Dodaj do ulubionych

Co wy właściwie o nas myślicie

• koalanw Obiektywizm:) Zdecydowanie zwalcza PiS popiera PO. 21.03.06, 12:27
      To jest coś wiecej niz tylko tłumaczenie, że PiS jest przy władzy i należy
      patrzeć mu na ręce. Kontrola kontrolą (wytykaniem głupoty i zbytniego
      radykalizmu), a propaganda za PO to inna bajka.
      • n0str0m0 cytat 21.03.06, 12:52
        Trzeba powiedzieć, że z uwagi na udział w przemianach gospodarczych w Polsce
        osób powiązanych z peerelowskimi służbami specjalnymi jest kilka ciekawych osób.
        Ja tutaj wymienię na przykład jedną. W procesie prywatyzacji polskich banków
        rolę odegrał pan Hubert J., nazwiska nie wymienię, bo mógłbym zostać pozwany,
        obecny członek Deutsche Bank, którego nazwisko znajduje się na liście zasobów
        archiwalnych IPN, który doradzał w wielu prywatyzacjach, na przykład w procesie
        przejęcia Banku Gdańskiego przez mniejszy BIG. Te wszystkie związki jakoś
        pokazują, że nie jest to tylko i wyłącznie wyssane z palca, zbieżność jakiś
        dziwnych służb, które podobno nie istnieją, peerelowskich z jakąś częścią ludzi,
        którzy byli w Unii Wolności, dzisiaj są w Platformie Obywatelskiej, częścią,
        która była też w AWS. Tu jeszcze mogę dodać, że prezesem Zarządu Pekao jest pan
        Krzysztof Bielecki. Razem, zdaje się, tworzyli KLD i to oni razem z Donaldem
        Tuskiem głosili, że pierwszy milion można ukraść, zresztą okazało się, że nie
        tylko pierwszy, ale i następne. Do tego banku zresztą była delegowana pani
        Gronkiewicz-Waltz za czasów, kiedy była prezesem narodowego Banku Polskiego.
        Można powiedzieć, że... (Dzwonek) Akurat czas się skończył. Ale można
        powiedzieć, że są jakieś dziwne związki ludzi SLD, Platformy, KLD, Unii Wolności
        z prywatyzacjami, pełnienia różnych funkcji, również w organach nadzorczych, a z
        drugiej strony w bankach - jest tutaj dziwna zbieżność. I jeżeli ktoś mówi, że
        jest to komisja wymierzona w Platformę Obywatelską, to z tych informacji wynika,
        że może rzeczywiście coś jest na rzeczy. Dziękuję państwu za uwagę. (Oklaski)
      • fervex.adult Re: Obiektywizm:) 21.03.06, 12:59
        A co znaczy obiektywizm? Czy obiektywne dla Ciebie byloby takie samo
        poparcie/krytyka dla PO i PiS, w sytuacji gdy PiS daje ciala codziennie od kilku
        miesiecy?

Chcialbys z GW zrobic opiniotworczy dziennik ktory nie ma wlasnego zdania :)
        Jak Ci nie odpowiada to nie kupuj, nie czytaj, wybierz gazete ktora jest
        najblizsza Twoim pogladom. Bo o poglady tutaj chodzi, a nie obiektywizm.
    • at_work Pozdrawiamy serdecznie 21.03.06, 12:33
      Cieszymy się z sukcesów GW i życzymy kolejnych.
      • katarzis8 Re: Pozdrawiamy serdecznie 21.03.06, 13:35
        kto ma media ma władzę.
        GW jest bardzo nieobiektywną gazetą. Czytam ja rzadko,ponieważ reprezentuje
        niepolskie interesy.
    • mistrz_ip Nasz Papież oraz Wałęsa, Mazowiecki, Balcerowicz 21.03.06, 12:48
      a Leszek Miller to dzie?Kto podpisal traktat akcesyjny do UE?HMMMM????
    • me-e nasza ukochana...gazeta...wyborcza 21.03.06, 13:27
      ...dobrze ,ze jest w erze pis...jej codzienne ataki na pis...potwierdzaja jej
      teze ,ze jest era pis...nalezy miec nadzieje ,ze ...gazeta...przetrwa ta ere w
      nienaruszonym skladzie...bo ci z pis szykuje lustracje dziennikarzy ...jakze
      nie sluszna...z punktu widzenia demokracji i wolnosci...bo tylko
      prulalizm...tolerancja...milosierdzie... jest stanie po konac ere pis...dla
      dobra nas czytelnikowi przyszlosci polski...
    • maadzik3 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 14:10
      Czytam Gazete od poczatku, ale od dwoch lat mam dostep do niej jedynie w
      internecie z uwagi na pobyt za granica. Choc zagladam na te strone prawie
      codziennie ankieta mnie ominela - szkoda. Ale i tak pozostajecie moim ulubionym
      dziennikiem:))
      Magda
    • trzeci6 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 14:29
      Internauci,oddali glos przez internet.Przecierz te malolaty nigdy nie mialy tej gazety w reku.Paranoia
    • neiden Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 15:05
      przegladajac polska prase gazeta zostala u mnie jako najlesza.musi trzymac ten
      kors: wolnosc slowa ,walka z korubcja,obiktywne artykoly,wiecej glosu dla
      narodowcow, konserwatywnych,lewicowcow,obrona demokracji.
    • margala co mnie ubodło 21.03.06, 15:20
      299. czytelników ankiety wymieniło Adama Michnika jako pierwszego na swojej
      liście Wielkich Polaków.
    • verey Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 15:30
      Nawet najbardziej zaciekle ataki na przeciwnikow politycznych,
      nawet najgoretsze wybielanie swoich ludzi ,
      nawet najdluzsze pisemne wypowiedzi redaktora naczelnego,
      nawet najbardziej chwytajace chic klamliwe tytuly artykulow
      nie przyslonia faktu, ze robienie i publikowanie wynikow takich ankiet, obok
      bycia wyrazem wlasnej niepewnosci i leku jest takze wyczynem wyjatkowym w
      gimnastyce:
      zdolnoscia do lizania wlasnego tylka... .
      Gratulacje panie Pacewicz!
    • terence Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 15:52
      Sto lat dla Gazety! Może ideałem nie jest ale dla mnie to ostoja normalności, racjonalizmu i rozumu, czego w Polsce tak bardzo mi czasem brakuje!
    • london22 Gazeta Wyborcza to taka Trybuna Ludu 21.03.06, 15:58
      Redakcja powinna się wstydzić za brak obiektywnej oceny wydarzeń. Co innego
      krytykować rząd a co innego być tubą propagandową. Wstyd
      • evito nie przeczytalam pozytywnego zdania o Pis 21.03.06, 16:27
        ani jednego zdania pozytywnego nie przeczytalam o PIS, nowym rzadzie . To
        swiadczy ze ta gazeta jest zwykla komunistyczna trybuna ludu . Mozna nie zgadzac
        sie z Kacznskimi czy z Pisem albo z nowym rzadem ale codzienna swiadoma docelowa
        ciagla nagonka , osmieszajaca Kaczynskich , Marcinkiewicza , kosciol , partie
        Pis swiadczy ze tam pracuja ludzie ktorym zalezy sklocic Polakow , opluc .
        Wyborcza sprzedaje falszywe informacje , ciekawe ze jak okradali Polske w
        poprzedniej kadencji nie bylo tyle nagonki . Rozkladali Polske zlodzieje
        oszusci i nigdy o tym nie pisala wyborcza udajac jedynie o sprawie Rywina ,
        ktory siedzi w wiezieniu chroniac innych .
        • funia81 Re: nie przeczytalam pozytywnego zdania o Pis 21.03.06, 20:09
          > ani jednego zdania pozytywnego nie przeczytalam o PIS, nowym rzadzie . To
          > swiadczy ze ta gazeta jest zwykla komunistyczna trybuna ludu .

Nie. To swiadczy, ze o nowym rzadzie nie da sie napisac ani jednego zdania
          pozytywnego. Powiedziec zreszta tez nie. A moze sie myle? No to czekam na
          przyklady...
    • elfhelm a może gdzieś link do 50tki Polaków? 21.03.06, 16:15
      ciekaw jestem, jak wyglądają poszczególne pozycje.
      Gratulacje - chociaż ankieta była siermiężna. Dobrze przynajmniej, że pojawiła
      się w necie.
    • xx23 Lukaszenkowskie klamczuchowe sondaze GW 21.03.06, 16:17
      Sami sobie spreparowali
    • isa.stern LAYOUT!!!!.... 21.03.06, 16:18
      jakoś mi się nie podoba... może się przyzwyczaję.. ale moim zdaniem, to równie
      dobry pomysł, jak "Nowy Dzień" w tej formie, która przyniosła mu klapę.... nie
      sądziłam, że Agora moze takie błędy popełniać!!!
      • adam81w a mnie sie tzw layout bardzo podoba ! 21.03.06, 19:51
        Gazeta trafila w sedno . na serio . chcialem nawet odzielny watek zalozyc
        odnosnie tego nowego wygladu gazety . wyglada to swietnie , jest przejrzyste ,
        sama przyjemnosc z czytania
    • sz0k Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 16:40
      stwierdzili, że półinteligenci w niej piszący są super potrzebni i wogóle
      najlepsi. Wielkie Aj Waj...
      • japoeta1 Re: Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 17:01
        sz0k napisał:
        > stwierdzili, że półinteligenci w niej piszący są super potrzebni i wogóle
        > najlepsi. Wielkie Aj Waj...

ta załgana szmata
        jest dla psubrata
        • funia81 Re: Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 20:10
          Pisz jak najwiecej, japoeto1. Jestem zagorzala wielbicielka twojego poetyckiego
          talentu.
      • mordzinas Re: Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 22:12
        sz0k napisał:

> stwierdzili, że półinteligenci w niej piszący są super potrzebni i wogóle
        > najlepsi. Wielkie Aj Waj...

Tylko i wyłacznie ćwierćinteligentni. No i lewacy. Oni też kochają
        wybiórczą
    • matamu prezydent za 5 lat 21.03.06, 18:36
      ciekawe jakie były typy w tym pytaniu; o ile czegoś nie przeoczyłam nigdzie nie
      ma wyników a szkoda:((
    • adam81w A gdzie dane dot. swiatopogladu ankietowanych ? 21.03.06, 19:23
      szkoda ze nie napisaliscie chocby procentowo jaki swiatopoglad jest najliczniej
      reprezentowany w ankiecie , jaki pozniej itd . Przyznam szczerze ze na te
      wyniki czekalem najabrdziej . Tymczasem o tym cisza . szkoda
    • maria-anna Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 20:17
      Aktualnie jest to najlepsza gazeta codzienna w Polsce.Podobnie jest z "gazetą"
      w internecie. Super są dodatki,a szczególnie płyty CD z muzyką poważną i
      filmami,np Casablanka,Lot nad kukułczym gniazdem,Imperium Słońca itp.
      Naprawdę, jest ok.
      • mario72 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 20:59
        może i dodatki są dobre, ja sam lubię sobotnią turystykę, ale chciałbym
        przypomniec wszystkim że gazeta wyborcza powstała jako przedwyborczy głos w
        1989 roku, głos ludzi o antykomunistycznych poglądach i z komunizmem walczącą,
        a dzisiaj okazuje się że adam michnik - ikona wyborczej, ikona walki z
        komuchami pije wódkę z urbanem, okazuje się że urban i kwaśniewski to jego
        najlepsi przyjaciele, to przykre... nie lubię też w wyborczej tego że żydzi są
        przedstawiani jako pokrzywdzeni a to tu a to tam, a przecież ludność żydowska
        wydawała Polaków nkwd, ale o tym wyborcza już nie raczy napisać, takich spraw
        wyborcza nie nagłasnia, rację mają ci ankietowani że jest tendencyjna czyli
        obłudna.

• kolter Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:14
          A moze niech wyborcza napisze ilu zydow stracilo zycie przez donosy katolikow
          polskich ,jezeli bylo to tylko 5 % to i tak 150 tysiecy ,wiec nie dziw sie temu
          ze zydzi ,tym samym odplacali polakom ale w o wiele skromnej ilosci !!
          • mario72 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:28
            a skąd wiesz ze to byli katolicy a może to byli ateiści, albo prawosławni, a
            skoro wyborcza chce być obiektywna to powinna rzetelnie pisac też o podłych
            osobnikach pochodzenia żydowskiego, bo takowi w czasie wojny też byli!
            • kolter Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 22:02
              mowisz mario72 ze zydzi w czasie wojny byli podli ,no tak mieli kochac
              wszystkich i byc posluszni jak baranki kiedy wariat rzymski katolik Hitler
              adolf wybijal ich jak wszy !! mieli kochac swoich sasiadow za te ze sprzedawali
              ich za pare srebnikow niemcom !!wiec skoncz z ta wasza retoryka idz lepiej do
              kosciolka i pomodl sie do zydowki Marji o rozum ,a do tego doloz tez pare slow
              do Zyda Jezusa z prosba o rozum!!!
        • maria-anna Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:32
          Żyjemy w innych czasach niż ten wyjątkowy okres 1989 i gazeta spełnia inne cele;
          ma integrować społeczeństwo wokół spraw m.in integracji europejskiej,rozwoju
          gospodarczego,rozwoju nauki itp.Sa bolesne sprawy dot.stosunków polsko-
          żydowskich,polsko-ukraińskich i innych.Gazeta powinna je nam przybliżac,ale nie
          musi za nas osądzać.Możemy uczynić to my,czyli czytelnicy tej Gazety.
          • mario72 do anny-marii 21.03.06, 21:54
            to co piszesz - pewnie to i racja, ale wiesz co? dla takich jak ja, który się
            wychowali na wyborczej - przyjaźn michnika z urbanem to koniec prawdziwej
            wyborczej a początek tendencyjności obłudy i zakłamania, pozdrawiam cześć
            • maria-anna Re: do anny-marii 21.03.06, 22:02
              mario72 napisał:

> to co piszesz - pewnie to i racja, ale wiesz co? dla takich jak ja, który
              się
              > wychowali na wyborczej - przyjaźn michnika z urbanem to koniec prawdziwej
              > wyborczej a początek tendencyjności obłudy i zakłamania, pozdrawiam cześć
              --------------------------------------------------------------------------------
              To,że panowie,przy jakiejś okazji "cóś"wypili,nie oznacza jeszcze przyjażni,
              która jest procesem długotrwałym.Nie jest to moim zdaniem żadna "męska,szorstka
              przyjażn". P.Michnik jest madrym,sympatycznym człowiekiem,dobrze redagującym
              "Gazetę,i to jest dla mnie ważne.
    • pc1935 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:40
      Ankieta była długa, trochę mętna i jednak "spreparowana". Miałem wrażenie, że
      tak aktywni na forum zdeklarowani przeciwnicy GW nie mieli szansy wypunktować
      wad, które ich tak irytują. Pytania i odpowiedzi raczej skupiały się na zaletach
      Gazety, więc cała sprawa ma dla mnie w efekcie charakter zdecydownie reklamowy
      ("jesteśmy mądrzy, lubiani i potrzebni - tak mówią ludzie!").
      Może dobry humor redaktorowi Pacewiczowi trochę popsuje informacja, że ja po
      sumiennym wypełnieniu ankiety, doszedłem do wniosku, że nie powinienem jej
      kupować. I po prostu przestałem.
      Tak, przez ponad 10 lat była to moja gazeta codzienna, moje główne źródło
      informacji, mój głos publiczny. Ale od jakiegoś czasu coś się zepsuło. Ważne
      stały się jolka i sudoku, teksty raczej przegladałem, komentarze omijałem. GW
      kupowałem więc jednak głównie z przyzwyczajenia. Ankieta pozwoliła mi trochę
      przemyśleć i doszedłem do wniosku, że staliście się dziennikiem jawnie
      idologicznym, walczącym ze światem nieistniejącym, wymyślonym. Nie istnieje ani
      Polska, którą opisujecie, ani nie powstanie (na szczęście) nigdy Polska z
      waszych marzeń. To już na pewno nie moja gazeta.
      Głosowałem na PO i Tuska, ale nie uważam, że trwa w kraju jakaś wojna
      polsko-polsko, że ma miejsce jakaś tragedia. Ale może to dlatego, że mieszkam w
      Pipidówie i moi przyjaciele nie są postępowymi politykami z metropolii, zatem
      ostatnie wybory nie stały się dla mnie końcem świata. Ot, nic się nie zmieniło.
      I jeszcze jedna uwaga. Jeśli Redakcja uwierzy, że jest tak cudownie jak wynika z
      ankiety, to GW szybko zniknie. Mimo wszystko niestety, bo jednak jesteście
      głosem jakiejś części społeczeństwa, choć nie tak wielkiej i istotnej jak sądzicie.
      Pozdrawiam
    • gandalf70 mam doktorat i nie czytam Gadziny Wyrodnej!!! 21.03.06, 21:45
      Dwa tys. doktorów w ankiecie na plus!!! Fantastico- jak cała banda
      uniwersytecka. Wielu bufonów, dla których liczy się wąska specjalizacja i
      umiejętność jedzenia widelcem. To jest dla nich kultura. Pojęcia nie mają o
      malarstwie, literaturze, muzyce o niczym. Pitraszą się we własnym sosie
      zadufania i przekonania, że ja wiem najlepiej. Boże, ilu ja takich w życiu
      widziałem.
    • gandalf70 tylko 28 tys ankiet???!!! 21.03.06, 21:48
      Ile nakładu ma Gw? Ile ankiet wypełniono? Patrz artykuł. Wypełnili chyba
      najbardziej tępi czytelnicy, czyli ci, którzy wierzą, że g....o pachnie, gdy
      napisze o tym Wybiórcza.
    • mordzinas Wybiórcza - polskojęzyczny szmatławiec 21.03.06, 22:09
      Plugawy polskijęzyczny szmatławiec , który systematycznie pierze mózgi
      Polakom.

Czytają ją ćwierćinteligenci ,którym wydaje się że są jakąś tam
      elitą intelektualną...

Wybiórcza w ostatnim czasie płynie rynsztokiem

Nigdy nie była obiektywną gazetą.

Służy wyłącznie cwaniakom z układu okrągłosołowego.

Zawsze antypolska.

Smutne ,że ludzie wybiórczej perfidnie wykorzystali pieniadze
      przeznaczone dla opozycji w 1989 roku na niezależną prasę - do
      stworzenia antypolskiej pralni mózgów...

Jedyny sposób to nie kupować szmatławca. Niech czytają sami siebie.
      • kolter Re: Wybiórcza - polskojęzyczny szmatławiec 21.03.06, 22:11
        widzisz nie czytasz wyborczej !! a nasz dziennik i stad bierze sie ta twoja
        patologiczna nienawisc do wszystkiego czubku!!
        • mordzinas Re: Wybiórcza - polskojęzyczny szmatławiec 21.03.06, 22:14
          kolter napisał:

> widzisz nie czytasz wyborczej !! a nasz dziennik i stad bierze sie ta twoja
          > patologiczna nienawisc do wszystkiego czubku!!

Patoligiczną nienawiść to ciebie dopadła lewacki przygłupie.

A Nasz Dziennik - polecam. Poczytaj czasem . Moze wróci ci rozum z
          dupy do głowy. Jeśli wogóle go jeszcze masz przygłupie.
    • tysprag Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 22:20
      Nie jestem jakimś wielkim admiratorem "GW" ale ktos musi
      bronić "lumpenliberałów".
      Bo jeśli przedstawicielem inteligencji ma pozostać Dorn i jego histeryczno-
      chamskie ataki.
      A, tak w ogóle to trochę dziwie się Wyborczej, p. Milewicz.
      Wszysscy, ktorzy reprezentują siły - nazwijmy - liberalne, są jakby wycofani.
      O co chodzi?!
    • biczogan kolejne klamstwa gazety wybo. 21.03.06, 22:45
      czemu nie ma sondazu w internecie i tak niedlugo spakujecie dlugopisy
    • jolcia2005 Pytanie: Co GW ma wspólnego z Łukaszenką? 21.03.06, 23:36
      Odp: Oni też fałszują wyniki głosowania...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka