Dodaj do ulubionych

Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski

28.11.05, 21:53
Aż przykro słuchać tego bełkotu... brak przyzwolenia na chore gejowskie manifestacje łamaniem praw mniejszości...
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Niewatpliwie ten kuriozalny tekst nadaje sie do 28.11.05, 21:59
      jakiejs nagrody w dziedzinie "najwieksza ilosc mozliwych klamstw i przeinaczen
      w kazdym zdaniu".
      • kot.behemot Zgadzam się. To curiosum. 28.11.05, 22:16
        "Postępowym" tak już odbiło, że przekraczają granice śmieszności.
        • planeta123 Re: Zgadzam się. To curiosum. 28.11.05, 22:26
          Chyba jestes chory, albo smieszny.
          Wezsobie Dyrektora Rydzyka do lozka
          • gustaw16 Ale tu je Polska, i nic nikomu do tego co tu robim 28.11.05, 22:38
            rydz
            • adas313 Stracili okazję by siedzieć cicho. 28.11.05, 22:44
              No ale trudno.
              Jeszcze niejedną będą mieli.
              • student_prawa1 następny donos i J.Kuczkiewicz zostanie pisarzem! 28.11.05, 22:55
                • filo_de_putino Proszę podać jakiś przykład nierówności kobiet i m 28.11.05, 23:04
                  mężczyzn w Polsce?

Bo ja nic takiego nie widzę.
                  • marianna_777 Proszę - przykład nierówności kobiet i mezczyzn 28.11.05, 23:06
                    Kobiety tak nie robia

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3037510.html
                    • filo_de_putino Re: Proszę - przykład nierówności kobiet i mezczy 28.11.05, 23:21
                      Nie robią, a to co?

25-letnia nauczycielkę języka niemieckiego jednej ze szkół w Elblągu uznano
                      winną wykorzystywania seksualnego uczniów.
                      Po wcześniejszym uniewinnieniu kobiety, tym razem sędzia wymierzył jej karę
                      dwóch lat więzienia w zawieszeniu na pięć lat.
                      - Ponadto oskarżona ma zakaz wykonywania zawodu nauczycielki przez okres 10 lat.
                      Wyrok jest nieprawomocny - poinformowała rzeczniczka elbląskiego sądu Ewa Mazurek.
                      Sprawa ta była rozpatrywana przez Sąd Rejonowy po raz drugi. Wcześniej 25-letnią
                      Agnieszkę G. uznano za niewinną zarzucanych jej czynów. Po odwołaniu
                      prokuratury, Sąd Okręgowy w Elblągu skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia.
                      Według prokuratury, w 2000 r. Agnieszka G. wykorzystała swoją pozycję
                      nauczyciela i grożąc obniżeniem ocen lub uniemożliwieniem promocji do następnej
                      klasy, zmuszała czterech uczniów do czynności seksualnych.
                      Choć proces toczył się za zamkniętymi drzwiami, wiadomo że nauczycielka broniła
                      się wyjaśniając, iż uczniowie mszczą się na niej, a do wykorzystywania nigdy nie
                      doszło.
                      Uczniów poddano badaniom psychologów, które nie potwierdziły ich "bujnej
                      wyobraźni".
                      (PAP)"

A w ogóle co to jest za zarzut? To teraz ma być równość i dyrektorkom wolno
                      będzie molestować uczniów? :)
                      • siostra_bozena Przeczytajcie!Dewianci atakuja 29.11.05, 01:20
                        Dewiacje sekxusalne atakuja caly kraj.Slyszalam ze nawet w Toruniu (siedziba
                        prawdy) u ojca Rydzyka atakuja te dewiacje.Nie pomylcie sie - im nie
                        przyslugjua prawa czloweika bo to nie sa ludzie.To sa rozowe stwory z poirami
                        wystajacymi z otworow roznych.Pani Leokadia z Mniejszej Gornej raz takiego
                        spotkala na ulicy gdy akruat szla wplacic cala rente na rzecz RM i tak sie
                        przerazlia, ze az zapomniala numeru konta.Tak tak owieczki moje.Te dweiacje to
                        tylko leczyc mozna bo one powoduja straty moralne i finasnowe polskich
                        mediow.Najgorsze ze im sie wydaje ze ich demokracja dotyczy a wszyscy wiemy ze
                        demokarcja to rzady wiekszocsi.Dlatego komunsici ciagle rzadza bo przeceiz nie
                        wolno sei buntowac przeciw wiekszosci rzadzacej.Tak tak.Sam Lech Walsea to
                        powiedzial,chociaz on lzy sluchaczy RM i widzow TV Trwam jednakowoz madrze mowi
                        o demokracji.Alleluja i od przodu!Aby Polska byla wolna od dewaicji i katolicka
                        (choc biedna bo bez juro od UE).

Wasza przyzwiotka Siostra Bozena.

PS. PRawdziwa siostra Bozena (czyli ja) tylko w formie zalogownaej bez polskich
                        znakow diakrytycznych!
                        PPS. Unikajcei falszywek wysylnaych przez dewiantow i masonow z Obludnika!
                        • jaruzel2 [...] 29.11.05, 01:47
                          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                          • davidmors Kłamstwa i przewrotne przeinaczenia ! 29.11.05, 10:37
                            Najkrótsza recenzja artykułu z "Le Soir":
                            Kłamstwa i przewrotne przeinaczenia.
                            • mojezdanie Re: Kłamstwa i przewrotne przeinaczenia ! 29.11.05, 10:54
                              Kiepski i tendencyjny z Ciebie recenzent.
                              • crp5 NAGONKA TRWA!! 29.11.05, 12:07
                                z perspektywy zagranicznej nie sposób nie zauważyć, że media prowadzą
                                systematyczną nagonkę na nowy rząd --
                                gwoli śisłości - nie jestem zwolennikiek PiS
                                • pozlotemu "Le Soir" robi to co Gazeta Wyborcza. Prasa gejow 29.11.05, 13:10
                                  • leszekzi Ale jednak warto było doczekać takich czasów :-))) 29.11.05, 15:34
                                    Popatrzcie jak pięknie wyglądają stare komuchy (Kalisz, Pastusiak, Siwiec itd.)
                                    których przymuszono do dawania twarzy i radosnego przytupywania na gejparadach.
                                    Może po '89 spodziewali się więzień, sankcji... a tymczasem los zgotował im coś
                                    bardziej uroczego :-)))))
                            • alatien Gdzie te klamstwa? 29.11.05, 12:48
                              Podasz jakies argumenty z ktorymi mozna dyskutowac czy mamy po prostu porzucac
                              miesem?

Gdzie widzisz klamstwa?
                              Moze to ze zlamano prawa czlowieka? W cywilizowanych krajach, zabranianie
                              pokojowych zgromadzen jest sprzeczen z prawami czlowieka, wiec nie moze tobie o
                              to chodzic.
                              Moze sprzymierzenie z prawica? Lepper i RM sa zdecydowanie prawica, a Kaczynscy
                              coraz czesciej pojawiaja sie razem i wspolpracuja z nimi. tak wiec i to nie
                              klamstwo.
                              Moze likwidacja pelnomocnika? Jak sledzisz prase to wiesz ze i to prawda.

Tak wiec gdzie te "potworne" klamstwa?
                        • verushka1 Re: Przeczytajcie!Dewianci atakuja 29.11.05, 13:14
                          belgowie oczywiscie nic nie wiedza o faszystach i jak czytaja doniesienia z
                          polski to mysla ze to jak u nich. prosimy o wyrozumialośc - nasza demokracja
                          jest troche defektowana, ale idziemy w dobrym kierunku. nie ma szans na
                          totalitaryzm w warcholskiej polsce.

skrajne mniejszosci poierajace rzad sa smieszne - nie sa niebezpieczne

siostra_bozena napisała:

> Dewiacje sekxusalne atakuja caly kraj.Slyszalam ze nawet w Toruniu (siedziba
                          > prawdy) u ojca Rydzyka atakuja te dewiacje.Nie pomylcie sie - im nie
                          > przyslugjua prawa czloweika bo to nie sa ludzie.To sa rozowe stwory z poirami
                          > wystajacymi z otworow roznych.Pani Leokadia z Mniejszej Gornej raz takiego
                          > spotkala na ulicy gdy akruat szla wplacic cala rente na rzecz RM i tak sie
                          > przerazlia, ze az zapomniala numeru konta.Tak tak owieczki moje.Te dweiacje
                          to
                          > tylko leczyc mozna bo one powoduja straty moralne i finasnowe polskich
                          > mediow.Najgorsze ze im sie wydaje ze ich demokracja dotyczy a wszyscy wiemy
                          ze
                          > demokarcja to rzady wiekszocsi.Dlatego komunsici ciagle rzadza bo przeceiz
                          nie
                          > wolno sei buntowac przeciw wiekszosci rzadzacej.Tak tak.Sam Lech Walsea to
                          > powiedzial,chociaz on lzy sluchaczy RM i widzow TV Trwam jednakowoz madrze
                          mowi
                          >
                          > o demokracji.Alleluja i od przodu!Aby Polska byla wolna od dewaicji i
                          katolicka
                          >
                          > (choc biedna bo bez juro od UE).
                          >
                          > Wasza przyzwiotka Siostra Bozena.
                          >
                          > PS. PRawdziwa siostra Bozena (czyli ja) tylko w formie zalogownaej bez
                          polskich znakow diakrytycznych!
                          > PPS. Unikajcei falszywek wysylnaych przez dewiantow i masonow z Obludnika!
                      • alter50 Re: Proszę - przykład nierówności kobiet i mezczy 29.11.05, 06:53
                        cholera,czemu ja nie miałem takich dyrektorek
                        • filo_de_putino Każdy ma taką dyrektorkę na jaką zasłużył! :) 29.11.05, 12:45

• olias przykład nierówności? 28.11.05, 23:43
                      owszem, służę przykładem.
                      Dwie lesbijki, byle ładne - w moim łóżku - heh! rozkosz.
                      Dwóch yyyy no, wiecie ... obrzydzenie.
                      (a i tak w tej całej hecy najważniejszy był fundusz rzecznika prawa równych.
                      Pani rzecznik lubiła sobie poszaleć w lokalach, oj lubiła)
                    • dr_pool haha... 29.11.05, 12:18
                      czy to nie znamienne (z przymrużeniem oka rzecz jasna):

>>Do wrocławskiego sądu trafił w poniedziałek akt oskarżenia w sprawie
                      Aleksandra D., byłego dyrektora XIV LO im. Polonii Belgijskiej we Wrocławiu<<

zwrócmy uwagę na imie szkoły - takie cos zobowiązuje - wszak to w Belgii
                      mielismy najwieksza pedeofilska aferę lat ostatnich;-)))))))))

pozdr
                  • mirmat1 A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w PE 28.11.05, 23:38
                    Bolszewicy z Le Soir nie musieli daleko chodzic by zobaczyc PRAWDZIWY przyklad
                    nietolerancji i zamordyzmu. Wystarczylo by w Brukseli udali sie do Parlamentu
                    Eurokolchozu by stwierdzic jak czerwone faszystki zdzieraja wystawe poswiecona
                    obronie zycia poczetych dzieci.
                    • meritum3 Re: A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w P 29.11.05, 00:23
                      mirmat1 napisał:

> Bolszewicy z Le Soir nie musieli daleko chodzic by zobaczyc PRAWDZIWY przyklad
                      > nietolerancji i zamordyzmu. Wystarczylo by w Brukseli udali sie do Parlamentu
                      > Eurokolchozu by stwierdzic jak czerwone faszystki zdzieraja wystawe poswiecona
                      > obronie zycia poczetych dzieci.
                      Nie przesadajcie z tymi napoczętymi dziecmi.
                      • adam_l27 Re: A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w P 29.11.05, 01:18
                        Widzisz ja czegoś tu nie rozumiem. Jak czarni pokazują aborcję to jest łamania
                        prawa a jak czerwoni wystawiają dupy to to się nazywa manifestowanie poglądów.

Niech żyje "Czerwone i czarne" :D

• aaargh Re: A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w P 29.11.05, 08:15
                          adam_l27 napisał:

> Widzisz ja czegoś tu nie rozumiem. Jak czarni pokazują aborcję to jest łamania
                          > prawa a jak czerwoni wystawiają dupy to to się nazywa manifestowanie poglądów.
                          >
                          > Niech żyje "Czerwone i czarne" :D
                          >

To w Poznaniu wystawiali dupy? No, nie mów...
                          Zupełnie przemilczasz także takie szczegóły, że aborcja na owej słynnej wystawie
                          była porównana z ludobójstwem w obozach koncentracyjnych. Ot, taki szczególik, a
                          jak zmienia wymowę Twojego postu?
                          Zresztą bardzo mnie śmieszy ciągłe przywoływanie tej euro-hucpy LPR-u, bo jest
                          to argument z rodzaju "a u was biją Murzynów"...
                      • singleman Re: A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w P 29.11.05, 06:03
                        Nie tylko w Le Soir są bolszewicy. W MSWiA też. Dla mnie Lutek zawsze był
                        bolszewikiem. I to takim nowym, w wiec o wiele bardziej grożnym od tych
                        starych:-))))
                    • alter50 Re: A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w P 29.11.05, 06:56
                      rzeczywiście mrmat masz rację,że to zauważyłeś,bo to już całkowitym kretynem
                      trzeba było być ,żebytką wystawę zrobić.chorzy ludzie
                    • polakmoronslayer Re: A CZERWONA ZARAZA zamknela Polska wystawe w P 29.11.05, 07:26
                      Ty chory katolomatorypie.
                  • chacko Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 00:27
                    gratuluję dobrego sam(cz)opoczucia. jeśli potrzebujesz przykładów, to uznaj
                    bardzo prosty do udowodnienia fakt, że nierówny status kobiet jest choćby
                    widoczny w ich sporo niższych płacach, nawet jeśli zajmują te same stanowiska,
                    co mężczyźni.

równie niesprawiedliwe jest zrzucanie na kobiety całego ciężaru
                    odpowiedzialności za niechciane ciąże - prokreacja jest często bardzo przyjemną
                    czynnością dla obu stron, ale za "dzieciate" konsekwencje nigdy nie są
                    obwiniani mężczyźni.

a jeśli zechcieć spojrzeć na temat nierówności kobiet tak z ręką na sercu, i
                    naprawdę uczciwie, - to niestety będziemy musieli przyznać, że żywy jest w
                    społeczeństwie stereotyp, "głupiej baby"; po prostu. coby nie powiedziała,
                    zrobiła, dokonała - to chłop i tak jest lepszy, i ma rację.

tak niestety, naprawdę, jest w naszej Polsce. obecność rzecznika d/s równego
                    statusu kobiet i mężczyzn nie jest, a właściwie nie była, zbędna. ale, co się
                    będę rozpisywać.. zakompleksieni samczykowie chyba zwyczajnie obawiają się, że
                    silniejsze kobiety uwydatnią ich słabość. i bez rzecznika może jeszcze przez
                    jakiś czas radować się będąze swojej pozycji społecznej :)

ale do czasu, .. Kopernik też była kobietą!!! :):):)
                    • mysz_polna5 Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 00:40
                      Dziewczyno,
                      z wiekszoscia twoich wypowiedzi nie tylko jestem zgodna, bo doskonale wiem o
                      tym.Przyklad z zycia wziety: jestem na stazu, ja i moj chlopak. On dostal o
                      ca'1/15 wiecej niz ja, choc oboje mamy ROWNORZEDNE wyksztalcenie i rownorzedne
                      stanowiska. Fakt, zostal przyjety do 'naszej pracy' 2 /dwa/ miesiace wczesniej.
                      Coz, nie pojde na ulice protestowac. Wszystko zostaje w 'rodzinie'. Bede
                      walczyla o swoje ~ swoja praca, i bedac optymistka ~ ufam, ze nadrobie!

Wracam zas do nekajacego cie problemu rzeczniak.
                      Odpowiedz mi z reka na sercu. Coz pani Sroda zrobila dla NAS??????? Prosze ....!
                      • politologist Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 02:40
                        mysz_polna5 napisała:

> Dziewczyno,
                        > z wiekszoscia twoich wypowiedzi nie tylko jestem zgodna, bo doskonale wiem o
                        > tym.Przyklad z zycia wziety: jestem na stazu, ja i moj chlopak. On dostal o
                        > ca'1/15 wiecej niz ja, choc oboje mamy ROWNORZEDNE wyksztalcenie i rownorzedne
                        > stanowiska. Fakt, zostal przyjety do 'naszej pracy' 2 /dwa/ miesiace wczesniej.
                        >
                        > Coz, nie pojde na ulice protestowac. Wszystko zostaje w 'rodzinie'. Bede
                        > walczyla o swoje ~ swoja praca, i bedac optymistka ~ ufam, ze nadrobie!
                        >
                        > Wracam zas do nekajacego cie problemu rzeczniak.
                        > Odpowiedz mi z reka na sercu. Coz pani Sroda zrobila dla NAS??????? Prosze ....
                        > !

walczyła z reklamami SIMPLUSA ;))))
                        • ocisza Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 12:58
                          Trzeba rozroznic urzad od osoby go sprawujacej. Mozna uznac, ze Sroda nie
                          zwojowala zbyt wiele, ale nie nalezy na tej podstawie oceniac czy stanowisko
                          jest potrzebne czy nie.
                      • chacko Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 09:49
                        wiem, że Środa nie dokonała rewolucji. ale urząd jako taki wydaje mi się być
                        potrzebny choćby po to, by stymulować dyskusję na temat płci, ich relacji i
                        różnic między nimi. bez tego POPRAWNY stan rzeczy "w rodzinie" trwać będzie
                        jeszcze długo, długo..
                        pozdrawiam
                        • malpa-z-paryza to jest tylko poczatek 29.11.05, 09:55
                          oj, beda sie smiac z nas, beda... bo u nas poziom demokracji to taki raczkujacy, dopiero musimy sie
                          nauczyc. Kaczory nic wsplnego z demokracja nie maja a raczej dyktatura.
                          • jasiubleep Polska (podobnie jak Zimbabwe) nie zasluguje.. 29.11.05, 11:20
                            .. na czlonkostwo w EU i albo powinna przestrzegac zasad, albo wypierda(..)ac.
                            Wybor nalezy do obecnej faszystowskiej 'elity'.
                    • mamablues Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 03:10
                      chacko napisał:

> tak niestety, naprawdę, jest w naszej Polsce. obecność rzecznika d/s równego
                      > statusu kobiet i mężczyzn nie jest, a właściwie nie była, zbędna.

Niestety, pani Środa zrobiła niemało, aby udowodnić, że jest to niepotrzebny
                      urząd.

> zakompleksieni samczykowie chyba zwyczajnie obawiają się, że
                      > silniejsze kobiety uwydatnią ich słabość. i bez rzecznika może jeszcze przez
                      > jakiś czas radować się będąze swojej pozycji społecznej :)

Zamiast takiego rzecznika jak Środa przydałyby się dobrze funkcjonujące sądy,
                      które np. nie skazują kobiety katowanej przez męża na mieszkanie z oprawcą w
                      jednym lokalu.

> ale do czasu, .. Kopernik też była kobietą!!! :):):)

Masz rację, że jest wiele do zrobienia. Ale IMO sedno nie w tym, żeby mnożyć
                      fikcyjne urzędy i rozdawnictwo kasy na wożenie urzędasów służbowymi
                      samochodami, ale np. wspieranie sensownych organizacji samorządowych, które
                      robią naprawdę pożyteczne rzeczy. No i uporządkowanie sądownictwa.
                  • neuromancer1 Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 02:50
                    Kobiety nie pracują na przodku w kopalni i na statkach przetworniach na morzu
                    polnocnym
                  • neptus Re: Proszę podać jakiś przykład nierówności kobie 29.11.05, 10:13
                    Dysproporcje w zarobkach, przy tych samych, a często lepszych kwalifikacjach,
                    brak urlopów opiekuńczych dla ojców, dyskryminacja przy przyjmowaniu do pracy,
                    niewiele kobiet na kierowniczych stanowiskach, itd. Mało Ci jeszcze? Precz z
                    kaczkolibanem!!
                • frank_drebin No i oczywiscie dostanie wtedy nagrode Nike ;) 28.11.05, 23:04
                  • marianna_777 Co to belgijski Lesuar? Taki Super-ekspres? 28.11.05, 23:08
                    • filo_de_putino Pi razy drzwi. Jaki naród, taka gazeta. 28.11.05, 23:24

• politologist Re: Pi razy drzwi. Jaki naród, taka gazeta. 29.11.05, 02:41
                        ... bawarska??? ;)))
          • kamad20 Re: Zgadzam się. To curiosum. 28.11.05, 23:16
            W jakim to europejskim kraju postępowym były takie głośne afery pedofilskie ?
            • gd-007 Re: Zgadzam się. To curiosum. 28.11.05, 23:36
              W Niemczech mieszkamtu od lat
            • anvill Re: Zgadzam się. To curiosum. 29.11.05, 13:26
              Ja myśle że w Polsce były głośniejsze niż w Belgii. Zresztą jakie to ma
              znaczenie. Czytając te posty mam wrażenie że nawet ci którzy popierają
              działania obecnej władzy czują że coś jest na rzeczy bo te argument brzmią jak
              usprawiedliwienia...
          • galaxy2099 Frustrat ??? 29.11.05, 01:45
            Synku, nie masz nic do powiedzenia to bijesz propagandowea piane.
            To raczej ty idz z burmistzrem Berlina albo krowka lub kozka do lozka a nie
            wciskaj komus ojca Rydzyka.
            Przeciez to takie nowoczesne i modne prawda ???
        • amdrzej11 Re: Zgadzam się. To curiosum. 28.11.05, 22:44
          Dobry wieczor!
          Niestety to nie tylko smiesznosc, ktora tak jak Ty widzi czesc ludzi myslacych
          podobnie! Coz z tego, ze w naszych oczach to co pisze i co robi Gazeta
          Wyborcza, oraz jej chore odpowiedniki w Europie, jest zalosne? Spojrz na upor
          GW i upor europejskiego lobby homoseksualnego. Podejrzewam, ze to tylko
          poczatek. To wszystko juz Zachod przerabial i przegral z tymi "kolegami".
          Sadzisz, ze Kaczynscy maja szanse przechytrzyc Nieswiete Przymierze? Przeciez
          wiesz, ze chodzi tutaj o potezne grupy walczace o wplywy, a homoseksualisci sa
          tylko jedna z nich. Wszyscy oni uwazaja z cala pewnoscia, ze im predzej stary
          porzadek upadnie, albo przynajmniej oslabnie, tym szybciej tort bedzie do
          podzialu, a wiadomo, ze gdy balagan jest krolem, kawalki beda wieksze.
          Pozdrowienia
        • greg958 Re: Zgadzam się. To curiosum. 29.11.05, 07:28
          a świstak siedzi sobie w Moskwie i odwija sreberka......
    • dox1 Re: Belgijski "Le Soir" MAMY DOSYC pl!!!!!!!!!!!!! 28.11.05, 22:01
      ammon86 napisał:

> Aż przykro słuchać tego bełkotu... brak przyzwolenia na chore gejowskie manifes
      > tacje łamaniem praw mniejszości..

To zaden belkot, to jest wizja realna o polaczkach, niechodzi wylacznie o gejow.
      Wasze zciemnienie NAS NUDZI!!!!!!!!!!
      • euro67 Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 28.11.05, 22:36
        Marsze "wolnosci" sa prowokacja polegajaca na narzucaniu sie spoleczenstwu z
        wlasna orientacja seksualna. Problem polega na tym ze dla wiekszosci
        spoleczenstwa STOSUNKI HOMOSEKSUALNE SA NIE NATURALNE, NIE ETYCZNE, NIE
        HIGIENICZNE I NIEAPETYCZNE! Ale nie, wg. ich organizartorow trzeba "ciemnej
        wiekszosci" wmowic ze jest dokladnie odwotnie. A moze "ciemna wiekszosc" tez
        ma
        prawo do tego aby nie byc co rusz poszturchiwana przez gejow, lesbijki,
        Nieznalskie etc.? Ale nie "toreranci" tego nie "toleruja". Zostawy sprawy
        intymne pieleszom domowym a nie obosmy sie z nimi! Czmu nie obnosza
        publicznie
        z intymnymi narzadami? Zbyt szokujace? Tylko na razie...
        Niesty to jest tylko poczatek, potem wypromuje sie zgode na sluby homo i w
        koncu na homoeksperymenty z wychowaniem bogu ducha winnych
        adoptowanych dzieci dzieci. A potem jest juz etap naciekawszy : wymuszenie
        przez zwolennikow "tolerancji" prawnego nakazu "nietolerancji" polegajacej
        na
        zakazie i karaniu wszelkich przejawow "homofobii" - juz jest na ten temat
        dyskusja we Francji i predzej czy pozniej przejdzie. Zreszta jest to
        kuriozum
        bo jesli "fobia" to strach przed czyms , to bardzo demokratyczne ze chce sie
        karac za strach! Proponuje, aby karac ciezkim wiezieniem tez za
        klaustrofobie,
        manie przesladowcza, etc. Tak jak ma wygladac docelowa "tolerancja" w
        wydaniu
        tych co dzis sa podobno "przesladowani" i maszeruja z poparciem mediow.
        • ukropp Re: Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 28.11.05, 23:08
          wlacz trwam. tato mowi...
          • ronlen2 Re: Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 28.11.05, 23:52
            ma racje.
        • olias fakt! środki masowego rażenia w niedzielę 28.11.05, 23:58
          dostawały orgazmu relacjonując wiece parunastu głupków.
          (p.s. nie wiwecie - czy wolno jeszcze używać słowa "orgazm", czy też jest to
          słowo symbolizujące zniewolenie ble, ble,ble,ble ...?).
        • terraya Re: Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 29.11.05, 08:06
          W Kanadzie "wesolki" najpierw chcialy slubow cywilnych,gdy juz im to
          liberalowie tylnymi dzrzwiami zalatwili to teraz domagaja sie od roznych
          kosciolow (niektore protestanckie na to poszly) slubow koscielnych!!!
          Wciaz im malo praw..teraz chca wprowadzic przedszkolne i szkolne wychowanie
          homo-seksualne by dzieciaki, ktore sa mniej poinformowane wiedzialy. ze dwoch
          tatusiow albo dwie mamusie to absolutnie normalne nawet bardziej normalne niz
          rodziny heteroseksualne.Niektorzy pedzie juz nawet mowia ze "enough is enough"
          Sodomia i Gomoria!!!
          • ammon86 Re: Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 29.11.05, 09:58
            terraya napisał:

> W Kanadzie "wesolki" najpierw chcialy slubow cywilnych,gdy juz im to
            > liberalowie tylnymi dzrzwiami zalatwili to teraz domagaja sie od roznych
            > kosciolow (niektore protestanckie na to poszly) slubow koscielnych!!!
            > Wciaz im malo praw..teraz chca wprowadzic przedszkolne i szkolne wychowanie
            > homo-seksualne by dzieciaki, ktore sa mniej poinformowane wiedzialy. ze dwoch
            > tatusiow albo dwie mamusie to absolutnie normalne nawet bardziej normalne niz
            > rodziny heteroseksualne.Niektorzy pedzie juz nawet mowia ze "enough is enough"
            > Sodomia i Gomoria!!!

I własnie tego się boję... najpierw gadanie o wolności słowa i prawie do manifestacji, a potem, krok po kroku, coraz więcej i więcej, aż w końcu zrobią z nas drugą Kanadę...
          • ant07 Re: Juz wiemy na czym polega "tolerancja"? 29.11.05, 13:50

> W Kanadzie "wesolki" najpierw chcialy slubow cywilnych, gdy juz im to
            > liberalowie tylnymi dzrzwiami zalatwili to teraz domagaja sie od roznych
            > kosciolow (niektore protestanckie na to poszly) slubow koscielnych!!!

Gejowski postulat slubow ... hm, a co, bez slubu nie mozna? Grzech? Coz to za
            Ciemnogrod ci geje, calkiem jak fundamentalisci, ktorzy wszystko chca po Bozemu.
            No prosze, juz nie moga bez slubow, a wydawaloby sie tacy swiatowi, europejscy,
            belgijscy, liberalni i wyzwoleni. Jak jednak co do czego przyjdzie to
            parafianszczyzna i koltuneria.

> Wciaz im malo praw..teraz chca wprowadzic przedszkolne i szkolne wychowanie
            > homo-seksualne by dzieciaki, ktore sa mniej poinformowane wiedzialy. ze dwoch
            > tatusiow albo dwie mamusie to absolutnie normalne.

Podobno w krajach pionierskiego eksperymentu, gdzie zezwala się gejom i lesbijka
            na adopcję dzieci (Szwecja),zaobserwowano juz pierwsze skutki. Lesbijki chetniej
            adoptuja dziewczynki, zas geje - chlopców. Konieczny chyba bedzie jakis urzad
            zwalczajacy pedofilie. Chyba ze tamtejszy ustawodawca zarzadzi, ze pedofilia
            dotyczy tylko orientacji hetero. To mozliwe.

• jasia04 Święta racja euro 67! 29.11.05, 09:25
          A le soir nie pierwszy raz posłużył się polskim nazwiskiem,żeby szkalować
          Polskę (patrz artykuły po śmierci papieża).
          A.
        • paszczakowna1 Kto ma psyche tak delikatna 29.11.05, 09:54
          ze ulegnie ona nieodwracalnemu uszkodzeniu pod wplywem widoku ludzi niosacych
          transparent z napisem 'Stop homofobii - Stowarzyszenie gejow i lesbijek'?

Po lekturze postow tutaj mam paru kandydatow (euro67 na poczatek), ale
          przyznajcie sie wprost - prosze sie wpisywac. Moze zorganizujecie sobie grupe
          wsparcia?
        • verushka1 Re: Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 29.11.05, 13:45
          euro67 napisał:

> Marsze "wolnosci" sa prowokacja polegajaca na narzucaniu sie spoleczenstwu z
          > wlasna orientacja seksualna. Problem polega na tym ze dla wiekszosci
          > spoleczenstwa STOSUNKI HOMOSEKSUALNE SA NIE NATURALNE, NIE ETYCZNE, NIE
          > HIGIENICZNE I NIEAPETYCZNE! Ale nie, wg. ich organizartorow trzeba "ciemnej
          > wiekszosci" wmowic ze jest dokladnie odwotnie.

czesc spoleczenstwa ktorej tak sie wydaje nie musi uczestniczyc w marszach.
          komus innemu moze sie wydawac ze nieapetyczne sa wspierane przez solidarnosc
          rozroby gornikow rolnikow czy pielegniarek - ale nikt nie zabrania im
          wystepowania w obronie swoich praw. te demonstracje nie promuja homoseksualizmu
          jako takiego - tu chodzi o prawa mniejszosci istniejacych. bez tego nie
          bedziemy krajem w pelni demokratycznym (zreszta zakazywanie parady bylo wbrew
          konstytucji)

A moze "ciemna wiekszosc" tez
          > ma
          > prawo do tego aby nie byc co rusz poszturchiwana przez gejow, lesbijki,
          > Nieznalskie etc.? Ale nie "toreranci" tego nie "toleruja". Zostawy sprawy
          > intymne pieleszom domowym a nie obosmy sie z nimi! Czmu nie obnosza
          > publicznie z intymnymi narzadami? Zbyt szokujace? Tylko na razie...

osoby o pogladach konserwatywnych powinny domagac sie aby w jakichkolwiek
          paradach zabraniano zachowan obscenicznych czy wulgarnych (jakichkolwiek
          paradach!) natomiast nie moga nikomu odmawiac nikomu prawa do przeprowadzenia
          takiej manifestacji.

to nie sa parady demonstrujace poparcie dla jakiejs formy seksu - jest grupa
          osob w spoleczenstwie, ktora potrzebuje akceptacji spolecznej, oni istnieja i
          maja prawo to manifestowac. tworzymy spoleczenstwo nie tylko dla katolikow i
          konserwatystow. panstwo jest takze dla mniejszosci, dla liberalow, dla
          socjalistow, ktorzy istnieja w jego ramach - w innym przypadku moglibysmy
          zafundowac sobie obozy odosobnienia dla ludzi ktorzy nie reprezentuja glownego
          nurtu.

> Niesty to jest tylko poczatek, potem wypromuje sie zgode na sluby homo i w
          > koncu na homoeksperymenty z wychowaniem bogu ducha winnych
          > adoptowanych dzieci dzieci. A potem jest juz etap naciekawszy : wymuszenie
          > przez zwolennikow "tolerancji" prawnego nakazu "nietolerancji" polegajacej
          > na zakazie i karaniu wszelkich przejawow "homofobii" - juz jest na ten temat
          > dyskusja we Francji i predzej czy pozniej przejdzie.

ani sluby ani prawo do adpocji nie sa celem. to raczej powinno zmierzac w
          kierunku tolerancji, spoleczenstwa w ktorym kazdy potrafi akceptowac innych. po
          co nienawisc do ludzi ktorzy czyms sie od ciebie roznia, czy strach przed nimi?
          • ant07 Re: Juez wiemy na czym polega "tolerancja"? 29.11.05, 13:59
            "Osoby o pogladach konserwatywnych powinny domagac sie aby w jakichkolwiek
            paradach zabraniano zachowan obscenicznych czy wulgarnych (jakichkolwiek
            paradach!) natomiast nie moga nikomu odmawiac nikomu prawa do przeprowadzenia
            takiej manifestacji. "

Konstytucja mowi o wolnosci manifestowania pogladow, nie zas postaw. To roznica.
            Dlatego zakazano pierwsza demonstrtacje w Poznaniu. Następne były juz pod
            hasłami wolnosci demonstrowania, wiec na nie zezwolono. Ale i tu sa
            ograniczenia, czy mozna wydac zezwolenie na demonstracje pod haslami
            faszystowskimi, komunistycznymi, albo żądaniami zalegalizowania tortur itp.
      • homophob_and_racist [...] 28.11.05, 22:37
        • przypadek Re: Belgijski "Le Soir" MAMY DOSYC pl!!!!!!!!!!!! 28.11.05, 22:46
          Jak to? Opowiedz bliżej, jak to się odbywa, bo mnie zaciekawiło... Chłop chłopa
          w..? Co dokładnie się dzieje przy takim zbliżeniu?
          • polon2 Re: Belgijski "Le Soir" MAMY DOSYC pl!!!!!!!!!!!! 28.01.06, 07:12
            Jak jestes ciekawy chłopie jeden,to sam sprobuj i bedziesz wiedział.
      • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" MAMY DOSYC pl!!!!!!!!!!!! 28.11.05, 22:46
        Pamietaj, ze kto sieje wiatr, burze zbiera! Nie uciekniecie przed nia!
        • werter-6 [...] 29.11.05, 07:41
      • matador10 Re: Belgijski "Le Soir" MAMY DOSYC pl!!!!!!!!!!!! 29.11.05, 09:26
        dox1 napisał:
        > To zaden belkot, to jest wizja realna o polaczkach, niechodzi wylacznie o gejow

A jakiej ty jesteś narodowości? Nie wstydź się - podaj. Założe się, że z narodu wypranego.
    • haen1950 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:03
      Stanowczo powinniśmy wystąpić z UE. Nie bedzie Belg pluł nam w twarz.
      • haen1950 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:04
        Jaja przez łzy sobie robię.
      • alterpars Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:05
        Masz racje a ja w Europie nie musialbym sie wiecznie wstydzic za Wasz kraj. Tez
        jestem za wystapieniem Polski z UE. A najlepiej UE zrobi jak Polske z UE wyp..
        • rezoon [...] 28.11.05, 22:22
          • singleman Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 06:07
            No to ja też jestem zdrajcą. Ale coż znaczy słowo zdrajca? Tam moja ojczyzna ,
            gdzie moja kasa, rodzina i fajne życie. Za Olszynkę Grochowską i jej
            przyszłego prezia elekta nie mam zamiaru umietrać.:-))
            • rezoon Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 07:57
              nie pocieszę cię. jestem przeciwnikiem kaczek, ale to nie znaczy, że z tego
              powodu zmienię sobie ojczyznę.
        • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:47
          Ktos inny zrobi to tobie zamiast UE.
        • marianna_777 Szansa dla PL podniesc oplaty za tranzyt UE-Rosja 28.11.05, 23:16
          _______________W OBIE STRONY___________

alterpars napisał:

> Masz racje a ja w Europie nie musialbym sie wiecznie wstydzic za Wasz kraj.
          Tez
          > jestem za wystapieniem Polski z UE. A najlepiej UE zrobi jak Polske z UE wyp..
      • anna-dark Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderlandach.. 28.11.05, 22:18
        Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderlandach..

haen1950 napisał:

> Stanowczo powinniśmy wystąpić z UE. Nie bedzie Belg pluł nam w twarz.
        • planeta123 Re: Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderland 28.11.05, 22:29
          anna-dark napisała:

> Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderlandach..
          >
          > haen1950 napisał:
          >
          > > Stanowczo powinniśmy wystąpić z UE. Nie bedzie Belg pluł nam w twarz.

Jestes chorym czlowiek, i gdzie bedziesz zyl ??????
          W Ameryce, Ona jak potrzebuje to placi, a jak nie to nie.
          Dolar slaby, paliwo drogie i po to byli w Iraku
          • anna-dark Re: Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderland 28.11.05, 22:31
            Cenzura GW = Białoruś + Łukaszenka
            • jaruzel2 Re: Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderland 28.11.05, 22:36
              Kiedy będzie jakaś akcja protestacyjna przeciwko cenzurze na forum GW?
              Niedawno się Białorusią przejmowali...
              • amdrzej11 Re: Belgia? To kraj? Jakiś wypierdek po Niderland 28.11.05, 22:48
                Cenzura tutaj zawsze byla, jest i bedzie! Nie wiem czy jestes naprawde
                zaskoczony, czy udajesz?
      • janusz36 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:29
        to nie Belg; to polska szuja na usługach; taki bezpaństwowiec, bez wartosci i
        honoru; włąsciwie nie polska, tylko w polsce zrodzona
        • przypadek Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:50
          Opowiedz coś o sobie, Polski Patrioto. Cóżeś takiego wielkiego dla tej swojej
          ojczyzny zrobił.
        • julko Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 06:10

Czy ten dziennik współpracuje z Gazetą Wyborczą ?.Wiemy czyje to paszkwile.

Opolskiego BARONA.Zgroza.
    • johnny_p Czy EU to (tylko) gay & lesbian club? 28.11.05, 22:05
      Czy podstawowa idea Europy to to, by mozna bylo nie tylko od przodu, ale i od
      tylu, niezaleznie od plci, wieku i gatunku?

Po to bylo tylu zabiegow, negocjacji, konstytucji?

Robert Schuman przewraca sie w grobie.
      • olias a to jedź tam i znajdź dziecie białe 28.11.05, 23:55
        w tamtych krajach chyba faktycznie większość jest mniejszością, przynajmniej w
        społeczności europejskiej. Tam po prostu nie zobaczysz dziecięcia pochodzenie
        europejskiego.
        (proszę wymiar sprawiedliwości UE o wyrok w zawieszeniu za bezczelność
        rozróżniania ras; wiem że jestem bydlę, co na to poradzę).
    • bajusz Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:06
      Popieram "Le Soir". Coś trzeba zrobić z zakutymi łbami neo-Sarmatów i pseudochrześcijan.
      • zenon5 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:14
        A moze by tak belgow wyrzucic z Uni,jak sie poslucha kawalow o belgach we
        francji to staje sie jasne kto jest kto.Kiedys szwajcaria budowala swoj mit,a w
        rzeczywistosci byla latami na kroplowce pokaznej dolarowej wstrzykiwanej przez
        ONZ,teraz role sie zmienily ,bruksela,instytucje unijne,czas kiedy karla
        poproszono do tanca,ZALOSNE!!!!!!!!!!!!!!!
        • diabelek_x Niejaki Kuczkiewicz krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:39
          Prosze przeczytac dokladnie komentowany artykul.
          Ani Kuczkiewicz ani gazeta w ktorej Kuczkiewicz pracuje nie reprezentuje
          wiekszosci Belgow!
          "(...)najważniejszy francuskojęzyczny dziennik w Belgii, w redakcyjnym
          edytorialu pióra Jurka Kuczkiewicza, szefa działu zagranicznego w "Le Soir",
          domaga się od unijnych przywódców, by przywołali nowe polskie władze do
          porządku."
          • marianna_777 Kto zacz Kuczkiewicz, ze krytykuje Polske? 29.11.05, 05:00
            • julko Re: Kto zacz Kuczkiewicz, ze krytykuje Polske? 29.11.05, 06:14

Czy to współpracownik MICHNIKA ?.

• ant07 Re: Kto zacz Kuczkiewicz, ze krytykuje Polske? 29.11.05, 14:08
                > Czy to współpracownik MICHNIKA ?.

Nie, to tylko przeciwnik demokracji. Zdaniem tego pana, niektóre kraje nie moga
                soobie wybrac rządu takiego jaki chcą. A po drugie, niektore lewicowe dogmaty
                awansowaly (prawem kaduka) do ogolnoeuropejskich standardow. Bruksela jest
                lewicowa. Gdyby było odwrotnie i w stolicy UE dominowała prawica, słowo Bruksela
                uzywane byłoby zamiennie z Ciemnogrodem.
        • cynik9 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 00:58
          zenon5 napisał:

Kiedys szwajcaria budowala swoj mit,a w
          > rzeczywistosci byla latami na kroplowce pokaznej dolarowej wstrzykiwanej przez
          > ONZ,teraz role sie zmienily ,bruksela,instytucje unijne,czas kiedy karla
          > poproszono do tanca,ZALOSNE!!!!!!!!!!!!!!!

zalosne to jest twoje pierzenie o kroplowce onz. szwajcaria jest czlonkiem onz
          dopiero od 2002 a te pare instytucji ktore sie tam ulokowaly wczesniej sa
          predzej altruistyczna dzialalnoscia niz zaplanowanym zrodlem dochodu.
      • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:49
        Podaj lapke temu homoseksualiscie noszacemu polskie nazwisko, ktory to napisal!
    • janwu Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:10
      SAM JESTES CHORY. Osobiscie brzydze sie gejowszczyzna. Ale to ich sprawa. W
      histori ludzkosci bylo wielu gejow ktorym zawdzieczamy kulture, cywilizacje i
      prawa dnia dzisiejszego. DAJ IM ZYC
      • janusz36 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:22
        co ty pieprz...
        a kto im nie daje żyć?
        ktoś komuś sprawdza stan osobowy w łóżku!!!!!! wsadza za kratki???? a niech
        robią co chcą!!!!!!
        jak facet idzie do łóżka z kobietą, to w imię swojej wolności nie robi chyba
        potem z tego manifesacji na ulicy
        skoro nikt im nie zabrania tej ich sodomii, mogą sobie ja rozstrzygać we
        własnych sumieniach, to po chu... ja czy moje dziecko mam słuchać na ulicach
        ich zwierzeń sexualnych!!!!!
        ale, tym ciotom nie wystarczy wolność uprawiania sexsu z osobą tej samej płci,
        muszą jeszcze wyjść na ulicę i wszystkim opowiedzieć z kim wolą się
        pierd...lić; czy nie naruszają wtedy mojej wolności w miejscu publicznym???
        • rezoon [...] 28.11.05, 22:28
          • jaruzel2 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:37
            a podobno jakiegoś geja - ktoś mi mówił wyrzucono z pracy za molestowanie.
            A była to firma niemiecka!
        • u2u2u2 no logo 29.11.05, 14:04
          Dyskusja na GW sięgnęła rynsztoka. Jest gorzej niż na onecie.
          Kto ci na marszu równości pokazał d*pę? Kto ci opowiadał o swoich praktykach
          seksualnych? Kto? Jedynymi osobami używającymi odniesień do praktyk seksualnych
          i to wszyscy wiemy w jak wurgarny i agresywny sposób byli pseudokibole.
          Rozumiem, że to ich popierasz, że to ich i RM uważasz za ostoję zdrowia
          moralnego tego społeczeństwa?
          Co ci przeszkadza, że osoby, które rzekomo tolerujesz chcą mieć takie same
          prawa jak ty? Odpowiem ci: bo się boisz. Boisz się, że cię strącą z pozycji
          heteroseksualnego pana i władcy, że nie będziesz mógł bezkarnie obrażać innych.
          Tak jak kiedyś mężczyźni bali się, że kobiety będą chronione prawem, będą miały
          prawo głosu. No i stało się. I wielu jest z tego niezadowolonych, bo zamiast
          dyskutować, lepiej ciemiężyć.
          • marianna_777 Re: no logo? Raczej NO LOGIC 29.11.05, 14:27
            u2u2u2 napisał:
            > Co ci przeszkadza, że osoby, które rzekomo tolerujesz chcą mieć takie same
            > prawa jak ty? Odpowiem ci: bo się boisz. Boisz się, że cię strącą z pozycji
            > heteroseksualnego pana i władcy, że nie będziesz mógł bezkarnie obrażać
            innych.

Co to sa te rowne prawa? Dlaczego maja byc rowne dla "innych"?
            Indywidualne - prosze bardzo, glosu, kredytu, zrzeszania - a czemu nie?
            Rodzinne (nie dotyczy) - malzenstwa, dziedziczenia, adopcji, pracy z dziecmi i
            mlodzieza - na pewno nie!
      • rezoon Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:27
        człeku, czy ktoś nastaje na ich życie ? to nagonka. Wcale nie muszę popierać ich
        chorych wieców i to wcale nie znaczy, że jestem nietolerancyjny. Geje także
        wykorzystują moment wszyscy są bowiem wyczuleni na to jak zareagują
        konserwatyści/populiści.

janwu napisał:

> SAM JESTES CHORY. Osobiscie brzydze sie gejowszczyzna. Ale to ich sprawa. W
        > histori ludzkosci bylo wielu gejow ktorym zawdzieczamy kulture, cywilizacje i
        > prawa dnia dzisiejszego. DAJ IM ZYC
        • pio41 Re: DZIKI KRAJ, DZIKIE OBYCZAJE 29.11.05, 15:42
    • w11mil A propos Belgii 28.11.05, 22:14
      Jak teraz próbuję skojarzyć sobie coś Belgią, to jedyne nazwisko jakie
      przychodzi mi na myśl to Marc Dutruox
      • przypadek Re: A propos Belgii 28.11.05, 22:53
        Być może geje nie muszą obnosić się ze swoją orientacją, ale Ty swoim
        wykształceniem - bezwzględnie.
      • gem58 Re: A propos Belgii 28.11.05, 23:02
        no rzeczywiscie, cale szczescie ze w polsce pedofilia nie wystepuje ...
        • w11mil Re: A propos Belgii 28.11.05, 23:06
          gem58 napisał:

> no rzeczywiscie, cale szczescie ze w polsce pedofilia nie wystepuje ...
          Pewnie występuje ale na szczęście nie taka jak w Belgii
    • pikot2 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:16
      chyba w demokratycznym państwie każdy ma prawo do pokojowego gromadzenia się.
      Artykuł nie jest zbyt mądry, ale niech wszyscy się zastanowią czy to jest ok,
      że jedna osoba decyduje czy inni mogą urządzić demontrację w kraju
      demokratycznym.
    • donkichot54 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:19
      Jak sie czyta niektore komentarze ...
      to jedyny wniosek .. jednak Polska blizej Azji i Bialorusi.
      Cos w rodzaju drugiego Iranu czy Iraku. Oba kraje byly swego czasu bardzo
      zwiazane ale tylko politycznie z USA.
      • janusz36 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:26
        już może, niech ci intelektualiści skończą z mądościami o gorszej Azji i
        wspaniałym zachodzie do którego nam tak daleko; uważają się za takich mądrych i
        nowoczesnych a potrafią posługiwać sie tylko prymitywnymi stereotypami; w
        tej "lepszej Europie" całymi tygodniami palono ostatnio setki samochodów - to
        nie twoja Azja??? to nie wstyd? to ten wielki standard cywilizacyjny do którego
        ponoć tak am daleko???
        • diabelek_x Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:43
          Dziennikarz "Le Soir "- Kuczkiewicz tego nie dostrzegl :-(
    • rezoon Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:19
      no nie to już przesada - mam kochać gejów, bo mi belgia tak karze - wolnoć tomku
      w swoim domku
      • gmanchuel Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 23:52
        Nic nie rozumiesz Rezoon !
        Chodzi o WSZYSTKICH praw czlowieka i o przyslosci Unii Europejskiej !
        I Belgia ma prawo tak mowic i nawet to tylko poczatek marginalizacji Polski na
        miedzynarodowej arenie !
        • marianna_777 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 05:03
          gmanchuel napisał:

> Nic nie rozumiesz Rezoon !
          > Chodzi o WSZYSTKICH praw czlowieka i o przyslosci Unii Europejskiej !
          > I Belgia ma prawo tak mowic i nawet to tylko poczatek marginalizacji Polski
          na
          > miedzynarodowej arenie !

Co mowi Belgia, to niekoniecznie co mowi Kuczkiewicz, czy jak mu tam, z dzialu
          zagranicznego Lesuara
        • ant07 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 15:18
          > Chodzi o WSZYSTKICH praw czlowieka i o przyslosci Unii Europejskiej !

A gdzie jest powiedziane, że UE ma miec na wieki charakter skrajnie lewicowy?

> I Belgia ma prawo tak mowic i nawet to tylko poczatek marginalizacji Polski na
          > miedzynarodowej arenie!

A jaka Belgia konkretnie? A co mówi na ten temat np. prawica belgijska? Czy
          afery pedofilskie nie dały Belgom do myślenia na temat granic permisywizmu?
    • redsmoq niedopsz... 28.11.05, 22:19
      Ta propaganda lewicowych mediow zachodniej Europy zaczyna przypominać temat
      'polskie obozy koncentracyjne'. Ciekawi mnie, kto za tymi informacjami stoi?
      Ja nic nie sugeruje :)
      • bombay_saphire Re: pewnie beret Ci opadl na oczy .. i dlatego nie 28.11.05, 22:24
        mozesz zobaczyc, kto za tym stoi ;-))))
        • redsmoq Re: pewnie beret Ci opadl na oczy .. i dlatego ni 28.11.05, 22:33
          bombay_saphire napisał:

> mozesz zobaczyc, kto za tym stoi ;-))))

Mój beret jest bardziej 'trendy' niż Twoja czapka uszanka i walonki ;]
      • zenon5 Re: niedopsz... 28.11.05, 22:25
        spojrzmy troche dalekosieznie,zaczyna sie od demonstracji
        homoseksualistow,przebakuje sie juz o odbiorze prawa glosu krajom z rzekomymi
        tajnymi wiezieniami CIA,czy to was nie niepokoji????????????
        • marianna_777 Moze nie byc potrzeby renegocjacji akcesji do UE 29.11.05, 04:51
          jak sie ten caly burdel rozpieprzy w trzy dupy.

Obcinanie budzetu i funduszy pomocowych - plac, plac, plac
          Odbieranie prawa glosu
          Czas Nicei uplywa - licznik tyka (cos tak w 2012 ? )
          Konstytucja o kant ... potluc
          UK chce rabatow
          Francuskie auta latwo zapalne
          Niemcy kombinuja z Putinem w/s gazrurki
          Wlosi chca WYCHODZIC z Euro
          No, i co by tam jeszcze .... ???

• marianna_777 Sie uczepili Poznania, a tu marsze w calej Polsce 29.11.05, 04:59
    • igel1 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:25
      I bardzo dobrze brawo!!!!! nareszczie reakcja jakiej sie mozna bylo
      spodziewac...<<<Lamanie prawa przez populistyczne wladze polskie bedzie nie
      raz jeszcze gleboko niepokoily wolne narody europy zachodniej.
      Ma nadzieje ,ze zacznie sie tez oficjalna krytyka neofaszystowskiej MW odlamu
      LPR no skrajnie nacjonalistycznych pogladach .

Przygladac sie mozna ale jak dlugo...trzeba tez wyciagac konsekwencje.
      • krystin3 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:35
        Jakoś nikt nie zauważył że artykuł w belgijskim "Le Soir" napisał nie Belg ale
        tylko Polak (ciekawe czy farbowany ?)
      • ant07 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 15:26
        > I bardzo dobrze brawo!!!!! nareszczie reakcja jakiej sie mozna bylo
        > spodziewac...<<<Lamanie prawa przez populistyczne wladze polskie b
        > edzie nie
        > raz jeszcze gleboko niepokoily wolne narody europy zachodniej.
        > Ma nadzieje ,ze zacznie sie tez oficjalna krytyka neofaszystowskiej MW odlamu
        > LPR no skrajnie nacjonalistycznych pogladach .
        > Przygladac sie mozna ale jak dlugo...trzeba tez wyciagac konsekwencje.

Wypowiedź na poziomie materiałów agitacyjnych z czasów PRL. Czy ktos z twojej
        rodziny nie był aby lektorem KC? To wyjaśniałoby swobodę tej mentalnej migracji
        z totalitaryzmu politycznego w kierunku poprawności politycznej i dalej - ku
        granicom absurdu i lewicowego zidiocenia.
    • jerzy.kosecki Re: nie wiem, co o tym sądzić !? 28.11.05, 22:29
      Jestem za równymi prawami dla wszystkich niezależnie od rasy, płci, religii,
      ale nie mogę objąć umysłem o co w tym wszystkim "Europejczykom" chodzi !
      Przysięgam, że mówię prawdę, nie wiem ! Moje poczucie przynależności do świata,
      w którym istoty ludzkie, przestrzegają norm (praw) boskich i naturalnych, nie
      przyjmuje, a wręcz odrzuca, że homofilia moze być sankcjonowana prawem do
      zwierania slubów, i adopcji dzieci, dla tych ludzi, przy całym szacunku do ich
      prawa wyboru partnera do życia. Jestem zdezorientowany, i nie wiem dokąd świat
      zmierza.
      • gwoopie Chcesz zrozumiec siebie i innych???? 28.11.05, 22:39
        Dawniej byly bajki Ezopa, ale z czasem tak zdziecinnialy, bo i swiat poszedl
        naprzod, ze dorosli malo z nich moga skorzystac.

Poczytaj Idries Shah'a. Pare tytulow jest po polsku, w tym wydane przez
        wydawnictwo zakonne "Opowiesci derwiszy".

Zrozumiesz siebie, a przez to i innych. Wszystko w jezyku praktycznej
        psychologii (w USA wiele uniwersytetow uzywa Shah'a na wydzialach psychologii).
        Wszystko bez polityki i ideologii. W ZADNA strone!!!! Ani na lewo, ani na
        prawo, ani w gore czy w dol.

W innych jezykach (ponad 20), znajdz na Google.

Jesli czytasz po angielsku zob. na www.Best.Book.Buys.com "Battle for the Mind"
        Williama Sargant'a. Podtytul duzo Ci powie.
    • toberson Re:Znowu Gazeta plotki pisze!!!! 28.11.05, 22:32
    • euro67 Belgo-pedo 28.11.05, 22:32
      Jak pokazala najnowsza histori to wlasnie Belgia celuje w njgorszych bo
      mordeczych pedofilii. Ale aferom ukreca sie leb bo sa w nie zamieszani wysocy
      urzednicy rzadow krajow belgijskich, UE i NATO i innych sekretnych organizacji
      (tak troche jak mozna to bylo zobaczyc w ostatnim fimie Kubricka). Moze
      dociekliwy dziennikarz o polskobrzmiacym nazwisku najpierw pozamiatal by troche
      u siebie?
      • zenon5 Re: Belgo-pedo 28.11.05, 22:40
        I o tym trzeba glosno mowic,moze zamiast sie onanizowac umyslowo na
        przyglupawych forach zaczniemy wysylac emaile do le soir????
    • nemo123 zastanow sie - jaki moze byc cel tych manifestacji 28.11.05, 22:32
      to czasami pozwala zrozumiec ten niedoskonaly swiat troche lepiej,

wymysl takie praktyczne cele tych manifestujacych,
      potem sie zastanow ktore z nich moga byc osiagniete,
      skresl te nierealistyczne,
      bedziesz mial liste punktow ktore mowia o co wlasciwie tym "chorym" chodzi...

moze np. o cos takiego abstrakcyjnego jak tolerancja?
      albo prawo do zycia tak jak sie chce?

Dla wszystkich domoroslych milosnikow moralizowania, walki o czystosc bla bla
      bla bla bla ... ciekawy watek do rozwazan moze tez dodac list do Koryntian 13:1-
      10

Polecam.

Serdeczne
      • jaruzel2 Re: zastanow sie - jaki moze byc cel tych manifes 28.11.05, 22:42
        Jednego kolegę zaczepiał homo na dworcu, ni w pięć ni w dziewięć podszedł i
        złożył propozycję.
        Kolega odparł mu : "spier..." - czyli był nietolerancyjny, bo powinien
        powiedzieć: "nie, dziękuję".
        • monster1972 no wlasnie tak powinien odpowiedziec... 28.11.05, 22:48
          i ja tez chyba 2-3 razy tak odpowiedzialem...

powiedzialem.. nie, kolego.. nie ten adres

nie pobilem tych ludzi choc przewagę fizyczną mialem nad kazdym znaczną

wiem... prawdziwy maczo powinien "zboczenca" skopac i do krwi sprac... inaczej
          nie bedzie juz prawdziwym maczo... jak on sie kolegom pokaze, tym od "kur..a,
          co u ciebie heniek.. wyje..ales te kryske wczoraj czy nie"...

rzeczywiscie, takim trudno inaczej... jak nie pobija "pedala" to i ksiadz moze
          niechacy z rozpedu odpuszczenia nie dac:-)

zalosne z was palanty, tzw. prawdziwi faceci...

jestem facetem hetero i ateistą...:-) i nie musze bic homoseksualistow, by
          sobie samemu udowodnic, ze jestem ok

;-)
          • jaruzel2 Re: no wlasnie tak powinien odpowiedziec... 29.11.05, 01:14
            dobra, ale ja nie mówiłem o biciu!

Choć gdybyś podszedł z bezpośrednią propozycją seksualną do laski nieznajomej
            na dworcu, a pech chciał, że trafiłbyś na les to dostałbyś po mordzie albo
            porządnie by Cię zwyzywała.
            A to znaczy, że les są nietolerancyjne!?
            :)
            Znam lesby i wiem, że facetów nienawidzą, więc....
      • jerzy.kosecki Re: nemo123 28.11.05, 22:57
        piszesz "albo prawo do zycia tak jak sie chce" przecież nie jesteś na bezludnej
        wyspie !? Społeczeństwo wykształca normy, których musisz przestrzegać. Inaczej
        to chaos, moralny, prawny i w końcu walka wszystkich, przeciwko, wszystkim. Czy
        o to chodzi !? Dla mnie jesteś moim bratem (siostrą), i mnie nie musisz się
        bac, anie mnie przekonywać, że mam Ciebie szanować. To jest moja norma. O co Ci
        chodzi. Jeśli możesz wytłumacz !
        • nemo123 Re: nemo123 28.11.05, 23:45
          > piszesz "albo prawo do zycia tak jak sie chce" przecież nie jesteś na
          bezludnej wyspie !?

zgoda, ale jezeli jakies zachowanie nie szkodzi innym to dlaczego trzeba zaraz
          na bezludna wyspe...

> Społeczeństwo wykształca normy, których musisz przestrzegać.

hmm, zauwaz ze te normy "ktore musimy przestrzegac":

1. nie zawsze maja kontakt z rzeczywistoscia - np. spoleczenstwo, spolecznosc
          jak i pojedynczy ludzie ma sklonnosc do ignorowania pewnych zachowan, stad
          tolerowanie wielu patlogiczych zachowan jak ostatnio naglosniane katowanie
          dzieci itp. - okazuje sie, ze to nie pojedyncze przypadki
          2. normy spoleczne zmieniaja sie (widze tutaj jakis konflikt - skoro sie
          zmieniaja to jak moga reprezentowac jakies wyzsze np. boskie, ponadczasowe czy
          jak je zwal wartosci?; a jezeli ich nie reprezentuja - to moze nie warto ich
          traktowac jako swietosc i je troche zreformowac jesli trzeba?)
          3. wiele cywylizowanych spoleczenstw wychowalo sobie "wybitnych" przywodcow
          (Hitler np.) i jakos same normy nie pomogly; normy sa tylko spuscizna po
          poprzednich pokoleniach - podziekujmy im za dotychczasowy wklad, a potem
          zdecydujmy jak MY TERAZ chcemy zyc

> to chaos, moralny, prawny i w końcu walka wszystkich, przeciwko, wszystkim.
          > Czy o to chodzi !?

moze, ludzie rzeczywiscie by sie pozabijali gdyby nie bylo panstwa, prawa itp.
          mysle jednak, ze nie zawsze i nie wszyscy;
          zalozmy, ze normy sa potrzebne do zachowania ladu, porzadku itp. - ale moze nie
          wszystkie? moze mozemy sie pozbyc gorsetu tych niepotrzebnych? moze pewne normy
          sa tak z przezwyczajenia, albo pomimo walorow praktycznych sa niezbyt ludzkie;
          moze ludzie dorosli do troche wyzszego etapu - gdzie kwestie prokreacyjne ida
          na dalszy plan a bardziej istotne stanie sie szanowanie innch (ostatecznie jest
          nas coraz wiecej, mamy coraz wieksze mozliwosci, dobrze by bylo bysmy zaczeli
          sie szanowac i lubic nawzajem, zanim sie nie pozabijamy)

> Dla mnie jesteś moim bratem (siostrą), i mnie nie musisz się
          > bac, anie mnie przekonywać, że mam Ciebie szanować. To jest moja norma.

no tak, wiedzialem, ze sie tak skonczy :D

a bardziej serio, gdyby wszyscy ludzie szanowali innych - prawdopodobnie nie
          bylo by manifestacji (podejrzewam, ze homoseksualisci nie roznia sie tak bardzo
          od reszty i wola siedziec w cieplym mieszkaniu lub pojechac na narty zamiast
          stac na mrozie, trzymac w rekach drewniane patyki i odmrazac sobie to i tamto)
          • cubzas Re: nemo123 29.11.05, 05:27
            Dziekuje Ci za Twa wypowiedz. Znaczy, ze sa na tym forum ludzie, ktorzy maja cos
            do powiedzenia i potrafia to uargumentowac, a nie tylko belkocza slogany i
            rzucaja wyzwiska.
            Dodalbym jeden punkt do Twoich trzech.
            4. Spoleczenstwo moze myc nieswiadome lub obojetne wobec norm spolecznych ktore
            samo teoretycznie tworzy. Na przyklad istnieje norma nie kradnij, a i tak ludzie
            oszukuja wypelniajac podatki (okradajac tym samym innych)
          • jerzy.kosecki Re: nemo123 29.11.05, 09:08
            Pięknie piszesz - jestem za. Nawet możesz wziąć ze swoim partnerem ślub. Ale
            przyznać Ci prawo do adopcji ? To już narusza normy boskie i ludzkie. Pragnę
            nadmienić, że jak byłem dzieckiem, to z siostrą, a nie z bratem .....bawiłem
            się "w tatusia i mamusię".
          • carlitos35 Podzielam i - 29.11.05, 11:01
            dziękuję !
    • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:34
      Musisz sie przyzwyczaic! Lobby homoseksualne tak latwo nie odpusci! Spojrz na
      zawzetosc i upor Gazety Wyborczej. Zachod to wszystko juz przerabial, teraz
      nasza kolej. Tak przynajmniej rozumuja homoseksualisci i reszta towarzystwa
      z nieswietego przymierza.
      • diabelek_x Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:48
        Polska ma teraz szanse nauczyc sie czegos na cudzych bledach.
    • homophob_and_racist [...] 28.11.05, 22:34
    • zygfryd.okrutny Belgijska histeria 28.11.05, 22:36
      i lewacka bigoteria, ktora ma kogos wystraszyc? I co zabiora nam glos w Unii, czy co? Co to za obce naciski i pouczania. Poslak jest krajem suwerennym i zyje 16 lat w demokracji, wywalczonej wlasnymi rekami. Nie bedzie nam Le Soir wprowadzal nowych zasad demokracji, bo modle nasz sluszny i sprawiedliwy.
      • marianna_777 Re: Belgijska histeria a Sprawy i Prawiedliwy 29.11.05, 04:57
        zygfryd.okrutny napisał:

> i lewacka bigoteria, ktora ma kogos wystraszyc? I co zabiora nam glos w Unii,
        c
        > zy co? Co to za obce naciski i pouczania. Poslak jest krajem suwerennym i
        zyje
        > 16 lat w demokracji, wywalczonej wlasnymi rekami. Nie bedzie nam Le Soir
        wprowa
        > dzal nowych zasad demokracji, bo modle nasz sluszny i sprawiedliwy.

Prawy i Sprawiedliwy - howgh!
        Berety mocherowe - tanio polecam
    • homophob_and_racist [...] 28.11.05, 22:38
      • bogdantadus UTOZSAMIASZ SIĘ Z NIĄ? SLUSZNIE !!! 29.11.05, 06:00
        (1) Moja sluzy mi rowniez do siedzenia.
        (2) Widzialem tez calkiem atrakcyjne do ogladania.
        (3) Jest tez czesto symbolem prymitywizmu, jak w Twoim wypadku.

Sa na pewno jeszcze inne ciekawe zastosowania - ciekawsze niz popierdywanie na
        forach.

• chilijczyk Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:38
      W pelni podpisuje sie pod komentarzem "Le Soir"... Kaczopolska staje sie jakims
      koszmarkiem. I to zarowno gospodarczo, jak ideologicznie. Kaczory gospodarczo
      lewicuja, ideologicznie faszyzuja. Makabra.
      • gwoopie Jak zrozumiec siebie i innych 28.11.05, 22:41
        Dawniej byly bajki Ezopa, ale z czasem tak zdziecinnialy, bo i swiat poszedl
        naprzod, ze dorosli malo z nich moga skorzystac.

Poczytaj Idries Shah'a. Pare tytulow jest po polsku, w tym wydane przez
        wydawnictwo zakonne "Opowiesci derwiszy".

Zrozumiesz siebie, a przez to i innych. Wszystko w jezyku praktycznej
        psychologii (w USA wiele uniwersytetow uzywa Shah'a na wydzialach psychologii).
        Wszystko bez polityki i ideologii. W ZADNA strone!!!! Ani na lewo, ani na
        prawo, ani w gore czy w dol.

W innych jezykach (ponad 20), znajdz na Google.

Jesli czytasz po angielsku zob. na www.Best.Book.Buys.com "Battle for the Mind"
        Williama Sargant'a. Podtytul duzo Ci powie.
        • enskw Re: Jak zrozumiec siebie i innych 28.11.05, 22:56
          moze pomocna w celu zrozumienia naszego miejsca w swiecie stanie sie ta ilustracja:

HOLANDIA - dozwolona aborcja,eutanazja,malzenstwa homoseksualne

EUROPA - tolerancja

POLSKA - brak umiejetnosci samostanowienia o sobie, nieposzanowanie do idealow o ktore walczyli obywatele tego kraju przez ponad 200 lat (wolnosc slowa)

BIALORUS,ROSJA - ogromna podatnosc na demagogie, sklonnosc do rzadow "silnorekich".

CHINY - homoseksualizm pod kara smierci

Nasze miejsce jest niestety blizej bialorusi niz europy z obecna mentalnoscia spoleczenstwa... bo blizej nam do sytuacji gdzie demagogia odnosi triumf nad zdrowm rozsadkiem, a fanatyzm religijny przybiera na sile.

Na szczescie granice sa otwarte a mlodzi ludzie nie beda cierpliwi wiecznie. Pojada tam,gdzie beda lepsze warunki DO ŻYCIA W SWOBODZIE WYPOWIEDZI.
          • jerzy.kosecki Re: enskw,owi 28.11.05, 23:10
            czy na tym forum, brak swobody wypowiedzi !? Czy nie wolno Ci głosić poglądów,
            nawet krzyczeć, że jesteś homo ! Ale jeśli, chcesz manifestować, że chcesz mieć
            prawo adoptować dzieci, to masz we mnie przeciwnika. Nie będę protestował, jak
            zamieszkasz, ze swoim partnerem, nawet jako mój sąsiad. Natomiast jeśli ktoś
            powie Ci, że "do gazu", albo wyrzuci cię z pracy to będę bronił Twoich praw.
            Możesz na mnie liczyć.
          • ammon86 Re: Jak zrozumiec siebie i innych 28.11.05, 23:11
            Ta ilustracja powinna wyglądać trochę inaczej:

USA - najbogatszy kraj świata, szybki wzrost gospodarczy, religijne społeczeństwo i "nie" dla "małżeństw" i związków gejowskich (ostatnio niemal we wszystkich stanach wprowadzono poprawki do stanowych konstytucji o małżeństwie jako związku kobiety i mężczyzny)

CHINY - bardzo szybko rozwijająca się gospodarka, umiarkowanie konserwatywne społeczeństwo, brak "małżeństw" i tzw. paktów homoseksualnych, ale NIE KARANYCH śmiercią ani nawet więzieniem

EUROPA ZACHODNIA - pogrążona w marazmie gospodarka, zepsute moralnie społeczeństwa i entuzjazm wobec małżeństw homoseksualnych i adopcji przez nie dzieci.

faktycznie, wolałbym żeby Polska leżała daleko od Europy.
            • case7 Re: Jak zrozumiec siebie i innych 29.11.05, 07:12
              w Massechewschetts i Vermont malzenstwa homo sa legalne
          • olias mała poprawka odnośnie Polski 29.11.05, 00:06
            ... mojej ojczyzny.
            Wg. angielskiego historyka, Dewisa Normana twórcą obecnie rozumianej demokracji
            z instytucjami typu Prezydent, sejm - była Polska. Rzeczpospolita szlachecka.
            Z tym że wrogość do związków hetero nie jest już naszym wkładem.
          • olias wyjazd młodych Polaków ... gdzie? 29.11.05, 00:09
            tylko Anglia, Irlandia i Szwecja. Akurat te kraje, które nas nie szturchają.
            Inne kraje - w tym szczególnie uczące nas wolności Belgia, Holandia, Francja -
            jakoś nie zgadzają się na wolność zatrudnienia. Zabawne.
            • mysz_polna5 Re: wyjazd młodych Polaków ... gdzie? 29.11.05, 00:14
              olias napisał:

> tylko Anglia, Irlandia i Szwecja. Akurat te kraje, które nas nie szturchają.
              > Inne kraje - w tym szczególnie uczące nas wolności Belgia, Holandia, Francja -

> jakoś nie zgadzają się na wolność zatrudnienia. Zabawne.

No wlasnie!
              Ja wyjechalam troche dalej! Jestem na praktyce. Moze wroce?, zwlaszcza, ze
              chcialaby. Nie jestem lesbijka. Jestem normalna i tak traktuje zycie!
              • meritum3 Re: wyjazd młodych Polaków ... gdzie? 29.11.05, 00:20
                mysz_polna5 napisała:

> olias napisał:
                >
                > > tylko Anglia, Irlandia i Szwecja. Akurat te kraje, które nas nie szturcha
                > ją.
                > > Inne kraje - w tym szczególnie uczące nas wolności Belgia, Holandia, Fran
                > cja -
                >
                > > jakoś nie zgadzają się na wolność zatrudnienia. Zabawne.
                >
                >
                > No wlasnie!
                > Ja wyjechalam troche dalej! Jestem na praktyce. Moze wroce?, zwlaszcza, ze
                > chcialaby. Nie jestem lesbijka. Jestem normalna i tak traktuje zycie!

Jeżeli nie musisz nie wracaj dopuki rządzi Ryjdzyk - wielu , którzy wyjechali
                ongiś w pore uratowało swoje życie
                • mysz_polna5 Re: wyjazd młodych Polaków ... gdzie? 29.11.05, 00:29
                  meritum3 napisał:

> mysz_polna5 napisała:
                  >
                  > > olias napisał:
                  > >
                  > > > tylko Anglia, Irlandia i Szwecja. Akurat te kraje, które nas nie sz
                  > turcha
                  > > ją.
                  > > > Inne kraje - w tym szczególnie uczące nas wolności Belgia, Holandia
                  > , Fran
                  > > cja -
                  > >
                  > > > jakoś nie zgadzają się na wolność zatrudnienia. Zabawne.
                  > >
                  > >
                  > > No wlasnie!
                  > > Ja wyjechalam troche dalej! Jestem na praktyce. Moze wroce?, zwlaszcza,
                  > ze
                  > > chcialaby. Nie jestem lesbijka. Jestem normalna i tak traktuje zycie!
                  >
                  > Jeżeli nie musisz nie wracaj dopuki rządzi Ryjdzyk - wielu , którzy wyjechali
                  > ongiś w pore uratowało swoje życie

Nie sadze, ze Rydzyk jest strachem na wroble, czy tez na inne ptactwo.
                  Wyobraz sobie, ja uwazam, ze on w pewnym sensie pomaga! A wiesz dlaczego? Dla
                  przeciwwagi! To wszystko!
          • marianna_777 Re: Jak zrozumiec siebie i innych 29.11.05, 05:16
            Gdzie nam blizej to jedno

w ktora strone lepiej - drugie

a trzecie - gdzie madrzej
            • carlitos35 Re: Jak zrozumiec siebie i innych 29.11.05, 11:04
              Najbardziej - gdzie mądrzej. I taktowniej.

marianna_777 napisała:

> Gdzie nam blizej to jedno
              >
              > w ktora strone lepiej - drugie
              >
              > a trzecie - gdzie madrzej
      • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:50
        Nawet nie wiesz, ze byc moze podpisujesz wyrok na twoje dzieci.
        • przypadek Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:58
          A jak się twoje mają może opowiedz najpierw. Zapewne szczęśliwe i kochane przez
          swoją heteroseksualną rodzinę jak ich tatuś.
          • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 23:11
            A jak myslisz?
      • zenon5 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:59
        chilijczyk napisał:

> W pelni podpisuje sie pod komentarzem "Le Soir"... Kaczopolska staje sie jakims
        >
        > koszmarkiem. I to zarowno gospodarczo, jak ideologicznie. Kaczory gospodarczo
        > lewicuja, ideologicznie faszyzuja. Makabra.

co ma homoseksualista do polityki i gospodarki?
    • hr.mar Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:47
      pan kuczkiewicz, fanatyk poprawnosci...pare tysiecy aut spalonych w paryzu nie
      wplynelo na tego pana, dalej... brnie slepo, kuriozalnym tekstem probujac cos
      osiagnac...prosze pana, polacy w demokratycznych wyborach wybrali swoich poslow
      i wara!!! tupet i glupota do kwadratu, czyzby na zamowienie jakiegos lobby?
      • zenon5 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:51
        hr.mar napisał:

> pan kuczkiewicz, fanatyk poprawnosci...pare tysiecy aut spalonych w paryzu nie
        > wplynelo na tego pana, dalej... brnie slepo, kuriozalnym tekstem probujac cos
        > osiagnac...prosze pana, polacy w demokratycznych wyborach wybrali swoich poslow
        > i wara!!! tupet i glupota do kwadratu, czyzby na zamowienie jakiegos lobby?

to jest lobby,tylko jakie?Bo nikt madry by sie nie zdobyl na takie wypociny.
      • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:52
        Oczywiscie, ze jest to skoordynowana akcja lobby homoseksualnego, do ktorego
        ten pan nalezy, podobnie jak niektorzy redaktorzy z Gazety Wyborczej!
    • silesius.monachijski Z wzgledow na przyzwoitosc nie powiem, czym 28.11.05, 22:49
      jest "Le Soir"; pare razy tam zagladalem; niech moje milczenie powie wiecej,
      niz to, co musialbym o tej "gadzinowce" powiedziec; "Milczenie jest zlotem"
      • przypadek Re: Z wzgledow na przyzwoitosc nie powiem, czym 28.11.05, 23:05
        Et qu'est-ce que c'etait, qui t'ai fait tellement mepriser ce magazine?
        • silesius.monachijski Za co ich odrzucam? Za caloksztalt! 28.11.05, 23:15
          przypadek napisał:

> Et qu'est-ce que c'etait, qui t'ai fait tellement mepriser ce magazine?
      • filo_de_putino Jeśli taki Le soir jest ich największą gazetą 28.11.05, 23:12
        to po co się przejmować takim szmatławcem. A jeśli ta gazeta jest przy okazji
        najbardziej opiniotwórczą siłą w Belgii, to po co się przejmować takim narodem.
        Kurdupelek ledwie go na mapie widać, a miesza się w nie swoje interesy. :)
    • stan561 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:51
      Po prostu zygac mi sie chce jak czytam te komentarze z ciemnogrodu. Cala ta PiS
      po pieniadze lapy do Unii wyciaga i w plaszczy sie Brukseli a potem pluje na
      Bruksele. Jak jestescie tacy Sarmaci to wystapcie z EU i radzcie sobie sami. A
      te wszystkie "jednomyslne" opinie pod artykulem brzmia tak jakby powstaly pod
      jednym rubasznym czerepem. Dobrze ze nie mieszkam w tym kraju "prawdziwych"
      chrzescian.
      • zenon5 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 22:54
        stan561 napisał:

> Po prostu zygac mi sie chce jak czytam te komentarze z ciemnogrodu. Cala ta PiS
        >
        > po pieniadze lapy do Unii wyciaga i w plaszczy sie Brukseli a potem pluje na
        > Bruksele. Jak jestescie tacy Sarmaci to wystapcie z EU i radzcie sobie sami. A
        > te wszystkie "jednomyslne" opinie pod artykulem brzmia tak jakby powstaly pod
        > jednym rubasznym czerepem. Dobrze ze nie mieszkam w tym kraju "prawdziwych"
        > chrzescian.

Cieciu,najpierw wplaca!!Bo bez tego nie ma czlonkowstwa!Jasne!A unia Europejska
        to z zalozenia nie jest Soviet Union!!Dotarlo do tego zakutego lba??
        • gmanchuel Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 28.11.05, 23:56
          Tak Stan561. Tez mi sie chce zygac jak czytam te durne komentarze, te cala
          histerie po demonstracjach ktore sa traktowane jak banalne w innych krajach i
          na ktorych tam nikt nie przywiazuje uwagi.
      • gmanchuel Re: Masz racje Stan561 28.11.05, 23:47
        Masz racje Stan561 ! Byc czlonkiem UE nie znaczy tylko miec prawa a tez miec
        obowiazki ! UE to nie wielka kasa albo zrodlo pieniedzach ! Trzeba zaslugiwac
        na UE a nie tylko ja wykorzystac !
        Do teraz Polska duzo korzystala z faktu ze zostala czlonkiem UE i tego nie musi
        zapomniec !
        Pozdrawiam
      • amdrzej11 Re: Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski 29.11.05, 12:06
        Rzeczywiscie dobrze, ze nie mieszkasz w Polsce! Dobrze i dla Polski i dla
        ciebie! Z UE Polska byc moze wystapi, ale jeszcze nie teraz! Musi kontynuowac
        wielka europejska mysl polityczna, wedle ktorej, pecunia non olet!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka