szpati Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 16:21 Ja proponuje napisac protest skoro jest nas juz duzo ktorzy uwazaja to za totalna brednia i bzdura proponuje napisac protest napewno podpisza sie pod tym tysiace nie mozna przeciez lekcewazyc czesci spoleczenstwa jest duzo wikeszosc ,ktora uwzaza ze zamknieceie hipermarketu w niedziele to niedobry pomysl jestem przeciw zamknieciu hipermarketu w niedziele ale za ludzkim traktowaniem pracownikow czyli powinno sie zaostrzyc przepisy pracodwacom i zobowiazac ich do dnia wolnego za dzien pracy w niedziele albo zatrudnic na ten czas studentow w Niemczech jest tzw placa minimum tzw basis zwolnione od podatku na to basis pracuje sie 12 godzin w tygodniu (glownie studenci i matki z dziecmi) czemu u nas tego nie ma wielu ludzie dostalo by prace i jakis dochod niewielki ale zawsze naprawde to juz zaszlo troche za daleko radze zaprotestowac w koncu my konsumenci i pracownicy markietow a przede wszytskim ludzie potzrebujacy pracy mamy cos do powiedzenia w tej kwesti Odpowiedz Link Zgłoś
kalmaja7 Brawo dla Gazety za znajomość dekalogu!!!!!!!! 01.03.06, 16:49 Tylko,że to przykazanie trzecie... Odpowiedz Link Zgłoś
siasia4 Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 17:05 Piszecie że wzrosnie bezrobocie, ale z drugiej strony te 20% to oficjalne dane, bezrobocie w Polsce jest nizsze - połowa tych bezrobotnych pracuje na czarno. Hipermakety nie straca na obrotach, zakupy ludzie będą robić w soboty i przez cały tydzień. Prawda jest taka że wśród pracowników tych wielkich molochów jest ogromna rotacja, bo ludzie nie wytrzymuja presji i często zwalniaja się sami. Kościół nie nakłania do złego ale by spędzać niedzielę razem z bliskimi, nie walczy o katolików ale o wszystkich. Ci ktorzy w niedzielę chodzą do Kościoła to znajdą sposób nawet pracując w ten dzień by uczestniczyć we mszy. A ci którzy nie chodzą może wreszcie zainteresują się swoimi pociechami. Niedziela na spacerze w galeriach i marketach naprawdę nie służy zdrowiu. I może czas zadbać o to by jeden dzień w tygodniu róznił się od pozostałych! Pieniądze to nie wszystko, a życia szkoda na marnowanie go na wycieraniu podłóg marketu i trwonieniu ciężko zapracowanych środków na bzdetne promocje. W niedziele powinny być czynne sklepy na dworcach, stacjach benzynowych i ewentualnie małe rodzinne sklepiki gdzie sprzedażą w niedziele zajmnie się sam właściciel. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 18:18 Bzdura. Nie pójdę zrobić zakupów w sobotę, bo mi na to po prostu szkoda czasu - w sobotę wolę pracować. Zakupy robię wtedy, kiedy zamykają mi warsztat, czyli bibliotekę (jestem pracownikiem naukowym); oczywiście wolałbym to zrobić np. o 24, kiedy nie ma w sklepie rodzinnych wycieczek z gromadami wrzeszczących bachorów, ale w tym celu należy mieć samochód (którego nie mam), a zresztą całodobowo działają tylko niektóre supermarkety. Ergo - zakupy robię w niedzielę około 13, kiedy Prawdziwy Polak Katolik je obiad i ogląda seriale. W ten sposób tracę stosunkowo niewiele czasu (trzeba tylko uważać, żeby nie trafić na moment zakończenia mszy, bo wtedy Prawdziwi Polacy Katolicy idą odreagować 45 minut nudy i debatują rodzinnie czy kupić jogurt za 98 gr czy może za 1,03 zł. Co jak wiadomo wymaga narady co najmniej 6 członków rodziny i 45 minut). Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 osłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 19:03 ar.co napisała: > Bzdura. Nie pójdę zrobić zakupów w sobotę, bo mi na to po prostu szkoda czasu - > > w sobotę wolę pracować. Zakupy robię wtedy, kiedy zamykają mi warsztat, czyli > bibliotekę (jestem pracownikiem naukowym); oczywiście wolałbym to zrobić np. o > 24, kiedy nie ma w sklepie rodzinnych wycieczek z gromadami wrzeszczących > bachorów, ale w tym celu należy mieć samochód (którego nie mam), a zresztą > całodobowo działają tylko niektóre supermarkety. Ergo - zakupy robię w > niedzielę około 13, kiedy Prawdziwy Polak Katolik je obiad i ogląda seriale. W > ten sposób tracę stosunkowo niewiele czasu (trzeba tylko uważać, żeby nie > trafić na moment zakończenia mszy, bo wtedy Prawdziwi Polacy Katolicy idą > odreagować 45 minut nudy i debatują rodzinnie czy kupić jogurt za 98 gr czy > może za 1,03 zł. Co jak wiadomo wymaga narady co najmniej 6 członków rodziny i > 45 minut). Zgadzam się. Bzdura. Osłowie chcą zstać wybrani na cztery lata i staną na głowie, by sobie zapewnić taką synekurę. A to my ich wybraliśmy dla JAJ. Teraz nie ma co wyrzekać. Psychopatia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Redakcja nie musi wymyslac XI przykazania 01.03.06, 17:22 To juz jest w III-cim. Odpowiedz Link Zgłoś
zwalonytrojanski Re: Redakcja nie musi wymyslac XI przykazania 01.03.06, 17:59 ethebor napisał: > To juz jest w III-cim. Był taki dowcip. Gość zszedł z góry i przemówił: - Jest dobrze! Utargowałem 10! Ale "Nie cudzołóż" niestety zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
sobeix Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 17:22 A CIEKAWE KTO BEDZIE PŁACIŁ NASZE RACHUNKI JESLI ZAMKNAL TAKIE SKLEPY W NIEDZIELE GDZIE ZWIEKSZOSC NAS MA RODZINY KTORE PRACUJA TAKICH HIPERMAKERTACH LUB INNACZEJ GDZIE POLOWA NAS PRACUJE W TYGODNIU I NIE MA CZASU BY ZROBIC ZAKUPY TO IDZIE W NIEDZIELE NA ZAKUPY JAK JA LUB WIELE INNYCH, JA JESTEM ZDANIA ZE POWINNE BYC OTWARTE ALE NIE CALY DZIEN!! A TU MI PRZYCHODZI NA MYSL SLOWA I TO JEST PRAWDA NAWET NIEMCY O NAS MOWIA "POLSKA IDIOTÓW" LUB "POLSKA RYDZYKA" I TYMI SLOWAMI I JA SIE PODPISUJE BO TO JEST PRAWDA AZ WSTYD MI ZE JESTEM POLAKIEM ALE CO WAZNE NASZCZESCIE NIE JESTEM KATOLIKIEM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mar_cup Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 17:26 czy kogos tu po......ło!!!! niech poslowie pojda po rozum do glowy! stuknijcie sie w wasze kacze łby!!!!!! brak slow! Odpowiedz Link Zgłoś
irena.earl Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 17:39 Proponuję zamknąć w niedzielę również sklepiki przykościelne - zakaz to zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
home2 Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 19:49 Jak czytam posty na ten temat to mnie normalnie krew zalewa. Po pierwsze jestem młoda i nie miałam okazji żyć w SYSTEMIE GOSPODARKI CENTRALNIE STEROWANEJ... ...jednak nowy Rząd chce być tak miły i mi to umożliwić. Podali dzisiaj że będzie 60-80 tysięcy zwolnień po wejściu w życie tej ustawy, czyli automatycznie te 80 tysięcy ludzi przejdzie na bezrobotne i będzie pobirało zasiłek dla bezrobotnych!!! Oczywiście zasiłki pokrywa Rząd ale przecież musi mieć na to pieniądze i patrząc na "super" program socjalny Rządu to w najbliższych latach szykuje nam się reforma podatkowa bo z czegoś muszą być pieniądze. Wtedy niejedna osoba będąca przeciwna handlu w nidziele będzie musiała w ten dzień pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
afik42 Pan Lepper w szponach lobby 01.03.06, 17:48 Jak juz to juz, zakaz winien byc calkowity albo wcale. Czyzby Leppera dorwalo "lobby drobno-sklepikarskie"? Na to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 18:14 LOL, jeśli chodzi o to, żeby niedziele spędzać z rodziną to może ustanowić dla wszystkich areszt domowy na niedzielę - bo przecież samo zlikwidowanie niedzielnego handlu nie pomoże. Zawsze można jeszcze zostawić rodzinę w domu a samemu pójść np. na piwo do baru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szpati Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 18:33 Brawo, epiej nie mozna bylo tego sformulowac Odpowiedz Link Zgłoś
aws1 Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 18:19 Idąc dalej zakażmy pracy w szpitalach, kopalniach itp.Tam też pracują ludzie chcący godnie przeżyć dzień święty.... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Tak jak w większości krajów Europy Zachodniej 01.03.06, 18:32 Polacy nie są białymi murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Trybunał Konstytucyjny 01.03.06, 18:36 Dlaczego komuś mają zabraniać coś na co ma ochote? Przecież to jest wolność, że ktoś pracuje w niedzielę. Ludzie mają wybór. Jeżeli ktoś chce, może nie chodzić w niedziele na zakupy. Jeżeli ktoś chce, może chodzić do małych sklepów :) Wybór należy do Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Trybunał Konstytucyjny 01.03.06, 18:58 qavtan napisał: > Dlaczego komuś mają zabraniać coś na co ma ochote? > Przecież to jest wolność, że ktoś pracuje w niedzielę. > Ludzie mają wybór. > Jeżeli ktoś chce, może nie chodzić w niedziele na zakupy. > Jeżeli ktoś chce, może chodzić do małych sklepów :) > Wybór należy do Ciebie :) I słusznie. Zakazać wszystkiego i erstytuować PRL. Za tym w końcu jest cały zdowy trzon narodu PiS=Samozagłada+PRL. W końcu czy to trudno wpisać do Koństytucji, że można robić wszystko na co pozwala zdrowy trzon i jaego kot. Ja sobie wpiwałem kilka rzeczy i lto mi zabroni. I tam będę chodził, gdzie będzie towar, gdzie będą dawali prezenty, gdzie będzie wszystko tańsze i gdzie będzie otwarte. A jak zechcą zamknąć to kit im z całym szacunkiem w ... oko. A trybunał Konstytucyjny to i tak Jarek i jego Kot rozwiążą, więc trzeba to będzie załatwić zgodnie z dekretem min. DzińZiobry (są 24 godzinny) Wszyscy za? Ale będą jaja! O to chodziło??? Psychopatia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
camillie Wstydzę się 01.03.06, 18:59 za ten tumański rząd. Jak mogliśmy do tego dopuścić? Rozpacz, ludzie, rozpacz prawdziwa. Wcześniej myślałam, jakoś to będzie - teraz żałuję, że żyję w tym kraju. Na nic te pisania, krzyki i bunt. Jesteśmy traktowani jak ludzie tylko podczas kampanii. Przepraszam, ale być Polakiem przestaje być powodem do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Wstydzę się 01.03.06, 19:17 to sie wyprowadz..wiekszosc normalnych to juz zrobila dlatego miedzy innymi tacy ludzie jak bracia KAczynscy mogli dojsc do wladzy...Zostali frustraci i stare babcie ktorzy mysla ze administracyjne zakazy wreszcie pozwola im "odzyskac to" co "komunisci" (haslo bardzo szerokie) "nakradli" Ani ze mnei komunista ani ubek a zyje w normalnym kraju mam pomysly dobrze zarabiam i tylko troche mi zal tych resztek normalnych ludzi co zostaly w kraju. Do zyczliwych: pracuje w zawodzie, nie jestem obywatelem drugiej kategorii, czuje sie swietnie-nie wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
camillie Re: Wstydzę się 01.03.06, 19:30 alterpars napisał: > to sie wyprowadz..wiekszosc normalnych to juz zrobila dlatego miedzy innymi tac > y > ludzie jak bracia KAczynscy mogli dojsc do wladzy...Zostali frustraci i stare > babcie ktorzy mysla ze administracyjne zakazy wreszcie pozwola im "odzyskac to" > co "komunisci" (haslo bardzo szerokie) "nakradli" > Ani ze mnei komunista ani ubek a zyje w normalnym kraju mam pomysly dobrze > zarabiam i tylko troche mi zal tych resztek normalnych ludzi co zostaly w kraju > . > Do zyczliwych: pracuje w zawodzie, nie jestem obywatelem drugiej kategorii, > czuje sie swietnie-nie wracam. Jest mnóstwo powodów, dla których ta "mniejszość normalnych" pozostała w kraju. Wybacz, ale nie jesteś partnerem w dyskusji między ludźmi, którzy mają prawo chwalić obecną władzę lub krytykować - ludźmi żyjącymi w Polsce. Ty żyjesz w innej rzeczywistości i wybacz, piszesz sobie hasełka i rzucasz opinie nie wiadomo na czym oparte, nie znając prawdziwości (realności) życia tutaj. Powodzenia i szczęścia tam, gdzie mieszkasz, wszyscy oczywiście Ci zazdrościmy, cała resztka. Mówię do tych, co czują jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Wstydzę się 01.03.06, 19:24 camillie napisała: > za ten tumański rząd. Jak mogliśmy do tego dopuścić? > Rozpacz, ludzie, rozpacz prawdziwa. > > Wcześniej myślałam, jakoś to będzie - teraz żałuję, że żyję w tym kraju. > Na nic te pisania, krzyki i bunt. Jesteśmy traktowani jak ludzie tylko podczas > kampanii. > > Przepraszam, ale być Polakiem przestaje być powodem do dumy. > A ja się wsię nie wstydzę. Głosowałem na liberałów i zawsze będę to czynił. Jeśli wstydzić się mam to tylko tego, że znów przegrałem. Ale za tych niedorobieńców???? I wciąż jestem Polakiem a to zawsze pozostanie powodem do chwały. Wierzę, że nasi Rodacy przestaną ufać byle komu i będą myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
camillie Re: Wstydzę się 01.03.06, 19:33 > A ja się wsię nie wstydzę. Głosowałem na liberałów i zawsze będę to czynił. > Jeśli wstydzić się mam to tylko tego, że znów przegrałem. Ale za tych > niedorobieńców???? > I wciąż jestem Polakiem a to zawsze pozostanie powodem do chwały. Wierzę, > że nasi Rodacy przestaną ufać byle komu i będą myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Wstydzę się 01.03.06, 19:42 nie ludz sie camille...nigdy i szkoda zycia...przerobili to moi dziadkowie i rodzice a ja przerobilem ostatnie 20 lat....wyjechalem i w ciagu ostatnich 6 lat ani raz nie zatesknilem. Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch miala byc IV RP a wychodzi PRL bis, brawo blizniak 01.03.06, 18:52 i, trzymac tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: miala byc IV RP a wychodzi PRL bis, brawo bli 01.03.06, 19:48 yarixch napisał: > i, trzymac tak dalej A potem weźmie pod but nieuków i przeyczepków Odpowiedz Link Zgłoś
sineguanon To niech otworzą sklepy dla niewierzących w niedzi 01.03.06, 18:55 Wtedy sie okaże jak bardzo katolickie jest to społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 niech otworzą sklepy dla niewierzących w niedzielę 01.03.06, 19:11 sineguanon napisał: > Wtedy sie okaże jak bardzo katolickie jest to społeczeństwo. Ja tam wierzę w niedzielę i przez cały tydzień. A w niedzielę lubię zrobić zapasy. Do Smardzyka i jego sklepów mam daleko więc nie będę aż tak daleko podróżował. Kto wejdzie do Nadzwyczajnej Komisji Odpowiedzialoności za Rozpieprzenie Handlu i Próby Restytuowania PRLu? Psychopatia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars o nieladnie sineguanon lobuziaczku 01.03.06, 19:11 klechy doskonale wiedza ze tych niewierzacych okazaloby sie duzo wiecej niz niedobitkow babc w moherkach..wola tego nie widziec podobnie jak kobiet dokonujacych aborcji, rozwodnikow, gejow, przemocy w rodzinie i HIV.... Ta sama kwestia dotyczy takze podatku od wiary. Doskonale wiedza ze to bylby koniec pierniczenia o kraju 95% katolickim...a tak administracyjnie maja zakaz handlu i administracyjnie przyznane 20 baniek na nikomu niepotrzebny kolejny kosciol dla Pana Glempa Odpowiedz Link Zgłoś
home2 Re: o nieladnie sineguanon lobuziaczku 01.03.06, 19:39 Przyznaję, że przeczytałam tylko część dyskuji ale mnie po prostu krew zalewa. Na całe szczęście jestem młoda i czasy Odpowiedz Link Zgłoś
sentropia Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 19:52 A w małych sklepach kto będzie pracował niedziele - R2D2 i C3PO? Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Posłowie chcą ? zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 19:57 Co to za kolejna bzdura. Gdzie podziali się ludzie z rozumem w głowie ? Nie wszyscy posłowie chcą aby był zakaz handlu w niedzielę. Wiele osob nie ma kiedy w tygodniu pojść do sklepu bo tyrają po 12 godzin dziennie. Lepper tego nie widzi bo całymi dniami kombinuje jak się najlepiej ustawić. Ludzie pracujący w niedzielę mają prawo do zakupów tak samo jak ci co nic nie robią cały tydzień. Jesli ktos chce czcić dzień święty to może to robic bez przeszkód. Jesli chce się to zrobić w nakazami to trzeba być malutkiego rozumu żeby nie pojąć, że nakaz nic tu nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Nasza wspaniała ekipa rządzaca 01.03.06, 20:29 przesciga się w samobójczych pomysłach, zaczynam to lubić :) Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Posłowie chcą zakazu-i bardzo dobrze! 01.03.06, 21:41 Czy Sejm powinien zakazać handlu w niedzielę? 81% Nie (5314) 19% Tak (1283) ------------- To nie jest sprawa religii. To jest sprawa normalnosci.Czlowiek ma prawo do wypoczynku. Czlowiek ma prawa i obowiazki wobec rodziny.Miedzy bajki mozna wlozyc twierdzenie , ze nikogo sie zmusza do pracy w niedziele.Pracownik zwyczajnie nie ma wyboru. Albo pracuje jak mu kaza albo szuka innej pracy. Ci co sie w niedziele szlajaja po sklepach tez beda sie mogli zajac czym ciekawszym. Straca zapewne wlasciciele sklepow ale ci stanowia mniejszosc w sprawie. Ci ktorzy glosowali w ankiecie za otwarciem sklepow w niedziele powinni zastanowic dlaczego nie otworzyc w niedziele szkol, uniwersytetow, fabryk obuwia i skarpet,przychodni, zlobkow, ...Czy pracownicy tych instytucji sa lepsi od pracownikow handlu? Odpowiedz Link Zgłoś
gilliankaro Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 21:46 Od poltora roku studiuje we Francji. Jakie bylo wlasnie moje zdziwienie, gdy w ktoras z pierwszych niedziel - moj jedyny dzien wolny od zajec na uczelni i pracy - jade do Auchan, a tu prosze: zamkniete. Rozmawialam o tym ze znajomymi Francuzami, Anglikami, Polakami - praktycznie WSZYSCY sa ZA otwarciem sklepow w niedziele. Bo nie chodzi tu tylko o to, ze w niedziele moga dorabiac sobie studenci, czy ci, ktorzy zadnej innej pracy znalezc nie moga a maja rodziny na utrzymaniu. Kiedy poszlam wiec w sobote w wolnej chwili na zakupy, jakiez bylo moje zdziwienie, gdy zobaczylam sklep tak pelny ludzi, jakby wszyscy zapasy robili na jakis kryzys! A tak, wyobrazcie sobie tych wszystkich ludzi, ktorzy od poniedzialku do piatku sa zajeci i moga robic zakupy tylko w weekend, ktorzy nagle pojawiaja sie w sklepie tylko w sobote, zamiast w sobote I niedziele. Kolejki sa dlugie na 20 osob, w alejkach nie ma jak przejsc nie obijajac sie koszykiem o kogos lub o cos, wiele produktow jest wykupionych do poludnia, a wiec jesli chcesz np. rybe kupic po poludniu - zapomnij i zmien menu, a oczywiscie nie wspomne nawet o pracownikach sklepu, do ktorych nie ma jak sie dobic, chyba ze ma sie wolna godzinke (tylke ostatnio czekalam, zeby o glupi kabel sie zapytac). Wiec, dzieki temu wspanialemu pomyslowi, Polacy przestali by sprzedzac po kilka godzin w supermarkecie w niedziele: by zrobic zakupy potrzebowaliby tylko CALEJ soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
gilliankaro Znam to z doswiadczenia i jestem przeciw!!! 01.03.06, 21:49 Od poltora roku studiuje we Francji. Jakie bylo wlasnie moje zdziwienie, gdy w ktoras z pierwszych niedziel - moj jedyny dzien wolny od zajec na uczelni i pracy - jade do Auchan, a tu prosze: zamkniete. Rozmawialam o tym ze znajomymi Francuzami, Anglikami, Polakami - praktycznie WSZYSCY sa ZA otwarciem sklepow w niedziele. Bo nie chodzi tu tylko o to, ze w niedziele moga dorabiac sobie studenci, czy ci, ktorzy zadnej innej pracy znalezc nie moga a maja rodziny na utrzymaniu. Kiedy poszlam wiec w sobote w wolnej chwili na zakupy, jakiez bylo moje zdziwienie, gdy zobaczylam sklep tak pelny ludzi, jakby wszyscy zapasy robili na jakis kryzys! A tak, wyobrazcie sobie tych wszystkich ludzi, ktorzy od poniedzialku do piatku sa zajeci i moga robic zakupy tylko w weekend, ktorzy nagle pojawiaja sie w sklepie tylko w sobote, zamiast w sobote I niedziele. Kolejki sa dlugie na 20 osob, w alejkach nie ma jak przejsc nie obijajac sie koszykiem o kogos lub o cos, wiele produktow jest wykupionych do poludnia, a wiec jesli chcesz np. rybe kupic po poludniu - zapomnij i zmien menu, a oczywiscie nie wspomne nawet o pracownikach sklepu, do ktorych nie ma jak sie dobic, chyba ze ma sie wolna godzinke (tylke ostatnio czekalam, zeby o glupi kabel sie zapytac). Wiec, dzieki temu wspanialemu pomyslowi, Polacy przestali by sprzedzac po kilka godzin w supermarkecie w niedziele: by zrobic zakupy potrzebowaliby tylko CALEJ soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu To juz nawet nie jest marchewkowe pole... 01.03.06, 23:02 to jest pole pelne ogorkow! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 23:28 A ja pragne ZAKAZU wyglaszania debilizmow przez poslow!!Mieszkam w Holandii, ale dobrodziejstwo zakupow konczy sie w sobote. Jak zapomne kupic wiecej fajek czy zamarzy mi sie np. alkohol, musze poczekac do poniedzialku.To samo z niespodziewanym apetytem na cos lub wizyta-niezapowiedzianych gosci.To durne:musze zaczekac, jest dyskomfortowym uczuciem. Ogranicza.Sklepy POWINNY byc otwarte w niedziele. Nie ma dzisiaj w Polsce nikogo, kto przedlozy nude niedzielna nad male pieniadze, zeby przetrwac do konca miesiaca.Jezeli lepper i debile z lpr maja godziwe pieniazki, nie rozumieja dylematu wielu Polakow, a dla popularnosci zrobia kazda niedzwiedzia przysluge.Lepper-zainteresuj sie trzoda, nie polityka, lpr-pomodl sie w niedziele na mszy, a kwestie pracy w niedziele-proponuje pozostawic pracujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re:psychotusk-masz problemy emocjonalne, 01.03.06, 23:33 czy tylko z kolorami?? Odpowiedz Link Zgłoś
arturkotlinski Re: Posłowie chcą zakazu handlu w niedzielę 01.03.06, 23:46 Moi drodzy!Jak tlumaczy pan posel filozof (z wyksztalcenia)Zawisza-dlaczego zakazac handlu w niedziele?Bo przykazanie koscielne mowi:dzien swiety swiecic.Skoro tak,to dlaczego tylko w niedziele zakazac-zakazmy tez w Wielki Czwartek,Wielki Piatek czy Wielka Sobote.Takze w Popielec nie pozwolmy handlowac!Panie Posle badzmy konsekwentni!Swoja droga nie uwaza Pan,ze jest to lekka przesada,aby zakazywac czegos co wynika z Pisma Swietego?Nie tworzmy sztucznosci-mowi Pan,zeby pozwolic handlowac w miejscach turystycznych-moze sie okazac,ze Warszawa,Poznan,WRoclaw czy Bialystok to miasta turystyczne i co wtedy?Uwazam,a tak sadzi takze 60 procent Polakow,iz jest to kiepski pomysl! Zastanowcie sie lepiej Panie i Panowie nad tym jak obnizyc podatki,jak zmniejszyc bezrobocie!Prosze zobaczyc-zabraniajac sklepom handlu w niedziele ok.70 tys.osob straci prace!Takie sa fakty-robilem takowe symulacje na potrzeby zajec z marketingu w handlu,ktory mam przyjemnosc prowadzic na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu!Malo tego-to dotyczy osob bezposrednio pracujacych w hiper- i supermarketach!Ale jest jeszcze szereg innych firm,ktore sa powiazane z dostawa roznych produktow i uslug w niedziele!Uwazam,ze w tej sprawie kazdy powinien podjac odrebna decyzje!Zobaczy Pan,a to takze potwierdzaja badania,za 3-4 lata,kiedy moda na robienie zakupow w centrach handlowych minie-wtedy bedzie czas na taka ustawe,ale teraz NIE!To jeszcze nie jest dobry moment! Prosze sobie przypomniec konf.z 15 lutego -Prawdy i mity polskiego handlu-jak Pan widzial -glosy byly podzielone z wiekszascia na TAK.Malo tego badania Pentora czy chocby nowsze PBSu jasna mowia-zdecydowana wiekszosc polskiego spoleczenstwa jest przeciw!A jesli jest przeciw,to oddalmy w czasie czytania w Sejmie i Senacie.Pan jako posel kolejnej kadencji doskonale wie-przez tak nieodpowiedzialne zachowanie moze to wplynac na przyhamowanie innych zagranicznych inwestycji w Polsce.Fama pojdzie w swiat-politycy zakazuja rzeczy,ktore prawem koscielnym sa zakazane,a na dodatek robi z tego,jakby nie patrzec,blahego problemu-wielka dyskusje!Merytoryczna dyskusja tak-populizm i puste slowa nie! Gdyby zechcialby Pan odpowiedziec na emaila,to bede zobowiazany! Odpowiedz Link Zgłoś