Dodaj do ulubionych

Balcerowicz i badania PBS

16.03.06, 10:55
Proszę nie pisać że 40 % Polaków, czyli około 15 milionów, popiera PiS w
sporze z Balcerowiczem, bo zapewne 90 % w ogóle nie wie o co chodzi. Badanie
na próbce ok. 1000 osób może być wiarygodne dla badaczy z PBS, ale nie w
rzeczywistości dotyczącej 38 milionów Polaków.

Jeśli ktoś PiS popiera w tym sporze, to jest niestety ofiarą propagandy wg
której kto ma siłę ten ma rację. Prawo jest po stronie prezesa NBP, a za
wygłupy Marcinkiewicza i Mecha być może jeszcze zapłacimy w gotówce.

Obserwuj wątek
    • albacor Re: Balcerowicz i badania PBS 16.03.06, 11:03
      Zapłacimy - i to niemało kasy. Ciekawe kto będzie się czuł za to
      odpowiedzialny? Chyba nie bardzo da się to zwalić na PO, co? - panie Kaczyński?
      • ja777 Re: Balcerowicz i badania PBS 16.03.06, 12:41
        sanoy - dzieki ze to zauwazyles:

'reprezentacyjna' grupa 1000 z prawie 40 000 000 Polakow... kolejny dowod
        manipulowania opinia publiczna...

a mnie jak zwykle nikt nie pytal o zdanie, moich bliskich tez nie.
    • absurdello Jakby wszystko było czyste, przejrzyste i bez skaz 16.03.06, 13:02
      to by się tak nie bano tej ewntualnej kontroli i nie byłoby takiej reakcji
      zagranicy (co ona ma do kontroli wewnętrznej naszych instytucji, szczególnie
      gazety ?)

• napesse Re: Balcerowicz i badania PBS 16.03.06, 13:20
      To ciekawe,że najbardziej o tę kasę boją się ci ,co ją mają i to dużo.
      (postkominiści i inni złodzieje).A 80% Polaków nie ma konta i nie ma kasy,bo są
      po prostu uczciwi.W tym, kraju dotychczas tylko złodzieje mają kase i boją się
      niby o tzw niezawisłośc banków.
      Dobrze,że nareszcie ktos a jest tą osobą Kaczyński i PIS, tym w końcu sie
      zajmie.A żesie boicie? Cóż taka kolej rzeczy,w końcu kres przyszedł.Naród jest
      z Kaczyńskimi,dobitnie o tym świadcza zarówno wybory prezydenckie jak i do
      sejmu:))
      • marbor1 Re: Balcerowicz i badania PBS 16.03.06, 13:45
        Nepasse, jestem tylko starą emerytką, mam konto w banku i z tego tytułu nie
        czuję się złodziejką. Nie znam się na polityce i tylko mogę napisać to co czuję.
        Urodziłam się za sanacji, przeżyłam okupację, przeżyłam okres stalinizmu i
        miałam wielką nadzieję, że po 1989 roku będę dożywała emerytury w wolnym kraju.
        To co się teraz dzieje to przekracza moje wyobrażenie. Wałęsa miał rację, że
        jak Kaczyńscy dojdą do władzy to tę naszą Polskę rozp.... szą.
        Pan J. Kaczyński niestety jest psychicznie chorym człowiekiem. Takiego polityka
        należy odsunąc od władzy jak najszybciej, bo bardzo źle w naszej Polsce będzie.
        To tyle moich skromnych uwag starej emerytki.
        Maria Bortnowska
      • semiconductor Re: Balcerowicz i badania PBS 17.03.06, 00:30
        ja nie jestem zlodziejem a mam konto,kretynie, i mam samodzielnie zarobione studencką pracą pieniądze.i jestem po prostu uczciwy.
      • maaac Re: Balcerowicz i badania PBS 17.03.06, 06:06
        > To ciekawe,że najbardziej o tę kasę boją się ci ,co ją mają i to dużo.
        > (postkominiści i inni złodzieje).A 80% Polaków nie ma konta i nie ma kasy,bo

>
        > po prostu uczciwi.W tym, kraju dotychczas tylko złodzieje mają kase i boją
        się
        > niby o tzw niezawisłośc banków.

To własnie uczciwi ludzie posiadają konta - na nie wpływają wszelkie legalne
        dochody - pensje, emerytury, renty, stypendia. Konto służy też do rozliczeń
        pomiędzy nawet najmniejszymi biznesmenami, którzy nie ukrywają swoich dochodów.
        Jeżeli ktoś w dzisisejszych czasach nie ma konta widać żyje z lewizn, które
        chce ukryć przed wymiarem sprawiedliwości.
      • prawieemeryt Re: Balcerowicz i badania PBS 17.03.06, 07:16
        Jesteś PISO-Kaczo inteligentem. Przeżyłem już parę ładnych lat na świecie,
        napracowałm się, nie zgrywałem krezusa i żyłem skromnie więc parę złotych udało
        mi się odłożyć, licząc, że na skromnej emeryturze uda mi się trochę spokojnie
        pożyć - a wychodząc na smietnik tylko po to żeby śmieci wyrzucić a nie zebrać.
        A ty śmieciu mówisz mi, że jestem złodziejem? Tylko dlatego, że ty masz gołą
        dupę i to jest świadectwo twojej uczciwości? To w takim razie jeden z twoich
        idoli spod pisuaru jest super uczciwy, wzór uczciwości - niejaki Jacek
        Napletek - Kurski bo obnosi się po świecie z gołymi jajami. Ty masz w mózgu to
        co inni noszą w końcowej części przewodu pokarmowego.
    • swoj1112 Re: Balcerowicz i badania PBS 16.03.06, 13:26
      A mi jest wstyd ze jestem Polakiem.Gawiedz z rozdziawiona geba,zakompleksiona
      miernota.40% Polakow nie rozumie wiele wiecej niz zimno-cieplo,glodny-najedzony.
      Wstyd.
      • semiconductor Re: Balcerowicz i badania PBS 17.03.06, 00:31
        ale braciom Dalton (JK,LK,RG,AL) w to graj. ciemnym ludem łatwo sterować, ciemny lud wszystko kupi.
    • mg2005 Re: Balcerowicz i badania PBS 17.03.06, 09:16
      sanoy napisał:

>
      > Jeśli ktoś PiS popiera w tym sporze, to jest niestety ofiarą propagandy wg
      > której kto ma siłę ten ma rację.

Media robią propagandę na korzyść tow.Balcerowicza.
      Czy jesteś ofiarą tej propagandy?...

>Prawo jest po stronie prezesa NBP,

Potrafisz udowodnić tę śmiałą tezę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka