Gość: adam a co on wymyślił IP: *.um.lublin.pl / *.um.lublin.pl 18.01.06, 15:08 tylko gada i to coarz częściej bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachax Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.funduszmikro.pl 18.01.06, 15:13 Manipulant zapędzony we własnych teoriach, niektórych słusznych, innych - szalonych. W Polsce Liberalizm niestety się nie sprawdzi nigdy, za dużo ludzi nie używa mózgu- nie są w stanie podjąć żadnych decyzji, a juz na pewno nie są skłonni z niczego rezygnować w imię wspólnego dobra. Oskarżam o to sposób edukacji który od dziesiatek lat uczy "jedynej słusznej opinii", jedynej słusznej wersji, sposobu działania, zamiast kreatywności i poszukiwania nowych dróg, kwestionowania oklepanych metod. Taki naród pójdzie do przodu tylko jeśli jakiś geniusz złapie nas za "mordkę" i narzuci słuszne rozwiązania. Demokracja u nas to czysta anarchia w służbie sprtynych krętaczy i przyznaję to z wielkim żalem. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:23 "Natomiast socjaliści uważają odwrotnie. Człowiek jest idiotą i nie podejmie decyzji rozsądnej, czy zapiąć pasy czy nie, to trzeba mu nakazać, natomiast ten sam idiota, jest kompetentny, żeby wybrać prezydenta, żeby podjąć decyzję czy przystąpić do Unii Europejskiej czy nie. Wie Pan dlaczego tak jest?" Przeciez sam Pan uznał, ze 90% społeczenstwa to idioci, ergo, mysli tak samo jak ci socjalisci. Jedna mała rzecz odnośnie pasów: jesli jakikolwiek idiota nie zapnie pasów i wyleci w trakcie wypadku z samochodu, to ciekawe, co by powiedział JKM, gdyby zywy pocisk trafił akurat w niego. Pewnie nic, bo by nie przezył... Ech, kochana demagogia... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:28 sajm napisał: > Przeciez sam Pan uznał, ze 90% społeczenstwa to idioci, ergo, Dlatego to socjaliści wygrywają wybory. > Jedna mała rzecz odnośnie pasów: jesli jakikolwiek idiota nie zapnie pasów i > wyleci w trakcie wypadku z samochodu, to ciekawe, co by powiedział JKM, gdyby > zywy pocisk trafił akurat w niego. Pewnie nic, bo by nie przezył... Bardzo często spotykany przypadek. Nie tak łatwo wylecieć z samochodu (i do tego kogoś trafić). Zresztą pasy nie są chyba po to żeby w kogoś nie trafić? Tutaj chodzi o zasadę. Moje zdrowie - moja sprawa. Ale ty pewnie wolisz przymusowe gaśnice, apteczki, zestawy głośnomówiące, pasy, absy, airbagi itp. Cóż socjalista - niech ktoś myśli za mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:36 jimmyjazz napisał: > > Cóż socjalista - niech ktoś myśli za mnie. no własnie, zgodnie z rozumowaniem JKM a 90% ludzi trzeba mysleć, skoro to idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą IP: *.defbank.com.pl 18.01.06, 15:49 Ja mam gasnice, dlatego w razie czego jak sie bedzie palil Twoj samochod, to ugasze i Cie uratuje. Ty natomiast bedziesz sie przygladal, jak pali sie moj. Gdyby nie obowiazek wiele osob nawet by nie pomyslalo, ze trzeba miec, tak samo jak apteczke. A pasy trzeba zapinac po to, zebys nie zostal kaleka, na ktorego trzeba potem placic. Zreszta, skoro 90% to idioci, to przeciez panstwo powinno myslec za nich :). Jak sie tak uwaza, to trzeba byc "socjalista" :-). Na tym polega dylemat Korwina. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:58 Gość portalu: yeellow napisał(a): > Ja mam gasnice, dlatego w razie czego jak sie bedzie palil Twoj samochod, to > ugasze i Cie uratuje. Ty natomiast bedziesz sie przygladal, jak pali sie moj. A dlaczego ja mam się patrzec jak Ci się auto pali? Co to ma wspólnego z tematem? Pomijam już fakt że tymi samochodowymi gaśnicami to możesz papierosa zgaśić a nie samochód. Przepis stworzony przez kolesiów producentów gaśnic. Gwarantowany popyt. > Gdyby nie obowiazek wiele osob nawet by nie pomyslalo, ze trzeba miec, tak > samo jak apteczke. A co ma być w apteczce? Widziałeś skłąd apteczek większości ludzi? > A pasy trzeba zapinac po to, zebys nie zostal kaleka, na ktorego trzeba potem > placic. A czemu masz na mnie płacic? Jak mam głowę na karku to się sam ubezpiecze, jak jestem bezmyślnym matołem to już mój problem. Państow nie powinnmo martwić się za mnie o jakieś ubezpieczenia. Sam sobie wykupie na rynkowych zasadach i na bank bym na tym lepiej wyszedł. > Zreszta, skoro 90% to idioci, to przeciez panstwo powinno myslec za nich :). Dlatego naszym krajem od wielu lat rządzą socjaliści (bezbożni lub pobożni). > Jak sie tak uwaza, to trzeba byc "socjalista" :-). Trzeba nie mieć kregosłupa moralnego żeby zmieniać poglądy tylko dlatego że to daje posadke w sejmie. Chcecie to sobie głosujcie na lewicę. Tylko czemu za moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 16:22 no własnie: Ty się ubezpieczysz, ale wielu ludzi albo z bezmyslności, albo z prozaicznych przyczyn braku płynności finansowej tego nie zrobi. Możesz powiedzieć że to socjalizm, ale chyba nie po to ludzkośc przeszła ewolucję i wypracowała pewne postawy społeczne przez kilka tysięcy lat, aby teraz przejść do porzadku dziennego nad tym, ze słabszym jest gorzej. Nie mam na mysli patologii, tylko po prostu niezaradnych życiowo. Inny problem to niewłasciwa dystrybucja wszelkich danin, ale pewien aparat przymusu musi istnieć. I jesli ten "przymus dla idiotów" to socjalizm, to chyba coś w tym dobrego musi być. Co do apteczek i gasnic: zgadzam się, ze to co jest w samochodach raczej zaszkodzi(proszek w momencie wypadku i wypróznienia gasnicy moze udusić), a apteczki w większości przypadków to tylko sztuka dla sztuki. No i własnie, gdyby były obowiązkowe, ze sciśle określonym minimalnym wyposazeniem, nawet te 90% "idiotów" miałoby własciwe wyposażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 18:14 sajm napisał: > no własnie: Ty się ubezpieczysz, ale wielu ludzi albo z bezmyslności, albo z > prozaicznych przyczyn braku płynności finansowej tego nie zrobi. A dzisiaj z powodu obowiązkowego ubezpieczenia wielu ludzi pracuje na czarno i nie ma szans na żadne ubezpieczenie. Bo sam ZUSu sobie nie opłaci. > Nie mam na mysli patologii, tylko po prostu niezaradnych życiowo. Lub poprostu wygodnych. Znam wiele osób (taka praca) którym nie opłaca się pracowac legalnie - bo zbyt dużo stracą. A jeśli ja nie chcę pomagać biednym? Albo chce im pomóc w inny sposób niż dawanie im kasy? Nie mam wyboru. Ktoś postanowił że urzędnik lepiej ode mnie wie co komu potrzeba. > Inny problem to niewłasciwa dystrybucja wszelkich danin, ale pewien aparat > przymusu musi istnieć. > I jesli ten "przymus dla idiotów" to socjalizm, to chyba coś w tym dobrego > musi być. Tylko dlaczego na mój koszt? Jeśli ktoś chce innym pomagać - prosze bardzo. Ale czemu to jest przymus? Nie uważasz że gdyby zamiast ZUSu istniały prywatne firmy sprawa ta nie budziłaby takich emocji? Nie byłoby takiego marnotrawstwa? W PL mamy setki tysięcy urzedników - stać nas? Takim jesteśmy bogatym krajem? > Co do apteczek i gasnic: zgadzam się, ze to co jest w samochodach raczej > zaszkodzi(proszek w momencie wypadku i wypróznienia gasnicy moze udusić), a > apteczki w większości przypadków to tylko sztuka dla sztuki. No i własnie, > gdyby były obowiązkowe, ze sciśle określonym minimalnym wyposazeniem, nawet > te 90% "idiotów" miałoby własciwe wyposażenie. Proponuje jeszcze ogłosić skład codziennej diety - unikniemy wielu chorób. Myśląc za ludzi oduczamy ich odpowiedzialności za siebie i za swój los. Tworzymy nowe pokolenia chłopów pańszczyźnianych, którzy po zwolnieniu z pracy nie są w stanie samodzielnie znaleźć nowej pracy - nie chce im sie, nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 19.01.06, 08:21 Co do armii urzedników to oczywiscie że się zgadzam, co napisałem w poprzednim poście. Natomiast co do sprawy dobrowolnego ubezpieczania sie: to utopia. większości ludzi, być może również Tobie, wydaje się że całe zycie będa piękni, zdrowi i młodzi. I obowiązek wypływa raczej z doswiadczeń starszych pokoleń - istnieje zreszta w każdym kraju Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 19.01.06, 09:04 sajm napisał: > Natomiast co do sprawy dobrowolnego ubezpieczania sie: to utopia. większości > ludzi, być może również Tobie, wydaje się że całe zycie będa piękni, zdrowi i > młodzi. A jak sobie radzili ludzie gdy nie było ZUSu? Jakoś odżywali późnego wieku. >I obowiązek wypływa raczej z doswiadczeń starszych pokoleń - istnieje > zreszta w każdym kraju Europy. To że większość tak robi nie stanowi dowodu że to jest dobre rozwiązanie. Dowidzić może jedynie tego że zasada 90% obowiązuje nie tylko w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 19.01.06, 11:13 dożywali, albo i nie, średnia długość życia w tej chwili jest wyższa. w 100% zgadzam się, ze ZUS jest organizacją, delikatnie to ujmując, niegospodarną. Ale chodzi o to, ze nawet w tym chorym systemie są pewne zalety, moze niewielki i na pewno nie doraxne, ale zawsze. A jeszcze jeden przykład na to, ze opiekuńczość i zapobiegliwość państwa czasem się sprawdza, to szczepienia (obowiązkowe) na gruźlicę. W strasznym, zamordystycznym PRLu były obowiązkowe, dzięki czemu w 80 latach została ona w Polsce praktycznie wyeliminowana, podobnie z ospą. I tutaj żadne prywatne ubezpieczenie nie ochroni Cię przed chorobą. Wiem, ze zaraz odpowiesz, ze Ty jestes odpowiedzialny i się zaszczepisz, zaszczepisz też swoje dzieci. Ale co z tego, ze ktoś będzie zapobiegliwy, jako dorosły, jesli miał np biednych albo nieswiadomych zagrożeń rodziców? Tego dorosłego, świadomego życia, mógłby po prostu nie doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 19.01.06, 12:33 sajm napisał: > Ale co z tego, ze ktoś będzie zapobiegliwy, jako dorosły, jesli miał np > biednych albo nieswiadomych zagrożeń rodziców? Tego dorosłego, świadomego > życia, mógłby po prostu nie doczekać... Tutaj masz rację - może poprostu nie ograniczać ludzi dorosłych. Chociaż jak ktoś ma ojca/matkę nieodpowiedzialną to sam też się odpowiedzialności nie nauczy - bo i od kogo? Jak jest wariat który jeździ 200km/h po mieście bez pasów to ja uważam że powinien czym prędzej wylądowac na drzewie - a karanie go mandatem za brak pasów jest złe, bo matoł jeszcze wypadek przeżyje i następnym razem kogoś potrąci i zabije. To się nazywa dobór naturalny - głupsi i nieodpowiedzialni umierają, mądżejsi przeżywają (a nie silniejsi!). Jest obawa że ten głupol pewnego dnia będzie Twoim szefem - i co? :) Może lepiej żeby w młodości go nikt nie zaszczepił na gruźlicę? :) A na poważnie to poprostu masz bardziej rozwinięty instynkt macierzyński i martwisz się za innych. A ja uważam że każdy powinien martwić się o siebie i swoją rodzinę a inni niech się martwią o swoje rodziny. Nie widzę nic dobrego w uszczęśliwianiu kogoś na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 19.01.06, 13:26 A na poważnie to poprostu masz bardziej rozwinięty instynkt macierzyński i > martwisz się za innych. A ja uważam że każdy powinien martwić się o siebie i > swoją rodzinę a inni niech się martwią o swoje rodziny. Nie widzę nic dobrego w > > uszczęśliwianiu kogoś na siłę. No tu akurat dbam tez o siebie, bo nie mam ochoty zostac "skropelkowany" przez kogoś.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:59 Gość portalu: yeellow napisał(a): > tak samo jak apteczke. A apteczka nie jest obowiązkowa. I jakoś ludzie je kupuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą IP: *.ing.uj.edu.pl 18.01.06, 15:29 Szansa jak trafienie meteorytem. Jeżeli to by miało być uzasadnienie przepisu to gratulacje. A ja chcę jeść oscypki robione przez brudnego bacę i dlaczego mi nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:34 chodzi mi o zasadę: ludziom wydaje się , ze zapięte czy tez niezapięte pasy to tylko jego sprawa. Jesli by tak było to miałbym to w głebokim powazaniu, ale niestety, jest coś takiego jak koszty zewnetrzne wypadków drogowych. A JKM gubi się w zenaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 15:50 sajm napisał: > niestety, jest coś takiego jak koszty zewnetrzne wypadków drogowych. Jakie? Moje leczenie? To moja sprawa. Jak mam głowe na karku to się ubezpieczę. Jak jestem debilem do się nie ubezpiecze i umrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą IP: *.defbank.com.pl 18.01.06, 15:52 Rozumiem, ze placisz duzo wieksza stawke za ubezpieczenie, skoro jezdzisz bez pasow? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 16:01 Gość portalu: yeellow napisał(a): > Rozumiem, ze placisz duzo wieksza stawke za ubezpieczenie, skoro jezdzisz bez > pasow? Jeżdze z pasami. Nie ma możliwości płacanie wyższej składki za jeżdzenie bez pasów (taką mamy wolność). Uczepiliście się pasów jakby to było najważniejsze. To kwestia podajścia do człowieka - albo mysli sam za siebie, albo trzeba Millera lub innego Leppera żeby myślał za was. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 16:04 Przeciez Korwin uwaza, ze 90% jest idiotami :-). Ty nie? ;-P. Pewnie czerwone swiatlo tez ogranicza Twoja wolnosc? Wolna amerykanka bylaby najlepsza? Wolnosc do kalectwa (niechcianego) lub smierci (niechcianej) to kiepska wolnosc. Chetnie z niej zrezygnuje. Zawsze mozesz wziasc tasak i samemu obciac sobie noge nie angazujac osob trzecich. Nikt Ci tego nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą 18.01.06, 18:23 yeellow napisał: > Pewnie czerwone swiatlo tez ogranicza Twoja wolnosc? Wolna amerykanka bylaby > najlepsza? > Wolnosc do kalectwa (niechcianego) lub smierci (niechcianej) to kiepska > wolnosc. Chetnie z niej zrezygnuje. Zawsze mozesz wziasc tasak i samemu obciac > sobie noge nie angazujac osob trzecich. Nikt Ci tego nie broni. Niczego waćpan nie rozumiesz. Kwestia pasów to tylko przykład - i tak jeżdze z zapiętymi pasami. Ale nie robię tego z powodu przepisów lecz z własnego poczucia odpowiedzialności. Niestety mózgi przeżarte przez pół wieku komuny nie pozwalają ci zrozumieć wielu spraw. Jak ktoś chce się ubezpieczac w ZUS - jego sprawa niech tak zrobi - ale czamu ja muszę? Czemu nie mam wyboru? To również przykład. Chodzi o filozofię zarzadzania państwem. Jeżeli wolisz żeby ktoś się o ciebie martwił za pół twojej pensji wynajmij sobie niańkę która powie - zapnij pasy, nie jedz tego itp. Ja sobie nie życze takiego rozwiązania i marnotrawienia przez masy urzednicze moich podatków. Potem sie dziwicie że są afery, przekręty - jak urzednik ma wolnośc wyboru to stara się coś dla siebie urwać - taka ludzka natura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Naprawde jestes taki tepy? IP: *.eranet.pl 19.01.06, 00:53 10 lat temu wprowadzono przepis o jezdzeniu w pasach (zawsze jezdzilem w pasach). Jestem narciarzem i kupilem sobie kask (bo pracuje glowa i chce ta glowe chronic) - w Austrii i Szwajcarii sa juz stoki na ktorych nie mozna jezdzic bez kaskow. Te przyglupy z Austrii wymyslily rowniez ze w samochodzie trzeba miec kamizelke odblaskowa (co akurat jest zupelnym debilizmem). Nie potrafisz dostrzec do czego to prowadzi? Za 20 lat bedziemy mieli przepisy dotyczace tego jak odsuwac szuflady w domu, jak otwierac okna i jak opuszczac klape na toalecie. Pomysl, myslenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Nie wiedziałem, ze JKM jest socjalistą IP: *.defbank.com.pl 18.01.06, 15:50 Mozesz je sobie wytytlac w blocie. A ja chce jesc czyste. Jak sie bacy nie przypilnuje, to skad bede wiedzial, czy sa czyste, czy nie? Wiec obaj zyskujemy wolnosc wyboru, tak uwielbiana przez Korwina :-). Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz [...] 18.01.06, 18:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redaktor Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 212.160.127.* 18.01.06, 15:23 Zacznijmy od tego, ze takie teksty wypadaloby zredagowac wczesniej, panowie/panie redaktory. Tekst mowiony nie nadaje sie do publikacji. Powinniscie/nyscie o tym wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satrapa Mizogin - obszerna definicja - w artykule z linku IP: *.netvigator.com 18.01.06, 15:29 Dzisiejszy antyfeminista to ten co sprzeciwia się ideologicznym urojeniom pewnej grupy kobiet o zwichniętym postrzeganiu stosunków damsko-męskich. Gdyby ktoś powiedział współczesnej feministce: dobra, masz co chciałaś - równość praw z mężczyzną. Wówczas ta się zaperzy i odwarknie: To za mało! Mężczyzna ma tańczyć, jak mu zagramy! Już pracują nasze myślicielki (i myśliciele) nad zgrabnym naukowym dowodem na wyższość kobiety nad mężczyzną. W tym zawiera się dzisiejszy feminizm. freemen.d2.cz/feminizm/antyfem.htm A przeczytalem dopiero kilka zdan z artykulu. Wyborczej gratulujemy rzetelnosci i obiektywnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilla Re: Mizogin - obszerna definicja - w artykule z l IP: *.ds1-khk.adsl.cybercity.dk 18.01.06, 15:37 Nie wiem, jak mozna byc kobieta i bronic tego pajaca, ktory uwaza nas za podludzi. A za to gadanie o gwalcie, ktore dla wielu idiotow moze stanowic usprawiedliwienie przemocy wobec zon, to powinni go po prostu zamknac. Czyli co, jak mnie ktos zgwalci w ciemnym zaulku, bez swiadkow, nie bede miala siniakow (a wiele kobiet sparalizowanych strachem nawet nie probuje walczyc), to wedlug JKM (Jedna Komorka Mozgowa?) wszystko jest ok? I jeszcze jeden cytat: 'Oczywiście Hitler karał za wiele rzeczy, ale nie odbierał wolności działania'. Fakt,wszyscy, zwlaszcza Zydzi, mogli robic, co im sie podoba, mieli niczym nieograniczona wolnosc dzialania. Czy wyglaszanie takich bredni nie jest karalne?? Coz, wspolczuje jego zonie, corkom i wszystkim kobietom, ktorym podoba sie wizja swiata wedlug Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Dobry przyklad analfabetyzmu wtornego... 19.01.06, 01:29 Niby toto nauczylo sie czytac ale tresci nie rozumie ni cholery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykal Re: Mizogin - obszerna definicja - w artykule z l IP: *.centertel.pl 19.01.06, 15:31 napisalas ... "Czyli > co, jak mnie ktos zgwalci w ciemnym zaulku, bez swiadkow, nie bede miala > siniakow (a wiele kobiet sparalizowanych strachem nawet nie probuje walczyc), > to wedlug JKM (Jedna Komorka Mozgowa?) wszystko jest ok? .." Tyle ze spacer po ulicy nie ma wpisanego w norme odbywania stosunków seksualnych z innymi NIEZNAJOMYMI mezczyznami na ulicy A małzeństwo ma , natura malżenstwa jest to ze oboje regularnie ( czesciej lub zadziej ale regularnie )wspołzyja wiec wykazanie ze w tym jednostkowym wypadku jezeli brak sladów przemocy TRUDNO jest wykazac GWAŁT .... Dalej piszesz ... 'Oczywiście Hitler karał za wiele rzeczy, ale nie > odbierał wolności działania'. Fakt,wszyscy, zwlaszcza Zydzi, mogli robic, co im sie podoba, mieli niczym nieograniczona wolnosc dzialania ..." A czy dzis rumuński nielegalny imigant ma identyczne swobody polityczne i gospodercze jak obywatel RP ....??? Ma czy nie ??? - oczywiscie nie ma i jakos Ty nie krzyczysz ze jestesmy totalitarnym faszyzmem W III Rzeszy obywatel ( czyli wtedy Niemiec ) politycznie mie mial duzo mniejszych swobód ( w porownaiu do dzis ) a gospodarczo w porównianiu do dzisiejszych czasów byl łupiony pare razy mniej ... Tak dodatkowo To Ty myslisz ze JKM uwaza Ciebie za podczłowieka , w tekscie nigdzie czegoś takiego nie ma ... - Twoja wolna interpretacja swiadczaca o Twoim sposobie pojmowania swiata ... Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 18.01.06, 15:40 Panie Januszu, czytając pobierznie opinie internautów ( to podobno światli ludzie - o ironio) widać, że jest nas rzeczywiście tylko kilka procent. Odrobina wysiłku intelektualnego widocznie strasznie boli. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.defbank.com.pl 18.01.06, 15:55 LOL, widac tylko, ze macie dobre samopoczucie, nawet w sprawach o ktorych nie macie pojecia :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł grabka Rownouprawnienie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.01.06, 15:42 Korwin mowil o podziale rol w spoleczenstwie. Byla taka basn braci grimm o kielbasce, ptaszku i myszce. Przeczytajcie ja sobie a zobaczycie, do czego prowadzi zachwianie tego podzialu. Kazdy ma swoje zadanie i nie ma sensu na sile robic czegos, do czego nie jestesmy stworzeni, ot co. Ja osobiscie nie spotkalem sie z sytuacja, kiedy kobieta miala mniejsze prawa ode mnie, wiec dlaczego wszyscy (a moze wszystkie?) mowia o walce o rownouprawnienie? Czy rownouprawnienie nie istnieje? Jesli kobieta chce isc do kopalni to pewnie jej sie to uda, tylko po co? I jak dlugo tam wytrzyma, wykonujac te sama prace, co mezczyzni? A gdyby spoleczenstwo nie bylo otumanione (nie chce juz sie czepiac tych "idiotow") to przy dzisiejszych kandydatach do rzadzenia w ogole nie poszlo by do wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
justytka Re: Rownouprawnienie 18.01.06, 15:59 ja tam nie chcialam prawa do pracy i wracania zmeczona o 18 do domu w celu ugotowania obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rownouprawnienie 18.01.06, 16:10 To rzuc te prace w cholere :-D. Przymusu pracy nie ma juz od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Przestan sie blaznic!!! 19.01.06, 01:32 Nakazu nie ma ale maz zarabia za malo by utrzymac rodzine gdy ona nie pojdzie do pracy. Kiedys bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
niemyte_mohery To ty Przestan sie blaznic!!! 19.01.06, 04:01 Niech sobie baba wezmie zamoznego kochanka i przestanie skamlec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afiag Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.mofnet.gov.pl 18.01.06, 15:45 Świat dzieli się na mądrych i głupich, lecz głupi ci więksi są w głupocie niż mądrzy w swej mądrości. Dlatego głupi zwyciężają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killer Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 212.160.127.* 18.01.06, 15:49 Gupi taki jestes od tego czytania, towarzyszu Zbigniewski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20060118 Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.06, 15:51 Z tym sie zgadzam "Natomiast uważamy, że ten człowiek, jest idiota i ten człowiek nie będzie decydował za mnie, co ja mam robić w tym samochodzie. Natomiast socjaliści uważają odwrotnie. Człowiek jest idiotą i nie podejmie decyzji rozsądnej, czy zapiąć pasy czy nie, to trzeba mu nakazać, natomiast ten sam idiota, jest kompetentny, żeby wybrać prezydenta, żeby podjąć decyzję czy przystąpić do Unii Europejskiej czy nie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.defbank.com.pl 18.01.06, 15:57 No, ale sam Korwin uwaza, ze 90% jest idiotami. A potem pisze, ze socjalisci tez tak uwazaja. Ale uwaza rownoczesnie, ze oni uwazaja cos przeciwnego. Zaplatal sie, biedaczek. Juz sam nie wie, czy wiekszosc jest glupia, czy nie i jak by bylo wygodniej :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20060118 Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.06, 16:24 On mowi, ze ludzie powinni decydowac o sobie czy sa idiotami czy nie, byc ODPOWIEDZIALNI oraz ponosic konsekwecje swych decyzji. Socjalisci chca, zeby decydowal wybrany koles(sie) , zeby nie bylo zadnej odpowiedzialnosc i zeby mozna bylo zgonic wine na kogos innego (np nauczyciel mnie nie nauczyl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20060118 Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.06, 16:29 albo kupilem goraca kawe w MacDonald, oblalem sie nia w samochodzie wiec oczywiscie to jest wina MacDonalda ze nie powiedzil mi ze jest goraca bo ja jestem kim ? Odpowiedz Link Zgłoś
justytka Dlaczego ona ma pracować na dwóch albo na trzech.. 18.01.06, 15:57 "Dlaczego ona ma pracować na dwóch albo na trzech etatach, jako zaopatrzeniowiec jeszcze?" i ja sie zgadzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatelka Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.dsl.versadsl.be 18.01.06, 15:58 Nie bede sie znizac do wyzywania szanownego Pana od idiotow (co jest cecha ludzi zbyt malo wiedzacych i nazbyt pewnych siebie), ale radze z calego serca zajrzec do traktatow Europejskich, bedacych podstawa prawa Unijnego: Traktatu o Wspolnocie Europejskiej (EC Treaty) oraz Traktatu o Unii Europejskiej (EU Treaty), lub tez do najprostszego podrecznika prawa Europejskiego i sprawdzic jaka jest roznica pomiedzy Unia Europejska (musze Pana zdziwic- od dawna istneijaca) a Wspolnotami Europejskimi. Tmsamym moglby Pan oszczedzic sobie wstydu i sprawdzic o czym Pan mowi PRZED wypowiedzia, bo ze niektore slabo wyksztalcone kobiety nie wiedza czm jest logarytm jest do wybaczenia, ale polityk nie znajacy odstaw prawa i polityki o ktorych sie wypowiada to naprawde zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris kolejny przyklad beznadziejnej glupoty... 19.01.06, 01:36 kobieto - co z tego ze tam jest tak napisane... Unia to sa Stany Zjednoczone. Czy widzisz jakies roznice pomiedzy USA a UE? Odpowiedz Link Zgłoś
niemyte_mohery kolejny przyklad Krisa glupoty... 19.01.06, 04:23 the_real_kris napisał: > kobieto - co z tego ze tam jest tak napisane... Unia to sa Stany Zjednoczone. > Czy widzisz jakies roznice pomiedzy USA a UE? Roznica jest taka ze USA istnieje 250 lat a UE 12 lat. Musisz troche poczekac zeby sie przekonac ze to jest to samo, bo z wyobraznia u ciebie nietego. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina O.B. wymyslila kobieta-ginekolog 18.01.06, 16:07 Dla pana Korwina-Mikke, jak fakty nie pasuja to tym gorzej dla faktow. Jak czegos nie da sie udowodnic przed sadem to tego nie ma etc. Po przeczytaniu tego wywiadu nie dziwie sie ze jego partia tak cienko przedzie. I to jest pocieszajace. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: O.B. wymyslila kobieta-ginekolog 18.01.06, 16:10 ale czego mozna oczekiwac po facecie, ktory nie wie co to prezerwatywa? :-). Czyli nie tylko o matmie nie ma pojecia... Pewnie z tym sprawdzaniem patentow to tez taka bajka... Bo nikomu nie bedzie sie chcialo sprawdzac. Na to liczy, demagog :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ETTT Korwin zrezygnował z funkcji politycznych w UPR! IP: *.aster.pl 18.01.06, 19:55 Prezesem jest teraz Wojciech Popiela, a JKM skupił się wydawaniu NCZ! i innych pozycji skupionych wokół jego Oficyny Konserwatystów i Liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 18.01.06, 16:13 Brawo JK-M /powinnoo być WKM/ pasuje Pan na władcę ale co Pan zrobi gdy poddani przestaną się z Pana śmiać? Swoją drogą to wolę JKM niż Ponurego Romana, PO-skiego polityka płci obojga i ptactwa taplającego razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenka Twierdzenie Greibach (y) IP: *.wiley.com 18.01.06, 17:46 Cos nawet pamietam ze studiow. Napewno bylo wiecej twierdzen stworzonych przez kobiety. Nie ma to jak dobra demagogia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinochet perły przed wieprza IP: 212.87.3.* 18.01.06, 16:16 Facet zadajacy pytania był "szkulony" w państwowej szkole i pewnie kocha Che-Guevarę to walka z wiatrakami przekonywanie tych z "chorobą czerwonych oczu" Nie sądze aby cokolwiek zrozumiał z wywodu JKM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.dmfi.com 18.01.06, 16:22 Kabaret Mumio nie dorasta Najjaśniejszemu J.K.M do pięt. Tak oto otwiera sie nowa ścieżka kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinka_babe Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.fbx.proxad.net 18.01.06, 16:23 Ciekawe, jak tak czytam wypowiedzi JKM na temat kobiet i ich miejsca, to zaczynam myslec, ze on albo ma bardzo malego fiutka, albo jest strasznie kiepski w lozku i kompensuje sobie wlasne kompleksy albo lek przed kobietami - jak wiekszosc facetow z tego typu problemem... No i te delirki o gwalcie - pewnie chcialby ale nie moze... Skojarzylo mi sie z paroma znajomymi facetami, hihi. Rozejrzyjcie sie wkolo siebie - ktorzy panowie wola, zeby zona siedziala w domu ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak Brawo JKM; baby trzeba trzymac krotko za pysk 18.01.06, 16:24 A feminstki typu Szczuka czy Dunin, to do Zoo; jak sie na takie okazy patrzy, to orangutany wydja sie szczytem piekna Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Brawo JKM; baby trzeba trzymac krotko za pysk 19.01.06, 05:21 ksiadz.robak napisała: > A feminstki typu Szczuka czy Dunin, to do Zoo; jak sie na takie okazy patrzy, > to orangutany wydja sie szczytem piekna Szczegolnie jak sie jest zoofilem, zboczencu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blase Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 81.210.82.* 18.01.06, 16:42 rozmaite poglady, ale w wielu punktach trudno nie przyznac mu racji... Panie Januszu tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.06, 16:55 Palant z Jozefowa. Cenzura moe odczytac to slowo jako pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aLek Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:57 większego bezmózga nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KH Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 62.233.176.* 18.01.06, 16:59 Każdy ma prawo do swojego zdania, to że ci się nie podoba nie oznacza że Korwin to idiota. Skoro taki z niego nie inteligent to dlaczego osiągnął tak wiele. Nie mów o kimś głupi jeśli sam nie masz wystarczającej wiedzy i zazdrościsz. PS> Przeczytałes chociaz jakąś książkę JKM, czy tak rzucasz przezwiskami żeby być modnym na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:14 Gość portalu: KH napisał(a): > Każdy ma prawo do swojego zdania, to że ci się nie podoba nie oznacza że Korwin > to idiota. Skoro taki z niego nie inteligent to dlaczego osiągnął tak wiele. Ni > e > mów o kimś głupi jeśli sam nie masz wystarczającej wiedzy i zazdrościsz. > PS> Przeczytałes chociaz jakąś książkę JKM, czy tak rzucasz przezwiskami że > by > być modnym na forum Korwin to nie idiota, ale zwykły cham i nie wiem co jest gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Lewak Korwin-Mikke IP: *.adsl.alicedsl.de 18.01.06, 17:09 Dziwne ze cytuje sie tego peerelowskiego sprzedawczyka ktory 20 lat dzielnie sluzyl komunie w plaszczacym sie przez PZPReem SD. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Lewak Korwin-Mikke 18.01.06, 18:28 Gość portalu: .................. napisał(a): > Dziwne ze cytuje sie tego peerelowskiego sprzedawczyka ktory 20 lat dzielnie > sluzyl komunie w plaszczacym sie przez PZPReem SD. Poczytaj jego biografie ignorancie i przeproś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka składnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:10 ma "cudowną" składnię zdania ... porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:13 Panie Korwin czy może pan wreszcie zamilknąć i nie przynosić wstydu rodzinie:-( Odpowiedz Link Zgłoś