą poradzić sobie ze swoją
          naturą, silnie sfrustrowaną przez eufemistycznie to określając konserwatywne
          społeczeństwo. Wtedy zapewne ten odsetek będzie większy.
        • katarz1 Re: Problem w tym, że te wiece nie mają nic... 28.11.05, 12:41
          ufff... co za ładunek intelektualnych gierek słownych i profesjonalizmu
          psychologicznego... aż się spociłam czytając...
      • brite W Łodzi było całkiem normalnie i spokojnie 27.11.05, 14:09
        Mimo wstrętnej pogody wybrałem się obejrzeć dziesiejszą manifestację
        "solidarności z Poznaniem" w pasażu
        Schillera.
        Manifestantów było znacznie mniej niż widzów, którzy stawili się dość licznie.
        Po w miarę dobrych wstępnych merytorycznych przemówieniach rozpoczęło się
        sztuczne skandowanie, które zziębnięta gawiedź podejmowała bez większego
        zapału, bardziej śmiejąc się z wysiłków organizatorów. Jedynym hasłem noszącym
        ślady jakiejkolwiek spontaniczności było "Miasto Tuwima wszystko przetrzyma".
        Manifestacja przebiegła bardzo spokojnie, oprócz jednego incydentu: nagle,
        poza głównym skupiskiem widzów, doszło do szarpaniny - okazało się, że to nikt
        inny jak Kuba Wojewódzki, z okrzykiem "To faszysta, robi mi zdjęcia!" rzucił
        się na fotografującego go reportera i razem prawie na mnie wpadli. Zaraz
        rozdzieleni zostali przez policyjnych tajniaków, a Wojewódzki wraz z obecną
        również Anną Muchą zostali zaprowadzeni do radiowozu. W jednej chwili
        fotoreporterzy przestali interesować się manifestacją i oblegli radiowóz.
        Sprawa została wyjaśniona, Wojewódzki zadowolony z udanej autopromocji wsiadł
        z Muchą do samochodu i odjechał.
        Tymczasem manifestacja dogorywała, powtórzono główne powody tego zgromadzenia
        i zziębnięty i zmoknięty tłumek zaczął się rozchodzić.
        • carlitos35 Brite, dzieki. Taka wyważona relacjia 27.11.05, 15:02
          - to rzdakość. Tutaj.-
    • sothis666 zdziwiony?:) 27.11.05, 12:20
      galba napisał:

> A gdzie jest ta "nierówność" przeciwko której chcą manifestować? Nie mogą
      > głosować? Nie dostają kredytów? Odmawia się im prawa jazdy?
      >

nie wiesz gdzie?
      ano tam ze ich zachowania, niesprzeczne z obowiazujacym prawem, sa arbitralnie kwalifikowane jako niemoralne. ze przedstawiciele wladz nazywaja wspolobywateli dewiantami kierujac sie przy tym przekonaniami religijnymi, ktore g... nas obchodza bo wyglaszajacy je facio jest ministrem lub poslem nie biskupem.

A w ogole to Ty, Galba, bądź ostrożny w swoich poglądach, bo brzmia niewiarygodnie - wygłaszane pod imieniem znanego w starozytnosci homoseksualisty:)
      ...a moze Ty jestes taki Konrad Wallenrod srodowiska gejowskiego; rozsadzisz klub prawicowych oszołomów od wewnatrz (sorry jesli Cie zdekonspirowałem;)

• bis_to_ja Re: ? 27.11.05, 12:39
        niestety homoseksualizm nie jest normą tylko innym wariantem zachowania
        seksualnego tak jao i nne filie
        • sothis666 Re: ? 27.11.05, 12:45
          bis_to_ja napisała:

> niestety homoseksualizm nie jest normą tylko innym wariantem zachowania
          > seksualnego tak jao i nne filie

a guzik.
          niektóre filie są w polsce przestepstwem, wiec nie pisz ze 'tak jak'.
          a norma... co to jest norma?

• bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 12:48
            tak homoseksualizm nie jest przestępstwem
            ale jest dewiacją
            • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 12:52
              leworęczność też jest dewiacją

i co z tego?
              • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 12:56
                nie jest
                • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 12:59
                  owszem jest, i to dokładnie o tej samej naturze co homoseksualizm
                  • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:05
                    może chciałbyś to aż tak zminimalizować
                    ale przyro mi
                    to jest trochę większy problem
                    ale z tym problemem można żyć nie wychodząc na uliczne parodzie
                    • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:09
                      nie wiem co to są parodzie

ale tak samo z leworęcznością można żyć nie wychodząc na ulicę

bo co zrobisz jeśli jesteś leworęczny na przykład w Indiach? Wiesz jakie
                      znaczenie ma lewa i prawa ręka w kulturze hinduskiej? Lepiej się dowiedz, zanim
                      podejmiesz dalszą dyskusję i zastanów się, co byś zrobił w takiej sytuacji
                      • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:21

"parodzie" jest tylko literówką nie udawaj, że nie wiesz
                        a leworęczność jest do pokonania
                        • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:25
                          tu cię mam

czyli kolejną grupę ludzi chcesz zmuszać do walczenia z własną naturą w myśl
                          wynaturzonych ideologii, które nakazują co jest złe a co dobre.

gratuluję zrównania w poglądach z Hitlerem. Jesteś dokładnie głosicielem jego idei.
                          • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:32
                            nic minie człowieku nie masz
                            jak myszkę złapiesz to jej tak możesz powiedzieć
                            nie będę tobie robić wykładu na temat leworęczności (np. lateralizacji
                            skrzyżowanej itp......) bo nie o to tutaj chodzi

a co uważasz, że ludzi chorych nie należy leczyć?

• pe1 [...] 27.11.05, 13:37
                            • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:39
                              chorych należy leczyć, ale homoseksualizm nie jest chorobą.

leworęczność też byś leczył?
                              • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:45
                                nie odbiegaj od tematu
                                bo twoje pytanie jest jednakie z poniższym:
                                czy dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym nie należy leczyć, rehabilitować?
                                a nie o tym dzisiaj dyskutujemy

dzisiejszym tematem są "parodie" uliczne
                                • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:49
                                  > bo twoje pytanie jest jednakie z poniższym:
                                  > czy dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym nie należy leczyć, rehabilitować?
                                  > a nie o tym dzisiaj dyskutujemy

leworęczność porównujesz do porażenia dziecięcego?

gratuluję dogłębnej wiedzy medycznej

> dzisiejszym tematem są "parodie" uliczne

nieprawda.
                                  może pomyliły ci się fora, na twoim miejscu sprawdziłbym tytuł treść artykułu.
                                  • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:54
                                    nic mi się nie pomyliło
                                    z treści twoich postów wynika, że problem innych wariantów zachowań seksualnych
                                    umniejszasz do leworęczności
                                    i jesteś w błędzie
                                    dla pewnej komplikacji dodam, że leworęczność się leczy i to skutecznie( i
                                    jeszcze dodam, że leworęczni mi nie przeszkadzają)
                                    • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 14:05
                                      > nic mi się nie pomyliło
                                      > z treści twoich postów wynika, że problem innych wariantów zachowań seksualnych
                                      > umniejszasz do leworęczności

po pierwsze - "problem" innych wariantów zachowań seksualnych (no proszę, a
                                      jednak potrafisz to ładnie nazwać) nie dotyczy samych uczestników tych zachowań.
                                      problem dotyczy bigotów, którzy zaglądają tym pierwszym pod kołdrę

po drugie - nieprawda, nie wynika to z moich postów, chyba jednak niedokładnie
                                      je przeczytałeś

> i jesteś w błędzie
                                      > dla pewnej komplikacji dodam, że leworęczność się leczy i to skutecznie( i
                                      > jeszcze dodam, że leworęczni mi nie przeszkadzają)

tobie może nie przeszkadzają, ale Hindusom przeszkadzają, i to z jakich powodów?
                                      IDEOLOGICZNYCH. I co w związku z tym - gdybyś mieszkał w Indiach, to byś
                                      popierał przymusowe leczenie leworęczności? Czy nadal nie rozumiesz, co chcę ci
                                      uświadomić?
                                      • bis_to_ja kołderkę to ty odkrywasz na ulicy zmuszasz mnie 27.11.05, 15:52
                                        do oglądania tego co pod nią robisz
                                        jeżeli masz problem hinduskim podejściem leworęczności to polecam wczesną
                                        diagnostykę i leczenie sprawnościowe
                                        daje bardzo dobre efekty
                                        • tamiko Re: "leczenie" leworęczności? 27.11.05, 17:03
                                          Jako fachowiec zajmujący się m. in. lateralizają chciałabym tylko zauważyć, zupełnie abstrahując od tej dyskusji, że leworęczność "leczyło się" ze 20 lat temu ostatnio. O skutkach tego "leczenia" można poczytać w podręcznikach. Tak samo, jak i o lateralizacji, którą się ustala, czyli stwierdza jaka jest, a nie "leczy" przerabiając na prawostronną. Pan/pani bis_to_ja gdzieś o czymś słyszał/a, ale nie do końca wie o czym. To jest zresztą częste zjawisko na forach internetowych. Mam nadzieję, że nie jest "nauczycielem", rodzicem dziecka leworęcznego ani nikim, kto o jego losie ma decydować. A być może pisze z otchłani lat 50-tych? :-]
                                          Z szacunkiem dla homoseksualistów, o których, powiem wprost, nie bardzo wiem co myśleć. Tych, co znam, w większości lubię, niektórych z nich nawet szanuję. I tyle mogę na ten temat powiedzieć.
                                        • pe1 [...] 27.11.05, 20:02
                                        • pe1 Re: kołderkę to ty odkrywasz na ulicy zmuszasz m 27.11.05, 21:03
                                          > do oglądania tego co pod nią robisz

gdzie na ulicy zmuszałem cię do takiego oglądania?
                                          gdzie tam była jakaś nagość czy obscena?
                                        • fartur78 Re: kołderkę to ty odkrywasz na ulicy zmuszasz m 28.11.05, 12:18
                                          Hmmm byłem na wiecu i naprawde musze ci pogratulować bo mi przy naprawde dużej
                                          wyobraźni i niezmiernym samozaparciu nie udało się dojżeć tego co
                                          homoseksualiści robią pod kołdrą.
                                          O czym swiadczy fakt kojarzenia się wszystkiego z seksem? Jak się nazywa ta
                                          jednostka chorobowa?
                                    • ojciec_lacymon9 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 28.11.05, 11:11
                                      bis_to_ja napisała:

> nic mi się nie pomyliło
                                      > z treści twoich postów wynika, że problem innych wariantów zachowań
                                      seksualnych
                                      >
                                      > umniejszasz do leworęczności
                                      > i jesteś w błędzie
                                      > dla pewnej komplikacji dodam, że leworęczność się leczy i to skutecznie( i
                                      > jeszcze dodam, że leworęczni mi nie przeszkadzają)

Leworęczność się leczy? A po co?

• korado2 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 14:33
                    i kazirodztwo i nekrofilia, też ludzie się z tym rodzą...
                    • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 20:06
                      no i ... ?
                      • ojciec_lacymon9 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 28.11.05, 11:15
                        pe1 napisał:
                        widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma

A czy to jest całkiem normalne, że ktoś chodzi do kościoła i na dokładkę wierzy
                        w to co tam gadają.

--------
                        Czego ksiądź nie powie tego katolik wiedzieć nie powinien
                        • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 28.11.05, 13:02
                          > A czy to jest całkiem normalne, że ktoś chodzi do kościoła i na dokładkę wierzy

Stosując wasze technologie "statystycznego" uzasadniania tego co jest normalne
                          odpowiadam:

absolutnie nie, jest to efekt lokalnej dewiacji kulturowej i intelektualnej. co
                          więcej, jest to niemoralne.

