arahat1 [...] 07.12.05, 14:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: rzadamy rydzykowki do bydgoszczy!!! mohery ni 07.12.05, 14:46 wyobrozilem to sobie, o fuuuuu... gore! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza tylko 10 000 osob? 07.12.05, 14:46 tyle samo osob manifestowalo w wiecach Marszu rownosci... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:52 Niech sobie jadą. Radio Maryja to najbardziej kłamliwe radio w Polsce.Sieje jedynie nienawiść i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
chicago1978 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:00 a ktore stacje wedlug ciebie sa ok? otepiacze typu rmf lub radio zet? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:02 chicago1978 napisał: > a ktore stacje wedlug ciebie sa ok? > otepiacze typu rmf lub radio zet? Antyradio ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
moa_anbessa ideologia radia Maryja- cytaty 07.12.05, 14:53 [ks. Rydzyk:] „Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga” (20.08.2002) [ks. Bajda, stały współpracownik RM:] „Metoda walki dywersyjnej, droga podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów. Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego” (1.09.2001 - dalej ksiądz cytuje obszerne fragmenty ze starszych i nowych książek antysemickich) [ks. Cydzik:] „Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym Dzienniku” robił po to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo: [hasło] „kupuj u swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej integracji społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę, byt polskich kupców, polskich konsumentów”8 (11.06.2002). [ks. Szczęsny, współpracownik RM:] „Przynależność do takiej organizacji, jak Fundacja Batorego,9 – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko- mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego (…) – to nie do zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”. I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą, to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne, na demoralizację (…)” [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] „Aczkolwiek ma silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami” [ks. Szczęsny:] „To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej wątpliwości” (20.02.2003) [dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem RM, ks. Mojem:] „Wałęsa jak objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (…) Za jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja bym ich [Żydów] przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie nazwiska” [podsumowanie ks. Moja:] „Czyli mamy stawać w prawdzie” (18 01.2003) [wypowiedź słuchacza:] „Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym, którzy ich zniewalają. Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować albo burzyć. Jest naród, który chce zapanować nad światem za wszelką cenę” (2.01.2003) [słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem:] „Oni [komuniści] wypowiadali się za tą koncepcją, która potem przyjęła formę Judeopolonii - i to samo było w Rosji, też zostało przyjęte, i zostały zdeformowane te idee społeczne w kierunku realizacji interesów jednej grupy narodowościowej [Żydów]. Na przykład, wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11 nie leżało w żaden sposób w hasłach socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych gatunków ludzi, więc trzeba ich wymordować – i zostało to zrealizowane” (16.06.2002) [słuchacz:] „Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował? Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!” [odpowiedź prowadzącego, ks. Cydzika:] „Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom. Oczywiście zgadzamy się z panem” (10.02.2003) [słuchaczka:] „W tym roku 250 tysięcy Żydów ma przybyć do Polski w celu osiedlenia się. Rząd polski będzie tym ludziom dawał zapomogi, a nie Polakom (...) Ci nie-Polacy, którzy nami rządzą...” [odpowiedź prowadzącego ks. Rydzyka:] „Dziękuję, serdecznie pozdrawiam. Trudno powiedzieć czy to nie Polacy” (15.02.2003). [słuchaczka:] „A przecież ostatnie wybory prezydenckie. Przecież ten właśnie prezydent mówił wprost już: Polska dla wszystkich, ale nie dla Polaków. [...] I to realizuje konsekwentnie, z żelazną konsekwencją." [prowadzący ks. Szczęsny:] "Pani Aniu, gdyby pani startowała do Sejmu, ja bym na panią głosował!" (19.02.2003) [słuchaczka:] „Chciałam powiedzieć, jak byłam parę lat temu w Jerozolimie w Izraelu i w Tel Awiwie mówił taki stary polski Żyd, mówi: [że] jest nieprawdą, że zginęło [Żydów] 3 mln, ani nie jest prawdą, że zginęło ich 6 mln, bo oni tak mówią, po prostu zginęło ich 1,4 mln w Polsce. A że po prostu taka sumę podają: 3 mln – dlatego, żeby dostać jak największe odszkodowanie od światowej federacji takiej, co dają odszkodowania po wojnie, tak dokładnie nie zapamiętałam tej nazwy. (...) oni to robili celowo i dostali odszkodowanie - ten Żyd mówił - za Polskę i za Żydów 700 mld dolarów, to są kolosalne sumy i po prostu, mówi, żaden z Polaków, nawet jednego Polaka, nawet połowy Polaka nie było tam, na tej komisji światowej, tylko sami Żydzi, oni te 700 mld dolarów przywłaszczyli sobie i nawet się nie przyznali do tej pory. Tak że to jest naród bardzo taki po prostu... (...) jak oni potrafią siebie po prostu wywyższyć!, W Jedwabnym nie zginęło ich 1,4 mln w tej stodole, bo przecież to nie ma takich stodół, to w ogóle się w głowie nie mieści - tam było 140 tys. Podobnież, 120 tys., nie mogło być więcej, to jest największa ilość, jaka mogła być”. [o. Cydzik:] „No, to taka liczba jest oczywiście, że przesadzona [...] takiej liczby nie było w ogóle możliwej”. [słuchaczka:] " I my po prostu nie możemy się dać żeby oni nas tak po prostu okłamywali (...), żeby nas tak nabierali w bezczelny sposób, bo jest nieprawdą, Żydzi uciekli do Ameryki, wiedzieli, że będzie wojna, bo oni tę wojnę wywołali”. [ks. Cydzik:] „Tak, ja myślę że to jest..., dziękuję pani bardzo, za mało mamy czasu żeby całą historię taką rozegrać tutaj i rozstrzygnąć, to są [tematy] na długie godziny, myślę zresztą, że pan profesor Jerzy Robert Nowak to podejmował. Przy czym ch Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: ideologia radia Maryja- cytaty 07.12.05, 15:19 Czy te enuncjacje stanowią na coś dowód? Chyba tylko na to,że głupota ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:55 A co tam robią muzykanci z orkiestry Straży Granicznej? Emeryturka po 15 latach niby za cieżką służbę jak we wojsku, a te nieroby przygrywają na piknikach dla zdewociałych staruszków. I rząd mówi,że za mało jest funkcjonariuszy w piewszej linii... Kto zrobi porządek z tymi obibokami udającymi strażników granicznych ? I my płacimy z naszych podatków na takie wygłupy! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:56 straz graniczna bardzo szanowana formacja sie wkrotce stanie. jak zamkna granice, by przymusowi sponsorzy tego "solidarnego" dziadostwa nie pouciekali do reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 14:56 ..AŻ SIĘ PROSI SKRESLIĆ TORUŃ Z MAPY ŚWIATA!! WSZYSTKIE MOHERY W JEDNYM MIEJSCU, TO I OGRODZIĆ CAŁE ZGRUPOWANIE, I RAZ A DOBRZE ROPRAWIĆ SIĘ Z TYMI DEWOTKAMI!! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 14:57 trzeba by skoczyc na ruski bazar po uran. Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Re: CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 15:05 ..i dla pewności jeszcze później napalm zrzucić! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 17:06 Spieprzaj dziadu!! Co, to miasta wina, że akurat się tu zagnieździło? Tu normalni ludzie mieszkają, zabierajcie z powrotem te Wasze mohery! Swojej matce napalm na głowę zrzuć, inteligencie... Odpowiedz Link Zgłoś
niezyd2 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:57 Chwalmy pana! Alleju! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:59 alleju? pijacki rogor mortis pasczeki? czy geba pelna oplatka? Odpowiedz Link Zgłoś
salmonella Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:00 Kto ma bombę!!! Jakiś terrorysta by się przydał!!! jestem za neutralizacją całego terenu, żeby sie nie roznosili, akurat cała zgraja jest na miejscu. !!! :D hahahahahhahaa Odpowiedz Link Zgłoś
chicago1978 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:05 agnostycy,ateisci,innowiercy. opamietajcie sie!!!! polska to BOG,HONOR,OJCZYZNA Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:06 chicago1978 napisał: > agnostycy,ateisci,innowiercy. > opamietajcie sie!!!! > polska to BOG,HONOR,OJCZYZNA Bób, Honorata i Ojcowizna !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:08 ahahahaha! cheers! Odpowiedz Link Zgłoś
chicago1978 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:09 CO WYZNAJESZ?ZYDO-ATEIZM? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A co muszę żeby tu mieszkać ?? 07.12.05, 15:10 chicago1978 napisał: > CO WYZNAJESZ?ZYDO-ATEIZM? Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: A co muszę żeby tu mieszkać ?? 07.12.05, 15:17 Oczywiście musisz być barankiem bożym (katolickim)-" starszym bratem w wierze" nie przystoi-i lęk okrutny..:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:10 te, Chicago, a ty niby taki wierzacy a z tego co piszesz wynika, ze malo ze nie sluchales papieza jana Pawla II to jeszcze nie znasz Biblii... Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:11 nie, wyznaje eskimo-taksówkarstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:25 Co wyznajesz? Chicago-bandytyzm czy Chicago-dolaryzm? Wybór należy do ciebie.Obie opcje złe.To się nazywa wpuszczanie w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:08 chicago1978 napisał: > agnostycy,ateisci,innowiercy. > opamietajcie sie!!!! > polska to BOG,HONOR,OJCZYZNA ...a ja dodam: POLSKA OD MORZA DO MORZA...!!! Hajda na koń...! Łuki w juki, a łupy wziąć w troki...! Odpowiedz Link Zgłoś
golem_t Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:22 Ciekawe - jak MW i kibole krzyczą "pedały do gazu" to źle Polska=zaścianek europy. Jak ty chcesz wysadzać "Moherowe Berety" to pewnie jest postęp i cywilizacja. Poza tym nic by ci to nie dało - jest ich więcej i tylko przysporzył byś im męczenników (gdy potaktować woją wypowiedź 100% poważnie), a tego oni przecież potrzebują. Zwłasza Ojciec Dyrektor mający chyba kompleks Ojca Kolbego. Odpowiedz Link Zgłoś
padliniarz i kazdemu palke do napie..nia niewiernych 07.12.05, 15:01 i hajda na pedala kosmite liberalo-komuchomasonistycznego zydo-loba Odpowiedz Link Zgłoś
tommy2222 Re: i kazdemu palke do napie..nia niewiernych 07.12.05, 15:10 Ciekawe co tym razem ojcie Rydzyk zaproponuje swoim zaślepionym wiernym, którzy wierzą mu jak Bogu !! Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHEROM!! 07.12.05, 15:11 Kto popiera, niech też odda głos!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:12 moj glos w slusznej sprawie: prrrrrrrrrrrff ! Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:12 otosiu napisał: > Kto popiera, niech też odda głos!!! Hau, hau.... Odpowiedz Link Zgłoś
chicago1978 Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:13 TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Oj chciałbym...ale mnie babcie nie dopuszczą... 07.12.05, 15:15 i obawiam się, ze za to co bym mu powiedział w IV RP dostałbym karę śmierci :-)) chicago1978 napisał: > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Re: Oj chciałbym...ale mnie babcie nie dopuszczą. 07.12.05, 15:17 Jarek z Leszkiem by to załatwili w formie podziękowania :-) mangold napisał: > > i obawiam się, ze za to co bym mu powiedział w IV RP dostałbym karę śmierci :- ) > ) > > chicago1978 napisał: > > > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS > > > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA > > Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:15 chicago1978 napisał: > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA Ty i bez spotkania tego nie potrafisz... one on one... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:16 ale sklecilbym prawy prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:17 scoutek napisała: > chicago1978 napisał: > > > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS > > > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA > Ty i bez spotkania tego nie potrafisz... one on one... hehehehe Czy "one on one" to znaczy jeden na jednym...oj tak bym się nie chciał z łojcem derektorem spotkać :-D Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:19 Mangold, co sie mnie pytasz co to znaczy... to Chicago wie....moze on o takim spotkaniu marzy, ze mu mowe odbierze... oprocz kasy rzecz jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:19 scoutek napisała: > Mangold, co sie mnie pytasz co to znaczy... to Chicago wie....moze on o takim > spotkaniu marzy, ze mu mowe odbierze... oprocz kasy rzecz jasna... Ciekawe czym mu łojciec mowe odbierze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:22 mangold napisał: > Ciekawe czym mu łojciec mowe odbierze ?? jak to czym? AUTORYTETEM...... :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:16 chicago1978 napisał: > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA A skąd Ty taki pewny?? ..nie bądź tego taki pewien.. A tak nawiasem to widzę, że Ty bardzo sensowny nick sobie skleciłeś.. Buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
chicago1978 Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:20 A TWOJ.CO OZNACZA? PSEUDONIM Z SEKTY? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:21 chicago1978 napisał: > A TWOJ.CO OZNACZA? > PSEUDONIM Z SEKTY? Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:22 on jest chyba w sekcie do spolki z adminem, bo nas wycinaja śtraśliwie. widac forum to nie miejsce na good clean fun :) Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:23 Robaczku... strzemiennego... i niech MOC bedzie z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:22 chicago1978 napisał: > A TWOJ.CO OZNACZA? > PSEUDONIM Z SEKTY? ...przecież to proste sformułowanie.. ..chociaż faktycznie, przepraszam, bo może dla Ciebie to już zbyt wysoka półka.. 'sekta'=trudne słowo.. Buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:17 chicago1978 napisał: > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA Jeśli chodzi o mnie - rzeczywiście... masz rację... ciagle ciepię na akomunikatywność z osobami wyrachowanymi w swojej apodyktyczności... (trudny wyraz - polecam www.slownik-online.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Toruń należy ogłosić rejonem klęski żywiołowej 07.12.05, 15:16 ...i wysadzić , teraz , szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:23 Nie słuchają, nie wierzą, a plują - ot oświecony elektorat. A jak tam ma się partia demokracja.prl? Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:24 a jaaaaak. ale sie zdziwisz, ogladam namietnie trwam i slucham rm. uwielbiam to! pozdrowka dla madzi buczek! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:26 soulworm napisał: > a jaaaaak. ale sie zdziwisz, ogladam namietnie trwam i slucham rm. uwielbiam to > ! > pozdrowka dla madzi buczek! :) Też sobie zaprogramowałem..ale jazda mumio się chowa z tym swoim "aczkolwiek".... Podobno po ujawnieniu wszystkich agentów ma przyjść kolej na poczętych w próbówce.......... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:29 mangold napisał: > soulworm napisał: > > > a jaaaaak. ale sie zdziwisz, ogladam namietnie trwam i slucham rm. uwielb > iam to > > ! > > pozdrowka dla madzi buczek! :) > > > Też sobie zaprogramowałem..ale jazda mumio się chowa z tym swoim "aczkolwiek". > ... > > > Podobno po ujawnieniu wszystkich agentów ma przyjść kolej na poczętych w > próbówce.......... największą grupę słuchaczy rm stanowią komuchy,wszystko wiedzą ,co i kiedy o.dyr.powiedział,albo tacy pobożni,albo nadal stosują ubeckie metody inwigilacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 17:13 Wy jesteście lepsi bo macie pewność kto stoi za Michnikiem i Wyborczą. My niestety możemy się tylko domyślaż że Rydzyk był agenem Stasi. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm [...] 07.12.05, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ciekawe czy wy tacy mądzry będziecie 07.12.05, 17:23 na łożu śmierci. Kuroń, aż duchownych czterech wyznań potrzebował. A taki mądry był, prawie jak wy! Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm [...] 07.12.05, 17:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Ciekawe czy wy tacy mądzry będziecie 07.12.05, 18:14 Mam nadzieję że klesze katolickiemu dał kopa w doopę i pa pa... Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Wszyscy inni mogli zostać 07.12.05, 18:18 (w liczbie 4) Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:29 moj koles gdy sie nudzi nagrywa cale mixtapes z "rozmow niedokonczonych", potem sluchamy na mprezach. masochistyczne to troche, ale ad absurdum ad infinitum, kocham to. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:31 soulworm napisał: > moj koles gdy sie nudzi nagrywa cale mixtapes z "rozmow niedokonczonych", potem > sluchamy na mprezach. masochistyczne to troche, ale ad absurdum ad infinitum, > kocham to. > Na moim kawalerskim tańczyliśmy do kawałków z RM...ba! nawet dzwoniliśmy ale nas odłączyli po pozdrowieniu Jerzego Urbana I to ma być jedyne wolne radio ?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:32 powinni ich zaprosic na nowa edycje "Wez to wylacz", to lepsze niz (niezaprzaczelna gwiazda) Czlowiek-Widmo. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Te imprezy to macie na rozbrat 07.12.05, 17:13 czy w stowarzyszeniu byłych członków ( i jak najbardziej obecnych Członków) też stowarzyszenia Grunwald. Ty chyba mangold byłeś red. naczelnym "rzeczywistości". Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm Re: Te imprezy to macie na rozbrat 07.12.05, 17:39 te imprezy mamy na grobach, jemy koty i pijemy krew miesieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ronlen2 Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na innych!! 07.12.05, 15:26 Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Pytanie retoryczne. Dlaczego tak im (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest Chrzescijanski? Zyjemy w demokracji, a to oznacza, ze ludzie o innych pogladach nie moga byc z tych powodow przesladowani. A Wybiorcza wlasnie do tego dazy. Nalezy szanowac kazdego i wszystkich, z wyjatkiem Chrzescijanstwa. To ich taka "lewicowa" demokracja. I lewicy POTRZEBNY jest WROG, aby moc wyladowac swoje agresje. Jesli takiego nie ma, lewica szybko go sobie znajduje. Przyklad: Jedna z afer Kwasnieskiego, niedawne ulaskawienie Sobotki. Jeden forumowicz pisze, ze to akt chronienia ludzi z wlasnej partii, na korzysc interesu narodowego. (i taki forumowicz ma racje). Inny zaraz odpowiada, ze napewno sie nasluchal RM. I cel lewicy zostal osiagniety. Nie gada sie juz o korupcji lewakow. I mozna dalej krasc. Tak wiec lewica MUSI miec wroga, egzystujacego lub nie, aby moc uzasadnic wlasny byt. Prosze popodawajcie ten post dalej, byc moze sie kilku ludziom otworza oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:28 ronlen2 napisał: > Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Ile jest w Polsce rozglosni radiowych nie rozliczających się z finansów, gdzieś mających prawo, itp Tylko jedna...ta jedyna Odpowiedz Link Zgłoś
ronlen2 Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:36 Prosze, juz sie dzieje, co jeden post wyzej opisane. Szybko zmienic temat, zeby ukrecic leb niewygodnym dla lewicy tematom, i nagonki ciag dalszy. Zobacz sobie, ile jest w Polsce rozglosni, to sie zdziwisz. Potem przelicz ich czesc na procenty, to sie zdziwisz jeszcze bardziej. Skad sie u was bierze tyle jadu i agresji. Lewica jest bardzo tolerancyjna, toleruje wszystkich z wyjatkiem Chrzescijan. CO ZA HIPOKRYZJA!!!!!!!!!!!!!! Powtorze: zyjemy w demokracji, nalezy szanowac innych ludzi, nawet kiedy nie maja oni radykalno-lewicowych pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:37 hipokryzja jest nazywanie RM radiem katolickim i chrzescijanskim Odpowiedz Link Zgłoś
ronlen2 Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:40 Szanujcie innych i zostawcie ich w spokoju. Malo ktory z was sie zorientowal, ze daliscie sie kolejny raz poszczuc "tolerancyjej" Wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 16:35 Szanowanie innych oznacza pozostawienie ich w "spokoju"?Co to znaczy? Niekrytykowalność?Szanuję innych,ale nie zostawiam ich w spokoju zwłaszcza,że oni swoje opinie wygłaszają publicznie,tyczy sie to Rydzyka,chrześcijan,żydów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mondrypolakposzkodzie ZASPIEWAJMY NA CZESC OJCA DYREKTORA!!! 07.12.05, 15:29 Poprzez Polske wionie jad w eterze Narod czeka na znajomy glos Ojciec w dlon swa znow mikrofon bierze Odsun z uszu moherowy wlos ref.: Moherowy beret sobie wloz Jak przygluchys, stoj przy radiu tuz Pokaz wszystkim jak z Radyjem zyc Wyslij stowe, wnuk nie musi tyc Do Torunia garna sie berety Plynie morze moherowych glow Wiec przygarnij Ojcze te kobiety Dadza Ci na Beret pare stow Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: ZASPIEWAJMY NA CZESC OJCA DYREKTORA!!! 07.12.05, 15:35 swietne a do jakiej melodyji??? Odpowiedz Link Zgłoś
mondrypolakposzkodzie Re: ZASPIEWAJMY NA CZESC OJCA DYREKTORA!!! 07.12.05, 15:38 Na Biala Mewe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Kaczuszki ?? 07.12.05, 15:39 bikej5 napisała: > swietne a do jakiej melodyji??? Odpowiedz Link Zgłoś
mondrypolakposzkodzie Re: Kaczuszki ?? 07.12.05, 15:41 Nie, tez ptak ale Bialy - tak jak Polski Orzel!! No i szybciej lata bo to Mewa!! Zaspiewaj, to poczujesz przyplyw patrio-moheryzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
taktrzymaj Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:33 Chrześcijańskich radiostacji mamy więcej niż jedna.Ułaskawienie Sobotki? Jak do tej pory nie nastąpiło.Skąd czerpiesz takie "informacje"? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Podłączyli ojczulkowi internet na zakrystii? :-) 07.12.05, 15:35 RM chrześcijańskim radiem? Hm, no to zasługujecie na siebie! :-) ronlen2 napisał: > Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Pytanie retoryczne. Dlaczego tak im > (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest > Chrzescijanski? > > Zyjemy w demokracji, a to oznacza, ze ludzie o innych pogladach nie moga byc z > tych powodow przesladowani. A Wybiorcza wlasnie do tego dazy. Nalezy szanowac > kazdego i wszystkich, z wyjatkiem Chrzescijanstwa. To ich taka "lewicowa" > demokracja. > > I lewicy POTRZEBNY jest WROG, aby moc wyladowac swoje agresje. Jesli takiego > nie ma, lewica szybko go sobie znajduje. Przyklad: Jedna z afer Kwasnieskiego, > niedawne ulaskawienie Sobotki. Jeden forumowicz pisze, ze to akt chronienia > ludzi z wlasnej partii, na korzysc interesu narodowego. (i taki forumowicz ma > racje). Inny zaraz odpowiada, ze napewno sie nasluchal RM. I cel lewicy zostal > osiagniety. Nie gada sie juz o korupcji lewakow. I mozna dalej krasc. Tak wiec > lewica MUSI miec wroga, egzystujacego lub nie, aby moc uzasadnic wlasny byt. > > Prosze popodawajcie ten post dalej, byc moze sie kilku ludziom otworza oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
osse Zaprawdę... 07.12.05, 15:27 Mohery moherami, rozumiem jednakowoż potrzebę polityki prorodzinnej w tej sytuacji: im mniej beretów z moheru będzie widać na ulicach, tym Polska będzie normalniejsza. A propos, znacie takie powiedzenie: Co słychać? Stare baby nie chcą zdychać, a młode rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Biedny Toruń, takie ładne miasto i taka klęska 07.12.05, 15:28 na nie spadła...ale może właściciele budek zarobią trochę na hot-dogach Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: mysle, że zjawisko TO zostanie 07.12.05, 15:31 dogłębnie zbadane przez socjologów. Moim skromnym zdaniem, wielu nieszczęśliwych i zagubionych Polaków (szczególnie osób starszych), którym los (?), komuna (?) i dziki kapitalizm, odebrały nadzieję na lepsze życie, szukających wsparcia, którego nie daje im państwo, społeczeństwo, i niestety, zobojętniały na ludzka krzywdę polski KK. Nic dziwnego, że ludzie Ci wpadają w łapy różnej maści szarlatanów. Rydzyk, na tym zbudował imperium. Teraz różnego autoramentu "hieny polityczne" garną się do niego, aby się pożywić. Społeczeństwo jest winne. Terza, po śmierci JPII, zamęt w duszach i umysłach Polaków bedzie się pogłębiał. Myślę, że nadchodzą, nie tylko dla Polaków, ciężkie czasy. Ale w Bogu nadzieja. Sursum cordam. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:34 W nowożytnej historii /po II wojnie światowej/ Polski były tylko do tej pory dwa równe aplauzy jedności władzy i narodu: I. Wiec Gomułki w 1956 r. "Towarzysze, koniec wiecowania, do roboty!" II. Gierek w Stoczni Gdanskiej 1971 " Towarzysze, pomożecie!" Jesteśmy świadkami historycznego wydarzenia. Anno Domini 07. grudnia 2005 III. IV Rzeczpospolita Ojca Rydzyka i dwóch Kaczorów stała się faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami JAPOŃCZYCY PRZECIERAJĄ OCZY ZE ZDUMIENIA! 07.12.05, 15:35 Przecież to szczyt techniki - tysiące beretów sterowanych jednym radiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: JAPOŃCZYCY PRZECIERAJĄ OCZY ZE ZDUMIENIA! 07.12.05, 15:37 to nie cud techniki jeno cud ,Amen Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: JAPOŃCZYCY PRZECIERAJĄ OCZY ZE ZDUMIENIA! 07.12.05, 15:41 A z cudami z tym Radiem lepiej nie dyskutować :)) Odpowiedz Link Zgłoś
moa_anbessa cytaty z Radia Maryja 07.12.05, 15:37 wg or.icm.edu.pl/artykuly/acala-rm.html [ks. Rydzyk:] „Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga” (20.08.2002) [ks. Bajda, stały współpracownik RM:] „Metoda walki dywersyjnej, droga podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów. Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego” (1.09.2001 - dalej ksiądz cytuje obszerne fragmenty ze starszych i nowych książek antysemickich) [ks. Cydzik:] „Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym Dzienniku” robił po to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo: [hasło] „kupuj u swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej integracji społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę, byt polskich kupców, polskich konsumentów”8 (11.06.2002). [ks. Szczęsny, współpracownik RM:] „Przynależność do takiej organizacji, jak Fundacja Batorego,9 – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko- mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego (…) – to nie do zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”. I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą, to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne, na demoralizację (…)” [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] „Aczkolwiek ma silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami” [ks. Szczęsny:] „To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej wątpliwości” (20.02.2003) [dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem RM, ks. Mojem:] „Wałęsa jak objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (…) Za jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja bym ich [Żydów] przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie nazwiska” [podsumowanie ks. Moja:] „Czyli mamy stawać w prawdzie” (18 01.2003) [wypowiedź słuchacza:] „Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym, którzy ich zniewalają. Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować albo burzyć. Jest naród, który chce zapanować nad światem za wszelką cenę” (2.01.2003) [słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem:] „Oni [komuniści] wypowiadali się za tą koncepcją, która potem przyjęła formę Judeopolonii - i to samo było w Rosji, też zostało przyjęte, i zostały zdeformowane te idee społeczne w kierunku realizacji interesów jednej grupy narodowościowej [Żydów]. Na przykład, wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11 nie leżało w żaden sposób w hasłach socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych gatunków ludzi, więc trzeba ich wymordować – i zostało to zrealizowane” (16.06.2002) [słuchacz:] „Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował? Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!” [odpowiedź prowadzącego, ks. Cydzika:] „Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom. Oczywiście zgadzamy się z panem” (10.02.2003) [słuchaczka:] „W tym roku 250 tysięcy Żydów ma przybyć do Polski w celu osiedlenia się. Rząd polski będzie tym ludziom dawał zapomogi, a nie Polakom (...) Ci nie-Polacy, którzy nami rządzą...” [odpowiedź prowadzącego ks. Rydzyka:] „Dziękuję, serdecznie pozdrawiam. Trudno powiedzieć czy to nie Polacy” (15.02.2003). [słuchaczka:] „A przecież ostatnie wybory prezydenckie. Przecież ten właśnie prezydent mówił wprost już: Polska dla wszystkich, ale nie dla Polaków. [...] I to realizuje konsekwentnie, z żelazną konsekwencją." [prowadzący ks. Szczęsny:] "Pani Aniu, gdyby pani startowała do Sejmu, ja bym na panią głosował!" (19.02.2003) [słuchaczka:] „Chciałam powiedzieć, jak byłam parę lat temu w Jerozolimie w Izraelu i w Tel Awiwie mówił taki stary polski Żyd, mówi: [że] jest nieprawdą, że zginęło [Żydów] 3 mln, ani nie jest prawdą, że zginęło ich 6 mln, bo oni tak mówią, po prostu zginęło ich 1,4 mln w Polsce. A że po prostu taka sumę podają: 3 mln – dlatego, żeby dostać jak największe odszkodowanie od światowej federacji takiej, co dają odszkodowania po wojnie, tak dokładnie nie zapamiętałam tej nazwy. (...) oni to robili celowo i dostali odszkodowanie - ten Żyd mówił - za Polskę i za Żydów 700 mld dolarów, to są kolosalne sumy i po prostu, mówi, żaden z Polaków, nawet jednego Polaka, nawet połowy Polaka nie było tam, na tej komisji światowej, tylko sami Żydzi, oni te 700 mld dolarów przywłaszczyli sobie i nawet się nie przyznali do tej pory. Tak że to jest naród bardzo taki po prostu... (...) jak oni potrafią siebie po prostu wywyższyć!, W Jedwabnym nie zginęło ich 1,4 mln w tej stodole, bo przecież to nie ma takich stodół, to w ogóle się w głowie nie mieści - tam było 140 tys. Podobnież, 120 tys., nie mogło być więcej, to jest największa ilość, jaka mogła być”. [o. Cydzik:] „No, to taka liczba jest oczywiście, że przesadzona [...] takiej liczby nie było w ogóle możliwej”. [słuchaczka:] " I my po prostu nie możemy się dać żeby oni nas tak po prostu okłamywali (...), żeby nas tak nabierali w bezczelny sposób, bo jest nieprawdą, Żydzi uciekli do Ameryki, wiedzieli, że będzie wojna, bo oni tę wojnę wywołali”. [ks. Cydzik:] „Tak, ja myślę że to jest..., dziękuję pani bardzo, za mało mamy czasu żeby całą historię taką rozegrać tutaj i rozstrzygnąć Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek na szczescie to elektorat schylkowy 07.12.05, 15:38 na wymarciu. Mlodzi maja jednak wiecej oleju w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek ciekawe ilu z nich bedzie na obchodach 20 rocznicy 07.12.05, 15:39 eheheheh jakas nadzieja jednak jest ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:39 A niech świętują se. To nie moje środowisko. Nie cierpię Duce. A takim się stał ten... <-tu wstawić wyraz powszechnie uważany za wulgarny.. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:39 hicago1978 napisał: > opamietajcie sie!!!! > polska to BOG,HONOR,OJCZYZNA Po pierwsze: "Polska" pisze się wielką literą, patrioto za dychę. Po drugie: w haśle "Bóg, honor, Ojczyzna" kolejność nie jest przyoadkowa. Po trzecie: BÓG nakazuje miłość do każdego, u Niego nie ma podziału na Żydów i innych. Pisze o tym choćby św. Paweł w swoich listach. HONOR nakazuje mówić prawdę, nawet wtedy, kiedy jest ona dla mnie niewygodna i nie pomiatać nikim. OJCZYZNĘ najlepiej budować i służyć jej uczciwą pracą, nie nieszczyć i nie skłócać jej dzieci. I dlatego twerdzę, że Radio M. i o. Rydzyk z podanym przez Ciebie hasłem nie mają NIC WSPÓLNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
culfon Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:40 mam nadzieję, że rak was załatwi Odpowiedz Link Zgłoś
mondrypolakposzkodzie Culfon zaspiewaj a nie denerwuj sie!! Nowy HYMN!!! 07.12.05, 15:42 Poprzez Polske wionie jad w eterze Narod czeka na znajomy glos Ojciec w dlon swa znow mikrofon bierze Odsun z uszu moherowy wlos ref.: Moherowy beret sobie wloz Jak przygluchys, stoj przy radiu tuz Pokaz wszystkim jak z Radyjem zyc Wyslij stowe, wnuk nie musi tyc Do Torunia garna sie berety Plynie morze moherowych glow Wiec przygarnij Ojcze te kobiety Dadza Ci na Beret pare stow Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:41 ronlen2 napisał: > Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Pytanie retoryczne. "Pytanie retoryczne" to znaczy trochę co innego. > Dlaczego tak im > (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest Chrzescijanski? Chyba "jedna z nich", analfabeto. RM nie jest rozgłośnią chrześcijańską. Odpowiedz Link Zgłoś