walniss adres Dymkowskiego 27.04.06, 10:34 Jak ktos ma adres do dymkowskiego to podajcie . Wyslemy mu miłe maile. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: adres Dymkowskiego 27.04.06, 13:32 A może po prostu tam jedźcie i wybijcie mu szyby. Taka ludowa sprawiedliwość. Potem proponuję spontaniczną demonstrację przeciwko polskiemu faszyzmowi. Kraj sie wali! Rodacy do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Kaczka, takze internetowa, zabroniona? 27.04.06, 10:34 Godne zastanowaienia i oburzenia. w ostatnich miesiacach dostalem z PL dziesiatki roznych "kaczek" satyrycznych. Czy to znaczy, ze posylajacy popelnili przestepstwo? Pytam, bo nie rozumiem jaki ustroj jest w Polsce. Resume nr 1: Rezim Lukaszenki moze sie uczyc od polskich kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:35 “Sam winowajca twierdzi, że w prokuraturze już usłyszał, że za obrazę głowy państwa może trafić do więzienia nawet na trzy lata.“ “Tutaj wisiał niegdyś obraz najjaśniejszego pana - ozwał się znów po chwili - akurat tam, gdzie teraz wisi lustro. - A tak, ma pan rację - odpowiedział Paliviec - wisiał tam, ale obsrywały go muchy, więc zaniosłem go na strych.“ (Jaroslav Hašek - Przygody dobrego wojaka Szwejka) trzy lata ,to jeszcze nie jest tak źle, paliviec za to jedno zdanie dostał dużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
losiek9 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:39 Zona kupiła książkę kucharską. Patrzę, a tam kaczka i to z przeproszeniem faszerowana kaszą...Panie prokuratorze,szczoteczkę do zębów już Jej zapakowałem. To nie może pozostać bezkarne. Mamy państwo prawa i bandytów trzeba lać jak w kaczy kuper !!! Ups....to ja zapakuję 2 szczoteczki... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Panie Aleksandrze, pogratulowac znajomych ;) 27.04.06, 10:42 Współczuję też Krzysztofowi D. Myślę, że nie o taką popularność mu chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.twardysko Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:45 to jest chore dlaczego prokuratura się nie zajmnie wałkamiw KGHM tylko emerytem z poczuciem humoru. Czy Polska stała się Państwem policyjnym. To pytanie do Panów Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
walniss dymkowski -kucharz 27.04.06, 10:45 proponuje na adres Dymkowskiego wysyłac ksiązki kucharskie gdzie podane sa sposoby przyrządzania kaczki. Chłop poczyta i zaleje donosami prokurature. Bedą mieli co robic przez całą IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
kopawkaczomdupiel Canard farci ala Russ Blanc - przepis 27.04.06, 11:04 Kaczce nieduzych rozmiarow odrabac glowe. Sparzyc wrzatkiem i oskubac dokladnie. Wypatroszyc. W oddzielnym naczyniu przygotowac nadzienie: proso zalac denaturatem, dodac dwie szczypty dynamitu, wymieszac i wypelnic jame brzuszna kaczki. Okolice kupra natrzec dokladnie sosem tabasco lub podobnym. Rozpalic ognisko. Ewakuowac okoliczna ludnosc. Na srodku ogniska ulozyc nadziana kaczke i podlac maselkiem. Odejsc na odleglosc co najmniej dwustu metrow i patrzec co z tego wyniknie. Kiedy juz bedzie po wszystkim zorganizowac "Bankiet Wyzwolenia" i wyznaczyc swieto panstwowe - co najmniej na tyle dni co trwala zaloba po smierci Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:49 Tak jak za czasów głębokiej komuny. Spotyka się dwóch więźniów politycznych i jeden drugiego się pyta: za co siedzisz? - opowiedziałem kawał o I-szym sekretarzu, a ty? Ja, za lenistwo. Za lenistwo? Sąsiad pierwszy doniósł, że to ja powiedziałem ten kawał. Wchodzimy w I etap budowy socjalizmu - donosić na wszystkich co nie lubią kaczek bo są dymane przez kupry jak niejeden prostaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh wrocław nie przeprasza za mikessa. wszędzie 27.04.06, 10:49 znajdzie się jakiś rozumny inaczej. -- why duck Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh składam samokrytykę. 27.04.06, 10:55 niedokładnie przeczytałem artykuł. mylnie odniosłem wrażenie że dymkowski jest oskarżonym. w zw. z powyzszym przepraszam kol. mikess-a za niezasłużoną krytykę. -- why duck Odpowiedz Link Zgłoś
khrystene Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:54 To GUWNO. Odpowiedz Link Zgłoś
poki_puki Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:55 a mi się to zdjęcie szalenie podoba :-) i nie widze tu zadnych tresci obrazliwych w stosunku do głowy państwa. zwykła satyra, i tyle. a to że nazwisko prezydenta kojazy sie z wodnym ptakiem, to chyba nie jest nic nadzwyczajnego? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 10:58 Stalowa Wola też Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 do osob glosujacych na tak 27.04.06, 10:59 zwracam się do 40 osob ktore zaglosowaly za ukaraniem człowieka. bando obrzydliwych moherow - nie macie pojecia co to jest wolnosc slowa, nie macie pojecia ze siedzicie u rydza w kieszeni, nie macie pojecia ze wasze "TANIE" państwo jest dokladnie tak samo drogie jak bylo. Dziwi mnie to ze przeciez pamietacie czasy solidarnosci i jej postulaty ...ale cos wam sie pomieszalo w glowach, a wlasciwie to wam pomieszali w glowach. Z duma nosze pomaranczowa opaske spieprzaj dziadu skierowana dokladnie w kaczorow. gardze rowniez wszystkimi modlacymi sie do Radia Maryja, a nie do Boga i wszystkimi zapatrzonymi w braci T K M - przy okazji jest mi was zal ...ale juz czekam na wasze ujadanie - zapraszam do doniesienia na moj komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 11:00 W dawnych czasach przedstawianie Włodzimierza L. bez czapki było już przestępstwem. Wrócić do sprawdzonych wzorów i ukarać pierwszego wroga publicznie! Inni stulą pyski a może złożą hołd wiernopoddańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczchujski Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 11:02 Kaczory - spróbujcie ruszyć tego emeryta a a zrobimy z was kurczaki z rożna. Usłużna prokuratora bedzie mieć tak samo prze*ebane Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronja Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 11:09 zarzuty? litosci, toz to nie karykatura Boga czy Mahometa. autor nie kryje sie chyab z antypatia do glow/ glowy panstwa. wolno wyrazac mu swoje opinie jeszcze mamy wolnosc slowa...pytanie czy wolnosc slowa ma sie przedstawiac li i jedynie pisemnie czy dopuszczane sa inne formy przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamk017 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 11:10 Ja chcę do więzienia będę więżniem politycznym , tylko który dowcip będzie bardziej skuteczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
brlink jak to przeszukano jego mieszkanie?! za co?? za ka 27.04.06, 11:13 czki?! ja od dawna nie moge sie doprosic zeby policja zwinela dealerow hera z klatki w kamienicy w CENTRUM KRAKOWA, moze doniose, ze handluja kartkami z anty-kaczyzmem... skandal Odpowiedz Link Zgłoś
antykonfident Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 11:21 Krzysztof Chrystian Dymkowski pseudo "Konfident" Student <a href="http://www.akron.net.pl/~christiano/o_mnie/o_mnie.htm"/a> Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Przytoczę opinię Piotra Rogowskiego Prawnika GW 27.04.06, 11:22 Przestepstwo znieważenia funkcjonariusza publicznego (art 226 KK) to anachronizm sprzeczny z europejskimi standardami wolności wypowiedzi.To feudalny przezytek,który kiedyś gwarantował ochrone władców................Niedobrym sygnałem jest włączanie prokuratury i policji w ściganie domniemanego zniewazenia urzednika państwowego..............sieganie po takie środki w związku z publikacja prasową osmieszałoby zarówno prokuraturę jak i urzędnika" Zapał prokuratury do "ścigania" i marnowanie cennego czasu jest godny podziwu!! Tym zdaniem nie podpadam pod art 226 kk bo prokuratura nie jest organem konstytucyjnym!!!!!!!!!!! Może kiedyś będzie co zredukuje reczne sterowanie tym organem przez tzw "polityków". Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckowsieci Och ten Elbląg 27.04.06, 11:22 Waldemar Cichoń z Elbląga wysłał na wystawę w Krakowie szpitalną kaczkę w moherze. Radio RMF FM wyśmiało artystę i jego dzieło. Cichoń natychmiast złożył doniesienie do KRRiTV, że naśmiewano się z osoby niepełnosprawnej - jest bowiem niewidomy. Oczekuje, że Rada ukaże stację grzywną, jak w przypadku Polsatu - tam w programie Kuby Wojewódzkiego Kazimiera Szczuka miała złośliwie naśladować niepełnosprawną Magdę Buczek związaną z Radiem Maryja. "Gazeta" wykryła, że Cichoń całą sprawę precyzyjnie zaplanował... Kiedy kurator wystawy "Aaltana i przyjaciele" Piotr Bies odwinął "Kaczkę" z papieru, zdecydował, że jej nie wystawi. Tłumaczy, że praca była po prostu kiepska i nie mam powodu mu nie wierzyć. Praca jest kiepska i w tym jest klucz tej historii. Szczerze mówiąc, Bies nie miał dobrego wyjścia. Gdyby ją wystawił, naraziłby się na protesty albo kpiny. Kiedy nie wystawił, pomógł zdobyć sławę Cichoniowi. Bo Cichoń natychmiast poinformował media o tym, że go ocenzurowano. "Gazeta" też o tym napisała. Przebiegły Cichoń. Jak widać, dzisiaj wystarczy kichnąć przeciw władzy, by zaistnieć w mediach. Tymczasem Waldemar Cichoń rzeczywiście okazał się przebiegły, ale bardziej, niż ktokolwiek mógłby pomyśleć. Kiedy 13 kwietnia w radio RMF FM dziennikarz obśmiał "Kaczkę dziwaczkę", sprawa przyjęła niespodziewany przez nikogo - prócz Cichonia - obrót. Artysta posłał pismo do KRRiTV i Rady Etyki Mediów: "W związku z narastającą ostatnio w mediach bezprecedensową falą pseudo-satyrycznych napaści na osoby niepełnosprawne, domagam się stanowczej i natychmiastowej reakcji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji i Rady Etyki Mediów". Bo Waldemar Cichoń od kilkunastu lat jest niewidomy. Rada milczy. A Cichoń został autorem najbardziej inteligentnej prowokacji w dziejach III i IV RP. Rozmawiałam z Cichoniem. Mówi, że chciał wywołać burzę. Obmyślił ją, kiedy Krajowa Rada obłożyła mandatem Polsat za żarty Kazimiery Szczuki z Magdy Buczek związanej z Radiem Maryja w programie Kuby Wojewódzkiego. Podobnie jak felietonista RMF, który nabijał się z Cichonia, Szczuka nie miała pojęcia że Buczek jest niepełnosprawna. Kiedy Nieznalska mówi, że swoją "Pasją" nikogo nie chciała obrazić, trzeba jej uwierzyć: nie chciała. Cichoń to co innego. Chciał wykpić i wykpił. Wrobił wszystkich. Kto znajdzie na niego paragraf? Ponieważ politycy wydają się ostatnio grubiańscy w osaczaniu artystów, myślę, że zadanie to należałoby powierzyć artystom, np. ogłaszając konkurs z dziedziny performance: jak wrobić Cichonia. \Ten rencista tez z Elbląga. Ja tez . A prokuratura to chyba z Marsa. Elbląg jest najlepszy@!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Re: Prokuratura na tropie kaczki internetowej 27.04.06, 11:25 Szanowna Prokuraturo Chciałbym donieść na siebie. Nie lubię prezydenta, a tym bardziej jego brata. Wiele razy rozsyłałem kawały o kaczkach, m in. do XX, YY i ZZ, których też radzę prześwietlić, bo a nuż rozesłali je dalej. Z poważaniem Wichrzyciel i Kontrrewolucjonista Moralny Odpowiedz Link Zgłoś
niekatolik donosicielstwo jak za czekistow, ...no to mamy 27.04.06, 11:28 a w niemczech z kanclerza i rzadu mozna zartowac do woli .... bo jesli ktos wykonuje dobra robote to krytiki sie nie boi Odpowiedz Link Zgłoś