Dodaj do ulubionych

ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia

• maruda.r PRL-owski sędzia 10.01.06, 11:05

Pan Deja twierdzi, że w sądzie mówił, iż te opinie są nieprawdziwe. - Sędzia nie
      chciała mnie słuchać, dawała wiarę tylko temu, co napisali biegli - opowiada.

Sędzia Marianna Gierczak, przewodnicząca VI Wydziału Ubezpieczeń Społecznych
      Sądu Okręgowego, gdzie zapadł wyrok, przyznaje, że nie spotkała się dotąd z
      przypadkiem, aby biegły wydał opinię o pacjencie na podstawie akt innego człowieka.

Ale sąd wydał decyzję pozbawiającą renty na podstawie klamotów opowiadanych
      przez biegłych, choć sąd nie ma obowiązku dawać wiary wyłacznie biegłym.

Dlaczego sędzi nie starczyło dowcipu, żeby podczas rozprawy zażądać oryginalnych
      kart chorobowych, pozostanie jej tajemnicą. Sędzia postąpił zgodnie z zasadami
      obowiązującymi w PRL-u - uznał, że ZUS, jako instytucja państwowa musi miec
      racje. Żenujące.

• dzakarta Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 11:07
      Te "lekarki" powinne zająć się lepiej uprawą buraków! Może im pójdzie lepiej!
    • bopin obie na rentę 10.01.06, 11:25
      Obie doktórki powinny iśc na rentę, z powodu ubytku w rozumie. Przesadzają juz z
      tym karaniem pacjenta za niedostarczenie łapówki.
    • cantaloupe Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 11:54
      no tak, biegle sie pomyslily, sad drugiej instancji bedzie dopiero latem,a teraz
      gosciu "radz se sam". co za kraj?!sprawiedliwosc?!facet ma niedowlad reki, nikt
      go do robyt nie wezmie, zostal bez renty i jak ma do lata zyc?pozebrac,do opieki
      spolecznej isc?na jaka cholere placi sie ten pieprzony zus?zlodzieje...a co
      najgorsze mozna sobie pisac,mowic,zwracac uwage, a oni jak kradli, tak krasc
      beda,a ludzi dla ktorych niby dzialaja miec sredecznie w powazaniu, podobnie jak
      solidarny pan kaczynski-naczelny sledczy do spraw SLUZB SPECJALNYCH (hahahahahaha))
    • leszko Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 10.01.06, 12:21
      Dlaczego tytuł brzmi "ZUS uzdrowił..."? Przecież to sprawiła niekompetencja
      biegłych i absolutna arogancja oraz również niekompetencja sądu. Nie jestem
      obrońcą ZUS-u, ale powinno się im przypisywać wyłącznie ich własne błędy...
    • wielki_czarownik Zwolnić sędziego i urzędników! Pozbawić emerytur! 10.01.06, 12:50
      Dość tego braku odpowiedzialności!
      Błędna decyzja? Kara. Zły wyrok? Kara.
      • obrokon Re: Zwolnić sędziego i urzędników! Pozbawić emery 10.01.06, 13:06
        Byłem kierowcą TIR-a.
        Uszkodzony kręgosłup szyjny w wypadku komunikacyjnym.
        Wyrok Sądu Okręgowego w Olsztynie uznał mnie za częściowo zdolnego do wykonywania swego zawodu.

Kolejni sędziowie nie potrafili wyjaśnić jak mam ten zawód częściowo wykonywać?

Wreszcie sądy olsztyńskie mnie wyleczyły.

Psychiatra dr. Teresa Kupeć namawiała mnie do ukrycia swoich dokumentów medycznych, by uzyskać pracę w swoim zawodzie.

Orzecznicy ZUS dr. Żebrowska, dr, Rek, dr. Stańczyk wykonali badania kręgosłupa, oczu słuchu i pozostałych części ciała stawiając jedynie krzyżyki w gotowych formularzach.
        Żaden z lekarzy orzeczników, lekarzy konsultantów ZUS, lekarzy biegłych sądowych nie posiadał uprawnień do badań kierowców.

Rezonans magnetyczny (MRI) wykazał, że 3 krąg szyjny wraz z towarzyszącym mu krążkiem uciska rdzeń kręgowy. Powodowało to utraty przytomności, utraty kontaktu z otoczeniem, bóle głowy, wymioty. Ponadto sparaliżowaną miałem lewą część ciała - twarz, rękę i nogę.

Sierż. Aleksandra Zabińska, prokurator Mariola Maślany, prokurator nadrzędny z Prokuratury Okręgowej w Olsztynie sędzia Joanna Naworska uznali że śledztwo należy umorzyć, gdyż nie popełniono przestępstwa.

Prokurator Mieczysław Orzechowski również sprawę olał.

Na podstawie opinii biegłej Teresy Kupeć odmówiono mi renty.

Po 12 latach od wypadku zmusiłem Sąd do powołania biegłych z innego miasta i uzyskałem 100% potwierdzenie moich racji.

ZUS Oddział w Olsztynie wydał decyzje o przyznaniu mi renty na podstawie ustawy, która mnie nie dotyczy i w ten sposób pozbawił mnie wszelkich praw związanych z wypadkiem i rentą. Nawiasem mówiąc, okazało się, że w okresie wypadku i 12 letniego procesu wobec mnie nie istniały żadne prawa.

Tym sposobem nie otrzymałem odsetek od zaległej renty a podatek od dochodu i składki na świadczenia zdrowotne policzono mi podwójnie. Tym sposobem otrzymałem około 40% zaległej renty, a podatek i składki od całości renty. Tym sposobem ZUS nalicza mi 30% podatek od dochodu, który właściwie otrzymałem w latach poprzednich od MOPS i z którego już raz się rozliczyłem.

Sądy olsztyńskie oddalają moje odwołania.

ZUS tak jak i inne państwowe i prywatne instytucje wraz z aparatem sprawiedliwości tworzą zorganizowana grupę przestępczą (mafię), która służy swoim interesom dopuszczając się typowego dla komunizmu ludobójstwa.

Po bolszewickie instytucje, które nigdy nie zostały zlustrowane stosują po bolszewickie metody działania.
        Sądy jako naczelny organ mafii korumpują lekarzy, urzędników i wszelkiego rodzaju decydentów, by utrzymać swoją władze i dzielić się tym co wypracowane zostało przez robotników, rolników i innych ludzi pracy.

• berry21 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 11.01.06, 00:09
      W ostatnim czasie słyszy się coraz częściej, że lekarze orzecznicy ZUS "myla
      się". Myślę, że te pomyłki są po prostu celowe, ponieważ zapewnw wielu z nich
      jest tak skorumpowanych, ze tylko czekają, aby "odpalić" im jakąś dole. Aż boję
      się pomyśleć co będzie jak bedę stawał przed komuisją ZUS w marcu.
      • absurdello Kolega przez taką ćpę orzecznik mało kaleką nie 11.01.06, 01:03
        został. Miał niedowład nóg narastający, dwa niezależne badania (profesorsko-
        ordynatorskie) wykazały, że ma ucisk na rdzeń w odcinku szyjnym. Pani orzecznik
        była mądrzejsza, stwierdziła koledze, że to Sclerosis Multiplex i ma iść na
        rentę. Opóźniła mu operację o pół roku, bo musiał przez pewnie czas chodzić do
        pracy. Zoperowano go i niedowład się cofnął ale wciąż nienajlepiej chodzi, bo
        ucisk trwał zbyt długo ...
        • aricia2 Re: Kolega przez taką ćpę orzecznik mało kaleką n 11.01.06, 10:07
          Chcesz zakończyc życie? Prawo w twoim państwie tego zabrania? Może twoja religia też to potępia?! Przyjedź do Polski!! Darmowa, bolesna i legalna śmierc (z dodatkowymi cierpieniami za opłatą)Tylko u nas przez okrągły rok! Instrukcje znajdziesz w państwowych instytucjach takich jak: ZUS, szpital,MOPS. Gwarancja, że nikt nie zainteresuje się prawdą!
          Haaaa! Hit na skalę światową!!!
    • aricia2 Re: ZUS uzdrowił i pozbawił środków do życia 11.01.06, 09:16
      Biurokracja sobie- realia sobie taka jest rzeczywistośc w naszym kraju właściwie w każdej dziedzinie, przydałby się cud uzdrowienia! A malutcy płacą nie tylko pieniędzmi, także życiem. Dochodzę do wniosku ,że komuś zależy na tym ,żeby polaków wykończyc. Co nasz szanowny rząd na to?! A NIC!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka