kakq Re: Katowicom gratulujemy lekarzy 21.04.06, 10:24 jak czytam takie rzeczy szlak mnie trafia jak mozna byc tak bezmyslnym człowiekiem czy oni nie maja rozumu czy nie maja serca pewne jest jedno maja forse i chcieli miec idealnego psa:((( Odpowiedz Link Zgłoś
treecat Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:18 Ci Państwo powinni zostać pozbawieni prawa wykonywania zawodu lekarza medycyny. Debile nie mogą mieć uprawnień lekarskich, bo są groźni dla otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agusss191 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:30 przestaje wierzyc w sprawiedliwosc. nie rozumiem po co zastanawiac sie nad tym czy byli winni ci lekarze czy tez pracownicy poczty. winni byli/sa oni wszyscy. jesli ktokolwiek z nas przeszedlby obojetnie obok czlowieka, ktory ulegl wypadkowi zaraz oskarzono by nas o nieudzielenie pomocy a jesli ten czlowiek by zmarl bylby juz prawdziwy cyrk. w sprawie tego psa nie ma dla mnie zadnego tlumaczenia. mam nadzieje, ze w miejscowosci, z ktorej pochodza ci lekarze jest o nich glosno i pacjenci sa na tyle madrzy by ich unikac. czy w dzisiejszych czasach lekarze sa az tak biedni by dla profitu posunac sie do takich dzialan? szkoda jeszcze, ze do paczki nie dolaczyli listu, w ktorym prosiliby o wymiane szczeniaka na innego - idealnego, ktory mialby rowiniez zoszac przeslany w paczce Odpowiedz Link Zgłoś
olga1974 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:35 pozostaje mieć nadzieję, że w rządzie znajdzie się choć jedna wrażliwa osoba, która będzie w mocy pociągnąć odpowiednie osoby do odpowiedzialności. Nie wyobrażam sobie że sprawa ta pozostanie zamknięta na obecnym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:36 Przede wszystkim powinno sie podac ich nazwisko, zeby wiadomo bylo gdzie w zadnym wypadku nie nalezy sie leczyc. Lekarz, ktory ma taki stosunek do zywej istoty, nie powinien byc lekarzem, ludzi pewnie tez tak traktuja. Co do sadu, to zbyt kurczowe lapanie sie przepisow swiadczy o bezmyslnosci, nie mozna uniewinnic kogos, kto potraktowal w tak okrutny sposob inna istote, poczta rowniez powinna byc ukarana, ale nie jedynie poczta, zwlaszcza, ze na poczcie mogli myslec (ja bym tak myslala), ze skoro w zamknietym pudle, to jest to pies pluszowy- zabawka. Rece opadaja....:( Odpowiedz Link Zgłoś
kurrappa Myślę, że jest całkiem sporo osób, które znają 21.04.06, 10:56 te nazwiska i specjalności tych osób.Niemożliwe żeby nic nie przeciekło albo żeby wiedzieli o tym tylko przyjaciele tej pary.Natomiast myślę, że wiele osób chciałoby je poznać, bo bez względu na wyrok sądu nie mają ochoty korzystać z usług tych osób. Hodowlę na przykład bardzo łatwo zidentyfikować... Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Takie mamy sądy. 21.04.06, 10:39 Jak się robiło aplikację po znajomości to i sądzi się tak jakoś dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Właściwie... 21.04.06, 10:43 nad czym debata? Poczynając od nadawcy poprzez pocztę aż do składu orzekającego stwierdzic można skrajne odmóżdżenie. Podstawowe normy moralne, humanitarne a właściwie najprostsze instynkty gdzieś się zapodziały. Tutaj nie można mówiś o jakimś relatywiźmie, subiektywnym spojrzeniu, nieznajomosci prawa itp. Kiedy takie sprawy wychodzą na jaw jestem przerażony ludzką naturą. Kiedy tak się kończą nie jestem w stanie opisać moich odczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sm Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:49 co za kraj trzeba być debilem żeby coś takiego zrobić ile psów zdechło na wsi z głodu, od kołka czy innych bardziej wyszukanych przyrządów? a tu przoszę nawet lekarze nie mają serca czy raczej mózgu, mam nadzieję że to lekarze medycyny sądowej tam nie zrobią za dużej krzywdy pacjentom s5.bitefight.pl/c.php?uid=65136 Odpowiedz Link Zgłoś
gls1 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 10:58 Co za DEBILE i do tego sadyści!1 Chciał bym "pogadać" sobie z nimi twarzą w twarz!! Przejechał bym sobie z nimi w bagażniku mojego samochodu ze Szczecina do Zakopanego przez Warszawę na przełomie Lipiec/sierpień przy 35 stopniowym upale (koniecznie w korkach) to może by coś do tych DEBILI dotarło na przyszłość!! Odpowiedz Link Zgłoś
webculture wysłac ich tak samo... 21.04.06, 10:59 ...zafundowac im taką wycieczkę - w upale 30 st. i w kartonie bez wody ijedzenie. Oczywiście z papierem toaletowym skur...., konowały Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Poczta jest winna. Przecież oni wzięli psa 21.04.06, 11:09 Bez wątpienia winę za zamęczenie psa ponosi przewoźnik. Poczta Polska podjęła się przewiezienia pieska i ona powinna sprawować nad nim nadzór w czasie podróży. Przewoźnik znakomicie wiedział co wiezie a więc pies powinien mieć zapewniną opiekę. Psa przyjęto w pudełku a więc uznano, że to właściwe opakowanie żywej przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
gls1 Re: Poczta jest winna. Przecież oni wzięli psa 21.04.06, 11:15 No ale jak miał przewożnik zapewnić opiekę?? Otworzyć przesyłkę?? To dopiero dostał by po tyłku. Pozatym Przewoznik dowiedzie przed sądem, że nie wiedział co jest w środku bo nie musi wiedzieć. Natomiast Jeżeli by został ten pies wysłany zgodnie z procedurami , to wtedy inna rozmowa. Jak bym wysłał zwykłą paczką zasatwę kryształową i napisał na paczce "OSTROŻNIE" to co była by wina przewożnika. Jeżeli natomiast bym to zrobił za pośrednictwem specjalnej paczki zgodnej z procedurami to wtedy był był kryty. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Poczta jest winna. Przecież oni wzięli psa 21.04.06, 11:17 > Psa przyjęto w pudełku a więc uznano, że to właściwe opakowanie żywej > przesyłki. a jesli myslano, ze skoro w pudelku, to jest to pies-zabawka, pluszowy? Nikt normalny przeciez nie wyslalby w kartonowym pudle zywego psa. Jeszcze ta miska wody w srodku...ciekawe, ze nie przeciekla, ale to tez swiadczy o pomyslunku.... Oczywiscie poczta zawinila rowniez, bo pewnie pies w miedzyczasie jakos tam dal znac, ze jest, ale w zaden sposob nie zwalnia to z winy tych "lekarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
bigking Ziobro wyśle prok. do Meksyku w takich warunkach 21.04.06, 11:14 A może należałoby spróbować spakować prokuratora Sieraka do kartonu z trzema dziurami, postawić miskę z wodą, dać papier toaletowy itp i wysłać do Nowego Meksyku? Ciekawe jakie wówczas wydałby polecenie swojej podwładnej? Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Lekarze! Współczuję pacjentom. 21.04.06, 11:14 Ciekawe jakiej specjalności. Współczuję pacjentom. Odpowiedz Link Zgłoś
jerrykot1 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 11:31 Ludzie są nieobliczalnie głupi, ale na ten przykry wypadek złożyło sie szereg czynnikow, z ktorych głupota jest pierwsza w kolejce. Żywe stworzenie nie powinno być przesyłane jak brudne ciuchy w paczce do pralni. Byli wlaściciele zostali słusznie ukarani za okrucienstwo wobec zwierząt i oburzającą bezmyślność. Drugi w kolejce to ten bezmózgi pocztowiec - gdyby odmowił przyjęcia przesyłki i wskazał wlaściwy przepis dotyczący warunków nadania - nie doszłoby do tragedii. istnieje przecież tyle sposobów na oddanie niechcianego psiaka - może nawet hodowca by go odebrał osobiście.Są schroniska, aukcje internetowe - durni, głupi, leniwi ludzie. Wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 13:13 Dlaczego bezmózgi pocztowiec? Jeśli zwierzak siedział cicho, to przeciez poczta nie zatrudnia jasnowidzów, żeby prześwietlił, co jest w paczce! Tak trudno to wymyśleć???? Aż strach pomyśleć, jakie konowały nas leczą! To czy to schorzenie nie kwalifikuje sie do leczenia antybiotykiem, ale polecam zjedzenie czosnku! Ile razy to słyszałam w przychodni??? Tak jakby jeden z drugim tuman w białym kitlu nie wiedział, że czosnek to tez antybiotyk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
msek0 Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 11:32 Kara dla lekarzy, pocztowcow i prawnikow! Tez prosze o podanie nazwisk tych konowalow! Odpowiedz Link Zgłoś
kollanko strzelac !! do takich kolkow 21.04.06, 11:49 a ich powinno by sie wyslac nie do rzymu ale do wladywostkou troszke dalaej niz rzym :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Jest tu ktoś z poczty? 21.04.06, 11:57 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, JAKIE są dokładnie warunki przewożenia zwierząt przez pocztę? Tak normalnie nadaje się je w okienku zapakowane w karton? I co, wrzuca się z innymi kartonami do wagonu bagażowego? CZYM różni się nadawanie zwierząt od innej paczki? Jestem strasznie ciekawa, jakie warunki zostały pogwałcone. Już i tak się nie dojdzie, jaki pracownik przyjmował, jaki eskortował, a kto źle poinformował bądź wprowadził w błąd. Szkoda. Jak wszystko w Polsce, kolejna sprawa ulegnie rozmyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysssza1 Re: Jest tu ktoś z poczty? 11.09.06, 02:37 przeczytaj se pierwsza strone postow. zywych zwierzat - za wyjatkiem niemowlecego ptactwa i pszczol W OGOLE NIE WOLNO WYSYLAC POCZTA! Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a sk...i tyle:/// 21.04.06, 12:13 i po raz kolejny potwierdza sie moja teoria, że lekarze to @#$%^& Ale zastanawia mnie jeszcze coś-kto, ile i na jakiej "akademii" dostał za to, ,że oni są lekarzami? Ktoś musiał, skoro ci "lekarze" nie przewidzieli skutków swojego postępowania, idac dalej sa niedouczeni(łagodnie rzecz ujmujac). Proponuję "lekarzom" spakować się w kartony-jeden drugiego, a najlepiej razem, bo żadnego pożytku i tak z nich już nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
polonif Coś mi sie wyadje,ze jescze duzo błedow zrobili... 21.04.06, 12:15 Coś mi sie wydjae,ze jeszcze duzo błedow zrobili...w tej Katowickiej Okregowej Prokuraturze....najlepiej jak by Ministerstwo sie nimi zajelo bo ...pozniej znowu bedzie"zrobilismy blad" hehehe ...jak to niewinnie brzmi a ile ludzi skrzywdzono....choc i tak dobrze,ze sie umieli przyznac do bledu.... Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Jacy wyksztalceni? 21.04.06, 12:26 Przieciez to lekarze byli - proponuje wycieczke na jakas Akademie Medyczna i pogawedke ze studentami, od razu odejdzie wam ochota do korzystania z opieki medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
starfruit Rasowy bibelot :-( 21.04.06, 12:44 "Nie mogli zrobić nic więcej, aby zwierzę całe i zdrowie dotarło do właścicieli"??? Ponury, k.., żart. Mogli wsadzić tyłki w samochód i zawieźć biedaka, za którego byli ODPOWIEDZIALNI. Nie trzeba być lekarzem, trzeba być tylko NORMALNYM CZŁOWIEKIEM. Ale przecież towar był wybrakowany, nie chodzi o to, że żywy, prawda? Rasowy bibelot, a nie można się przed znajomymi pochwalić, prawda? Nie widzę powodu, żeby odpowiedzialności nie ponieśli zarówno oni jak i pracownik poczty, bo w naszym kraju stosunek do zwierząt jest ogólnie skandaliczny i przydałby się sygnał, że TO CZUJE I ŻYJE i jest niestety w pełni zależne od nich, wrednych ludzi bez wyobraźni. Niestety moda na zwierzęta rasowe trafia u nas często na podatny grunt myślenia "zwierzę to rzecz" i staje się niezdrowa. Jakiś czas temu mój pies spotkał na spacerze innego psa (dużego a wyprowadzanego przez 10-letnią na oko dziewczynkę). I ta mała mówi na dzień dobry: "Jakiej pani pies jest rasy?" "Mój pies jest kundelkiem ze schroniska" "No to kundelek ze schroniska spotkał najprawdziwszego rasowego psa, bo mój jest rasowy!". Psy zdawały się mieć to głęboko w poważaniu. Ale mi opadły ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Brak wyobraźni powinien być karalny 21.04.06, 13:08 starfruit napisała: > "Nie mogli zrobić nic więcej, aby zwierzę całe i zdrowie dotarło do > właścicieli"??? Ponury, k.., żart. Mogli wsadzić tyłki w samochód i zawieźć > biedaka, za którego byli ODPOWIEDZIALNI. Nie trzeba być lekarzem, trzeba być > tylko NORMALNYM CZŁOWIEKIEM. Ale przecież towar był wybrakowany, nie chodzi o > to, że żywy, prawda? Masz rację. Ale, cholera, u nas się i dzieci traktuje podobnie. Ostatnio w centrum handlowym dużym mnie jedna mamuśka prosiła o przepuszczenie do kasy... bo dzidziusia samego w aucie na parkingu zostawiła! A kilka łachów kupowała, kurczę, przecież to trwa! Przepuściłam z komentarzem, że w USA by za to w pierdlu wylądowała, a dzidziuś, dla własnego bezpieczeństwa: w ochronce. W Stanach prawo tępi takie zachowania z całą surowością. I słusznie. Szlag mnie trafia, jak się coś takiego dzieje. Niewinni lekarze z zerową wiedzą o fizjoligii, psiakrew, i z niedostatkiem uczuć z gatunku ludzkich... powinni prawo wykonywania zawodu tracić! Odpowiedz Link Zgłoś
p44n Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 13:25 P. Sierak wykrył naruszenie ustawy o ochronie zwierzat a w uzasadnieniu podaje, że lekarze nie mogli wiedzieć, że mały ssak może nie przeżyć zamknięty w pudle? I, wierzyli, że woda pozostanie w misce?! Przecież to wszystko przeczy sobie, to absurd! Nazwiska lekarzy powinny być ujawnione - w trosce o życie ich pacjentów!!! Postępowanie państwa D jest naganne i nieetyczne, Sieraka zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
weskaja Ręce opadają... 21.04.06, 13:39 nawet lekarskie tytuły nie maskują imbecylizmu i próchna w czaszce. Medyki... niech ich szlag! Mam nadzieję, że tam w Katowicach dadzą im popalić. A tego mądrusia lekkoducha z poczty co paczkę przyjął też ukarać! Nie ma przeproś! Może się wreszcie skończy w Polsce powszechne myślenie ćwoka, że zwierzę to takie tam mało ważne "cuś". Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki pies z defektem potraktowany jak smiec 21.04.06, 13:42 po pierwsze wylapywac takich ludzi, ktorzy podchodza do wszystkiego, a w szczegolnosci do zwierzat, jak do biznesu i poddawac ich obserwacji psychiatrycznej. pies byl cudowny, dopoki nie wykryli defektu, a potem to jak smiecia. przeciez to jest k. zywe stworzenie i sumienie nakazuje go osobiscie odwiezc ze wzgledu na jego bezpieczenstwo. tego pierd. sedziego z checia wyrzucilbym z roboty, moze wtedy poznalby co to znaczy nie moc znalezc pracy bez poparcia kolezkow. jest im k. za dobrze i sumienie wyprzedali za te swoje pieniadze (nie obrazajac judasza, bo to inna sprawa). Odpowiedz Link Zgłoś
mzast Re: Skazani za wysłanie psa w kartonie niewinni? 21.04.06, 13:46 A gdyby tak tych, tak jak w tytule, zapakował do kartonu i wysłał na księzyc! Możeby mądrzejsze decyzje podejmowali Odpowiedz Link Zgłoś