zuckerman Związki to lewactwo z założenia. 15.04.06, 13:05 Więc nie jest dziwnym to, że nie w smak im prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 13:23 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to jest ta "Solidarność" i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 13:34 Biedna ta nasza Polska nierządem stoi.Żeby się podnieść wpierw na same dno upaść musi.Wesołych Świąt wszystkim życzę, głupim i złym również. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 A co ma do gadania jakaś Solidarność ? 15.04.06, 13:41 To dzięki tym panom jest teraz 4 mln bezrobotnych w Polsce. A nędza jest większa niż w PRL-u. Za to jest kilka kast świętych krów żyjacych sobie luksusowo, bo żerują i pasożytują na całej reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuckerman a bolek? 15.04.06, 13:58 Telewizja nie dopuściła do emisji reportażu o sprawie tajnego współpracownika "Bolka". Trzeba go poprawić - tłumaczy Romuald Bokun, kierownik redakcji programów TVP3. Prawie godzinny dokument pt. "Plusy dodatnie, plusy ujemne" - opowiada o sprawie tajnego współpracownika "Bolka". Film Grzegorza Brauna kończy się wywiadem z byłym prezydentem Lechem Wałęsą. Były prezydent oburzony materiałami przedstawionymi przez dziennikarza podarł kopie dokumentów z IPN - donosi "Życie Warszawy". REKLAMA - Byłem zawiedziony reakcją prezydenta Wałęsy. Myślałem, że skomentuje w jakiś sposób przedstawione materiały, czym rzuci na nie nowe światło - mówi Grzegorz Braun. - Tak się nie stało, a zachowanie byłego prezydenta jest aż nadto dobitne - dodaje reżyser. W reportażu autor przedstawia relacje świadków oraz dokumenty z początku lat 70. i późniejsze dotyczące "Bolka" oraz Lecha Wałęsy. Zastrzega, że nie chce przesądzać o tym, czy dotyczą tej samej osoby. - Pozostawiam to ocenie widzów - mówi Braun. - Ale w moim przekonaniu, film nie pozostawia cienia wątpliwości, jakie były fakty - dodaje reżyser. Innego zdania byli uczestnicy kolaudacji, podczas której miały zapaść decyzje o dalszych losach reportażu. W zebraniu wziął udział także przedstawiciel IPN oraz prawnicy. Materiał został słabo oceniony. Marek Maldis z TVP3, jeden z uczestników zebrania, twierdzi, że zarzucano mu głównie brak symetrii i nierówno rozłożone akcenty. Podważono także rzetelność dziennikarską i historyczne podejście do sprawy. Autor reportażu nie zgadza się z tym. Uważa, że dopełnił wszelkiej staranności w zbieraniu materiałów. Podkreśla, że dotąd nie ma naukowych opracowań dotyczących tej sprawy, liczył, że jego reportaż wniesie do tego tematu nowe, ciekawe wątki. Ewelina Wolańska, prawniczka Lecha Wałęsy, nie chce tłumaczyć zachowania byłego prezydenta podczas wywiadu. Wyjaśnia, że ewentualne insynuacje, jakoby miał być tajnym współpracownikiem są bezpodstawne. - Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów na to, by Lech Wałęsa kiedykolwiek współpracował z SB. To, czym posługują się osoby, które go o to oskarżają, to sfabrykowane przez SB materiały stworzone po to, by go skompromitować - mówi Wolańska. Przypomina, że Lech Wałęsa został pozytywnie zlustrowany, otrzymał także status pokrzywdzonego. Romuald Bokun, kierownik redakcji programów regionalnych TVP3, zapewnia, że losy reportażu nie są przesądzone. - Zaleciliśmy autorowi wprowadzenie poprawek - mówi Bokun. - Pojawiło się wiele uwag. Reportaż został zrobiony w innej formule, niż początkowo zakładał scenariusz - dodaje. (PAP) fakty.interia.pl/news?inf=739120 Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 15.04.06, 15:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiojasio Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:02 To i "Solidarność" już jest w "układzie"? Jeszcze troche i tylko Big Bliźniaks zostaną poza układem. Aha i jeszcze pan Olszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:13 Ja tez Leppera nie popierałem, ale, w tych wszystkich oburzonych głosach brakuje mi jednego- co w zamian? Taka jest arytmetyka sejmowa. Nie da sie rządzic bez większości. Koniec , kropka. Za ta koalicję odpowiada ten kto nie dopuscił do powstania innej koalicji i kto jednocześnie nie dopuścił do nowych wyborów. Nie pisze kto to taki, bo mnie okrzyczą Tuskożercą. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:27 Jesli kaczynski naprawde nie chcial koalicji z samabrona, mogl podac rzad do dymisji. Nie musialby teraz patrzec na siebie z obrzydzeniem przy porannym goleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 17:22 > Jesli kaczynski naprawde nie chcial koalicji z samabrona, mogl podac rzad do > dymisji. Nie musialby teraz patrzec na siebie z obrzydzeniem przy porannym gole > niu." A wówczass po 2.5 miesiąca kolejnych kroków konstytucyjnych, kompletnego chaosu i paraliżu powstałby rząd PO i SLD, wspierany przez najsilniejsze stronnictwo- - strachu o diety i stołki. Będzie trwać, ale wbrew Senatowi i Prezydentowi nie będzie w stanie zrobić NIC absolutnie nic. Zamiast komuchów i złodziei z Samoobrony mielibyśmy komuchów i złodziei z SLD. Plus Piskorski i Schetyna. Szkoda Polski. Dziękuję. To juz niech będzie ta koalicja. Ta ma chociaż szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 15.04.06, 17:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 20:20 Mialbys odrobine honoru PiSesbeku i nie kasowal postow w ktorych nie ms slow obrazy, jezeli boli cie prawda o sobie bura suko, to miej pretesje do samego siebie,bo to ty jestes klamca i oszustem nie ja, i to twoje klamliwe posty powinne byc kasowane a nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard_mark Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 17.04.06, 03:33 ( skopiowane z net'u...) Ja pracowałam w oborze i kurniku Autor: jola_dywity Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- W oborze musiałam czyścić miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonów, dojenie itd. W kurniku opiekowałam się sie kurami i kurczakami oraz jednym kogutem który był ślepy i którego gospodarz chciał zabić na rosół. Udało mnie sie uprosić gospodarza - ten miał darować kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co pozwolilo mi na udział w radzie kur (odbywa sie co miesiąc) dotyczcej szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki. Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc mial on miec seks z dwiema kurami na raz... Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji studiow. P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily. JANISZEWSKA JOLANTA zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity wiek: 38 tel. 697259317. 14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Zawód: technik żywienia Miejscowość: Dywity Partia (poparcie): członek Samoobrony RP Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy 14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik żywienia City: Dywity Party (support): członek Samoobrony RP Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam, nie pełniłam służby ani nie byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy • Re: manipulacje jolki Przeczytaj komentowany artykuł » prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz WM.pl :: Zobacz temat - BARDZO ZŁA KOSIARKA Z SAMOOBRONY ??? www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf Zdjęcie Jolki_z_Dywit na samym dole artykułu … urocze !?.. Była nie tylko na jednych wyborach: Państwowa Komisja Wyborcza: Wybory samorządowe Wybory 2005 prywatne forum frontu zdrowego rozsądku?.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 15.04.06, 15:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 15:39 Platforma postępuje dobrze, ponieważ zmusza PiS, aby trochę porządziło i pokazało, co potrafi. Chodzi o to, aby ci, co głosowali na PiS, na własnej skórze (i portfelu) odczuli skutki rządów PiS. Jeśli tak łatwo będzie zliwidować obecny układ wyborczy, to ludzie nie będą zastanawiać się w następnych wyborach. Skoro najwięcej głosów dostało PiS, to trzeba odczuć skutki, aby więcej tego błędu nie popełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 17:54 zigzaur napisał: > Platforma postępuje dobrze, ponieważ zmusza PiS, aby trochę porządziło i > pokazało, co potrafi." Zatem przyznajesz, że PO uznaje zasadę "im gorzej, tym lepiej?" czyli partyjniacki egoizm ponad interesem kraju? Nie chce udawac przesadnie zgorszonego, bo polityków mamy takich, że wrogom nie życzę, ale po tym , jak sie pozuje na "państwowotwórcze", patriotyczne ugupowanie, to jest to jednak pewien dysonans. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 21:26 Nie o to chodzi. Trzeba wreszcie nauczyć ludzi odpowiedzialności za skutki wyborów przy urnie. Program PiS, a przynajmniej głoszony oficjalnie, był mniej więcej taki: "Skorumpowane urzędasy z SLD zniszczyły państwo ale za to nasze nieprzekupne urzędasy naprawią. W każdym razie, nie ma mowy o wolnym rynku i obniżaniu podatków." I wyborcy to kupili. Niech teraz skonsumują. Niech ludzie wreszcie pojmą, że przy urnie decyduje się o losie kraju na najbliższe 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Solidarność= kompromitacja 15.04.06, 14:26 Co potrafią solidarnościowcy:strajkować,rzucać jajami,śrubami,machać flagami,spać na styropianie,snuć oskarżenia,dzielić się i przemieniać jak kameleony,kłócić się, robić intrygi,klęczeć przed czarnymi i to chyba wszystko.Na uczciwą pracę,rządzennie,godziwą diagnozę i argumentację zabrakło umiejętności i rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:50 Solidarność boi się ludzi ze wsi? Nic nie rozumiem. Czy może aktualna Solidarność siedzi w kieszeni u aktualnych pracodawców, jak to zwykle bywa w mafijnych układach? Nie ma to, jak ciepła posadka i uscisk dłoni prezesa ... Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:53 Mam nadzieję, że właśnie aktualny rząd zmieni te układy, które są zaszłością lat ubiegłych i popieram sojusz PiSu z Samoobroną. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 15:11 Masz rację namnożyło się tych związków,szczególnie pączkowały związki z rodowodem solidarnościowym a razem z nimi chronione stanowiska nierobów zwanych przewodniczącymi komisji zakładowych.Ciepłe posadki- to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars a swiat ucieka Polacy,,,,, 15.04.06, 15:54 juz teraz Polska jest zacofanym skansenem a dalej sie cofa. Czytajac to co sie dzieje w Polityce polskiej, w swiadomosci Polakow, w jezyku takich gazet jak Nasz Dziennik trudno jest uwierzyc ze to 2006 rok. Dziekujemy Pany Panie KAczynski ze zaproponowal nam Pan 4RP w oparciu o Leppera i jego wiesniakow. Inteligencja polska Panu tego mam nadzieje nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 16:08 wiesz ja mam lepsza propozycje jesli sie juz tak cofamy to cofnijmy sie na calego do Panstwa feudalnego z naturalnym wowczas porzadkiem rzeczy chlopa panszczyznianego i jego Pana. Juz nawet to byloby lepsze niez sojusz jakby nei bylo inteligenckiej partii PiS z wiesniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Swiadomosc ksztaltuje byt w IVRP 15.04.06, 16:13 Mozemy nie lubic SamoPiSu ale uwazam ze ta unia najlepiej odzwierciedla swiadomosc, moralnosc i skale wartosci polskiego spoleczenstwa na tym etapie rozwoju. Czasem wymarzona demokracja przybiera dosc nieoczekiwane formy. Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 17:03 Pan przewodniczocy przezyl Oleksego i Millera to juz nic go nie zaskoczy? Toz durniu jeden , przezyles tyz Buzka i bezrobocie przy twoim akcepcie wzroslo o ponad 1mln osob! Pan panie przewodniczocy razem z tymi dzisiejszymi do pierdla na 1 maja juz powinniscie pojsc za zbrodnie na tych z których zyjecie! Nie was razem w swieta najasniejszy szlag! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 18:34 Cos co na czasie.Wesolego zajaca,co smieje sie bez konca,szczerbatego barana,co beczy od rana pisanek w koszyku oraz mokrego ubrania w dzien polewania i ponownego na Samoo. i PiS glosowania .ALLELUJA. Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 19:47 zdecydowalem sie przeniesc glos na PiS (albo Samoobrone, jeszcze sie nie zdecydowalem) w najblizszych wyborach. Poprzednio glosowalem na PO. A skad ta zmiana? Jestem programista. Jezeli SamoPiSowi uda sie zrobic porzadny kryzysik, taki, zeby funt osiagnal cene 10 zlotych to moja pensja w Londynie warta bedzie 30-40.000 PLN miesiecznie. Po dwoch latach kupie sobie dwa, trzy solidne mieszkania w Krakowie - jak za 10 lat sytuacja w tym kraju wroci do normy, mohery i pgr-owi jabolowcy wygina (bo szlag trafi sluzbe zdrowia w miedzyczasie), wroce tutaj. A jak sytuacja wroci do normy, to sprzedam 2 z tych 3 mieszkan, wplace co zostanie na jakis przyzwoity fundusz inwestycyjny i bede sobie pracowal dla sportu Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 16.04.06, 21:50 Podziwiam wyjątkową ślepotę władz zwiazku. Lepper jest prostą konsekwencją zamierzeń Kaczyńskich, czyli zdobycia władzy i ograniczenia wolności obywatelskich przez doprowadzone do absurdu zawłaszczenie władzy. Lepper do tego pasuje jak ulał a jeśli chodzi o związek to powinien przede wszystkim stanąć na straży swobód demokratycznych. Jeśli to zrobi to i z Lepperem nie będzie problemu, po prostu wypadnie z gry. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii Poparliście Prawie Sprawiedliwość... 17.04.06, 10:41 ...i macie co chcieliście. Prawie robi wielk.a różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś