janko9 Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 12:23 Miales Chamie zloty sznur, ostal ci sie jeno ...... Instytut! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 znakomity pomusł=lewąKASE trzeba legalnie ulokować 25.12.05, 12:31 ministranci,którzy w łóżku prałata zgłębiali tajemnice wiary,muszą być jakoś zabezpieczeni,a skromnemu prałatowi wystarczy instytut swego imienia i...niewielki pomnik za życia...to TEN prałat rozgrzeszył KASE jaka Solidarność dostała z zagranicy,a bylo to na zjeżdzie,kiedy delegaci domagali sie przedstawienia rozliczenia z otrzymanej KASY...a przecież prałat,nie może ot tak sobie przekazać KASE jaka zgromadził SWOIM ministrantom,bo jest skromnym ksiedzem rzymskokatolickim...Watykan już znalzał swego arcybiksupa z banku ambrosiano nieżywego nad Tamizą w Londynie...to najlepszy prezent w polskim kosciele katolickim na obchodzone teraz święta... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin I zenujaca tzw. sonda w wykonaniu GW. Chociaz 25.12.05, 12:49 pieski z GW bardzo sie staraly jakos nie udowodnily Jankowskiemu pedofili. Mimo, ze mialy takie partyjne zadanie. Cos jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
free.woman Re: I zenujaca tzw. sonda w wykonaniu GW. Chociaz 25.12.05, 12:56 Zaraz, zaraz. Nie przepadam za GW, to prawda, ale pieski??? Drogi Panie, udowodnienie winy nie zawsze wynika z sentencji sądu, czasem wystarczy ciężar przedstawionych dowodów. I tak było w tym przypadku. Ktoś wcześniej na tym forum powiedział, że jakie prawo, taka sprawiedliwość. No, właśnie. Ale społeczność nie powinna tracić umiejętności rozróżniania, niezależnie od tego jak bardzo dyspozycyjne są sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
emo_ranger Re: I zenujaca tzw. sonda w wykonaniu GW. Chociaz 25.12.05, 14:36 Znam faceta z "Faktów i Mitów", który twierdzi, że Jankowski nie jest pedofilem. Skoro, ktoś z tej gazety ma takie zdanie to znaczy, że sprawa była naprawdę grubymi nićmi szyta. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: I zenujaca tzw. sonda w wykonaniu GW. Chociaz 25.12.05, 19:45 emo_ranger napisał: > Znam faceta z "Faktów i Mitów", który twierdzi, że Jankowski nie jest pedofilem > . Skoro, ktoś z tej gazety ma takie zdanie to znaczy, że sprawa była naprawdę g > rubymi nićmi szyta. dałbyś linka, stary a odrazu lżej Jankowskiemu by się zrobiło.. a tak... ech!.. może ten ktoś z F&M tez ministrantem w św. Brygidzie był i ....było mu całkiem nieźle.... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: I zenujaca tzw. sonda w wykonaniu GW. Chociaz 25.12.05, 13:11 frank_drebin napisał: > pieski z GW bardzo sie staraly jakos nie udowodnily Jankowskiemu pedofili. > Mimo, ze mialy takie partyjne zadanie. Cos jeszcze ? Bym był ostrożny w takich sprawach, bo chyba nie pamiętasz o filmach znalezionych w komputerze na plebanii. Oczywiście inna kwestia do kogo one należały - wiem że pewnie powiesz że to dziennikarze z GW podrzucili:P Odpowiedz Link Zgłoś
dark.w Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 12:59 (...) fundacja sponsorowana przez prywatnych darczyńców... zakładając, iż będą to darczyńcy z tego samego kręgu, co sponsorzy najwielebniejszego ojca Tadeusza, jawi się obawa że znów poszerzy się w Polsce obszar biedy i ubóstwa. Bo co miesiąc dwie - trzy stówki do Torunia, a przecież teraz trzeba będzie drugie tyle na instytut odpalać. Nic nie mogłoby bowiem usprawiedliwić upośledzania prałata Henryka wzgędem ojca Tadeusza. Przecież oni mają takie same potrzeby ... Darek Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych POMNIKI ZA ŻYCIA 25.12.05, 13:01 Pomniki za życia mieli: Adolf Hitler, Józef Stalin i Kim ir Sen. Wiele pomników za życia postawiono również (za zgodą żyjącego) Jan Paweł II. Teraz takiego zaszczytu ma dostąpić przewielebny ksiądz Henryk Jankowski... Tym samym znajdzie się w gronie najdostojniejszych tego świata. Znając życie, dążenie do przepychu, miłość do bogactwa (szczególnie bursztynu) i samolubność tego klechy, na piedestale swojego pomnika powinien stanąć w mundurze admirała polskiej Marynarki Wojennej. Należałoby zapytać projektantów kleszego pomnika dlaczego zaplanowali taki mały monument. Takiemu wybitnemu "Polakowi" należałoby postawić monument wielkości Chrystusa z Rio de Janeiro lub "Statuetki Wolności" z Nowego Jorku. Obecny prezydent RP i premier Marcinkiewicz z pewnością znajdą potrzebne pieniądze w budżecie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak [...] 25.12.05, 13:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo SANTO SUBITO, KSIEZE PRALACIE!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.12.05, 13:26 Proponuje i zadam natychmiastowego zalozenia Komitetu Beatyfikacji Ksiedza Pralata. Niech bedzie ogloszony swietym za zycia. Wtedy mamy nawet szanse wpisania ksiedza Pralata do Ksiegi Guinessa, a przynajmniej do Ksiegi Zywca. Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: aż pierdnąłem z wrażenia! 25.12.05, 13:28 JAJA PO PROSTU!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kaminski4 BRAWO! OTO RYNSZTO-KULTURA MICHNIKOBOLI !!!!!!!! 26.12.05, 14:23 brawo! co za autoreklama michniczego lewackiego brukowego swiata !!! idealy michnika dosiegly bruku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Re: SANTO SUBITO, KSIEZE PRALACIE!!!!!!!!!!!!!!!! 25.12.05, 13:30 cziriklo napisał: > Proponuje i zadam natychmiastowego zalozenia Komitetu Beatyfikacji Ksiedza > Pralata. Niech bedzie ogloszony swietym za zycia. Wtedy mamy nawet szanse > wpisania ksiedza Pralata do Ksiegi Guinessa, a przynajmniej do Ksiegi Zywca. POPIERAM !!! Dosc juz nudnych beatyfikacji - czas na "beatyfikacje inaczej"! ...a potem to juz tylko psy, koty, kury i inne zwierzeta domowe - one tez zasluguja, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: SANTO SUBITO, KSIEZE PRALACIE!!!!!!!!!!!!!!!! 25.12.05, 19:48 ja-polak napisał: > cziriklo napisał: > > > Proponuje i zadam natychmiastowego zalozenia Komitetu Beatyfikacji Ksiedz > a > > Pralata. Niech bedzie ogloszony swietym za zycia. Wtedy mamy nawet szanse > > > wpisania ksiedza Pralata do Ksiegi Guinessa, a przynajmniej do Ksiegi Zyw > ca. > > > POPIERAM !!! > Dosc juz nudnych beatyfikacji - czas na "beatyfikacje inaczej"! > ...a potem to juz tylko psy, koty, kury i inne zwierzeta domowe - one tez > zasluguja, a co? a kaczki też???? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Re: SANTO SUBITO, KSIEZE PRALACIE!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.05, 14:57 Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Kiedy ujawnienie agentów SB z kościoła kat.? 25.12.05, 13:28 aż 10 % duchownych było agentami SB - kiedy lustracja? (ciekawe czy byli w ogóle tacy, którym SB proponowała współpracę i się nie zgodzili ;P ) W Polsce agenci SB, pedofile i opętani fobiami politykierzy, jeśli tylko przywdzieją czarne giezło - staja sie nietykalnymi bohaterami i czekają na pomniki. Można się uśmiać... :P Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Kiedy ujawnienie agentów SB z kościoła kat.? 25.12.05, 14:00 Aż 10%...jeżeli to prawda...a co zrobić z tylko 99% dziennikarzy i funkcjonariuszami wymiaru sprawiedliwości...moze masz pomysł..i pewnieś nie ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Re: Kiedy ujawnienie agentów SB z kościoła kat.? 25.12.05, 16:39 ARD na poczatku pazdziernika, podala wiadomosc o wspolpracy B16 ze Stasi.Niestety sprawe szybko uciszono. Czy to ten slynny wspolpracownik JPII? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 13:34 Ale jeśli o człowieku świadczą jego wrogowie to zaczynam nabierać do niego sympatii. Posty jego przeciwników świadczą same za siebie: "wszarz" "debil,pedofil,antysemita i nuworysz,.Facet,ktory obrabianemu przez siebie/jezyczkiem,jezyczkiem/dzieciakowi" Ci ludzie są, w pełnym tego słowa znaczeniu, chorzy z nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 13:43 Stary nazwać idiotę idiotą, antysemitę antysemitą, megalomana megalomanem, pedofila pedofilem, to żadna nienawiść, tylko nazywanie rzeczy po imieniu. Natomiast co do jadu, to kudy tam normalnym do świętojebliwych takich jak ty. To wy rydzykowo - jankowosko - nazistowscy jesteście chorzy psychicznie z nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 13:53 Cóż za przekonywujący wywód...szczególnie podsumowanie ze "świętojebliwością" pogratulować tolerancji i kultury najwyższej próby....gazetowyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 17:26 W dyskusji z chamstwem człowiek zachowujący się kulturalnie jest bez szans. Trzeba zniżyć się do poziomu chamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 17:27 Nie dyskutuj z idiota, bo ściągnie Cie do swojego poziomu, i zabije doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 17:48 historyk12 napisał: > Trzeba zniżyć się do poziomu chamstwa Przychodzi Ci to z nadzwyczajną łatwością Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie jestem sympatykiem Jankowskiego ale 25.12.05, 19:52 w11mil napisała: > historyk12 napisał: > > Trzeba zniżyć się do poziomu chamstwa > Przychodzi Ci to z nadzwyczajną łatwością jest to w zasięgu ludzi inteligentnych w przeciwieństwie do tych z "inteligencją kościelną"... (dla ułatwienia podaję: "bo ksiądz proboszcz powiedział".... Odpowiedz Link Zgłoś
van-ivan To znowu jakaś przykrywka 25.12.05, 13:42 do robienia lewych interesów, fundacja - jak wiadomo nie płaci podatków, a nazwać toto swoim imieniem to świadczy o tym jakim jest bufonem Odpowiedz Link Zgłoś
jkmm2 Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 13:42 Chyba ten pomnik stanie w Tworkach albo Kobierzynie!!!Co za pycha i buta z jego strony!!!To może trzeba będzie mówić że on jest święty?I skąd mu się wzięło tylu ministrantów? Odpowiedz Link Zgłoś
tudana Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 14:01 Ja tam zdecydowanie głosuję za Lubiążem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 19:53 jkmm2 napisał: > Chyba ten pomnik stanie w Tworkach albo Kobierzynie!!!Co za pycha i buta z jego > > strony!!!To może trzeba będzie mówić że on jest święty?I skąd mu się wzięło > tylu ministrantów? jakoś trzeba odpłacić za świadczone "usługi".... Odpowiedz Link Zgłoś
eurozyrys Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 13:48 jankowski - kolejny po rydzyku kandydat na prymasa... na madagaskarze. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar pycha i buta- opodatkować tacę! 25.12.05, 13:48 skoro chłopaki moga jeździć ekskluzywnych brykach i stawiać sobie pomniki to czemu ich dochody są wolne od podatku!!!! Kaczyński coś pierdęczy o równości w podziale dochodu, o partycypowaniu bogatych w losach biednych. Czy nie czas byśmy wszyscy, także duchowni zadbali o sprawiedliwość społeczną; skaładali się do wspólnej kasy, by rzeczywiście bylo czym dzielić dla biednych? Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 [...] 25.12.05, 13:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
scythe_sharpening_stone Spieprzaj dziadu ! 25.12.05, 13:51 No co ! Ja tylko cytuję pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Podatki równe także dla kościoła Kat. 25.12.05, 14:14 nasza żaba gotowała się tak długo że nie zauważyliśmy że dawno woda odparowała, ale wciąż trup tej żaby siedzi w naczyniu a my wciąż walimy w to nasze pieniądze. Jakaś misja szerzenia miłości bliźniego to atawizm z przeszłośći Kościół Kat w Polsce przeobraził się w nieopadatkowaną organizację gospodarczo-polityczną o dyskusjnym poziomie moralności. Jankowski, Petz, Rydzyk, biskupi w USA ale i nasi proboszcze konkubini i alkoholicy, za to w wypasionych brykach i plebaniach; teraz powstała moda na stawianie sobie pomników a'la Kopernik tdzież Kazimierz Wielki.. Czy nie czas by kosciół płacił podatki tak jak płacą prywatne przychodnie lekarskie i dentyści? Jeżeli te pieniądze są już raz opodakowane to ządam by lekarze też wystawili tace w swoich gabinetach i nie płacili podatku dochodowego- będzie sprawiedliwie? Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 [...] 25.12.05, 14:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a temu bufonowi co? rydzykowi pozazdrościł? 25.12.05, 14:15 Kurde 25 lat temu facet był bohaterem narodowym... pomagał opozycjonistom, opierał sie komunie a teraz sie szmaci i ośmiesza z roku na rok coraz bardziej Od wielkosci do śmiesznosci, jak widać, droga niedaleka przykre --- ateista Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 czy ten instytut bedzie zajmowal sie ochrona 25.12.05, 14:20 pedofili??? Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniak78 Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 14:22 Jak to jest, ze tego typu inicjatywy (czy to rydzykowe czy jankowskie) zawsze opierają się na trzech filarach: - biernym wsparciu starych bab, które się pogubiły w realiach współczesnego świata (grupa, która się aktywizuje w razie wyborów, bądź akcji oprotestowywania wszystkiego tego czego nie rozumieją) - funduszach płynących od polonii, która nie była w kraju co najmniej od upadku poprzedniego systemu i nie ma pojęcia co się dzieje w ich dawnym kraju - pracy 20-letnich „specjalistow” (prezesów, redaktorów...) – wychowanków wyżej wymienionych ośrodków, którzy są za młodzi na to, żeby mieć własne zdanie na temat walki z minionym systemem. Sprytne... Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 A CO NA TO LEKARZE? CZY NIE CZAS NA RENTĘ ? 25.12.05, 14:25 Henio chyba nie czuje się najlepiej..... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 [...] 25.12.05, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Skończmy z oazami podatkowymi dla kleru 25.12.05, 14:32 Wrzód ropieje i trzeba go rozciać - niech księża płacą podatki solidarnie i sprawiedliwie tak jak wszyscy ich wierni. Czy lekarz też nie płaci podatków za swoje porady? Przecież płacę lekarzowi pieniędzmi już raz opodatkowanymi! Czy taki przepych - bryki, plebanie, pomniki, pozwoli się przecisnąć przez ucho igielne? Czemu przestępcy i książa nie mają płacić podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 [...] 25.12.05, 14:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski,Petz? 25.12.05, 14:41 Zdaje się że głosowaliśmy na polskę solidaną... Czemu racjonalne argumenty spotykają się z mocherowym chamstwem? Państwo bigotów i dulskich to nie moje państwo a jednak ja płacę podatki. Może i ten caly chochoł z moich podatków żyje, ok ale czemu K.Kat nie płaci podatków takich jak lekarze, dentyści i prawnicy za porady? chachar1 napisał: > Co za upierdliwa gnida...dalej o cudzych pieniądzach Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 15:02 friedmar napisał: > Zdaje się że głosowaliśmy na polskę solidaną... hahahaha kolejny ktory dal sie nabrac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 15:10 no tak; ale czy jako obywatel mam szansę jednie podczas wyborów? Czy wcześniej nie można jakiegoś nacisku wytworzyć? Demokracja to takie święto co pięc lat nie do skonsumowania w dobie mocherowego radyja i populistów? Czemu mam być dojną krową sponsorującą głupszych i mniej pracowitych? gekon1979 napisał: > friedmar napisał: > > > Zdaje się że głosowaliśmy na polskę solidaną... > hahahaha kolejny ktory dal sie nabrac ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 15:25 sam sobie odpowiedziales jestes w doopokracji, a tak jest wlasnie w doopokracji, ze rzadza debile, z namaszczenia innych debili dlatego od dluzszego czasu na tym forum probuje przemowic doopokrata do rozumu, ze sensowna to jest monarchia a nie dyktatura ciemnoty, sterowanej przez media Odpowiedz Link Zgłoś
oregano Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 17:51 no bo Polska to tanie państwo sterowane radiem - jak w encyklopedii napisano nonsensopedia.wikicities.com/wiki/Polska Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 18:01 mapa jest z tej strony www.wielkarzeczpospolita.net/ polecam ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 17:58 gekon1979 napisał: > sam sobie odpowiedziales > jestes w doopokracji, a tak jest wlasnie w doopokracji, ze rzadza debile, z nam > aszczenia innych debili > dlatego od dluzszego czasu na tym forum probuje przemowic doopokrata do rozumu, > ze sensowna to jest monarchia a nie dyktatura ciemnoty, sterowanej przez media > dużo słów a jakże !a wyszło masło maślane Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 25.12.05, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 [...] 25.12.05, 15:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Lekarze i prawnicy płacą podatki a Jankowski, 25.12.05, 17:58 friedmar napisał: > Zdaje się że głosowaliśmy na polskę solidaną... > > Czemu racjonalne argumenty spotykają się z mocherowym chamstwem? > > Państwo bigotów i dulskich to nie moje państwo a jednak ja płacę podatki. > Może i ten caly chochoł z moich podatków żyje, ok ale czemu K.Kat nie płaci > podatków takich jak lekarze, dentyści i prawnicy za porady? > > > Co za upierdliwa gnida...dalej o cudzych pieniądzach konkordat zabrania... Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Jankowski w instytucie 25.12.05, 14:42 Nie mając wina marki "Jankowski" musiałem napić się czegoś mocniejszego... Ponoć w noc wigilijna zwierzęta przemawiają ludzkim głosem - w nocy, po północy na moim osiedlu pijackie wrzaski, bo arcykatolicki naród wie, że "rybka musi pływać". W dzień informacja o kabotynie z Gdańska, zakładającym instytut, budujacym sobie pomnik. Ale skoro "byle papież" może mieć pomniki, to przecież Jankowski czy Rydzyk nie będzie gorszy... Skoro papieskie instytuty zakłada się w Warszawie i Krakowie, to inni "ojcowie kościoła" też mają prawo... Ktoś pisał o "licheńskiej piramidzie" - bywa gorzej, gdy dom ksieży jest bardziej luksusowy niż dom boży. W Wilanowie poszło w piach ponad 20 milionów złotych, w fundamenty "świątyni opatrzności" - i Glemp jak kiedyś Gierek szuka 20 miliardów, by dokończyć swą świątynię. Chciał nawet sprzedać "karczmę, co się Roma nazywa" - ale sabotowali to duchowni, żyjący z czynszów za wynajmowanie Romy "przez przypadek" za kasę miasta stołecznego Warszawa Ale "dobrzy katolicy" żałują miliona na muzeum Papieża w Wadowicach - bo kasę by wzięły "złe żydy" Papież piętnował "cywilizację śmierci" - nie zauważając rosnącej w Kościele i wokół niego "cywilizacji nienawiści i prywaty" Ja sympatyzowałem z kościołem Tischnera, nie Rydzyka, Tygodnika Powszechnego, nie zaś Radia Maryja A różni "jankowscy, rydzyki" to nie nowość w kościele - to na nich parę wieków temu wkurzył się mnich Luter. Opowiadano mi, że w moim rodzinnym mieście przed wojną było dwóch znanych proboszczów - jeden miał tartak, sklepy, "gosposię" i trójkę dzieci. Drugi tylko dziurową sutannę, bo o takiej jak dziś porze roku chodził po biednych domach rozdając pieniądze (ponoć dziś część księży jest tak czujna, iż zbiera pieniądze chodząc po kolędzie już od września - aż po późną wiosnę). I zgadnij, miły czytelniku, którego księdza karnie odwołano i ulokowano w częstochowskim klasztorze, by nie dawał "złego przykładu"? Oczywiście księdza "komucha"... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jankowski w instytucie 25.12.05, 18:03 żyjemy w czasach cudów.... pierwszym tego dowodem będzie ruch w Licheniu... już "z bożej łaski nam panujący", kaczor pierwszy wielki, nie na darmo zaklinał się: tak mi dopomóż bóg.... Odpowiedz Link Zgłoś
oregano Re: Jankowski w instytucie 25.12.05, 18:04 sekwana2005 napisał: wyjątkowo smutne wspomnienie > Opowiadano mi, że w moim rodzinnym mieście przed wojną było dwóch znanych > proboszczów - jeden miał tartak, sklepy, "gosposię" i trójkę dzieci. Drugi > tylko dziurową sutannę, bo o takiej jak dziś porze roku chodził po biednych > domach rozdając pieniądze (ponoć dziś część księży jest tak czujna, iż zbiera > pieniądze chodząc po kolędzie już od września - aż po późną wiosnę). > I zgadnij, miły czytelniku, którego księdza karnie odwołano i ulokowano w > częstochowskim klasztorze, by nie dawał "złego przykładu"? > Oczywiście księdza "komucha"... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1941 Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 14:46 To już nie tylo ręce ale i spodnie opadają jak się widzi co ten zdegenerowany kler wyprawia w tym chorym państwie Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 14:54 Chcialbym sobie postawic pomnik. Szukam ofiarodawcow wsrod dyskutantow forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 18:03 jacek1941 napisał: > To już nie tylo ręce ale i spodnie opadają jak się widzi co ten zdegenerowany > kler wyprawia w tym chorym państwie po prostu, stara się je uzdrowić "inaczej".... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 14:53 Polski Episkopat sprzeciwia się płaceniu podatków od dochodów z kolęd i tacy, gdyż twierdzą, że te pieniądze już były opodatkowane. Bardzo mądre i spostrzegawcze stwierdzenie ojców Koscioła katolickiego w Polsce. Też jestem zwolenniczką jednokrotnego opodatkowania pieniędzy w naszym kraju. Jeżeli takie stanowisko zajmują również nasi parlamentarzyści, rząd, prezydent i jest ono zgodne z prawem, to mam (może głupie i naiwne) pytanie: po jaką cholerę podatki od dochodów płacą lekarze, rzemieślnicy, sklepikarze? Przecież pieniądze, które oni przyjmują też były już opodatkowane. Proszę mi wytłumaczyć ten paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 15:14 Kupując cokolwiek za te pieniądze trzeba płacić vat ...i o czym tu gadać Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 15:24 drogi chacharze - wybacz lecz niestety nie rozumiesz systemu podatkowego. 1) Czy Ty płacisz podatki i czy zdarzało Ci się wypełniać deklarację podatkową? 2) Czy potrafisz powiedzieć jakie podatki tzn. wg. jakiego mechanizmu płaci podatek Twoj proboszcz? Sorry stary, ale z Twoich wcześniej chamskich a tez już grzecznych wypowiedzi wynika że co najmniej na jedno z powyższych pytań powinieneś udzielić odpowiedzi negatywnej. Otóż księża nie płacą podatków sprawiedliwie tak jak ja, czy Ty, lekarz, prawnik i menager - mogą zarabiać mniej, jeździć gorszymi autami ale więcej dołożą do sprawiedliwości społecznej niż pobożny i cnotliwy Glemp, Petz, Jankowski, Głodź czy Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 17:08 A czy członek mojek rodziny któremu dałem jakieś pieniądze ode mnie powinien płacić podatek? Owszem jak je wydaje płaci vat...I starczy państwowego zbójectwa... I co Ci do cudzych pieniędzy...Polacy nie domagają się opodatkowania tacy.. i nie urządzają "parad" z tego powodu...tylko z powodów o wiele ważniejszych.. nieprawdaż.. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Taca jest społecznie nieuczciwa 25.12.05, 17:43 cały czas potwierdzasz że nie znasz zasad naszego systemu podatkowego. niestety Twój głos w dyskusji jest w takim razie stratą czasu - wejdź może na jakąś stronę o podatkach i się podciagnij- wówczas pogadamy.:} chachar1 napisał: > A czy członek mojek rodziny któremu dałem jakieś pieniądze ode mnie powinien płacić podatek? Owszem jak je wydaje płaci vat...I starczy państwowego zbójectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 17:45 a co ma piernik do wiatraka? czy sklepikarz, któremu dałem pieniądze za wykonie przez niego usługi różni sie od ksiedza, któremu Ty dałeś pieniądze za wykonanie przez niego usługi? Jeśli nie rózni sie jeden od drugiego, to dlaczego jeden płaci podatki za drugi nie? Czy jest to sprawiedliwe? A przeciez 'jeśli wasza sprawiedliwość nie bedzie większa..." MT 5, 20 Pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 18:13 obrazoburca napisał: > a co ma piernik do wiatraka? > czy sklepikarz, któremu dałem pieniądze za wykonie przez niego usługi różni sie > od ksiedza, któremu Ty dałeś pieniądze za wykonanie przez niego usługi? > > Jeśli nie rózni sie jeden od drugiego, to dlaczego jeden płaci podatki za drugi > nie? > > Czy jest to sprawiedliwe? A przeciez 'jeśli wasza sprawiedliwość nie bedzie wię > ksza..." > MT 5, 20 > > Pamiętasz? Przecież to jasne jak... Sklepikarz czy rzemieślnik, mają po PiSiorze a .... ksiądz, jak się często (zbyt) okazuje, na wszelki wypadek też ma.... różnica jedyna, że ksiądz niekoniecznie we właściwych intencjach.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 18:10 chachar1 napisał: > A czy członek mojek rodziny któremu dałem jakieś pieniądze ode mnie powinien pł > acić podatek? Owszem jak je wydaje płaci vat...I starczy państwowego zbójectwa. > .. > I co Ci do cudzych pieniędzy...Polacy nie domagają się opodatkowania tacy.. > i nie urządzają "parad" z tego powodu...tylko z powodów o wiele ważniejszych.. > nieprawdaż.. oj prawdaż, chacharze, prawdaż.... twoje rozumowanie "ekonomiczne" przeraziłoby przedszkolaka... a nie tylko dorosłych.... Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 [...] 25.12.05, 17:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 18:07 chachar1 napisał: > Kupując cokolwiek za te pieniądze trzeba płacić vat ...i o czym tu gadać trzeba zatem zwo0lnić kościół z płacenia VATu.... będzie to jedyne sprawiedliwe wyjście z tego pata... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: OPODATKOWANE PIENIĄDZE NA TACĘ 25.12.05, 18:05 wroclawianka2 napisała: > Polski Episkopat sprzeciwia się płaceniu podatków od dochodów z kolęd i tacy, g > dyż twierdzą, że te pieniądze już były opodatkowane. Bardzo mądre i spostrzegaw > cze stwierdzenie ojców Koscioła katolickiego w Polsce. Też jestem zwolenniczką > jednokrotnego opodatkowania pieniędzy w naszym kraju. Jeżeli takie stanowisko z > ajmują również nasi parlamentarzyści, rząd, prezydent i jest ono zgodne z prawe > m, to mam (może głupie i naiwne) pytanie: po jaką cholerę podatki od dochodów p > łacą lekarze, rzemieślnicy, sklepikarze? Przecież pieniądze, które oni przyjmuj > ą też były już opodatkowane. Proszę mi wytłumaczyć ten paradoks. sama sobie wytłumaczyłas wersją kościelną tego zjawiska.... ja mam dodatkową: to konkordat zabrania im płacenia wszelkich podatków... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 14:54 w Gori też stoi taki pomnik Odpowiedz Link Zgłoś
konryk Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 15:18 Tylko patrzeć jak powstanie 100-metrowy pomnik, tym razem "Ojca - patrioty". Będzię miał kształt grzyba. Proszę zgadnąć komu będzie poświęcony ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 25.12.05, 18:16 konryk napisał: > Tylko patrzeć jak powstanie 100-metrowy pomnik, tym razem "Ojca - patrioty". > Będzię miał kształt grzyba. Proszę zgadnąć komu będzie poświęcony ! i kto będzie sponsorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
j.glusza Re: Ks. Jankowski zakłada instytut swojego imieni 26.12.05, 11:42 konryk napisał: > Tylko patrzeć jak powstanie 100-metrowy pomnik, tym razem "Ojca - patrioty". > Będzię miał kształt grzyba. Proszę zgadnąć komu będzie poświęcony ! Szanowny Konryku, czyżbyś widział w kształcie grzyba wielebnego ojca Tadeusza Rydzyka? Jeżeli tak, to podpowiem Ci, że ten pomnik zostanie duchowo namaszczony przez polski Episkopat (może tylko bp Pieronek oleje ten pomysł), a pieniądze wyłożą polscy podatnicy. Nie jest wykluczone, że obecny prezydent RP i prawie wielebny premier Kazio Marcinkiewicz znajdą furtkę na sfinansowanie tego przedsięwzięcia z budżetu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś