1europejczyk Fajna recenzja ksiazki: zacheca do lektury. 18.03.06, 11:48 Nie czytalem (jeszcze) ale fakt, ze ktos tak a nie inaczej widzial i widzi normalnych Polakow nie oznacza, ze nie ma innych "zaszytych" w swoich racjach, ktore krok po kroku potwierdza rzeczysiwtosc. Oddaja oni dobrowolnie przegrane pozycje tym, ktorzy za wszelka cene, jak w zarysowanej przez AM recenzji, szukaja swego miejsca "na swieczniku" na ktorym ich "plomien" wczesniej czy pozniej ulegnie "podmuchowi" rzeczywistosci od ktorej uciec jest bardzo trudno. Iloz takich sie przewinelo w ciagu ostatnich 20 lat i jeszcze przewinie w ciagu nastepnych: niektorzy z nich przegrani w ciszy zapomnienia pozostali wierni sobie, innych "wir akcji" pozbawil aureoli zdobywcow a jeszcze innych zawiodl prosta na wokande sadowa! To ze przy okazji poprawili swoja sytuacje materialna jest normalna i banalna koleja rzeczy. To dzieki nim wlasnie PiS ma dzisiaj wiekszosc i swoim dzialaniem wytraca z rownowagi "narybek" na podobnyvh nastepnych czego dowodem jest powszechny krzyk sfrustrowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
sugarless Europejczyk w Francji ,Niemczech ,w Polsce niewol 18.03.06, 12:14 niewolnik zatrudniony przez europejczyka z portugalii na warunkach niewolniczych,inaczej wygląda europejczyk z Tirany i z Berlina.To 1945roku zach. europejczycy rozwijali się dynamicznie przy suto zastawionym stole planu Marshalla,w 1939 roku gdy weszły do Polski wojska niemieckie ,prasa finansowa amerykańska była w euforii,giełda NY na dużym plusie,komunizm jako broń ideologiczna został storzony przez ideologów zach. i wszczepiony na gruncie rosyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Dlaczego radio ZET łże jak bura suka? 18.03.06, 12:25 Mam pytanie do wszystkich ynteligentów z PO i wybiórczej. Gdzie po wyborach podziali się wszyscy dziennikarze? Słuchając radia ZET człowiek ma wrażenie że żyje w jakimś innym świecie. Takich manipulacji, kłamstw to ja prawie nigdy nie słyszałem(prawie bo wybiórcza i Michnik mają tu palmę pierszeństwa). Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Dlaczego radio ZET łże jak bura suka? 18.03.06, 12:48 premier.z.krakowa napisała: > Mam pytanie do wszystkich ynteligentów z PO i wybiórczej. Gdzie po wyborach pod > ziali się wszyscy dziennikarze? Słuchając radia ZET człowiek ma wrażenie że żyj > e w jakimś innym świecie. Takich manipulacji, kłamstw to ja prawie nigdy nie sł > yszałem(prawie bo wybiórcza i Michnik mają tu palmę pierszeństwa). > Podaj przykłady na manipulację i kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Dlaczego radio ZET łże jak bura suka? 18.03.06, 13:30 bikej5 napisała: > premier.z.krakowa napisała: > > > Mam pytanie do wszystkich ynteligentów z PO i wybiórczej. Gdzie po wybora > ch pod > > ziali się wszyscy dziennikarze? Słuchając radia ZET człowiek ma wrażenie > że żyj > > e w jakimś innym świecie. Takich manipulacji, kłamstw to ja prawie nigdy > nie sł > > yszałem(prawie bo wybiórcza i Michnik mają tu palmę pierszeństwa). > > > Podaj przykłady na manipulację i kłamstwa. Nie chce podać....zapluł się :) Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 13:49 To jest do sfrustrowanych i niedopieszczonych pisuaro-samoobroncow!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 13:54 Do gieniusi a to jest odpowidź do ciebie zahipnotyzowanej , wyjątkowo dopieszczonej , snobistycznej , jednowymiarowej osoby gdzie istnieje tylko jedyna słuszna ultra-liberalna droga a wszyscy którzy ośmielają sie myśleć i wybierają inną opcje są według ciebie "frustratami ", etc.. Zuważam u ciebie syndrom plastikowego społeczeństwa. ( musiałem odpowiedzieć tym samym stylem co giniusia) Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 14:21 awrezer napisał: > Do gieniusi > a to jest odpowidź do ciebie zahipnotyzowanej , wyjątkowo dopieszczonej , snobi > stycznej , > ług ciebie "frustratami ", etc.. > > Zuważam u ciebie syndrom plastikowego społeczeństwa. > ( musiałem odpowiedzieć tym samym stylem co giniusia) Bo ja jestem plastikowa!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 13:57 ginusia napisała: > To jest do sfrustrowanych i niedopieszczonych pisuaro-samoobroncow!!!! :) Jestem ciekawy czy po tej deklaracji z nor wyjdą pisobrony?:) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 13:58 veglie napisał: > ginusia napisała: > > > To jest do sfrustrowanych i niedopieszczonych pisuaro-samoobroncow!!!! :) > Jestem ciekawy czy po tej deklaracji z nor wyjdą pisobrony?:) Już jest jeden!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 14:06 Brawo !!! co za merytoryczna rozmowa wyrazy szacunku dla naszej dopieszczonej młodzieży (ironia - dla tych co by niezrozumieli) Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 14:23 awrezer napisał: > Brawo !!! co za merytoryczna rozmowa > wyrazy szacunku dla naszej dopieszczonej młodzieży Dziekuje!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 14:52 re gieniusia Następnym razem odpowiem ci jak napiszesz conajmniej 20 logicznych zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 15:05 awrezer napisał: > re > gieniusia > Następnym razem odpowiem ci jak napiszesz conajmniej 20 logicznych zdań. Nie potrafie, jestem plastikowa! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Michnik moj idol!!!! 18.03.06, 14:23 veglie napisał: > veglie napisał: > > > > Jestem ciekawy czy po tej deklaracji z nor wyjdą pisobrony?:) > Już jest jeden!:)))) To Ty??? Niemozliwe!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci jak ty znosisz zycie 18.03.06, 13:12 w swiecie, w ktorym z sobie tylko znanych powodow wszyscy chca cie oklamac?? slowskowyt.blox.pl/ premier.z.krakowa napisała: > Mam pytanie do wszystkich ynteligentów z PO i wybiórczej. Gdzie po wyborach pod > ziali się wszyscy dziennikarze? Słuchając radia ZET człowiek ma wrażenie że żyj > e w jakimś innym świecie. Takich manipulacji, kłamstw to ja prawie nigdy nie sł > yszałem(prawie bo wybiórcza i Michnik mają tu palmę pierszeństwa). > Odpowiedz Link Zgłoś
sugarless opowiść o Aronie szechter ,komunista zagożały 18.03.06, 12:02 zwolennik leberalnego kapitalizmu rodem z powieści K. Dickensa,czyli wczesny kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: opowiść o Aronie szechter ,komunista zagoż 18.03.06, 12:49 sugarless napisał: > zwolennik leberalnego kapitalizmu rodem z powieści K. Dickensa,czyli > wczesny kapitalizm. szkoda czasu na twoje posty ,jak zwykle te same obsesje. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: opowiść o Aronie szechter ,komunista zagoż 18.03.06, 13:29 bikej5 napisała: > sugarless napisał: > > > zwolennik leberalnego kapitalizmu rodem z powieści K. Dickensa,czyli > > > wczesny kapitalizm. > > szkoda czasu na twoje posty ,jak zwykle te same obsesje. Pewnie to nieudacznik jakiś...odreagowuje swoje frustracje! Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: opowiść o Aronie szechter ,komunista zagoż 18.03.06, 13:38 Dla niektórych z was wszyscy którzy się nie zgadzają z wizją "ultra-liberalizmu" czy inaczej "wczesnym XIX wiecznym kapitaliźmie" są -moherowymi beratami -nieudacznikami -frustratami Tylko że to oni prawdopodobnie wygrają wybory i wtedy to wy będziecie sfrustrowani hehe :) Ciekawe dlaczego ? Tacy głupi a ośmielają się mieć włąsne poglądy polityczne Proszę o dyskusję merytoryczną !! a nie teksty w stylu "szkoda czasu na twe obsesje" Odpowiedz Link Zgłoś
klamcy_zgw Re: wilmor1 stary zaszczuty UB-eku 18.03.06, 12:07 koniec sie zbliza preziolandu, wiec wyjesz i robisz pod siebie z zalu, czekaj moze pan Adam rzuci Ci jeszcze kosc, ale musisz nadal kapowac, do roboty więc... Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Świadoma Manipulacja Adama M. ?????? 18.03.06, 12:35 Szanuje Adama Michnika za jego czyny ( ujawnienie korupcji Rywina , zasługi w „solidarności”) ale nie za jego ostatnie felietony . Nie dlatego że są „głupie” ale dlatego ,że nie próbują opisywać prawdziwego problemu. Jego felietony próbują wpływać na podświadomość pół inteligentów. Przemyca wygodne fakty i dorabia do nich wygodą diagnozę, z którą i ja mogę się zgodzić gdyby nie fakt że nie opisuje on rzeczywistego problemu. To tak jakby padał deszcz , wszyscy by mokli , a ja w tym czasie opowiadał bym o problemie tak mało istotnym jak przyszłoroczne zbioru buraków. Dlaczego A M. nie ustosunkuję się do konkretów , a jedynie polemizuje z mitami , z metafizycznością Narodu Polskiego. Dlaczego nie poda (merytorycznego ) przykładu 1) w jakim kraju bogatym istnieje 80% kapitał obcy. 2) Dlaczego ten kapitał obcy swoje zyski wywozi za granicę a nie inwestuje dalej w polsce ( 20% bezrobocie) 3) dlaczego w czasie ultraliberalnych bezrobocie nie spadało chociaż 1% co roku ( i proszę nie mówić ,że mamy zaciskać prace i za 10 lat będzie lepiej , że PKB rośnie. Co do Kapitału , Kapitał dzisiaj rządzi i nikt nie mówi że on nie jest patriotyczny. Jest . To dlatego Amerykańskie koncerny najpierw redukują zatrudnienie w zagranicznych filiach a dopiero na końcu w swoim kraju. Zanikła merytoryczna dyskusja . A z przykrością stwierdzam że po obu stronach. Bo dyskusja o mitach jest jałowa. Ludzie głosują na PiS z bardzo prozaicznych powodów – NIE MAJĄ PRACY Z NIE WŁASNEJ WINY . A co słyszą od „pseudo”-liberałów ( słynących z merytorycznej dyskusji) – Obśmiewanie mocherowych beretów, rozmowa o mitach , wytykanie psychofizycznych cech braci Kaczyńskich , deprecjonowanie tych którzy głosują na PiS ( nie ma głębszego zastanowienia dlaczego tak jest) Obie strony konfliktu , nie chcą dyskutować . Obie uważają że ich racja jest słuszna , a to prowadzi jedynie do konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 12:37 Pomijając jak zwykle mętny styl..--nie wiadomo co tak naprawdę chciał przekazać Adaś.(pewnie ostrzeżenie przed troglodytami z PiS ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
anthony1 [...] 18.03.06, 12:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 13:15 Dokładnie zgadzam się z Anthonym Czasami mam wrażenie , że media chcą tak zdeprecjonować braci, Że nawet jakby wygłaszali coś oczywistego to "MY NARÓD" powinniśmy się wstydzić go popierać ( syndrom lepera - czyli zrobić z niego błazna , idiotę , oszołowma, człowieka mało wiarygodnego ) też nie jestem zwolenikiem Braci K. Ale ta wściekła nagonka na nich sugeruje ,że chyba mają racje. PS jeszem ZA: -rozbicem stęchlizny sądowniczo-adwokackiej - bezwzględnej walce z korupcją - bezmyślną koncetracją Kapitału w jednej firmie (niedopomyślenia w zachodnich krajach) a zaskakujące że zwolenicy połączena Banków nie mają merytorycznych argumentów czemu ma służyć ta monopolistyczna koncetracja kapiatłu. Jedyne ich argumenty to "świetość , nieusuwalność" Prezesa Balcerowicza. Jego zasługi są oczywiste w przeszłości. Ale to nieznaczy, że ludzie są nieomylni aż do samego końca. Jestem PRZECIW - panstwu katolickiemu , -głupocie, że jakiś model na państwo musi być wieczny i jedynie słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 15:20 Oczy ze zdumienia przecieram, gdzie tego plugawego języka uczą. Pamiętam Gomułę,takim żargonem leciał. Krewny może? Odpowiedz Link Zgłoś
makrauchenia1 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 12:47 Bardzo sznuje Pana Michnika-gdybym miala powiedziec , kto jest moim idolem, to on:) Chcesz zostac wilkolakiem?daj sie pocalowac:! s1.bitefight.pl/c.php?uid=72490 Odpowiedz Link Zgłoś
dasiac Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 13:00 TO CHYBA JAKAŚ KPINA - CZYTAJ DALEJ - Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 13:06 dasiac napisała: > TO CHYBA JAKAŚ KPINA - CZYTAJ DALEJ - Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 13:26 dasiac napisała: > TO CHYBA JAKAŚ KPINA - CZYTAJ DALEJ - Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 13:45 > dasiac napisała: > > > TO CHYBA JAKAŚ KPINA - CZYTAJ DALEJ - Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Adas mysli caly czas jak komuch 18.03.06, 14:05 i sie nie zmieni. Bohater komandos. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci takich komunistow, oby jak najwiecej 18.03.06, 14:10 slowskowyt.blox.pl/ barbara444 napisał: > i sie nie zmieni. > Bohater komandos. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Adas mysli caly czas jak komuch 18.03.06, 15:14 A szanowna (hm!) Pani brudeszaft z Panem Michnikiem piła? Czy może razem w konspirze o wolność słowa walczyła, którego teraz nadużywa. Żałosne to wszystko. Na szczęście ludzie, którzy tworzyli historię mają w niej swoje miejsce. Skończę, bo nie chcę nagrzeszyć i chyba szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Adas mysli caly czas jak komuch 18.03.06, 15:17 mt7 napisała: > A szanowna (hm!) Pani brudeszaft z Panem Michnikiem piła? Czy może razem w > konspirze o wolność słowa walczyła, którego teraz nadużywa. > Żałosne to wszystko. Na szczęście ludzie, którzy tworzyli historię mają w niej > swoje miejsce. > Skończę, bo nie chcę nagrzeszyć i chyba szkoda słów. on(a) twierdzi,że "obok Michnika studiowała"..nie raz czytałam tę mrożącą krew w żyłach historię;) Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 14:09 Tą opowieść można by snuć w wielu tomach. irenka40.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Opowieść o zwyczajnym Polaku? 18.03.06, 14:26 Do Andrzeja Michnika: DZIEKUJE Do antysemitow chorych na nienawisc: mam nadzieje ze przeminiecie i nie wasze dzieci nie beda sie musialy za was wstydzic. Do myslacych nie tylko o sobie: jest nas wiecej niz myslicie. Do siebie samego: pogoda paskudna. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Co to za bagno ludzkie na tych forach się wylewa? 18.03.06, 15:26 Gdyby przyjąć,że to jest choć trochę prawdziwy obraz ludzi, to przerażenie i groza są zbyt łagodnym określeniem. Ponieważ rzecz się dzieje w kraju podobno katolickim, to wychodzi na to ,że Chrystus umarł za nas na próżno. Na szczęście Bóg ma swoje sposoby na przemianę ludzkich serc i to jest jedyna pociecha. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Co to za bagno ludzkie na tych forach się wyl 18.03.06, 16:08 mt7 napisała: > Gdyby przyjąć,że to jest choć trochę prawdziwy obraz ludzi, to przerażenie i > groza są zbyt łagodnym określeniem. pwszem pani mt7 > Ponieważ rzecz się dzieje w kraju podobno katolickim, to wychodzi na to ,że > Chrystus umarł za nas na próżno. obawiam sie, ze ma pani racje > Na szczęście Bóg ma swoje sposoby na przemianę ludzkich serc i to jest jedyna > pociecha. bardzo bym chcial, by miala pani racje... slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Co to za bagno ludzkie na tych forach się wyl 18.03.06, 17:16 mt7 napisała: > Gdyby przyjąć,że to jest choć trochę prawdziwy obraz ludzi, to przerażenie i > groza są zbyt łagodnym określeniem. > Ponieważ rzecz się dzieje w kraju podobno katolickim, to wychodzi na to ,że > Chrystus umarł za nas na próżno. > Na szczęście Bóg ma swoje sposoby na przemianę ludzkich serc i to jest jedyna > pociecha. Mysle, ze jest zle ale chyba az nie tak. Piszesz o osobnikach kierujacych sie odruchem nienawisci - nioe przeczytaja, nie zastanowia sie , widza nazwisko i pluja gorzka zolcia. TAka natura odruchu ze bezrefleksyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 15:37 Pan Adam chwycił za pióro. Larum - znaczy się - grają. Układ zagrożony. Co robić towarzysze, co robić? Ano dalejże okłamywać, rozmydlać, fałszować. W tym - Panie Naczelny Redaktorze - jest Pan najlepszy. Cytowany pogląd, że po zwyciestwie PIS-u w Polsce nastała cyt. Czwarta Rzesza (pospolita),w której poluje się na pedałów, lewicowców i oczywiście Żydów jest - Pana zdaniem - tylko "nie do końca sprawiedliwy". Ach ten relatywizm. To w końcu, panie Michnik, sprawiedliwy ten pogląd czy niesprawiedliwy? Bo sam już nie wiem. I dalej "zwyczajny Polak był po 1989 roku zagubiony - przestał rozumieć mechanizmy rządzące jego światem". Pamiętam ten rok, poza esbekami, milicjantami i sekretarzami p.o.p. nie przypominam sobie ludzi zagubionych. Entuzjazm był wszechwładny. Ludzie doskonale wiedzieli jakiej Polski chcą, a że później zostali cyt. "zrobieni w ch..a" to chyba wina między innymi Pana - Panie Adamie - uczestniku ogrągłego stołu, zwolenniku grubej kreski i pisania historii na nowo. Przypominam sobie pseudo-wywiad, jakiego udzielił Pan swej własnej gazecie wespół zespół z tow. gen. Kiszczakiem. Stwierdziłeś Pan tam, Panie Naczelny, między innymi, że komuniści zdobyli po wojnie władzę w Polsce, bo inne ugrupowania nie miały programu i pomysłu na Polskę. Nie moglem się otrząsnąć po tym kłamstwie. Nie mieli programu! Zamordowani przez SB nic już mieli, programu też. Książki Andermana nie czytałem, ale z tej recenzji wiem, że to kolejne historyczne oszustwo. Były żołnierz AK służy potem w KBW i robi karierę w partii. Co za bzdura, proszę o choć jedne rzeczywiste, prawdziwe nawzisko. Panie Michnik, sam Pan nas robisz w ch..a od kilkunastu lat na zasadzie cyt. "truzcizny w małych dawkach, siejącej spustoszenie w głowach, która nie zabija, ale zostaje w organiźmie". Ciekaw jestem czy kiedykolwiek przyznasz się Pan do paru, delikatnie mówiąc, pomyłek w ocenie przeszłości i teraźniejszości. Są chyba tylko dwa sposoby; normalny - kiedy anioł z mieczem ognistym Pana do tego zmusi i cudowny - kiedy Pan sam na to wpadniesz. Ps. Bardzo długo - po roku 89 - byłem Pana wielbicielem. Z poważaniem. Zrobiony w ch..a. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 15:43 > Tym ludziom łatwo wytłumaczyć, że przeciw nim sprzymierzył się tajemniczy "układ", "front obrony przestępców", że cierpią z powodu "łże- elity", która stanęła przeciw nim w "zwartym ordynku". Pewnie, że łatwo. Pamiętam jak "obietywna" i "niezależna" "Gazeta Wyborcza" milczała, jak polski prezdynt pijany zataczał się na grobach polskich oficerów w Charkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 16:04 Panie Adamie, dziekuje, ze znow zabrales glos, niewazne w jakiej sprawie, wazne, ze ktos powie spokojnie cos rozsadnego, bez nienawisci, bez bluzgania, bez antysemityzmu. Dla mnie byles Pan bohaterem wtedy, gdy odwaga nie byla tania jak dzis - dzis namnozylo nam sie bojownikow antykomunistycznych co niemiara, a najbardziej wypinaja piers tchorze co wtedy siedzieli cicho, chowali sie gdzie sie da. Czesto to sa ci sami ludzie, ktorzy nalezeli "za Gierka" do 3.5 millionowej PZPR!!! Teraz walcza z nieistniejaca komuna pod przewodem nowej przewodniej sily: PIS-u i radia Rydzyka. Co za ohyda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Kolejny klakier! 18.03.06, 16:41 O jeszcze jeden wielbiciel Michnika, który potrzebuje codziennej wykładni wydarzeń. Aha i obowiązkowej codziennej relacji pt "Co nowego na froncie walki z antysemityzmem". Było wielu dużo bardziej poświęcających się dla sprawy i odważniejszych od Michnika, choćby ks. Popiełuszku czy górnicy z "Wujka". Ale teraz to Michnik - obrońca generałów - ma patent na martyrologię. A reszta mordy w kubeł. Michnik przebaczył komuchom, to inni też mmają taki obowiązek, a nie - będą nam tu urządzać "polowanie na czarownice". Jest tylko jedo "ale". Panu Adamowi łatwiej przebaczyć - dostał udział we władzy i spore odszkodowanie. Michnik zapomniał o wierszu swojego byłego przyjaciela Zbigniewa Herberta (przyjaźń trwała do czasu aż Herbert nazwał Michnika zdrajcą i bodajże potworem, co z kolei spowodowało akcję wyborczej pt. "Wielki poeta oszalał z powodu choroby i bólu") Pozwolę sobie przypomnieć: "I nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie" Z.Herbert, "Przesłanie Pana Cogito" Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 16:45 To było bardzo dobre i mocne !!!! > "I nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy > przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie" > Z.Herbert, "Przesłanie Pana Cogito" Bo jak komuś możemy wierzyć kto jak chorągiewka ustawia się tak jak wiatr powieje. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 16:48 awrezer napisał: > To było bardzo dobre i mocne !!!! > > > "I nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy > > przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie" > > Z.Herbert, "Przesłanie Pana Cogito" > > Bo jak komuś możemy wierzyć kto jak chorągiewka ustawia się tak jak wiatr powie > je. gdyby nie Michnik,to byś nie siedział na tym forum i nie opwiadał co ci ślina na język przyniesie..jaka chorągiewka?Proszę o konkrety... Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 16:56 bikej5 napisała: > gdyby nie Michnik,to byś nie siedział na tym forum i nie opwiadał co ci ślina > na język przyniesie..jaka chorągiewka?Proszę o konkrety... Proszę konkrety JA szanuję pana adama Michnika za to co zrobił prze 89 , za to , że ujawnił korupcje Rywina(Po czynach bohateró poznacie) Ale nigdy nie zrozumiem dlaczego poszedł na "wódę z urbanem i Jaruzelskim" Nie można przebaczać , ludziom którzy tworzyli terror i byli odpowiedzialni za ofiary ( Jarózelski) To był jakiś niezrozumiały gest salonowy !! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 17:00 awrezer napisał: > bikej5 napisała: > > > gdyby nie Michnik,to byś nie siedział na tym forum i nie opwiadał co ci > ślina > > na język przyniesie..jaka chorągiewka?Proszę o konkrety... > > Proszę konkrety > JA szanuję pana adama Michnika za to co zrobił prze 89 , za to , że ujawnił ko > rupcje Rywina(Po czynach bohateró poznacie) > > Ale nigdy nie zrozumiem dlaczego poszedł na "wódę z urbanem i Jaruzelskim" > Nie można przebaczać , ludziom którzy tworzyli terror i byli odpowiedzialni za > ofiary ( Jarózelski) > To był jakiś niezrozumiały gest salonowy !! mam jedno pytanie...jesteś katolikiem?Bo ja nie..ale znam takie słowo"wybaczam",a Ty??Wóda???A co w tym złego??ona nie jednych pogodziła.... Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 17:15 Nie no teraz to mnie powaliłaś :) Twója hipnoza jest zbyt duża , żebym próbował Cię wybudzić. Polityka to nie dekalog kościelny Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 17:22 awrezer napisał: > Nie no teraz to mnie powaliłaś :) > Twója hipnoza jest zbyt duża , żebym próbował Cię wybudzić. > > Polityka to nie dekalog kościelny > > jaka polityka??o czym Ty mówisz??Michnik był posłem przez jedną kadencję,jest przede wszystkim humanistą,otrzeżwiej!!!!Przeczytaj sobie jego "Rozmowy między.."wywiad rzeka ,on, Żakowski i Tischner,to może zrozumiesz.....więcej!:) Odpowiedz Link Zgłoś
awrezer Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 17:27 Żeby uprawiać politykę niekoniecznie trzeba być posłem. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 17:13 > Ale nigdy nie zrozumiem dlaczego poszedł na "wódę z urbanem i Jaruzelskim" > Nie można przebaczać , ludziom którzy tworzyli terror i byli odpowiedzialni za > ofiary ( Jarózelski) > To był jakiś niezrozumiały gest salonowy !! Otoz mozna. A nawet czasem trzeba. Bo gdyby wszyscay masleli tak jak autor tego postu to trzeba by bylo postawic pod pregierz 1/3 spoleczenstwa w Chile, krola Hiszpanii, wszystkich zwolennikow Salazara. I trzymac ich pod tym pregierzem dozywotnio. Poniewaz w tych krajach tak nie uczyniono, kraje te uzyskaly szanse rozwoju. Czego i nam zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 20:49 Ciekawe jest stawianie króla Hiszpanii, Salazara, Pinocheta a nawet Franco w jednym szeregu z komunistami. Zrównywanie zbrodni komunizmu oraz gospodarczego i społecznego zapóźnienia spowodowanego tą ideologią z autorytaryzmem (na ogół spowodowanego komunistycznym zagrożeniem)jest po prostu chore. To, że Polacy jeżdzą teraz do pracy w Hiszpanii (która przed wojną nie była zamożniejsza od Polski) a nie Hiszpanie do Polski to zasługa między innymi gen.Franco oraz rodziny królewskiej. Po owocach i skutkach można poznać i jednych i drugich. Osądźmy komunistów za zbrodnie popełnione na całym świecie a potem (choćby ze względu na chronologię wydarzeń) można się będzie zabrać za różne prawicowe junty. Pobłażliwość dla komunizmu to jeden z większych grzechów XX wieku. Nawet teraz widać tego przejawy, sędzia czy też prokurator o nazwisku Gaspar żądał wydania Hiszpanom (dlaczego akurat im?) Pinocheta a nie przeszkadzał mu podróżujący po świecie Castro. Proszę o sondaż wśród szanownych lewicowców. Jakbyś miał wybierać, gdzie wolałbyś żyć w Chile czy na Kubie? Michnik to właśnie przedstawiciel nurtu, który stawia znak równości miedzy komunizmem i tzw. skrajną prawicą. Dziwne, że nie pozwala już utożsamiać komunizmu z nazizmem, tak jakby zamordowanie kułaka lub "wroga ludu" było już mniej zbrodnicze i miało mniej tragiczny wymiar niż zamordowanie Żyda. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 21:07 asimek napisał: > Ciekawe jest stawianie króla Hiszpanii, Salazara, Pinocheta a nawet Franco w > jednym szeregu z komunistami. Zrównywanie zbrodni komunizmu oraz gospodarczego > i > społecznego zapóźnienia spowodowanego tą ideologią z autorytaryzmem (na ogół > spowodowanego komunistycznym zagrożeniem)jest po prostu chore. A to musisz mi wytlumaczyc. Podobnie jak skad bierze sie Twoje przeswiadczenie ze kazdy kto nie ma zamiaru koncentrowac sie na nie konczacym sie odwetowym mysleniu jest automatycznie lewicowcem. Ja sie za takiego bynajmniej nie uwazam. W jednym punkcie masz jednak racje: zrownywanie ofiar w kopalni wujek z zaplanowana zaglada 6 mln. ludzi o innym ksztalcie nosa lub nieodpowiedniej metryce urodzenia jest istotnie chore. Cala reszte mozna porownywac bez uciekania sie do powatpiewania w zdrowie psychiczne myslacych inaczej. Jak rowniez potepiac zarowno jedno jak i drugie. Z faktu ze sie potepia wymordowanie paru tysiecy ludzi na stadionie w Santiago de Chile nie musi wynikac automatycznie ze sie lubi Fidela Castro i jego pomysly na raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 21:36 Przyjacielu. Zbrodnie komunizmu to znacznie więcej niż kopalnia "Wujek". Jeśli uważasz, że bagatelizuję zbrodnie nazistowskie (to również był ruch socjalistyczny) to się mylisz. Uważam tylko, że kryteria zastosowane przez komunistów do planowej(!) zagłady milionów były tak samo "naukowe" jak te przyjęte przez nazistów. Między komunizmem i nazizmem można postawić znak równości zaróno jeśli chodzi o ilość ofiar jak i przyczyny dla których pozbawiono ich życia. Autorytarnych ruchów nie pochwalam, ale zrównywanie autorytaryzmu (często ruchu obronnego przed znacznie gorszym komunizmem) z totalitaryzmem to poważny błąd. Nawet naukowy. Wystarczy wziąć do ręki przeciętny podręcznik doktryn polityczno-prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Kolejny klakier! 18.03.06, 22:10 asimek napisał: Między komunizmem i nazizmem można postawić znak > równości zaróno jeśli chodzi o ilość ofiar jak i przyczyny dla których > pozbawiono ich życia. pozwole sobie dorzucic swoje 3 grosze. miedzy komunizmem a nazizmem nie stawialbym znaku rownosci, gdyz: a/ ofiar komunizmu bylo zdecydowanie wiecej b/ komunistom bylo wszystko, kto jest ofiara: zyd, wegier, polak, sasiad czy wlasna matka. poza tym, ocena jaka najbardziej trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Kolejny klakier! 20.03.06, 17:10 asimek napisał: > Przyjacielu. Zbrodnie komunizmu to znacznie więcej niż kopalnia "Wujek". Zgadzam sie. Ale to ty wprowadziles do dyskusji gornikow z Wujka jako argumentu do oceny dzialalnosci Michnika. A mnie chodzilo jedynie o pokazanie ze "gruba kreska" mimo wszystkich niedostatkow nie jest ani polskim wynalazkiem ani tez nie zasluguje na potepienie poniewaz gdzie indziej (Chile, Portugalia, Francja) sie jakos sprawdzila jako fundament do budowania nowej rzeczywistosci. Jeśli > uważasz, że bagatelizuję zbrodnie nazistowskie (to również był ruch > socjalistyczny) to się mylisz. Uważam tylko, że kryteria zastosowane przez > komunistów do planowej(!) zagłady milionów były tak samo "naukowe" jak te > przyjęte przez nazistów. Między komunizmem i nazizmem można postawić znak > równości zaróno jeśli chodzi o ilość ofiar jak i przyczyny dla których > pozbawiono ich życia. powiem wiecej - prawdopodobnie ofiar komunizmu bylo wiecej. Roznica polega jedynie na ocenie intencji planujacych i sprawcow. Ofiarom powinno byc to ednak obojetne. Autorytarnych ruchów nie pochwalam, ale zrównywanie > autorytaryzmu (często ruchu obronnego przed znacznie gorszym komunizmem) z > totalitaryzmem to poważny błąd. Nawet naukowy. Wystarczy wziąć do ręki > przeciętny podręcznik doktryn polityczno-prawnych. Moze to i blad naukowy ja jednak jestem bardzo przywiazany do mojej wolnosci wypowiedzi i nie chce aby ktos kto ma inne zdanie niz ja uwazal ze musi mnie rozstrzelac albo wsadzic do obozu. Obojetnie dlaczego i przeciwko czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 15:48 Ten tekst wygląda jakby był pisany między jedną a drugą wódką z Urbanem. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 15:50 t-800 napisał: > Ten tekst wygląda jakby był pisany między jedną a drugą wódką z Urbanem. "Wygląda"?,to teraz go przeczytaj... O, przenikliwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 15:53 Czytałem. Wystarczy mi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 16:58 bikej5 napisała: > t-800 napisał: > > > Ten tekst wygląda jakby był pisany między jedną a drugą wódką z Urbanem. > > "Wygląda"?,to teraz go przeczytaj... O, przenikliwy!!! Widzę Bikej,że mohery Cię otoczyły!:) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mozna 18.03.06, 16:36 peknac ze smiechu. Magnat prasowy, moczymorda, kumpel Urbana i Kiszczaka i obronca Jaruzela. Doprawdy, bardziej jestem w stanie uwierzyc w zatroskanie Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 16:38 tadeusz1965 napisał: > peknac ze smiechu. Magnat prasowy, moczymorda, kumpel Urbana i Kiszczaka i > obronca Jaruzela. Doprawdy, bardziej jestem w stanie uwierzyc w zatroskanie > Leppera to se wierz,najlepiej w Klewkach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 17:00 tadeusz1965 napisał: > peknac ze smiechu. Magnat prasowy, moczymorda, kumpel Urbana i Kiszczaka i > obronca Jaruzela. Doprawdy, bardziej jestem w stanie uwierzyc w zatroskanie > Leppera Lemoniadowy Joe...a w teorie Kopernika wierzysz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 17:01 veglie napisał: > tadeusz1965 napisał: > > > peknac ze smiechu. Magnat prasowy, moczymorda, kumpel Urbana i Kiszczaka > i > > obronca Jaruzela. Doprawdy, bardziej jestem w stanie uwierzyc w zatroskan > ie > > Leppera > Lemoniadowy Joe...a w teorie Kopernika wierzysz?:) :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 17:02 bikej5 napisała: > veglie napisał: > > > tadeusz1965 napisał: > > > > > peknac ze smiechu. Magnat prasowy, moczymorda, kumpel Urbana i Kisz > czaka > > i > > > obronca Jaruzela. Doprawdy, bardziej jestem w stanie uwierzyc w zat > roskan > > ie > > > Leppera > > Lemoniadowy Joe...a w teorie Kopernika wierzysz?:) > :))))))) .....:D Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 17:04 veglie napisał > > > Lemoniadowy Joe...a w teorie Kopernika wierzysz?:) > > :))))))) > .....:D czeski film....jemu dedykujesz?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 17:07 bikej5 napisała: > veglie napisał > > > > Lemoniadowy Joe...a w teorie Kopernika wierzysz?:) > > > :))))))) > > .....:D > czeski film....jemu dedykujesz?;))) ....a myślisz że zrozumie.....?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Adam Michnik w trosce o zwyklego Polaka... Mo 18.03.06, 17:17 veglie napisał: > bikej5 napisała: > > > veglie napisał > > > > > Lemoniadowy Joe...a w teorie Kopernika wierzysz?:) > > > > :))))))) > > > .....:D > > czeski film....jemu dedykujesz?;))) > ....a myślisz że zrozumie.....?:) jeśli jest gotów uwierzyć lepperowi,to czeski film jest...piece of cake !:) Odpowiedz Link Zgłoś
leda7 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 16:48 Nie wolno wszystkiego zrelatywizować tak jak uparcie i w swoim interesie robi to michnik,ludzie oczywiście robią rzeczy podłe choć pewnie nikt do końca podły nie jest,jeśli tacy przewrotni i tchórzliwi redaktorzy saczą do sumień truciznę rozmycia warości to wszystko można usprawiedliwic a Kiszczaka zrobić człowiekim honoru,gdyby Michnikowi jeszcze na honorze zależało <a nie jego pozorach>,to zamiast chować sie za literacką fikcją,za piórami swoich posłusznych redaktorów z Wybiórczej podjął by rzeczywistą dyskusję i zaczął mówic prawdę o swojej drodze,rzeczywiście kretej.... Odpowiedz Link Zgłoś
dasiac Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 17:14 Adam Michnik - brat: kpt.Stefan Michnik, zbrodniarz komunistyczny wydający wyroki śmierci - ojciec: Ozjasz Szachter członek KC Komunistycznej Zachodniej Ukrainy - matka: Helena Michnik, historyk autor podręczników w których zaciekle walczyła z religią katolicką Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 17:36 dasiac napisała: > Adam Michnik - brat: kpt.Stefan Michnik, zbrodniarz komunistyczny > wydający wyroki śmierci - ojciec: Ozjasz Szachter członek KC > Komunistycznej Zachodniej Ukrainy - matka: Helena Michnik, historyk autor > podręczników w których zaciekle walczyła z religią katolicką pwiem wiecej: Papiez Benedykt - byly czlonek Hitlerjugend i syn Nazisty. Kompozytor Liszt: potomek Attylli. Prezydent Bush: prawnuk handlarza niewolnikami. Prezydent Chirac - rodak Robespierreà i Petainà. Mieszkancy Rzymu: potomkowie przesladowcow chrzescijan. My wszyscy jak tu stoimy: potomkowie ludozercow, zabojcow, kazirodcow i pogan. Bez wyjatku. Opamietaj sie czlowieku zanim zaczniesz wypisywac brednie. A Forum jest do tego aby podyskutowac o ksiazce i lezacej u jej podstaw problematyce. Pomylilo ci sie znowu ze sciana w wychodku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_86 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 21:51 brednie? w którym miejscu sa to brednie!!!!!!!!!!!!!! jak to mozliwe, gdy siedzacy ludzie solidarnosci pisali grypsy na bibule od paierosów, Michnik pisal w pierdku ksiazki, korzystal z bubliotek.. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Ten artykuł napisał Lesław Maleszka 18.03.06, 17:20 Ten artykuł faktycznie napisał Lesław Maleszka. To Ketman jest głównym ideologiem "Gazety Wyborczej" i to Ketman ustala jej linię polityczną. A Michnik tylko się podpisał pod jego tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Ten artykuł napisał Lesław Maleszka 18.03.06, 23:08 jasne, a moze to kermit zaba, albo jabba the hut?? paranoja w rozkwicie slowskowyt.blox.pl/ t-800 napisał: > Ten artykuł faktycznie napisał Lesław Maleszka. To Ketman jest głównym > ideologiem "Gazety Wyborczej" i to Ketman ustala jej linię polityczną. A > Michnik tylko się podpisał pod jego tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ten artykuł napisał Lesław Maleszka 18.03.06, 23:18 No, może trochę przeholowałem. Pan Maleszka (ps. Ketman) tylko "adiustuje", ponoć. Odpowiedz Link Zgłoś
pmarczyn Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 17:32 Racja. Oberwie się. Od czasów mojej młodości jedno się nie zmieniło - winni wszystkiemu są "Kuroń, Michnik i Modzelewski". W takiej kolejności wymieniała ich prasa partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax jak Żydzi widzą 'zwyczajnego Polaka' 18.03.06, 17:36 "A poza tym był to pijak i ladaco. Po prostu - zwyczajny Polak." Komentarz zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: jak Żydzi widzą 'zwyczajnego Polaka' 18.03.06, 17:48 maaax napisał: > "A poza tym był to pijak i ladaco. Po prostu - zwyczajny Polak." > Kto taki??? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: jak Żydzi widzą 'zwyczajnego Polaka' 18.03.06, 17:49 Ketman z Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia HEJ, sfrustrowani!!! 18.03.06, 17:53 Idzcie do spowiedzi, wyznajcie grzechy dnia codziennego. Ulzycie sobie. I pamietajcie, ze Jezus(Zyd) nakazal nadstawiac drugi policzek. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: HEJ, sfrustrowani!!! 18.03.06, 17:56 Ketman - główny ideolog "GW" - nie musiał nadstawiać. Donosił na przyjaciół esbekom. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: HEJ, sfrustrowani!!! 18.03.06, 19:08 t-800 napisał: > Ketman - główny ideolog "GW" - nie musiał nadstawiać. Donosił na przyjaciół > esbekom. Misio blog zajmij sie misiaczkami a nie powaznymi sprawami mlokosie!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roztropek1 Re: HEJ, sfrustrowani!!! 18.03.06, 18:05 To własnie "zwyczajni" Polacy w pierwszych demokratycznych wyborach zagłosowali przeciw komunizmowi.Ci zwyczjni Polacy dali legitymację władzy ludziom małym,którzy mienią się jedynymi sprawiedliwymi w naszej Ojczyżnie.Nikt nie ma patentu na patriotyzm,warto o tym pamiętać.Zwłaszcza ohydnie zachowuje sie tzw."Inteligencja" jak zwykle.Co inteligent to bydle jak mawiał jeden z bohaterów Szwejka.Jak zwykle to klasa robotnicza / ze Stoczni,Kopalń i Fabryk/ musiała im wywalczyć wolność.W porzeciwnym razie dalej zbierali by się po klozetach,aby pisać kopiowym ołówkiem"precz" czy coś w tym rodzaju.Niech Ci zadufani w sobie dupki uważają,bo ta klasa może im się powtórnie dobrać do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Lektura zapowiada obiecująco. 18.03.06, 18:06 Pokolenie. które doświadczyło PRL potem transformację jest często zagubione w ocenie bieżących zdarzeń i gier politycznych. Z pewnością taka książka jak wyżej, opowiadająca o znanych nam dobrze czasach ale widzianych innymi oczami pozwoli nam łatwiej zrozumieć, zaakceptować to się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Lektura zapowiada obiecująco. 18.03.06, 19:11 Kiedy w Wyborczej przeczytamy o fundacji Pani Kwasniewskiej i Balcerowiczowej? Ocywiscie taki napisany z czystym sumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
klamcy_zgw [...] 18.03.06, 19:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_86 ********************* Pieknie !!!!!!!! 18.03.06, 21:18 moje posty, widocznie nie wygodne z godziny 8:30 zostały usuniete BEZ SLADU dotknelo Szechtera?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: ********************* Pieknie !!!!!!!! 18.03.06, 21:27 Gosiu. Tu działa zasada, że czego nie ma w wybiórczej tego nie ma wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_86 Re: ********************* Pieknie !!!!!!!! 18.03.06, 21:44 jak kazdy mlody czlowiek mam watpiwosci czy to co pzrekazywal mi ojciec to parwda? moze jego poglady sa z ciemnogrodu? moze Michnik i reszta tej bandy to uczciwi...tfu polacy? ale im czesciej tutaj wchodze i im czesciej widze ze jestem w mniejszosci..wiem ze jedank ojciec mial racje i ciesze sie ze jestem w tej mniejszosci mniejszosci w/ g GW Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: ********************* Pieknie !!!!!!!! 18.03.06, 21:52 Badania naukowe potwierdziły, że niestety tylko mniejszość posiada zdolność abstrakcyjnego myślenia. Może to Cię pocieszy. Mi też często opadają ręce, kiedy próbuję używać argumentów na tego typu forach a w zamian otrzymuję: ciemnogród, moher itp. Taką mamy teraz inteligencję pracującą. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ********************* Pieknie !!!!!!!! 18.03.06, 21:42 A "GW" szydzi z tego jak Kaczyński mówi, że wolność słowa jest zagrożona. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_86 dlaczego PO nie komentuje wypowiedzi J Kaczynskieg 18.03.06, 21:47 taka cisza Donald powiedz cos..zagiał cie? Odpowiedz Link Zgłoś
september6 A Michnik ma racje-sam na emigracji lapie sie na 18.03.06, 22:25 mysleniu "a zeby to wszystko ktos wzial za morde, wyczyscil komune az do sprzataczek pozamykal zlodziei z SLD.Odczuwam satysfakcje z rzadow PiSu, chociaz nie jestem ich politycznym zwolennikiem.To satysfakcja na poziomie emocji, podobaja mi sie czystki i panika komuny.Gdy przyjezdzam do Polski, czuje przyzwolenie na silne rzady, ktorego nie bylo jeszcze w latach 90-tych. Sam je podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: A Michnik ma racje-sam na emigracji lapie sie 18.03.06, 23:06 coz typowe pragnienia osobowosci autorytarnej. a 'wyczyszczenie komuny az do sprzataczek' to cos na wzor 'ostatecznego rozwiazania' znanego z historii? tylko ki, autorytarne karzelki bedziecie pozniej rzadzic????? slowskowyt.blox.pl/ september6 napisał: > mysleniu "a zeby to wszystko ktos wzial za morde, wyczyscil komune az do > sprzataczek pozamykal zlodziei z SLD.Odczuwam satysfakcje z rzadow PiSu, > chociaz nie jestem ich politycznym zwolennikiem.To satysfakcja na poziomie > emocji, podobaja mi sie czystki i panika komuny.Gdy przyjezdzam do Polski, > czuje przyzwolenie na silne rzady, ktorego nie bylo jeszcze w latach 90-tych. > Sam je podzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: A Michnik ma racje-sam na emigracji lapie sie 18.03.06, 23:38 No wiesz, nie załapał się chłopak na rewolucję i cierpi. Podobnie jak Ziobro - taki syndrom niedoszłego kombatanta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: A Michnik ma racje-sam na emigracji lapie sie 18.03.06, 23:52 ...znaczy popierasz. ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Opowieść o zwyczajnym Polaku 18.03.06, 23:53 Parafrazując Norwida ,mozna powiedzieć,że jesteśmy wielkim narodem,ale marnym społeczeństwem...a do tego i zakłamanym. Odpowiedz Link Zgłoś