margala 19.01.06, 08:29 jedynie pkt 3 budzi moje zastrzeżenia. dziwię sie, że PO nie chce poprzeć ustaw zmierzających do naprawy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezapowiedziany Re: Załącznik 19.01.06, 10:24 co mi sie nie podoba? a) lustracja majatkowa: jak zdefiniowane jest pojecie rodziny? osoby tworzace jedno gospodarstwo domowe? czy ciocie i wujki tez? b) caly pkt 3. (likwidacja konkursow) c) ustawa o bezpieczenstwie - niby ok, ale czy do raportowania sie rzecz sprowadza? d)ochrona pracy. na razie PIP nie wykonuje swoich dotychczasowych zadan w sposob restrykcyjny. np sprawa Biedronki i lamania kodeksu pracy na przeciwko budynku PIP. PIP nie zadzialal, bo "nie bylo zgloszenia"!!!!! tu trzeba zmian zasad dzialania tej instytucji a nie zwiekszenia restrykcyjnosci e) sprawa warszawska - ustawa niby ok, ale pisana ewidentnie pod polityczna taktyke PiS. jesli mialaby zaczac obowiazywac od przyszlego roku, to OK. wszystko pozostale i tak zalezy od dokladnego zapisu tych ustaw (zeby nie bylo jak z "innymi roslinami" w ustawie o "biopaliwach" - prawo nie moze tworzyc korupcji, a u nas niestety to prawo jest jej zrodlem) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Załącznik 19.01.06, 10:57 margala napisał: > jedynie pkt 3 budzi moje zastrzeżenia. > > dziwię sie, że PO nie chce poprzeć ustaw zmierzających do naprawy państwa. PO jest tak nakręcona, że gdyby PiS zgłosił projekt wprowadzający podatek liniowy to też by zagłosowała przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Załącznik 19.01.06, 11:02 Odrzucanie propozycji PiS jako rzekomego 'dyktatu', 'ultimatum' jest niepoważne. Katalog 11 ustaw jest podstawą do dyskusji. Tak mówił poseł Kaczyński na wczorajszej konferencji prasowej, tak mówi dziś poseł Gosiewski w radiowej Trójce. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm 3 jest żałosna, pomysł CBA skompromitował się sam 19.01.06, 18:02 a raczej przez jego prezesa in spe Kamińskiego (czekam na sympatyczny proces i pomęczenie w sądzie pana posła). Zabawa ordynacją - bez komentarza. Miłość do Jurka :)) Odpowiedz Link Zgłoś