koalanw Obiektywizm:) Zdecydowanie zwalcza PiS popiera PO. 21.03.06, 12:27 To jest coś wiecej niz tylko tłumaczenie, że PiS jest przy władzy i należy patrzeć mu na ręce. Kontrola kontrolą (wytykaniem głupoty i zbytniego radykalizmu), a propaganda za PO to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 cytat 21.03.06, 12:52 Trzeba powiedzieć, że z uwagi na udział w przemianach gospodarczych w Polsce osób powiązanych z peerelowskimi służbami specjalnymi jest kilka ciekawych osób. Ja tutaj wymienię na przykład jedną. W procesie prywatyzacji polskich banków rolę odegrał pan Hubert J., nazwiska nie wymienię, bo mógłbym zostać pozwany, obecny członek Deutsche Bank, którego nazwisko znajduje się na liście zasobów archiwalnych IPN, który doradzał w wielu prywatyzacjach, na przykład w procesie przejęcia Banku Gdańskiego przez mniejszy BIG. Te wszystkie związki jakoś pokazują, że nie jest to tylko i wyłącznie wyssane z palca, zbieżność jakiś dziwnych służb, które podobno nie istnieją, peerelowskich z jakąś częścią ludzi, którzy byli w Unii Wolności, dzisiaj są w Platformie Obywatelskiej, częścią, która była też w AWS. Tu jeszcze mogę dodać, że prezesem Zarządu Pekao jest pan Krzysztof Bielecki. Razem, zdaje się, tworzyli KLD i to oni razem z Donaldem Tuskiem głosili, że pierwszy milion można ukraść, zresztą okazało się, że nie tylko pierwszy, ale i następne. Do tego banku zresztą była delegowana pani Gronkiewicz-Waltz za czasów, kiedy była prezesem narodowego Banku Polskiego. Można powiedzieć, że... (Dzwonek) Akurat czas się skończył. Ale można powiedzieć, że są jakieś dziwne związki ludzi SLD, Platformy, KLD, Unii Wolności z prywatyzacjami, pełnienia różnych funkcji, również w organach nadzorczych, a z drugiej strony w bankach - jest tutaj dziwna zbieżność. I jeżeli ktoś mówi, że jest to komisja wymierzona w Platformę Obywatelską, to z tych informacji wynika, że może rzeczywiście coś jest na rzeczy. Dziękuję państwu za uwagę. (Oklaski) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Obiektywizm:) 21.03.06, 12:59 A co znaczy obiektywizm? Czy obiektywne dla Ciebie byloby takie samo poparcie/krytyka dla PO i PiS, w sytuacji gdy PiS daje ciala codziennie od kilku miesiecy? Chcialbys z GW zrobic opiniotworczy dziennik ktory nie ma wlasnego zdania :) Jak Ci nie odpowiada to nie kupuj, nie czytaj, wybierz gazete ktora jest najblizsza Twoim pogladom. Bo o poglady tutaj chodzi, a nie obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Pozdrawiamy serdecznie 21.03.06, 12:33 Cieszymy się z sukcesów GW i życzymy kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzis8 Re: Pozdrawiamy serdecznie 21.03.06, 13:35 kto ma media ma władzę. GW jest bardzo nieobiektywną gazetą. Czytam ja rzadko,ponieważ reprezentuje niepolskie interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip Nasz Papież oraz Wałęsa, Mazowiecki, Balcerowicz 21.03.06, 12:48 a Leszek Miller to dzie?Kto podpisal traktat akcesyjny do UE?HMMMM???? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e nasza ukochana...gazeta...wyborcza 21.03.06, 13:27 ...dobrze ,ze jest w erze pis...jej codzienne ataki na pis...potwierdzaja jej teze ,ze jest era pis...nalezy miec nadzieje ,ze ...gazeta...przetrwa ta ere w nienaruszonym skladzie...bo ci z pis szykuje lustracje dziennikarzy ...jakze nie sluszna...z punktu widzenia demokracji i wolnosci...bo tylko prulalizm...tolerancja...milosierdzie... jest stanie po konac ere pis...dla dobra nas czytelnikowi przyszlosci polski... Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 14:10 Czytam Gazete od poczatku, ale od dwoch lat mam dostep do niej jedynie w internecie z uwagi na pobyt za granica. Choc zagladam na te strone prawie codziennie ankieta mnie ominela - szkoda. Ale i tak pozostajecie moim ulubionym dziennikiem:)) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci6 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 14:29 Internauci,oddali glos przez internet.Przecierz te malolaty nigdy nie mialy tej gazety w reku.Paranoia Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 15:05 przegladajac polska prase gazeta zostala u mnie jako najlesza.musi trzymac ten kors: wolnosc slowa ,walka z korubcja,obiktywne artykoly,wiecej glosu dla narodowcow, konserwatywnych,lewicowcow,obrona demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
margala co mnie ubodło 21.03.06, 15:20 299. czytelników ankiety wymieniło Adama Michnika jako pierwszego na swojej liście Wielkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
verey Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 15:30 Nawet najbardziej zaciekle ataki na przeciwnikow politycznych, nawet najgoretsze wybielanie swoich ludzi , nawet najdluzsze pisemne wypowiedzi redaktora naczelnego, nawet najbardziej chwytajace chic klamliwe tytuly artykulow nie przyslonia faktu, ze robienie i publikowanie wynikow takich ankiet, obok bycia wyrazem wlasnej niepewnosci i leku jest takze wyczynem wyjatkowym w gimnastyce: zdolnoscia do lizania wlasnego tylka... . Gratulacje panie Pacewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 15:52 Sto lat dla Gazety! Może ideałem nie jest ale dla mnie to ostoja normalności, racjonalizmu i rozumu, czego w Polsce tak bardzo mi czasem brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
london22 Gazeta Wyborcza to taka Trybuna Ludu 21.03.06, 15:58 Redakcja powinna się wstydzić za brak obiektywnej oceny wydarzeń. Co innego krytykować rząd a co innego być tubą propagandową. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
evito nie przeczytalam pozytywnego zdania o Pis 21.03.06, 16:27 ani jednego zdania pozytywnego nie przeczytalam o PIS, nowym rzadzie . To swiadczy ze ta gazeta jest zwykla komunistyczna trybuna ludu . Mozna nie zgadzac sie z Kacznskimi czy z Pisem albo z nowym rzadem ale codzienna swiadoma docelowa ciagla nagonka , osmieszajaca Kaczynskich , Marcinkiewicza , kosciol , partie Pis swiadczy ze tam pracuja ludzie ktorym zalezy sklocic Polakow , opluc . Wyborcza sprzedaje falszywe informacje , ciekawe ze jak okradali Polske w poprzedniej kadencji nie bylo tyle nagonki . Rozkladali Polske zlodzieje oszusci i nigdy o tym nie pisala wyborcza udajac jedynie o sprawie Rywina , ktory siedzi w wiezieniu chroniac innych . Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: nie przeczytalam pozytywnego zdania o Pis 21.03.06, 20:09 > ani jednego zdania pozytywnego nie przeczytalam o PIS, nowym rzadzie . To > swiadczy ze ta gazeta jest zwykla komunistyczna trybuna ludu . Nie. To swiadczy, ze o nowym rzadzie nie da sie napisac ani jednego zdania pozytywnego. Powiedziec zreszta tez nie. A moze sie myle? No to czekam na przyklady... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm a może gdzieś link do 50tki Polaków? 21.03.06, 16:15 ciekaw jestem, jak wyglądają poszczególne pozycje. Gratulacje - chociaż ankieta była siermiężna. Dobrze przynajmniej, że pojawiła się w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Lukaszenkowskie klamczuchowe sondaze GW 21.03.06, 16:17 Sami sobie spreparowali Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern LAYOUT!!!!.... 21.03.06, 16:18 jakoś mi się nie podoba... może się przyzwyczaję.. ale moim zdaniem, to równie dobry pomysł, jak "Nowy Dzień" w tej formie, która przyniosła mu klapę.... nie sądziłam, że Agora moze takie błędy popełniać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w a mnie sie tzw layout bardzo podoba ! 21.03.06, 19:51 Gazeta trafila w sedno . na serio . chcialem nawet odzielny watek zalozyc odnosnie tego nowego wygladu gazety . wyglada to swietnie , jest przejrzyste , sama przyjemnosc z czytania Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 16:40 stwierdzili, że półinteligenci w niej piszący są super potrzebni i wogóle najlepsi. Wielkie Aj Waj... Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 17:01 sz0k napisał: > stwierdzili, że półinteligenci w niej piszący są super potrzebni i wogóle > najlepsi. Wielkie Aj Waj... ta załgana szmata jest dla psubrata Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 20:10 Pisz jak najwiecej, japoeto1. Jestem zagorzala wielbicielka twojego poetyckiego talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Ćwierćinteligenci czytający "Wybiórczą" 21.03.06, 22:12 sz0k napisał: > stwierdzili, że półinteligenci w niej piszący są super potrzebni i wogóle > najlepsi. Wielkie Aj Waj... Tylko i wyłacznie ćwierćinteligentni. No i lewacy. Oni też kochają wybiórczą Odpowiedz Link Zgłoś
matamu prezydent za 5 lat 21.03.06, 18:36 ciekawe jakie były typy w tym pytaniu; o ile czegoś nie przeoczyłam nigdzie nie ma wyników a szkoda:(( Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w A gdzie dane dot. swiatopogladu ankietowanych ? 21.03.06, 19:23 szkoda ze nie napisaliscie chocby procentowo jaki swiatopoglad jest najliczniej reprezentowany w ankiecie , jaki pozniej itd . Przyznam szczerze ze na te wyniki czekalem najabrdziej . Tymczasem o tym cisza . szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 20:17 Aktualnie jest to najlepsza gazeta codzienna w Polsce.Podobnie jest z "gazetą" w internecie. Super są dodatki,a szczególnie płyty CD z muzyką poważną i filmami,np Casablanka,Lot nad kukułczym gniazdem,Imperium Słońca itp. Naprawdę, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 20:59 może i dodatki są dobre, ja sam lubię sobotnią turystykę, ale chciałbym przypomniec wszystkim że gazeta wyborcza powstała jako przedwyborczy głos w 1989 roku, głos ludzi o antykomunistycznych poglądach i z komunizmem walczącą, a dzisiaj okazuje się że adam michnik - ikona wyborczej, ikona walki z komuchami pije wódkę z urbanem, okazuje się że urban i kwaśniewski to jego najlepsi przyjaciele, to przykre... nie lubię też w wyborczej tego że żydzi są przedstawiani jako pokrzywdzeni a to tu a to tam, a przecież ludność żydowska wydawała Polaków nkwd, ale o tym wyborcza już nie raczy napisać, takich spraw wyborcza nie nagłasnia, rację mają ci ankietowani że jest tendencyjna czyli obłudna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:14 A moze niech wyborcza napisze ilu zydow stracilo zycie przez donosy katolikow polskich ,jezeli bylo to tylko 5 % to i tak 150 tysiecy ,wiec nie dziw sie temu ze zydzi ,tym samym odplacali polakom ale w o wiele skromnej ilosci !! Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:28 a skąd wiesz ze to byli katolicy a może to byli ateiści, albo prawosławni, a skoro wyborcza chce być obiektywna to powinna rzetelnie pisac też o podłych osobnikach pochodzenia żydowskiego, bo takowi w czasie wojny też byli! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 22:02 mowisz mario72 ze zydzi w czasie wojny byli podli ,no tak mieli kochac wszystkich i byc posluszni jak baranki kiedy wariat rzymski katolik Hitler adolf wybijal ich jak wszy !! mieli kochac swoich sasiadow za te ze sprzedawali ich za pare srebnikow niemcom !!wiec skoncz z ta wasza retoryka idz lepiej do kosciolka i pomodl sie do zydowki Marji o rozum ,a do tego doloz tez pare slow do Zyda Jezusa z prosba o rozum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:32 Żyjemy w innych czasach niż ten wyjątkowy okres 1989 i gazeta spełnia inne cele; ma integrować społeczeństwo wokół spraw m.in integracji europejskiej,rozwoju gospodarczego,rozwoju nauki itp.Sa bolesne sprawy dot.stosunków polsko- żydowskich,polsko-ukraińskich i innych.Gazeta powinna je nam przybliżac,ale nie musi za nas osądzać.Możemy uczynić to my,czyli czytelnicy tej Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
mario72 do anny-marii 21.03.06, 21:54 to co piszesz - pewnie to i racja, ale wiesz co? dla takich jak ja, który się wychowali na wyborczej - przyjaźn michnika z urbanem to koniec prawdziwej wyborczej a początek tendencyjności obłudy i zakłamania, pozdrawiam cześć Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: do anny-marii 21.03.06, 22:02 mario72 napisał: > to co piszesz - pewnie to i racja, ale wiesz co? dla takich jak ja, który się > wychowali na wyborczej - przyjaźn michnika z urbanem to koniec prawdziwej > wyborczej a początek tendencyjności obłudy i zakłamania, pozdrawiam cześć -------------------------------------------------------------------------------- To,że panowie,przy jakiejś okazji "cóś"wypili,nie oznacza jeszcze przyjażni, która jest procesem długotrwałym.Nie jest to moim zdaniem żadna "męska,szorstka przyjażn". P.Michnik jest madrym,sympatycznym człowiekiem,dobrze redagującym "Gazetę,i to jest dla mnie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
pc1935 Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 21:40 Ankieta była długa, trochę mętna i jednak "spreparowana". Miałem wrażenie, że tak aktywni na forum zdeklarowani przeciwnicy GW nie mieli szansy wypunktować wad, które ich tak irytują. Pytania i odpowiedzi raczej skupiały się na zaletach Gazety, więc cała sprawa ma dla mnie w efekcie charakter zdecydownie reklamowy ("jesteśmy mądrzy, lubiani i potrzebni - tak mówią ludzie!"). Może dobry humor redaktorowi Pacewiczowi trochę popsuje informacja, że ja po sumiennym wypełnieniu ankiety, doszedłem do wniosku, że nie powinienem jej kupować. I po prostu przestałem. Tak, przez ponad 10 lat była to moja gazeta codzienna, moje główne źródło informacji, mój głos publiczny. Ale od jakiegoś czasu coś się zepsuło. Ważne stały się jolka i sudoku, teksty raczej przegladałem, komentarze omijałem. GW kupowałem więc jednak głównie z przyzwyczajenia. Ankieta pozwoliła mi trochę przemyśleć i doszedłem do wniosku, że staliście się dziennikiem jawnie idologicznym, walczącym ze światem nieistniejącym, wymyślonym. Nie istnieje ani Polska, którą opisujecie, ani nie powstanie (na szczęście) nigdy Polska z waszych marzeń. To już na pewno nie moja gazeta. Głosowałem na PO i Tuska, ale nie uważam, że trwa w kraju jakaś wojna polsko-polsko, że ma miejsce jakaś tragedia. Ale może to dlatego, że mieszkam w Pipidówie i moi przyjaciele nie są postępowymi politykami z metropolii, zatem ostatnie wybory nie stały się dla mnie końcem świata. Ot, nic się nie zmieniło. I jeszcze jedna uwaga. Jeśli Redakcja uwierzy, że jest tak cudownie jak wynika z ankiety, to GW szybko zniknie. Mimo wszystko niestety, bo jednak jesteście głosem jakiejś części społeczeństwa, choć nie tak wielkiej i istotnej jak sądzicie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 mam doktorat i nie czytam Gadziny Wyrodnej!!! 21.03.06, 21:45 Dwa tys. doktorów w ankiecie na plus!!! Fantastico- jak cała banda uniwersytecka. Wielu bufonów, dla których liczy się wąska specjalizacja i umiejętność jedzenia widelcem. To jest dla nich kultura. Pojęcia nie mają o malarstwie, literaturze, muzyce o niczym. Pitraszą się we własnym sosie zadufania i przekonania, że ja wiem najlepiej. Boże, ilu ja takich w życiu widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf70 tylko 28 tys ankiet???!!! 21.03.06, 21:48 Ile nakładu ma Gw? Ile ankiet wypełniono? Patrz artykuł. Wypełnili chyba najbardziej tępi czytelnicy, czyli ci, którzy wierzą, że g....o pachnie, gdy napisze o tym Wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Wybiórcza - polskojęzyczny szmatławiec 21.03.06, 22:09 Plugawy polskijęzyczny szmatławiec , który systematycznie pierze mózgi Polakom. Czytają ją ćwierćinteligenci ,którym wydaje się że są jakąś tam elitą intelektualną... Wybiórcza w ostatnim czasie płynie rynsztokiem Nigdy nie była obiektywną gazetą. Służy wyłącznie cwaniakom z układu okrągłosołowego. Zawsze antypolska. Smutne ,że ludzie wybiórczej perfidnie wykorzystali pieniadze przeznaczone dla opozycji w 1989 roku na niezależną prasę - do stworzenia antypolskiej pralni mózgów... Jedyny sposób to nie kupować szmatławca. Niech czytają sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Wybiórcza - polskojęzyczny szmatławiec 21.03.06, 22:11 widzisz nie czytasz wyborczej !! a nasz dziennik i stad bierze sie ta twoja patologiczna nienawisc do wszystkiego czubku!! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Wybiórcza - polskojęzyczny szmatławiec 21.03.06, 22:14 kolter napisał: > widzisz nie czytasz wyborczej !! a nasz dziennik i stad bierze sie ta twoja > patologiczna nienawisc do wszystkiego czubku!! Patoligiczną nienawiść to ciebie dopadła lewacki przygłupie. A Nasz Dziennik - polecam. Poczytaj czasem . Moze wróci ci rozum z dupy do głowy. Jeśli wogóle go jeszcze masz przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Re: Co wy właściwie o nas myślicie 21.03.06, 22:20 Nie jestem jakimś wielkim admiratorem "GW" ale ktos musi bronić "lumpenliberałów". Bo jeśli przedstawicielem inteligencji ma pozostać Dorn i jego histeryczno- chamskie ataki. A, tak w ogóle to trochę dziwie się Wyborczej, p. Milewicz. Wszysscy, ktorzy reprezentują siły - nazwijmy - liberalne, są jakby wycofani. O co chodzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
biczogan kolejne klamstwa gazety wybo. 21.03.06, 22:45 czemu nie ma sondazu w internecie i tak niedlugo spakujecie dlugopisy Odpowiedz Link Zgłoś
jolcia2005 Pytanie: Co GW ma wspólnego z Łukaszenką? 21.03.06, 23:36 Odp: Oni też fałszują wyniki głosowania... Odpowiedz Link Zgłoś