venus99 15.12.05, 15:34 tylko po prostu go nie stosuję.taki mały kundel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tkm333 [...] 15.12.05, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg958 Re: Taki on kundel jak ty Wenus :))))) 15.12.05, 15:55 obrażając rozmówcę sam sobie wystawiasz świadectwo.... nauczcie się LUDZIE ROZMAWIAC a nie OBRAŻAC!!!! więcej szacunku dla adwersarza. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Taki on kundel jak ty Wenus :))))) 15.12.05, 16:11 stwierdzenie prostego faktu,powiedzenie prawdy o tym małym krętaczu,który teraz wycofuje się rakiem ze swojej głupoty nie jest obrażaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Możesz mnie objaśnić ? 15.12.05, 16:21 Z czego się Ziobro rakiem wycofuje ? Z tego co wiem to A.KWasniewski na siłę spieszy się przed zakończeniem swojego urzędowania ułąskawić kolesia, który może co nieco powiedzieć, co mogłoby dla A.Kwaśniewskiego kłopotliwe. Również pamiętam, że Sobotka wystawił bandytom policjantów. Coś pokręciłem ? To mnie popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Możesz mnie objaśnić ? 15.12.05, 16:28 ależ bardzo chętnie: 1.dzisiaj Ziobro-podobno minister "sprawiedliwości" powiedział,że może dostarczyć akta.wczoraj było to niemożliwe. 2.w toku procesu poszlakowego nie udowodniono Sobotce niczego.tak między nami mówiąc użycie cbs w sprawie 2 palantów podobno robiących przekręty ubezpieczeniowe na 30.000 zł to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Sąd uznał, że uniewinniono 15.12.05, 18:44 Ty i Kwachu oraz jego klakierzy z SLD, NIE ZNAJĄC AKT, uważacie co innego. Kwachu nie chce czekac nawet na uzasadnienie sądu. Kompromituje się zatem Kwach i cała jego świta, w tym taki prawnik jak Kalisz, który przegrał nawet własną sprawę, a poucza innych nt. prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sąd uznał, że uniewinniono 15.12.05, 18:55 Dzisiaj, wszyscy "innej opcji" niż ta jedyna właściwa, będą przegrywać swoje sprawy i sprawy wogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Miało byc: Sąd uznał, że udowodniono 15.12.05, 19:01 Sprawy przegrywają ci, którzy nie mają dowodów. Kalisz przegrał pod rządami swoich kumpli z SLD. Sędziowie to zresztą tez komuna. Przed 1989 r. większośc (szczególnie w sądach karnych) należała do PZPR (dla nie pamiętających: tak samo jak Kwach, Sobotka, Kalisz, Pęczak, Albin Siwak etc.). Niewielu wyrzucono, niestety po 1989 r. Ale to nic dziwnego, że SLD prezentuje moralnośc Kalego - jak wyork korzystny dla mnie - to słuszny, jak nie - niesprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci W CZYIM IMIENIU KWAŚNIEWSKI CHCE UŁASKAWIĆ SOBOTKĘ 15.12.05, 19:22 jeśli 90 % Polaków domaga się dla niego kary ? To są ci sami obywatele którzy go wybrali na urząd Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A chce ułaskawić? Pierwsze słyszę :-( 15.12.05, 19:52 Ja bym chciał żeby Kwach chciał, ale zdaje się że jak dotąd to on dopiero tylko poprosił o akta. Na dwoje jeszcze babka wróżyła :-) orellafellaci napisała: Re: W CZYIM IMIENIU KWAŚNIEWSKI CHCE UŁASKAWIĆ SOBOTKĘ > jeśli 90 % Polaków domaga się dla niego kary ? To są ci sami obywatele którzy > go wybrali na urząd Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: A chce ułaskawić? Pierwsze słyszę :-( 15.12.05, 20:21 odp. niżej - problem z nawigacją. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Sobotka musi poczekac 3,5 roku na party z Preziem 15.12.05, 20:48 Chyba, ze Prezio nie wytrzyma i juz teraz zrobi rzut na tasme nie liczac sie z opinia. Niewiele ma do stracenia i kto wie, czy nie zechce swietowac Sylwestra w towarzystwie Sobotki. Ma juz przody w Watykanie, mieszkanie w Szwajcarii, lokaty w bespiecznych kontach i akcjach ze swiadomoscia, ze nikt mu ich nie sprzatnie. Co mu do szczescia wiecej trzeba? Tylko towarzysza Sobotki. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: To dobrze, że ma już wszystko :-) 15.12.05, 20:57 Dobrze, że Kwach ma już wszystko. Dzięki temu twoja opinia i antypatia innych "chrześcijan", kochających inaczej, może mu (bespiecznie, sic!) zwisać zgniłym kalafiorem :-) pozlotemu napisał: Re: Sobotka musi poczekac 3,5 roku na party z Preziem > Chyba, ze Prezio nie wytrzyma i juz teraz > zrobi rzut na tasme nie liczac sie z opinia. > Niewiele ma do stracenia i kto wie, czy nie > zechce swietowac Sylwestra w towarzystwie > Sobotki. Ma juz przody w Watykanie, mieszkanie > w Szwajcarii, lokaty w bespiecznych kontach > i akcjach ze swiadomoscia, ze nikt mu ich > nie sprzatnie. Co mu do szczescia wiecej trzeba? > Tylko towarzysza Sobotki. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Nie"może" - KWAŚNIEWSKIEMU JUŻ ZWISA. 16.12.05, 01:01 Co udowadnia ułaskawieniem Sobotki wbrew prawomocnemu wyrokowi sądowemu i woli narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie"może" - KWAŚNIEWSKIEMU JUŻ ZWISA. 16.12.05, 01:17 Orelko, spedzilem wspanialy wieczor z moim "ukochanym" panem Wiliamem, Zydem z Sosnowca, i Polakiem takim, ze wielu by sie zawstydzic musialo, obserwujac te Jego "polskosc", ktora go jakos boli (Niemcy zamordowali mu Mame, Tate i brata), skrzypka, ktorym nigdy nie zostal; zostal za to uwielbianym przez nas - rzesze fanow - monachijskim restauratorem), jednym slowem: "bratem lata"; otoz: sluchajac jego wspanialych obelg pod adresem komunistow i "rozowych" (takze i michnika), sluchajac jego madrych opinii na tego, co sie dzieje, jego obrony Polski za wspolprace z CIA ("bo co, znow mamy podniesc rece do gory, i pozwolic, zeby nowi barbarzyncy nas wysadzali swoimi bombami do ich lepszego swita?; nigdy"), wtedy tak bardzo zaczyna bolec, kogo spoleczenstwo przez 10 lat tolerowalo jako prezydenta; wstyd; i niech sam sobie sobotke - jego przybocznego zboja - ulaskawia; dobrze, ze Ziobro do tego nie przylozyl reki; gdyby to zrobil, to wracalbym do Polski na Swieta z "dusza na ramieniu"; tu nie ma nic do komentowania; niech Kwasniewski odchodzi (gdyby to bylo mozliwe: jeszcze dzisiaj); orellafellaci napisała: > Co udowadnia ułaskawieniem Sobotki wbrew prawomocnemu wyrokowi sądowemu i woli > narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: W CZYIM IMIENIU KWAŚNIEWSKI CHCE UŁASKAWIĆ SO 15.12.05, 20:17 Jest prawomocny wyrok, jest jasno wyrażona opinia społeczna. Kto wie, kto wie .... może władca ukochany przez lud zaostrzy wyrok i dołoży z roczek. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: W CZYIM IMIENIU KWAŚNIEWSKI CHCE UŁASKAWIĆ SO 15.12.05, 20:42 No nie, chyba nie lubisz Kwacha, a czemuż to? Konstytucja zezwala na ułaskawianie, a nie zezwala na podwyższanie wyroków! :-) orellafellaci napisała: > Jest prawomocny wyrok, jest jasno wyrażona opinia społeczna. Kto wie, kto > wie .... może władca ukochany przez lud zaostrzy wyrok i dołoży z roczek. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: W CZYIM IMIENIU KWAŚNIEWSKI CHCE UŁASKAWIĆ SO 15.12.05, 21:41 Jeśli Kodeks Karny znasz tak jak Konstytucję, to powinieneś wiedzieć czym jest PROCES I DOWÓD POSZLAKOWY i nie kwestionować wyroku w sprawie Sobotki. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Znowu zgubiłaś wątek? :-) 15.12.05, 21:50 Pozwól, że przypomnę mój post, pod którym się podpisałaś. Porównaj do Twojej ostatniej odpowiedzi, a zauważysz, że piszesz nie na temat :-( "T: No nie, chyba nie lubisz Kwacha, a czemuż to? Konstytucja zezwala na ułaskawianie, a nie zezwala na podwyższanie wyroków! :-) orellafellaci napisała: Re: W CZYIM IMIENIU KWAŚNIEWSKI CHCE UŁASKAWIĆ SO > Jest prawomocny wyrok, jest jasno wyrażona opinia społeczna. Kto wie, kto > wie .... może władca ukochany przez lud zaostrzy wyrok i dołoży z roczek." orellafellaci napisała: > Jeśli Kodeks Karny znasz tak jak Konstytucję, to powinieneś wiedzieć czym > jest PROCES I DOWÓD POSZLAKOWY i nie kwestionować wyroku w sprawie Sobotki. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Orella się poddaje, sięga po język głupków! :-) 15.12.05, 22:06 No, no, skrewiłaś, kochaniutka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Już się wystrzelałeś czy trzeci post będzie ... ? 15.12.05, 22:20 Dialog jak z silesiuszem, za przeproszeniem w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Dzięki takim "dialogom" skrewiliśmy offset. 15.12.05, 22:27 Tak musiały wyglądać negocjacje Millera i Kwaśniewskiego z Bushem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Czekam na Twój trzeci post, mądralińska :-) 15.12.05, 23:06 orellafellaci napisała: > Tak musiały wyglądać negocjacje Millera i Kwaśniewskiego z Bushem. Odpowiedz Link Zgłoś
deathonarrival Re: Sąd uznał, że uniewinniono 15.12.05, 20:08 Tak właśnie, niedługo wszyscy będziecie prosić o łaskę. I tak o 15 lat za długo byliście na wolności ..a dzisiaj tacy jak wy nie będą u nas nawet popielniczek wytrząsać.. :) Pozdro dla majora Bienia Odpowiedz Link Zgłoś
psikuta.psikutas_bez_s co z NIOM (nim?) dyskutujecie 15.12.05, 21:04 ASERTYWNA jest Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Możesz mnie objaśnić ? 15.12.05, 18:44 venus99 napisał: > tak między nami > mówiąc użycie cbs w sprawie 2 palantów podobno robiących przekręty > ubezpieczeniowe na 30.000 zł to lekka przesada. Niekoniecznie. Wiesz może za co posadzili Ala Capone ;) Chyba nie sądzisz, że jego gangsterska kariera opierała się na niepłaceniu podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: Możesz mnie objaśnić ? 15.12.05, 21:36 Bez uznania winy oskarzonego sad nie wymierzy kary pozbawienia wolnosci a wprost przeciwnie nie mogac dowiesc winy, uznac musi niewinnosc i uwolnic od jakiejkolwiek odpowiedzialnosci. Tymczasem dwie instancje uznaly winne oskarzonego Soboti wymierzyly symboliczna kare jak na Viceministra. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa :-) 15.12.05, 17:15 Z tego co wiesz,...? A wiedza twoja oparta na insynuacjach kolesiów z prawicy, którzy nie wzdragali się sięgać po dowolne g... byle tylko utrącić lewicę? Piszesz, że pamiętasz, że Sobotka wystawił policjantów bandytom? Hm, jeśli byłeś przy tym, to szkoda że nie zgłosiłeś się na świadka. Bo tak się składa, że sąd przyznał że nie ma żadnych dowodów (ani świadków). Tak mu się tylko (sądowi) "...wszystko (jakoś) układa w logiczną całość, bo jak nie Sobotka, to kto?" (cyt. z pamięci). Ups, ale uzasadnienie. Zupełnie takiej samej jakości jak ta cała nagonka na Sobotkę :-) wacek44 napisał: Re: Możesz mnie objaśnić ? > Z czego się Ziobro rakiem wycofuje ? Z tego co wiem to A.KWasniewski na siłę > spieszy się przed zakończeniem swojego urzędowania ułąskawić kolesia, który > może co nieco powiedzieć, co mogłoby dla A.Kwaśniewskiego kłopotliwe. Również > pamiętam, że Sobotka wystawił bandytom policjantów. Coś pokręciłem ? To mnie > popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 17:53 Drydnąć po Minima i zrobić włam "na rympał", o co tyle krzyku ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 18:40 Hmm? orellafellaci napisała: > Drydnąć po Minima i zrobić włam "na rympał", o co tyle krzyku ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 19:32 koncepcja szybkiej ścieżki otrzymania akt. Skuteczna i sprawdzona. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 19:43 Drogę na skróty to wybierają raczej pisiorki, a nie post-komuszki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 18:47 A skąd znasz uzasadnienie, kórego sąd jeszcze nie napisał ? A akta skąd znasz, skoro wiesz, że nie udowodniono. I obie instancje się pomyliły ? Tylko oczywiście członkowie i sympatycy wiedzą lepiej i lepiej znają prawo. Lepiej od innych to oni tylko biorą do łapy i własnie niedawno dostali za to rachunek. A postawa Kwacha to po prostu wstyd na skalę światową. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 18:59 Ups!! Ale WIELKIE SŁOWA... skala światowa.... To co PiSiory zdążyły zrobić w ciągu tych paru tygodni... TO jest skala światowa wstydu i głupoty... politycznej oczywiście.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Gerald Ford nie uniewinnił kumpli z Watergate 15.12.05, 19:04 Kwachu własnie to robi, chociaz też mógł. Reagan tak samo (obaj byli republikanami jak Nixon i bezpośredni sprawcy afery Watergate). Więc jest to światowa żenada. PiS mi wisi. Nie chce, by powstał precedens, że nie warto emarnowac energii policji, AWB, prokuratorów i sędziów na ściganie przestępców, bo skoro są z tej samej partii, co prezio, to i tak ich ułaskawią. Jak tego nie rozumiesz, to Twoja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Asmag, pieklisz się może przedwcześnie :-( 15.12.05, 19:46 Jeszcze się udusisz tą pianą, którą toczysz z kochającej bliźnich buzi, i nie doczekasz momentu, że prezydentura Kwacha się skończy a Sobotka nie zostanie ułaskawiony. Wyjdziesz na głupka, choć niektórzy i dzisiaj w to nie wątpią :-) asmag napisał: > Kwachu własnie to robi, chociaz też mógł. Reagan tak samo (obaj byli > republikanami jak Nixon i bezpośredni sprawcy afery Watergate). Więc jest to > światowa żenada. PiS mi wisi. Nie chce, by powstał precedens, że nie warto > emarnowac energii policji, AWB, prokuratorów i sędziów na ściganie przestępców, > > bo skoro są z tej samej partii, co prezio, to i tak ich ułaskawią. Jak tego nie > > rozumiesz, to Twoja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
pizzicato Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 16.12.05, 00:02 A co komuchy zrobily przez te 10 lat. Tow. Kwasniewski ja juz 10 lat czekam na obiecane przez tow. mieszkanie..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 18:49 taziuta napisał: > Z tego co wiesz,...? A wiedza twoja oparta na insynuacjach kolesiów z prawicy, > którzy nie wzdragali się sięgać po dowolne g... byle tylko utrącić lewicę? A lewica przez ostatnie 60 lat (szczególnie w latach 1945-1989) ostro walczyła o to, żeby prawica ich nie lubiła. Za sam stan wojenny wszystkich partyjniaczków należałoby pozamykać. Tylko jak najbardziej prawicowy Mazowiecki "grubą kreskę" postawił, dzieki czemu cześć z was uniknęła zapewne jeśli nie stryczka, to przynajmniej długoletniego więzienia. I dalej sobie tyłki nawzajem chronicie. Zresztą prawica takie samo szambo :\ Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zgoda, polityka to jedno wielkie szambo! :-) 15.12.05, 19:50 Przyznajesz więc, że prawica rzeczywiście sięgnęła po dowolne g..., aby tylko utrącić lewicę, która (wg ciebie) w pełni sobie na to zasłużyła? Przynajmniej nie pochwalasz zakłamania, co ci się chwali :-) wal.do napisał: > A lewica przez ostatnie 60 lat (szczególnie w latach 1945-1989) ostro > walczyła o to, żeby prawica ich nie lubiła. Za sam stan wojenny wszystkich > partyjniaczków należałoby pozamykać. Tylko jak najbardziej prawicowy > Mazowiecki "grubą kreskę" postawił, dzieki czemu cześć z was uniknęła zapewne > jeśli nie stryczka, to przynajmniej długoletniego więzienia. I dalej sobie > tyłki nawzajem chronicie. Zresztą prawica takie samo szambo :\ > taziuta napisał: Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : > > Z tego co wiesz,...? A wiedza twoja oparta na insynuacjach kolesiów z pra > > wicy, którzy nie wzdragali się sięgać po dowolne g... byle tylko utrącić > > lewicę? > Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Zgoda, polityka to jedno wielkie szambo! :-) 15.12.05, 20:40 To Miller powiedział że polityka to nie zabawa dla sentymentalnych panienek - skoro Kwaśniewski nie kwapił się z ułaskawieniem Sikory, to i Sobotka może poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zgoda, polityka to jedno wielkie szambo! :-) 15.12.05, 21:00 Tak ci spieszno płacić na odszkodowanie dla Sobotki za niesłuszne uwięzienie? Wyrok oparty na przeświadczeniu sądu, że tak musiało być, bo choć nie ma dowodów, to wszystko układa się w logiczną całość (ustne uzasadnienie), nie obroni się w Strasburgu. Przyjdzie nam płacić. Mi niestety też :-( orellafellaci napisała: > To Miller powiedział że polityka to nie zabawa dla sentymentalnych panienek - > skoro Kwaśniewski nie kwapił się z ułaskawieniem Sikory, to i Sobotka może > poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Zgoda, polityka to jedno wielkie szambo! :-) 15.12.05, 21:52 1. Wyguglaj "dowód poszlakowy w kodeksie karnym" 2. Spójrz na przedostanią pozycję ( prawo.livenet.pl wersja HTML ) 3. Przeczytaj co to jest dowód poszlakowy i jaka jest procedura wyrokowania w procesie poszlakowym. A potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Strasburg nie czyta polskiej prasy :-) 15.12.05, 22:12 W przeciwieństwie do polskich sądów, Strasburg nie czyta polskiej prasy. Więc poszlaki prasowe tam się nie załapią, kochaniutka :-) Uległaś czarowi naganki prawicowych mediów i teraz bronisz przegranej sprawy, wbrew rozsądkowi. A jak stracimy rozsądek, to co nam pozostanie? Urok osobisty? orellafellaci napisała: > 1. Wyguglaj "dowód poszlakowy w kodeksie karnym" > > 2. Spójrz na przedostanią pozycję ( prawo.livenet.pl wersja HTML ) > > 3. Przeczytaj co to jest dowód poszlakowy i jaka jest procedura wyrokowania > w procesie poszlakowym. > > A potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Najpierw przeczytaj Kodeks Karny. 15.12.05, 22:23 I reguły dot. postępowania sądowego. A potem porozmawiamy o Strasburgu. .. znów nie na temat ? Oh, sorry ... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Brak uroku? Pozostał tylko kodeks? Współczucie! 15.12.05, 23:08 Pełne współczucie i dobranoc, kochaniutka. Pozostawiam Cię w niewzruszonym (betonowym) przekonaniu o słuszności Twoich racji :-) orellafellaci napisała: > I reguły dot. postępowania sądowego. > > A potem porozmawiamy o Strasburgu. > > .. znów nie na temat ? Oh, sorry ... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci PROFESJONALIZM, RZETELNOŚĆ I SKUTECZNOŚĆ 15.12.05, 23:23 takie powinny być przymioty dobrego polityka. A urok osobisty niech zachowają dla siebie - powtórki z "rządu czarujących fachowców" nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Pokręciłeś, ale jest was cała (ciemna) masa : 15.12.05, 22:31 No to wygrałem flaszkę koniaku, bo założyłem się, że Ziobro nie dośle na czas akt sobotki Kwaśniewskiemu. FLASZKA MOJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Możesz mnie objaśnić ? 15.12.05, 20:48 Pan Ziobro właśnie położył kamień węgelny pod koniec kariery prawniczej. Ktoś kiedyś pociągnie go do odpowiedzialości karnej, a co to za prawnik po wyroku. Kiedyś się skończy ochrona kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Możesz mnie objaśnić ? 15.12.05, 22:23 Sąd co prawda nie dysponuje dowodami ale dysponuje przekonaniem, że Sobotka jest winien. A teraz brak pisemnegoi uzasadnienia. To sa jaja proszę pana. Ale, czyż nie tak postępowało NKWD, SB, UBP. Nie było dowodów ale było przekonanie o winie. Nawet proces 16 u ruskich był oparty nie na dowodach ale na przekonaniu o winie. Myślę, że najwyższy czas na ustawę o odpowiedzialności zarówno dyscyplirnarnej jak i finansowej wszelkiej maści urzędników. NIe może być takiej sytuacji, że sędzia wypuszcza bandziora, który natychmiast kradnei, morduje, gwałci. A sędszia w glorii immunitety stwierdza, że to nie jego wina. Dość krycia się za immunitetami. Dość świętych krów. I niech mi nikt nie próbuje wmówić, ze w jakimkolwiek miejscu dybię na niezależność sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Kolejny nie wie na czym polega proces poszlakowy. 15.12.05, 22:44 I czym jest dowód poszlakowy w tym procesie. Odpowiedz Link Zgłoś
frankox1 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 15:44 minister zero nie łamie prawa on je ustanawia na lat wiele, więc sie przyzwyczajajcie. Albo jesteś z nami - prawo nie obowiązuje albo z nimi - i wtedy to dopiero prze .. ne. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczyk1 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 15:45 Kundel to kundel a ty ulegasz tylko zwyklej propagandzie.Ziobro wyraznie na tej konferencji pokazał ze sa dwie drogo przekazywania akt.Ta ktora obecnie jest od niego wymagana zobowiazuje go do wydania opini.Ale wskazał druga praktyke , gdzie rola ministra sprawiedliwosci jest sprowadzona wyłacznie do roli listonosza przy przekazywaniu akt.I tyle jesli Prezydent w takiej formie wystapi do niego wyraznie zaznaczył ze przekaze mu te akta .Ciekawe jak "obiektywne" media zrelacjonuja ta konferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 15:53 Znacznie sprawniej zrelacjonowałeś przebieg konferencji niż dziennikarz. Faktycznie, jak Kwaśniewski zechce, to może zmienić tryb postępowania i ograniczyć rolę min. Z. Ziobry do roli listonosza - posłańca akt przestępcy Sobotki. Co pewnie uczyni. Nigdy nie cieszył się moim szacunkiem, ale są też granice pogardy. Jeśli ułaskawi Sobotkę, to będzie przysłowiowym zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek111 [...] 15.12.05, 16:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pizzicato Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 16.12.05, 00:11 majka688 napisała: > Znacznie sprawniej zrelacjonowałeś przebieg konferencji niż dziennikarz. > Faktycznie, jak Kwaśniewski zechce, to może zmienić tryb postępowania i > ograniczyć rolę min. Z. Ziobry do roli listonosza - posłańca akt przestępcy > Sobotki. Co pewnie uczyni. Nigdy nie cieszył się moim szacunkiem, ale są też > granice pogardy. Jeśli ułaskawi Sobotkę, to będzie przysłowiowym zerem. Ja bym napisal , ze bedzie 00 Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie lamie prawa 15.12.05, 18:02 Ide o zaklad, ze gdyby prezydent wystapil o akta w proponowany przez Z. sposob, to ten i tak by mu ich nie przeslal (wykorzystaujac jakis kruczek prawny badz inne trudnosci w interpretacji prawa). Ew. ten "alternatywny tryb" uniemozliwi ulaskawienie z innych przyczyn. Po prostu nie wierze, ze Ziobro tak po prostu podsuwa prezydentowi gotowe rozwiazanie na szybkie ulaskawienie Sobotki. A moze widzial, co sie dzialo i ruszylo go sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
arktur nawał pracy 15.12.05, 15:47 to niech sie wezmie do roboty obibok zamiast organizowac konferencje Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars to jest jawen wypowiedzenie posluszenstwa prezyden 15.12.05, 15:57 RP. Dobrze ze tak mozna bo je nie mam ochoty powazac tego co teraz zostal wybrany. No ale pewnie nasz "krol" stworzy aparat policyjny ktory bedzie zmuszal do posluszenstwa. To by bylo na tyle demokraji Polsko..Lewiatanie Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Czas "towarzysze" przystosować sie do prawdziwego 15.12.05, 15:58 a nie "klasowego" przestrzegania prawa. Prezydent co przed chwilą udowodnił na konferencji Ziobro - nie zwrócił się tylko o akta bez jego opinii!! Jesli anulujac poprzednią decyzje - akta natychmiast dostanie.Słabych ma doradców!!Mógł już je mieć!! Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Czas "towarzysze" przystosować sie do prawdzi 15.12.05, 16:02 Miło, grzecznie i zgodnie z prawem. Sobotce chyba troche mina zrzedła :) Tylko tak dalej panie Ziobro. Leszek M. sie mylił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czas "towarzysze" przystosować sie do prawdzi 15.12.05, 16:13 dwa zera a nie jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
jonex21 Re: Czas "towarzysze" przystosować sie do prawdzi 15.12.05, 17:03 podoba mi sie ten Ziobro!!!!!!!! Leszek sie mylil,to Leszek jest zerem!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Akurat prezydent zazadal akt BEZ OPINII 15.12.05, 16:02 W trybie nadzwyczajnym.Zero klamie mowiac,ze musi miec czas na napisanie opinii.Kwasniewskiemu jego opinia nie jest potrzebna,bo juz podjal decyzje o ulaskawieniu.I wypusci Sobotke nawet bez akt.Moze.Prawo mu tego nie zabrania.Osmieszy kierowce z tylnego fotela/bo decyzje podjal milosnik kotow z Zoliborza,zreszta telefonicznie/.Osmieszyc Zero nie musi,bo facet ma przerabane,jak Bolka trampki.Juz ludzie wiedza,ze potrzebny byl potulny wykonawca polecen telefonicznych,a nie minister... Odpowiedz Link Zgłoś
sbig hey, brain-busted. Przestan sie wymadrzac bo 15.12.05, 20:52 wszyscy dobrze wiedza ze Kwasniewskiemu nie chodzi o zaden akt laski ale o przykrycie aferzystow. Jesli tego nie zauwazasz to albo jestes nie do konca trzezwy albo nienawisc do wszystkiego co niekomusze odbiera ci zmysly. Moze tobie odpowiada ze prezydent kryje przestepcow, ale prosze przestan ublizac tym ktorzy wola normalny kraj z uczciwym prezydentem. Prezio oczywiscie wypusci Sobotke, ale niech zrobi to w takim trybie jakim pragnie: w niebywalem pospiechu, bez zwazania na opinie publiczna. I przestan sie pieklic, bo to naprawde dobrze ci na zdrowie nie wyjdzie. Zwlaszcza ze w najblizszym czasie wiele afer znajdzie swoje wyjasnienie i jak sie nie nauczysz tego akceptowac to sie zapostujesz na smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Akurat prezydent zazadal akt BEZ OPINII 15.12.05, 22:01 Twoje aforyzmy są jak rózgi na własny grzbiet: " Mowa głupca jest rózgą na jego grzbiet:"- Salomon Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Czas "towarzysze" przystosować sie do prawdzi 15.12.05, 16:26 oj 20 lat temu to ty jak trusia siedziales a teraz pyskujesz na swoich chlebodawcow...nieladnie obywatelu nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
niezalogowany1 Re: Ziobro: nędzny handlarz prawem 15.12.05, 16:09 jak się Pisowi opłaci to kryminalista Rywin wyjdzie z więzienia. Inny zaś kryminalista - Sobotko - będzie siedział bo tak się akurat Pisowi kalkuluje. jeszcze innemu kryminaliście - lepperowi w zamian za poparcie Pis da stołek. Nędzni hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ziobro: nędzny handlarz prawem 15.12.05, 16:14 i to jest właśnie cała moralność pisuarów. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Towarzyszce Zoji 15.12.05, 16:23 Moralność twoich towarzyszy dobrze znamy i z PRL-u i III RP. Wszystko co potrafią to kraść i kłamać. A ty byłaś venus na biurze z jakimś gensekiem, wojsekiem czy gminsekiem ? Jak było ? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Towarzyszce Zoji 15.12.05, 16:32 tak się dziwnie składa,że nikt nie przebił prawicy w krętactwie i nadużyciach: 1.Stella Maris, 2.zakonnicy z Lubina - 521 mln zł, 3,Colloseum, 4.pewien poseł AWS, 5.dotacje na telewizję familijną. mało? nie wiem co to znaczy na "na biurze".możesz po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Towarzyszce Zoji 15.12.05, 16:55 > tak się dziwnie składa,że nikt nie przebił prawicy w krętactwie i nadużyciach: > 1.Stella Maris, > 2.zakonnicy z Lubina - 521 mln zł, > 3,Colloseum, > 4.pewien poseł AWS, poseł no i co? Gdzie on poseł ten poseł? :) > 5.dotacje na telewizję familijną. > mało? Przy Kunie, Żaglu, Kulczyku i Rywinie to jak włam harcerzy do szkolnego sklepiku. Odpowiedz Link Zgłoś
praslin Re: Towarzyszce Zoji 15.12.05, 18:14 venus, to bardzo mało w poorównaniu z tym co menda kwas z innymi mendami typu ungier, czarzasty itp. wyprawiali w tym kraju .ciekaw jestem ilu skazanych w procesach poszlakowych ta czerwona kwaśniewska menda ułaskawiła w tym trybie. bardzo jestm ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Re: Towarzyszce Zoji 15.12.05, 19:14 venus99 napisał: > tak się dziwnie składa,że nikt nie przebił prawicy w krętactwie i nadużyciach: Najlepszy żart od ładnych paru dni. Jędykiewicz, Dochnal, Pęczak, afera Starachowicka, Łapiński i jego kumpel z NFZ ? "Wyższe" wykształcenie prezia. Mało ci jeszcze. Ostatnio kumple Kwacha kupili za bezcen grunty w Wilanowie. Specjalnie dla nich ekspresowo zmieniono ustawe a Kwachu podpisał w dniu otrzymania. > 1.Stella Maris, Gdzie tu prawica, toż to szef pomorskiego SLD Jędykiewicz. > 2.zakonnicy z Lubina - 521 mln zł, A co zakonnicy mają wspólnego z prawicą ? I kto ichuniewinnił ? > 3,Colloseum, Józef J. tez był związany z SLD a nie prawicą. > 4.pewien poseł AWS, Akurat go złapano i wątpię, by ktokolwiek go uniewinnił. Zresztą co AWS ma wspólnego z prawica ? > 5.dotacje na telewizję familijną. > mało? > nie wiem co to znaczy na "na biurze".możesz po polsku? Oj widac masz duże kłopoty ze zrozumieniem czytanych tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Ziobro: nędzny handlarz prawem 15.12.05, 16:48 > i to jest właśnie cała moralność pisuarów. Skąd się bierze w świecie tyle nienawiści, nietolerancji i niechęci do demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
praslin Re: Ziobro: nędzny handlarz prawem 15.12.05, 18:18 nie mieli takich demokratycznych nauczycieli jak olek i spółka. w końcu pzpr było organizacją wybitnie demokratyczną.wprost dobrze napisało-koniec ologarchii Odpowiedz Link Zgłoś
asmag A jaka jest moralnośc komuchów ? Swoim wszystko 15.12.05, 18:53 darowac. Nie lubię PiSu ani Ziobry. Ale postawa Kwacha i SLD (oraz europosła Golika, który też podpisał apel o ułaskawienie Sobotki) to żenada. Spośród wszystkich skazanych w aferze starachowiskiej wina Sobotki była najcięższa - to dzięki niemu okazję popełnieia przestępstwa dostali też Jagiełło i Długosz. bez niego nie byłoby całej afery. A Kwachu i reszta zrobi wszystko by ratowac kumpla, który pewnie im też nieraz pomógł jako wiceminister spraw wewnętrznych, tyle że nikt nie zdołał tego ujawnic. Stąd boją się, by nie poszedł na układ z kaczorem, że sypnie jemu za ułaskawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Ziobro: nędzny handlarz prawem 15.12.05, 16:45 > jak się Pisowi opłaci to kryminalista Rywin wyjdzie z więzienia. Zanim wyjdzie z Białołeki i wróci do swgo palacyku w Konstancinie opowie kto go wysłał do Michnika. Redaktor naczelny GW chyba umiera z ciekawości. Niektórzy gangsterzy też wyszli na wolność za cenę denuncjacji kumpli. Protestowałeś wtedy, że to ohydne? Pytałeś komu się to opłaci? > Inny zaś > kryminalista - Sobotko - będzie siedział bo tak się akurat Pisowi kalkuluje. Pomyśl, to nie takie skomplikowane, z Sobotką wszystko jest proste i jasne, on już nic więcej nie wie, na nim sprawa praktycznie się zamyka. A jak przypadkiem coś wie o Janiku (że był w aferę Starachowicką też zamieszany) to i tak nie ma to praktycznego znaczenia dla sprawy. Zamykamy Janika, ale wypuszczamy Sobotkę. Gra z sumą zerową. Pozostaje chaos w głowach ludzi, jak dziś na tym forum. > jeszcze innemu kryminaliście - lepperowi w zamian za poparcie Pis da stołek. > Nędzni hipokryci Mówiłes "nędzni hipokryci" jak SLD pieściło Leppera? Ale co ja piszę, nie musisz wiele rozumiec z polityki, to bagno, a ty jesteś w końcu estetą i koneserem uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
niezalogowany1 Re: Ziobro: nędzny handlarz prawem 15.12.05, 23:51 ant07 napisał: > > Mówiłes "nędzni hipokryci" jak SLD pieściło Leppera? Ale co ja piszę, nie musis > z > wiele rozumiec z polityki, to bagno, a ty jesteś w końcu estetą i koneserem > uczciwości. jestem estetą i koneserem uczciwości. Podobno zaś teraz ma być prawiej i sprawiedlwiej. Tą samą nędzną argumentacją posługiwali się komuchu sldowskie. Jak tylko wytykano im nikczemność i świństwa to dopowiadali: a AWS to zrobił to i tamto. Tak samo teraz pisuary bronią się kiedy zarzucać im załganie i instrumentalne traktowanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
keri99 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 16:10 Kolejny krok PiS w dziedzinie Prawa i Sprawiedliwość, "wskazał nam Falandysz jak naginać prawo mamy" P.S W/g Ministra Ziobro: Niezwłocznie = jak będę miał czas Brawo może tak samo posty ze skarbówką? Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Z czego wy sie ludzie cieszycie? 15.12.05, 16:10 Że prezydent zamierza ułaskawić kolesia partyjnego? Przecież to prywata i kolesiostwo na szczytach władzy!! Ziobro PRZEKAŻE akta prezydentowi. W dotychczasowej praktyce zajmowało to od 30 do 50 dni. Dlaczego teraz ma być inaczej? Bo konczy sie kadencja i trzeba szybko zdążyć przed zmianą?? BZDURY!!! Po 23 grudnia RP nadal będzie miała prezydenta i nie widzę powodu dla którego on nie miałby się zająć tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
grodzio Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 16:12 Dużo hałasu o nic, Wałęsa mógł ułaskawić gangestera to Kwaśniewski może ułaskawić takiego drobnego kryminalistę jak Sobotko, który chciał przecież ratować tylko swoich kolegów z partii, a jak wiadomo rodzina jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmienia 15.12.05, 16:15 ażeby niepoświadczać nieprawdy w postepowaniu karnym minister Ziobro musiałby wylegitymować się pismem podpisanym przez prezydenta RP, w którym żąda od niego w postepowaniu ułaskawieniowym takiej opinii. Takie pisma jednak minister Ziobro nie prezentuje. To niedość, że poświadcza nieprawdę, to jeszcze pomawia. Ważniejsze jest jednak, to że wybór trybu ułaskawieniowego jest prerogatywą prezydencka niczym i nikim nieorgraniczoną. Jeśli więc nawet prezyden był był zastosował któryś z przysługujących trybów, to jest władny dokonać zmiany trybu w sposób wiążący dla wszystkich, a zwłaszcza dla ministra Ziobro. Art. 567 par. 2 kpk jest jasny i jednoznaczny - i nie powinien sprawiać kłopotu nawet osobie, która nie potrafiła ukończyć aplikacji prokuratorskiej - a może jednak sie mylę. Może nie dla każdego clara non sunt interpretanda Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz7 Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 16:29 "Art. 567 par. 2 kpk jest jasny i jednoznaczny - i nie powinien sprawiać kłopotu nawet osobie, która nie potrafiła ukończyć aplikacji prokuratorskiej - a może jednak sie mylę. Może nie dla każdego clara non sunt interpretanda.." Tak jesteś nerwowy! Jeżeli Minister ma przygotować swoją opinię do aktu ułaskawienia tzn. że musi się najpierw zapoznać z aktami anastępnie napisac taką opinę - art. 567 nie określa czasookresy opinii Prokuratora Generalnego a zwyczajowo trwa ok 1 miesiąca. Prawdą jest też że Prezydent może pominąć w procedurze ułaskawienia, zasięgniecia opinii Prokuratora i bez takiej opini podisać takowy akt - co jest absolutną rzadkością w demokratycznych cywilizacjach. I tyle i tylko tyle Szanowny Panie Nerwowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 16:35 towarzyszu,minister "sprawiedliwości"miał przesłać akta a nie opinie.kogo interesują poglądy takiej miernoty prawnej? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 16:52 Podobnie jak uzasadnienie takiej miernoty jak Kwach. Niech go w piz.u ułaskawia albo nie i przestanie robić ściemę, bo każdy widzi, że to gó..ane ułaskawienie. Wstydzi się go i kombinuje jak koń pod górę jakby swego kolesia zwolnić i nie najeść się obciachu na koniec kadencji. A się nie da. Bo gó.. tak śmierdzi, że nic nie da dezodorant. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 17:09 prezydent NIE MUSI uzasadniać swojej decyzji o ułaskawieniu. a propos zapachów - chyba jednak najgorszy z pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 17:22 skoncz szczekac venus99... lepiej bedzie jak zajmiesz sie tym w czym mozliwe ze jestes lepszy(a), czyli obsluga klientow na jednej z drog wylotowych z wachocka... Odpowiedz Link Zgłoś
major_bien Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 19:21 Od tego jest opinia publiczna, by nie dopuścic do takich skandali jak ułaskawienie Sobotki. Gdyby ministrem był jeszcze ktoś z SLD to nikt nie wiedziałby w ogóle o ułaskawieniu Sobotki. Tak jak nie wiedzieliśmy o uniewinnieniu Vogla (a za Wałęsy Słowika). Przecież "mgr" Kwaśniewski gdyby zdążył to jeszcze udekorowałby Sobotkę orderem Orła Białego i tez byśmy się o tym nie dowiedzieli. I co będziesz protestowac gdy Kaczor ułaskawi Marka Kolasińskiego ? Czy będziesz bronic tej decyzji, bo prezydent ma prawo ułaskawic kogo chce i nie uzasadniac ? Jak na kobietę to zbyt dobrze znasz zapach z pisuaru. Nie wiem jakie macie zwyczaje w SLD, ale bardzo Wam współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pizzicato Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 16.12.05, 00:27 pisuar mozna umyc kostke zapachowa dac , az gowna Chanel 5 ni jak nie zrobisz Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Po co Kwach w ogóle chce akta, on ułaskawi bez 15.12.05, 19:16 żadnego powodu partyjnego kumpla, chocby udowodniono mu gwałt nie neiopełnosprawnym dziecku. Długosza i Jagiełłę tez by ułaskawił, gdyby ich adwokaci nie przespali sprawy i nie złożyli wczesniej wniosków. Pęczaka i swojego przyjaciela Dochnala też, gdyby zdązono ich skazac. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 16:40 To niech go w piz,u ułaskawia, albo w piz,u nie ułaskawia. A nie robi kretyńskie ruchy. Widać jak sięnie chce utytłać w gó..e na koniec, a ułaskawić kolesia. Takie mendowate kręcenie. Marnie kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 16:51 zhk napisał: > To niech go w piz,u ułaskawia, albo w piz,u nie ułaskawia. A nie robi > kretyńskie ruchy. ********************************* Krytyńskie ruchu wykonuje tu Ziobro. Prezydent nie musi się tłumaczyć, dlaczego zwisa mu opinia kogoś, kto orzeczeniem sądu jest zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: prezydent określa tryb z 567 par. 2 i go zmi 15.12.05, 16:49 iurisconsult napisał: > ażeby niepoświadczać nieprawdy w postepowaniu karnym minister Ziobro musiałby > wylegitymować się pismem podpisanym przez prezydenta RP, w którym żąda od niego > w postepowaniu ułaskawieniowym takiej opinii. Takie pisma jednak minister Ziobr > o > nie prezentuje. To niedość, że poświadcza nieprawdę, to jeszcze pomawia. > **************************** Trudno posądzać Kwaśniewskiego o to, że zażądał procedury z urzędu, bo ta trwa dosyć długo. Nie wiem też, po jaką cholerę Ziobro mówi o ministrze sprawiedliwości, skoro kpk nie przewiduje żadnej roli ministra w procedurze ułaskawieniowej. Procedura ułaskawieniowe nie wymaga opinii prokuratora generalnego, ale tylko jego wniosku (prawdopodobnie jest jakaś róznica, skoro kpk mówi o prośbie lub wniosku prokuratora generalnego w stosunku do prezydenta i opinii sądów w trybie z urzędu). Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Kwaśniewski vs ZIobro 15.12.05, 16:26 > tylko po prostu go nie stosuję.taki mały kundel. Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! (z instrukcji forum GW) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Ziobro ma w tym przypadku racje... 15.12.05, 16:27 ... ale glosi ja w taki sposob ze latwo sie do niego zniechecic. To tak na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Wacus-nie chodzi o Sobotke.Chodzi o przestrzeganie 15.12.05, 16:28 prawa.Zero go nie przestrzega,bo miast niezwlacznie/dwa-trzy dno gora/oddac akta prezydentowi LAMIE PRAWO i nie zamierza mu ich przekazac przed 23 grudnia.Chodzi o lamanie prawa.Mnie wisi,czy komuch bedzie ulaskawiony,czy nie.Mnie chodzi o to,ze minister OSTENTACYJNIE LAMIE PRAWO.Ale palcem wskazuje przy tym na Kwasniewskiego.A Kwasniewski ulaskawiajac Sobotke nie lamie prawa,bo to jest jego prerogatywa konstytucyjna.Panimal? Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Kwach łamie podstawowe zasady etyczne 15.12.05, 18:54 A jeśli Ziobro złamał prawo, to niech go oskarżą przed Trybunałem Stanu. A Sobotka niech siedzi, bo na to zasłużył, co stwierdził niezawisły sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
pizzicato Re: Wacus-nie chodzi o Sobotke.Chodzi o przestrze 16.12.05, 00:33 A ja uwazam , ze kwach leci w dwudziesty pierwszy palec ( nie lubie sie wyrazac) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wacus-nie chodzi o Sobotke.Chodzi o przestrze 16.12.05, 00:37 jezeli u tego wypasionego tlusciocha ma to jeszcze jakiekolwiek znaczenie pizzicato napisał: > A ja uwazam , ze kwach leci w dwudziesty pierwszy palec ( nie lubie sie wyrazac > ) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 16:37 Ciekawe co zrobi Kwas. Przecież wiadomo, że nawet gdyby Ziobro mu te papiery ze swoją opinią przkazał, to byłaby to opinia żeby go nie ułaskawiać. Po co ta szopka? Niech go w piz.u ułaskawia, albo w piz.u nie ułaskawia, a nie mąci wodę. I tak kombinuje żeby go ułaskawić i jednocześnie nie utytłać sięna koniec w gó..e. Cwaniaczek, ale wszyscy widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 16:37 sorry ale liczba "0" jest bardzo ważną liczbą - chociażby praca naszych komputerów opiera się na tej liczbie i porównywanie Ziobry do "0" jest dla niego komlementem. Lady Pank kilka lat po urodzeniu Pana Ziobry wiedzieli komu dedykują swój kultowey utwór a więc:...... ....."Myślisz może, że więcej coś znaczysz Bo masz rozum, dwie ręce i chęć Twoje miejsce na Ziemi tłumaczy Zaliczona matura na pięć Są tacy - to nie żart, dla których jesteś wart Mniej niż zero Mniej niż zero Mniej niż zero Mniej niż zero......" Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 16:45 Pewnie to Twój podpis. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 16:56 Ciskacie inwektywy pod adresem Ziobro. A lud go coraz bardziej ceni za stanowczość. Ja natomiast na prózno proszę o wskazanie powodów dla których prezydent miałby dla wniosku Sobotki zastosować po raz pierwszy tryb nadzwyczajny pomijający opinie Prokuratora Generalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:06 > Ja natomiast na prózno proszę o wskazanie powodów dla których prezydent miałby > dla wniosku Sobotki zastosować po raz pierwszy tryb nadzwyczajny pomijający > opinie Prokuratora Generalnego. Słyszałeś o dozgonnej przyjaźni? A z drugiej strony, jak zrozpaczony Sobotko przerwie milczenie, to co? To co my wtedy zrobimy??? Siepacze PiS tylko na to czekają. W CBŚ policjanci podczas spotkania z wiceministrem Brachmańskim (SLD) tak sie wkurzyli, że krzyczeli do niego (autentczne) "przyjdziemy po ciebie o 6 rano". To nie żarty, towarzysze. Dlatego trzeba go ułaskawić, a Ziobro musi być zerem i oszołomem. Wszystko na swoim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:11 bo ma takie życzenie.prezydent NIE MUSI aktu łaski uzasadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:21 venus99 napisał: > bo ma takie życzenie.prezydent NIE MUSI aktu łaski uzasadniać. Mylisz sie! Polska Konstytucja nie daje prezydentowi władzy absolutnej. Najwyższą władzą i suwenerem jest Naród. A prezydent musi sie stosować do procedur prawa i działać w ramach prawa. Jest to bardzo jasno wyrażone w art. 7 Konstytucji. I Kwaśniewski o tym doskonale wie. Bo nie wystąpił jeszcze o tryb nadzwyczajny. Moim zdaniem i nie wystąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:26 powtarzam jeszcze raz - prezydent NIE MUSI uzasadniać swojej decyzji w sprawie łaski.tak stanowi prawo.sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Ziobro- jest the best.... 15.12.05, 17:52 venus99 napisał: > powtarzam jeszcze raz - prezydent NIE MUSI uzasadniać swojej decyzji w sprawie > łaski.tak stanowi prawo.sprawdź. Tu sie może przegadywać a chlop z babą: - golono - strzyżono. Owszem nie musi uzasadniać swojej decyzji dlaczego daje łaskę. Ale musi stosować procedury. To jest istota państwa prawa. Te procedury jeśli chodzi o akty łaski zostały wypracowane. Było tysiące ułaskawień. I o nic więcej mi nie chodzi. Tylko o takie przestrzeganie prawa przez prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:27 sawa.com napisała: > Ciskacie inwektywy pod adresem Ziobro. A lud go coraz bardziej ceni za > stanowczość. ---------------------------------------------- ceni?????? raczej boi.....a zwłaszcza jego podwładni prokuratorzy,sędziowie i pozostałe "ciało" prawnicze .Kto spróbuje przeciwstawić się ministrowi,który nawet urzędującego Prezydenta ma za nic (obojętnie co by nie myślec o Kwaśniewskim).Czy inwektywą są słowa piosenki : ....."Myślisz może, że więcej coś znaczysz Bo masz rozum, dwie ręce i chęć Twoje miejsce na Ziemi tłumaczy Zaliczona matura na pięć Są tacy - to nie żart, dla których jesteś wart Mniej niż zero Mniej niż zero Mniej niż zero Mniej niż zero......" Czasy cenzury minęły bezpowrotnie, chyba że nastają czasy Inkwizycji - paru inkwizytorów już zdążyliśmy poznać . Aż strach się bać :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:57 www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead10&news_cat_id=542&news_id=166195&layout=1&forum_id=2451&fpage=Threads &page=text Ech, wy inteligenci z awansu społecznego ... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 18:00 Kliknij link "Co się stało z tamtą klasą" Toepliza, dowiesz się prawdy o sobie i swoich buraczanych kolesiach. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Ziobro- jest the best.... 15.12.05, 18:06 orellafellaci napisała: > Kliknij link "Co się stało z tamtą klasą" Toepliza, dowiesz się prawdy o sobie > i swoich buraczanych kolesiach. Dziękuję. Nie skorzystam. Lektury wybieram sobie sama. Czasem kieruję się wskazaniami ludzi, których cenię. pozdrawiam bardzo (i przepraszam że wygląda to na obcesowość) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Ziobro- jest the best.... 15.12.05, 18:14 ... ty jesteś milo_1 ? Nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Ziobro- jest the best.... 15.12.05, 18:28 orellafellaci napisała: > ... ty jesteś milo_1 ? Nie zauważyłam. A to przepraszam, że czytam nie do mnie korespondencję. To oczywiście przez roztargnienie. Wiem wiem... krótko mówiąc: nieładnie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 21:02 orellafellaci yntelygentnie napisała: > > <a href="www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead10&news_cat_id=542&news_id=166195&layout=1&forum_id=2451&fpage=Threads" target="_blank">www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead10&news_cat_id=542&news_id=166195&layout=1&forum_id=2451&fpage=Threads</a> > &page=text > > > > > Ech, wy inteligenci z awansu społecznego ... ------------------------------------------------------- Oj ten Sztaudynger, nie wiedział nawet jak trafna będzie w tym przypadku jego fraszka : "Reguła sitwy" ...Zero do zera, A będzie kariera... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 21:43 To fraszka na K.T. Topelitza, poeto ? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 21:58 orellafellaci napisała: > To fraszka na K.T. Topelitza, poeto ? -------------------------------------- jak wolisz, ale rzeczywiście analogia obu karier jest podobna ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 17:57 milo_1 napisał: > ....."Myślisz może, że więcej coś znaczysz > Bo masz rozum, dwie ręce i chęć > Twoje miejsce na Ziemi tłumaczy > Zaliczona matura na pięć > Są tacy - to nie żart, > dla których jesteś wart > > Mniej niż zero > Mniej niż zero > Mniej niż zero > Mniej niż zero......" > > Czasy cenzury minęły bezpowrotnie, chyba że nastają czasy Inkwizycji - paru > inkwizytorów już zdążyliśmy poznać . Aż strach się bać :))))))))) Nooo! Znam tą piosenkę powstała w czasach kiedy Sobotko był Asem w PZPR i należał do klasy rządzącej. Ludzi wtedy porywano. Mordowano. Prokuratorzy umarzali śledztwa bo morderstw dokonywali "nieznani sprawcy". Bardzo ponury to był czas w hisorii naszej ojczyzny - lata osiemdziesiate XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: ZiOOOOOOOOOOOOOOOOObro- jest the best.... 15.12.05, 22:19 Przyzwyczai\jaj się do widzimisię prezia, nadchodzi Kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ILU............. 15.12.05, 16:41 naraz znalazlo sie obroncow SLD.Ukryci agenci czy typowe hieny? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kwachu gapiszon,że nie zamówił BEZ opinii Zbynia.A 15.12.05, 16:43 teraz przepadło:), teraz musi być "z" , a to musi potrwać:(. "Bez" nie dostanie, "bez" - to może Golik, ale nie Zbynio, o nie! Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Toczy się zażarta gra o WIEDZĘ Sobotki 15.12.05, 16:48 Jedni chcą go uziemić na kilka lat, a drudzy utrzymać „na powierzchni”. WIEDZA Sobotki jest bardzo niewygodna dla obecnej ekipy (ach ten ZChN i inni … w PIS) i stąd „nadgorliwość” Zi0br0. SIC! Poniżej link do urobku Zi0br0 w IV RP w niewygodnych sprawach: > Zi0br0 chroni przewalczy PZU > Zi0br0 buduje prokuratorskie kacze zastępy > Zi0br0 bierze się za media > Zi0br0 prostuje śledztwo ORLEN-u > Zi0br0 chroni UOP-ów Nowka i Nowka > Zi0br0 i jego myśli kacze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33525212&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kwachu to Kwachu,wiadomo, ale Zbynio, to pinczer 15.12.05, 16:53 ek, taki malutki kaliberek, zerko (z Millerem rzadko sie zgadzam, ale tu...), krótko mówiąc, gó..arz. Niektórzy nie zmądrzęli nawet od słuchania Wolnej Europy (z partyjnym tatą). Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 17:00 Ta cała czerwona menda venus99 to chyba sam Sobótko osobiscie, taka od niej jedzie zapiekłą nienawiścią, tak przebiera nóżkami, by prezio zdążył ułaskawic swego kolesia- mafioza. Ale radość patrzeć, jak komuchom nerwy puszczają! Mam ogromną satysfakcję, że doczekałem takiej kompromitacji i żałosnej klęski komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 17:06 A przy okazji- brawo Ziobro! Dzika nienawiść lewaków jest najlepszym dowodem, że robi swietną robotę. Jeśli on jest zerem, to te wszystkie SLDowskie kreatury z preziem na czele sa w okolicach zera Kelvina (niedouczone matoły z lewicy po kursach marksizmu- leninizmu niech sobie znajda w podręczniku, ile to będzie) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 19:02 TY zaś jesteś zero w skali Beauforta... wilczusiu sadzawkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Widzę, że lubisz cytowac swojego idola z WSNS przy 15.12.05, 19:10 KC PZPR, tow. Millera. I jakaż intelektualna argumentacja! Tez rodem z tej uczelni. Naprawdę, Marks, Engels i Lenin znaleźli w Tobie godnego kontynuatora, występującego w obronie wiernego towarzysza Sobotki, który naraził sie aby inni towarzysze nie odpowiadali przed sądem za przestępstwa, które popełnili w imię ideologii zbudowania bardziej "socjalnej", "sprawiedliwej społecznie" Polski ludowej, bez ciemnoty i zabobonu oraz "eksperymentu liberalnego", bez "ujadającej" pracy, finansowanej przez obcy kapitał, bez mediów, które złośliwie szukaja nieistniejących dyplomów magisterskich męża stanu prezia. Zaiste, Sobotka zasłużył na pomnik za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie koisz wcale naszych nerw, asmagu... :-( 15.12.05, 21:19 ... tym bełkotem swojem. Niektórzy są ponad taki bełkot, jak twój, ale ja do nich nie należę, i dlatego zwrócę ci uwagę, że podpisałeś się pod niewłaściwym postem. Zadaj sobie trud, przeczytaj również kilka wcześniejszych, a zobaczysz kto pierwszy nawiązał do Zera. asmag napisał: Re: Widzę, że lubisz cytowac swojego idola z WSNS przy > KC PZPR, tow. Millera. I jakaż intelektualna argumentacja! Tez rodem z tej > uczelni. Naprawdę, Marks, Engels i Lenin znaleźli w Tobie godnego > kontynuatora, występującego w obronie wiernego towarzysza Sobotki, który > naraził sie aby inni towarzysze nie odpowiadali przed sądem za przestępstwa, > które popełnili w imię ideologii zbudowania > bardziej "socjalnej", "sprawiedliwej społecznie" Polski ludowej, bez ciemnoty > i zabobonu oraz "eksperymentu liberalnego", bez "ujadającej" pracy, > finansowanej przez obcy kapitał, bez mediów, które złośliwie szukaja > nieistniejących dyplomów magisterskich męża stanu prezia. > Zaiste, Sobotka zasłużył na pomnik za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 17:14 taka opinia to dla mnie komplement.dziękuje. klęska i kompromitacja komuny-pewnie się zanadto zapatrzyli na aws i solidaruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 17:32 no zobacz... jeszcze tendencja masochistyczna... tym lewakom sie calkowicie we lbach poprzewracalo... prosze sie zamknac w swoich zboczko-klubach i nie przeszkadzac funkcjonowac normalnej czesci tego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dziękuję ci, Krzysiu! :-) 15.12.05, 18:48 Twój post otworzył mi oczy. A ponieważ grzecznie posisz, to się zamknę, abyś TY mógł normalnie funkcjonować. Patrz, my nie dość że masochiści to i altruiści :-) krzysio28 napisał: > no zobacz... jeszcze tendencja masochistyczna... tym lewakom sie calkowicie > we lbach poprzewracalo... prosze sie zamknac w swoich zboczko-klubach i nie > przeszkadzac funkcjonowac normalnej czesci tego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Dziękuję ci, Krzysiu! :-) 15.12.05, 19:04 Ja tam wolę filozofię Puchatka... tego co go Krzysiu lubił... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dziękuję ci, Krzysiu! :-) 15.12.05, 19:54 Puchatek? Kubuś?, ale nie zapominaj, że to miś o bardzo małym rozumku :-) sclavus napisał: > Ja tam wolę filozofię Puchatka... tego co go Krzysiu lubił... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Dziękuję ci, Krzysiu! :-) 15.12.05, 19:31 krzysio28 zwracał sie do lewaków. Nie do komunistów - nie podszywaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Demokraci.pl to komuchy? Nie wiedziałem :-( 15.12.05, 19:56 Nie wiem czy demokraci.pl przyznają się do mnie, ale czy im się to podoba, czy nie, to na nich głosowałem. Komuchy niech się bujają, zwisają mi kochaniutka :-) orellafellaci napisała: Re: Dziękuję ci, Krzysiu! :-) > krzysio28 zwracał sie do lewaków. Nie do komunistów - nie podszywaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
uchahany Re: Demokraci.pl to komuchy? Nie wiedziałem :-( 15.12.05, 20:05 Ahaaaa ... w 1997 i 2001 też na nich głosowałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Demokraci.pl to komuchy? Nie wiedziałem :-( 15.12.05, 20:17 A cóż to Waść taki ciekawski? uchahany napisał: > Ahaaaa ... w 1997 i 2001 też na nich głosowałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Demokraci.pl to komuchy? Nie wiedziałem :-( 15.12.05, 20:19 A jak ja zapytam ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Demokraci.pl to komuchy? Nie wiedziałem :-( 15.12.05, 20:50 Prawie zawsze na zwycięzców, teraz chybiłem, ale z pełną premedytacją :-) orellafellaci napisała: > A jak ja zapytam ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Demokraci.pl to komuchy? Nie wiedziałem :-( 15.12.05, 22:37 Płynny elektorat płynie zawsze z prądem - jak śmiecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
whj Łajno przemówiło - smród jak z pisuaru... 15.12.05, 17:01 Wielkie zero (czyli tyle co dziurka w siteczku pisuaru) otworzyło odbytousta i przemówiło "ludzkim głosem"... Wigilia już czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ziobro: w sprawie Sobotki nie łamię prawa 15.12.05, 17:14 Może i nie łamie prawa, ale stwarza niebezpieczny precedens. Z łatwością mogę sobie wyobrazić sytuację, że urzędnik następnego rządu /niekoniecznie PiSu/ będzie lekceważył polecenia Prezydenta Elekta. Jeżeli ma się w herbie Prawo to nie wolno go nie szanować tylko ze względów politycznych. Ziobro młody jest, wydaje mu się, że przez całe życie to on będzie decydował o wsadzaniu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
szowinita Mądry facet ten Ziobro. Dlatego PIS wygrał a jego 15.12.05, 17:26 poparcie wciąż rośnie, że jego ludzie nie współpracują z kryminalistami i nie są uwikłani w afery jak SLD. Dobrze tak Kwaśniewskiemu, że nie uratuje kompla. A przy okazji się facet skompromitował na koniec bardziej niż tym chwiejnym krokiem w Charkowie. Ciekawe, kiedy PIS postawi go przed Trybunałem Stanu... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Mądry facet ten Ziobro. Dlatego PIS wygrał a 15.12.05, 17:27 nie współpracują?gazet nie czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jahortus Brawo Ziobro;a Venus cierpi przy trupie komuny 15.12.05, 18:15 Venus 99 ma rację -po wojnie i po zrywie Solidarnosci- szlachetnych ludzi zastąpiły rzędy CIEMNIAKÓW, Małych, czasem Cichych np donosicieli .Cierpi venus strasznie,bo teraz PRAWO będzie egzekwowane , i nie bedzie kolesiowe= komusze górą.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Brawo Ziobro;a Venus cierpi przy trupie komun 15.12.05, 18:50 jasne, teraz będzie pisuarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
praslin Re: Mądry facet ten Ziobro. Dlatego PIS wygrał a 15.12.05, 18:33 bredzisz venus, pewnie dawno nie było strzelanka hahaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Mądry facet ten Ziobro. Dlatego PIS wygrał a 15.12.05, 18:51 tobie jak parafialnym to jedno przesłania cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: Kwaśniewski przed Trybunał Stanu!! 15.12.05, 17:35 jestem pewien ze kwachu juz szuka sobie miejsca w jakims panstwie ktore nie ma podpisanej umowy ekstradycyjnej z Polska... Odpowiedz Link Zgłoś