leszek.st37 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 16:07 Mam nadzieję ,że taki zakaz wywoła ogólnopolski protest ludności przeciwko ciemnocie , i zakończy się upadkiem rządu i rozwiązaniem tego parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 20:03 leszek.st37 napisał: > Mam nadzieję ,że taki zakaz wywoła ogólnopolski protest ludności > przeciwko ciemnocie .. Myślę, że raczej ciemnoty przeciw pierwszemu ludzkiemu(!) projektowi !!.. Odpowiedz Link Zgłoś
lomativ Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 16:16 NSZZ Solidarność nie potrafi walczyć o godziwe warunki pracy,to likwiduje pracę uderzając bespośrednio w pracobiorców i ułatwia życie pracodawcą.Moi kochani "związkowcy" wasza rola to zapewnić taki poziom płacy by ludzie nie musieli dorabiać w niedziele i święta,ale to za trudne! Lepiej,prościej zlikwidować miejsca pracy.W tym jesteście dobrzy! Już ktoś,kiedyś powiedział:"stłucz termometr,to nie będzie gorączki".Poza tym,co to za związki,które siedzą na garnuszku pracodawcy.Prawdziwi związkowcy są opłacani ze składek swoich członków i to motywuje ich do działania na ich korzyść,nie przeciwko!Przemyślcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 16:43 a co Solidarność ma niby do powiedzenia , swoje już zrobiła czyli : biedę , bezrobocie , prostytucję , handel narkotymi , korupcję itd. Wybiera sie jakis nastepny wielki do naszych podatków ( chodzi mi o stanowisko ).Co Solidarność chce zaproponować w zamian za niższą płacę ( z powodu niepracowania oczywiście ) ? Ciśnie mi się coś na usta ale kultura ( moja osobista ) nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d zakupy o 4.30 rano 02.05.06, 16:45 chcecie robic zakupy w niedziele? i to dla was ludzie maja tyrac? a ja chce robic zakupy o 4.30 rano...a supermarkety sa pozamykane.. cholerka... ja glosuje za tym zeby otwierac je 24/7/265 Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: zakupy o 4.30 rano 02.05.06, 16:55 tesco jest czynne 24/24 w polsce i na czechach też. cholerka jest Ci nie potrzebna, wystarczy wolność wybooru i jezeli będzie popyt to pojawi się podaż. Takie to proste od czasów Smitha, a sadzę że wczesniej... camel_3d napisał: > chcecie robic zakupy w niedziele? i to dla was ludzie maja tyrac? a ja chce > robic zakupy o 4.30 rano...a supermarkety sa pozamykane.. cholerka... > ja glosuje za tym zeby otwierac je 24/7/265 > > Odpowiedz Link Zgłoś
aquinus Jestem za! 02.05.06, 17:50 camel_3d napisał: > chcecie robic zakupy w niedziele? i to dla was ludzie maja tyrac? a ja chce > robic zakupy o 4.30 rano...a supermarkety sa pozamykane.. cholerka... > ja glosuje za tym zeby otwierac je 24/7/265 > > Odpowiedz Link Zgłoś
zwalonytrojanski Tłuste dupswka działaczy 02.05.06, 17:10 lewackich tworów pasą się na bezsilności ludzkiej. I aby wam nie było za dobrze to pomyślcie o tym kto i w jakim trybie będzie decydował jakie sklepy będą mogły być otwierane. Oni wiedzą o co walczą. Czyzby juz uruchamiali małe geszewciki? A może przystępują do spółek z prowadzącymi małe sklepy? Odpowiedz Link Zgłoś
plzoltek Solidarność: skojarzenie sie z strajkiem, walką 02.05.06, 17:20 a nie z handlem Odpowiedz Link Zgłoś
muffler Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 17:22 rafiozzo napisał: > Oczywiście, nic nie robić, a pieniądze brać. Może najpierw niech się > zastanowią nieroby, że wiele osób ma czas zrobić zakupy tygodniowe właśnie w > niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
aquinus Niech się te lenie i nieroby z Solidarności 02.05.06, 17:27 odchrzanią od handlu w niedziele. Ja pracuję przez 7 dni w tygodniu, bez normowanych godzin pracy, tylko w niedziele mam odrobinę luzu, to jeszcze chcą sklepy pozamykać? Won! Odpowiedz Link Zgłoś
muffler Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 17:32 może chcą się przypodobać radiu "Maryja"?. Kto ich tam wie. Jestem przeciw. Kto nie chce robić zakupów w te dni - nie musi, niech idzie do kościoła pomodlić sie za tych, co wg niego i "Solidarności" grzeszą. A w ogóle , to niech ci z bożej łaski związkowcy raczej zadbają o godziwe warunki pracy, jej godziny oraz wynagrodzenie tych, którzy ich wybrali i na których garnuszku oni wiszą.Zaprawdę, biedni Ci nieuświadomieni pracownicy handlu, mam nadzieję, że ich jest niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 17:32 Nie dla Solidarności. Precz z bandą zakłamanych zwiazkowych pseudodziałaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 17:36 Czy Wy w niedzielę jesteście solidarni? Ja nie! Odpowiedz Link Zgłoś
blazej123 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 17:36 drogi rafiozzo a zastanow sie co robia ci ktorzy w niedziele pracuja,ja pracuje w prawie karzda i wydaje mi sie ze nierobem nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
ddddd9 Re: Solidarność - rzygac się chce 02.05.06, 17:49 pamietajcie o jednym, handel w niedzielę prowadzą wielkie sieci handlowe nastawione na maksymalny zysk, widzący w polsce kraj o XIX wiecznym kapitaliźmie, w marketach pracuja głównie kobiety za 600 700 zł, nawet jeśli tyrają w niedzielę to też niewiele wiecej wyciągają, spojrzcie na niemcy tam jest zakaz handlu w niedziele i z tego jest jakis problem, czyz zakupów naprawde nie mozna zrobic w tygodniu najpóźniej do soboty, czyż naprawde bez tego jednego dnia handlu ludziska nie moga sie obyc, a je..a solidarnosc niech sie lepiej zajmie łamaniem praw pracowniczych w marketach i łamaniem praw pracowniczych wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Solidarność - rzygac się chce 02.05.06, 17:55 osobiście robię zakupy w czwartki , więc mnie to nie dotyczy . Juz raz pisałam ,że od nas i tylko od nas konsumentów zalezy praca ludzi . Zakupy można robić do soboty , a wniedzielę ( jesli będzie otwarte ) niech sobie odpoczywają ( jesli dostana za to wynagrodzenie ) przy kasach . Taką mam swoją praktyke na niemęczenie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aquinus Do k... nędzy! Czy te osły wreszcie zrozumieją, 02.05.06, 17:54 że sklepy otwiera się wtedy, kiedy klient ma czas, a nie personel??? Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 18:09 rafiozzo napisał: > Oczywiście, nic nie robić, a pieniądze brać. Może najpierw niech się > zastanowią nieroby, że wiele osób ma czas zrobić zakupy tygodniowe właśnie w > niedzielę. Glupiec jestes nad glupcami , w Niemczech ustawowo sklepy i hipermarkety są zamkniete w niedziele i swięta i wielkiego halo nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rex7 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 18:24 A co nas Niemcy obchodzą? Nic nas nie obchodzą, ale tam handel wielkopowierzchniowy w niedzielę i święta nie działa - ciekawe, dlaczego... Wiesz dlaczego ? Bo tam wiekszy komunizm jak u nas.Niemcy już płaczą przy 5 milionowym bezrobociu a będzie jeszcze gorzej.Sprawdzają się najgorsze obawy o europejskim syfie.Europa to KOMUNA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spqr5 Re: Solidarność: nie dla handlu w niedzielę 02.05.06, 18:38 Kocham Was Ludzie. Zawsze fascynuje mnie, że wypowiadają się ludzie, którzy nie pracują w jakiejś dziedzinie, ale wiedzą najlepiej. Ja pracuję w sieci handlowej, pracuje w niedzielę, nie rozkładam towaru, nie siedzę w kasie. Uczyłem się, coś osiągnąłem. Zrozumcie, pracuje się na zmiany, np. w moim przypadku pracuję co trzecią niedzielę, żeby było śmieszniej dostaje za to 2 dniu wolnego [ w umowie o pracę mam wpisane , że jest to poniedziałek i wtorek ]. 2 dni wolnego bo pracuje całą niedzielę. W jednym z wcześniejszych postów ktoś kto ma sklep w galerii pisze , że jest mu źle i musi się dostosować do zaleceń pracy całego kompleksu, na boga czy ktoś mu kazał ten sklep otwierać w tym centrum. Czy do pracy z hipermarkecie biorą z łapanki. Ja chciałem tu pracować, złożyłem CV i aplikację. Dostałem tą pracę i jestem zadowolony. Jakiś gość z Solidarności chce walczyć o MOJE prawa. Czy ja go o to proszę, Ja wolę pracować w niedziele i mieć 2 dni wolnego. Po wprowadzeniu zakazu, hipermarket zwolni na pewno kasjerki, nie dlatego że musi ale dla tego by być upierdliwym dla państwa które jest upierdliwe dla niego. Jak będziecie kiedyś w hipermarkecie popatrzcie na kasjerki, to najczęściej kobiety po 40 –ce , pytam się kto je zatrudni , no kto ??? Pozwolę sobie na taki przykład prosto z życia. Moje mieszkanie mam ogrzewane gazem, co miesiąc chodziłem do gazowni rozliczać się, bo wolałem 12 mniejszych rachunków niż 2 duże w ciągu roku. Gazownia wprowadziła dodatkowo opłatę 4 zł za każdą wystawioną fakturę. W dziale który wystawiał faktury pracowały 4 osoby. Po pół roku 2 zwolniono, bo prawie nikt nie przychodził po faktury. To samo będzie w sklepach. Ja wolę pracować co trzecią niedzielę, w poniedziałek lub wtorek mogę załatwić naprawdę dużo w urzędach które są czynne w dziwnych godzinach 7 do 15. Jak już ktoś napisał jak wolne to wolne dla wszystkich pracownicy kina , teatru, stacji benzynowej też chcą wolnego. No i pracownicy naukowi prywatnych uczelni też mają rodziny też wolne. Przecież do kina , teatru można iść w tygodniu, a auto zatankować w piątek : ) Ciekawi mnie czy ten pan z Solidarności jak mu przestanie działać telefon, łącze internetowe, czy też prozaiczne ogrzewanie, woda światło to powie : nie ma sprawy zaczekam do poniedziałku. Wnioskuję o wyłączenie sieci bankomatów i banków internetowych tam też pracują ludzie w niedzielę. Mam znajomą która pracuje w hipermarkecie jako kasjerka zawsze w nocy, ma małe dziecko i jest rozwiedziona [ takie zwykłe życie ], w nocy jak jest w pracy to jej mama opiekuje się dzieckiem, to bolesne ale przedszkole kosztuje 60 % jej dochodu i nie może sobie na taki luksus pozwolić. Niech Solidarność walczy o wynagrodzenie, świadczenia socjalne, ale na boga idąc do pracy w hipermarkecie naprawdę dostaje się do przeczytania i podpisania umowę o pracę i zakres obowiązków tam jest napisane w jakie dni będzie się pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Kocham Cie Spqr5. 03.05.06, 00:35 spqr5 napisał: > Kocham Was Ludzie. I w pelni podpisuje sie pod tym, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb A niech sobie nie handlują w niedzielę 02.05.06, 19:14 Kto nie chce, nie musi chodzić do sklepu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Solidarność?..co to takiego?...grupa bęcwałów 02.05.06, 22:53 Zyjących na koszt robotników ! Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Solidarność?..co to takiego?...grupa bęcwałó 03.05.06, 01:57 To karierowicze, którym obce są problemy ludzi bez pracy. ICH INTERESUJE TYLKO POPARCIE CZŁONKÓW ZWIĄZKU CZYLI PRACUJĄCYCH. Banda, która odeszła od ideałów lat 80-tych. Populiści. Za bramy zakładów!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś