Dodaj do ulubionych

Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne

25.03.06, 00:06
brawo moherowa koalicja (to nic że ona się formalnie rozsypala) najważniejsze
że w kluczowych kwestiach gdy chodzi o obronę chrześcijaśńkiej tozsamości
Polski i tej samej tradycji dali wspólnymi siłami odpór siłom postępowej
ciemnosci i zła dali odpór agresji lewacko libertyńskiej ideologii
cywilizacji śmierci
Obserwuj wątek
    • stachporaj Boze, co za stadi baranow wybralismy do Sejmu, 25.03.06, 00:16
      Dlaczego tak maly udzial w tej debacie Platformy i partii lewicy? Dlaczego ani
      jednego dobrego wystapienia, tylko ten belkot lepprozeryjno-pisauarowy?
      • navaira Czy ktoś pozwie Wierzejskiego o obrazę... 25.03.06, 11:47
        ...czci osób homoseksualnych? Według KRK są to osoby rzekomo chore i wewnętrznie
        nieuporządkowane, nad których losem należy się pochylić ze szczególną troską i
        szacunkiem. Szkoda, że pani Kruk odeszła *ociera krokodyle łzy* niechybnie by
        się tym zajęła (o ile oczywiście obrady były transmitowane w telewizji).
        • ohmygoodnes Poważne rozmowy... 26.03.06, 16:57
          nie chce zeby o wychowaniu dzieci mowili ludzie ktorzy mowia ze "Owsiak jeszcze
          niczym pozytywnym sie nie wykazal"

newsy z 26 marca 1956:
          Mleko skondensowane pierwszy raz na rynku
          • ksiaze-ciemnogrodu Re: Poważne rozmowy... 26.03.06, 18:37
            a ja nie chcę by moje dzieci wychowywali ludzie którzy nie widza niczego złego
            w taplaniu się w błocie narkotyzowaniu się i upijaniu do upadłego którzy te
            problemy sobie lekceważą (a co z cała dobitnością zostało pkazane na filmie
            przemilczana prawda)
            • mik-mik Re: Poważne rozmowy... 26.03.06, 21:03
              Dzieci sam sobie wychowujesz
        • woland29 Re: Czy ktoś pozwie Wierzejskiego o obrazę... 26.03.06, 17:45
          to są rzeczywiście osoby chore, pogódźcie się z tym w końcu i nie dajcie się
          manipulować mediom, które mają interes w tym abyście tak myśleli. Żałosna jest
          wasza krótkowzroczność
          • kontonaspam Re: Czy ktoś pozwie Wierzejskiego o obrazę... 26.03.06, 18:34
            A dlaczego chore?
            Jaka krótkowzroczność?
      • polski_murzyn Jaki rząd - taki naród . n/t 26.03.06, 11:31
      • jerzy.kosecki Re: Boze, co za stadi baranow wybralismy do Sejmu 26.03.06, 13:28
        Bardzo dobrze to ujałeś "wybraliśmy !" Mam nadzieje, że ani Ty, ani ja a może
        właśnie my ! bo taka jest ta ordynacja wyborcza, że głosoujesz de facto na
        partie, i tym samym bezwiednie wybierasz idiotę. Myślę, że problem ma szerszy
        aspekt: Jakie społeczeństwo, tacy i jego reprezentanci. 100 lat trzeba aby
        Polacy się zmienili, a przez te 100 lat inne społeczności pną sie w góre, a
        my ? A my, będziemy ćwiczyć przysiady w polskim bagnie.
    • ksiaze-ciemnogrodu chamski tytul GW !! 25.03.06, 00:20
      wspaniale zachowali się posłowie PiS LPR i Samoobrony. Daliście tym
      postkomuchom z SLD ostro popalic do wiwatu.
      Znamienne jest tu milczenie PO która chce uchodzic za partię chrześcijańską i
      oazę tego lepszego katolicyzmu lagiewnickiego( jakoby w opozycji do tego
      toruńskiego). Na najwyzsze potępienie zasluguje fakt sposobu relacjonowania
      opisywanych wydarzeń w sejmie dotyczących debaty nad wyborem rzecznika Praw
      Dziecka przez redaktorów GW; gazety która przecież również stara się
      przypodobać katolikom (te wszystkie wkladki o papiezu itd) tylko ze GW dzieli
      kościól by nim się instrumentalnie poslużyć jeśli będzie to ludziom Michnika
      potrzebne...n bo raz zarzucali tradycjonalistom sprzeniewierzenie się nauki
      Jana Pawla gdy ten mówil o UE sami nie zauważając że dokonują tego
      sprzeniewierzenia kiedy domagają się aborcji seksedukacji homozwiązków itd.
      po tym wlasnie widać prawdziwe antychrześcijańskie i antykatolickie oblicze
      GW czego kwintesencją jest dwriący i lekceważący tytul niniejszego artykułu
      Panowie i panie z GW! Dość tej schizofrenii i hipokryzji! dość udawania
      falszywej życzliwości wobec kościoła w Polsce! pokazaliście swe prawdziwe
      oblicze! Mam nadzieję że to otworzy oczy niektórym hierarchom kościoła którzy
      lubią udzielać wywiadów tej gazecie (Pieronek Życiński czy środowisko Tyg
      Powszechnego).Dowas musi wreszcie dotrzec że nie da się pogodzić katolickiej
      nauki społecznej z regułami politycznej poprawności! To jest jak ogień i woda!
      • 12.2a Re: chamski tytul GW !! 25.03.06, 10:20
        czy książe to wątpliwe ale CIEMNOGRóD DO KWADRATU!!
      • piotrwoj2 pewna dobra zasada 26.03.06, 12:29
        Polityka z dala od Kościoła i odwrotnie.
      • nurnii wracaj na planetę małp 26.03.06, 12:47
        i to wszystko
        • ksiaze-ciemnogrodu Re: wracaj na planetę małp 26.03.06, 15:34
          jesli tak sie stanie wróci koszmar z czasów rzymskich
      • klef Re: chamski tytul GW !! 26.03.06, 16:07
        jak dlugo plodziles ten post masz pretensje ze PO nie brala udzialu w dyskusji
        a ty nie wiesz ze do dyskusji musi byc dwoch a zkim miala dyskutowac z PISEM
        LPerem czy Samoobrona chyba zartujesz oni moze sie do czegos tam nadaja ale
        napewno nie do dyskusji prymitywne ciolki
        • woland29 Re: chamski tytul GW !! 26.03.06, 17:48
          sam jesteś prymitywny, ale spoko, takich jak Ty jest w tym kraju o wiele więcej,
          choćby te niewiadomo czego chcące matoły z PO
      • jerzy.kosecki Re: mości ksiaże, jesli jest, a być może jest 26.03.06, 17:32
        antypolski spisek przeciwko Polsce, to wybacz, ale nie Ty i nie tobie podobna
        hołota, może się temu przeciwstawić. Dlatego uczta się chłopy, uczta bo to
        jedyna wasza szansa aby przetrwać - jak indywidua i jako naród.
      • wlodwoz Re: chamski tytul GW !! 26.03.06, 18:21
        Nic dziwnego,że o schizofrenii pisze schizofrenik."książę ciemnogrodu".Jaki
        książę? Fagas rydzykowy,przygłup pospolity,ot co!
        • ksiaze-ciemnogrodu Re: chamski tytul GW !! 26.03.06, 18:28
          wybluzgałeś się już? czy to wszystko na co cię merytorycznie stać?
          • clowley ty za to jesteś merytoryczny hehehe 26.03.06, 19:19
      • clowley Re: chamski tytul GW !! 26.03.06, 19:17
        popalić ???
        Twój post jest żenujący.
    • frank_drebin Jaruga moze nakarmic dzieci kawiorem, ktory tak 25.03.06, 01:46
      chetnie, ale i z "obrzydzeniem" zapewne spozywala w Casa Waldemar ;)
    • insite poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 25.03.06, 02:08
      prymitywna strone narodu. Szkoda, ze tylko SLD ma pojecie o nowoczesnym swiecie.
      A Lepper, coz on sie kompromituje na kazdym posiedzeniu. Jesli taka jest Polska
      jak wicemarszalek, to lepiej byc Eskimosem.
      • gobi03 Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 25.03.06, 04:28
        Wiemy wszyscy, że SLD ma pojęcie o świecie, są to ludzie bywali i swoje dzieci na Zachód dawno wysłali. W ogóle przedstawiciele ludu pracującego miast i wsi są elitą kulturalną i intelektualną...
        A ja jestem cham z dziada pradziada, mimo że po studiach
        i dlatego uważam prostacko, że przerywanie ciąży
        to nie jest żaden "zabieg", "aborcja", "sztuczne poronienie
        identyczne z naturalnym" - tylko zwyczajne zabicie żywego dziecka.
        • ar.co Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 25.03.06, 15:45
          Dawniej jednak chamstwo starało się ukulturalnić, a przynajmniej tą swoją
          chamowatością specjalnie się nie szczyciło. Obecnie - wszechpanujący cham nie
          tylko zajął ławy poselskie (i nie tylko), ale również uważa swoje chamstwo za
          powód do dumy. A ja jednak wolę być człowiekiem kulturalnym, i jeśli nawet
          muszę mieć kontakt z chamem - to ani nie stanowi on dla mnie partnera do
          rozmowy, ani ręki chamowi podawać nie należy.
          Cham ze wsi wyjść może, ale wieś z chama - nie (wieś metaforyczna, oczywiście).
          A oczywiście tzw. tabletka "po" to też zabicie dziecka, hehe.
          • bernardgui Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 11:53
            > Obecnie - wszechpanujący cham nie
            > tylko zajął ławy poselskie (i nie tylko)

Dziwisz się?!? Mamy demokracje - chamy głosują na chamów. Proste.

--
            "Naprawdę, nie ma żadnej istotnej różnicy pomiędzy nieograniczoną władzą państwa
            demokratycznego, a nieograniczoną władzą autokraty."
            Ludwig von Mises
            • mayavi Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 21:34
              no wlasnie, nic dodac nic ujac
          • mcgoo Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 14:11
            a ja z premedytacja bede chamem np.
            dla kulturalnego i poprawnego politycznie obroncy mordercy (bedacego przeciw
            karze smierci)...
            bede chamem dla kulturalnego i bywajacego obroncy przywilejow homoseksualistow
            bede chamem dla salonowego pseudoitelektualisty pozera
            bede chamem dla coreczki znanego polityka, ktora udaje ze chce cos osiagnac
            wlasna praca
            bede chamem dla mediow promujacych bylego PRLowskiego rzecznika rzadu,
            pokazujacych go dzisiaj jako obronce wolnosci slowa
            bede chamem dla specjalistow od prawa ktorzy nie moga sobie poradzic z
            bandytami stadionowymi

z przyjemnoscia bede chamem, powiem wiecej mniej mi przeszkadza Lepper ze
            scierka dla mamy od kilku idywidualnosci z SLD - dla nich z przyjemnoscia i
            zacietrzewieniem godnym cietrzewia bede chamem - tak mi dopomoz moj chamski
            charakter.

--
            McGoo
            --
            • obraza.uczuc.religijnych Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 14:27
              mcgoo napisał:

> bede chamem dla coreczki znanego polityka, ktora udaje ze chce cos osiagnac
              > wlasna praca
              >> --
              > McGoo
              > --

Co ci zrobili Zbigniew Romaszewski i jego córka Agnieszka walczącą "o
              demorację" na Białorusi za moje pieniądze z abonamentu?
          • gobi03 Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 21:50
            > Dawniej jednak chamstwo starało się ukulturalnić, a przynajmniej tą swoją
            > chamowatością specjalnie się nie szczyciło.

A ja bardzo chcę podkreślić, że mi z czerwoną szlachtą nie po drodze. Jestem przekonany, że wielu z nich pojawi się na balu u Wolanda jako "przedniejsi" goście, mnie zaś tam nie będzie... Kto usługiwał sowieckim generałom, choćby bywał w teatrze w stolicy i wysyłał dzieci na Sorbonę (stać go przecież...) - ten mi wzorem nie będzie.

Obecnie - wszechpanujący cham nie
            > tylko zajął ławy poselskie (i nie tylko), ale również uważa swoje chamstwo za
            > powód do dumy. A ja jednak wolę być człowiekiem kulturalnym,

Pytanie podstawowe - jaka to kultura?

> Cham ze wsi wyjść może, ale wieś z chama - nie (wieś metaforyczna, oczywiście).
            Teraz takich określeń się nie boimy, bo mamy słuszność i wiemy jaka nasza siła.

> A oczywiście tzw. tabletka "po" to też zabicie dziecka, hehe.
            A jak myślisz, czy taka tabletka _służy_człowieczeństwu_? Dzięki niej ludzie stają się lepsi? Czy tylko pomaga uniknąć odpowiedzialności?
            Problem w tym, czy wierzysz, że cokolwiek uczynisz wróci do ciebie w przyszłości? Jeśli tak - to w jaki sposob mogą oddziaływać na nas skutki dopuszczenia tej pigułki? W jaki sposób mogą oddziaływać w przyszłości na dziewczynę, które jej używała?
            Pamiętam dzieci-kadłubki, ofiary pigułek antykoncepcyjnych z lat 70-tych. To była nowoczessność.
        • petunia28 Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 25.03.06, 19:02
          Ha, ha, ha ;-)))) ale ciemnogrod, prawie sie posikalam ze smiechu!

• gobi03 ciemnogród to kultura życia 26.03.06, 21:05
            Nie boimy się takich określeń, bo mamy swoje radio. Znamy swoją siłę, mamy przeszłość i perspektywy. Wiemy, co jest dobre i potrzebne, i z jakiego powodu.
            Nasze ciemnogrodzkie wartości każą uczciwie pracować, dbać o rodzinę i szanować życie. W opozycji do nas są różni spryciarze, dla których "uczciwy" i "nie skazany" to to samo.
            Jak można ufać doktrynie uzależniającej człowieczeństwo od wieku?
        • pkierski Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 12:38
          Największy problem z tego typu debatami, to dziwna w kulturze zachodniej chęć,
          konieczność stawiania cezury - dotąd dobrze, odtąd źle. A rzadko kiedy bywa tak
          prosto.

Jasne, że "aborcja" 8-miesięcznego dziecka to dzieciobójstwo, bo takie dzieci
          rodzą się i żyją, nawet bez bardzo dużej pomocy medycyny. Z drugiej strony -
          twierdzienie, że istotą ludzką jest właśnie zapłodnione jajeczko jest co
          najmniej kontrowersyjne. Do tego - technologii klonowania ludzi jeszcze nie ma,
          ale w końcu będzie (za dużo szaleńców z dużymie pieniędzmi i szaleńców
          ciekawskich chodzi po świecie). I co wtedy? Skaleczenie się w palec będzie
          morderstwem?

Podobnie w drugą stronę - jak duże uszkodzenia mózgu oznaczają nieodwracalną
          dezintegrację osobowości? Kiedy pobierać narządy? Kościół tu nie oponuje, a
          wręcz zachęca do wycinania bijącego serca, pracujących nerek... "patroszenia"
          ogranizmu, w którym dałoby się jeszcze jakiś czas utrzymać funkcje życiowe
          ("życiowe"?).

Bić dzieci? "Ścierą przez łeb" dziecku, które ściąga czajnik z wrzątkiem na
          siebie? Jak wyżej, gdy ściąga ze stołu szóstą porcję słodyczy, kiedy wyraźnie
          było to zabraniane? Jak wyżej, gdy dla głupiego żartu próbuje ściągnąć komuś
          spodnie na ulicy? Co więcej - niektóre dzieci bardziej traumatycznie reagują na
          kary typu "mamusia nie będzie się teraz do Ciebie odzywać", niż na "ścierą
          przez łeb", w jasnej sytuacji. W ogóle nie karać?
          • gobi03 czasem trzeba powiedzieć tak-tak a nie-nie, wprost 26.03.06, 21:26
            pkierski napisał:

> Jasne, że "aborcja" 8-miesięcznego dziecka to dzieciobójstwo, bo takie dzieci
            > rodzą się i żyją, nawet bez bardzo dużej pomocy medycyny. Z drugiej strony -
            > twierdzienie, że istotą ludzką jest właśnie zapłodnione jajeczko jest co
            > najmniej kontrowersyjne.

Można pójść za przykładem towarzystw ochrony przyrody i przyznawać człowieczeństwo w zależności od przeznaczenia: dziecko poczęte w miłości uznawać za człowieka a dziecko poczęte w interesach uznawać za hodowlę części zamiennych. Jeśli tylko to uzależnimy od ustawodawcy i lobbystów. Tak jest przecież w przypadku dzikich zwierząt i hodowlanych - całkiem inaczej traktowanych.
            Jeśli czujesz się spokojny, to zauważ, że może cię jeszcze dopaść eutanazja. Wierz mi, że człowiek _bardzo_ czepia się życia, choćby było ubogie i połączone z cierpieniem. Nie życzę ci, aby ktoś przyznał ci klasę użyteczności 0 z adnotacją o dopuszczalnej utylizacji jako dawca wielu organów...

> Do tego - technologii klonowania ludzi jeszcze nie ma,
            > ale w końcu będzie (za dużo szaleńców z dużymie pieniędzmi i szaleńców
            > ciekawskich chodzi po świecie). I co wtedy? Skaleczenie się w palec będzie
            > morderstwem?
            Próbujesz sprowadzić do absurdu? Nie wiem, jak które, ale moje komórki nie są w stanie rozmnażać się poza ciałem. Klonowanie polega OIDP na wszczepianiu wybranego DNA istniejącej komórce gotowej do rośnięcia. Tego nie zrobisz scyzorykiem.

> Podobnie w drugą stronę - jak duże uszkodzenia mózgu oznaczają nieodwracalną
            > dezintegrację osobowości? Kiedy pobierać narządy? Kościół tu nie oponuje, a
            > wręcz zachęca do wycinania bijącego serca, pracujących nerek... "patroszenia"
            > ogranizmu, w którym dałoby się jeszcze jakiś czas utrzymać funkcje życiowe
            > ("życiowe"?).

Pamiętaj, że serce niedawnego (pechowego) motocyklisty to po prostu organ, którego przeszczepienie uratuje/przedłuży komuś życie. Nie ma co wydziwiać nad "patroszeniem", bo są odpowiednie zasady dotyczące szacunku dla ludzkiego ciała lub zwłok...

> Bić dzieci?
            Wychowywać. Dziecko potrzebuje miłości, troski i stabilizacji.
            • pkierski Re: czasem trzeba powiedzieć tak-tak a nie-nie, w 30.03.06, 13:46
              > Próbujesz sprowadzić do absurdu?

Owszem trochę 8-)

> Nie wiem, jak które, ale moje komórki nie są w stanie rozmnażać się poza
              > ciałem. Klonowanie polega OIDP na wszczepianiu wybranego DNA istniejącej
              > komórce gotowej do rośnięcia. Tego nie zrobisz scyzorykiem.

Klonowanie przy obecnie znanych technologiach. Być może będą prostsze,
              tańsze... Że teraz się tego nie da zrobić, to nie znaczy, że to w ogóle
              niemożliwe.

> Pamiętaj, że serce niedawnego (pechowego) motocyklisty to po prostu
              > organ, którego przeszczepienie uratuje/przedłuży komuś życie. Nie ma co
              > wydziwiać nad "patroszeniem", bo są odpowiednie zasady dotyczące szacunku
              > dla ludzkiego ciała lub zwłok...

Otóż to - w którym momencie to są już zwłoki, a w którym osoba ludzka? Innymi
              słowy - co jest konstytutywną cechą "żywej istoty ludzkiej"? W przybliżeniu -
              sprawny mózg, bądź mózg, który może uzyskać jakąś tam sprawność i to jeśli
              chodzi o tzw. wyższe funkcje. Ale problem polega na tym, że te funkcje nie
              wyłączają się w przypadku wypadku/śmierci na zasadzie "jest/nie ma", ale mogą
              sukcesywnie się degenrować. Ot - choćby w przypadku choroby Alzheimera. W
              którymś momencie, mimo że ciało żyje, to już ciężko stwierdzić, że to rozumna
              istota ludzka. To właśnie na tego typu problem chciałem zwrócić uwagę - być
              może nie ma "momentu śmierci", a jest "proces umierania". Po części im lepsza
              technologia, tym z późniejszego etapu daje się zawrócić, czyli taki moment jest
              jeszcze życiem. Czy jest granica, z poza której nie da się wrócić żadną
              technologią? Jak rozpoznać przekroczenie tej granicy?

> > Bić dzieci?
              > Wychowywać. Dziecko potrzebuje miłości, troski i stabilizacji.

Zgadzam się. Tyle, że troska może czasem oznaczać zakazy. Czasem może oznaczać
              konieczność egzekwowania zakazów.
      • aferal.z.partii.demokratycznej Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 25.03.06, 10:22
        a co z Platformą? nadal ona lega klerykalnym wpływom?
      • majaroma Re: poziom debaty sejmowej dobitnie pokazuje 26.03.06, 11:39
        Rzeczywiście przerażenie ogrania, jak się czyta te poselskie wypowiedzi. Nasz Sejm to chyba największe zagęszczenie na świecie przygłupków, ludzi bez wyobraźni, fałszywych manipulatorów, kompletnie nieczułych na potrzeby innych ludzi, w tym przede wszystkim dzieci. Nawet tylko w telewizji widac, ile jest przemocy wobec dzieci w polskich rodzinach! No, ale się przyznać, że katolickie nauczanie ponosi całkowitą klęskę. Setki tysięcy (delikatnie szacując) brutalnych, chamskich facetów bije w czterech ścianach swoich domów jak popadnie: żony, dzieci, kochanki... Ale nasi katolicko-nacjonalistyczni posłowie nie chcą sią przynac, że to jest olbrzymi problem. A może sami tak robią??????
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Banda prymitywów 25.03.06, 10:55
      Banda prymitywów. I z lewa i z prawa.

Na takim poziomie cywilizacyjnym znajduje się naród polski.

→ → → → → → → → → → → →
      Nadchodzi Era Mohera!
      ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
    • ar.co Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 25.03.06, 15:40
      Ja rozumiem, że posłowie mają immunitet, ale czy oni są rzeczywiście bezkarni?
      Przecież to jest straszne! Poziom intelektualny tych "przedstawicieli narodu" z
      p. Lepperem na czele powoduje, że wyborca zaczyna się zastanawiać, czy zamiast
      oświadczeń lustracyjnych kandydaci nie powinni przedstawiać zaświadczeń z
      przychodni zdrowia psychicznego! Na szczęście (?) przedstawicieli partii, na
      którą głosowałem, na sali nie ma, ale przecież to wszystko odbywa się również
      za moje pieniądze! I za to mam wysłuchiwać Leppera mówiącego o łomie w postaci
      słodkiej bułeczki? Oprócz cenzusu wieku powinno wprowadzić się cenzus
      inteligencji - kto ma jednocyfrowy współczynnik inteligencji, nie powinien mieć
      prawa kandydowania!
      • skin-pl Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 25.03.06, 15:51
        odwal sie ty od Leppera! on tak odpowiedział Gadzinowskiemu..czepiaj się jego
        za te jegościery w postaci łomu..koleś musiał mieć bardzi ciężkie dzieciństwo
        ale to juz nie mój problem tylko problem dla psychiatry..zresztą Gazdina nie
        pierszy raz sie kompromituje..ostatnio zasłynął z zanegowania oblężenia Jasnej
        Góry
        • pkierski Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 12:45
          To również problem tych wszystkich sąsiadów, którzy widzieli, ale nie
          zareagowali. To może być problem nas wszystkich, któży wybrali takich posłów,
          którzy z kolei uchwalą, że bić dzieci można, "byle kij nie był grubszy niż
          kciuk" (to ze starego angielskiego przepisu dopuszczającego bicie żon). Wtedy
          za te wszystkie ciężkie dzieciństwa będziemy po prostu współodpowiedzialni.
          • ksiaze-ciemnogrodu Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 15:33
            ręce opadają kiedy się czyta takich jak ty którzy nie widzą róznicy miedzyt
            zwykłym karceniem a znęcaniem się czy katowaniem..widać polityczna poprawnośc
            zrobiła tobie i twoim kolegom wode z mózgu
            • gosia.tor Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 19:15
              to zacznijmy wszyscy i wszędzie karać się tym sposobem. dlaczego tylko dzieci
              mają bezkarnie obrywać .idźmy na sąsiadów ze ścierom jak nie chcą posprzątać
              klatki schodowej, daj my klapsa w kolejce na poczcie jak ktoś nas zdenerwuje,
              niech kierowcy jeżdżą ze szmatami i na skrzyżowaniach rozstrzygają w ten sposób
              winy itp. itd. bardzo mądry pomysł ale ilu dorosłym by się spodobał . aż się
              niedobrze robi że jest tylu przygłupów w Polsce i to w rządzie.
    • nipoman Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 25.03.06, 18:48
      Jaruga-Nowacka (SLD): "18 % dzieci ofiarą molestowania przez najbliższych..."
      Wojciech Wierzejski (LPR): "wg. Pani Jarugi-Nowackiej 18 % społeczeńtwa rzekomo
      podlega molestowaniu..."
      ????
      Zero reakcji w sejmie. Ktoś pomoże w zrozumieniu ?

• mik-mik Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 21:10
        Mysle ze chodzi o to iz 18procent wszystkich molestowanych dzieci jest
        molestowane w najblizszej rodzinie. Pozostale 72% poza domem.
        • mik-mik Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 21:19
          mialo byc 82% oczywiscie
    • princealbert Anna Pakuła-Sacharczuk 25.03.06, 22:21
      Ta Pani powinna zdrowo oberwać ścierką od swojej mamy.

Za jej prymitywne teksty. Za bezmyślność. Za kołtuństwo.
    • bantus bij i giń! 25.03.06, 22:25
      bij dziecko, na starość poczęstuje cię kosą! nie ma to jak wychowywać młodych
      bandytów, pseudokibiców i alkoholików, bo cały naród potrzebuje zastępów ludzi
      z depresją i neurozami.
    • balavader1 Jest mi po prostu wstyd 26.03.06, 10:57
      Czułem sie zażenowany poziomem tej dyskusji, i to nie tylko ze strony LPR czy
      Samoobrony, ale z przykrością muszę stwierdzić że również PO. Nie rozumiem jak z
      tak poważnego problemu można sobie robic najzwyklejsze w swiecie jaja (posłowie
      PIS i LPR)), czy też sprowadzać to wszystko do zagrywek politycznych (Samoobrona
      - wypowiedź Maksymiuka, PO - wypowiedź Gronkiewicz Waltz). Ten sejm robi sobie
      żarty ze wszystkiego, nie potrafi wybrac nawet rzecznika praw dziecka,
      zachowując przy tym powagę.
    • czytajacygazety Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 10:57
      Durny naród wybrał sobie rządy skrajnie prawicowo-plebejskie to teraz nie ma
      się co dziwić tej żenadzie
    • maria-anna Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 11:13
      Czy scierka ma być symbolem polskiego wychowania i wzorcem do naśladowania?
      Tak przynajmniej wynikało z wypowiedzi posła Leppera w Sejmie.Jednym
      zdaniem,podręczniki z pedagogiki i inne wzorce do kosza i lamusa.
    • amirez Bij - posłów - ścierką 26.03.06, 11:14
      Słuchać się nie chce, a nawet czytać. Banda zapatrzonych w siebie bufonów. Panie
      prezydencie - rozpędź pan to towarzystwo na cztery wiatry póki jeszcze czas !
      • nurnii prezydent sie od nich nie różni...niestety 26.03.06, 12:50
        głupi naród wybrał sobie po raz kolejny durych parlamentarzystów
    • winka53 Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 11:16
      <ZALOSNA jest ta dyskusja....
      coz CIEMNOGROD W POLSCE...juz od wiekow...
      i wlasne interesy widziane z pozycji stanowiska-AMEN.
    • magdalena18 Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 11:36
      Płakać mi się chce z bezsilności. To jest banda zacofanych homofobów, ignorantów
      i oportunistów którzy do tego nie mają pojęcia o czym mówią. Jak sobie pomyślę
      że to moi rodacy to mi wstyd.
    • gosvami Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 11:42
      Poziom dyskusji sejmowej sięga już dna.
      • zydomason Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 20:02
        Ta prymitywna dyskusja w sejmie przeraziła mnie.Kto wybrał tak głupich i
        ograniczonych ludzi.Te dyskusje byly na poziomie chłopka ze wsi.Czy część
        naszego narodu zupełnie zwariowała.Ludzie opamientajcie się i nie głosujcie na
        takich oszołomów.Przecież im chodzi tylko oto aby skłócić naród. Taka jest wola
        o Rydzyka. Ta partia to narzędzie Rydzyka .Czy chcecie aby wami rządzł ktoś
        taki.Ciągłe spory i awantury niczego nie budują.PO to partia ludzi mądrych nie
        awanturników i burzycieli wszystkiego.Cóż ,teraz też musieli nauczyć się mowy
        tych prostaków z pisu i wcale mi się to nie podoba. Ciekawe jak będzie
        wyglądała ta ich komisja.Obciach na cały świat.Specjaliści od banków sprawdzą -
        tylko co oni chcą sprawdzać ? Na niczym się nie znają.Brakuje im mądrych i
        wykształconych ludzi.Mądry człowiek nie wybiera takiej opcji. Mądry chce być
        wolny i od nikogo nizależny. Wyborcy pisu , zacznijcie myśleć.Jak można
        głosować na taki populizm
    • tragish Lepper - głos rozsądku 26.03.06, 12:04

akurat cytowana tu wypowiedź Leppera była całkiem udana i chyba najbardziej
      rozsądna. Siłą Leppera jest jego cynizm, dystans do spraw ideologicznych oraz
      poczucie humoru (jakby ktoś tego nie zauważył).
      • jjr44 rozsądna wypowiedź? poczucie humoru? 26.03.06, 12:22
        Tragiszny jestes jeżeli tekst tego chama tak oceniasz.
        Pamiętam jak zaśmiewał sie przy okazji popisów posła golika (jak można zgwałcić
        prostytutkę? ha ha ha :-))))
        To też był dystans do ideologii i poczucie humoru?

• clowley Re: rozsądna wypowiedź? poczucie humoru? 27.03.06, 00:26
          raczj wejście na salony w gumofilach totalny brak ogłady.
          Inteligencji t onnawet nie ma w dupie
      • pkierski Re: Lepper - głos rozsądku 26.03.06, 12:50
        Ciekawe, czy z równym dystansem i poczuciem humoru zareagowałby, gdyby któryś z
        dyskutantów przyłożył mu czasem ścierką? Szczególnie w sytuacjach bredzenia
        o "rozwiazaniu rezerwy rewaluacyjnej" bądź kolejneje propozycji drukowania
        pieniędzy?
        Owszem - na tzw. "zdrowy rozum" wydaje się być OK, bo większość ludzi rozumie
        (choćby podświadomie), że może być taka sytuacja, w której uderzenie dziecka
        może być usprawiedliwione (choćby w celu ratowania jego zdrowia i życia). Stąd
        być może sympatia dla tej wypowiedzi. Ale to nie może być wykręt pozwalający na
        bicie przy byle okazji, albo i bez.
    • soulworm moherowe bydlo, zassana dzicz. zdychac juz. 26.03.06, 12:24

• piotrwoj2 chodnikowi politycy 26.03.06, 12:27
      Jak można powiedzieć, że część dzieci w Polsce nie jest głodna. Głód to
      zjawisko powszechne, chodnikowy poseł wypowiada się tak, jakby to jego nie
      obchodziło. Dziecka nie można bić. Użycie przemocy jest oznaką słabości. Jeżeli
      rodzice z założenia będą używać ścierki jako środka wychowawczego, lepiej żeby
      sięnie rozmnażali. W ten sposób Lepper przyzwala na produkcję następnego
      pokolenia straconego dla społeczeństwa. Dzieci bite, mają naruszoną psychikę.
    • jjr44 ech ciemnogrodzianie 26.03.06, 12:29
      sądząc z dyskusji prawa dziecka to są dla pis prawa dziecka nienarodzonego.
      Dzieci powino sie tłuc ścierą a o molestowaniu nie powinno się mówić bo to
      rozbija rodzinę. Realnie to stanowisko to jest tylko partyjna synekura bez
      znaczenia a obsadza sie na nim osobę która pomysłów nie ma żadnych na to co
      można robić.
      • ksiaze-ciemnogrodu Re: ech ciemnogrodzianie 26.03.06, 15:30
        czy rzeczywiście bez znaczenia? takie będą rzeczypospolite jakie młodziezy
        chowanie! to już w XVI wieku jeden z naszych przdków to wiedział akonkretnie
        Andrzej Frycz Modrzewski...liberalny eksperyment największe szkody poczynił w
        relacjach międzyludzkich w moralności kulturze i obyczajowości...by te skutki
        wyeliminowac potrzeba bedzie nam pokoleń
    • annaemail jak mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 12:37
      tylko nie wiem czy glupi sa ci z sejmu, czy naród który ich wybrał, czasem się
      zastanawiam jak to się dzieje, że od tylu już lat, Polacy nadal wybierają
      takich pajaców jako przedstawicieli swojego narodu, czy my naprawdę nie
      myślimy??
      • jjr44 mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 12:44
        Nie słyszałem żeby w sejmie mówiono o domach dziecka, wykorzystywaniu
        seksualnym dzieci, pracy dzieci, o poziomie nauki w szkołach o narkotykach
        czyli o realnych problemach.
        Mówi sie za to o skrobankach co jest sprawą dla innego rzecznika i o tym że
        dzieci trzeba tłuc ścierką.
        byłem na wyborach ale normalnych ludzi w tym kraju jest za mało. na karierę
        polityczną decydują sie fanatycy i barany.
        • ksiaze-ciemnogrodu Re: mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 15:36
          rozumiem ze normalni to wg ciebie ci co ccha zabijać swe dzieci w łonach matek
          oraz ci którzy cchą uprwiać seks bez ządncyh zachamowań bez ograniczeń z byle
          kim (na razie jeszcze z wyłaczeniemdzieci) i byle gdzie
          • mayavi Re: mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 22:08
            chyba zdajesz sobie sprawe ze swojej wybiorczosci i subiekywizmu? a moze pare
            klepek brakuje?
        • jjr44 Re: mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 17:34
          Nie wiem szczerze mówiąc po co to piszę, bo wątpie żeby to do ciebie trafiło
          ale niech tam. wyobraź sobie że jestem przeciwnikiem skrobanek, to jest dla
          mnie potworna obrzydliwa rzecz i myślę że jest taka nawet jeżeli ktoś nie
          wierzy w boga. Sprawa powiedziałbym zasad i wrażliwości a nie wiary w istnienie
          nieśmiertelnej duszy. Tylko widzisz nie podoba mi sie sprowadzanie dyskusji na
          temat praw dziecka do praw do nieskrobania. Miałeś kiedyś do czynienia z domami
          dziecka? zwykłymi i rodzinnymi? wiesz jak sie tam żyje? Miałeś do czynienia z
          problemami ludzi którzy chcą adoptować dziecko? wiesz jakie zwiazane są z tym
          kłopoty prawne? Miałeś może kiedyś do czynienia z ofiarami rodzinnej przemocy,
          z dziećmi wykorzystywanymi seksualnie, bitymi i zmuszanymi do pracy albo
          prostytucji? A szkoły: system kształcenia, dzieci z adhd, dysleksją ....
          No nie będę wyliczał dalej. cymbały z lpr i pis bagatelizują to sprowadzając
          wszystko do skrobanek z którymi w tej chwili nic nie da sie zrobic bo nikt
          istniejącej ustawy nie ruszy. Ja chciałbym doczekać sie sensownych inicjatyw
          prawnych które rzeczy o których wyżej pisałem pomogą rozwiązać.
          Nie doczekam się jednak, pis i lpr wolą udawać że takich problemów nie ma i że
          wymyślili je liberałowie.
          tak wiec wsadzą na to stanowisko (synekurę) panią znaną z aktywności w rm która
          nie ma ani pomysłyu jak coś zmienić ani świadomości że coś należy zmieniać.
          bycie lekarką i posiadanie 5 dzieci to nie są dla mnie wystarczajace
          kwalifikacje.

Za gierka też bezdomnych nie było - sam widziałem jak policja ich zwijała i
          wywoziłą żeby widoku nie psuli. narkomanów i narkomanii też nie było, komuchy
          uważały ze co z oczu to z serca. Cóz nic nowego sie nie dzieje, to jest ta sama
          hipokryzja, skąd nagle mileliby sie w polsce inni ludzie pojawić? Dyrektorka
          szkoły która w 80 latach pędzała dzieci na pochody 1 majowe teraz pędzi
          dzieciaki na rekolekcje - znam ją. pewnie teraz słucha rm.
          trafiam na twoje posty czasami, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak sprawdziłbyś
          sie w czasach późnego gomółki i wczesnego gierka, ten sam ton :-) tylko rzekomo
          masz inny system wartości. zwalczasz liberałów a nie wrogów socjalizmu ;-)
          • ksiaze-ciemnogrodu Re: mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 17:53
            nie ograniczam tej dyskusji do fazy prenatalnej..tylko ze eksperyment liberalny
            w dziedzinie wychowania przynoszą bardzo złe skutki..dziś zastanawiamy się nie
            nad tym czy bić dzieci czy nie ale nad tym jak uoprać sie z agresją naszych
            pociech...ileż to było ostatnio pobić nauczycieli przez uczniów?
            • jjr44 o jakim eksperymencie liberalnym piszesz? 26.03.06, 18:43
              Tutaj nie było nigdy żadnych liberalnych eksperymentów, co wiecej nie było
              sensownych pomysłów na poradzenie sobie z problemami dzieci. I nadal nie będzei
              bo
              Pomysł lpr i pis polega na tym żeby o tym w ogóle zapomnieć. Ja nie słyszę
              żadnych propozycji oprócz apeli o zmiany ustawy skrobankowej i becikowego.
              No oczywiście jeszcze słyszę o tym jacy źli są owsiak i harry potter.
      • nurnii poczekaj jeszcze chwilę... 26.03.06, 12:52
        a okaże się, że można być jeszcze głupszym...
      • ksiaze-ciemnogrodu Re: jak mozna byc tak glupim.... 26.03.06, 15:32
        no ty to napewno nie myslisz..głowa..co najwyżej kroczem..
    • ksiaze-ciemnogrodu ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny 26.03.06, 12:57
      powinien on być zlikwidowany albo podpiety pod Rezcznika Praw Obywatelskich.
      to wymysł lewaków którzy za pomoca pańśtwowych instytucji uzuropują sobie prawo
      do ingerowania w rodzinę a de facto do niszzcenia tej podstawowej komórki społ.
      lewactwo dąży do zniszcenia rodziny by w jej miejsce powołać jakieś dziwne
      efemerydy typu hippisowskie komuny homo związki, związki biseksualne tzw
      wielokąty płciowe itd. w Szecji doszło do tego że dziecku nie można zwrócić
      uwagę gdy coś źle robi bo zaraz będziesz miał na karku policję..a w Ameryce
      nawet nie mozesz obcemu płaczącemu dziecki otrzeć łez bo od razu zostaniesz
      oskarżony o molestowanie...w krajach skandynawskich problemem zaczyna być
      kąpiel niemowlaków bo a nuż zostanie to odczynanie jako molewstowanie własnego
      dziecka...ludzie! przeciez to jest chore! To całkowicie podważa sens wychowania
      i rozwala pedagogike! dzieci maja same się chować...taki wysuwam z tego wniosek
      przeciez to jest jakiś absurd! przez tysiace lat dzieci były wychowywane wg
      sprawdzonych wzorców i jakoś świat sie od tego nie zawalił problem się zaczął
      wtedy gdy za wychowywanie zaczęło się brać państwo..i ni to wychowanie
      bezstresowe...własnie zaczynamy obserwować pierwsze tego skutki..młodzi ludzie
      niepopradni niezaradni zyciowo wpadaja w różne nałogia nawet w gruy
      przestępcze..od czasów tzw rewolucji seksualnej te zjawiska nasiliły się wrecz
      nieprawdopodobnie..praktycznie cały tzw postchrzescijańśki zachód dotknął
      potężny kryzys moralny i kryzys rodziny wychowania itd dzieci są egoistyczne
      nauczone że im sie wszystko nalezy a potem przeżywaja frustracje i
      rozpczarowania w dorosłym życiu a tymczasem do bram Europy kołatają ialmscy
      imigranci u których tradycyjne normy wzorce i wartości są niezwykle silne jak
      my Europejczycy wyglądamy na ich tle? jak banda maruderów jak pospolite
      ruszenie beącą zbieraniną przypadkowych osób z kompleksami maruderów i
      życiowiych niedojd...dlatego potrzebna jest nam odnowa w duchu tradycyjnych
      wartosci które nasi ojcowie wyznawali od wieków..tylko w ten sposób mozemy
      uratowac tzw cywilizację zachodu..raz żeśmy juz to zrobili...pod Wiedniem
      • nurnii czym sie tak najarałeś...? 26.03.06, 13:04
        ...i gdzie to kupiłeś...? chiałoby się napisać: nie pal tego więcej, ale z drugiej strony...przestaniesz palić to przestaniesz pisać tak pięknie napompowane komentarze na Forum...Tak, że nic się nie bój, pal dalej i pisz...hehehe
      • madine1 Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny 26.03.06, 13:12
        Co za bełkot!
        Problemy z kąpaniem niemowlaków występują nie w Szwecji (gdzie normą jest n.p. wspólne rodzinne
        korzystanie z sauny), tylko w arcykonserwatywnym Teksasie, gdzie skazano za to parę lat temu
        pewnego Polaka.
        Ochrona praw dziecka ma kompletnie inną specyfikę niż ochrona praw obywatelskich. Tylko nazwy
        urzędów są podobne. Rzecznik Praw Dziecka powinien przede wszystkim prowadzić rozmaite kampanie
        na rzecz poszanowania praw dzieci, propagować metody wychowawcze nie wykorzystujące przemocy,
        bronić praw dzieci w zetknięciu z rozmaitymi instytucjami (szkoła, służba zdrowia, policja i.t.p.). RPD
        powinien być aktywny, ponieważ dzieci na ogół nie wiedzą, że istnieją instytucje, do których można się
        zwrócić, gdy potrzebują pomocy. To rzecznik musi docierać w miejsca, w których dzieciom dzieje się
        krzywda.
        A o hipisach, gejach i innych cykistach to już nie chce mi się pisać.
        > uratowac tzw cywilizację zachodu..raz żeśmy juz to zrobili...pod Wiedniem
        Ja pod Wiedniem to piłem bardzo przyjemne wino zeszłego lata. I nie przypominam sobie, żebym
        ratował jakąś cywilizację...
        ___
        Mądrość dedykowana braciom Kaczyńskim:
        Dwa półd*pki tworzą jedną d*pę, ale dwa półgłówki nie tworzą jednej głowy.
        • ksiaze-ciemnogrodu Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny 26.03.06, 15:00
          madine1 napisał:

> Co za bełkot!
          > Problemy z kąpaniem niemowlaków występują nie w Szwecji (gdzie normą jest
          n.p.
          > wspólne rodzinne
          > korzystanie z sauny), tylko w arcykonserwatywnym Teksasie, gdzie skazano za
          to
          > parę lat temu
          > pewnego Polaka.
          - wspólne korzystanie z sauny??? przeciez to dopiero jest pole do popisu dla
          pedofili!!! a ten Polak okrył nasz naród wsydem i hańbą

> Ochrona praw dziecka ma kompletnie inną specyfikę niż ochrona praw
          obywatelskic
          > h. Tylko nazwy
          > urzędów są podobne. Rzecznik Praw Dziecka powinien przede wszystkim prowadzić
          r
          > ozmaite kampanie
          > na rzecz poszanowania praw dzieci, propagować metody wychowawcze nie
          wykorzystu
          > jące przemocy,
          > bronić praw dzieci w zetknięciu z rozmaitymi instytucjami (szkoła, służba
          zdrow
          > ia, policja i.t.p.). RPD
          > powinien być aktywny, ponieważ dzieci na ogół nie wiedzą, że istnieją
          instytucj
          > e, do których można się
          > zwrócić, gdy potrzebują pomocy. To rzecznik musi docierać w miejsca, w
          których
          > dzieciom dzieje się
          > krzywda.

-dlaczego od razu zakaldasz że szkola policja itd muszą od razu być opresywne
          wobec dzieci? Dzieci powinny bronić przede wszystkim rodzice a jesli jest ona
          dysfunkcyjna to odbiera się prawa rodzicielskie i przekazuje się innej rodzinie
          która dysfunkcyjna nie jest

> A o hipisach, gejach i innych cykistach to już nie chce mi się pisać.
          -a szoda bo to oni wlaśnie doprowadzili do tej rozpierduchy za przeproszeniem

to oni wyzolili seks z okowoó moralności a więc tym samym zniszcyzli wszelkie
          zabezpieczenia które mialy ludzi zwlaszca dzieci chronić przed uwolnionym
          wybujałym erotyzmem..skutki tego są naprawde tragiczne...to te proseksualne
          środowiska odpowiadają za te wszystkie gwałty seksualne molestowania itp!
          > > uratowac tzw cywilizację zachodu..raz żeśmy juz to zrobili...pod Wiedniem
          > Ja pod Wiedniem to piłem bardzo przyjemne wino zeszłego lata. I nie
          przypominam
          > sobie, żebym
          > ratował jakąś cywilizację...
          > ___
          -lepiej zeby tacy jak się za to nie zabierali....

a te twoje mądrości możesz je sobie potłuc o kant d...
      • stvader Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny 26.03.06, 13:28
        Jak mozna mowic ze taki urzad jest niepotrzebny. Moze wrocmy do sredniowecza,
        do bicia dzieci, wyzyskiwania. Albo lepiej. Wprowadzmy inkwizycje!! Zmusimy
        wszystkich innowiercow, hipisow, gejow do nawrocenia sie. Wtedy zachowamy nasza
        kulture zachodu i obronimy ja przed najazdem Islamu.
        • anka1 Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 13:49
          cala ta zalosna sejmowa dyskusja "pieknie" wyglada w kontekscie smierci
          zakatowanego nie tak dawno 4-letniego Oskarka i 1,5-rocznego zaglodzonego przez
          matke (matke?) Kubusia.
          brawo sejm !!! macie na sumieniu te Dzieci.
          • inna_pora Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 15:34
            anka1 napisała:

> cala ta zalosna sejmowa dyskusja "pieknie" wyglada w kontekscie smierci
            > zakatowanego nie tak dawno 4-letniego Oskarka i 1,5-rocznego zaglodzonego
            przez
            >
            > matke (matke?) Kubusia.
            > brawo sejm !!! macie na sumieniu te Dzieci.

Zwolennicy wychowania w przemocy napewno stwierdzą ,że te dzieciaczki sobie na
            to zasłużyły , bo może za głośno płakały, albo się się za głośno się śmiały ,
            albo nie wykonały natychmiat jakiegoś polecenia albo po prostu były pod ręką
            albo : dziecko jest przecież własnością rodzica i już. Innym wara do tego.
            Dziecko wg takiej ideologii ma być posłuszne!!!Ludzie którzy właściwe wg siebie
            zachowania dzieci wymuszają przemocą napewno sami byli w ten sposob wychowani,
            nie mają innych wzorców.Ja nie rozumiem w ogóle jak rodzic( to ktoś przecieżs
            ilniejszy , większy . starszy )może uderzyć dziecko , jak w ogóle można uderzyć
            kogoś słabszego od siebie, przecież to klęska wychowawcza , znecanie psychiczne
            tak samo czyni spustoszenie u takiego małego człowieczka, a nawet nastolatka.
            Przemoc to zawsze porażka.Każda przemoc .Wychowanie dziecka wymaga MIŁOŚCI,
            SZACUNKU dla drugiego nawet małego człowieka, i CIERPLIWOŚCI.Moje dziecko już
            jest dorosłe i nie bite , nie poniżane jakoś się nie zdeprawowało, ale to chyba
            jakiś przypadek???
            • ksiaze-ciemnogrodu Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 15:43
              .
              >
              > Zwolennicy wychowania w przemocy napewno stwierdzą ,że te dzieciaczki sobie
              na
              >
              > to zasłużyły , bo może za głośno płakały, albo się się za głośno się
              śmiały ,
              > albo nie wykonały natychmiat jakiegoś polecenia albo po prostu były pod ręką
              > albo : dziecko jest przecież własnością rodzica i już. Innym wara do tego.
              > Dziecko wg takiej ideologii ma być posłuszne!!!Ludzie którzy właściwe wg
              siebie
              >
              > zachowania dzieci wymuszają przemocą napewno sami byli w ten sposob
              wychowani,
              > nie mają innych wzorców.Ja nie rozumiem w ogóle jak rodzic( to ktoś przecieżs
              > ilniejszy , większy . starszy )może uderzyć dziecko , jak w ogóle można
              uderzyć
              >
              > kogoś słabszego od siebie, przecież to klęska wychowawcza , znecanie
              psychiczne
              >
              - no to w takim razie nic nie rób pozwalaj dzieciom na wszystko ..niech kradną
              biją swych nauczycieli albo miedzy sobą ..jasne modość musi się wyszumieć
              prawda? Nie mozna przeciez dziecka niczym stresowac nieprawdaz?

> tak samo czyni spustoszenie u takiego małego człowieczka, a nawet nastolatka.
              > Przemoc to zawsze porażka.Każda przemoc .Wychowanie dziecka wymaga MIŁOŚCI,
              > SZACUNKU dla drugiego nawet małego człowieka, i CIERPLIWOŚCI.Moje dziecko już
              > jest dorosłe i nie bite , nie poniżane jakoś się nie zdeprawowało, ale to
              chyba
              >
              > jakiś przypadek???
              >
              > - a w jaki sposób ono odnosi się do ludzi starszych schorowanych albo do osób
              duchownych? jestem tego bardzo ciekaw..nigdy swoich dzieci nie karałaś a wiec
              są przekonane że obojętnie czego się nie dopuszcą ujdzie im to z
              płazem..bezkarnie..nie nakreśliłaś granicy tego co wolno a tego co nie...to się
              zemści tobie na starość gdy staniesz sie niedołężna..wylądujesz w domu starców
              >
              • inna_pora Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 16:18
                ksiaze-ciemnogrodu napisał:

> > - a w jaki sposób ono odnosi się do ludzi starszych schorowanych albo do
                > osób
                > duchownych? jestem tego bardzo ciekaw..nigdy swoich dzieci nie karałaś a wiec
                > są przekonane że obojętnie czego się nie dopuszcą ujdzie im to z
                > płazem..bezkarnie..nie nakreśliłaś granicy tego co wolno a tego co nie...to
                się
                >
                > zemści tobie na starość gdy staniesz sie niedołężna..wylądujesz w domu starców
                > >

Wszystko jeszcze przede mną ,ale po retoryce jaką stosujesz w tym poście i
                innych przypuszczam ,że do ciebie żadne argumenty nie dotrą, nie będę się
                wysilała na przekonywanie, ale podejrzewam ,że musiałeś być bity długo i
                mocno , a może się mylę? Tak czy siak współczuję ci takiej wizji świata i
                sposobów jego poprawy ...
              • inna_pora Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 16:24
                ksiaze-ciemnogrodu napisał:

> >
                > > - a w jaki sposób ono odnosi się do ludzi starszych schorowanych albo do
                > osób
                > duchownych? jestem tego bardzo ciekaw..nigdy swoich dzieci nie karałaś a wiec
                > są przekonane że obojętnie czego się nie dopuszcą ujdzie im to z
                > płazem..bezkarnie..nie nakreśliłaś granicy tego co wolno a tego co nie...to
                się
                >
                > zemści tobie na starość gdy staniesz sie niedołężna..wylądujesz w domu starców
                > >

dopowiadam , ja nie napisałam ,że nie nakreśliłam żadnych granic, tylko że nie
                używałam przemocy i jestem przeciwniczką każdej przemocy a pożądane cele można
                osiągać innymi sposobami i to prostymi , czytaj ze zrozumieniem ,
                proszę .Pozdrawiam
              • rafvonthorn Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 16:36
                Więc jedynym sposobem, w jaki jesteś w stanie oddziaływać na innych ludzi (w
                tym swoje dzieci i ogólnie rodzinę) jest przemoc?

A co z honorem, jak się czujesz bijąc kogoś małego i bezbronnego? Tłumaczysz to
                sobie wyższą koniecznością?

Wierz mi, jeśli ktoś pozostanie samotny na starość, to właśnie Ty, a nie Twój
                przedmówca. Jeśli nie pozbędziesz się skrajnego egocentryzmu (a raczej nie, bo
                nie zdajesz sobie sprawy z podstawowych mechanizmów psychologicznych), to
                rzeczywiście twój świat będzie się kręcił wokół Ciebie, lecz będzie coraz
                mniejszy, zobaczysz.
              • konishiko Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny ??? 26.03.06, 20:19
                Naprawwde nie wyobrazasz sobie zadnej metody wychowawczej poza biciem?
                Wspolczuje twoim dzieciom.
        • ksiaze-ciemnogrodu Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny 26.03.06, 15:03
          przyczyną znęcania się nad dziecmi nie jest żadnaideologia czy religia ale
          zwykle patologie spoleczne czy psychiczne...w większosci tego typu przypadków
          przyczyną tego jest alkoholizm rodzica lub rodziców a w dalszej kolejności
          choroba psychiczna w przypadku Oskara jego ojciec to osoba chora psychicznie.
          Jesli już ten urząd musi być to wystarczy go podpiąc pdo Rzecznika Praw
          Obywatelskich..dziecko to tez obywatel jakby się kto pytał
      • hiszt Re: ten urząd jest tak naprawdę niepotrzebny 27.03.06, 12:02
        Oto dobrodziejstwo Internetu: mozna zobaczyc glosy, ktorych istnienia sie nie
        podejrzewalo. POmieszanie ideologii z brakiem proby zrozumienia kogokolwiek,
        kto choc o wlos odstaje od naszego rozumienia swiata. Lepiej, zeby bylo "jak
        dawniej" (choc cierpi na tym wiele osob), niz zeby wprowadzic jakakowiek
        zmiane. Etykietkowanie, czarno-bialy podzial swiata, przekonanie o swojej
        absolutnej slusznosci. Smutne, ze to wszystko kosztem dzieciakow, ktore
        naprawde lepiej sie chowaja, kiedy nikt ich nie bije, a ktore wciaz w calej
        POlsce sa bite jak kraj dlugi i szeroki. Ale, oczywiscie, pod doniesieniami
        prasowymi o kolejnym pobitym na smierc dziecku znajdzie sie jedynie sluszny
        komentarz, ze to tania sensacyjka, albo - co moze bardziej prawdopodobne - ze
        to skutek PRL-u lub rzadow postkomunistow.
    • jjjnjankowski Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 14:18
      a ja myslalem ze pod rzadami naszej doskonalej prawie ze ustawy o ochronie zycia poczetego wiecej jest zejsc smiertelnych dzieci w wyniku przemocy wychowawczej rodzicow opiekunow i osob innych niz legalnych aborcji
      • ksiaze-ciemnogrodu Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 15:05
        aborcji jest niestety zdecydowanie więcej.. w ciągu ostanich 30 paru lat na
        świecie dokonano MILIARD aborcji..holocaust Żydów przy tym to male piwo
    • majaak Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 14:47
      Ja z przyjemnością nagrzmociłabym ścierką Leppera
      • ksiaze-ciemnogrodu Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 15:08
        Lepper w mlodości uprawial boks..mimo że jest już po 50tce tojeszce móglbyś się
        zdziwić gdyby ci lutnął..niedawno widziałem rywalizację strongmanów ..jeden
        znich mi szcególnie zaimponował ..facet 55 lat i rywalizował z młodszymi od
        siebie o ponad 30 lat ..z powodzeniem! (zajął miejsce w środku 10cioosobowej
        stawki)
        • rafvonthorn Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 15:26
          Zawsze się zastanawiałem, dla jakiego typu ludzi dobrą rozrywką może być
          program taki jak "strongmanI". I oto odpowiedź :/.
          • ksiaze-ciemnogrodu Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 15:28
            ja do siłaczy nie należę, wręcz przeciwnie ale to chyba nic złego że ktoś
            uprawia akurat taki sport..lepsze to niż te chuligańskie rozróby na osiedlach
            pod stadionami...no ale mamy wolność więc zabrania się zabraniac
            • rafvonthorn Re: Bij dzieci ścierką, będą wdzięczne 26.03.06, 16:40
              Coś nie rozumiemy, co? Chodziło mi o typ estetyki, który preferujesz, a Ty nie
              dość, że odnosisz to do swej fizyczności (wyjaśnij, jakim tropem do tego
              doszedłeś, to fascynujące), to jeszcze wyciągasz z tego wnioski dotyczące
              zupełnie innej kategorii logicznej...

Nie kompromituj swego toku myślenia w tak prostacki sposób, bo się czuje winny,
              że poświęcam swój czas by Tobie odpowiadać. Nie dlatego, że czuję się kimś
              lepszym, tylko dlatego, że pewne rodzaje myślenia nigdy się nie spotkają.
              Napisz coś logicznego, błagam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka