el_p 06.02.06, 17:51 Jako dyskryminowana mniejszosc chce zasiadac w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listawildsteina Polacy nie chcą palaczy w miejscach publicznych 06.02.06, 17:52 kto na gazeta.pl wymyśla takie niemądre sondy, jak ta z tym przystankiem autobusowym? Albo komuś brakuje logicznego myślenia, albo ktoś (autor tej sondy) na siłę chce być śmieszny i mu to nie bardzo wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
waterbomb Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 17:55 Popieram, sonda jest beznadziejna. Spodziewalem się sondy z pytaniem w stylu: Czy popierasz zakaz palenia w miejscach publicznych? A nie takie badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa beznadziejna sonda. 100% dziennikarzy to palacze? 06.02.06, 18:32 tylko truciciele mogli wpasc na pomysl dezawuowania takiego pomyslu. w kazdym lokalu gastronomicznym oraz srodkach transportu itp. powinien byc zakaz palenia. z zasady wszedzie poza WYDZIELONYMI WPROST miejscami. btw, sami palacze wola jezdzic pociagami w wagonach dla niepalacych popalac sobie na zewnatrz a potem siedziec w neizadymionym miejscu, gdzie im ubranie nie zasmierdnie. ale nawet jak wracaja po wypaleniu to i tak przeciez oddech maja tragiczny... P.S. omijam knajpy, gdzie jest dozwolone palenie badz nie ma dobrej klimy i wydzielonych miejsc dla palaczy/niepalacych Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: beznadziejna sonda. 100% dziennikarzy to pala 06.02.06, 18:33 NA POCHYBEL!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liberalizm.pl --------------------------------- ----------------- 06.02.06, 19:19 wydaje mi się, że sondaże telefoniczne już udowoniły, że są do niczego. teraz mamy kolejny tego przykład. ja nie cierpię palaczy, którzy chodzą po chodnikach albo stoją na przystanku i kopcą, a ja muszę wąchać ten ich smród. ale w mojej ocenie palących jest więcej niż 25% i żadnemu nie przychodi do głowy żeby nawet pójść sobie zasmrodzić dyskretniej, w nieco bardziej ustronne miejsce niż chodnik czy przystanek. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: --------------------------------- ----------- 06.02.06, 19:21 sam zes jest doniczego jarac powinno wolno byc wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: --------------------------------- ---------- 06.02.06, 19:51 tak? dlaczego mam wdychać twoje smrody, co? ciężko się od przystanku odsunąć parę metrów i jarać tak, aby inni nie wdychali? twoje szlugi=twój problem. twój, jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: --------------------------------- --------- 06.02.06, 23:17 ja nie jaram na przystanku a to czy ktos tam jara to zalezy od jego kultury i tyle a nie od ustawy bo to gupota Odpowiedz Link Zgłoś
mandig Re: beznadziejna sonda. 100% dziennikarzy to pala 06.02.06, 19:06 omijaj dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Nietrafne! 06.02.06, 18:39 nietrafna i nierzetelna jest ta sonda NA POCHYBEL!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 21:52 To jest sonda dla inteligentnych. Jest doskonała. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 17:56 jestem za. mieszkalem we wloszech, gdzie jest taki zakaz i choc sam czasem pale chcialbym zeby podobnie bylo u nas. mozna wysc spokojnie do pubu i nie marwic sie ze po wyjsciu czlowiek bedzie smierdzial jak popielniczka. nie ma palenia naprzystankach i w restauracjach. a jak ktos koniecznie musi zapalic to na moment wychodzi przed klub - tam sa ustawione popielniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 18:33 gupi jestes przed klubem ulica to tez miejsce publiczne:P Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 17:59 Owszem taki zakaz powinien być. O ile jeszcze w lokalu mogę zrozumieć, że ludzie przy piwie palą, to do szału doprowadza mnie, kiedy stoję na przystanku, a jakiś pajac puszcza w moją stronę kłęby cuchnącego i rakotwórczego dymu. Czy Ci ludzie naprawde nie rozumieją, że jak palą to od nich niemiłosiernie cuchnie, a nie każdy człowiek lubi przebywać w smrodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 18:11 Zawsze mozesz stac na innym przystanku. A tak na powaznie, nie powinno sie palic w miejscach publicznych tylko jest jeden maly problem, co zrobic z palaczami? Na sile oduczac ich palic czy jak? Jest jeszcze jedna strona tego medalu. Czesto obserwuje takie oto scenk: Biurowiec 30 pieter zakaz palenia w srodku,przed budynkiem na okroglo pelno pracownikow ktorzy wyszli na "dymka". Przecierz to powoduje straty niechby mieli palarne na kazdym pietrze. A od maja w mojej pieknej prowincji [Quebec] wchodzi calkowity zakaz palenia w miejscach publicznych wliczajac w to wszystkie knajpy. Jakos nie wyobrazam sobie zeby np: w dzien sw. Patryka ten zakaz byl przestrzegany Odpowiedz Link Zgłoś
catrinceoir Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 07.02.06, 00:06 jakos w Irlandii przestrzegaja tego zakazu, a tam obchody patrykowe niewatpliwie sa bardziej huczne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich [...] 06.02.06, 18:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista zaledwie?!? 06.02.06, 18:06 "zaledwie 25 procent Polaków pali papierosy" To przecież strasznie dużo... W dodatky typowe dziennikarstwo GW. 25% całego społeczeństwa - licząc noworodki? Czy też 25% dorosłych? Bo w blisko 10 milionów palaczy trochę trudno uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: zaledwie?!? 06.02.06, 18:14 wczoraj czytałem że 45% dorosłych mężczyzn pali w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: zaledwie?!? 06.02.06, 21:34 No właśnie też o tym samym pomyślałam! W Polsce naprawdę bardzo dużo osób pali w porównaniu z zachodem, gdy byłam w USA to palacze naprawdę nie mieli lekko gdy chcieli zapalic i każdy dziwił się: "to ty palisz? Rzuc to świństwo!" Bardzo mi się to podobało, niestety u nas zawsze musi byc na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: zaledwie?!? 06.02.06, 23:25 no tak nie mat jak w hameryce tam jes piknie:P Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: zaledwie?!? 07.02.06, 00:52 chyba żartujesz? my jestesmy Europejczykami a nie mieszkańcami Ameryki więc "zawsze na odwrót" to mogłabyś rozsądnie napisac po pobycie w Wlk. Brytanii albo Francji (gdzie kopcą po...europejsku) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe hm 06.02.06, 18:13 Z badań Pentora wynika też, że zaledwie 25 procent Polaków pali papierosy. Szkoda że nie odjęli Polaków w wieku 0-powiedzmy 11 lat zanim ten procent policzyli Odpowiedz Link Zgłoś
anna.woch Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 18:24 Ja i moja koleżanka za to że sprzeciwiałyśmy się paleniu papierosów przez"wpływową płacówkę" w pomieszczeniu biurowym w którym razem pracowałyśmy na pewnej Akademii zmuszone zostałyśmy do odejścia z pracy. Palacze palący i tak nie podporządkują sie żadnej ustawie.Podobnie zresztą jak właściciele biegających czworonogów w miejscach publicznych - bez smyczy i kagańca. Kto te ustawy u nas egzekwuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 18:32 anna.woch napisała: > Ja i moja koleżanka za to że sprzeciwiałyśmy się paleniu papierosów > przez"wpływową płacówkę" w pomieszczeniu biurowym w którym razem pracowałyśmy n > a > pewnej Akademii zmuszone zostałyśmy do odejścia z pracy. Palacze palący i tak > nie podporządkują sie żadnej ustawie.Podobnie zresztą jak właściciele > biegających czworonogów w miejscach publicznych - bez smyczy i kagańca. Kto te > ustawy u nas egzekwuje??? Te i nie tylko te ustawy bedzie egzekwowac odnowiona policja, straz miejska, wywiad i kondrwywiad rowniez. Tylko trzeba troche zaczekac. W tej chwili sluzby te sa w trakcie "przebudowy" i czyszczenia sie z elementow nieporzadanych. Mysle jednak ze po pielgrzymce tych sluzb do Czestochowy wszystko juz bedzie w porzadku. Palacze drzyjcie nie znacie dnia ani godziny kiedy dzielny policjant wraz ze straznikiem miejskim dopadnie was z papierosem w ustach w miejscu niedozwolonym i wlepi wam mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 18:34 A pies musi pobiegac a człowiek sobie zapalic! NA POCHYBEL!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 18:29 Świnstwo cza jarac na polu jak ide np. z psem to co jarac nie będe mógł!!!!! Ci którzy chcą tego zakazac to wieprze i co bedom sie mieli o co polisjanci i inni straznicy przyczepic i za co mandat dac NA POCHYBEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 19:55 aleś ty głupi Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 07.02.06, 02:45 co sie lamiesz zajarac nie zajarasz, co ci wyjdzie nawet na zdrowie ale poszczekac jak teraz dalej bedziesz mogl. fajnie, ze mamy demokracje w IVRP nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersowali 06.02.06, 18:45 ale i tak wiekszosc ma zawsze racje i ostatecznie zakaz wprowadzono. i jest super. nikt nie kopci, no chyba ze naprawde musi to idzie do beer garden * albo zwyczajnie na zewnatrz. * coraz wiecej pubow stara sie omijac przepisy, wiec na zapleczu knajpy stawia sie stolik z daszkiem - i jako ze jest na otwartej przestrzeni to do miejsc publicznych objetych zakazem nie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 06.02.06, 18:49 czyli co ulica, park itp to nie miejsca publiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 06.02.06, 19:04 wiesz, najwazniejsze zeby nie kopcic w zamknietych przestrzeniach. w parku czy na ulicy jest dobra wentylacja. w dobrze klimatyzowanych knajpach tez jest ok. mozesz siedziec 2 stoliki dalej i w ogole sie nie truc. ja sam palilem, kiedys mi inni palacy nie przeszkadzali. ale po 2 latach pobytu w IRl czuje sie ohydnie w pubach w ktorych sie kopci. nie dlatego ze juz wlasciwie nie pale. dlatego ze to SMIERDZI. co innego gdyby sie palilo normalny tyton, cygara czy cygaretki. taki dym PACHNIE. ale wiekszosc pali tanie gowno od ktorego jest nieznosny zapach - cale cialo, wlosy, ubrania, wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 06.02.06, 19:16 w pubach?? to jest to co mnie denerwuje bo tera to sie chodzi do klubuw, pubuw bog wie co jeszcze to sie nazywa kawiarnia, bar czy tam jakos inaczej wszystko po angielsku a czy niewidzicie jaki ten jezyk jest ubogi w poruwnaniu do naszego:0 no:P i tyla:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 06.02.06, 19:53 możesz mówić, że chodzisz do klubokawaiarni :) to wolny kraj, hehehehehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
anarchy23 Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 06.02.06, 22:14 a ja wole pojsc do coffee-shopu u zachodnich sasiadow naszych zachodnich sasiadow;-) tam mi nie tylko ze wolno palic, ale tez wolno mi palic co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 06.02.06, 23:23 powinno byc wolno jarac drzojnty takze wszendzie! Odpowiedz Link Zgłoś
anarchy23 Re: W IRL na poczatku troche sie ludzie bulwersow 07.02.06, 01:47 nie zgadzam sie. np. w sypialni niepalacej nalezy nie zadymiac jej mieszkania. wtedy sie robi kakauko albo wychodzi przed dom, daja patrolowi policji pociagnac, posmieje sie jak to kiedys bylo za ciemnoty-prochibicji, i spoko. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head [...] 06.02.06, 19:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 19:48 a co ma moda do palenia? niezłe kryterium - "modne". śmierdzi krawaciarstwem. ale problem dobrze byłoby rozwiązać. rzucam palenie od miesiąca po kilkunastu latach regularnego fajczenia. gdy ktoś pali na przystanku, lub idąc przede mną to wystawia mnie na ciężką próbę. cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a gdzies mam szkodliwość, to zwyczajnie smierdzi! 06.02.06, 20:09 i tyle wchodzi czlowiek do knajpy (nazywanej obecnie "klubem":-) i smrod dymu taki, ze zatyka... idzie sobie czlowiek do restauracji zjesc cos dobrego, powiedzmy za 100 zł i co? i smierdzi dymem... a jeszcze jakies buce jarają 3 metry obok! kicham na to, ze wyzdychacie na raka płuc... ale po prostu wiedzcie... dla niepalącego to gó.. zwyczajnie smierdzi... jak to gó.., nic w tym dziwnego:-) czasem az chcialoby sie umiec bąki na zawołanie puszczac, ot, w ramach rewanżu niepalący Odpowiedz Link Zgłoś
mahir dobrze wykształceni i studenci to 06.02.06, 20:14 sobie nawet nie mogą pozwolić na partę dobrych butów nie mówiąc o malborasach czy nawet bezfiltrowych:) poza tym, z tego co zdążyłem zaobserwować, jeżeli studenci mają kase to wydają je na inne uzywki:) Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 W Szwecji , Danii(?) i Norwegii... 06.02.06, 20:46 Nie wolno palic w miejscach publicznych i knajpach , pubach i restauracjach. W Finlandii jeszcze ma byc gorzej , chca wprowadzic zakaz palenia papierosow na balkonach , nawet wlasnym ( bo sasiad z balkonu z gory ma prawo do czystego powietrza).Moga palic w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 21:08 Jestem UCZULONA na dym papierosowy i czekam na prawdziwy, egzekwowany zakaz palenia w miejscach publicznych. Czekam na możliwość zjedzenia obiadu we włoskiej restauracji, która akurat jest mała, a właścicielom nie przychodzi do głowy inne rozwiązanie niż przywileje dla palaczy, czekam na możliwość powrotu z koncertu rockowego w małym klubie bez zatrucia dymem i czerwonej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_gun Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 21:33 Kochana wyprowadź się do Irlandii. Bez żalu. Palacz. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy_gun Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 21:31 Jeżeli Sejm zdelegalizuje tytoń i przestanie pobierać akcyzę od każdej paczki papierosów gotów jestem w tym samym dniu rzucić palenie. Ale dopóki nie skończą z tą hipokryzją, zezwalając i zabraniając będę palił w samym centrum przystanków i innych miejsc publicznych, wśród dzieciaków i staruszek chorych na astmę! A co!! Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 21:36 Jesteś palantem i tyle, tak jakby ci staruszkowie byli winni, że rząd jest niekonsekwentny. Chcesz się truc i miec żołte zęby, twój problem, ale reszta ludzi jest normalna, uszanuj to Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 23:12 Dobrze gada dac mu chleba!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 07.02.06, 02:49 na szczescie sejm nie zdelegalizuje takze nasrania ci na leb przez jakies ptactwo jak bedziesz jaral na tym przystanku. no to nie dosc, ze bedziesz smierdzial, to jeszcze twarzowo wygladal hiehie Odpowiedz Link Zgłoś
tomand2 ten sam problem gatunkowy i na tym poziomie to 06.02.06, 21:32 psy srające na trawniki i rąbnięci właściciele,któzy po nich nie sprzątają (najczęściej z petem w japie...) Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: ten sam problem gatunkowy i na tym poziomie t 06.02.06, 21:38 Nie sprzątają bo nie ma specjalnych koszy na odchody, które byc powinny! Kiedyś byłam świadkiem sytuacji gdy właścicielka psa podniosła jego kupkę z trawnika z zamiarem wrzucenia jej do kosza, co zobaczył przechodzący obok strażnik miejski i poradził jej, aby zostawiła to na trawniku bo się samo rozłoży - jest w tym trochę racji, może nie jest to estetyczne ale nikomu nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: ten sam problem gatunkowy i na tym poziomie t 06.02.06, 23:16 pies tez zyw i oddac stolec musi! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner1 Re:grupa reprezentatywna 06.02.06, 21:44 niepotrzebnie fatygowali 800 osób skoro opinię (wiążącą) wyda 460 osobowa grupa "reprezentantów" Odpowiedz Link Zgłoś
anarchy23 goopja modaa 06.02.06, 22:10 a bo to teraz moda z usa zeby byc przeciw paleniu....... zwiazki koncernow wyliczyly ze mniej zarabiaja na sprzedazy fajek niz kosztuja ich operacje (via kasy chorych). dlatego propaguja nowy "trend". Odpowiedz Link Zgłoś
karmine Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 22:16 A w mojej uczelni pali szatniarka i ubrania cuchną, ale nikt jej nie zwraca uwagi, kierownik działu też pali i kierownik kierownika. Zmiany nastąpią jak zmienią się kierownicy, ale na razie nie widać szans na te zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt TAK, wprowadzic tam bezwglednie zakaza palenia !! 06.02.06, 22:17 Jestem absolutnie ZA. Nie widzi powodów dla których palacze maj mie prawo w jakimkolwiek miejscu narazac mnie na smrod i szkodliwy wply papierowsow. Dlaczego orpcz tego ze mam placic ze swoich podatkow za (ich i niepalacych trutych przez nich) leczenie ??!! Cywilizowane kraje coraj liczniej wprowadzaja takie zasday. To jest wlasnie dbanie o wolnosc obywateli i prawo do zdrowego zyciea bez narazenia na trucizny spalane przez niektorych. A nie jakie tam marsze dla gejow czy inny zboczencow. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny_zdzich Re: TAK, wprowadzic tam bezwglednie zakaza paleni 06.02.06, 23:20 ja ci zakaze autem jezdzic bo one to dopiero spalajom i smierdzom, jestem wolny! niechce aut! Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Nikt Cie nie zmusza... 07.02.06, 00:39 ...do chodzenia tam gdize jest duze natezenie ruchu. Mozesz chodzic wkolo, przez parki lub inne zielone miejsca. Masz wybor. A czasem wychodzac z budynku przez jedyne wyjscie nieawaryjne zastaje palcy kopcacych przy drzwiach. I musze wachac tego smrodu. To samo dotycy przystankow. Przeciez nie bede czekal na autobus 100 m dalej. To palacz powinien sie oddalic jak pali. Odpowiedz Link Zgłoś
scandia PALACZE _ DEBILE 06.02.06, 22:58 Jak mnie to wkurza, ... grupa osób.. palacze... jak palą, swoje zdrowie nieszcza, mogliby uszanowac to ze inni nie maja zamiaru umrzec na raka pluc. Debilizm... szkoda słow Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: PALACZE _ DEBILE 06.02.06, 23:05 Bylam w duzym, nowoczesnym sanatorium w Ciechocinku, gdzie leczono chorych na serce. Palenie bylo zabronione, coz z tego? Palily panie recepcjonistki, palil szatniarz ... palilo sie w ubikacjach ... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: PALACZE _ DEBILE 06.02.06, 23:18 A co masz zamiar zyci wiecznie? W takim razie proponuje ci nie jesc bo to szkodzi, nie pic bo szkodzi nie uprawiac seksu bo szkodzi. Ludzie niepopadajmy w skrajnosci raka moze miec kazdy ten co pali i ten co nie pali. Czasami wydaje mi sie ze zapominamy o jednym. Na pewno umrzemy niezaleznie od tego czy bedziemy jesc trawe, czy schabowe. A troche przyjemnosci na tym padole lez chyba mozemy sobie podarowac. Zawsze mozna wydzielic miejsca dla palacyc. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: PALACZE _ DEBILE 06.02.06, 23:41 Generalnie też uwazam że powinny byc wydzielone miejsca dla palących. Jak ktoś chce sie truc to jego sprawa. Mnie palenie przeszkadza i nie byłbym w stanie spędzac 8 godzin w pracy w dymie. Badanie wydaje mi sie trochę naciągane: wyglada na to ze realizacja byłą słaba 800 osób ? taka sobie próba pewnie zakładano ok. 1000, jak dobierano osoby do badań?, nie jest powiedziane jakiej populacji dotyczyło (dorośli? polacy w wieku 15+? ) z tego co wiem to są jakieś inne badania dotyczące palenia i nie jest tak różowo - nadal sporo ludzi pali i to jest więciej niż 25%/ W dodatku różni się to w zależności od płci...No ale dziennikarz coś chce napisac a jużna rzetelnoś to sie nie wysila. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe _ DEBILE 07.02.06, 01:38 a ja bym prosił żeby jeździć co najmniej 2 osoby na samochód osobowy - bo spaliny śmierdzą i truja ludzi w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 23:33 A czy palacze mają prawo nie życzyć sobie Polaków w miejscach publicznych...? Co z równouprawnieniem...? Odpowiedz Link Zgłoś
dklepaczek Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 06.02.06, 23:42 Uwarzam że dorosły człowiek ma prawo do palenia papierosów tak samo jak właściciel restauracji lub baru ma prawo zakazć palenie w swojim lokalu. Mieszkam w miejscowosci gdzie palenie zostało zakazane i skutki tego prawa są ewidentne w barach i restauracjach w szczególnosci jeśli chodzi o małe lokale gdzie jest jeden własciciel. Te wszystki argumenty o smrodach czy zdrowiu nie biorą pod uwage podstawowe prawo indiwidualnej osoby. Papierosy nie są zakazane, większość ludzi pali przy alkocholu, i ostatecznie uwarzam że jest o wiele więcej pilncyh problemów na świecie niż facet z fajką na przystanku. Dajcie palaczą spokój...lub idzczie do lokalów dla niepalących (których jest coraz więcej tak i tak i to bez prawa tylko z wyboru właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek371 Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 07.02.06, 00:23 W zupełności się z Tobą zgadzam dklepaczek, to właściciel lokalu powinien decydować czy w jego pomieszczeniach wolno palić czy nie (niepalący niech poszukają odpowiadających im lokali lub niech sobie je sami otworzą), w biurach owszem, powinno być zakazane palenie a palaczom wydzielić osobne pomieszczenie dla palaczy, a jeśli ma być zakaz palenia na ulicy to również powinni zakazać poruszać się po ulicach prywatnymi samochodami bo trują bardziej niż papierosy, zawsze można jeździć rowerkiem (dla zdrowia) lub komunikacją miejską (jeden autobus wiozący 40 pasażerów truje dużo mniej niż 40 samochodów) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Polacy nie chcą palaczy w miejscach publiczny 07.02.06, 02:54 rownie dobrze mogle ci sie odlac do szklanki z piwem, bo nie chce mi sie isc do kibla i ani nie jest to prawnie zakazane ani mi ten smrod moczu wcale nie bedzie przeszkadzal. ba, powiem nawet, ze ladnie pachnie. a jak sie nie podoba, to se otworz lokal i mi tego zabron. byle na pismie, bo inaczej nie zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
clowley bzdura 07.02.06, 01:06 Skoro papierosy sprzedawane są legalnie w Polsce to dlaczego miało by się zakazywać ich palenia ???? Powinno się raczej mysleć o tworzeniu np w testauracjach osobnych pomieszczeń dla osób palacych i niepalących. ------------------------------------------------ "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: bzdura 07.02.06, 02:57 bo smierdza. czlowieku smierdzisz i juz tego nie czujesz, otworzylbym dla was rezerwat. przeszkadza mi kazda czynnosc w wyniku ktorej smierdze, to tak jak by komus zapszeproszeniem nasrac na ubranie. tez smierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: bzdura 07.02.06, 14:58 powinieneś się szybko zaopatrzyć w maskę gazową hahaha --------------------------------------------- "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych" Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś