Dodaj do ulubionych

10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Torunia

• arahat1 [...] 07.12.05, 14:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • soulworm Re: rzadamy rydzykowki do bydgoszczy!!! mohery ni 07.12.05, 14:46
        wyobrozilem to sobie, o fuuuuu... gore!
    • malpa-z-paryza tylko 10 000 osob? 07.12.05, 14:46
      tyle samo osob manifestowalo w wiecach Marszu rownosci...
    • daisy2005 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:52
      Niech sobie jadą. Radio Maryja to najbardziej kłamliwe radio w Polsce.Sieje
      jedynie nienawiść i nic wiecej.
      • chicago1978 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:00
        a ktore stacje wedlug ciebie sa ok?
        otepiacze typu rmf lub radio zet?
        • mangold Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:02
          chicago1978 napisał:

> a ktore stacje wedlug ciebie sa ok?
          > otepiacze typu rmf lub radio zet?

Antyradio ? :-))
    • moa_anbessa ideologia radia Maryja- cytaty 07.12.05, 14:53
      [ks. Rydzyk:] „Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa.
      To jest handel, a nie religia w Boga” (20.08.2002)

[ks. Bajda, stały współpracownik RM:] „Metoda walki dywersyjnej, droga
      podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą
      precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów.
      Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w
      szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu
      pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt
      dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała
      zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego”
      (1.09.2001 - dalej ksiądz cytuje obszerne fragmenty ze starszych i nowych
      książek antysemickich)

[ks. Cydzik:] „Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym
      Dzienniku” robił po to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo:
      [hasło] „kupuj u swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej
      integracji społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę,
      byt polskich kupców, polskich konsumentów”8 (11.06.2002).

[ks. Szczęsny, współpracownik RM:] „Przynależność do takiej organizacji, jak
      Fundacja Batorego,9 – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym
      z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko-
      mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego (…) – to nie do
      zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja
      człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”.
      I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą,
      to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem
      jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę
      groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne,
      na demoralizację (…)” [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] „Aczkolwiek ma
      silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media
      jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami” [ks.
      Szczęsny:] „To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej
      wątpliwości” (20.02.2003)

[dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem RM, ks. Mojem:] „Wałęsa jak
      objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy
      dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych
      krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć
      (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale
      niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka
      przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do
      Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie
      [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana
      Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (…) Za
      jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci
      polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja bym ich [Żydów]
      przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie
      nazwiska” [podsumowanie ks. Moja:] „Czyli mamy stawać w prawdzie” (18 01.2003)

[wypowiedź słuchacza:] „Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym,
      którzy ich zniewalają. Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować
      albo burzyć. Jest naród, który chce zapanować nad światem za wszelką cenę”
      (2.01.2003)

[słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem:] „Oni [komuniści] wypowiadali się za tą
      koncepcją, która potem przyjęła formę Judeopolonii - i to samo było w Rosji,
      też zostało przyjęte, i zostały zdeformowane te idee społeczne w kierunku
      realizacji interesów jednej grupy narodowościowej [Żydów]. Na przykład,
      wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11 nie leżało w żaden sposób w hasłach
      socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych
      gatunków ludzi, więc trzeba ich wymordować – i zostało to zrealizowane”
      (16.06.2002)

[słuchacz:] „Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie
      Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował?
      Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!” [odpowiedź prowadzącego, ks.
      Cydzika:] „Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę
      chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego
      [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie
      przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten
      temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy
      poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać
      niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj
      podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom.
      Oczywiście zgadzamy się z panem” (10.02.2003)

[słuchaczka:] „W tym roku 250 tysięcy Żydów ma przybyć do Polski w celu
      osiedlenia się. Rząd polski będzie tym ludziom dawał zapomogi, a nie Polakom
      (...) Ci nie-Polacy, którzy nami rządzą...” [odpowiedź prowadzącego ks.
      Rydzyka:] „Dziękuję, serdecznie pozdrawiam. Trudno powiedzieć czy to nie
      Polacy” (15.02.2003).

[słuchaczka:] „A przecież ostatnie wybory prezydenckie. Przecież ten właśnie
      prezydent mówił wprost już: Polska dla wszystkich, ale nie dla Polaków. [...] I
      to realizuje konsekwentnie, z żelazną konsekwencją." [prowadzący ks.
      Szczęsny:] "Pani Aniu, gdyby pani startowała do Sejmu, ja bym na panią
      głosował!" (19.02.2003)

[słuchaczka:] „Chciałam powiedzieć, jak byłam parę lat temu w Jerozolimie w
      Izraelu i w Tel Awiwie mówił taki stary polski Żyd, mówi: [że] jest nieprawdą,
      że zginęło [Żydów] 3 mln, ani nie jest prawdą, że zginęło ich 6 mln, bo oni tak
      mówią, po prostu zginęło ich 1,4 mln w Polsce. A że po prostu taka sumę podają:
      3 mln – dlatego, żeby dostać jak największe odszkodowanie od światowej
      federacji takiej, co dają odszkodowania po wojnie, tak dokładnie nie
      zapamiętałam tej nazwy. (...) oni to robili celowo i dostali odszkodowanie -
      ten Żyd mówił - za Polskę i za Żydów 700 mld dolarów, to są kolosalne sumy i po
      prostu, mówi, żaden z Polaków, nawet jednego Polaka, nawet połowy Polaka nie
      było tam, na tej komisji światowej, tylko sami Żydzi, oni te 700 mld dolarów
      przywłaszczyli sobie i nawet się nie przyznali do tej pory. Tak że to jest
      naród bardzo taki po prostu... (...) jak oni potrafią siebie po prostu
      wywyższyć!, W Jedwabnym nie zginęło ich 1,4 mln w tej stodole, bo przecież to
      nie ma takich stodół, to w ogóle się w głowie nie mieści - tam było 140 tys.
      Podobnież, 120 tys., nie mogło być więcej, to jest największa ilość, jaka mogła
      być”. [o. Cydzik:] „No, to taka liczba jest oczywiście, że przesadzona [...]
      takiej liczby nie było w ogóle możliwej”. [słuchaczka:] " I my po prostu nie
      możemy się dać żeby oni nas tak po prostu okłamywali (...), żeby nas tak
      nabierali w bezczelny sposób, bo jest nieprawdą, Żydzi uciekli do Ameryki,
      wiedzieli, że będzie wojna, bo oni tę wojnę wywołali”. [ks. Cydzik:] „Tak, ja
      myślę że to jest..., dziękuję pani bardzo, za mało mamy czasu żeby całą
      historię taką rozegrać tutaj i rozstrzygnąć, to są [tematy] na długie godziny,
      myślę zresztą, że pan profesor Jerzy Robert Nowak to podejmował. Przy czym
      ch
      • taktrzymaj Re: ideologia radia Maryja- cytaty 07.12.05, 15:19
        Czy te enuncjacje stanowią na coś dowód? Chyba tylko na to,że głupota ludzka
        nie zna granic.
    • dzakarta Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:55
      A co tam robią muzykanci z orkiestry Straży Granicznej? Emeryturka po 15 latach
      niby za cieżką służbę jak we wojsku, a te nieroby przygrywają na piknikach dla
      zdewociałych staruszków. I rząd mówi,że za mało jest funkcjonariuszy w piewszej
      linii... Kto zrobi porządek z tymi obibokami udającymi strażników granicznych ?
      I my płacimy z naszych podatków na takie wygłupy!
      • soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:56
        straz graniczna bardzo szanowana formacja sie wkrotce stanie. jak zamkna
        granice, by przymusowi sponsorzy tego "solidarnego" dziadostwa nie pouciekali do
        reszty...
    • otosiu CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 14:56
      ..AŻ SIĘ PROSI SKRESLIĆ TORUŃ Z MAPY ŚWIATA!! WSZYSTKIE MOHERY W JEDNYM
      MIEJSCU, TO I OGRODZIĆ CAŁE ZGRUPOWANIE, I RAZ A DOBRZE ROPRAWIĆ SIĘ Z TYMI
      DEWOTKAMI!!
      • soulworm Re: CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 14:57
        trzeba by skoczyc na ruski bazar po uran.
        • otosiu Re: CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 15:05
          ..i dla pewności jeszcze później napalm zrzucić!
          • rafvonthorn Re: CZYLI DZISIAJ... 07.12.05, 17:06
            Spieprzaj dziadu!! Co, to miasta wina, że akurat się tu zagnieździło? Tu
            normalni ludzie mieszkają, zabierajcie z powrotem te Wasze mohery! Swojej matce
            napalm na głowę zrzuć, inteligencie...
    • niezyd2 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:57
      Chwalmy pana! Alleju!
      • soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 14:59
        alleju? pijacki rogor mortis pasczeki? czy geba pelna oplatka?
    • salmonella Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:00
      Kto ma bombę!!! Jakiś terrorysta by się przydał!!!
      jestem za neutralizacją całego terenu, żeby sie nie roznosili, akurat cała
      zgraja jest na miejscu. !!! :D hahahahahhahaa
      • chicago1978 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:05
        agnostycy,ateisci,innowiercy.
        opamietajcie sie!!!!
        polska to BOG,HONOR,OJCZYZNA
        • mangold Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:06
          chicago1978 napisał:

> agnostycy,ateisci,innowiercy.
          > opamietajcie sie!!!!
          > polska to BOG,HONOR,OJCZYZNA

Bób, Honorata i Ojcowizna !!!!
          • soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:08
            ahahahaha! cheers!
          • chicago1978 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:09
            CO WYZNAJESZ?ZYDO-ATEIZM?
            • mangold A co muszę żeby tu mieszkać ?? 07.12.05, 15:10
              chicago1978 napisał:

> CO WYZNAJESZ?ZYDO-ATEIZM?
              • bikej5 Re: A co muszę żeby tu mieszkać ?? 07.12.05, 15:17
                Oczywiście musisz być barankiem bożym (katolickim)-" starszym bratem w wierze"
                nie przystoi-i lęk okrutny..:)
            • scoutek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:10
              te, Chicago, a ty niby taki wierzacy a z tego co piszesz wynika, ze malo ze nie
              sluchales papieza jana Pawla II to jeszcze nie znasz Biblii...
            • soulworm Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:11
              nie, wyznaje eskimo-taksówkarstwo :)
            • taktrzymaj Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:25
              Co wyznajesz? Chicago-bandytyzm czy Chicago-dolaryzm? Wybór należy do
              ciebie.Obie opcje złe.To się nazywa wpuszczanie w maliny.
        • awersja Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:08
          chicago1978 napisał:

> agnostycy,ateisci,innowiercy.
          > opamietajcie sie!!!!

...a ja dodam: POLSKA OD MORZA DO MORZA...!!! Hajda na koń...! Łuki w juki, a
          łupy wziąć w troki...!
      • golem_t Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:22
        Ciekawe - jak MW i kibole krzyczą "pedały do gazu" to źle Polska=zaścianek
        europy. Jak ty chcesz wysadzać "Moherowe Berety" to pewnie jest postęp i
        cywilizacja.
        Poza tym nic by ci to nie dało - jest ich więcej i tylko przysporzył byś im
        męczenników (gdy potaktować woją wypowiedź 100% poważnie), a tego oni przecież
        potrzebują. Zwłasza Ojciec Dyrektor mający chyba kompleks Ojca Kolbego.
    • padliniarz i kazdemu palke do napie..nia niewiernych 07.12.05, 15:01
      i hajda na pedala kosmite liberalo-komuchomasonistycznego zydo-loba
      • tommy2222 Re: i kazdemu palke do napie..nia niewiernych 07.12.05, 15:10
        Ciekawe co tym razem ojcie Rydzyk zaproponuje swoim zaślepionym wiernym, którzy
        wierzą mu jak Bogu !!
    • otosiu GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHEROM!! 07.12.05, 15:11
      Kto popiera, niech też odda głos!!!
      • soulworm Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:12
        moj glos w slusznej sprawie: prrrrrrrrrrrff !
      • awersja Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:12
        otosiu napisał:

> Kto popiera, niech też odda głos!!!

Hau, hau....
        • mangold Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:13
          amen
      • chicago1978 Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:13
        TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS
        SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA
        • mangold Oj chciałbym...ale mnie babcie nie dopuszczą... 07.12.05, 15:15

i obawiam się, ze za to co bym mu powiedział w IV RP dostałbym karę śmierci :-))

chicago1978 napisał:

> TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS
          > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA
          • otosiu Re: Oj chciałbym...ale mnie babcie nie dopuszczą. 07.12.05, 15:17
            Jarek z Leszkiem by to załatwili w formie podziękowania :-)

mangold napisał:

>
            > i obawiam się, ze za to co bym mu powiedział w IV RP dostałbym karę śmierci :-
            )
            > )
            >
            > chicago1978 napisał:
            >
            > > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS
            >
            > > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA
            >
            >
        • scoutek Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:15
          chicago1978 napisał:

Ty i bez spotkania tego nie potrafisz... one on one... hehehehe
          • soulworm Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:16
            ale sklecilbym prawy prosty.
          • mangold Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:17
            scoutek napisała:

> chicago1978 napisał:
            >
            > > TAKI JESTES KOZAK!?JAKBYS SPOTKAL SIE Z RYDZYKIEM ONE ON ONE NIE UMIALBYS
            >
            > > SKLECIC JEDNEGO SENSOWNEGO ZDANIA
            > Ty i bez spotkania tego nie potrafisz... one on one... hehehehe

Czy "one on one" to znaczy jeden na jednym...oj tak bym się nie chciał z łojcem
            derektorem spotkać :-D
            • scoutek Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:19
              Mangold, co sie mnie pytasz co to znaczy... to Chicago wie....moze on o takim
              spotkaniu marzy, ze mu mowe odbierze... oprocz kasy rzecz jasna...
              • mangold Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:19
                scoutek napisała:

> Mangold, co sie mnie pytasz co to znaczy... to Chicago wie....moze on o takim
                > spotkaniu marzy, ze mu mowe odbierze... oprocz kasy rzecz jasna...

Ciekawe czym mu łojciec mowe odbierze ??
                • scoutek Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:22
                  mangold napisał:
                  > Ciekawe czym mu łojciec mowe odbierze ??

jak to czym? AUTORYTETEM......
                  :))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • otosiu Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:16
          chicago1978 napisał:

A skąd Ty taki pewny?? ..nie bądź tego taki pewien..
          A tak nawiasem to widzę, że Ty bardzo sensowny nick sobie skleciłeś.. Buahaha
          • chicago1978 Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:20
            A TWOJ.CO OZNACZA?
            PSEUDONIM Z SEKTY?
            • mangold Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:21
              chicago1978 napisał:

> A TWOJ.CO OZNACZA?
              > PSEUDONIM Z SEKTY?
              • soulworm Re: Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:22
                on jest chyba w sekcie do spolki z adminem, bo nas wycinaja śtraśliwie. widac
                forum to nie miejsce na good clean fun :)
                • awersja Re: Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:23
                  Robaczku... strzemiennego... i niech MOC bedzie z Tobą...
                  • soulworm Re: Qrna ale się wysilił :-))) 07.12.05, 15:25
                    najlepszego!
            • otosiu Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:22
              chicago1978 napisał:

> A TWOJ.CO OZNACZA?
              > PSEUDONIM Z SEKTY?

...przecież to proste sformułowanie.. ..chociaż faktycznie, przepraszam, bo
              może dla Ciebie to już zbyt wysoka półka.. 'sekta'=trudne słowo.. Buahaha
        • awersja Re: GŁOS PRZECIW RADIU MARYJA, RYDZYKOWI I MOHERO 07.12.05, 15:17
          chicago1978 napisał:

Jeśli chodzi o mnie - rzeczywiście... masz rację... ciagle ciepię na
          akomunikatywność z osobami wyrachowanymi w swojej apodyktyczności... (trudny
          wyraz - polecam www.slownik-online.pl
    • dobrasekta Toruń należy ogłosić rejonem klęski żywiołowej 07.12.05, 15:16
      ...i wysadzić , teraz , szybko!
    • smok5 ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:23
      Nie słuchają, nie wierzą, a plują - ot oświecony elektorat.

A jak tam ma się partia demokracja.prl?
      • soulworm Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:24
        a jaaaaak. ale sie zdziwisz, ogladam namietnie trwam i slucham rm. uwielbiam to!
        pozdrowka dla madzi buczek! :)
        • mangold Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:26
          soulworm napisał:

> a jaaaaak. ale sie zdziwisz, ogladam namietnie trwam i slucham rm. uwielbiam to
          > !
          > pozdrowka dla madzi buczek! :)

Też sobie zaprogramowałem..ale jazda mumio się chowa z tym swoim "aczkolwiek"....

Podobno po ujawnieniu wszystkich agentów ma przyjść kolej na poczętych w
          próbówce..........
          • m15 Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:29
            mangold napisał:

> soulworm napisał:
            >
            > > a jaaaaak. ale sie zdziwisz, ogladam namietnie trwam i slucham rm. uwielb
            > iam to
            > > !
            > > pozdrowka dla madzi buczek! :)
            >
            >
            > Też sobie zaprogramowałem..ale jazda mumio się chowa z tym
            swoim "aczkolwiek".
            > ...
            >
            >
            > Podobno po ujawnieniu wszystkich agentów ma przyjść kolej na poczętych w
            > próbówce..........
            największą grupę słuchaczy rm stanowią komuchy,wszystko wiedzą ,co i kiedy
            o.dyr.powiedział,albo tacy pobożni,albo nadal stosują ubeckie metody
            inwigilacji :)
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 17:13
              Wy jesteście lepsi bo macie pewność kto stoi za Michnikiem i Wyborczą. My
              niestety możemy się tylko domyślaż że Rydzyk był agenem Stasi.
              • soulworm [...] 07.12.05, 17:17
                • smok5 Ciekawe czy wy tacy mądzry będziecie 07.12.05, 17:23
                  na łożu śmierci. Kuroń, aż duchownych czterech wyznań potrzebował. A taki mądry
                  był, prawie jak wy!
                  • soulworm [...] 07.12.05, 17:24
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Ciekawe czy wy tacy mądzry będziecie 07.12.05, 18:14
                    Mam nadzieję że klesze katolickiemu dał kopa w doopę i pa pa...
                    • kosciol.mlodziezy.psychicznej Wszyscy inni mogli zostać 07.12.05, 18:18
                      (w liczbie 4)
          • soulworm Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:29
            moj koles gdy sie nudzi nagrywa cale mixtapes z "rozmow niedokonczonych", potem
            sluchamy na mprezach. masochistyczne to troche, ale ad absurdum ad infinitum,
            kocham to.
            • mangold Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:31
              soulworm napisał:

> moj koles gdy sie nudzi nagrywa cale mixtapes z "rozmow niedokonczonych", potem
              > sluchamy na mprezach. masochistyczne to troche, ale ad absurdum ad infinitum,
              > kocham to.
              >
              Na moim kawalerskim tańczyliśmy do kawałków z RM...ba! nawet dzwoniliśmy ale nas
              odłączyli po pozdrowieniu Jerzego Urbana I to ma być jedyne wolne radio ?? :-))
              • soulworm Re: ale was rajcuje to RM 07.12.05, 15:32
                powinni ich zaprosic na nowa edycje "Wez to wylacz", to lepsze niz
                (niezaprzaczelna gwiazda) Czlowiek-Widmo.
            • smok5 Te imprezy to macie na rozbrat 07.12.05, 17:13
              czy w stowarzyszeniu byłych członków ( i jak najbardziej obecnych Członków)
              też stowarzyszenia Grunwald. Ty chyba mangold byłeś red.
              naczelnym "rzeczywistości".
              • soulworm Re: Te imprezy to macie na rozbrat 07.12.05, 17:39
                te imprezy mamy na grobach, jemy koty i pijemy krew miesieczna.
    • ronlen2 Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na innych!! 07.12.05, 15:26
      Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Pytanie retoryczne. Dlaczego tak im
      (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest Chrzescijanski?

Zyjemy w demokracji, a to oznacza, ze ludzie o innych pogladach nie moga byc z
      tych powodow przesladowani. A Wybiorcza wlasnie do tego dazy. Nalezy szanowac
      kazdego i wszystkich, z wyjatkiem Chrzescijanstwa. To ich taka "lewicowa"
      demokracja.

I lewicy POTRZEBNY jest WROG, aby moc wyladowac swoje agresje. Jesli takiego nie
      ma, lewica szybko go sobie znajduje. Przyklad: Jedna z afer Kwasnieskiego,
      niedawne ulaskawienie Sobotki. Jeden forumowicz pisze, ze to akt chronienia
      ludzi z wlasnej partii, na korzysc interesu narodowego. (i taki forumowicz ma
      racje). Inny zaraz odpowiada, ze napewno sie nasluchal RM. I cel lewicy zostal
      osiagniety. Nie gada sie juz o korupcji lewakow. I mozna dalej krasc. Tak wiec
      lewica MUSI miec wroga, egzystujacego lub nie, aby moc uzasadnic wlasny byt.

Prosze popodawajcie ten post dalej, byc moze sie kilku ludziom otworza oczy.
      • mangold Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:28
        ronlen2 napisał:

> Ile jest w Polsce rozglosni radiowych?

Ile jest w Polsce rozglosni radiowych nie rozliczających się z finansów, gdzieś
        mających prawo, itp Tylko jedna...ta jedyna
        • ronlen2 Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:36
          Prosze, juz sie dzieje, co jeden post wyzej opisane. Szybko zmienic temat, zeby
          ukrecic leb niewygodnym dla lewicy tematom, i nagonki ciag dalszy.

Zobacz sobie, ile jest w Polsce rozglosni, to sie zdziwisz. Potem przelicz ich
          czesc na procenty, to sie zdziwisz jeszcze bardziej. Skad sie u was bierze tyle
          jadu i agresji. Lewica jest bardzo tolerancyjna, toleruje wszystkich z wyjatkiem
          Chrzescijan. CO ZA HIPOKRYZJA!!!!!!!!!!!!!!

Powtorze: zyjemy w demokracji, nalezy szanowac innych ludzi, nawet kiedy nie
          maja oni radykalno-lewicowych pogladow.

• scoutek Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:37
            hipokryzja jest nazywanie RM radiem katolickim i chrzescijanskim
            • ronlen2 Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:40
              Szanujcie innych i zostawcie ich w spokoju. Malo ktory z was sie zorientowal, ze
              daliscie sie kolejny raz poszczuc "tolerancyjej" Wybiorczej.
              • taktrzymaj Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 16:35
                Szanowanie innych oznacza pozostawienie ich w "spokoju"?Co to znaczy?
                Niekrytykowalność?Szanuję innych,ale nie zostawiam ich w spokoju zwłaszcza,że
                oni swoje opinie wygłaszają publicznie,tyczy sie to Rydzyka,chrześcijan,żydów
                itd.
      • mondrypolakposzkodzie ZASPIEWAJMY NA CZESC OJCA DYREKTORA!!! 07.12.05, 15:29
        Poprzez Polske wionie jad w eterze
        Narod czeka na znajomy glos
        Ojciec w dlon swa znow mikrofon bierze
        Odsun z uszu moherowy wlos
        ref.:
        Moherowy beret sobie wloz
        Jak przygluchys, stoj przy radiu tuz
        Pokaz wszystkim jak z Radyjem zyc
        Wyslij stowe, wnuk nie musi tyc

Do Torunia garna sie berety
        Plynie morze moherowych glow
        Wiec przygarnij Ojcze te kobiety
        Dadza Ci na Beret pare stow
        • bikej5 Re: ZASPIEWAJMY NA CZESC OJCA DYREKTORA!!! 07.12.05, 15:35
          swietne a do jakiej melodyji???
          • mondrypolakposzkodzie Re: ZASPIEWAJMY NA CZESC OJCA DYREKTORA!!! 07.12.05, 15:38
            Na Biala Mewe!!!
          • mangold Kaczuszki ?? 07.12.05, 15:39
            bikej5 napisała:

> swietne a do jakiej melodyji???
            • mondrypolakposzkodzie Re: Kaczuszki ?? 07.12.05, 15:41
              Nie, tez ptak ale Bialy - tak jak Polski Orzel!! No i szybciej lata bo to Mewa!! Zaspiewaj, to poczujesz
              przyplyw patrio-moheryzmu!
      • taktrzymaj Re: Przeciez to jest zwykla NAGONKA LEWICY na inn 07.12.05, 15:33
        Chrześcijańskich radiostacji mamy więcej niż jedna.Ułaskawienie Sobotki? Jak do
        tej pory nie nastąpiło.Skąd czerpiesz takie "informacje"?
      • taziuta Podłączyli ojczulkowi internet na zakrystii? :-) 07.12.05, 15:35
        RM chrześcijańskim radiem? Hm, no to zasługujecie na siebie! :-)

ronlen2 napisał:

> Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Pytanie retoryczne. Dlaczego tak im
        > (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest
        > Chrzescijanski?
        >
        > Zyjemy w demokracji, a to oznacza, ze ludzie o innych pogladach nie moga byc z
        > tych powodow przesladowani. A Wybiorcza wlasnie do tego dazy. Nalezy szanowac
        > kazdego i wszystkich, z wyjatkiem Chrzescijanstwa. To ich taka "lewicowa"
        > demokracja.
        >
        > I lewicy POTRZEBNY jest WROG, aby moc wyladowac swoje agresje. Jesli takiego
        > nie ma, lewica szybko go sobie znajduje. Przyklad: Jedna z afer Kwasnieskiego,
        > niedawne ulaskawienie Sobotki. Jeden forumowicz pisze, ze to akt chronienia
        > ludzi z wlasnej partii, na korzysc interesu narodowego. (i taki forumowicz ma
        > racje). Inny zaraz odpowiada, ze napewno sie nasluchal RM. I cel lewicy zostal
        > osiagniety. Nie gada sie juz o korupcji lewakow. I mozna dalej krasc. Tak wiec
        > lewica MUSI miec wroga, egzystujacego lub nie, aby moc uzasadnic wlasny byt.
        >
        > Prosze popodawajcie ten post dalej, byc moze sie kilku ludziom otworza oczy.
    • osse Zaprawdę... 07.12.05, 15:27
      Mohery moherami, rozumiem jednakowoż potrzebę polityki prorodzinnej w tej sytuacji: im mniej beretów z moheru będzie widać na ulicach, tym Polska będzie normalniejsza. A propos, znacie takie powiedzenie: Co słychać? Stare baby nie chcą zdychać, a młode rodzić?
    • gg1968 Biedny Toruń, takie ładne miasto i taka klęska 07.12.05, 15:28
      na nie spadła...ale może właściciele budek zarobią trochę na hot-dogach
    • jerzy.kosecki Re: mysle, że zjawisko TO zostanie 07.12.05, 15:31
      dogłębnie zbadane przez socjologów. Moim skromnym zdaniem, wielu
      nieszczęśliwych i zagubionych Polaków (szczególnie osób starszych), którym los
      (?), komuna (?) i dziki kapitalizm, odebrały nadzieję na lepsze życie,
      szukających wsparcia, którego nie daje im państwo, społeczeństwo, i niestety,
      zobojętniały na ludzka krzywdę polski KK. Nic dziwnego, że ludzie Ci wpadają w
      łapy różnej maści szarlatanów. Rydzyk, na tym zbudował imperium. Teraz
      różnego autoramentu "hieny polityczne" garną się do niego, aby się pożywić.
      Społeczeństwo jest winne. Terza, po śmierci JPII, zamęt w duszach i umysłach
      Polaków bedzie się pogłębiał. Myślę, że nadchodzą, nie tylko dla Polaków,
      ciężkie czasy. Ale w Bogu nadzieja. Sursum cordam.
    • haen1950 Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:34
      W nowożytnej historii /po II wojnie światowej/ Polski były tylko do tej pory
      dwa równe aplauzy jedności władzy i narodu:
      I. Wiec Gomułki w 1956 r. "Towarzysze, koniec wiecowania, do roboty!"
      II. Gierek w Stoczni Gdanskiej 1971 " Towarzysze, pomożecie!"

Jesteśmy świadkami historycznego wydarzenia. Anno Domini 07. grudnia 2005
      III. IV Rzeczpospolita Ojca Rydzyka i dwóch Kaczorów stała się faktem.
    • buntownik_z_powodami JAPOŃCZYCY PRZECIERAJĄ OCZY ZE ZDUMIENIA! 07.12.05, 15:35
      Przecież to szczyt techniki - tysiące beretów sterowanych jednym radiem :)))
      • bikej5 Re: JAPOŃCZYCY PRZECIERAJĄ OCZY ZE ZDUMIENIA! 07.12.05, 15:37
        to nie cud techniki jeno cud ,Amen
        • buntownik_z_powodami Re: JAPOŃCZYCY PRZECIERAJĄ OCZY ZE ZDUMIENIA! 07.12.05, 15:41
          A z cudami z tym Radiem lepiej nie dyskutować :))
    • moa_anbessa cytaty z Radia Maryja 07.12.05, 15:37
      wg or.icm.edu.pl/artykuly/acala-rm.html

[ks. Rydzyk:] „Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa.
      To jest handel, a nie religia w Boga” (20.08.2002)

[ks. Bajda, stały współpracownik RM:] „Metoda walki dywersyjnej, droga
      podstępu, rozkładu wewnętrznego, maskowania istotnych celów, została z całą
      precyzją zastosowana przez Hitlera, a także bolszewików, w ogóle socjalistów.
      Rewolucja ustrojowa, ustrojona w barwy mesjanizmu światowego wiąże się w
      szczególny sposób z epoką Manifestu Komunistycznego. Element mesjanizmu
      pochodzi oczywiście z judaizmu, ale w mistyce rosyjskiej znalazł podatny grunt
      dla zaszczepienia i rozwoju. Oczywiście, już masoneria w wieku XIX planowała
      zlikwidowanie państw narodowych i stworzenie w dalszym planie rządu światowego”
      (1.09.2001 - dalej ksiądz cytuje obszerne fragmenty ze starszych i nowych
      książek antysemickich)

[ks. Cydzik:] „Kampania, jaką święty Maksymilian [Kolbe] w swoim „Małym
      Dzienniku” robił po to, żeby wspierać polski przemysł, polskie rolnictwo:
      [hasło] „kupuj u swojego” – i to nie był antysemityzm, to był przejaw pewnej
      integracji społecznej, też dążenia do tego, żeby naprawić polską gospodarkę,
      byt polskich kupców, polskich konsumentów”8 (11.06.2002).

[ks. Szczęsny, współpracownik RM:] „Przynależność do takiej organizacji, jak
      Fundacja Batorego,9 – chociaż ona jest bogata, bo Soros jest człowiekiem jednym
      z najbogatszych w świecie, zresztą, według tego, co wiem, dorobił się na narko-
      mafii – przynależność do takiej Fundacji Batorego (…) – to nie do
      zaakceptowania z punktu widzenia katolickiego: materialistyczna koncepcja
      człowieka, sam panteizm, który jest widoczny. I Soros, on mówi „jestem Bogiem”.
      I w ogóle ta działalność, którą wspiera, no ta fundacja, na co pieniądze idą,
      to my wiemy: idą na aborcję, idą na te wszystkie inne. No oczywiście, czasem
      jakąś [dotację] dostanie naiwna organizacja typowo kościelna, [ale tylko] parę
      groszy, powiedzmy sto złotych, a sto tysięcy idzie na środki antykoncepcyjne,
      na demoralizację (…)” [współprowadzący audycję, ks. Gonczaruk:] „Aczkolwiek ma
      silne agendy działające w Polsce, bardzo prężne. I też poprzez prasę i media
      jest wciąż nagłaśniana i ona steruje tymi… tymi rzeczywistościami” [ks.
      Szczęsny:] „To jest [organizacja] masońska, na pewno, tu nie ma najmniejszej
      wątpliwości” (20.02.2003)

[dialog między słuchaczką a stałym pracownikiem RM, ks. Mojem:] „Wałęsa jak
      objął urząd [prezydenta], to przyjmował telefony. Bardzo chciałam się wtedy
      dodzwonić, żeby oczyścił Polskę z różnych [ludzi] innego pochodzenia i z innych
      krajów, narodowości. Tego nie podpowiedziałam, [ale] mógłby sam o tym pomyśleć
      (…) Ja toleruję Żydów, Niemców - niech on mi buty szyje taniej, jesionkę, - ale
      niech on się nie wpycha do mojego rządu. Ja pamiętam w 1956 r., kiedy Gomułka
      przyszedł, to on oczyścił Polskę 10. Moja koleżanka z pracy wyjechała do
      Izraela. Uważałam, że w Polsce Żydów prawie nie ma, [ale] mam taki wykaz, gdzie
      [jest napisane, iż] w pierwszym parlamencie po objęciu władzy przez pana
      Wałęsę, [jedynie] był co siódmy Polak. Paru Niemców, a większość Żydów (…) Za
      jego [rządów] cała masa Żydów przyjechała do Polski, a tamci [polscy emigranci
      polityczni z lat 80-tych] do tej pory nie mogą wrócić(…) A ja bym ich [Żydów]
      przede wszystkim zmusiła do wrócenia do swoich nazwisk, bo pozabierali polskie
      nazwiska” [podsumowanie ks. Moja:] „Czyli mamy stawać w prawdzie” (18 01.2003)

[wypowiedź słuchacza:] „Polska zniewolona, bo ludzie są naiwni, wierzą tym,
      którzy ich zniewalają. Ci, co zdobyli Jerozolimę mają jedną zasadę: panować
      albo burzyć. Jest naród, który chce zapanować nad światem za wszelką cenę”
      (2.01.2003)

[słuchacz, w rozmowie z ks. Cydzikiem:] „Oni [komuniści] wypowiadali się za tą
      koncepcją, która potem przyjęła formę Judeopolonii - i to samo było w Rosji,
      też zostało przyjęte, i zostały zdeformowane te idee społeczne w kierunku
      realizacji interesów jednej grupy narodowościowej [Żydów]. Na przykład,
      wymordowanie 6 milionów chłopów w Rosji11 nie leżało w żaden sposób w hasłach
      socjalizmu, czy komunizmu, natomiast w Talmudzie chłopi są jednym z najgorszych
      gatunków ludzi, więc trzeba ich wymordować – i zostało to zrealizowane”
      (16.06.2002)

[słuchacz:] „Przecież cały rząd jest żydowski (...) W [komunistycznym] Urzędzie
      Bezpieczeństwa kto był? 90% to byli Żydzi. W Rosji w NKWD kto Polaków mordował?
      Żydzi! Tego się nic nie mówi, to każdy się boi!” [odpowiedź prowadzącego, ks.
      Cydzika:] „Myślę, że akurat w Radio Maryja te tematy podejmujemy, przypomnę
      chociażby audycje z panem profesorem Jerzym Robertem Nowakiem i jego
      [publikacje] na te tematy: ‘Kogo powinni przeprosić Żydzi’, również ‘Zbrodnie
      przeciwko narodowi polskiemu’ itd. Myślę, że tylko w niektórych mediach ten
      temat jest niebezpieczny, czy może niewłaściwy. A druga sprawa - ciągle musimy
      poszukiwać, widzieć ofiary, widzieć zło, natomiast nie możemy wzbudzać
      niechęci, ale prawda historyczna i ta prawda moralna musi oczywiście być tutaj
      podkreślana, bo jesteśmy to winni tym, którzy cierpieli i ich rodzinom.
      Oczywiście zgadzamy się z panem” (10.02.2003)

[słuchaczka:] „W tym roku 250 tysięcy Żydów ma przybyć do Polski w celu
      osiedlenia się. Rząd polski będzie tym ludziom dawał zapomogi, a nie Polakom
      (...) Ci nie-Polacy, którzy nami rządzą...” [odpowiedź prowadzącego ks.
      Rydzyka:] „Dziękuję, serdecznie pozdrawiam. Trudno powiedzieć czy to nie
      Polacy” (15.02.2003).

[słuchaczka:] „A przecież ostatnie wybory prezydenckie. Przecież ten właśnie
      prezydent mówił wprost już: Polska dla wszystkich, ale nie dla Polaków. [...] I
      to realizuje konsekwentnie, z żelazną konsekwencją." [prowadzący ks.
      Szczęsny:] "Pani Aniu, gdyby pani startowała do Sejmu, ja bym na panią
      głosował!" (19.02.2003)

[słuchaczka:] „Chciałam powiedzieć, jak byłam parę lat temu w Jerozolimie w
      Izraelu i w Tel Awiwie mówił taki stary polski Żyd, mówi: [że] jest nieprawdą,
      że zginęło [Żydów] 3 mln, ani nie jest prawdą, że zginęło ich 6 mln, bo oni tak
      mówią, po prostu zginęło ich 1,4 mln w Polsce. A że po prostu taka sumę podają:
      3 mln – dlatego, żeby dostać jak największe odszkodowanie od światowej
      federacji takiej, co dają odszkodowania po wojnie, tak dokładnie nie
      zapamiętałam tej nazwy. (...) oni to robili celowo i dostali odszkodowanie -
      ten Żyd mówił - za Polskę i za Żydów 700 mld dolarów, to są kolosalne sumy i po
      prostu, mówi, żaden z Polaków, nawet jednego Polaka, nawet połowy Polaka nie
      było tam, na tej komisji światowej, tylko sami Żydzi, oni te 700 mld dolarów
      przywłaszczyli sobie i nawet się nie przyznali do tej pory. Tak że to jest
      naród bardzo taki po prostu... (...) jak oni potrafią siebie po prostu
      wywyższyć!, W Jedwabnym nie zginęło ich 1,4 mln w tej stodole, bo przecież to
      nie ma takich stodół, to w ogóle się w głowie nie mieści - tam było 140 tys.
      Podobnież, 120 tys., nie mogło być więcej, to jest największa ilość, jaka mogła
      być”. [o. Cydzik:] „No, to taka liczba jest oczywiście, że przesadzona [...]
      takiej liczby nie było w ogóle możliwej”. [słuchaczka:] " I my po prostu nie
      możemy się dać żeby oni nas tak po prostu okłamywali (...), żeby nas tak
      nabierali w bezczelny sposób, bo jest nieprawdą, Żydzi uciekli do Ameryki,
      wiedzieli, że będzie wojna, bo oni tę wojnę wywołali”. [ks. Cydzik:] „Tak, ja
      myślę że to jest..., dziękuję pani bardzo, za mało mamy czasu żeby całą
      historię taką rozegrać tutaj i rozstrzygnąć
    • piekny_romanek na szczescie to elektorat schylkowy 07.12.05, 15:38
      na wymarciu. Mlodzi maja jednak wiecej oleju w glowie.
    • piekny_romanek ciekawe ilu z nich bedzie na obchodach 20 rocznicy 07.12.05, 15:39
      eheheheh jakas nadzieja jednak jest ;)))
    • zhk Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:39
      A niech świętują se. To nie moje środowisko. Nie cierpię Duce. A takim się stał
      ten... <-tu wstawić wyraz powszechnie uważany za wulgarny..
    • puuchatek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:39
      hicago1978 napisał:

> opamietajcie sie!!!!

Po pierwsze: "Polska" pisze się wielką literą, patrioto za dychę.

Po drugie: w haśle "Bóg, honor, Ojczyzna" kolejność nie jest przyoadkowa.

Po trzecie: BÓG nakazuje miłość do każdego, u Niego nie ma podziału na Żydów i innych. Pisze o tym choćby św. Paweł w swoich listach.

HONOR nakazuje mówić prawdę, nawet wtedy, kiedy jest ona dla mnie niewygodna i nie pomiatać nikim.

OJCZYZNĘ najlepiej budować i służyć jej uczciwą pracą, nie nieszczyć i nie skłócać jej dzieci.

I dlatego twerdzę, że Radio M. i o. Rydzyk z podanym przez Ciebie hasłem nie mają NIC WSPÓLNEGO.
    • culfon Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:40
      mam nadzieję, że rak was załatwi
      • mondrypolakposzkodzie Culfon zaspiewaj a nie denerwuj sie!! Nowy HYMN!!! 07.12.05, 15:42
        Poprzez Polske wionie jad w eterze
        Narod czeka na znajomy glos
        Ojciec w dlon swa znow mikrofon bierze
        Odsun z uszu moherowy wlos
        ref.:
        Moherowy beret sobie wloz
        Jak przygluchys, stoj przy radiu tuz
        Pokaz wszystkim jak z Radyjem zyc
        Wyslij stowe, wnuk nie musi tyc

Do Torunia garna sie berety
        Plynie morze moherowych glow
        Wiec przygarnij Ojcze te kobiety
        Dadza Ci na Beret pare stow
    • puuchatek Re: 10 tys. "moherowych beretów" jedzie do Toruni 07.12.05, 15:41
      ronlen2 napisał:

> Ile jest w Polsce rozglosni radiowych? Pytanie retoryczne.

"Pytanie retoryczne" to znaczy trochę co innego.

> Dlaczego tak im
      > (lewicy i radykalnej lewicy) przeszkadza fakt, ze jeden z nich jest Chrzescijanski?

Chyba "jedna z nich", analfabeto.

RM nie jest rozgłośnią chrześcijańską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka