helguera 03.01.06, 13:45 No to szefostwo GW juz zaczyna zamawiać artykuly majace zdyskredytowac samego ministra jak i jego podejrzenia,a wszystko to w imię ''normalnosci''.Kto pierwszy Kuczynski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xyz-xyz Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 13:54 Czyżby Zero Zero Ziobro miał zamiar wyjaśnić dlaczego Waserwanna uwalił postępowanie płockiej prokuratury? He he he marzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek agent zero wyjasni wszystko 03.01.06, 14:47 co dotyczy opozycji kolezkow dotykac nie bedzie, przeciez tkm Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: agent zero wyjasni wszystko 03.01.06, 14:57 Komuchy, nie cytujcie tego matoła peremiera M. ciągle. Bylł on najgorszym władcą Polski, no może tylko ten francuski gej Walezy z XVI wieku był od niego gorszy. A pan minister Ziobro zadał mu wtedy dobre pytanie! I kto wie, moze sie okaze, że M. równiez w tym i w tamtyn maczal swe wredne poltrukowski łapy! A wiec TAKE CARE! Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek [...] 03.01.06, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ted49 Re: agent zero A pendzelek hujiad 03.01.06, 15:49 u komulków 'bolszewik' to obelga, czy wyróżnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek mentalnosc bolszewika od ciebie bije 03.01.06, 15:57 na 100 kilometrow idz tropic wrogow ludu co nie kochaja jedynej slusznej partii Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Brawo Panie Ziobro! Po nitce do Kwacha 03.01.06, 16:02 Powoli rozkreca sie sprawa najwiekszych afer za rzadow Kwacha i Millera, aby dojsc do pierwszych setek milionow na prywatnym koncie. Jak sledztwo zabrnie za blisko, to beda musieli wymazywac towarzyszy swiadkow, jak mialo to miejsce w przypadku tow. Sekuly. Tymczasem szukaja bezpiecznej przystani by uniknac wezwania prokuratorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Brawo Panie Ziobro! Po nitce do Kwacha 03.01.06, 17:05 Nic się nie rozkręca!Pieprzenie o "porażających" informacjach to jakby kalka stalinowskiej agitki.Wtedy też "porażającymi" informacjami były sensacje o zrzucanej stonce z samolotów,o wykrytm spisku imperialistycznym itp.Pisiaki zaakceptowały podstawowy schemat tamtej propagandy-nieustanne straszenie społeczeństwa "sensacjami".I tak próbują rządzić.Nic już nie słychać o budowie 8 milionów mieszkań.Mamy za to nieustanne pierdoły o "porażających" informacjach.Sądzę,że stara taktyka pod nazwą "spotkałeś się w pubie z przestepcą to jesteś jego kumplem" będzie dalej stosowana przez propagandystów.Ciekawe,czy i bytność w konfesjonale jakiegoś "paliwowca"nie zostanie potraktowana jako związek księdza proboszcza z mafią? Odpowiedz Link Zgłoś
sebar_rysiu [...] 03.01.06, 17:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_romek Re: Brawo Panie Ziobro! Po nitce do Kwacha 03.01.06, 17:52 bardzo trafne stwierdzenia - proste to wszystko jak nogi Kwacha mam wrażenie, ze masz cos wspólnego z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Re: Brawo Panie Ziobro! Po nitce do Kwacha 03.01.06, 20:50 Niestety masz rację. A jak tam sprawa jacuzzi ministra Wassermana. Poraża prądem czy głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: Brawo Panie Ziobro! Po nitce do Kwacha 03.01.06, 21:37 Dużo jest aresztowanych, a skazanych ...ZERO. Prokuratura będzie pracować szybko i tysiące stron z wielogodzinnych jałowych przesłuchań będą 'dowodem' okazale prezentującym się w TV, ale ze skazaniem na ich podsatwie będzie jak w większości wielkich afer w RP. Od kiedy wezwał mnie pan prokurator na świadka w sprawie karnej (chodziło o włamanie do mojego auta) w której nie zadał mi nikt nawet jednego pytania (!!!) (na policji zeznałem, że nie mogłem widzieć sprawców) , a moje kilka stron z wypytywań przez policjanta pewnie leżało przed panią sędziną ....to jakoś nie mogę uwierzyć, że akurat teraz wszystko się zmieni i sądy aferzystów SKAŻĄ! Ale póki co lud (szczególnie fani PiSu) mają igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
antykretyn Re: agent zero wyjasni wszystko(tenrokowi) 03.01.06, 15:38 1410_tenrok napisał: > Komuchy, nie cytujcie tego matoła peremiera M. ciągle. Bylł on najgorszym > władcą Polski, no może tylko ten francuski gej Walezy z XVI wieku był od niego > gorszy. A pan minister Ziobro zadał mu wtedy dobre pytanie! I kto wie, moze sie > > okaze, że M. równiez w tym i w tamtyn maczal swe wredne poltrukowski łapy! > A wiec TAKE CARE! Francuski krol Henryk III Walezy wcale nie byl pederasta . Na odjezdne do Polski po wyborze go na krola Polski,zerznal wlasna siostre Margot bo mu sie za ostro stawiala,broniac swego meza Henryka IV de Navarre. Trzeba interesowac sie choc troche historia. A krolem Polski to zostal za zaslugi w dowodzeniu wojskiem krola KarolaIX przeciwko hugenotom ,podczas nocy swietego Bartlomieja w Paryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczek04 Re: agent zero wyjasni wszystko(tenrokowi) 03.01.06, 17:19 Za dużo filmów się naoglądałeś. Lepiej poczytaj trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: agent zero wyjasni wszystko 03.01.06, 16:55 O takim stanowisku jak peremier przepisy milczą.A co do Millera to wątpię by on jakieś paliwo przelewał z beczki do beczki.Co najwyżej spotkał się z kimś "umoczonym".I cała jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
jenna.jameson Re: agent zero wyjasni wszystko 03.01.06, 19:09 Taaa... I co najwyżej wymienili się jakimiś kwotami, jakimiś liczbami, pogadali sobie o kontach, o tym że temu można byłoby nosa przytrzeć piaskiem na dwa metry... nic poważnego, takie tam..,. Odpowiedz Link Zgłoś
wimwim Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 14:59 xyz-xyz napisał: >o lemie chłopcze piszesz? Wiesz jakie to są pieniądze, które mozna odzyskać od " mafiozów"(...). Zapytaj Pana Posła Sawickiego z PSL-u. On- Poseł ma bardzo zbliżone do faktycznych( BRAWO, BRAWO, BRAWO). TO JEST 60 MILIARDÓW ZŁ. W mojej ocenie, nie licząć " pzreszmuglowanych" w zbiornikach samochodów przez > 12 lat; daje TO SUMĘ POMIĘDZY 40 A 50 MILIARDAMI ZŁ. Ale jestem skłonny, tym razem nie wierzyć własnym danym(...). P.S. Wiesz na jaka sumę są zadłużone WSZYSTKIE SZPITALE W III R.P.? Ok. 14 MILIARDÓW ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:43 Podoba mi się Waserrwanna. To brzmi ładnie.Nawet interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 16:27 Ten biedny Zi0br0 coraz częściej taki "porażony " chodzi, żeby się biedaczkowi nie odbiło na zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 18:05 niech sie Stasiu zajmie pisaniem lub wnukami a nie polityka ... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Usta PiSu głoszą to do 1.5 r. i Co? I nic!!! 03.01.06, 13:54 paliwowi dopisali kolejne nazwiska do listy płac;))) Inaczej tego wytłumaczyć ciemny lud nie bedzie p[otrafił... Odpowiedz Link Zgłoś
galba No i po to wybraliśmy PiS 03.01.06, 13:56 Żeby oczyścił ten burdel. Mam nadzieję, że za rok większość SLDowsko-POwskich kombinatorów będzie za kratkami. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Tarcza Ziobry dla swojaków :-) 03.01.06, 14:07 Po raz pierwszy się zgadzamy! Absolutnie popieram! Też mam nadzieję, że za rok większość kombinatorów będzie za kratkami. Niezależnie od opcji politycznej. Ale tu chyba poszedłem za daleko, jak dla ciebie, galba? Dla swojaków ma być tarcza Ziobry? :-) galba napisał: Re: No i po to wybraliśmy PiS > Żeby oczyścił ten burdel. Mam nadzieję, że za rok większość SLDowsko-POwskich > kombinatorów będzie za kratkami. > Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Tarcza Ziobry dla swojaków :-) 03.01.06, 14:39 taaa... i juz jest temat zastepczy dla afery minstra skarbu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Tarcza Ziobry dla swojaków :-) 03.01.06, 15:04 > Po raz pierwszy się zgadzamy! Absolutnie popieram! Też mam nadzieję, że za rok > większość kombinatorów będzie za kratkami. Niezależnie od opcji politycznej. Fałszywa symetria, teraz rządzi inna formacja - nie mają dolarówek w oczach. Fałszywa symetria typowa jest dla złodziei siedzących w więzieniu. Oni "wiedzą dobrze", są najgłębiej przekonani, że kradną absolutnie wszyscy, ale tylko oni mieli pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Tarcza Ziobry dla swojaków :-) 03.01.06, 15:51 Fałszywa symetria? Ciekawe, hmm. W PiS same aniołki? Pozazdrościć wiary w cuda! Czyli, jak ktoś trafi na złodzieja z PiS, to niech idzie się leczyć? Nie czekając aż go Ziobro na takie przymusowe leczenie skieruje :-) ant07 napisał: > > Po raz pierwszy się zgadzamy! Absolutnie popieram! Też mam nadzieję, że za > > rok większość kombinatorów będzie za kratkami. Niezależnie od opcji > > politycznej. > > Fałszywa symetria, teraz rządzi inna formacja - nie mają dolarówek w oczach. > Fałszywa symetria typowa jest dla złodziei siedzących w więzieniu. > Oni "wiedzą dobrze", są najgłębiej przekonani, że kradną absolutnie wszyscy, > ale tylko oni mieli pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu [...] 03.01.06, 18:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dianas1 Re: No i po to wybraliśmy PiS 03.01.06, 14:13 BRAWO Panie Ministrze!! Takich ludzi nam potrzeba w rządzie. PO-wcy to skrzydło SLD. BRAWO POLSKI LUD - że nie dał się omamić słowom Tuska i jemu podobnych i wybrał program PiSu i uczciwych ludzi. Prośba do braci Kaczyńskich - pilnujcie by w szeregi PiSu nie weszli kombinatorzy. Panie Ziobro - niech Pan rządzi aż do emerytury. Pozdrawiam BeeSeR. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: No i po to wybraliśmy PiS 03.01.06, 14:42 Porażająco dużo Ziobro plecie ale nic chłopcu narazie nie wychodzi,skacze ze sprawy na sprawę pod publiczkę i dupa zbita,i tak będzie ciągle dopuki Kaczynski jego nie wy......li. Odpowiedz Link Zgłoś
keram1 Ta Czerwona Mafia ma mokro w gaciach 03.01.06, 13:59 a Gazeta Wywrotowa szuka mozliwości żeby ten rząd i cały PiS oczerniać Mają jakiś cel ale to mogło byc skuteczne w tamtych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Ta Czerwona Mafia ma mokro w gaciach 03.01.06, 14:10 keram, nic do Ciebie nie mam, oprócz małej prośby: zajrzyj do Prawa prasowego, bo po co ciągle powtarzać te same bzdury w końcu dowiesz się, jakie obowiązki nakłada prawo na dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Ta Czerwona Mafia ma mokro w gaciach 03.01.06, 16:10 Gazeta Wyborcza i prawo prasowe ???... Racz nie żartować... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ta Czerwona Mafia ma mokro w gaciach 03.01.06, 17:08 I jak go to oczerniają znawco? Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek paliwo stanieje !! brawo Zioberku 03.01.06, 14:03 mafia musiała brać swoją marżę, no bo niby co by z tego miała ? a jak paliwo bez mafii to i bez marży, co nie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: paliwo stanieje !! brawo Zioberku 03.01.06, 16:57 mrlusiek napisał: > paliwo stanieje !! > mafia musiała brać swoją marżę, no bo niby co by z tego miała ? (...) > bez grzechu cudzomyślenia Raczej bez grzechu myślenia, mrlusiek. Mafia raczej obniżała ceny paliwa, bo swoje typowo sprzedawała taniej niż np. Orlen. A zarabiała (i zarabia nadal) na tym, że nie płaci akcyzy oraz reszty podatków. Które stanowią grubo ponad połowę ceny na stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: paliwo stanieje !! brawo Zioberku 03.01.06, 20:25 Dla mnie bez znaczenia kto mnie okrada . Ważne zeby płacic mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: paliwo stanieje !! brawo Zioberku 04.01.06, 08:57 > Dla mnie bez znaczenia kto mnie okrada . Ważne zeby płacic mniej. Więc przede wszystkim okrada Cię państwo polskie, wymuszając wysoką cenę paliw płynnych. Mafia tylko na tym stanie rzeczy korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Ziobro jak tarcza, widzę w tym pewną analogię 03.01.06, 14:04 Zbyszek jest coraz większy i b. zaokrąglony... :D Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszczek A gdzie konkrety??? 03.01.06, 14:07 Widziałem porażające poszlaki świadczące o współudziale najważniejszych działaczy PiS w nielegalnym handlu polską bronia z Iranem i Syrią, także tych zajmujących obecnie najwyższe funkcje w państwie. Jeśli choć cześć z nich znajdzie potwierdzenie w faktach to może nam grozić zawieszenie członkowstwa w ONZ i wykluczenie z NATO. Bla, bla, bla. Odpowiedz Link Zgłoś
dianas1 Re: A gdzie konkrety??? 03.01.06, 14:18 czyw ty wiesz człowieku co ty wypisujesz? Uważasz, że Minister Ziobro - w początkowej fazie śledztwa - powinien "wyłozyc kawe na ławę"? Idiotyzm. A może jesteś jednym z nich i się boisz? BeeSeR Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszczek Re: A gdzie konkrety??? 03.01.06, 14:27 Nie jestem jednym z nich. Jestem za to jednym z tych, którzy uważają, że jak nie masz czego powiedzieć - to nie mów. Co to za informacja, że: - kogoś (tylko jeszcze nie możemy powiedzieć kogo) - o coś (tylko jeszcze nie możemy powiedzieć o co) - na podstawie jakichś dowodów (tylko jeszcze nie możemy powiedziec jakich, bo ich nie ma, sa niepotwierdzone lub po prostu nie możemy powiedzieć) - kiedyśtam (bo jeszcze nie wiemy kiedy) oskarżymy. Minister Ziobro rozsiewa wokół siebie aurę tropiciela wielkich afer. I będę trzymał kciuki za to, żeby wsadził do ciupy wszystkich, którzy na to zasłuzyli. Tylko czekam na konkrety a nie na paplaninę, której czarowi mogą ulegać niektórzy zauroczeni hasłami PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A gdzie konkrety??? 03.01.06, 17:11 Powinien nie pieprzyć "porażająco". Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A gdzie konkrety??? 03.01.06, 17:10 Handel bronią z Iranem i Syrią? Toż to grozi inwazją US Army. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Może niech kapuś Ziobro wyjaśni jak to się stało, 03.01.06, 14:08 że gdy za AWSu ministrem sprawiedliowości był Kaczor a on wiceminstrem to zlekceważyli wszystkie sygnały dotyczące afery paliwowej, która zaczęła się już w połowie lat 90-tych. I jaki był z tym związek afey z koncesjami paliwowymi wprowadzonymi przez Glapińskiego - skarbnika PC i Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
dianas1 Re: Może niech kapuś Ziobro wyjaśni jak to się st 03.01.06, 14:24 człowieku - przeczytaj uważnie artykuł. Lata 1998 - 2002 a ty piszesz o roku 1990!!! Gdzie tu związek jednego z drugim???!!!! To ty wyjaśnij .. jak to się stało. ze ... Idź się lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek jak kazdy pisuar czytac nie potrafisz :) 03.01.06, 14:50 "zlekceważyli wszystkie sygnały dotyczące afery paliwowej, która zaczęła się już w połowie lat 90-tych." marnie ci idzie obrona sprawiedliwej ministerialnej kaczki i kolesow jesli twierdzisz ze polowa lat 90-tych to rok 1990 :) Odpowiedz Link Zgłoś
numenor11 [...] 03.01.06, 14:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Może niech kapuś Ziobro wyjaśni jak to się st 03.01.06, 17:16 Cóż rządzenie kacze będzie się dalej opierało na "porażających" rewelacjach.Nurzaniu politycznych przeciwników w "porażających" pomyjach i wybielaniu swoich choćby Wassermana.Jaki jest jego związek z paliwową mafią? Może wzięli kasę od mafii na wybory?Również prezydenckie? Kacza mafia sra w gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzyca Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 14:17 Panie ministrze - mniej gadać, mniej polityki - robić swoje. Chce pan udowodnić swą niezależność ???. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw A co bedzie, jesli.... 03.01.06, 14:24 "Ziobro podkreślił, że informacje te wymagają weryfikacji, ale jeśli choć niewielka ich część się potwierdzi będzie to "porażające". - Jeśli zebrane informacje pozwolą stawiać zarzuty, ja i prokurator krajowy zagwarantujemy, by nikt nie wywierał nacisków na prokuratorów. Będziemy dla nich tarczą - zapewnił minister." A co bedzie jesli zebrane informacje NIE pozwola na stawianie zarzutow ???. Czy wtedy Ziobro zacznie wywierac nacisk na prokuratorow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: A co bedzie, jesli.... 03.01.06, 17:14 > A co bedzie jesli zebrane informacje NIE pozwola na stawianie zarzutow ???. Czy > wtedy Ziobro zacznie wywierac nacisk na prokuratorow ??? ====================== Nie bedzie tego musial czynic, jako ze juz zaczela sie wymiana prokuratorow na poslusznych pisiorkom. Nowi, badz z pobudek ideologicznych, badz tez by nie stracic pracy spreparuja worki "dowodow". I tak to jeden z fundamentow demokracji jakim jest trojpodzial wladzy, w tym autonomia sadownictwa, szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: A co bedzie, jesli.... 04.01.06, 07:23 Jest istotna róznica miedzy naciskami na prokuratorów a niezawisłoscia sadów.Sady maja byc niezawisłe ale prokuratura ma byc zalezna od rzadzacych. Minister Zero jest tez prokuratorem generalnym wiec jako szef prokuratury musi kierowac jej pracami. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: A co bedzie, jesli.... 03.01.06, 17:20 A co się dzieje z niejakim E.Mazurem?Miał być zleceniodawcą mordu Papały.J.Kwaśniewska się z nim stykała i mało co nie została włączona w poczet mafii.I co i g.....o.O zlecenie oskarżono "słowika". Ot i porażający koniec "porażających" informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
langwer2 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 14:24 Kwiki odrywanych ryji od koryta to najpiękniejsza muzyka dla moich uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
dianas1 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 14:26 żal ci d... ściska? Bardzo dobrze, że informuje swoich wyborców co robi? Chyba jesteś jego opozycjonistą dlatego tak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski Mafia w białych kołnierzykach. 03.01.06, 14:21 Aby była możliwa działalność mafii paliwowej musiały być spełnione pewne warunki na szczeblu rządowym. Brak dostaw dla rafinerii południowych innej ropy niż zasiarczona rosyjska. Nie wiązałbym tego tylko z jedną opcją, działalność mafii polega na przenikaniu do struktur państwowych i tworzeniu do tej działalności sprzyjających warunków. Zupełnie legalnie w górnictwie wyprowadza się pieniądze liczone w milionach złotych z budżetu państwa w dodatku pochodzące głównie z pożyczek z Banku Światowego i Europejskiego Funduszu Rozwoju. Głównie pieniądze te są wyłudzane na bzdurne pompowanie wód z nieczynnych kopalni, stanowi to 57% całego funduszu na restrukturyzacje kopalń, ale również na koszty administracyjne całkowicie zlikwidowanych kopalń. Brak majątku kopalń i załóg nie przeszkadza brać dotacji na ich administrowanie. Paranoja goni paranoję. Do wykrycia tego procederu nie potrzeba sztabu prokuratorów, wystarczy porównać w Dzienniku Ustaw dotacje i istniejące kopalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Mafia w białych kołnierzykach. 03.01.06, 17:22 No to mamy następną mafię.Coś czuję,że mafiowanie to nasz narodowy "sport".Polak potrafi i do mafii trafi! Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 14:49 > No to szefostwo GW juz zaczyna zamawiać artykuly majace zdyskredytowac samego > ministra jak i jego podejrzenia,a wszystko to w imię ''normalnosci''.Kto > pierwszy Kuczynski? Od specjalnych poruczeń właściwie zawsze był Smoleński, ale w wypisywaniu absurdów lepszy jest Kuczyński. Autor tezy, że za rządów poprzedniej ekipy nie było właściwie żadnych afer. Biedaczek nie nie zauważył nawet afery Rywina, ale może był akurat na urlopie. Raczej byłbym za remisem, ze wskazaniem na Kuczyńskiego, ale i Pacewicz może rozpocząc artyleryjski ostrzał tytułem, "Kaloryfer ministra Ziobry", czy czymś w tym rodzaju. Trzeba przyznać, że nasza gazeta ma sporo inwencji więc niech nikt nie czuje się bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Ściema Zi0br0 i Marcinkiewicza dla "ciemnego ludu" 03.01.06, 14:52 Dzisiaj w mediach „idiotą dnia” będą pospołu Marcinkiewicz i Zi0br0, a „bzdurą ssaną na maxa” będzie śledztwo w sprawie nie zawarcia kontraktu Norweskiego i „Porażające związki”. Bo uwagę „ciemnego ludu” trzeba odwrócić od „sprawa” Min. P.Woźniaka. SIC! Właśnie zakończyło się codzienne SHOW PiS-owskiego Rządu z cyklu: . Jacy MY jesteśmy WSPANIALI . i jak WAM zrobimy DOBRZE SIC! W rolach głównych (TVN24) wystąpili: niedościgły w ściemnianiu he, he Premier (czy raczej rządowy pijarowiec) Marcinkiewicz (Min. Woźniak złożył rezygnację) i równie niedościgły w demagogii minister Zi0br0. Ale czy ciemny lud tym razem uwierzy? SIC! A niżej macie o stosunku Zi0br0 do prokuratorów prowadzących śledztwo w sprawie ORLEN-u: x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x Zi0br0 prostuje śledztwo ORLEN-u Zi0br0 doszedł do wniosku, że śledztwo idzie w niewłaściwym kierunku. Urobek medialny PORAŻONEJ KOMISJI ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLEN-u może się zmarnować. Najprawdopodobniej prokurator Wełna bada NIEWŁAŚCIWE WĄTKI z „zamierzchłych czasów” (ach ten ZChN i inne … w PiS) i czepia się nie tych osób co trzeba. Rzeczpospolita (13-12-2005): „Jak Wassermann z Ziobrą w Krakowie wojują” www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051214/kraj/kraj_a_7.html …”W krakowskiej prokuraturze zaczęli awansować sympatycy Ziobry. - Krążą anegdoty o "głównym kadrowym" Ziobry, byłym policjancie, który od półtora roku jest prokuratorem. W biurze poselskim PiS przyjmuje i namaszcza kandydatów na stanowiska w prokuraturze - mówi rozmówca "Rz" z krakowskich organów ścigania.”… …”To wygląda tak, jakby przyjechali z gotową tezą, że sprawa łapówki to spisek przeciwko ministrowi sprawiedliwości.”… …”Według ludzi Ziobry sprawa Wiechniaka to spisek, w którym mogli brać udział prokuratorzy związani z Wassermannem - mówi nasz informator.”… …”Z informacji "Rz" wynika, że ministerstwo zamierza odsunąć od śledztwa w sprawie mafii paliwowej Marka Wełnę, jednego z najzdolniejszych prokuratorów z Krakowa, który prowadzi je od kilku lat. Powodem jest brak zaufania do ministra.”… Rzeczpospolita (14-12-2005): „Biorą się za dziennikarzy” www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051215/kraj/kraj_a_2.html …”W rozmowie z "Rz" Ziobro dementuje informacje o zamiarze odsunięcia od śledztwa w sprawie mafii paliwowej krakowskiego prokuratora Marka Wełny. Tymczasem z naszych informacji wynika, że minister pytał o materiały kompromitujące Wełnę m.in. komendanta głównego policji. Od Zbigniewa Wassermanna zażądał materiałów, jakie w tej sprawie zebrała ABW. Okazało się, że ani policja, ani agencja nie mają dowodów, iż Wełna był skorumpowany. - Informacje o tym, iż rzekomo rozważałem odwołanie prokuratora Wełny, są wyssane z palca i całkowicie nieprawdziwe - zapewniał wczoraj minister Ziobro.”… „Z tym Wermahtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud uwierzy”.- J.Kurski x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x PS. O regule „ssiemy bzdury na maxa” i kreujemy „idiotów dnia” (i nie tylko) macie tutaj: media.wp.pl/kat,42634,wid,8066041,wiadomosc.html?ticaid=4c1a Odpowiedz Link Zgłoś
wimwim Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 14:53 Do Min. Ziobry(o): protestuję, dlaczego tylko do 2002 r. Niedalej jak 22 grudnia 2005 r. widziałem " smigające jelonki" z chrzczonym i " oranżadką" zrzucające do "słupów terenowych"(SIC!). Wiecie kto to sa "słupy"? W przeważającej mierze- RADNI WSZELKIEJ MAŚCI SAMORZĄDÓWYCH WŁADZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcusmarimar Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:08 Do tej pory miałem umiarkowane zdanie co do p. Ziobry , ale jeżeli podłoży ładunek wybuchowy pod obecnie "łatwopalny orlen" i nie zawacha się podpalić lont a ma poparcie "dobrych saperów" którzy z chęcią wysadzą "niewypały" w powietrze takie jak: "mgr" kwach, cimoszśmieć,olekswieprz, milełachudra raz na zawsze to zacznę dażyć go szczerym szacunkiem. Szkoda tylko że p. Ziobro nie powiedział wtedy tej łachudrze że ja nie jestem zero, ale pan panie milełachudro jest z pewnością mniej niż zero. Jeżeli jednak jest to tylko "gierka" żeby elektorat uwierzył w ten rząd bo nie jest tajemnicą że będą nowe wybory a p. Ziobro nie dotrzyma obietnicy zrzekam się obywatelstwa polskiego, bo nie mogę patrzeć na spojrzenia ludzi których spotykam za granicą i którym mówię że jestem polakiem. Boję się że "komuchy" tak się zgnieździły w strukturach rządzących tym krajem że to będzie cięższy bój niż pod "Monte Cassino" ale każdy wie że ten bój wygraliśmy. Nie wystarczy wyłapać "komunistyczne wszy" trzeba pozgniatac "komunistyczne gnidy" co do ostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk [...] 03.01.06, 15:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 17:24 Czyżby nowa czerezwyczjka się szykowała? Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak [...] 03.01.06, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:11 Ach jak to fajnie tak czytac "ostatnie pojekiwania" czerwonej zarazy...Panie Ministrze niech Pan zrobi porzadek i to cale post-sbeckie scierwo zapuszkuje... Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:18 Odczepcie się Wy wszyscy pogrobowcy PZPR, SLD i innych komuchów, sowietikusy jedne. Już PiS z panem prezydentem na czele znajdą Wam miejsce w życiu. Pan minister Ziobro opracuje system resocjalizacji, nie w cieplutkiej celi, ale przy łopacie, na budowie autostrad i w kamieniołomach razem z Waszymi wodzami Millerem, Oleksym i innymi. Rywin też tam będzie, to go wyleczy i wyjdzie mu na zdrowie. Wyłapie się te gnidy z forum, które pewne bezkarności, obrażają uczciwych ludzi w rządzie i administracji IV Rzeczpospolitej, są na to metody. Różne redaktorzyny, którym się nie podoba, że nareszcie są u władzy prawdziwi patrioci, też tam wylądują. Odpowiedz Link Zgłoś
marcusmarimar Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 04.01.06, 10:45 japin Ty parchu czerwony sprecyzuj konkretnie o co ci chodzi? Kto jest patriotą a kto pogrobowcem PZPR'u i SLD, jeżeli się mylę to przepraszam ale odpisz jaki masz pogląd na PZPR i SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 Towarzysze z Wyborczej, pomórzcie 03.01.06, 15:19 Rozumiem, że Wyborcza stanie murem w obronie "gospodarki rynkowej", reprezentowanej przez = obraźliwie nazywanych - mafiozów paliwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Dlaczego idioci też czytają GW, patrz wypowiedzi 03.01.06, 15:34 A weźcie Nasz Dziennik jako lekturę... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Czytelnicy Naszego Dziennika są na tym forum 03.01.06, 15:36 A jazda na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:38 A jeśli część jest z PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:49 Porażające to są rządy PiS. Oto kilka "kwiatków". Minister sprawiedliwości uważający, że samosąd to takie błahe wykroczenie nie zasługujące na areszt. Premier publicznie oświadcza, że słuzba wojskowa, służenie Ojczyźnie to kara "wzięcie w kamasze". Najlepsza metoda "na działkowców" to przywileje w zamian za rezygnację z członkowstwa w związku. Odpowiedz Link Zgłoś
jane13 Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 15:59 "Mafia paliwowa" to tylko skutki a przyczyna leży w naiwności uregulowań prawnych w zakresie produkcji, importu, hurtu i detalu w całej przestrzeni gospodarki paliwami, podparta ryczałtowym trybem podatkowym w transporcie. Bez tego ostatniego system nie zadziałałby tak perfekcyjnie - gdzie w Europie można prowadzić działalność gospodarczą w transporcie bez pokazywania dokumentów kosztowych? Jednak tylko ktoś naiwny mógłby sądzić, że mamy do czynienia z naiwnymi aktami prawnymi.Jest to konsekwencja postępowania rządów ostatnich dwóch kadencji.To skala aktów prawnych dających możliwość manipulowania rodzajami paliw bez opłat akcyzowych jest "porażająca"! Panowie rządowi! - jeżeli obowiązujące regulacje prawne wokół tych zjawisk nie zostaną szybko zmienione to zginiecie w gąszczu "prowizji" i łapówek, bo skala pokusy jest zbyt wielka. Bierzcie przykład z pragmatycznych Czechów, którzy sobie to już uregulowali. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Porażające - oby tylko nie poraziło miłościwie 03.01.06, 16:24 panujących. Ale w tej kwestii Min już stworzył tarczę obroną. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: "Porażające" związki mafii paliwowej? 03.01.06, 16:29 no to koleś z dwoma zerami w nazwisku musi teraz pokombinowac jak zwalic wszystko na SLD, przecie okres 1998-2002 to okres rządów AWS Odpowiedz Link Zgłoś