Dowód: w skali światowej takich dewiantów jest zdecydowana mniejszość
            • werter-6 [...] 27.11.05, 12:58
            • sothis666 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:02
              bis_to_ja napisała:

> tak homoseksualizm nie jest przestępstwem
              > ale jest dewiacją

nie wiem co to norma, bo co 500km norma jest inna. w zyciu publicznym ma obowiazywac prawo i konstytucja a nie normy. w niektorych panstwach gdzie moze jezdzilas na wakacje to wlasnie prawo dawalo ci moznosc bezpiecznego chodzenia po ulicy. norma skazalaby Cie na chloste za obraze moralnosci.
              • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:07
                ale się rozpędziłeś
                nie mieszaj pojęć i nie odbiegaj od tematu

"homoseksualizm jest tylko innym wariantem zachowania seksualnego"
                i w tym cały problem
                • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:10
                  wytłumacz mi, dlaczego Giertych chce zakazywać osobom homoseksualnym wykonywania
                  pewnych zawodów oraz pełnienia funkcji publicznych.
                  • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:34
                    zapytaj tego pana
                    • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:40
                      a ty nie znasz odpowiedzi?
                      • bis_to_ja Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:46
                        jeżeli ten pan tak powiedział to ma na to swoje uzasadnienie
                        • pe1 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 14:08
                          dyskutujemy o ograniczaniu praw mniejszości, podałem konretny przykład

ty protesty przeciwko ograniczaniu praw nazywasz "domaganiem się przywilejów".
                          nie ma to jak odwracać kota ogonem - podstawowy zabieg demagogii
                          • bis_to_ja a co to znaczy prawa mniejszości w odniesieniu 27.11.05, 15:58
                            do innych wariantów zachowań seksualnych
                            wszystkie inne patologie są zawsze w mniejszości
                            czy obowiązuje wobec nich inne prawo

złodzieje też są patologiczną mniejszością
                            z problemem homoseksualnym można żyć tylko po co wychodzić na ulicę
                            nie macie bardziej intymnych miejsc
                            • pe1 Re: a co to znaczy prawa mniejszości w odniesieni 27.11.05, 20:13
                              > złodzieje też są patologiczną mniejszością

złodzieje łamią prawo, geje nie

> z problemem homoseksualnym można żyć tylko po co wychodzić na ulicę
                              > nie macie bardziej intymnych miejsc

już ci kilka razy napisałem, ale widzę, że nie dociera, więc jeszcze raz:

po 1: "problem homoseksualizmu" dotyczy ciebie, a nie mnie

po 2: w demokracji MOGĘ demonstrować poglądy, które nie są sprzeczne z prawe, a
                              skoro mogę, to CHCĘ z tej możliwości skorzystać i wara ci do tego

po 3: nikt nie demonstruje na ulicy seksu, obscena jest wyłącznie w twojej
                              wyobraźni i powinieneś się z tej obsceny leczyć
                  • mrrek tak dziwnie sie skłąda, że pederaści częściej 28.11.05, 01:12
                    zbaczają w stronę pedofilii. A i historyczne przykłady, te wszędzie chwalone, z
                    klasycznej Grecji i Rzymu, też zachwalają związek z młodzieńcami... Czy mamy tu
                    Krollopa przywoływać? Czy też arcybiskupa Paetza też?
                    A przy okazji, czyscie, szanowni forumowicze, zwrócili uwagę na szczególną
                    aktywność czerwonej swołoczy? I na fakt, fjak toto, ta cała hucpa została
                    sprokurowana? Prezydent Poznania - z PO, koleś "naszych" oligarchów, wojewoda -
                    z sld, a potem można na Kaczylkand strać do woli... i szczekać ile wlezie.
                    • pe1 Re: tak dziwnie sie skłąda, że pederaści częściej 28.11.05, 09:06
                      tak się dziwnie składa, że najwięcej pedofili jest w Warszawie

zatem zgodnie z twoją idiotyczną retoryką należy napiętnować wszyskich
                      mieszkańców Warszawy i profilaktycznie wsadzić ich do obozu koncentracyjnego
              • mg2005 Re: widzisz to ty już nie wiesz co to jest norma 27.11.05, 13:10
                sothis666 napisał:

>> nie wiem co to norma, bo co 500km norma jest inna.

Co innego norma prawna, co innego moralna,kulturowa.
                Homo jest dewiacją kulturową (a także medyczną)

• mcgoo Re: ? 27.11.05, 18:01
            to proste - norma to cos czego byc moze Ty nigdy nie zrozumiesz ..
      • mg2005 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 13:05
        sothis666 napisał:

> nie wiesz gdzie?
        > ano tam ze ich zachowania, niesprzeczne z obowiazujacym prawem, sa arbitralnie
        > kwalifikowane jako niemoralne.

Bo są niemoralne,tzn. sprzeczne z normami moralnymi naszej cywilizacji
        i większości społeczeństwa.

> ze przedstawiciele wladz nazywaja wspolobywateli
        > dewiantami kierujac sie przy tym przekonaniami religijnymi,

To nie jest kwestia religijna ,ale medyczna i kulturowa.

• pe1 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 13:12
          > Bo są niemoralne,tzn. sprzeczne z normami moralnymi naszej cywilizacji
          > i większości społeczeństwa.

po pierwsze: kto ci dał prawo decydowania co jest moralne

po drugie: zastanów się dokładnie co to znaczy moralne/niemoralne, bo według
          definicji słownikowej mylisz się grubo
          • bis_to_ja Re: ? 27.11.05, 13:36
            czy nekrofilia jest niemoralna?
            przecież tak jak hemofilia nikomu nie szkodzi
            • pe1 Re: ? 27.11.05, 13:39
              o ile wiem, hemofilia to jednak choroba i to dość poważna, nie ma o czym dyskutować

natomiast nekrofilia jako taka nie jest szkodliwa o ile nie dochodzi do czynów
              nekrofilskich. Te natomiast są szkodliwe, ponieważ bezczeszczą szczątki ludzkie,
              które są chronione prawem.
              • bis_to_ja Re: ? 27.11.05, 13:41
                dokonując skrótu przejęzyczyłam się, przepraszam

a jednak są jakieś prawa moralne
                • pe1 Re: ? 27.11.05, 13:47
                  > a jednak są jakieś prawa moralne

ooo, "prawa moralne" ?

słucham, przytocz je

ale nie wyssane z palca, tylko np. z Konstytucji
                  • bis_to_ja Re: ? 27.11.05, 13:48
                    zadziwiasz mnie
                    "prawa moralne z konstytucji"?
                    • pe1 Re: ? 27.11.05, 14:09
                      nie odpowiedziałeś na pytanie

nie wykręcaj się - gdzie w prawie masz napisane o moralności?
                      • bis_to_ja Re: ? 27.11.05, 16:00
                        moralność stanowi większość
                        • pe1 Re: ? 27.11.05, 20:03
                          gdzie jest to prawo? gdzie jest spisane?

kolejny bełkot kolesia, który nie ma zielonego pojęcia o czym pisze
                        • p.s.j Re: ? 28.11.05, 11:21
                          bis_to_ja napisała:

> moralność stanowi większość

Bzdura. Moralność jest indywidualną kwestią każdego cżłowieka i wynika wprost z
                          jego natury. Podobnie mógłbyś napisać, że sumienie stanowi większość. Otóż nie -
                          sumienie jest wewnętrznym głosem każdego człowieka, a nie zewnętrznym wołaniem
                          tłuszczy.
                • wii [...] 27.11.05, 14:13
              • mrrek Rprzeciez to tylko szczątki, w czym rzecz? 28.11.05, 01:15
                poz atym takie szczątki masowo są w krajach dopuszczających aborcję
                produkowane, legalnie. U nas też, ale przynajmniej zadne posłanki, nawet Jarugi
                i inne szynszyle nie biegają chwaląc się że skrobankę zrobiły...
          • mg2005 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:02
            pe1 napisał:

>> po pierwsze: kto ci dał prawo decydowania co jest moralne

To nie ja decyduję,ale większość społeczna.

> po drugie: zastanów się dokładnie co to znaczy moralne/niemoralne, bo według
            > definicji słownikowej mylisz się grubo

Moralność - dominujący w danym społeczeństwie zespół norm określający
            poglądy i zachowania uważane za dobre lub złe.
            (Leksykon PWN)
            • pe1 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:13
              > To nie ja decyduję,ale większość społeczna.

czyli wracamy do tego, że jesteś za tzw. hegemonią większości czyli
              totalitaryzmem społecznym.

wiesz, jaka jest różnica pomiędzy demokracją a faszyzmem?

> Moralność - dominujący w danym społeczeństwie zespół norm określający
              > poglądy i zachowania uważane za dobre lub złe.
              > (Leksykon PWN)

zatem udowodnij, że poglądy gejów dotyczące ich równości w prawach obywatelskich
              z innymi obywatelami są uważane za złe, skoro taki zapis jest w konstytucji, a
              ta została przyjęta większością głosów w ogólnonarodowym referendum
              • tragish Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:25
                pe1 napisał:

> > To nie ja decyduję,ale większość społeczna.
                >
                > czyli wracamy do tego, że jesteś za tzw. hegemonią większości czyli
                > totalitaryzmem społecznym.

ale co to znaczy hegemonia większości??
                Ostatnio sporo słyszymy o "prawach" mniejszości. Ja chętnie porozmawiałbym o OBOWIĄZKACH mniejszości wobec większości.

Jednym z pierwszych takich obowiązków jest zachowanie proporcji w publicznym wyrażaniu swoich poglądów.
                Kolejnym obowiązkiem jest szacunek dla wrażliwości i delikatności wykazywanej przez większość.

Każdy aktywny homoseksualista musiał poświęcić sporo czasu aby przełamać swoje własne zahamowania przed dewiacją zanim na dobre w nią "wdepnął" (można się o tym przekonać czytając różne "świadectwa" , blogi etc...) I teraz taki człowiek wyzbyty hamulców pragnie na siłę i ekspresowym tempie zniszczyć te hamulce u wszystkich ze swojego otoczenia, dziwiąc się przy tym, że spotyka się z oporem i niechęcią.

To nie jest hegemonia, to nieśmiałe próby zachowania jakichś resztek przyzwoitości i norm.

• pe1 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:47
                  > ale co to znaczy hegemonia większości??

hegemonia większości to narzucanie mniejszości swojej woli, bez liczenia się z
                  losem tej mniejszości. dokładnie to, co jest podstawą faszyzmu

> Ostatnio sporo słyszymy o "prawach" mniejszości. Ja chętnie porozmawiałbym o OB
                  > OWIĄZKACH mniejszości wobec większości.

Wiem jakie mam obowiązki wobec większości i wszystkie te obowiązki godnie
                  wypełniam. Pracuję uczciwie, płacę słone podatki, chodzę na wybory i głosuję
                  zgodnie z własnym sumieniem, wspieram instytucje charytatywne, bronię ludzkiej
                  godności, chronię przyrodę, chronię dobre imię swojego państwa i posługuję się
                  ojczystym językiem wszędzie tam, gdzie jest to możliwe.

czy o czymś zapomniałem? może wymienisz posadzenie drzewa, wybudowanie domu i
                  spłodzenie potomka? To wszystko też mam już za sobą.

Z jakiej więc racji, pomimo tego wszystkiego chcesz ograniczać moje prawa, na
                  przykład zakazując mi wykonywania pewnych zawodów lub pełnienia funkcji publicznych?
                  • gniewko_syn_ryba Re: zdziwiony?:) 28.11.05, 13:11
                    pe1 napisał:

> czy o czymś zapomniałem? może wymienisz posadzenie drzewa, wybudowanie domu i
                    > spłodzenie potomka? To wszystko też mam już za sobą.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                    Gej płodzący dzieci z innym gejem ??????? Jest to możliwe ????? To się nadaje
                    do "Nie do wiary" w TVN... ;))))))))))))))))))))
                    • srokabezoka A ja jestem dzieckiem z lesbijskiego zwiazku.... 28.11.05, 14:42
                      i nie uważam się za psychicznie ułomne dziecie...byłam wychowywana w duchu
                      chrześcijańskim (śmiejecie się?) gdyż moje najukochańsze mamusie chciały żebym
                      i pod tym względem nie czuła się gorsza od innych dzieci (choć nigdy się takowa
                      nie czułam) byłam też wychowywana w głębokiej tolerancji do innych ludzi pod
                      każdym względem (również seksualnym). Nigdy nie usłyszałam, że homoseksualizm
                      jest lepszy niż hetero... to miał byc mój wybór, głos mojego serca... jestem
                      jak najbardziej heteroseksualna, mam chłopaka i nigdy dziewczyny mnie nie
                      pociagały, natomiast homoseksualizm jest dla mnie jak najbardziej normalny...
                      Nie potępiam adopcji dzieci przez pary homoseksualne zaznaczam tylko, że
                      powinny byc one tak samo skrupulatnie kontrolowane jak rodziny heteroseksualne
                      czy potrafia zapewnic odpowiednie warunki dla dziecka, w tym wypadku również
                      czy będą potrafiły zapewnić taki komfort psychiczny jaki został zapewniony np.
                      mi. Śmieszą mnie argumenty w stylu "takie dzieci będą pokrzywdzone,
                      napiętnowane" Przez kogo?? Przez społeczeństwo?? No tak będą jeśli się nie
                      zmieni nasze podejście... Przez dzieci?? Dzieci nie tylko za to mogą dokuczać
                      innym dzieciom...a okulary, otyłość, za duże uszy czy piegowata twarz... A czy
                      był ktoś kiedyś w domu dziecka i widział te małe smutasy, które kleja się do
                      każdego kto przyjdzie w odwiedziny, które nie czują się kochane i chciałyby
                      mieć rodzinę... ja w takim miejscu byłam i serce mi pękło na pół... tyle dzieci
                      nie będzie miało szans miec rodziny (i tu nie mówie tylko o parze, która je
                      zaadoptuje ale też o dziadkach, wójkach itd.)... Dlaczego nie dać im szansy??
                      I jeszcze jedno... Dlaczego nikt nie zrobi badań w Polce ile jest dzieciaków
                      takich jak ja które pochodzą z rodzin jednej płci?? Strach?? Tak naprawdę nie
                      ma potrzeby walczyć o legalizację adopcji bo czy tak trudno zadbać o potomka
                      jak się tego naprawdę chce?? Przyznaję, że gejom jest trudniej ale nie jest to
                      niemozliwe i pe1 jest tego dowodem... POZDRAWIAM!!!
                      • gniewko_syn_ryba Re: A ja jestem dzieckiem z lesbijskiego zwiazku. 28.11.05, 16:06
                        Kochanie, nie o to mi chodzi... Chodzi mi o to w jaki sposób zostałaś poczęta...
                        Bo o ile mi wiadomo, do poczęcia człowieka potrzebna jest komórka jajowa (jaką
                        mają kobiety) i plemnik (jakie mają mężczyźni) - zatem 2 kobiety nie są chyba w
                        stanie tego dokonać... ?
                    • pe1 Re: zdziwiony?:) 28.11.05, 14:49
                      > Gej płodzący dzieci z innym gejem ??????? Jest to możliwe ????? To się nadaje
                      > do "Nie do wiary" w TVN... ;))))))))))))))))))))

naprawdę jesteś taki ograniczony, że nie przychodzi ci do głowy, że gej może
                      mieć dziecko z kobietą?
                      • gniewko_syn_ryba Zdziwiony to mało... 28.11.05, 16:10
                        Jestem wręcz zszokowany ! Gej z KOBIETĄ ??? Co z ciebie za gej !!! ???... ;)
                        • pe1 Re: Zdziwiony to mało... 28.11.05, 17:00
                          co cię tak szokuje?

nie, nie wkładałem go TAM :-)

są jeszcze inne metody
                          • srokabezoka Re: Zdziwiony to mało... 28.11.05, 17:53
                            pe1 napisał:

> co cię tak szokuje?
                            >
                            > nie, nie wkładałem go TAM :-)
                            >
                            > są jeszcze inne metody
                            Nic dodać nic ująć...
                          • gniewko_syn_ryba Re: Zdziwiony to mało... 28.11.05, 17:54
                            pe1 napisał:

> co cię tak szokuje?

No jak to co ? Że gej z kobietą !!!... ;)))

> nie, nie wkładałem go TAM :-)

A gdzie ?... ;)

> są jeszcze inne metody

Naturalne ?... ;)))
              • mg2005 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:29
                pe1 napisał:

> czyli wracamy do tego, że jesteś za tzw. hegemonią większości czyli
                > totalitaryzmem społecznym.

Demokracja to hegemonia większości, czasem może przerodzić się w totalitaryzm
                (dlatego nie jestem entuzjastą demokracji)

> wiesz, jaka jest różnica pomiędzy demokracją a faszyzmem?

Myślę,że faszyzm może być realizowany także w ramach demokracji.

>
                > zatem udowodnij, że poglądy gejów dotyczące ich równości w prawach obywatelskich
                > z innymi obywatelami są uważane za złe, skoro taki zapis jest w konstytucji, a
                > ta została przyjęta większością głosów w ogólnonarodowym referendum

Chyba coś pomyliłeś. Była mowa o stronie moralnej. Natomiast oczywiście
                homo powinni mieć (i mają) takie same prawa jak hetero.
                • pe1 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:51
                  > Demokracja to hegemonia większości, czasem może przerodzić się w totalitaryzm
                  > (dlatego nie jestem entuzjastą demokracji)

chyba coś ci się pomyliło. odsyłam do definicji demokracji, dokształć się trochę

> > wiesz, jaka jest różnica pomiędzy demokracją a faszyzmem?
                  >
                  > Myślę,że faszyzm może być realizowany także w ramach demokracji.

no tak, wszystko jasne, nie mam więcej pytań

> Chyba coś pomyliłeś. Była mowa o stronie moralnej. Natomiast oczywiście
                  > homo powinni mieć (i mają) takie same prawa jak hetero

NIE, nie mówimy o abstrakcyjnym i wykrzywionym pojęciu "moralności" w wydaniu
                  ojca rydza i jego świty. Mówimy o poglądach i zachowaniach uznawanych za
                  dobre/złe (zgodnie z definicją moralności przytoczoną powyżej). Powtarzam: gdzie
                  jest dowód na to, że poglądy i zachowania gejów są uznawane za złe, skoro są
                  chronione w Konstytucji?
            • indygobebe Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 19:21
              Chyba pomyliło Ci się z etyką? Etyka zajmuje się definiowaniem tego co dobre i
              złe, ustalaniem zasad właściwego życia i zasad którymi należy się kierować.
              Natomiast moralność - to postepowanie zgodnie ze swoim sumieniem. Natomiast
              granicą postępowania człowieka jest dobro drugiego człowieka.

"To jest ten kraj popatrz, popatrz, popatrz sam
              Dobrze go znam, kochanie dobrze go znam
              Nietolerancji i znieczulenia raj
              To jest ten kraj, to jest ten kraj"
        • sothis666 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 13:13
          mg2005 napisał:

> Bo są niemoralne,tzn. sprzeczne z normami moralnymi naszej cywilizacji
          > i większości społeczeństwa.

>
          > To nie jest kwestia religijna ,ale medyczna i kulturowa.
          >

obecna wiedza medyczna nie daje zadnych podstaw do dyskryminacji tez grupy ludzi. a zezwalając na takie podejscie władzy do sprawy, kopiesz pod soba dołek. bo NIE WIESZ jaka bedzie nastepna władza. a juz napewno nie wiesz jaka wybiorą nasze dzieci. juz za 10 lat mozesz okazac sie sprzeczny z normami. i co wtedy?

ps. ciekawe - "naszej cywilizacji". naszej, polskiej, prawda? bo cywilizacje krajów na zachód od nas jakoś nie maja ze sprawa większych problemów. to tez symptomatyczne.
          • mg2005 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 14:19
            sothis666 napisał:

> obecna wiedza medyczna nie daje zadnych podstaw do dyskryminacji tez grupy ludz

Oczywiście,żadna choroba nie jest podstawą do dyskryminacji, także zaburzenie
            popędu seksualnego.

> i. a zezwalając na takie podejscie władzy do sprawy, kopiesz pod soba dołek. bo
            > NIE WIESZ jaka bedzie nastepna władza. a juz napewno nie wiesz jaka wybiorą na
            > sze dzieci. juz za 10 lat mozesz okazac sie sprzeczny z normami. i co wtedy?

To wtedy nie będę demonstrować na ulicy swojej 'dewiacji'.

>
            > ps. ciekawe - "naszej cywilizacji". naszej, polskiej, prawda? bo cywilizacje kr
            > ajów na zachód od nas jakoś nie maja ze sprawa większych problemów. to tez symp
            > tomatyczne.

"Naszej" to znaczy łacińskiej, bo z tą cywilizacją jesteśmy związani od 1000 lat

A że na Zachodzie następuje upadek cywilizacyjny - to inny problem
            Jeśli nic się nie zmieni, to za 30 lat będzie tam cywilizacja islamska
            - znacznie mniej tolerancyjna dla homo niż chrześcijańska)))
            Dlatego homo powinni bronić cywilizacji chrześcijańskiej.
            • pe1 Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 22:38
              > A że na Zachodzie następuje upadek cywilizacyjny - to inny problem

ten jak go nazywasz "upadek cywilizacyjny" ma miejsce nie tylko "na zachodzie"
              ale i na całym świecie. Trzeba być naprawdę niezwykle zadufanym w sobie, żeby
              twierdzić, że "to cały świat jest nienormalny, tylko ja sam jestem w porządku".

gratuluję dobrego samopoczucia
              • mg2005 Re: zdziwiony?:) 28.11.05, 09:50
                "upadek cywilizacyjny Zachodu" tzn.upadek cywilizacji zachodniej(Chrześcijańskiej)
                Na to miejsce powstanie cywilizacja pogańska ajbo islamska. Co lepsze?
                • pe1 Re: zdziwiony?:) 28.11.05, 13:06
                  a z jakiej racji dajesz do wyboru tylko takie alternatywy?

oświeceni ludzie nie muszą wyznawać żadnej religii czyli opium dla mas,
                  wystarczy, że żyją świadomie, bez kierowania się przesądami i zabobonami
                  stworzonymi do manipulowania niezdolną do logiki tłuszczą.
      • mcgoo Re: zdziwiony?:) 27.11.05, 17:59
        skad wiesz ze kieruja sie przekonaniami religijnymi - po co wlaczac w to boga -
        homo to cos nienormalnego i degerujacego gatunek .. zwyczajnie
        • pe1 Re: zdziwiony?:) 28.11.05, 14:51
          a gdzie są efekty tej degenracji, która niby postępuje już od kilku tysięcy lat?
    • k4free DEMOKRACJA to PRAWO każdego OBYWATELA 27.11.05, 12:21
      Każde społeczeństwo ZNIEWOLONE potrzebuje WROGA, który mógłby uosabiać SAMO ZŁO.
      Bez tego nie da się ludzi "trzymać krótko za mordę". Na wroga nadawali się w
      zniewolonych społeczeństwach czarownice, Żydzi, kułacy, kolorowi, homo-niepewni,
      a nawet cykliści...

Im lepiej będzie w Polsce najsłabszym spośród nas, tym lepiej będzie nam wszystkim.

PS. Dwa lata temu we Wrocławiu pewien bandyta napadł na chłopaka z Nigerii,
      zamordował go i podpalił. Bandyta ów wywinął SPRAWIEDLIWOŚCI się jednym słowem:
      "pedał". Zamordowany NIE BYŁ homoseksualistą (podobnie jak nie są np. lesbijkami
      organizatorki poznańskich Dni Równości: Iza Kowalczyk i Marta Jermaczek).
      Wystarczyło jednak, że zeznał "co mu ślina na język przyniosła" i już w oczach
      PRAWA był usprawiedliwiony.

Ślina NIENAWIŚCI przynosi dziś na język "zdrowej większości" NARODU słowo
      "pedał". Jednak zawsze mogą być, jak to już bywało: Żydzi, czarownice, kolorowi,
      kułacy, cykliści... Wystarczy by w powszechnym obiegu było jakieś BERECIKOWE
      (prawo "zdrowej większości" do zadawania cierpień dowolnym MNIEJSZOŚCIOM i
      oczekiwanie za to słów POPARCIA ze strony różnych PSEUDOAUTORYTETÓW).

Odbieranie PRAW OBYWATELSKICH komukolwiek nie tylko jest łamaniem Konstytucji,
      ale także RANI UCZUCIA OBYWATELSKIE ludzi wrażliwych i prawych. Prawi wiedzą co
      to UCZUCIA OBYWATELSKIE...
      • bis_to_ja Re: Demokratyczna filozofia k4freego 27.11.05, 12:30
        pośmiałam się
        a jaki ciebie wróg prześladuje?
        • wmp1234 A mi nie jest do smiechu. 27.11.05, 12:50
          Bo wszystko mi pasowalo z jego (jej) wywodow jako obroncy ucisnionych (niewazne
          jakich mniejszosci) do fragmentu, w ktorym nie kryje swojej niecheci
          (nienawisci ?) do tzw. beretowcow. O ile wiem jest to juz powszechnie znana
          inwektywa skierowana do grupy mniejszosciowej ( w wiekszosci osob starszych lub
          bardzo starych), ktora ma inne poglady niz autor postu ale ma te same prawa w
          panstwie demokratycznym, tj. przelozenie w wyborach - jedna dorosla osoba,
          jeden glos.
          Nie przeszkadza to, co niektorym wysoko postawionym na swieczniku publicznym i
          niektorym mediom, wyrazac sie o nich pogardliwie.
          Czy manifestacje, ktore sie odbyly i beda odbywac, sa rowniez w obronie tej
          mniejszosci czy tylko chodzi o mniejszosci wybrane i uprzywilejowane?
          Pozdrawiam.
          • k4free ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM 27.11.05, 13:11
            Ależ właśnie PRAWDA JEST TAKA, że pewna mniejszościowa grupa ludzi, zniewolona
            nienawiścią podsycaną przez pewien PSEUDOAUTORYTET chce uchodzić za "jedynych
            sprawiedliwych" (zapewne wywiedli to ze świętych ksiąg) i w swych zapędach nie
            tylko nawiedza z krzyżami w dłoniach różne miejsca publiczne (galerie, sądy) ale
            także wykrzykuje PEŁNE NIENAWIŚCI hasła pod adresem INNYCH OBYWATELI.

W kościołach wszelkie panie (czy panowie) nigdy niczyich uczuć NIE RAZIŁY, nawet
            wtedy kiedy niemiłosiernie FAŁSZOWAŁY piękne skądinąd religijne pieśni. Nie
            raziły nawet wtedy, kiedy sobie demonstrowały swoją religijność jak Polska długa
            i szeroka na różnych pielgrzymkach czy procesjach.

Jednak RAZI prawych obywateli UCZUCIA OWYBATELSKIE wchodzenie "berecikowego" do
            miejsc publicznych i świeckich, jak galerie, sądy powszechne (wszak to nie
            boskie sądy "ostateczne") a ostatnio urzędy czy szkoły publiczne...

RAZI i będzie RAZIĆ - nie tylko w kwestiach GUSTU (bo to rzecz dozwolona mieć
            GUST ODMIENNY) ale przede wszystkim w kwestii ZIANIA NIENAWIŚCIĄ i PLUCIA na
            INNYCH OBYWATELI.

Ja tych pań wcale nie nienawidzę, mnie ich po ludzku jest żal... to moje matki,
            ciotki i babcie... u kresu życia poszukujące jakiegoś moralnego oparcia,
            drogowskazu, oglądające w telewizji "M jak Miłość", kupujące swoim wnuczkom
            szyneczkę modyfikowaną genetycznie i tandetne plastikowe karabiny do zabawy... i
            rzucające wdowi grosz na tacę jakiegoś BREDZYKA zamiast kupić wnusiom dobrą
            książkę czy usmażyć konfitury... Nie oznacza to jednak, że z tego żalu i
            współczucia mamy im pozwolić założyć na GŁOWĘ TEMIDY moherową CZAPKĘ NIEWIDKĘ,
            która sprawi że ZNIKNĄ PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ zastąpione przez DYKTAT MORALNYCH
            WYROKÓW niby-boskich, ferowanych przez tego czy innego biskupa, księdza,
            zakonnika...

Świadomość, że od takich wyroków niby-boskich palono w Europie na stosach,
            mordowano kolorowych w całej Ameryce, Afryce nie pozwala nam SPOKOJNIE i bez
            niepokoju spoglądać na "rozgrzewanie" pseudoreligijnych uczuć w sercach
            zagubionych ludzi zwiedzionych przez cwane WILKI w OWCZYCH skórach
            "pseudopasterzy"... www.imges.webpark.pl

Pamiętaj przykazanie starsze od tego które dał chrześcijanom Chrystus:

ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM
            • mathyy Re: ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM 27.11.05, 13:49
              glupich nie przekonasz a rozsadni i tak wiedza..
              • wii Re: ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM 27.11.05, 14:45
                mathy!Święte słowa!!!!!!!!!! Dodam tyle - żal tych zacietrzewionych - oni w
                życiu już niczego się nie nauczą - nie dostrzegą piękna i wielobarwności Świata
                , gdyż ich horyzont myślenia i widzenia nie jest wyższy niż czubki własnych butów!
                wii
            • carlitos35 Re: ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM - Serdeczne dzięki ! 27.11.05, 15:09
          • napiechote bo bycie homo jest cool 27.11.05, 20:43
            tylko jakos wiekszosc nie chce w to uwierzyc:)
            proponuję jakas lepsza kampanie reklamowa zrobic
            reaktywowac bojowki a'la Ernesta Rohm, ewentualnie pokazowo
            "rozwiazac" kwestie moherowych beretow (Wandea)
            a tych ktorzy mimo to nie uwierza dac na przymusowa resocjalizację:)

• pe1 Re: Demokratyczna filozofia k4freego 27.11.05, 12:53
          mnie prześladuje:

np. Giertych, który chce mi odebrać prawo do uczenia w szkole
          • mrrek nie giertych, każdy rozsądny rodzic sie Ciebie boi 28.11.05, 01:23
            i to jego zbójeckie prawo.
            • pe1 Re: nie giertych, każdy rozsądny rodzic sie Ciebi 28.11.05, 02:13
              tak jak i boi się faszystów i innych piewców nienawiści zasłaniających się
              chrześcijaństwem, czyli (podobno) ideologią miłości

i to jego prawo - tylko, że nie zbójeckie
      • gobi03 jakiego wroga? 27.11.05, 12:42
        homosie domagają się nienależnych praw i przywilejów, a najgorsze że dostają na
        tą działalność dotacje. Nie ma powodu, aby państwo i społeczeństwo przykładało
        inną miarę do homosiów, a inną do normalnych. Organizowane ostatnio awantury
        mają cele POLITYCZNE - nie chodzi o żadną "równość", tylko o przedstawienie
        obecnego rządu jako ludzi konserwatywnych.
        • pe1 Re: jakiego wroga? 27.11.05, 12:55
          wymień te - jak je nazywasz - "przywileje", konkrety poproszę

tylko nie kłam, wymień te, których się naprawdę domagają
        • ojciec_lacymon9 Re: jakiego wroga? 28.11.05, 11:18
          gobi03 napisał:

> homosie domagają się nienależnych praw i przywilejów, a najgorsze że dostają
          na
          >
          > tą działalność dotacje. Nie ma powodu, aby państwo i społeczeństwo
          przykładało
          > inną miarę do homosiów, a inną do normalnych. Organizowane ostatnio awantury
          > mają cele POLITYCZNE - nie chodzi o żadną "równość", tylko o przedstawienie
          > obecnego rządu jako ludzi konserwatywnych.

Nie ma też żadnego powodu aby państwo łożyło na katechetów, bo jeśli kk chce
          wychować sobie zastępy przyszłych płatników niechaj czyni to swoją kasę.
      • bobbiqm Tak ,tak w Stanach pojawiła się mniejszość pedofil 27.11.05, 13:03
        mniejszość pedofilska upominająca się o swoje prawa "w niektórych
        przypadkach",a brać złodziejska? ,brać prostytuująca się,-piszesz "odbieranie
        komukolwiek praw obywatelskich.....?!!!", to ja nie mam prawa chronić swego
        dziecka przed afiszującymi się dewiantami!!!!na ulicy,!!!,w internecie!!!,w
        sklepach!!!-nie widzisz biedaku że po prostu lewusy światowe chcą rozpiepszyć
        rodzinę ,żeby np .twoje dziecko adoptował jakiś "tatuś i mamuś", bo skąd niby
        mieliby te dzieci wziąć, a walczą o możliwość ich adopcji i "wychowywania!!!!
        • werter-6 Re: Tak ,tak w Stanach pojawiła się mniejszość pe 27.11.05, 13:07
          Klamiesz!
          • roalb Nie kłamie 27.11.05, 20:12
            A konkretnie-w stanie Massachusetts.
            • pe1 Re: Nie kłamie 28.11.05, 02:13
              kolejny bełkot - brak poparcia w faktach
              • roalb Re: Nie kłamie 28.11.05, 09:25
                pe1 napisał:

> kolejny bełkot - brak poparcia w faktach

Jeżeli fakty wam nie odpowiadają-tym gorzej dla faktów-prawda?
                • pe1 Re: Nie kłamie 28.11.05, 13:09
                  zamiast się miotać - podaj te fakty (udokumentowane!),
                  to porozmawiamy rzeczowo
        • wii [...] 27.11.05, 14:52
      • tragish Re: DEMOKRACJA to PRAWO każdego OBYWATELA 27.11.05, 14:43
        k4free napisała:

>
        > Im lepiej będzie w Polsce najsłabszym spośród nas, tym lepiej będzie nam wszyst
        > kim.
        >

Zgadzam się w 100%
        Szczególnie jeśli zauważymy, że najsłabsze wśród nas sa nienarodzone dzieci.

Dobrze główkujesz Kfree!!!
      • marianna_777 ________ Czy cykliści to ci od pedałów ? _________ 27.11.05, 17:10
        k4free napisała:

> Każde społeczeństwo ZNIEWOLONE potrzebuje WROGA, który mógłby uosabiać SAMO
        ZŁO
        > .
        > Bez tego nie da się ludzi "trzymać krótko za mordę". Na wroga nadawali się w
        > zniewolonych społeczeństwach czarownice, Żydzi, kułacy, kolorowi, homo-
        niepewni
        > ,
        > a nawet cykliści...
        >
      • mcgoo Re: DEMOKRACJA to PRAWO każdego OBYWATELA 27.11.05, 18:06
        duzo slow tylko tresci malutko - nikt nie uznaje homo za wroga - do momenty gdy
        ten nie probuje sie domagac praw takich jak rodzina wychowujaca dzieci .. ot
        taka sobie dygresyjka ..
        k4free napisała:

> Każde społeczeństwo ZNIEWOLONE potrzebuje WROGA, który mógłby uosabiać SAMO ZŁO
        itd itp ... dalej nastepuje "genialny" wywod manipulujacy ...
        • pe1 Re: DEMOKRACJA to PRAWO każdego OBYWATELA 28.11.05, 13:13
          > duzo slow tylko tresci malutko - nikt nie uznaje homo za wroga - do momenty gdy
          > ten nie probuje sie domagac praw takich jak rodzina wychowujaca dzieci

kłamstwo - faszyści z LPR i MW oficjalnie uznaje homo za wroga, pomimo, że nie
          próbuje się domagać. Sęk w tym, że oni zakładają zapobiegawczo, że domagać się
          kiedyś będzie, więc już awansem zwalczają.

Jest zatem całkowicie uzasadnione, że na zasadzie wzajemności - awansem LPR i MW
          należy uznać za wroga narodu, ponieważ w przyszłości będą dla swoich
          przeciwników ideologicznych budować krematoria.
    • zaplutek Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 12:25
      zabrania się im a raczej utrudnia lub uniemożliwia korzystanie z praw
      dziedziczenia jako rodziana partnera. to jest olbrzymi problem bo jeśli dwóch
      panów lub dwie panie żyją razem 20 lat i któreś nieoczekiwanie umiera to
      'konkubina' lub 'konkubent' nie ma prawa do spadku bezpośrednio. większe prawo
      ma zaginiony krewny niż osoba żyjąca z denatem przez całe
      życie..
      • gobi03 korzystanie z praw 27.11.05, 12:32
        a czy dziewczyna, która daje d. chłopakom też nie może dziedziczyć? W takim
        razie dlaczego chłopak w tej sytuacji miałby być uprzywilejowany?
        Sam fakt preferencji seksualnej 2 osób nie powoduje, że stają się rodziną.
        • pe1 Re: korzystanie z praw 27.11.05, 12:56
          nie może dziedziczyć

i ten właśnie problem miała rozwiązać ustawa o związkach partnerskich, która
          dotyczyła WSZYSTKICH związków
          • bis_to_ja Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 12:57
            • pe1 Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 12:58
              testament nic tu nie daje, bo w świetle obowiązującego prawa rodzina ma
              pierwszeństwo przed testamentem obdarowującym "osoby obce"
              • bis_to_ja Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 13:00
                jeżeli były dzieci to tak (tzw. zachówek)
                i to bardzo słuszne prawo
                • pe1 Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 13:04
                  Zachówek jak najbardziej dotyczy również rodzeństwa i rodziców, którzy często w
                  polskich realiach wyrzekają się "wyrodnego" dziecka i wyrzucają je na ulicę, a
                  potem w przypadku jego śmierci przychodzą wyszarpnąć "swoje".
                  • bis_to_ja Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 13:08
                    testament to reguluje
                    • pe1 Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 13:15
                      Niestety nie, kompletnie mijasz się z faktami. W przypadku braku więzi rodzinnej
                      (a więc związki pozamałżeńskie) rodzina ma 100% szans na obalenie testamentu. W
                      polskim prawie od lat 80-tych nie zdarzył się ani jeden przypadek, gdy to się
                      nie udało.
                      • kraq Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 14:18
                        to nalazy zmienic prawo dot. testamentow a nie prawo dot. instytucji malzenstwa
                        • pe1 Re: korzystanie z praw-testament 27.11.05, 14:28
                          zgoda.

to m/in miał na celu projekt ustawy o związkach partnerskich

a nie redefinicję instytucji małżeństwa, jak mu to kłamliwie zarzucają
                          ortodoksyjni bigoci, którzy nie zadali sobie trudu, żeby ten projekt przeczytać.

tam w ogóle nie było mowy o żadnym małżeństwie
          • p.s.j Re: korzystanie z praw 28.11.05, 11:21
            Może dziedziczyć. Piszcie testamenty.
            • pe1 Re: korzystanie z praw 28.11.05, 14:53
              a czytać umiesz?
      • bis_to_ja Testament (tylko nikt z gejów tego nie chce robić) 27.11.05, 12:35
        szkoda, że nie napisałeś o odwiedzinach w szpitalu i prawie do informacji o
        stanie zdrowia partnera
        bo to etatowy temat przy, którym się dobrze bawię
        • pe1 Re: Testament (tylko nikt z gejów tego nie chce r 27.11.05, 12:57
          a ja się dobrze bawię, gdy jakiś analfabeta pisze "przy, którym"
    • bydgosc Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 12:26
      "Podstawą zakazu była obawa o mienie znacznej wartości, jakie - zdaniem
      prezydenta i wojewody - mogłoby zostać zniszczone podczas marszu."

No bo jak komus zap... radi z samochodu to nie ma sprawy nie? W tym kierunku
      robi sie niewiele ze by bylo bezpieczniej na ulicach.
    • gobi03 dlaczego "Solidarni z Poznaniem" 27.11.05, 12:27
      Kto to jest, ten "Ogólnopolski Komitet"? Czy to nie są przypadkiem etatwi
      devvai Środy? I w czym solidaryzują się z Poznaniem?
    • gombek Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 12:28
      Gdyby nie choroba mojego dziecka tez poszlabym manifestowac. Miedzy innymi przeciwko
      temu, ze jako samotna matka przez rok nie moglam znalezc pracy. I nie ze wgledu na brak
      kwalifikacji - te byly doceniane bardzo. Ze wzgledu na to, ze jestem sama ze swoim
      dzieckiem... pracodawcy nie owijali w bawelne a ja zalowalam, ze nie mam ze soba dyktafonu,
      zeby ich nagrac i wytoczyc im proces...
      • bis_to_ja Re:a co do tego mają Wiece Równości 27.11.05, 12:31
        ?
        • gombek Re:a co do tego mają Wiece Równości 27.11.05, 12:39
          ...rownosc dla wszystkich:) w tych wiecach nie chodzi tylko o prawa lesgay... nie pamietasz?
          • bis_to_ja Re: jesteś w błędzie 27.11.05, 12:41
            to jest fikcyjny płaszczyk w który tak bezkrytycznie uwierzyłaś
            • pe1 [...] 27.11.05, 13:01
            • pe1 Re: jesteś w błędzie 27.11.05, 13:17
              fikcyjnym płaszczykiem przykrywającym ksenofobię i ciemnogród jest moherowa
              ideologia i parodia pojęcia moralności, którą się posługujecie
              • bis_to_ja [...] 27.11.05, 13:23
                • pe1 Re: ! 27.11.05, 13:26
                  jeśli to miała być obelga,
                  to ci nie wyszło, dziecino
                  • bis_to_ja Re: a na czym miała polegać moja obelga 27.11.05, 13:33
                    pochlam czoło nad ludzką ułomnościa
                    • pe1 Re: a na czym miała polegać moja obelga 27.11.05, 21:15
                      > pochlam czoło nad ludzką ułomnościa

tak tak, pochlaj to czoło,

może coś pomoże
              • wii Re: jesteś w błędzie 27.11.05, 15:09
                pe1! To że beretowa idiologia zmierza prostą drogą do Oświęcimów, Kamczatek i
                innych obozów reedukacyjnych znanych z Chin, Korei Północnej czy Kuby nie trzeba
                nikogo przekonywać - natomiast śmieszne i idiotyczne jest tłumaczenie po........
                władz Poznania, że policja nie była w stanie ochronić przemarszu. A PANOWIE WŁADCY-
                TYSIĄCE HULIGANÓW ŁYSYCH często z wesz......w z bejsbolami którzy rozwalają np.
                przystanki to jesteście w stanie ochronić? Jakoś nie zakazujecie rozgrywania
                meczów??????????? czekam na odpowiedź? Tylko mądrą i prawdziwą!!!!!
                wii
                • pe1 Re: jesteś w błędzie 27.11.05, 15:11
                  masz rację, co mam odpowiedzieć?
                  to chyba nie na moją odpowiedź czekasz?
                • carlitos35 Wtrącę się ! Bo znalazłem tu sprawę... 27.11.05, 15:32
                  która mnie i bulwersuje i nurtuje: swoboda dla tzw. normalności. Tych
                  mlodocianych bandytów, pseudo-piłkarzy, dla tych zapijaczonych i
                  niebezpiecznych rezerwistów, dla tych chord osiedlowych bandytów, obrońców
                  moralności na manifestacji. Podzielam ten komentarz - w całości.-

wii napisał:

> pe1! To że beretowa idiologia zmierza prostą drogą do Oświęcimów, Kamczatek i
                  > innych obozów reedukacyjnych znanych z Chin, Korei Północnej czy Kuby nie
                  trzeb
                  > a
                  > nikogo przekonywać - natomiast śmieszne i idiotyczne jest tłumaczenie
                  po.......
                  > .
                  > władz Poznania, że policja nie była w stanie ochronić przemarszu. A PANOWIE
                  WŁA
                  > DCY-
                  > TYSIĄCE HULIGANÓW ŁYSYCH często z wesz......w z bejsbolami którzy rozwalają
                  np.
                  > przystanki to jesteście w stanie ochronić? Jakoś nie zakazujecie rozgrywania
                  > meczów??????????? czekam na odpowiedź? Tylko mądrą i prawdziwą!!!!!
                  > wii
                  • gniewko_syn_ryba Re: Wtrącę się ! Bo znalazłem tu sprawę... 28.11.05, 13:30
                    Za pe1 27.11.05, 12:57

a ja się dobrze bawię, gdy jakiś analfabeta pisze "CHordami"... :))))))))))))))))
                • gniewko_syn_ryba Re: jesteś w błędzie 28.11.05, 13:29
                  Za pe1 27.11.05, 12:57

a ja się dobrze bawię, gdy jakiś analfabeta pisze "Huligani"... :))))))))))))))
    • wmp1234 W czyich rekach sa polskie media? 27.11.05, 12:31
      Czy to przypadek, ze media ( m.in. Gazeta Wyborcza), przestaly byc neutralne.
      To, ze informuja i komentuja po wydarzeniacj jest zrozumiale, chociaz nie
      trudno zauwazyc, ze nie sa obiektywne.
      Ale tutaj kolejny juz raz mamy aktywne wlaczanie sie mediow w techniczna
      organizacje. Podaje sie wszystkie miejsca i terminy zgromadzen i prowadzi jawna
      kampanie poparcia.
      Czyzby racje mieli ci co twierdza, ze temat jest zastepczy a chodzi o byc albo
      nie byc dla ukladu trzymajacego realna wladze w Polsce od 16 lat?
      Czego wiec tak naprawde boja sie wlasciciele i decydenci polskich mediow?
      Moze przy okazji dowiemy sie kto tak naprawde pociaga od lat sznurkami za
      polityczne marionetki?
      Troche za duzo pytan.
      Ps. Zauwazylem od jakiegos czasu coraz czestsze wycinanie przez Onet niektorych
      postow na tzw, trudne tematy.
      Chwali sie Gazecie, ze tutaj przynajmniej jak sie wycina to jawnie.
      • gobi03 Re: W czyich rekach sa polskie media? 27.11.05, 13:07
        nie wydaje mi się, że to "być albo nie być" - raczej wynik transakcji. Ciekawe,
        kto jest drugą stroną. Chyba nie Ordynacka?
      • bobbiqm Masz rację WP iOnet to ohydna "lewa" cenzura!!! w 27.11.05, 13:20
        w ogóle wymiotować się chce co te eurolewusy wyprawiają w mediach!!!!,myślą w
        swej głupocie że mają taką wielką przewagę w swym wypaczonym myśleniu ,
        lekceważą , jak to w swej głupocie nazywają "ciemnogród" ,sami "światli
        i "wykształceni " dewianci ,chcieliby adoptować np .moje dziecko ,walczą
        przecież o prawo do adopcji dzieci przez pary dewiantów, nikt im krzywdy nie
        robi ,ale w Polsce jak się zaczną dobierać do naszych dzieci, to WARA IM!!!!!!
        • pe1 Re: Masz rację WP iOnet to ohydna "lewa" cenzura! 27.11.05, 13:27
          kto by tam chciał adoptować twoje dziecko

puknij się w łeb
    • kadazan Mojego nauczyciela zwolniono za to! 27.11.05, 12:33
      Miałem nauczyciela pochodzącego z Irlandii, który jest gejem. Został zwolniony z pracy, a jego szef napisał do matki tego człowieka (sic!!!) list, w którym dosłownie "poskarżył się" na jej syna. Kobieta odpisała, ale nie do szefa, tylko do swojego syna: "wracaj do domu".

Rzecz miała miejsce na UMK, pół roku temu.

Ktoś jeszcze twierdzi, że nie ma dyskryminacji?
      • bis_to_ja Re: miano rację 27.11.05, 12:37
        jest wiele innych zawodów
        w kopalni nie pracuja kobiety
        to reż dyskryminacja
        • kadazan Re: miano rację 27.11.05, 12:47
          Jakie są przesłanki, aby nauczyciel akademicki był hetero? Jakie to ma znaczenie!? Podaj chociaż *jeden* logiczny powód!

Kobiety nie pracują w kopalniach, ale mają prawo przeciwko temu protestować. Homoseksualistów zwalnia się z uniwersytetów, ale odmawia prawa do prostestu. Widzisz różnicę?
          • bis_to_ja Re: miano rację 27.11.05, 12:54
            nauczyciel przekazuje wiedzę
            jeżeli ją przekazywał zgodnie ze swoją pokrzywiomą naturą nie miał prawa do
            nauczania
            a do pracy w kopalni kobiety wyklucza nie dyskryminacja a natura (mała masa
            mięśniowa)
            przez paradę nic nie zmienię
            • kadazan Re: miano rację 27.11.05, 13:08
              Człowieku, ludzie na studiach są dorośli - proces wychowawczy zakończony. Nikomu oprócz szefa nie przeszkadzała orientacja tego człowieka. Poza tym naprawdę uważasz, że uczył nas homoseksualizmu na ćwiczeniach? No wybacz, ale jak rozumiesz "przekazywanie zgodnie z pokrzywioną naturą"? Jeśli twierdzisz, że przekazywanie wiedzy łączy się z przekazywaniem orientacji seksualnej, to jesteś jednak głupszy niż sądziłem.

Kobiety z kopalń wyklucza natura. Homoseksualistów ze szkół nie wyklucza NIC, co dałoby się logicznie wytłumaczyć.
              • bis_to_ja Re: miano rację 27.11.05, 13:13
                właśnie, z niektórych zawodów wyklucza sama natura
                • kadazan Re: miano rację 27.11.05, 13:21
                  Wciąż nie potrafisz podać co sprawia, że homoseksualiści sa gorszymi nauczcielami, albo nie powinni nauczać. Powiedzialeś, że kobiety z kopalń wyklucza mniejsza masa mięśniowa. Okej. Teraz powiedz co wyklucza homoseksualistów ze szkół i uniwersytetów.
                  • bis_to_ja Re: miano rację 27.11.05, 13:23
                    natura
                    • pe1 Re: miano rację 27.11.05, 13:29
                      po co w ogóle dyskutować z kimś, kto nie potrafi posługiwać się rzeczową
                      argumentacją?
                    • carlitos35 I dobrze, ze kazadan nie dał się wciągnąć 27.11.05, 15:44
                      jeszcze i jeszcze.-
              • gniewko_syn_ryba Re: miano rację 28.11.05, 13:38
                Nie zgadzam się z "bis_to_ja", że gej nie może pracować jako nauczyciel
                (zwłaszcza akademicki) i jeśli rzeczywiście został zwolniony tylko za to, że
                jest gejem, to byłby to rzeczywiście przejaw dyskryminacji NIEZGODNEJ z polskim
                i unijnym prawem. Dlaczego jednak gość nie poszedł z tym do sądu pracy, gdzie
                miałby PEWNĄ WYGRANĄ ?... I drugie pytanie: Jak dowiedziałeś się, że jest gejem
                ? Czyżby okazywał to na zajęciach ?... ;)
            • wii Re: miano rację 27.11.05, 15:17
              Bis! masz rację, że skrzywiona natura nie ma prawa do nauczania! TO DLACZEGO
              NIEJAKI DYREKTOR RADYJA NAUCZA NA SWOIM UNIWERKU za babciną kasę i nie
              rozliczoną stocznię? a wogóle to kto to jest - patrząc w jego zamierzchłą biografię?
              wii
              • tragish Re: miano rację 27.11.05, 15:21
                wii napisał:

> Bis! masz rację, że skrzywiona natura nie ma prawa do nauczania! TO DLACZEGO
                > NIEJAKI DYREKTOR RADYJA NAUCZA NA SWOIM UNIWERKU za babciną kasę i nie
                > rozliczoną stocznię? a wogóle to kto to jest - patrząc w jego zamierzchłą

masz rację, za babciną a nie twoją. Zazdrościsz? Załóż swoje radio.

A swoją drogą Radio Maryja to jedyne naprawdę niezależne medium w Polsce. I myśle, że szczególnie w świetle ostatnich wydarzeń jego słuchalność znacznie wzrośnie!!!!

• carlitos35 Z jednym na pewno zgodze się: to MEDIUM ! 27.11.05, 15:46
                  tragish napisał:

> wii napisał:
                  >
                  > > Bis! masz rację, że skrzywiona natura nie ma prawa do nauczania! TO DLACZ
                  > EGO
                  > > NIEJAKI DYREKTOR RADYJA NAUCZA NA SWOIM UNIWERKU za babciną kasę i nie
                  > > rozliczoną stocznię? a wogóle to kto to jest - patrząc w jego zamierzchłą
                  >
                  >
                  > masz rację, za babciną a nie twoją. Zazdrościsz? Załóż swoje radio.
                  >
                  > A swoją drogą Radio Maryja to jedyne naprawdę niezależne medium w Polsce. I
                  myś
                  > le, że szczególnie w świetle ostatnich wydarzeń jego słuchalność znacznie
                  wzroś
                  > nie!!!!
                  >
            • ojciec_lacymon9 Re: miano rację 28.11.05, 11:22
              bis_to_ja napisała:
              a do pracy w kopalni kobiety wyklucza nie dyskryminacja a natura (mała masa
              > mięśniowa)

A byłą zapaaśniczkę to przyjmą?
              • woodz Re: miano rację 28.11.05, 11:58
                > > a do pracy w kopalni kobiety wyklucza nie dyskryminacja a natura (mała masa
                > > mięśniowa)
                >
                > A byłą zapaaśniczkę to przyjmą?

Myślę, że 200 byłych zapaśniczek to już tak, bo jak mniej to nie opłaci się
                organizować osobnych szatni, łazienek, ubikacji i pryszniców
                • gniewko_syn_ryba Re: miano rację 28.11.05, 13:55
                  Jakich OSOBNYCH ???!!! Przecież jest równouprawnienie !!! Nb. przypomniała mi
                  się starusieńka anegdota (ponoć fakt autentyczny) jak to pewna pani chciała
                  zatrudnić się w brygadzie murarskiej (w Wielkiej Brytanii). Własciciel firmy
                  oczywiście jej nie przyjął tłumacząc, że to nie jest praca odpowiednia dla
                  kobiety. Wtedy pani podała go do sądu, powołując się na równouprawnienie. Przed
                  sądem właściciel wyjaśnił, że u niego wszyscy murarze pracują rozebrani do pasa
                  i skoro jest równouprawnienie, to ta pani też by musiała. Kobieta od razu
                  wycofała pozew... ;)))
      • werter-6 Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 27.11.05, 12:51
        Takich przypadków są tysiące w Polsce!Także Warszawie!!
        • gniewko_syn_ryba Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 28.11.05, 13:56
          Werterku, jakie tysiące ???... MILIONY !!! Jak iść to NA CAŁOŚĆ !!! ;))))))))))))
      • mg2005 Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 27.11.05, 12:58
        Jednostkowe przypadki dyskryminacji zdarzają się w każdym środowisku
        - także hetero. Nie ma dyskryminacji homo jako grupy społecznej.

Natomiast "nauczyciel-homo" to osobny temat.
        Analogicznie - czy nauczycielka może 'po godzinach' dorabiać sobie
        w domu publicznym?
        • kadazan Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 27.11.05, 13:13
          Ilość ludzi, którzy czują się pokrzywdzeni świadczy o tym, że nie są to jednostkowe przypadki.

Nauczyciel homo nie ma nic wspólnego z domem publicznym. Prostytucja i homoseksualizm to dwie zupełnie różne rzeczy.

Nauczycielka, która idzie ze szkoły do domu i kocha się z mężem będzie się różniła od nauczycielki, która idzie do domu i kocha się z partnerką? Przekaże inną wiedzę dzieciom? Przez obcowanie z nią małe dziewczynki zostaną lesbijkami? A chłopcy pewnie gejami? Zastanów się raz jeszcze i przemyśl sprawę pożądnie.
          • sothis666 juz nie wspominając o 27.11.05, 13:25
            nauczycielce, ktora po pracy idzie sie kochac z cudzym meżem.
            ale to juz nie homo, wiec pochwalamy.
            norma zachowana.
          • carlitos35 Kadazanie: nie zastanowią się. Nie przemyślą.... 27.11.05, 15:49
            Emocje i uprzedzenia wyprzedzają (sic) intelekt. I dobrą wolę.- Ukłony.

kadazan napisał:

> Ilość ludzi, którzy czują się pokrzywdzeni świadczy o tym, że nie są to
            jednost
            > kowe przypadki.
            >
            > Nauczyciel homo nie ma nic wspólnego z domem publicznym. Prostytucja i
            homoseks
            > ualizm to dwie zupełnie różne rzeczy.
            >
            > Nauczycielka, która idzie ze szkoły do domu i kocha się z mężem będzie się
            różn
            > iła od nauczycielki, która idzie do domu i kocha się z partnerką? Przekaże
            inną
            > wiedzę dzieciom? Przez obcowanie z nią małe dziewczynki zostaną lesbijkami?
            A
            > chłopcy pewnie gejami? Zastanów się raz jeszcze i przemyśl sprawę pożądnie.
          • mg2005 Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 28.11.05, 10:14
            kadazan napisał:

> Ilość ludzi, którzy czują się pokrzywdzeni świadczy o tym, że nie są to
            jednostkowe przypadki.

Skąd wiesz jaka część demonstrujących była osobiście i obiektywnie
            pokrzywdzona ze wzgl. na swoje upodobania seksualne?

>
            > Nauczyciel homo nie ma nic wspólnego z domem publicznym. Prostytucja i
            homoseksualizm to dwie zupełnie różne rzeczy.

A czy ja napisałem,że to to samo?
            Jedno i drugie jest sprzeczne z normami moralnymi większości społeczeństwa.

>
            > Nauczycielka, która idzie ze szkoły do domu i kocha się z mężem będzie się różn
            > iła od nauczycielki, która idzie do domu i kocha się z partnerką? Przekaże inną
            > wiedzę dzieciom? Przez obcowanie z nią małe dziewczynki zostaną lesbijkami? A
            > chłopcy pewnie gejami? Zastanów się raz jeszcze i przemyśl sprawę pożądnie.

Czy nauczycielka,która dorabia jako prostytutka przekaże inną wiedzę dzieciom?
            Czy jej uczennice zostaną prostytutkami? Przemyśl to pożądnie,
            także to,że skłonność homo może być także nabyta.

Generalnie chodzi o to,czy nauczyciel powinien prowadzić się moralnie,
            bo obcuje z dziećmi i jest dla nich autorytetem.

• gniewko_syn_ryba Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 28.11.05, 14:07
              Dyrektorka szkoły, w której pracuje moja żona opowiadała, że kiedyś zatrudniała
              na pół etatu nauczycielkę, która prowadziła także salon masażu leczniczego. Ona
              o tym wiedziała ale wychodziła z założenia, że nie interesuje ją co jej
              pracownica robi PO godzinach pracy. Pewnego dnia odwiedzili ją dziennikarze i
              pełni świętego oburzenia zapytali jak może zatrudniać kogoś, kto prowadzi
              agencję towarzyską, że jest to niemoralne i że taka osoba nie ma prawa uczyć w
              szkole. Nie byli to jednak dziennikarze z "Naszego Dziennika" tylko z... "Gazety
              Wyborczej" !!!
      • bobbiqm [...] 27.11.05, 13:23
        • sothis666 w zamian za to niedlugo 27.11.05, 13:27
          Twoje dziecko bedzie sie w szkole uczyc patriotyzmu na specjalnych lekcjach.
          posluchasz co Ci o nich opowie po powrocie do domu i wtedy zrozumiesz co to znaczy "dewiacja".
          :)
          • bobbiqm Lewa cenzura działa!!! 27.11.05, 13:33
            dzięki lewusy!!!!wiele osób mówi że z wami nie ma dyskusji i mają rację good
            bye!!!
      • carlitos35 Re: Mojego nauczyciela zwolniono za to! 27.11.05, 15:41
        Mój drogi: to jest przykład jaskrawy. Setki przykładów jest mniej
        spektakularnych, które mogą zycie zmulić (!). Ale tez trudne są do
        wyartykulowania. Nalezą bowiem do tego gatunku i specyficznej
        aury...ostracyzmu, która nie za bardzo daje sie werbalizowac. A "narzędzia"
        działania moga byc rozmaite. I trudno je wywszczególniać na jasno postawione
        pytanie: czego Wam jeszcze brakuje ! Albo - robi wam ktoś cos złego ? -
        Dlatego - trzeba sygnalizowac i swoja obecność i wynikające z niej prawa. NIE
        PRZYWILEJE - kurna !-
    • polska444 Gazety temat Nr 1. To daje do myślenia... 27.11.05, 12:37
      • werter-6 Re: Gazety temat Nr 1. To daje do myślenia... 27.11.05, 12:53
        A ty myślisz? bo jeśli znowu sądzisz ze to Zydzi, to nie myślisz!
    • bartek1983-1983 To już koniec. 27.11.05, 12:42
      To jest już koniec geje wyszli na ulice i manifesują to,że są gejami.Koniec
      świata.Teraz prezydenci będą musieli się zgadzać na takie marsze bo już Polska
      jest pod obstrzałem Europy jako,że w Polsce łamie się wolność.
      • bis_to_ja [...] 27.11.05, 12:47
      • sothis666 Re: To już koniec. 27.11.05, 12:48
        w czym problem, skoro faszysci organizuja obozy szkoleniowe i nikt im nie zabrania? jak wolnosc to wolnosc.
      • bis_to_ja To już koniec parodii ulicznej ludzkich ułomności 27.11.05, 13:16
        geje wmanipulowani wreszcie się oświecą
        z tą ułomnością można żyć a nie ulicznie ją parodiować
        • pe1 Re: To już koniec parodii ulicznej ludzkich ułomn 27.11.05, 13:23
          na czym polega to "parodiowanie"?

największą parodią - parodią zdrowego rozsądku - są tutaj twoje bełkotliwe
          wypowiedzi
          • bis_to_ja [...] 27.11.05, 13:26
          • bis_to_ja Re: To już koniec parodii ulicznej ludzkich ułomn 27.11.05, 13:50
            jeżeli słyszysz bełkot to ta przypadłość w pstchiatrii ma swoją nazwę
            z wyrazami szacunku
            • pe1 Re: To już koniec parodii ulicznej ludzkich ułomn 28.11.05, 02:15
              to podaj tę nazwę
        • werter-6 [...] 27.11.05, 13:38
    • haruki specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 12:42
      na fali zmasowanego skamlenia sodomitów mam pytanie do obrońców "tolerancji":
      czy mam prawo założyć w miejscu publicznym ti-szert z napisem: "nie lubie
      gejów"? podreślam - nie: "dyskryminuje, nienawidze, pogardzam"; a po
      prostu: "nie lubię"?
      czy wszytskie głosy dyskursu są równorzędne jak to w rzeczypospolitej
      ponowoczesnej przystało? hehehe, oj chiba nie :)
      • miriam73 Re: specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 12:49
        Pewnie, że masz prawo. Masz także prawo założyć t-shirt z napisem NIE LUBIŁEM
        JANA PAWŁA II albo SŁUCHAM OJCA RYDZYKA albo JESTEM ZA IN VITRO albo MOJA ŻONA
        JEST MURZYNKĄ. Ciekawe, za którą z tych koszulek dostaniesz w mordę... Zrób
        test. Zobaczysz, kto w tym kraju jest najbardziej tolerancyjny.
        • carlitos35 Świetna riposta ! 27.11.05, 15:51
          miriam73 napisała:

> Pewnie, że masz prawo. Masz także prawo założyć t-shirt z napisem NIE LUBIŁEM
          > JANA PAWŁA II albo SŁUCHAM OJCA RYDZYKA albo JESTEM ZA IN VITRO albo MOJA ŻONA
          > JEST MURZYNKĄ. Ciekawe, za którą z tych koszulek dostaniesz w mordę... Zrób
          > test. Zobaczysz, kto w tym kraju jest najbardziej tolerancyjny.
      • orion_kr Re: specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 12:51
        co za problem sprawdzic??sadze ze nikt nie ma prawa ci tego zabrnic... w koncu walczymy rowniez o twoja wolnosc do prawa wypowiedzi :)
        • haruki Re: specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 12:54
          "w koncu walczymy rowniez o twoja wolnosc do prawa wypowiedzi:)"
          dzięki chłopaki(?) :)
      • gayboy Re: specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 12:55
        Tak: specyficzna tolerancja - jestem niewierzący ale nie odważyłbym się w naszym
        kraju nosić t-shirta z napisem BOG TO TYLKO WYMYSL LUDZI albo BOG NIE
        ISTNIEJE... Nie przeszedlbym raczej 200 m - to też polska tolerancja...a moze
        hipokryzja - mhmmm same trudne słowa
        WIKIPEDIA MÓWI:
        Tolerancja w socjologii - postawa społeczna i osobista odznaczająca się
        poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a także ich samych.

WG SŁOWNIKA PWN
        tolerancja
        1. uznawanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, czyjegoś postępowania,
        różniących się od własnych; wyrozumiałość
        2. liberalizm w stosunku do cudzych, odmiennych od naszych, poglądów, wierzeń,
        wyrozumiałość dla czyjegoś odmiennego postępowania
        3. fr. tolérance, z łac. tolerantia - wytrzymałość na coś

Lepiej??
      • wari Re: specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 13:03
        Że też ta Europa nie poznała się jaki tu, w PL mamy wykwit intelektu. Tu
        większość wie, co to są pedały, co to jest tolerancja, co to są prawa
        człowieka. Trzeba im to wszystko koniecznie wyjaśnić. Proponuję serię pogadanek
        w dużych miastach europejskich. Jako wykładowców proponuję posłów LPR, PIS i PO
        specjalizujących się w tematyce gejowskiej. Dołozyłbym jeszcze paru uczestników
        tego forum. PL Mesjaszem narodów ! Biedna Europa nie wie, że tu tylu geniuszy i
        ekspertów w tej dziedzinie marnujących swój bezcenny czas na pisanie po forach
        internetowych. Proponuję podzielić się z Europą rewelacjami na temat
        nienormalności homosiów (może zbiorowy Nobel w medycynie) i zasad demokracji.
      • coster NIE MOZESZ, BO GEJE NIE PROPOGANDUJA NIENAWISCI 27.11.05, 13:34
        • wmp1234 Re: NIE MOZESZ, BO GEJE NIE PROPOGANDUJA NIENAWIS 27.11.05, 14:24
          Zgadzam sie z toba, w przypadku gdy sa zbyt slabi (nie mylic z liczbowa
          mniejszoscia).
          Kiedy jednak czuja sie silniejsi - potrafia wedrzec sie do katedry i przerwac
          liturgie (Paryz).
          Naruszono przy tym prawa czlowieka, konstytucje i rozne takie tam inne zasady.
          I co? I nic. Demokracja zachodnioeuropejska, w tym przypadku francuska okazala
          sie slepa na jedno oko. Kiedy przedstawiciele wiekszosci areligijnego i
          liberalnego spoleczenstwa, jak w tym przypadku, lamie prawa mniejszosci
          religijnej jest to tylko drobny incydent. Oczywiscie nie do pomyslenia bylby
          taki bandycki napad gejow na paryska synagoge. Z innych wzgledow nie zdarzy sie
          to jeszcze dlugo w paryskim meczecie.
          Po za tym wszysczy jestesmy za tolerancja, szczegolnie ... dla swoich pogladow.
      • wii Re: specyficzna "tolerancja" 27.11.05, 15:26
        haruki! Masz Święte prawo głosić swoje poglądy w miejscu publicznym - w tym
        przypadku w postaci napisu na koszulce. NIKT NIE MOŻE CI TEGO DEMOKRATYCZNEG
        prawa odebrać - TAK JAK WSZYSTKIM INNYM GŁOSZĄCYM SWOJE MYŚLI które
        niekoniecznie muszą się nam podobać.
        wii
      • ojciec_lacymon9 Re: specyficzna "tolerancja" 28.11.05, 11:30
        Jasne, że możesz to zrobić. Skutek bedzie taki, że niektórzy będą dziwnie się
        przyglądać. Ale to nic nie znaczy. Ale spróbuj założyć w takim samym miejscu
        koszulkę z napisem: "Nie lubię kościoła katolickiego" itp. to piewcy miłości
        bliźniego zaraz doniosą na ciebie do prokuratury. Ale to i tak łagodny wariant,
        bo mogą się z tobą rozprawić na miejscu, czego nie życzę.
    • enor [...] 27.11.05, 12:42
    • maciekkoz KATOWICE - gdzie? 27.11.05, 12:52
      Dlaczego nie napisano gdzie i kiedy odbędzie się wiec w Katowicach?

Chętnie bym się na nim pojawił, bo to co się dzieje w tym kraju od kilku tygodni
      woła o pomstę do nieba...
      • gekon1979 skoro to jest :ten" kraj, to mozesz wyemigrowac 27.11.05, 13:58
        do swojego
        papa
    • sajjitarius Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 13:00
      Ale co to ma do rzeczy ? Ty uwazasz, ze dyskryminacji nie ma, oni uwazaja ze
      jest. Ale prawo do wyrazania pogladow i ich manifestowania w pokojowych
      demonstracjach jest jednym z podstawowych praw obywatela w panstwie prawa jakim
      mieni sie Najjasniejsza, czy tez Najciemniejsza, jak kto woli. To prawo nie
      jest ograniczone wymogiem by wpierw uzyskac certyfikat od komitetu partyjnego,
      prymasa Polski, ojca Borowika, ksiedza proboszcza, kaczora Donalda tudziez
      psychologa, ze poglady ktore chce sie w tej manifestacji zaprezentowac sa
      jedynie sluszne, oparte na obiektywnych, sprawdzalnych faktach...
    • himax [...] 27.11.05, 13:04
      • rnrr Wyjątkowo szybko dziś KASOWANE są posty 27.11.05, 13:27
        Jestem pełen podziwu dla pracowników poralu, ze przynajmniej w sprawach
        okołogejowskich są czujni i kasują po kilku minutach wszystko co be.
        • sothis666 hey, moderatore :) 27.11.05, 13:32
          rnrr napisał:

> Jestem pełen podziwu dla pracowników poralu, ze przynajmniej w sprawach
          > okołogejowskich są czujni i kasują po kilku minutach wszystko co be.

a dlaczego niektore posty CALKOWICIE ZNIKAJA, hm?:)
          np byl taki, ktory ktos zatytułował "pray prosty ale dla galby" i... nie ma go w ogole? nie naruszl netykiety,poza tytulem nie mial nawet tresci.
          cicha cenzurka?:)
          • rnrr Re: hey, moderatore :) 27.11.05, 13:38
            Gazeta zawsze walczy o demokracje koncesjonowaną. Nie ma w tym nic dziwnego.
            Najlepsze były posty jakiegoś kulturalnego fana Partii Demokratycznej, który
            prawił niczym ten przysłowiowy prawicowy oszołom. Cenzorzy przespali moment
            pojawienia sie postu i w nastepnych kilku postach pojawił sie ten wątek to
            usuneli wszystkie. Jakżeby ktoś podważał na forum majestat kulturalnych
            miłościnków demokratów.pl ????
            • sothis666 Re: hey, moderatore :) 27.11.05, 13:45
              no ale dzis to cenzor gryzie wlasny ogon.
              chyba bedzie musial ustalic sobie jakies regulki postepowania bo w dzisiejszym temacie co krok pulapki:)

"homo = dewiacja" -czy to juz inwektywa czy jeszcze pogląd? decydujemy ze pogląd i puszczamy. ok. ale tuz obok ktos mowi o homoseksualiscie "dewiant". error, wycinamy!:) itp...

poglądowo jestem po stronie organizatorów demonstracji, ale dzisiejsza cenzora walka z materią budzi mój podziw. cieżka fucha się trafiła:)
              3maj sie cenzorze;)
              • rnrr Re: hey, moderatore :) 27.11.05, 13:48
                Nic ująć nic dodać.

Może jednak mają ścisłe wytyczne i sobie jakoś radzą. Muszą być czujni bo
                przecież tego wymaga własnie lansowana nowa jedynie słuszna linia gazety.
                Szkoda by chłopaki prace tracili wiec muszą uwazac trzeba ich zrozumieć.

Może potrzebny pod siedziba Agory wiec: W obronie demokracji na forum.
                • sothis666 Re: hey, moderatore :) 27.11.05, 13:56
                  ciekawa byłaby historia watku, albo jeszcze lepiej - cmentarzysko wycietych postów:)moznaby sobie pogdybac, ktory za co poległ. mogłby być niezły ubaw:)
                  tylko ktos musiałby śledzic watek i odnotowywac wszystkie zgony...;)
                  • rnrr Re: hey, moderatore :) 27.11.05, 13:59
                    "Cmentarzysko bezimiennych statków"

Tylko kto miałby takowe stworzyć? Jeżeli jest ktoś aż tak szalony by zadać
                    sobie taki trud bylbym bardzo wdzieczny.

A przy wyjaśnianiu zgonów rzeczywiście można by się było zabawić
                    • sothis666 Re: hey, moderatore :) 27.11.05, 14:07
                      moznaby napisac skrypt, ktory co minute zrobi zrzut wątku a potem przejrzy historie i wybierze usunietych:)
                      A nawet... sam założy nowy watek skladajacy sie wylącznie z odrzuconych postów.
                      Ciekawe czy wtedy wycieto by 100% takiego wątku...?:))))

• rnrr Re: PRZECZ z CENZURA na tym FORUM 27.11.05, 14:14
                        Nie wtedy założyli nowy temat. Czysta kartka. Treśc komenotowanego artykułu
                        skopiowali by do nowego. Dyskusja zaczeła by się od nowa. Stary wątek by
                        poszedł do kosza, a oni w nowym byli bardzo czujni
                • pavlikmedvid Re: hey, moderatore :) 28.11.05, 14:28
                  Demokracja to nie byle pyskowka jakiejs holotki...
        • pe1 Re: Wyjątkowo szybko dziś KASOWANE są posty 27.11.05, 13:32
          nie tylko tych

moje wypowiedzi też kasują, gdy się zagalopuję
        • werter-6 Re: Wyjątkowo szybko dziś KASOWANE są posty 27.11.05, 13:36
          Co obrazliwe!!
        • gekon1979 Re: Wyjątkowo szybko dziś KASOWANE są posty 27.11.05, 13:47
          sa widac osobiscie zaangazowani :)
    • me-e [...] 27.11.05, 13:11
      • rnrr Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 13:31
        byli komunisci przez 45, wiec mogą i geje. Polacy wszystko zniosą, a świat sie
        nie zawali.

Co do codziennych wieców, to pocieszające, ze az 1000 osób w całym kraju tak
        zdecydowanie ruszyli bronic demokracji. Pocieszające jest takze, to ze wśród
        obrońców demokracji są ludzie werbalnie tolerancyjni. Cudownie
        • pe1 Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 13:34
          przepraszam bardzo, ale to nie geje pchają się do "wadzy", tylko faszyści pod
          płaszczykiem "katolików"
          • rnrr Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 13:44
            Słusznie przepraszasz. Geje pchają się do kasy po prostu i to w sumie nie jest
            nic dziwnego. Troche mnie jedynie mierzi ta retoryka tolerancji i obrony dla
            demokracji. Znak kilka osób powiedzmy ze środowiska gejowsko-feministycznego i
            tym sie różnią od MW i im podobnych, że nienawieści i nietolerancji starają sie
            nie obracać w jajka. Do poszanowania, tolerowania poglądów Młodzieży tak im
            daleko jak Białorusi od uczciwych wyborów.
            • pe1 Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 14:19
              > Znak kilka osób powiedzmy ze środowiska gejowsko-feministycznego

no widzisz, ty znasz KILKA osób ze środowiska gejowsko-feministycznego

a ja znam WIELE osób ze środowiska MW i absolutnie każda z nich ma poglądy
              czysto faszystowskie

dostrzegasz istotną różnicę?
              • rnrr Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 14:29
                Tylko, ze jakoś MW nie ma tolernacji wypisanej na ustach.

Dostrzegasz różnicę
                • pe1 Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 14:56
                  a jednak nie dostrzegasz różnicy, pomimo że użyłem wielkich liter dla
                  podkreślenia kontrastu pomiędzy twoją i moją obserwacją. szkoda, bo w takim
                  razie nie mamy o czym dyskutować.
                  • rnrr Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 15:01
                    Czy mam oznajmiać oczywistośc. Nie zartuj. Tylko jakbyś sie wczytał to byś
                    wiedział, ze poruszyłem nieco inna sprawe a ty ja spłaszczyłes do banału.
                    • pe1 Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 19:34
                      to wyłuszcz tę sprawę, ale czytelnie
                • wii Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 15:43
                  rnrr. Przyznałeś , że MW są nietolerancyjni /....nie mają tolerancji wypisanej
                  na ustach .../. A kiedy mają to obce im słowo wypisywać na ustach skoro po
                  przespanych nocach ręce ich zmęczone od swojej chućnej biologii. Albo tyż
                  chłopciunio z chłopaczkiem
                  patrz-film w TV lub fot. w prasie.
                  kompleksiki i tyle. wii
            • fartur78 Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 28.11.05, 13:36
              Piszesz o jakiejś kasie a ja w dalszym ciagu nie wiem o co chodzi. O jaka kase?
              Rozumiem że chodzi o coś na kształt tego żydowskiego kapitału spiskowego? :)))))
              • pavlikmedvid Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 28.11.05, 14:31
                No wlasnie o jaka kase tu chodzi? Z jakiego funduszu, prosze o numer konta!
                Jestem gejem i zadam ROWNOSCI w dystrybucji jakis unijnych zasilkow dla ofiar
                homofobii! A moze to homofoby beda nam placic odszkodowania???

fartur78 napisał:

> Piszesz o jakiejś kasie a ja w dalszym ciagu nie wiem o co chodzi. O jaka
                kase?
                >
                > Rozumiem że chodzi o coś na kształt tego żydowskiego kapitału
                spiskowego? :))))
                > )
        • me-e Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 13:37
          ...neurotycznosc twej reakcji utwierdza mee w przekonani ,ze polacy sa
          najbardziej tolerancyjnym narodem na swiecie...dlatego nietolerancja i
          oszolomstwo lewactwa i bolszewikow zrojnowane do spodu widac dzis jak na
          dloni...zycze powciagliwosci bo moga wyciac...-)))

rnrr napisał:

> byli komunisci przez 45, wiec mogą i geje. Polacy wszystko zniosą, a świat
          sie
          > nie zawali.
          >
          > Co do codziennych wieców, to pocieszające, ze az 1000 osób w całym kraju tak
          > zdecydowanie ruszyli bronic demokracji. Pocieszające jest takze, to ze wśród
          > obrońców demokracji są ludzie werbalnie tolerancyjni. Cudownie
          • rnrr Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 13:51
            A niech wycinają. Urządze wiec w obronie demokracji na forum pod siedzibą
            gazety, a o patronat polityczny poproszę nie wiem moze Giertycha. To będzie
            równie trafny obrońca demokracji jak Jaruga Nowacka czy Borwoski, ale Giertysze
            to łyknie, uwierzy tak jak SLD, że od razu o 5% wiecej zadeklaruje ze go kocha
            i poprze w wyborach.
            • me-e Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 14:00
              ...no i slowom stalo sie zadosc ...wycieli...jak mee nie lubic tej
              wypindzrzonej lewacko -gejowsko-bolszewickiej tolerancji gdy slowa zamykaja ci
              w kratani ,ze sie mozna udusic tylko dlatego ,ze jestes w ich mniemaniu
              niepoprawny politycznie...-)))

rnrr napisał:

> A niech wycinają. Urządze wiec w obronie demokracji na forum pod siedzibą
              > gazety, a o patronat polityczny poproszę nie wiem moze Giertycha. To będzie
              > równie trafny obrońca demokracji jak Jaruga Nowacka czy Borwoski, ale
              Giertysze
              >
              > to łyknie, uwierzy tak jak SLD, że od razu o 5% wiecej zadeklaruje ze go
              kocha
              > i poprze w wyborach.
              • rnrr Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 14:02
                ...no i slowom stalo sie zadosc ...wycieli...jak mee nie lubic tej
                wypindzrzonej lewacko -gejowsko-bolszewickiej tolerancji gdy slowa zamykaja ci
                w kratani ,ze sie mozna udusic tylko dlatego ,ze jestes w ich mniemaniu
                niepoprawny politycznie...-)))

Kopjuję żeby mieli wiecej roboty.
                • me-e Re: OKUPACJA POLSKI PRZEZ PEDERASTOW... 27.11.05, 14:06
                  rnrr napisał:

> ...no i slowom stalo sie zadosc ...wycieli...jak mee nie lubic tej
                  > wypindzrzonej lewacko -gejowsko-bolszewickiej tolerancji gdy slowa zamykaja
                  ci
                  > w kratani ,ze sie mozna udusic tylko dlatego ,ze jestes w ich mniemaniu
                  > niepoprawny politycznie...-)))
                  >
                  >
                  > Kopjuję żeby mieli wiecej roboty.

...a mee , w zwiasku zaistniala sytuacja tolerancji w jedna i tylko jednyna
                  sluszna strone pederastow...postanowilem pojechac w gory...a nie siedziec
                  na ...gazecie...-)))
      • rnrr OCENZUROWALI ME- E. Wyciety. HA HA 27.11.05, 14:01
        ale są sprawni. Wiwat cenzorzy. Demokracji od ch...... - to też wytniecie????

Za co ten mee został wycięty????? Co nieco pamiętam tekst i jestem bardzo
        ciekawy powodów tego stanu
        • werter-6 [...] 27.11.05, 14:03
    • fulana RAPORT Z WIECU W LODZI 27.11.05, 13:32
      na pasazu schillera zebralo sie calkiem sporo osob jezeli wziac pod uwage lejacy
      jak z cebra deszcz - z 300 osob bedzie

bylo b spokojnie, duzo policji ktora miala oko na wszystko ale w zaden sposob
      nie odgradzala manifestacji

przybyli zarowno ludzie mlodzi - studenci i licealisci jak i starsi - 30, 40, 50
      latkowie - manifestanci byli b zroznicowani ale laczyla ich jedna idea walki
      ograniczaniem naszych konstytucjyjnych praw

wiec zostal zorganizowany przez nieformalna grupe gender lodz, a zjawili sie
      przedstawiciele centrum praw kobiet, parti demokratycznej, sld, federacji
      anarchistycznej, amnesty international i wielu innych organizacji
      zaniepokojonych zagrozeniem wolnosci slowa w polsce

wygloszono kilka przemowien, skandowano demokratyczne hasla - ogolnie rzecz
      biorac wiec przebiegal b spokojnie - szkoda tylko ze pgoda nie dopisala co
      pewnie mialo wplyw na ograniczon ilosc osob

• wy Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 13:34
      Widac ze te lewicowe prowokacje nikogo nie interesuja,organizatorzy zostali
      osmieszeni(podobnie bylo w innych miastach).
      • pe1 Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 13:44
        przyszło nadspodziewanie dużo ludzi

na czym polega "ośmieszenie"?

jest takie powiedzenie "śmieje się jak głupi do sera", zatem proszę bardzo,
        śmiej się na zdrowie
        • rnrr Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 13:53
          "przyszło nadspodziewanie dużo ludzi" - Nadspodziewanie????? Hmnnn. W czerwcy
          gdy środowisko lewaków mogło się wyladować na kaczyńskim a Nałecze Borowskie
          Cimoszewicze mogli coś ugrać przy okazji wyborów bylo parę razy tyle.

Czyżby dziś było za zimno, czy może uznali, że demokracji bronić nie trzeba, bo
          wcale nie jest z nią tak zle????
          • pe1 Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 14:31
            nadspodziewanie dużo, bo organizatorzy spodziewali się garstki, a był jednak
            ładny tłumek
            • rnrr Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 14:35
              Tłumek nie był ładny to raz. 2. Nie wiem kto byl tymi organizatorami bo jeżeli
              wliczasz w nich SLD i SDPL wraz UL i Zielonymi to po odliczeniu członków tych
              formacji ten tłumek podobno "ładny" był równie liczny jak reprenentacja PIS w
              Sejmie.
              • pe1 Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 15:00
                skoro przyszło 10x więcej osób niż się spodziewano, to jednak frekwencja była
                nadspodziewanie duża. Znasz definicję słowa "nadspodziewanie"? Mam ci podać link
                do encyklopedii czy sam znajdziesz?
                • rnrr Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 15:02
                  Znaczy sie spodziewano się 20 osób??? Bo było 200 jak newsy donoszą?

I nie udawaj, ze nie dostrzegasz zartów.
                  • pe1 Re:0,001% MIESZKANCOW STOLICY POSZLO NA WIEC!!!! 27.11.05, 19:36
                    newsy donoszą o 1500 osobach, więc może wpierw mała powtórka z czytania?

ciekawe jaki procent mieszkańców stolicy chodzi na procesje dewotek
      • rnrr Re:aż tyle??? Nie żartuj. Dopisze jeszcze ze 2zera 27.11.05, 13:45
        Mialem przyjemność widzieć obrońców demokracji.
      • mg2005 Homo-zadymiarze ,robicie krzywdę homikom! 27.11.05, 13:46
        Poprzez swoje prowokacje zwiększacie niechęć społeczeństwa do homoseksualistów.
        • carlitos35 Przykład mylenia skutku z przyczyną: 27.11.05, 15:59
          mg2005 napisał:

> Poprzez swoje prowokacje zwiększacie niechęć społeczeństwa do
          homoseksualistów.
          • mg2005 Re: Przykład mylenia skutku z przyczyną: 28.11.05, 10:21
            To ty mylisz skutek z przyczyną.
            Ostatnie sondaże socjologiczne CBOS wykazały wzrost niechęci Polaków
            do homo - w związku z homo-paradami.
            To źle dla homo, ale dobrze dla homo-aktywistów - to 'woda na ich młyn',
            dlatego robią te prowokacje.

carlitos35 napisał:

> mg2005 napisał:
            >
            > > Poprzez swoje prowokacje zwiększacie niechęć społeczeństwa do
            > homoseksualistów.
    • prawdziwy_polski_katolik Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 13:38
      Galbuś... słoneczko... ledwie art o homosiach i z miejca Twój komentarz?
      specjalnie warujesz przed ekranem coby wyrzucić coś z siebie;)? No śmiało,
      śmiało:P
      • petrus33 Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 13:44
        Historia lubi sie powtarzać...do niedawna był sztandar czerwony a każdy kto był
        wrogiem odrazu określony zostal faszystą.dziś mamy sztandar tęczowy a kto jest
        anty nie dość że jest faszystą to jeszcze homofobem...
        • prawdziwy_polski_katolik Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 13:51
          petrus33 napisał:

> Historia lubi sie powtarzać...do niedawna był sztandar czerwony a każdy kto
          był
          > wrogiem odrazu określony zostal faszystą.dziś mamy sztandar tęczowy a kto jest
          > anty nie dość że jest faszystą to jeszcze homofobem...
          co działa w drug stronę:) jesli nie podoba mi się zacietrzewiony, pełen jadu i
          żólci ton przeciwników tego typu inicjatyw z miejsca jestem lewak i ten, no
          trudne słowo...liberał
          • gekon1979 Re: Dziś Wiece Równości w siedmiu miastach 27.11.05, 13:54
            nie
            liberal to lepper
        • carlitos35 Nie ma dymu bez ognia... 27.11.05, 16:02
          petrus33 napisał:

> Historia lubi sie powtarzać...do niedawna był sztandar czerwony a każdy kto
          był
          > wrogiem odrazu określony zostal faszystą.dziś mamy sztandar tęczowy a kto jest
          > anty nie dość że jest faszystą to jeszcze homofobem...
      • sothis666 hit :) 27.11.05, 13:49
        prawdziwy_polski_katolik napisał:

> Galbuś... słoneczko... ledwie art o homosiach i z miejca Twój komentarz?
        > specjalnie warujesz przed ekranem coby wyrzucić coś z siebie;)? No śmiało,
        > śmiało:P

a wiesz co jest najzabawniejsze?
        cesarz Galba byl homoseksualistą:)))
        • rnrr Re: hit :) hahahahahahahahahahahahahaha 27.11.05, 14:31
          Zart???? Galba ostatnio robi na forum, za prefekta doktryny kongregacji iw
          wiary PISu. Jak zleceniodawcy to przeczytają będzie po czlowieku.
          • sothis666 wcale nie żart, serio!:) 27.11.05, 14:38
            uchachałem sie jak norka:)
            Swetoniusz, dzieło "De Vita Caesarum-Galba", rozdz XXII, pisze o panu Galbie nastepująco:

"...He was more inclined to unnatural desire, and in gratifying it preferred full-grown, strong men. They say that when Icelus, one of his old-time favorites, brought him news in Hispania of Nero's death, he not only received him openly with the fondest kisses, but begged him to prepare himself without delay and took him one side."

-na życzenie moge przetłumaczyć:) ale chyba nie trzeba:)))))))
            • rnrr Re: wcale nie żart, serio!:) 27.11.05, 14:48
              Chłopaczyna straci pracę

:):):)
              • sothis666 Ciekawe czy wiedział?;) 27.11.05, 14:56
                to moze byc szok - odkrycie nowej strony swej tożsamości.
                albo po prostu... zdekonspirowaliśmy biedaka.
                w każdym razie - nick Icelus jest do wzięcia:)
                uważam że Galba ma pierwszeństwo ;)
            • carlitos35 Fully understood - with thanks ! 27.11.05, 16:06
              No to galba będzie miał zagryzkę. Zniknie. I pojawi się: Marek Aureliusz - na
              tym forum. Przeciez tez filozofia !! :::))).

sothis666 napisał:

> uchachałem sie jak norka:)
              > Swetoniusz, dzieło "De Vita Caesarum-Galba", rozdz XXII, pisze o panu Galbie
              na
              > stepująco:
              >
              > "...He was more inclined to unnatural desire, and in gratifying it preferred
              fu
              > ll-grown, strong men. They say that when Icelus, one of his old-time
              favorites,
              > brought him news in Hispania of Nero's death, he not only received him
              openly
              > with the fondest kisses, but begged him to prepare himself without delay and
              to
              > ok him one side."
              >
              > -na życzenie moge przetłumaczyć:) ale chyba nie trzeba:)))))))
              • sothis666 You're welcome:) 27.11.05, 18:22
                carlitos35 napisał:

> No to galba będzie miał zagryzkę. Zniknie. I pojawi się: Marek Aureliusz - na
                >
                > tym forum. Przeciez tez filozofia !! :::))).

:)
                to ja moze wstepnie sprawdze, ktory z cezarów spełnia kryteria przyjęcia w szeregi zdrowej polskiej prawicy, np czy nie sypiał moze z tatusiem lub mamusią (ew. siostrzyczką/braciszkiem, a bywało) i -last but not least- co sądził nt chrześcijaństwa. lista Bezpiecznych Prawicowych Nicków (BPN) niebawem;)))
    • alkud PEDERAŚCI TO FANTAŚCI 27.11.05, 13:45
      :-)))

Fajny rym, prawda? :D

religiapokoju.blox.pl/
      • rnrr Re: PEDERAŚCI TO FANTAŚCI 27.11.05, 13:55
        a Kaczory to potwory.

Jeszcze fajniejszy :)
        • sothis666 Re: PEDERAŚCI TO FANTAŚCI 27.11.05, 13:58
          A wszechpolak jak wilkołak :)
          • rnrr Re: PEDERAŚCI TO FANTAŚCI 27.11.05, 14:03
            Demokratka (patrz członkini partii demokratycznej) to wariatka
      • carlitos35 Re: PEDERAŚCI TO FANTAŚCI 27.11.05, 16:08
        Rym wspaniały. Koniecznie chcemy więcej. I częściej !_
    • gekon1979 precz z tolerancja i rownoscia 27.11.05, 13:50
      sa to falszywe i nieprawdziwe pojecia, ktore sa wymyslem utopijnych zmaz nocnych lewakow!!
      nikt nie jest rowny, nawet wobec prawa, bo sa "rowni i rowniejsi", panowie poslowie maja immunitet poselski,
      tolerancja to tez bzdura, nikt tak naprawde nie jest tolerancyjny
      przestanmy sie oszukiwac, zyc w hipokryzji i zaklamaniu, i powrocmy do naturalnych ustrojow i wartosci!!!!!!!!
      • y.y Re: precz z tolerancja i rownoscia 27.11.05, 14:47
        gekon1979 napisał:

> sa to falszywe i nieprawdziwe pojecia, ktore sa wymyslem utopijnych zmaz
        nocnyc
        > h lewakow!!
        > nikt nie jest rowny, nawet wobec prawa, bo sa "rowni i rowniejsi", panowie
        posl
        > owie maja immunitet poselski,
        > tolerancja to tez bzdura, nikt tak naprawde nie jest tolerancyjny
        > przestanmy sie oszukiwac, zyc w hipokryzji i zaklamaniu, i powrocmy do
        naturaln
        > ych ustrojow i wartosci!!!!!!!!
        >

Tak jest! Pobredźmy trochę o tym, że równość to mrzonka i doprowadźmy do upadku
        prawa, państwowości! Niech rządzi prawo silniejszego, barbarzyństwo, a jak
        komuś się nie podoba jedyna, oczywiście moja, słyszna racja, to w ryj!
        Super, idź się leczyć kretynie...
    • voytex [...] 27.11.05, 13:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka