Dodaj do ulubionych

Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiektywi...

31.03.06, 17:33
Ja też liczę na obiektywny sąd, który obiektywnie zaordynuje "Wolskiemu"
dożywocie.
Obserwuj wątek
    • t324911 Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiektywi... 31.03.06, 17:34
      Oby sie nie przeliczyl
      • prawdziwek1 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:44
        Generał Jaruzelski to bohater Narodu Polskiego.
        • ohmygoodnes bez przesady z tym bohaterem... 31.03.06, 17:50
          ale Kaczor przegina.

Jak czytam Pół Wieku, to dostaje wypieków.
          • m635 [...] 31.03.06, 18:14
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • kiks8 [...] 31.03.06, 18:39
              • plaszcz Jaruzel już niegroźny - teraz kaczyzm zagraża 31.03.06, 22:45
                co po jaruzelu wam, starego dziada sadzić, pokazac mu koleny raz to on jest zły, i skazac go, tylko co to komu da ? i jaka to satysfakcja na dzis dzien, kiedyś to oczywiście, ze trzeba było ale dzisiaj na co to komu. On juz się sam skonczył. Wazne jest to co dzisiaj i jutro.
                "Przeszłości nie ma" - Albert Einstein
                • primaaprilllis Jaruzel Poprosił Rosję o A z y l !!!!!!!!!!!! 01.04.06, 18:04
                  no to mamy
                  to łajno
                  z głowy :))))))
        • dominik.olsztyn Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:52
          Niech Pan się trzyma Pani generale i wie, że są w kraju ludzie, którzy będa
          wdzięczni za podjęcie w ciężkich chwilach tak trudnej decyzji.
          • dominik.olsztyn Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:08
            Hmmmm.. Minęło 15 minut od poprzedniego posta i jeszcze nie zostałem wyzwany od
            ubeków i czerwonych aparatczyków. Co się dzieje ? Wszyscy śpicie ?
            • ramzes_br Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:31
              Po prostu masz racje, dlatego ta cisza!
              Polemika jest dobra dla generacji która nie przezyla Stanu Wojennego, ale ci
              którzy sa tego siadkami, wiedza ze wyjsc bylo niewiele. Mozna bylo udawac ze
              nic sie wokól Polski, nic sie nie dzieje, i czekac az zapukaja do drzwi? Mozna,
              tylko nie wiem o ile tysiecy grobów Polaków (i róznego rodzaju sasiadów, bo
              Polak nie przepusci!) bogatsze bylyby nasze cmentarze?
              Postapil "be", ale w sumie nas uchronil od Bóg wie jakiego kataklizmu (lepiej
              sobie nie wyobrazac!), wiec zamykac na to oczy i sobie pogwizdywac jest co
              najmniej nietaktem i ignorowaniem historii.
            • isa.stern Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:38
              a co sie ma dziać... masz prawo mieć własne zdanie na ten temat, to, ze ktoś
              się z Tobą nie zgadza nie znaczy, że musi posuwać się do epitetów...
              zresztą, trudno nie zgodzić się z Twoim pierwszym postem... wszyscy sobie zdają
              sprawę, że mimo iż Jaruzelski sam niejednokrotnie przepraszał za rózne decyzje
              i ich konsekwencje, to są osoby, które mimo tego, mają inne zdanie na ten
              temat, wynika z tego, że jesteś nią także Ty...;)
            • bmrog Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 01.04.06, 00:08
              Mnie sie po prostu nie chce odpowiadac na takie teksty, bo szkoda energii;
              zaraz znajda sie agresywni obroncy Jaruzela i beda sie przekrzykiwali; sam
              Jaruzel mi juz obojetnieje: nie chce mi sie nawet mowic, ze zabral mi najlepszy
              czas: przyjaciol, ktorzy wyjechali i zostali na emigracji i pierwsze lata
              studiow: dlaczego muslalam wtedy walczyc? Czy nie moglam zyc normalnie? Brzydzi
              mnie: i nasza martyrologia i ciagle roztrzasanie: czy to byla koniecznosc
              dziejowa czy w gre wchodzila polska racja stanu; chcialabym miec to wszystko w
              nosie; nawiasem mowiac, zenuje mnie wciaz to, ze Jaruzel gra bohatera: uratowal
              Polske; zawsze tym samym monotonnym i beznamietnym tonem: wyzsze racje,
              koniecznosc dziejowa itd itp. "bez odbioru"
              • absurdello Kurcze, nie przypominam sobie by był wtedy przymus 01.04.06, 00:57
                emigrowania, masa ludzi jednak została ... dziwne, że teraz jakoś wybywają z
                wolnego Kraju zamiast go odbudowywać, czyżby patriotyzm im zardzewiał ?
                • dominik.olsztyn Re: Kurcze, nie przypominam sobie by był wtedy pr 01.04.06, 02:19
                  > emigrowania, masa ludzi jednak została ... dziwne, że teraz jakoś wybywają z
                  > wolnego Kraju zamiast go odbudowywać, czyżby patriotyzm im zardzewiał ?

Nie bądź cyniczny. Gdybyś miał rodzinę, którą musisz się opiekować, za która
                  odpowiadasz i postawionoby Ci ultimatum: albo wyjeżdzasz, albo do paki a po
                  odsiadce wilczy bilet do wszystkich miejsc pracy, to co byś wybrał ? Czym innym
                  jest wprowadzenie stanu wojennego i uzasadnienie takiej decyzji (moim zdaniem
                  słusznej), czy innym jednak są ewentualne przestępstwa jakich się podczas stanu
                  wojennego dopuszczono.
                • koham.mihnika byli tacy, ktorzy zostali stanowczo poproszeni 01.04.06, 04:56
                  o wyjazd, albo persektywa roznych dolegliwosci dla delikwenta i/lub rodziny.
                  Na przyklad zakaz pracy w jednostkach uspolecznionych wszelkiej masci. A zyc
                  trzeba bylo.
                  Moze gdybs to odczul na wlasnej skorze, mialbys inne zdanie.
                  Syty glodnego nie zrozumie.
            • koham.mihnika Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 01.04.06, 04:53
              sezon na mendy jeszcze sie nie zaczal
        • golota20 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:55
          prawdziwek1 napisał:

> Generał Jaruzelski to bohater Narodu Polskiego.

a nawet Polskich oszolomow....

• seawolfie Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 22:21
          prawdziwek1 napisał:

> Generał Jaruzelski to bohater Narodu Polskiego.

Bohaterem Związku Radzieckiego- owszem. Order juz od nich dostał, może by tez
          zaczęli mu wypłacac emeryture, jeśli jeszcze tego nie robią?
        • koham.mihnika Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 01.04.06, 04:52
          narodu polskiego inaczej
      • tuch_med Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 20:39
        Jeśli WRON był organizacją przestępczą o charakterze wojskowym- to kim ja byłem-
        będąc żołnierzem służby zasadniczej? Zbrojnym ramieniem tej Mafii? Czy tez jej
        ofiarą bezprawnie uwięzioną w szeregach LWP, gdyż dwuletnia służba zasadnicza
        powinna była zakończyć się w październiku 81-go roku? Z ogromną ciekawością
        czekam na dalszy ciąg wydarzeń. Bo zależnie od widzi mi się IPN-u, będę albo
        przestępcą, którego czeka nieuchronna kara za jazdę radiolinią do Koszalina i
        dbanie tam o łączność dla przestępców z WRON-u, albo wytoczę proces obecnemu
        Rządowi jako prawnemu spadkobiercy PRL-u o odszkodowanie za 6-cio miesięczne
        OGRANICZENIE WOLNOŚCI, bo przecież przez te pół roku warta przy radiolinii to
        nie był pobyt w ARŁAMOWIE...!!! Nawet jako „INTERNOWANY”.
        • warkotek Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 20:47
          tuch_med napisał:

> Jeśli WRON był organizacją przestępczą o charakterze wojskowym- to kim ja byłem
          > -
          > będąc żołnierzem służby zasadniczej?

Chyba ta "służba" odcisnęła się na twoim pojmowaniu rzeczywistości. WRON nie był
          tożsamy z armią polską. To że twożyli ją czerwoni frustraci z lampasami nie
          znaczy że robili to w majestacie prawa.
          Podejżewam że nauczono was że WRON=LWP. Ale nie wierz im. Oni kłamali.

Jestem ciekaw czy wychodziłeś na ulice w jego imieniu?
    • kataryna.kataryna Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:36
      "Gen. Wojciech Jaruzelski, któremu Instytut Pamięci Narodowej postawił w piątek
      dwa zarzuty związane z wprowadzeniem w 1981 r. w Polsce stanu wojennego,
      odrzuca je i liczy, że "niezawisły sąd będzie potrafił ocenić bolesną prawdę"."

Jaruzelski ma szczęście bo nie będą go sądzić sądy tak "niezawisłe" jak te,
      które za jego czasów sadzały ludzi.

• saewolfie [...] 31.03.06, 17:46
        • seawolfie Kataryno, welcome back! 31.03.06, 22:19
          Z przyjemnościa zauważyłem, że Twój blog znowu działa.

A co do sprawy "Wolskiego", czyli Jaruzelskiego, to cieszę się, że jest szansa
          procesu, zanim wymrą rodziny jego ofiar. Nikt go nie wsadzi do więzienia, o to
          można być spokojnym. Ale wymiar moralny takiego procesu będzie ogromny. A krwi
          z rąk nic nie zmyje.
          • absurdello A kiedy wymrą rodziny ... 01.04.06, 01:00
            ofiar wolności i kapitalizmu ?

• ziuta38 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:10
        czy tylko aby te dzisiejsze sady beda czytac dokumentacje
        czy tylko podpisza ustalony wyrok?
        • winka53 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 21:44
          <Wlasnie ..dzis mowi on o sprawiedliwosci,,i niesawislosci sadow...a wtedy ....
          jak Milosevic...byl sadzony demokratycznie..a z jakiej racji???????????
          uwazam,ze kazdy powinien poniec odpowiednia kare...a Jaruzelski byl JEDYNYM
          komunista,ktory bezbolesnie przeszedl do ...codziennosci...
          tak nie moze byc...musi stanac ptrzed sadem...obojetnie jak bedzie kara....
          sam fakt ,ze byl oskarzonym....jestem ZA....
          • tubu5000 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 23:42
            Jak to uzasadniasz, ze ma on byc sadzany wg jego praw? Rozumiem ze to zwykla
            zemsta, czy cos wiecej chcesz przez to powiedziec?
      • iwona.m3 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:26
        Celna uwaga, za czasów rządów gen.Jaruzelskiego nie było szansy na spraWIEDLIWY
        PROCES, bo nie było niezawisłych sadów.Co będzie teraz, zobaczymy.
        • warkotek Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:28
          nie było?!?!!! A wasrman to niby kim był? Prawy i sprawiedliwy. To nie za adalberta?
          • isa.stern Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:43
            no właśnie... wtedy był Wassermann - teraz jest... ale mimo wszystko kaczystom
            nie udało sie jeszcze sprawić, aby obecne sądy wymierzały prawo wg ówczesnej
            sprawiedliwości..;)
          • eexmd2 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:47
            a kryze? no chyba uczciwie sadzil co?
      • blond_kasi Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 19:33
        z drugiej strony pamiętaj jednak, że wtedy tacy jak wasserman czy dorn nie mieli aż tyle do powiedzenia...
    • brokowisko A co z Kaczynskimi? 31.03.06, 17:42
      Za 4 lata rozliczymytych panow! Widzialem propozycje za referendum o odwolanie
      Prezydenta! Mysle , ze skoro wybralismy musimy cierpiec! Jeszcze tylko 3 lata !
      • niuta_s Re: A co z Kaczynskimi? 31.03.06, 17:52
        Rozliczycie ? Ta pętla rozliczania zatem się nigdy nie skończy. Przyjdziesz
        rozliczać kaczy układ, potem ktoś następny będzie Twoją ekipę i Twój układ
        rozliczać.

A autostrad dalej nie ma, za to jest 18% bezrobocia :-)
    • saewolfie [...] 31.03.06, 17:43
    • jacekottoman Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:46
      Czy slowo "niezawisly" nie jest czasami "rusycyzmem"? Prosze o rzeczowy komentarz i jesli tak jest to moze czas zaczac uzywac slowa "niezalezny"?
      • eexmd2 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:49
        a co z matrioszkami?

---
        a ja mialem swoja mala satysfakcje gdy maz stanu pokazal mezom stawu klase i
        honor
        • isa.stern Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:48
          :)))
      • hera9 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:54
        jacekottoman napisał:
        moze jest,ale "niezalezny",to chyba nie jest.

> Czy slowo "niezawisly" nie jest czasami "rusycyzmem"? Prosze o rzeczowy
        komenta
        > rz i jesli tak jest to moze czas zaczac uzywac slowa "niezalezny"?
      • papyr Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:24
        "Niezawisly" tez moze pochodzic z polnocy. Czeski i slowacki jezyk znaja slowo "nezavisly" (independent, not addicted to).
      • isa.stern Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:52
        jacekottoman, jest więcej podejrzanych słów... np. niemieckie farben dwa razy
        było adoptowane na nasz grunt...pierwszym razem, weszło jako barwa (bo w jęz.
        polskim nie było wtedy spółgłoski "f") i drugim razem - już jako farba...;)))
        • eexmd2 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:55
          jak to 'f' nie bylo?
          a takie slowa jak farfocle, falbanki, faworki, frytki, fujarka, to wszystko
          obczyzna, przeszczepiana na piastoski grunt przez wiadome sily ukladu??

--
          honor
          • isa.stern Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 19:02
            zadanie dla śledczych pis, skad się wzięło "f", to zapewne jakaś niecna
            dywersja...;) zapewne PO za tym stała...;D
          • jacekottoman Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 19:49
            Wiem doskonale, ze w naszym jezyku jest mnostwo zapozyczen z jezykow obcych. I
            wiem takze, ze nasze slowa przeszly do innych jezykow. Chodzi mi jedynie o
            jedno: jesli istnieje jakies lepsze nasze slowo to po co uzywac slow rosyjskich
            badz niemieckich i to w tak powaznym nazewnictwie. Dla nas Polakow
            slowo "niezalezny" jest bardzo zrozumiale a niezawisly kojarzy mi sie z
            rosyjskim czasownikiem "zawisit".
            Kawal skojarzeniowy:
            Na lekcji jezyka rosyjskiego uczniowie cwicza dialogi w temacie "hotel". Jasiu
            pyta Balbinki: "Skolko stoit otdelnyj nomer w sutki?" (Ile kosztuje pokoj
            jednoosobowy na dobe?). Balbinka odpowiada: "Eto zawisit ot nomera i ot sutok"!
            Pozdrawiam
          • absurdello Fszystko z niemieckiego :) 01.04.06, 01:07
            die Varvozlen,
            die Valbanken,
            die Vaworken,
            die Vrytken,
            das Vujarke ...

• hetmanwiechu Balcerowicz, Owsiak, Jaruzelski... 31.03.06, 17:47
      ... kto nastepny na celowniku zawistnych leppero-kaczorow?
      • hera9 Re: Balcerowicz, Owsiak, Jaruzelski... 31.03.06, 17:52
        hetmanwiechu napisał:

> ... kto nastepny na celowniku zawistnych leppero-kaczorow?
        niedlugo tak sie pogubią,ze same kaczory sie wezmą za łby.
      • rom48 moze byc kazdy z nas. Kaczyzm nie toleruje krytyki 31.03.06, 18:13

• eexmd2 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 17:49
      nie wszyscy biora udzial w nagonce Panie Prezydencie

--
      honor
    • o90 a kiedy zarzuty za strzelanie na wybrzezu ? 31.03.06, 17:49
      do robotnikow idacych do pracy ?

stan wojenny to pestka przy tym
      • dominik.olsztyn Re: a kiedy zarzuty za strzelanie na wybrzezu ? 31.03.06, 17:54
        A Kiedy zarzuty dla tej bandy za demolowanie miasta i podpalanie budynków w
        Gdańśku w 1970 ????
        • rom48 Strzelali do ludzi idacych do pracy. to byla slepa 31.03.06, 18:17
          zemsta komunistow z Jaruzelskim na niewinnych ludziah. Oni szli do pracy na wezwanie wladz i te wladze do nich strzelaly z wczesniej przygotowanych stanowisk ogniowych. Pamietam to jakl dzis.Ale teraz niech go osadzi Bog i historia
    • hera9 Mysle,ze gdyby nie stan wojenny,dzis urzedowym 31.03.06, 17:50
      jezykiem,bylby rosyjski.
      • rom48 to jest komunistyczna propaganda. stan wojenny 31.03.06, 18:06
        byl nielegalny naet w swietle prawa PRL ale przeciez nie oto idzie Kaczystom chodzi by odgryzc sie za to, ze naplul im w zaklamane geby. Jaruzelski powinien byl odpowiadac wiele lat temuu za zbrodnie w Gdansku w 1970 r. Skoro go do tej pory nikt nie oskarzyl to robienie tego w takim momencie pokazyje jak nisko upadli kaczysci.
        • prawdziwek1 Re: to jest komunistyczna propaganda. stan wojenn 31.03.06, 18:17
          rom48-a kiedy zorganizujesz sąd nad tymi którzy w 1970r burzyli Gdańsk niszcząc
          wszystrko co popadło-napewno nie bo do nich należysz .Brawo Generał Jaruzelski
          bohater Narodu Polskiego.
          • rom48 Jestes bardzo mily.Ale czy odpowiedziales na temat 31.03.06, 18:32
            Ja napisalem, ze strzelano do ludzi wezwanyc do pracy. A jezeli o to chodzi to bylem tylko swiadkiem i wcale nie pochwalalem podpalen. I jescze jedno uwazam, ze podpalaczmi byli prowokatorzy z UB by moc reszcie kraju pokazac czym grozi podnoszenie reki na wladze i pokazali. O tej zbrodni mowie i nie ganie Jaruzelskiego za stan wojenny. Chcialbym by byla prawda i tylko prawda a to moga osiagnac historycy za wiele lat.
          • seawolfie Re: to jest komunistyczna propaganda. stan wojenn 31.03.06, 22:30
            "sąd nad tymi którzy w 1970r burzyli Gdańsk"

Hi,hi! A co konkretnie zburzyli? Starówkę, czy Wrzeszcz? Coś kojarzę, takie
            kuriozalne bzdury pisał tylko niejaki Tomson, forumowy głupek, zapomniany odpad
            po Armii Radzieckiej. Tomson, to ty?

A Jaruzelski/Wolski bohaterem jest, ale Związku Radzieckiego.
    • chris12 Kto nie pamięta ekstremistów "Solidarności" a ... 31.03.06, 17:55
      przeżył te czasy jest zwyczajnie nieuczciwy. Nie wiem czy stan wojenny był
      konieczny ale ja obawiałem się tak samo komuchów jak i nawiedzonych
      działaczy "Solidarności", którzy chcieli starcia z władzą.
    • przyladek.dobrej.nadziei Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 17:56
      To wyrok moze byc tylko jeden.

www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/proklamacja.html
      Kat narodu polskiego wprowadzil stan wojenny, zeby ratowac wlasna dupe i dupy
      towarzyszy.
      • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:14

> Kat narodu polskiego wprowadzil stan wojenny, zeby ratowac wlasna dupe i dupy
        > towarzyszy.
        >

"Zwracam się do Was nauczyciele, twórcy nauki i kultury, inżynierowie, lekarze, publicyści: niech na tym groźnym zakręcie naszej historii zwycięży rozum przeciw rozognionym emocjom, intelektualna wykładnia patriotyzmu przeciw zwodniczym mitom. "

• przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:15
          eora napisała:

>
          > > Kat narodu polskiego wprowadzil stan wojenny, zeby ratowac wlasna dupe i
          > dupy
          > > towarzyszy.

> "Zwracam się do Was nauczyciele, twórcy nauki i kultury, inżynierowie,
          lekarze,
          > publicyści: niech na tym groźnym zakręcie naszej historii zwycięży rozum
          przec
          > iw rozognionym emocjom, intelektualna wykładnia patriotyzmu przeciw
          zwodniczym
          > mitom. "

Niestety wbrew wlasnym slowom dyktator Jaruzel wyporwadzil wojsko na ulice i
          wprowadzil prawo piesci.
          • prawdziwek1 Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:22
            przylądek dobrej nadziei- nic tylko na Ciebie potrzebny jest nie Generał
            Jaruzelski a Piłsudzki który by zrobił z Tobą porządek.
            • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:33
              prawdziwek1 napisał:

> przylądek dobrej nadziei- nic tylko na Ciebie potrzebny jest nie Generał
              > Jaruzelski a Piłsudzki który by zrobił z Tobą porządek.

Pilsudzki mial szczescie, ze urodzil sie wczesniej. Za Jaruzela moglby nie
              przezyc.
              • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:37

> Pilsudzki mial szczescie, ze urodzil sie wczesniej. Za Jaruzela moglby nie
                > przezyc.
                >

kroczac sciezka twojej zakichanej logiki mozna powiedziec, ze wlasciwie Pilsudski mial ogromne szczescie, ze nie urodzil sie za czasow rzadow kaczynskich, bo by go oszolomy zdeptali jak robaka przy pomocy takich ludzi jak kurski
                • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:42
                  eora napisała:

>
                  > > Pilsudzki mial szczescie, ze urodzil sie wczesniej. Za Jaruzela moglby ni
                  > e
                  > > przezyc.

> kroczac sciezka twojej zakichanej logiki mozna powiedziec, ze wlasciwie
                  Pilsuds
                  > ki mial ogromne szczescie, ze nie urodzil sie za czasow rzadow kaczynskich,
                  bo
                  > by go oszolomy zdeptali jak robaka przy pomocy takich ludzi jak kurski

Dzis nikt nie strzela do bezbronnych robotnikow ostra amunicja. Stan wojenny
                  tez nam sie nie szykuje, a i ruskich wojsk nie ma. Inne czasy.
                  • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:48

> Dzis nikt nie strzela do bezbronnych robotnikow ostra amunicja. Stan wojenny
                    > tez nam sie nie szykuje, a i ruskich wojsk nie ma. Inne czasy.

masz racje, kiedys Polska nie byla suwerenna ani wolna, nie byla demokratyczna, ale poddana ostrym wplywom i dyktaturze z Moskwy.

za to teraz jest demokracja, wolnosc, rzadzimy sie sami teraz ludzi traktuje sie haslami "pedaly do gazu", Lepper chce byc wiceministrem, dlugo by wymieniac... czas pokaze jak to warcholstwo sie skonczy.
                    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 19:01
                      eora napisała:

>
                      > > Dzis nikt nie strzela do bezbronnych robotnikow ostra amunicja. Stan woje
                      > nny
                      > > tez nam sie nie szykuje, a i ruskich wojsk nie ma. Inne czasy.

> masz racje, kiedys Polska nie byla suwerenna ani wolna, nie byla
                      demokratyczna,
                      > ale poddana ostrym wplywom i dyktaturze z Moskwy.

Bez takich ludzi, jak Jaruzelski Moskwie by sie nie udalo.

> za to teraz jest demokracja, wolnosc, rzadzimy sie sami teraz ludzi traktuje
                      si
                      > e haslami "pedaly do gazu", Lepper chce byc wiceministrem, dlugo by
                      wymieniac..
                      > . czas pokaze jak to warcholstwo sie skonczy.

Sami takich burakow wybralismy.
                      • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 19:08

> Bez takich ludzi, jak Jaruzelski Moskwie by sie nie udalo.
                        >

ja jestem ciekawa, czy widzisz jakakolwiek alternatywe dla Polski w czasach dyktatu Moskwy, ze niby Jaruzelski czy ktokolwiek inny mialby stworzyc panstwo demokratyczne po wschodniej stronie zelaznej kurtyny? i niby jakby to sie mialo skonczyc, bez rozlewu krwi, pokojowo? tak pytam z ciekawosci, bo latwo jest kogos krytykowac jak sie nie bylo w jego skorze w danej sytuacji historycznej...

> Sami takich burakow wybralismy.
                        >

fakt, tyle ze te "buraki" przede wszystkim nie znaja podstawowych zasad demokracji, bo im sie wydaje ze jak juz dorwali sie do wladzy to beda dyktowac i uczyc spoleczenstwa moralnosci. co mnie jednak najbardziej denerwuje, to ze obecna wladza wyjatkowo poglebia podzialy i animozje, ktore i tak juz sa niezdrowe od lat... no i ten pomysl z kontrpropaganda jako fundamentem IVRP... no mi osobiscie rece opadaja..
                        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 19:16
                          eora napisała:

>
                          > > Bez takich ludzi, jak Jaruzelski Moskwie by sie nie udalo.
                          > >
                          >
                          > ja jestem ciekawa, czy widzisz jakakolwiek alternatywe dla Polski w czasach
                          dyk
                          > tatu Moskwy

Gdyby wyszyscy mysleli tak, jak ty, to do dzis gnilibysmy w Ukladzie
                          Warszawskim, a o swoich studiach ekologicznych moglabys pomarzyc.

>, ze niby Jaruzelski czy ktokolwiek inny mialby stworzyc panstwo dem
                          > okratyczne po wschodniej stronie zelaznej kurtyny?

Jaruzel to czlowiek sowiecki. Taki plan przerastal jego mozliwosci percepcji.

> i niby jakby to sie mialo sk
                          > onczyc, bez rozlewu krwi, pokojowo?

Niestety dyktatorzy rzadko oddaja wladze bez przelewu krwi. Jaruzel z
                          towarzyszami doprowadzili Polske do bankructwa ( nie splacali zadluzenia ) i
                          oddali wladze, gdyz nie mieli innego wyjscia.
                          • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 19:29

> Gdyby wyszyscy mysleli tak, jak ty, to do dzis gnilibysmy w Ukladzie
                            > Warszawskim, a o swoich studiach ekologicznych moglabys pomarzyc.

tzn jak? bo mam czelnosc myslec INACZEJ niz ty? ze nie wolno mi pytac, bo zadaje niewygodne pytania? oswiec mnie wiec swoja madroscia, naucz mnie myslec po swojemu. ja grzecznie pytam, jak to sobie wyobrazasz, stworzenie wolnej demokratycznej Polski w obozie sowieckim przed Gorbaczowem? jesli nie znasz odpowiedzi, to nie udawaj greka zarzucajac mi bledne myslenie, bo sie miotasz tak samo jak nasz kaczy prezydent i jego swita tlumaczac jak to nie wiedzial co podpisuje, twoja wypowiedz jest rownie denna i wymijajaca jak ich tlumaczenia.

> Niestety dyktatorzy rzadko oddaja wladze bez przelewu krwi. Jaruzel z
                            > towarzyszami doprowadzili Polske do bankructwa ( nie splacali zadluzenia ) i
                            > oddali wladze, gdyz nie mieli innego wyjscia.
                            >

tak to jest jak sie uczy i rozumie historie fragmentarycznie. twoje wypowiedzi brzmia tak, jakbys wzial podrecznik historii i z przykladowo 60 rozdzialow przeczytal tylko rozdzial 16. ale wyciagajac strzepki latwiej manipuluje sie faktami, szczegolnie w czarno-bialym rozumieniu rzeczywistosci (z historia wlacznie). gorzej, ze potem te wyciete strzepki okraszone wlasnymi animozjami glosi sie na forach publicznych.
                            • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 19:37
                              eora napisała:

> > Gdyby wyszyscy mysleli tak, jak ty, to do dzis gnilibysmy w Ukladzie
                              > > Warszawskim, a o swoich studiach ekologicznych moglabys pomarzyc.

> tzn jak?

Byli ludzie, ktorzy mysleli o wolnej Polsce, nad ktora CCCP nie trzymanloby
                              swojej lapy. I udalo im sie. Towarzyszom sie to w glowach nie miescilo, bo
                              mieli ciasne lby.

> bo mam czelnosc myslec INACZEJ niz ty? ze nie wolno mi pytac, bo zadaj
                              > e niewygodne pytania?

Niewygodne? Nie przeceniaj sie.

> oswiec mnie wiec swoja madroscia, naucz mnie myslec po sw
                              > ojemu. ja grzecznie pytam, jak to sobie wyobrazasz, stworzenie wolnej
                              demokraty
                              > cznej Polski w obozie sowieckim przed Gorbaczowem?

Tak samo jak po. Gdyby nie zrywy robotnikow na Wegrzech, w Czechach i Polsce,
                              gdyby nie polski papiez, to do Gorbaczowa tez by nie bylo. Do kacapskich lbow
                              nie dotaraby mysl o mozliwosci przemian.

> jesli nie znasz odpowiedzi,
                              > to nie udawaj greka zarzucajac mi bledne myslenie

Odpowiedz zamiescilem powyzej.
                  • eexmd2 Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:48
                    no pilsudskiemu tez pare ofiar mozna przypisac...

--
                    honor
                • antygo Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 21:36
                  Sąd nie bedzie nic musial czytac poza wczesniej przygotowanym wyrokiem na
                  Jaruzelskiego.To będzie zemsta Kaczorow na Jaruzelskim za to,że pomyłkowo
                  przyznali Mu Krzyz Sybirakow a potem nie umieli się z tego
                  wyplątać.Gen.Jaruzelski ,oddając odznaczenia pokazał klasę,jakiej Kaczory nigdy
                  nie osiągną:oni są mali,nie tylko wzrostem ale i mentalnie i moralnie.
                  • eexmd2 Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 21:46

honor
              • behemot87 Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:42
                przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> prawdziwek1 napisał:
                >
                > > przylądek dobrej nadziei- nic tylko na Ciebie potrzebny jest nie Generał
                > > Jaruzelski a Piłsudzki który by zrobił z Tobą porządek.
                >
                > Pilsudzki mial szczescie, ze urodzil sie wczesniej. Za Jaruzela moglby nie
                > przezyc.
                >
                PiłsuDSki moi mali inteligenci.
          • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:23
            >
            > Niestety wbrew wlasnym slowom dyktator Jaruzel wyporwadzil wojsko na ulice i
            > wprowadzil prawo piesci.
            >

a Solidarnosc co wprowadzila? prawo Gandhiego? juz niejednokrotnie mielismy przyklady jak ludzie z samej Solidarnosci potrafia sami sie niszczyc wylewajac na siebie jady nienawisci. ja dziekuje za taki motloch, jeszcze troche i zaczna sie kamieniami obrzucac w parlamencie.

mnie interesuje przyszlosc Polski, a nie ciagly belkot i tworzenie kontrpropagandy o przeszlosci!

"Zwracam się do młodych Polek i Polaków, okażcie obywatelską dojrzałość i głęboki namysł nad własną przyszłością, nad przyszłością ojczyzny."
            • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:35
              eora napisała:

> >
              > > Niestety wbrew wlasnym slowom dyktator Jaruzel wyporwadzil wojsko na ulic
              > e i
              > > wprowadzil prawo piesci.
              > >
              >
              > a Solidarnosc co wprowadzila? prawo Gandhiego? juz niejednokrotnie mielismy
              prz
              > yklady jak ludzie z samej Solidarnosci potrafia sami sie niszczyc wylewajac
              na
              > siebie jady nienawisci. ja dziekuje za taki motloch, jeszcze troche i zaczna
              si
              > e kamieniami obrzucac w parlamencie.
              >
              > mnie interesuje przyszlosc Polski, a nie ciagly belkot i tworzenie
              kontrpropaga
              > ndy o przeszlosci!

Mnie interesowala przyszlosc Polski juz 25 lat temu. Niestety dyktator
              Jaruzelski nie dal Polsce szansy.

> "Zwracam się do młodych Polek i Polaków, okażcie obywatelską dojrzałość i
              głębo
              > ki namysł nad własną przyszłością, nad przyszłością ojczyzny."

Posluchalem dyktatora. Wyjechalem.
              • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:42
                > Posluchalem dyktatora. Wyjechalem.
                >

no patrz ja tez wyjechalam, tyle ze ucieklam od burdelu jaki nam zgotowaly rzady demokratycznej prawico-prawico-lewico-prawico-kaczycy... ale ze studiuje ekologie, to chyba nie mam co wracac do Polski, bo w koncu wedlug obecnego ministerstwa edukacji, ekologia moze miec zly wplyw wychowawczy na mlodziez... ja ogolnie dziekuje za takie panstwo. ty jestes przeciwko dyktaturze Jaruzela, a ja przeciw wzrastajacej dyktarzue Kaczek i PISanek, na jedno wychodzi.
                • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:46
                  eora napisała:

> > Posluchalem dyktatora. Wyjechalem.
                  > >
                  >
                  > no patrz ja tez wyjechalam, tyle ze ucieklam od burdelu jaki nam zgotowaly
                  rzad
                  > y demokratycznej prawico-prawico-lewico-prawico-kaczycy... ale ze studiuje
                  ekol
                  > ogie
                  >, to chyba nie mam co wracac do Polski, bo w koncu wedlug obecnego minister
                  > stwa edukacji, ekologia moze miec zly wplyw wychowawczy na mlodziez... ja
                  ogoln
                  > ie dziekuje za takie panstwo. ty jestes przeciwko dyktaturze Jaruzela, a ja
                  prz
                  > eciw wzrastajacej dyktarzue Kaczek i PISanek, na jedno wychodzi.

Wypraszam sobie. Nie jestem kaczysta.

P.S.
                  Jak mozna studiowac ekologie? Z gory spisalas sie na bezrobocie.
                  • eora Re: Jak sad przeczyta te bzdury 31.03.06, 18:49
                    > Jak mozna studiowac ekologie? Z gory spisalas sie na bezrobocie.
                    >

nie w kraju, w ktorym studiuje. tutaj ekologia to jedna z glownych i ciagle rozwijajacych sie dziedzin exportowych :)
    • freelancer_1 Niech sam się obiektywnie przyjrzy sobie! 31.03.06, 17:59
      Oraz tym wszystkim krzywdom, jakich naród doznał pod jego "rządami". Niech policzy ilu ludzi zginęłó
      przez stan wojenny: tych zastrzelonych przez Z~OMO, tych zakatowanych przez milicję i bezpiekę,
      wreszcie tych, co nie mogli się dodzwonić po pomoc.
      Niech przeliczy, jakie straty spowodowały decyzje jego wojskowych zarządców i zastanowi się co dało,
      po co było na 10 kolejnych lat zamrażać ruch wolnościowy w Polsce.
      Niech sobie nie wyciera ust sloganem o rzekomej "obronie Polski przed inwazją sowiecką" i "mniejszym
      źle".
      • prawdziwek1 Re: Niech sam się obiektywnie przyjrzy sobie! 31.03.06, 18:13
        freelancer-1 ,może byś wyliczył ilu Polaków po 1989r po zmianach wywalczonych
        przez Solidarność odebrało sobie życie z beznadzieji jaka zapanowała,iiu jest
        na granicy egzystencji,ilu jest bezdomnych,ilu bezrobotnych,ile majątku Polski
        rozkradli złodzieje Twego pokroju-czmu tego nie wyliczasz-ja wiem należysz do
        grupy złodzieji którzy rozkradli Polskę-pod sąd z Tobą [nizawisły w wydaniu
        Kaczorów]
      • blond_kasi :) 31.03.06, 18:18
        świetnie to ująłeś free! dodam może tylko, że zomowcy nie tylko strzelali, ale i przegryzali gardła niewinnym przechodniom. a już osobliwie upodobali sobie katolickie niemowlęta...
      • kroczak Re: Niech sam się obiektywnie przyjrzy sobie! 31.03.06, 19:55
        Kim byli zomowcy,byli waszymi bracmi kuzynami ojcami,dzieciaki jeżeli
        nieznacie tamtych czasów to niezabierajcie głosu bo to jest mdłe i głupie.
    • laaazy_boy Gdyby chodziło o prawdziwe rozliczenie... 31.03.06, 18:01
      ... tymczasem chodzi o igrzyska. Kaczor umoczył kuper z orderem, więc teraz musi
      zacierać wrażenie. Dlatego też urządzają sobie "tydzień skupienia", dlatego mamy
      sprawę oskarżenia Jaruzela w 2 dni po aferce z orderem.

Niesmaczne to wszystko.
      • eora Re: Gdyby chodziło o prawdziwe rozliczenie... 31.03.06, 18:11
        laaazy_boy napisał:

> ... tymczasem chodzi o igrzyska. Kaczor umoczył kuper z orderem, więc teraz mus
        > i
        > zacierać wrażenie. Dlatego też urządzają sobie "tydzień skupienia", dlatego mam
        > y
        > sprawę oskarżenia Jaruzela w 2 dni po aferce z orderem.
        >

a narod sie dzieli coraz glebiej, bo przeciez o to wladzy chodzi. bo najlatwiej jest sklocic spoleczenstwo, poglebiac animozje, a jednoczesnie uczyc je "prawdziwej" moralnosci.
    • pjaxz Jaruzelski mężem stanu i bohaterem! 31.03.06, 18:02
      Jak można tak męczyć tego schorowanego już człowieka? Przecież on stanął przed
      jednym z najważniejszych momentów w historii - jakby nie wybrał mogło skończyć
      się tragedią. A co słyszymy w zarzucie? "...udział w zbrojnej grupie
      przestępczej.." bezsensu...Stan wojenny był zły ale nie oszukujmy się bez
      mogłoby nie byc III RP bo ZSRR rozprawiłby się "trochę" brutalniej z opozycją.
      IPN - OPANUJCIE SIĘ!!!!!!!!!!!
      • util Tytuł posta dla mnie kontrowersyjny... 31.03.06, 23:46
        ...ale z treścią się zgadzam po stokroć!!!

Reszty wątku nie czytam, dzięki kolego/-żanko
        za oszczedzenie czasu, pozdrawiam.
    • benito_via O prawdziwych powodach sie dzis nie mowi 31.03.06, 18:05
      Ten kraj jest chory a to co sie dzieje jest zwykla baza egzystencji dzisiejszej
      wladzy.Przezylem swoje lata w PRL i nigdy nie bylem partyjny.Pamietam dokladnie
      tamte czasy, lata 60-te i 70-te.Takiego bagna jak dzis wtedy nie bylo.Pamietam
      tez czas stanu wojennego i przemowienie Genrala Jaruzelskiego.Mlodym,ktorych
      wtedy nie bylo na swiecie proponuje posluchac w oryginale ogloszenie stanu
      wojennego to dowiedza sie wiecej prawdy.
      O prawdziwych powodach sie dzis nie mowi.Nikt nie wspomni,ze Solidarnosc
      niszczyla kraj.Tak-solidarnosc to organizacja kryminalna,ktory przyczynila sie
      do zniszczenia kraju w latach 80-tych.Swoimi strajkami i zlodziejstwem
      doprowadzila do zniszczenia produkcji przemyslowej i zakladow.Nie bylo tygodnia
      zeby nie bylo strajku generalnego w calym kraju.To zachowanie uderzylo w
      narod.Potem na polkach pojawil sie ocet bo Solidarnosc przez swoje strajki
      doprowadzila do zniszczenia produkcji.Pamietam tez jak do Solidarnosci
      zapisywala sie szumowina i najgorszy element,ktory mial dwie lewe rece do
      pracy.Czeste byly przypadki w rodzinach gdzie mąz nalezal do partii a zona do
      solidarnosci i czekali gdzie beda wieksze korzysci.Jedno wielkie cwaniastwo
      polskie inspirowane za amerykanskie dolary z ktorych zarzad solidarnosci nie
      rozliczyl sie do dzis.Pewnie leza na tajnych kontach w Szwajcarii.Zupelnie
      kryminogenne jest pozniejsze dzialanie elementow solidarnosciowych w ramach
      partii politycznych takich jak AWS od ktorych zaczelo sie narodowe okradanie
      kraju i wyprzedaz majatku narodowego w rece zagranicznego kapitalu.Wyprzedaz za
      lapowki i w zlodziejskim stylu.
      Zygac sie chce na widok tego co sie z tej Polski zrobilo.Krzykacze pisza ze
      teraz jest wolnosc.To taka wolnosc jak murzyn z Gabonu-wolny ale biedny.Nie ma
      co zjesc, co ubrac i za co wyjechac.Dziekuje za taka wolnosc.
      Kraj zadluzony w ostatnich latach do 140 mld$, najwieksze bezrobocie i
      kryminalnosc w Europie a kraj przeistacza sie w panstwo wyznaniowe na wzor
      republik islamskich.To wszystko zawdzieczamy Solidanosci.Ta organizacja powinna
      byc wpisana na czarna liste i kazde dziecko powinno wiedziec ze przez ta
      organizacje dzisiejsza Polska jest ponownie w obcych rekach i jeszcze bardziej
      zniewolona ekonomicznie i finansowo niz PRL.
      • hetmanwiechu Re: O prawdziwych powodach sie dzis nie mowi 31.03.06, 18:08
        Amen
      • werbus Re: O prawdziwych powodach sie dzis nie mowi 31.03.06, 18:12
        Wypierdki ,odchody po solidarności to właśnie takie kreatury w rodzaju naszch
        KURDUPLI.
        Kurdupli ,które dla osiągnięcia samozadowolenia gotowe sa zrobić z Polski
        posmiewisko Europy.
        Tacy przywódcy jaki naród.
      • prawdziwek1 Re: O prawdziwych powodach sie dzis nie mowi 31.03.06, 18:32
        benito-via-te smark...e,oszołomy potomkowie szum...n Twojej [naszej] faktycznej
        prawdy opartej na faktach nie zrozumieją-szkoda słów.Pożyjemy zobaczymu kto
        miał rację.
      • golota20 Re: O prawdziwych powodach sie dzis nie mowi 02.04.06, 03:50
        > Zygac sie chce na widok tego co sie z tej Polski zrobilo.Krzykacze pisza ze
        > teraz jest wolnosc.To taka wolnosc jak murzyn z Gabonu-wolny ale biedny.Nie m

Ale dolozyles do pieca.....

Jestes uczniem Urbana ...

Ale prawie ze wszystkim sie zgadzam co napisales...

Ja mam jeszcze lepsze wiesci dla ciebie..
        no i dla Polakow tez rewelacyjne...

Otuz najblizszych latach dzisiejsza Polska zostanie podzielona w zdluz 19
        poludnika.... to jest od M. Wisla do Gdanska.....

Mysle ze obecny bajzel dedzie trwac do roku 2012...
    • kiauczau Generał narodowej hanby wreszcie przed sądem 31.03.06, 18:05
      Bo na tym śmietniku historii to już chyba jest?
      • rom48 narodowa hanba to Lechu, ktory glosi calemu swiatu 31.03.06, 18:11
        ze jest nieswiadomym tego co robi. To znaczy, ze nie odpowiada za swoje czyny. A kto w swietle prawa nie moze odpowiadac za swoje czyny ???
      • sasanka2411 Re: Generał narodowej hanby wreszcie przed sądem 31.03.06, 18:12
        Nie broncie Jaruzelskiego
        Kazdy powinie odpowiadac za swoje grzechy
        Ile dzieci nie ma ojcow dzieki w tamtych czsach niby niezawislym sadom
        • eexmd2 Re: Generał narodowej hanby wreszcie przed sądem 31.03.06, 18:18
          no ile?
          ja wiem ze to sa zawsze prywatne tragedie
          ale w skali kraju wiecej ginie na drogach w dobre zaduszki
          a ile moglo zginac gdyby stanu wojennego nie bylo?
          fajnie by bylo wtedy, bo tyle fajnych nowych pomnikow by bylo
          o ile ruscy by tu jeszcze nie balowali

--
          honor
          • kiauczau Re: Generał narodowej hanby wreszcie przed sądem 31.03.06, 18:24
            >a ja mialem swoja mala satysfakcje gdy maz stanu pokazal mezom stawu klase i
            >honor

Watpliwa to satysfakcja. Maz stanu, klasa i honor to do smietniska historii
            jakos nie bardzo pasuje. A w kwestii honoru, ciekawe co by na to kodeks
            Boziewicza?
        • blond_kasi aleś się nadęła! 31.03.06, 18:29
          coś Ty, sasanka? to nie wiesz, że stan wojenny był przyczyną wyżu demograficznego? to dopiero po '90 r. ludzie zaczęli masowo uciekac z Polski za chlebem... zajrzyj do rocznika GUS, :).
          • kiauczau Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 18:38
            blond_kasi napisał:

> coś Ty, sasanka? to nie wiesz, że stan wojenny był przyczyną wyżu
            demograficzne
            > go? to dopiero po '90 r. ludzie zaczęli masowo uciekac z Polski za chlebem...
            z
            > ajrzyj do rocznika GUS, :).

Po 1990 ludzie zaczeli ale wracac (choc nie masowo, przyznaje)- z tego miliona
            Polakow ktorzy masowo opuszczali komunistyczny raj w latach 1980 - 89.
            Prosze wiec laskawie nie wciskac nam kitu.
            • eexmd2 Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 18:46
              ej no cza sie zdecydowac: albo byl surowy rezim i nikt nie mogl wyjechac
              albo masowo wyjezdzali

---
              honor
              • kiauczau Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 18:59
                eexmd2 napisał:

> ej no cza sie zdecydowac: albo byl surowy rezim i nikt nie mogl wyjechac
                > albo masowo wyjezdzali
                >
                Sliczne jest to 'cza sie', zwlaszcza ze sie doskonale z czyms rymuje.
                A rezim nie byl surowy, skadze - poza tym tym ze wiezil, torturowal i zabijal,
                nawet paszporty dawal. Tylko ze w jedna strone, jak to doswiadczylo wielu.
                • eexmd2 Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 19:01
                  'cza' bylo w zartach, nie robiem bledow

a rezim kiedy byl straszny to byl
                  ale nie w 80-tych

btw z czym sie rymuje 'cza sie'?
                  • kiauczau Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 19:36
                    > 'cza' bylo w zartach, nie robiem bledow
                    >
                    > a rezim kiedy byl straszny to byl
                    > ale nie w 80-tych
                    >
                    > btw z czym sie rymuje 'cza sie'?

Alez prosze bardzo:
                    Trza sie uczyc gluptasie,
                    nawet i poniewczasie.

(Bo jak mowia, na nauke - takze historii ojczystej - nigdy nie jest za pozno.)

• eexmd2 Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 19:39
                      nie znalem wierszyka
                      bardzo ladny
                      powiem wnusiom

> (Bo jak mowia, na nauke - takze historii ojczystej - nigdy nie jest za pozno.)
                      czego i ja zycze i chyba zakonczymy tym optymistycznym akcentem

--
                      przyszla kaczka do kaczki
                      bo kot mu dostal sraczki
                      lecz nagle zauwaza,
                      lechowi trzeba lekarza!
                      wzywa wiec wassermanna:
                      zbrodnia to nieslychana,
                      prezydenta ktos truje!
                      juz pokoj przeszukuje,
                      zaglada lechowi w dziubek,
                      przebadal masci z tubek,
                      i w naglym geniuszu ataku
                      odkrywa prawde taka:
                      (jeszcze lypnal na kubek,
                      juz wie) tu wszedzie czai sie UBEK!!
                      och, zdrada bracie i biada
                      to wszystko wina UKLADA!

tak samo ta kwestia sraczki,
                      chodz leszek popatrzym na znaczki
                      • kiauczau No to jeszczcze bajeczka o czasie 31.03.06, 20:32
                        A tera trza sie wam napic, dziadku/babko!

(Pozostaje z szacunkiem dla siwego wlosa - z mniejszym respektem dla
                        'tfu-rczosci' - ani to madre, ani smieszne.)

eexmd2 napisał:

> nie znalem wierszyka
                        > bardzo ladny
                        > powiem wnusiom
                        >
                        > > (Bo jak mowia, na nauke - takze historii ojczystej - nigdy nie jest za po
                        > zno.)
                        > czego i ja zycze i chyba zakonczymy tym optymistycznym akcentem
                        >
                        > --
                        > przyszla kaczka do kaczki
                        > bo kot mu dostal sraczki
                        > lecz nagle zauwaza,
                        > lechowi trzeba lekarza!
                        > wzywa wiec wassermanna:
                        > zbrodnia to nieslychana,
                        • eexmd2 Re: No to jeszczcze bajeczka o czasie 31.03.06, 20:35
                          no coz, masz prawo nie doceniac mej tworczosci
                          van gogha czy norwida tez docenili po smierci

ale sama powiedz, ten ubek w kubku i w dziubku to nie taki zly pomysl nie?
                          • kiauczau Re: No to jeszczcze bajeczka o czasie 31.03.06, 20:43

eexmd2 napisał:

> no coz, masz prawo nie doceniac mej tworczosci
                            > van gogha czy norwida tez docenili po smierci
                            >
                            > ale sama powiedz, ten ubek w kubku i w dziubku to nie taki zly pomysl nie?

Faktycznie, kubek w kubek wypisz wymaluj - Norwid. A rebours.
                            Oj ta nieradosc.
                            • eexmd2 Re: No to jeszczcze bajeczka o czasie 31.03.06, 20:58
                              chyba ubek w kubek
                              ale ogolnie radosc, radosc
                              zreszta norwid jest beznadziejny
                              a uklad jest wszedzie
                              • kiauczau A mialo byc tak pieknie... 31.03.06, 21:39
                                Spiewalo sie kiedys: A na drzewach zamiast lisci, beda wisiec komusci...
                                A skonczylo sie, jak to zwykle w kraju przemienionych kolodziejow, na dobrych
                                checiach..
                                • eexmd2 Re: A mialo byc tak pieknie... 31.03.06, 21:46
                                  ale by bylo pieknie...
                                  moznaby pohustac takeigo za nogi
                                  gorzej jakby sie chcieli bronic i jeszcze mieli wojsko w reku
                                  ale coz, ile pieknych pomnikow, elegii bysmy mieli
                                  ilu okulickich i obrazow epigonow malczewskiego...

a tak z ciekawosci, kryze, wassermann i jasinski by tez sie hustali?
                                  a papciowie dorn, giertych i ziobro?
                                  • kiauczau Re: A mialo byc tak pieknie... 31.03.06, 21:52
                                    eexmd2 napisał:

> ale by bylo pieknie...
                                    > moznaby pohustac takeigo za nogi
                                    > gorzej jakby sie chcieli bronic i jeszcze mieli wojsko w reku
                                    > ale coz, ile pieknych pomnikow, elegii bysmy mieli
                                    > ilu okulickich i obrazow epigonow malczewskiego...
                                    >
                                    > a tak z ciekawosci, kryze, wassermann i jasinski by tez sie hustali?
                                    > a papciowie dorn, giertych i ziobro?

Nie wiem co by bylo gdyby. Ja wiem co bylo przed i po 13 grudnia.
                                    Sapienti satis.
            • blond_kasi Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 19:51
              Sasanka napisała: "Po 1990 ludzie zaczeli ale wracac (choc nie masowo, przyznaje)- z tego miliona
              Polakow ktorzy masowo opuszczali komunistyczny raj w latach 1980 - 89.
              Prosze wiec laskawie nie wciskac nam kitu."
              Cytuję Rocznik Stat. GUS, 2004, s. 191. SALDO (nadwyżka emigracji nad imigracją) migracji zagranicznych na pobyt stały wynosiło w latach 1990-2001 152 tys. osób. W następnych latach było podobnie... Nic nie mów. Wiem, Główny Urząd Statystyczny to też Układ, :).
              • kiauczau Re: aleś się nadęła! 31.03.06, 20:17
                > Cytuję Rocznik Stat. GUS, 2004, s. 191. SALDO (nadwyżka emigracji nad
                imigracją
                > ) migracji zagranicznych na pobyt stały wynosiło w latach 1990-2001 152 tys.
                os
                > ób. W następnych latach było podobnie... Nic nie mów. Wiem, Główny Urząd
                Statys
                > tyczny to też Układ, :).

Slicznie, jak w niezapomnianym radiu erewan. To moze teraz laskawie odpowiednie
                cyferki dla dekady 1980 - 89, ha?
                Nie zdziwie sie jesli uslysze, ze Polacy masowo imigrowali do jaruzela. I do
                urbana tez.
        • 2kotunia1 Re: Generał narodowej hanby wreszcie przed sądem 31.03.06, 18:49
          sasanka2411 napisała:

> Nie broncie Jaruzelskiego
          > Kazdy powinie odpowiadac za swoje grzechy
          > Ile dzieci nie ma ojcow dzieki w tamtych czsach niby niezawislym sadom
          co trzebili ich, czy sie sami onanizowali? a ciebie sierotko probówka zrobiła?
          czy też mamusia od wiatru (historii) w ciążę niechciana zaszła?
    • firstman odrzuca zarzuty, odznaczenia i oskarżenia 31.03.06, 18:18
      Jakaś krnąbrna jednostka. Nic mu się nie podoba.
      • eexmd2 Re: odrzuca zarzuty, odznaczenia i oskarżenia 31.03.06, 18:20
        sluszna uwaga
        ciezko w gust utrafic

ale tak w ogole to mamy tydzien wyciszenia i skupienia
        nie debatujemy nad ordynacja podatkowa i koalicja z so

--
        honor
      • maria333 Re: odrzuca zarzuty, odznaczenia i oskarżenia 31.03.06, 20:35
        firstman napisał:

> Jakaś krnąbrna jednostka. Nic mu się nie podoba.

Bezczelny no!
        Może na rekolekcjach nie był?
    • babusz Stanowi wojennemu zawdzieczamy Kaczynskiego 31.03.06, 18:19
      Zamiast przelomu politycznego czy nawet rewolucji i oczyszczenia panstwa z
      komuny stan wojenny, pacyfikacja i ciag politycznych wygibasow, w ktorych
      wladze przejmuja kolejni bolszewicy, wczoraj Kwasniewski, dzis Kaczynski, jutro
      Lepper,
      • eexmd2 Re: Stanowi wojennemu zawdzieczamy Kaczynskiego 31.03.06, 18:22
        rewolucja..
        ach ta wiara w magiczna moc rewolucji
        wyrznie sie paru zlych i reszte od razu przeanieli...
        i polacy nie beda pic brac lapowek i bic zon

i poza tym z daleka widac kto dobry a kto zly
        widac, bo wodz palcem wskazuje...

to ja juz wole kaczki u wladzy jednak

--
        honor
    • plzoltek Pan Generał jest bardzo dzielny 31.03.06, 18:25
      Co za ludzie! dręczą starego człowieka
      a polskie cluby nie liczą się w Champion League
      Gdybym był na miejscu Pana Generała, bym powiedział: " zabijcie mnie jeżeli
      chcecie, albo dajcie mi spokój, idę oglądać mecz. jak IPN z polityką
      historyczną dla IVRP mnie sądzi, to wasz interes. A teraz idę mecz oglgądać"
    • toporowa Postulat: "odp...cie sie od generala" niewazny 31.03.06, 18:28
      Jaruzel to ma tupet.
      On, ktory wsadzil do internatow tysiace niewinnych ludzi.
      On ktory byl w rzadzacej partii, kiedy odgrywaly sie farsy sadowe po zabojstwach Przemyka,
      Pyjasa, Popieluszki...
      Ale mnie samopoczucie Jaruzela nie interesuje.
      Dla mnie to on moze dostac chocby tylko ustna nagane z zawieszeniem na dziesiec lat, to
      najmniej istotne.
      Wazne jest to, ze przed sadem bedzie on musial odpowiadac na pytania, ktore pomoga ustalic
      prawde historyczna.
      Wazne jest to, ze nareszcie narod polski zdobyl sie na zorganizowanie procesu w ktorym jest
      szansa na zdobycie kolejnej porcji wiedzy o tym jak polityczna mafia kontrolowala
      kilkudziesieciomilionowy narod.
      Dlatego ciesze sie, ze postulat Michnika wyrazony ongis slowami "odpie..ie sie od
      generala" przestal nareszcie byc brany pod uwage.
      • blond_kasi do garów, do magla, toporowo! 31.03.06, 18:33
        a nie polityczna mafia. polityczna mafia to jest teraz!
        • alterpars Chyle czola Generale 31.03.06, 18:42
          JEst Pan dla mnie mlodego czlowieka Bohaterem Narodowym. W ostatnich dniach
          pokazuje Pan klase o ktorej pewne male mstliwe osoby nawet marzyc nie moga.
          Osadzi PAna historia a ta pokazuje ku wielkiemu utrapieniu obecnych wladz ze
          coraz czesciej ludzie wpsominaja poprzedni system jako lepszy. A malymi ludzmi
          niech sie PAn nie przejmuje oni neguja kazda historie. Ich klopot polega na tym
          ze ich neguje historia ktora sami tworza.
          • kiauczau Re: Chyle czola Generale 31.03.06, 21:05
            alterpars napisał:

> JEst Pan dla mnie mlodego czlowieka Bohaterem Narodowym. W ostatnich dniach
            > pokazuje Pan klase o ktorej pewne male mstliwe osoby nawet marzyc nie moga.
            > Osadzi PAna historia a ta pokazuje ku wielkiemu utrapieniu obecnych wladz ze
            > coraz czesciej ludzie wpsominaja poprzedni system jako lepszy. A malymi ludzmi
            > niech sie PAn nie przejmuje oni neguja kazda historie. Ich klopot polega na
            tym
            > ze ich neguje historia ktora sami tworza.

Panski lopot polega na tym, ze magistra vitae juz osadzila zbrodniarza-generala
            i juz dawno skierowala tam gdzie jest jego miejsce, t.j. na jej smietnik.
            W b. dobrym, odpowiednim dla niego towarzystwie: Bierut, Berman, Gomula,
            Gierek, etc., etc.
      • zuzia_58 Re: Postulat: "odp...cie sie od generala" niewazn 31.03.06, 18:42
        O jakich prawdach historycznych chcesz mówić?
        Widziałem ten cyrk urządzany przez ówczesnych ozdrowieńców narodu z "S".
        Przecież to dzisiejsi rządzący - tyle że przy korytach.
        Tak wyglądałaby prawda historyczna tyle że do potęgi n
      • prawdziwek1 Re: Postulat: "odp...cie sie od generala" niewazn 31.03.06, 18:43
        toporowa-miliony Polaków łącznie ze mną chciałoby być obecnie internowanych tak
        jak za komuny obecni styropianowcy.Fajne życie,darmowe wczasy w rządowych
        ośrodkach wczasowych-żyć nie umierać.Toporowa może kilka milionom Polaków to
        obecnie zaundujesz -w nagrodę wybierzemy Cię na prezydenta.
      • eexmd2 Re: Postulat: "odp...cie sie od generala" niewazn 31.03.06, 18:52
        jak mieszkalem 4 lata w internacie to tez jestem bohaterem?
        zauwaz ze ci co nawiecej wycierpeili za komuny i najwazniejsi byli najmnije
        krzycza

tylko kaczynscy z giertychem probuja sobie dodac splendoru i zmienic historie..
        mali ludzie

--
        honor
      • valdi126 Re: Postulat: "odp...cie sie od generala" niewazn 31.03.06, 19:33
        Prawde historyczna Jaruzelski glosi caly czas tylko nie potraficie jej przyjac
        bo jest Wam niewygodna.Ruski nam tak bardzo nie zagrazal,sami bysmy sie wycieli
        w wojnie domowej i wielu Was tu by nie dyskutowalo na necie.Bylem w 68 w
        Czechoslowacji jako "Krwawy Komunista" tak nazywano nas w czerwonych
        beretach.Bylismy tam jako przyjaciele bo takie mielismy osobiste odczucia ale
        Polska to nie Czechoslowacja inna jest nasza mentalnosc w chwili
        zagrozenia./Przepraszam Braci Czechow i Slowakow./Przed 13 grudnia przejechalem
        kraj wzdluz i wszerz widzialem i czulem zagrozenie wojna lub tym podobnym.Cos
        wisialo w powietrzu ,nie wiedzialem co.Zagrozenia i podzialy byly w
        rodzinach,miedzy rodzenstwem ,.a na ulicy wystarczylo wskazac na niewinna osobe
        i juz byla tragedia.Dlateg pragne aby prawda historyczna trafila pod
        strzechy.Dzisiejsze parodie spod znaku kaczyzmu to jest trgedia w dobie
        demokracji.Bylem swiadkiem wydarzen grudnia 1970.wydarzen lata 1980
        popredzajacych wydarzenia sierpnia 80,Sierpien 1980 idalszych na wybrzezu w
        Trojmiescie.Latwo rzucac oskarzenia,zadac wyrokow nawet je wykonywac zaocznie
        .Ostatnie slowa Generala Jaruzelskiego te do Prezydenta jak i te po decyzji
        pomiotow zIPN ,to szczera prawda.Czas pokaze historyczna prawde.
      • antygo Re: Postulat: "odp...cie sie od generala" niewazn 31.03.06, 22:00
    • lodz123 Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 18:39
      Niezaleznie czy bedzie ubrana w aksamitne hajdawery branickiego, potockiego i
      calej tej zgrai targowickiej czy w mundur generalski(czytaj szeregowca) z
      ciemnymi okularami chowajacymi niespokojne oczy zbrodniarza.
      • alterpars [...] 31.03.06, 18:42
      • 2kotunia1 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 18:44
        lodz123 napisał:

> Niezaleznie czy bedzie ubrana w aksamitne hajdawery branickiego, potockiego i
        > calej tej zgrai targowickiej czy w mundur generalski(czytaj szeregowca) z
        > ciemnymi okularami chowajacymi niespokojne oczy zbrodniarza.
        .masz rację już jeden był gnój zwał się kukliński - tez zdrajca a jeszcze
        wczesniej kuklinowski- narodzie zasługujesz na bat!
      • prawdziwek1 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 18:50
        Brawo generał Jaruzelski -bohater Narodu Polskiego
        • porfirion2006 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 19:31
          Prawdziwku! Czy Ty nie rozumiesz, że gen. Jaruzelskiemu słusznie należy się sąd
          za wprowadzenie stanu wojennego? Swoją bezsensowną decyzją spowodował
          nieodwracalne straty w zasobach bohaterów narodowych. Byłoby komu stawiać
          pomniki a tak z braku godnych koadydatów ciągle musimy napotykać się na
          jednakowe i jedynie słuszne pomniki. Same nudy i monotonia. Człowiek nie
          orientuje się w jakim mieście aktualnie przebywa. Gdyby nie stan wojenny
          panowała by zgoda narodowa. W obliczu zagrożenia zewnętrznego wszelkie narodowe
          waśnie poszły by w niepamięć. Myślę, że wszystcy wystąpili by przeciwko
          zewnętrznym interwentom i to zbrojnie. Ile wspaniałych pogrzebów by było. Ile
          okazji do narodowej celebry. I co? Prawdziwy Polak ma wybaczyć Jaruzelskiemu
          jego bezmyślną decyzję? Nigdy. Sąd winien miec charakter doraźny a gdy zasiądą w
          nim prawdziwi Polacy to wyrok będzie jedynie słuszny i do natychmiastowego
          wykonania.
          • eexmd2 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 19:42
            dokladnie tak
            ach, iluz okulickich mogloby wyslac na piekna smierc kwiat polskiej mlodziezy...
            czyz jest cos piekniejszego niz umrzec za ojczyzne - dla ciebie trucizny
            smakuja zjadliwe, itd, itp
            kazde pokolenie mialo swoje powstanie a tu bec-byla taka szansa i
            zaprzepaszczona:(
            pokojowo sie dogadali
            uklad normalnie!
            a te obrazy z zolneirzem i placzaca matka co nie powstaly...

---
            przyszla kaczka do kaczki
            bo kot mu dostal sraczki
            lecz nagle zauwaza,
            lechowi trzeba lekarza!
            wzywa wiec wassermanna:
            zbrodnia to nieslychana,
            prezydenta ktos truje!
            juz pokoj przeszukuje,
            zaglada lechowi w dziubek,
            przebadal masci z tubek,
            i w naglym geniuszu ataku
            odkrywa prawde taka:
            (jeszcze lypnal na kubek,
            juz wie) tu wszedzie czai sie UBEK!!
            och, zdrada bracie i biada
            to wszystko wina UKLADA!

tak samo ta kwestia sraczki,
            chodz leszek popatrzym na znaczki
        • sadhu Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 20:02
          20 proc bezrobocia, całe połacie kraju pogrążają się w biedzie,setki
          nierozwiązanych problemów, masa niedokończonych reform a te oszołomy nie mają
          nic innego do roboty niż polowanie na gejów, walkę z Owsiakiem, wprowadzanie
          religii z matury, histeryzowanie nt. jakiegoś niewidzialnego układu, czy
          ściganie starego człowieka po sądach..
          Nie głosowałem na tą ekipę, ale stało się - wygrali i teraz muszą stanąć na
          wysokości zadania tzn zacząć wreszcie rządzić na poważnie zacofanym
          cywilizacyjnie krajem.
          DO ROBOTY LENIE!!!
          A JAK NIE MACIE POMYSŁU JAK ROZWIĄZAĆ NAJBARDZIEJ PALĄCE PROBLEMY TEGO NARODU
          TO ZEŻDZAĆ I DAC MIEJSCE INNYM!!!
          G..no mnie obchodzi jakie oni mają poglądy tematy które są po prostu zasłoną
          dymną ukrywającą bolesną i przerażającą prawdę:
          rządzi nami banda nieuków i ignorantów.
          Cały świat ucieka do przodu, globalizacja postępuje a oni dreptają w miejscu
          tocząc pianę na temat czegoś co było 20 lat temu..
          Własnie za to należy się trybunał stanu, bo przez to znajdziemy się na szarym
          końcu cywilizacji, ze zgnuśniałą gospodarką, gigantycznym bezrobociem i bandą
          watażków kłucących się o pomniki i odznaczenia...
          Wstyd!
          • trudny99 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 20:24
            sadhu ma całkowitą rację !

Czyż nie jest idiotyzmem chwalenie się w 90 r
            ,,grubą kreską'', a po latach wracanie do spraw,
            których młodsze pokolenie nawet nie rozumie ?!..

Kto jaką bronią walczy, od takiej
            może kiedyś zginąć ;
            Obecni krzykacze też kiedyś mogą stanąć przed
            Trybunałem Stanu za uprawianie polityki, którą bez przesady
            można nazwać DYWERSJĄ na szkodę Polski !!

Zamiast wziąć się do roboty, prowadzą prymitywne gierki
            za nasze pieniądze !!!
          • antygo Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 22:10
            Nie ulega wątpliwości,ze grożenie Jaruzelskiemu procesem to zemsta za pomyłkę
            Prezydenta przy odznaczaniu Sybirakow.Mnie niepokoji cos co może mieć tragiczne
            konsekwencje miedzynarodowe.Jezeli Prezydent nie wie co podPISuje, to moze sie
            zdarzyc,że jakiś kawalarz podsunie MU akt wypowiedzenia wojny Rosji ,Niemcom itd
            a On to podpisze!Zgroza! Jak my sobie poradzimy z taka wojną?
            • firstman Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 22:14
              > a On to podpisze!Zgroza! Jak my sobie poradzimy z taka wojną?
              Pojedziesz z wojtkiem na pewną śmierć. Potem dostaniesz medal.
      • zuzia_58 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 18:53
        Co ty wiesz o zdradzie?
        • lodz123 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 18:55
          Wiem bo widze jaruzela, gomolke, bieruta, kwaska i cala reszte tej czerwonej bandy.
          • alterpars Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 18:56
            uwazaj bo znieslawiasz bylego PRezydenta RP....
            • lodz123 Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 19:02
              Prawda nie jest znieslawieniem.
              Kto byl z pzpr i w dodatku pelnil wysokie stanowisko? Kto pojechal do moskwy aby
              byc tam lokajem w rocznice zakonczenia II wojny swiatowej? Kto szydzil z Polakow
              w Katyniu i deptal ich groby? Kto sie nazywa naprawde Izaac Sztolcamm i kryje
              swe pochodzenie jak rowniez kryl swoj tytul "magistra"?
              • alterpars Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 19:05
                No i co z tego...jedni lataja do ruskich a drudzy do papieza,kleru i radia
                maryja...Co to za roznica dla Polakow. A twoj antysemityzm tez nei ma nic do
                rzeczy. W USA masz pelno zydow i nikomu to nie przeszkadza a gospodarka ma sie
                swietnie.
                • krzych.korab Dzięki żydom i ich pieniądzom.Dlatego zadbają 31.03.06, 19:22
                  o rozwój antysemityzmu u polaczków.
              • leszek.st37 [...] 31.03.06, 19:36
      • kroczak Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 31.03.06, 20:23
        lodz1:Ty jesteś kanalią i zboczencem umysłowym,Jaruzelski nosi ciemne okulary
        dlatego głupcze ze zachorował na oczy na sybirze,tak jak wielu nas sybiraków,po
        drugie udeżył Jaruzelskiego w czoło kamieniem zwyrodnialec ludzki,taki coś
        podobnego do ciebie.
        • eexmd2 [...] 31.03.06, 20:25
          • kroczak Re: Zdrada zawsze bedzie zdrada!!!!! 01.04.06, 00:13
            eexmd2 Tak jestem sybirakiem,7 lat cała rodzina 20 osób 6ciu.leży na sybirze.
    • 2kotunia1 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:40
      Panie Generale! Proszę nie przejmować się kundlami, choć potrafią dotkliwie
      pogryźć, to jako kundle będą ogony trzymać pod brodą. Ten jąkający się
      prokuratorek z tego niby instytutu od pamięci, nie potrafił się nawet dobrze
      uzasadnić. Jest to ewidentne zamówienie polityczne tych co im sie końcówka
      serca w odchodach macza. Dziękuję za uzasadnienie zwrócenia tego co się Panu
      słusznie należy. Brawo! Niech się Pan nie przejmuje ich historia rozliczy
      wczesniej niż im się zdaje.
      • firstman [...] 31.03.06, 18:50
    • wuuuj Te "miliony" co poparly SW to pezetpeerowcy (nie , 31.03.06, 18:41
      wszyscy, taki np. Balcerowicz rzucil wtedy legitymacja), zomowcy, ubecy, TW i
      ich rodziny.
      • alterpars Maly sfrustrowany czlowieczku wuuj 31.03.06, 18:44
        tobie nigdy nie bedzie dobrze bo zawsze bedzisz mial jakiegos wroga z ktorym
        bedzies zmusial walczyc obarczajac go wlasna nieporadnoscia zyciowa...
      • krzych.korab W kobite bo go wkurzyła. 31.03.06, 19:07
    • liso6 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 18:42
      Nie jestem SLDOWCEM nie je stem PISOWCEM Jestem ani .......... ani

A młodzież słucha i nie wie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka