Dodaj do ulubionych

Antyklerykalny marsz w Warszawie

22.04.06, 18:49
Nareszcie!!
Obserwuj wątek
    • ojciecswiety [...] 22.04.06, 18:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • co.ty.powiesz [...] 22.04.06, 18:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • czarek62 Co ty powiesz, skad to wiesz? 22.04.06, 18:59
          ze to glos gazety, a moze to prywatny i RACJONALNY POGLAD CZLOWIEKA
          NIESPOKOJNEGO,takze z takich jak ty....
          • co.ty.powiesz Re: Co ty powiesz, skad to wiesz? 22.04.06, 20:14
            czarek62 napisał:

> ze to glos gazety

A stąd wiem, że GW zamiast zrelacjonować obie demonstracje, z wyraźną aprobatą
            opisała tę pierwszą, o drugiej dając jedynie niezbędne wzmianki, bez których
            nie można było w pełni opisać komuszych występów.
            Niestety, prawda zawsze wyjdzie na wierzch, choćby nie wiem jak ją skrywać...
            • kaczomowa Re: Co ty powiesz, skad to wiesz? 22.04.06, 21:03
              > Niestety, prawda zawsze wyjdzie na wierzch, choćby nie wiem jak ją skrywać.
              Jaka prawda? Że neofaszyści i policja są w stanie powstrzymać pokojową
              manifestację? To każdy w Polsce wie...
              • henryk131 wszedzie k-a-t-o-l-i-c-k-i kurs spawania z PRL,bue 22.04.06, 22:49
                • fritz.fritz Ciekawe, gdzie te wszystkie Pieronki biskupie 23.04.06, 01:30
                  siedza, co RM atakuja razem z PiSem.

KK wlasnie dzieki PiS i innym partiom prawicowym uniknal nagonki SLD,
                  natomiast pieronki atakuja wlasnie te partie i jedyne wieksze medium w Polsce,
                  ktore nie jest lewicowe ani nie jest gadzinowka.

brawo pieronki.
                  • indeed4 APPR to folklor. 23.04.06, 18:39
                    Nie są żadnym zagrożeniem, wręcz przeciwnie - komunistyczny reżim nie
                    zniszczył a wzmocnił Kościół i zjednoczył wiernych.
                    Matomiast obecnie realnym zagrożeniem jest rozbicie i podział w łonie Kościoła -
                    a na tym polu o. Rydzyk ( wraz z wspierającym go PiS'em ) nie ma sobie
                    równych.
                    • marysia57 Re: APPR to folklor. 24.04.06, 05:34
                      Komunizm wielka potega, ktorego jednym z naczelnych zadan bylo zniszczenie
                      kosciola nie zniszczyl go tylko wzmocnil (jak sam to napisales)Nie martw sie
                      wiec ze Ojciec Rydzyk rozbije Kosciol, jego zamiary to wzmocnienie Kosciola.Za
                      mocne mury zeby cokolwiek lub ktokolwiek, Koscoiol rozbil.Nie miej wiec
                      zludnych marzen.
            • kropek_oxford Masz racje - neonazizm to neonazizm i po licha 22.04.06, 21:37
              nadawac temu jakis inne, lagodniejsze miano? "Narodowcy"- buhahahaha!!!
              • kolegazpoznania Re: Masz racje - neonazizm to neonazizm i po lic 22.04.06, 23:02
                No i co z tego?
                Komu zagraża neonazizm?
                Przecież jest demokracja - skoro może lewica skrajna, to i mogą neonaziści. W
                Moskwie była długa kolejka pod mauzoleum Lenina, no i co z tego?
                A u nas były manifestacje w Warszawie.
                • dominik.olsztyn Re: Masz racje - neonazizm to neonazizm i po lic 23.04.06, 00:23
                  > No i co z tego?
                  > Komu zagraża neonazizm?

Jeśli Ci nie wadzi neonazim, to może wskoczysz sobie na ochotnika do jakiejś
                  komory gazowej ?
                  • co.ty.powiesz A lewactwo to lewactwo 23.04.06, 00:52
                    dominik.olsztyn napisał:

> Jeśli Ci nie wadzi neonazim, to może wskoczysz sobie na ochotnika do jakiejś
                    > komory gazowej ?

A czy od komory przyjemniejsze są lasy koło Katynia, mordownie NKWD i UB,
                    głodowa śmierć milionów na Ukrainie - że wspomnę tylko najbliższe przykłady, a
                    to wszystko dzieło lewicy, której spadkobiercami i kontynuatorami są dzisiejsi
                    lewacy???
                    • kontonaspam Re: A lewactwo to lewactwo 23.04.06, 19:47
                      NKWD, SB, KGB, Stalin, Marx, Engels to nie socjaldemokracja,
                      tak jak prawica to nie Pinochet.
                      Stalin/Lenin za największych wrogów nie uważali prawicy,
                      kościoła, czy nazistów, ale socjaldemokratów.
                      Pomordowani przez NKWD to także socjaldemokraci, ludzie
                      wyznający pogląd, że ludzie są wolni, państwo powinno
                      troszczyć się o obywateli i nie powinno pozwalać umierać
                      z głodu tym, którzy są niepełnosprawni (fizycznie, intelektualnie,
                      mentalnie). Ideały lewicy to nie NKWD i UB, tak jak ideałami
                      prawicy nie są (podobno) łysi z bejsbolami, służacymi bynajmniej
                      njie do odbijania piłeczki na boisku.
                      Fakt, że wielu ludzi wierzących w ideały socjaldemokracji należało
                      do PZPR, ale jakbyś zadał sobie trochę trudu, to byś dostrzegł, że
                      nawet w PZPR była silna wewnętrzna opozycja wobec strzelania
                      do ludzi, cenzury, zamykania ich w więzieniach.

PS: działaniami antykomunistycznymi było wspieranie Talibów
                      przez CIA w 1980 roku, komisja McCarthiego, rządy Pinocheta,
                      wspieranie bojówek w Ameryce Południowej, wojna w Wietnamie i in.
                      Ofiary były po obu stronach, niestety. W ten sam sposób komunizm
                      i "demokratyzm" walczyły ze swoimi wrogami. A do tego socjademokratów
                      obciążasz zbrodniami reżimów komunistycznych, mimo że socjaldemokraci
                      też byli ofiarami tegoż systemu.
                      • indeed4 Re: A lewactwo to lewactwo 23.04.06, 20:46
                        W Niemczech chadecja tworzy wielką koalicję i współpracuje z lewicą ; a my ze
                        swoimi historycznymi rozliczeniami i anachroniczną formułą polityki ciągle w
                        paleozoiku.
                      • co.ty.powiesz Re: A lewactwo to lewactwo 23.04.06, 22:28
                        Zawsze do łez (ze śmiechu, ale także politowania) doprowadzają mnie tego
                        rodzaju zawijasy intelektualne, którymi lewacy próbują odciąć się od
                        niewygodnych zaszłości. Wszyscy dobrze pamiętają, ten dzień, gdy
                        jednym "sztandary wyprowadzić" Rakowskiego wszystkie polskie komuchy nagle
                        stały się socjaldemokratami. Mają to zresztą we krwi, bo tak samo było np. po
                        śmierci Stalina, gdy nagle trudno było znaleźć choćby jednego jego zwolennika,
                        tak było po każdym innym przewrocie partyjnym.

Dlatego bajki o zasadniczej różnicy między socjalistami czerwonymi i
                        brunatnymi, między socjalistami a komunistami, między socjalistami a
                        socjaldemokratami - te wszystkie bajki można opowiadać egzaltowanym panienkom i
                        naiwnym młodzieńcom, którzy nie potrafią jeszcze należycie kojarzyć faktów.

> A do tego socjademokratów
                        > obciążasz zbrodniami reżimów komunistycznych, mimo że socjaldemokraci
                        > też byli ofiarami tegoż systemu.

A znasz powiedzenie o pożeraniu przez rewolucję własnych dzieci? Czy Danton lub
                        Robespierre byli monarchistami, że Rewolucja tak się z nimi obeszła???
                • uniaeuropejska1 Re: Masz racje - neonazizm to neonazizm i po lic 24.04.06, 17:55
                  Komu zagraża neonazizm?Pewnie Marsjanom."Inteligencie" z Poznania
            • bromba2 250 os.? To chyba byli już wszyscy z kraju.... 22.04.06, 22:19
              • wikal Re: 250 os.? To chyba byli już wszyscy z kraju... 22.04.06, 23:19
                To byli ci najodważniejsi. Reszta jeszcze drży przed czarnymi, ale już niedługo!
                I nie wiem czy taka wypowiedź jak twoja to przejaw głupoty, żart, prowokacja
                czy moherowa nadzieja? Łudzisz się, że w Polsce jest 250 antyklerykałów? Polsce
                Rydzyka, panoszenia się i szpanowania bogactwem w wykonaniu kleru? Polsce
                nachalnej indokrynacji ideologicznej, pełnej pustych religijnych gestów i
                żenującej głupoty rządzących klerykałów? Nawet w Watykanie jest więcej niż 250.
                Antyklerykalizm to żenujące zjawisko, niepotrzebne nam zupełnie kolejne pole
                konfliktu. Ale jest odpowiedzią na nachalny, ohydny klerykalizm i panoszenie
                sie polskiego kleru oraz próby zastraszania inaczej myślących. I dlatego jest
                niestety bardzo nam potrzebny.
              • wdakra Re: 250 os.? To chyba byli już wszyscy z kraju... 23.04.06, 03:13
                Nie wszyscy. Mnie tam nie było :)
              • maria333 Re: 250 os.? To chyba byli już wszyscy z kraju... 24.04.06, 00:57
                nie wszyscy... mnie tam nie było

Ale idee popieram!
            • genyo Re: Co ty powiesz, skad to wiesz? 23.04.06, 01:11
              A stąd wiem, że GW zamiast zrelacjonować obie demonstracje, z wyraźną
              aprobatą
              > opisała tę pierwszą, o drugiej dając jedynie niezbędne wzmianki, bez których
              > nie można było w pełni opisać komuszych występów.
              > Niestety, prawda zawsze wyjdzie na wierzch, choćby nie wiem jak ją skrywać...

coz, rzadko kto lubi narodowcow. Brawa dla gazety :).
          • meylec A może SB-eckie emerytury porównamy z moherowymi 22.04.06, 20:30
            To wtedy zobaczymy kto w tej III-ciej RP jest naprawdę na wierzchu....
            • indeed4 Re: A może sprawdzimy jak PiS wywiązał się 22.04.06, 20:59
              z wyborczych obietnic - i zapytamy czy o. Rydzyk poinformował swoje emerytki,
              że PiS obciął im tegoroczne waloryzacje w podzięce za poparcie ?
      • jama314 Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 19:55
        Oto krótki przegląd postów niejakiego "tadeusz_ja":

"Rydzyk i Ci dwaj bliżniacy to narodowi socjaliści!!
        Polacy są znani z brutalnego traktowania zwierząt!!!
        Bulterier Kaczyńskiego jest skończony!
        Myślę że ten zlodziej redemptorysta już się doczekal "rozliczenia"
        Radio Maryja- organizacja przestepcza
        "Polaczkowie" opamiętajcie się Co wy wypisujecie?wy jesteście chorzy!!
        Kolejny "polaczek" na forum
        Taki post mógl tylko napisać "polaczek" z Jackowa!!
        Oto kolejny belkot niedouczonego polskiego antysemity […]
        Swiętość JP2?????????
        Jeszcze o "Judajczykach" Satyr od Rydzyka, niejaki Wolniewicz, a kiedyś bardzo
        dawno temu myślący profesor, "wysmażyl" oto coś takiego na pożytek hohsztaplera
        z Torunia! […]
        Polaku z chicago,czy jak tam z "jackowa" Czy umyleś już ulicę do the.bill1
        "Czwarta Kacza" znajdzie w swoje miejsce w Kiblu!!!!
        Droga pani Kruk,czy jak tam naprawdę Pan sie nazywa,wyleci pani z tego swojego
        stanowiska szybko, razem z tym zlodziejem rydzykiem,pracujemy nad tym już!
        Te skurczybyki maja tupet. Przypilnujemy tago złodzieja w habicie! Odda co do
        zlotówki!
        Skad klikasz? Z uczelni tego "muchomora"??Otóż mylisz się, to Rydzyk stanie
        przed sądem,i odda pieniądze właścicielom co do zlotówki!
        Antysemita wyssał z mlekiem Matki nienawiść I co? Znowu antysemicki polski bełkot?
        Przaśny polonizm rozlewa się po Europie,należy zatrzymać ten smród z Polski!
        Dlaczgo Rydzyk nie został jeszcze aresztowany? Jest On jak można sądzić,casus
        Stocznia Gdańska, oszustem, który korzystając z poparcia kościoła,ale nie
        calego, poczyna sobie bezczelnie!Ale do czasu!
        Z tresci art.wynika ,że o,Rydzyk jest złodziejem!!!Bo jest pospolitym hohsztaplerem!
        Galba jak zwykle pierwszy,belkotliwy ale pierwszy
        Ratunku! Pełnisz dyżur u rydzyka?
        Ile Tobie rydzyk placi za ten belkot?
        Rozwija się dzięki ukradzionym pieniądzom!
        Jarek K.jest schizofrenikiem […]. Należy też rozważyć próbę usunięcia
        Kaczyńskiego z "tronu" w Palacu Namiestnikowskim, im prędzej tym lepiej dla Polski!
        Zyjemy w kraju wyznaniowym,znowu klamiesz!Ale wasze pisuarowe rządy dobiegają
        końca.Pogonimy was jak wściekle psy!!
        Dobre,kontakt werbalny.?..w dzień, a w Nocy?Tam tylu przystojnych braci!mogę
        sobie to jedynie wyobrazić!!
        Tak naprawde to chodzilo o to zniszczenie zaplecza pisuarów, a tym zapleczem
        jest zlodziej rydzyk,
        Bogusław Wolniewicz -jest osobą chorą!!
        Powtarzam, jest to facet z objawami maniakalno depresynymi,i tu jego dorobek
        naukowy nie ma nic do tego
        Zmartwienia Katolika polskiego mnie cieszą, a będą jeszcze większe!!".

----------------------
        Mądremu dość. Pokuszę się o zwrócenie uwagi na fakt, że oto forumowicz bez
        żenady nazywa Polaków "polaczkami", a jednocześnie jest pełen potępienia dla
        autora określenia "judejczykowie" (niech mnie ktoś oświeci co w tym złego, może
        i św. Piotra trzeba będzie niedługo zaetykietować na antysemitę?), pełen
        "troski" o polską katolickość, wrzucający "czwartą kaczą" (Rzeczpospolitą!) "do
        Kibla" i chłostający "polaczków" za antysemickość, dyszący jawną nienawiścią do
        Radia Maryja i o. Tadeusza Rydzyka, na chwilę bez żenady odsłania się jednym
        słowem - "nareszcie". Powiem za mistrzem S. Michalkiewiczem: "[...] ubrał się
        diabeł w ornat i na mszę dzwoni, tylko nie zawsze zdąży na czas ten swój ogon
        schować". Jeśli chodzi o "polaczków" to po prawdzie nie czuję się obrażony, bo
        po pierwsze mam duże poczucie humoru, a po drugie, to takie indywiduum jak
        "tadeusz_ja", nie jest w stanie nikogo uczciwego obrazić. Trzaskało się takiego
        kiedyś "w pysk" i było po sprawie. Zastanawiam się tylko czy bliżej mu do
        korytarza szpitala psychiatrycznego, czy też można go uznać jeszcze za
        "pożytecznego idiotę". Bez wątpienia jednak można go zaliczyć do pojętnych
        uczniów "Gazety Wyborczej". Naczelne zadanie - dokopać Polsce, zmieszać ją z
        błotem, zohydzić innym, tresować nieustannie. Dla wielu pewnie byłby bardziej
        wiarygodny, tylko ten ogon! A swoją drogą mógłby supervisor forum częściej
        uwalniać nas od takich treści i takiego towarzystwa. Amen.
        • findzia Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 20:02
          Jama nie ma sie czym przejmowac.Z tekstow widac ,ze to prymityw zarazony
          fanatyzmem.Nic madrego nie pisze,bo nie umie analizowac faktow czy kogos
          wypowiedzi.Jest tylko jedno ale ,ze kazdy fanatyzm polaczony z promitywizmem
          jest dla spoleczenstwa niebezpieczny.Taki wyprany mozg zazwyczaj nie zdaje
          sobie sprawy z popelnionych czynow.
          • jama314 Nadzieja umiera ostatnia... 22.04.06, 20:29
            Zgoda. Nie liczę na jego zmianę, bo na tym etapie ograniczenia umysłowego to
            mało prawdopodobne. Nawet nie chcę mu "dołożyć". Szkoda byłoby czasu i sił.
            Zależy mi aby inni, idący w jego ślady, choć trochę się zreflektowali i
            dostrzegli sprzeczność pomiędzy deklaracjami intencji a treścią postów. Niech
            dostrzegą że są też tacy, którzy to troszkę analizują i swoje myślą... Był już
            taki typ, "wilmor1". Prawdopodobnie jeszcze bliższy "psychiatryka". Swoim
            językiem wyrwał chyba dziurę w szambie w którym tkwił i przeleciał na drugą
            stronę. Od dobrych 3 tygodni go nie widać i słuch zaginął. Jest więc też i taka
            nadzieja, która jak mawia mistrz słowa "umiera ostatnia i pierwsza zmartwychwstaje".
            • tadeusz_ja jestem przekonany, iż jama314 kopiuje 22.04.06, 20:35
              wszystkie "nieprawomyślne' wypowiedzi ze wszystkich forów i przekazuje do
              Torunia, wszakże rydzyk gromadzi takie materialy od lat!! Mówil on o tym
              publicznie.Te posty "będą jak znalazl" po wprowadzeniu reżymu 4 -tej RP
              • indeed4 Zbiór cytatów z RM : 22.04.06, 20:53

www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/
                kliknąć na przypisy
                • czarek62 Re: Zbiór cytatów z RM : 22.04.06, 21:06
                  indeed4 napisał:

>
                  > www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/
                  > kliknąć na przypisy

Dzieki za link. Rzeczywiscie, potwierdzaja sie moje najgorsze spostrzezenia.
                  Perfidia z jaka RM wykorzystuje przede wszystkim RELIGIE i brak identyfikacji
                  grupowej czesci spoleczenstwa przyzwyczajonego przez 50 lat komuny, ze ktos
                  (autorytet)im na 100% powie, co jest dobre a co zle, przekracza granice dzialan
                  UB, SB, poniewaz na ich przykladzie sie uczyli i udoskonalili ich metody.
                  • tadeusz_ja - jama314 alert! przygotuj się do kopiowania! 22.04.06, 21:09
                    W najbliższym czasie zamierzam opublikowć na forum GW bardzo ciekawe wypowiedzi
                    Rydzyka,nigdzie przez nikogo jeszcze nie publikowane!
                    • findzia Re: - jama314 alert! przygotuj się do kopiowania! 22.04.06, 22:53
                      A to ciekawe co Tadzio opublikuje.Nie chce sugerowac ,ze klamstwa,ale na to sie
                      zanosi,bo nie uwierze,zeby Rydzyk sie spowiadal takiemu cwokowi.Jak bedziesz
                      blagierze mial fart to nie tylko przeczytamy Twoje bajki na tym forum,a moze
                      beda naglosnione dodatkowo w TV.Jestem ciekawa skad sie wziela obsesja
                      poplatana z opetaniem w Twoim wypranym mozgu.Teraz pokutujesz ,bo Rydzyk meczy
                      ciebie w snach,a Ty nie mozesz odroznic snu od jawy.Niedlugo czeka Cie
                      schizofrenia.a moze juz na nia cierpisz.
                    • nix_2003 Alert tadzia_jawohl! 23.04.06, 02:51
                      Pewnie sam te "cytaty" spreparujesz "tfurco"...
                  • indeed4 Inny link : 22.04.06, 21:12

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=40593401&a=40628211

• czarek62 Re: Inny link : 22.04.06, 21:18
                      indeed4 napisał:

>
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=40593401&a=40628211
                      >
                      I tu dochodzimy do sedna sprawy. Tego rzeczywiscie nalezy sie bac, ale przede
                      wszystkim robic wszystko, by do tego nie dopuscic. Byc moze niektorzy z
                      fanatykow Radyja nawet nie wiedza, jak przysluguja sie szczerbcowi
              • findzia Re: jestem przekonany, iż jama314 kopiuje 22.04.06, 22:34
                O ile kopiuje to kopiuje z sensem,a u Ciebie Ogonku jest bezsens w
                opiniach.Nauczyles sie wszystko negowac w wulgarny sposob i to caly Twoj
                intelekt.Twoje opinie nie sa dla nikogo drogowskazem w przeciwienstwie do
                Jamy.Chyba uczysz sie wiedzy przy kuflu z piwem,bo tam towarzycho ma zblizony
                swiatopoglad do Twojego.
                • tadeusz_ja Re: jestem przekonany, iż jama314 kopiuje 22.04.06, 22:38
                  belkot!
            • seawolfie Re: Nadzieja umiera ostatnia... 22.04.06, 23:44
              Był już
              > taki typ, "wilmor1". Prawdopodobnie jeszcze bliższy "psychiatryka". Swoim
              > językiem wyrwał chyba dziurę w szambie w którym tkwił i przeleciał na drugą
              > stronę. Od dobrych 3 tygodni go nie widać i słuch zaginął. "

Niestety, to by było zbyt piękne. Ten prymityw występuje pod jeszcze
              (przynajmniej) 2 ksywkami, jako kralik 11 i zgodnik1. Jest nie do pomylenia,
              ten sam prymitywny, wsciekły, niepoczytalny język, niepohamowana agresja, te
              same błędy.
              • tadeusz_ja Re: Nadzieja umiera ostatnia../ czyja? Wasza?. 22.04.06, 23:52
                Na Polskę waszych marzen?Może jednakowych mundurków z wyhaftowanym "zawsze
                dziewica, teraz i do konca swiata"ministerstwa jedynej prawdy" znam kralik 11,
                to prawda, pisze on mocne teksty ale z sensem,a blędów tam się nie doszukalem.
                • seawolfie Re: Nadzieja umiera ostatnia../ czyja? Wasza?. 23.04.06, 00:17
                  Z sensem? To WYŁĄCZNIE wulgarne bluzgi, niepohamowana, chora agresja. A jeśli
                  nie widzisz błędów, to znaczy, że reprezentujecie podobny poziom wykształcenia.

Co do mundurków, to raczej twoje, pełne zdumiewającej nienawiści teksty jakoś
                  kojarzą mi sie z mundurkiem NKWD i Naganem w ręku, z mordowanymi ludźmi,
                  jedynie słusznymi naukami PRL. Jak widzisz, każdemu cos się kojarzy.
                • nix_2003 Re: Nadzieja umiera ostatnia../ czyja? Wasza?. 23.04.06, 03:14
                  Wyraznie wy, czyli ta POkomuchowa, czerwona swolocz dzialacie zbiorowo na
                  szkode Kraju. Wasze mundurki beda w paski... Wasza nadzieja moze nie umrze, ale
                  wam to sie moze przytrafic.
              • nix_2003 Re: Nadzieja umiera ostatnia... 23.04.06, 03:01
                Dobra informacja. To by sie zgadzalo... Przerobilem go co prawda kilka razy
                na "niezgodnik1", ale nic to. Ciekawe jest jakich to prymitywnych sposobow te
                POkomuchy sie chwytaja, zeby "zwielokrotnic" ilosc tych swoich plugawych
                postow...
        • tadeusz_ja Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 20:26
          gdzie postawisz szubienicę dla mnie?A swoją drogą czekalem na ten post!!Rodem z
          rydzykowej wyższej szkoly mediów z Torunia
        • czarek62 Psuedoanalityku z Rydzykowej laski! 22.04.06, 20:47
          To twoje kopiowanie jest najgoszym lajdactwem i podloscia, jakie do tej pory
          spotkalem na forum. Metody inwigilacji zapewne masz opanowane, zastraszasz,
          komentujesz i "analizujesz" czlowieka na podstawie wypowiedzi i robisz resume
          wedlug swojej chorej wyobrazni. Moze jeszcze podasz na forum jego adres (teraz
          i moj) i skazesz na stos, albo biczowanie? Tego ucza w tej niedzielnej szkolce
          medialnej w Toruniu? ja_tadeusz ma racje, to jest obraz przyszlej IV RP (nie
          daj Boze).
          • tadeusz_ja Re: Psuedoanalityku z Rydzykowej laski! 22.04.06, 20:59
            Witaj Czarek62, jestem święcie przekonany że "Jamo" to jedem z tych lektorów
            "rydzykowego" chowu.Retoryka jego języka, nie pozostawia najmniejszej
            wątpliwości kim ów wasć jest,może nim jest sam Michalkiewicz? Najbardziej
            rozśmieszylo mnie żądanie wprowadzenia cenzury na forach dyskusyjnych,ten
            Jego post tylko utwierdzil mnie w przekonaniu,iż bycie bezlitosnym dla
            hohstaplerów nie tylko z Torunia ,to powinność,i to święta!
            • kaczomowa Re: Psuedoanalityku z Rydzykowej laski! 22.04.06, 21:05
              Na forach dyskusyjnych już dawno jest cenzura. Patrz: pierwsze wpisy (nie liczę
              tych znikniętych)...
              • tadeusz_ja Re: Psuedoanalityku z Rydzykowej laski! 22.04.06, 21:06
                Masz rację, niestety!
            • czarek62 Re: Psuedoanalityku z Rydzykowej laski! 22.04.06, 21:15
              Witaj tadeusz_ja, dokladnie tak, retoryka "jamy" i jego sposob myslenia
              przyczynowo-skutkowego jest spreparowany dokladnie wedlug metod inwigilacji RM.
              Zastraszanie czolwieka i osmieszanie + "negatywna ksywa"= sukces. Wkurza mnie
              to, ze to robi(a) wmawaijac maluczkim milosc do Boga i Ojczyzny!
              • veritas4 Re: Psuedoanalityku z Rydzykowej laski! 23.04.06, 00:10
                no chłopcy czas do dark roomu
              • seawolfie Zastraszanie!!?? Drżą ci kolanka ze strachu? 23.04.06, 00:26
                Śmiać mi się chce- "zastraszanie!! "stosy!!", "biczowanie" Hi,hi,hi! Jedyny,.
                który może cię wybatożyć, to gejowski kolega z manifestacji dziś wieczorem. Ale
                bohaterowie! W kraju, gdzie 90% mediów jest jadowicie antyklerykalne, anty-
                "radiomaryjne" atakowanie Kościoła jest szczytem konformizmu. Żeby uprzedzić
                atak, nie chodzę do Kościoła i nie słucham RM. Nie lubię jedynie hipokryzji i
                histerii. To Księży mordowano, między innymi zrobił to filar Racji oraz Faktów
                i Mitów towarzysz kapitan Piotrowski. A, właśnie, czy zaszczycił to śmieszne
                grono fanatyków swoja obecnością?
                • tadeusz_ja Re: Zastraszanie!!?? Drżą ci kolanka ze strachu? 23.04.06, 00:28
                  Ty znowu o tym Piotrowskim??
                  • seawolfie Re: Zastraszanie!!?? Drżą ci kolanka ze strachu? 23.04.06, 00:39
                    Tak, znowu, a co, niewygodna postać? Powinieneś byc z niego dumny, nieprawdaż?
                • indeed4 Re: Zastraszanie!!?? Drżą ci kolanka ze strachu? 23.04.06, 18:43
                  seawolfie napisał:

> W kraju, gdzie 90% mediów jest jadowicie antyklerykalne

Na przykład ....?
        • meylec W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie media 22.04.06, 20:49
          Jak TV "Trwam" i "Radio Maryja". Za ich pośrednictwem katolikom nie wolno
          spotykać się z żadnym znaczącym politykiem. To jest zgodna wykładnia wszystkich
          wpływowych mediów i środowisk liberalnych, tak zaprawionych skądinąd w walce o
          wolność słowa i równy dostęp do informacji. Czy to nie jest trochę dziwne
          w "klerykalnym" państwie?
          • indeed4 Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 22.04.06, 20:55
            Wolno.
            Ale rozmowa nie powinna wykraczać poza ramy właściwe dla mediów katolickich,
            określone przez Kościół.
            • meylec Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 22.04.06, 21:36
              Ach określone przez Kościół, tak,tak. A ten "Kościół" to pewnie tych 5 księży,
              którzy mają prawo głosu w znaczących i kształtujących w Polsce opinię publiczną
              mediach lewicowo-liberalnych. Tylko w tym monolicie spychającym katolików i ich
              media do któreś tam podkategorii nawet specjalnie nie słyszałem głosu tych
              poprawnych politycznie duchownych. Trudno by im było nawet chyba się przebić i
              coś "słusznego" miałknąć - temat był wałkowany na okrągło przez dziennikarzy i
              etatowych komentatorów....
              • wdakra Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 23.04.06, 04:50
                meylec napisał:

> Ach określone przez Kościół, tak,tak. A ten "Kościół" to pewnie tych 5 księży,
                > którzy mają prawo głosu w znaczących i kształtujących w Polsce opinię publiczną
                >
                > mediach lewicowo-liberalnych.Tylko w tym monolicie spychającym katolików i ich
                >
                > media do któreś tam podkategor

Piszesz o papieżu Benedykcie XVI ?

• meylec Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 23.04.06, 10:18
                  Benedykt XVI odniósł się do jednej konkretnej sprawy, zbyt nadgorliwie moim
                  zdaniem. Piszę o grupie duchownych, którzy są traktowani i wykorzystywani przez
                  liberalno-lewicowy reżim medialny trochę podobnie jak swego czasu tzw. "księża
                  patrioci" przez komunę.
                  • indeed4 Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 23.04.06, 18:52
                    meylec napisał:

> Benedykt XVI odniósł się do jednej konkretnej sprawy, zbyt nadgorliwie moim
                    > zdaniem.

Taaaak - nie będzie nam jakiś papież decydował o przyszłości politycznej
                    Polski :-)

Piszę o grupie duchownych, którzy są traktowani i wykorzystywani przez
                    >
                    > liberalno-lewicowy reżim medialny trochę podobnie jak swego czasu
                    tzw. "księża
                    > patrioci" przez komunę.

Nie n/t - zasady dawno temu zostały określone nie przez polskich hierarchów, a
                    Stolicę Apostolską.
          • wikal Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 22.04.06, 23:26
            meylec napisał:

> Jak TV "Trwam" i "Radio Maryja". Za ich pośrednictwem katolikom nie wolno
            > spotykać się z żadnym znaczącym politykiem. To jest zgodna wykładnia
            wszystkich
            >
            > wpływowych mediów i środowisk liberalnych, tak zaprawionych skądinąd w walce
            o
            > wolność słowa i równy dostęp do informacji. Czy to nie jest trochę dziwne
            > w "klerykalnym" państwie?

A od kiedy to zadaniem katolickich mediów, które powstały, by ewagelizować
            Polaków (podobno) jest spotykanie się z politykami? Człowiek religijny (jak
            moja matka) nie po włącza katolickie radio czy telewizję, by tam słuchać
            polityki. Ma jej dość! A poza tym w czym problem, jakie zaszczucie? Politycy
            rządzącej partii głównie w tych mediach od 6 miesięcy występują. Mnie tam
            specjalnie nie zależy na podziwianiu prezesa PiS-u, ale jeśli już chce go ktoś
            oglądać to tylko w tv "Trwam". W innych stacjach nie występuje.
          • genyo Re: W "klerykalnej"Polsce zaszczuwają katolickie 23.04.06, 07:19
            a od kiedy katolicy maja cos wspolnego z tv trwam i radyjem? raczej
            fundamentalisci, moherowi w dodatku.
        • kropek_oxford Jama, przykro mi, ale ty to chyba AZJATA? 22.04.06, 21:43
          Skoro teksty tadeusza - jak z czolowych gazet EUROPEJSKICH - ci sie nie
          podobaja? Sorki, ale o klerykalizacji i faszyzacji Polski juz mowi caly swiat.
          Coz, jama, masz prawo do wlasnego zdania (jak ma je tadeusz)...
          Z PUTINEM ZAWSZE ZNAJDZIESZ WSPOLNY JEZYK :)))))

PS: Czy sporzadzanie "kapownikow" na wspolinternautow to twoj nawyk z SB, czy
          tez prywyczka z Krew i Honor?
          • findzia Re: Jama, przykro mi, ale ty to chyba AZJATA? 22.04.06, 23:09
            Jaki znowu swiat.Swiat ma dosc wlasnych problemow i sprawy wewnetrzne innego
            panstwa swiat nie interesuja.Musze Tobie napisac ,ze w Stanach chrzescijanstwo
            sie cieszy coraz wiekszym wplywem w zyciu spolecznym.Wszyscy czolowi polityce
            wrecz podkreslaja swoja religijnosc jawnie,bo przez to zyskuja glosy
            wyborcow.To samo zaobserwowalam w Kanadzie.Dzieki temu ,ze nie ma tu uprzedzen
            do religii zmniejsza sie przestepczosc.Czlowiek bez hamulcow moralnych staje
            sie czasami bestia.Mozna ,moze z wiara wygrac gdyby nie bylo przemijania na tym
            swiecie.Polityce europejscy /ci co mysla/tez martwia sie jak przywrocic
            korzenie chrzescijanskie w Europie.Ostatnio przeciez europejska chadecja
            spotkala sie w tej sprawie we Wloszech.Jest moim zdaniem przyszlosc dla kraju o
            ile zachowa swoja wiare.Tylko glupiec z tym walczy.
            • genyo Re: Jama, przykro mi, ale ty to chyba AZJATA? 23.04.06, 07:29
              www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny

no wlasnie, findzia, a to filmik z ostatniego zlotu.

Odpowiadasz na :
              findzia napisała:

> Jaki znowu swiat.Swiat ma dosc wlasnych problemow i sprawy wewnetrzne innego
              > panstwa swiat nie interesuja.Musze Tobie napisac ,ze w Stanach
              chrzescijanstwo
              > sie cieszy coraz wiekszym wplywem w zyciu spolecznym.Wszyscy czolowi polityce
              > wrecz podkreslaja swoja religijnosc jawnie,bo przez to zyskuja glosy
              > wyborcow.To samo zaobserwowalam w Kanadzie.Dzieki temu ,ze nie ma tu
              uprzedzen
              > do religii zmniejsza sie przestepczosc.Czlowiek bez hamulcow moralnych staje
              > sie czasami bestia.Mozna ,moze z wiara wygrac gdyby nie bylo przemijania na
              tym
              >
              > swiecie.Polityce europejscy /ci co mysla/tez martwia sie jak przywrocic
              > korzenie chrzescijanskie w Europie.Ostatnio przeciez europejska chadecja
              > spotkala sie w tej sprawie we Wloszech.Jest moim zdaniem przyszlosc dla kraju
              o
              >
              > ile zachowa swoja wiare.Tylko glupiec z tym walczy.

• mark.parker Re: Jama, przykro mi, ale ty to chyba AZJATA? 23.04.06, 19:03
              findzia napisała:

> Jaki znowu swiat.Swiat ma dosc wlasnych problemow i sprawy wewnetrzne innego
              > panstwa swiat nie interesuja.Musze Tobie napisac ,ze w Stanach chrzescijanstwo
              > sie cieszy coraz wiekszym wplywem w zyciu spolecznym.Wszyscy czolowi polityce
              > wrecz podkreslaja swoja religijnosc jawnie,bo przez to zyskuja glosy
              > wyborcow.To samo zaobserwowalam w Kanadzie.Dzieki temu ,ze nie ma tu uprzedzen
              > do religii zmniejsza sie przestepczosc.Czlowiek bez hamulcow moralnych staje
              > sie czasami bestia.

A kto Ci powiedział, że wiara zapewnia hamulce moralne? Vide: Rydzyk kradnie,
              weszpolaczkowie chcą pędzić ludzi do gazu, Lepper chce dać w papę. I to są
              ludzie o wpływach politycznych, podobno katolicy. Trzeba im wszystkim powiedzieć
              nie, a instytucję, za której sukienką zakonną się chowają, odciąć od życia
              publicznego.
        • m_16 Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 22:21
          Problem w tym, że cała twoja argumentacja sprowadza się do twierdzenia, że
          tadeusz_ja wypowiada sie jak p. Michalkiewicz. Tyle, że w takim wypadku musisz
          się zdecydować: skoro ich style wypowiedzi są tak podobne to albo musisz
          odrzucić obydwa, albo obydwa zaakceptować. Krytykujesz oponenta, że postępuje
          jak p. Michalkiewicz, z którym jednak wydajesz się sympatyzować. Twoje
          rozumowanie popełnia błąd argumentatio ad hominem: mylisz hipokryzję z logiczną
          sprzecznością. Faktycznie, być może tadeusz_ja sam narusza standarty za które
          krytykuje p. Michalkiewicza, to jednak nie znaczy, że naruszenie tych standarów
          jest usprawiedliwione.
          Jeśli chodzi o pozostałe cytaty,niektóre z nich są ostre,niekiedy może
          obraźliwe, bardzo podobnie jak większość tego co wypisują narodowo -prawicowcy.
          Być może zatem są rzeczywiście szkodliwe. Znow jednak należałoby je umieścić w
          towarzystwie felietonów wspomnianego pana M.
          Nadto: czy określenia "polaczek" i "judajczyk" są równie obraźliwe.
          Przypuszczam, że tadeusz_ja mógł mieć na myśli raczej pewną postawę niż
          przynależność narodową. Inna sprawa, co określał słowem "judajczyk" p.
          Michalkiewicz.
          reasumując: może dowiodłeś, że tadeusz_ja niejkiedy rzeczywiście przesadza, ale
          i to nie podważa antysemityzmu p. Michalkiewicza, którego cytujesz niczym
          autorytet.
          I jeszcze jedno samo głoszenie poglądów antyklerykalnych,czy też krytycznych
          wobec danej narodowości np. polskiej, rosyjskiej i żydowskiej(o ile narodowośc
          rozumie się kulturowo a nie etnicznie tj. krytykujemy np. Francuzów za
          określone stereotypy, a Polaków np. za określone wady narodowe)nie jest niczym
          złym. Jeśli mówię: "wśród Niemców obecny jest antysemityzm" to jest to do
          przyjęcia Inaczej jednak gdy mówię "ten człowiek jest Niemcem, czyli jest
          antysemitą, bo są nimi wszyscy Niemcy." Jeśli Tadeusz-ja krytykował nas w ten
          drugi sposób (Każdy Polak z urodzenia to gnida, antysemita, itp.) to dał dowody
          paranoi i polonofobii, uczynił coś złego. Ale jeśli w ten pierwszy sposób, to
          jest to do przyjęcia. Wśród krytyków Polaków jako zbiorowości znajdują się
          wszyscy nasi wybitni moraliści od Piotra Skargi, przez Norwida po
          współczesnych. Podstawowy zarzut wobec Radia Maryja: krytykuje "etnicznie" (to
          znaczy: "Michnik jest żydem" a żyd = łajdak więc "Michnik jest żydem"
          = "Michnik jest łajdakiem") To jest krytyka wwedług drugiego sposobu, i to jest
          nagannne!
          • tadeusz_ja Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 22:59
            Rzeczywiście, zdarzalo mi się używć określenia "polaczek" ale na mily Bóg,slowo
            to mialo określony kontekst, i nikt kto zna dobrze historię Polski nie obrazi
            się z tego powodu , bo to przeciez nie dotyczy Narodu Polskiego jako calości,
            jak mi usiluje imputować "Jamo" Slowo to, raczej uosabia specyficzną postawę
            wobec dobra publicznego,państwa jako takiego, i ogólnie rzecz biorąc określa
            pewien typ mentalności.Forum tego typu jak to, jest platformą do lapidarnego
            wyrażania poglądów i myśli.No cóż ."Reflektorem w Mrok" chcialoby się
            wykrzyczeć! P.S wlaśnie kiedy konczę pisać ten post w TV "Trwam" pojawil się
            ksiądz król, który jak wiemy, ma na swoim końcie pieniadze bedące wlasnością
            Stoczni Gdańskiej,a co na to "Jamo??
            • m_16 Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 23:05
              Ok, zatem krytyka Jamo była rzaczej chybiona. Szacunek.
          • jama314 Schować ogon "tadeusz_ja"! 22.04.06, 23:50
            Nie rozśmieszaj mnie przyjacielu. Porównywanie red. S. Michalkiewicza z
            "tadeusz_ja" to tak jakby porównywać zapach konwalii z szambem. Gość który włada
            językiem z wyrafinowaną zręcznością fechmistrza, smakosza i znawcy najwyższych
            lotów i bęcwał (przepraszam za uniesienie), który ma problemy z elementarną
            ortografią, napisaniem trzech wyrazów po kolei bezbłędnie, operujący językiem
            polskim ze zręcznością kmiotka z cepem w ręku. Epitetowanie innych,
            argumentacja, to zostawiam bez komentarza bo szkoda czasu. Jaką wartość
            merytoryczną nie mówiąc o czystej przyjemności płynącej ze słuchania pięknej
            polszczyzny stanowią słowa red. S. Michalkiewicza, to można sprawdzić na
            stronach Radia Maryja. Jest tam do odsłuchania kilkanaście jego felietonów.
            Posłuchaj kilku to będziesz wiedział co to jest bełkot "tadeusza_ja", a co
            mistrzowskie władanie słowem S. Michalkiewicza. "Polaczek" jest nagannym
            określeniem drwiącym, podobnie jak "Żydek", ale "cyrenejczyk", "judajczyk", czy
            "nazarejczyk" podobnie jak "podhalańczyk" czy "watykańczyk" nie ma takiego
            zabarwienia. Przynajmniej dla normalnych ludzi. Idąc tym tropem musielibyśmy
            nazwać antysemitą św. Piotra, co już wiedzą słuchający uważnie czytania z
            dziejów apostolskich w poniedziałek, gdy zwracał się do cyrenejczyków. Problem
            tak naprawdę tkwi w kasie, którą goście z WJC w NY usiłują od nas po prostu
            wyłudzić i wszyscy temu się sprzeciwiający zyskują miano antysemity. Odpowiedz
            sobie głośno i wyraźnie na pytanie czy Polska ma zapłacić Żydom te 65 mld. USD
            które od nas żądają czy nie. Mówiąc krótko trzeba włączyć samodzielne myślenie i
            nie powtarzać jako swego, bełkotu medialnych terrorystów. Reszta jest
            milczeniem, bynajmniej nie z braku argumentów, tylko śmiech mnie ścisnął okrutny
            na to bajdurzenie, epitetowanie i powtarzanie stereotypów z magazynu pobożnych
            życzeń. Roma locuta, causa finita. Myślenia samodzielnego życzę.
            • tadeusz_ja Do Jama 314 23.04.06, 00:19
              Musialo Cię do żywego zaboleć, skoro zaregowaleś Ty fanie tego zdeklarowanego
              antysemity,i fatalnego dziennikarza jenocześnie.Ze on Michalkiewicz jest
              fatalnym dziennikarzem nie trzeba specjalnie udowadniać, wystarczy
              przeanalzować wartość merytoryczną większośc Jego tekstów, nie tylko
              wyglaszanych w tym ksenofobicznym radyju,ale innych ,pisanych w paru
              pomniejszych gazetkach.Otóz powtarzam, pan Michalkiewicz jest antysemitą, na
              potwierdzenie tej tezy zacytuję zdanie wygloszene przez Niego na antenie tego
              rydzykowego tworu "Judejczycy zachodzą nas od tylu"Otóż wiekszość sluchaczy
              radyja nie ma pojęcia skąd slowo "judejczycy" zostalo zapożyczone.Autor tego
              zdania dokonal na sluchaczach tego strasznego medium potwornej manipulacji,a
              mianowicie zasugerowal sluchaczom RM Istnienie zydowskiego zagrożenia,-osaczenie
              Polski przez żydów.Na Koniec, jesteś także antysemitą,i wyssaleś to z mlekiem
              matki!
              • seawolfie Re: Do Jama 314 23.04.06, 00:34
                Tak sie składa, że czytałem felieton Michałkiewicza bardzo uważnie i nie
                zauważyłem żednych znamion antysemityzmu. Określenie "judejczykowie" po
                pierwsze jest cytatem z Tuwima, jak wiadomo strasznego antysemity, hi,hi!, a po
                drugie, ma w sobie tyle agresji, co słowo "polonusi" oraz "germanie".

Poza tym , określenie "przedsiębiorstwo holocaust" jest cytatem z prof.
                Finkelsteina, również Zyda i dotyczy obrzydliwej próby naciągania Polski na 60
                mld przez grupę cwaniaków z USA. To tak, jakbyśmy, ty i ja założyli komitet i
                domagali sie majątku zmarłych bezpotomnie Polaków z Argentyny- ani naszych
                krewnych, ani znajomych.
                • tadeusz_ja Antysemityzm Tuwima stanowil 23.04.06, 00:41
                  "Barwy ochronne" dla siebie samego, jak wiesz On często powtarzal wokól ze
                  "idzie bronić swoich żydków" a jesli chodzi o Michalkiewicza to pozwól że
                  pozostanę przy swoim zdaniu!
                • indeed4 Re: Do Jama 314 23.04.06, 18:57
                  Oglądałem program o Michalkiewiczu u Lisa, w którym prawicowy Wildstein jasno
                  określił Michalkiewicza mianem "antysemity".
                  • marysia57 Re: Do Jama 314 24.04.06, 05:20
                    Odpowiadasz na :
                    indeed4 napisał:

> Oglądałem program o Michalkiewiczu u Lisa, w którym prawicowy Wildstein jasno
                    > określił Michalkiewicza mianem "antysemity".----------------------------------
                    ---Musza wiec go Zydzi bardzo nie lubic bo w ostatnich
                    dziesiecileciach "ANTYSEMITA" jest kazdy ktorego Zydzi nie lubia.

• m_16 Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 23.04.06, 11:39
              Po kolei:
              1. P. Michalkiewicz może być wybitnym stylistą, ale mimo to wyrażać się
              obraźliwie. Ktoś może pięknie posługiwać się językiem, ale czynić to w celach
              niegodziwych.
              2. "Cyrenejczyk", "judajczyk" to nazwy ugruntowane w tradycji (Biblia), a jak
              to jest z "judajczykiem"( byli co najwyżej "judejczycy", tyle że to nazwa
              archaiczna, to tak jakby dziś nazywać)? Możesz argumentować, że mówimy :
              Duńczyk, Brazylijczyk, Chińczyk, ale w języku nie mamy bardziej "szacownych
              form" na określenie tych nacji. Możemy zaś używać normalnych
              form: "Żyd", "Izraelczyk" (jeśli już)w przypadku narodu Mojżesza. Jeśli więc
              mówimy "judajczyk", a właściwie "judajczykowie", nazywamy pewien naród w sposób
              co najmniej bardzo dowolny, a mogący budzic negatywne konotacje (
              np. "sprzedawczyk"). To, że odróżniasz "polaczek" od "judajczyk' jest dziwne bo
              oba te okreslenia są dowolnymi nazwami pewnych nacji, oba tez zawierają podobne
              sufiksy ("-czek" i "-czyk") wyrazające zdrobnienie a przez to potencjalnie
              pogardę. Zabarwienie znaczeniowe "polaczek" i judajczyk" jest podobne. A gdyby
              nawet "judajczyk" był do przyjęcia, czyż nie akceptowalny winien być
              również "polaczyk"?
              Dalej nie była przedmiotem naszej dyskusji sprawa jakiejkolwiek zaplatyt. Nawet
              jeśli Żydzi adresują wobec nas jakieś niesprawiedliwe roszczenia, nie jest to
              powodem by ich obrazać, równoczesnie ganiąc analogiczne epitety kierowane
              przeciw nam!
              Mówiąc, że pownienem myśleć samodzielnie,tak naprawdę obrażasz mnie, kto ma
              bowiem decydować jakie myslenie jest samodzielne. Może to ty jesteś
              autorytetem. Sugerowałaby to formuła św. Augustyna cytowana na końcu. Dlaczego
              jednak to ty jesteś tym "Rzymem", którego opinia konczy każdą dyskusję.
              Obawiam, się że Twoja argumentacja jest nie do przyjęcia, bo to klasyczne
              petitio principii. Stwierdzasz, że masz rację, bo jesteś niezależny w
              myśleniu, innymi slowy uzasadniasz swoją rację tym, że masz rację. Fajna
              tautologia, ale poza tym dogmatyzm. Ja zaś niezależności swojego myślenia
              doodzę jak sądzę tą i poprzednią próbą analizy twoich argumentów. Naprawdę,
              byłbym może skłonny rozważyć to, czy p. Michalkiewicz nie padł ofiarą nagonki,
              ale twój sposób argumentacji przekonuje mnie, bardziej niż inne
              okoliczności,że nie to jest faktycznym problemem. Problemem są ludzie, którzy
              nienawidzą lub nie znoszą żydów, i skłonni są bronić nieprzyjaznych im
              wypowiedzi nie merytorycznie, lecz dlatego, że to oręż w walce z wrogiem.
              Myślałem, że dokonałeś spokojnej analizy problemu, czym różnisz się od
              niektórych ziejących jadem antysemitów. Ale w istocie jeśli nie jesteś
              antysemitą, to za to z pewnością dogmatykiem, który "już wszystko wie" (łącznie
              z tym że Michalkiewicz to człek kultury, a jego wrogowie nie - odwołanie do
              przynajmniej częściowo subiektywnych doświadczeń) choć tego nie udowadnia. A
              szkoda bo myślałem, że ktoś wreszcie wyłoży mi logicznie argumenty, "tej
              drugiej strony". Niestety wciąż to samo. Nie mamy jak dyskutować skoro
              przypisujesz mi ograniczenie umysłowe pewnego typu dlatego tylko, że nie
              podzielam Twych poglądów. Nadal nie widzę zaś powodu dla którego miałbym to
              czynić.
        • majster_g Re: Schować ogon "tadeusz_ja"! 23.04.06, 06:27
          Bardzo ladnie! Tez mialem taki pomysl, aby wybrac cytaty tych, co pisza
          o "polskojezycznej prasie". Poznaje ich natychmiast. Tylko co z tego?

Kazdy z was obraza Polakow, ot co!
        • lmblmb Pewne sprawy trzeba nazwać po imieniu 23.04.06, 08:41
          > Mądremu dość. Pokuszę się o zwrócenie uwagi na fakt, że oto forumowicz bez
          > żenady nazywa Polaków "polaczkami"

Moja krew! Jestem za tym, żeby sprawę nazywać po imieniu. Polacy to nacja
          zupelnie bez umiejętności ocenienia SIEBIE. Cum bajszpil, jak się komuś powie,
          że Polacy kradną w Niemczech, to się obrazi. Trza sprawę nazywać po imieniu: są
          Polacy, których trzeba nazywać polaczkami, bo na nic innego nie zasługują.

> a jednocześnie jest pełen potępienia dla autora określenia "judejczykowie"
          > (niech mnie ktoś oświeci co w tym złego, może i św. Piotra trzeba będzie
          > niedługo zaetykietować na antysemitę?), pełen "troski" o polską katolickość,
          > wrzucający "czwartą kaczą" (Rzeczpospolitą!) "do Kibla" i chłostający
          > "polaczków" za antysemickość, dyszący jawną nienawiścią do Radia Maryja
          > i o. Tadeusza Rydzyka, na chwilę bez żenady odsłania się jednym
          > słowem - "nareszcie".

Dokładnie podsumowałeś to, co czuje większość moich znajomych i ja - może bez
          troski o katolicyzm.

> Jeśli chodzi o "polaczków" to po prawdzie nie czuję się obrażony, bo
          > po pierwsze mam duże poczucie humoru, a po drugie, to takie indywiduum jak
          > "tadeusz_ja", nie jest w stanie nikogo uczciwego obrazić.

Do polaczków zazwyczaj często dotrzeć....

> Zastanawiam się tylko czy bliżej mu do korytarza szpitala psychiatrycznego,
          > czy też można go uznać jeszcze za "pożytecznego idiotę".

To już śmierdzi typowym trollizmem - obracanie kota ogonem bez agrumentów. Bo
          panie kolego, dla nas to pan jest pomiędzy szpitalem psychatrycznym a
          pożytecznym (czy na pewno?) idiotą.

> Naczelne zadanie - dokopać Polsce,

POLACZKOM, nie POLSCE! Jest konkretna róznica. Polaczek przeszkadza; kiedy
          wszyscy prą do przodu, on perfidnie wciska hamulec. W dodatku robi to za
          niejasne fundusze rzekomo zebrane na ratowanie jakiejś fabryki.
    • acid.jazz Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 18:52
      Nareszcie, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni niestety
    • dupa_pawiana Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 18:53
      Katolom mówimy NIE!!!
      • marysia57 Re: Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 19:47
        Odpowiadasz na :
        dupa_pawiana napisał:

> Katolom mówimy NIE!!!---------------------------------------------------------
        ------------A KOMU MOWISZ "tak"? Ateistom, judaizmowi, islamowi?
        Mowiac "NIE "katolom" mowisz "NIE" do 90 procent Polakow, innym slowem
        mowisz "NIE do Polski, a czy to tak ladnie ?

• czarek62 Marysiu, do kuchni, zmywac gary! 22.04.06, 19:51
          Nie rozumiesz, ze moze istniec kraj niepodporzadkowany zadnej religii, ale tez
          nie przesladujacej wyznwacow roznych religii. Nalezysz do tej czesci
          ograniczonych, ktorzy bez WLADCOW religijnych nie wyobrazaja sobie dzialania
          panstwa, zwaz jednak, ze PANSTWO to jedna sprawa, a KOSCIOL druga. Ka-pe-wu?
          • bekon6 Polska kolego to nie stan w UE !!! 22.04.06, 20:21
            • czarek62 Re: Polska kolego to nie stan w UE !!! 22.04.06, 20:33
              A co to jest za STAN? Otepienia?
              • bekon6 Ucz malpy mowic po bengalski bedziesz oswiecony 22.04.06, 21:02
                phi
          • co.ty.powiesz Re: Marysiu, do kuchni, zmywac gary! 22.04.06, 20:23
            czarek62 napisał:

> zwaz jednak, ze PANSTWO to jedna sprawa, a KOSCIOL druga. Ka-pe-wu?

Skąd my to znamy??? Pamiętam czasy, gdy rządzili koledzy Szyszkowskiej i
            Gadzinowskiego - wtedy to zasadą było, że jedynym aprobowanym wyznaniem było
            wyznanie ateistyczne i tylko w tym wypadku nie było rozdziału między wyznaniem
            i państwem. Wszystkie inne musiały być sprawą prywatną. Teraz, gdy "Fakty i
            Mity", mimo znacznych dotacji ledwie przędą, gdy Urban i Senyszyn przestali
            mieć monopol na jedynie słuszne poglądy, zapragnęli ponownie zniszczyć wszelką
            konkurencję w walce o dusze.
            Niestety, ale w społeczeństwie zawsze były, są i będą tendencje do zagarniania
            przez wszelkie religie czy ideologie jak największych obszarów. Teraz
            sfrustrowani nihiliści próbują odbić choć trochę utraconych terenów...
          • marysia57 Re: Marysiu, do kuchni, zmywac gary! 23.04.06, 05:32

czarek62 napisał:

> Nie rozumiesz, ze moze istniec kraj niepodporzadkowany zadnej religii, ale
            tez
            > nie przesladujacej wyznwacow roznych religii. Nalezysz do tej czesci
            > ograniczonych, ktorzy bez WLADCOW religijnych nie wyobrazaja sobie dzialania
            > panstwa, zwaz jednak, ze PANSTWO to jedna sprawa, a KOSCIOL druga. Ka-pe-wu?--
            ------------------------------Pokaz mi taki kraj, ktory jest rownoczesnie
            niepodporzdkowany zadnej religii i nie przesladuje wyznawcow roznych
            religii. Nie ma, nie bylo i nie bedzie takiego kraju. Kazde szanujace sie
            panstwo przestrzega tradycji i doktryn religijnych, i tego w Polsce Polacy
            chca.Narod bez wiary jest bardzo ubogim narodem, latwiej go kontrolowaci i zlo
            wprowadzac.Polska jest jednym z jaskrawych przykladow przetrwania jako narodu w
            duzej mierze dzieki religii.Wielu juz takich jak ty bylo co marzyli o
            egzystencji panstwa bez religii, niestety nie wyszlo im to, tak jak wielu
            kobiety do garow zaganialo. Kochany posluchaj starej prawdy WIARY NIE
            WYKORZENISZ z duszy czlowieka. Kobiety rowniez do garow nie zagonisz, chyba ze
            sama bedzie chciala.
        • koloratura1 Re: Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 20:27
          marysia57

> Mowiac "NIE "katolom" mowisz "NIE" do 90 procent Polakow, innym slowem
          > mowisz "NIE do Polski, a czy to tak ladnie ?

Marysu, nie
        • nelsonek Re: Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 23:31
          90% Polakow to katolicy? Ciekawa i nieprawdziwa teoria. 90% ludzi w Polsce jest ochrzczonych. A to nie znaczy, ze sa katolikami. Ba! Sa tacy, ktorzy sa ochrzczeni i sa ateistami czy agnostykami.

marysia57 napisała:

> A KOMU MOWISZ "tak"? Ateistom, judaizmowi, islamowi?
          > Mowiac "NIE "katolom" mowisz "NIE" do 90 procent Polakow, innym slowem
          > mowisz "NIE do Polski, a czy to tak ladnie ?
        • lmblmb Usankcjonuj swój stan! Wypisz się z kościoła 23.04.06, 08:45
          marysia57 napisała:

> Odpowiadasz na :
          > dupa_pawiana napisał:
          >
          > > Katolom mówimy NIE!!!----------------------------------------------------
          > -----
          > ------------A KOMU MOWISZ "tak"? Ateistom, judaizmowi, islamowi?
          > Mowiac "NIE "katolom" mowisz "NIE" do 90 procent Polakow

Te 90% to propaganda naciągana strasznie. Wynika ona z tego, że jeśli ktoś
          został ochrzczony, a nie wyrejestrował się, to jest katolikiem. Nie każdy miał
          przyjemność być chrzczony jako dorosły, więc większość z nas okupuje statystyki
          bez swojej wiedzy.

Należy więc, Panie i Panowie, swój status usankcjonować, czyli wypisać się. Ktoś
          kiedyś na forum dał taki link: www.racjonalista.pl/kk.php/s,609

> innym slowem mowisz "NIE do Polski, a czy to tak ladnie ?

Strasznie nieładnie takie brednie mówić.
      • longeta Re: Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 20:37
        dupa_ty madry jesteś co masz przeciwko rekigi-religiom?w nic nie wierzysz?
        • dupa_pawiana Re: Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 20:41
          Wierzę w potęge pieniądza, w teorię ewolucji i w słuszność powszechnej aborcji!
          • kaczomowa Re: Katolicyzm niszczy Polskę 22.04.06, 21:06
            Ja też, ale tak o tym nie krzyczę...
          • marysia57 Re: Katolicyzm niszczy Polskę 23.04.06, 05:45
            dupa_pawiana napisał:

> Wierzę w potęge pieniądza, w teorię ewolucji i w słuszność powszechnej
            aborcji!------------------------------------------------------------------------
            ---
      • gorby po stalinowskiej niewoli klesza ?! NIE !!!!!!! 22.04.06, 21:14
      • mark.parker Re: Katolicyzm niszczy Polskę 23.04.06, 00:18
        Wywalić ich od koryta!
      • nix_2003 A czerwonym pawianom.... 24.04.06, 07:15
        ...mowimy: "back to basic", innymi slowy "won na drzewo"!
    • aron2004 Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 18:53
      Piotrowski był?
    • endrju55 gdzie zdjęcia ? 22.04.06, 18:54
      gdzie zdjęcia ? nie było tam fotoreporterów ?
      • adam81w Re: gdzie zdjęcia ? 22.04.06, 19:11
        wlasnie tez czekam na zdjecia.
        • oregano Re: gdzie zdjęcia ? 22.04.06, 19:26
          a zrobiłeś foty?? wyślij mi na email
          • adam81w Re: gdzie zdjęcia ? 22.04.06, 20:55
            ech no kurde wlasnie nie robilem :(
    • czarek62 Antyklerykalny marsz - nareszcie! 22.04.06, 18:55
      Juz zaczalem lekko watpic, ze w Polsce uspili sie wszyscy PISiem i nowym
      Leaderem, "mierzacym wiecej", niz na wicepremiera!Tak trzymac, tylko aktywny
      opor spoleczenstwa moze wniesc nowa motywacje do zycia w Polsce.
      • aron2004 Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 22.04.06, 18:56
        a gdzie pierwszy rycerz antyklerykalizmu, kapitan Piotrowski? Taka impreza
        chyba nie mogła się odbyć bez niego?
        • tadeusz_ja Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 22.04.06, 18:57
          A dlaczego pytasz Aronie??
          • aron2004 Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 22.04.06, 18:58
            tadeusz_ja napisał:

> A dlaczego pytasz Aronie??

Bo wydaje mi się dość dziwne, że w artykule o antyklerykałach nie ma nawet
            wzmianki o kapitanie Piotrowskim. To tak jakby w artykule o katolikach nie
            wspomnieć o Rydzyku.
            • tadeusz_ja Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 22.04.06, 19:15
              Pan Piotrowski z oczywistych powodow nie bral udzialu w manifestacji,a "Racja"
              sie od niego dystansuje
              • seawolfie Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 23.04.06, 00:37
                "Pan Piotrowski z oczywistych powodow nie bral udzialu w manifestacji"

Z jakich "oczywistych powodów"? Był zajęty przygotowywaniem kolejnego
                morderstwa?
              • lengon3 Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 23.04.06, 10:48
                marysia57 22.04.06 godz.19:47.Niebywale sympatyczn/a czy y/Marysiu 57! /57 czy
                to nr.moherowego beretu?/PROSZĘ WYTŁUMACZ :Jak to jest:90% Polaków ?wg.Ciebie/
                to katolicy.Natomiast inne zródła -by nie obciążać Twojej pamięci-podają:93%
                kradnie,95% nienawidzi swoich bliżnich,ale niezależnie od tego jakim jest
                katolikiem czy agnostykiem 100% pójdzie do ziemi .Do rychłego zobaczenia !.
                • marysia57 Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 24.04.06, 05:52
                  Sadaze dotyczace informacji statystycznych zawsze przyjmuja poprawke do 4
                  procent. Piszac wiec 90% mieszcze sie w ramach prawidlowosci.Beretow nie nosze
                  bo mi w nich nie do twarzy,nie wnikam tez co numer 3 znaczy przy
                  twoim "niku"(lengon3)wiec badz dyskretna i nie wymagaj tlumaczenia odemnie. Po
                  przeczytaniu twoich danych statystycznych na temat zlodzieji i nienawidzacych
                  dochodze do wniosku ze otoczasz sie zlymi ludzmi , zmien wiec moze numer na
                  666.Masz racje ze wszyscy pojdziemy do ziemi, to jedyna sprawiedliwosc na
                  swiecie, ale na spotkanie ze mna nie licz, bo ty skrecasz na lewo a ja ani na
                  prawo ani na lewo a ZAWSZE PROSTO.
        • czarek62 Re: Antyklerykalny marsz - nareszcie! 22.04.06, 18:57
          aron2004 napisał:

> a gdzie pierwszy rycerz antyklerykalizmu, kapitan Piotrowski? Taka impreza
          > chyba nie mogła się odbyć bez niego?
          To prawda, ale moze nie mogl. Ja tez nie moglem byc w tym czasie w W-wie, ale
          mooocno trzymam wszystkie kciuki!Za morde!
      • niemyte_mohery Lewico gdzie bylas przez ostatnie 10 lat? 22.04.06, 20:17
        czarek62 napisał:

> Juz zaczalem lekko watpic, ze w Polsce uspili sie wszyscy PISiem i nowym
        > Leaderem, "mierzacym wiecej", niz na wicepremiera!

SLD i ta cala "lewica" to banda hipokrytow! Jak byli przy wladzy to juz sami
        nie wiedzieli w co KK ladowac. Dlaczego nie ukrocili niezdrowych zapedow kleru
        jak mieli przewage w parlamencie? Tak byli zajeci rozkradaniem panstwa, ze nie
        zauwazali postepujacej klerykalizacji zycia publicznego, przecherow rydzyka,
        lamania prawa ze wzgledow katolicko-ideologicznych?
        Moze gdyby wtedy zorganizowali taki przemarsz, to byloby to bardziej przekonujace.

Ale coz, wybory sie zbilzaja, wiec trzeba znow odegrac szopke, zartoskanego o kraj.
        • longeta Re: Lewico gdzie bylas przez ostatnie 10 lat? 22.04.06, 20:38
          racja!
      • katecheta Zgadzam się!! Nareszcie! Kiedy następny? Przyjdę!! 23.04.06, 14:43
        Nie dajmy się ciagle nabierać na te sztuczki a obrazą boską na widok zaćmienia Słońca! Dość rządów Giertycha, Wierzejskiego, Czarneckiego, Niesiołowskiego, Kaczyńskiego i innych "w imię Boga"!
    • oregano Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 18:55
      szkoda, że akurat nie było mnie w Warszawie, dołączyłbym do Senyszynki, choć
      Szyszki nie znoszę
    • szowinita Daniel Ptaszek - fajne nazwisko jak na rzecznika 22.04.06, 18:56
      Daniel to takie duże zwierze kopytne, a ptaszek... no cóż to określenie
      ...małego członka lub ptaka
    • szowinita Daniel jaki Ptaszek, może Kaczuszka??? 22.04.06, 18:57
    • jacek.jarecki Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 18:57

Przecież, to prawdziwi debile! Warszawiacy to mają fart, dwie demonstracje
      głupich, do obejrzenia w jednym miejscu.
      Widziałem obie te grupy na prawyborach we Wrześni. Co za pyski!
      • czarek62 Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 19:00
        jacek.jarecki napisał:

>
        > Przecież, to prawdziwi debile! Warszawiacy to mają fart, dwie demonstracje
        > głupich, do obejrzenia w jednym miejscu.
        > Widziałem obie te grupy na prawyborach we Wrześni. Co za pyski!

To nie konkurs pieknosci, a rozumu - przewaznie - nie widac z daleka i golym,
        zaczernionym okiem!
        • szowinita Rozum widać z daleka po zachowaniu i sposobie ubie 22.04.06, 19:03
          ubierania. Widać także po gestykulacji, sposobie noszenia głowy oraz mimice twarzy.

A ludziki z "racji" i "narodowcy z onr" wyglądają jak by ich spóścić z łańcucha,
          albo jak małpki przed komputerem.
          • czarek62 Re: Rozum widać z daleka po zachowaniu i sposobie 22.04.06, 19:11
            szowinita napisał:

> ubierania. Widać także po gestykulacji, sposobie noszenia głowy oraz mimice
            twa
            > rzy.
            >
            > A ludziki z "racji" i "narodowcy z onr" wyglądają jak by ich spóścić z
            łańcucha
            Co za nowe metody badania inteligencji (rozumu), musisz je oglosic w biuletynie
            Polskiego Towarzystwa psychologicznego, totalny przewrot naukowy! W XIX wieku
            zbrodniarza tez okreslano, jako obrzydliwego, z duzymi uszami i nienawistnym
            wzrokiem. Jak sie rozpoznaje onaniste, to chyba wiesz!
            > ,
            > albo jak małpki przed komputerem.
            • szowinita Takie badania przeprowadził prof. Zimbardo 22.04.06, 19:16
              • czarek62 Re: Takie badania przeprowadził prof. Zimbardo 22.04.06, 19:21
                Tak, w 1971 roku, znany pod nazwa stanfordziego eksperymentu. Tylko, ze to byl
                taki Big Brother, w zakmnietej celi, wiezniowie i dozorcy, z bardzo
                sadystycznymi regulami. Eksperyment ukonczono wczesniej, z powodu niebywalej
                okrutnosci, ktora wyzwala sie w zamknietych i ekstremalnych warunkach. Co wiec
                chcesz przyrownywac i do czego, quasi-psychologu?
                • szowinita Chodziło mi o inne badanie, to przeprowadzone w 23.04.06, 00:14
                  w 1986 na grupie 100 osób, które były opisywane pod względem zachowania, cech
                  anatomicznych itp., a którym następnie zrobiono testy na inteligencję
        • magnusg Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 19:04
          Najgorzej jak brak rozumu i urody wystepuje razem.Spojrz na Szyszkowska czy
          Senyszyn to zrozumiesz o czym mowie.Szyszkowska jest tak plytkomyslaca,ze w
          czasie kampanii Prezydenckiej mowila,ze wygra te wybory dokladnie tydzien przed
          tym,jak z powodu braku poparcia musiala zrezygnowac.Parodia.
        • jacek.jarecki Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 21:09
          Rozumu? Z litości nic nie napisałem o rozumie, koncentrując się na pyskach.
          Poczytaj ich strony w necie. Przecież to bałwaństwo jakieś dzikie. Jaki trzeba
          mieć we łbie pustki by zostać lewakiem albo...ONR-owcem. Brakuje tylko jakichs
          miłośników UFO.
      • polonus3 Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 23:20
        "jacek.jarecki" BINGO! Polacy miotaja sie miedzy jednymi i drugimi. Jak jedni
        przeholuja to kibicuja tym drugim itd. Tak samo jak z wyborami. Raz lewica raz
        prawica i jak jedni okaza sie durniami to na drugich i znowu od nowa.....
        Czy do jasnej cholery nie ma w tej zas....j Pomrocznej ludzi normalnych, ktorzy
        by sie wzieli do rzadzenia? Jak komuna zawalila to zmieniliscie ustroj i
        wybraliscie prezydentem.......... pomocnika elektryka! Jak osmieszyl Polske
        to wybraliscie Stolcmana vel. Kwasniewski i teraz obudziliscie sie z reka w
        nocniku i wrzeszczycie, ze Polska jest rozkradziona, to znowu powrot do prawicy
        ktora nie moze sobie poradzic z tym wszystkim i bierze do pomocy Walese nr.2
        Leppera. Witosem to on nie bedzie a tylko drugim Walesa.
        To wszystko jest zenujace i jestescie posmiewiskiem swiata!
    • konkid Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 19:04
      >>Patronat honorowy nad imprezą objęli: prof. Maria Szyszkowska, prof. Barbara
      Stanosz, posłowie SLD: Joanna Senyszyn i Piotr Gadzinowski, Roman Kotliński..

Ok. godz. 13 demonstranci wyruszyli w stronę Placu Zamkowego.(...) Wznosili
      hasła: "Dość dyktatu konkordatu" "Księża na księżyc"<<

'Księża na księżyc!' pod patronatem pani Senyszyn i pani Szyszkowskiej.
      Hmmm, jak nowocześnie, tolerancyjnie!
      otwarty umysł!
      To przecież brzmi zupełnie inaczej niż "geje na księzyc!". Kompletnie inaczej!

Napiszcie jeszcze o tych głupawych śpiewach z chamskimi tekstami na nutę
      psalmów, wykonywanych dziś przez 'demonstrantów' pod Kolumną Zygmunta. To też
      takie otwarte i nowoczesne.
      A kogo to obraża, to cham wieśniak, katoland i xiundz rydzyk. I pisuarczyk!

Powinni jeszcze wejść do św Anny i na posadzkę na..rać, a co! Tolerancja!

• bartuchag Re: Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 19:14
        no.powinni.dość katolandu,panoszących się czarnych i giertychów.ile suchych
        gałezi tyle wiszących czarnych sukienek.2000 lat dyktowali co mówić ile płacić
        i jak myśleć
        • paulo72 Re: Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 19:33
          Ot typowy bolszewik oni też mieli takie hasła i w dodtku jaki tolerancyjny
        • veritas4 Re: Oświecony marsz w Warszawie 23.04.06, 00:16
          bartuchag napisał:

> no.powinni.dość katolandu,panoszących się czarnych i giertychów.ile suchych
          > gałezi tyle wiszących czarnych sukienek.2000 lat dyktowali co mówić ile
          płacić
          > i jak myśleć
          Pocieszę Cię - Ciebie już nie będzie a oni nadal to będą robić
          • marysia57 Re: Oświecony marsz w Warszawie 23.04.06, 05:56
            Hitlerowcy i Stalinowcy krzyze ze scian zrywali. Swastykami i mlotami z sierpem
            je zastepowali. Swastyki i mloty ze sciamn zniknely. Krzyz wrocil bo tam jego
            miejsce.
      • adam81w Re: Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 19:14
        głupawych śpiewach z chamskimi tekstami na nutę
        psalmów, wykonywanych dziś przez 'demonstrantów' pod Kolumną Zygmunta

wymyslasz nic takiego nie bylo.
        • konkid Re: Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 19:21
          Przechodziłem zamkowym dziś po południu ok 15, śpiewy intonował jakiś długowłosy
          facet z megafonem. Gdyby nie to nawet nie zwróciłbym uwagi na tę garstkę ludzi.
          • adam81w Re: Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 20:53
            hm ja zadnych spiewow intonowanych na nute psalmow nie slyszalem
            • konkid Re: Oświecony marsz w Warszawie 22.04.06, 21:02
              To że TY nie słyszałeś nie oznacza że ich nie było. Niosło po całym Zamkowym,
              jeszcze na Podwalu było słychać.

• the.bill1 III RP wymyśla juz cuda.... 22.04.06, 19:07
      Szkoda mi młodych ludzi, którzy naprawdę nie dostrzegają, jak media maipulują
      ich postrzeganiem świata, a wystarczy zadać proste pytanie: skąd wiem co robią
      określone osoby, organizacje czy partie oraz czy te informacje sa obiektywne.
      Jeśli ktoś mówi o wycinaniu nożyczkami kartki, to niech spyta pracowników czemu
      maja niedołężnbego redaktora ewentualnie czy pracował on w SB...
      Smutny spektakl...
      • losiu4 Re: III RP wymyśla juz cuda.... 22.04.06, 20:11
        the.bill1 napisał:

> Szkoda mi młodych ludzi, którzy naprawdę nie dostrzegają, jak media maipulują
        > ich postrzeganiem świata, a wystarczy zadać proste pytanie: skąd wiem co robią
        > określone osoby, organizacje czy partie oraz czy te informacje sa obiektywne.

mnie martw sie. Przykłady na całym świecie pokazują, że człek zazwyczaj z
        wiekiem madrzeje. Wielu ludzi za młodu popierających bezkrytycznie "postepowe"
        trendy, w dojrzalszym wieku, począwszy obiektywnie patrzeć i fakty oceniac,
        zrzucała klapki z oczu :)

Pozdrawiam

Losiu
        • koloratura1 Re: III RP wymyśla juz cuda.... 22.04.06, 20:42
          losiu4 napisał:

> Przykłady na całym świecie pokazują, że człek zazwyczaj z
          > wiekiem madrzeje. Wielu ludzi za młodu popierających bezkrytycznie "postepowe"
          > trendy, w dojrzalszym wieku, począwszy obiektywnie patrzeć i fakty oceniac,
          > zrzucała klapki z oczu :)

Albo je zakładała.
          Nie słyszałeś o "nawróceniach" ludzi w podeszłym wieku?
          >
    • mms7 Re: Antyklerykalny ... Polskie Nieszczescie! 22.04.06, 19:09
      Tak wyglada ta PL: video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113
    • adam81w Bylo genialnie !!! 22.04.06, 19:10
    • wielki_czarownik Polska normalnieje! Niech żyje ateizm!! /nt 22.04.06, 19:15

• konkid Gorący temat 22.04.06, 19:19
      Około 250 demonstrantów...

Toż to tłumy, wie gazeta co ważne.

Dopóki ktoś sra na katoli i ciemniaków pisuarów to nawet takie pierdy to jest
      great news, prawda?

• cejrowski_fan Marsz hipokryzji 22.04.06, 19:20
      "(...) redaktorzy czasopism już cenzurują swoją twórczość, jak trzeba, to za
      pomocą nożyczek" - wyliczał Barański. "Nie chcemy tego"

Kto, jak kto, ale osoby z rodowodem postPZPR-owskim raczej nie mają prawa
      podnosić takich argumentów :))) A tak poza tym, to czyżby Gazeta Wyborcza
      szukała nowych odbiorców? :> Myślałem, że pojawienie się konkurencji będzie
      ożywcze, a tu okazuje się, że Dziennik tylko wepchnie Gazetę Wyborczą w ramiona
      "wiadomych sił" :)))
      • red.ken Re: Zgiń przepadnij czarna zarazo 22.04.06, 19:22

• cejrowski_fan Bez wątpienia... 22.04.06, 19:45
          ...czerwona zaraza jest dużo bardziej śmiercionośna. Jak nie wiesz dlaczego, to
          poczytaj o dokonaniach swoich ulubieńców: Wujka Lenina, Stalina, Hitlera
          (narodowy socjalista przecież), Mao i Fidela itd. Niech nie umknie Twojej wielce
          obiektywnej uwadze wolność słowa jaka kwitła za ich panowania. A taki Jerzy
          Urban - no po prostu piewca wolności słowa... Kumpel Urbana - Adam Michnik -
          chyba stara się być jego wiernym uczniem. Niestety :(

Miłej lektury życzę!
          • tadeusz_ja Re: Bez wątpienia...Cejrowski ???? 22.04.06, 19:47
            to chory z nienawisci czlowiek, niestety
            • cejrowski_fan Czemu mnie to nie dziwi... 22.04.06, 19:49
              Chyba lekko zmieniłeś temat. Przeczytaj uważnie treść listu, na który
              odpowiadasz to może zrozumiesz. Choć kto wie? Demagodzy mają to do siebie, że
              mają z tym trudności :(
              • tadeusz_ja nie zmienilem tematu, w tejże kwestii 22.04.06, 20:21
                wypowiedzialem się już w pierwszym poście tego wątku,
      • mms7 Re: Marsz hipokryzji 22.04.06, 19:30
        cejrowski_fan napisał:

> "(...) redaktorzy czasopism już cenzurują swoją twórczość, jak trzeba, to za
        > pomocą nożyczek" - wyliczał Barański. "Nie chcemy tego"
        >
        > Kto, jak kto, ale osoby z rodowodem postPZPR-owskim raczej nie mają prawa
        > podnosić takich argumentów :))) A tak poza tym, to czyżby Gazeta Wyborcza
        > szukała nowych odbiorców? :> Myślałem, że pojawienie się konkurencji będzie
        > ożywcze, a tu okazuje się, że Dziennik tylko wepchnie Gazetę Wyborczą w ramiona
        > "wiadomych sił" :)))

Tu masz Video o pl kk: video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113
        • mg2005 "Księża na Księżyc !", "Żydzi na Madagaskar !" 22.04.06, 19:34
          • mg2005 Klerykalizm ? 22.04.06, 19:37
            Lewackim głuptakom myli się przyzwoitość z klerykalizmem.
            • tadeusz_ja Re: Klerykalizm ?Przyzwoitosć?? czyja?? 22.04.06, 19:44
              głuptaku??może rydzyka ? Pospolitego szachraja, prymitywnego antysemity? czy
              może tych księży ktorzy chętnie zaglądają pod spódniczki dzweiwczynkom,??
            • czarek62 Re: Klerykalizm ? 22.04.06, 19:48
              Co sie myli i komu? Lewackim gliptakom? No, to jest jezyk konwersacji
              wspolczesnego rydzykowego poslugacza. A ja nie jestem lewak, ani gluptak,
              wierzacy w Boga i jestem przeciwko panstwu religijnemu.Baza jest rozum,ratio,
              racjonalizm. Wiara wspiera te dzialania, a nie eliminuje rozum, jak u
              niektorych...
              • mg2005 Re: Klerykalizm ? 22.04.06, 22:59
                Odnoszę się do wypowiedzi szefa "Racji". Przeczytaj uważnie artykuł,
                to zrozumiesz. Dla lewackich oszołomów wolność to wolność do nieprzyzwoitości.
      • konkid Re: Marsz hipokryzji 22.04.06, 19:36
        > Kto, jak kto, ale osoby z rodowodem postPZPR-owskim raczej nie mają prawa
        > podnosić takich argumentów :)))

Jak to nie mają?! Ci 'obrońcy wolności' i 'ludzie honoru'?! Zapytaj Michnika!
    • endrju55 zdjęcia 22.04.06, 19:31
      gdzie zdjęcia z tej manifestacji ?
    • rom48 Szefem antyklerykalow jest ksiadz katolicki :D 22.04.06, 19:42
      Wystapil z KK wiec duzo wie o tym co sie tam dzieje :D
      • adam81w byly ksiadz katolicki , zalozyciel nieklerykalnego 22.04.06, 20:54
        pisma fakty i mity.
        • demokrata.antyfaszysta on zna klerykalne g.. od srodka 22.04.06, 21:22
    • telube Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 20:02
      Popierammmmmmmmmmmm, z calego serca!
    • lunochod Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 20:04
      Szkoda ze policja nie dopuściła do bezpośredniej konfrontacji obu manifecstacji,
      jedno i drugie bydło by się wybiło i byłby spokój, lecz ze względu na liczebność
      antyklerykałów nie dawałbym ONRowcom dużych szans, chociaż chopcy pewnie bitni i
      z twardymi głowami. Jedni i drudzy manifestanci to przecież fanatycy, niewiele
      różnią się od islamskich ekstremistów. Ale taki Gadzinowski to pierwszy by dawał
      w długą, wyjątkowo paskudna postać. Szkoda tylko że niektórzy kojarzą katolicyzm
      z Rydzykiem...
    • losiu4 Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 20:05
      a kto by sie jakimiś postępowymi oszołomami przejmował :)

Pozdrawiam

Losiu
    • diana_s Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 20:08
      W pełni popieram. Dosyć ciemnogrodu w XXIw.
      • konkid Re: Antyklerykalny marsz w Warszawie 22.04.06, 20:17
        diana_s napisała:

> W pełni popieram. Dosyć ciemnogrodu w XXIw.

A pewnie! Obsrajmy, oplujmy wszystkich i wszystko! A księży powiesić i
        wystrzelać! Dosyć już ciemniactwa!
      • bekon6 spaduwa 22.04.06, 22:20
    • misiek.s Brawo za inicjatywę! 22.04.06, 20:09
      Wiara to sprawa prywatna, państwo jest powszechne jak sama nazwa -
      rzeczpospolita- wskazuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka