isa.stern Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:07 po co pis robi cyrk z tym glosowaniem, przecież wiadomo, jaki bedzie wynik... Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:16 dla mnie to jasne; wtedy beda mogli publicznie wykazac, ze PO jest partia destrukcyjna, bo ani nie chce wejsc do koalicji, ani tez nie popiera wczesniejszych wyborow (choc miesiac temu politycy PO jeszcze najglosniej o tym krzyczeli). A wiadomo, ze rzad potrezbuje stabilna wiekszosc. Przysluchujac sie wczoraj dyskujsi w RM miedzy PO i PiS-em podejrzewam, ze w czwartek czeka nas ostra walka w Sejmie. PO ma gorsza pozycje startowa, bo bedzie musialo sie ze swoje obstrukcji tlumaczyc. Moze byc ciekawie isa.stern napisała: > po co pis robi cyrk z tym glosowaniem, przecież wiadomo, jaki bedzie wynik... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:21 oki... masz pełną rację, ale argument PO z pielgrzymką też jest niezły, przy okazji pomógł także Urbański, zniechęcając sympatyków Dziwisza do prez. i pis...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:30 argumentu "z pielgrzymka" juz chyba PO nie uzyje, po tym jak Olejniczak wysmial Gronkiewicz-Waltz za ten argument w "Co z ta Polska"? Zapytal ja wprost, czy wg PO Polska jest krajem wyznaniowym, skoro pilegrzymka papieza ma miec wplyw na polska polityke (cos w tym znaczeniu). W kazdym badz razie pania Gronkiewicz- Waltz "zatkalo", i juz w calej dyskusji nie wrocila do tematu. Urbanski - racja - ostatnio troche jak ten "slon w skladzie porcelany", ale on reprezentuje prezydenta, nie zas klub parlamentarny. Rozbawila mnie ostatnio M.Olejnik: pamietam, jak rok temu - z racji smierci JPII - prowadzila specjalne wydanie "Prosto w oczy", u udzialem m.in. biskupow i kardynalow; i pamietam taka scene: w Rzymie byli x. Boniecki, kard. Grocholewski i jeszcze jeden ksiadz; i M.Olejnik - zwracajac sie do nich mowila: "Panowie w Rzymie". Jak na tak "profesjonalna" dziennikarke to jednak zenujace. A pare dni temu zarzucila Urbanskiemu w "Prosto w oczy", ze swoja wypowiedzia (w sumie smieszna i niepowazna) "obrazil jej uczucia religijne". Ale mnie to rozbawilo! M-Olejnik powinna dostac jakas nagrode za to, ze palnela "glupstwo miesiaca" isa.stern napisała: > oki... masz pełną rację, ale argument PO z pielgrzymką też jest niezły, przy > okazji pomógł także Urbański, zniechęcając sympatyków Dziwisza do prez. i > pis...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:55 akurat to z Olejnikową oglądałam, faktycznie, nie mogła sobie poradzić z Urbańskim, który "rżnął głupa", twierdząc, że nie rozumie tego całego zamieszania. Faktycznie, jak na tak profesjonalną dziennikarkę argument z urażeniem uczuć i na koniec podsumowanie tego opuszczeniem rąk - było nieco zdumiewające. Niemniej, dla mnie nieudolna rozmowa Olejnikowej i "zastrzelenie" Waltz b. trafnym stwierdzeniem (musisz jednak pamiętać, że nie do wszystkich telewidzów musiał trafić i przekonać) niczego nie zmienia. Tusko może bronić się argumentem, że płyną do niego głosy wyborców, którym nie podoba się nałozenie obu terminów...:P Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - co dalej? 04.04.06, 17:29 Sytuacja jest patowa; sadze, ze PO bedzie staralo sie z jednej strony zmusic PiS, zeby rzad podal sie do dymisji (lepsze propagandowo dla PO: "patrzcie, rzucili recznik na ring"), z drugiej zas skrajnie "obrzydzac" w mediach mozliwosc wejscia Leppera do rzadu (przy obecnym, w miare "racjonalnym" dzialaniu Leppera, nie jest wykluczone, ze taka koalicja moglaby dlugo porzadzic); dla Po najlepsze bylyby wybory jesienia, przy zmienionej ordynacji wyborczej; PiS bedzie sie staral za wszelka cene wygrac sporo punktow przy pomocy argumentu "obstrukcyjna PO"; z drugiej strony PiS nie ma innego wyjscia, jak tylko zaczac pwoaznie rozmawiac z Lepperem i - ewentualnie - Pawlakiem; nie ma co sie kierowac jedynie obrazem jednego z potencjalnych koalicjantow w mediach; rzad potrzebuje stabilnej wiekszosci, a ta jest mozliwa tylko wtedy, gdy powstanie koalicja (jesli nie z PO, to z Lepperem; innego wyjscia nie ma); tak czy siak: sytuacja jest interesujaca dla obserwatora; dla "aktorow" zas to wielka proba; ciekawe, czyje "przedstawienie" wypadnie lepiej? isa.stern napisała: > akurat to z Olejnikową oglądałam, faktycznie, nie mogła sobie poradzić z > Urbańskim, który "rżnął głupa", twierdząc, że nie rozumie tego całego > zamieszania. Faktycznie, jak na tak profesjonalną dziennikarkę argument z > urażeniem uczuć i na koniec podsumowanie tego opuszczeniem rąk - było nieco > zdumiewające. Niemniej, dla mnie nieudolna rozmowa Olejnikowej i "zastrzelenie" > > Waltz b. trafnym stwierdzeniem (musisz jednak pamiętać, że nie do wszystkich > telewidzów musiał trafić i przekonać) niczego nie zmienia. Tusko może bronić > się argumentem, że płyną do niego głosy wyborców, którym nie podoba się > nałozenie obu terminów...:P Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:57 wydanie "Prosto w oczy", u udzialem m.in. biskupow i kardynalow; i pamietam > taka scene: w Rzymie byli x. Boniecki, kard. Grocholewski i jeszcze jeden > ksiadz; i M.Olejnik - zwracajac sie do nich mowila: "Panowie w Rzymie". to niby jak się miała odezwać; wasze wysokości, wasze jajminencje??? wiara i uczucia religijne nie mają nic do rzeczy. Albo mamy dalej średniowiecze albo przechodzimy do standardów 21 wieku i europy Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 17:06 zwyczajnie: "prosze ksiedza", "prosze ksiedza kardynala"; tak samo, jak sie mowi "prosze pana", czy "prosze pani"; doswiadczona dziennikarka powinna jednak o tym wied ziec; r0b0l napisał: > wydanie "Prosto w oczy", u udzialem m.in. biskupow i kardynalow; i pamietam > > taka scene: w Rzymie byli x. Boniecki, kard. Grocholewski i jeszcze jeden > > > ksiadz; i M.Olejnik - zwracajac sie do nich mowila: "Panowie w Rzymie". > to niby jak się miała odezwać; > wasze wysokości, wasze jajminencje??? > wiara i uczucia religijne nie mają nic do rzeczy. Albo mamy dalej średniowiecze > > albo przechodzimy do standardów 21 wieku i europy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 17:09 gdybys nie byl analfabeta biblijnym to wiedzialbys co o tym mowil sam Mistrz z Nazaretu opisano to w ew Mateusza 23,7-12 !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:03 tylko teraz inne rajtki nosi !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:08 Sil nie ma dostępu do polskiej tv Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:13 chwalil sie ze ma polskie tv nawet ostatnio jakis program ogladal i namietnie go kometowal ,to bylo cos o tym zlodzieju z AWS ktorego za lapowki wywalili na zbity ryj!! szeremietew czy jakis tam ciec !! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 kolter to sclavus! wlasnie to odkrylem po IP!!! 04.04.06, 17:16 kolter napisał: > chwalil sie ze ma polskie tv nawet ostatnio jakis program ogladal i namietnie > > go kometowal ,to bylo cos o tym zlodzieju z AWS ktorego za lapowki wywalili na > zbity ryj!! szeremietew czy jakis tam ciec !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kolter to sclavus! wlasnie to odkrylem po IP! 04.04.06, 17:18 no to masz kiepskie dojscia !!! hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: kolter to sclavus! wlasnie to odkrylem po IP! 04.04.06, 18:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39668431&a=39688058 No to w końcu kto jest tym adminem ??? Ja czy ty, silesiusie ? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:21 oki, mógłby mieć co najwyżej polonię, ale polsat...?! chyba nie.... Sil to Ty..?!..:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:25 bez jaj ja mam satke canal + za miesiac place niecale 25 zl ,mam poza polsatem wszystkie wazne polskie kanaly!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:28 a skąd klikasz? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:32 cheche... to tak jak Sil...;))), ale nie z Bawarii..?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:33 do tego siedliska nacjonalistow mam 350 km !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:39 to trochę masz...;))) zapewne dlatego Silowi tak pis się podoba, oni też zbudowali swój wizerunek na nacjonalistycznych hasłach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:41 bawaria to stare siedlisko nacjonalistow katolickich , tutaj kariere zaczynal katolik austryjacki adi hitler !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:48 Hitler nie był katolikiem, był za to Austriakiem, który nienawidził rodzinnego kraju. Wiesz co mnie najbardziej zastanawia, to to, że zwykło się uznawać Niemców, gł. z Bawarii, za kryptofaszystów - po części racja, ale zapomina się, że równie ich wielu właśnie w Austrii, której praktycznie się z tym nie łączy, uznajac ją wręcz za ofiarę faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:51 hitler byl wychowany w religi katolickiej ,a to ze potem nim nie byl! niezmienia faktu ze byl dobrze widziany w watykanie u piusa 16 ktory byl na bawari nuncjuszem papieskim przez 12 lat !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:54 Hitler był też Żydem, ponad wszelką wątpliwość Żydówką była jego babka, niestety nigdy nie powiedziała, kto był ojcem jedynego jej syna, ojca b. znanego Adolfa...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:00 masz na mysli pania Schickelgruber? Bullock w swojej biografi Adolfa (ktory dla scislosci chrzescijanstwa nienawidzil: to taka jego zwulgaryzowana interpretacja "Antychrysta" Nietzschego) pisal tylko o tej poglosce, ze naprawde byl dzieckiem z "nieprawego loza"; faktem jest, ze ten zbrodniarz byl w istocie smiesznym i zakompleksialym czlowiekiem, tykim domoroslym artysta prowokatorem (a la Nieznalska) isa.stern napisała: > Hitler był też Żydem, ponad wszelką wątpliwość Żydówką była jego babka, > niestety nigdy nie powiedziała, kto był ojcem jedynego jej syna, ojca b. > znanego Adolfa...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:04 nieznalska ,nawet niewie ze krzyz w starozytnych kultorach to poprostu symbol plodnosci i nawet niewie ze umieszczaja fiuta na krzyzu wcale sie nie pomylila ,a dla informacji oburzonych dodam ze krzyz do chrzescijanstwa wprowadzil poganski cesarz konstantyn !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:06 oczywiście, Annę Marię Schicklgruber, która powiła Aloisa, ojca Adolfa...:P Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:09 dawno dawno temu czytalem studium tyrani ale bylo to ze 20 lat temu i malo pamietam z tego ,a hitler nigdy niezbyt mnie interesowal!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:17 niedawno przeczytałam "Filozofia adolfa Hitlera w Mein Kampf", nie polecam, kiepsko napisane nieciekawe wynurzenia, moze dlatego, że Mein Kampf to też bełkot z licznymi powtórzeniami, nudna i nieudolnie ubrana w słowa mitomania AH Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:22 "Manigest komunistyczny" albo tez i "Kapital", napisane przez takiego jednego, co to synem Herszela i mezem Jenny byl (a zyl na utrzymaniu Fryderyka) tez niewiele lepszy; cos ci ludzie na lewicy nie mieli zbyt wielkiego talentu (obojetnie czy czerwoni czy brunatni) isa.stern napisała: > niedawno przeczytałam "Filozofia adolfa Hitlera w Mein Kampf", nie polecam, > kiepsko napisane nieciekawe wynurzenia, moze dlatego, że Mein Kampf to też > bełkot z licznymi powtórzeniami, nudna i nieudolnie ubrana w słowa mitomania AH Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:27 Może czytałeś zbyt pośpiesznie, bez skupienia. Trzeba czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:28 no przestań, zwróć uwagę, jak skończyli Ci, którzy czytali ze skupieniem... oszaleli i swoje szaleństwo zafundowali innym...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:32 "oni" jeszcze nie skonczyli; kiedy prezentowano na zachodzie "czarna ksiege komunizmu", to "oni" pikiety urzadzali, zeby protestowac przeciwko "klamstwu" isa.stern napisała: > no przestań, zwróć uwagę, jak skończyli Ci, którzy czytali ze skupieniem... > oszaleli i swoje szaleństwo zafundowali innym...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:29 to takie typowe dla katoprawicy wszyscy co nie z nimi to masoni ,zydi ,komuchy im do tych malych lebkow nie wchodzi ze sa ludzie ktorzy poprostu kleru nie lubia i komuny !!jak ja np!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:35 kolter, źle podchodzisz do tego zagadnienia, dla mnie księża to zwyczajni ludzie ze swoimi licznymi słabościami i tak ich traktuję...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:39 czasami jednak trudno sie pozbyc ideologicznego sposobu myslenia; koltere chyba nie potrafi inaczej spojrzec na swiat isa.stern napisała: > kolter, źle podchodzisz do tego zagadnienia, dla mnie księża to zwyczajni > ludzie ze swoimi licznymi słabościami i tak ich traktuję...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:43 ja moze zaczne inaczej patrzec na kler jak mi ktos wytlumaczy czemu rzym sfalszowal dekalog ?? i czemu nazywacie swoich duchownych ojcami skoro Jezus wyraznie tego zabronil ,jasno mowiac ze Ojcem jest tylko Bog w niebie ew Mateusza 23-9 Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:46 kolter, czytałeś "Kod Leonarda da Vinci" i zmieniłeś zdanie na temat kościoła..? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:50 nie czytalem kodu ,a do kosciola przestalem juz chodzic jako 11 letnie dziecko choc biciem i karami mnie tam gnali!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 19:00 ale wiesz, na temat kościoła to faktycznie powinieneś z silem gadać, bo mi chyba bliżej do Ciebie niż do niego jeśli chodzi o wymieniony temat...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 19:03 Iso jestem antyklerykalem ,wiec nie popieram ale tez nie krytykuje SLD i PO ,ale nieznosze PIS-u za prymitywny klerykalizm!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.manachijski Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 19:25 kolter, zaden czlowiek wychowany w tradycji katolickiej nie napisalby o ksiezach czy innych katolikach "oni", nawet ten ktory stracil wiare ; daj sobie spokoj z ta prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:39 skoro ksieza sa ulomni to czego spodziewasz sie po gorze , poprostu pustoslowie ,widac to na ulicach w domach nauki kosciola nic ne wnosza do zycia wiekszosci polakow , tylko jak papiez zmarl to sie zjednali na tydzien do nastepnego meczu !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:48 po jakiej "górze"?! jesteś tylko antyklerykiem czy także ateistą, a może wyznawcą jakiejś innej religii, bo szczerze mówiąc zaczyanm gubić się w Twoich wypowiedziach, po prostu nie wiem, jak mam je rozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:53 wiedz iso ze rzym jest opisany w apokalipsie Jana jako siedlisko wszelkiego zla ktore Bog zgladzi za grzechy siegajace nieba!! to jest ta gora !! nie tylko pychy ale i obludy ,jestem z domu katolikiem ale nie chodze do kosciolu od bardzo dawna!! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:44 No proszę, nic dziwnego, że ulegają swoim licznym słabościom, skoro są tak traktowani. Szatańskie pokusy! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:27 wierzę Ci na słowo, czytać nie zamierzam...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:54 hitler byl tez - o zgrozo - homoseksualista; ponadto powiadano w jego rodzinnym miescie Braunau, ze jego matka miala Adolfa z bogatym miejscowym Zydem, u ktorego pracowala jako sluzaca; ciekawa to byla postac, i - podobnie jak Bormann, Heydrich, Eichmann, i wielu innych - Austriak, czyli "ofiara niemieckiego faszyzmu" (jak to po wojnie w Austrii mawiano) isa.stern napisała: > Hitler nie był katolikiem, był za to Austriakiem, który nienawidził rodzinnego > kraju. Wiesz co mnie najbardziej zastanawia, to to, że zwykło się uznawać > Niemców, gł. z Bawarii, za kryptofaszystów - po części racja, ale zapomina się, > > że równie ich wielu właśnie w Austrii, której praktycznie się z tym nie łączy, > uznajac ją wręcz za ofiarę faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:57 pomyliło Ci się coś jeśli chodzi o fakty z życia Adolfa no i robić z tych ludzi -Bormann, Heydrich, Eichmann, - "ofiary" - czary-mary...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:01 jako Austriacy sa napewno "ofiarami" Niemcow; jakze mogloby byc inaczej isa.stern napisała: > pomyliło Ci się coś jeśli chodzi o fakty z życia Adolfa no i robić z tych > ludzi -Bormann, Heydrich, Eichmann, - "ofiary" - czary-mary...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:08 no teraz to przegiąłeś Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:11 jezeli to do mnie to pomysl jak smierc Jezusa opisuje jezyk polski Jezus zostal Ukrzyzowany z rekoma do gory ??????czy Jezus zostal rozkrzyzowany z rekoma na bok ??? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:12 Z tego co wiem to Jaruzelski ostatnio został ukrzyżowany, ale się wymigał. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:14 jaruzela jak wieszac beda na krzyzu to obok dwoch drani powiesza ,wiesz ktorych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:15 Jezu ! Domyślam się :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Pozwol mi zgadnac: Obydwaj zlodzieje - i nie chod 04.04.06, 18:18 zi o ksiezyc, a o nadzieje "odnowy moralnej" w sposob "oczywisty". kolter napisał: > jaruzela jak wieszac beda na krzyzu to obok dwoch drani powiesza ,wiesz > ktorych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: Pozwol mi zgadnac: Obydwaj zlodzieje - i nie 04.04.06, 18:21 Hello aturek2005 !! Pocieszcie sie , ze jeden z nich tez ma niewiesole perspektywy przed soba : wszystko wskazuje na to ze zawisnie miedzy dwoma lotrami. Domyslcie sie, jakimi... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Watpie. Brat ulaskawi siebie i brata. Ukrzyzuja 04.04.06, 18:25 w zamian Tuska z Rokita. O. Dyrektor moze robic za faryzeusza, sanhedrin i KRTiV. silesius.monachisjki napisał: > Hello aturek2005 !! > Pocieszcie sie , ze jeden z nich tez ma niewiesole perspektywy przed soba : > wszystko wskazuje na to ze zawisnie miedzy dwoma lotrami. > Domyslcie sie, jakimi... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: Watpie. Brat ulaskawi siebie i brata. Ukrzy 04.04.06, 18:34 Wielki Strateg w roli meczennika ; rozpiety na krzyzu IV RP pomiedzy Lepperem i o. Muchomorem ... moze na to liczy Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:19 nie to było do tekstu filosemity, ze "jako Austriacy sa napewno "ofiarami" Niemcow; jakze mogloby byc inaczej" - niezłe przegięcie, nie sądzisz? a co do Jezusa, to skad ten cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:23 juz w egipcie noszono krzyze ! swastyka to krzyz ,a co do konstantyna mial on w 313 roku sen wizje plonacego krzyza przed jakas bitwa ?? w 325 roku zorganizowal spotanie wszystkich biskupow w nicei i od tej pory katolicyzm stal sie religia panstwowa ,niezawacham sie powiedziec ze byl to zalozyciel katolicyzmu jednej z najbardziej krwawych sekt chrzescijanskich !! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:32 kolter, teraz Ty pojechałeś... jak można porównywać tamten i obecny katolicyzm, vide: nauki kościoła, trochę się to jednak zmieniło, choćby to co zrobił Jan Paweł II Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:37 jezeli myslisz ze robienie swietych z mordercow !!to nic sie nie zmienilo np pius 9 papiez z 19 wieku oskarzony o to ze wybil 30 tysiecy swoich oponetow w dniu w ktorym wojtyla go beatyfikowal na wszystkich wloskich pomnikach powstancow z 19 wieku zawieszono czarne flagi ,drugi morderca to chorwacki biskop znany z tego ze w czasie 2 wojny duchowo zagrzewal do wybijania serbow, a wogule jaki to byl przelomowy pontyfikat skoro w niemczech 1978 roku 28% katolikow chodzilo do kosciola a dzis tylko 8% ?? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:43 był przełomowy pod względem zaakceptowania innych religii, co do pozostałych spraw, wybacz, musisz sobie poszukać kogoś innego do dyskusji, bo nic nie wiem na ten temat, generalnie kościół jako taki nie b. mnie interesuje, ale widzę, że jesteś obeznany w temacie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:48 to jedna z najwiekszych bzdur jaka rozglaszano za jego zycia gdyby papiez tak naprawde chcial dialogu z protestantami to nie robil by np rokow maryjnych ,poniewaz protestanci w sprzeciwie odchodzili od stolow rokowan , gdyby naprawde przeprosilby zydow to tacy ludzie jak rydzyk czy jankowski juz dawno by w ciszy jakiegos klasztoru na madagaskarze lezeli by plackiem na betonie a nie dalej wbrew slowom papieza saczyli by jad nienawisci!!to byly puste gesty jak cala krwawa historia kosciolu ! a tuszowanie afer pedofilskich ?? dla dobra kosciola?? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:54 kolter, no coś Ty...?!... a Ty będąc przywódcą religijnym równałbyś do innej religii... zastanów się trochę, pomyśl, co Ty byś zrobił na jego miejscu? zresztą, jak się czyta różne opracowania na ten temat, to jedyne co z nich wynika to zamieranie chrześcijaństwa, zmniejszanie się liczby wiernych... itd. Twoja wypowiedz przypomniała mi także roszczenia i zarzuty muzułmanów po publikacji karykatur... sorki, ale bzdurą jest dopuszczenie, aby inni dyktowali Ci to, co masz robić, ściśle stosujac się do ich światopoglądu...:P Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 19:00 wiesz powiem tak Iso ,wez do reki ewangelie i poczytaj jakies pismo katolicki jest to jak niebo i ziemia ,te nauki katolickie sa niebiblijne poprostu bez zwiazku z naukami Jezusa !!chocby kult marji ,o ktorej prawie nic nie pisze w ewangelich a w katolicyzmie jest to jedna z kluczowych postaci !!Jezus wrecz odrzucil ja !! wskazujac na tlum wiernych jako na matke swa!! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 19:07 kolterze, nie chce Ci dokuczac, ale jestes ideologicznie zacietrzewiony, i - wybacz mocne slowa - glupstwa pisesz; nie jestem "ekspertem" silesiusem, ale to, co powypisywales na temat KK to niepowazne; i wiele tam przeklaman; troche na ten temat czytalem, wiec musze zaprotestowac; nie bede sie z Toba wdawac w dyskusje, bo widze, ze kierujesz sie czysta antyklerykalna ideologia, a nie wiedza; dyskusja na forum bylaby po prostu zenujaca; pisz dalej, co uwazasz za sluszne; ja tego komentowac nie bede; niech ten jeden post wystarczy: naprawde powypisywales mnostwo glupot; tylko tyle chcialem/musialem Ci powiedziec; wiecej tego tematu tutaj komentowac nie nbede; masz wolne pioro, wiec pisz, co chcesz kolter napisał: > wiesz powiem tak Iso ,wez do reki ewangelie i poczytaj jakies pismo katolicki > jest to jak niebo i ziemia ,te nauki katolickie sa niebiblijne poprostu bez > zwiazku z naukami Jezusa !!chocby kult marji ,o ktorej prawie nic nie pisze w > ewangelich a w katolicyzmie jest to jedna z kluczowych postaci !!Jezus wrecz > odrzucil ja !! wskazujac na tlum wiernych jako na matke swa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 19:10 no dobra jest wiele przeklaman ale jeszcze wiecej przemilczen tak ze dopiero na sadzie ostatecznym dowiemy sie tak naprawde ile kler zlego zrobil z imieniem Jezusa na ustach ,kiedys papiez jan pawel 1 powiedzial ze kosciol zamordowal okolo 40 swoich papiezy!! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:35 dlaczego przegiecie? tak oficjalnie naucza sie w Austrii; "Anschluss" to byla ponoc pierwsza okupacja (jeszcze przed wybuchem II wojny swiatowej); a ze sie ludnosc cieszyla? bo nie byla uswiadomiona isa.stern napisała: > nie to było do tekstu filosemity, ze "jako Austriacy sa napewno "ofiarami" > Niemcow; jakze mogloby byc inaczej" - niezłe przegięcie, nie sądzisz? > > a co do Jezusa, to skad ten cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:38 cheche.. nie była uświadomiona, przeczytała "Moją walkę" i nie wiedziała, co się święci... chyba nie wierzysz w to, co na[pisałeś...?! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:42 ja tylko podaje "oficjalna interpretacje" austriacka; nic wiecej; przeciez dla nich "pifkes" zawsze byli wrogami isa.stern napisała: > cheche.. nie była uświadomiona, przeczytała "Moją walkę" i nie wiedziała, co > się święci... chyba nie wierzysz w to, co na[pisałeś...?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:57 dobre, słowo "interpretacja" najlepiej tu pasuje...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:00 austria ofiara niemieckiego faszyzmu ?? w dniu w ktorym polowa niemieckich czolgow zgubila gonsienice na prostych asfaltowych drogach austri ,austryjacy wyli jak psy ze szczescia ze führer ich uratuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:30 Nie; krotkie pytanie, to i krotka odpowiedz; isa.stern napisała: > oki, mógłby mieć co najwyżej polonię, ale polsat...?! chyba nie.... > Sil to Ty..?!..:) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:33 a Ty, skąd klikasz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:39 on tez klika za granicy ,no chyba ze to stary nawyk kiedy niewolno bylo uzywac polskich ogonkow!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:41 tyle to widać na pierwszy rzut oka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:44 Wiem ze to silek bo wczoraj tylko mnie atakowal na forum a bylo tam kilku innych (wielbicieli ) PIS a ja mam z nim i tylko z nim szczegulne relacje !! taka twarda meska przyjazn :)), Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:52 tzw. szorstka przyjaźń, termin spopularyzowany przez Millera Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:56 ja jestem antyklerykalem ,wismi mi PIS ,PO ,SLD to jest jedna banda dmuchana przez kler !! kazdy kto obnosi sie z tak zwanymi (wartosciami) jest mi obcy ideowo ,wystarczajaco dobrze znam pismo swiete zeby wiedziec ze rzymski kler niema nic wspolnego z Bogiem ,i niejesem czkonkiem zadnego kosciolu i (dla tych co mnie zaraz obszczekaja do sekty tez zadnej nie naleze) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:01 to Twoja sprawa... a przy okazji oglądałeś "Stygmaty"? Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:45 no no, a to dochodzenie sie zrobilo! nie znam silesiusa, i nie wiem, czym on Wam zawinil, ale widze, ze to postac dosc kontrowersyjna i - chyba jednak - popularna na tym forum; dla koltera chyba nie mialoby sensu pisanie na forum, gdyby nie zaczepil tego silesiusa; ciekawe, ciekawe isa.stern napisała: > tyle to widać na pierwszy rzut oka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:46 nie to ty ostatnio silesiusie zyc bezemnie nie potrafisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:50 skonczmy to niepowazna pogawedke; co mialem do powiedzenia, powiedzialem; poczekaj soebie kolterze na tego twojego "silka"; mnie zostaw w spokoju; na mam czasu i ochoty na takie chorobliwe dywagacje kolter napisał: > nie to ty ostatnio silesiusie zyc bezemnie nie potrafisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:18 Kto mnie wolal, czego chcial ; polecam sie do uslug. I'm silesius authenthic Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:19 a idze se klonie pisany przez monachi(sjki) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:28 "silesius.monachisjki" to jedyny prawdziwy silesius : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39668431&a=39683912 Nie ufasz filosemicie1 ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:32 a nawalilo tych monachijczykow jak kup kolo lesnego parkingu !! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:45 wlasnie, a z nich najgorszy jest ostatni klon silesius.monachijski; ktory jako ostatni zalapal sie na resztki IQ po oryginale ( czyli mnie ) ; czego skutki widac w jego nedznych postach. Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:38 eee tam: klonik marny hestes; "monachisjki", nie authentic "monachijski"; golym okiem widac; czasami - jak zaobserwowalem: pisza sie te kloniki z kropka, a potem bez kropki; bylo nie bylo: do prawdziwego silesiusa wam daleko; silesius.monachisjki napisał: > Kto mnie wolal, czego chcial ; polecam sie do uslug. > > > I'm silesius authenthic Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachisjki Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:41 golym okiem moze byc kiepsko widac, sprobuj ubranym ; na pewno wtedy zobaczysz oryginalnego silesiusa.monachisjkiego, 100 % slaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Ty chory kapciu silesiusie-skoncz ze sobą szmato! 04.04.06, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ty chory kapciu silesiusie-skoncz ze sobą szm 04.04.06, 19:01 Pogromco to nie ten tamten osiol nazywa sie monachijski a ten to monachi(sjki) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.manachijski Re: Ty chory kapciu silesiusie-skoncz ze sobą szm 04.04.06, 19:58 manachijski, monachijski monachisjki to jestem ja - jeden i ten sam silesius ! Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:49 filosemita1 napisał: > eee tam: klonik marny hestes; "monachisjki", nie authentic "monachijski"; golym > okiem widac; czasami - jak zaobserwowalem: pisza sie te kloniki z kropka, a > potem bez kropki; bylo nie bylo: do prawdziwego silesiusa wam Masz racje, namnozylo sie tych klonow Silesiusza. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.manachijski Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 18:58 filosemita1, znowu mnie klonuje!!! Nie mam juz sily do tego nicponia. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars silesiusie co ty na to? 04.04.06, 21:13 PO powinna przedstawic propozycje koalicji z premierem Rokita (Wasz Prezydent nasz premier) na warunkach totalnie sprzyjajacych PO. Oczywiste odrzucenie takiej propozycji przez PiS spowoedowaloby nie tyko przerzucenie (pomijajac ze tak jest faktycznie) odpowiedzialnosci na PiS za stan Panstwa ale rozneiz daloby asumpt nad szeroka dyskusja nad zignorowaniem apelu biskupa Dziwisza o pojednanie. Wowczas koalicja z Samoobora bylaby konieczna a za pol roku notowania PiSu ok 5% poparcia najwiekszych oszolomow....heheheheehehe i o to chodzi. Potem juz tylko 4 latka Panowania Prezydenta wybranego garstka Polakow (co trzeba uznac) chyba ze czego z calego serca pragne udaloby sie znalezc jakies metody przewidziane prawem aby skrocic owe 4 lata. I juz! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: silesiusie co ty na to? 04.04.06, 21:16 jest ich tu ze 3 sztuki dobrze czytaj do kogo piszesz !!teraz jest nawet m(a) nachijski ,monachj(sjki) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: filosemita1 to silesius manachijski !! 04.04.06, 17:50 wypraszam sobie, ja do sila nic nie mam...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Znow ten smieszny czlowiek 04.04.06, 17:09 wczoraj nazywales mnie silesiusem; potem twierdziles, ze nim nie jestem; potem, ze znowu jestem; w sumie to smieszne; zdecyduj sie w koncu; prawda jest taka, ze nim nie jestem; ale Ty zdajesz sie wiedziec wszystko lepiej; czyzbys pracowal w ABW? kolter napisał: > tylko teraz inne rajtki nosi !! Odpowiedz Link Zgłoś
ewski To skandal, PiS w koalicji z SLD 04.04.06, 16:07 To skandal, PiS w koalicji z SLD chce rozwiązać parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
net244 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:13 żenujące. Błazenada. TOTALNY brak odpowiedzialności. Nie mogę już na nich wszystkich patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Nieodpowiedzialne zabawy PiSu 04.04.06, 16:13 Marnotrawienie pieniędzy podatników na debatę, która do niczego nie doprowadzi, i w zamyśle ma być tylko zagrywką propagandową, to - używając języka PiSu - "skrajna" nieodpowiedzialność ! Odpowiedz Link Zgłoś
hans59 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 16:19 pis tego powinni zabronic.pis tylko dla idiotow Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus ... i znowu będzie na PO 04.04.06, 16:24 Przecież to paranoja!!! Do samorozwiązania potrzeba 307 głosów... PiS + "koalicjanci" + SLD, która popiera samorozwiązanie, to jest ... 329 głosów... :))) Nie rozumiem, dlaczego wynik głosowania ma leżeć w rękach PO!!! Czyżby niechęć "koalicjantów" wnioskodawcy była niczym??? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Gosiewski prezydentem, Cymański premierem, 04.04.06, 16:43 Jacek Kurski marszałkiem sejmu a mamy władzę PiS-u i ubaw na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Palikot prezydentem a Schetyna premierem 04.04.06, 16:46 wtedy bedzie kapital w jednych, "uczciwych" rekach chris12 napisał: > Jacek Kurski marszałkiem sejmu a mamy władzę PiS-u i ubaw na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Palikot prezydentem a Schetyna premierem 04.04.06, 17:06 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3258764.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka silesius.! bucu!... jestem babą, ale jak cie pizne 04.04.06, 18:13 to z nosa pedzel... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Ostrzegam - ona moze piznac. 04.04.06, 18:14 czarytka napisała: > to z nosa pedzel... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ostrzegam - ona moze piznac. 04.04.06, 18:16 silek ale ty nic nie dygaj nielubie cie ,ale bic nie bede wole durne ale dyskusje!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias przyszło otrzeźwienie. Razem z kacem. 04.04.06, 16:49 lepiej za późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Sejm: alergia Platformy się pogłębia... 04.04.06, 16:52 To oczywiste ,że Platforma musi się zreformować . Ta dwa orły, Tusk i Rokita latają w chmurach globalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Sejm 04.04.06, 17:00 Kaczynski popelnil powazny blad taktyczny: zamiast odmawiac na prosbe o wycofanie wniosku o rozwiazanie sejmu, powinien wyjsc z kontrpropozycja o wycofanie prosby o wycowanie wniosku o rozwiazanie sejmu. Tusk zostalby powaznie postawiony pod murem i zostaloby mu tylko: odmowienie (zle widziane przez spoleczenstwo) albo propozycja wycofania prosby Kaczynskiego o wycofanie prosby Tuska o wycofanie wniosku o rozwiazanie sejmu (malo realne). Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 "Nierząd" z udziałem Samoobrony - to wizja Polski! 04.04.06, 17:07 "Choć byś głową o mur tłukł, kto był bucem będzie buc". Brak wyobraźni braci Kaczyńskich prowadzi do "nierządu" i upadku ich IV R.P. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: "Nierząd" z udziałem Samoobrony - to wizja Po 04.04.06, 17:30 Brak wyobraźni braci > Kaczyńskich prowadzi do "nierządu" i upadku ich IV R.P. więc nie należy im przeszkadzać. Za 2 lata zaczniemy wielkie sprzątanie warstwa kaczystów warstwa wapna warstwa kaczystów warstwa wapna warstwa kaczystów warstwa wapna ... Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Panowie: Tusk, Kaczynski, Rokita i inni 04.04.06, 17:12 Czym jest dla was Polska, skoro wazniejszy jest dla Was EGOizm, EGOcentryzm? Dla Polski powinniscie na kolanach z nogami w zimnej wodzie, dzien i noc robic wszystko, aby ludziom, ktorzy dali Wam mandat zaufania i na Wasze barki zlozyli swoja przyszlosc. Polska i tylko Polska powinna sie liczyc. Dzis kazdy widzi jak mali wszyscy jestescie. Na jakie znaki czekacie, aby Was poruszyly i zagonily do stolu koalicyjnego? Bata moze Wam trzeba, moze trzesienie ziemi, moze czekacie na Glos z Nieba? Wstydzcie sie, po jestescie wszyscy niedorajdami, naudacznikami, marionetkami i zakladnikami wlasnego ego! Jesli nie stworzycie wspolnej koalicji, to znaczy, ze w nastepnych wyborach Lewica powinna wygrac, a wy powinniscie isc tam gdzie jest ciemnosc i zgrzytanie zebami! Nie zalugujecie na szacunek i zaufanie. Tak! Ani Tusk ani Kaczynski ani Rokita. Szanowalem Was i chce dalej szanowac. Tuska za lotnosc umyslu, Kaczynskiego za przekanania, Rokite za elekwencje. Ale jesli wazniejsze jest dla Was to co moze byc za 3-4 lata, i z tego powodu pograzacie Polski i 40 milionow ludzi w nedzy, niecierpliwosci, niepewnosci, strachu i chaosie, to ja maly Polak mowie Wam WON! Polacy, jesli oni nie potrafia sie dogadac, kiedy nie dzieli ich nic oprocz pychy, dumy, gniewu, to moze w Polsce powinna rzadzic zawsze lewica, a prawica powinna ich tylko kontrolowac! Wtyd i hanba Panowie Tusk, Kaczynski i Rokita. Ludzie mieli do Was i zaufanie i pokladali w Was nadzieje, ze bedize lepiej. A jest o stokroc gorzej. I mimo, ze post komunisci maja wiele wad i brakow, moze im powinniscie oddac, to co majac marnujecie - wladze! P.S. Nigdy nie bylem za SLD, nigdy nie zaakceptowalem Kwasniewskiego, Milera, Oleksego, ale moze tylko oni potrafia w tym kraju cos zrobic. Bo Wy potraficie tylko niszczyc i marnowac. Zastanowcie sie tzw. liderzy. Swiat patrzy na was. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Glupki z PO. Oto co powinni zrobic 04.04.06, 17:39 Przedstawic propozycje koalicji z premierem Rokita (Wasz Prezydent nasz premier) na warunkach totalnie sprzyjajacych PO. Oczywiste odrzucenie takiej propozycji spowoedowaloby nie tyko przerzucenie odpowiedzialnosci na PiS za stan Panstwa ale rozneiz daloby asumpt nad szeroka dyskusja nad zignorowaniem apelu biskupa Dziwisza o pojednanie. Wowczas koalicja z Samoobora bylaby konieczna a za pol roku notowania PiSu ok 5% poparcia najwiekszych oszolomow....heheheheehehe i o to chodzi. Potem juz tylko 4 latka Panowania Prezydenta wybranego garstka Polakow wybrala (co trzeba uznac) chyba ze czego z calego serca pragne udaloby sie znalezc jakies metody przewidziane prawem aby skrocic owe 4 lata. I juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Czyżby Tusk bał się odpowiedzialności? 04.04.06, 17:54 A może wiedząc, że argumentacja za tym, by rząd marcinkiewicza był rządem mniejszościowym jest nielogiczna i sytuacja taka prowadziłaby do poglębienia chaosu w Sejmie. W końcu to jest główny cel PO, która wie, że nie ważne kto jest sprawcą chaosu, to poparcie traci rząd... Odpowiedz Link Zgłoś
wybraniec2 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 17:56 Opozycja Tuzka może zagłosować za rozwiązaniem sejmu i przenieść się do PIS Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 17:57 Proszę o nie zadawanie takich pytań Tusiowi!!!ON samodzielnie nie potrafi myśleć!Zreszta w PO nikt nie potrafi samodzielnie myśleć POpieprzeni są sterowani przez Naczelnego GW!!! od kampani wyborczej!!!dostali kase od balcerka i adaśka więc tańczą jak chce adaś!!!!całe kierownictwo z PO mówi codziennie co innego!!!Oni naprawde są POpieprzeni!!! zwłaszcza były minister Komorowski,który kupił rakietki od izraela do śmigłowca ,którego nie mamy!! wnet aferka wyjdzie ile wzioł w łape!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Panie prezesie, Tusk to w koncu nie jest kobieta, 04.04.06, 18:07 zeby jej odmawiac. Nie wydaje sie tez zbyt podatny na panskie wdzieki, zeby ot, tak na piekne oczy przytaknac szczeka i wyciagnac pana z tego szamba, ktore sam pan pod soba zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Kaczorów dwóch załatwi kaczora (Donalda).... 04.04.06, 18:09 Kaczory od czasu ,,akcji na ksieżyc'' wyrośli i zmądrzeli a Donald (duck)jak głupi tak głupi.Kaczory załatwiają(się na) PO ,a PO udaje(jak SLD-ideowy sprzymierzeniec PO)deszcz pada.Najmądrzejsza po Płażyńskim liderka PO jest już w PiS(Gilowska).Zostali: ,,premier z Krakowa'',HGW i.... Donald Duck.Taka partioa jak jej liderzy. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 18:16 tusk stoi , kaczor lezy. to sie porobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 Tusk: " bo my czasami sobie zartujemy" 04.04.06, 18:17 "Jego zdaniem po wycofaniu wniosku o samorozwiązanie mogłoby dojść w Sejmie do "poważnych rozmów o poważnych sprawach". trzy cztery - ciotka spiewa Odpowiedz Link Zgłoś
mwojtczak Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 18:34 kaczynscy na Kube .i to szybko. i proszę dla jarka zabrać kolezanke Urbanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mwojtczak Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 18:51 czy Polską musi rządzi Pedał?-Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
jms21 Re: Sejm: głosowanie nad samorozwiązaniem - w czw 04.04.06, 19:01 Nie jest istotne czy wybory będą, czy nie... Istotne jest aby prezes Kaczyński złożył wniosek o nowe wybory parlamentarne. Dalsza procedura jest już tylko korzystna dla PIS-u. Jeśli sejm się rozwiąże, zostaną rozpisane nowe wybory i PIS wystąpi z nowym (realnym) programem wyborczym. Jeśli do wyborów nie dojdzie, wtedy prezes Kaczyński obarczy za to winą Tuska i PO. I wtedy, takim cwanym fortelem "prezes" dokona redukcji nierealnych obiecanek przedwyborzczych ogłaszając nowy program dla swojego narodu!!!!!!! PROGRAM O EUFORII SUKCESU... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 sejm rozwiązać, budynek sejmu wyburzyć, gruzy 04.04.06, 19:29 wywieźć na zwałkę, posadzić drzewa - lepsza korzyśc z tego bedzie - kaczki do stawu, leppera do obory, gosiewskiego na ring, wasermana do wanny [z kwasem], kurskiego do wermachtu, gertycha do brunatnych Odpowiedz Link Zgłoś
kolter monachijski !! 04.04.06, 19:06 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3258764.html Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.manachijski Re: monachijski !! 04.04.06, 19:09 szanucer olbrzym, niemiecka rasa ; baaardzo madre psy ! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.manachijski Re: monachijski !! 04.04.06, 19:29 A tak przy okazji, to jestem filosemita1 ; lubie sie rozdwoic od czasu kiedy raz wkurzony zakrzyknalem " bo wyjde z siebie i stane obok ! , no i .... tak sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
filosemita1 Re: monachijski !! 04.04.06, 19:41 cos sie ch<ba kolewdze przywidzialo; prosze sie wiec zalogowac jako "filosemita1"; chce poznac mojego sobowtora silesius.manachijski napisał: > A tak przy okazji, to jestem filosemita1 ; lubie sie rozdwoic od czasu kiedy > raz wkurzony zakrzyknalem " bo wyjde z siebie i stane obok ! , no i .... > tak sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Monachium..... ? 04.04.06, 19:46 Widzisz sprawa Monachium jest demonizowamna. Plotke o rzekomej zemscie Mossadu wypuszczono po to, by zaszkodzic Izraelowi.Dziwie sie,ze byla ona tak czesto powtarzana przez moje ulubione Radio Zet. A i Spielberg tez troszke przegial...Szkoda, bo flim ponoc dobry - biorac pod uwage wartosc artystyczna a nie historie. A co do Sejmu. Jasne, ze rozwiazac. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.manachijski Re: monachijski !! 04.04.06, 19:56 Oczywiscie, za moment ! Za chwile znow sie sam zaatakuje; przepraszam, zapomnialem napisac ze uwielbiam dialogi z samym soba ;D Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: monachijski !! 04.04.06, 21:03 lekarze określają taki przypadek rozdwojenia jaźni jednym słowem : schizofrenia Odpowiedz Link Zgłoś
canard sznaucer 04.04.06, 20:24 Moj pies wyprasza sobie porownywanie tego wypasionego osobnika do tak pieknej madrej rasy jaka sam jest. Prosze unikac takich porownan , bo depresja gotowa :) Odpowiedz Link Zgłoś