tppiotr Zdrada jest zdradą niezależnie od pobudek ! 11.03.06, 16:26 Kukliński to zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
jozekg Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 16:46 Ci "KOMBATANCI " całkiem potracili rozum i zdrowy rozsądek wjakim normalnym kraju SZPIEGÓW SIĘ HONORUJE O NICH SIĘ NAWET NIE WSPOMINA BO JAKI BY NI BYŁ USTRÓJ TO ZDRAJCAMI NIE MA CO SIĘ CHWALIĆ ALE CZY MY ŻYJEMY W NORMALNYM KRAJU? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy eto nienormalno 11.03.06, 17:01 jozekg napisał: > Ci "KOMBATANCI " całkiem potracili rozum i zdrowy rozsądek co gorsza, towarzyszu, wygląda na to że ci "kombatanci" też zdradzili Związek Radziecki, a nie służyli mu wiernie jak tow. Jaruzelski. Skandal! ALE CZY MY ŻYJEMY W NORMALNYM KRAJU? No w kraju, w którym gloryfikuje się zdrajcę Kościuszkę, zdrajcę Wysockiego, zdrajcę Łukasińskiego, zdrajcę Mickiewicza, zdrajcę Traugutta, zdrajce Piłsudskiego i innych zdrajców NIE JEST NORMALNIE! Normalnie było za komuny, kiedy 100% pokornie głosowało za sowiecką władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Rzecznik płk Kuklińskiego działaczem TPPR-u 11.03.06, 16:46 Pan Józef Szaniawski okazał się prominentnym działaczem Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Radzieckiej. Pan Szaniawski własną przeszłością kompromituje pułkownika który był komunistą i kooperował czynnie z komunistami. To jest ten Wallenrodyzm dziwnej próby ? Każdy dorosły człowiek wie , że do studiowania w Moskwie nie zmuszano przez tortury , tylko trzeba się było zasłużyć. Trzeba prostować oceny moralne , a nie komplikować . Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 na florydzie wypoczywał a my tu życie narażali 11.03.06, 16:57 zdrajca i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
79er chyba jednak narazal, KGB go scigalo, zabito mu dz 11.03.06, 17:06 chyba jednak narazal, KGB go scigalo, zabito mu dzieci, cikawy jestem jak Ty sie narazales Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Re: chyba jednak narazal, KGB go scigalo, zabito 11.03.06, 17:41 79er napisał: > chyba jednak narazal, KGB go scigalo, zabito mu dzieci, cikawy jestem jak Ty si > e > narazales Dupe ocieral polskim papierem toaletowym. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A byłeś przy tym jak mu zabijali tych synów, że .. 12.03.06, 02:12 wiesz tak dokładnie kto to zrobił ? Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 17:07 co to jest pokin znowóż staruchy oszołomy.Panowie zdrajca jest zdrajcą i takim pozostanie.Jak ktoś teraz pracuje dla USA jako tajny agent to jest potriotą czy zdrajcą.Dla was patriotą a jak za 20 lat wachadło pójdzie w drugąstronę to kim będzie Tamta Polska była jednak Polską i żyły w nieji pracowali dla niej miliony Polaków.Uchonorowanie zdrajcy jest policzkiem dla nich.Pogońcie tego niedouczonego adwokacinę niech wam nie robi wody w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 17:24 Jednego nie rozumiem w tokowaniu lewizny. No bo jak Kukliński to zdrajca, a Jaruzelski bohater? Chyba wam się coś ludzie w głowach poprzekręcało... Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 18:17 sarhenziel napisał: > co to jest pokin znowóż staruchy oszołomy.Panowie > zdrajca jest zdrajcą i takim pozostanie.Jak ktoś > teraz pracuje dla USA jako tajny agent to jest > potriotą czy zdrajcą.Dla was patriotą a jak za > 20 lat wachadło pójdzie w drugąstronę to kim będzie > Tamta Polska była jednak Polską i żyły w nieji Tamta Polska nie byla wolna Polska i kazdy kto pryczynial sie do oslabienia niewoli dzialal pozytywnie. Dzisiejsza Polska wybiere sobie swoj rzad- nie ma znaczenia jak zabawny. To jest roznica. Prawde powiedziawszy, nie moge zupelnie zrozumiec jak mozna atakowac Kuklinskiego. Uzywajac tej logiki wszyscy, ktorzy skladali przysiege PRlowi sa teraz zdrajcami i powinni dochowywac swojej przysiegi w Moskwie a nie w Polsce. > pracowali dla niej miliony Polaków.Uchonorowanie > zdrajcy jest policzkiem dla nich.Pogońcie tego > niedouczonego adwokacinę niech wam nie robi wody > w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Po prostu nie rozumiesz pojęcia Ojczyzna ... 12.03.06, 02:15 i nie odróżniasz jej od ustroju. Ustrój się zmienia a Ojczyzna pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kris08 zdrajca 11.03.06, 17:12 Zdrajca. Nagradzać go ? Za co ? Pracował za garść dolarów. Za taką wolność która jest teraz ? Za 20 % bezrobocie, za brak perspektyw ? Kula w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy zdrajca ruskiego panowania 11.03.06, 17:24 kris08 napisał: > Zdrajca. Nagradzać go ? Za co ? Pracował za garść dolarów. Za taką wolność któr > a > jest teraz ? Za 20 % bezrobocie, za brak perspektyw ? Kula w łeb. Otóż to! Trafiliście w sedno, towarzyszu. Kukliński walczył o wolność Polski i właśnie tego mu sowieccy ludzie nie mogą wybaczyć. No jak mógł Sowiet "wyzwalać" resztę Europy i wprowadzać tam ustrój wielkiej szczęśliwości, kiedy mu polscy Kuklińscy rzucali kłody pod nogi? Odpowiedz Link Zgłoś
viatcheslav Re: zdrajca ruskiego panowania 11.03.06, 17:26 no i co z tego teraz mamy reżim made by USA z tym wyjątkiem że ojczyzna z orzełkiem tym razem w koronie daje dupy chętniej i za darmo nowemu "panu" Gdzie ta niepodległóść? Nawet Brzeziński się z nas śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: zdrajca ruskiego panowania 11.03.06, 17:33 viatcheslav napisała: > no i co z tego teraz mamy reżim made by USA z tym wyjątkiem że ojczyzna z > orzełkiem tym razem w koronie daje dupy chętniej i za darmo nowemu "panu" Gdzie > > ta niepodległóść? Nawet Brzeziński się z nas śmieje. ------------- tak ruski rabie, trzeba było wiernie służyć ruskim panom, a nie buntować się, prawda? po to ci komuna prała mózg, żebyś nie widział nic pozytywnego w jakiejś "wolności" i "niepodległości". I kto mówi, że komuna była nieefektywna? Odpowiedz Link Zgłoś
viatcheslav Re: zdrajca ruskiego panowania 11.03.06, 17:44 bardziej sł€żymy USA niż sowietom w przeszłóści i to ma być powód do dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nie ma to jak niepodległość i wolność ... 12.03.06, 21:52 z: - 20 % bezrobociem (a w niektórych miejscach nawet 40%) - ponad 80% banków w obcych rękach (obudzili się teraz w Sejmie z ręką w nocniku) - widać też - ROR kosztował 4 zł miesięcznie, kosztuje 5.40 (PKO) a oprocentowanie dalej 0.1% - większością gazet w obcych rękach - brakiem własnego przemysłu (w tym HiTech) - brakiem opieki lekarskiej (lekarze już nie chcą naszej wolności) - z uciekającą od naszej niepodległości i wolności młodzieżą - ze 140 mld $ długu zewnętrznego (a Gierka po redukcjach było ok. 22 mld) - z 500 mld długu wewnętrznego - z porąbanym prawem - niewydolną policją, - z armią jeżdżącą na oparach paliwa - z przestępczością - ze zdemolowanym szkolnictwem jakimiś durnymi reformami w kierunku, od którego większość świata odchodzi, - z własną kulturą zastąpioną chłamem Hollywodzkim klasy Zet - z unijnymi cenami za to z płacami poniżej najniższego zasiłku tamże, - z rozbudowaną szarą strefą - ze skłóconymi politykami - z ludźmi bez perspektyw we własnej, wolnej Ojczyźnie, - bez własnych zasobów energetycznych - ze sprzedanymi pośrednikami energetycznymi, którzy wypompowują zysk za granicę nie kiwając palcem w bucie - z telekomunikacją (elementem strategicznym każdego państwa) w obcych rękach przyjemnych snów ! Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Nie ma to jak niepodległość i wolność ... 13.03.06, 03:52 absurdello napisał: > z: > > - 20 % bezrobociem (a w niektórych miejscach nawet 40%) ------------------------- tu Cie boli towarzyszu i po co Ci była niepodległa wolna Polska? w komunistycznej klatce, na krótkim łańcuchu, Ci twoi panowie soweccy dawali lepiej jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jakoś sobie nie przypominam, by ludzie szukali 13.03.06, 04:37 rzeczy po śmietnikach co się teraz widuje (szczególnie osoby starsze). Może nie było 120 gatunków wędlin (w jednym smaku) ale jakoś szło wyżyć. Owszem, co mi z tej tzw. niepodległości (przy takim wpływie kapitału zagranicznego w bankach, handlu i mediach to chyba raczej żart niż niepodległość) skoro muszę patrzeć jak moi znajomi mają średni czas zatrudnienia rok, muszą się sądzić z pracodawcami o należne im pieniądze, z powodu braku stabilnego zatrudnienia nie decydują się na dzieci i zastanawiają się nad wyjazdem do Niemiec. Muszę patrzeć jak mój kolega inżynier elektronik musi brać zapomogi ze związków zawodowych, by mieć na leki i utrzymanie bezrobotnej żony nauczycielki i dwóch synów. Patrząc na niego widzę swoją przyszłość w tym Kraju. Poszedłem do lekarza, pocałowałem klamkę - zmieniono miejsce przychodni, nie powiadomiono mnie, a mnie się leki skończyły. Przez "opiekę" lekarską w naszych szpitalach w naszym Kraju straciłem Ojca (miał tylko 60 lat). Próba wezwania lekarza do dziecka z gorączką w sobotę wieczór, 165 zł przyjazd do 4 godzin ... niestety w soboty nie osługują Woli (Falck). Pan Minister mówi, że jesteśmy przygotowani do ptasiej grypy, niestety nic nie mówił o zapaleniu płuc u 10 latka. Zrobił mi facet rynny w domu, wziął 3.5 mojej pensji, zrobił rynny -> ciekną całą zimę -> gość jest nieuchwytny. Do budynku obok, bez konsultacji z mieszkańcami przeniesiono przychodnię, ca 50000 osób rocznie, nie zbudowano parkingu, co rano muszę się użerać z osobami, które zastawiają mi wyjazd z chałupy, droga jest rozjeżdżona (nieutwardzona), dyrekcja przychodni ma nas w d.... Moja Mama jest przez to uwięziona praktycznie w domu, bo są takie grudy na tej rozjeżdżonej drodze, że strach straszej osobie wychodzić. Była jedna podwyżka gazu, przyszedł rachunek 1700 zł za dwa miesiące, zapowiadają następną podwyżkę, nie wiem, chyba przestanę gotować, itd. Idę do sklepu kupuję wędlinę, smakuje jak trociny. Kupuję ser żółty, glina - mimo tej samej nazwy niesmakuje za każdym razem innaczej. Kupuję masło okazuje się jakimś smarem w "niepowtarzalnym" smaku. Kupuję chleb świeży, już rano się kruszy. (XXI wiek i kuźwa nie potrafią normalnego, porządnego chleba upiec). Kupiłem chleb paczkowany Schultstad Trzy ziarna, data przydatności 10 dni, rozpakowuję - przez całą długość paczki PLEŚŃ ... oczywiście niewidoczna z zewnątrz. I tak kuźwa ze wszystkim, gdzie nie sięgnąć człowieka oszukują, kantują albo obdzierają z resztek forsy. WIĘC Z CZEGO, KU.., MAM SIĘ CIESZYĆ ? Odpowiedz Link Zgłoś
altmen Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 17:24 Śpiesz sie drobiowy prezydencie, bo od dzidków laską (o ile zdołają utrzymać ją w ręce) dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Udzial w przygotowywaniu wojny agresywnej 11.03.06, 17:39 jest ZBDRODNIA przeciw ludzkosci karana smiercia. I najpozniej od procesu norymberskiego jest to powszechnie znane. Tzw. Sztab Generalny LWP bral udzial w przygotowywaniu wojny zaczepnej przeciwko Zachodowi. I plk.Kuklinski nie mial wiecej ochoty brac w tym udzialu. A cala reszta tej generalicji to ZBDRODNIARZE i ich miejsce jest na szubienicy obok ideowych (NARODOWO-SOCJALISTYCZNYCH) kolegow z III Rzeszy takich jak Keitel czy tez Goering. Ten ostatni zdazyl sie otruc dzieki pomocy jakiegos idioty zamiast zadyndac na sznurku. I ci ktorzy szkaluja plk.Kuklinskiego sa po prostu niedouczona kupa idiotów. Pomocnych zreszta dla Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
viatcheslav Re: Udzial w przygotowywaniu wojny agresywnej 11.03.06, 17:47 Nawet dziecko wie że wschodni blok dążył raczej do utrzymania status-quo a nie do wojny agresywnej. Co do szumowiny kuklińskiego to został on wykryty nazbyt ostentacyjnie kożystając z jankeskich dolarów, który półkownik PRL mógł pozwolić sobie na luksusową willę w Warszawie i lodzie motorowe. Mamona nim kierowała i przez nią spadły na naszego "bohatera" nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Udzial w przygotowywaniu wojny agresywnej 12.03.06, 00:08 Masz moj mały kiepskie dane, ale ortografia wskazuje, zes chowany na Zolnierzu Wolnosci oraz Trybunie Ludu. A tam takie bzdury mozna było czytac. Kto mogl sobie pozwolic na luksusowe mieszkanko i te rzeczy? Kazdy wysoki oficer LWP! Kazdy z tych panow mial takie bajery. A kazde dziecko wiedziec powinno, ze LWP mialo za duzo szpitali, niby po co? LWP mialo za duzo wojsko transportowych, niby po co? LWP mialo za duzo jednostek saperow - niby po co? LWP mialo dywizje piechoty morskiej - niby po co? LWP mialo okrety desantowe - niby po co? LWP postepowalo jak AR - wg zasady "My nie agrjesory"? Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Udzial w przygotowywaniu wojny agresywnej 12.03.06, 01:53 Twoja składnia, staranność wypowiedzi i "rzetelność" historyczna sugeruje, iż jesteś pilnym czytelnikiem "Naszego Dziennika" i radiosłuchaczem jedynego wolnego radia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Udzial w przygotowywaniu wojny agresywnej 13.03.06, 15:52 Mylisz sie misiu, jestem historykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Broń nas Panie Boże od historyków uzasadniających 13.03.06, 17:54 i pochwalających zdradę tajemnic wojskowych. Teraz każdy żołnierz wg własnego widzimisię będzie mówgł wybrać, kiedy go obowiązuje a kiedy nie przysięga wojskowa. Lekarze już zrelatywizowali przysięgę hipokratesa i przestrzegają jej zależnie od grubości koperty. To samo urzędnicy, teraz czas na wojskwych ! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe dlaczego USA ma za dużo bomb atomowych 12.03.06, 02:21 przecież mówią: We are not aggressors, we love peace ! Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Stauffenbach i hitlerowcy 11.03.06, 17:58 Stauffenbach jest niewatpliwie parszywym zdrajaca...... hitleryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
senny Bohater, ale dla Amerykanów 11.03.06, 17:48 Ci, którzy się tak plujecie w obronie Kuklińskiego. Chcielibyście go zatrudnić we własnej firmie ? Bo ja nie. Zapisał się do LWP z własnej woli. Złożył dobrowolnie przysięgę. Amerykańskie rakiety były wycelowane w polskie miasta. Wasze dupy by wyparowały w wyniku działań "bohatera", durnie. Niemcy do dzisiaj uważają Staufenberga za zdrajcę. Bohaterem jest tylko dla aliantów. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy po prostu Bohater! 11.03.06, 17:55 "Niemcy do dzisiaj uważają Staufenberga za zdrajcę. Bohaterem jest tylko dla aliantów." ---------- Świetne porównanie. Akurat znam Niemców, którzy są dumni ze Stauffenberga, który próbował ratować honor Niemiec splugawionych przez morderczego ober-psychopatę. Stauffenberg jest bohaterem całej ludzkości, zdrajcą tylko dla idiotów, sierot po reżimie Nazi. Całe szczęście, że zdarzają się ludzie porządni, którzy słuchają własnego sumienia, a nie przysięgi złożonej tyranom i są gotowi dla tego ryzykować życie. Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Polska PiS to nie moja Polska... 11.03.06, 18:03 Nie mam zamiaru utozsamiac sie z krajem w ktorym awansuje sie zdrajcow i gardzi ludzmi ktorzy naprawde walczyli-znajomi mego ojca walczyli pod Lenino i w Berlinie a takze w Powstaniu Warszawskim-zarowno w szeregach AK jak i AL (Czwartacy) i jakos wszyscy zgodnie twierdza ze szlify generalskie nie naleza sie kuklinskiemu...a juz ordeo OB to gruba przesada-gosc nigdy nie wachal prochu a robi sie z niego bohatera-naprawde jest wielu ludzie ktorzy bardziej zasluguja na takie wyroznienie niz on...dlatego ciszej nad ta trumna-niech spoczywa w spokoju ale nie dajmy sie zwariowac... Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: Polska PiS to nie moja Polska... 11.03.06, 18:24 Nie ma wątpliwości, zdrajca to zdrajca. Ale chwalisz się swoimi przodkami badytami(AL), nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Polska PiS to nie moja Polska... 11.03.06, 18:45 obalymkaczyzm napisała: > Nie ma wątpliwości, zdrajca to zdrajca. Ale chwalisz się swoimi przodkami > badytami(AL), nieładnie. Jezeli AL to "bandyci" to kim byli NSZ (Narodowe Sily Zbrojne)? Bohaterami ? Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Polska PiS to nie moja Polska... 12.03.06, 01:08 Wcześniej byli bandyci z AK, teraz są bandyci z AL. Znowu się prekłamuje historię niby tak samo, ale inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
syn.oficera pluję na tego gnidę 11.03.06, 18:00 on powinnien mieć wyrok śmierci ten kukliński. Takich trzeba wieszać, a jego zwolennicy powinni dostać kopa w ryła ku..!!!! Ja bym osobiście każdemu kto popiera kuklińskiego i tych kombatantów i pisowi to bym zapie..ł ostro z buta i wyjebał w ch.. wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: pluję na tego gnidę 11.03.06, 18:06 syn.oficera napisał: > on powinnien mieć wyrok śmierci ten kukliński. Takich trzeba wieszać, a jego > zwolennicy powinni dostać kopa w ryła ku..!!!! > Ja bym osobiście każdemu kto popiera kuklińskiego i tych kombatantów i pisowi > to bym zapie..ł ostro z buta i wyjebał w ch.. wszystkich Jestes raczej synem moskvicina, albo po prostu s.... synem. Jesli praktykujesz to co glosisz to powinienes dochowywac przysiegi taty- podpory Moskwy- za wschodnia granica. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy sieroty po Sowiecie 11.03.06, 18:13 goldilock napisała: > syn.oficera napisał: > > > on powinnien mieć wyrok śmierci ten kukliński. Takich trzeba wieszać, a j > ego > > zwolennicy powinni dostać kopa w ryła ku..!!!! > > Ja bym osobiście każdemu kto popiera kuklińskiego i tych kombatantów i pi > sowi > > to bym zapie..ł ostro z buta i wyjebał w ch.. wszystkich > > Jestes raczej synem moskvicina, albo po prostu s.... synem. Jesli praktykujesz > to co glosisz to powinienes dochowywac przysiegi taty- podpory Moskwy- za > wschodnia granica. ---------------- Najsmuteczniejsze, że sowieckie sługusy już nie mają komu służyć...bo do Kim il Sunga, ostatniego prawdziwego komucha troszkę daleko. kiedyś, w latach 30tych mozna ich było przynajmniej odesłać Stalinowi (który ich zresztą mordował- taki miał zwyczaj ten morderca, niestety). to są pełne sieroty, bez sowieckiej ojczyzny. Bidulkom pozostaje uwielbienie dla Jaruzela i niechęć do Niepodległej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: sieroty po Sowiecie 11.03.06, 18:21 martsy-Ty też brałeś lub jeszcze bieżesz dolary od wuja sama jak Kukliński-bo tak "mądrze bredzisz" Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: sieroty po Sowiecie 11.03.06, 18:34 prawdziwek1 napisał: > martsy-Ty też brałeś lub jeszcze bieżesz dolary od wuja sama jak Kukliński-bo > tak "mądrze bredzisz" ------------- Towarzyszu, zdemaskowaliście mnie. Podle zdradziłem miłościwie nam panujący naród sowiecki i osobiście towarzyszy Lenina, Stalina, Susłowa i Breżniewa (o innych nawet ja podły zdrajca nie mam siły wspomnieć) oraz wszystkich malusich polskich stalinków takich jak tow. Bierut i tow. Jaruzelski. W ogóle nie jestemn im wdzięczny za komunę w Polsce, za wymordowanie tysięcy wrogów ludu i zsyłki AKowców na Syberię. Za wprowadzenie zamordyzmu i strachu. Za cenzurę, szarość, nudę i zacofanie cywilizacyjne. Za to, że mi nigdy łaskawie nie dali paszportu za granicę, mimo że prosiłem sto razy. Za masakry w 1956, 1970 i za absurdalne stany wojenne. Za rozstrzelanych stoczniowców, za zakatowanego Grzesia Przemyka ani za ks. Popiełuszkę też im wdzęczny nie jestem i za dziesiątki zamordowanych przez "nieznanych sprawców". Za kapusiów podsłuchujących moje rozmowy teżjakoś wdzięczny nie jestem. Mogę się spokojnie nazwać zdrajcą Związku Radzieckiego i jego polskich sługów, choć żałuję, i wstyd mi, że tak mu nie zaszkodziłem jak płk. Kukliński. Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: pluję na tego gnidę-a ciebie trzeba otrzepać 12.03.06, 00:37 Ty baranie ciemny gdyby nie wojsko polskie i uklad Warszawski ty byś wtenczs poplynął w sciekach atlantyckich - popierasz zdrade ty balwanie . Odpowiedz Link Zgłoś
nokata Re: pluję na tego gnidę 11.03.06, 18:26 daj se luz ... nie pierwszy to szubrawiec jaki chodzil po polskiej ziemi. Nota bene Swierczewski tez mial i ulice i pomniki, a byl szefem szkoly SpecNazu i oficerem wywiadu ZSSR. Watpiacym polecam ksiazke Nurowskiej "moj przyjaciel zdrajca". Bajki opowiada tam jak dla grzecznych dzidziusiow i placze sie tam w zeznaniach jakby mial parkinsona. Zreszta, Kuklinski, czy Kuklinowski, niewielka roznica. szkoda ze nie znalazl Kmicica na swej drodze Kanalia i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: pluję na tego gnidę 11.03.06, 18:30 syn.oficera napisał: > Ja bym osobiście każdemu kto popiera kuklińskiego i tych kombatantów i pisowi > to bym zapie..ł ostro z buta i wyjebał w ch.. wszystkich No to podaj frajerze miejsce i czas zobaczymy w czym jesteś taki mocny ssynu.oficera UB. A swoją drogą Kukliński to zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: pluję na tego gnidę 12.03.06, 00:22 a synusiem jakiego ofcyjera jestes moj maly? Coz ow ofycyjer mial robic? A moze tatusia ow Kuklinski uratował przed niechybna smiercia na plazach dunskich, albo na polach bitewnych północnych Niemiec, ktore to obszary uroczy tatusiek mial wraz z kochana armia ZSRR uwalniac od kapitalistycznych gnid? Ofycyjery i ich dzieci. A co tatusiek nie powiedzial, ze tam miałby pojechac? To popytaj moj maly, popytaj!!! I zapytaj co robil w 68, 70, 81 ten twoj tatusiek patryyyyyyyyyyyjotek. Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 18:15 Jaruzelski powinien siedziec za strzelanie na wybrzezu i stan wojenny wtedy, kiedy Walesa bedzie siedzial za zbudowanie w Polsce drugiej Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: PRL dała więcej powodów do dumy niż kaczystan 12.03.06, 00:49 to tylko duren albo pijany moze takie gadki wstawiac! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ty już przestań z tej zagranicy pyszczyć ... 12.03.06, 02:27 bo łącza rdzewieją od twoich bzdetów ... Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Ty już przestań z tej zagranicy pyszczyć ... 12.03.06, 02:37 kible sprząta, a umoralnia jak królowa angielska. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Ty już przestań z tej zagranicy pyszczyć ... 13.03.06, 15:56 A gdziezesz to ja bym mial mieszkac, moj maly? Zyje tak samo w Polsce, jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Zolnierz, ktory zlamal przysiege na honor wojska 11.03.06, 18:22 polskiego jest zdrajca i tyle. Przyznanie mu orderu, to jeszcze jedne pohanbienie Sztandaru Oreza Polskiego, jak wojna w Iraku. Zdrada dzsiaj w cenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Zdrajca Polski 11.03.06, 18:26 Nieważne czy czerwonej czy brunatnej. Zdrajca w dodatku płatny nie powinien w normalnym kraju nazywać się bohaterem Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zolnierz, ktory zlamal przysiege na honor woj 11.03.06, 18:27 mobileinmobili napisał: > polskiego jest zdrajca i tyle. Przyznanie mu orderu, to jeszcze jedne pohanbien > ie Sztandaru Oreza Polskiego, jak wojna w Iraku. > Zdrada dzsiaj w cenie!!! *********************************** Trochę inaczej bym tą ujął. Uznajmy, że Kukliński zrobił to, co zrobił i zapomnijmy o tym. Ale nie róbmy z niego bohatera i wzór do naśladowania. Żyje wielu innych, którzy przekazywali informacje NATO. Czy wszyscy maja zostac bohaterami? Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: Zolnierz, ktory zlamal przysiege na honor woj 11.03.06, 18:31 Przyznaje marudzie racje. Czasami napiszesz cos dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Zdradzil nie dla ideii wolnosci ale dla kasy 11.03.06, 18:46 bo stal na liscie plac CIA, amerykanie dali mu supre smochod, niby stary opel, ale pod maska to bylo cudo techniki, od czerwonych dostal dom w dzielnicy willowej,jacht, domek na mazurach. Platny agent, dla kasy, sprzedal wszystko i wszystkich. Uciekl przez niemiecka granice, juz w niemczech byl przyjmowana jak bohater i spiewal z pullach ile wlezie, to nie byl tylko PRL i ZSRR, ale na swoich klegow i przyjaciol, ci szantazowai ggo w koncu cofka do PRL i tak go ugotowali dla swoich spraw, ktore wlasciwie z wyzwoleniem Polski nie mialo nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: Zolnierz, ktory zlamal przysiege na honor woj 11.03.06, 18:35 ilu dzsiaj kapuje do FSB? czy tez sa przyszlymi bohaterami, gdy maja zaufanie swoich? Kuklinski, ta menda, narazil Polske na nastepne 100 lat okupacji radzieckiej, ale na szczescie Amerykanie i tak nie uwiezyli w jego bzdurne rewelacje. Uciekl, jak swina w skrzyni z cala rodzine w amerykanskim samochodzie CD, gdy inni poszli siedziec za wolna Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zolnierz, ktory zlamal przysiege na honor woj 11.03.06, 19:52 mobileinmobili napisał: > ilu dzsiaj kapuje do FSB? czy tez sa przyszlymi bohaterami, gdy maja zaufanie s > woich? ************************************ O tym własnie pisałem. Jest spora różnica między wybaczeniem, a robieniem z kogos bohatera. Niestety, niektóre środowiska niepomne tej dramatycznej różnicy, chcą na siłe zrobic z Kuklińskiego bohatera. Z tym zgodzic sie nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Duch przysiegi 11.03.06, 18:26 Slowa skladanej przysiegi maja mniejsze znaczenie niz jej ogolny duch. Glownym przeslaniem tamtej przysiegi byla obrona Moskwy. Ktos kto bronil Moskwy bronil niewoli Polski. Trzeba miec powazna schizofrenie aby atakowac kudzi ktorzy z Moskwa walczyli..... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Duch przysiegi 11.03.06, 18:29 goldilock napisała: > Slowa skladanej przysiegi maja mniejsze znaczenie niz jej ogolny duch. Glownym > przeslaniem tamtej przysiegi byla obrona Moskwy. Ktos kto bronil Moskwy bronil > niewoli Polski. Trzeba miec powazna schizofrenie aby atakowac kudzi ktorzy z > Moskwa walczyli..... *************************************** Kukliński z Moskwą nie walczył, tylko sprzedawał informacje drugiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:31 Też polak i płatna ku.. na żołdzie cudzego mocarstwa. Czyli każdy kto zdradzi III RP powinien zostać bohaterem? Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:33 red.ken napisała: > Też polak i płatna ku.. na żołdzie cudzego mocarstwa. Czyli każdy kto zdradzi > III RP powinien zostać bohaterem? Pojechało cie, wagarowałeś na lekcjach historii? Przecież rokossowski nie był Polakiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:37 obalymkaczyzm napisała: > red.ken napisała: > > > Też polak i płatna ku.. na żołdzie cudzego mocarstwa. Czyli każdy kto zdr > adzi > > III RP powinien zostać bohaterem? > Pojechało cie, wagarowałeś na lekcjach historii? Przecież rokossowski nie był > Polakiem!!! > ale dorobili mu polskie CV, i zostal Generalem WP. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:39 Rokossowski urodził się w warszawie ale umiłował podobnie jak pan Sikorski zagraniczne mocarstwo i obaj mają obce obywatelstwa. Rokosowski widziałby polskę jako 17 republikę ZSRR a Sikorski 52 stan Usa. Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:46 red.ken napisała: > Rokossowski urodził się w warszawie ale umiłował podobnie jak pan Sikorski > zagraniczne mocarstwo i obaj mają obce obywatelstwa. Rokosowski widziałby > polskę jako 17 republikę ZSRR a Sikorski 52 stan Usa. Co na prawde byloby niezlym wyjsciem, dac mu medal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:49 obalymkaczyzm napisała: > red.ken napisała: > > > Rokossowski urodził się w warszawie ale umiłował podobnie jak pan Sikorsk > i > > zagraniczne mocarstwo i obaj mają obce obywatelstwa. Rokosowski widziałby > > > polskę jako 17 republikę ZSRR a Sikorski 52 stan Usa. > Co na prawde byloby niezlym wyjsciem, dac mu medal!!! <Kuklinowsli chcial budowac w Polsce druga Szwecje, Volvo bysmy dzisiaj jezdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:50 K,urwa to charakter,prostytutka zawód. Wolę prostytutkę niż k,urewski charakter Kuklinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 18:55 Z Rokossowskiego oczyściliśmy się w 1956 roku a Sikorski wciąż siedzi w rządzie i knuje w jaki sposób to użyć Polski jako mięsa armatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re:Rokossowski= Radek Sikorski 11.03.06, 23:01 red.ken napisała: > Też polak i płatna ku.. na żołdzie cudzego mocarstwa. Czyli każdy kto zdradzi > III RP powinien zostać bohaterem? Wbrew oskarżeniom jego przeciwników Kukliński, nie dostawał pieniędzy od CIA za przekazywanie informacji, co podkreślono nawet w akcie oskarżenia prokuratury wojskowej PRL, żądającej dla niego kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re:Rokossowski= Radek Sikorski 12.03.06, 01:00 Za pensję pułkownika LWP nigdy nie byłoby go stać na willę na warszawskim starym mieście którą znacjonalizowano na rzecz jakiegoś zakony i lodzie motorowe nan zalewie zegrzynskim.Za friko nie pracowalby dla usa. _____________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Jaruzelski -zdrajaca- Rokossowski- njet! 13.03.06, 16:29 Agent NKWD/GRU "WOLSKI" (gen. Wojciech J.) byl Polakiem urodzonym w Polsce i majacym obywatelstwo polskie. Konstantin Rokossowski (syn polskiego zeslanca i Rosjanki) urodzil sie w ZSRS (w Workucie) i byl od urodzenia obywatelem sowieckim. On swej ojczyzny (Zwiazku Sowieckiego) nie zdradzil, cokolwiek by o nim nie myslec. Jaruzelski - jak najbardziej. A przeciez ten byly szef MON chodzi sobie spokojnie po Nowym Swiecie przez nikogo nie niepokojony i pije wodeczke z redaktorem poczytnej polskiej Gaziety. Odpowiedz Link Zgłoś
jesiotrr odstąpienie od wyroku ze względu na?zmianę?ustroju 11.03.06, 18:37 wiedząc jakiej armii i władzy składał przysięgę, zdradził powodując potencjalne ogromne zagrożenie dla żyjącej tu wówczas ludności ... za to nie bez podstawnie ustanowiono najwyższy wymiar kary, zamał prawo w mundurze a o ile mi wiadomo tu nie obowiązuje nawet moratorium. jedynym , moim skromnym zdaniem, sprawiedliwym rozwiązaniem w tym przypadku jest wyjątkowe odstąpienie od wykonania wyroku z powodu zbieżnych (szlachetnych czy też nie - nie oceniam) intencji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba teraz ordery dla kapusi CIA wcześniej dla KGB 11.03.06, 18:37 kapuś to kapuś - kasę za to brał. Czy ci kombatanci to też z CIA i KGB? Odpowiedz Link Zgłoś
luka1 Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 18:37 Zdrajców się nie awansuje, aninie odznacza! Ja rozumiem, żę PRL nie było państwem wolnym i suwerennym, ale jaśli jakiś oficer (niezależnie od okoliczności) przekazuje tajemnice swojej armii, armii innego państwa to jest po prostu zdracją! Wystraczy, że go zrehabilitowali. Awans i order to już przesada! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do luka1 11.03.06, 18:50 luka1 napisał: > Zdrajców się nie awansuje, aninie odznacza! Ja rozumiem, żę PRL nie było > państwem wolnym i suwerennym, ale jaśli jakiś oficer (niezależnie od > okoliczności) przekazuje tajemnice swojej armii, armii innego państwa to jest > po prostu zdracją! > Wystraczy, że go zrehabilitowali. Awans i order to już przesada! Gratuluje poprawnego myslenia. Piszesz wyraznie, ze PRL nie byla panstwem suwerennym. Chyba wiec Kuklinski, majac na uwadze dobro Polski, mial prawo i obowiazek odslonic tajemnice wojskowe mocarstwa wrogiego Polsce i okupujacego ja. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Żołnierze ! 12.03.06, 02:36 Pamiętajcie, jak nie będzie wam się podobał ustrój i uznacie z tego powodu kraj za niesuwerenny to możecie odstąpić od przysięgi wojskowej i sprzedawać tajemnicę dowolnemu państwu, które uznacie za jedynie słuszny ! Dostaniecie za to medal i stopień generała ! ... Dał nam przykład już Kukliński, jak sprzedawać mamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do absurdello 12.03.06, 04:12 absurdello napisał: > Pamiętajcie, jak nie będzie wam się podobał ustrój i uznacie z tego powodu kraj > > za niesuwerenny to możecie odstąpić od przysięgi wojskowej i sprzedawać > tajemnicę dowolnemu państwu, które uznacie za jedynie słuszny ! Dostaniecie za > to medal i stopień generała ! > > > ... > Dał nam przykład już Kukliński, > jak sprzedawać mamy ! Twoja ksywa swiadczy o Tobie w 100%. Chyba kazdy przecietny czlowiek potrafi odroznic panstwo suwerenne od panstwa zaleznego. Tym ostatnim Polska byla do roku 1989. Umieszczenie panstwa na mapie nie swiadczy o jego pelnej suwerennosci. Nie mielismy niezaleznej armii oraz polityki zagranicznej czy tez prawdziwie naszej wewnetrznej polityki gospodarczej. Poniatno?! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Co oczywiście uprawniało dowolnego żołnierza 12.03.06, 05:17 do robienia z gęby cholewy i łamania przysięgi wojskowej gdzie jest mowa ( w każdej jej wersji od 1944 roku do 1988) dotrzymaniu tajemnicy wojskowej, służbowej i państwowej ? (Dz. U. z dnia 31 sierpnia 1944 r.) "Przysięgam uroczyście skrwawionej Ziemi Polskiej i Narodowi Polskiemu walczyć z niemieckim najeźdźcą o wyzwolenie Ojczyzny oraz utrwalenie wolności, niepodległości i potęgi Rzeczypospolitej Polskiej. Przysięgam rzetelnie i sumiennie wypełniać obowiązki żołnierza polskiego, wiernie wykonywać wydane mi rozkazy i ściśle przestrzegać tajemnicy wojskowej. Przysięgam wiernie służyć Rzeczypospolitej i nigdy nie skalać imienia Polaka. Przysięgam dochować wierności Krajowej Radzie Narodowej, Władzy Naczelnej Narodu Polskiego. Przysięgam nieugięcie stać na straży praw Narodu Polskiego, mieć wszystkich obywateli w równym poszanowaniu oraz niezłomnie bronić swobód demokratycznych. Tak mi dopomóż Bóg!" (Dz. U. z dnia 8 sierpnia 1947 r. - od tego dnia obowiązywała): "Przysięgam uroczyście Narodowi Polskiemu: walczyć do ostatniego tchu w obronie Ojczyzny wyzwolonej z przemocy niemieckiej i niezłomnie strzec wolności, niepodległości i mocy Rzeczypospolitej Polskiej. Przysięgam wypełniać rzetelnie i sumiennie obowiązki żołnierza, wykonywać wiernie rozkazy przełożonych, przestrzegać ściśle regulaminów i dochować tajemnicy wojskowej. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Rzeczypospolitej Polskiej, bronić niezłomnie Jej ustroju demokratycznego i dochować wierności Prezydentowi Rzeczypospolitej. Przysięgam stać nieugięcie na straży praw Ludu Polskiego, mieć wszystkich obywateli w równym poszanowaniu i nigdy nie splamić godności Polaka.. Tak mi dopomóż Bóg". (Dz. U. z dnia 26 sierpnia 1950 r.): "Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polski Ludowej przed zakusami imperializmu, a w razie potrzeby, nie szczędząc krwi ani życia, mężnie walczyć w obronie mojej ojczyzny aż do pełnego zwycięstwa nad wrogiem, stać nieugięcie na straży pokoju w jednym szeregu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie napaści walczyć w braterskim przymierzu o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Polsce Ludowej, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Prezydentowi Rzeczypospolitej. Przysięgam Narodowi Polskiemu: być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem Polski Ludowej, przykładać się gorliwie do szkolenia wojskowego, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, strzec pilnie mienia wojskowego i społecznego i nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego." Można zauważyć, że w przysiędze jest o współdziałaniu z Armią Radziecką w przypadku napaści a nie ataku. I jest napisane, że dochować tajemnicy wojskowej przysięgam Narodowi Polskiemu a nie ZSRR, Armii Radzieckiej czy partii, podobnie jest niżej. I R.K. OLAŁ NARÓD POLSKI W TEMACIE TAJEMNICY WOJSKOWEJ ! (Dz. U. z dnia 1 grudnia 1952 r.) "Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Ojczyźnie, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, zawarowanych w Konstytucji, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Rządowi Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka sprawiedliwości ludowej". (Dz. U. z dnia 24 czerwca 1988 r.) "Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, Przysięgam służyć wiernie Ojczyźnie i narodowi swemu, przestrzegać zasad Konstytucji, być godnym chlubnych tradycji oręża polskiego. Przysięgam, iż nie szczędząc trudu, a w potrzebie krwi własnej ani życia, stać będę nieugięcie na straży niepodległości, suwerenności i granic kraju ojczystego, strzec pokoju w braterstwie broni z sojuszniczymi armiami. Przysięgam dbać o honor i dobre imię wojska, sumiennie spełniać powinności żołnierskie, ściśle wykonywać rozkazy przełożonych, być zdyscyplinowanym i mężnym, uczciwym i koleżeńskim żołnierzem. Przysięgam zdobywać wiedzę i umiejętności wojskowe, troszczyć się o powierzoną mi broń, sprzęt i mienie, dochować tajemnicy państwowej i służbowej. Składając tę uroczystą przysięgę, jestem świadom swej odpowiedzialności wobec narodu i praw socjalistycznego państwa polskiego..." Odpowiedz Link Zgłoś
martsy słuchać Armii Radzieckiej 13.03.06, 03:48 absurdello napisał: > "Przysięgam uroczyście utrwalenie wolności, niepodległości i potęgi Rzeczypospolitej Polskiej. > Przysięgam rzetelnie i sumiennie wypełniać obowiązki żołnierza polskiego, > wiernie wykonywać wydane mi rozkazy i ściśle przestrzegać tajemnicy wojskowej. > Przysięgam wiernie służyć Rzeczypospolitej i nigdy nie skalać imienia Polaka. > Przysięgam dochować wierności Krajowej Radzie Narodowej, Władzy Naczelnej > Narodu Polskiego. niezłomnie bronić swobód demokratycznych. > Tak mi dopomóż Bóg!" > > (Dz. U. z dnia 8 sierpnia 1947 r. - od tego dnia obowiązywała): > > i niezłomnie strzec wolności, niepodległości i mocy Rzeczypospolitej Polskiej. > Przysięgam wypełniać rzetelnie i sumiennie obowiązki żołnierza, > wykonywać wiernie rozkazy przełożonych, przestrzegać ściśle regulaminów > i dochować tajemnicy wojskowej. > > stać nieugięcie na straży pokoju w jednym szeregu z Armią Radziecką i innymi > sojuszniczymi armiami i w razie napaści walczyć w braterskim przymierzu o > świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. > Przysięgam służyć ze wszystkich sił Polsce Ludowej, bronić niezłomnie praw ludu > > pracującego, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności > Prezydentowi Rzeczypospolitej. > żołnierzem Polski Ludowej, > Można zauważyć, że w przysiędze jest o współdziałaniu z Armią Radziecką w > przypadku napaści a nie ataku. (i dlatego trzeba było napaść na Czechosłowację) > > I jest napisane, że dochować tajemnicy wojskowej przysięgam Narodowi Polskiemu > a nie ZSRR, Armii Radzieckiej czy partii, podobnie jest niżej. > I R.K. OLAŁ NARÓD POLSKI W TEMACIE TAJEMNICY WOJSKOWEJ ! > > > "Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach > Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, > zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie > Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej > Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na > straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi > sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia > mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, > wolności i szczęścia ludu. > Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności > wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka > sprawiedliwości ludowej". > > > (Dz. U. z dnia 24 czerwca 1988 r.) > > "Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska > Polskiego, Przysięgam służyć wiernie Ojczyźnie i narodowi swemu, przestrzegać > zasad Konstytucji, być godnym chlubnych tradycji oręża polskiego. > Przysięgam, iż nie szczędząc trudu, a w potrzebie krwi własnej ani życia, > stać będę nieugięcie na straży niepodległości, suwerenności i granic kraju > ojczystego, strzec pokoju w braterstwie broni z sojuszniczymi armiami. > Przysięgam dbać o honor i dobre imię wojska, sumiennie spełniać powinności > żołnierskie, ściśle wykonywać rozkazy przełożonych, być zdyscyplinowanym i > mężnym, uczciwym i koleżeńskim żołnierzem. > Przysięgam zdobywać wiedzę i umiejętności wojskowe, troszczyć się o powierzoną > mi broń, sprzęt i mienie, dochować tajemnicy państwowej i służbowej. > Składając tę uroczystą przysięgę, jestem świadom swej odpowiedzialności wobec > narodu i praw socjalistycznego państwa polskiego..." > --------------------- nie przekonaliście mnie, towarzyszu a gdzie cytaty z przemówień wodzów Partii, którzy zaklinali się, że Polska jest wolnym, demokratycznym krajem i zaraz przegonimy Zachód gospodarczo? ludność w te pierdoły nie wierzyła, więc trzeba było ciągle powtarzać uwielbiałem jak tow. Jaruzelski odgrażał się, że ukarze podłą Amerykę i nie będzie od niej kupować komputerów, ale od Związku Radzieckiego autentyk! :D Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tym niemniej było to ówcześnie obowiązujące prawo 13.03.06, 13:48 i żołnierze musieli przysięgać wedle wymienionych tekstów (dura lex sed lex). O ile ci z poboru mogli czuć się do tego zmuszani (bo mogli się nie zgadzać a musieli) to zawodowi (długoletni, którzy przeszli przez kilka zmian tekstu przysięgi) robili to dobrowolnie, przecież nikt ich nie zmuszał do siedzenia dłużej niż 2 lata (lub 3 w marynarce) w woju, to był ich wybór. RK był zawodowym i to chyba z odpowiednich sprawdzonych kręgów skoro tak wysoko awansował i jakoś do lat 70-tych (od 1947 roku) jakoś nie miał oporów co do tego (szczególnie, że najgorsze w PRL były lata wczesne, gdy żył Stalin, Bierut, mniej więcej do Gomułki, bo już za Gierka było luźniej - np. Balcerowicza wypuszczono do USA by MBA zrobił z "wrażej" ekonomii, no chyba, że w Nowym Jorku uczono wtedy ekonomii socjalizmu :). > nie przekonaliście mnie, towarzyszu > a gdzie cytaty z przemówień wodzów Partii, którzy zaklinali się, że Polska > jest wolnym, demokratycznym krajem i zaraz przegonimy Zachód gospodarczo? > Każda władza się zaklina, że będzie lepiej albo jest wspaniale a wychodzi jak zwykle. Poza tym mówimy o przysiędze wojskowej zapisanej w Dziennikach Ustaw opisujących obowiązujace prawo a nie o przemówieniach polityków, którzy zależnie od pogody mówią różne rzeczy. > ludność w te pierdoły nie wierzyła, więc trzeba było ciągle powtarzać > uwielbiałem jak tow. Jaruzelski odgrażał się, że ukarze podłą Amerykę i nie > będzie od niej kupować komputerów, ale od Związku Radzieckiego > > autentyk! :D Za to Urban chciał wspierać USA kocami (na jakiejś konferencji jako rzecznik rządu) ;-) Pod tym względem to były ciekawe czasy dla satyryków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martsy sztoby nie zabyli 11.03.06, 18:42 Towariszczy dorogije jeszczio ras: słurzit' Sowietowi - CHOROSZO! Nie słurzit' - ZDRADA (nie charaszo)! Dałoj z polacziszkami! śp. tow. Breżniew, wasz pan imperator. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: sztoby nie zabyli 11.03.06, 18:48 Martsy-myślałem,że bierzesz dolary tylko od wuja sama ale okazuje się,że od KGB też- nie wiem tylko czy w rublach czy też w dolcach. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: sztoby nie zabyli 11.03.06, 18:56 prawdziwek1 napisał: > Martsy-myślałem,że bierzesz dolary tylko od wuja sama ale okazuje się,że od KGB > > też- nie wiem tylko czy w rublach czy też w dolcach. ------------------------------ Ale, Prawdziwku, od KGB w Polsce nie wstyd brać pieniędzy. wszyscy polscy komuniści służyli dzielnie ruskiej bezpiece, często mordując jej przeciwników i nikt nie został ukarany. Jeszcze niedawno towarzysze Miller i Rakowski w dosłownym tego słowa znaczeniu brali pieniądze od KGB (dokładnie tow, Janajewa)i co? I nic! Prawdziwa zdrada jest wtedy kiedy ktoś działa przeciwko sowieckiemu panowaniu w Polsce, a nie kiedy służy Kremlowi. Stąd popularność i bezkarność tow. Jaruzelskiego i tow. Kiszczaka, tego zaiste "człowieka honoru". Odpowiedz Link Zgłoś
kolejka_na_kasprowy Jacy kombatanci ? 11.03.06, 18:46 Kto oprócz Jerzego Bukowskiego,który nie jest żadnym kombatantem ? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Jacy kombatanci ? 11.03.06, 19:01 kolejka_na_kasprowy napisał: > Kto oprócz Jerzego Bukowskiego,który nie jest żadnym kombatantem ? ------------ Towarzyszu, zgroza!!! "22 organizacje kombatanckie i niepodległościowe z kraju i zagranicy, w tym m.in. Światowy Związek Żołnierzy AK, Stowarzyszenie "Szare Szeregi" Armii Krajowej, Zrzeszenie Wolność i Niezawisłość "WiN", Stowarzyszenie Kombatantów Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie." jeden w drugiego zdrajcy miłościwie nam do niedawna panującego Związku Radzieckiego! wszystkim należałaby się kula w łeb ale, niestety towarzysze Bierut, Jaruzelski, Kiszczak, Piotrowski etc nie dali rady. I jak, pytam, mieliśmy w takich warunkach "wyzwolić" Zachód i zanieść tam święte idee komunistyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: Jacy kombatanci ? 11.03.06, 20:34 No niby 22 organizacje, ale czy w nich jest chociaż jeden kombatant, czy też ludzie pokroju Bukowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejka_na_kasprowy Re: Jacy kombatanci ? 11.03.06, 20:42 Mało śmieszne. Biorąc pod uwagę moje poglądy,to absurdalne. Jestem antykomunistą. I jednocześnie nie jestem wielbicielem Kuklińskiego. Bo niby dlaczego miałbym być ? Amerykanie twierdzą,że dzięki jego informacjom nie dopuścili do sowieckiej interwencji w grudniu 1980r. Chciałbym,aby Amerykanie przedstawili dowody. Pewne jest,że ani Kukliński,ani Amerykanie nie ostrzegli Polaków przed stanem wojennym. Dlaczego ? Zaliczanie Kuklińskiego do wielkich polskich bohaterów jest - delikatnie mówiąc - nieporozumieniem. Wielcy polscy bohaterowie to tacy ludzie jak: Witold Pilecki,Henryk Sławik i Ryszard Siwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Jacy kombatanci ? 11.03.06, 22:22 kolejka_na_kasprowy napisał: > Mało śmieszne. Biorąc pod uwagę moje poglądy,to absurdalne. > > Jestem antykomunistą. I jednocześnie nie jestem wielbicielem Kuklińskiego. > Bo niby dlaczego miałbym być ? Amerykanie twierdzą,że dzięki jego informacjom > nie dopuścili do sowieckiej interwencji w grudniu 1980r. Chciałbym,aby > Amerykanie przedstawili dowody. > Pewne jest,że ani Kukliński,ani Amerykanie nie ostrzegli Polaków przed stanem > wojennym. Dlaczego ? > Zaliczanie Kuklińskiego do wielkich polskich bohaterów jest - delikatnie > mówiąc - nieporozumieniem. > Wielcy polscy bohaterowie to tacy ludzie jak: Witold Pilecki,Henryk Sławik i > Ryszard Siwiec. ---- Rzeczywiście, mało śmieszne. I rzeczywiście absurdalne. jesteś tym rodzajem antykomunisty, który burzy się na myśl, że ktoś mógł trafić sowieckich komunistów w najczulsze miejsce tzn. w ich armię na którą wydawali połowę dochodu narodowego Sowjeta. oczywiście lepiej byłoby dla Polski, gdyby Amerykanie nic nie wiedzieli o sowieckiej armiii jej agresywnych planach, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: Jacy kombatanci ? 12.03.06, 00:33 martsy napisał: > kolejka_na_kasprowy napisał: > > > Mało śmieszne. Biorąc pod uwagę moje poglądy,to absurdalne. > > > > > Jestem antykomunistą. I jednocześnie nie jestem wielbicielem Kuklińskiego > . > > Bo niby dlaczego miałbym być ? Amerykanie twierdzą,że dzięki jego inform > acjom > > nie dopuścili do sowieckiej interwencji w grudniu 1980r. Chciałbym,aby > > Amerykanie przedstawili dowody. > > > Pewne jest,że ani Kukliński,ani Amerykanie nie ostrzegli Polaków przed st > anem > > wojennym. Dlaczego ? > > > Zaliczanie Kuklińskiego do wielkich polskich bohaterów jest - delikatnie > > mówiąc - nieporozumieniem. > > > Wielcy polscy bohaterowie to tacy ludzie jak: Witold Pilecki,Henryk Sławi > k i > > Ryszard Siwiec. > ---- > Rzeczywiście, mało śmieszne. I rzeczywiście absurdalne. > > jesteś tym rodzajem antykomunisty, który burzy się na myśl, że ktoś mógł trafić > sowieckich komunistów w najczulsze miejsce tzn. w ich armię na którą wydawali > połowę dochodu narodowego Sowjeta. > > oczywiście lepiej byłoby dla Polski, gdyby Amerykanie nic nie wiedzieli o > sowieckiej armiii jej agresywnych planach, prawda? >------------------------------------------------------------------------------- >>> Co ty baranie plecies głupstwa -jak Amerykanie chcieli znać agresywne plany armi sowieckiej to nie musieli wykorzystywać do tego takiego dupka jak Kukliński -co trochę wiedział ale to tylko było psu na bude -on z czystego komfortunizmu podjał się tego -a USA nie pogardzila i takimi wiadomościami bo to jest tesz wiadomośc -która nic nie zmieniała w status kwo . A zastanow się ofiaro propagandy zachodniej -jeśli twierdzisz że Układ Warszawski był narzedziem agresywnych planów sowieckich -który uklad powstał pierwszy i kto pierwszy szykował bata na sowietów i cały po Jaltanski świat w którym Rosweld zgodzil sie nas wepchnąć w szpony sowieckie tylko dla tymczsowej stabilizacji po wojenej i braku koncepcji co do nie pozwolenia na wydarcie krajow wyzwolonych przez sowietow . Ameryka była wówczs krajem który nie miał już potecjału militarnego i dlatego zgodzili sie nas i innych odać sowietom -a następnie po jakimś czsie próbować wyciągnąć montując NATO -czy słyszałes kiedy powstało i czemu miało sluzyć - dzis się twierdzi że dla obrony przed sowietami Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Jacy kombatanci ? 12.03.06, 00:45 Wystarczy pomyslec - bedziesz wiedzial, dlaczego nie poinformowali! Wystarczy zainteresowac sie tymi dywizjami nad polska granica i alarmem wokol. A wtedy bedziesz wiedział. Wystarczy zrozumiec, ze ktos wybral mniejsze zlo. Na pewno bohaterami nie sa sa panowie generałowei z WRONy, napewno bohaterami nie sa oficerowie, kotrzy uczetsniczyli w przygotowywaniu planow agresji na kraje kapitalistyczne. Ale o tym pewnie nie slyszales, nie wiesz i uwazasz to za bujdy - to se nadal tak uwazaj! Odpowiedz Link Zgłoś
mdim Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 18:58 Czy my żyjemy w normalnym kraju?Ta propozycja wyrażnie mówi,że nie.Najwyższe odznacznie dla sprzedawczyka i zdrajcy?Czas,by nie rządzili nami ludzie,których czas minął pół wieku temu,a oni wciąż uważają się,za bohaterówPrzypomina mi to poglądy ludzi po przegranym powstaniu listopadowym.Mimo że przegrali powstanie choć mieli sznsę je wygrać-wciąż uważali sie za zwycięzców,a za klęskę powstania winili wszystkich tylko nie siebie...Doprawdy:czas umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 19:03 Doprawdy:czas umierać! ----- Amen towarzyszu, amen! Odpowiedz Link Zgłoś
jerber Zostawmy Go - niech spoczywa w spokoju. 11.03.06, 19:13 Ocena jego działalności dzieli społeczeństwo. Więc dlaczego kombatanci występują z takim wnioskiem ? Naprawdę to nie ma sensu. Niech spoczywa w spokoju. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 order i awans dla zdrajcy ? toż to profanacja 11.03.06, 19:33 wnioskodawcami są pewnie współpracujący z hitlerowcami kombatanci z NSZ-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: order i awans dla zdrajcy ? toż to profanacj 11.03.06, 19:36 henio56 napisał: > wnioskodawcami są pewnie współpracujący z hitlerowcami kombatanci z NSZ-u ? ---- brawo towarzyszu! sowiecka szkoła dobrze was wychowała. Jak to już kiedyś ustalił towarzysz Stalin, każdy kto nie zgadza się ze Związkiem Radzieckim jest w rzeczywistości faszystą! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis a każdy kto nie zgadza się z martsym jest na 100% 12.03.06, 02:42 komunistycznym żydem, prawda, bo ten martsy to największy bystrzacha, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: a każdy kto nie zgadza się z martsym jest na 12.03.06, 04:16 piss_on_pis napisał: > komunistycznym żydem, prawda, bo ten martsy to największy bystrzacha, nie? ----------------- a skąd ci sie tam jeszcze Żydzi wzięli w tych rojeniach, bidulku? i to żydzi z małej litery, że niby traktowani jako grupa wyznaniowa? Sugerujesz, że niby ja nienawidzę ortodoksyjnych religijnych Żydów będących równocześnie ideowymi komunistami i sługami ZESRRu? No nie bardzo. Najwięksi nasi sprzedawczykowie byli, skoro nalegasz na rasową kategorię, "czystego rasowo" pochodzenia polskiego. Np. wierny ruski sługa Jaruzel, siermiężny prostaczek tow. Wiesław, czy "legendarny człowiek honoru" Kiszcza, czy też dzielny zabójca kleru tow. Piotrowski. A niedobitki Żydów z Polski wyrzuciła wierna Moskwie sprzedajna komuna w 1968, czego jej również nie mogę wybaczyć. Rozumiem, że poruszasz się w krainie stereotypu, jednakże nie napinasz móżdżku wystarczająco, bidulku. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: a każdy kto nie zgadza się z martsym jest na 12.03.06, 14:47 błysnąłeś jak amerykańska toaleta, która właśnie przestałeś czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 19:55 Czy zdrajcami byli tez Kosciuszko, Pulawski, Traugut? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Kukliński = Kuklinowski dostał w pysk od Kmicica 11.03.06, 20:05 Tak traktuje się zdrajców. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy sowieckie pachołki dostały w pysk od Kuklińskiego 11.03.06, 22:27 krzych.korab napisał: > Tak traktuje się zdrajców. Wicie rozumicie towarzyszu. Akurat w tym wypadku Kuklinowscy służący potopowi sowieckiemu dostali po czerstwych mordach od odważnego patrioty KUKLIŃSKIEGO Jaruzelski wypinający na Kremlu pierś po medale za "unicztorzenie" polskiego buntu powinien wisieć, bo tak się normalnie powinno traktować zdrajców Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: sowieckie pachołki dostały w pysk od Kuklińsk 12.03.06, 01:12 Jaki tam z niego patriota? Przez większość życia był "czerwonym pachołkiem"... Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: sowieckie pachołki- normalnie BOND wysiada 12.03.06, 02:38 przy tym "bohaterze"..... Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Sowieckim pachołkiem to był on.Judaszem za srebrni 12.03.06, 09:20 ki z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Prof.Richard Pipes o Kuklińskim ... 11.03.06, 20:04 Doradca Reagana tak powiedział o płk.Kuklińskim ,Polityka z 28 08.1999roku. pytanie -Czy informacje , jakie przekazał płk Kukliński miały duży wpływ na podejmowane decyzje? odpowiedź: -Nie miały żadnego. Nie wiem dlaczego, być może mu nie dowierzano. Te informacje otrzymywało CIA i nawet nasz sekretarz Aleksander Haig o Kuklińnskim nie słyszał, nie wiedział ,że taki człowiek w ogóle istnieje...koniec cytatu z wypowiedzi doradcy prez.Reagana. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Prof.Richard Pipes o Kuklińskim ... 11.03.06, 20:07 Kiedy mowa o Kuklińskim przypomina mi się Kaczmarski "Kar nie będzie dla przeciętnych drani, a lud ofiary złoży nadaremnie, przestępców będą grzebać z honorami, na bruku ulic nędza się wylęgnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Prof.Richard Pipes o Kuklińskim ... 11.03.06, 22:39 wojtek2784 napisał: > Doradca Reagana tak powiedział o płk.Kuklińskim ,Polityka z 28 08.1999roku. > pytanie -Czy informacje , jakie przekazał płk Kukliński miały duży wpływ na > podejmowane decyzje? > odpowiedź: -Nie miały żadnego. Nie wiem dlaczego, być może mu nie dowierzano. > Te informacje otrzymywało CIA i nawet nasz sekretarz Aleksander Haig o > Kuklińnskim nie słyszał, nie wiedział ,że taki człowiek w ogóle > istnieje...koniec cytatu z wypowiedzi doradcy prez.Reagana. ------------------------ natomiast profesor Brzeziński, dla którego Kukliński był bez wątpienia polskim patrotą i bohaterem twierdzi co innego. Ja ufam bardziej Brzezińskiemu niż Haigowi, który nie interesował się szczególnie Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Prof.Richard Pipes o Kuklińskim ... 11.03.06, 23:09 Dick Pipes o Kuklinskim nie slyszal, podobnie jak nigdy nie slyszala o nim znakomita wiekszosc osob pracujacych w Bialym Domu czy Departamencie Stanu. W CIA, wiedzialo nim doslownie pare osob. Takze i dlatego, ze Kuklinski pracowal nie dla niej, a dla DIA. Natomiast "Wolski" vel Kuklinowski vel Jaruzelski rabotal dla NKWD, a potem GRU. Tego samego GRU, nota bene, ktore na polecenie Andropowa zorganizowalo zamach na JP II poslugujac sie bulgarska Sigurnostia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Kukliński się wciąż ukrywał a Jaruzelski NIE. 12.03.06, 02:57 meerkat1 napisał: > Natomiast "Wolski" vel Kuklinowski vel Jaruzelski rabotal dla NKWD, a potem >GRU. Tego samego GRU, nota bene, ktore na polecenie Andropowa zorganizowalo <zamach na JP II poslugujac sie bulgarska Sigurnostia. Tak? Może tak. Ale jakoś Jaruzelski nawet po zmianie systemu, a nawet i dziś pod walecznym PiS-em jakoś się nie boi, nie ucieka z Polski, nie ukrywa, nie boi oceny sądów i historii.. Jakże inne to zachowanie niż to Kuklińskiego nawet w wolnej już, dzięki niemu ponoć, Polsce. Jak już do niej przybył to pod ochroną, niczym Bush lub inny nie przymierzając wyzwoliciel.. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Kukliński się wciąż ukrywał a Jaruzelski NIE 12.03.06, 04:47 eva15 napisała: > meerkat1 napisał: > > > Natomiast "Wolski" vel Kuklinowski vel Jaruzelski rabotal dla NKWD, a pot > em > >GRU. Tego samego GRU, nota bene, ktore na polecenie Andropowa zorganizowal > o > <zamach na JP II poslugujac sie bulgarska Sigurnostia. > > Tak? Może tak. Ale jakoś Jaruzelski nawet po zmianie systemu, a nawet i dziś > pod walecznym PiS-em jakoś się nie boi, nie ucieka z Polski, nie ukrywa, nie > boi oceny sądów i historii.. > Jakże inne to zachowanie niż to Kuklińskiego nawet w wolnej już, dzięki niemu > ponoć, Polsce. Jak już do niej przybył to pod ochroną, niczym Bush lub inny nie > > przymierzając wyzwoliciel.. -------------- to może szczegół bez znaczenia, ale Jaruzeelskiemu nikt nie zamordował córki, a Kuklińskiemu ruski wywiad zamordował synów. Kuklińskli nie bał się sądów niepodległej Polski, ani tym bardziej sądu historii, który będzie pozytywny. Uciekł sądom komunistycznym i bardzo dobrze. Sady te wykonywały polecenia partii komunistycznejsłużącej Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Do zaślepionych nie dociera nic. Na głupotę nie ma 12.03.06, 09:23 rady. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Prof.Richard Pipes o Kuklińskim ... ale pisuary 11.03.06, 23:13 i ten cały korpus geriatryczny przecież wiedzą lepiej, prawda? Co tam dla nich doradca Reagana, przecież się nie zna, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Prof.Richard Pipes o Kuklińskim ... ale pis 11.03.06, 23:25 piss_on_pis napisał: > i ten cały korpus geriatryczny przecież wiedzą lepiej, prawda? Co tam dla nich > doradca Reagana, przecież się nie zna, nieprawdaż? ---------------- Wicie rozumicie, troszkie pie..cie, towarzyszu. Poczytajcie, potraficie przecież czytć, prawda? jeśli nie to poproście jakąś żywszą inteligencję o przeczytanie np. opinii szefa CIA Georga Teneta "Pułkownik Kukliński był prawdziwym bohaterem, któremu jesteśmy winni wieczną wdzięczność.(...) Pomógł powstrzymać zmianę Zimnej Wojny w wojnę gorącą, przekazując CIA cenne informacje na podstawie których podjęto decyzje w zakresie narodowego bezpieczeństwa." Tenet dodał, że dzięki odwadze polskiego pułkownika kiedyś podbite kraje w Europie Środkowej, Wschodniej i w Związku Sowieckim dzisiaj są wolne." Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 piss on piss 11.03.06, 23:29 does not deserve to be pissed on- it'd be a waste of good urine. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Chwalą zdrajcę bo donosił im.Ty jesteś tak głupi z 12.03.06, 09:27 siebie czy za to Ci płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 20:11 W Polsce komunizm obalili najbardyiej dowcipni antykomuniści, jakich można sobie wyobrazić: gwarantowanie nietykalności mordercom uważają za najwiąkszą z cnót, odbieranie złodziejom ukradzionego mienia za najwiekszy grzech, a wytykanie winnych palcami za niemoralność. Odpowiedz Link Zgłoś
ekslibris Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 20:16 Opamiętajcie się "na Boga"! Polska to wielkie słowo! I nie wolno jej zdradzać ani sprzedawać nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 11.03.06, 21:09 Medal z kartofla i jeszcze nas...ć gó..anemu zdrajcy, sprzedawczykowi na nagrobek! Bydło sprzedajne jest towarem chodliwym w każdym systemie; ale żeby jeszcze bydlakowi za to dziękować pośmiertnie??????? Ot czasy nastały gdy zdrajcy Narodu są wywyższani Zły to ptak, który własne gniazdo kala, a tymbardziej oficer LWP donoszący za dolce od CIA. Wstydźcie sie takiego polaka (przez małe p). Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 00:35 Kuklinski nie zdradzil Polski! Wbij sobie to do pały! Kuklinski zdradzil paru chlopcow na posylki, ktorych sobie w Polsce sowieci wychowali! A to zasadnicza roznica! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 01:50 wbij sobie do pały, że twój idol zeszmacił się dla kasy. A z faktami się nie dyskutuje. Był sprzedawczykiem i tyle. Koniec i kropka. Tyle faktów. A twoje rojenia o jego bohaterstwie-no cóż opowiadaj je dalej, łatwiej ci będzie zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 02:19 piss_on_pis napisał: > wbij sobie do pały, że twój idol zeszmacił się dla kasy. A z faktami się nie > dyskutuje. Był sprzedawczykiem i tyle. Koniec i kropka. Tyle faktów. A twoje > rojenia o jego bohaterstwie-no cóż opowiadaj je dalej, łatwiej ci będzie zasnąć > . móżdżek nie może Kuklińskiemu wybaczyć że no nie służył wiernie sowieckim panom. mam nadzieję móżdżku, że ty przynajmniej służyłeś. ś.p. towarzysz Lenin i ś.p. tow. Stalin ci to na pewno ze swoich ateistycznych zaświatów wynagrodzą najchętniej w orderach gieroja ZESRR. A może nawet w jakichś talonach: na trabanta? na ZIŁa? na aparat Smienę? cokolwiek by to nie było tawariszcz, wy z tym móżdżkiem gorliwym zasługujecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 02:23 reminescencje z dzieciństwa? różaniec dostałeś? serek z UNRY? batona za gilganie wikarego po czymśtam? Jesteś tak głupi, że nie wpadłeś na pomysł, wale jeden, że mogę mieć raptem 30 latek, i nie dałem sobie tak zorać głowy jak ty, ciemnogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 02:30 piss_on_pis napisał: > reminescencje z dzieciństwa? różaniec dostałeś? serek z UNRY? batona za gilgani > e > wikarego po czymśtam? Jesteś tak głupi, że nie wpadłeś na pomysł, wale jeden, ż > e > mogę mieć raptem 30 latek, i nie dałem sobie tak zorać głowy jak ty, ciemnogrod > zie. ------------------ na Lenina i Stalina!!! i wszystkich innych czerwonych świętych!!! to w tak młodym wieku już służyłeś jedynie słusznym ideom? z takim móżdżkiem malusim ale gorliwym i postępowym? czy udało ci się kogoś zakablować, jakieś donosiki dziecinnym charakterem pisma wyskrobałeś, bidulku? Wzorem gieroja Pawki Morozowa? I co, i świnia Jaruzel nie dał orderu bohaterskiemu pionierowi? Nie ma sprawiedliwości! A teraz co gorsza chwalą zdrajcę co zdradził Kraj Rad!!! Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 02:45 Tak debilu zajeżdżasz Antkiem Maciarewiczem, że już mi łzy ciekną ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 03:06 piss_on_pis napisał: > Tak debilu zajeżdżasz Antkiem Maciarewiczem, że już mi łzy ciekną ze śmiechu. --------------- wiesz co móżdżku, jak już zidentyfikowałeś i zdemaskowałeś wroga klasowego (np. Macierewicza)to weź ty go teraz rozkułacz! Jak się napniesz zmóżdżkiem malusim, to ci się na pewno uda. Komunista potrafi! tylko to pozostaje, skoro kablować nie ma już komu (z winy m.in. zdrajcy Kuklińskiego) i prawdopodobnie z winy tego zdrajcy, i innych podłych poliaczyszek, nie udało się przegonić zachodu gospodarczo. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 12.03.06, 14:44 Freud o tobie napisałby niezłą rozprawkę, specjalisto od toalet. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 13.03.06, 03:39 piss_on_pis napisał: > Freud o tobie napisałby niezłą rozprawkę, specjalisto od toalet. --------------------------- móżdżku, czy za pomocą resztek receptorów na głowie zauważyłeś, że komuna upadła? stąd twoja pretensja do Kuklińskiego ale nie wszystko starcone: walcz dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 13.03.06, 15:43 Czyść dalej te kibelki, znawco spraw wszelakich, bo cię z roboty wywalą. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 13.03.06, 16:05 No wlasnie - mamy trzydziesci latek. I oto odpowiedz. Tamte czasy znamy z opowiesic tatusia - ofyjera elwupe albo esbecjie lub partyjniaczka. Tata mowil prawda, bo przeciez tata nigdy nie klamie! Ucz sie historii misiu. ciemnogrod to nie wszystko! Szukajac - znajdziesz. Sam dojdziesz do prawdy. Na razie tylko pitolisz, poniewaz wydaje ci sie, ze to jest walka z kaczystanem. A to niestety nie prawda! Kaczystan to jedna, a fakty z tamtych czasow - to drugie. Pomysl o tym. Zorac glowy? Co to znaczy? To znaczy zapewne, ze czytasz ksiazki z tamtych czasow. To wiez, ze one byly cenzurowane. Tam nie znajdziesz nic o Katyniu. Wowczas za to slowo szlo sie do pierdla! Kapujesz mały? Do pierdla. A Ty teraz, rowniez dzieki Kuklinskimu mozesz te swoje jatrzace teksty wysylac w internet. POMYSL. I lac na pis mozesz, ale nie lej na ten kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Niedyskretne pytanie... 13.03.06, 16:19 Kto zniszczyl w ciagu ostatnich 12 miesiecy wiekszosc akt agenta NKWD/GRU "WOLSKIEGO" w IPN? "Baranina"? Czy swinie FSB w szeregach WSI? [nawisko gen. LWP i szefa MON PRL, gen. Wojciecha J. pomijam ze wzgledu na ochrone dup osobistych] Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A skąd wiesz, że zniszczono ? 13.03.06, 17:14 masz jakieś przecieki na ten temat czy to tylko przypuszczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 13.03.06, 15:58 Niestety nie bral pieniedzy. Byl bohaterem. nie pozwolil, aby Twoje kosci bielały na dunskich plazach! TO SA FAKTY. Sprzedawczykiem byl i jest Wojciech J. - sowiecki janczar! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Kombatanci: awans i order dla płk Kuklińskieg 17.03.06, 00:12 Bo wyparowałyby po celnie zrzuconej bombce na sprzedane pozycje naszych żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
krakoslaw.lem Poparcie dla Kuklińskiego: 11.03.06, 21:14 Tu można składać podpisy: www.remuszko.pl/plkk/ Odpowiedz Link Zgłoś