mangold 11.04.06, 15:22 a kiedy nowe orędzie nowego Prezia ?? Czas najwyższy dawno nie było :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halfliner J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze przed ... 11.04.06, 15:24 To będzie pierwsza solidarnościowo- postkomunistyczna koalicja po 1989 roku. Czy o to chodziło budowniczmy IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 15:25 "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarecki8 Re: Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 15:36 tak i wiele takich jeszcze mozna przytoczyc:) pozdrawiam -- Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 15:37 marekmarecki8 napisał: > tak i wiele takich jeszcze mozna przytoczyc:) pozdrawiam > Ano mozna, ale to jest najbardziej celne :) Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 15:40 a ja lubie to (warto zanotowac, wciaz wisi na oficjalnej stronie pisu): www.pis.org.pl/article.php?id=3421 --- Jak wprowadzimy godzinę policyjną, dzieci wreszcie poczują, że ktoś się o nie troszczy - twierdzi Piotr Mówiński, nauczyciel, radny z Lubiewa i szef gminnej komisji oświaty Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Kaczyński w narożniku, ale robi tęgie miny.... 11.04.06, 17:07 Ależ się Jareczek zapędził w słabe strategicznie miejsce... Po prostu nie ma już pola manewru. Już nie ma nikogo, kto chciałby dać się zrobić w trąbę. SLD - skreślał jako koalicjanta od początku. PO - ani samo się nie kwapi, ani Kaczorki nie chcą za bardzo. Były uległe LPR & SO, ale to było za mało, więc Jareczek zerwał pakt. I teraz ma kłopot. Bo teraz *musi* dogadać się z 2 z trzech: SO, LPR & PSL. SO poszczekuje, że już sie nie dadzą poniżać, ale w gruncie rzeczy pozycja na kolanach im jednak odpowiada. Za to LPR & PSL - z których każde gra rolę języczka u wagi - podnoszą stawkę. LPR - żąda wywalenia Marcinkiewicza, a także kilku czynów samobójczych dla PiS (np. renegocjacji traktau akcesyjnego). PSL nic nie żąda, ale zwalnia - czeka na lepsze propozycje? I tak teraz będzie, że najmniejsze partie tego parlamentu będa wodzić Jareczka & Andrzejka za nos..... Tak długo, aż któraś z nich nie dostanie dostatecznie dużego i smakowitego kawałka tortu. Albo aż się PiS nie wykrwawi w bojach. Bo w obecnej sytuacji ani LPR ani PSL się do rządu iść nie opłaca. Najlepiej im będzie, jak rząd pozostanie mniejszościowy (PiS & SO), zaś LPR i PSL będą go punktować z ław opozycji gdzieś do jesieni, a potem obalą wspólnymi siłami z resztą opozycji. W tym czasie PSL będzie grał obrońcę wsi - przeciwko rządowi z SO, zaś LPR będzie partia ojczyźnianą - przeciwko PiS. Podkarmią swoją popularność, obalą rząd i zmuszą Jareczka do wyborów wtedy, jak popularnośc PiS sięgnie np. 15%. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kaczyński w narożniku, ale robi tęgie miny... 11.04.06, 17:09 Może kupe wali w kącie stad ta mina :P Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Ukoić nerwy prezesa Jarka może tylko kobieta !!!!! 11.04.06, 17:51 tylko żeby jakaś go zechciała to wskazane by było aby prezes zmienił obuwie :) sama władza to za mało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fifiki ale KOalicji nie bedzie 11.04.06, 18:03 znow zaczelo sie wydluzanie i odkladanie terminow w sumie nie powiedzieli przed ktora wielkanoca Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz kto obdarzy prezesa miłością-on jej tak potrzebuje 11.04.06, 18:13 niech ktoś się poświeci dla dobra narodu, nim polska zostanie zruinowana !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 19:24 Nawiedzony Kaczyński niszczy Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Re: Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 16:05 i przedstawi dowody Leperowi żeby usiłować uzyskać jago podległość.Na tym ma polegać czwarta RP:nie jesteś uległy kaczorom będą na tobie psy wieszać,jesteś uległy nie ma problemu możesz być przestępcą i burakiem a i tak będziesz dobrym partnerem.Zasada jest jedna masz być grzeczny i nie przeszkadzać,dobrze zas jakbyś napluł na platformę - dostaniesz preferencyjne punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Krótka pamięc Kaczyńskiego 11.04.06, 17:10 simplex napisał: > "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który > był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, > > że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja > > używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który > jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, > którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do > kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. > Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je > przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003. Można tylko jedno dodać do tego tekstu: ŁŻE-ELITA. Albo JK łgał w 2003 roku albo łgał w 2005 i w obecnym mówiąc , że już czas odsunąć agentów i SB-eków od władzy. Nie mieści mi się w głowie, że jeszcze jest tylu Polaków, którzy dalej wierzą Kaczyńskiemu. Przecież to chorągiewka bez zasad moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 19:23 Większego palanta jak Kaczor trudno znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ******S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A******* 11.04.06, 15:26 Wytycza kierunki prosocjalnych przemian. Libero-lumpen sitwa rozpacza. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie jolka a taki milusi cytat: 11.04.06, 15:30 PiS jako pierwszy przestrzegał przed Lepperem Kazimierz Ujazdowski powiedział w czwartek w Sejmie, że jego klub jako pierwszy przestrzegał przed wyborem Andrzeja Leppera na wicemarszałka Sejmu. Przedstawiając wniosek PiS o odwołanie Leppera, Ujazdowski podkreślił, że dokonany przez sejmową większość wybór Leppera był to wybór przeciwko kandydatowi Prawa i Sprawiedliwości - Lechowi Kaczyńskiemu. "Wybrano polityka nawołującego do łamania prawa przeciwko politykowi, który jest przykładem konsekwentnego obrońcy zasady praworządności" - powiedział Ujazdowski. Dodał, że służba publiczna jest przywilejem i nie może stawiać ponad prawem i państwem. "Siła i znaczenie urzędu nie może być kierowane przeciwko prawu" - mówił. "Stanowczo nie zgadzamy się na szarganie autorytetu prawa przez osobę sprawującą jedno z najważniejszych stanowisk publicznych". "Naprawiamy błąd, jaki został popełniony na pierwszym posiedzeniu Sejmu" - podkreślił. 29.11.2001 | Aktualności | źródło: PAP źródło: www.pis.org.pl/article.php?id=1003 kolejna milutka wypowiedz kolejnego KOLEGI z RZĄDU! Czy ktos ma złudzenia co do trwałości tego rządu? i po raz kolejny stawam pytanie: KIEDY POLITYCY PiSu KŁAMALI? Wtedy, tak wyrażając sie o Lepperze, czy teraz gdy zapraszaja go do rządu PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 ***S__A__M__0__0__B__R__0__N__ A***S_K_O_N_A 11.04.06, 17:12 W uścisku PISu Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie kolejny nadwyraz stosowny cytat... 11.04.06, 15:26 20.03.2002 | Aktualności Chat z Lechem Kaczyńskim ~LUXIK: Dlaczego w 40. milionowym kraju aspirującym do europejskich struktur jest miejsce dla ludzi pokroju A. Leppera czy p. Iwińskiego. Nie uważa pan, że to kompromitacja? ~bibliotekarz: Czy sądzi pan, że w dającej się przewidzieć przyszłości jest szansa na ta to by skompromitowani politycy nie mieli więcej dostępu do stanowisk ? Kaczynski_L: Uważam, tylko że to jest sprawa decyzji wyborców. Proszę pamiętać to zależy od decyzji wyborców, ja nie chcę zrzucać winy na wyborców. Proszę pamiętać, że dla p e w n e j c z ę ś c i naszego społeczeństwa pan Lepper jest akceptowalny, pan Iwiński też nie jest odrzucający, bo działa w stylu, który obecny szef rządu krzewił od lat. To jest jakby sprawa oczywista. Ja muszę powiedzieć, że przy obecnym układzie sił w środkach masowego przekazu nie widzę specjalnych szans na to, żeby TACY POLITYCY nie mieli wstępu na salony, n a t o m i a s t o d w y b o r c ó w z a l e ż y, c z y b ę d ą m i e l i w s t ę p d o g a b i n e t ó w m i n i s t e r i a l n y c h. źródło: www.pis.org.pl/article.php?id=2095 jak widac TERAZ ZALEŻY TO OD LECHA KACZYŃSKIEGO - prezydenta RP Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Fajnie ze to wszystko jest na www PiSu :D 11.04.06, 15:36 To ja już podziękuje Panie Prezesie, jak dla mnie miarka się przebrała, a miałem i tak już wysoko ustawioną poprzeczkę. Przesiadam się na Platformę JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Kaczory potrzebuja alibi. Rzady PiSu sa nieudolne 11.04.06, 15:27 i PiS bedzie musial niedlugo na kogos zwalic wine. Wpusci sie do rzadu Samoobrone, a jak sie to wszystko zawali to wina obarczy sie Leppera. Endrju sam sie prosi, wiec niech sie koalizuje z PiSem. Tylko Polski zal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal19755 Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 15:30 Qvo vadis Prezesie??? Ktoś z członków Prawa i Sprawiedliwości musi w końcu zadać to pytanie. PiS został tak pomyślany, że nie postawi go nikt z władz partii (i żaden z parlamentarzystów). Na razie... Sukces Jarosława Kaczyńskiego jest faktem-wiara w jego „geniusz” powszechna wśród członków naszej partii i obecna również poza nią (np. część komentatorów politycznych; wielu polityków Platformy itd. itp.). Właściwie PiS to Jarosław Kaczyński-i to on jest odpowiedzialny za politykę partii. Rola trybika w pisowskiej maszynie niespecjalnie mi jednak odpowiada-tym bardziej, że jej działanie-moim zdaniem- szkodzi: raz Polsce, dwa polskiej centroprawicy. Mój głos jest słaby-cóż może szary członek-niemniej jednak, jako się rzekło: ktoś musi zacząć... Gwoli porządku-przypomnę wszystkim dzisiejszym krytykom PiS-u, dlaczego tacy ludzie jak ja (niekoniecznie kochający Ojca Dyrektora, całkiem nieźle wykształceni-czyli niestereotypowi „fani bliźniaków”) głosowali na PiS . Po pierwsze, Polacy łaknęli (i łakną!) uczciwości w życiu publicznym. Uczciwości rozumianej jako zaprzeczenie złodziejstwa (pamiętamy AWS-owski i SLD- owski TKM) i wyrzeczenia się korzyści, które są pochodną sprawowanej władzy (czyli bezinteresowności). Po drugie, Polacy chcieli być dumni z własnej tożsamości narodowej-z własnego dziedzictwa. Po trzecie, Polacy chcieli (i nadal chcą!) wzmocnienia instytucji państwa, które wielokrotnie w ciągu ostatnich szesnastu lat, okazywało się bezsilne wobec patologii (korupcji, ale też kolesiostwa, czy pospolitego bandytyzmu). Prawo i Sprawiedliwość wyszło naprzeciw tym oczekiwaniom. Kto był w Muzeum Powstania Warszawskiego, ten wie, że Lech Kaczyński spełnił oczekiwania Polaków czekających na upamiętnienie i rozpropagowanie tego, co w naszej-polskiej historii...(„brakuje”mi przymiotnika) wielkie. Kto czytał program PiS-u i śledził działania polityków naszej partii, ten wie, że jak mantra przejawiało się w nich żądanie wzmocnienia sądów i usprawnienie admninistracji publicznej. „Podkładkę” intelektualną do tego punktu programu dorobiła profesor Staniszkis, wołająca od lat o wzmocnienie państwa, bez którego i wolny rynek nie może sprawnie funkcjonować (ostatnio zresztą pisał o tym guru republikanów i liberałów-Milton Friedman). Dorzucić do tego trzeba (zapomnianą?) ideę zmian własnościowych w tzw. spółdzielniach mieszkaniowych, o co nie zadbał żaden (!) z rządów wolnej Polski, w tym żaden z tych, które szermowały ideologią liberalną (a własność jak wiadomo...). Jeżeli dodamy niewątpliwą uczciwość braci Kaczyńskich i ogromnej większości polityków PiS-u, mamy już gotową odpowiedź na pytanie o przyczyny sukcesu. I nawet hasło solidaryzmu, który nie jest tożsamy z socjalizmem (a przynajmniej nie miał być!), świetnie trafiało i do tych, którzy z sentymentem wspominali czas pierwszej Solidarności, i do tych, którzy na co dzień spotykają się z łamaniem swoich praw (np. pracowniczych) i takiego solidaryzmu oczekują (ze strony państwa i innych Polaków). Na koniec dodam jeszcze, że alternatywą dla PiS-u były zaklęcia w stylu 3 razy 15 (a dlaczego nie 3 razy 12.5?) i kilkanaście (!) stroniczek „programu”, który wstyd było pokazać w wersji papierowej (później się okazało, że Jan Rokita pracował z grupą znanych ekonomistów nad programem gospodarczym-wyłącznie!, ale wyniki prac pokazał dopiero po wyborach!!!). Powie ktoś: a gdzie sojusz z Ojcem dyrektorem, wyraźnie zaznaczony w czasie kampanii? Jak mogłem go nie zauważać? Ależ zauważałem! Ale jestem czterdziestolatkiem, śledzę politykę nie od dziś i pamiętam, że to Jarosław Kaczyński określił działanie neoendeckiego ZChN-u mianem „prostej drogi do dechrystianizacji Polski”. Pamiętam, że bracia Kaczyńscy wyrośli w tradycji zupełnie odmiennej-piłsudczykowskiej i akowskiej, czyli obcej nacjonalizmowi. Pamiętam, że Jarosław Kaczyński wiele razy oskarżał (i słusznie) Ojca Rydzyka o otaczanie się byłymi działaczami PZPR-u i Grunwaldu. Pamiętam oskarżenia (słuszne!!!) o prorosyjskość (dostało się kiedyś nawet Giertychowi-do pewnego czasu pupilowi Radia Maryja). Mogłem więc mieć nadzieję, że wizyty w telewizji Trwam, to jedynie czasowy sojusz, obliczony na zwycięstwo wyborcze i „uwiedzenie” elektoratu „neoendeckiego”-jego ucywilizowanie. Pomyliłem się... Pomyliłem się albo zostałem zrobiony w bambuko. Tak, czy siak, zauważam, że kapitan wiedzie statek na mielizny, że nie zauważa skał i gór lodowych.... I chcę o tym napisać. Pierwsze moje zaskoczenie budzi język jakiego prezes, od pewnego czasu używa. I nie chodzi mi o to, że jest dosadny. Na to mógłbym się z oporami zgodzić. Język, którego używa Jarosław Kaczyński to... bełkot. To mowa, która niczego nie tłumaczy, nie nazywa. Gdybym chciał go sparafrazować- napisałbym, że to łże-język, ale nie muszę. Mogę się odnieść do konkretów. Cóż znaczy określenie: „lumpenliberalizm/lumpenliberałowie”? Konia z rzędem temu, kto znajdzie desygnat dla tej nazwy! Że niby liberałowie, ale niedouczeni? Że liberałowie werbalnie, ale w działaniu etatyści??? Ale lumpenliberałowie? Nie rozumiem. A cóż znaczy, że Gazeta Wyborcza jest „mutacją Komunistycznej Partii Polski”? Można nie zgadzać się z liberalna linią Gazety; można się z nią spierać (i trzeba!). Ale, że mutacja KPP? To co-przemycają myśli Marksa pod płaszczykiem liberalnej doktryny? Nie? Więc co? Że liberalizm szkodzi Polsce tak samo jak żądania rewolucji proletariackiej i wyrzeczenie się (programowe) niepodległości? Absurd! A łże-elity? Że niby zawsze kłamią? A kto konkretnie? I kiedy? A „Pan który prawie zawsze się mylił”? Że niby co: prezes Kaczyński wie lepiej, jak kontrolować podaż pieniądza, tak, żeby nie wywołać inflacji? I tu przechodzę do mojego drugiego zaskoczenia: jak można było dyskusję o polityce monetarnej (zna się na tym paru ludzi w Polsce!) sprowadzić do wrzasków człowieczka, którego zawsze się miało w pogardzie??? Jak można było, będąc wiernym przekonaniom i uczciwości (!), odwoływać się do najniższych instynktów prostych ludzi, którzy za wszystkie swoje niepowodzenia gotowi są winić profesora Balcerowicza??? Jak można było tak mocno dopieścić homo-sovieticusa??? Żeby nie powiedzieć po prostu:chama (albo Polactwo-jak napisał Rafał Ziemkiewicz). To, co dzieje się wokół osoby Leszka Balcerowicza i instytucji NBP, jest po prostu antypaństwową destrukcją Panie Prezesie! Jeżeli chce Pan budować partię chamsko- nacjonalistyczną (bo wszak nie ludowo-narodową), to trzeba było to powiedzieć przed wyborami! Czemu służy bowiem kluczenie w kwestii: będzie Lepper w rządzie, czy nie będzie? Wchodzenie w alians z Lepperem jest błędem-Pana błędem-za który zapłaci cały naród. Czym różni się dla Pana PZPRowski dyrektor PGR-u, od sekretarza Millera? Ten drugi przynajmniej udaje, że się czegoś nauczył! Ten pierwszy-nie nauczył się niczego (poza doskonaleniem postpańszczyźnianego cwaniactwa). Nie wolno igrać z ogniem! Szczególnie wtedy, gdy poparzyć się mają inni! A gdzie ustawy Panie Prezesie: wzmacniające polskie sądy, policję, administrację? Gdzie pomysł uwłaszczenia spółdzielców? Gdzie gospodarka-w tym dbałość o młode pokolenie, które musi wszak utrzymać nie tylko siebie!?? Czas się obudzić-członkowie PiS-u! Kapitan (z wiadomych sobie powodów) chce rozbić łajbę, w której płyniemy! Zwinął już dumną banderę i wywiesił...kaftan! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 17:49 Bardzo sie dziwię, że post michała19755 nie doczekał się żadnego komentarza. Nieczęsto mogę na tym forum przeczytać bardzo rozsądny post mojego przeciwnika politycznego. Choć po przeczytaniu jego deklarcji nie jestem do końca przekonany, czy - mimo, że jestem wyborcą PO - przeciwnik to odpowiednie słowo. Po zwycięstwie PiS w wyborach byłem nieco zawiedziony i trochę rozgoryczony poziomem ataków na PO w kampanii. Ale kampania ma swoje prawa i wiadomo było (do tego roku), że po wyborczych epitetach i potrząsaniu siekierką trzeba zacząć zmieniać Polskę na lepsze. Skoro już udało sie odsunąć od władzy SLD a SO i LPR nie oszołomiły swoimi wynikami to przy odrobinie rozsądku można nawet było zabrać się za Konstytucję (oczywiście w kilku fragmentach). W swojej naiwności nawet trochę byłem zadowolony z rezultatu jaki osiągnął PiS gdyż wyobrażałem sobie, że nie będzie tolerował osób, które były na bakier z prawem lub praworządnością (i mam tu na myśli nie tylko posłów SO ale również osoby pokroju Pawła Piskorskiego i oczywiscie całą plejadę "komuszków" z SLD). Mówiąc wprost miałem nadzieję, że PiS zajmie się prawem i sprawiedliwością a PO gospodarką, podatkami i bezrobociem. Jestem pewien, że większość Polaków (również tych niegłosujących) myślała bardzo podobnie. Pomimo, że preferowana przeze mnie partia wyborów nie wygrała to nie widziałem tragedii w wygranej PiS. Potem wszystko się zmieniło - praktycznie od momentu zawarcia pierwszej nieformalnej koalicji pomiędzy PiS SO i LPR przy wyborze Marszałka Sejmu. To był dla mnie pierwszy sygnał tego co michał19755 określi wprowadzaniem statku na mieliznę. Potem już było coraz gorzej. Oczywiście daleki jestem od idealizowania postawy PO. Tu błędów było też bez liku. Może nieco większa uległość wobec PiS na samym początku negocjacji dałaby lepsze rezultaty dla Polski? Przejęcie konfrontacyjnego języka też mi sie nie podoba, choć pewnie wielu uważa, że inaczej w tym Sejmie nie uda się zaistnieć. Być może czas zrezygnować z liderów PO (i PiS) jeżeli oni są przeszkodą do naprawy Polski? Skoro liderzy nie potrafią się dogadać to może nam się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 18:04 Wypowiedzi Michała19755 są zazwyczaj przemyślane i wyważone. Tylko ten post był taki długi, że czasu nie wystarcza na jego przeczytanie. Stąd może brak odzewu. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 18:23 Trudno jest nazwac swoim przeciwnikiem politycznym kogos kto chce aby panstwo bylo sprawiedliwe, a ludziom zylo sie dobrze. Tego chce, a przynajmniej uwazam ze powinnismy wychodzic z takiego zalozenia, kazdy wyborca. A kazdy polityk glosi hasla obslugujace owe pragnienia. Problem tkwi przy wyborze politykow, ktorzy warci sa naszej wiary w ich slowa, oraz ich programy. W zasadzie na forum powinno byc inaczej. Ja jako przeciwnik polityczny was dwojga powinienem klocic sie z wami na temat sposobow, ktore pozwola poprawic sytuacje w kraju. Powinnismy rowniez wedle tych recept oceniac partie na ktore glosujemy. Niestety, odnosze wrazenie ze doszlo do tego, jedyna dyskusja na temat partii politycznych polega na ocenianiu ich prawdomownosci i zdrowia umyslowego. A szkoda. Byc moze kiedy nasi politycy zaczna dyskutowac o programach naprawy panstwa, a przestana mowic o zyciorysach, prawdomownosci, jezyku wlasnym mielibysmy szanse porownania programow. Na razie jednak programy naprawy panstwa spelniaja jedynie funkcje mobilizacyjna w okresie przedwyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 18:14 Bardzo mi przykro, ze zostales zawiedziony. W zasadzie az wstyd cieszyc sie, ze Kaczynscy w ten sposob prowadza swoja "polityke". Pozostaje mi miec nadzieje, ze niebawem odejdziemy od wybierania politykow "rewolucjonistow" i postawimy na ewolucje panstwa polskiego. No i oczywiscie, ze wybierajac inna partie, nie poczujemy znowu sliskiej substancji na bucie. jestem twoim przeciwnikiem politycznym ale rozumiem twoja zlosc i rozczarowanie. W podobny sposob czulem sie kilka lat temu, kiedy moi faworyci zdobili swoimi nazwiskami pierwsze strony gazet. Mam jednak nadzieje, ze tym razem cos sie zmieni, kiedy SLD znow wroci do steru Polski. Zreszta, nie wierze ze gdyby zbadac za kilka lat dzialania PiS okazaliby sie inni. A z dwojga zlego wole aferzystow, od ludzi chorych psychicznie. Tych pierwszych przynajmniej mozna przewidywac i sadzic. Ci drudzy sa niebezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 15:31 Giertych powiedzial: to czarny sen A. Michnika. Łże-elity III RP mają powody do obaw, już nic nie będzie takie jak dawniej. "Zasłona opadła", jak powiedział J. Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 15:37 Giertych to czarny sen nie tylko Adama Michnika ale 95% ludzi, którzy poszli na wybory. Przypomnij bo moze się myle, ale czy przypadkiem z cięzkim trudem nie przekroczyli progu wyborczego a teraz we wszelakich sondażach w dowolnie wybranych mediach w ogóle się nie łapia. Ach, i czy piekny Roman przpypadkiem nie trząsł przez chwilkę spodniami czy w ogóle załapie się do koryta? PS Wielu ludzi, zwłaszca szalejaca tu smarkateria nie pamieta tego języka, ale taka nowomowa jak Łże-elity" była bardzo typowa dla komunistów. Tudziez nawijanie na okragło o imperlistach i innych wichrzycielach (tu słowa były inne ale tak samo niewidzialny i nie skonkretyzowany wróg). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 15:44 aga1000 napisał: > nowomowa jak Łże-elity" była bardzo typowa dla komunistów. Tudziez > nawijanie na okragło o imperlistach i innych wichrzycielach (tu słowa były inne > ale tak samo niewidzialny i nie skonkretyzowany wróg). I co z tego ze byla? Wiec bedziesz probowal wmawiac ze Kaczynski o jakis kryptokomunista?? J. Kaczynski jest jednym z najbardziej wyrazistych politykow zorientowanych antykomunistycznie a terminu "łże-elity" uzyl w konkretnym przypadku, konkretnym kontekscie i nie pomylil sie. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub junkier - obudz sie... 11.04.06, 15:51 .. i poczytaj np. wystapienia gomulki czy innych tuzow komuny.. zdziwisz sie, jak wiele wspolnego maja ich teksty z nowomowa jaroslawa.. wiesz, co jest zastanawiajace? kazda dyktatura zaczyna sie od "zjednoczenia" narodu - tzn. wskazania "wroga".. czy to zydow w trzydziestych latach, czy to imperialistow w 50tych czy to "ukladu" w 2005.. smutne.. ale historia niestety nikogo niczego nie nauczyla... jezyk walki.. "wygralismy wybory.. wy przegraliscie" "jesli myslicie, ze w ten sposob dojdziecie do wladzy to sie grubo myslicie".. to to samo co za komuny.. wybacz.. mam nadzieje, ze kiedys to dostrzezesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier - obudz sie... 11.04.06, 16:00 dundrub napisał: >>>mam nadzieje, ze kiedys to dostrzezesz.. Ja juz kiedys dostrzeglem i durnia po raz drugi nie pozwole z siebie zrobic. Co bylo w 1992 r., gdy obalano rzad Olszewskiego? Wyborcza, wtedy jeszcze wiarygodna w miare, trabila ze sie zamach stanu szyluje, ze noc teczek, ze "ludzie nienawiscie" Olszewski z Naimmskim i Macierewiczem. I wielu udzi to kupilo! No i co? Rzad Olszewskiego zostal obalony, a dalszy ciag znamy. Korupcja, uklady, ukladziki, Kuna, Zagiel, bezkarnosc TW, Maleszka, wzrost przestepczosci, komuchy, wreszcie bezczelna proba rehabilitacji "ludzie honoru Kiszczaka i Jaruzela przez Michnika, ktory rozmienil swoja legende na drobne. Ja drugi raz nie kupie argumentu ze prawica to dyktatura i zlo dla Polski. Moge krytykowac Kaczynskiego, ale tylko z pozycji propolskich, pronarodowych. Nie-Polakom i łże-Polakom prawa do krytyki odmawiam w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: junkier - obudz sie... 11.04.06, 16:04 > Ja drugi raz nie kupie argumentu ze prawica to dyktatura i zlo dla Polski. Moge > > krytykowac Kaczynskiego, ale tylko z pozycji propolskich, pronarodowych. tak.. to bardzo propolskie lamac swoje wlasne slowo - oklamywac wyborcow, uzywac kurskiego, ktory sprzedawal bzdury w imie "ciemnego narodu".. baaardzo pronarodowe, prawda?? nie ma nic zlego w prawicy.. natomiast fanatyczna i opetana paranoja ukaldu i wrogow prawica to droga do dyktatury i krwi na ulicach.. tak sie zaczynalo wszedzie na swiecie, gdzie takie "pronarodowe" opcje dochodzily do wladzy.. > > Nie-Polakom i łże-Polakom prawa do krytyki odmawiam w ogole. a kto to ci Nie-Polacy i Łże-Polacy? brzmisz jak nazisci w latach 30tych kolego.. oni tez mowili o "prawdziwych Niemcach".. zaczynam sie ciebie bac... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkier - obudz sie... 11.04.06, 16:12 dundrub napisał: > > krytykowac Kaczynskiego, ale tylko z pozycji propolskich, pronarodowych. > tak.. to bardzo propolskie lamac swoje wlasne slowo - oklamywac wyborcow, uzywac kurskiego, ktory > sprzedawal bzdury w imie "ciemnego narodu".. baaardzo pronarodowe, prawda?? Strzelasz do much z armat i gubisz proporcje. Przecież wiadomo, że Kurski ma być takim PiSowskim wabikiem dla radykalnie antykomunistycznego elektoratu w myśl programu politycznego że "nie ma nic na prawo od PiS". Ale nie wmawiaj mi Że Kurski ma jakiś decydujący głos w PiSie bo nie ma. Przecież np. niemiecka CDU tej kokietowała przez lata radykalny elektorat wysiedleńców ale to nie znaczy że poszła na realizację ich programu. Nie wolno o tym zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: junkier - obudz sie... 11.04.06, 16:18 junkier napisał: > Strzelasz do much z armat i gubisz proporcje. Przecież wiadomo, że Kurski ma > być takim PiSowskim wabikiem dla radykalnie antykomunistycznego elektoratu w > myśl programu politycznego że "nie ma nic na prawo od PiS". Ale nie wmawiaj mi > Że Kurski ma jakiś decydujący głos w PiSie bo nie ma. wybacz.. jesli ktos ma w swoich szeregach kogos takiego jak Kurski i zna metody jego dzialania to znaczy, ze je akceptuje i ze nie jest "krystalicznie czystym" o jakim radykalnie antykomunistycznym elektoracie mowisz? "ciemnym narodzie"? jak mozna tak mowic o swoim narodzie i jeszcze wpierac, ze sie chce dla niego dobra??? > > Przecież np. niemiecka CDU tej kokietowała przez lata radykalny elektorat > wysiedleńców ale to nie znaczy że poszła na realizację ich programu. Nie wolno > o tym zapominać. posluchaj "patrioto".. CDU to zdecydowanie Nie-Polacy wiec pozostaw to w spokoju co??? Odpowiedz Link Zgłoś
obronca.ukladu Re: junkier - obudz sie... 11.04.06, 18:00 junkier napisał: > dundrub napisał: > > > krytykowac Kaczynskiego, ale tylko z pozycji propolskich, pronarodo > wych. > > tak.. to bardzo propolskie lamac swoje wlasne slowo - oklamywac wyborcow, > > uzywac kurskiego, ktory > sprzedawal bzdury w imie "ciemnego narodu".. baaa > rdzo > pronarodowe, prawda?? > > Strzelasz do much z armat i gubisz proporcje. Przecież wiadomo, że Kurski ma > być takim PiSowskim wabikiem dla radykalnie antykomunistycznego elektoratu w > myśl programu politycznego że "nie ma nic na prawo od PiS". Ale nie wmawiaj mi > Że Kurski ma jakiś decydujący głos w PiSie bo nie ma. > > Przecież np. niemiecka CDU tej kokietowała przez lata radykalny elektorat > wysiedleńców ale to nie znaczy że poszła na realizację ich programu. Nie wolno > o tym zapominać. A gdzie w tym wszystki jest uczciwość i moralność. Kto posługuje się kłamstwem nie powinien być reprezentantem narodu. A co do łże-elity to JK niestety w tej chwili może się sam do niej zaliczyć. Jego wypowiedzi na temat SO albo były łgarstwem w 2003 roku albo są teraz. Niestety wykluczają sie wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 15:58 Chodzi junkier o to, że nowomowa to mowa mająca słowa bez treści, sztuczne światy, wirtualne problemy, niestniejący wrogowie, zamykanie skomplikowanych problemów w prostych hasłach zrozumiałych dla każdego prostaczka. A Jarosław K. lubuje się w słowach - wytrychach, wartościujących i prymitywnych. Dlatego razi uszy osób pamiętających ją z tamtych czasów. A Jarosław K. to nie kryptkokomunista, tylko PiSobolszewik. Trochę podobne, ale jednak się różnią. A że jest politykiem wyrazistym, nikt nie neguje. Tylko zdecydowanie inaczej oceniamy tą wyrazistość. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 16:06 >>>A Jarosław K. to nie kryptkokomunista, tylko PiSobolszewik. Gdyby mozna bylo cofnac sie o tych 60 lat wstecz i gdybys dostal sie w lapy prawdziwych bolszewikow to zrozumialbys jak gigantyczne bzdury wypisujesz i jak demonizujesz polskiego patriote, jakim jest J. Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 16:06 > Gdyby mozna bylo cofnac sie o tych 60 lat wstecz i gdybys dostal sie w lapy > prawdziwych bolszewikow to zrozumialbys jak gigantyczne bzdury wypisujesz i jak > > demonizujesz polskiego patriote, jakim jest J. Kaczynski gdybys poczytal siebie stojac z boku.. zrozumialbys jak bardzo sekciarsko brzmia twoje slowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej trochę. 11.04.06, 16:30 Sam patriotyzm, bez innych cnót, bez innych wartości, BEZ DEMOKRACJI, to faszyzm. Jarosław K. ma zapędy autorytarne, i to wcale nie jest śmieszne. Dlatego musimy już teraz krzyczeć, byśmy potem nie płakali. Lepiej zabepieczyć się na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:39 > Sam patriotyzm, bez innych cnót, bez innych wartości, BEZ DEMOKRACJI, to faszyzm No, to jest po prostu zlota mysl ktora ktos powinien wydrukowac na czolowce forum. W takim razie np. absolutystyczne monarchie oswieceniowe byly, w mysl tej smialej tezy, systemami faszystowskimi! Mam wrazenie, ze niektorym niechec do Kaczynskich rzutuje juz na jasnosc myslenia. System konserwatywno - liberalny w doskonaly sposob potrafi obejsc sie bez demokracji i nie jest bynajmniej zadnym ustrojem faszystowskim czy inna lewacka brednia. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:41 junkier napisał: > System konserwatywno - liberalny w doskonaly sposob potrafi obejsc sie bez > demokracji i nie jest bynajmniej zadnym ustrojem faszystowskim czy inna lewacka > > brednia. W domu sobie możesz taki zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:44 mangold napisał: > junkier napisał: > > > System konserwatywno - liberalny w doskonaly sposob potrafi obejsc sie be > z demokracji i nie jest bynajmniej zadnym ustrojem faszystowskim czy inna l > ewacka brednia. > > W domu sobie możesz taki zrobić.... Da Bog, ktoregos dnia zwyciezymy. A wtedy z demokracja koniec. Oczywiscie na szczeblu centralnym. Na szczeblu lokalnym - prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:45 junkier napisał: > > Da Bog, ktoregos dnia zwyciezymy. A wtedy z demokracja koniec. Oczywiscie na > szczeblu centralnym. Na szczeblu lokalnym - prosze bardzo. a jak Boga nie ma oops ?? To kto Wam da ?? Widzę że juz tylko w opatrznośc wierzycie a nie w wyborców... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:47 > Da Bog, ktoregos dnia zwyciezymy. A wtedy z demokracja koniec. Oczywiscie na > szczeblu centralnym. Na szczeblu lokalnym - prosze bardzo. junkier.. w tym kraju demokracja obowiazuje wszystkich.. i nie zwalnia "centrali" od odpowiedzialnosci.. mussilini ci sie w glowie wlacza chlopie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:55 > junkier.. w tym kraju demokracja obowiazuje wszystkich.. i nie zwalnia "central i" od odpowiedzialnosci.. Obowiazuje dopoki kwalifikowana wiekszosc nie zmieni konstytucji i nie postanowi, ze w obliczu tego co sie dzieje koneiczne jest przejscie na jakis inny, bardziej efektywny ustroj. Zreszta, w obrebie samej demokracji mozna wprowadzic pewne daleko idace zmiany, np. wprowadzenie cenzusu ktory odsunie od urn holote i golcow nie placacych podatkow. > mussilini ci sie w glowie wlacza chlopie!!! Brzydze sie lewactwem i zwiazkowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:25 > Obowiazuje dopoki kwalifikowana wiekszosc nie zmieni konstytucji i nie > postanowi, ze w obliczu tego co sie dzieje koneiczne jest przejscie na jakis > inny, bardziej efektywny ustroj. > coz.. jak na razie ta twoja "kwalifikowana wiekszosc" popierajacego krystalicznego patriote jaroslawa to 10% spoleczenstwa (patrzac na wyniki ostatnich wyborow). bardziej efektywny ustroj wiec (majac na uwadze to 10%) dla jakiejs grupy tak? no to polecam dyktature - najefektywniejsza... o czym zreszta jaroslaw wie doskonale.. > np. wprowadzenie cenzusu ktory odsunie od urn holote i golcow nie placacych > podatkow. a moze po prostu obnizyc podatki i nie trzeba bedzie ich unikac? hmm? a kto to holota co ja trzeba odsuwac? rozumiem, ze to wymaga ustanowienia kolejnego urzedu kwalifikacyjnego? nooo znowu pachnie mi "rasa panow".. i ty jestes patriota?? > Brzydze sie lewactwem i zwiazkowcami. jasne.. gdyby nie ZWIAZEK "solidarnosc" brzydzilbys sie nadal octem i musztarda na polkach Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:31 dundrub napisał: > coz.. jak na razie ta twoja "kwalifikowana wiekszosc" popierajacego krystaliczn ego patriote jaroslawa to > 10% spoleczenstwa (patrzac na wyniki ostatnich wyborow). Masz krotka pamiec. Wynik wyborczy PiS to 27%. > no to polecam dyktature - najefektywniejsza... o czym zreszta jaroslaw wie doskonale.. Ja juz cytowalem przemowienie sejmowe J. Kaczynskiego "Tylko ktos nieskonczenie glupi moze sadzic ze Polsce grozi dyktatura" > a kto to holota co ja trzeba odsuwac? rozumiem, ze to wymaga ustanowienia kolej nego urzedu kwalifikacyjnego? Ten urzad juz jest. Nazywa sie urzad skarbowy i wydaje zaswiadczenia o placeniu i zaleganiu/niezaleganiu z podatkami. > > Brzydze sie lewactwem i zwiazkowcami. > jasne.. gdyby nie ZWIAZEK "solidarnosc" brzydzilbys sie nadal octem i musztarda na polkach Spokojna glowa, wyemigrowalbym do Stanow. Tam mam wrazenie jest wiecej polskich patriotow niz tu w Polsce. Komunistyczna mentalnosc i kult biedy sprawia, ze ciasny materializm przeslania niektorym wszystko. Innym na mozg rzuca sie nienawisc do Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:33 junkier napisał: > dundrub napisał: > > coz.. jak na razie ta twoja "kwalifikowana wiekszosc" popierajacego > krystaliczn ego patriote jaroslawa to > 10% spoleczenstwa (patrzac na wyni > ki > ostatnich wyborow). > > Masz krotka pamiec. Wynik wyborczy PiS to 27%. 27% głosujących czyli 10 % społeczeństwa..czego was uczą w tych gimnazjach teraz?? tylko religii?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:40 10% to mozesz sobie wstawiac do badan statystycznych albo demograficznych i powiem krotko, nie pieprz wasc. PiS poparlo w wyborach 27% i taki jest realny mandat polityczny tego ugrupowania, czy sie to komus podoba czy nie. Jesli ktos w tym waszym bozku demokracji nie idzie do glosowania to sam jest sobie winien i do siebie moze miec pretensje ze wybiera za niego ktos inny. Chyba ze wierni wyznawcy demokracji z demokratycznym prawem do powstrzymania sie od udzialu w glosowaniu przestaja sie zgadzac... Na marginesie, gdyby w tej zakichanej III RP demokracja dzialala, stopien absencji bylby duzo nizszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:43 junkier napisał: > 10% to mozesz sobie wstawiac do badan statystycznych albo demograficznych i > powiem krotko, nie pieprz wasc. PiS poparlo w wyborach 27% i taki jest realny > mandat polityczny tego ugrupowania, czy sie to komus podoba czy nie. aleś ty głupi... > > Jesli ktos w tym waszym bozku demokracji nie idzie do glosowania to sam jest > sobie winien i do siebie moze miec pretensje ze wybiera za niego ktos inny. > Chyba ze wierni wyznawcy demokracji z demokratycznym prawem do powstrzymania > sie od udzialu w glosowaniu przestaja sie zgadzac... Ja chodze i się zgadzam z werdyktem choć nie musze byc zadowolony > > Na marginesie, gdyby w tej zakichanej III RP demokracja dzialala, stopien > absencji bylby duzo nizszy. buahahah na siłe byś ciągał ?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:46 mangold napisał: > junkier napisał: > > > 10% to mozesz sobie wstawiac do badan statystycznych albo demograficznych > i > powiem krotko, nie pieprz wasc. PiS poparlo w wyborach 27% i taki jest re > alny > > mandat polityczny tego ugrupowania, czy sie to komus podoba czy nie. > aleś ty głupi... Na wyzyny sie wspiales intelektu i argumentacji. Brawo. Tyle ze to napisalem jest prawda, PiS dostal mandat od 27% wyborcow, koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:47 junkier napisał: > mangold napisał: > > junkier napisał: > > > > > 10% to mozesz sobie wstawiac do badan statystycznych albo demografi > cznych > > i > powiem krotko, nie pieprz wasc. PiS poparlo w wyborach 27% i ta > ki jest > re > alny > > mandat polityczny tego ugrupowania, czy sie to komus > podoba czy > nie. > > > aleś ty głupi... > > > Na wyzyny sie wspiales intelektu i argumentacji. Brawo. Tyle ze to napisalem > jest prawda, PiS dostal mandat od 27% wyborcow, koniec i kropka. aleś ty głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:48 > Na wyzyny sie wspiales intelektu i argumentacji. Brawo. Tyle ze to napisalem > jest prawda, PiS dostal mandat od 27% wyborcow, koniec i kropka. od 27% glosujacych wyborcow.. bo wyborcow w Polsce bylo wiecej - nie klam Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:52 Czy ja snie?? Demokraci kwestionuja werdykty demokracji. To juz chyba prezestaje nawet byc zabawne. Prawdy nie zmieniasz ani ty ani ten drugi tani katolikozerca : PIS uzyskal 27% poparcia wyrazonego w waznych, zatwierdzonych przez PKW, stosowna do wyniku liczbe mandatow w sejmie no i jakiekolwiek dyskutowanie z ta rzeczywistoscia ociera sie o granice smiesznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:53 junkier napisał: > Czy ja snie?? Demokraci kwestionuja werdykty demokracji. To juz chyba > prezestaje nawet byc zabawne. Prawdy nie zmieniasz ani ty ani ten drugi tani > katolikozerca : PIS uzyskal 27% poparcia wyrazonego w waznych, zatwierdzonych > przez PKW, stosowna do wyniku liczbe mandatow w sejmie no i jakiekolwiek > dyskutowanie z ta rzeczywistoscia ociera sie o granice smiesznosci. Żyjemy chyba w innych rzeczywistosciach....teraz rozumiem kto głosuje na PiS ... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:41 > Masz krotka pamiec. Wynik wyborczy PiS to 27%. alez pamietam doskonale - przy frekwencji niecale 41% daje to ile procent NARODU? policzysz? > Ja juz cytowalem przemowienie sejmowe J. Kaczynskiego "Tylko ktos nieskonczenie > > glupi moze sadzic ze Polsce grozi dyktatura" czy ty jestes naprawde glupi? mam uwierzyc w slowa czlowieka, ktory zachowuje sie autorytarnie, ze nie grozi nam autorytarna wladza z jego strony? a co mowi swojemu narodowi lukaszenka? a czy ktorykolwiek z dyktatorow oglaszal, ze jest jedynym dzierzycielem wladzy? nie. mozil, ze zaprowadzi porzadek i prawo i sprawiedliwosc i wolnosc dla PRAWDZIWYCH ..............* *niemcow, polakow, kubanczykow - wstaw sobie odpowiednie > Ten urzad juz jest. Nazywa sie urzad skarbowy i wydaje zaswiadczenia o placeniu > > i zaleganiu/niezaleganiu z podatkami. > podales oddzielnie "holote" i nieplacacych podatki.. wiec o tej "holocie" mi opowiedz.. kto to taki i kto mialby odbierac "jej" prawo do glosowania > > > > Brzydze sie lewactwem i zwiazkowcami. > > jasne.. gdyby nie ZWIAZEK "solidarnosc" brzydzilbys sie nadal octem i > musztarda na polkach > > Spokojna glowa, wyemigrowalbym do Stanow. Tam mam wrazenie jest wiecej polskich > > patriotow niz tu w Polsce. hahahahahahahahahahahahahahahahahahhaha!!! i siedza tam.. a swoj kraj maja gleboko w siedzeiniu.. czlowieku! ty bredzisz!!!! >Komunistyczna mentalnosc nieco o kuminstycznej mentalnosci: "imperialisci" = liberalowie "wrog narodu" = uklad dalej przyklady podawac? Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Ostrożnie z cytowaniem Jarosława K. 11.04.06, 17:54 Junkier napisał: >>Ja juz cytowalem przemowienie sejmowe J. Kaczynskiego "Tylko ktos nieskonczenie glupi moze sadzic ze Polsce grozi dyktatura" A jak myśmy cytowali Kaczyńskiego mówiącego o Samoobronie to twierdziłeś, że sie pomylił, albo zmienił zdanie. A swoją drogą to piękne, że jest jeszcze w Polsce ktoś, kto tak bezgranicznie ufa politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ostrożnie z cytowaniem Jarosława K. 11.04.06, 18:00 aptymista napisał: > A jak myśmy cytowali Kaczyńskiego mówiącego o Samoobronie to twierdziłeś, że sie pomylił, albo zmienił zdanie. Nadal tak twierdze. Poza fragmentem, ze ludzie z samoobrony maja kwalifikacje do kopania rowow, z calym szacunkiem dla ludzi parajacych sie ta profesja. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:39 > Zreszta, w obrebie samej demokracji mozna wprowadzic pewne daleko idace zmiany, > np. wprowadzenie cenzusu ktory odsunie od urn holote i golcow nie placacych > podatkow. To cenne, co napisałeś. Wtedy PiS zdobyłby kilka procent głosów, a Samoobrona pewnie wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:44 > To cenne, co napisałeś. Wtedy PiS zdobyłby kilka procent głosów, a Samoobrona > pewnie wcale... swieta racja :) popieram wiec postulat junkra.. tfu.. coz za patriotyczny nick ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:45 Jasne Junkier. najbardziej efektywny ustrój to dyktatura oświeconych Kaczyńskich, czyli Rzeczpospolita Obojga Kaczyńskich. Nie rozumiem tylko jak Ty, popiereający sojusz PiS i Samoobrony, możesz mówić o pozbawieniu "holoty i golcow nie placacych podatkow" praw wyborczych. Toż to przecież ani PiS, ani Samoobrona nie przekroczą progu 5% !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:47 nie wymagaj od junkra myslenia.. on jest od powtarzania sloganow i polerowania krystalicznego wizerunku wodza.. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:49 aptymista napisał: > Jasne Junkier. > > najbardziej efektywny ustrój to dyktatura oświeconych Kaczyńskich, czyli > Rzeczpospolita Obojga Kaczyńskich. Wole to od tego co bylo do tej pory, jasnie oswiecony sojusz Michnika et consortes z wierchuszka SLD i Preziem. > Nie rozumiem tylko jak Ty, popiereający sojusz PiS i Samoobrony, możesz mówić o> pozbawieniu "holoty i golcow nie placacych podatkow" praw wyborczych. >> Toż to przecież ani PiS, ani Samoobrona nie przekroczą progu 5% !!! Po pierwsze, w zadnym miejscu nie poparlem tego sujuszu na zasadzie optymalnego rozwiazania. To po pierwsze. Po drugie, kto ile dostalby glosow mnie nie interesuje, mnie interesuje prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
obronca.ukladu Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 18:12 junkier napisał: > Po pierwsze, w zadnym miejscu nie poparlem tego sujuszu na zasadzie optymalnego > > rozwiazania. To po pierwsze. Po drugie, kto ile dostalby glosow mnie nie > interesuje, mnie interesuje prawda. "PRAWDA"? To koledzy jeszcze wydają tego szmatławca? Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Junkier: zmień w końcu ten antypolski nick ! 11.04.06, 18:17 junkier napisał o koalicji PiSoobrony: > w zadnym miejscu nie poparlem tego sujuszu na zasadzie optymalnego rozwiazania Już wiemy, że optymalnym rozwiązaniem jest dyktatura Kaczyńskich. i dalej: > kto ile dostalby glosow mnie nie > interesuje, mnie interesuje prawda. Jeżeli interesuje cię prawda, to przyjmij w końcu do wiadomości, rusko-pruski arystokrato z bożej łaski, że PiS popiera mniej niż 10% społeczeństwa. Możesz sobie śnić o 27% wyborców, niezapominaj: tylko tych, co poszli. Inni mają dość ciągłych swarów i połajanek, w których celują ambitni bliżniacy, i nie wierzą, że jakakolwiek partia, czy z lewa, czy z prawa, czy z księżyca jest w stanie dobrze rządzić. Liderzy PiS są w dużej mierze odpowiedziałni za to, że wielu ludzi brzydzi się polityką, uważając ją za cyrkowe harce (choć Miller i piękny Marian też mają niemały wkład). Ale Ty masz odpowiedź na brak mandatu Kaczyńskich - oni po prostu wiedzą lepiej i poprowadzą naród we właściwym kierunku. Zmień w końcu ten antypolski nick, patrioto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier: zmień w końcu ten antypolski nick ! 11.04.06, 18:22 >>Inni mają dość ciągłych swarów i połajanek No wiec skonczmy z ta bzdura i pozoranctwem demokracji >>>w których celują ambitni bliżniacy, Idiotyzm. Nie wiem kiedy L. Kaczynski bym ostatnio poslem, nie przypominam sobie >>i nie wierzą, że jakakolwiek partia, czy z lewa, czy z prawa, czy z księżyca jest w stanie dobrze rządzić. No to powtarzam: No wiec skonczmy z ta bzdura i pozoranctwem demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:45 > > Sam patriotyzm, bez innych cnót, bez innych wartości, BEZ DEMOKRACJI, to > faszyzm trafne slowa - vide wlochy i niemcy na poczatku XX w. > > > No, to jest po prostu zlota mysl ktora ktos powinien wydrukowac na czolowce > forum. W takim razie np. absolutystyczne monarchie oswieceniowe byly, w mysl > tej smialej tezy, systemami faszystowskimi! 1. podaj jakis przyklad takiej monarchii 2. widzisz dzisiaj mozliwosc wprowadzenia takowej? a jesli nie - to w obowiazujacym stanie rzeczy na swiecie patriotyzm bez. m.in. demokracji to faszyzm.. > > Mam wrazenie, ze niektorym niechec do Kaczynskich rzutuje juz na jasnosc > myslenia. a niektorym bezkrytyczne uwielbienie robi to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:53 > 1. podaj jakis przyklad takiej monarchii Austro Wegry, II Rzesza niemiecka Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:55 acha... i w imie patriotyzmu rozpetali I wojne swiatowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 16:56 dundrub napisał: > acha... i w imie patriotyzmu rozpetali I wojne swiatowa?? To nie ma nic do rzeczy. Wojna wynikla z obiektywnych uwarunkown a kto pierwszy pociagnal za cyngiel nie ma znaczenia i zreszta jaki to ma zwiazek z "dyktatorem" Kaczynskim? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 17:29 > To nie ma nic do rzeczy. Wojna wynikla z obiektywnych uwarunkown a kto pierwszy > > pociagnal za cyngiel nie ma znaczenia i zreszta jaki to ma zwiazek > z "dyktatorem" Kaczynskim? otoz ma. patriota broni swojego kraju ale nie najezdza innych.. tak rozumiem patriotyzm.. "obiektywne warunki".. nawet cie o nie nie pytam, bo z twoich postow wnioskuje, ze nic to nie da jaki zwiazek? otoz rozmawiamy o patriotyzmie a ty piszesz, ze kaczynski jest takim wlasnie "monarchialnym" patriota.. a jesli tak to zwiazek chyba dostrzegasz? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 18:12 dundrub napisał: Jakbys uczciwie zapoznal sie z przemowieniem Kaczynskiego w trakcie debaty w Sejmie poprzedn. kadencji o ludobojstwie na Wolyniu to ie pieprzylbys glupot. Tyle powiem. To wystapienie to wykladnia polskiej polityki zagranicznej na najblizsze 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Do junkra: ręce opadają. 11.04.06, 17:17 > No, to jest po prostu zlota mysl ktora ktos powinien wydrukowac na czolowce > forum. W takim razie np. absolutystyczne monarchie oswieceniowe byly, w mysl > tej smialej tezy, systemami faszystowskimi! Ty chyba naprawdę masz 16 lat, jak to ktoś na forum napisał! I zmień ten nick, bo polski patriota nie powinien fascynować sie ani Prusakami, ani Rosjanami! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Do junkra: ręce opadają. 11.04.06, 17:22 aptymista napisał: >polski patriota nie powinien fascynować sie ani Prusakami, ani Rosjanami!< Ani tym bardziej lewicowa anarchia, korupcja i marnotrawtstwem srodkow wyrywanych obywatelom przez pazerne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Jednak ma 16 lat..mieliscie racje :P 11.04.06, 17:23 junkier napisał: > aptymista napisał: > >polski patriota nie powinien fascynować sie ani Prusakami, ani Rosjanami!& > #60; > > > Ani tym bardziej lewicowa anarchia, korupcja i marnotrawtstwem srodkow > wyrywanych obywatelom przez pazerne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 18:32 junkier napisał: > System konserwatywno - liberalny w doskonaly sposob potrafi obejsc sie bez > demokracji i nie jest bynajmniej zadnym ustrojem faszystowskim czy inna lewacka brednia. Co to jest system konserwatywno liberalny? Utrzymywanie dawnych tradycji i zezwalanie wszystkim na myslenie wlasnymi torami? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: A jeżeli chodzi o patriotyzm, to ciszej troch 11.04.06, 18:43 emigrancik napisał: > Co to jest system konserwatywno liberalny? Utrzymywanie dawnych tradycji i > zezwalanie wszystkim na myslenie wlasnymi torami? www.konserwatyzm.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 17:58 Kaczynski operóje jezykiem komunistów,to czysty bełkot wyuczony bolszewicki,bo kto biedaka miał uczyć.Tatuś uczył marksizmu bardzo dobrze,za co komuniści wynagrodzili robiąc z tych dwóch małych padalców wielkich aktorów.Dziadek i ojciec mieli bardzo dobre Zyciorysy ,dzieci AKOWCów nie mieli szans,no może jakby pozmieniali życiorysy.szanowny panie, tacy ludzie to dlamnie żłobopartrioci. . Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Lepper - czarny sen Kaczyńskiego 11.04.06, 15:38 "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'. To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". J. Kaczyński. Czerwiec 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
obronca.ukladu Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 17:52 junkier napisał: > Łże-elity III RP mają powody do obaw, już nic nie będzie takie jak > dawniej. "Zasłona opadła", jak powiedział J. Kaczyński. A król jest nagi. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Giertych: to czarny sen A. Michnika 11.04.06, 17:54 obronca.ukladu napisał: > junkier napisał: > > > Łże-elity III RP mają powody do obaw, już nic nie będzie takie jak > > dawniej. "Zasłona opadła", jak powiedział J. Kaczyński. > > A król jest nagi. Król - Prezio Kaczynski jest rzeczywiscie jest nagi po abdykacji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier erratum 11.04.06, 17:55 junkier napisał: > obronca.ukladu napisał: > > > junkier napisał: > > > > > Łże-elity III RP mają powody do obaw, już nic nie będzie takie jak > > > dawniej. "Zasłona opadła", jak powiedział J. Kaczyński. > > > > A król jest nagi. > > > Król - Prezio Kwasniewski jest rzeczywiscie nagi po abdykacji. Odpowiedz Link Zgłoś
obronca.ukladu Re: erratum 11.04.06, 18:19 junkier napisał: > junkier napisał: > > > obronca.ukladu napisał: > > > > > junkier napisał: > > > > > > > Łże-elity III RP mają powody do obaw, już nic nie będzie taki > e jak > > > > dawniej. "Zasłona opadła", jak powiedział J. Kaczyński. > > > > > > A król jest nagi. > > > > > > Król - Prezio Kwasniewski jest rzeczywiscie nagi po abdykacji. Cóż, nawet swoją własną podświadomość próbujesz okłamywać tym opium dla ludu sączącym się z ust JK. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: erratum 11.04.06, 18:23 obronca.ukladu napisał: > Cóż, nawet swoją własną podświadomość próbujesz okłamywać tym opium dla ludu > sączącym się z ust JK. Wiedzialem ze lewicowiec-freudowiec, jakich cala masa na tym forum, nie przepusci takiej okazji zeby sprzedac bzdura teorie podwiadomosci. I nie pomylilem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
obronca.ukladu Re: erratum 11.04.06, 18:29 > Wiedzialem ze lewicowiec-freudowiec, jakich cala masa na tym forum, nie > przepusci takiej okazji zeby sprzedac bzdura teorie podwiadomosci. I nie > pomylilem sie. Twoja nieomylność predysponuje cię do wielkości. Marnujesz się w tych Stanach. Powinieneś doradzać swoim pupilom. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Powtórzę raz jeszcze: Hańba 11.04.06, 15:38 Zamiast celowego sojuszu sił w miarę obliczalnych, o jasnym etosie, PiS zgadza się na współrządzenie z człowiekiem z wyrokami, czyli przestępcą. Depcze w ten sposób nie tylko swoje ideały i hasła, pod którymi zdobył władzę, ale i pluje w twarz swoim wyborcom i wszystkim Polakom: dlatego nazywam przyszły rząd PiSoobrony Rządem Hańby Narodowej. Pamiętacie, jak bracia się oburzyli, gdy Rokita w wyborach prezydenckich powiedział, że IV RP będzie miała twarz Andrzeja Leppera? Rokita chyba nie sądził, jak blisko był prawdy! PiS stracił twarz, stracił honor: gardzi i nienawidzi SLD, a chce rządzić (cytując za Jarosławem K) z pomocą ludzi będących agentami SB, opłacanymi przez Moskwę, z partią, nazywaną przez funkcjonariuszy PiS "wycieraczką Millera". To przykład Paranoii i Schizofrenii Politycznej. Należy PiS jako partię niemoralną, partię kłamstwa, partię destrukcyjną i antypaństwową, od władzy odsunąć jak najprędzej. Już raz bracia K. rozpętali wojne na górze, z wiadomym skutkiem. Teraz znowu działają. Ich obecne rządy to: - schamienie obyczajów politycznych (głowa państwa sugeruje chorobę psychiczną lidera partii opozycyjnej, dawanie i odbieranie odznaczeń państwowych, Bullterier Kurski), - podwójna moralność (vide Dorn, Gosiewski, Kaczyński) - arogancja wobec zwykłego obywatela ("branie w kamasze", "spieprzaj dziadu", specjalne zaproszenia dla VIPów do sądu, procesy Wassermanna, "ciemny lud to kupi", całokształt zachowania braci K.) - kłamstwo w życiu publicznym w stopniu do tej pory niespotykanym (obok kłamstw wyborczych ciągłe krętactwa Jurka, Marcinkiewicza, Kaczyńskich, Kurskiego) - promowanie postaci takich jak Lepper - lekceważenie dla organów władzy państwowej - pogarda wobec mających inne poglądy - manipulowanie wiarą Negatywne konsekwencje tego, że wszystkie te negatywne zjawiska wystąpiły tak intensywnie w przestrzeni publicznej, będziemy jeszcze odczuwać przez wiele lat. Ich rezultatem może być kompletne zobojętnienie ludzi uczciwych, myślących wobec polityki i w efekcie zdobycie władzy przez populistów. W niedalekiej przyszłości czekają nas rządy motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Powtórzę raz jeszcze: Hańba 11.04.06, 15:42 och, przeciez w lawach sejmowych juz dawno nie ma pisu, wszedzie widac twarz andrzeja leppera... prawda boli najbardziej co? pamietacie jak sie kaczynski gotowal jak to uslyszal? --- Jak wprowadzimy godzinę policyjną, dzieci wreszcie poczują, że ktoś się o nie troszczy - twierdzi Piotr Mówiński, nauczyciel, radny z Lubiewa i szef gminnej komisji oświaty Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie Lech Kaczyński niezastapione źródło cytatów 11.04.06, 15:48 które można przytaczac na rzecz KONIECZNOŚCI zawarcia koalicji z Lepperem. a może coś takiego (abyś prezydencie wszystkich pisiorów nie zapomniał!): 6.05.2002 | Aktualności | źródło: Rzeczpospolita Kaczyński: Lepper znów zaatakował "Nie jestem zaskoczony działaniem Samoobrony. Koń, jaki jest każdy widzi. Okupacja ministerstwa i udział w tym posłów to oczywiście skandal. Ale w tym momencie należy przypomnieć, że odpowiedzialność za to ponoszą SLD i rząd Leszka Millera, który nie raz zabiegał o względy Samoobrony" - skomentował zachowanie partii Lepera w rozmowie dla "Rzeczpospolitej" lider PiS Lech Kaczyński "Wystarczy przypomnieć, że gdyby nie poparcie SLD, Danuta Hojarska nie byłaby wiceprzewodniczącą Sejmowej Komisji Sprawiedliwości. Tym gestem lewica pokazała, jak się będzie traktować prawo w Polsce". źródło: www.pis.org.pl/article.php?id=1992 moze mała, maluteńska zamiana: Wystarczy przypomnieć, że gdyby nie poparcie PiS, Andrzej Lepper nie byłby wicepremierem. Tym gestem prawica pokazała, jak się będzie traktować prawo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Lech Kaczyński niezastapione źródło cytatów 11.04.06, 20:23 www.pis.org.pl/article.php?id=1017 "Lech Kaczyński (o Lepperze): Jak ktoś taki w ogóle może być wicemarszałkiem Sejmu? Rozumiem, że wybrano go do parlamentu, takie są reguły. W Polsce zdarzały się próby prowokacji politycznych, sfingowanych procesów - ja i mój brat świetnie o tym wiemy. Wiemy też, że nie można przy obecnym stanie naszego aparatu władzy przyjąć zasady, że każdy, komu postawiono zarzuty, nie może startować. Byłoby to wyposażenie polityków kontrolujących ten aparat we władzę absolutną. Za tym nie jestem, natomiast czym innym jest zrobienie z takiej osoby wicemarszałka Sejmu. Nie sądzę, żeby w tej chwili SLD zgodziło się na odwołanie Andrzeja Leppera, bowiem partia ta ma swoisty plan, który polega na całkowitym zapanowaniu nad aparatem państwowym, poszerzeniu władzy, która wyraźnie wykracza poza zakres władzy demokratycznej i stworzeniu takich warunków, by w 2005 roku szansa na reelekcję była olbrzymia, ponieważ inne siły polityczne będą działały w głębokiej nierównoprawności." Ostatnie zdanie jest piękne - wystarczy zmienić SLD na PiS i umrzeć ze śmiechu. www.pis.org.pl/article.php?id=1013 "Andrzej Lepper to marny watażka" Wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości Kazimierz Ujazdowski powiedział we Wrocławiu, że Andrzej Lepper to marny watażka, który demoluje państwo polskie i trzeba go jak najszybciej zatrzymać. "Andrzej Lepper powinien być odwołany z funkcji wicemarszałka Sejmu i nie ważne jest, który klub złoży taki wniosek" - mówił Ujazdowski. Ciekawe co bedzie jak ktoś przypomni ujazdowskiemu tę wypowiedź. Ja bym się spalił ze wstydu, ale politycy PiS już dawno zatracili zdolność do odczuwania wstydu - inaczej wszyscy już dawno musieliby popełnić harakiri i seppuku. www.pis.org.pl/article.php?id=3350 Wassermann: Wniosek Leppera przyjmuję z zażenowaniem Zbigniew Wasermann (PiS) powiedział we wtorek w Kaliszu PAP, że z zażenowaniem przyjmuje zapowiedź szefa Samoobrony Andrzeja Leppera, iż jako pierwszy złoży on podpis pod wnioskiem o postawienie byłego premiera Leszka Millera przed Trybunałem Stanu. "Jeśli o postawieniu człowieka przed Trybunałem mówi ktoś, kto wielokrotnie stawał przed sądem i ciążą na nim wyroki, to ja nie chcę mieć takiego porządku prawnego i takiego nauczyciela moralności, takiego czyściciela życia publicznego" - powiedział Wassermann. Teraz wasserman cytuje webera czy innego filozowa i wydaje mu sie że w ten sposób usprawiedliwa konszachty z lepperem. Tych cytatów jest więcej - wystarczy wpisać "Samoobrona" w wyszukiwarkę na stronie PiS i odsiać artykuły z datą po wyborach parlamentarnych Pouczające\ Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie Panie Prezydencie ale decyzje PiSu są inne: 11.04.06, 15:55 05.11.2002 | Aktualności | źródło: PAP Lech Kaczyński: "Nie trzeba być szczególnie przenikliwym, żeby zobaczyć, że w trudnych sytuacjach Leszka Millera ratował Andrzej Lepper" - powiedział Kaczyński. Dodał, że on sam "jest związany decyzjami, które koalicji z Samoobroną i SLD zakazują" - taka jest decyzja władz PiS. źródło: www.pis.org.pl/article.php?id=1477 Panie prezydencie powtórze: jest Pan związany decyzjami, które koalicji z Samoobroną i SLD zakazują" - taka jest decyzja władz PiS. czy coś sie w PiSie zmieniło? jakies inne PRAWO jakaś inna SPRAWIEDLIWOŚĆ teraz obowiązują? Odpowiedz Link Zgłoś
as30000 Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 16:36 Ludzie opamiętajcie się.Jeszcze jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ho,ho,Jaruś,"przed świętami", "etapy",wiecie, praw 11.04.06, 16:40 da, rozumiecie, hi, hi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Wypieprzą PiSowcy Jarka w czerwcu za zarżnięcie ni 11.04.06, 16:42 eźle stojącej partii? Osobiście doprowadził do zupełnej klęski, degrengolady i pośmiewiska... Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Lepper równy gość 11.04.06, 16:43 Nabieram przekonania, że Lepper będzie najbardziej stabilnym i rozsądnym członkiem rządu po uformowaniu koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
qc A kogo to jeszcze obchodzi ? 11.04.06, 17:05 Chyba coraz wiecej Polakow ignoruje informacje o tematyce zwiazana z pisowskim zametem. Moj TVN24 na stale wylaczony od miesiaca. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Popsuł mi sie telewizor ostatnio 11.04.06, 17:06 trzy dni bez PiS Nie ta sama Polska :-)) qc napisał: > Chyba coraz wiecej Polakow ignoruje informacje o tematyce zwiazana z pisowskim > > zametem. > Moj TVN24 na stale wylaczony od miesiaca. > Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 kaczynski to najbardziej czerwony komuch jakiego 11.04.06, 17:19 nosi ziemia. zeszmacil sie tak ze leppera dp rzadu zaprasza - tylko po ty by utrzmac sie przy wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 w przepasc bez dna - w tym jest nadzieja ze jak 11.04.06, 17:21 tam spadna to sie nie wyczolgaja - nadzieja w nieobliczalnym kmiotku lepperze ze ich tam straci w ramach paktu Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 A może plan PiSu jest inny? 11.04.06, 17:17 PiS nie chce poddać rządu do dymisji, ponieważ wciąż próbuje udowadniać, że to bardzo dobry rząd, więc nie można go poddać. Poza tym jak wytłumaczyliby się swoim wciąż wiernym wyborcom. Jednakże po wejściu Leppera i innych, można śmikało powiedzieć moherom, że ten rząd jest zaśmiecony i słaby, i że trzeba poddać go do dymisji, Jak zwykle zrzucą winę na wszystkich innych, bo wszyscy wiedzą, że PiS jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 18:04 A ja uważam, że jareczek i tak leperka wyd..czy. Ale dalej jareczek i tak zobaczy ścianę - gdzie jego miejsce. Obrzydliwy manipulator. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 18:19 Radzą, radzą i radzą, naród czeka,niech sobie PiS te rady gdzieś wsadzą, Religa szuka pieniędzy, niech szuka skarbu w górach, może coś znajdzie, PiS mówi,że ma głowę w chmurach, przed wyborami głosił wzniosłe hasła, obiecując dodatki,pieniądze się znajdą, teraz idea trzasła, taki wstyd dla Religi posła, ja bym do szpitala leczyć poszła, te wszystkie zmiany, każdy przeciwnik będzie zamykany, wypuszczą tylko ciężko oskarżonych, żeby zrobić miejsce dla politycznie gnębionych, Lepper nie tak głupio mówi, ten głupi kto mu odmówi, te *buraki*już mi się znudziły, PiS szuka partnerów które by z królewskich rodów pochodziły, czy są granice rozsądku? pomocy młodym,zmniejszenie biedoty, idą z bogatymi,rządowe miernoty, ten nie pasuje,tamten dużo rząda, PiS za kimś kto nie istnieje,się rozgląda, kiedy skończycie Narodu męki? słyszę w oddali złowrogiej nuty dźwięki, która się zbliża,to się oddala, w umysłach Polaków niepewność rozpala, kończcie tę hańbę w tórą wdepnął PiS, w końcu będziecie *piasek w zębach gryźć* Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: J. Kaczyński: deklaracja rządowa jeszcze prze 11.04.06, 18:24 dodaję do poprzedniego postu. Gdyby nie rolnicy, sdzili byście żarcie na strychu i w piwnicy, Odpowiedz Link Zgłoś
canard Samoobrona SKONA 11.04.06, 18:37 Pisowi samoobrona jest potrzebna do uchwalenia 10 ustaw priorytetowych dla tej partii, a potem won stad, pod warunkiem ze Andrju nie wy..... kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś