Dodaj do ulubionych

Nielegalni imigranci z szansą na obywatelstwo USA?

06.04.06, 17:57
Ameryka zmierza ku takiemu samemku koncowi jak starozytny Rzym - zaleja go
barbazyncy z 2 latami szkoly elementarnej z Haiti, Porto Rico i Meksyku,
natomiast ludzie z Europy z poziomem wyksztalcenia wyzszym od przecietnego
Ameryknina, musza czekac latami na uzyskanie zielonej karty normalna droga.
Obserwuj wątek
    • unicef123 Re: Nielegalni imigranci z szansą na obywatelstwo 06.04.06, 18:17
      potrzeba ludzi do "brudnych" robót jest większa.
      • mickey.mouse Re: Nielegalni imigranci z szansą na obywatelstwo 06.04.06, 18:20
        Tak, a pozniej sie dziwic, ze w ciagu ostatnich lat poziom analfabetyzmu
        wtornego wzrosl w stanach o 1/3
    • way270 Re: Nielegalni imigranci z szansą na obywatelstwo 06.04.06, 18:20
      hmmmm, widzac styl twojej wypowiedzi mam pytanie - z jakiego kraju ty
      pochodzisz.... ? gdzie daja tak dobre wyzsze wyksztalcenie z tak beznadziejna
      stylistyka i pisownia ?
      • sasanka2411 Re: Nielegalni imigranci z szansą na obywatelstwo 06.04.06, 18:24
        Czy nie uwazasz,ze w Polsce bardzo latwo zdobyc wyzsze wyksztalcenie ?
        Zbyt duzo magistrow z ledwo wyzszym .... a moze pol wyzszym

• obraza.uczuc.religijnych Jak można emigrować do UShitA? 06.04.06, 18:31
      Tak robią tylko idioci i Polacy.
      • mickey.mouse Re: Jak można emigrować do UShitA? 06.04.06, 18:45
        Tak, czyli jak? Polowa moich polskich znajomych w Stanach Zjednoczonych,
        studiuje, lub zamierza studiowac na amerykanskich uniwersytetach.
        • obraza.uczuc.religijnych Nie zazdroszczę znajomych. 06.04.06, 18:51

• mickey.mouse Re: Nie zazdroszczę znajomych. 07.04.06, 18:47
            Jasne, lepiej siedziec na tylku w Polsce i narzekac na Rzad, PiS, Sejm,
            politykow i wszystkich swietych, ze nie zapewnia manny z nieba.
            • obraza.uczuc.religijnych A to tylko UShitA są na świecie? 08.04.06, 16:25
              Poza tym ja nie narzekam, ja się śmieję.
    • plexiglas praca legalnie,zielona karta 6 lat,paszport 11 06.04.06, 22:03
      kilka godzin temu polecial w senacie projekt ustawy o legalizacji wszystkich
      nielegalnych, takze poszla na wokande alternatywa : poprawka senatorow Hagel-
      Martinez ,skompilowana w pocie czola poznym wieczorem wcoraj zeby wyroznic
      tylko tych ,,zasluzonych" nielegalnych , a mlodym -kotom - z ponizej 2-letnim
      stazem podziekowac za wspolprace i pokazac im droge do domu ( co prawda poscic
      ich z czystym kontem i zyczyc im good lucka") .Chyba te okrajanie to jedyna
      mozliwa droga radzenia sobie z takim tlumami, jako ze w oddali czai sie horda
      glodnych antyimigracyjnych wilkow z kongresu dla ktorych ten jeden czy kilka
      milionow ludzi ( z 11 czy 12 milionow)skazanych na pozarcie( czytaj wyjazd)
      to i tak minimalna ofiara,jak wydzwaniaja im kongresmenom po biurach faceci z
      pieciorgiem dzieci ,ze latynosi zabieraja im prace co moze byc prawda ,ale w
      wiekszosci przypadkow chyba nie jest , a problem jest ,ze wielu ludzi po prostu
      boi sie niewinnych latynoskich piknikow w parkach, ostrej muzyki i kultury
      ktora ma sie do ich wlasnej ( bialej)jak lysy do jeza

• captain.america Niewinne latynoskie pikniki: Latin Kings, MS-13... 07.04.06, 03:56
        Byles kiedys w LA - wtedy dopiero zobaczysz "latynoski piknik".
        • ppo Como estas, carnal? 12.04.06, 03:49
          Byłem. I nawet kumplowałem się z Latynosami. Bardzo szybko uznali mnie za
          swojego- być może dlatego, że też jestem taki "ciemny" jak oni (chodzi o kolor
          skóry, oczywiście), chociaż jestem Polakiem od 3000 pokoleń :)
    • sapervodicka HA HA zyjcie nadzieja! moze was zalegalizuja.. 07.04.06, 09:56
      metoda kija i marchewki,
      oj biedaki biedaki, ile razy do ameryki nie przyjechalem to nasi upoceni i
      usmarkani rodacy na azbestach zyja slowem AMNESTIA, ktore im jak tym oslom
      jakis polityczny ciec dynda przed oczami jak marchewke,
      za to slowo nadziei zyja latami jak zwierzeta, daja po sobie jezdzic jak po
      burej suce,pracuja 2 razy wiecej za 2 razy mniej
      ..moze tym razem...ufojcie ufojcie haha
      • mickey.mouse Re: HA HA zyjcie nadzieja! moze was zalegalizuja. 07.04.06, 18:43
        Chyba juz dawno nie byles w Ameryce.
      • lewymajowy Re: HA HA zyjcie nadzieja! moze was zalegalizuja. 07.04.06, 19:44
        to nie do pozazdroszczenia, ze obracales sie wlasnie w takich emigrackich
        kregach. a jezeli nawet tak wyglada nasz ziomek, to co? zapewne lepiej mu
        siedziec usmarkanym w Polsce pod budka z piwem i czekac na socjala albo inszy
        cud odgorny, co to brzucho darmowa pasza wypcha?
        • sapervodicka oh wybaczcie! 08.04.06, 07:55
          wybaczcie! ostatni raz bylem w ameryce w grudniu 2005 i widzialem tylko Polakow
          w garniturach pracujacych jako ceo w najwiekszych firmach a sprzataja w nich
          amerykany,rynny zakladaja Wlosi a azbesty rabia Anglicy,

jeszcze raz prosze o wybaczenie i o opublikowanie tego sprostowania,
          • meerkat1 Najlepiewroccie towrarzysze do RWPG i UW 08.04.06, 08:05
            moze wtedy Rosja zniesie wizy, i zezwoli na masowa legalna prace Polakow w
            burzliwie sie rozwijajacym sektorze wytworczym ZSRS Bis :-)))
          • lewymajowy Re: oh wybaczcie! 09.04.06, 02:36
            coz, co prawda ani sam nie jestem ceo, ani zaden z moich nielegalnych
            przyjaciol, ale tez nie ladujemy na tzw. low-end jobs. nie wiem gdzie hulales w
            stanach i kogo tam spotkales, ale z tonu i rozgarniecia wnosze, ze tylko po
            wyzszych kondygnacjach na manhatanie. ...tylko w jakim charakterze?
            aha, u mnie w biurze sprzata Amerykanka, a Wlosi to moi wspolpracownicy.
            Zazwyczaj maja troche wiecej do powiedzania z racji stazu i doswiadczenia.

kiss me I'm illegal
          • mickey.mouse Re: oh wybaczcie! 11.04.06, 01:49
            widac w jakim srodowisku sie obracasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka