Dodaj do ulubionych

Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski

14.01.06, 16:00
Dobry i twardy, jak surowy polski burak
Obserwuj wątek
    • signal Nasze słońce Karpat wkrótce zabłyśnie 14.01.06, 16:01
      pełnym blaskiem i oświeci naród
      • revalidon DO GNOJU BURAKU LEPPER A NIE DO RZĄDU !!! 14.01.06, 16:03
        • pndzelek Do rzadu leppera 14.01.06, 16:13
          bedzie pasowal to tej pisuarowej zbieraniny
          i moralna odnowa panstwa i IV. RP zapewniona
          • katolik_polski1 KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 16:19
            PIS potrzebuje Samoobrony w rzadzie .
            Ktos musi robic bruda robote.
            Pare glow musi spasc.
            Jedynie dobre i logiczne rozwiazanie w tym czasie.
            • signal Re: KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 16:20
              • signal Kilku ministów znów trzeba wyciąć 14.01.06, 16:21
                Andzrj L. to potrafi
                • revalidon GÓWNO ZAWSZE WYPŁYWA NA WIERZCH... 14.01.06, 16:25
                  • nawrocony1 i sie do duzego okretu przykleja 14.01.06, 17:12
                    • lisle SE CHYBA RZAD Z BEGER ZROBIA W OBORZE BO JARO>. 14.01.06, 17:54
                      jakos inaczej popierduje !!!!!
                      • revalidon ENDRJU RZĄDŹ NAM JAK I SWOIM ŚWINIOM W OBORZE !!!! 14.01.06, 19:07
                        • mr0z1k Re: ENDRJU RZĄDŹ NAM JAK I SWOIM ŚWINIOM W OBORZE 14.01.06, 19:57
                          Jarek chyba czyms ciezkim sie w glowe uderzyl. Naglowek powinien brzmiec raczej
                          Powstaje ciemny rzad zasciankowo-wiesniacki. Moze wie ktos gdzie mozna kupic
                          tanio bilet na prom do Szwecji, bo w tym kraju wstyd juz mieszkac...
                          • rbrbr Re: ENDRJU RZĄDŹ NAM JAK I SWOIM ŚWINIOM W OBORZE 14.01.06, 20:26
                            > Powstaje ciemny rzad zasciankowo-wiesniacki. Moze wie ktos gdzie mozna kupic
                            > tanio bilet na prom do Szwecji, bo w tym kraju wstyd juz mieszkac...

To kupuj szybko bilet, bo niedługo zostanie już tylko ucieczka pontonem...
                            • zkyc Zachowajcie zimną krew!!!!!!!!!! 14.01.06, 22:01
                              Jarek sam nie wie, co ma robić i nie miał żadnego sensownego planu na rządzenie
                              i nie będziego miał go dalej! Partia wodzowska ma tą wadę, że myśli jak wódz, a
                              więc nie myśli wcale! Jak wódz nie wie, co trzeba robić, to żołnierze też nie
                              wiedzą!:))))
                              A jeżeli nawet któryś z żołnierzy coś wie, to siedzi cicho i nie zabiera głosu,
                              bo boi się narazić wielkiemu wodzowi!:)))))
                              Bo nie jest pewien reakcji wielkiego wodza!!!!!!!
                              Dobitnie świadczy to odrastycznym braku kadr i specjalistów w pisuarze!!!!!!
                              • kochanka.dorna Hej pisuary!Jestescie dumni? IVRP z twarzą Leppera 14.01.06, 22:07
                                ...o to wam chodzilo???
                                • zkyc Kochanko dorna!!!!!!!!! 14.01.06, 22:16
                                  Czy Endrju będzie rządzić, to jeszcze nic pewnego i Endrju dobrze o tym wie!
                                  Jarek tyle razy obiecywał gruszki na wierzbie i nic z tego nie wyszło!:))))
                                  Poza tym samobrona jarkowi bardzo śmierdzi i może pisuarom mocniej popsuć
                                  opinie po aferach pisuarczyków!
                                  • almagus Re: choć smród w salonie 15.01.06, 09:11
                                    Koalicja władzy samoobrony wiary przed rozumem.

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
                                    Czy na drabinie, czy to w klozecie,
                                    czy to w obórce, czy na zagonie
                                    poczynaj w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
                                    Mam dużą zdolność krycia.
                                    Jak członek w pozycji bojowej
                                    chcę służyć Czwartej Ludowej!

Nażarłem się owsa, widzę „qrwiki”.
                                    Jestem ważny, jestem dziki.
                                    Porywam w swoje dłonie.
                                    Gwałcę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Stosuję różne zabiegi,
                                    sieg hail ślę do kolegi,
                                    gdy będzie koleś w skłonie,
                                    wezmę go w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Tak głupie macie banki.
                                    Nabrałem od nich kaszanki.
                                    Utknie u mnie na bronie.
                                    Nie oddam w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Mój rechot biegnie po sali,
                                    aż mi „poślaki” klaskali,
                                    każdy na samogonie.
                                    Chleję w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja jestem chłopak szczery.
                                    Ze mną wszelkie afery.
                                    Wierni jak łyse konie
                                    kradniemy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Ja biorę datki, Ja biorę składki.
                                    Puszczam fałszywe gadki.
                                    Mam radio w każdej stronie.
                                    Biorę w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

I „hosztaplery, i profesory”,
                                    I konowały, czyli „dochtory”.
                                    Mam naturalne me feromony,
                                    to gnojowica samoobrony.

Szukam ochoty do życia.

Wszędzie sodomia no i „gomoria”,
                                    won „liberały”, klerykom gloria.
                                    Zrobimy dziurę w każdym „kondonie”
                                    to demografia w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Wygasły już pluralizm,
                                    zanika liberalizm
                                    na politwiary falochronie,
                                    to solidarność w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.

Widzę koryto i jest tak blisko.
                                    Ja nie wybrzydzam i zjadam wszystko
                                    choć smród w salonie,
                                    byle do władzy w samoobronie!

Szukam ochoty do życia.
                                • lwaw Zwolennicy IV RP są za przyspieszonymi wyborami, 15.01.06, 02:32
                                  ...gdzie moim zdaniem PIS ma zwycięstwo na pewniaka.
                                  A odnośnie do Leppera, to łatwo zauważyć, że to nie jest ten sam człowiek, co
                                  kilka lat temu. Sporo się nauczył, przepraszał za swoje zachowanie, wycofuje się
                                  z populizmów itd., w przeciwieństwie do Tuska i jego PO, które się coraz
                                  bardziej kompromituje.
                                  Jeśli miałbym jakąś możliwość wpływu na dalszy bieg rzeczy, to zaproponowałbym
                                  PIS-owi i Samoobronie umowę o przeprowadzeniu wcześniejszych wyborów: jeśli PIS
                                  wygra (powyżej 50% miejsc w sejmie), to wtedy powstałby rząd monopartyjny PIS-u,
                                  jeśli braknie im mandatów, to powinni z Samoobroną stworzyć rząd. Wtedy obie
                                  partie mają coś do wygrania w przyszłych wyborach, a jednocześnie mamy
                                  zagwarantowany układ większościowy po wyborach.
                                  Wiem, wiem, braknie głosów PIS i SO, aby to umożliwić, ale ja tam nie wątpię, że
                                  jest grono posłów w PO wykiwanych przez Tuska, Schetynę, Komorowskiego, i
                                  niestety Rokitę, którzy gotowi by byli poprzeć taki plan, mając zagwarantowne
                                  wysokie miejsca na listach wyborczych PIS.
                                  PO raczej się nie zdecyduje odwołać do woli wyborców, bo myślę, że już do nich
                                  dociera, że poparcie dla nich jest "nadmuchane" i strach nie pozwoli im na ten
                                  krok.
                                  Odwołać się do woli wyborców w sytuacji wyraźnego pata, jest jedynym rozsądnym
                                  krokiem, ale koalicja strachu, dietetyków nie chce do tego dopuścić. (przecież
                                  np. niejaki R.G. z LPR-u mógłby drugi raz takiego stresu, jak we wrześniu nie
                                  przeżyć :-)

Gdybyśmy mieli ordynację większościową, to obecne problemy by nie zaistniały.
                                  Koalicje powstałyby przed wyborami, a nie po.
                                  Tego nam trzeba!
                                  • compan123 Re: Zwolennicy IV RP są za przyspieszonymi wybora 15.01.06, 11:09
                                    Trzeba nam autentycznych przedstawicieli Narodu, a nie marionetek partyjnych.
                                    Żadne ordynacje „większościowe”, mniejszościowe czy mieszane tego nie zapewnią.
                                    Posłowie nadal odpowiadają prze władzami swoich partii, a nie przed wyborcami.
                                    Tylko okręgi jednomandatowe mogą to zmienić.
                                    W przypadku okręgów jednomandatowych poseł, niezależnie z jakiej jest partii,
                                    odpowiada bezpośrednio przed wyborcami.
                                    I to nie jest żadna utopia. Anglicy rządzą się w ten sposób od XVII wieku.
                                    Taki system się sprawdza i jest wydajny.
                                    Boją się go jednak władze tych partii, które nie mają nic realnego do
                                    zaoferowania wyborcom.
                                    Zamiast partyjnictwa i fasady n-tej RP wolałbym rzeczywiste zmiany.
                                    Tego nam trzeba!
                                  • jonnah Re: Zwolennicy IV RP są za przyspieszonymi wybora 15.01.06, 11:29
                                    Licz lepiej bo sie przeliczysz.Popieralam wczesniej PIS, ale teraz otworzyly mi
                                    sie oczy.I swoj glos przeniose na PO. Dlaczego- mozesz sie domyslac.I nie
                                    jestem wyjatkiem. Mam nadzieje, ze wybory beda jak najszybciej by mozna bylo
                                    skorygowac popelniony wczesniej blad!
                                  • keradk Re: Zwolennicy IV RP są za przyspieszonymi wybora 15.01.06, 12:19
                                    powiem krotko - pan bredzi! jak mozna sie dac nabrac na haselka Lepera? ten
                                    buc mowi to co mu kaze spec od PR i tyle, ale jak cham zdobedzie wladze to
                                    wyjdzie prawdziwe szydlo z worka - NACHAPAC SIE ILE WLEZIE I DO OBORY!! o to
                                    chodzi temu trendowatemu
                          • aabytakdalej Re: ENDRJU RZĄDŹ NAM JAK I SWOIM ŚWINIOM W OBORZE 14.01.06, 22:20
                            Jak kupimy w pakiecie dwa, to może jakaś promocja ? :)
                        • muzg_na_patyku Oni nadchodzą 14.01.06, 23:13
                          Takie coś parę już lat temu widniało (ku przestrodze) na fun.from.hell, a teraz można zobaczyć tutaj :

www.joemonster.org/i/e/kajak1.jpg
                          może komu się przyda ?...
                          • silesius.monachijski Re: Oni nadchodzą 14.01.06, 23:15
                            tak, tak zapalenie opon mozgowych trzeba leczyc; inaczej mozg rzeczywiscie na
                            patyku

muzg_na_patyku napisał:

> Takie coś parę już lat temu widniało (ku przestrodze) na fun.from.hell, a
                            teraz
                            > można zobaczyć tutaj :
                            >
                            > www.joemonster.org/i/e/kajak1.jpg
                            > może komu się przyda ?...
                            • muzg_na_patyku Oho, zwolennicy IV RP dochodzą do głosu... 14.01.06, 23:17
                              • tiamak nie zwolennicy a fanatycy 14.01.06, 23:20
                                a ten s.m jest jednym z najgorliwszych wyznawcow nowego ladu
                  • zuzanka101 Re: Gó.. żyje krótko 15.01.06, 12:58
                    Ubrudzi ale trzeba to przetrwać. Oby nie było tak jak 70 lat temu w pewnym kraju
                    w Europie. Analogie z tamtą sytuacją są widoczne.
            • revalidon ŚCIĄGNĄĆ GWAŁCIKA GOLIKA NA MINISTRA EDUKACJI !!! 14.01.06, 16:22
              • lisle NA PREMIARA GOLIKA A ZA 5 LAT NA PREZIA !!!!!!!! 14.01.06, 17:58
                HEHEHE
            • polakmoronslayer Re: KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 16:22
              jeden wart drugiego ,katolokomuna z pegeerkomuna- nic ich nie rozni.
            • isa.stern wicepremier Andrzej L. w rządzie PiS 14.01.06, 16:31
              w związku z powyższym - prawo i sprawiedliwość będzie musiało zmienić znaczenie
              • zkyc Re: wicepremier Andrzej L. w rządzie PiS 14.01.06, 22:10
                Jarek już wszystkim tyle naobiecywał i niczego nie zrealizował, że jest mało
                prawdopodobne że Endrju trafi do rządzenia przy pisuarze!
                PO, a nawet Giertych nie wierzy w obiecanki cacanki jarka, a Endrju też czuje
                pismo nosem i wymaga od jarka konkretów, jakich jarek nie dał jeszcze żadnym
                partiom.
                Choć z drugiej strony jarek jest aktualną sytuacją przyparty do muru i musi się
                na coś zdecydować, czy nowe wybory czy koalicja z ugrupowaniami, z którymi
                jarek nie chce dzielić władzy.
                Nieufny jest też PSL, chociaż zawsze miał ciąg do rządzenia za wszelką cenę i z
                byle z kim!:))))))))
            • katolik_polski1 ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 16:36
              Nie widze w tym nic zdroznego.
              Taka jest wola narodu.
              • kazek100 Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 17:15
                Śmiem wątpić, czy wyborcy pis-u naprawdę mieli wolę koalicji z bandytą.
                Nie lubię pisu, ale jego wyborców (na ogół) aż tak nisko nie oceniam.
                A np. 5 lat temu wyborcy głosując na sld chcieli zmiany ustawy antyaborcyjnej
                (m.in). I co? Używałbyś tego argumentu?
              • koloratura1 Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 17:31
                katolik_polski1 napisał:

> Nie widze w tym nic zdroznego.
                > Taka jest wola narodu.

Ciekawość... Do tej pory słyszałam, że wolą narodu jest aby PiS rządził z
                Platformą. Czyżbym coś przeoczyła, czy też naród zmienił zdanie?
                • xs550 Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 20:20
                  "Narod" zmienil zdanie nie zdajac sobie z tego sprawy. ;)
              • jerzy.kosecki Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 17:34
                rezygnuję z dyskusji z Panem. Tzn. wycofuję się.
              • suselek2 Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 18:24
                Dobry człowieku. O jakim narodzie mowisz, skoro to tylko około 40%
                społeczeństwa. Pomysl, zanim cos napiszesz, bo potem wstyd. Szczegolnie, ze
                obecnie juz chyba 80% Polakow (Ty chyba tez) nie wie, o co chodzi. Z Bogiem
              • piwi77 Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 19:18
                katolik_polski1 napisał:

> Taka jest wola narodu

Zadna wola narodu. Wybory spaczyli proboszczowie na mszach w niedziele
                wyborcza, lamiac ewidentnie acz bezkarnie cisze wyborcza. Lud ciemny...
              • pantanal Z glupim sie widziales? 14.01.06, 19:27
                4 % Polakow glosujacych na SO, to wola narodu? Czy nie bardziej wola narodu byla
                koalicja POPiS?
                • xs550 Re: Z glupim sie widziales? 14.01.06, 20:22
                  Hej, w tym kraju "wola narodu" to nie jest to co chce narod tylko to co chce
                  Kaczor z Kaczorem. Jak juz sie dorwali do wladzy to nie chca jej wypuscic.
                  Nawet dogadaja sie z Lepperem aby siedziec przy korycie. Ja sie tylko zapytam
                  gdzie jest w tym wszystkim dobro kraju?
              • xs550 Re: ZYWIA Y BRONIA A TERAZ BEDA RZADZIC !!! 14.01.06, 20:19
                katolik_polski1 napisał:

> Taka jest wola narodu.

Wycieranie sobie ust "wola narodu" przypomina mi cos zupelnie innego. I mylisz
                sie czlowieku, taka nie jest wola narodu. Po prostu do wladzy dorwali sie tacy
                ktorzy latwo jej teraz nie oddadza. A dopuszczenie do rzadu samoobrony jest po
                prostu skandalem.
            • kazek100 Re: KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 17:12
              katolik_polski1 napisał:
              "PIS potrzebuje Samoobrony w rzadzie .
              Ktos musi robic bruda robote.
              Pare glow musi spasc.
              Jedynie dobre i logiczne rozwiazanie w tym czasie."

a wiesz katoliku, że dokładnie w ten sam sposób argumentowano tolerancję dla
              partii nazistowskiej w Niemczech przed 1932?
              absolutnie dokładnie w ten sposób.
              a wieszże dla partii, która słowo "moralność" odmienia przez wszystkie
              przypadki, to jest kompromitacja absolutna? I gdzie jest to wasze "non
              possumus"??

• kolter Re: KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 17:17
                No co ty Andrzej Furherem?? jak to durno zabrzmi Sieg Lepper
                • kazek100 Re: KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 17:20
                  no pewnie, ze fuhrerem nie będzie. Ale i tak będzie smiesznie albo strasznie
                  (na przemian) . Zreszta juz jest.
            • koloratura1 Re: KOSYNIERZY DO WLADZY 14.01.06, 17:28
              katolik_polski1 napisał:

> PIS potrzebuje Samoobrony w rzadzie .
              > Ktos musi robic bruda robote.
              > Pare glow musi spasc.
              > Jedynie dobre i logiczne rozwiazanie w tym czasie.

A jakie moralne i etyczne, ho, ho, ho!
              To już IV RP?

• jola_z_dywit POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 16:32
            Nareszczie prawi i ciężko pracujący ludzie mogą mieć nadzieję na godność i
            sprawiedliwość,może w końcu miliony młodych banitów ekonomicznych będą mogły
            pracować na rzecz swej Ojczyzny i rodzin.Jest nadzieja.Lecz lobby
            eksterminatorów i oprawców nie zasypia gruszek w popiele,sądząc po paru
            wypowiedziach.
            • werter-6 Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 16:34
              O Lekarstwach Jolu nie zapomnij
            • woocash7 Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 16:34
              prawi i ciezko pracujacy?? ze niby kto?? Lepper?? nie kompromituj sie Jolu,
              wiem ze ty ciezko pracujesz na forach, bo ci za to SO placi, ale daj juz
              spokoj. pozdrawiam
            • pioska Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 16:57
              jola_z_dywit napisała:

> Nareszczie prawi i ciężko pracujący ludzie mogą mieć nadzieję na godność i
              > sprawiedliwość,może w końcu miliony młodych banitów ekonomicznych będą mogły
              > pracować na rzecz swej Ojczyzny i rodzin.Jest nadzieja.Lecz lobby
              > eksterminatorów i oprawców nie zasypia gruszek w popiele,sądząc po paru
              > wypowiedziac
              Jolu pamiętasz co stoi w parze z nadzieją?Tu się nic nie zmieni!
              Widzisz jak gra PiS oni chcą wszystko.Teraz.Potem zobaczymy. To ich gra, a w
              zasadzie ptoczka jednorękiego(podobno nieomylnego twardo-dwugłowiego).
              Wiesz, historia da nam odpowiedz za conajmniej 60 lat.
              Ale my musimy ją tworzyć i róbmy to z głową, bo jeśli nie to banitów będzie
              coraz więcej.
            • mobisek Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 17:34
              jola_z_dywit napisała:

> wypowiedziach.

