Dodaj do ulubionych

"Solidarność": Leppera nie popieraliśmy

• zuckerman Związki to lewactwo z założenia. 15.04.06, 13:05
      Więc nie jest dziwnym to, że nie w smak im prawica.
    • wariant_b Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 13:23
      Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to jest ta "Solidarność" i dlaczego?
    • mysza9913 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 13:34
      Biedna ta nasza Polska nierządem stoi.Żeby się podnieść wpierw na same dno
      upaść musi.Wesołych Świąt wszystkim życzę, głupim i złym również. Alleluja!
    • feliks-50 A co ma do gadania jakaś Solidarność ? 15.04.06, 13:41
      To dzięki tym panom jest teraz 4 mln bezrobotnych w Polsce.
      A nędza jest większa niż w PRL-u.
      Za to jest kilka kast świętych krów żyjacych sobie luksusowo, bo żerują i
      pasożytują na całej reszcie.
    • zuckerman a bolek? 15.04.06, 13:58
      Telewizja nie dopuściła do emisji reportażu o sprawie tajnego współpracownika
      "Bolka". Trzeba go poprawić - tłumaczy Romuald Bokun, kierownik redakcji
      programów TVP3.

Prawie godzinny dokument pt. "Plusy dodatnie, plusy ujemne" - opowiada o sprawie
      tajnego współpracownika "Bolka". Film Grzegorza Brauna kończy się wywiadem z
      byłym prezydentem Lechem Wałęsą. Były prezydent oburzony materiałami
      przedstawionymi przez dziennikarza podarł kopie dokumentów z IPN - donosi "Życie
      Warszawy".

REKLAMA

- Byłem zawiedziony reakcją prezydenta Wałęsy. Myślałem, że skomentuje w jakiś
      sposób przedstawione materiały, czym rzuci na nie nowe światło - mówi Grzegorz
      Braun. - Tak się nie stało, a zachowanie byłego prezydenta jest aż nadto dobitne
      - dodaje reżyser.

W reportażu autor przedstawia relacje świadków oraz dokumenty z początku lat 70.
      i późniejsze dotyczące "Bolka" oraz Lecha Wałęsy. Zastrzega, że nie chce
      przesądzać o tym, czy dotyczą tej samej osoby. - Pozostawiam to ocenie widzów -
      mówi Braun. - Ale w moim przekonaniu, film nie pozostawia cienia wątpliwości,
      jakie były fakty - dodaje reżyser.

Innego zdania byli uczestnicy kolaudacji, podczas której miały zapaść decyzje o
      dalszych losach reportażu. W zebraniu wziął udział także przedstawiciel IPN oraz
      prawnicy. Materiał został słabo oceniony. Marek Maldis z TVP3, jeden z
      uczestników zebrania, twierdzi, że zarzucano mu głównie brak symetrii i nierówno
      rozłożone akcenty. Podważono także rzetelność dziennikarską i historyczne
      podejście do sprawy.

Autor reportażu nie zgadza się z tym. Uważa, że dopełnił wszelkiej staranności w
      zbieraniu materiałów. Podkreśla, że dotąd nie ma naukowych opracowań dotyczących
      tej sprawy, liczył, że jego reportaż wniesie do tego tematu nowe, ciekawe wątki.

Ewelina Wolańska, prawniczka Lecha Wałęsy, nie chce tłumaczyć zachowania byłego
      prezydenta podczas wywiadu. Wyjaśnia, że ewentualne insynuacje, jakoby miał być
      tajnym współpracownikiem są bezpodstawne. - Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów
      na to, by Lech Wałęsa kiedykolwiek współpracował z SB. To, czym posługują się
      osoby, które go o to oskarżają, to sfabrykowane przez SB materiały stworzone po
      to, by go skompromitować - mówi Wolańska. Przypomina, że Lech Wałęsa został
      pozytywnie zlustrowany, otrzymał także status pokrzywdzonego.

Romuald Bokun, kierownik redakcji programów regionalnych TVP3, zapewnia, że losy
      reportażu nie są przesądzone. - Zaleciliśmy autorowi wprowadzenie poprawek -
      mówi Bokun. - Pojawiło się wiele uwag. Reportaż został zrobiony w innej formule,
      niż początkowo zakładał scenariusz - dodaje.

(PAP)
      fakty.interia.pl/news?inf=739120
      • zgodnik1 [...] 15.04.06, 15:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jasiojasio Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:02
      To i "Solidarność" już jest w "układzie"? Jeszcze troche i tylko Big Bliźniaks
      zostaną poza układem. Aha i jeszcze pan Olszewski.
    • seawolfie Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:13
      Ja tez Leppera nie popierałem, ale, w tych wszystkich oburzonych głosach
      brakuje mi jednego- co w zamian? Taka jest arytmetyka sejmowa. Nie da sie
      rządzic bez większości. Koniec , kropka. Za ta koalicję odpowiada ten kto nie
      dopuscił do powstania innej koalicji i kto jednocześnie nie dopuścił do nowych
      wyborów. Nie pisze kto to taki, bo mnie okrzyczą Tuskożercą.
      • colage Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:27
        Jesli kaczynski naprawde nie chcial koalicji z samabrona, mogl podac rzad do
        dymisji. Nie musialby teraz patrzec na siebie z obrzydzeniem przy porannym goleniu.
        • seawolfie Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 17:22
          > Jesli kaczynski naprawde nie chcial koalicji z samabrona, mogl podac rzad do
          > dymisji. Nie musialby teraz patrzec na siebie z obrzydzeniem przy porannym
          gole
          > niu."
          A wówczass po 2.5 miesiąca kolejnych kroków konstytucyjnych, kompletnego chaosu
          i paraliżu powstałby rząd PO i SLD, wspierany przez najsilniejsze stronnictwo- -
          strachu o diety i stołki. Będzie trwać, ale wbrew Senatowi i Prezydentowi nie
          będzie w stanie zrobić NIC absolutnie nic. Zamiast komuchów i złodziei z
          Samoobrony mielibyśmy komuchów i złodziei z SLD. Plus Piskorski i Schetyna.
          Szkoda Polski. Dziękuję. To juz niech będzie ta koalicja. Ta ma chociaż szansę.
          • kralik11 [...] 15.04.06, 17:38
          • kralik11 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 20:20
            Mialbys odrobine honoru PiSesbeku i nie kasowal postow w ktorych nie ms slow
            obrazy, jezeli boli cie prawda o sobie bura suko, to miej pretesje do samego
            siebie,bo to ty jestes klamca i oszustem nie ja, i to twoje klamliwe posty
            powinne byc kasowane a nie moje.
            • bernard_mark Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 17.04.06, 03:33
              ( skopiowane z net'u...)

Ja pracowałam w oborze i kurniku
              Autor: jola_dywity
              Data: 03.03.06, 11:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
              W oborze musiałam czyścić miejsca dla krow i krowy. Mycie, czesanie ogonów,
              dojenie itd. W kurniku opiekowałam się sie kurami i kurczakami oraz jednym
              kogutem
              który był ślepy i którego gospodarz chciał zabić na rosół. Udało mnie sie
              uprosić gospodarza - ten miał darować kogutowi zycie pood warunkiem ze ja sie
              nim zaopiekuje 24/7. Zaprzyjaznilam sie z tym kogutem i kilkom innymi kurami co
              pozwolilo mi na udział w radzie kur (odbywa sie co miesiąc) dotyczcej
              szerokopojetej problematyce drobiu i sytuacji kur w kurniku. W Radzie zajelam
              miejsce gospodarza i pisarza. Robilam notatki.
              Pewnego razu kogut zaginal, kilka dni pozniej znalazlam go za obora. Nie wiem
              co sie tam stalo, natomaista jedna z kur powiedziala mi poufnie ze kury
              zorganizowaly potajemne spotkanie i zdecydowaly sie zabic slepego koguta. Ponoc
              mial on miec seks z dwiema kurami na raz...
              Zwolnilam sie z pracy, przeprowadzilam spowrtotem do mista w celu kontynuacji
              studiow.

P.S. Z gospodarzem dalej utrzymuje kontak listowny. On informuje mnie o kurach
              i ich postanowieniach. Podobno kury za mna tesknily.

JANISZEWSKA JOLANTA
              zam.: DYWITY Diernowa 26 Dywity
              tel. 697259317.
              14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Zawód: technik
              żywienia
              Miejscowość: Dywity
              Partia (poparcie): członek Samoobrony RP
              Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam,nie pełniłam służby ani nie
              byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
              rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy

14 JANISZEWSKA Jolanta Kandydat został zarejestrowany Occupation: technik
              żywienia
              City: Dywity
              Party (support): członek Samoobrony RP
              Złożyła następujące oświadczenie: nie pracowałam, nie pełniłam służby ani nie
              byłam świadomym i tajnym współpracownikiem organów bezpieczeństwa państwa w
              rozumieniu art. 1, art. 2, art. 4 i art. 4a powołanej ustawy

• Re: manipulacje jolki

Przeczytaj komentowany artykuł »
              prawdziwy_polski_katolik 27.03.06, 23:37 + odpowiedz

WM.pl :: Zobacz temat - BARDZO ZŁA KOSIARKA Z SAMOOBRONY ???
              www.samoobrona.org.pl/pages/15.Glos/94nr06/rozkladowka/14.pdf
              Zdjęcie Jolki_z_Dywit na samym dole artykułu … urocze !?..
              Była nie tylko na jednych wyborach:
              Państwowa Komisja Wyborcza: Wybory samorządowe
              Wybory 2005

prywatne forum frontu zdrowego rozsądku?....

• kralik11 [...] 15.04.06, 15:07
      • zigzaur Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 15:39
        Platforma postępuje dobrze, ponieważ zmusza PiS, aby trochę porządziło i
        pokazało, co potrafi.

Chodzi o to, aby ci, co głosowali na PiS, na własnej skórze (i portfelu) odczuli
        skutki rządów PiS.

Jeśli tak łatwo będzie zliwidować obecny układ wyborczy, to ludzie nie będą
        zastanawiać się w następnych wyborach.

Skoro najwięcej głosów dostało PiS, to trzeba odczuć skutki, aby więcej tego
        błędu nie popełnić.
        • seawolfie Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 17:54
          zigzaur napisał:

> Platforma postępuje dobrze, ponieważ zmusza PiS, aby trochę porządziło i
          > pokazało, co potrafi."

Zatem przyznajesz, że PO uznaje zasadę "im gorzej, tym lepiej?" czyli
          partyjniacki egoizm ponad interesem kraju? Nie chce udawac przesadnie
          zgorszonego, bo polityków mamy takich, że wrogom nie życzę, ale po tym , jak
          sie pozuje na "państwowotwórcze", patriotyczne ugupowanie, to jest to jednak
          pewien dysonans.
          • zigzaur Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 21:26
            Nie o to chodzi.

Trzeba wreszcie nauczyć ludzi odpowiedzialności za skutki wyborów przy urnie.

Program PiS, a przynajmniej głoszony oficjalnie, był mniej więcej taki:

"Skorumpowane urzędasy z SLD zniszczyły państwo ale za to nasze nieprzekupne
            urzędasy naprawią. W każdym razie, nie ma mowy o wolnym rynku i obniżaniu podatków."

I wyborcy to kupili.

Niech teraz skonsumują.

Niech ludzie wreszcie pojmą, że przy urnie decyduje się o losie kraju na
            najbliższe 4 lata.
    • opt Solidarność= kompromitacja 15.04.06, 14:26
      Co potrafią solidarnościowcy:strajkować,rzucać jajami,śrubami,machać
      flagami,spać na styropianie,snuć oskarżenia,dzielić się i przemieniać jak
      kameleony,kłócić się, robić intrygi,klęczeć przed czarnymi i to chyba
      wszystko.Na uczciwą pracę,rządzennie,godziwą diagnozę i argumentację zabrakło
      umiejętności i rozumu.
    • irini Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:50
      Solidarność boi się ludzi ze wsi? Nic nie rozumiem. Czy może aktualna
      Solidarność siedzi w kieszeni u aktualnych pracodawców, jak to zwykle bywa w
      mafijnych układach?
      Nie ma to, jak ciepła posadka i uscisk dłoni prezesa ...
      • irini Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 14:53
        Mam nadzieję, że właśnie aktualny rząd zmieni te układy, które są zaszłością lat
        ubiegłych i popieram sojusz PiSu z Samoobroną.
        • opt Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 15:11
          Masz rację namnożyło się tych związków,szczególnie pączkowały związki z
          rodowodem solidarnościowym a razem z nimi chronione stanowiska nierobów zwanych
          przewodniczącymi komisji zakładowych.Ciepłe posadki- to mało powiedziane.
          • alterpars a swiat ucieka Polacy,,,,, 15.04.06, 15:54
            juz teraz Polska jest zacofanym skansenem a dalej sie cofa. Czytajac to co sie
            dzieje w Polityce polskiej, w swiadomosci Polakow, w jezyku takich gazet jak
            Nasz Dziennik trudno jest uwierzyc ze to 2006 rok. Dziekujemy Pany Panie
            KAczynski ze zaproponowal nam Pan 4RP w oparciu o Leppera i jego wiesniakow.
            Inteligencja polska Panu tego mam nadzieje nie zapomni.
        • alterpars Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 16:08
          wiesz ja mam lepsza propozycje jesli sie juz tak cofamy to cofnijmy sie na
          calego do Panstwa feudalnego z naturalnym wowczas porzadkiem rzeczy chlopa
          panszczyznianego i jego Pana. Juz nawet to byloby lepsze niez sojusz jakby nei
          bylo inteligenckiej partii PiS z wiesniakami.
          • adam.2x Swiadomosc ksztaltuje byt w IVRP 15.04.06, 16:13

Mozemy nie lubic SamoPiSu ale uwazam ze ta unia najlepiej odzwierciedla
            swiadomosc, moralnosc i skale wartosci polskiego spoleczenstwa na tym etapie
            rozwoju. Czasem wymarzona demokracja przybiera dosc nieoczekiwane formy.
    • bronek25 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 17:03
      Pan przewodniczocy przezyl Oleksego i Millera to juz nic go nie zaskoczy? Toz
      durniu jeden , przezyles tyz Buzka i bezrobocie przy twoim akcepcie wzroslo o
      ponad 1mln osob! Pan panie przewodniczocy razem z tymi dzisiejszymi do pierdla
      na 1 maja juz powinniscie pojsc za zbrodnie na tych z których zyjecie! Nie was
      razem w swieta najasniejszy szlag!
      • europa130 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 18:34
        Cos co na czasie.Wesolego zajaca,co smieje sie bez konca,szczerbatego barana,co
        beczy od rana pisanek w koszyku oraz mokrego ubrania w dzien polewania i
        ponownego na Samoo. i PiS glosowania .ALLELUJA.
    • mason44 Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 15.04.06, 19:47
      zdecydowalem sie przeniesc glos na PiS (albo Samoobrone, jeszcze sie nie
      zdecydowalem) w najblizszych wyborach. Poprzednio
      glosowalem na PO. A skad ta zmiana?

Jestem programista. Jezeli SamoPiSowi uda sie zrobic porzadny kryzysik, taki,
      zeby funt osiagnal cene 10 zlotych to moja
      pensja w Londynie warta bedzie 30-40.000 PLN miesiecznie. Po dwoch latach kupie
      sobie dwa, trzy solidne mieszkania w Krakowie
      - jak za 10 lat sytuacja w tym kraju wroci do normy, mohery i pgr-owi jabolowcy
      wygina (bo szlag trafi sluzbe zdrowia w
      miedzyczasie), wroce tutaj. A jak sytuacja wroci do normy, to sprzedam 2 z tych
      3 mieszkan, wplace co zostanie na jakis
      przyzwoity fundusz inwestycyjny i bede sobie pracowal dla sportu
    • honkers Re: "Solidarność": Leppera nie popieraliśmy 16.04.06, 21:50
      Podziwiam wyjątkową ślepotę władz zwiazku. Lepper jest prostą konsekwencją zamierzeń Kaczyńskich, czyli zdobycia władzy i ograniczenia wolności obywatelskich przez doprowadzone do absurdu zawłaszczenie władzy. Lepper do tego pasuje jak ulał a jeśli chodzi o związek to powinien przede wszystkim stanąć na straży swobód demokratycznych. Jeśli to zrobi to i z Lepperem nie będzie problemu, po prostu wypadnie z gry.
      • nurnii Poparliście Prawie Sprawiedliwość... 17.04.06, 10:41
        ...i macie co chcieliście.

Prawie robi wielk.a różnicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka