brykawojtka Re: J. Kaczyński: żywot parlamentu zależy od poro 07.03.06, 19:58 A gdyby tak rozwiązć ten chory Sejm i nowy stworzyć np. z 200 posłów. Reszta do roboty, ustawy też niech piszą jacyś fachowcy, prawnicy, a nie nagle oświeceni pseudo - politycy. Polski nie stać na takie rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: J. Kaczyński: żywot parlamentu zależy od poro 07.03.06, 20:03 PO ma taki projekt konstytucji, ale jakoś nikt się nie kwapi z jego przeprowadzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 20:06 J. Kaczynski - jak zawsze ma racje: "albo-albo" ; albo sygnatariusze paktu beda postepowac racjonalnie, albo nowe wybory. Innego wyjscia nie ma; PO napewno wygra: "na fifijolce", jak jesienia 2005; wazne, ze Michnik i GW PO dobrze zycza; ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 20:16 hahahahahhahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 20:31 widze juz ten piekny usmiech na twarzy bo.mum, jak "puszcza oko" do slesiusa - tymczasowo na wynaniu" w Lizbonie; usciski bio.mum napisała: > hahahahahhahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: RWE nadaje wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 20:42 To tylko medialny cyrk na poklas gawiedzi! Dziennikarze mają zajęcie i nie będą się zajmować sprawą inwigilacji swojego środowiska przez UOP! - Jak wielkie są wpływy PO na media? Poseł Jacek Kurski;- Olbrzymie. Dyrektor programu I TVP Maciej Grzywaczewski, szwagier posła PO, zdjął dwa programy Pod lupą i Misja specjalna, żeby nie zepsuć wizerunku tego ugrupowania. Dwie dziennikarki zostały pod Działdowem zawrócone z drogi do Gdańska, żeby nie mogły przygotować programu o Tusku. Gdy w czasie tragedii w Katowicach telewizje prywatne pozmieniały swoje programy, w TVP 1 nadawano koncert Eurowizji. Szef nie mógł podjąć decyzji, bo bawił na nartach w Dolomitach z Donaldem Tuskiem. Szefem Rady Nadzorczej Polskiego Radia był Andrzej Długosz, przyjaciel Tuska. Gdy trafił do więzienia za malwersacje, zastąpił go Jan Kidawa-Błoński, reżyser i autor spotów reklamowych Platformy. To tak, jakbym to ja objął stanowisko, jednocześnie pracując nad kampanią wyborczą PiS. Dyrektorem programu I Polskiego Radia jest Rafał Jurkowlaniec, przyjaciel Grzegorza Schetyny. Wiceprezesem gdańskiego radia w latach 2001-2004 był Sławomir Nowak - symbol podziału łupów i sojuszu SLD-PO w mediach publicznych. SLD bardzo intensywnie pomagało PO w wyborach, aby tylko ratować układ. Takie synekury PO ma prawie wszędzie. (Tyg. Nasza Polska, 06.03.06) Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: RWE nadaje wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 20:59 cytujesz Kurskiego, ktory twierdzil ze dziadek Tuska wstapil n a o c h o t n i k a do Wermchtu? Na glowe upadles czy co? A moze dodasz, ze zamachu na JFK dokonal dobry znajomy Tuska i Michnika? Tak, zeby konserwowac uklad... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: RWE nadaje wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 21:01 dziadek Tuska nie zostal zmuszony do wstapienia do Wehrmachtu; podpisal Volksliste; wiedziala o tym cala rodzina, co przyznala wnuczka tegoz dziadka i kuzynka Tuska, Sylwia; Tusk klamal; to tyle w tej sprawie meteorr napisał: > cytujesz Kurskiego, ktory twierdzil ze dziadek Tuska wstapil n a o c h o t > n > i k a do Wermchtu? Na glowe upadles czy co? A moze dodasz, ze zamachu na JFK > dokonal dobry znajomy Tuska i Michnika? Tak, zeby konserwowac uklad... Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: RWE nadaje wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 22:11 A ciebie, kto zmusił do przyjęcia niemiskiego paszportu? Volkslista podpisana z własnej woli? Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: RWE nadaje wyjatkowo - z Lizbony 08.03.06, 04:20 silesius.monachijski napisał: > dziadek Tuska nie zostal zmuszony do wstapienia do Wehrmachtu; podpisal > Volksliste; wiedziala o tym cala rodzina, co przyznala wnuczka tegoz dziadka i > kuzynka Tuska, Sylwia; Tusk klamal; to tyle w tej sprawie > Dawno takiego durnego sqrwiela jak zgermanizowany slazak nie spotkalem! Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko "RWE nadaje "Kto wierzy Tygodnikowi Polskiemu?Nikt 07.03.06, 22:39 czyzyk33 napisał: > To tylko medialny cyrk na poklas gawiedzi! Dziennikarze mają zajęcie i nie będą > > się zajmować sprawą inwigilacji swojego środowiska przez UOP! > - Jak wielkie są wpływy PO na media? > Poseł Jacek Kurski;- Olbrzymie. Dyrektor programu I TVP Maciej Grzywaczewski, > szwagier posła PO, zdjął dwa programy Pod lupą i Misja specjalna, żeby nie > zepsuć wizerunku tego ugrupowania. Dwie dziennikarki zostały pod Działdowem > zawrócone z drogi do Gdańska, żeby nie mogły przygotować programu o Tusku. Gdy > w czasie tragedii w Katowicach telewizje prywatne pozmieniały swoje programy, w > > TVP 1 nadawano koncert Eurowizji. Szef nie mógł podjąć decyzji, bo bawił na > nartach w Dolomitach z Donaldem Tuskiem. Szefem Rady Nadzorczej Polskiego Radia > > był Andrzej Długosz, przyjaciel Tuska. Gdy trafił do więzienia za malwersacje, > zastąpił go Jan Kidawa-Błoński, reżyser i autor spotów reklamowych Platformy. > To tak, jakbym to ja objął stanowisko, jednocześnie pracując nad kampanią > wyborczą PiS. Dyrektorem programu I Polskiego Radia jest Rafał Jurkowlaniec, > przyjaciel Grzegorza Schetyny. Wiceprezesem gdańskiego radia w latach 2001- 2004 > > był Sławomir Nowak - symbol podziału łupów i sojuszu SLD-PO w mediach > publicznych. SLD bardzo intensywnie pomagało PO w wyborach, aby tylko ratować > układ. Takie synekury PO ma prawie wszędzie. (Tyg. Nasza Polska, 06.03.06) Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: RWE nadaje wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 23:31 czyzyk33 napisał: > To tylko medialny cyrk na poklas gawiedzi! Dziennikarze mają zajęcie i nie będą > > się zajmować sprawą inwigilacji swojego środowiska przez UOP! > - Jak wielkie są wpływy PO na media? > Od kiedy zakuty komunistyczny łeb taki jak ty cytuje ścierwo kurskiego?? Ale sojusz, no, no.. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 20:56 silesius.monachijski napisał: > widze juz ten piekny usmiech na twarzy bo.mum, jak "puszcza oko" do slesiusa - > tymczasowo na wynaniu" w Lizbonie; usciski > >Mój uśmiech skierowany do ciebie to taka sama fantasmagoria jak Lisbona;)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 21:03 Bardzo mnie ta odpowiedz ucieszyla; no bo skoro jestem w Lizbonie...? dziekuje bio.mum; piekniejszej odpowiedzi nie oczekiwalem bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > widze juz ten piekny usmiech na twarzy bo.mum, jak "puszcza oko" do slesi > usa - > > > tymczasowo na wynaniu" w Lizbonie; usciski > > > >Mój uśmiech skierowany do ciebie to taka sama fantasmagoria jak Lisbona;)) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 21:06 Wiesz ja nie wiem skad u Ciebie taka niechec do PO. Moge zrozumiec niechec do SLD ale PO? Wiesz ja nie bylem uprzedzony do PiS i braci KAczynskich nawet kiedy Lech sprawowal totalne nierobstwo jako PRezydent Warszawy. Teraz mam podstawy zeby sadzic ze Ci ludzie nie sa w stanie robic nic oprocz dizelenia spoleczenstwa i utrwalaniu podzialow. NAwet juz ze swoimi sygnotariuszami sie dogadac nie potrafia....Nowe wybory moga zreszta pokazac ze PiS po raz kolejny zwyciezy ale z jeszcze mniejsza przewaga glosow i jeszcze trudniej bedzie mu zbudowac koalicje... czego mu zycze. Pofratuluje natomiast czarnego PR PiS i wmowieniu spoleczestwu istneinia UKLADU Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 21:13 skoro tak bardzo cenisz PO, to powalcz o to, zeby ten ordynarny mafioso - mysle, ze tu sie zgodzimy - Piskorski nie atakowal Julii Pitery, i nie probowal wysiudac Tuska i Rokite; jezeli ta zaraza przejdzie, to juz zawsze bede nazywal PO partia aferalow alterpars napisał: > Wiesz ja nie wiem skad u Ciebie taka niechec do PO. Moge zrozumiec niechec do > SLD ale PO? Wiesz ja nie bylem uprzedzony do PiS i braci KAczynskich nawet kied > y > Lech sprawowal totalne nierobstwo jako PRezydent Warszawy. Teraz mam podstawy > zeby sadzic ze Ci ludzie nie sa w stanie robic nic oprocz dizelenia > spoleczenstwa i utrwalaniu podzialow. NAwet juz ze swoimi sygnotariuszami sie > dogadac nie potrafia....Nowe wybory moga zreszta pokazac ze PiS po raz kolejny > zwyciezy ale z jeszcze mniejsza przewaga glosow i jeszcze trudniej bedzie mu > zbudowac koalicje... > czego mu zycze. Pofratuluje natomiast czarnego PR PiS i wmowieniu spoleczestwu > istneinia UKLADU Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 07.03.06, 21:33 nie wiem co rozumiesz pod pojeciem aferal...jakies rozgrywki personalne..zaszle sprawy (vide afera z inwigilacja dziennikarzy przez owczesnego ministra sprawiedliwosci) sa przywarami kazdej partii... Ja zreszta nie uwazam zeby PO akurat byla jedyna alternatywa dla PiS. Sa jeszcze demokraci.pl...z calkiem interesujaca inicjatywa centrolewicy..JEst nowoczesna SLD.W sumie gdyby zmusic tych ludzi do pracy (a blamaz ostatnich miesiecy i pomylka wyborcow w ostatnich wyborach prezydenckich iparlamentarnych pokazuje ze taka koniecznosc istnieje) moga powstac calkiem interesujace liberalne pomysly. Wiesz ja nei jestem partyzantem zadnego obozu. Uwazam jedynie ze gorszej formacji niz PiS i jego malo zakamuflowane ruchy w kierunku zdobywania wylacznei wladzy i kontrloli zycia obywateli nie bylo w historii wolnej Polski po roku 89. Dla mnei jako wyborcy jest interesujaca jedynie kwestia rozdzialu Panstwa od kosciola, wolny rynek, i Panstwo minimum w gospodarce. To tak gdybys mi zarzucal lewactwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: RWE nadaje dzisiaj - wyjatkowo - z Lizbony 08.03.06, 04:17 silesius.monachijski napisał: > J. Kaczynski - jak zawsze ma racje: "albo-albo" ; albo sygnatariusze paktu beda > > postepowac racjonalnie, albo nowe wybory. Innego wyjscia nie ma; PO napewno > wygra: "na fifijolce", jak jesienia 2005; wazne, ze Michnik i GW PO dobrze > zycza; ja nie Jak o pisiorkach to nie moze zabraknac ich pieska, bernardyna bawarskiego, szkubla ze slaskimi korzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kielbasakrakowska a bylo sluchac Walesy! 07.03.06, 20:36 co by o naszym bylym prezydencie nie powiedziec, to w ocenie ludzi jest dobry. Pamietacie jak mowil, ze Kaczory potrafia tylko walczyc, ale budowac nie potrafia? I co, nie mial racji? Kielbasa Krakowska Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Ten dupek mowi to samo od dnia wyborow . 07.03.06, 20:50 Powoli staje sie nudny . Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar wybory, wybory. 07.03.06, 21:16 ile tej błazenady jeszcze Panowie? Balcerowicz be, dług cacy? Po co nam PIS, co nam dała ta partia oprócz premiera fizyka, który ładnie w Toruniu wyglądał? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Adeus amigos 07.03.06, 21:18 Juz stad uciekam; milego wieczoru i dobrej nocy; PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Adeus amigos...szkoda 07.03.06, 21:25 Poczekaj..poczytaj..jutro będzie ciepły i miły dzień w ramionach ukochanej ("ukochanego") "Dzień powszedni rządów PiS na szczeblu lokalnym. Gdy zmiksujemy arogancję z głupotą, niekompetencję z ambicjami i Boga z łgarstwem, uzyskamy obraz rządów Prawa i Sprawiedliwości w województwie warmińsko-mazurskim. Bezład dwuwładzy Panuje tu pisuarowa dwuwładza podzielona dla niepoznaki na regiony. Elbląskiemu zarządowi Prawa i Sprawiedliwości szefuje poseł Leonard Krasulski – znany z tego, że nie jest abstynentem, i z tego, że z prawem jest skonfliktowany – za jazdę po pijaku. Krasulskiego zwalcza poseł Aleksander Szczygło, szef zarządu w regionie olsztyńskim i jednocześnie wiceminister w resorcie obrony narodowej. Nasze wiewiórki z PiSuaru twierdzą, że ani Krasulski, ani Szczygło nie mają u prezesa partii Jarosława Kaczyńskiego specjalnych względów. W ich wojnie o wpływy obowiązuje więc zasada: kto pierwszy wstanie i zadzwoni do Warszawy. Starcie o fotel wojewody warmińsko-mazurskiego wygrał Szczygło usadzając na nim swojego kumpla ze studiów, co oficjalnie podkreślił na jednym z pierwszych spotkań w urzędzie wojewódzkim. Szczygło zwierzył się, że z nowym wojewodą Adamem Supłem mieszkali razem w akademiku. Pokonanemu Krasulskiemu został do dysponowania stołek wicewojewody, na który wsadził Annę Szyszko, byłą kierowniczkę oddziału polityki społecznej w Delegaturze Urzędu Wojewódzkiego w Elblągu." Z taką ekipą PiS nie może przegrać. Ci ludzie zagłosują ponownie całymi rodzinami na swojego wodza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Adeus amigos...szkoda 07.03.06, 23:36 czyzyk33 napisał: > Poczekaj..poczytaj..jutro będzie ciepły i miły dzień w ramionach ukochanej > ("ukochanego") > "Dzień powszedni rządów PiS na szczeblu lokalnym. > Gdy zmiksujemy arogancję z głupotą, niekompetencję z ambicjami i Boga z > łgarstwem, uzyskamy obraz rządów Prawa i Sprawiedliwości w województwie > warmińsko-mazurskim.... ale już nie powinniśmy miskować ukochanej z PiSem. PRL z Giertychem jest przeciw wszelkiemu zboczeniu Psychopartia i Skretyninie Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Ciągłe straszenie Romana skończy się 07.03.06, 21:35 pierwszą w RP (III czy IV RP?)śmiercią na żywo. Nie mówcie, że nie ostrzegałem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal04 Szef Prawa i Śmieszności powinien zdecydować... 07.03.06, 21:58 Szef coraz bardziej kompromitującego się Prawa i Śmieszności powinien szybko podjąć decyzję rozwiązania tego cyrku. Każdy następny miesiąc znacznie zmniejszy jego szanse na powtórny wybór PiSuarów do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Szef Prawa i Śmieszności powinien zdecydować. 07.03.06, 23:56 > Szef coraz bardziej kompromitującego się Prawa i Śmieszności Chyba Pozorów i Śmieszności :) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy Re: J. Kaczyński: żywot parlamentu zależy od poro 07.03.06, 22:13 chcialem byc nr. 100 Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: J. Kaczyński: żywot parlamentu zależy od poro 07.03.06, 23:32 Z pewnością żywot parlamentu nie zależy od psycholi różnej maści. Na nie/szczęście zależy od ludu. My się kaczek nie boimy Psychopartia i Skretynienie Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: J. Kaczyński pisze IV część dziadów RP! 07.03.06, 22:14 Ale mi odbiło przez tę wiedzę o IV RP ( Rydykowej Parafii)! W ostępach IV cz. dziadów! Hromada czających się kleszczy i wieszczy, widać w tej wiedzy głuszy tak być musi, bo szlak puszczą wiedzie do Białorusi. Odwieczny dylemat sałata czy kapusta, na niej moherek, pod nim głowa pusta! Walczy zajączek płochy z upartym capem czy być liberałem, czy lewackim kacapem. Co lepsze mieć sałatę w sejfie z bratem czy kapustę z moherem i źle pod okapem? Lecz na ambonie pyszałka Marka Burka czeka na takich wodzowska dwururka. U nas demokracja, bo kto jest bez głosu, każdego po równo pchamy do bigosu. Wszyscy więc w smodku wsuwają bigos, twierdzą, że pachnie i biorą na wynos. Gdzieś hulają wieszcze, głowy, ławy, puste, taki pusty zagon pasuje na kapustę. Mamy taki pomysł w każde miejsce puste zamiast liberała sadzimy kapustę. Ludzie na to patrzą ławy takie puste, dlatego z koalicją sadzimy kapustę. Kapuściane głowy zrobiło się łyso, wsadzamy im berecik takie zdolne my są. Włożymy na główkę moherowy berecik, już inteligencją pustka nam nie świeci. To przez liberałów mamy taką pustkę? za każdą opozycję zabieramy przepustkę. To nie nasza wina, że są takie pustki, niektórzy sami oddali przepustki. Ale jak każe prezes wyciągam dwururkę i robię opozycji przepusteczek zbiórkę. Na zająca w kapuście mamy Marka Burka do tego jest ambona i jego dwururka. Zającem jest każdy, co władzę podkrada, nie klepie pokuty, którą władza zada. Urzędowo poukładaliśmy im jakoś to państwo, nie odważysz się mówić, że to oszukaństwo. Wspieramy naukę, popieramy technologię, szczególnie rozwijamy tzw. muchologię. Ten owad obraża nasze uczucia religijne, obsrywa przy dzieciach świętości rodzinne. Nie ma zgody na to naszego pasibrzucha., by na biały sztandar srała czarna mucha. I te koszulki z wizerunkiem czarnej muchy, obrażają władzę i stąd prewencyjne ruchy. Nie mają wiary halucynogennej zdolności i ciągle pragną wiedzy i różnorodności. Gdzieś w ostępach ruskich politwiara bucha, na ołtarzu władzy wywołują dziadka ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
atrament Re: J. Kaczyński: żywot parlamentu zależy od poro 07.03.06, 22:20 Kiedy patrzę na to forum to serce roście, że po świecie chodzą jeszcze przytomni i normalni ludzie. Ja juz dzisiaj też chcę nowych wyborów, bo to lepsze niż te szopki sejmowe, Kaczuszki, rozmówki "Tu Krótki do Długiego" (Gosiewski do Giertycha), Kazimierz Krzywousty i takie tam inne kabarety, które juz mnie nie śmieszą, a jesli już to przez łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko To nie pan J. Kaczyński rozwiaze Parlament ! 07.03.06, 22:32 To musi byc zdecydowana wiekszosc! Mysle , ze PO , PSL i SLD powinny stworzyc rzad fachowcow (jak Belka) i panstwo pojdzie do przodu a PiS niech tworzy komisje , trybulaly itd! Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Przestań pan dziamdziać, panie ... 07.03.06, 23:09 .. Kaczyński i do roboty ! Jest dużo ustaw do uchwalenia. Chyba, że chce pan wzmacniać lewą nogę jak w 1993 roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Przestań Kaczyński 07.03.06, 23:54 Żesz kacza mać; ile można?! Po prostu dorwaliście się do władzy bez żadnego pomysłu. Gdzie te projekty ustaw? Czemu tego nie ma w sejmie? Minęło tyle miesięcy i co właściwie zrobiliście? Jedyne wasze pomysły rozpadły się, bo nie zauważyliście takiego drobiazgu jak KONSTYTUCJA! O co ci teraz chodzi? O to, że Giertych gada co gada? A co? Chciałbyś żeby wokół Ciebie pląsał i palił kadzidła? Potraficie robić tylko rozpierduchę. To już drogi raz, jak po waszym gadaniu giełda leci na pysk (pierwsze było orędzie o niczym). Wiem, że dla wielu moich rodaków giełda to jakaś abstrakcja, której nie wiążą ze swoim losem. Ale ten wpływ jest wielki. On odzwierciedla to, w jaki sposób ludzie, którzy mają kasę widzą nasz kraj. A to już się przekłada na wszystkich. Na tych, którzy mają kredyty w walutach, na tych, którzy chcą znaleźć pracę i modlą się o zagranicznych inwestorów, na tych którzy odkładają na emeryturę i wielu innych. Po prostu oszukaliście tych biedaków, mówiąc im, że macie plan na pszyszłość. Bzdura. Niczego nie mieliście i nie macie nadal. Macie tylko Marcinkiewicza, którego ludzie wielbią, tak jak lubią Pazurę albo Lindę. Ale Polska to nie, kacza mać, teatr ani kino! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Przestań Kaczyński 07.03.06, 23:58 Ja pierniczę :przyszłość. Heh, było nie pisać po piwkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś