mlemanczyk 11 milionow <=> 20 milionow 01.02.06, 16:29 11 MILIONOW przeznaczono z budzetu na wydatki zwiazane z KATASTROFA W KATOWICACH, a tylko 20 MILIONOW przeznaczono na BUDOWE KOSCIOLA. Dlaczego WLADZA W TAK BEZCZELNY SPOSOB MARNOTRAWI nasze pieniadze??? Mam nadzieje, ze kiedys za to odpowiedza przed trybunalem stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
normalkk Po co nam kolejny hangar? 01.02.06, 16:50 Brawo Panowie – Polska to tak bogaty kraj, że stać nas na oddanie 20 mln złotych na budowę jakiegoś kościelnego hangaru!!!!!!!! Mogliście wszystkie pieniądze oddać kościołowi, a my przywdziejemy się w wory pokutne i posypiemy popiołem, po co nam cos więcej? Księża w tym czasie będą lepiej wiedzieli jak wykorzystać nasze pieniądze.... Odpowiedz Link Zgłoś
shavaa Re: Po co nam kolejny hangar? 01.02.06, 17:28 właśnie, właśnie... polikwidujmy jeszcze sądy - bo nie daj Boże spróbują być niezależne... Odpowiedz Link Zgłoś
graczysko Ja naprawdę mam dość. 01.02.06, 17:36 Protestuję z całego serca przeciwko przeznaczeniu 20 000 000 zł (200 000 000 000 starych złotych) na budynek, który będzie kosztował więcej niż bilion starych złotych!!! Not in my name. Wyjeżdzam z tego kraju zaraz po studiach!!! I jeszcze słówko z Pisma Świętego dla wojujących katolików: "Bóg, który stworzył świat i wszystko, co w nim istnieje, On, który jest panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach ręką zbudowanych i nie odbiera posługi z rąk ludzkich, jak gdyby czegoś potrzebował, bo sam daje wszystkim życie i tchnienie, i wszystko" - Dzieje Apostolskie, rozdział 17, werset 24. Przekład: Biblia Tysiąclecia, wydanie piąte Odpowiedz Link Zgłoś
jolastrzala Re: Ja naprawdę mam dość. 01.02.06, 18:00 CO SIE DZIEJE czym gorzej na dole ludziom tym lepiej na gorze WLADZY Swieckiej i Koscielnej. Paranoja, trzeba sie rozliczyc z zebranych pieniedzy!!!! Chyba wracamy do Sredniowiecza: "Modl sie i pracuj...nie masz pieniedzy, jestes biedny umieraj" Dosc takiego rzadzenia i dzielenia. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Senat głosuje nad budżetem 01.02.06, 18:02 A cóż to za senatorowie z tego PiS. Wystarczy przestudiować ich życiorysy. Polecam szczególnie życiorys nijakiego Sauka. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Senat głosuje nad budżetem 01.02.06, 18:37 mamy już na każdym osiedlu kosciół, jeszcze będziemy budować. Odpowiedz Link Zgłoś
4752434g Na kośćioły to pieniądze są, 01.02.06, 18:42 niech no tylko Bóg się dowie co te klechy wyprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Na kośćioły to pieniądze są, 01.02.06, 18:45 on wie !!ale on z nimi niema nic wspolnego !!! bo co na przyklad wspolnego ma pacyfista Jezus z pelnym nienawisci Rydzolem???? Odpowiedz Link Zgłoś
opt BUDŻET DLA PiS i KOŚCIOŁA,A DLA MOHEROWYCH 01.02.06, 19:32 i NIEMOCHEROWYCH g....- przysłowiowa figa z makiem Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny 20 mln na katolicki disneyland 01.02.06, 19:33 ...i to jest "cywilizowany" kraj, rece opadaja. Kiedys sie klechy doigraja. Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Re: Senat głosuje nad budżetem 01.02.06, 20:04 czarne darmozjady zaczynają chichotać, śmiejąc się z frajerów którzy chcieli PiSS u władzy. IV rzeszpospolita nastała, kasy nie ma i nie będzie*. (*) nie dotyczy kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: Senat głosuje nad budżetem 01.02.06, 21:10 Ten bek i lament zatroskanych o Polskę wprawia mnie w humor wręcz doskonały... Piszcie więcej o tych krzywdach wyrządzonych Polakom przez PiS...i o ich przekrętach...i o największym że wygrali wybory niezgodnie z sondażami... Ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk PISIORY DAŁY NAM SYGNAŁ, ŻE MAJĄ NAS W... 01.02.06, 21:50 Na ratownictwo 70 mln... Za takie pieniądze można przez pół roku utrzymać jedną powiatową stację pogotowia ratunkowego... Oto pisiorkowa Polska solidarna. Ta solidarność zastrzeżona jest wyłącznie dla samych pisiorków. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Czas na obywatelskie nieposłuszeństwo 01.02.06, 21:53 Już czas! - albo my ich, albo oni nas. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Czas na obywatelskie nieposłuszeństwo 01.02.06, 22:28 sumienie.lk napisał: >- albo my ich, albo oni nas. Narazie to oni nas i to porzadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Senat głosuje nad budżetem 01.02.06, 22:31 Państwo płaci za budowę kościoła? A cóż to za perwersja kaczofaszyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_gotwald Re: Senat głosuje nad budżetem 01.02.06, 22:41 Kim są ludzie, mianujący się parlamentarzystami, którzy de facto - działają na szkodę państwa?! Jak można wyasygnować (w kraju o co prawda dominującej, ale nie jedynej! religii) taką sumę pieniędzy na budowę kościoła?! Czyżbyśmy wracali do średniowiecza i płacili z NASZYCH podatków świętopietrze?! Może ktoś powinien zareagować?!!! Czy boimy się już reagować...? Walczono niedawno o demorkację i poszanowanie praw... A wróciliśmy do czasów, kiedy mniejszości są nieszanowane, a ich prawa łamane; kiedy Kościół narzuca swoje prawa, dzięki poparciu polityków; kiedy najistotniejsza jest prywata, a nie dobro obywatela. A tak w ogóle, to sprawdza się powiedzonko, że "Polak sobie to przysłowie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzie głupi!" Odpowiedz Link Zgłoś
aby Policzek od PiSu dla Górnego Śląska 02.02.06, 00:31 Poprawka przyznająca środki na rozpoczęcie likwidacji toksycznych hałd po Zakładach Chemicznych w Tarnowskich Górach (sprawa niezwykle pilna ze względu na zagrożenie dla zdrowia tysięcy ludzi) przeszła w Sejmie głosami PO, Samoobrony i SLD. Posłowie PiSu głosowali przeciw. Teraz opanowany przez PiS Senat zabrał z proponowanej kwoty 1 milion - na megakościół w Warszawie! To policzek dla Górnego Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś