taglinda 04.05.06, 07:21 ojdyr ma słabość do tsunami - ostatnio miało zatopić Platformę.... a posługujących nie jest tak mało, ot choćby mały prezes może za ministranta robić doskonale... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sim.gishel słuchacze RM! nie bojcie wie tego czlowieczka!!! 04.05.06, 07:29 jak to mozliwe, zeby w tak duzym kraju tak maly czlowieczek (nie tylko wzrostem) rzadzil sluchaczami i strachem innych ksiezy? jak teraz mu sie odpusci, to do konca swojego zywota, czy jako dyrektor, czy szara eminencja rządzących tych krajem będzie śmiał się Kościołowi w twarz, nie mówiąc o swoich "słuchaczach", których traktuje jak finansowy róg obfitości. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: słuchacze RM! Polecam "Wystapienie Gamaliela" 04.05.06, 07:47 sim.gishel napisał: > jak to mozliwe, zeby w tak duzym kraju tak maly czlowieczek (nie tylko > wzrostem) rzadzil sluchaczami i strachem innych ksiezy? > jak teraz mu sie odpusci, to do konca swojego zywota, czy jako dyrektor, czy > szara eminencja rządzących tych krajem będzie śmiał się Kościołowi w twarz, > nie mówiąc o swoich "słuchaczach", których traktuje jak finansowy róg obfitości > . Tychik:Nie boimy sie i nie damy Osobe Ojca Dyrektora i Jego dzielo zniszczyc. Z Biblii ,Dzieje Apostolskie Wystapienie Gamaliela fragment 5-38: Wiec i teraz wam mowie: "Odstapcie od tych ludzi i puscie ich.Jezeli bo- wiem od ludzi pochodzi ta mysl czy sprawa , rozpadnie sie,a jezeli rzeczywiscie od Boga pochodzi,nie potraficie ich zniszczyc i moze sie czasem okazac,ze walczycie z Bogiem" Jezeli Bog z nami to kto przeciwko nam? A jezeli to Bog przeciwko nam to juz wy(przeciwnicy RM) nie musicie sie fatygowac. Odpowiedz Link Zgłoś
babusz Re: słuchacze RM! Polecam "Wystapienie Gamaliela" 04.05.06, 08:06 tychik1 napisał: > Jezeli Bog z nami to kto przeciwko nam? > A jezeli to Bog przeciwko nam to juz wy(przeciwnicy RM) nie musicie sie > fatygowac. Bog wystawia na probe wiare ludzi: pojda za tym bolszewickim agentem Rydzykiem, szkolonym w destrukcjynej robocie w Instytucie Schillera, czy zachowaja wiare i dotrzymaja wiernosci Kosciolowi? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Michnik Szczuje Zagranicą !!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 17:55 Andrzej.Wilczak napisał: > GWno angażuje do opluwania Ojca Rydzyka > coraz to nowe postfaszystowskie brukowce > z krajow ościennych (ideologiczni bracia !) > perfidnie naglaśniając zmyślony antysemityzm > jedynej 100 proc. polskiej rozgłośni. to istna inwazja postfaszystowskich brukowców ! na wezwanie michnika i esbecji !! nie dość, że wykupili 70 proc. mediów w Polsce za sprawą złodziejskiej postkomuny to jeszcze opluwają Polskę z zagranicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ue-esbol-zoofil Zajadły Michnik Szczuje Postfaszyzmem !!!!!!!!! 04.05.06, 19:11 waldemar.sotomski napisał: > Andrzej.Wilczak napisał: > > > GWno angażuje do opluwania Ojca Rydzyka > > coraz to nowe postfaszystowskie brukowce > > z krajow ościennych (ideologiczni bracia !) > > perfidnie naglaśniając zmyślony antysemityzm > > jedynej 100 proc. polskiej rozgłośni. > > to istna inwazja postfaszystowskich brukowców ! > na wezwanie michnika i esbecji !! > > nie dość, że wykupili 70 proc. mediów w Polsce > za sprawą złodziejskiej postkomuny > to jeszcze opluwają Polskę z zagranicy ! michnik oszalał z nienawiści choroba rzuciła sie na umysł :( Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita_0 A wiec Michnik R.Z.A.D.Z.I swiatem 08.07.06, 02:35 I Michnika na Prezydenta trzeba bylo sobie wybrac, a nie tego co sraczki ze strachu przed zagranica dostaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: słuchacze RM! Polecam "Wystapienie Gamaliela" 04.05.06, 10:21 tychik 1 nie manipuluj.Najlepiej wszystko zwalić na P.Boga, Poczytaj, jak nie znasz , 8 Blogosławieństw. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:"Osiem Blogoslawienstw" 05.05.06, 03:30 Mat5:3 Blogoslawieni ubodzy w duchu,albo- wiem do nich nalezy krolestwo niebieskie. Blogoslawieni ,ktorzy sie smuca,albowiem oni beda pocieszeni. Blogoslawieni cisi,albowiem oni na wla- snosc posiada ziemie. Blogoslawieni ,ktorzy lakna i pragna spra- wiedliwosci,albowiem oni beda nasyceni. Blogoslawieni milosierni,albowiem oni milosierdzia dostapia. Blogoslawieni czystego serca,albowiem oni Boga ogladac beda. Blogoslawieni ktorzy wprowadzaja pokoj, albowiem oni beda nazwani synami Bozymi. Blogoslawieni ktorzy cierpia przeslado- wanie dla sprawiedliwosci,albowiem do nich nalezy krolestwo niebieskie. Blogoslawieni jestescie,gdy ludzie wam uragaja i przesladuja was,i gdy z mego po- wodu mowia klamliwie wszystko zle na was. Cieszcie sie i radujcie,albowiem wasza na- groda wielk jest w niebie.Tak bowiem prze- sladowali prorokow,ktorzy byli pred wami. Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: słuchacze RM! Polecam "Wystapienie Gamaliela" 04.05.06, 10:23 > Tychik:Nie boimy sie i nie damy Osobe Ojca Dyrektora i Jego dzielo zniszczyc. >li Bog z nami to kto przeciwko nam? > A jezeli to Bog przeciwko nam to juz wy(przeciwnicy RM) nie musicie sie > fatygowac. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Winston Smith pisze dla GW na zamowienie Ministers 04.05.06, 15:01 twa Milosci... Niestety moi drodzy. Ale tak to wygladaja owe "raporty". Wkoncu kazdy kacyk musi miec swojego "goldsteina" Odpowiedz Link Zgłoś
danieldaniel Re: słuchacze RM! Polecam "Wystapienie Gamaliela" 04.05.06, 16:00 Czy jezeli papiez wystapi jeszcze wyraźniej przeciwko RM to z kim bedzie Bog z wami czy papiezem? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Re: słuchacze RM! Polecam "Wystapienie Gamaliela" 04.05.06, 20:09 Bóg z wami.Chyba mamy już różnych bogów.Ojciec Rydzyk kreuje się na boga ale nie mojego. Powodzenia w schizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: słuchacze RM! nie bojcie wie tego czlowieczka 04.05.06, 13:29 On nie tyle rządzi co słuchacze-fanatycy.On im podpowiada co mają jeszcze wyprawiać by terroryzować innych:nieposłusznych Rydzykowi biskupów,liberalne media,ateistów,Żydów itp.Kogo ten furiat nie zalicza do prawdziwych Polaków ten ma być opluty przez zastępy sfanatyzowanych dewotów.Mania furiata sięga powoli zenitu,otóż walka o to kołtuńskie radio ma być największą walką w dziejach ludzkości.Kłania sie propaganda hitlerowska i stalinowska. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Czy nie widzicie Szalu jaka wybuchla w GW 04.05.06, 15:32 To przechodzi wszelkie pojecia. "Obiektywna"gazeta, miarodajny dziennik, obronca wolnosci...chyba raczej zbanktowani megalomani utaplani w obludzie. gardze ta gazeta... tak samo jak nieslucham RM. Na tym polega wolnosc droga redakcjo ze to ja decyduje gdzie jest czerwony guzik i to ja widze ze KLAMIECIE (manipulujecie) dzien w dzien i fakt ten chcecie zmazac nazywajac mnie oszolommem, moherem itd. zalosni jestescie. mam nadzieje ze to czytacie. wiedzcie ze wasz monopol sie skonczy tak samo jak RM przestanie byc polityczne. Mam nadzieje ze przestaniecie istniec. Traktuje was jak taki wrzod, gangrene. Piszecie ze jestescie obiektywna gazeta. Ten raport wlasnie to pokazuje ajcy jestescie obiektywni. jestescie banda cwaniaczkow szukajacych sensacji. Dlaczego chcecie tak bardzo zniszczyc to radio. Jaki macie cel? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 07:30 kto mieczem wojuje ... i nosil wilk razy kilka ... Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 07:41 Skoro tyle głów kościoła z papieżem na czele potępia to, co robi o. Rydzyk, to chyba jednoznacznie świadczy to o tym, iż czyni on źle!!! Czy pomaga ubogim, czy martwi sie o chorych...NIE!!! Martwi się jak tu wywinąć się od odpowiedzialności za kradzież pieniędzy na Stocznię, dla niego ważny jest nie człowiek, ale KASA!!! Oj, babuleńki, czy nie lepiej byłoby wspomóc biednych, czy nie lepiej iść za kimś takim jak Matka Teresa z Kalkuty czy ojciec Żelazek..., zastanówcie się, co Bogu bardziej miłe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas "Głowy kościoła z papieżem na czele" :-)) 04.05.06, 08:22 Od razu znać "katolika"! :-) Przypomnij mi jeszcze kiedy papież (JPII czy BXVI) potępił Ojca Dyrektora :-) Martwi się jak tu wywinąć się od > odpowiedzialności za kradzież pieniędzy na Stocznię, dla niego ważny jest nie > człowiek, ale KASA!!! Nie kłam! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit *******IM więcej ataków na RM tym lepiej******** 04.05.06, 09:13 Bezsilność i nienawiść antypolskich sił jest oczywista,propagandowa wrogość do katolicyzmu ,RM i narodowego rządu przynosi efekt przeciwny do zamierzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
dar1114 Re: *******IM więcej ataków na RM tym lepiej***** 04.05.06, 09:44 "Mężczyzn nie było nie ma i nie potrzeba......" Jolka możesz mi to jeszcze raz przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo ******* Samoobrona = SB ********** 04.05.06, 09:56 czy wasi zalozyciele, oficerowie SB to polskie, katolickie i narodowe sily? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: *******IM więcej ataków na RM tym lepiej***** 04.05.06, 10:47 Wrogosc do Radia Maryja nie jest wrogoscia do katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zebba Re: *******IM więcej ataków na RM tym lepiej***** 04.05.06, 13:38 Nie myl katolicyzmu z RM bo to nie to samo. Jestem katolikiem, a nie słucham polityki w RM.Nie do tego zostało to radio powołane.Nie mam zamiaru poddawać się pysze niewielkiej grupy "niby katolików" siejących nienawiść i rozbijających naród i kościół.Nieposkromione ambicje zakonnika przeciw głosowi Papieża jedynego następcy Jezusa na ziemi.Toż to schizma, która winna być surowo potraktowana. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: *******IM więcej ataków na RM tym lepiej***** 04.05.06, 13:54 No jeszcze Tuskowy młot na polskie czarownice! Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Re: *******IM więcej ataków na RM tym lepiej***** 04.05.06, 17:03 Zawsze tak jest,juz mowi o tym przyslowie "ze co za duzo to niezdrowo".W pismidle przesadzili i to sporo,bo wbrew wlasnym zamierzniom sprowokowali bardzo ludzi do sluchania RM.Najpierw z ciekawosci ,poniewaz programy w radiu sa naprawde dobre,duzo sluchaczy zostalo na stale.Ta nieodpowiedzialna nagonka i nieuzasadniona najczesciej, spowodowala bunt nie tylko sluchaczy.Zapoczatkowala zastanowienie sie duze liczby Polakow ,w jakim celu Wybiorcza prowadzi ta nagonke i szerzy czesto zwykle oszczerstwa zwiazane z tymi mediami.Ludzie doszli do wnioskow,ze cele tej propagandy sa niecne ,przestali czytac,wiec dalsze napady wybiorczej na te media ciesza sie coraz mniejszym odzwiekiem w spoleczenstwie.Nie moga ugrysc z GW-nianej tak jak chcieli.Chcieli zadzic KK w POlsce i decydowac o programie w RM.Niedoczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
campusek Re: "Głowy kościoła z papieżem na czele" :-)) 04.05.06, 11:47 Czytając to forum, zastanawiam się, skąd tyle chamstwa i wulgarności wśród krytyków RM. Typową cechą Polaków jest to, że stają po stronie ponjiżąnych i opluwanych. Pierot rzeczywiście nadaje jak UBek. W sumie nagonka GW skończyła sie porażką!!!!!!!!!. Myśle, że smutno Ojcowi Michnikowi z tego powodu. Ale nic to, GW podkręci spiralę nienawiści. Może jednak coś sie uda:) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: "Głowy kościoła z papieżem na czele" :-)) 04.05.06, 13:37 Odpowiedz sobie lepiej na pytanie skąd tyle chamstwa i fanatyzmu wśród rzkomych katolików RM? Odpowiedz Link Zgłoś
campusek Re: "Głowy kościoła z papieżem na czele" :-)) 04.05.06, 14:15 Duch nienawiści jest jednak znacznie mniejszy. Chyba zacznę słuchac RM, choc nigdy tego nie robiłem. Kiedyś było piękne hasło liberałów " nie zgadzam się absolutnie z twoimi pogladami, ale poświecę życie za możnosc ich głoszenia". I co Michnik ze swoim szmatławcem z tego zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Myślenie zatrute kłamstwami GW 04.05.06, 10:24 Skoro tyle głów kościoła z papieżem na czele NIE potępia Radia Maryja ani O.Tadeusza Rydzyka - wbrew insynuacjom Gazety Wyborczej - to chyba jednoznacznie świadczy to o tym, że Wybiórcza kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Myślenie zatrute kłamstwami GW 04.05.06, 13:38 Raczej potępia to co się w tym radiu wygaduje.Gdyby było w porządku nie interweniowałby Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Myślenie zatrute kłamstwami GW 04.05.06, 15:55 Gdyby nie fałszywe donosy z GW, nie byłoby zainteresowania Watykanu Radiem Maryja. Toż w Watykanie siedzi sama Hanna Suchocka z Unii Wolności. UW jest już trupem politycznym w rozkładzie, który nie dotarł jeszcze do dalej położonych członków. Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 10:51 tego radia oczywiscie nie slucham ale moja SP mama sluchala, a znam inne mamy ktore caly czas sluchaja. czyli niech to radio sobie bedzie bo po pierwsze starsi ludzie wstaja rano i jesli moga glosno mowic swoje pacierze to jest OK a po drugie niech bedzie w RP wolnosc slowa niekrepowana. Oczywiscie zadnych upustow i preferencji dla tego radia nie powinno byc i jesli grzyb to hochsztapler to sprawa prokuratora a rowniez biskupow. zamkniecie tego regionalnego radyjka byloby nadmuchane przez kurdupli jako spisek "ukladu", i znow by zamacili 'moherom' w glowach ze to masoni, zydzi, zboczency i rowerzysci stoja murem przeciw knypom. Mam prosbe do wszystkich internautow- prosze glosowac kiedy sa wybory bo to, ze jest dzisiaj, ten zamet w RP to duza wina mlodych ludzi ktorzy nie poszli glosowac (mohery poszly). Cztery i pol roku (jeszcze)z knypem jako moim reprezentantem w swiecie to jest naprawde bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
campusek Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 11:56 Zwróc uwagę na skutki uboczne tego co robi GW. Mój 15 letni syn zawsze kpił z RM, jego poiczta głosowa "Tu Radio Maryja, zapłac duży datek i zostaw wiadomośc. Ostatnio natomiast z ciekawości wszedł na strony RM, ściągnął felieton Michalkiewicza. Po opisie ONR w Wyborczej wszedł na ich strony, o których wcześniej nawet nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 13:42 Fakt istnienia stron ONR swiadczy,że praworządność w tym kraju to fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
campusek Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 14:26 uniaeuropejska1 napisał: > Fakt istnienia stron ONR swiadczy,że praworządność w tym kraju to fikcja. Wcale nie. Przy dyskusji na forum znaleziono na stronie tylko 3 wątpliwe przejawy faszyzmu, wiersz o "fałszywym Żydzie", pozdrowienie zbliżone do faszystowskiego i poparcie innej organizacji bardziej radykalnej. Za to żaden prokurator nic nie zrobi. Byc może maja dobrych prawników. Natomiast obsmarowano tam strasznie rodzinę Michników. onr.boo.pl/arty2.html Ostatni artykuł. Gdy mi tak opisano rodzinę, też bym się wkurzył. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 13:35 Widać to go wogóle nie obchodzi.Z tego co wyprawia widać wyraźnie ,że chodzi mu raczej o stworzenie pogańskiej wersji katolicyzmu:Jezus kochający tylko prawdziwych Polaków i pozwalający na nienawiść narodową. Jednym słowem ma to być narodowo-socjalistyczny katolicyzmMoże nareszcie bedzie koniec tego szaleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: przewrotność, przewrotność - przewrotnej gazet 04.05.06, 16:14 Skoro tyle głów kościoła z papieżem na czele NIE potępia Radia Maryja ani O.Tadeusza Rydzyka,to chyba jednoznacznie świadczy o manipulacjach Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Będzie jednak potrzebna taczka 04.05.06, 07:49 Około godziny po nadaniu apelu, w nocy z poniedziałku na wtorek o. Rydzyk telefonicznie połączył się ze studiem. - Dobrze, żeby się ludzie organizowali - nawoływał. - Trzeba rozmawiać z kapłanami, z księżmi, nawet z biskupami. **************************************** Zdaje się, że odsunięcie Rydzyka od kierowania RM dostarczy nam wielu niezapomnianych wrażeń. Będzie głodówka z przykuciem się do kaloryfera? Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Towarzyszu, odsuwać to se możecie szefa 04.05.06, 07:51 pcimskiego POP-u, a od Kościoła Katolickiego wam wara! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Towarzyszu, odsuwać to se możecie szefa 04.05.06, 08:11 Wow, jaki drazliwy na słowa! "Odsunąc" ci się nie podoba?! Mam więcej szacunku do pcimskiego szefa POP-u, bo przynajmniej wiem za co bierze pieniądze i z czego mogę go rozliczyc. A jak mi już totalnie dokuczy, to pójdę i słownie "dam mu w papę", jak mówi wicepremier-elekt. A ten zwykły redemptorysta, podejrzewany o wyłudzenia i nielegalne prowadzenie interesów za publiczne pieniądze zasługuje już od dawna na posadzenie na ławie oskarżonych. Bo jest takim samym obywatelem Polski jak ja, i pomimo specyficznego stylu ubierania się podlega takiemu samemu prawu karnemu. "Końkordat" to umowa miedzypaństwowa która nie zwalnia z odpowiedzialności przed prawem krajowym. Tadeusz Rydzyk prędzej czy później zostanie odsunięty ze stanowiska dyrektora radia, i ten czas nadejdzie już niedługo. Może już zacząć wykręcać złote klamki z siedziby przy Legionów... Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Towarzyszu, odsuwać to se możecie szefa 04.05.06, 08:12 Nigdy nie miałem nic przeciw kościołowi katolickiemu. Uważałem za szkodliwe dla całości kościoła działania takich ludzi jak Rydzyk. Ni ksiądz ni wydra. Katolicy, to nie tylko PIS-uary czy LPR-y. Jako katolik mam prawo żadać od kleru szacunku dla moich liberalnych poglądów. Mam nadzieję, że koniec Rydzyka jest bliski! Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Towarzyszu, odsuwać to se możecie szefa 04.05.06, 08:24 Zwolniło sie miejsce o. Żelazka - proponuję Rydza wysłać na 20 lat do pomocy trędowatym w Indiach, może odkupiłby swoje winy? Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Towarzyszu, odsuwać to se możecie szefa 04.05.06, 08:29 albacor - to najlepszy pomysł od lat. Ale czy nie szkoda ci Hindusów? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Towarzyszu, odsuwać to se możecie szefa 04.05.06, 13:49 Ciekawy jestem,czy wśród trędowatych też będzie szerzył ideologię nienawiści? Hindusów też podzieli na nieprawdziwych i słusznych narodowo? Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas [...] 04.05.06, 08:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Zróbmy składkę na walizki dla o. dyrektora 04.05.06, 09:23 lux_et_veritas napisał: > > Mam nadzieję, że koniec Rydzyka jest bliski! > > I nie wycieraj sobie obłudnie twarzy liberalizmem tudzież wolnością słowa :-( ********************************** To Rydzykowi ma przysługiwać wolność słowa, a jego krytykom już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zróbmy składkę na walizki dla o. dyrektora 04.05.06, 13:55 Wolność słowa w radiu Maryja,ha,ha,ha.Kiedyż przemawiali tam komuniści,trockiści,anarchiści itp?Tam mikrofon mają tylko narodowi oszołomowie i prawicowi "moralni" odnowiciele.I to jest wolność słowa? Zresztą Kościół jest od głoszenia Ewangelii a nie nacjonalnych bzdetów i do tego winno służyć jego radio. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Nie jesteś katolikiem tylko bolszewikiem! 04.05.06, 10:24 W historii było wielu księży i biskupów, którzy źle się przysłużyli kościołowi. Uważam, że jednym z nich jest Rydzyk. Watykan mniej więcej sądzi to samo. Jeśli w twoich oczach lux_et_veritas jestem bolszewikiem, bo krytykuję Rydzyka, to zbyt wąsko pojmujesz poglądy polityczne. Jestem liberałem i na dodatek katolikiem. Powtarzam, mam nadzieję, że Rydzyk przestanie wreszcie szkodzić kościołowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Re: Nie jesteś katolikiem tylko bolszewikiem! 04.05.06, 10:32 bob_l napisał: > W historii było wielu księży i biskupów, którzy źle się przysłużyli kościołowi. > Uważam, że jednym z nich jest Rydzyk. Watykan mniej więcej sądzi to samo. Przytocz zdanie Watykanu, które mówi o szkodliwości o. Rydzyka, albo przestań łżeć. Jeśli > w twoich oczach lux_et_veritas jestem bolszewikiem, bo krytykuję Rydzyka, to > zbyt wąsko pojmujesz poglądy polityczne. Jestem liberałem i na dodatek katoliki > em. > Powtarzam, mam nadzieję, że Rydzyk przestanie wreszcie szkodzić kościołowi. Nie jesteś ani liberałem, ani katolikiem, bo bolszewik powyższymi być po prostu nie może. Mówię ci to ja - chrześcijański liberał wychowany na Tocqueville'u, Misesie i Piśmie Świętym, któremu wiele rzeczy w RM nie pasuje (szczególnie zapatrywania na państwo i gospodarkę większości gości tegoż), ale dla którego nadrzędną wartością jest wolność, w tym wolność słowa, Towarzyszu. A teraz odmaszerować. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Nie jesteś katolikiem tylko bolszewikiem! 04.05.06, 10:35 Wolnosc to nie anarchia. Sa granice, ktorych przekraczac nie mozna. Szczegolnie rozglosnia mieniaca sie 'katolicka' powinna byc wzorem dla innnych. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Nie jesteś katolikiem tylko bolszewikiem! 04.05.06, 13:58 Boszewickich metod to nie brakuje tobie luxie.Odmaszerować.Z jakich bojówek ci to pozostało? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Taczki dla tow. Rydzyka 04.05.06, 09:17 lux_et_veritas napisał: > pcimskiego POP-u, a od Kościoła Katolickiego wam wara! ******************************** To towarzysz Rydzyk jest sekretarzem pcimskiego POP-u? No coś takiego! Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas [...] 04.05.06, 10:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Będzie jednak potrzebna taczka 04.05.06, 13:46 Jasne,że trzeba "rozmawiać" czyli udawać,że słucha się drugiej strony,ale myśleć tak jak każe Rydzyk.No i oczywiście słać listy z dewocyjnymi inwektywami do liberalnej prasy,czyli terroryzować niewiernych.Brakuje jeszcze podkładania bomb,ale o kopaniu komunistów ten siewca nienawiści już mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
p26 14 lat martyrologii Radia Maryja 04.05.06, 08:25 Kiedyś miało być muzeum/wystawa pod tytułem: 1000 lat martyrologii narodu polskiego; szczęśliwie nie wyszło. Niedługo będzie kolejna mutacja tego samego wirusa - wystawa pod nazwą 14 lat marrtyrologii Radia Maryja; hehe Odpowiedz Link Zgłoś
paganinni Katolicy maja prawo do wlasnego radia 04.05.06, 08:41 skoro maja do niego rozne organizacje przestepcze. Atak na RM jest atakiem na Polske i na demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Katolicy maja prawo do wlasnego radia 04.05.06, 09:19 paganinni napisał: > skoro maja do niego rozne organizacje przestepcze. Atak na RM jest atakiem na > Polske i na demokracje. *********************************** To katolicy są organizacją przestępczą? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Katolicy maja prawo do wlasnego radia 04.05.06, 09:28 maruda.r napisał: > paganinni napisał: > > > skoro maja do niego rozne organizacje przestepcze. Atak na RM jest atakie > m na > > Polske i na demokracje. > > *********************************** > > To katolicy są organizacją przestępczą? Tak daleko bym się nie posuwała... Paganini przesadził. > Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Katolicy maja prawo do wlasnego radia 04.05.06, 14:04 Koniec szaleństw ojca dyrektora!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paganinni Re: Katolicy maja prawo do wlasnego radia 04.05.06, 10:02 Nie sugeruje bynajmniej, ze katolicy sa organizacja przetepcza, tylko twierdze, ze skoro wlasne media maja nawet organizacje przestepcze (czyli miedzynarodowe wielkie korporacje, ktore oszukuja i okradaja ludzi na wielka skale), to maja prawo do wlasnej stacji takze katolicy, ktorych uwazam za niegroznych i neutralnych. Demokracja ma gwarantowac wszystkim takie same prawa. Natomiast korporacyjno-bankowi zlodzieje juz dawno powinni siedziec w pudle, bo oni zamienili Polske w cmentarzysko, z ktorego ucieka mlodziez. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 paganinni.. ma rację! sekta rydzyka, to przestępcy 04.05.06, 10:10 sekta rydzyka, znana jest z wielomilionowych kradzieży, wyłudzeń,pomówieni oszustw!.. dziwna jest tylko opieszałość Ziobry, w sCiganiu przestępców!.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Widze ze Rodzina Gazety nie lubi konkurencji. hehe 04.05.06, 15:10 Tacy inteligentni ludzie na forum a nie wiedza co to jest czerwony przycisk w radiu lub pilocie. Mowia o wolnosci slowa i demokracji ale chca zamknac stacje ktorej nie lubia. ... Nie powinni zamykac RM z jednego powodu. Mam dobry ubaw jak bijecie piane na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Katolicy maja prawo do wlasnego radia 04.05.06, 13:05 maruda.r napisał: >> To katolicy są organizacją przestępczą? > Nie sa. Podobnie jak UB za komuny, albo GeStaPo za nazistow, tez nie byly. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Oczywiscie - Radio Jozef jest takim radiem 04.05.06, 10:37 0 polityki, 0 atakowania kogokolwiek. Swietne audycje religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 kaczynski krzyknal ze zakreci kurek kosciolowi to 04.05.06, 09:07 fececi w sukienkach od razu zmiekli w sprawie radyja..... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: kaczynski krzyknal ze zakreci kurek kosciolow 04.05.06, 14:11 To kaczor ma coś do powiedzenia w sprawie radyja.Czy decyduje również o tym kogo papież mianuje kardynałem? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 09:40 Hitler też tak rozumował, jak ten siewca nienawiści i dureń. Do pierdla z tym czarcim pomiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 14:15 Rydzyki do Afryki!!!! Na długi czas,może na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.wojtowicz Al-Rydzyja must die 04.05.06, 09:59 Polonia świata mówi Rydzykowi: spadaj na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Plotki i pomówienia GW mocno utkwiły w twojej 04.05.06, 10:20 ..głowie. W głowach agentów te pomówienia i oszczerstwa na Radio Maryja tkwiły nawet wcześniej. Dopiero potem transponowano je do Gazety Wyborczej GW to agenturalna tuba. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Plotki i pomówienia GW mocno utkwiły w twojej 04.05.06, 14:18 Agenci w GW? Pewnie przyczółki imperializmu tak Wyborczą opanowały. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Plotki i pomówienia GW mocno utkwiły w twojej 04.05.06, 16:00 ...a Maleszka to już u was nie mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
mietek412 a od kiedy to izraelska polonia robi za 04.05.06, 10:24 "polonię świata"? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.wojtowicz [...] 04.05.06, 10:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: a od kiedy to izraelska polonia robi za 04.05.06, 14:22 A od kiedy zadajesz tak "inteligentne" pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 dlaczego Rydzyk nie ma forum, jak GW? 04.05.06, 10:21 strach przed usłyszeniem prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
osiolek113 Re: dlaczego Rydzyk nie ma forum, jak GW? 04.05.06, 10:54 Każdy mierzy inych własną miarą. Jak Rydzyk widzi, co nasyłane przez niego trolle potrafią narobić na portalu GW, to zapewne spodziewa się identycznego "zajazdu" jeśliby sam założył forum. Rydzyk wie, że lepiej do bezpośredniej dyskusji z "wrogiem" wysyłać przeszkolonych janczarów po praniu mózgu, a resztę swoich zwolenników po prostu izolować od jakiejkolwiek wymiany opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: dlaczego Rydzyk nie ma forum, jak GW? 04.05.06, 14:26 Wolność dyskusji w radyju?Ha,Ha,Ha,Celem radyja jest pranie mózgu i kreowanie religijnego fanatyzmu a nie głoszenie Ewangelii.To raczej parawan jak słynne hitlerowskie "Gott mi uns". Odpowiedz Link Zgłoś
findzia Re: dlaczego Rydzyk nie ma forum, jak GW? 04.05.06, 17:06 Po co?Oszczedza zdrowie.Niepotrzebni mu na forum z wypranymi przez GW mozgami. Odpowiedz Link Zgłoś
trejgle2 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 10:22 1.polonia nie ma tytulu prawnego do ingerowania w wewnetrzne sprawy kraju,opuszczajac kraj dla latwiejszych zarobkow traci do tego prawo,zwlaszcza uchylajac sie od placenia podatkow;2.duchowny wstepujac w polityke z biskupami,wstepuje w poli\emike posrednio z watykanem,stawia sie w pozycji scizmatyka, powtarza dzialania lutra;3.przeciwstawiajac laikat hierarchii,jak to juz podobnie bywalo w w ciagu 2000 lat,neguje insytucje kosciola jako taka.do rozbicia kosciola polskiego nie udalo sie doprowadzic caratowi i czerwonej moskwie,zalatwi to sam narod. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Ktoby się przejmował nagonką organizowaną przezGW! 04.05.06, 10:28 Gazeta Wybiórcza już od bardzo dawna utraciła wszelką wiarygodność. GW to kłamliwe, manipulatorskie narzędzie fałszowania rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 [...] 04.05.06, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ktoby się przejmował nagonką organizowaną prz 04.05.06, 14:30 Wszelką wiarygodność jeżli ją kiedykolwiek posiadał utracił vitabravo.I dobrze gdyby z forum GW zniknął skoro ją tak nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Ktoby się przejmował nagonką organizowaną wGW 04.05.06, 16:05 Skoro jej tak nielubi. Ja wypełniam tutaj misję przywracania słowom właściwych znaczeń. Cierpię z powodu towarzystwa w jakim się znajduję na forum GW. Muszę często uciekać dla zaczerpmięcia świeżego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 10:33 Kosciol instytucjonalny rozbije sie sam. Zeby tylko potem nie narzekali, ze 70% spoleczenstwa sie od niego odwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 złodziejskie praktyki sekty Rydzyka ! 04.05.06, 11:06 pomysł polega na tym, by nie zakładać własnego forum, na wzór forum GW,... lecz w złodziejski sposób, korzystać z forum innych mediów, takim jak GW !.. tu przysyła swoich bydlaow z sekty, by kłamali, oczerniali, gadali różne świństwa na Kościół Katolicki, i inaczej pojmującxych prawde niż ich sekta! Odpowiedz Link Zgłoś
mms7 Ja Polak z eu.zach. Bede pisal prawde o Rydzyku!!! 04.05.06, 11:17 Mam linki do swietnych reportazy o radiu maryja. Bede je wysylal gdzie tylko mi sie uda na cala plnete dzieki intrnet. Reportaz video: video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113 Odpowiedz Link Zgłoś
taktaknienie Re: Ja Polak z eu.zach. Bede pisal prawde o Rydzy 04.05.06, 12:22 dzięki za linka do reportażu tvn. Nareszcie zobaczyłem jak wygląda maybach o. Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Obrońcy Rydzyka 04.05.06, 12:41 jedyne co widzę na tym forum to niską kulturę osobistą, zajadłość oraz ślepotę rydzykowych obrońców. Czy chociaż macie maturę? Ilu z Was nadaje z tej rydzykowej pseudo-szkoły?? Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: Ja Polak z eu.zach. Bede pisal prawde o Rydzy 04.05.06, 15:02 mms7 napisał: > Mam linki do swietnych reportazy o radiu maryja. Bede je wysylal gdzie tylko mi Ty jestes takim samym Polakiem z zachodu jak twoj idol Kwasniewski magistrem, dyzurny piesku Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziko1 Re: Ja Polak z eu.zach. Bede pisal prawde o Rydzy 04.05.06, 17:12 Dzięki za linka. Na stronie zaprasza.net/a_y.php?mid=9798 jest informacja "Nocna zmiana - czy nocna zdrada?" Po przeczytaniu tej informacji warto zadać sobie pytanie: Czy Radio Maryja padło ofiarą manipulacji, gdy zgodziło się na publikacje (bez odpowiedniego wstępu wyjaśniającego okoliczności powstania) filmu "Nocna Zmiana" w Naszym Dzienniku i w Telewizji Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras [...] 04.05.06, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Kosciol potrafi sie swietnie maskowac, ale czasami 04.05.06, 13:02 przylbica mu spadnie. I co wtedy widac? Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Twoje myślenie zatrute kłamstwami GW 04.05.06, 13:16 Przeczytaj listy Benedykta XVI przekazane Episkopatowi i generałowi redemptorystów. Jeśli to nie jest potępienie działalności RM (w sensie jego zaangażowania w politykę), to nie wiem co miałoby nim być. Wy doszliście do takiego poziomu fanatyzmu że gdyby Rydzyka trafił piorun i spalił na miejscu, powiedzielibyście że to znak od Boga że go wybrał na Mesjasza. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Twoje myślenie zatrute kłamstwami GW 04.05.06, 13:40 Polemika z fanatykami Rydzyka podobna jest do polemiki z Osamą bin Ladenem.Niewierni i tak nie mają racji cokolwiek by nie powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Twoje myślenie zatrute kłamstwami GW 04.05.06, 16:08 Gazeta Wyborcza to najbardziej kłamliwa gazeta w Polsce, a może i na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 13:24 No to się rozpętało piekło.Rydzyk nie chce opuścić stołka.I wzywa do fanatycznych akcji,nawt biskupi mają byc napastowani przez fanatyków nazywa się to "rozmawianiem" z nimi.Brakuje tylko,żeby Rydzyk wezwał po prostu do likwidacji nieposłusznej mu części kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Kamikadze 04.05.06, 13:28 Będziemy mieć niedługo żywe bomby. Sklepy Mango w TV Trwam będa sprzedawały pasy śmierci w promocji za 9,99 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kamikadze 04.05.06, 14:41 Raczej żywych bomb nie będzie.Rydzyko-fanatycy nie są aż tak głupi,oni wolą naśladować metody komuny.Kłamstwa na wielką skalę, sztuczne dyskusje w których przeciwnika stawia się na z góry przegranej pozycji,wyłączanie mikrofonu czyli cenzurę,terror medialny,nękanie listami ,pismami.Widać Rydzyk dużo się od czerwonych nauczył i przez radyjo szkoli janczarów w różnych technikach nękania przeciwnika.koniec szaleństw ojca dyktatora!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Kamikadze 04.05.06, 16:10 Dlatego nalezy sporzadzic i opublikowac listy studentow tej jego pseudoszkoły gdzie kształci "łże elity". Niech ludzie wiedzą z kim mają do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex wolnośc jedynie dla syjonistycznych mediów!! 04.05.06, 15:01 radio maryja i tego typu media katolickie nie moga działać według takcih samych regół jak gazeta.w ; polityka, rzeczpospolita czy wprost po prostu co wolno syjonistom nie wolno podludziom gojom . brawo byle tak dalej to naród szubko wykurzy tych antypolskich syjonistów i wtedy będa sie nimi zajmować arabowie lub persowie w zalezności od tego kto pierwszy zrobi atmowoy spektakl mutimedialny. Odpowiedz Link Zgłoś
ue-esbol-zoofil wolnośc jedynie dla syjonistycznych mediów !!!!!!! 04.05.06, 19:19 mosessex napisała: > radio maryja i tego typu media katolickie nie moga działać według takcih samych regół jak gazeta.w ; polityka, rzeczpospolita czy wprost po prostu co wolno > syjonistom nie wolno podludziom gojom . brawo byle tak dalej to naród szubko > wykurzy tych antypolskich syjonistów i wtedy będa sie nimi zajmować arabowie > lub persowie w zalezności od tego kto pierwszy zrobi atmowoy spektakl > mutimedialny. zajadle antpolskie media jak GW, tvn, polsat dyktują Polsce jakie maja być media !!! co za tupet !!! brukowa GW czy pornogaficzno-paszkwilance NIE czy polsat z perfidnymi, antyludzkimi programami szczuki i wojewodzkiego - to wszystko jest OK !!! natomiast katolickie, polskie i patriotyczne radio ma być zakazane ! bo tak chcą napuszczone przez michnika zagraniczne brukowce ! Odpowiedz Link Zgłoś
mistago Z czego sie cieszycie?? 04.05.06, 19:12 Ze teraz to niemieckie gaety decydują ,która stacja w PL powinna działac, a którą zamknąć, co jest antysemityzmem, a co nie jest. Cenzura wraca Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 19:28 Niemiecki tygodnik atakuje Radio Maryja Niemiecki tygodnik "Der Spiegel" (wydanie z 30.04) przyłączył się do libertyńskich mediów w Polsce w niezwykle agresywnym ataku na Radio Maryja i Ojca Dyrektora - Tadeusza Rydzyka. Pismo, nie podając żadnych argumentów, oskarżyło toruńską stację o antysemityzm. Autor paszkwilu przyznał, że pisząc swój materiał, opierał się m.in. na publikacjach "Gazety Wyborczej", a Radia Maryja słucha rzadko... Oznaczałoby to, że korespondent jednego z tygodników, który kształtuje poglądy wielu Europejczyków, powiela oszczerstwa produkowane przez libertyńskie media w Polsce. Materiał pod tendencyjnym tytułem "Sutanna i Satelita" zawiera m.in. oskarżenie, jakoby katolicka rozgłośnia podjudzała przeciwko Żydom, a także (co "Der Spiegel" uznaje za niewłaściwe) popiera przywódców rządzącej partii - braci Kaczyńskich. Nie podając argumentów, magazyn szermuje też innymi zarzutami przeciw Radiu: "Wolna Polska kończy się przed bramą toruńskiej rozgłośni, gdzie jawność nie ma wstępu". Hamburski tygodnik zarzuca ojcu Tadeuszowi Rydzykowi, że nie widzi sprzeczności "pomiędzy sutanną a rozpowszechnianiem polityki poprzez satelitę". Przy okazji pismo odsłania swoje intencje. "Ojciec Rydzyk, używając najnowszej techniki, trafia ze swoimi poglądami, które mają uratować pobożność w społeczeństwie, do setek tysięcy polskich rodzin" - pisze cynicznie, nie kryjąc żalu, że tak wiele ludzi słucha toruńskiej rozgłośni. W innym miejscu podaje zaś, że Radio Maryja ma co najmniej 3 miliony słuchaczy. "Der Spiegel", pisząc o jego pracy, utrzymuje, że najbardziej "agresywnym" programem są Rozmowy niedokończone, gdzie mogą na żywo dzwonić słuchacze. Jednocześnie twierdzi, że głównymi tematami programu są m.in.: walka o godność kobiet, walka z prostytucją, co trudno uznać za agresywne tematy. Zaliczono więc do nich... antysemityzm. "Sam ojciec Rydzyk najczęściej nie prowadzi programów, ale często dzwoni podczas audycji i udziela rad Polakom na temat Unii Europejskiej, w których ostrzega ich przed tą instytucją" - pisze hamburski tygodnik, próbując pokazać Ojca Dyrektora w złym świetle. Jak widać, z braku argumentów tygodnik skupia się na sztandarowym oskarżeniu o antysemityzm. Za jego przykład pismo uznało felieton redaktora Stanisława Michalkiewicza. W dalszej części magazyn zarzuca też Ojcu Dyrektorowi, że jego ulubionym wrogiem są Niemcy. Pozwala sobie również na obelżywe słowa wobec założyciela Radia Maryja. Powiela też stereotypy rozpowszechniane w Polsce m.in. przez "Gazetę Wyborczą", pisząc, że Radia Maryja słuchają jedynie bardzo słabo wykształceni i starsi ludzie (przeważnie kobiety). Niemiecki tygodnik twierdzi, że podczas pontyfikatu Ojca Świętego Jana Pawła II Stolica Apostolska "wstrzymywała się z wysyłaniem ostrzeżeń ojcu Rydzykowi i rozgłośni, lecz teraz, gdy Niemiec zasiada na Piotrowym Tronie, wypowie się zdecydowanie ostrzej przeciwko głoszącej nienawiść radiostacji". Jednocześnie magazyn napisał, że radio już otrzymało pierwsze ostrzeżenie z Watykanu. Oszczercza publikacja - tym razem hamburskiego tygodnika, wyraźnie zbiegła się w czasie z atakami na Radio Maryja w Polsce. Wskazuje to, że komuś bardzo zależy na tym, aby osłabić siłę i znaczenie tej rozgłośni, szczególnie teraz, tuż przed pielgrzymką Ojca Świętego do Polski. "Der Spiegel" pozwolił sobie na ostre, obraźliwe słowa zarówno pod adresem stacji, jak i ojca dyrektora Tadeusza Rydzyka. Użyte w tekście określenia należą do najbardziej ostrych, na jakie pozwalają sobie w swej krytyce niemieckie media. Gdy skontaktowaliśmy się z autorem paszkwilu Janem Puhlem, zapytany - skąd czerpał informacje, pisząc swój tekst - przyznał, że głównie z polskiej prasy, przede wszystkim z "Gazety Wyborczej" i "Rzeczpospolitej" oraz internetu. Rozmawiał też z dziennikarzem Katolickiej Agencji Informacyjnej. Powiedział również, że rzadko słucha Radia Maryja i czytuje "Nasz Dziennik". Natomiast formułując wobec radia najbardziej agresywne oskarżenia, powiedział, że oparł się m.in. liście otwartym wystosowanym przez byłego prezydenta RP Lecha Wałęsę, który zarzucał toruńskiej stacji "sianie nienawiści". Waldemar Maszewski, Hamburg Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 23:59 a teraz siadz i odpocznij ,musiales sie przeciez niezle wyczerpac Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus ha ha ha ha ha, trzęsiemy portkami, co??? Moze... 04.05.06, 19:41 ...pojedziemy do Watykanu na skarge, jak padre Jankowski? I tez lateranska brama sie przed nosem zamknie? muchomorki, oto koniec sie zbliza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wharbu Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 20:36 Nasz Rasputin do końca będzie udawał, że nie chodzi o jego osobę, lecz o samo radio. To nieprawda, chodzi tylko i wyłącznie o tego oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
saba1953 Re: Ojciec Rydzyk: Nie dopuśćcie do zniszczenia n 04.05.06, 21:35 Że też ten beszczelny złodziej i łobuz ma jeszcze czelność wysyłać takie apele. Skandal niech pisze ale z mamra za sprzeniewierzone piniądze. To już druga afera. Parę lat temu zginęło kilkanaście tysięcy narek zachodnich (były kiedys takie pieniądze) i wtedy mu się upiekło, chyba wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś