Dodaj do ulubionych

Sondaż TNS. OBOP o wolności słowa w Polsce

22.03.06, 14:34
zgadzam się
Obserwuj wątek
    • mazur-m Ale bełkot! Opinia 15 latków o wolności słowa! 22.03.06, 14:36
      "Sondaż przeprowadzono w dniach 9-13 marca na ogólnopolskiej, losowej,
      reprezentatywnej próbie 1005 mieszkańców Polski w wieku 15 i więcej lat."
      - to już chyba przesada, że o tym czy jest wolność słowa w tym kraju
      wypowiadają się osoby mające 15 lat! Rzeczywiście piękny wiek do wyrażania
      swoich poglądów. Wiek kiedy słucha się największych krzykaczy, bo imponują
      siłą wrzasku.
      Jest WOLONOŚĆ SŁOWA W TYM KRAJU! Ale ta woloność jest też wolnością dla
      wybranych. Kto ma inne poglądy niż krzykacze jest OSZOŁOMEM! Dziś wolnością
      słowa jest krytyka opierająca się na twierdzeniu: Jest źle! Dlaczego? BO JEST
      ŹLE! A kto mysli inaczej to chce autorytaryzmu, władzy czy niszczenia
      demokracji! Tak wygląda WOLNOŚĆ SŁOWA wg oceniających.
      Dziś wystarczy krzyczeć by mieć rację! Nie ważna jest rzeczywistość, bo
      racaja i wolonośc słowa dziś to mówienie, że jest ŹLE!
      Kompletna bzdura! Wolnością słowa jest to, że wypowiadać się mają prawo
      wszystcy, a nie tylko Ci co chcą krytykować.
      Wolność słowa to poparcie dla PO i krytyka PiS! To jest ogólnie uzanwana
      WOLNOŚĆ i DEMOKRACJA... Kłamstwo powtórzoen 1000 razy staje się PRAWDĄ i
      objawieniem WOLNOŚCI SŁOWA! To jest wolność?
      To jest robienie z ludzi baranów i jełopów! A na to liczą Ci co SZARŻUJĄ
      WOLNOŚCIĄ SŁOWA!

• tim7 Re: Ale bełkot! Opinia 15 latków o wolności słowa 22.03.06, 14:47
        > Wiek kiedy słucha się największych krzykaczy, bo imponują siłą wrzasku.
        > Kto ma inne poglądy niż krzykacze jest OSZOŁOMEM!
        > Dziś wystarczy krzyczeć by mieć rację!

A teraz pytanie: kto tu jest "krzykaczem" ? No chyba, że powiesz, iz twój post
        jest wyważony wcale nie naładowany agresją...
        • mazur-m Agresja? Gdzie? Naucz się czytać i rozumieć! 22.03.06, 14:56
          To co piszę to tylko życzliwość i chęć zwrócenia uwagi jak łatwo można
          manipulować ludźmi. Nawet takimi co uważają się z inteligentnych. Agresja?
          Proszę poczytać wypowiedzi dziennikarzy z GW, RZ, proszę posłuchać polityków z
          PO! Proszę przeczytać wypowiedzi "zwolnenników" PO: kto popiera PiS to oszołom,
          czarny, moher, ciemnogród itd.
          Agresja... ha ha ha. Nic głubszego nie potrafiłeś wymyśleć? Szkoda. Widać
          łatwiej znosić KRZYKACZY: oni nie są agresywni co nie? Hitler też nie był
          agresywny w swoich wypowiedziach. On tylko krzyczał, że źle rządzą, gospodarka
          pada, jest źle...
          Też działał w demokracji i wolności słowa... :)
          KRZYK i OSKARZENIA to nie agrsja to WOLNOŚĆ SŁOWA
          • tim7 [...] 22.03.06, 15:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mazur-m Tak... błędy :-) ha ha ha ha ha 22.03.06, 15:34
              Jak się kogoś poprawia i pisze się o błędach to samemu nie powinno się ich
              robić :-)
              Przed "z których" wstawiamy przecinek... Zamiast grać INTELIGENTA to się naucz
              co oznacza słowa "hipokryzja". Bo sam waląc byki poprawiasz innych.
              Rzeczywście: już nic głupszego nie możesz wymyśleć. Grać "ENETELEGENCJĘ" to
              trzeba coś mieć między uszami, a nie udawać.
              • tim7 Re: Tak... błędy :-) ha ha ha ha ha 22.03.06, 16:04
                Oj przepraszam, że nie jestem doskonały... A z których źródeł korzystałeś,
                wytykając mi błąd...?
                • nick3 Elżbieta Wron z KRRiT. Czarno to widzę:) 22.03.06, 16:49
                  Babka zupełnie bezczelnie prowadzi kampanię nękania "niesłusznych" mediów.
                  (np. zupełnie arbitralne oskarżenie TOK FM o "obrazę katolicyzmu", za to, że
                  prowadzący audycję - taktownie! - powątpiewał w słowa telefonującego, pobożnego
                  słuchacza chlubiącego się żelazną cnotą:)

Zapytywana przez dziennikarkę Wyborczej o rzetelność swojego postępowania pani
                  Kruk dała popis śliskiej mowy (nie przesadzam, można poczytać w weekendowej gw).

To była naprawdę gadka urzędnika państwa totalitarnego!

Osłonić oczywistą przemoc państwa potokiem skomplikowanych i zupełnie nic nie
                  znaczących słów!
                  • esbol.z.po Wg C.I.P.A.S –Media Słusznie Krytykują Krytykując 22.03.06, 18:25
                    ***Wedlug C.I.P.A.S – Media Słusznie Krytykują Krytykujących***

według Centr. Instytutu Planowania
                    i Analnej Statystki
                    na zlecenie GW-agory Miller-Tusk uważa po 40%vol, że
                    Media w 90 proc. słusznie krytykują tych, którzy
                    tylko w 30 proc. mówią, że Media ich krytykują w 45 proc.

ponieważ
                    jest to piekielnym zagrożeniem dla demokracji
                    a także dla
                    rywina, gebelsa, rakiety, jakubowskiej, balcera,
                    pęczaka, olejniczaka, michniczka i mgr pijaka

reprezentacyjną próbę przeprowadziła GW
                    na redakcyjnym przyjęciu z okazji rocznicy obalenia
                    pół litra przez kiszczaka i jaruzela
                    po cudownym powrocie uzdrowionego michnika
                    na łono Układu.

Uwaga !
                    Tow. generalny sekretarz instytutu C.I.P.A.S ostrzega, że
                    nie będzie brał żadnej odpowiedzialności (w przeciwieństwie do kasy)
                    za telefonicznych probantów - zwolenników PO,
                    którzy czesto zmieniają partie, komórki i partnerów
                    i jak się upiją głosują na sld :(
                    • tim7 Re: Wg C.I.P.A.S –Media Słusznie Krytykują 22.03.06, 18:46
                      ale bełkot...
                    • kosa44 Re: Wg C.I.P.A.S –Media Słusznie Krytykują 22.03.06, 21:23
                      Dobre...a posty poniżej,no cóż tych ..."wykształconych" wyborców smutasów....
                      Ubawiłem się setnie....ha ha ha ha ha ha
                    • awm10 Re: Wg C.I.P.A.S –Media Słusznie Krytykują 22.03.06, 22:46
                      Cymanski?
                      Taki sam poziom.
                  • awm10 Re: Elżbieta Wron z KRRiT. Czarno to widzę:) 22.03.06, 22:53
                    Oglądałem niedawno Kruk w TV.
                    Poziom 3 klasy liceum w Koziegłowach.
                    Nie potrafiła odpowiedzieć na najprostrze pytanie.
                    Tylko ogólniki.
                    Jak za starych dobrych czasów, mierna bierna ale wierna.
                    Naczelny cenzor IV RP, brrrr buractwo.
                • mazur-m Z wiedzy i doświadczenia. Takie tam stożki... 22.03.06, 19:58
                  Tylko trolle internetowe i ludzie, którym wydaje się, ze coś wiedzą zawsze
                  starają się wykazać innym błędy. I po tym widać, że adwersaż ma tak na prawdę
                  nie wiele do powiedzenia i przekazania... Jak już brakuje argumentów - to
                  zawsze skuteczne jest: A U WAS BIJĄ MURZYNÓW :)
                  • tim7 Re: Z wiedzy i doświadczenia. Takie tam stożki... 22.03.06, 23:21
                    To ty kazałeś wyciąć mój post ? Tylko dlatego, że napisałem, iż wystarczy
                    wytknąć ci hipokryzję i już spuszczasz z tonu ? (dla uzupełnienia wiedzy tym,
                    którzy nie zdążyli przeczytać co napisałem w moim wycietym poście napisałem,
                    że: "wystarczy wytknąć ci (mazur-m) hipokryzję, a w następnym poście już nie ma
                    zadnego wykrzyjnika" i dalej tez mniej więcej w tej kwestii...)

Ale prosty jestes, skoro posuwasz się do wycinania postów, które krytykują
                    ciebie. To jest ta WOLNOŚĆ SŁOWA wg ciebie ? Metody typowo UB-eckie walki z
                    niewygodną krytyka...
            • tim7 boimy sie krytyki..? 22.03.06, 23:13
              Ohoho..!!! Komuś się krytyka nie spodobała...?! I zwyczajnie wyciął mi post ?
              Adminie, na jakiej postawie ? Laske ci zrobił, czy co...?
          • wet3 do mazura.m 22.03.06, 15:15
            mazur-m napisał:

> To co piszę to tylko życzliwość i chęć zwrócenia uwagi jak łatwo można
            > manipulować ludźmi. Nawet takimi co uważają się z inteligentnych. Agresja?
            > Proszę poczytać wypowiedzi dziennikarzy z GW, RZ, proszę posłuchać polityków
            z
            > PO! Proszę przeczytać wypowiedzi "zwolnenników" PO: kto popiera PiS to
            oszołom,
            >
            > czarny, moher, ciemnogród itd.
            > Agresja... ha ha ha. Nic głubszego nie potrafiłeś wymyśleć? Szkoda. Widać
            > łatwiej znosić KRZYKACZY: oni nie są agresywni co nie? Hitler też nie był
            > agresywny w swoich wypowiedziach. On tylko krzyczał, że źle rządzą,
            gospodarka
            > pada, jest źle...
            > Też działał w demokracji i wolności słowa... :)
            > KRZYK i OSKARZENIA to nie agrsja to WOLNOŚĆ SŁOWA

Masz calkowita racje. Wolnosc prasy niby istnieje, ale tylko dla politycznie
            poprawnych. Niepoprawni politycanie sa oszolomami, ciemnogrodem faszystami oraz
            wszlkim temu podobnym barachlem. Zobaczysz jakie beda ryki, kwiki oraz
            opowiastki o faszyzmie, gdy Kaczory (o ile w ogole do tego dojdzie?)zaczna
            oczyszczac instytucje z czerwono-rozowych zdrajcow i sprzedawczykow, ktorym od
            dawna tylki zrosly sie z krzeslami. Pozdrawiam.
            • tim7 Re: do mazura.m 22.03.06, 15:28
              To jeszcze nie zaczęli nawet...?
              • mazur-m A co? Masz braki w lekturze? 22.03.06, 15:38
                CBA jeszcze nie ruszyło, a już wywołuje popłoch :)
                • moroux Re: A co? Masz braki w lekturze? 22.03.06, 15:41
                  Macie mózgi przeprane przez propagandę pisu. Własnych przemyśleń zero.

--
                  Społeczeństwo Blog
                  • tim7 Re: A co? Masz braki w lekturze? 22.03.06, 16:02
                    Serio..? To może dlatego mam problemy z opanowaniem śmiechu po każdej
                    konferencji Kaczyńskiego...
                    • mariuszdz Re: A co? Masz braki w lekturze? 22.03.06, 19:08
                      tim7 napisał:

> Serio..? To może dlatego mam problemy z opanowaniem śmiechu po każdej
                      > konferencji Kaczyńskiego...

PiS wygra PO nie ma szans ,taki dziecinny liberalizm tylko w Afryce jest
                      możliwe wprowadzić ,skutki jak ,widac przymierają głodem .
                      • tim7 Re: A co? Masz braki w lekturze? 22.03.06, 23:23
                        A co ma piernik do wiatraka ?!? Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ?
                    • mazur-m [...] 22.03.06, 20:01
              • wet3 do tim7 22.03.06, 16:36
                Chyba cos zaczeli. Nie wiem czy to krok powazny, czy tez pod publiczke. Czas
                pokaze czy pojda za ciosem, czy tez nie. Na razie trudno cos konkretnego
                powiedziec, bo Kaczory zaczely bawic sie w marnujace cenny czas i niepotrzebne
                przepychanki - co zreszta jest zainscenizowane przez opozycje.
                • tim7 Re: do tim7 22.03.06, 18:51
                  Przez którą "opozycję" ? Bo okazuje się, że mamy teraz conajmniej dwie: PO
                  (oczywiści z założenia winna wszystkiemu, ale tu dyskusja jest bezcelowa) i LPR
                  (która, jak się okazuje też przeszła do opozycji) czy SO...? A po ustaleniu o
                  jaką opozycję ci chodzi, mam dalsze pytanie: które przepychanki zainscenizowała
                  opozycja (jeśli to stwierdzenie nie było gołosłowne) ?
                  • wet3 Re: do tim7 22.03.06, 21:52
                    tim7 napisał:

> Przez którą "opozycję" ? Bo okazuje się, że mamy teraz conajmniej dwie: PO
                    > (oczywiści z założenia winna wszystkiemu, ale tu dyskusja jest bezcelowa) i
                    LPR
                    >
                    > (która, jak się okazuje też przeszła do opozycji) czy SO...? A po ustaleniu o
                    > jaką opozycję ci chodzi, mam dalsze pytanie: które przepychanki
                    zainscenizowała
                    >
                    > opozycja (jeśli to stwierdzenie nie było gołosłowne) ?

Jakto ktora? - Oczywiscie, ze przez PO i SLD. LPR stanowi zupelnie inny
                    przyczynek, bo opzycja ipso facto nie jest.

• tim7 Re: do tim7 22.03.06, 23:26
                      A co z tymi "przepychankami" ? Wskażesz jakieś konkretne ? Bo narazie jesteś
                      gołosłowny.
                      • wet3 Re: do tim7 23.03.06, 00:19
                        tim7 napisał:

> A co z tymi "przepychankami" ? Wskażesz jakieś konkretne ? Bo narazie jesteś
                        > gołosłowny.

Pisalem o tym wiele razy. Odnosze wrazenie, ze Kaczory (do ktorych mialem
                        stosunek raczej neutralny) chca wycisnac partnerow paktu stabilizacyjnego tak
                        jak wyciska sie cytryne - do ostatniej kropli. Partnerzy buntuja sie (i
                        slusznie) i mamy przpychanki, bo Kaczoty zaczynaja przeginac pale.
                        • tim7 Re: do tim7 23.03.06, 00:52
                          I tę argumntację przyjmuję. Dodam jedynie, że Kaczory już siadając do stołu
                          z "cytrynami" wiedział, że to on będzie je konsumował i wyciskał. A te naiwne
                          dawały się wodzić na smyczy jak psy (moze "bure suki"..?). Cytryny dały się
                          wycisnąć, pytanie czy większy owoc jakim jest PO podda sie temu zabiegowi czy
                          nie. Mam nadzieję, że nie. Ten owoc wg mnie bardziej dojrzał do polityki niż
                          małe dwie wisienki - panowie K. To drzewo już żadnego zdrowego owocu nie
                          urodzi...
            • wilmor1 wet3.. propagator PISokomuny 22.03.06, 16:09
              czerwona zaraza opanowała PIS..to jeszcze gorsza mutacja, bo łączona jest z
              sektą rydzyka!... przestępcy ,krytego przez PISowski wymiar sprawiedliwości!
              • wet3 Re: wet3.. propagator PISokomuny 23.03.06, 00:21
                wilmor1 napisał:

> czerwona zaraza opanowała PIS..to jeszcze gorsza mutacja, bo łączona jest z
                > sektą rydzyka!... przestępcy ,krytego przez PISowski wymiar sprawiedliwości!

Dobrze by bylo, gdyby mniej piany cieklo ci z geby!
          • maciekjakcholera Re: Agresja? Gdzie? Naucz się czytać i rozumieć! 22.03.06, 15:20
            caps lock (pisanie duzymi literkami) w necie oznacza krzyk...i tak Cie kocham MISIU
            • mazur-m [...] 22.03.06, 15:35
          • petrygoret Twoja wypowiedż może i miałaby sens, gdybyś między 22.03.06, 15:44
            innymi wziął na warsztat także żółć wylewającą się z postów zwolenników PiS,
            których na forum wg nich nieprzychylnej im GW jest mniej więcej tyle samo, co
            postów anty-PiSowców - jak dla mnie to zakrawa na masochizm, ale to moja opinia.
            Póki co jednak bełkoczesz (nie cierpię tego słowa...), jak to stanadardowo
            wyraziłeś na samym początku. Z resztą wypowiedzi nie polemizuję, bo to nie ma
            sensu- ty "nie przepadasz" za niePiSem, a ja nienawidzę jednego, w zasadzie to
            dwóch takich w tym państwie...

P.S.
            "Agresja... ha ha ha. Nic głubszego nie potrafiłeś wymyśleć? Szkoda." - i to ma
            być życzliwość, jak rozumiem wszystkie posty zwolenników PiS wyzywające ludzi z
            forum od głupków, ubeków, nazywające wszystkie osoby o liberalnych poglądach na
            gospodarkę złodziejami (to jedno z łagodniejszych określeń), itd. to tylko
            PiSowska życzliwość... ja dziękuję za taką "życzliwość", i to nie tylko ze
            strony PiSowczyków, ale też i każdej innej "nacji" w tym państwie, mam
            wystarczająco wiele negatywnych emocji w sobie, nie potrzeba mi więcej...
      • mordzinas Re: Ale bełkot! Opinia 15 latków o wolności słowa 22.03.06, 16:08
        mazur-m napisał:

> > To jest robienie z ludzi baranów i jełopów! A na to liczą Ci co SZARŻUJĄ
        > WOLNOŚCIĄ SŁOWA!
        >

Dokładnie tak. Polacy są ogłupiani przez polskijęzyczne media.
        Wszyscy jak jeden mąż opowiadają głupoty o zagrożeonej wolności
        słowa , o zagrożonej demokracji i o zagożonych pieniądzach w
        bankach...

Wszytko to jest kłamstwem i służy jedynie do zwalczania PISu i
        niczego więcej.

Trzeba być kompleptnym baranem ,zeby tego nie zauwazać.

• kurt2005 Czytałeś co napisałeś? 22.03.06, 16:51
        Jak niemal wszystkie wypowiedzi PISuarów :
        myślisz o sobie piszesz o przeciwnikach
        my Pisowcy, zwłaszcza JK, jesteśmy krzykaczami=>PO to krzykacze
        my PISowcy robimy z ludzi baranów i jełopów, "ciemny lud"=> powiedzmy, że to
        nasi krytycy robią z ludzi baranów, bo przecież ludzie to barany i uwierzą

• mazur-m A ty to zrobiłeś? 22.03.06, 20:07
          Polecam lekturę wypowiedzi towarzyszy PO! Bzdrury, kłamstwa, krzyk, bajki,
          przepowiadanie przyszłości itd. Coraz bardziej utwierdzacie mnie w przekonaniu,
          ze jak się na was krzyczy jak czynią to wasi Bacowie (Tusk, Rokita) to wy
          beczycie jednym głosem... Przykro mi, ale z takimi wyborcami jak wy to PO nie
          ma nigdy szansy na zwycięztwo. Jesteście awangardą wielkich przegranych...
          Miałem okazję spotkać się z Panem Rokitą. Krzykacz... tak jak jego zwolennicy.
      • awm10 Re: Ale bełkot! Opinia 15 latków o wolności słowa 22.03.06, 21:55
        I czego ty człowieku chcesz dowieść?

Z wolnością słowa jest tak jak z ciążą, nie można być częściowo w ciąży.
        Wolność slowa albo jest albo jej nie ma.
        I żaden potok pustosłowia tego nie zmieni.
        U nas wolność słowa była do momentu ukarania POLSATU za program z udziałem
        Szczuki.
        Od tego momentu mamy cenzurę, a raczej jej najgorszą formę - autocenzurę,
        z obawy na kary finansowe mogące doprowadzić nawet do upadłości,
        a w zanadrzu cofnięcie koncesji itd, itp..
        To dużo gorsze niż stara komusza cenzura.
        I nie chodzi tu o Szczukę,niepełnosprawnych,czy nawet religię.
        To tylko preteksty.
        Celem jest zastraszenie mediów.
        Kto tego nie widzi jest chyba ślepy.
        I to się może PiSowi udać, jeśli będziemy bierni.
        Jeszcze mamy wybór - PRL-bis z PiSem, albo normalna demokracja,
        ale tego czasu jest coraz mniej.

• lordtrzesienieziemi Re: Ale bełkot! Opinia 15 latków o wolności słowa 24.03.06, 11:43
        wybacz ale ja też odczułem, że pisząc ten tekst kipiała w tobie złość. Każdy
        może się wyładować na forum. a ci ludzie co twoim zdaniem krzyczą mają rację, a
        jest oco krzyczeć.
        za niedługo mocherowe berety pujdą spać, a ci 15- latkowie bedą musieli
        sprzątać bałagan jaki ci po sobie zostawili.
    • krisbox Re: Sondaż TNS. OBOP o wolności słowa w Polsce 22.03.06, 14:39
      no i co?
    • jerry.uk A jesli Jaroslaw Kaczynski jest chory psychicznie? 22.03.06, 14:43
      Jesli on naprawde ma jakies urojenia, kompleksy i paranoje TO CO WTEDY? Czy
      podzielimy los hitlerowskich Niemiec, sowieckiej Rosji czy komunistycznej
      Korei? Przeciez poslow nikt nie bada psychiatrycznie a sprawuja wielka wladze.
      A nasza demokracja jest bardzo krucha i podatna na naduzycia.
      • conrad11 a jak tam gielda 22.03.06, 14:51
        Ojooojoj wolnośc slowa znowu traci dziś na wartości ;>)
        AGORA 52,20 -1,3
    • tim7 Re: Wolnosc slowa w Wyborczej :-))))))))))))))))) 22.03.06, 14:48
      A jakieś inne paranoje...?
    • jhbsk Re: Sondaż TNS. OBOP o wolności słowa w Polsce 22.03.06, 14:56
      Jak kaczory pojmują wolnośś słowa najlepiej pokazuje sprawa horendalnej kary dla
      Polsatu.
      • wet3 do jhbsk 22.03.06, 15:06
        jhbsk napisała:

> Jak kaczory pojmują wolnośś słowa najlepiej pokazuje sprawa horendalnej kary
        dl
        > a
        > Polsatu.

Wdajesz sie miec trudnosci w rozroznianiu miedzy wolnoscia wypowiedzi i
        osmieszaniem lub oczernianiem, lub miedzy deratyzacja a profanacja. Pomusl!
        • moroux Re: do jhbsk 22.03.06, 15:42
          A cóż jest profanacją? Że ktoś śmieje się z konfekcyjnej religijności? Nie bądź
          żałosny/a.

--
          Społeczeństwo Blog
          • tim7 Re: do jhbsk 22.03.06, 23:36
            polecam do rozpowszechniania dla otwarcia niektórym oczu...

video.google.com/videoplay?docid=-1682714077602076645
    • deratyzacja22 Cenzor nie ma poczucia humoru hmm honoru !!!!!!!!! 22.03.06, 15:27
      Przez dlugi czas pod tym artykulem nie mozna bylo zamiescic pierwszego postu
      gdyz ......................
      programista na zlecenie cenzury zamiescil validation code ktory nie pozwala
      wyslac postu jesli w tytule jest zbyt duzo rzucajacych sie w oczy capital
      letters. Poniewaz w tytule tego artykulu sama Wyborcza zamiescila 7 capital
      letters, validation code pozwalal zamiescic pierwszy post jedynie "wybranym" z
      Wyborczej. Bez watpienia taki niewypal pod artykulem o wolnosci slowa nadaje
      sie do opisania w sekcji "Deser".
      Niestety jego nieinteligencja Cenzor nie zrozumial niuansu i .... unicestwil
      uzytkownika deratyzacja11
      Oto jak Wyborcza pojmuje wolnosc slowa :-((((((((((((((((((((((((((((
      • colage Re: Cenzor nie ma poczucia humoru hmm honoru !!!! 22.03.06, 17:38
        To sie ciesz, bo na stronach naszego dziennika nie masz nawet takiego forum.
        Zreszta, z pogladami ojca tranzystora i zawsze dziewcy sie nie dyskutuje - je
        sie przyjmuje do wiadomosci i wyznaje.
      • pis.gromi.wrmht Re: Cenzor nie ma poczucia humoru hmm honoru !!!! 23.03.06, 00:37
        deratyzacja22 napisała:

> Przez dlugi czas pod tym artykulem nie mozna bylo zamiescic pierwszego postu
        > gdyz ......................
        > programista na zlecenie cenzury zamiescil validation code ktory nie pozwala
        > wyslac postu jesli w tytule jest zbyt duzo rzucajacych sie w oczy capital
        > letters. Poniewaz w tytule tego artykulu sama Wyborcza zamiescila 7 capital
        > letters, validation code pozwalal zamiescic pierwszy post jedynie "wybranym" z
        > Wyborczej. Bez watpienia taki niewypal pod artykulem o wolnosci slowa nadaje
        > sie do opisania w sekcji "Deser".
        > Niestety jego nieinteligencja Cenzor nie zrozumial niuansu i .... unicestwil
        > uzytkownika deratyzacja11
        > Oto jak Wyborcza pojmuje wolnosc slowa :-((((((((((((((((((((((((((((

he he he !!
        widać jakich nędznych programistów
        zatrudnia GWno !!
        programiści w GWnie muszą być przede wszystkim
        genetycznie poprawni :) - jedno z rodziców
        z PZPRowskim rodowodem !!
        • pis.gromi.wrmht Re: Cenzor nie ma poczucia humoru hmm honoru !!!! 23.03.06, 00:43
          > > Wyborczej. Bez watpienia taki niewypal pod artykulem o wolnosci slowa nad
          > aje
          > > sie do opisania w sekcji "Deser".
          > > Niestety jego nieinteligencja Cenzor nie zrozumial niuansu i .... unicest
          > wil
          > > uzytkownika deratyzacja11
          > > Oto jak Wyborcza pojmuje wolnosc slowa :-((((((((((((((((((((((((((((
          >
          > he he he !!
          > widać jakich nędznych programistów
          > zatrudnia GWno !!
          > programiści w GWnie muszą być przede wszystkim
          > genetycznie poprawni :) - jedno z rodziców
          > z PZPRowskim rodowodem !!

jedyna nadzieja, że kiedyś przez pomyłkę
          któryś z tych programistów tak zaprogramuje
          tych naczalnych michnikoidów z GWna,

że zaczną objawiać czystą prawdę o sobie !
          doprowadzając to łżemedium do samozniszczenia :)
    • czarnycenzor Ten sondaż powinien być poprawiony przez Kruka 22.03.06, 15:31
      a raczej tę co kracze na wszystko co się czepia czarnego.
      Wzorem pana Premiera, powinien być bardziej optymistyczny i odzwierciedlać propagandę sukcesu.
      Ten drobny retusz powinien być naniesiony na te dane.
      Amen.
    • mordzinas Maniplacje polskojęzycznych mediów 22.03.06, 16:03
      Polsko języczne media nie ustają w w dzaiłaniu którego celem jest
      zniszczenie PISu.

Na oktagło z niebywałą zaciekłością powtarzane sa slogany o
      zagrozeniach wolności mediów o o zagrożeniou demokracji , o zagrożeniu
      pieniędzy w bankach....itd.

Wszystko to jest GÓWNO A NIE PRAWDA.

Polskojęzyczne media będące na usługach szumowin z Układu okrągłego
      stołu czytaj. PO i PZPR-SLD posuwają się do manipulacji i
      dezinforamacji aby tylko osiągnąć założony cel.

Stąd te debilne sodaże . Oczywiście rządzący są podli i źli ....

Daremny wasz trud Platfusy zafajdane.

Najważniejsze ,ze Polacy już zrozumieli kto jest kim w Polsce.

Wasze sondaże możecie potłuc o kant dupy.

Będą wybory i znów wygra PIS chodź "sondażownie" będa wmawiały
      Polakom co innego.

Skończyły się czasy bezkarnego prania mózgów.

• wilmor1 manipulacje genetyków z PISokomuny 22.03.06, 16:11
        i co im wyszło?.. pokraczne stado tępaków!
      • slbm Re: Maniplacje polskojęzycznych mediów 22.03.06, 16:56
        Polskojęzyczne media, a przynajmniej ich ogromna większość (podobnie jak w
        każdym kraju, w którym występuje coś na kształt gospodarki rynkowej) nie ustają
        w działaniu, którego celem jest przyniesienie zysku właścicielowi! To jest
        prawd i cała prawda na ten temat. Tu się można doszukiwać przeróżnych teorii
        spiskowych, niemniej ta zabawa sprowadza się po prostu do pieniędzy.
        Niedochodowa gazeta upadnie prędzej czy później (raczej prędzej). A pieniądze
        biorą się od czytelników/widzów/słuchaczy (w prasie - bezpośrednio, w radiu i
        telewizji pośrednio przez reklamodawców). Więc media mówią/piszą to, co ludzie
        chcą czytać, to jest naprawdę proste. Jak jakiś tytuł nie ma czytelników, to
        upada, nawet jeśli za nim stoi rzekomo wszechwładna Agora. Niemniej są w tym
        kraju tabuny ludzi, z prominentnymi politykami na czele, którzy lubują się w
        tłumaczeniu wszystkiego (a szczególnie krytyki pod swoim adresem) spiskami
        służb specjalnych, ubecji i łżeelit (przepraszam za ewentualny błąd w tym
        słowie, mój słownik niestety nic nie mówi na temat jego pisowni). A tak na
        marginesie - jeśli prezes Kaczyński uważa, że praktycznie wszystkie media są
        manipulowane, to - posługując się bliską mu retoryką - można stwierdzić, że
        ubliża narodowi polskiemu, gdyż twierdzi, że jesteśmy tak głupi, że płacimy za
        z gruntu fałszywe informacje.

> Będą wybory i znów wygra PIS chodź "sondażownie" będa wmawiały
        > Polakom co innego.
        Oczywiście, można twierdzić, że sondaże są fałszywe. Można jednakże też
        posłużyć się odrobiną logiki i dostrzec pewien prosty fakt. W sondażach
        wypowiadają się wszyscy zapytani, tylko niewielki stosunkowo odsetek
        odpowiada 'nie wiem', albo 'nie pójdę'. Liczba nieobecnych na wyborach jest
        większa. Więc ta rozbieżność to raczej świadczy o tym, że PiS ma bardziej
        zdyscyplinowany elektorat, bądź też że jest sporo wyborców, którym bliżej np.
        do PO, na tyle żeby to wyrazić w sondażu, ale już nie na tyle żeby na nich
        oddać swój głos.
      • awm10 Re: Maniplacje polskojęzycznych mediów 22.03.06, 22:14
        KONSTYTUCJA RP

Art. 54.
        Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
        rozpowszechniania informacji.
        Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są
        zakazane.

> Skończyły się czasy bezkarnego prania mózgów

Niekrórym to nie grozi, do tego konieczny jest mózg.

• jerzy3b Re: Maniplacje polskojęzycznych mediów 22.03.06, 22:25
          Zakłamanie,fabrykowanie wiadomości,dezinformacja to modne u naszych pismaków
          i reporterów(niktórych)oraż bardzo duża sterowność wszystkich mediów???????,
          i to śmiecie mówić o wolności-"WSTYD"
      • awm10 Re: Maniplacje polskojęzycznych mediów 22.03.06, 23:03
        wytrzyj usta, zaśliniłeś się.
        I skąd u ciebie tyle nienawiści, czemu nie nadstawiasz drugiego policzka?
        Hipoktyta.
    • ylemai Re: Sondaż TNS. OBOP o wolności słowa w Polsce 22.03.06, 16:05
      jeśli tylko są zgodne z prawem.
      Cóż, za komuny też można było wszystkie poglądy polityczne głosić, jeśli tylko
      były zgodne z prawem.

Ty ustalałeś to prawo? A może Ty? Chyba jednak Oni. Bo na pewno nie ja.
      Wolność słowa która jest ograniczana prawem, nie jest wolnością słowa.
    • pawka55 Wolnosc slowa w Polsce wieksza niz w US.. 22.03.06, 16:14
      Z radoscia, ale tez ze smutkiem stwierdzam, ze wolnosc slowa w kraju mego
      urodzenia przewyzszyla te, ktora chwalila sie "kolebka" demokracji, czyli USA.
      Dopiero teraz prasa amerykanska wziela sie na odwage i zaczyna zadawac
      niewygodne pytania dotyczace awantury irackiej, deficytu budzetowego, ciec
      nakladow na nauke, edukacje, ubezpieczenia zdrowotne, social security
      (emerytura panstwowa), i wiele innych palacych problemow spolecznych i
      ekonomicznych. Ciagle jednak, sa to slabe glosy i pytania tylko nielicznych
      dziennikarzy zadawane na prezydenckich konferencjach prasowych wywoluja
      irytacje Bushmana. A szkoda!

Polak z US
      • nick3 Cóż, nie przynosi to chluby Ojczyźnie Wolności:) 22.03.06, 16:37
        Myślę, że tego czy w Polsce mamy wolność słowa nie należy mierzyć przez
        porównanie.

Nawet - z krajem, w którym wolność słowa była tradycyjnie priorytetem.
    • 123zly Re; Jeszcze troche a OBOP zamkna 22.03.06, 16:52
    • leon9910 Re: Sondaż TNS. OBOP o wolności słowa w Polsce 22.03.06, 18:34
      Faktycznie 15-to latkowie ,którzy maja prase i TV w głębokim poszanowaniu!!!
      Przeprowadźcie sonde w gminach gdzie jest 30% bezrobocia i ludzi po 50.to się
      dowiecie jakie mamy media!!!Ale co się dziwić jak w GW 70% to emerytowani SB-ecy!!!
    • wysokiktos odmozdzania czytelnikow ciag dalszy :))))))) 22.03.06, 19:03
      Sadaz stawia pytanie: czy wolność prasy w Polsce "jest taka, jaka powinna być"?
      Na co 61% odpowiada, ze tak. Czyli jak oceniaja respondenci wszystko jest tak
      jak powinno byc. Czytam to forum i widze glosy, o braku wolnosci slowa :))))))))
      Nie dziwie sie, bo wyborcza tak sformulowala tytul i tresc artykulu, zeby osoby
      malo inteligentne (i w dodatku zwollenicy platformy, ale to chyba przypadek
      :)))))) zrozumialy go, jako zagrozenie dla wolnosci slowa :))))))) Ku takiej
      tezie sklania sie 23% respondentow, czyli kilkakrotnie mniej.
      Brawo dla wyborczej, za obnazenie poraz kolejny inteligencji tak zwanej
      "inteligencji" :))))))))))
      • madryt3 A może najnowszy sondaż CBOS? 22.03.06, 20:37
        Rozumiem, że to trochę nie na rękę GW i jej halabardnikom. Ale...jest najnowszy
        sondaż CBOS-u - przemilczany, oczywiście przez GW. Największym zaufaniem cieszy
        się premier Marcinkiewicz - ufa mu 69 proc. respondentów. Zapewne, byli siłą
        zmuszani do takich odpowiedzi, mając lufę pistoletu przystawioną do głowy przez
        faszystowskie bojówki PiS-u:-).
      • awm10 Re: odmozdzania czytelnikow ciag dalszy :))))))) 23.03.06, 00:32
        W inwektywach jesteś dobry.
        Ale wnioski wyciągasz błędne.
        Problem jest w tym, że przed objęciem władzy przez PiS nikt nie widział
        zagrożenia dla wolności słowa i takiego zagrożenia przez ostatnie kilkanaście
        lat nie było.
        A dziś po 4 miesiącach tych rządów to zagrożenie dostrzega nie tylko, ale aż
        23% ludzi.

I atak na GW, czy obrażanie jej czytelników, wg ciebie tak
        zwanej "inteligencji", czy też potoki słów tego nie przysłonią.

A tak na marginesie, po co czytasz tą gazetę i piszesz na tym forum,
        skoro jest to dla ciebie takie przykre i uwłacza twojej inteligencji.
        Kto każe ci się tak męczyć?
        Dzięki demokracji mamy różne media - masz wybór.
        Jeśli PiS porządzi dłużej, to wszyscy zostaniemy pozbawieni możliwości wyboru.
        Ja pamiętam dobrze ten okres gdy wszystkie media śpiewały w jednym chórze i nie
        chcę takiej powtórki.
    • smentuff Wolność jest. Dlatego we wszelkich 22.03.06, 19:03
      dialogach polityków zawrotną karierę robi zwrot:"Pan mnie brutalnie atakuje!"
      Powinni ZAKAZAĆ tego właśnie zwrotu i innych podobnych sprowadzających
      każdy "dialog" polityczny do steku takich właśnie odkrywczych idiotyzmów oraz
      wszelkich:pan doskonale wie, wzsyscy przecież wiedzą, ogólnie
      wiadomo, ....,Argumenty baranie, argumenty!, krzyczy widz, słuchacz, czytelnik
      i nic. Za dużo wolności. przydałby się wcześniej jakiś egzamin jak na prawo
      jazdy. Albo obowiązkowe badanie u psychiatry.
    • kapitan21 Ale ta przewodnicząca Kruk jest brzydka 22.03.06, 20:52
      Podczas wiadomości był wywiad z Panią Kruk. Co ta baba plecie. Jak takie mają
      byc rzady Kaczyńskich. To uciekam z tego kraju.
      • kosa44 Re: Ale ta pani Kazia... 22.03.06, 21:26
        Wiej i to szybko...bo dopadnie cię Szczuka...
    • gg1968 Czyli tak jak powinno być 22.03.06, 21:25
      wolne media wytykają błędy władzy aby ta ich nie powtarzała. Krytyka rządów SLD
      przez media przyczyniła się m.in. do wygranej PiS w ostatnich wyborach i
      przegranej SLD. Szkoda, że PiSowi tak to trudno zrozumieć, a może rozumie zbyt
      dobrze?
    • kosa44 Re: Sondaż TNS. OBOP o wolności słowa w Polsce 22.03.06, 21:39
      tescik1 napisała:

> zgadzam się
      Dzień bez telefonicznego sondażu to dzień stracony.....
      Ale nawet omc prezio Donald Obłąkany nie chce im uwierzyć...do trzech razy sztuka...
      No i ten krnąbrny naród......"który nie dorósł do prawdziwej demokracji..."
      /Copyright B.Geremek/ i ma w głębokim poważaniu miarodajne sondaże...
      Tępe chamy...nie czytają gazet...
    • wojtek2784 Re: w audycji u Lisa , było odwrotnie... 22.03.06, 23:05
      Telewidzowie / większość/ uznali ,ze nie ma wolnych mediów w Polsce.
      Każde media są w łapach tego kto płaci za pracę , to tak oczywiste ,że aż
      przerażające.
    • em1x Wolność słowa w Polsce? Ciekawe gdzie 22.03.06, 23:50
      Gdzie ta wolność słowa skoro człowiek nie może smiało się wypowiadać jeżeli
      chodzi o kwestie chrześcijaństwa? Jakakolwiek uwaga uznawana jest za atak. Oto
      wolność słowa w wydaniu Kaczyniaków !
      • wet3 do em1x 23.03.06, 00:27
        em1x napisał:

> Gdzie ta wolność słowa skoro człowiek nie może smiało się wypowiadać jeżeli
        > chodzi o kwestie chrześcijaństwa? Jakakolwiek uwaga uznawana jest za atak. Oto
        > wolność słowa w wydaniu Kaczyniaków !

Chyba na temat chrzescijanstwa mowisz mocno od rzeczy. Uwazam, ze mozna
        powiedziec co sie chce. Problem polega na tym, ze nie mowi sie tego w sposob
        przyjety w cywilizowanym swiecie - i to pewnie boli cie najbardziej, gdyz
        zapewne poza lacina kuchenna oraz inwetywami innego jezyka nie opanowales.
        • slbm Re: do em1x 23.03.06, 00:39
          to pewnie boli cie najbardziej, gdyz
          > zapewne poza lacina kuchenna oraz inwetywami innego jezyka nie opanowales.

Co Cię upoważnia do takich twierdzeń o człowieku, który wypowiadał się przed
          Tobą? Żeby napisał nie wiem jaką bzdurę, to zrobił to akurat kulturalnie nikomu
          nie ubliżając i nie używając wyrazów niecenzuralnych, więc Twój atak jest
          kompletnie nie na miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka