mat25 18.01.06, 13:26 Jasne! Przyjmijcie bez gadania nasze ustawy albo zrobimy wybory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nyyankee J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na pó... 18.01.06, 13:27 Czy lubi się, czy też nie byłego prezydenta Wałęsę, ale to on pierwszy powiedział, że Kaczyńscy lubią niszczyć i mieszać, natomiast trudno im budować. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:41 nyyankee Wałęsa powidział o Kaczyńskich takie słowa: "oni są niezastąpieni w walce natomiast nie potrafią budować", to prawie tak jakby mówił o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke z pamiętnika kota 18.01.06, 13:49 15 sierpnia 2005 Po zażyciu znajduję kota. Jest to zwykły kot, mały, nadający się w sam raz do moich celów. 16 sierpnia 2005 Daję kotu trochę odpocząć. Dostaje antybiotyki, glukozę i lody czekoladowe. Musi nabrać sił, aby bezbłędnie wykonać zadanie. 17 sierpnia 2005 Zaczynam powoli przyzwyczajać kota do siebie. Najważniejsze jest pełne zrozumienie i bezgraniczne zaufanie między partnerami. 18 sierpnia 2005 Kot je mi z ręki. Patrzy mi w oczy, a napięcie podskórne i naskórne zmniejsza się z 9 do 3. To dobrze - kot musi być wyluzowany, żeby nie zawieść w ostatnim momencie. 19 sierpnia 2005 Podaję mu pierwszy raz haszysz rozpuszczony w mleku. Pije z radością i jest wdzięczny. Dopiero teraz pozbywam się resztek wątpliwości - to jest WŁAŚCIWY KOT. 20 sierpnia 2005 Zwiększam stężenie haszyszu w mleku do 2,7. Wieczorem odnajduję ostatni ze znaków. Jest na spodzie kota, dobrze ukryty pod pachą. 21 sierpnia 2005 Plan zaczyna się wypełniać. Podaję kotu do kolacji ćwiartkę LSD, razem z codzienną porcją witamin. Sam biorę pozostałą część i idziemy do laboratorium. 22 sierpnia 2005 Musiałem przesadzić. Kot ma zjazdy, jest apatyczny i odtrąca podawaną mu lufkę. Jeżeli nie uda mi się go natychmiast nakłonić do współpracy, Obcy mogą zrezygnować. 23 sierpnia 2005 Przyklejam kota plastrami do stołu, przykrywam kocem i nakładam mu słuchawki na uszy. Liczę na Kodyma, że jego muzyka przekona kota. Wychodzę na spacer. Obcych ani śladu. 24 sierpnia 2005 Kot wyraźnie wyzbył się uprzedzeń. Pali marihuany więcej ode mnie, bez codziennego kwasa nie chce zasnąć, i słucha takiej muzyki, że zaczynam się zastanawiać, czy nie przedobrzyłem. 25 sierpnia 2005 Kot dowiaduje się o swoim zadaniu. Nie wiem czy zrozumiał, kręcił tylko potakująco głową. Wytłumaczyłem mu, co się stanie jeżeli przez niego zostanie zerwany kontakt z Obcymi. Kot obiecuje poprawę. 26 sierpnia 2005 Podwajam dawki narkotyków, do jedzenia dodaję mu grzybów. Kot z wdzięczności liże mi ręce. Po południu robię mu ćwiczenia korekcyjne wady postawy. Kondycja fizyczna też jest ważna. 27 sierpnia 2005 Tragedia! Dwa dni przed Dniem Zero Kot połyka znaleziony gdzieś guzik, którym dławi się do utraty przytomności. Co za szczęście, że szedłem akurat po piwo i znalazłem go leżącego koło lodówki. Tylko moja zimna krew i zdolności chirurgiczne nie zniweczyły dwóch tygodni drobiazgowych przygotowań, ogromnego wysiłku nas obojga i co tu dużo ukrywać - wysokich kosztów. 28 sierpnia 2005 Nie spuszczam kota z oka. Powtarzam mu jeszcze raz, punkt po punkcie, jaka jest jego rola i co zależy od sposobu w jaki ją odegra. Nie mam do końca pewności, czy Kot zdaje sobie sprawę z wagi przedsięwzięcia. Jest taki tajemniczy. 29 sierpnia 2005 Wszystko jest zapięte na ostatni guzik. Obliczenia sprawdzone tysiąckrotnie, kontakt potwierdzony, sprzęt i materiały w pogotowiu. Rakieta, którą kupiłem w składnicy harcerskiej już od miesiąca stoi na stoliku czekając na odpalenie. Po jednej stronie ja, po drugiej kot - jutro najważniejsza osoba na świecie. Palimy w skupieniu marihuanę. Kot zaciąga się cicho mrucząc. Być może przeczuwa, sku..syn, że to już ostatni raz. 1 września 2005 - Dzień Zero A więc to dziś! Ja i Kot wstaliśmy zgodnie z planem przed 3:00 w nocy. Na śniadanie bierzemy tylko po kwadraciku LSD - z pustym żołądkiem lepiej znosi się duże napięcia. Włączam pokładowy komputer 486DX4LB100MHz16MBRAM i uruchamiam klawiszem skrótu program Microsoft Word. - Do dzieła kocie, bądź sobą! - mówię i stawiam go na klawiaturze. Z napięciem obserwuję jak wchodzi na nią i schodzi, przykuca obserwując poruszające się na ekranie literki. Kiedy schodzi, stawiam go na niej jeszcze po trzykroć, wedle instrukcji udzielonej przez Obcych. Kiedy kot schodzi z klawiatury po raz trzeci, z terkoczącej drukarki wyjeżdża pasek papieru, który jest wart więcej niż milion najdroższych banknotów na świecie. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////////// ////// //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////// vv, mmmmmmmmmmmmmmmmmmm////////////// /v p;ddjm41kl41kl41kl41kl41kl41kl41kl41kl41kl41kl41kl41kl4 9||(III 55555hbs9i' q9j555 555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 5555555555555555 5555555wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww 9 nb============= ////////////////////////////////////////]\ Nagrywam teraz ten plik na dysku i zawijam w teflonową torebkę z kryształami do zagęszczania obiektów zbudowanych z atomów, którą dostałem od Obcych i która dla niepoznaki ma napisy "Mleko spożywcze". Przyczepiam tak pomniejszony dysk do rakiety i odpalam ją z balkonu zgodnie z planem o godz. 3:55. Leci prosto w kierunku Oriona. Mamy więc jeszcze całą godzinę, w ciągu której Obcy muszą przejąć dysk, odczytać zawarte informacje, przekonwertować je na galaktyczne struktury cyfrowo-falowe (a więc o identycznych właściwościach jak czas, który używamy we wszystkich Środkowo-Wschodnio-Dolnych Galaktykach) i wprowadzić je do JAHWE - biomputera zajmującego się naszym sektorem w Wszechgalaktycznym Centrum Przebiegu Wypadków. Potem muszą jeszcze wysłać dane do staruszka obsługującego cybernetyczne wrzeciono, który ma wysłać w naszą stronę wiązkę skondensowanych faktów, które po wejściu w ziemską atmosferę stopią swoją powłokę ochronną i staną się rzeczywistością. Wszystko to musi się wydarzyć zanim niemiecki pancernik szkoleniowy Schleswig-Holstein rozpocznie 1 września 1939 o godzinie 4:55 ostrzał polskiej bazy na Westerplatte. Ja już nic nie mogę zrobić, moja rola się skończyła, mogę iść z powrotem do łóżka. Jeżeli Obcy czegoś nie sknocą to od jutra, trzy nowe fakty w procesie overwritingu staną się rzeczywistością. 19 lutego 1996, na stadionie w Zabrzu Polacy wygrają z Niemcami 5:0 - wszystkie gole z akcji, z pozycji bezdyskusyjnych, po czystym minięciu obrońców. 12 stycznia 1990 roku w Wadowicach Jarosław K. bierze ślub z Taduszem R. 1 września 2006 roku PiS wygrywa wybory z PO przez walkower. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek jednak pewne koryto lepsze 18.01.06, 13:53 od niepewnego pelnego po wyborach, czyzby partia powiedziala szefowi tkm i nie ryzykowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
siemowit4 JAKIE USTAWY są w tym pakiecie? może GW napisze 18.01.06, 14:44 a może tą wiadomość zachowa dla siebie ? Kaczyński rozdał piswo w którym wskazał dziennikarzom o jakie ustawy chodzi - a ci klepią te bzdurne komentarze Tuska zamiast napisac o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Słuszna uwaga 18.01.06, 14:55 Nie ma co rwać włosów z głowy. Wyborów nie będzie. Budżet przejdzie. Koalicja zostanie zmontowana. Tylko, że dość krótkotrwała. -- fotografujesz? obiektywni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: Słuszna uwaga 18.01.06, 15:02 nie ma co rwac wlosow bo to i tak pic nawode... czego te ciule tak naprawde chca? wladzy? i co potem? czy jest jakis jeden sensowny pomysl PiSu poza chwilowa gierka? ale tak serio? co z gospodarka? czy tez zdemontuja jak w warszawie? co z polityka zagraniczna? MAM DOSC! Chca walczyc koniecznie o cos to niech jada do Chile. Ja chce miec SPOKOJ. SPOKOJ! I skoro to wina PO to czemu nie dogadali sie jeszcze z pozostalymi partiami? Tez zli? Wszyscy zli? codzienna dawka paranoi Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Albo najlepiej internować opozycję. 18.01.06, 16:19 Festiwal idiotycznych pomysłów szefa PiS. Opozycja jest od tego, by spokój rządu nie zamienił się w samouwielbienie. Był już taki, który żądał 90 dni spokoju. PiS buduje II PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
raflexp zrobię wszystko co w mojej mocy aby PISUAR 18.01.06, 17:11 miał jak najmniej wyborców. Jestem sympatykiem PO, ale nie będzie dla mnie ważne czy ktoś zagłosuje na PO, SLD, SDPL, czy PSL byle nie na PISUAR. Rzygać się chce jak się patrzy na to wszystko, obrzydliwość. Śmieją się z nas za granicą. Dobrze że mam możliwość wyjechać do Anglii, bo w ojczyzna zamienia mi się w Białoruś. Niedługo będą mnie prześladować za takie opinie brrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
lisle WSZYSCY ZNAJOMI Z PISU NA PO SIE PRZESIADAJA !!! 18.01.06, 17:14 wiec pewnie sejm bedzie pozbawiony durniow MIAJMY NADZIEJE ! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 TUSK Z ROKITĄ POPADAJĄ POWOLI W OBŁĘD! BLIŹNIAKI! 18.01.06, 17:24 wszędzie razem: na konferencje prasowe-razem, do pałacu prezydenta- razem, psioczyć na PiS- razem, do toalety sejmowej - pewnie też razem! Brzydko się chłopcy bawią, bardzo brzydko! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: TUSK Z ROKITĄ POPADAJĄ POWOLI W OBŁĘD! BLIŹNI 18.01.06, 17:29 realista1000 napisał: > wszędzie razem: na konferencje prasowe-razem, do pałacu prezydenta- razem, > psioczyć na PiS- razem, do toalety sejmowej - pewnie też razem! Brzydko się > chłopcy bawią, bardzo brzydko! Zawsze możesz waszeć zasłonić oczka jak rozum tego nie ogarnia! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 [...] 18.01.06, 17:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: TUSK Z ROKITĄ POPADAJĄ POWOLI W OBŁĘD! BLIŹNI 18.01.06, 18:05 tales1 napisał: > A TY Z TYCH CO TO LUBIĄ "POPATRZEĆ', CO? A juści! jam biedna sierotka!tać to moja jedyna perwersyja.... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: TUSK Z ROKITĄ POPADAJĄ POWOLI W OBŁĘD! BLIŹNI 18.01.06, 18:21 No, nie taka biedan znowu! naczelny chyba płaci za dyżur, co? Jak nie, to podaj go do sądu pracy!Dobrze radzę! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: TUSK Z ROKITĄ POPADAJĄ POWOLI W OBŁĘD! BLIŹNI 18.01.06, 18:33 tales1 napisał: > No, nie taka biedan znowu! naczelny chyba płaci za dyżur, co? Jak nie, to podaj > > go do sądu pracy!Dobrze radzę! dzięki za dobre serduszko!A waszeć uda sie ze mną do tego sunda? Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu TUSK Z ROKITĄ czuja na palcach zamykane drzwi 18.01.06, 19:01 i zaczynaja juz piszczec. Jesliby PiS mialo robic ponowne wybory, to bardzo dobrze. moze PO nie pojawiloby sie ponownie w Sejmie. W koncu nie wszyscy Polacy musza lubiec Wehrmacht. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Teraz powinni wkroczyć Rosjanie. 18.01.06, 21:45 To by była dobra puenta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: TUSK Z ROKITĄ czuja na palcach zamykane drzwi 18.01.06, 22:22 A ja nienawidze faszystow i dlatego nie bede glosowal na faszyzujaca partie (z ciagotkami totalitarnymi). Dlatego nigdy, przenigdy nie zaglosuja na PiS, juz szybciej na od zawsze nie lubiane SLD. PiS na prawde musial sie postarac zeby przebic moje przekonanie od roku 1990... Tak walczy z komunistami, ze ja juz wole na nich oddac glos niz na destrukcyjne PiS. A jeszcze przed kampania mialem do nich szacunek i lekka sympatie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Jeszcze 1800 dni do końca kadencji prezydenta 18.01.06, 23:02 Jeszcze 1800 dni do końca kadencji prezydenta. Juz nie moge sie doczekac nowych wyborow i kopa w d jakiego otrzyma na pozegnanie Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Ale bufonada tego przewodniczącego, każdy jest 18.01.06, 23:12 Ale bufonada tego przewodniczącego, każdy jest odpowiedzialny za to, że się kradło w III RP i nie interweniowało. To jest główna wina PO i innych, mają się pokajać. Tak to przedstawił w programie " pięścią w oczy tej Oliwnik", cytat za TV Trwam i wypowiedzią jej szefa jak prezentował miniaturę maybacha. Rozlicz Panie przewodniczący najpierw tego Pana za wpłacone składki na stoczniowców, mam jeszcze kwitki. Bogactwo nazw, ubóstwo treści. W nazwach PiSu się to mieści! Tylko PiS da beecikowym, jak SamoPiS PiSiakowym… PiS dowcipny, rozPiSka na role, PiSzczy liberały lub PiSzczy UWole. PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Jeśli przyjdzie im ochota, to dziadom pogonią kota! Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Czy cnotliwy, czy cieńkawy budżet robi się dziurawy. PiS jest lewy. PiS jest prawy, puszcza kulki dla zabawy, aż mu został pusty worek, tak poczyna se PiSiorek! Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp tak cudownie to nie bedzie... 18.01.06, 17:25 ruchy sa i po jednej i drugiej stronie. wystarczy sobie przeczytac o PiS przywodcy ze Slaska w artykule o smsie z dodrukiem. dobrze wyprany mozg nie zabardzo sie bedzie nadawal do ponownej porzadnej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
polakwnorwegii Re: zrobię wszystko co w mojej mocy aby PISUAR 18.01.06, 18:03 Z uwaga sledze na to co sie w Polsce obecnie wyrabia z pozycji 20-letniego emigranta w Norwegii. To co polscy politycy wyprawiaja nie mogloby sie w glowie pomiescic normalnie myslacemu Norwegowi. Cale szczescie, ze tutejsze media nic na temat Polski obecnie nie relacjonuja. W norwegi jes takie powiedzenie: "POLSK RIKSDAG", czyli polski parlament. Jest to synonim totalnego chaosu. Szkoda mi Polski i Polakow, bo to najwieksi przegrani w tych idiotycznych gierkach tzw. politykow. Ci tzw. politycy dowodza, ze to czego nie da sie u nich zauwazyc, to patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: zrobię wszystko co w mojej mocy aby PISUAR 18.01.06, 18:14 polakwnorwegii napisała: > W norwegi jes takie powiedzenie: "POLSK RIKSDAG", czyli polski parlament. Jest > to synonim totalnego chaosu. W Szwecji oznacza to to samo he, he w Szwecji Polska sie zalapala nawet do slownika j. szwedzkiego: "Polsk riksdag" - stormig och resultatlös sammankomst (burzliwe i bezowocne zebranie) Odpowiedz Link Zgłoś
polakwnorwegii Re: Czy to samo, co w Polsce "austriackie gadanie 18.01.06, 21:48 Niezupelnie to samo. "Austriackie gadanie" oznacza gadanie od rzeczy lub po proznicy. "Polsk riksdag" oznacza to co napisalem, czyli totalny chaos, czyli dokladnie to co sie dzieje na polskiej scenie politycznej obecnie. Dodam jeszcze, ze jest to okreslenie o silnie negatywnym zabarwieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Czy to samo, co w Polsce "austriackie gadanie 18.01.06, 22:39 polakwnorwegii napisała: > Niezupelnie to samo. "Austriackie gadanie" oznacza gadanie od rzeczy lub po > proznicy. "Polsk riksdag" oznacza to co napisalem, czyli totalny chaos, czyli > dokladnie to co sie dzieje na polskiej scenie politycznej obecnie. Dodam > jeszcze, ze jest to okreslenie o silnie negatywnym zabarwieniu. Nastepstwami gadaniem od rzeczy w parlamencie wiedenskim byla absolutna blokada podejmowania decyzji politycznych a wiec polityczny chaos. Mam wrazenie, ze nie wiesz skad te pochodzi i co ono znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
monzie Re: Słuszna uwaga 18.01.06, 16:23 zgadzam sie, tylko spokoj nas moze uratowac, ale na kazde kolejne posuniecie pisiorów reaguje nerwowymi tikami, takie prawo i taka sprawiedliwosc o kant d rozbic,maniakalno sekciarskie przekonania w polaczeniu z pedem na rozbudowe machiny biurokratyczno rzadowej oznaczaja zwiekszanie kontroli, podzial na wrogow i swoich, korupcjogenne uklady, apel do milosciwie nam panujacych: dajcie zyc! Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 NAWET NIE ZDAJECIE SOBIE SPRAWY 18.01.06, 17:35 w co zamieszani są ludzie z PO nie wspominając o SLD. Połowa z nich już wynosi się za granicę, bo jak to wyjdzie na jaw to będzie się działo, oj będzie. Nawet nie wiecie, że do dziś w polskim rządzie a przede wszystkim w służbach specjalnych, w wojsku ROI SIĘ od agentów zza wschodniej granicy. Tu stawka idzie o coś więcej - PIS chce po prostu usunąć to co jest jeszcze nieujawnione ale jest b. silne i destabilizowało Polskę od '45ego roku. Nie zastanawiało was nigdy czemu tak koślawo idzie wprowadzanie tu demokracji, kapitalistycznych reform itd? Czemu mimo ogromnego potencjału naszego kraju wciąż zdajemy się co chwila tracić szansy? Czerwone działa i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 No właśnie. W quake'u przynajmniej wrogów widać 18.01.06, 19:54 polityka (a szczególnie ta najtrudniejsza - międzynarodowa - często agenturalna) byłaby grą dla przygłupów gdyby widać było w niej wrogów tak jak w quake'u. Nie bądźcie tacy sceptycznie jeśli chodzi o rolę tego co niewidoczne. Tego co prawda nie widać od razu. Ale jak się dużo czyta z RÓŻNYCH ŹRÓDEŁ i się analizuje to można to w końcu zobaczyć. OTWÓRZ OCZY. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: No właśnie. W quake'u przynajmniej wrogów wid 18.01.06, 20:44 Wlasnie mam szeroko otwarte - ze zdziwienia. Jak sie czlowiek dobrze przyjrzy to zobaczy wroga nawet w tubce pasty. Chodzi o zachowanie umiaru i zdrowego rozsadku. No i o faktyczne dzialanie, a nie pozorowane ruchy, typu koalicja tu.... be! koalicja tam....be. Tak to mozna do smierci XV RP robic. Jak juz pare razy pisalem PiS nie chce oczyszczac, Pis chce rzadzic, a najlepszym przykladem jest Warszawa gdzie rzadza w doraznej koloalicji z politykami, ktorych nawet to "straszne PO" sie wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
r2less Re: Słuszna uwaga 18.01.06, 17:03 > Nie ma co rwać włosów z głowy. Wyborów nie będzie. Budżet przejdzie. Koalicja > zostanie zmontowana. Tylko, że dość krótkotrwała. Będzie niezła jazda, jak budżet przejdzie głosami opozycji z poprawkami PO. Kaczory sie popłaczą od tych cięć na administrację - nie będzie czym działaczom zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pytanie... 18.01.06, 14:56 A PiS przedstawil juz te punkty? ;) Bo chyba nie ;) Ciagle cos pitolom o ustawach antykorupcyjnych i o strachu jakis tam sil przed nimi, ale jak sie jedna juz taka ustawa pojawila, to z kardynalnym przeoczeniem, a PiSowski parlamentarzysta-sprawozdawca tej ustawy, byl w stanie tylko jaknac: "to tylko przeoczenie". Nic ponad szum medialny do tej pory od PiS nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp [...] 18.01.06, 15:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp oo! serio? serio? zostalem usuniety. a niech to 18.01.06, 23:58 uhuhu... a nie uzylem slowa na k, ani d... czlowiek napisze cos bardziej dosadnie i juz... wicemarszalek Andrzej dostalby chyba dozywotniego bana. a sorki teraz to on salonowiec :) PiS dal mu to :) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 14:56 Wybory się odbędą, nie ma siły. PiS praktycznie nie ma żadnych możliwości manewru. Z PO się nie dogada, bo ta nie ma zamiaru ustąpić miejsca w walce o przywódstwo na prawicy - co jest zrozumiałe. Z SO także nie posądzam żeby miała na serio pojawić się jakaś koalicja. Wyborcy rozstrzygną... Najgorszym rozwiązaniem byłoby trwanie tego układu jeszcze przez 3,5 roku. Za rok już PiS nie będzie chciał robić wyborów, bo straci 10 pkt poparcia. Pojawia się inne pytanie, czy PiS sam w sobie jest taką wartością, że dla jego umocnienia Kaczyński poświęca interes III RP? W imię czego, mżonek o IV RP??? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 15:12 > Pojawia się inne pytanie, czy PiS sam w sobie jest taką wartością, że dla jego > umocnienia Kaczyński poświęca interes III RP? W imię czego, mżonek o IV RP??? > wlasnie. powstaje pytanie co PiS chce osiagnac poza wladza? Zalozyli sie z kims? Z Putinem moze hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek Dekomunizacja, Deagenturyzacja na to potrzeba 18.01.06, 15:53 jakiegoś roku i przynajmniej minimalnej akceptacji przez media bo inaczej z każdego plugastwa zrobią "Jurczyka" (agent co podpisał lojalkę, donosił, brał forsę ale SN uznał że nie jest agentem - to kto jest). Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 16:52 ukropp napisał: > wlasnie. powstaje pytanie co PiS chce osiagnac poza wladza? Zalozyli sie z > kims? Z Putinem moze hehe PiS chce zreformowac struktury panstwa, zlikwidowac patalogie postkomunistyczne umozliwiace korupcje administracji poniewaz Polska jest z duza przewaga najbardziej skorumpowanym panstwem Uni - miejsce 75 na swiatowej skali: im nizej tym wieksza korupcja, zlodziej siedzi na zlodzieju w administracji - Pare lat temu Polska byla jednym z najbardziej skorumpownych krajow na swiecie miejsca okolo 120; to jest na poziomie Ugandy Idi Amina. Reformy PiS administracji panstwowej przeprowadza Polske ze stanu republiki banonowej ( i to bez bananow) do stanu kraju europejskiego. Do tego PiS potrzebuje wladzy. PO chce zapobiec reformie struktur panstwa, chce zeby stare uklady zostaly. Do tego PO potrzebuje wlasnie wladzy. Dlatego wlasnie PO odrzuca konsekwentnie wszystkie propozycje PiS poniewaz PiS stawia jeden warunek, kontrole resortow umozliwiajacych przeprowadzenie reform panstwa a wiec dokladnie to, do czego PO za wszelka cene nie chce dopuscic. Resorty gospodarcze byly zarezerwowane dla PO: jak widac nie wystarczaja one poniewaz, powtorze jeszcze raz, nie chodzi o gospodarke tylko o uniemozliwienie przeprowadzenia reform panstwa a to dlatego, ze reformy te uderzaja bezposrednio w klientele PO, klientele ktora zarobila nieprawdy majatek na prywatyzacji, tzn. sie ukradla olbrzymi majatek w czasie prywatyzacji. NIK stwierdzil, ze 90% nie zostalo przeprowadzonych zgodnie z prawem, po polsku znaczy to, ze 90% majatku w olbrzymim stopniu rozkradziono. Kradziez ta byla mozliwa dzieki SLD i KL-D, partii aferalnej. Obecna nazwa KL-D to PO a szefem KL-D byl rowniez Tusk. Mozliwe, ze nowy urzadowi antykorupcyjnemu uda sie zdemaskowac zlodzieji. Dlatego wlasnie nie ma szans na porozumienie z PO. Nowe wybory sa jedynym rozsadnym rozwiazaniem. Wszyscy Polacy, ktorzy sa za rozbicie Polski korupcyjnej, za skonczeniem z z Polska Rzeczposplita Bananowa beda popierac PiS. Kto chce Polski skorumpowanej, z kradnaca administracja, popiera PO, byla KL-D, partie aferalna, ktorej szefem byl rowniez Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 17:08 fritz.fritz napisał: > PiS chce zreformowac struktury panstwa, zlikwidowac patalogie postkomunistyczne > umozliwiace korupcje administracj (...) Najwyrazniej do niewielu osob dociera ta oczywista prawda. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 17:09 Strasznie prostackie i demagogiczne są Twe rozważania, a już podsumowanie to po prostu cymes, jak za Gomułki i w stanie wojennym... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 17:32 rafvonthorn napisał: > Strasznie prostackie i demagogiczne są Twe rozważania, a już podsumowanie to po prostu cymes, jak za Gomułki i w stanie wojennym... Co napisalem jest elementarnie proste. Demagogiczne nie jest. Wychyl sie z okna i zobacz co PO robi: PO chce resortow decydujacych o przeprowadzeniu reform struktru panstwa. PO nie chce resortow gospodarczych. Odpowiedz Link Zgłoś
agent-smith Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 18:28 > PiS chce zreformowac struktury panstwa, zlikwidowac patalogie postkomunistyczne > > umozliwiace korupcje administracji poniewaz Polska jes .... ...Kto chce Polski skorumpowanej, z kradnaca administracja, popiera PO, byla KL- D, > > partie aferalna, ktorej szefem byl rowniez Tusk. Mam pytanie: czy ty tak na serio czy se jaja robisz? Bo jak to na poważnie - to szacunek <lol>. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 18:41 agent-smith napisał: > > PiS chce zreformowac struktury panstwa, zlikwidowac patalogie > postkomunistyczne > > > > umozliwiace korupcje administracji poniewaz Polska jes .... > ...Kto chce Polski skorumpowanej, z kradnaca administracja, popiera PO, byla KL-D, partie aferalna, ktorej szefem byl rowniez Tusk. > > Mam pytanie: czy ty tak na serio czy se jaja robisz? Bo jak to na poważnie - to szacunek <lol>. To, ze Polska jest najbardziej skorumpowanym krajem w Uni, z duza przewaga nad innymi krajami, nie pozostawia cienia watpliwosci. To ze w Polsce w czasie prywatyzacji nastapila gigantyczna gradziez, nie pozostawia cienia watpliwosci To ze rozkradania zaczelo sie za rzadow Bieleckiego, KL-D i SLD, ktora miala wiekszosc w Sejmie, jest faktem. Lewandowski byl pierwszym ministrem prywatyzacji, jest rowniez faktem (jest teraz oskarzony o nieprawidlowosci w czasie prywatyzacji). PO chce resorty decydujace dla oczyszczeniu struktur z korupcji, jest faktem, jak widac na powyzszym obrazku. Gdyby byl za oczyszczeniem struktur dawno bylaby juz w rzadzie, resorty gospodarcze czekaly na PO. WNIOSEK: PO jest chce zablokowac oczyszczenie struktur panstwa i dla osiagniecia tego celu poswieca doslownie wszyskto: ryzykuje nawet nastepne wybory, mimo ze szanse nie wygladaja dla niej zbyt rozowo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhu2005 Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 21:08 fritz nieszczęśniku, gdyby KLD z Lewandowskim nie rozpoczęli prywatyzacji to byś stał w kolejkach po papier toaletowy, a nie kino domowe z promocji. Gdyby nie Bielecki, Mazowiecki czy Suchocka jeździłbyś na urlopy nad Jeziorko Czeniakowskie, a nie tanimi liniami loticzymi w Alpy czy do Paryża. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 22:37 krzyhu2005 napisał: > fritz nieszczęśniku, gdyby KLD z Lewandowskim nie rozpoczęli prywatyzacji to > byś stał w kolejkach po papier toaletowy, Prywatyzacje przygotowal i zaczal przeprowadzac Balcerowicz. Po wyborach prezydenckich Mazowieckiemu "puscily" nerwy. Prywatyzacja oczywiscie tak, ale nie ta potworna kradziez w polaczeniu z korupcja. Zdaje sie, ze nie potrafisz oddzielic jednego od drugiego: jezeli prywatyzacja do kradziez i korupcja; bez tych malych dodatkow nie ma dla ciebie prywatyzacji. Jestem zdecydowanie przeciwnego zdania nieszczesniku. a nie kino domowe z promocji. Gdyby > nie Bielecki, Mazowiecki czy Suchocka jeździłbyś na urlopy nad Jeziorko > Czeniakowskie, a nie tanimi liniami loticzymi w Alpy czy do Paryża. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 21:16 Reasumując 1Władza dla PiS 2Odpowiedzialność dla PO Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 22:45 bronimir napisał: > Reasumując > 1Władza dla PiS > 2Odpowiedzialność dla PO Wlasnie ze nie. PO argumentowalo przez caly czas, ze obejmie odpowiedzialnosc za resorty gospodarcze i ze PiS bedzie robic prezenty. Jak widzisz, PiS wzielo Zyte na min. fin. i prowadzi zdyscyplinowana polityke finansowa. Roznica do PO polega na tym, ze PiS inaczej wydaje pieniadze, ale nie wydaje pieniedzy robiac deficyt. Chyba ze PO poprze jeszcze 3, 4 i 10 becikowe, to beda problemy. PO jest wlasnie ta partia, ktore robi prezenty, a odpowiedzilnosc ponosi PiS. Chodzi o to, ze nalezy zmienic struktury panstwa w pelnym znaczeniu tego slowa a nie uprawiac kosmetyke polegajaca na wymiania kadr. Dokladnie taka reforme chce PiS przeprowadzic i dokladnie ta reforme chce PO zablokowac. Zreszta w czasie kampani wyborczej Tusk wielokrotnie zapowiadal, ze nieodopusci do nieodpowiedzialnych reform PiS. A PiS wlasnie mowil tylko i wylacznie o reformach struktur panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
robal011 Re: JAKIE USTAWY?Jaka stabilizacja? 18.01.06, 22:52 ale jakos nie potrafi się ów PiS zająć problemami Państwa a tylko uprawianiem gierek politycznych. A bezrobocie to pewnie żadne zmartwienie jak się uzdrowi "struktury Państwa", przecież wszyscy mają sporo czasu i pieniędzy na upraweianie gierek panów K.... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp nie lubie teorii spiskowych. Bialorus sie klania.. 18.01.06, 18:34 korupcja to superwymowka dla zdobycia totalnej wladzy. tworzenie wrogow wszedzie to podstawowe narzedzie wladzy totalitarnej, ktora oczywiscie chce jak najlepiej dla ludzi. :) albo z nami albo przeciw nam - znana spiewka. Po to wlasnie wymyslono demokracje i narzedzia do jej kontroli. Lukaszenko zdobyl wlasnie wladze przez przewodniczenie komisji antykorupcyjnej. O tym jak PiSudczycy chca walczyc z korupcja najlepiej swiadczy, ze w warszawie PiS rzadzi z defacto "ukladem warszawaskim", czyli z Piskorskim i kolegami, ktorzy wylecieli z PO za nieczyste zagrywki i zalozyli wlasny klub. Do tej pory jakos PiS ich nie rozliczyl z tego mimo szumnych zapowiedzi. Malo tego, z sadow pod kuratela PiSu znikaja dowody w postaci oswiadczen majatkowych. "Uklad" jest wygodny dla PiSu wiec go chronia? Wladza dla wladzy, nie w pieknej teorii, szanowny przedmowco, ale w PRAKTYCE. Nie ludz sie. Tu nie ma czystej gry i miejsca na zludzenia tylko zimna kalkulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: nie lubie teorii spiskowych. Bialorus sie kla 18.01.06, 18:45 ukropp napisał: > korupcja to superwymowka dla zdobycia totalnej wladzy. To nie jest wymowka. Korupcja jest badana przez miedzynarodowe organizacje, niezalezne od rzadu. Ranking skorumpowanych krajow jest publikowany co roku. Co ciekawe, Polska w czasie rzadow AWS weszla z pozyji rowniez 76 czy 7 na pozycje 55. Za rzadow SLD spadla z powrotem o na miejsce, ktore miala przed rzadami AWS, a wiec w czasie I rzadow SLD. Chyba nie sadzisz ze to jest przypadek. .... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmm 18.01.06, 19:06 > Chyba nie sadzisz ze to jest przypadek. A nie wydaje Ci sie, ze myslenie kategoriami "nocy dlugich nozy" jest metoda ze wszech miar krotkowzroczna? Coz z tego, ze wytepisz teraz przez jakies trybunaly kilku kolesi? Na ich miejsce przyjda kolejni i gdy tylko uklad sie zmieni znow rozwina zagle. Nie trybunalami przywraca sie sprawiedliwosc, ale prawem - prostym, klarownym i latwym zarowno do przestrzegania jak i egzekwowania. Trybunaly nie sprawdzily sie nigdzie - dobre prawo - tak. To nie silna wladza jest gwarantem praworzadnosci, ale dobre prawo - i raczcie sobie to w koncu przyswoic! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Hmmm 18.01.06, 19:22 r306 napisał: > > Chyba nie sadzisz ze to jest przypadek. > A nie wydaje Ci sie, ze myslenie kategoriami "nocy dlugich nozy" jest metoda ze > > wszech miar krotkowzroczna? Coz z tego, ze wytepisz teraz przez jakies > trybunaly kilku kolesi? Na ich miejsce przyjda kolejni i gdy tylko uklad sie > zmieni znow rozwina zagle. Jezeli przemiany beda polegac tylko na wymianie ludzi, to oczywiscie masz racje. Dlatego wlasnie trzeba zreformowac struktury a wiec przebieg podejmowania decyzji i zwiazanych z tym kontroli, zeby wlasnie decyzje korupcyjne (jako synomim dla wszystkich zlodziejskich poczynan w administracji) byly widoczne. To mozesz osiagnac przez wprowadzenie pelnej transparencji w podejmowaniu decyzji. Najbardziej slawny przyklad "dyskretnego" podejmowania decyzji: afera Rywina, slowka "lub czasopisma" znikaly i pojawialy sie w zaleznosci od stanu rozmow z Michnikiem. I nikt bardzo dlugo nie wiedzial jak to bylo mozliwe. Aby zmiany te funkcjonowaly rowniez status sedziow i prokuratorow musi zostac calkowicie zmieniony. Teraz maja imunitet chroniacy ich przed wszystkim, rowniez w przypadku, kiedy zwykle popelnia przestepstwo, jak np. korupcje. Jezeli popelnia takie przestepstwo sa sadzeni przez sad tajny. Imunitet nie moze chronic sedziow i prokuratorow w przypadku popelnienia przestepstw. Sprawy musza byc publiczne a kodeks karny musi byc tak zmieniony, ze sedziowie i prokuratorzy jak i rowniez inna wyzej postawieni urzednicy administracji panstwowej (ryba gnije od glowy) w przypadku korupcji kary beda prawie ze drastyczne i musza byc egzekwowane. Opcja zawieszenie musi zniknac. > Nie trybunalami przywraca sie sprawiedliwosc, ale prawem - prostym, klarownym i > > latwym zarowno do przestrzegania jak i egzekwowania Oczywiscie, ale wlasnie takie prawo jest wlasnie podstawa do oczyszczenia struktur. Prawa takiego nie ma. Trybunaly nie sprawdzily > sie nigdzie - dobre prawo - tak. To nie silna wladza jest gwarantem > praworzadnosci, ale dobre prawo - i raczcie sobie to w koncu przyswoic! Alez oczywiscie, tylko ze dobre prawo moze byc egzekwowane tylko przez uczciwych sedziow i prokuratorow. Albo inaczej: Polska za czasow dyktatury komunistycznej mial w gruncie rzeczy naprawde dobra, demokratyczna konstytucje. Ten imunitet musi miec zastosowanie tyl Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: Hmmm 18.01.06, 19:25 Nie wiem czy wiesz fritz, ale transparency Int. z ktorego raportu cytujesz skrytykowala pomysl PiS na rozwiazanie problemu korupcji w postaci MegaUrzedu do spraw korupcji - pomysl sam sobie kuriozalny. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Hmmm 18.01.06, 19:30 ukropp napisał: > Nie wiem czy wiesz fritz, ale transparency Int. z ktorego raportu cytujesz > skrytykowala pomysl PiS na rozwiazanie problemu korupcji w postaci MegaUrzedu > do spraw korupcji - pomysl sam sobie kuriozalny. Nie, nie wiedzialem. Problem polega na tym, ze moze nie zdaja sobie tak naprawde sprawy do jakiego stopnia Polska jest przezarta korupcja. Jak dobrze pojdzie, to urzad ten za jakies 6-7 lat moze zostac zlikwidowany. Teraz po prostu jest bardzo duzo, niestety, do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: Hmmm 18.01.06, 20:59 Zgadzam sie, ze jest sporo do zrobienia, ale nie takimi metodami. I jakie by to nie byly pomysly - becikowe/superurzedy - to PiS wszelka krytyke niestety zamiast przelozyc na ew wspolprace przy wymyslaniu czegos lepszego odbiera jako wrogie dzialanie. Nie mozna tak naprawde braciom kaczynskim/wassermanowi/ziobrze/itp...zwrocic uwagi na pewne niedobory ich pomyslow, zeby nie byc odrazu posadzonym o dywersje i agenturalnsc. To jest jedna z chorob tego ugrupowania, niestety. Dzis w radiu PiN sluchalem wywiadu z jednym z poslow PiS. To byl troche taki kabaret, co zauwazylem z przykroscia, bo mozna PiS lubic lub nie ale oni w koncu wygrali wybory. Kabaret polegal na tym, ze na jakiekolwiek pytanie redaktora prowadzacego rozmowe posel odpowiadal "...ale przeciez to wina PO...", "...to wrogie dzialanie PO..." itd. Redaktor byl mocno poirytowany, gdyz nie otrzymal zadnej odpowiedzi. To nie swiadczy niestety o zdrowym, pragmatycznym podejsciu do jakiegowiek problemu. I uwierz lub nie, ale nie mam z tego powodu satysfakcji, ze znalazlem "kolejny feler" jakiejs nielubianej partii. Nie. Ja chce spokoju. Bo jestem spokojnym obywatelem, nie potrzebujacym rewolucji, tylko spokojnej drogi do pracy, gdzie spokonie bede mogl zarobic na siebie, rodzine i przy okazji na panstwo, ktore powinno mi w tym pomoc. Polityk to urzednik pilnujacy spokoju, a nie wywrotowiec, ktoremu sie zmiana panstwa sni po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Hmmm 18.01.06, 23:08 ukropp napisał: > Zgadzam sie, ze jest sporo do zrobienia, ale nie takimi metodami. I jakie by to > > nie byly pomysly - becikowe/superurzedy Becikowe, drugie, przebila PO. PiS byla przeciwko. Superurzedy. Wyobraz sobie, ze gdzies musisz zaczac. Wiesz, ze cala administracja jest przezarta korupcja. Ale zeby zaczac zwalczac korupcje musisz miec grupe ludzi, o ktorych wiesz, ze nie sa skorumpowani. Jak ich chcesz znalezc. Najprostsze i najszybsze rozwiaznie i wlasciwie jedyne mozliwe: bierzesz ich z zewnatrz. Jezeli ich rozpuscisz w administracji, nic nie wygrasz. Dlatego koncentrujesz ich, ta koncentracje nazywasz superurzedem. > zamiast przelozyc na ew wspolprace przy wymyslaniu czegos lepszego odbiera jako wrogie dzialanie. Tu zaczynasz sie krecic w kolko. Zeby przeprowadzic te reformy musisz kontrolowac pare ministerstw. Inne oddajesz partnerowi. Te inny byly resortami gospodarczymi. Jezeli oddasz Min. Spr. i MSW nie masz szans na zrobienie czegokolwiek, wiesz, ze nie bedziesz w stanie przeprowadzic zadnych reform. A wiec cala szarpanina bylaby na nic. Gdyby PO zalezalo rowniez na reformach, powiedzialaby OK, poniewaz to by jej w niczym nie przeszkadzalo. Poniewaz nie chce, znaczy to, ze jej PO reformy przeszkadzaja. Gdyby PO chciala naprawde wspolpracy, to by stwierdzila, ok, robcie reformy, za dwa lata zobaczymy, wy wezmieciej jeden resort gospodarczy a my np. MSW. i w ten sposob mozna by wspolpracowac. >Nie mozna tak naprawde braciom > kaczynskim/wassermanowi/ziobrze/itp...zwrocic uwagi na pewne niedobory ich > pomyslow, zeby nie byc odrazu posadzonym o dywersje i agenturalnsc Ty mozesz o wszyskim z nimi rozmawiac pod jednym warunkiem: do nich nalezy ostateczna decyzja w sprawie reform. Tutaj chodzi o rozbicie tej calej zas... nej i kradnacej bandy. Jest bardzo duzo opracowan gospodarczych, ktore pokazuja jak poteznym hamulcem rozwoju gospodarczego jest skorumpowana administracjia i skorumpowany aparat sedziowski. Tu chodzi o procenty BIP. BIP Polski wynosi okolo 850 mld zl. 1 procent to jest 8.5 mld. To jest bardzo duzo pieniedzy. Pomnoz tylko jeden 1% przez 15 lat. To sa wrecz gigantyczne sumy o ktore spoleczenstwo jest biedniejsze, rowniez ty, z powodu powodu tych patologii. Zwlaszcza jezeli sie uwzgledni ze to jest znacznie wiecej niz 1% i jezeli sie uwzgledni, ze z powodu tej zas... nej administracji dziesiatki miliardow dolarow (albo euro) wogole w Polsce nie zostaly zainwestowane tylko poszly do Czech, Wegier czy Slowacji, pomimo tego, ze Polska jest duzo atrakcyjniejszym rynkiem. Brak autostrad jest rowniez wynikiem nieprzypadkowej nieudolnosci administracji. Partie korumpujace probuja po prostu mozliwie duzo wyciagnac z panstwa: autostrady w Polsce przy uwzgledni koszta ziemi, latwosc terenu (palski), koszta pracy sa bajonsko drogie. Z braku tych wlasnie autostrad rowniez inwestycje uciekaja. To jest wrecz doslownie zaklete kolo. Reformy ktore chce PiS przeprowadzic, moze i musi je przerwac. Nie przeprowadzenie tych reform oznacza, ze te g... bedzie dalej istniec do us.. nej smierci. pzdr. ok, musze konczyc Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh ...a może byś się tak odniósł do pozostałej 18.01.06, 22:23 części postu ukroppa? niedostrzegamy co nie pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: ...a może byś się tak odniósł do pozostałej 18.01.06, 22:47 nie, ukropp wychodzi z zalozenia, ze korupcja jest pretekstem i cala reszta w pewnym sensie buduje na tym, co jest oczywscie bledem, co pokazalem wlasnie w tej czesci, na ktora odpowiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: ...a może byś się tak odniósł do pozostałej 18.01.06, 23:13 dla ciebie bledem dla mnie pewnikiem. nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja mialem/mam ta watpliwa przyjemnosc obserwowac rzady PiSu w Wawce. od ich kampanii wyborczej do dzis. i prawde mowiac jestem przygnieciony niedoleznoscia organizacyjna. sporo jest w tym prawdy co mowi Walesa, ze Kaczynscy nie nadaja sie do budowania tylko do niszczenia. oni na tym wyrosli jako polityczne osobowosci i nie potrafia sie przestawic na rzeczywistosc, gdzie wrogowie to nie agenci i podstepne struktury, ale wskazniki makro i mikroekonomiczne. a ze w Polsce jeszcze nie za bogato to i posluch maja wsrod zawiedzionej obietnicami latwego kapitalizmu gawiedzi, zadnej szybkiej poprawy statusu. takich najwiecej i nalatwiej ich mamic. a to puste lodowki, a to grozba liberala (gilowskiej, ktora tak laskawie przygarneli hehe), a to wrog wewnetrzny. im mniej zdefinowany i bardziej symboliczny tym wygodniejszy. Bertolt Brecht np o tym pisal, pokazujac latwosc z jaka mozna manipulowac masami za pomoca strachu i obietnic. Bol i rzadze - cugle politykow roznej masci. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: z pamiętnika kota 18.01.06, 16:52 vontomke napisał: > 19 lutego 1996, na stadionie w Zabrzu Polacy wygrają z Niemcami 5:0 - > wszystkie gole z akcji, z pozycji bezdyskusyjnych, po czystym minięciu > obrońców. > > 12 stycznia 1990 roku w Wadowicach Jarosław K. bierze ślub z Taduszem R. > > 1 września 2006 roku PiS wygrywa wybory z PO przez walkower. Buhahahaha Dobre! Gdyby nie to, ze Ziemkiewicz jest propisowski to bym pomyslal, ze to on ukrywa sie pod tym nickiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: CZEGO TA PO SIĘ TAK BOI? LUSTRACJI I RZĄDÓW P 18.01.06, 17:33 A zerknij ty w zwierciadełko...geniuszu psychologii-zlustruj się dokładnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: CZEGO TA PO SIĘ TAK BOI? LUSTRACJI I RZĄDÓW P 18.01.06, 18:25 Cykuś w pupci? No nie martw się! Przyznaj sie sama i licz na przebaczenie ludzi, którym zrujnowałe(a)ś życie jakieś 30-20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: CZEGO TA PO SIĘ TAK BOI? LUSTRACJI I RZĄDÓW P 18.01.06, 18:35 tales1 napisał: > Cykuś w pupci? No nie martw się! Przyznaj sie sama i licz na przebaczenie > ludzi, którym zrujnowałe(a)ś życie jakieś 30-20 lat temu. tać ja dzięciną była w beciku..litości!Pan taki mundry dobry wstawta się za mną! Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Nie da się rządzić przy ciągłym 'Liberum Veto' PO 18.01.06, 19:40 Tusk konsekwentnie realizuje swój plan sabotażu rządów PiS. Politycy PO boją się przede wszystkim utraty stołków, ale i tak to ich nie minie. Odpowiedz Link Zgłoś
hudges Re: Nie da sie˛ rza˛dzic´ przy cia˛g?ym 'Liberum V 18.01.06, 19:55 polska444 napisa?a: > Tusk konsekwentnie realizuje swój plan sabotaz˙u rza˛dów PiS. > Politycy PO boja˛ sie˛ przede wszystkim utraty sto?ków, ale i tak to ich nie > minie. Bzdury. Zadne liberum veto (czy wiesz, co to bylo?) - PO to znakomicie funkcjonujaca opozycja. Dla liderow PiS-u, ktorzy wychowali sie na PZPR-owskich zwyczajach politycznych, opozycja w ogole nie powinna istniec. Kazde slowo krytyki przyjmuja jak osobista obelge. Taka przewrazliwosc polityczna + pragnienie absolutnej wladzy do niczego dobrego nie moze doprowadzic. A PO, sadzac z konsekwencji, jaka pokazali bedac opozycja, jest warta poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: CZEGO TA PO SIĘ TAK BOI? LUSTRACJI I RZĄDÓW P 18.01.06, 21:10 Niewiem czego boi się PO, ale ja to już przerabiałem na przełomie lat 40 i 50 tych. Te same pytania i odpowiedzi, wydane to było w formie książkowej pod tytułem "Poradnik aktywisty" i stanowiły podstawowy kanon pytań UBP. Potem to opisywano jako "błędy i wypaczenia" a dziś IPN określa to mianem zbrodni komunistycznych. Obiecywano, że już nigdy Polacy nie będą musieli odpowiadać na takie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: z pamiętnika kota 18.01.06, 18:21 też mi Ziemkiewicz przyszedł do głowy. Coś w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
dandeliona Re: z pamiętnika kota 18.01.06, 18:45 Teraz już wiem dlaczego nie należy eksperymentować z lsd, dxm i innymi takimi:P to jest stanowczo złe Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 14:15 Wygląda na ugrupowanie rzeczywiście odpowiedzialne i przygowowane do wzięcia odpowiedzialnośći.Procesy polityczne Samoobrony ,za obronę ludzi pracy i polskiej racji stannu ,nie stanowią żednej przeszkody merytorycznej tylko hucpę polityczną.Nowe wybory będą stanowić ośmieszanie zasad demokracji.Uczciwi Rodacy powinni zadać pytanie czy Polska potrzebuje sensownego planu gospodarczego?Czy politycznych figli w wykonaniu prawicowych oszołomów ? Za NASZE środki? Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 14:21 A gdzie Samobrona ma program gospodarczy? Podaj linka, inni też chcą się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 14:36 Lansowana przez was mniej dowcipnych polityka gospodarcza doprowadziła tylko do poziomu nędzy afrykańsko-azjatyckiej i drobnego deficytu ponad 444.1 mld.Te humorysta może oddasz moją część? Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 14:39 skąd masz te dane? czy umiesz udzielić odpowiedzi na pytanie? gdzie program gospodarczy samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 15:15 jest i jola i jej peany na czesc samoobrony... oczywiscie same fakty... co za wyczucie czasu :) witam i czekam na troche humoru, mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 16:38 Gdy popisowo frustraci z brzytwami harcują,humor mnie opuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 16:55 Autor: jola_z_dywit napisała: >Gdy popisowo frustraci z brzytwami harcują,humor mnie opuszcza. Jolu! Przyznaję ci CAŁKOWITĄ RACJĘ!!!! Ale ci frustaci harcują już od 2,5 roku i z różnymi ostrymi narzędzami!! Tym razem mają już nóż na gardle!!! WŁASNĄ BRZYTWĘ!!!!!!:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 16:36 Państwowy dług publiczny powiększony o przewidywane wypłaty z poręczeń i gwarancji wyniósł w 2004 roku 444,1 mld zł, czyli 50,3 proc. PKB, i przekroczył tym samym pierwszy próg ostrożnościowy. Jednocześnie dług obliczony według metodologii unijnej wyniósł 386,2 mld zł, co stanowi 43,7 proc. PKB - poinformowało w piątek Ministerstwo Finansów. "Państwowy dług publiczny na koniec 2004 roku wyniósł 432.290,4 mln zł, a powiększony o przewidywane wypłaty z tytułu gwarancji i poręczeń udzielonych przez podmioty należące do sektora finansów publicznych 444.144,9 mln zł" - napisało ministerstwo w komunikacie. "Wyrażony w relacji do produktu krajowego brutto wyniósł odpowiednio 48,9 proc. oraz 50,3 proc." - głosi komunikat. Jednocześnie resort finansów poinformował, że dług sektora general government - a więc liczony zgodnie z metodologią unijną - wyniósł w ubiegłym roku 386.235,6 mln zł, czyli 43,7 proc. PKB. Poniżej tabela z informacją o zadłużeniu w relacji do PKB w 2004 roku: Dług skarbu kwota (w mln zł) proc.PKB państwa 402.860,3 45,6 Dług skarbu państwa powiększony o przewidywane wypłaty z tytułu poręczeń i gwarancji udzielonych przez SP 414.629,6 46,9 Państwowy dług publiczny 432.290,4 48,9 Państwowy dług publiczny powiększ. o kwotę przewidywanych wypłat z tyt. poręczeń i gwarancji udzielonych przez podmioty sektora finansów publ. 444.144,9 50,3 Dług sektora general government 386.2235,6 43,7 Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 17:06 Jola dane ma prawdziwe ...tylko z pamięcią i myśleniem krucho. 1. Dług publiczny został podwojony w czasie rządów SLD 2. NIe kto inny jak Lepper twierdzi,że deficyt budżetowy to nic szkodliwego 3. Nie kto inny jak Lepper chce wprowadzenia tzw. minimum socjalnego -> czytaj rozdawania pieniędzy podatników nierobom i nieudacznikom ciekawe ile długu mielibyśmy gdyby Lepper doszedł do władzy... strach się bac Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 18:32 Gdzie cię ekonomi uczyli.Samoobrona wygeneruje środki np z podatku obrotowego.A marazm i obecna stagnacja gospodarcza pogłębia kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 19:33 Siemasz Jolcyś, jak tam ogrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 14:56 Kiedys przyrzeklem sobie, ze nie bede komentowal Twoich bzdurnych wypocin, ale dzisiaj musze to zrobic. Widzialas kiedys biede w afryce, widzialas cierpiace dzieci w Somalii lub innym kraju strefy sahary. Przestan porownywac polska biede w po pgr-owskich wioskach, bo jest to co najmniej niesmaczne. nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 16:40 To może merytorycznie.Poziom nędzy jak w Gruzji,dane oficjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 17:09 oj Jola Jola... w Dywitach chyba czytać nie uczą a już z cała pewnością nie uczą rozumienia tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
adamw Re: Jolka NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 15:08 daj no żródełko określające tą okrągłą liczbę. Chyba że była zapisana na płycie Tercetu Egzotycznego słuchanej od tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 15:27 Po prostu dostaliście od PiSu kopa w d... i tyle. Już wiesz, jak to smakuje? Nie trzeba się było wdawać z nimi w żadne negocjacje. A teraz to nawet Rydzyk wam nie pomoże. Po wyborach znikacie z Sejmu. Pozostaną wam znowu tylko blokady na drogach. Miłego blokowania! Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 15:46 Kto wam wygrał te wybory? Kto was reprezentuje? Kogo wystawiliści do rządu? Ludzie, którzy tak definiują PiS: W PRAWO=lewo i SPRAWIEDLIWOŚĆ musi być po naszej stronie!!! Polska długo jeszcze nie zagłosuje na najlepszych, tylko na sobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA NA TLE TEGO POPISOWEGO BAGNA 18.01.06, 16:47 Wasze sondaże,nasze dobre wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamad20 Re: Nie wierzcie tym co ukradli Księżyc !!!!!! 18.01.06, 18:06 O co chodzi temu Kaczyńskiemu? - zastanawia się cała Polska. Chce koalicji czy nowych wyborów? Odpowiedź najczęściej udzielana przez publicystów brzmi: Kaczyński chce całej władzy dla siebie. To żadne wyjaśnienie. Owszem, sądzę, że istotnie chce władzy, ale pytanie brzmi - po co mu ona? Nie widzę powodu, żeby nie wierzyć w to, co sam na ten temat mówi od lat kilkunastu. Kaczyński - nie jedyny zresztą - konsekwentnie od początku III RP głosi konieczność dokonania w Polsce radykalnej zmiany. Aby zmieniać, trzeba mieć w ręku narzędzia - władzę właśnie. Tym większą, im więcej chce się zmienić. To logiczne. Zmiana ta miałaby polegać, najogólniej, na likwidacji resztek struktur peerelowskich i na odejściu od liberalnej polityki gospodarczej na rzecz polityki "prospołecznej". Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: Nie wierzcie tym co ukradli Księżyc !!!!!! 18.01.06, 19:23 Zmiana ta miałaby polegać, najogólniej, na likwidacji resztek struktur peerelowskich i na odejściu od liberalnej polityki gospodarczej na rzecz polityki "prospołecznej". Zdefiniuj termin "polityka prospołeczna" bo z boku wygląda to jakby "socjalistów bezbożnych" mieli zastąpić "socjaliści pobożni". --------- BIES Rewolucja oralna Odpowiedz Link Zgłoś
kamad20 Re: Nie wierzcie tym co ukradli Księżyc !!!!!! 11.02.06, 14:12 Proponuję wrócić do szerokiego znaczenia słowa socjalny nie tylko odnosząc to do systemu , który oprucz tego próbował zawłaszczyć wiele innych określeń na swój wyłączny użytek. A co do pobożnych to nie mam nic przeciwko. Zwłaszcza jeśli szczera ta pobożność. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Jareczek i Leszek K. są chorzy na władzę 18.01.06, 14:29 PiS jest sam i przez to coraz śmieszniej brzmią ich oświadczenia. Sto dni mija. Czas coś zacząć budować a nie robić ludziom wodę z mózgu. Przez ten czas oczywiście PiS będzie dalej rył pod wszystkimi pozostałymi partiami. Chyba tylko idiota by na to nie poszedł. To ma być poważna propozycja dla całego Sejmu? Chyba śmiechem zabiją Jareczka K. Zresztą jak tak dalej pójdzie to tzw. elita w stylu Wassermanna i Kurskiego sama wszystko w IV RP ośmieszy. Jak na razie PiS tylko dzieli i burzy . Trzeba myśleć także o przyszłości zwykłych ludzi którzy mają gdzieś polityczne gierki i stare porachunki. Ja w poczynaniach PiS nadziei na mądre rzady nie widzę. Obawiam się, że rządy złodziei i cwaniaków zamieniliśmyna na rządy chorych na władzę i pomnych za stare krzywdy PiS-owców. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Jareczek i Leszek K. są chorzy na władzę 18.01.06, 14:31 Wreszcie poseł Cymański szczerze powiedział, że PiS-owi potrzebny jest czas. Jeśli ktoś myśli, że na wniesienie autopoprawki do budżetu, jest w błędzie. Czas jest potrzebny do obsadzenia swoimi ludźmi wszystkich organów władzy, mediów. Dopiero wtedy można wejść w koalicję, której zostanie kilka wiceposad. A jeśli się na to nie zgodzi, to wcześniejsze wybory, ponieważ PiS nie może zrealizować szlachetnych, solidarnościowych postulatów i apeluje do wyborców o większość w przyszłym parlamencie, w czym niewątpliwie pomogą posłuszne już ich media. Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: Jareczek i Leszek K. są chorzy na władzę 18.01.06, 14:52 Nie chce mi się komentować takich bzdur, poczytaj sobie Rybę tu masz link: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060118/publicystyka/publicystyka_a_1.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan.naj J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny 18.01.06, 16:29 > nyyankee Wałęsa powidział o Kaczyńskich takie słowa: "oni są niezastąpieni w > walce natomiast nie potrafią budować", to prawie tak jakby mówił o sobie. Nie potrafia budować? Mętne to i nieprawdziwe. Proste doświadczenie empiryczne, J. Kaczyński zbudował partię, która wygrała wybory. Można się o tym przekonać włączając telewizor, jak ktoś ma wątpliwości. :) Problem z J. Kaczyńskim jest jeden - inni politycy nie nadążają. Niby grają w to samo, ale jakby w innej lidze. Tusk sprawia wrażenie amatora szachów z parku, który patrzy na partię Kasparpwa i nic nie rozumie ze strategii i taktyki. Widzi tylko, że Kasparow wygrywa. Dzieki Bogu mamy w kraju przynajmniej jednego utalentowanego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
robal011 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 22:46 Inteligencja da sobie rade. Jak uczy historia, Polska powtórnie może zostać bez ludzi inteligentnych, którzy tak naprawdę budują wartość kraju. Bo nikt inteligentny nie zgodzi się na rządy takiego państwa, albo raczej tak "niezrozumiale" religijnego. Ale wszyscy wiemy, że ludźmi słabo wykształconymi albo zupełnie bez wykształcenia, rządzi sie duuużo łatwiej. Czyli sposób na wykończenie Polski już ktoś wynalazł.... i dlaczego Kaczyński, Odpowiedz Link Zgłoś
jan.naj J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny 18.01.06, 16:19 > Czy lubi się, czy też nie byłego prezydenta Wałęsę, ale to on pierwszy > powiedział, że Kaczyńscy lubią niszczyć i mieszać, natomiast trudno im > budować. I kto to mówił? Czy nie przypadkiem ten co latał z siekierą? Może to jest teraz autorytet moralny, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Tusk z Rokitą wykolegowali PO! Kto na nich zagłosu 18.01.06, 17:29 je teraz? Pewnie tylko GW? Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Tusk z Rokitą wykolegowali PO! Kto na nich za 18.01.06, 17:37 realista1000 napisał: > je teraz? Pewnie tylko GW? A waszeć nie kce wspomóc???Tać ten jeden "Głosik"..ochotnika z forum GW..znaczyłby wiela! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: ŻĄDASZ ZBYT WIELE! NIGDY! MÓJ GŁOS ODDAJĘ NA 18.01.06, 18:39 A to nie żądają od kolegi zbyt wiele???skazać na "takie"forum???Coś musiałeś przeskrobać! Mówcie jak na spowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 13:27 Nie ma powodu do przyjmowania jakiś szczególnych rozwiązań. Albo PiS potrafi rządzić w normalnych, demokratycznych regułach, albo niech z rządzenia zrezygnuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 Re: Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 13:29 a co tu jest niedemokratycznego w ich propozycji?? Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 13:33 Prawem opozycji jest krytykowanie (według nazewnictwa PiSu "atakowanie") rządu i głosowanie przeciwko ustawom "priorytetowym dla rządu". Nawiasem mówiąc naiwnie sądziłem, że ustawy powinny być przede wszystkim pisane z myślą o interesie państwa, a nie rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 13:45 sajuz33 napisał: > a co tu jest niedemokratycznego w ich propozycji?? 1. Szantaż: jak nie przyjmiecie naszych warunków, rozwiążemy was. 2. Żadanie od opozycji bezwarunkowego poparcia proponowanych przez rząd ustaw, bo inaczej... (patrz 1) 3. Zamienienie sejmu w Towarzystwo Wzajemnej Adoracji Kaczorów: obojętne co by się nie stało, nie wolno krytykować rządu. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 13:51 Demokracja według PiSu :) Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 14:38 A po rozwiązaniu czyja będzie wina? Opozycji - bo się nie posłuchała PiSu. Nawet jeśli PiS ma teraz szczere intencje, to się obudzili trochę za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Wyjątkowe rozwiązania. 18.01.06, 17:00 Czy kiedy kolwiek byli obudzeni??????????????? Ja sądzę, że zawsze byli w marzeniach sennych!!!!!!! Oczywiście takie sny, to tylko kacze sny!!!!!:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marqr J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na pó... 18.01.06, 13:27 kto sie da znowu zrobic w h..ja? bo napewno nie SLD Odpowiedz Link Zgłoś
color J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny... 18.01.06, 13:28 bezczelny typ, najpierw destabilizuje a potem nawoluje inne partie do stabilizacji, kretacz jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Kim jest Jarek ze rozdaje karty??!! 18.01.06, 13:28 Co innego mowi on co innego Premier Panstwa! Moze w koncu zakoncza ten kabaret oszolomy z piss?? Kto jest teraz glownym ciagnacym za sznurki ta marionetke marcinkiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.koracz Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 13:31 "Zwracam się o 100 spokojnych dni..." - pamiętacie Jaruzela AD 1981? Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 13:46 koracz powiem ci szczerze, że to 100 spokojnych dni dla każdego nowego rządu to był dobry zwyczaj który się ukształtował w III RP, bo jakiekolwiek byłby wybór społeczeństwa przy urnach, to przynajmniej na początku trzeba dać wiarę że to był dobry wybór i nowy rząd należy obdażyć zaufaniem, przynajmniej na te tradycyjne 100 dni, przykro mi to stwierdzić ale media zupełnie zdeptały ten dobry zwyczaj po ostatnich wyborach, Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 13:54 niestety, ale nie zgodze sie z Toba. Nie media sa winne, ale PiS (Kaczynscy) przez swoje gierki (szachy!?). Masz racje, ze zwyczaj byl dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:10 mirek a dlaczego Kaczyńscy, przecież to nie oni zaatakowali media w Polsce, ale media ich, a przykładów przekłamania i manipulacji informacji zarówno przed jak i po wyborach mógłbym ci dostarczyć wiele, jeśli twierdzisz ze to Kaczyńscy to można pójśc dalej i powiedzieć, że naród bo śmiał głosowac na PiS, nie wiem skąd sie bierze ta dostrzegalna zarówno w mediach jak i w PO pogarda dla inaczej myślących, ja osobiście do PO mam sporą sympatię, ale gó..e z w/w powodu nie zagłosowałem w wyborach na nich tylk ona PiS, Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:14 Podaj jeden przykład przekłamania mediów (poza mediami Rydzyka oczywiście) na temat nowej władzy. Bo dzieje się dokładnie odwrotnie, wszsycy dziennikarze którym miła jest praca podkulili ogony i nie śmią złego słowa powiedzieć o wyczynach kaczek. Gdzieś był artykuł przez chwilę o tym co się dzieje na korytarzach na Woronicza. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:38 vontomke jak uwaznie poczytasz sobie artykuły na GW to znajdziesz przykładów cał masę, jeszcze raz powtarzam, że problemem mediów i PO jest prezentowana pogarda dla wszystkich inaczej myślących, i z przykrością muszę stwierdzić, że ma ona niewiele wspólnego z rzeczową krytyką, Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:43 Czytam GW uważnie i nie widzę żadnego naruszenia pluralizmu, czytałem też Nasz Dziennik i słuchałem Radia Maryja, czyli organów medialnych nowej władzy, tam nie ma niezmanipulowanych treści i mogę Ci ich przytoczyć kilka z ostatniego tygodnia, ale ty mi pokaż przykład na jedną manipulację GW. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 15:24 co do Naszego Dziennika, Radia Maryja i Telewizji Trwam to ich ani nie czytam, ani nie słucham, ani nie oglądam, bo wiem, że są tendencyjne i kłamliwe, a co do GW to czytam ją już od dłuższego czasu i niestety musze powiedzieć że zaczyna się zbliżać poziomem przedstawiania informacji krajowych do poziomu w/w mediów czyli zakłamania i pogardy dla wszystkich inaczej myślących, a co do przykładu zakłamanych lub zmanipulowanych informacji które pojawiają się na portalu GW to już kilka z nich przytoczyłem na forach, niestety nie prowadzę rejestru, ale jeśli prosisz o chciaż jeden to na przykład zakłamaną informacją było napisanie w GW, że nie dojdzie do spotkanie w sprawie potencjalnej koalicji między Tuskiem i Kaczyńskim, bo cyt. "Już jest po sprawie - jak powiedział jeden z liderów PiSu", całe to zadanie kończyło artykuł w którym dziennikarz zestawiając "piekne i mądre", ale mało przystające do rzeczywistości cytaty Tuska ze złymi cytatami liderów PiSu, dając wyrażnie do zrozumienia kto jest dobry a kto zły, i kto ponosi winę za brak koalicji, a co do przytoczonego cytatu, że "Już jest już po sprawie", to faktycznie ktoś z PiSu mógł wyrazić taką opinie, ale skoro autor cytuje słowa lidera Tuska w tej sprawie, a nie jakiegoś szergowego działacza PO, to dlaczego nie przytoczył słów Jarosława Kaczyńskiego, które ja, tak samo jak miliony widzów usłyszała w telewizji w tej sprawie, że "rozważą propozycję rozmów kolacyjnych wystosowaną przez Tuska", jak określił nasze czasy francuski socjolog Inglehart: "żyjemy w świecie wyrafinowanego kłamstwa", Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pacanku - przedmowca prosil Cie o PRZYKLAD 18.01.06, 14:43 A Ty tu farmazonisz: > vontomke jak uwaznie poczytasz sobie artykuły na GW to znajdziesz przykładów > cał masę, Przyklad! Literalny! Ze czarne jest czarne a biale jest biale, a GW napisala na odwrot! CZEKAM! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Pacanku - przedmowca prosil Cie o PRZYKLAD 18.01.06, 15:31 przytoczyłem przykład powyżej i jeśli chcesz prowadzić ze mną dyskusję to nie pisz "pacanku" oki? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Alez bardzo prosze - secundo ;) 18.01.06, 15:39 Przytoczyles przyklad??? Heheheh wolne zarty ;) Artykul o ktorym wspominasz ukazal sie znacznie wczesniej anizeli Jaroslaw "zajal stanowisko" (laskawie :)) i jedynym glosem PiSu w tej kwestii byly wypowiedzi jakie CUDEM udawalo sie wyrwac dziennikarzom od szeregowych czlonkow PiSu. To dosc stosowana od poczatku standardowa i wyrachowana postawa liderow PiSu - najpierw czekaja, az wszyscy sie wypowiedza, prasa skomentuje, a pozniej zwoluja konferencje i w zaleznosci od sytuacji probuja nagiac rzeczywistosc :) Pozatym zaglawanie stwierdzeniami, ze jedne cytaty sa zle, a inne dobre wprawia mnie jedynie w ubawienie. Fakty, podaj fakty!!!! A przyznam Ci racje. Bo ja pare zwyklych klamstw GW jestem w stanie podac. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Alez bardzo prosze - secundo ;) 18.01.06, 15:53 > To dosc stosowana od poczatku standardowa i wyrachowana postawa > liderow PiSu - najpierw czekaja, az wszyscy sie wypowiedza, prasa skomentuje, a pozniej zwoluja konferencje i w zaleznosci od sytuacji probuja nagiac > rzeczywistosc :) a moze to świadczy po prostu o ich mądrości, bo zanim zabiorą głos wolą wysłuchać opinii innych, w końcu jest takie mądre powiedzenie "zanim coś powiesz, pomyśl", w PO chyba sprawa wygląda inaczej, oni najpierw coś powiedzą, a potem myślą, że "mądrze powiedzieli", a co do przytoczonego artykułu to nie wiem kiedy on powstał, ale rano przeglądając portal www, zdziwiłem się strasznie tym cytatem, bo poprzedniego dnia ja wyraźnie słyszałem w TV Kaczyńskiego jak mówił, że "rozważą propozycję Tuska", > Fakty, podaj fakty!!!! A przyznam Ci racje. > Bo ja pare zwyklych klamstw GW jestem w stanie podac. no widzisz sam zauważyłeś kilka kłamstw GW więc po co ta cała dyskusja, mamy się licytować kto zna więcej?, mi chodziło tylko o udowodnienie że GW manipuluje informacjami i daleko jej do rzetelnego przedstawiania informacji na temat bieżących wydarzeń w kraju, więc ciebie nie muszę już przekonywać: my job is done Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Slabiutko.... 18.01.06, 15:59 > a moze to świadczy po prostu o ich mądrości Jakie to typowe - napjpierw zarzucasz manipulowanie, bo prasa nie podala cytatu z Jaroslawa (bo podac FIZYCZNIE nie mogla), a pozniej mowisz, ze to wynik madrosci Jaroslawa. Czlowieku - odrobina przyzwoitosci, albo chociaz logiki! > a co do przytoczonego artykułu to nie wiem kiedy on powstał, I to konczy dyskusje w tym zakresie. > no widzisz sam zauważyłeś kilka kłamstw GW więc po co ta cała dyskusja, Buahahahahaha slodkie ;) Z laski swojej - nie podpieraj sie moja wiedza. Wykaz sie wlasna, do ktorej roscisz sobie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Slabiutko.... 18.01.06, 16:08 do twojej wiedzy nie roszczę sobie prawa r306 bo nie chciałbym upaść niżej niż jestem w tej chwili ;-)))) nie mam chorobliwej potrzeby "posiadania racji", nie mam potrzeby bycia "ostateczną instancją" w sprawach przyzwoitośći i nie roszczę sobie prawa do bycia "krynicą prawdy", Odpowiedz Link Zgłoś
r306 To przestan sie wypowiadac autorytarnie i ocennie 18.01.06, 16:14 > do twojej wiedzy nie roszczę sobie prawa r306 bo nie chciałbym upaść niżej ? > niż jestem w tej chwili ;-)))) Wiesz co? Hmmm, no prosze, na retoryczne pytania mi sie zebralo. Inaczej - dowiedz sie, ze zeby wypowiadac jakiekolwiek opinie trzeba je poprzec wiedza. W przeciwnym razie zabrzmi jedynie fraszka Krasickiego o dzwonie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: To przestan sie wypowiadac autorytarnie i oce 18.01.06, 16:23 r306 z twoim podejściem typu "podaj przykłady cwaniaczku", "buhahaha słodkie", "trochę logiki" to nawet gdybym przytoczył miliony przykładów to byłoby dla ciebie za mało, z chęcią bym jeszcze z tobą pogadał w tej nieprowadzącej do niczego dyskusji, ale swój cel osiągnąłem, bo sam przyznałeś mi rację, że GW kłamie i dlatego mogę odejść w spokoju i z wiarą, że gdzieś tam jedną zabłąkaną owieczkę uratowałem ;-)))) astalavista Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Slabiutko.... 18.01.06, 16:15 Ale snując tak długi wątek chyba można było już zamieścić jakiś przykład? Nie widziałem jeszcze żadnego... Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Slabiutko.... 18.01.06, 16:24 jak sam znasz jakiś dobry to wal stary Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Slabiutko.... 18.01.06, 16:33 O kłamstewkach Tych i Tamtych.... (...)Kurski "posłużył się metodą niezgodną z zasadami, jakimi kieruje się partia PiS" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:17 dolegapit napisał: > > można pójśc dalej i powiedzieć, że naród bo śmiał głosowac na PiS, I święte słowa! Mam nadzieję, że już nigdy więcej naród się tak nie wygłupi. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 23:10 koloratura1 napisała: > I święte słowa! > Mam nadzieję, że już nigdy więcej naród się tak nie wygłupi. Wy nie glosowaliscie! Wiec relaks! Ja glosowalam, i gdy zajdzie potrzeba, znowu bede glosowala na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 23:24 cecha charakterystaczna tzw. "inteligencji" (ostatnio probowala ja jeszcze bronic prof. Skarga) jest to, ze poucza, biada, narzeka, krytykuje, wymysla kolejne utopie, a gdy chodzi o podjecie najbardziej prostej decyzji - np. pojscie na wybory - to wtedy nasza "inteligencja" to zupelnie ignoruje i wymysla tysiace powodow i usprawiedliwien dla wyjasnienia jej/ich decyzji, dlaczego na wybory nie poszli; jednym slowem: taka dryfujaca lajba, ktora wiatr a to tu, a to tam rzuci mysz_polna5 napisała: > koloratura1 napisała: > > > I święte słowa! > > Mam nadzieję, że już nigdy więcej naród się tak nie wygłupi. > > > > Wy nie glosowaliscie! Wiec relaks! > Ja glosowalam, i gdy zajdzie potrzeba, znowu bede glosowala na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:08 Trzeba spacyfikować media!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.koracz Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:22 jardo-g napisał: > Trzeba spacyfikować media!!! Stłucz pan termometr, nie będziesz miał pan gorączki... Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:41 jardo nie popadaj, tak jak duża część naszej opozycji, w histerię, nie spacyfikować media, ale ustalić jakieś zasady przestrzegania rzetelności i etyki dziennikarskiej, Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tiaaaaa 18.01.06, 14:47 > ale ustalić jakieś zasady przestrzegania rzetelności i > etyki dziennikarskiej Tiaaa - a kto ma niby te standardy wyznaczyc????? Bhehehehehehe Podaj NAZWISKA tych ludzi. Slucham! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Tiaaaaa 18.01.06, 15:34 na pewno nie znajdzie się wśród nich Monika Olejnik, która twierdzi, że dziennikarz nie powinien być wcale obiektywny, ale kilka innych autorytetów by się na pewno znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
r306 NAZWISKA!!! do cholery 18.01.06, 15:41 Przestan wymieniac tych "na nie"! Podaj tych "na tak"! Przestan cwaniakowac - blizniacy wyczerpali poklady mej cierpliwosci, jak na jeden dzien ! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: NAZWISKA!!! do cholery 18.01.06, 16:02 r306 nie popadaj w histerię, bo brzmisz jak Tusk: niech natychmiast PiS poda warunki na jakich jest gotowa na koalicję z PO !!!, i nie minie 24 godzin a już następnego dnia wyciąga wnioski że PiS ją olał, ja nie przeczę że Kaczyńscy są pazerni na władzę, bo są, ale ta histeria czy nawet jakaś paranoja w jak najszybszym wyciąganiu wniosków przez PO jest conajmniej śmieszna, ty mi piszesz "przestań cwaniakować", bo nie podałem nazwisk, ale ja zanim podam jakieś nazwiska, chciałbym się zastanowić, bo chciałbym podac dobre nazwiska, ale nawet nie zdążę się zastanowić, a już jestem posądzony o "cwaniakowanie", troche luzu i cierpliwości, Odpowiedz Link Zgłoś
r306 No prosze.... 18.01.06, 16:10 Tych "na nie" wymieniasz jednym tchem, tych "na tak" - potrzebujesz "6 miesiecy". I co mi wyjezdzasz z tym PO? Ani ja im swat ani brat. Czlowieku - merytorycznie dorownujesz PiSowi. Nic dodac nic ujac. A nerwy mam jedne, wiec zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: No prosze.... 18.01.06, 17:03 Jedyna obowiązująca wykładnia: Świat według kaczek!!!!!!!!!!!!!:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: No prosze.... 18.01.06, 17:52 r306 zszargane nerwy i nadpobudliwość nie są zaletą w polityce, więc powinieneś sobie odpocząć, dla mnie możesz nawet wziąźć sobie te 6 miesięcy wolnego, ja jestem cierpliwy, Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Tiaaaaa 18.01.06, 15:48 Apropo dziennikarzy. Panie premierze Marcinkiewicz zaczyna się Pan zachowywać jak p. L.Dorn, arogancko, butnie. Dziennikarze nie są godni otrzymania odpowiedzi na zadane pytania (tak jak to oglądamy na konferencjach prasowych)? Czyli sprawa przesądzona, PiS ma już swój program zwiekszenia i tak już olbrzymiej władzy, i dąży do tego konsekwentnie! To chyba jedyna konsekwencja PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 14:09 Prawo do 100 spokojnych dni obowiazuje obie strony. Przez te ostatnie 100 dni ani nie ma rzadu, ani programu, a wyborca zamiast oczekiwac od rzadu zalatwiania jego spraw, zyje w stresie przed-(po-)wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 15:13 TAK, ale teraz mamy IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 15:15 plugawy_len napisał: > TAK, ale teraz mamy IV RP. ale ta IV RP poza 2 kurduplami i ich kolesiami coś nieliczna . Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 17:06 Ale kaczkom się wydaje, że "IV RP to MY!!!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Buhahaha - Media???!!! 18.01.06, 15:50 Media?????!!!!!! Nie cykliści? Nie PO? Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 15:51 Media???!!! Może Cykliści? A nie zapomniałaeś o opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
kc2005 Re: Buhahaha - już to kiedyś było! 18.01.06, 21:10 Nie, no nie możesz wymagać od opozycji, żeby przez 100 dni bezwarunkowo popierała rząd. Po to wymyślono większość parlamentarną, żeby zapewnić rządowi spokój. Można tylko liczyć na to, że opozycja nie będzie atakować takiego rządu zanim będą efekty jego działania, których on *większością* parlamentarną dokonał. Marcinkiewicz ma rząd mniejszościowy bo PiS tak chciał! Jego cyrk jego małpy dolegapit napisał: > koracz powiem ci szczerze, że to 100 spokojnych dni dla każdego nowego rządu to > > był dobry zwyczaj który się ukształtował w III RP, bo jakiekolwiek byłby wybór > społeczeństwa przy urnach, to przynajmniej na początku trzeba dać wiarę że to > był dobry wybór i nowy rząd należy obdażyć zaufaniem, przynajmniej na te > tradycyjne 100 dni, > przykro mi to stwierdzić ale media zupełnie zdeptały ten dobry zwyczaj po > ostatnich wyborach, Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kim jest Jarek ze rozdaje karty??!! 18.01.06, 14:12 premier_pacynka napisał: > Co innego mowi on co innego Premier > Panstwa! Moze w koncu zakoncza ten kabaret oszolomy z piss?? Kto jest teraz > glownym ciagnacym za sznurki ta marionetke marcinkiewicza! Jak to kto?! Ten, co zawsze! Wogóle nie rozumiem Twego oburzonego zdziwienia; czyżbyś dopiero teraz zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_kocoor Schizofrenia 18.01.06, 13:31 Powoli przestaję orientować się w kolejnych woltach kaczenfuhrerów. Przestaje tez wierzyc w kolejne deklaracje dotyczące stabilizacji, prawdopodobnie to kolena zagrywka Pana Jarosława w stylu "24 godzin na wyciszenie" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Schizofrenia 18.01.06, 13:33 Kazik jest chory psychicznie!!: Co pański rząd zrobi aby osłabić złotówkę? Będziemy silniejsi od złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Schizofrenia 18.01.06, 14:11 Sa silniejsi od zlotowki. Dalbym 1,20 zeby sie odp...ili od rzadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Schizofrenia 18.01.06, 14:20 piwi77 napisał: > Sa silniejsi od zlotowki. Dalbym 1,20 zeby sie odp...ili od rzadzenia. A ja 2,50! Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: Schizofrenia 18.01.06, 14:29 zaszaleje, dorzuce do tego jeszcze 5zl :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Skapcy!!!!!!! 18.01.06, 17:25 grabje napisał: > Daje 99 To ja 129, a co? Więcej dziś nie mogę, na jutro mogę dwie bańki obiecać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:33 Może ktoś wyłożyć jasno jak krowie na rowie, o co tu k... chodzi? Mam prawo wiedzieć. Najpierw wszystko się robi aby doprowadzić do wyborów, teraz jakiś pomysł na stabilizację? Jako pracodawca (pośrednio te trutnie biorą kasę z moich i Waszch, internauci podatków) oczekuję wyjaśnień - dlaczego zamiast pracować, ściemnia się i prowadzi jakieś gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:36 mam nadzieję, że przynajmniej kaczki wiedzą o co im chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:34 Opozycja powinna zaiesic swoja dzialnosc, aby kaczki mogly rzadzic. Ja widze lepsze rozwiazanie opozycja powinna zawiesic mezow stawu na najbizszych latarniach pod sejmem. Odpowiedz Link Zgłoś
jodlo ale kot wymyślił.... 18.01.06, 13:35 wy nam wszystko, a my wam, o! takiego wała... Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:36 Kilka słów o Dulszczyźnie Gdy na zdjęciu publicznym w pobliżu Pani Prezydentowej Jolanty Kwaśniewskiej uwieczniono byłego biznesmena, a obecnie podejrzanego Dochnala, to rozpętano ogólnopolską aferę mającą skompromitować rodzinę Prezydenta RP. Gdy czołowy aktywista Prawa i Sprawiedliwości, minister i wicepremier Ludwik Dorn zgłębia potajemnie w zaciszu domowym polską seksrekordzistkę jako 760 klient, to sprawa jest tylko „żenująca” albo „niepoważna”. Jaką gigantyczną porcję hipokryzji reprezentuje Ludwik Dorn! I czy tylko on? Inne media niż „NIE”, nagłaśniające dużo mniejsze sensacje, nabrały wody w usta! A może już zaczęła działać cenzura reżimowa? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:40 Nigdy zbytnio nie ceniłem Wałęsy, przynajmniej za część jego mniej chlubnuych dokonań ale w jednym mial rację: kaczory w mąceniu są nie do zastąpienia. A poza tym jaki dureń zgodzi się podpisać pod poronionymi pomysłami PIS w imię czasowej gody? A co potem? Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:49 albacior Wałęsa powiedział o Kaczyńskich cyt. "oni są niezastąpieni w walce, natomisat nie potrafią budować", jak już powołujesz się na jakiś cytat lub słowa to postaraj się być bardziej rzetelny w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:58 Pokornie proszę o wybaczenie: oni tylko nie potrafią budować, czyli innymi słowy nie nadają się do tworzenia jakiegokolwiek stabilnego układu. Racja, są niezastąpieni w walce: z Dornem w kamasze i do walki. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:04 To z kim sypia sobie pan Dorn to jest prywatna sprawa pana Dorna, Nie ma znaczenia czy Jest to Panna Marianna czy nawet Pan Dochnal :)W sprawie zdjecia nie chodziło o to kto kogo zna czy kto z kim sypia tylko kto skłamał zeznajac pod przysiegą. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:19 a Dorn to nie przysięgał....żonie i Bogu ? Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:32 to dorn ma zone?? Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 15:38 13 grudnia „Rzeczpospolita” opublikowała artykuł Andrzeja Stankiewicza „Twarze trzeciego bliźniaka” poświęcony wicepremierowi Ludwikowi Dornowi. Oto fragment: W furię wpada (Dorn – przyp. A.R.) dopiero, gdy pytamy go o doniesienia tygodnika „Nie”, który zarzucił mu rozpoczęty na internetowym czacie romans z gwiazdą porno, seksualną rekordzistką świata Pauliną Kaczanow, znaną pod zaczerpniętym ze świata polityki pseudonimem Marianna Rokita. Przekonujemy Dorna, że powinien odnieść się do zarzutów „Nie”, bo jest osobą publiczną, jednym z najważniejszych urzędników państwowych. Bez rezultatu. Wyrzuca dziennikarzy „Rzeczpospolitej” z gabinetu. Redaktor Stankiewicz powinien wiedzieć, że dżentelmeni o damach swojego serca woleliby czatować w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 15:59 Tak klikacie bez sensu od miesięcy. Lepiej zasłać PiS i Klub PiS i wszystkich PiS-posłów, Waszymi opiniami. Piszcie im co o nich myślicie!!! Dziś na Forum to nawet wierszowców i prowoków brak. LUDZIE - zwolennik PiS tego nie czyta, a jeśli czyta to nie rozumie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Sluszna uwaga :/ n/t 18.01.06, 17:15 Jednak paru na for jest!!!!!!! Ale coś w mało bojowym nastawieniu!!!:) Jarek dziś ich zamurował????????????;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Miller przy J Kaczynskim - to betka! 18.01.06, 13:37 Macie Wasz PiS! Z ptetensjami do radia Maryja! Nie jestem zwolennikiem PO ani SLD ani zadnej innej Partyjki! Chce tylko normalnosci! Myslalem , ze poprzednia ekipa to komuna ! Nie - to jest poprostu POLSKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Obaj z jednej dobrej szkoły NKWD 18.01.06, 13:49 sposób myślenia podobny, argumentacja również, pazerność na władzę taka sama... Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: Obaj z jednej dobrej szkoły NKWD 18.01.06, 14:56 A jakieś konkretne dowody, poza wytworami chorych umysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 PiS manipulacji uczył się od Jaruzela 18.01.06, 13:37 Pamiętacie : dajcie nam 100 spokojnych dni, a uzdrowimy wszystko wokół- tak mówił jaruze przygotowując stan wojenny. Kaczyński gra na zwłokę, chce umocnić PiS, a pózniej wystrychnąć wszystkich na dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:37 mat25 napisał: > Jasne! Przyjmijcie bez gadania nasze ustawy albo zrobimy wybory. I mało tego: mordy w kubeł, a jeśli się odezwiecie, to tylko, żeby nas pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: To chyba kpiny 18.01.06, 13:38 Niestety PiS do rządzenia potrzebuje wrogów i walki !!!!! Oni inaczej nie potrafią. Kaczyńscy są stworzeni do walki a nie do pracy. Wszędzie widzą spiski i szukają wroga bo w tym czuja sie najlepiej. Zresztą zwolennicy PiSu w większości ulegają tej psychozie - szkoda. A poparło ich tylko troche ponad 3mln ludzi a zachowują się jakby to było ze 20. :( Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: To chyba kpiny 18.01.06, 13:56 nyyankee trochę masz racji w tym co piszesz, że Kaczyńscy do rządzenia potrzebują wrogów i walki, bo tak jak powiedział o niech Wałęsa "niezastapieni w walce, ale nie potrafią budować", czy zwolennicy PiSu ulegają tej psychozie, myślę, że tak samo jak zwolennicy PO ulegają psychozie pogardy dla wszystkich inaczej myślących (często sprowadzonej do wulgarnych wyzwisk, o czym można się przekonać czytając niektóre posty pod tym artykułem), zanim ocenimy innych przyjrzyjmy sie w lustrze i oceńmy uczciwie samych siebie: co się tyczy w dużym stopniu zwolenników PO ale takze i PiS Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke stabilizacja kaczki 18.01.06, 13:38 Kaczyńscy boją się nowych wyborów bo wiedzą że tym razem powstałaby w najlepszym wypadku twarda opozycja która mogłaby mieć wpływ na rządzenie. W tej chwili jedynym celem PiSu jest utrzymanie władzy którą arogancko zawłaszczyli. SzambO wystawi człowieka bez wyroku, którym będzie oczywiście sterował Lepper, PSL dostanie jakiś ochłap i na jakiś czas wystarczy. Lewica wróci do władzy z hasłem "przywróćmy normalność". Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Psychiatra 18.01.06, 13:39 Staje sie jasne, ze kaczki powinny raczej szukac pomocy psychiatrycznej niz rzadzic panstwem. A propos, gdzie jest Maciarewicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Psychiatra 18.01.06, 13:40 Nie slyszales zlotoustego expose premiera? "Nas nie moze byc stac, zeby nas bylo nie stac". Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: premier marcinkiewicz pilnie słucha 18.01.06, 13:43 na koniec kot jarka powiedział, że premier nic nie wiedział o terminie koniec stycznia. ciekawe co na to pan premier. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: premier marcinkiewicz pilnie słucha 18.01.06, 14:26 holyboy_666 napisał: > na koniec kot jarka powiedział, że premier nic nie wiedział o terminie koniec > stycznia. ciekawe co na to pan premier. Pójdzie pogadać z psem. Własnym albo sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: premier marcinkiewicz pilnie słucha 18.01.06, 14:28 koloratura1 napisała: > holyboy_666 napisał: > > > na koniec kot jarka powiedział, że premier nic nie wiedział o terminie ko > niec > > stycznia. ciekawe co na to pan premier. > > Pójdzie pogadać z psem. Własnym albo sąsiada. Zapytaj Szajsmana od wanny ON WIE Marinetkiewicz nie musi - człowiek czasowo wynajęty Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Psychiatra 18.01.06, 14:23 goldilock napisała: > Staje sie jasne, ze kaczki powinny raczej szukac pomocy psychiatrycznej niz > rzadzic panstwem. A propos, gdzie jest Maciarewicz ? Pojechał do Egiptu po nowego kota. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Kaczyński miesza dalej 18.01.06, 13:39 Odkąd Kaczyńscy są przy władzy w kraju panuje permanentna rozpierduwa i polityczny chaos. Ostatni pomysł cwaniaka Jarosława pokazuje, że albo nie jest całkiem pewien poparcia narodu i wyborczego sukcesu albo chce wrobić inne partie i obarczyć je winą za wybory. Ten typ i jego brat przydupas jest już wkurw iający. Na dłuzszą metę, Polska sromotnie straci na rządach Kaczorów. Trzeba ich odsunąć od władzy zanim nie przejmą kontroli nad wszystkim i nie skroją nam nowej konstytucji. Jak do tego dojdzie, zmienić się coś da tylko przez przewrót wojskowy. xabc Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Kaczyński miesza dalej 18.01.06, 13:44 "kolega" to tak sam od siebie czy za pieniądze takie głodne kawałki klepie? Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Od kogo ? 18.01.06, 13:56 A ty z własnej glowy twoje insynuacje bierzesz, czy z kuchni politycznej i zwyczajów braci K. ? Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Kaczyński miesza dalej 18.01.06, 14:06 xabc ciekawy jestem czy moderator? wykasuje twój post bo napisałeś: > Ten typ i jego brat przydupas jest już wkurw iający. obrazając w ten sposób prezydenta RP, którego można nie lubić, ale kultura wymaga by osobę która została wybrana na ten urząd przez naród traktowac z szacunkiem, zreszta szacunek należy się każdemu człowiekowi bez względu na jego poglady, a tego prostego faktu chyba niejesteś w stanie zrozumieć, więc mam dla ciebie radę Marka Twaina, który powiedział "jak jest się głupcem lepiej się nieodzywać, niż się odezwać i rozwieść wszelkie wątpliwości", Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Kaczyński miesza dalej 18.01.06, 14:07 oczywiście "nie rozwieść" tyko "rozwiać" my mistake Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Jak widać 19.01.06, 10:02 moderator nie usunął mojego postu. Przykro mi, że moje uwagi zraniły twoje PiS-owskie podbrzusze, ale nic na to nie poradzę. Wyczyny braci K. są naprawdę denerwujące. Nie tylko dla mnie. A na szacunek trzeba sobie najpierw zasłużyć. To nie jest tak, że należy się on automatycznie, bez względu na poglądy. Przecież właśnie poglądy polityków dotykają nas wyborców bezpośrednio. Nie można mieć do szacunku do polityka, który działa na szkodę narodu. Twoje cytaty z literatury dedykuj raczej braciom K. xabc Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Kaczyński miesza dalej 18.01.06, 14:40 Premier Kazik ma tak "głębokie" przemyślenia, że trzeba mocno wysilić intelekt, zeby się w tym połapać np. "to nie jest jeszcze dobry budżet, ale idzie w dobrym kierunku" jakby budżet miał nogi do chodzenia i głowę, która go w dobrym kierunku prowadzi. Naprawa Państwa wg PiS to: 1. obsadzenie swoimi wszystkich najważniejszych resortów (głównie siłowych i mediów) 2. Dla swoich co się nie załapali na p. 1 stworzyć instytucje typu CBA, komisja prawdy i sprawiedliwości (Boże coż za przerażajaąca nazwa) lub komisja nadzorująca banki i firmy ubezpieczycielskie 3. Wstawienie na premiera Kazika, dając mu przyzwolenie na gadanie faramazonów a tak poza tym całkowita zależność od prezia 4. ściemnianie, ze chce się jakiejś koalicji a tak naprawdę gra na czas, najdłużej lawirować jak tylko można. Wg Kurskiego ludzie to kupią, tylko co to za ludzi te ciemniaki co to biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:40 Buta odwrotnie proporcjonalna do wzrostu. I możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:48 uu1 napisała: > Buta odwrotnie proporcjonalna do wzrostu. I możliwości. Dlaczego buta? W polityce podobnie, jak w szachach, polityka tez wymaga myślenia i umiejętności przewidywania. Co w tym zlego? A tak przy okazji - czy Ty aby nie masz kompleksow na punkcie swojego wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:51 > A tak przy okazji - czy Ty aby nie masz kompleksow na punkcie swojego wzrostu? Oczywiście, że mam. Nie lubię patrzeć na ludzi z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:59 uu1 napisała: > Oczywiście, że mam. Nie lubię patrzeć na ludzi z góry. I wszystko jasne. Zakompleksiona. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:03 Zostaniesz moim idolem. A przy okazji - często wygrywasz w Toto Lotka? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:14 uu1 napisała: > Zostaniesz moim idolem. A przy okazji - często wygrywasz w Toto Lotka? Nie jest mi na reke - no ale nie moge tez zabronic. Ale jesli wygrane w totka maja decydowac o zostaniu Twoim idolem, to jestem uratowany! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:26 > A przy okazji - często wygrywasz w Toto Lotka? To było pytanie pomocnicze. Chciałem uzyskać niezależne potwierdzenie ciekawego zjawiska, że po prostu wszystko wiesz. Idolem zostaniesz ponieważ ludzie poruszający się w dzisiejszym świecie mają wiele wątpliwości. Ty nie. To rzuca na kolana i przekonuje mnie, że tacy też są potrzebni. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:35 uu1 napisał: > To było pytanie pomocnicze. Chciałem uzyskać niezależne potwierdzenie ciekawego > zjawiska, że po prostu wszystko wiesz. Przepraszam, ze zawiodlem :-( > Idolem zostaniesz ponieważ ludzie poruszający się w dzisiejszym świecie mają > wiele wątpliwości. Ty nie. O, to Ty wiesz cos, czego ja nie wiem! Dobry jestes! > To rzuca na kolana i przekonuje mnie, że tacy też są potrzebni. :-) Jeszcze raz przepraszam za zawod. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:38 czat-man napisał: > > Dlaczego buta? > W polityce podobnie, jak w szachach, polityka tez wymaga myślenia i > umiejętnośc przewidywania. > Co w tym zlego? Ano to, że gracz w szachy robi to we własnym imieniu i na własny rachunek. Efekty nie mają żanego znaczenia dla ogółu. W polityce, i to na tak wysokim szczeblu, gracz rzuca na szalę dobro państwa. > A tak przy okazji - czy Ty aby nie masz kompleksow na punkcie swojego wzrostu? Nie mam, bo mieć nie mogę: jestem kobietą, liczę 172 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 14:44 koloratura1 napisała: (...) Sorki! Moj poprzedni post byl odpowiedzia do uu1, przy tym nawiazanie do jeszcze innego postu o szachach - stad chyba male nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_zewsi Re: J.Kaczyński proponuje plan stabilizacyjny na 18.01.06, 13:41 nie jestem zwolennikiem Kaczynskich, ale podoba mi sie to, co napisaliscie( a moze to wy tylko tak dobrze piszecie..).Podoba mi sie konsekwencja wobec SLD- zadnych rozmow z nimi.. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: słucham wlasnie konferencji 18.01.06, 13:41 totalny bełkot nie wiem czy sie śmiac czy plakać Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Kim jest Jaroslaw K.??! Facet rzadzi krajem szara 18.01.06, 13:43 eminencja wladzy! Przed czym ten plan ma ratowac?? Przed Kaczkami?:) Przed Kaczkami nic nas juz nie uratuje! Odpowiedz Link Zgłoś
obalmykaczyzm Kaczory! Najpierw umyc lapy bo brudne!!!!!!!!!!!!! 18.01.06, 13:44 Odpowiedz Link Zgłoś
rofor Re: Kaczory! Najpierw umyc lapy bo brudne!!!!!!!! 18.01.06, 14:16 Kaczory to ćwoki i awanturnicy - ale używają sobie dopiero teraz, bo wcześniej wszyscy ich kurdupli z piaskownicy przepędzali... Odpowiedz Link Zgłoś
andrew450 Re:Kaczyńskim nie można wierzyć 18.01.06, 13:45 Niestety ale obłuda Kaczyńskich sięgnęła zenitu, należy odsunąć ich od włądzy Odpowiedz Link Zgłoś