Jolu, kurde, rzuć wreszcie te grzybki! To straszne świństwo...
            • 123zly Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 18:35
              jola_z_dywit napisała:

> wypowiedziach.

chyba chodziłaś do tej samej szkoły co Renia Begr.
              • kolter Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 18:36
                A moze poprostu ukonczyła uczelnie Tadka Rydzyka
            • pantanal Jola z Dywit to jeszcze nie Polska 14.01.06, 19:30
              • bloody_rabbit Re: Jola z Dywit to jeszcze nie Polska 15.01.06, 00:25
                Ona wstanie z kolan jak jej Jarosław Kaczyński pozwoli. W końcu kot nie wszystko
                potrafi.
            • senior53 Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 19:32
              Jolu po Twojej wypowiedzi straciłem wiarę w człowieka. Ręce opadają. Litości!
            • mr0z1k Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 20:13
              Pani juz podziekujemy.
            • tiamak Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN - chyba pada na glowe 14.01.06, 22:26
              tak wszystkim damy po rowno czyli g.wno :) wszyscy beda zadowoleni a jak ktos
              bedzie niezadowolony to go zamkniemy
              przestepcy stana sie szacownymi byznesmenami o sory czlonkami partii a
              biznesmenow sie deportuje za ciemiezenie polskiego ludu pracujacego :)

ty jola powiedz gdzie ci tak mozg wyprali ?? :D

• muzg_na_patyku Czekałem z niecierpliwością na post Joli z D. 14.01.06, 23:19
            • ready4freddy Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 14.01.06, 23:32
              "lobby eksterminatorów i oprawców nie zasypia gruszek w popiele" - no no, cytat
              na miare "zaplutego karla reakcji" :) alez rosna kadry! IV RP juz niemal
              mocarstwowa, a raczej mocZarstwowa.
            • bbn777 Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 15.01.06, 02:43
              Wiesz... "pracowac na rzecz swej Ojczyzny" to juz moglismy za czasow PRL. I
              wszyscy wiedza jak sie to skonczylo. Przestancie w koncu gadac bzdury...
              Pracujesz nie dla dobra narodu, czy jakis innych podnioslych celow, lecz DLA
              SIEBIE, dobrobytu swojego i swojej rodziny! A jak Tobie(w sesnsie dowolnej
              jednostki w spoleczenstwie), to sila rzeczy narod jest zadowolony.
              • silesius.monachijski Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 15.01.06, 02:49
                tylko, ze wiekszosc narodu ma "gleboko w powazaniu" wybory, a potem narzeka na
                politykow; oczywiscie, ze kazdy powinien - przede wszystkim - dbac o swoje
                dobro; ale to znaczy, ze powinien pojsc na wybory, i wybierac "swoich
                reprezentantow"; nazywam - z pelna swiadomoscia - bucami, tych wszystkich
                (obojetnie, jaka orientacja polityczna posiadaja), ktorzy na wybory nie chodza;
                jezeli nie podobaja im sie kandydujacy politycy, to niech zakladaja wlasna
                partie; odmowa uczestnictwa w zyciu panstwa - przede wszystkim przez udzial w
                wyborach - swiadczy o wyjatkowej glupocie i "bucowatosci" tych -, ktorzy sami w
                wyborach udzialu nie biora, a potem - jak te "bartki" spod budki z piwem
                pyskuja; "nieobecni nie maja glosu"

bbn777 napisał:

> Wiesz... "pracowac na rzecz swej Ojczyzny" to juz moglismy za czasow PRL. I
                > wszyscy wiedza jak sie to skonczylo. Przestancie w koncu gadac bzdury...
                > Pracujesz nie dla dobra narodu, czy jakis innych podnioslych celow, lecz DLA
                > SIEBIE, dobrobytu swojego i swojej rodziny! A jak Tobie(w sesnsie dowolnej
                > jednostki w spoleczenstwie), to sila rzeczy narod jest zadowolony.
                • bbn777 Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 15.01.06, 02:55
                  silesius.monachijski napisał:

> tylko, ze wiekszosc narodu ma "gleboko w powazaniu" wybory, a potem narzeka na
                  > politykow; oczywiscie, ze kazdy powinien - przede wszystkim - dbac o swoje
                  > dobro; ale to znaczy, ze powinien pojsc na wybory, i wybierac "swoich
                  > reprezentantow"; nazywam - z pelna swiadomoscia - bucami, tych wszystkich
                  > (obojetnie, jaka orientacja polityczna posiadaja), ktorzy na wybory nie chodza;

Oczywiscie. Zgadzam sie w 100%. Lubie bardzo haslo: "Zla wladze wybieraja bardzo
                  dobzi ludzie. Ktorzy nie chodza na wyborow".

Na wybory chodzic trzeba - chociazby po to, zeby wybrac mniejsze zlo.
                • swiecki45 Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 15.01.06, 15:55
                  Silesius nic dodac nic ujac.Pozdrawiam.
              • jan_z_polski Re: POLSKA POWSTAJE Z KOLAN . 15.01.06, 12:17
                Te u uangola też pewnie i w gwatemali ?
        • pako19 BRAWO DLA WYBORCÓW! TOŚCIE WYBRALI BURAKÓW 14.01.06, 16:14
          • isa.stern no, niezły obciach...!!!! 14.01.06, 16:28
            • lwaw Co tam obciach. Najgorsze nas minęło... 15.01.06, 04:40
              ... Tzn. IVRP nie będzie miała twarzy Tuska. Z tego się naprawdę cieszę, że nie
              daliśmy się nabrać :-)
              • polakmoronslayer Re: Co tam obciach. Najgorsze nas minęło... 15.01.06, 07:39
                Za to bedzie miec geby kaczek i lepera.
              • keradk Re: Co tam obciach. Najgorsze nas minęło... 15.01.06, 12:29
                ten lwaw to chyba jest przekupiony...nikt z wlasnej woli tak nie p...doli
        • battosai Re: DO GNOJU BURAKU LEPPER A NIE DO RZĄDU !!! 14.01.06, 16:21
          A do kogo Ty masz pretensję? Do Jędrka Trędowattego, że się pcha tam, gdzie go
          chcą? Pretensje to raczej powinieneś mieć do kota Jarka Kaczyńskiego, który ma
          decydujący wpływ na obsadę stanowisk państwowch.
          • send_me Znowu ten kot 14.01.06, 17:13
            Kot nie żyje.
            Ile razy mam to powtarzać.
            • koloratura1 Re: Znowu ten kot 14.01.06, 17:36
              send_me napisała:

> Kot nie żyje.
              > Ile razy mam to powtarzać.

Naprawdę nie żyje? Co mu się stało? Nic nie wiedziałam.
              • rbrbr Re: Znowu ten kot 14.01.06, 20:31
                Za dużo wiedział o Jarku...
              • asd616 Re: Znowu ten kot 15.01.06, 03:43
                Podobno był obklejony taśmą samoprzylepną jak go znaleźli :P
                • bronimir Re: Znowu ten kot 15.01.06, 11:12
                  miał spotkanie z "kamaszem"
          • henryad Re: DO GNOJU BURAKU LEPPER A NIE DO RZĄDU !!! 15.01.06, 02:14
            Michnik z Urbanem i Geremkiem
            • grek77 Wlasnie Lepper zabiera sie za PO gnoj.. Kto lepiej 15.01.06, 03:58
              sie na tym zna?
        • looney1 Re: 14.01.06, 18:55
          No i mamy co chcieliśmy - rząd ludowo-chrześcijańsko-konserwatywny. Chcieliśmy
          tego?

--
          Pokaż swoje zdjęcia i skomentuj prace innych
          obiektywni.pl
        • jakeww nie musi tak być, tego rządu, zależy od PO !!! 15.01.06, 12:01
          J.Kaczyński stwierdził, że najlepszym wyjściem byłyby przedterminowe wybory,
          ale - dodał - to wymaga zgody PO.

"O ile mi wiadomo, takiej zgody nie ma. Bez zgody Platformy Obywatelskiej nie
          można w spokoju doprowadzić do nowych wyborów, co byłoby najlepszym
          rozwiązaniem" - powiedział prezes PiS.

• rom48 A za jakie grzecy PO ma sie osmieszac?? 15.01.06, 15:43
      • jkmjkm Re: Nasze słońce Karpat wkrótce zabłyśnie 14.01.06, 17:41
        Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z ciebie premiera.
        Ach jak pięknie by było (jak z amerykańskiego filmu), gdyby ministrem dyplomacji
        została Beger, a ministrem edukacji Hujarska.
        • mr0z1k Re: Nasze słońce Karpat wkrótce zabłyśnie 14.01.06, 20:20
          jkmjkm napisała:

> Ach jak pięknie by było (jak z amerykańskiego filmu), gdyby ministrem
          dyplomacj
          > i
          > została Beger

Nie wiem gdzie widzisz problem w koncu Renia biegle szpik inglisz i calkiem
          plynnie szprecha dojcz...Ech Boze czemus nas opuscil;(
          • ready4freddy Re: Nasze słońce Karpat wkrótce zabłyśnie 14.01.06, 23:38
            zapomniales, ze do tego jeszcze parle-franse :)
    • hardyk Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:02
      VIVAT IV RZRECZPOSPOLITA!!!
      • marcin120 Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:10
        Ciekaw jestem czy cos z tego wyjdzie. Jesli tak to Pis niezle pogral wpychajac
        PO w oblecia SLD. Wyglada to narazie tak Pis, samoobrona PSL w rzadzie i LPR
        przychylny rzadowi. Po czterech latach w nastepnych wyborach wygrywa PO i SLD i
        kabaret zaczyna sie od nowa. Fajnie macie niem co wspolczuje.
        • polakmoronslayer Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:17
          co ty moronie pier...lisz??? Zero logicznego rozumowania.
        • alekaszana Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 23:36
          PO w objęcia SLD?? Jeśli już, to SLD w objęcia PO, a i to nie za bardzo. Daleko
          nam jeszcze do Niemiec i rządu prawicowo-lewicowego (choć SLD coraz mniej
          lewicowe)
      • linke1 Jak nie może być normalnie to niech będzie wesoło. 14.01.06, 16:10
        Cieszmy się wszyscy, igrzyska będą efektywne!!!
        • kuba3894 Re: Jak nie może być normalnie to niech będzie we 14.01.06, 16:32
          du Arschloch
          • linke1 Re: Jak nie może być normalnie to niech będzie we 14.01.06, 16:46
            kuba3894 napisał:

> du Arschloch

========
            Twoje wulgaryzmy; mi zwisają.
      • danikam Lepper polskim robinhoodem? 14.01.06, 16:12
        Bądź co bądź burak Lepper jak i większość kliki nigdy nie byli karani za
        przestępstwa do własnej kieszeni tylko dla w ich rozumieniu słusznej sprawy:
        prowokacje, demonstracje, blokady itp. - wszystko było po to aby zwrócić uwagę
        na biednych...
        • send_me Hojarska i Beger też? 14.01.06, 17:15
          Laski naszego Burak-Hooda?
        • senior53 Re: Lepper polskim robinhoodem? 14.01.06, 19:45
          A świstak w te sreberka... Zalecam pilniejsze śledzenie tego co się dzieje w
          kraju. Prasa, radio, telewizja - Leper i jego klika ma różne sprawy i wyroki
          jak oszustwa, zawłaszczenia, pobicia..., czysto kryminalne!
        • lubawa1 R. Beger polską Lady Marian (nt) 15.01.06, 13:01
      • obalmykaczyzm Re: Lepper: WYLANIA SIE LEPPROZORIUM!!!!!!!!!!!!!! 14.01.06, 21:31
    • kraq Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:08
      ROTFL... w sumie nie wiadomo czy sie smiac czy plakac....
      • woocash7 Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:11
        a tak a propos zauwazyliscie ze ostatnio w wypowiedziach naszych politykow
        pojawia sie zwrot " jest wola ze strony prezesa pis " - dla mnie brzmi co
        najmniej jak opis stworzenia swiata przez Boga, i co najmniej smiesznie.
        pozdrawiam
        • ready4freddy Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 23:36
          wbrew pozorom i naiwnej wierze niektorych cala masa glupot nie zaniknela wraz z
          koncem PRLu - np. nowomowe mamy teraz w rozkwicie :) no i ten Front Jednosci
          Narodu u wladzy, niestety.
    • yetti50 Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:10
      I bardzo dobrze-moze lepperisada zakończy sie-Panie Lepper jeżeli nie bedzie Pan
      żadal stanowisk a chocdzi Panu o dobro Polski napewno zostanie to docenione
      przez wyborcow
      • deltinho CZY .... TO.... JUŻ.... 4.....RP...??????????????? 14.01.06, 16:40
        czy może czekamy jeszcze na Tejkowskiego???
        • mario.osh yhy :] 14.01.06, 17:04
          w III do takiej publicznej prostytucji by nie mogło dojść.

nawet za rządów czerwonych oszustów.
        • koboja Re: CZY .... TO.... JUŻ.... 4.....RP...?????????? 14.01.06, 23:21
          Nie tylko. Czekamy jeszcze na Stana Tymińskiego... i jego czwarty wymiar!
          Będzie pasować w sam raz do czwartej RP ;-)))
          • malgos22 Re: CZY .... TO.... JUŻ.... 4.....RP...?????????? 17.01.06, 10:45
            Widzisz tępaku, żyjesz w 3 wymiarach tj. żresz, pijesz i s...z, gdybyś żył w 4
            wymiarach to jeszcze byś myślał, a tak znasz tylko pierwsze trzy.
    • klmk Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:12
      Lepper tak się podniecił perspektywą władzy że mu stwardniał
    • premier_pacynka W sam raz do rzadzenia ciemogrodem skansenem 14.01.06, 16:12
      europy!
    • veglie Renata Beger na ministra kultury!!! 14.01.06, 16:15
      • deltinho Prawo + Sprawiedliwość = LEPPER ....W ....RZĄDZIE 14.01.06, 16:38
        pis kuma się z "brudną wycieraczką SLD"!!! dobre!!!
    • a.gajewski1 Podobno mialo nie byc spotkania Kaczor-Lepper 14.01.06, 16:16
      Szkoda ze na krzyz nie przysiegal:)
      • niezapowiedziany Re: Podobno mialo nie byc spotkania Kaczor-Lepper 14.01.06, 16:20
        nie podobno a na pewno. no coz. zmienil zdanie :) podobnie jak w sprawie przebiegu rozmow z Tuskiem. nie mow, ze jestes zaskoczony :)
    • ne_01 toz to jakas paranoja 14.01.06, 16:19
      jaki narod taki rzad... qrwa mac
      • sasiadka2000 Re: toz to jakas paranoja 14.01.06, 16:20
        Nie wiem jak Wy, ale ja sie ide napić!
        Tylko nie wiem, czy upijać sie na smutno czy na wesoło ;-)
        • baba-jaga Re: toz to jakas paranoja 14.01.06, 16:34
          IV Rzeczpospolita Kabaretowa zostala Zbawiona!!! Lepperowi stwardniala
          Rozsiana mozgopodbna komora: Kaczy Ch..j mu sie objawil. Horyzont ulegl
          poszerzeniu. Kaziu obzera sie w kacie jablkami, azeby cera kolorku nabrala.
          Rzady wymoczkow dostaja zastrzyk swiezej wiejskiej slomy, wymluconej przez
          Pawlaka. Lepper podaje Kaczorkowi cieple mleczko z krowimk lajnem. Zlotousci
          rozmodlency, rozmilowani w zyciu poczetym i karach smierci, do przodu, do
          przodu, rwa skocznie. Oby do Dozynek!
    • animale Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:22
      Pan chyba w to nie wierzy, Panie Lepper
      • polakmoronslayer Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:26
        ja muysle,ze on jak najbardziej w to wierzy.
    • zibi1010 BRAWO, BRAWO - PISUAR SIEGA DNA - NIECH ZYJA 14.01.06, 16:23
      KACZORY I ICH UKOCHANA IV RP (PRZESTEPCY OD RAZU DO RZADU - TO NOWA JAKOSC W
      SWIATOWEJ POLITYCE, DO TEJ PORY TO DOPIERO WLADZA NIEKTORYCH KORUMPOWALA!!!)
      Wspolczuje wyborcom Pisiorkow; gnoj, gnoj i jeszcze raz gnoj!!!Niech zyje tow.
      "ojciec dyrektor", opus dei i inne bzdety
      • mr0z1k Re: BRAWO, BRAWO - PISUAR SIEGA DNA - NIECH ZYJA 14.01.06, 20:31
        zibi1010 napisał:

> KACZORY I ICH UKOCHANA IV RP (PRZESTEPCY OD RAZU DO RZADU - TO NOWA JAKOSC W
        > SWIATOWEJ POLITYCE, DO TEJ PORY TO DOPIERO WLADZA NIEKTORYCH KORUMPOWALA!!!)
        > Wspolczuje wyborcom Pisiorkow; gnoj, gnoj i jeszcze raz gnoj!!!Niech zyje tow.
        > "ojciec dyrektor", opus dei i inne bzdety

zibi dopusciles sie swietokradztwa! nie wiesz, ze od dzis wielce oswieconego
        pomazanca bozego Tadeusza winno tytulowac sie "ojcem dyktatorem"?
    • przyladek.dobrej.nadziei Prawo i Brona wita 14.01.06, 16:24
      Kaczynscy sa na kolanach, skoro musza ukladac sie z Samoobora.
    • jimmyjazz To kiedy wybory? 14.01.06, 16:24
      Jest chyba jasne że Lepper i Kaczyński nie są w stanie z nikim współpracować na
      dłuższą metę. A już na pewno nie ze sobą nawzajem :) czyli Kaczynski liczbyu na
      wybory
      • vinc0 JĘZYK DLA DEBILI... 14.01.06, 16:27
      • vinc0 JĘZYK DLA DEBILI... 14.01.06, 16:34
        Bo my mówimy PRAWDĘ która wsposób oczywisty jest PRAWDZIWA,w przeciwieństwie do
        oczywistej NIEPRAWDY bedącęj zaprzeczeniem PRAWDY oczywistej którą my
        głosimy.Naszym celem jest aby PRAWDA była PRAWDZIWA a nie NIEPRAWDZIWA,bez
        takiej oczywistej PRAWDY oczywista NIEPRAWDA nie może miec miejsca .
        Co wy macie w głowach??????
        • bronimir Re: JĘZYK DLA DEBILI... 15.01.06, 11:20
          vinc0 napisał:

> Bo my mówimy PRAWDĘ która wsposób oczywisty jest PRAWDZIWA,w przeciwieństwie do
          > oczywistej NIEPRAWDY bedącęj zaprzeczeniem PRAWDY oczywistej którą my
          > głosimy.Naszym celem jest aby PRAWDA była PRAWDZIWA a nie NIEPRAWDZIWA,bez
          > takiej oczywistej PRAWDY oczywista NIEPRAWDA nie może miec miejsca .
          > Co wy macie w głowach??????

Ja napewno, NIEPRAWDZIWĄ PRAWDĘ o NAJPRAWDZIWSZEJ "SAMOOBRONIE przed PRAWEM i
          SPRAWIEDLIWOŚCIĄ"
    • sclavus Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:26
      Jyndruś "wyrasta" na wielkiego polityka... choć może odwrotnie... wielka
      polityka "przerasta" Jyndrusia....
      I... co oni tak, jak na komendę: "możliwa koalicja i przedterminowe wybory"....
      na pamięć się jakiegoS PiSiorowego tekstu nauczyli?? czy co..??
      • taziuta Re: Wielka polityka nie dorasta do Jędrusia :-) 14.01.06, 18:01
        Odwrotnie - wielka polityka nie dorasta do Jędrusia! To nasz przyszły Wuc,
        choć w tej chwili un sam zdaje się nawet w to jeszcze nie wierzyć.
        Ale pomnisz moje słowa! :-)

A co do tekstów Jareczka, to należało by je zacząć spisywać. Zebrać w mauom
        książeczkę i nakazać jej studiowanie na lekcjach wychowania obywatelskiego.
        Od ziobrówki (dawniej zerówka) do matury :-)

sclavus napisał:

> Jyndruś "wyrasta" na wielkiego polityka... choć może odwrotnie... wielka
        > polityka "przerasta" Jyndrusia....
        > I... co oni tak, jak na komendę: "możliwa koalicja i przedterminowe
        > wybory"....
        > na pamięć się jakiegoS PiSiorowego tekstu nauczyli?? czy co..??
    • werter-6 Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 14.01.06, 16:26
      na brzeg przepaści!!!!Musimy temu sie przeciwstawić!!!!!!!!!!
      • polakmoronslayer Re: Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 14.01.06, 16:28
        W jaki sposob -Zastrzelic Kaczki???
      • sclavus Re: Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 14.01.06, 16:28
        werter-6 napisał:

> na brzeg przepaści!!!!Musimy temu sie przeciwstawić!!!!!!!!!!

A nie lepiej pozwolić im na jeszcze jeden krok???
        • senior53 Re: Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 14.01.06, 19:51
          święte słowa!
      • czerwonymsmierc Re: Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 14.01.06, 16:36
        werter-6 napisał:

a od kiedy PO=Polska
        • senior53 Re: Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 14.01.06, 19:41
          Napewno nie i chyba nikt tak nie twierdzi choć napewno jest to partia której
          patriotyzm nie jest obcy. Natomiast możemy się spodziewąć, że niedługo
          ogloszone będzie że PiS=Poloska. Wczoraj nawet w telewizji poseł PiS
          stwierdził, że rząd Marcinkiewicza jest rządem ogólnonarodowym. Jesteśmy więc
          tego coraz bliżej.
        • tiamak wez sie zastanow 14.01.06, 22:32
          a wiesz ile osob glosowalo na pis ? lekko ponad 3 miliony na 38 milionow ludzi w
          polsce
          czyli rzadzi nami grupa wybrana przez mniej niz 1/10 mieszkancow kraju
          ot DEMOKRACJA

• shavaa Re: wez sie zastanow 14.01.06, 22:35
            ot, bo wybory powinny być obowiązkowe i tyle...
      • bronimir Re: Proszę Państwa! Bliżniacy spychają Polskę 15.01.06, 11:23
        werter-6 napisał:

Przeciwnie, niech zrobią o jeden krok za daleko.
    • nameislukas LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 14.01.06, 16:28
      LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!!
      przeciez to nie ma racji bytu!
      • tomekjeden Re: LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 14.01.06, 16:31
        nameislukas napisał:

> LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!!
        > przeciez to nie ma racji bytu!

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Wytłumacz to Panu Jareczkowi.
        • shavaa Re: LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 14.01.06, 22:42
          zayste... kto by pomyślał! zawsze miałam Gilowską za rozsądną kobietę, a tu
          taki myk:/
      • woocash7 Re: LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 14.01.06, 16:32
        po prostu "prawo" i "sprawiedliwosc" hehe. tragikomedia jednym slowem.
        pozdrawiam
      • mobisek Re: LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 14.01.06, 17:38
        nameislukas napisał:

No to się Zyta nieźle wrąbała...
        Moim zdaniem w tym samym dniu, kiedy Lepper wejdzie do rządu, powinna złożyć
        dymisję i powiedzieć, że nie jest ogórkiem, aby być z burakiem w jednym
        wiaderku.

Inaczej sama będzie się rumienić za błyskotliwe komentarze finansowe sekretarza
        stanu pani Reni Beger.
      • senior53 Re: LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 14.01.06, 19:27
        Słowo byt można rozumieć różnie, Tobie chodzi o to że nie mogą być razem.
        Racjii bytu nie może mieć rzad respektujący prawo i sprawiedliwość (nie mylić z
        PiS) w skład którego wejdą kryminaliści z Samoobrony. Nawet negocjacje z takimi
        ludźmi ten rząd ośmieszają. Bo tu tak naprawdę chodzi o inny byt - o
        zawłaszczenie państwa, o kasę, stanowiska, o wszystko!! Ludzie kiedy nasze
        społeczeństwo zrozumie tą perfidną grę kaczorów.
      • bronimir Re: LEPPER I GILOWSKA RAZEM !!! 15.01.06, 11:26
        nameislukas napisał:

To nie znasz prof. Gilowskiej
    • tomekjeden CHAMSTWO I KRYMINALIŚCI RULES OK! 14.01.06, 16:31
    • stinger47 bierzcie przykład z Pana Leppere 14.01.06, 16:34
      a nie sie wymadrzac. Facet pokazal wszystkim jak zdobywa sie wladze. Powoli
      krok po kroku. Z malej partyjki z ktorej wszyscy sie smiali. Wykorzystujac
      kazda okazje. Zostawil z tylu "najmadrzejszych" czyli PO, "najlepszych" czyli
      SLD, "najbardziej wiejskich" czyli PSL (przejmujac ich elektorat), "najbardziej
      katolickich" czyli LPR, przezyl wszystkie upadki (SKL, UW, SdRP, KLD i innych)
      i trwa. A wszyscy ci co go lżą to tylko to potrafia. Żadnej rozsadnej
      propozycji, ktora potrafilaby przeciwstawic sie Samoobronie. Wrzaski typu "do
      buraków" albo inne to mozecie sobie pokrzykiwac. Tylko mu nabijecie elektoratu.
      Albo krzyk "gejzety" ilu to w samoobronie jest przestepców bo mieli jakies
      procesy. A z innych partii to nie mieli?? To poszukajcie sobie w archiwach
      tejze "gejzety".
      • mgr2000 Re: bierzcie przykład z Pana Leppere 14.01.06, 16:41
        Jak widać po coraz dłuższych naradach w sztabie Kurskiego i Rydzyka -psy i
        naganiacze mają problem bo ni w ząb nie mogą nadążyć za genialnym umysłem
        Kaczora J. tryskającym nowymi ideami co kilka minut.
        Dajcie luz du...polizy koniec tego psychola już się zbliża.
        Z Moherowym pozdrowieniem.
        • stinger47 im gorzej dla PiS-u tym lepiej dla Leppera 14.01.06, 16:44
          bo w koncu tylko on pozostanie na scenie
      • chateau Re: bierzcie przykład z Pana Leppere 14.01.06, 16:44
        No to jest argument nie do odparcia :/
        Rozumiem, że sprawny bandzior, który dorobił się znacznego majątku budzi w Tobie
        większy szacunek od jakiegoś biznesmena, który zresztą też ma zazwyczaj coś
        (drobnego) na sumieniu.
        Użądliłeś się w coś? ;)
        • stinger47 a co tu ma do rzeczy szacunek 14.01.06, 16:47
          stwierdzam po prostu fakty. ze Lepper wszystkich zrobil w konia. a co niektórzy
          biznesmeni maja za uszami tego "drobnego" to akurat tez troche wiem. to co
          lepperowcy maja to nie az tak wiele w porownaniu do nich
          • chateau Re: a co tu ma do rzeczy szacunek 14.01.06, 17:06
            Ciekawe, jak pójdzie Samoobronie w biznesie :)
            Bo teraz na wyprzódki będą się chcieli sprawdzac ;)
            Oj naiwności - cham pozostanie chamem. Cham na swoim mi nie przeszkadza.
            A cham na świeczniku - bardzo.
            Odnowa (m)oralna :/
        • lusia39 ALE JAJA 14.01.06, 21:46
      • antykagan Re: bierzcie przykład z Pana Leppere 14.01.06, 18:03
        stinger47 napisał:

> a nie sie wymadrzac. Facet pokazal wszystkim jak zdobywa sie wladze. Powoli
        > krok po kroku. Z malej partyjki z ktorej wszyscy sie smiali. Wykorzystujac
        > kazda okazje. (ble, ble)

Rozumiem, Panie stinger, że 47 to iloraz Pana inteligencji? Jasne jest też, że
        jak ktos popiera kryminalistę, swołocz, prymitywnego chama i kanalię, jaką jest
        Lepper, to musi być taki sam jak on. Gratulacje, panie Stinger.
      • mr0z1k El Viva IV Wieśpospolita Polska!!! 14.01.06, 20:44
        Jak to mowia bogaci ludzie zza wielkiej wody-"Kazdy pies ma swoj dzien"
        wprawdzie samoobrona to pies slepy, kulawy, brzydki i srednio aromatycznie
        pachnacy, ale kazdy ma prawo do szczescia...szkoda ze w tej sytuacji my (biedni
        obywatele) je tracimy.
        PS Jak tam twoja chodowla krow? Za mleko dobrze placa?
    • malpa1230 Czy popaprańcy z PiS-u się uspokoją????? 14.01.06, 16:34
      Kaczyński jest po prostu psychiczny - frustrat, który na śmietniku polityki
      siedział 15 lat, teraz gdy ma szansę coś zrobić psuje wszystko wokół. Miał
      rację Wałęsa, że to popaprańcy- do tego okrągłostołowe. Kto dziś pamięta te
      zakompleksione gnomy przy okrągłym stole?? Kto się dogadywał z Kiszczakiem i
      Jaruzelem??Tylko MIchnik i korowcy? BYŁO TAM TEŻ TYCH DWÓCH!!!
      Wielecy obrońcy ojczyzny- jeden profesor PRL-owski- za co tę profesurę dostał?
      Kto pamięta rotę przysięgi w PRL "Przysięgam socjalistycznej ojczyżnie..."którą
      musiał składać każdy pracownik uiwersytetu. A co z nich za opozycjoniści?? Czy
      kiedyś choćby na 48 siedzieli na dołku jak tysiące prawdziwych działaczy?
      Raczej nie, toż to by było męczące, a do tego przeszkadzałoby w karierze
      naukowej.
    • signal Premier prosto z obory 14.01.06, 16:36
      Zlikwidować wszystkie uczelnie, po cholerę człowiek musi latami się uczyć.
      • stinger47 wcale nie musisz sie uczyc 14.01.06, 16:38
        nauka obowiazkowa jest tylko w podstawówce.
        • mr0z1k Re: wcale nie musisz sie uczyc 14.01.06, 20:52
          stinger47 napisał:

> nauka obowiazkowa jest tylko w podstawówce.

Pewnie tego argumentu uzyl Andrzej tlumaczac rodzicom dlaczego tak szybko
          zakonczyl edukacje.
    • narat Re: Lepper: Wyłania się dobry, twardy rząd polski 14.01.06, 16:40
      WCmarszałek pasuje jak ulał do PiSuaru.
    • khysiek Wyłania się ... IV Rzeczpospolita, pełną gębą 14.01.06, 16:42
      lesiu, jareczek i andrzejek, dobrali się, każdy wart innego.
      • mario.osh i kot. pytanie kto kogo... 14.01.06, 16:52

• alkud W czym Michnik lepszy jest od Leppera???????? 14.01.06, 16:47
      Proszę o odpowiedź. Bo jego gazeta ("autorytet moralny") jeździ po Andrzeju
      jak po łysym koniu...

religiapokoju.blox.pl
      • mario.osh spadaj głombie. 14.01.06, 16:51
        to jedyna odpowiedż jaką możesz uzyskać.
        • stinger47 odpowiedz frustrata z PO 14.01.06, 16:52
          • mario.osh delete 14.01.06, 16:53

• stinger47 he he! dyskusja na poziomie Tuska i Rokity 14.01.06, 16:54
            • kolter Re: delete 14.01.06, 16:56
              Amen !!
          • nawrocony1 Re: odpowiedz frustrata z PO 14.01.06, 17:08
            PO nie musi sie frustrowac bo z Lepperem sie niekumpluje
            • kolter Re: odpowiedz frustrata z PO 14.01.06, 17:13
              Ta moze i tak ,ale my obywatele dalej z reką w nocniku??
              • nawrocony1 Re: odpowiedz frustrata z PO 14.01.06, 17:17
                no niestety - dawno w polsce kartek na cukier nie bylo
          • korby Re: "Spieprzaj dziadu" 15.01.06, 09:09
            To Chyba zrozumiesz?

korby
      • bader Re: W czym Michnik lepszy jest od Leppera???????? 14.01.06, 18:20
        Wszystkim a zwłaszcza rozumem
      • tiamak Re: W czym Michnik lepszy jest od Leppera???????? 14.01.06, 23:15
        co michnik wykombinuje to z gory wiadomo
        lepper jest nieprzewidywalny :)
      • krupab Re: W czym Michnik lepszy jest od Leppera???????? 14.01.06, 23:52
        A w tym że walczył o taki kraj, że możesz te swoje wypocinki bezpiecznie na
        forum wypisywać i żaden SB, UB czy inna kanalia nie położy Ci łapy na ramienu
        nieuku, jest lepszy w tym, że pozostał wierny swoim ideałom, chociaz nie wszyscy
        je rozumieją, nie wypiera się ich, tylko ma stałe poglądy. Dzięki niemu doszło
        do wyboru Mazowieckiego na premiera i odzyskaliśmy suwerenność, nawet jeśli nie
        był to w pełni wolny rząd, to rządził w Polsce najlepiej, i nie zanosi sie aby
        to kaczory z lepperem go przebiły...

Nie jestem jakimś fanem Adama Michnika, ale czuję do niego szacunek, że nie
        stało się z nim to co z większościa ekipy solidarnościowej.
    • mario.osh nie jestem fanem PIS ale... 14.01.06, 16:49
      ... jakby mi ktoś na początku zeszłego roku powiedział że kaczyński jest dla
      polski niebezpieczny bo wsadzi do rzadu trądka i pawlaka to bym mu się w twarz
      roześmiał i powiedział że bredzi z tej nienawiści do kaczyńskich.

dlatego, przyznaję, wciąż nie wierze że to nastąpi a kaczka dalej coś cfanie
      knuje.
      boże, spraw żebym się nie mylił.
      • kolter Re: nie jestem fanem PIS ale... 14.01.06, 17:04
        Ty co niewiesz ze PSl to taka pani na telefon!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka