Dodaj do ulubionych

Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realna

19.02.06, 11:17
To byly 2 dlugie rozmowy. Pierwsza z egzorcysta z Lichenia z pytaniem czy da rady wypedzic demony z Lepera i reszty Samej brony i druga z o.dyrechtorem czy wyspowiadal i odpuscil winy Giertychowi:DDD
Obserwuj wątek
    • brokowisko FORSA dla NAS - POLSKA dla WAS ! 19.02.06, 11:18
      Kogo poza zarabiajacymi na tym to interesuje? N I K O G O ! ! ! ! !
      ***Tylko tych co biora za to kase! Tylko kasa ich interesuje - bo maja
      niedobory!Sprzedaja POLSKE za pare zlotych! Latwo bylo krytykowac - a dzisiaj
      jeszcze wiecej stanowisk dla siebie , dla swoich i dla przytakiwaczy - dzieki
      ktorym moga istniec ! I to jest naga , okrutna prawda o politykach ( teraz
      sekty: PiS, SO, LPR)
      Lepiej zajac sie ptasia grypa lub mozliwoscia powodzi - bo Ci panowie tak na
      powaznie to jeszcze tego nie widza - tylko: wladza , stanowiska , pieniadze i
      bredzenie o komunie!***
      • sumienie.lk TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 12:09
        Oni są równie groźni dla Polski i Polaków jak dawniej komuna.
        • mukroko wszystkiemu winni warszawiacy !!! 19.02.06, 12:42
          gdyby oni szeryfa na prezydenta wawy nie wybral problemu z kaczorem wogole by
          nie bylo...
          • taziuta Re: Ja bym im odebrał obywatelstwo :-) 19.02.06, 12:48
            mukroko napisał:
            Re: wszystkiemu winni warszawiacy !!!
            > gdyby oni szeryfa na prezydenta wawy nie wybral problemu z kaczorem wogole by
            > nie bylo...
            • silesius.monachijski Re: Ja bym im odebrał obywatelstwo :-) 19.02.06, 14:46
              a dlaczego wogole ta Warszawa jest stolica? jak byl Krakow, to Polska sie w
              Europie i swiecie liczyla. A potem to juz same kleski i powstania. Ja chce
              Krakowa!

taziuta napisał:

> mukroko napisał:
              > Re: wszystkiemu winni warszawiacy !!!
              > > gdyby oni szeryfa na prezydenta wawy nie wybral problemu z kaczorem wogol
              > e by
              > > nie bylo...
              • ziuta38 Re: Ja bym im odebrał obywatelstwo :-) 19.02.06, 16:26
                Stolica Warszawa?
                Torun,tylko Torun.
                Splawic wladze Wisla do Torunia,a nie wydawac na
                autostrady ,samochody i diety.
                • henryk131 KACZA MANIA PRZESLADOWCZA 19.02.06, 21:44
            • isa.stern Re: Ja bym im odebrał obywatelstwo :-) 19.02.06, 17:18
              taziuta, a może klucze od miasta...;)))
          • clodeveus wszystkiemu winien Buzek a nie warszawiacy !!! 19.02.06, 15:37
            Gdyby nie mianował Kaczora na ministra sprawiedliwości - który podobnie jak
            Ziobro niewiele robił za to dużo mielił ozorem w telewizorze - o Kaczyńskich
            juz nikt by nie pamiętał. A ówczesne polepszenie pracy sądów i prokuratur to
            było odcinanie kuponów po Suchockiej - żaden minister sprawiedliwości nie
            wystarał się o tyle pieniędzy z budżetu dla sądów co Suchocka.
            • silesius.monachijski Re: wszystkiemu winien Buzek a nie warszawiacy !! 19.02.06, 15:41
              i zaden inny nie wydawal wczesniej - jako premier - instrukcji "o inwilgacji
              prawicy"

clodeveus napisał:

> Gdyby nie mianował Kaczora na ministra sprawiedliwości - który podobnie jak
              > Ziobro niewiele robił za to dużo mielił ozorem w telewizorze - o Kaczyńskich
              > juz nikt by nie pamiętał. A ówczesne polepszenie pracy sądów i prokuratur to
              > było odcinanie kuponów po Suchockiej - żaden minister sprawiedliwości nie
              > wystarał się o tyle pieniędzy z budżetu dla sądów co Suchocka.
              • puba Re: wszystkiemu winni wszyscy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.02.06, 19:14
                Buzek bo powołał Kaczora.
                Warszawiacy bo zachowują sie totalnie nieracjonalnie wybierając notorycznie
                ludzi spoza Warszawy na prezydentów miasta (swoją drogą w jakim innym miescie
                byłoby cos takiego do pomyślenia?? pseudoWarszawiacy (z szacunkiem dla
                Warszawiaków) na forach na słowa krytyki trąbią o kompleksach ludzi z innych
                miast a sami wybierają prezia z Trojmiasta:P)
                i społeczeństwo bo ono wybiera prezydenta;)
                i ta częsc społeczeństwa która nie wybiera bo nie chodzi na wybory
                i lwia częsć pozosałych bo chcieli głosować na mniejsze zło czyli nie kaczora a
                nieudacznika Tuska
                i mała grupka pozostałych którzy nie potrafią wstać z kanapy i się zbuntować
                i w koncu ja tez jestem winien bo wypisuje tu na forum zamiast isc i zrobic
                pikietę pod pałacem prezydenckim w proteście przeciwko dyktatorskim zapedom
                tych małych człowieczków.........

oto nasza wina.
        • taziuta Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 12:44
          Komuna kaczkom do pięt nie dorasta.
          Przyznać trzeba, że to niezwykłe osiągnięcie! :-)

sumienie.lk napisał:
          Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY

> Oni są równie groźni dla Polski i Polaków jak dawniej komuna.
          • czat-man Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 13:04
            taziuta napisał:
            > Komuna kaczkom do pięt nie dorasta.

Nareszcie cos sensownego!
            No ale po co te aluzje do wzrostu? ;)
          • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 14:47
            Masz racje; komuna to takie glebokie dno, ze sie wymyka wszelkim pomiarom i
            klasyfikacjom

taziuta napisał:

> Komuna kaczkom do pięt nie dorasta.
            > Przyznać trzeba, że to niezwykłe osiągnięcie! :-)
            >
            > sumienie.lk napisał:
            > Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY
            >
            > > Oni są równie groźni dla Polski i Polaków jak dawniej komuna.
            • isa.stern Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 17:23
              nom, a jak się słucha PiS-owskich wypowiedzi na temat gospodarki, to tak jakby
              żywcem cytowali za Noam`em Chomskym ;)))
              • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 17:30
                Chomsky to lewicujacy histeryk (od wielu juz lat); ma niazeprzeczalne zaslugi
                na pole semantyki, ale na sprawach ekonomii sie nie zna; nie lubie go za te
                ideologiczna glupote, ktora ostatnio karmi opinie publiczna; ale - w swojej
                dziedzinie - jest znakomity; tak to jest, jak ekspert w jednej dziedzinie
                uwaza, ze "posiadl wszystkie rozumy"

isa.stern napisała:

> nom, a jak się słucha PiS-owskich wypowiedzi na temat gospodarki, to tak
                jakby
                > żywcem cytowali za Noam`em Chomskym ;)))
                • isa.stern Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 17:38
                  ale gdyby Chomsky zadzwonił do RM, to okazało by się, że jego poglądy na ten
                  temat niczym się nie różnia od innych słuchaczy tego medium...;))))
                  • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 17:42
                    pewnie masz; Izo racje; ja go cenie, bo dlugo zajmowalem sie jego pismami z
                    dziedziny semantyki; to, ze jest"ekonomicznym glupcem", to niestety prawda;
                    kiedys - w porywie checi uswiadamiania "!medrcow - napisalem do niego list;
                    pieknie odpowiedzial (gdzies to jeszcze w szpargalach mam): lewica sie jest do
                    konca; bo on jest amerykanskim Zydem rosyjskiego pochodzenia, i musi "cierpiec
                    za prawde"; przykro mi sie zrobilo, bo bardzo go - jako naukowca - szanuje; on
                    jednak dalej chce zyc i umierac za swiat ideologicznych przesadow

isa.stern napisała:

> ale gdyby Chomsky zadzwonił do RM, to okazało by się, że jego poglądy na ten
                    > temat niczym się nie różnia od innych słuchaczy tego medium...;))))
                  • rafvonthorn Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 17:44
                    Hehe, mam znajomych lewaków w Londynie i nieraz się oplułem kawą, jak
                    przedstawiali mnie teorie jakby żywcem z Radia M. Myślisz, że możliwy jest
                    sojusz lewactwa z fundamentalnym katolicyzmem? Choćby "stabilizacyjny"?
                    • isa.stern Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 17:51
                      raf!!!! a PiS to co - szkło????!!!! ;))))

A to mam dla Ciebie coś lepszego - The Guardian uznał Chomskygo za autorytet
                      no. 1 światowej lewicy.... moze kiedyś tak o PiSie napiszą... ;)))
                      • czat-man Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:01
                        isa.stern napisała:
                        > The Guardian uznał Chomskygo za autorytet
                        > no. 1 światowej lewicy.... moze kiedyś tak o PiSie napiszą... ;)))

Hmm, to moze poslowie PiS powinni w sejmie przesiasc sie na przeciwna strone sali? Tak ramie w ramie z
                        SLD :)
                        • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:12
                          Drogi cza-manie: Chomsky to nie sld; nawet do piet mu nie siegaja; musieliby
                          sie jeszcze duzo nauczyc; szkoda tylko, ze Chomsky gra te role "lewicowego
                          blazna";
                          .
                          Pozdrawiam serdecznie

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                          > > The Guardian uznał Chomskygo za autorytet
                          > > no. 1 światowej lewicy.... moze kiedyś tak o PiSie napiszą... ;)))
                          >
                          > Hmm, to moze poslowie PiS powinni w sejmie przesiasc sie na przeciwna strone
                          sa
                          > li? Tak ramie w ramie z
                          > SLD :)
                          • isa.stern Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:23
                            co Ty, Sil, SLD - bo cały czas w tym watku rozmawiamy o gospodarce - dąży do
                            jej liberalizacji...
                            • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:34
                              napisz "liberalizacji"; co do aferalnych ukladow, to akurat
                              Ciebie "uswiadamiac" nie musze

isa.stern napisała:

> co Ty, Sil, SLD - bo cały czas w tym watku rozmawiamy o gospodarce - dąży do
                              > jej liberalizacji...
                        • isa.stern Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:20
                          czat-manie, Rakowski już "płakał", że "Kaczyńscy ukradli nie tylko księżyc, ale
                          także socjalizm", więc nie sądzę, aby SLD spodobały się takie spotkanie III
                          stopnia
                          • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:33
                            Rakowski "wygonil" na Zachod swoja cudowna zone - Wande Wilkomirska; jako
                            mezczyzna - znajac pania Wande calkiem niezle - tez bym plakal

isa.stern napisała:

> czat-manie, Rakowski już "płakał", że "Kaczyńscy ukradli nie tylko księżyc,
                            ale
                            >
                            > także socjalizm", więc nie sądzę, aby SLD spodobały się takie spotkanie III
                            > stopnia
                      • silesius.monachijski Re: Komuna była ok, przy kaczkach :-) 19.02.06, 18:09
                        Guardian i Chomsky? wiesz jak jest rznica? Noam Chomsky robi to z przekonania,
                        zas Guardian (Steve - dziennikarz Guardiana mi to tlumaczyl) robi to dla kasy:
                        bo musza jakos te swoja "lewicowosc" w Anglii sprzedac; smutne, ale prawdziwe

isa.stern napisała:

> raf!!!! a PiS to co - szkło????!!!! ;))))
                        >
                        > A to mam dla Ciebie coś lepszego - The Guardian uznał Chomskygo za autorytet
                        > no. 1 światowej lewicy.... moze kiedyś tak o PiSie napiszą... ;)))
        • leon9910 Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 12:53
          Sumienie !!! groźniejsza dla polski jest GW i inna prasa polskojęzyczna i tv w
          rękach wywrotowców ze starego układu pzpr!!!TVN,Polsat!!!
          • sumienie.lk Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 13:08
            ... a lełun swoje...
          • 1goodman Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 14:29
            Groźnu jest ten co sprawuje władzę i zmienai prawo. GW. TVN i Polsat jedynie
            pokazują inny punkt widzenia. Ale z punktu władzy (totalitarnej) faktycznie moga
            być niebezpieczne. Witam w klubie
            • isa.stern Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:33
              leon, gdzieś słyszał określenie pluralizm mediów, ale nie wie z czym to
              się "je", wie zapewne, ze istnieje coś takiego jak Konstytucja RP - ale jak
              widać w jego poście, nie zamierza szanować jej zapisów!
          • sclavus Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 14:56
            leon9910 napisał:

> Sumienie !!! groźniejsza dla polski jest GW i inna prasa polskojęzyczna i tv w
            > rękach wywrotowców ze starego układu pzpr!!!TVN,Polsat!!!

Poddaj Kaczorom pomysł nacjonalizacji... i przejęcia kontroli...
            Teraz to łatwe...
            Tyle, że niesamowicie głupie... jak cały kaczyzm... bliźniakokracja -
            psiakrew.. :-((
            • isa.stern Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:41
              sclavus - trochę się spóźniłeś z ostrzeżeniem, rząd PiS-owski jest
              zainteresowany przejeciem kontroli nad "Rzepą"....!!!!, więc wiadomo, co bedzie
              dalej....
              A poza tym, to SLD zrobiło przysługę PiS blokując Agorze możliwość zakupu
              stacji telewizyjnej
              • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:44
                myslisz, ze Bronek Wildstein (pozdrawiam Cie Bronku kochany) wroci do Rzepy, a
                Gauden odejdzie? ciekawe; moze znow bedzie warto poczytac; Szkoda tylko Macieja
                Lukasiewicza; wspanialy czlowiek i znakomity dziennikarz; dlaczego musial od
                nas odejsc?

isa.stern napisała:

> sclavus - trochę się spóźniłeś z ostrzeżeniem, rząd PiS-owski jest
                > zainteresowany przejeciem kontroli nad "Rzepą"....!!!!, więc wiadomo, co
                bedzie
                >
                > dalej....
                > A poza tym, to SLD zrobiło przysługę PiS blokując Agorze możliwość zakupu
                > stacji telewizyjnej
                • isa.stern Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:55
                  ja nie przepadam za wodolejstwem Widsteina
                  a co do rzepy to nie sądzę, aby nasz rząd było stać na wykup pakietu
                  kontrolnego jej wydawcy
                  • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 18:11
                    ja zez w to nie wierze; choc rzepa, pod kierownictwem Gaudena, traci; to juz
                    nie tasama gazeta; moze Orkla sama sie wycofa?

isa.stern napisała:

> ja nie przepadam za wodolejstwem Widsteina
                    > a co do rzepy to nie sądzę, aby nasz rząd było stać na wykup pakietu
                    > kontrolnego jej wydawcy
          • isa.stern Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:28
            leon9910...!!!!!!!!
            Już dawna nie słyszałam czegoś równie glupiego!!!!
            Sorki za ostry komentarz, ale tak naprawdę, to przydałoby się uzyć jeszcze
            ostrzejszych słów....

leon9910 napisał:

> Sumienie !!! groźniejsza dla polski jest GW i inna prasa polskojęzyczna i tv w
            > rękach wywrotowców ze starego układu pzpr!!!TVN,Polsat!!!
            • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:32
              Droga Izo,

Leon napewno przesadzil, ale troche racji ma;mnie zastanawia, skad te 2 newsy o
              RM na wczorajszym portalu GW? (w tym jeden to zupelna paranoja: sprawa
              pieniedzy na stocznie juz zostala 2-krotnie umorzona: i to przez prokuratorow
              za rzadow sld)

isa.stern napisała:

> leon9910...!!!!!!!!
              > Już dawna nie słyszałam czegoś równie glupiego!!!!
              > Sorki za ostry komentarz, ale tak naprawdę, to przydałoby się uzyć jeszcze
              > ostrzejszych słów....
              >
              > leon9910 napisał:
              >
              > > Sumienie !!! groźniejsza dla polski jest GW i inna prasa polskojęzyczna i
              > tv w
              > > rękach wywrotowców ze starego układu pzpr!!!TVN,Polsat!!!
              • isa.stern Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:46
                Sil, jeśli GW tak podnosi Ci ciśnienie, to udzielaj się na innych forach innych
                portali, jest tego od zatrzęsienie.... i więcej nie podnoś tego argumentu, bo
                chyba oczywistym jest, ze akurat w tym miejscu brzmi on co najmniej niepoważnie!
                Zastanów się takze nad tym, o czym już pisałam: pluralizm mediów i prawa
                obywatelskie.
                • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 18:07
                  Droga Izo; alez pluralizm mediow jest, i ja zawsze o to bede walczyc, zeby tak
                  bylo; zastanawia mnie fakt, ze wczoraj GW "puscila" dwa antyrydzykowe newsy; o
                  co chodzi? sam dlugo sie zastanawialem; moj "nocny udzial" w dyskusji na
                  foreum, tym byl spowodowany; bo juz nic nie rozumie

isa.stern napisała:

> Sil, jeśli GW tak podnosi Ci ciśnienie, to udzielaj się na innych forach
                  innych
                  >
                  > portali, jest tego od zatrzęsienie.... i więcej nie podnoś tego argumentu, bo
                  > chyba oczywistym jest, ze akurat w tym miejscu brzmi on co najmniej
                  niepoważnie
                  > !
                  > Zastanów się takze nad tym, o czym już pisałam: pluralizm mediów i prawa
                  > obywatelskie.
                  • isa.stern Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 18:26
                    przypomnij mi, jakie to były te 2 "antyrydzykowe newsy", bo ja takowych nie
                    kojarzę
                    • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 18:42
                      chodzilo o "kase" za stocznie i cos tam jeszcze; naprawde tak bylo; jak to
                      zobaczylem, to "trafil mnie szlag"; jestem - jako katolik "jezuita", i nie ide
                      za wolaniem Rydzyka (choc i jego - wybaczcie forumowicze) osobiscie
                      znam; "wkurzyl" mnie ten zmasowany atak GW na jego osobe i media zwiazane z RM;
                      tym bardziej, ze ni "przypial, ni przylatal"

isa.stern napisała:

> przypomnij mi, jakie to były te 2 "antyrydzykowe newsy", bo ja takowych nie
                      > kojarzę
        • weather2 Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 13:14
          Nie przesadzajmy.Polska nadal jest krajem demokratycznym i pomimo zabiegów
          antydemokratów taką pozostanie. Szkoda tylko, że zmarnotrawione zostaną cztery
          lata. Ciekawe jest to, że tak politycy PIS i ich apologeci na forum tak dużo
          mówią o spiskach, agentach, supar agentach antykorupcyjnych, a tak mało o tym ,
          co jest najistotniejsze - o gospodarce. Obserwując tę dziedzinę mogę
          stwierdzić, że nic się w tej dziedzinie nie zmienia. Tymczasem trzy miesiące są
          czasem wystarczającym na zlikwidowanie największych absurdów. Każdy kto w
          biznesie ma do czynienia z urzędami skarbowymi i UKS-ami, z Państwową Inspekcją
          Pracy i Inspekcją Sanitarną wie, że tam są agenci groźniejsi dla Polski niż
          byli esbecy. Niestety, walka z nimi nie jest tak efektowna jak igrzyska
          polityczne. I jeszcze jedno panowie Kaczyńscy - normalni Polacy to dla mnie
          ci , którzy żyją z pracy rąk , a nie z żerowania na budżecie.
          • sumienie.lk Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 13:32
            Problem w tym, że pisiorki nie mają zamiaru zabrać się za regulowanie i
            upraszczanie gospodarki - oni wzmacniają i rozwijają zarówno ilość jaki i
            jakość organów kontrolnych, gdyż jedynym ich hasłem jest: chwytaj złodzieja
            (nawet tam, gdzie go nie ma). A co do demokracji... Chyba zbyt wiele czasu
            poświecasz na pracę i nie widzisz tego co się dzieje... Nie jest to jednak
            zarzut dla ciebie, ale drobna sugestia o chwilę zatrzymania nad tą kwestią.
            • weather2 Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 17:12
              Nic strasznego się nie dzieje. Mali chłopcy chwycili trochę władzy, zakręciło
              im się w głowach i cieszą się , że mogą wykonać kilka efektownych posunięć.
              Bardziej mnie śmieszą niż przerażają. Jarosław ze swoją manierą przemawiania na
              podobieństwo "Duce", albo zawsze zasępiony i skupiony Kamiński , organizujący
              prywatną armię. Rządzenie jest jednak czymś innym , mozolnym definiowaniem
              irozwiązywaniem istotnych problemów ważnych dla przeciętnych ludzi. Ich
              diagnoza jest fałszywa. Jeżeli zaś jest fałszywa, nie przyniesie odczuwalnej
              poprawy. Skończą się pieniądze i skończy się zabawa. Boję się tylko , że
              następcy Kaczyńskich zechcą skorzystać z ich twórczych osiągnięć i też pokręcą
              przy Trybunale Konstytucyjnym, prokuraturze oraz cudzie nad cudami Centralnym
              Urzędzie Antykorupcyjnym.
          • roalb Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 13:50
            > Ciekawe jest to, że tak politycy PIS i ich apologeci na forum tak dużo
            > mówią o spiskach, agentach, supar agentach antykorupcyjnych, a tak mało o tym
            >co jest najistotniejsze - o gospodarce ..."
            Przypatrz się co proponuje GWno na tej witrynie-
            W bieżących tematach :
            * Adwokaci chcą przeprosin, Gosiewski odmawia »
            * Władze postanowiły wybić cały drób na Rugii »
            * Katowice: posadzka odkryta. Nie ma już ciał ofiar »
            * Włosi boją się arabskich gróźb »
            * Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realna »
            * Ziobro cofa nominację kontrowersyjnej prokurator »
            * Korespondent "GW" wydalony z Białorusi »
            * Coraz więcej otyłych dzieci »
            A w "więcej" :
            Katowice: posadzka odkryta. Nie ma już ciał ofiar (19-02-2006 12:13) »
            Korespondent "GW" wydalony z Białorusi (19-02-2006 11:51) »
            Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realna (19-02-2006 11:01) »
            Coraz więcej otyłych dzieci (19-02-2006 09:34) »
            Prowokacja z autem dla o. Rydzyka w prokuraturze (18-02-2006 20:16) »
            Ziobro cofa nominację kontrowersyjnej prokurator (18-02-2006 20:07) »
            Posadzka katowickiej hali targowej odsłonięta już niemal w całości - nie
            znaleziono więcej ofiar (18-02-2006 20:06) »
            Ożarów Maz. do wtorku bez wody pitnej (18-02-2006 16:59) »
            W procesie Ryszarda Niemczyka odbyła się niejawna rozprawa (18-02-2006 16:45) »
            Dobroczynność: oddaj 1 % (18-02-2006 14:43) »
            Śląskie: Właścicielka zakładu pogrzebowego oszukiwała rodziny zmarłych
            (18-02-2006 14:08) »
            Bunt w świdnickim schronisku dla nieletnich (18-02-2006 09:53) »
            Ścigała opozycję, pracuje u Ziobro (18-02-2006 02:00) »
            Białoruska TV oskarża Polskę o ingerencję (18-02-2006 00:32) »
            20 mln zł z budżetu na Świątynię Opatrzności (18-02-2006 00:00) »

Widzisz ile tu tematów bezpośrednio związanych z gospodarką ?
            • weather2 Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 16:19
              Nie mogę się z tym zgodzić, trzeba tylko szukać w innym miejscu portalu:
              Mrozy przysłużą się stopieniu stóp
              Moskwa ciągle mówi "niet" dla polskiego mięsa
              Ustawa o recyklingu pełna luk
              Giertych: poprzemy tylko prorodzinne podatki
              Premier: bezrobocie spadnie do 16,5%

Tu muszę napisać - panie premierze szczerze panu tego życzę , choć w to nie wierzę.
              Jeśli ci mało , sprawdź w dziale gospodarka.
            • ziuta38 Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 16:29
              po co zagryzasz sie czytajac wyborcza.
              tyle innych prawdziwie polskich gazet.
          • sclavus Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 15:00
            weather2 napisał:

> Nie przesadzajmy.Polska nadal jest krajem demokratycznym i pomimo zabiegów
            > antydemokratów taką pozostanie. Szkoda tylko, że zmarnotrawione zostaną
            cztery
            > lata. Ciekawe jest to, że tak politycy PIS i ich apologeci na forum tak dużo
            > mówią o spiskach, agentach, supar agentach antykorupcyjnych, a tak mało o
            tym ,
            >
            > co jest najistotniejsze - o gospodarce. Obserwując tę dziedzinę mogę
            > stwierdzić, że nic się w tej dziedzinie nie zmienia. Tymczasem trzy miesiące

>
            > czasem wystarczającym na zlikwidowanie największych absurdów. Każdy kto w
            > biznesie ma do czynienia z urzędami skarbowymi i UKS-ami, z Państwową
            Inspekcją
            >
            > Pracy i Inspekcją Sanitarną wie, że tam są agenci groźniejsi dla Polski niż
            > byli esbecy. Niestety, walka z nimi nie jest tak efektowna jak igrzyska
            > polityczne. I jeszcze jedno panowie Kaczyńscy - normalni Polacy to dla mnie
            > ci , którzy żyją z pracy rąk , a nie z żerowania na budżecie.

Możesz się mylic... Kupić 10-12 posłów z PO, żeby mieć 2/3, znaczy móc
            przegłosować konstytucję Kaczora Ważniejszego... A to znaczy "czwartą"... A to
            znaczy, koniec demokracji....
            Początki bliźniakokracji już widać wyraźnie...
            • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 15:04
              a sclavusa kupisz teraz za pol ceny; we Francji sa "soldy"

sclavus napisał:

> Możesz się mylic... Kupić 10-12 posłów z PO, żeby mieć 2/3, znaczy móc
              > przegłosować konstytucję Kaczora Ważniejszego... A to znaczy "czwartą"... A
              to
              > znaczy, koniec demokracji....
              > Początki bliźniakokracji już widać wyraźnie...
        • katecheta Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 15:16
          GŁOSOWAŁAM NA NICH. DZIŚ SIĘ TEGO WSTYDZĘ. TERAZ UWAŻAM DOKŁADNIE TAK SAMO - KACZYŃSCY TO NOWA FORMA KOMUNY PRL z lpr :)))
          • sclavus Re: TERAZ KOMUNA TO KACZYŃSCY 19.02.06, 15:22
            katecheta napisał:

> GŁOSOWAŁAM NA NICH. DZIŚ SIĘ TEGO WSTYDZĘ. TERAZ UWAŻAM DOKŁADNIE TAK SAMO -
            KA
            > CZYŃSCY TO NOWA FORMA KOMUNY PRL z lpr :)))

nawet ten "krzyk" ci wybaczam... za takie pokajanie się... :-)
            • silesius.monachijski Re: TERAZ KOMUNA TO SCLAVUS 19.02.06, 15:30
              sclavus napisał:

> katecheta napisał:
              >
              > > GŁOSOWAŁAM NA NICH. DZIŚ SIĘ TEGO WSTYDZĘ. TERAZ UWAŻAM DOKŁADNIE TAK SAM
              > O -
              > KA
              > > CZYŃSCY TO NOWA FORMA KOMUNY PRL z lpr :)))
              >
              > nawet ten "krzyk" ci wybaczam... za takie pokajanie się... :-)
    • rafvonthorn ? 19.02.06, 11:18
      O jejku, jejku, prezydent naprawdę chciał rozwiązać? I co, brat prezes go
      przekonał? Czy do mamy zadzwonił, a ta Lesiowi kazała nie rozwiązywać, żeby
      bratu zabawy w sejmowe klocki nie popsuć?

Co to za news w ogóle? Dziwiło mnie to, że raz Prezydent ogłosił, że nic nie
      ogłosi, ale żeby powtarzać to co tydzień?
      • sclavus Re: ? 19.02.06, 15:08
        rafvonthorn napisał:

> O jejku, jejku, prezydent naprawdę chciał rozwiązać? I co, brat prezes go
        > przekonał? Czy do mamy zadzwonił, a ta Lesiowi kazała nie rozwiązywać, żeby
        > bratu zabawy w sejmowe klocki nie popsuć?
        >
        > Co to za news w ogóle? Dziwiło mnie to, że raz Prezydent ogłosił, że nic nie
        > ogłosi, ale żeby powtarzać to co tydzień?

Coś ty!... To nie tak było!... Przyjechał do pałacu Brat-Mimo-Wszystko-
        Ważniejszy, kopnął w dupę Brata-Mniej-Ważnego-Ale-Prezydenta i powiedział: "ani
        misię, qrwa, waż...."
        No i słowo ciałem się stało, przy błogosławieństwie Ojca-Dyrektora....
    • kot.kot1 BAJKA DRABY 19.02.06, 11:32
      Draba wciska kit. Chodzi o to, zeby za wszelka cene udowodnic, ze mieszkaniec
      Palacu Prezydenckiego jest samodzielnym politykiem a nie wykonawca polecen
      swojego brata, jak to jest naprawde!

"Panie Prezesie - melduje zadanie wykonane".
      • pisaczek Ktos w te bajki jeszcze wierzy? 19.02.06, 11:40
        "Alez Wysoki Sadzie, daje slowo, ze jej nie zgwalcilem, poslizgnalem sie i ta kobieta zupelnie
        przypadkowo nadziala sie na mojego czlonka"
        :)
      • sumienie.lk Re: BAJKA DRABY 19.02.06, 12:10
        Prawdę niebawem poznamy i naprawdę się zadziwimy... Życie jest naprawdę pełne
        zaskakujących niespodzianek.
        • turtlezzz Re: BAJKA DRABY 19.02.06, 12:31
          Życie tak, ale Lechu jest zupełnie przewidywalny. To prezydent partyjniak. Nawet Kwachu był dużo bardziej niezależny.
          • sumienie.lk Re: BAJKA DRABY 19.02.06, 12:37
            Ale najciekawsze i najbardziej zaskakujące okażą się wieści dotyczące samych
            bliźniaków...
          • block-buster Macie prezydenta,ktory co dzien sklada meldunek 19.02.06, 12:40
            kotu,ze jest gotow pracowac dla PiSdzielcow...Prezydenta,ktory jako pierwszy w
            historii klekal i calowal namietnie dlon czlonka HitlerJugend,obecnie
            p.o.papieza katolikow.Prezydenta,ktory buduje z budzetu koscioly/co jest
            przestepstwem/,ktory klamie w zywe oczy belkoczac swoje zalosne
            przemowienia,ktory ostentacyjnie pracuje jako czlonek PiSdzielcow dla
            PiSdzielcow i tylko dla nich.Prezydenta,ktory w imie swoich chorych fobii nie
            dopuscil do demokratycznych wyborow swojego nastepcy,przekazujac chwilowo
            obowiazki burmistrza jakiemus przydupasowi,aby nadal kontrolowac recznie i
            przez telefon,stolice kraju.
            • sumienie.lk Re: Macie prezydenta,ktory co dzien sklada meldun 19.02.06, 13:14
              ale to nie wszystko... więcej interesujących wieści na temat tych, którzy
              rządzą Polską niebawem...
    • tk74 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realna 19.02.06, 11:47
      PiS i jego prezydent udowadniaja caly czas, ze potrafia wszystko jeszcze
      bardziej spieprzyc, niz byli w stanie zrobic to komunisci. Nieustannie kreuja
      atmosfere spisku, korupcji i bezprawia, a zamiast zajac sie prawdziwymi
      problemami wykonuja tanie zagrania pod naiwna wiekszosc narodu. Boje sie
      pomyslec, jak ten kraj bedzie wygladal za 4 lata - na pewno bedzie mial duzo
      wspolnego z Bialorusia (kontrola panstwowych mediow, potem pewnie prywatnych
      (etyka dziennikarska), nadzor panstwa nad duzymi obszarami gospodarki,
      ograniczenie wolnosci obywatelskich (walka z korupcja i bezprawiem). Dlatego
      wraz z zona (notabene nedznie zarabiajacym lekarzem)zamierzam skorzystac z
      mozliwosci i wyemigorwac - wole utrzymywac US Army niz rolnikow, nieudolnych
      politykow, pracujacych na szaro, lewych rencistow oraz dzieciorobow. Powodzenia
      Polsko!
      • gruby_dolar Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 15:03
        przepraszam, ale jako pracujący na szaro, czuję się urażony, no może nie do końca na szaro bo umowa o dzieło, ale starając się omijać jak można wszelkie zus'y, akurat uważam że praca w ten sposób daje całą masę korzyści, nie tylko dla mnie, nadwyżki które nie płacę na zus lokuję na fudnusze inwestycejne zarabiając przy tym więcej niż emeryture zus mi może dać, zarabiając więcej więcej wydaje więc nie kupuje tylko produktów pozwalających związać koniec z końcem, więc co do tych pracujących na szaro to ja ich popieram, im więcej masz tym więcej wydajesz :)
    • eat.pussy nie zapomnij kota 19.02.06, 11:53
      brata Jarosława
    • kiks11 Słuchajcie, oni nas naprawdę mają z idiotów!!! 19.02.06, 12:00
      • sumienie.lk Re: Słuchajcie, oni nas naprawdę mają z idiotów!! 19.02.06, 12:12
        Ich wyborcy już są idiotami, a reszta... jak widać nas nie bierze się pod
        uwagę, bo jesteśmy niesłuszni.
        • leon9910 Re: Słuchajcie, oni nas naprawdę mają z idiotów!! 19.02.06, 12:57
          Sumienie iditami to jesteście wy sterowani b/z swego zdania!!!tylko to co
          szpicel solidarności każe wam pisać i za was myśleć!!!
          • sumienie.lk Re: Słuchajcie, oni nas naprawdę mają z idiotów!! 19.02.06, 13:12
            gdyby nie było takich zidiociałych lełunów jak ty nie musiałbym pisać...
          • sclavus Re: Słuchajcie, oni nas naprawdę mają z idiotów!! 19.02.06, 15:13
            leon9910 napisał:

> Sumienie iditami to jesteście wy sterowani b/z swego zdania!!!tylko to co
            > szpicel solidarności każe wam pisać i za was myśleć!!!

Coś ty!!! Nie wiedziałeś???? Przecież to Kaczory najważniejszymi solidaruchami
            są - sam czysty ETOS... I dlatego właśnie i "Prawo" "i" "Sprawiedliwość"...
            Był-że byś aż takim tumanem????
    • sumienie.lk DRABA BZDURY OPOWIADA... 19.02.06, 12:07
      To był spektakl wyreżyserowany przez obu chorych bliźniaków (z przewagą
      kncepcji ze strony prezesa), tyle że akcja lekko wymknęła się spod kontroli.
      Panie Draba! Bądź Pan poważnym człowiekem nawet, gdy służysz Pan ludziom
      nieodpowiedzialnym.
    • toyok Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:10
      pewnie.. realna jak to ze rzad nie bedzie finansowal sanktuarium obludy w warszawie
    • jola_z_dywit SAMOOBRONA PIS I LPR UZDROWI CHORYCH NA RÓŻYCZKĘ 19.02.06, 12:14
      Tylko ten układ jest realny i pożądany ,opcje skompromitowane z powodu afer
      złodziejskich i nieudolności rządzenia muszą być rozliczone i publicznie
      napiętnowane za 17 letni bezprzykładny okres upadku Ojczyzny.Oczywiście tak
      szkodliwi i niekompetentni ludzie jak niejaki Balcerowicz,w sumie dyletant i
      tchórz,któremu nigdy nie wyszła żadna prognoza gospodarcza uciekający jak szczur
      przez ludźmi za ogrom zła które wyrządził.Też musi być usunięty a jego polityka
      właściwie oceniona przez pryzmat klęski gospodarczej Polski.
      • sumienie.lk Piękna ta wypowiedź... 19.02.06, 12:19
        Ten język treściwy i riposta celna... a wnioski - paluszki lizać.
      • brokowisko BREDNIE ZASLEPIONEGO DZIECKA! 19.02.06, 12:21
        Otworz oczy: wszedzie sekta i prywata - a POLSKA - tam gdzies za SYBERIA!!!!!!!
      • zgodnik1 Re: SAMOOBRONA PIS I LPR UZDROWI CHORYCH NA RÓŻY 19.02.06, 12:30
        jola_Z_dywid... Samoobrona partia złożona z przestępców!.. ty naprawdę jesteś
        chora! Co ci Polska zrobiła, że życzysz jej tak żle!..chcesz by złodzieje,
        kryminaliści z samoobrony,faszyści z LPR, rydzyk, i nowi komuniści z PIS-
        u,rządzili tym krajem?..
        • jola_z_dywit Re: SAMOOBRONA PIS I LPR UZDROWI CHORYCH NA RÓŻY 19.02.06, 15:21
          Przestępcy rządzili od 1945 i starczy!
          • ziuta38 Re: SAMOOBRONA PIS I LPR UZDROWI CHORYCH NA RÓŻY 19.02.06, 16:33
            kto byl orzez ostatnie 15 lat
            tak uczciwym jak Lepper,temu
            wlos z glowy nie spadnie
            za rzadow koalicji.
            nowa jednostka prawa i sprawiedliwosci
            w IV -jeden lepper.
      • pantanal jola_z_dywit_musi_odejść 19.02.06, 12:35
        • sumienie.lk Re: jola_z_dywit_musi_odejść 19.02.06, 12:38
          niech zostanie, zaczekamy aż wyzdrowieje, a teraz już... wybaczamy i prosiemy o
          wybaczenie...
          • patman Nie ma na to dowodów, że Jola jest chora 19.02.06, 14:33
            Ona tak tylko udaje chorą, żeby dostać od lekarza od głowy kwitek - inaczej padnie jej linia obrony i będzie na utrzymaniu państwa.
      • sclavus Re: SAMOOBRONA PIS I LPR UZDROWI CHORYCH NA RÓŻY 19.02.06, 15:15
        jola_z_dywit napisała:

> Tylko ten układ jest realny i pożądany ,opcje skompromitowane z powodu afer
        > złodziejskich i nieudolności rządzenia muszą być rozliczone i publicznie
        > napiętnowane za 17 letni bezprzykładny okres upadku Ojczyzny.Oczywiście tak
        > szkodliwi i niekompetentni ludzie jak niejaki Balcerowicz,w sumie dyletant i
        > tchórz,któremu nigdy nie wyszła żadna prognoza gospodarcza uciekający jak
        szczu
        > r
        > przez ludźmi za ogrom zła które wyrządził.Też musi być usunięty a jego
        polityka
        > właściwie oceniona przez pryzmat klęski gospodarczej Polski.

Dzisiaj wyjątkowo dużo szaleju zeżarłaś babo... z dywit...
        Darmo w Dywitach dają... ten szalej???
        • silesius.monachijski Re: SAMOOBRONA PIS I LPR UZDROWI CHORYCH NA RÓŻY 19.02.06, 15:22
          za to ty juz od miesiecy popijasz winko z kartonikow na paryskich stacjach
          metra; stad i "jakosc" twoich komentarzy

sclavus napisał:

> Dzisiaj wyjątkowo dużo szaleju zeżarłaś babo... z dywit...
          > Darmo w Dywitach dają... ten szalej???
    • icoto Tak było to możliwe lecz wykluczone.... 19.02.06, 12:19
      ...gratulujemy ;nie zazdrościmy.
      Myślący
      • sumienie.lk Re: Tak było to możliwe lecz wykluczone.... 19.02.06, 12:20
        A jak przyjdzie właściwy moment... wykopiemy... (Ale my uczynimy to skutecznie)
    • december70 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:19
      Ciekawe czy pan Drab jest wierzący bo jak tak to kapelan ma przechlapane.Musi
      dyżurować 24h/dobę.
    • eat.pussy prezydent wahał się??? 19.02.06, 12:23
      jak się może taki nieomylny do tego przyznać?
      • sumienie.lk Re: prezydent wahał się??? 19.02.06, 12:40
        przecież MUSIAŁ zaczekać na ostateczną decyzję Jarka...
    • zgodnik1 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:36
      panie Draba!... Prezydent stchórzył!.. gdy zobaczył że braciszek ma niskie
      notowania... ale i tak przegracie!.. niech żyje PISOWSKA ZJEDNOCZONA PARTIA
      ROBOTNICZA!!!
    • zmuzbi Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:42
      To jest wiadomość zbyt późna aby była wiarygodna.Ja jestem w stanie przedstawić
      nie zliczoną ilość świadków że nie kłamię.
    • the.gypsy Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:45
      niech mnie kutafon nie rozsmiesza, bo bede mial zmarszczki na policzkach.
    • leon9910 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:49
      rom48 napisał:

> To byly 2 dlugie rozmowy. Pierwsza z egzorcysta z Lichenia z pytaniem czy da ra
      > dy wypedzic demony z Lepera i reszty Samej brony i druga z o.dyrechtorem czy wy
      > spowiadal i odpuscil winy Giertychowi:DDD

> Ten wasz szmatławiec GW schodzi na psy!!!Widać tydzień czekaliście na rozkazy
      z Telawiwu !!!co macie napisać!!!
      • zgodnik1 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 13:01
        LEON9910... ćwoku, nie czytaj!.. msz swój dziennik!..rydzyk ci płaci
        kradzionymi pieniędzmi?..
      • sclavus Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 15:19
        leon9910 napisał:

> rom48 napisał:
        >
        > > To byly 2 dlugie rozmowy. Pierwsza z egzorcysta z Lichenia z pytaniem czy
        > da ra
        > > dy wypedzic demony z Lepera i reszty Samej brony i druga z o.dyrechtorem
        > czy wy
        > > spowiadal i odpuscil winy Giertychowi:DDD
        >
        > > Ten wasz szmatławiec GW schodzi na psy!!!Widać tydzień czekaliście na roz
        > kazy
        > z Telawiwu !!!co macie napisać!!!

Czegóś samotny tu jesteś ... .Skończyły sie PiSiorom ryczałty na "forumową
        klakę"???
        • silesius.monachijski Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 15:24
          "PISiory" forumowego glupka, bylego towarzysza pzpr, zawsze dostrzega
          i "docenia"

sclavus napisał:

> Czegóś samotny tu jesteś ... .Skończyły sie PiSiorom ryczałty na "forumową
          > klakę"???
          • zgodnik1 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 19:31
            SILESIUS.MONACHIJSKI...bronisz przegranej sprawy,i to bez przkonania...rydzyk
            złodziej... jareczek homo-niewiadomo,koalicjanci kryminaliści i faszyści!...
            podoba sie?... żeby taki kąsek mieli kaczyńscy!... co by to sie działo! ... ale
            to oni stworzyli to zło!... twoja opcja?... złodziejsko-pedalsko-kryminalno!
    • hr-habit Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 12:49
      a coz innego mogl stwierdzic minister??? blamaz nalezalo cyms wytlumaczyc wiec
      to zrobil i mozna w to i wierzyc lub nie . Ja nie wierza zadnemu slowu braci
      kaczynskich i nawet napisze dlaczego. BO NIE!!!
      I gdybym gzies tam wyczytal ze jeden z tyc panow mini sie byc prezydentem
      wszystkich Polakow to mnie nie bedzie to dotyczyc pomimo ze jednak jestem
      Polakiem a moze wlasnie dlatego!!
    • emar2 za rok wiatr historii zmiecie tych dwóch pod dywan 19.02.06, 13:03
      szkoda roku
      • sumienie.lk Re: za rok wiatr historii zmiecie tych dwóch pod 19.02.06, 13:09
        ale zanim zmiecie ze śmiechu się nie pozbieramy...
    • krawat23 Król jest nagi!!! 19.02.06, 13:28
      Ci Panowie nie maja nic Polsce do zaproponowania!! Bawia sie małe gierki, jak
      dzieci. Myslą, że to jest wielka polityka. Otoczyli sie podobna sobie grupą
      frustratów i nieudaczników.
      Ich hasłem jest sanacja zycia publicznego, na wzór sanacji przedwojennej. Ani
      wtedy nie było ani teraz nie jest najlepsze rozwiazanie dla Polski.
      To, że w Polsce nastapiło zjawisko nazywane "zmeczeniem materiału" to fakt, ale
      nie jest to powód aby skakanć na głowe do pustego basenu.
      • sumienie.lk Re: Król jest nagi!!! 19.02.06, 13:34
        I tylko Polski żal...
        • klef Re: Król jest nagi!!! 19.02.06, 14:11
          leksandra Bardiniego dzisiaj nie trzeba miec talentu trzeba miec tupet
          • klef Re: Król jest nagi!!! 19.02.06, 14:29
            moje ty sumienie rozwijam temat piszesz ze zal ci Polski Polska sobie
            poradzigorzej z nami juz i tak ledwo dychamy ato przez to ze rzadzacy nas nie
            lubia traktuja nas jak bande idiotow przy ktorych mozna wszystko i to widze
            zawsze myslalam ze miejsce polaka jest w Polsce dla mnie kraj to tak jak
            rodzina jej sie nie wybiera ja sie ma zdarzaja sie w niej i czarne owce i
            dlatego nalezy sie ich pozbywac bez dawania szansy ajak sie to ma do religii
            polowanie na czarownice niczego nie zmieni zaspokoi ambicje a co dalej moze
            lepiej sie wziac do roboty aby ludziom stwarzac mozliwosci pracy tego sie nie
            robi bo za duzo zachodu lepiej bic piane i udawac ze sie dziala to sie jednak
            msci oby jak najmniej na nas moj cytat byl wyrwany z kontekstu mial byc na
            zakonczenie tej epistoly
      • eat.pussy Ci Panowie... 19.02.06, 14:12
        tak to jest jak się kurdupli wybierze myslac, że to "Panowie" :((( Polsko obudz się!!
      • silesius.monachijski Re: Król jest nagi!!! 19.02.06, 15:01
        co za "madry" komentarz!; dales - przed publikacja - do sprawdzenia w GW?
        bo "jezyk" podobny

krawat23 napisał:

> Ci Panowie nie maja nic Polsce do zaproponowania!! Bawia sie małe gierki, jak
        > dzieci. Myslą, że to jest wielka polityka. Otoczyli sie podobna sobie grupą
        > frustratów i nieudaczników.
        > Ich hasłem jest sanacja zycia publicznego, na wzór sanacji przedwojennej. Ani
        > wtedy nie było ani teraz nie jest najlepsze rozwiazanie dla Polski.
        > To, że w Polsce nastapiło zjawisko nazywane "zmeczeniem materiału" to fakt,
        ale
        >
        > nie jest to powód aby skakanć na głowe do pustego basenu.
        >
    • tades1 Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 13:38
      Szanowny Pan Robert pierdo.i jak potłuczony .
      Brakuje tylko informacji kiedy raczył jeszcze pierdnąć , czy pomiędzy 16:15 i
      16:30 , czy też około 17:00
      • klef Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 14:36
        ale sie nie odbyla w mysl zasady i chcialabym i boje sie hihoho
    • premier_pacynka Dobrze ze mamy takiego madrego prezydenta! 19.02.06, 14:14
      I takiego madrego Jarka!
      • sumienie.lk Re: Dobrze ze mamy takiego madrego prezydenta! 19.02.06, 14:29
        Rzeczywiscie... To prawdziwe szczęście...
    • aglio Alez nikogo juz chyba nie obchodzi... 19.02.06, 14:26
      ... to kiepskie zagranie, kiepskiego prezydenta.
      • sumienie.lk Re: Alez nikogo juz chyba nie obchodzi... 19.02.06, 14:28
        Nikogo by to zdarzenie nie obchodziło, gdyby istniała pewność, że jest jedynym
        i ostatnim. Ponieważ jednak bliźniaki gwarantują wielokrotne powtórki z takich
        zachowań nie można tego pomijać milczeniem.
      • sclavus Re: Alez nikogo juz chyba nie obchodzi... 19.02.06, 15:32
        aglio napisał:

> ... to kiepskie zagranie, kiepskiego prezydenta.

Chyba, że pałac nowy "numer" szykuje.... ale sza! Narazie tajemnica...
        bliźniacza...
    • framberg Re: Możliwość rozwiązania Sejmu - brednie 19.02.06, 14:44
      Brednie !
      1. PiS zawłaszczył wszystkie stanowiska, nie tylko w rządzie.
      2. PiS ma najwięcej posłów w Sejmie i najwięcej senatorów
      3. Dwie partie niewiele znaczące popierają PiS
      4. Wg badań opinii publicznej pozycja PO rośnie.

Co mogłoby być po wyborach?
      1. Lepsza pozycja PO
      2. Gorsza pozycja jednej z popierających PiS partii
      3. Pozostanie poza Sejmem drugiej z popierających PiS partii
      4. Utrata wielu stanowisk
      5. Narażenie się na opinię (słuszną): "wzięli wszystko, rządzili ponad sto dni
      i nic nie zrobili tylko gadali a na koniec i tak trzeba na nowo wybierać" -
      inacej mówiąc "wybraliśmy ich i nie sprawdzili się bo trzeba wybierać od nowa".

Byłem pewien, że prezydent byduje napięcie, odwleka wystąpienie by przeczołgać
      ćwoków i oszołomów. A potem powie, że nic nie zrobił i nic nie zrobi.
      Założyłem się o to i wygrałem.
      • jurcio Framberg! 19.02.06, 15:06
        Jesteś jednym z niewielu, którzy dają wiarę sondażom. Poza tym, brak Ci kolego
        wyczucia w politycznych prognozach. Posłuchaj ulicy miast czytać GW, a dowiesz
        się rzetelnej prawdy.
        • qc Posluchaj Ulicy 19.02.06, 15:55
          Najpierw trzeba by bylo zapuscic sie w twoja czesc miasta.
          A nikt przy zdrowych zmyslach nie zrobi tego w trosce o zegarek czy wlasne
          zycie.
          • vinc0 Re: Posluchaj Ulicy 19.02.06, 16:02
            qc napisał:

> Najpierw trzeba by bylo zapuscic sie w twoja czesc miasta.
            > A nikt przy zdrowych zmyslach nie zrobi tego w trosce o zegarek czy wlasne
            > zycie.

-----------------------

Rejony o najmniejszym na świecie nasyceniu złomem:)
          • jurcio Re: Posluchaj Ulicy 19.02.06, 16:14
            qc napisał:

> Najpierw trzeba by bylo zapuscic sie w twoja czesc miasta.
            > A nikt przy zdrowych zmyslach nie zrobi tego w trosce o zegarek czy wlasne
            > zycie.
            Mieszkam w bezpiecznym miejscu, na Mokotowie
        • sclavus Re: Framberg! 19.02.06, 19:03
          jurcio napisał:

> Jesteś jednym z niewielu, którzy dają wiarę sondażom. Poza tym, brak Ci
          kolego
          > wyczucia w politycznych prognozach. Posłuchaj ulicy miast czytać GW, a
          dowiesz
          > się rzetelnej prawdy.

Wow! Ty masz za to wyczucie, że no... niech cię diabli...
          U mnie masz "dwóję" z polityki... podejrzewam nawet, że nie wiesz co to
          jest "polityka"...
          • silesius.monachijski Re: Framberg! 19.02.06, 19:07
            i znow prymitywne inwektywy; staczasz sie sclavusie na samo dno polemiki;
            jurcio wie, o czym pisze; poczytaj jego blog; gdybys zaczal na serio pracowac
            swoimi szarymi komorkami, to moglbys zrozumiec; ideologiczna papka,
            serwowana "znad Sekwany, Rhonu, czy innej rzeki" smieszy); nie mozna twoich
            postow traktowac powaznie

sclavus napisał:

> jurcio napisał:
            >
            > > Jesteś jednym z niewielu, którzy dają wiarę sondażom. Poza tym, brak Ci
            > kolego
            > > wyczucia w politycznych prognozach. Posłuchaj ulicy miast czytać GW, a
            > dowiesz
            > > się rzetelnej prawdy.
            >
            > Wow! Ty masz za to wyczucie, że no... niech cię diabli...
            > U mnie masz "dwóję" z polityki... podejrzewam nawet, że nie wiesz co to
            > jest "polityka"...
    • neiden Re: Draba: możliwość rozwiązania Sejmu była realn 19.02.06, 14:53
      jesy strata czasu na rospisywanie sie -co by bylo gdyby bylo.-przyszlosc to
      lepszy temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka