Dodaj do ulubionych

cos w sam raz na raz ;)

06.11.07, 23:55
powiedzcie mi... to moze głupie troche...ale taks ie zastanawiałam. Czy jest
jakis sposob antykoncepcji tak na raz ale zeby to nie była prezerwatywa. no i
zeby to było jak najbardziej skuteczne. nie wiem... moze jest jakas pigułka
jednorazowa..?

Bo chodzi mi o to ze zawzse z chłopakiem uzywamy prezerwatyw a chcielibysmy
sprobowac raz bez...tak zeby zobaczyc jak to jest.... big_grin Pigułki raczej nie
wchodza w gre bo nie wspołzyjemy az tak czesto wiec sie to poprostu nie
opłaca... Pomyslalam o tym ze moznaby wziac cos typu Postinnor...ale to
podobno jest bardzo silne i w ogole....wole cos takiego zeby wziac jeszcze przed.
A i tez w zadnym wypadku nie chce probowac jakichs stosunkow przerywanych itp,
bo sie poprostu boje.

Moze jest cos takiego co moglibysmy w takiej sytuacji zastosowac??
bo ja nie wiem...nie znam sie az tak bardzo..
Obserwuj wątek
    • nglka Re: cos w sam raz na raz ;) 07.11.07, 02:12
      Zaproponowałabym NPR ale jak czytam między wierszami "łatwiej", to tak sobie
      myślę, że dla Ciebie najlepsza będzie szklanka wody - raczej ZAMIAST smile
      Nie ma jednej cudownej pigułki, nie ma cudownych środków, każdy wymaga precyzji,
      każdy wymaga przestrzegania, każdy niesie za sobąjakieś konsekwencje - czy to
      zdrowotne, czy wręcz WYMAGA myślenia smile Np taki NPR wymaga codziennych
      precyzyjnych pomiarów i obserwacji śluzu. Jesteś pewna, że jesteś gotowa do
      seksu? Pytam najzupełniej serio.
      Postinor - to antykoncepcja PO, nie PRZED, skuteczność ma różną bo bardzo wiele
      zależy od tego, czy do owulacji już doszło, czy jeszcze nie.
      Poza tym dziwna ta Twoja logika... tabletek nie chcesz, ale rozwalić organizm
      Postinorem mogłabyś? Hm smile
      • doral2 Re: cos w sam raz na raz ;) 07.11.07, 10:22
        patentex oval, ale jego skuteczność nie jest zbyt duża..

Zalety

* obojętne hormonalnie
        * łatwe w stosowaniu
        * dostępne bez recepty
        * zapobiegają zapaleniu pochwy
        * zmniejszają ryzyko zakażenia chorobami przenoszonymi drogą płciową

Wady

* mała skuteczność o ile nie są stosowane ze środkiem mechanicznym
        * czasami wywołują pieczenie lub uczucie nieprzyjemnego ciepła
        * zdarzają się uczulenia
        * globulki obficie się pienią, co również powoduje pewien dyskomfort
        * trzeba je wkładać do pochwy na kilkanaście minut przed stosunkiem, a to może
        zakłócić grę miłosną.

i tutaj
        www.google.pl/search?hl=pl&q=patentex+oval&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
      • gosiunia1234 Re: cos w sam raz na raz ;) 07.11.07, 17:23
        Nie nie nie...!
        nglka, zle mnie zrozumiałas! tongue_out Wszedzie źle... tongue_out

JA wcale nie szukam czegoś ŁATWEGO! Uzywanie prezerwatyw nie jest dla mnie
        jakims problemem czy trudnoscia... gdybym miała brac pigułki to tez raczej bym
        nie miała takiego problemu, ze "mi sie nie chce o nich pamietac" np.

Ale tak....
        -->wiem naprawde ze Postinor jest PO a nie PRZED, oraz znam jego działanie,
        skutki,zastosowanie itp... Dlatego własnie napisałam ze go nie chce !
        -->Prezerwatywy nie sa dla mnie złe. nie przeszkadza mi to ze nie wiem....trzeba
        je kupowac, zakładac itp.. Tylko kwestia jest taka ze ja bym chciała sobie raz
        sprobowac BEZ smile zeby zobaczyc jak to jest big_grin (....no bo chyba roznica jakas
        jest nie..? ;> ) Co nie znaczy ze chce to zrobic za wszelka cene. no i przede
        wszystkim z tego powodu pytałam o antykoncepcje jednorazowa.. (chociaz moze
        rzeczywiscie roznie mozna zinterpretowac tytuł smile )

I podkreslam, ze chodzi mi tu o seks z moim stałym chłopakiem.Jestesmy
        odpowiedzialni, zawsze sie zabezpieczamy dlatego ja nie chce zadnego stosunku
        przerywanego itp...

No i co do tego czy ja jestem gotowa do seksu... To nie chodzi o moj pierwszy
        raz. Kochamy sie juz od kilku miesiecy,a jestesmy jeszcze dłuzej ze soba. Chyba
        juz wystarczajaco dawno podjełam ta decyzje i mysle ze słuszna smile nie żałuje ;]

-->a co do tabletek to nie brałąm ich pod uwage, bo złozyło sie na to kilka
        czynnikow i ostatnio nie kochamy sie zbyt czesto. Dlatego dla tych trzech razy
        w miesiacu nie chce brac specjalnie tabletek. Chyba mnie rozumiesz... ( (I nie
        napisałam wcale ze chce Postinor! wrecz przeciwnie... ))

no... troche sie rozpisałam, ale chciałam poprostu wyjasnic ze nie jestem jakas
        małolata, ktora szuka Łatwego sposobu na jakis tam przypadkowy seks bo jej sie
        chce wink ;P

ps. hmmm... Szczerze mowiac to tak włąsnie sobie pomyslalam tongue_out ze jest moze taki
        "cudowny środek" big_grin Takie połaczenie jednorazowych prezerwatyw i skutecznych i
        "niezauwazalnych" tabletek tongue_outtongue_outtongue_outtongue_out No i ze np sa b.drogie i sie o nich tak nie
        mowi tongue_out albo ze ja poprostu o nich nie słyszałam tongue_outtongue_out

no ale skoro nie ma.... to pozostaje mi nic innego jak zrezygnowac chyba z mojej
        zachcianeczki wink) Bo patentex mnie nie przekonuje przede wszystkim ze wzgledu na
        mała skutecznosc..... ehh

Pozdrawiam ;]
        • turzyca Re: cos w sam raz na raz ;) 07.11.07, 17:34
          Jakby mi bardzo zalezalo...

zagryzlabym zeby i sprobowala zobaczyc, jak wg npr wyglada moj cykl i jesli
          wyszloby, ze cykle sa regularne i owulacja latwa do wyznaczenia to poczekalabym
          do dni bezplodnych po owulacji - bo te sa bezpieczniejsze.
          Ew. na wszelki wypadek dorzucilabym globulke, ale wyprobowalabym wczesniej, jak
          sie przy niej czuje, bo nie ma sensu psuc sobie seksu piana czy czyms w tym
          typie, a to sie czasem zdarza i zalezy od czlowieka.

Rozumiem zachcianke, bo faktycznie jest roznica. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka