Dodaj do ulubionych

IPN: Kania też w związku przestępczym

10.04.06, 07:55
Odwet za ujawnie Rydzykowych machloi finansowych
Obserwuj wątek
    • chris12 A partia PiS to polski Episkopat, takie czasy 10.04.06, 07:59
      Kiedyś posprzątamy nasz kraj...
      • marekmarecki8 porzadki 10.04.06, 08:31
        potrzebujemy generalnych porzadkow

darmowy ebook o bezpieczeństwie
        • puba wytłumaczcie mi to! ! ! ! ! ! ! wsadzą 3/4 wojska? 10.04.06, 09:05
          "1 marca 2006 r. prokurator z pionu śledczego IPN w Katowicach Piotr Piątek
          postawił Wojciechowi Jaruzelskiemu zarzut popełnienia zbrodni komunistycznej
          polegającej na kierowaniu "zorganizowanym związkiem przestępczym o charakterze
          zbrojnym". A udział w tym związku podejrzani są także generałowie Florian
          Siwicki i Tadeusz Tuczapski."

czyli podobnie jak w grupach przestępczych typu wołomin, oskarżyć można każego
          szeregowego członka tej grupy - tak jak łapie się "bossów" jak i płotki w mafii
          tak w zorganizowanej grupie przestępczej, którą nazywa się wojsko polskie sprzed
          1989 roku i milicję przestępcami są wszyscy żołnierze i milicjanci kierowani
          m.in. przez Jaruzelskiego. I tak jak "żołnierze" maffi nie mogą się uchylac od
          odpowiedzialności tłumacząc się ze wykonywali rozkazy szefów mafii (byłoby to
          świetnie absurdalne) tak szeregowi wojskowi tez mogli zaprzestać przestępczego
          propcederu i wystąpić z wojska, prawda??
          czyli powinno się pozbawić stopni, płacy i przywilejów oraz zamknąć do więzienia
          3/4 dzisiejszego wojska, które służyło zbrodniczemu państwu PRL przed 1989 rokiem.

czy ktoś może wyprowadzić mnie konstruktywnie z błędu??
          coś nie tak z moją logiką????/
          • rs_gazeta_forum Re: wytłumaczcie mi to! ! ! ! ! ! ! wsadzą 3/4 wo 10.04.06, 09:25
            puba napisał:
            > czyli podobnie jak w grupach przestępczych typu wołomin, oskarżyć można każego
            > szeregowego członka tej grupy

I o to chodzi!
            • r0b0l zamknąć wszystkich 10.04.06, 10:36
              oprócz wojska należy posadzić wszystkich żyjących wowczas obywateli za
              współpracę. Bo skoro nie walczyli z wroną na ulicach to współpracowali.
              Dla mnie dodatkowe 5 lat kamieniołomów bo miałem specjalną przepustkę na okres
              godziny policyjnej - praca zmianowa w przemyśle. I tą pracą aktywnie
              wspomagałem reżim komunistyczny, bo jak się po latach okazało w fabryce
              robiono po cichu elementy uzbrojenia.
              Dzieci poczęte w zimne i ciemne noce wojenne też bym na wszelki wypadek
              zlustrował
              • r0b0l pod mur wszystkich, rewolucja chce krwi 10.04.06, 10:43
                odsiać ziarno od plew i w imię boże ratata po zdrajcach.
                Przy okazji po przeciwnikach politycznych, lumpen.... ( wpisać co należy ).
                Do boju prawi i sprawiedliwi bo UKŁAD i kontrrewolucja rośnie w siłę
            • michr Re: wytłumaczcie mi to! ! ! ! ! ! ! wsadzą 3/4 wo 10.04.06, 11:26
              Byłem za komuny w wojsku i teraz okazuje się że byłem w zbrojnym ugrupowaniu
              przestępczym. Czy już mam się bać?
          • 2kotunia1 Re: wytłumaczcie mi to! ! ! ! ! ! ! wsadzą 3/4 wo 10.04.06, 10:04
            Tu nie ma nic do tłumaczenia.Wystarczy zrobić "dzień otwartych dzrzwi w każdym
            wariatkowie" i wysłać na zwiedzanie idiotów z IPN,cały kaczoland razem ze
            wszystkimi dodatkami, zatrzasnąć te drzwi i wyper.... to Towarzystwo w kosmos.
            Ja już chyba tego nie dożyję, ale nadejdzie czas rozliczeń prawdziwych. Ta niby
            Komuna za bardzo się cackała z tym badziewiem co dziś ma monopol na władzę,
            wiedzę i mądrość.Pocieszam się,że ten Naród zaczyna się budzić, a im szybciej
            się obudzi to tym szybciej popędzi to tałatajsto.
      • weteran3 Który ten twój kraj? Sam się sprzątnij na święta. 10.04.06, 08:34
        Ale ,ale twoje święta 22 lipca...prastitie.
    • sumienie.lk Stan wojenny to wybrakowana inicjatywa... 10.04.06, 08:18
      Problem w tym, że zdaniem pisiorków zbyt mało było ofiar śmiertelnych. Ja widzę
      problem w nieco innym miejscu. Otóż uważam, że niedobrze się stało,
      iż "odpuszczono" kaczorom.
    • toberson Re: Roztrzelac czerwona zaraze!!! 10.04.06, 08:34
      Komuch zawsze byl zdrajca i oszustem i zlodziejem!!!
      • lady284 Re: Roztrzelac czerwona zaraze!!! 10.04.06, 08:55
        i będzie..taki jego los
    • lze_elyta_zgw Tak jak prezio, Miller, ludzie hoonoru i ich GW 10.04.06, 08:41
      banda przestepców
    • hamhung Potem przyjdzie czas na żołnierzy i milicjantów 10.04.06, 08:49
      Jesli okaże się że byli przestępcami Min. o gładkim licu może oskarżyć
      żołnierzy i milicjantów którzy wówczas wykonywali ich rozkazy, a patronem
      Polski zostanie ogłoszony Płk. Kukliński.

---------
      I tak wytrwam w nowym zaborze PISiorkowym
      Przyjdą nocą kamaszami w drzwi załomocą...
      • ambl Re: Potem przyjdzie czas na żołnierzy i milicjant 10.04.06, 09:00
        do hamhung:qrwa!Jeżeli był tak bardzo przeciw to dlaczego nie wypisał sie z tej bandy jak wielu? Oni wszyscy byli przeciw ale dopiero teraz.Gdyby nie Kukliński a ruskim wyszły ich plany(m.inn. napad na Danię) to byś koleś żył (albo i nie?)na obszarze przypominajacym poligon atomowy.Polecam książkę"Mój przyjaciel zdrajca"
        • ar.co Re: Potem przyjdzie czas na żołnierzy i milicjant 10.04.06, 10:57
          gdyby... gdyby... gdyby... A ja może i uznałbym Kuklińskiego za bohatera, gdyby
          tylko za swoje patriotyczne donoszenie nie brał od USA grubej kasy. I gdyby
          wrodzony brak naiwności nie przeszkadzał mi w uwierzeniu, że USA choćby w
          najmniejszym stopniu przejmowałoby się (w przypadku wybuchu konfliktu) losami
          Polaków.
        • golcon Stan Wojenny powinno ocenić społeczeństwo w plebis 10.04.06, 11:40
          Stan Wojenny była decyzją polityczną.
          Stan Wojenny powinno ocenić społeczeństwo w postaci plebiscytu a nie grupka
          dyspozycyjnych prokuratorków z IPN. Sądzę ,że kiedyś zostaną odpowiednio
          rozliczeni przez innych nawiedzonych. Spirala nienawiści i odwetu będzie się
          nakręcać. Oszołomy prawicowe są głodni krwi, chcą Polsce zafundować Kosowo.
          Absurdalne są zarzuty postawione gen. Jaruzelskiemu dotyczące kierowania
          przestępczą grupą zbrojną. Oznacza to, że 400 tysięczna armia Wojska Polskiego
          była przestępczą grupą zbrojną. Przecież to skrajny kretynizm. Wojsko Polskie
          zawsze stało na straży niepodległości i niezawisłości państwa, zawsze miało
          najwyższe wskaźniki zaufania społecznego. To dzięki silnej armii WP nie doszło
          do inwazji sąsiadów. Dobrze pamiętam patriotyczne i jednoznaczne nastroje w
          Wojsku Polskim. Wszyscy jak jeden mąż stanęliby w obronie ojczyzny.
          Ruscy zdawali sobie sprawę z wysokiego morale WP, dlatego poza demonstrowaniem
          siły nie odważyli się na inwazję. Uważam, że Stan Wojenny był wymuszony przez
          ekstremę z Solidarności, Jaruzelski nie mógł pozwolić na dalszy demontaż
          państwa, na nieustanne strajki często bez powodu.
          Dziś partyjka reprezentująca marginalną liczbę obywateli uzurpuje sobie prawo
          do pisania historii pod swoje interesy, uzurpuje sobie prawo do stawiania
          idiotycznych zarzutów ludziom którym wyjątkowo dużo zawdzięczamy.
          Zawdzięczamy przemiany ustrojowe bez rozlewu krwi. Niestety apele Jana Pawła II
          i czołowych światłych ludzi o jedność narodu , o zaprzestanie jątrzenia i
          podziału społeczeństwa nie trafiają do oszołomów prawicowych. Oni chcą
          zawłaszczyć Polskę tylko dla siebie, zamiast rozwoju gospodarczego fundują
          igrzyska nienawiści i terroru psychicznego.
      • lady284 Re: Potem przyjdzie czas na żołnierzy i milicjant 10.04.06, 09:33
        no nie przesadzaj.....niektórzy to mają wyobraźnię aż przerysowaną..
    • bromba2 Lecą komuszki, lecąąą .....!! Aj, jak pięknie!!! 10.04.06, 09:40
      • 2560a Re: Lecą komuszki, lecąąą .....!! Aj, jak piękni 10.04.06, 21:43
        Popatrz na pas startowy. Do lotu gotowia sie twoj tatus, i dziadek, i sasiad,
        i sasiadka z ktora tatus spedzil kilka nocy-nie nic zlego tylko pomylil pietra
        wiec nie grzech bo grzesznego zamiaru nie bylo-i wujek Zdzisiek,...A jak
        wszyscy odleca to bedziesz mial duzo miejsca dla siebie.Tylko kto , kurde,
        bedzie na tace w kosciele dawal?
    • brocha IPN działa na zamówienie PiS 10.04.06, 09:46

• emeryt21 Re: IPN działa na zamówienie PiS 10.04.06, 09:54
        Niniejszym przyznaje sie do winy.Nalezalem do zwiazku przestepczego o
        charakterze zbrojnym.Bylem oficerem rezerwy Ludowego Wojska Polskiego.Takich
        jak jest miliony.Nalezy wszystkich rozstrzelac natychmiast.Zwroccie uwage na to
        jakie beda oszczednosci dla panstwa.Dwa miliony emerytow,ktorzy nalezeli do
        partii odda swoje emerytury.Jakie tanie panstwo.Hura!to dopiero sposob na
        oszczednosci.
        • ar.co Re: IPN działa na zamówienie PiS 10.04.06, 10:59
          Obawiam się, że patrzysz zbyt optymistycznie. Skoro prokuratowi IPN (płaca w
          zeszłym roku - coś koło 9500 miesięcznie) zajęło rok stwierdzenie, że Hitler
          nie żyje (autentyczne), to ile czasu potrwałoby udowodnienie winy wspomnianym
          przez ciebie milionom? Większość dawno by zdążyła wymrzeć, i z oszczędności
          nici. A prokuratorom płacić trzeba...
    • pethate Re: IPN: Kania też w związku przestępczym 10.04.06, 09:53
      Te procesy mozna spokojnie odlozyc.W tej chwili najwiekszym zagozeniem dla
      Polski jest Pis.Bez jaj,tak to wyglada.
      • charyzmatek Re: mylicjyjanty z prl 10.04.06, 10:05
        A ja sie zapytowywuje, dlaczego w niemcach sa tacy rencisci co to w prlu w
        mylicjantach np wiernie sluzyli. Uchodzccy? Oj oczyscic, oczyscic. Takie
        wiosenne sprzatanko fajna sprawa hygieniczna.
    • rasta33 Re: IPN: Kania też w związku przestępczym 10.04.06, 10:12
      To już przegięcie !!! Każda osoba znająca chć trochę fakty historyczne wie, że
      Kania był stanowczo PRZECIW i nie chciał takiego rozwiązania !!!Prokurator-
      marionetka polityczna, stawia zarzut chybiony i niemający wystarczajacych
      podstaw dowodowych. Skandal !!!
      • gromek1 Re: IPN: Kania też w związku przestępczym 10.04.06, 10:39
        Przeciw czemu był kania? Bo nie zrozumiałem?
    • chochlik44 Re: IPN: Kania też w związku przestępczym 10.04.06, 11:15
      "Ponieważ nad dokumentem pracował też ówczesny premier Józef Pińkowski, zapewne
      i jemu IPN postawi zarzut".
      Zalosne jest niechlujstwo dziennikarzy, a moze tez i IPN-u - bowiem Józef
      Pińkowski juz od co najmniej 5 lat nie zyje.
      • justas32 Żenada 10.04.06, 11:25
        PISo-brona nie ma zielonego pojęcia jak walczyć z bezrobociem lub nakręcać
        gospodarkę - więc jedyne co mogą to dekomunizować, zwalczać, grozić, machać
        szabelką. A po 4 latach powiedzą - "układ nie pozwolił nam rządzić. Komuna i
        liberałowie wciąż knują. Musicie nas znowu wybrać to zrobimy porządek."
        A ludzie znów im uwierzą. Taki kraj ...
      • wariant_b Re: IPN: Kania też w związku przestępczym 10.04.06, 11:47
        chochlik44 napisała:

> Zalosne jest niechlujstwo dziennikarzy, a moze tez i IPN-u - bowiem Józef
        > Pińkowski juz od co najmniej 5 lat nie zyje.

Ale może chociaż wnuki pozostawił?
    • krzych.korab Aby byli boharerowie muszą być czarne charaktery 10.04.06, 11:35
      IPN o to zadba aby były.
    • read1 ostatni prawiczek PRL-u stracił dziewictwo 10.04.06, 11:36
      i nie ma w tym nic dziwnego,
      całość władzy w PRL mieli bowiem kryminaliści.
    • radoslawdobry Być prokuratorem IPN - żyć nie umierać 11.04.06, 20:23
      Miesiąc w miesiąc 8-10 tys zł pensji, niestresująca praca po 8 godzin dziennie,
      tylko szukać czego oczekuje szef - komuchów do odstrzału.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka