k4free ____+++____ Pokolenie JP2 ____+++____ 05.05.06, 12:46 Pokolenie koszykówki, szpetny język, git bojówki Pokolenie platformersów, piwo, kopniak, szczyt bajersów Pokolenie telewizji, internetu i prowizji... Pokolenie JP2 Moda TRWA... A serce ma? Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Kolejny głupol 05.05.06, 12:47 Jackass, którym nastolatek soolix się fascynuje, to pewnie na TV Trwam leci? Odpowiedz Link Zgłoś
k4free Głupolem jest ten, który nie potrafił... zrozumieć 05.05.06, 12:55 Głupolem jest ten, który nie potrafił tych młodych zachęcić do bycia dobrym człowiekiem: - straszył wegetarianami - straszył pacyfistami - straszył gejami - straszył obcymi - straszył biedą - straszył piekłem - indoktrynował "po katolicku" na sposób nudny powodukąc WYMIOTY! Nie ma wolności bez odpowiedzialności... Tymczasem u nas PROPAGUJE SIĘ NA SIŁĘ "BOJAŹŃ BOŻĄ" w szkołach. I takie mamy efekty... młodzież to odrzuca i się stacza. Gwarantuję Ci że uczestnicy Przystanku Woodstock takich CHORYCH pomysłów nie mają raczej. Wiem bo z dziećmi swoimi tam jeździłem... PS. 1855 r. - Sprzeciw Kościoła wobec Konstytucji Stanów Zjednoczonych. Kościół głosił: "Wolność to bluźnierstwo, wolność to odwodzenie innych od prawdziwego Boga. Wolność to mówienie kłamstw w imię Boga". Wcześniej, do Kongresu Stanów Zjednoczonych, Kościół wniósł projekt ustawy zabraniającej wydobywania z łona ziemi ropy naftowej, którą Bóg tam umieścił, aby czarci w piekle mieli czym pod kotłami palić. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Głupolem jest ten, który nie potrafił... zroz 05.05.06, 13:06 A co to wszystko ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Głupolem jest ten, który nie potrafił... zroz 05.05.06, 13:06 > PS. 1855 r. - Sprzeciw Kościoła wobec Konstytucji Stanów Zjednoczonych. Kościół > głosił: "Wolność to bluźnierstwo, wolność to odwodzenie innych od prawdziwego > Boga. Wolność to mówienie kłamstw w imię Boga". Wcześniej, do Kongresu Stanów > Zjednoczonych, Kościół wniósł projekt ustawy zabraniającej wydobywania z łona > ziemi ropy naftowej, którą Bóg tam umieścił, aby czarci w piekle mieli czym pod > kotłami palić. Yyy??? A co ma jedno do drugiego? breadcrumbs.blox.pl/html > Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Głupolem jest ten, który nie potrafił... zroz 05.05.06, 13:14 k4free napisała: > Nie ma wolności bez odpowiedzialności... Tymczasem u nas PROPAGUJE SIĘ > NA SIŁĘ "BOJAŹŃ BOŻĄ" w szkołach. I takie mamy efekty... młodzież to > odrzuca i się stacza. Gwarantuję Ci że uczestnicy Przystanku Woodstock > takich CHORYCH pomysłów nie mają raczej. Wiem bo z dziećmi swoimi tam > jeździłem... Ja myslę, że "bojaźń Boża" to by im dobrze zrobiła. :-) Odrobinkę przynajmniej. Naprawdę nie sądzę, że to jest efekt rzekomego wtłaczania im czegoś, co oni odrzucają i się staczają. Myślę, że Kościół i religia naprawdę nic do tego nie mają, i szkoła też. To jest kwestia wychowania przez rodziców. A na Wódstock też jeżdzę. I faktycznie, nie spotkałem się z TAKIMI zachowaniami. Pzdr. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Kolejny głupol 05.05.06, 12:56 Jak dla mnie to szkoła, policja itp instytucja powinna złożyć małe zawiadomienie do sądu rodzinnego i jak się trafi twardy sędzia to da g.... do wiwatu - póki jeszcze czas. G... spełnia w pełni wymogi dla uznania, że jest zdemoralizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 Pokolenie JPII w akcji.... 05.05.06, 12:56 nic dodać nic ująć - rózne się głupoty w życiu robiło ale aby znęcać się nad słabszym i nieszkodliwym (czytaj niegroznym) człowiekiem !!!! Wiadać nauki radyja M i KK nie idą w las (przykład: zadyma gimnazjalisów na pieglrzymce pod jasną (ciemną) górą. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Pokolenie JPII w akcji.... 05.05.06, 13:25 brylant1 napisał: > nic dodać nic ująć - rózne się głupoty w życiu robiło ale aby znęcać się nad > słabszym i nieszkodliwym (czytaj niegroznym) człowiekiem !!!! Pomyśl logicznie. A wyobrażasz sobie, żeby się znęcali nad kimś silnym i groźnym? Przeciez zawsze nękani są Ci, którym można BEZKARNIE nakłaść po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:06 a może zamiast "naukowo" to poprostu wpie..ć po parę pasów na dupy.Może coś by im do łbów przepłynęło? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_myszkin Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:09 jak to jest mozliwe, ze publikuje sie taki artykul i nie wyciaga zadnych konsekwencji wobec tych dzieciakow?gdzie jest szkola, wyhcowawcy, rodzice?nie jest chyba problemem odnalezienie tych ludzi, jesli sa to ludzie, bo odruchy maja nieludzkie. jak mozna w ogole nic z tym nie robic i hodowac spoleczenstwo znieczulicy? jestem studentka socjologii i nie rozumiem jak profesor psychologii moze uznac ze szczesliwy traf to, ze czlowiek ten zyje w centrum miasta zatem wniosek, ze nic mu nie zrobia?skad ta pewnosc? uwazam ze powinny zostac wyciagniete natychmiastowe konsekwencje, a portal na ktorego serwerze jest strona powinien ja zamknac, bo bardzo to szkodzi jego wizerunkowi.A cala ta strona lamie podstawowe prawo konstytucji do zycia wposzanowaniu godnosci i praw kazdego obywatela. Za takie rzeczy powinny te dzieciaki dostac nadzor kuratora sadowegi i powinny zostac zawieszone wprawach ucznia swoich szkol, bo to swiadczy o tych szkolach rowniez, nie mowiac jzu o rodzicach. Gdzie oni sa? Odpowiedz Link Zgłoś
gozal włos na głowie się jeży... 05.05.06, 13:16 "Eskalacji zachowań gimnazjalistów nie obawia się prof. psychologii Wiesław Łukaszewski. - Szczęśliwie ten człowiek żyje w samym środku miasta, więc nie grozi mu ze strony tych dzieciaków przemoc fizyczna." I co z tego, że obraca się w centrum miasta? Większość przechodniów przeszłaby koło katowanego bezdomnego OBOJĘTNIE - "Dobrze, pije, niech ma, darmozjad" albo "Boję się, mnie to nie dotyczy, więc idę dalej póki mnie nie zaczepiają. Nawet na policję nie zadzwonię, bo... nie wiem co". Niejeden wypadek podobnego pokroju miał już miejsce w innych dużych aglomeracjach tego chorego kraju - biją, a nikt nie chce pomóc nawet przez wezwanie policji. Do tych małych gnoj...: Przecież wy kiedyś też tak możecie skończyć. I są na to duże szanse. Pamiętajcie, do czego może was ta dziwna choroba społeczna doprowadzić - prosto do ciupy (taki "naprawca świata" o hitlerowskich metodach z zachodniopomorskiego skatował na śmierć bezdomengo i niedawno dostał za to wyrok długoletniego więzienia). Odpowiedz Link Zgłoś
kirgiz Re: włos na głowie się jeży... 05.05.06, 13:29 gozal napisała: > "Eskalacji zachowań gimnazjalistów nie obawia się prof. psychologii Wiesław > Łukaszewski. - Szczęśliwie ten człowiek żyje w samym środku miasta, więc nie > grozi mu ze strony tych dzieciaków przemoc fizyczna." I co z tego, że obraca > się w centrum miasta? Większość przechodniów przeszłaby koło katowanego > bezdomnego OBOJĘTNIE - "Dobrze, pije, niech ma, darmozjad" albo "Boję się, mnie > > to nie dotyczy, więc idę dalej póki mnie nie zaczepiają. Nawet na policję nie > zadzwonię, bo... nie wiem co". Niejeden wypadek podobnego pokroju miał już > miejsce w innych dużych aglomeracjach tego chorego kraju - biją, a nikt nie > chce pomóc nawet przez wezwanie policji. > Do tych małych gnoj...: Przecież wy kiedyś też tak możecie skończyć. I są na to > > duże szanse. Pamiętajcie, do czego może was ta dziwna choroba społeczna > doprowadzić - prosto do ciupy (taki "naprawca świata" o hitlerowskich metodach > z zachodniopomorskiego skatował na śmierć bezdomengo i niedawno dostał za to > wyrok długoletniego więzienia). Dokładnie to samo pomyślełem ! PROFESOR ! dupa nie profesor ! - jak takie brednie gada przecież to doprowadzi do społeczniej znieczulicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: włos na głowie się jeży... 05.05.06, 17:30 > "Eskalacji zachowań gimnazjalistów nie obawia się > prof. psychologii Wiesław Łukaszewski. - Szczęśliwie > ten człowiek żyje w samym środku miasta, więc nie > grozi mu ze strony tych dzieciaków przemoc fizyczna." ----------------------- Genialne. A w Brukseli, na dworcu, na oczach ludzi...? Co to ma do rzeczy? Utytułowany idiota czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:35 Gdzie sa rodzice tych malych skoorwysynkow? Odpowiedz Link Zgłoś
marcik4 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:41 Sprawa do szkoly? A co tutaj szkola moze zrobic? Dac nagane? Przeciez to bedzie powod do dumy dla nich. Jestem 20latkiem, ale cale szczescie nie bylem wychowywany bezstresowo - za glupoty dostawalo sie po tylku a tym szczeniakom chyba ktos pozalowal kiedys tego pasa i teraz pewnie juz nie zrozumieja innego jezyka niz jezyka przemocy (jak mi ktos powie, ze trzeba ich zabrac na pogadanke wychowacza z pedagogiem to mu sie zasmieje w twarz). Sprawa powinna sie zajac policja, tylko pewnie skonczy sie to umorzeniem ze wzgledu na niska szkodliwosc spoleczna (tak jak skonczyla sie pare lat temu sprawa drecholi, ktorzy omal nie zabili mojego qmpla wyrzucajac go za barierke w starych kamieniolomach), wiec jedyny wyjsciem pozostaje chyba 'obywatleska' akcja spuszczenia im takiego wpierniczu, ze nie beda wiedzieli ktoredy do domu. Smutne, ale prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
agnicha13 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:46 Szlak mnie trafia jak czytam takie rzeczy i wiem,że nikt temu człowiekowi nie pomoże a banda rozkapryszonych gnojków,którzy za mało w tyłek dostali bawią się Jego kosztem. Bardzo chciałabym i życzę z całego mojego serca temu całemu Solixowi (czy jak się ten baran sam nazwał) takiej samej starości, mam również nadzieję, że dużo wczesniej przyjdzie mu przezyć równie niemiłe chwile jakich sam jest teraz sprawcą, ale to kwestia czasu, kiedyś to się obróci przeciwko tym baranom(nie chce tu obrazać dużo mądrzejszych zwierząt!). Nie do pomyślenia jest aby w ten sposób traktować straszą osobę, bez domu, bez wsparcia, głodną i schorowaną!!Gdzie policja i inne organy dbające o nasze bezpieczeństwo!! Ten człowiek ma prawo do spokoju i do czucia się bezpiecznie, nawet na ulicy, za to przecież płacimy! Odpowiedz Link Zgłoś
matka45 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:53 Jestem wstrząnieta. wWchowuję syna 16-latka, dwaj starsi mieszkają, uczą sie i pracują w anglii, bo mimo wykształcenia sie w Polsce nie znależli pracy z której mogli by sie samodzielnie utrzymać i planować rodziny. Jesteśmy przeciętną polską rodziną z całym bagażem współczesnych problemów. Ale najważniejsza sprawą dla mnie przez całe moje dotychczasowe życie było wychowanie dzieci na godnych ludzi, przestrzegających przykazania : miłuj bliźniego swego jak siebie samego, tego też uczyła mnie i moje rodzeństwo moja matka. A nauke rozpoczynałam od najmłodszych lat, od nie rzucania papierka na ulice po zjedzonym cukierku, poszanowania cudzej własności, ustepowania miejsca starszym itd... Niedawno, bo na świeta otrzymałam kartke z zyczeniami od chłopców z anglii ze słowami : dziekujemy mamusiu za wychowanie nas, za miłość, którą teraz potrafimy okazywać innym, dziekujemy Bogu za najlepszych rodziców na świecie. Żyłam życiem moich dzieci, po przyjściu ze szkoły od progu wołali: mam 2 wiadomości, dobrą i złą, którą chcesz najpierw usłyszeć? Nie byli wychowywani twarda ręką, mieli pełną swobodę w podejmowaniu decyzji, ale dykretnie nimi kierowałam. Wspólczuje rodzicom tych gimnazjalistów z Opola, pewnie kochają swoje dzieci ale miłością której nie rozumiem, oby nie potraktowały ich w przyszłości tak, jak teraz tego bezdomnego mówiąc "tegoście mnie nauczyli". Jesteśmy katolikami, zdarza nam sie nie pójść do kościoła w niedziele ale nie dlatego że trzeba zrobić zakupy w supermarkecie, lub że w tv leci ciekawy film, boga, miłość do niego i do ludzi przede wszystkim, bez względu na wyznawana wiarę czy nie, trzeba nosić w sercu. Dziecko usłyszy to na lekcjach religi, ale nauczyć musi się w domu od rodziców. Nie obrzucajmy ich /gimnazjalistów/ obelgami i wyzwiskami, to są młodzi ludzie których nie nauczono jak żyć miedzy ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
sylikonix to jest to pokolenie JP2?!? 05.05.06, 13:56 Formalizm z którym dzieciki mają do czynienie w szkole, religia zrównana z innymi przedmiotami..wszystko jest gdzieś tam ... bo trzeba ,,, bo taki program,, tylko nikt nie uczy "zwykłego" świadomego patrzenia na świat, jakiegoś minimum empati, a jeśli już to opiera się to na bilansowani kto komu ile i zaco ,,,w świecie bilansów taki "nurek" się kompletnie nie bilansuje,,, jak mucha czy kotek który jest taki smieszny z puszką u ogona uczepioną.... Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 13:58 takie złe zachowanie młodych ludzi ? a kto ze starszych doprowadził do bezdomności tego człowieka ? samo nic sie nie bierze .Dobrze ,że takie sprawy dostrzegają światło dzienne . Może to ( pod pozorem dokuczania ) krzyk o pomoc dla tego człowieka? Niech świat dowie się ,ze jest taki jeden bezdomny : ZRÓBCIE COŚ Z TYM ! Czasami trzeba umiec czytać między wierszami. Jasne ,że pod pomarańczową alternatywe podłączają sie i świnie . Według mnie podłoże jest bardziej skomplikowane . Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: to nie jest brak empatii ! 05.05.06, 14:11 To jest zdziczenie bydła wypasanego między Odra, a Bugiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: to nie jest brak empatii ! 05.05.06, 15:05 Ludzieee,ja nie mam slow! Trudno,ulze sobie.Tym smieciom zycze z calego serca Aids,raka zlosliwego,trwalego kalectwa,a ich rodzicom-rozplodowcom-tego samego! Za moich szkolnych czasow takie goovno tez bylo.Co wyroslo-nieudacznicy zyciowi,z niektorych mordercy...Ja mam ich ludzmi nazywac?Nie badzmy smieszni! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawowie Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:04 Ucze podobną w większej części hołotę juz 6 lat i zastanawiam się czy taki tekst jak mój to jeszcze niebezpieczne uogólnienie czy już reguła. Dzieci w tym wieku są straszne bo są bezkarne. Ogłupione przez ideologie pieniądza, pogarde dla innego człowieka; ciekawe czy to jest to pokolenie JP II? Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:24 NIe to są wychowankowie nieudacznej pseudo-ćwierćinteligencji żyjącej marnie za marne pieniądze otrzymywane za swoje nieróbstwo od państwa. To wychowankowie lebiegowatych nauczycieli, którzy nie potrafią przekazawać wiedzy oraz zainteresować swoich uczniów czymś więcej niż chęcią promocji do następnej klasy; którzy nawet nie próbują odwieść swoich wychowanków od wcielania w życie pomysłów z progamów typu Jackass... Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:06 NIe to kolejny efekt tzw. bezstresowego dzieci i filozofii "róbta co chceta"... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:10 Polska młodzież wychowana w państwie katolickim ! Wstyd i hańba ! A gdzie jest policja, kościół, Pomoc Społeczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:11 Tadeusz_ja napisał: > Katolickie miłosierdie Polaków? A ty co, mahometanin czy żyd czy ateista? Nie wiesz, że zdziczenie trafia się w każdym narodzie i wśród wyznawców różnych religii? Ale dureń z ciebie. Nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_in_red Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:25 Pan Łukaszewski jak na profesora jest szalenie naiwny i co z tego, ze ten czlowiek jest w centrum miasta, w Czestochowie trzech nastoletnich bandytow zabilo bezdomnego, torturujac go przez dlugi czas na podworku, w bialy dzien. Tych ludzi nalezy wylapac i ukarac, poki nie doszlo jeszcze do tego, co sie stalo w Czestochowie. Znam zrodla zjawiska jakie teraz ma miejsce wsrod dzieciakow: patrza na krew i smierc i nie pojmuja, ze czlowiek nie ma kilku zyc, nie otrzepie sie po smiertelnym ciosie i nie pojdzie dalej, to nie kreskowki. Brak im wrazliwosci, bo nie wynosza jej z domow, gdzie sie z nimi o tym nie rozmawia. Zyja jak male zwierzatka wypuszczane po karmieniu na podworko, ktore rzadzi sie prawami dzungli. Nie byloby tak, gdyby rodzice, po kazdym takim "wypuszczeniu" rozmawiali z nimi i tlumaczyli pewne zjawiska, oraz w dopowiedni sposob naprowadzali tok myslenia swoich dzieci. Za kazdy bestialski wyczyn nastolatkow, za agresje w szkole, za zagubienie i brak empatii wsrod mlodziezy odpowiadaja R O D Z I C E !!! Urodzic dziecko to znaczy wziac za nie odpowiedzialnosc, nie tylko wykarmic i ubrac, ale jeszcze wychowac, kto sobie z tego nie zdaje sprawy, nie powinien miec dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kirgiz Zawiadomiłem Kuratorium Opolskie 05.05.06, 15:37 Zadzwoniłem do Kuratorium Opolskiego i ich zawiadomiłem. O niczym nie wiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa kim sa rodzice tych lobuzow? 05.05.06, 15:48 Kosciol nie naucza, ze trzeba znecac sie nad slabszymi. Odpowiedzialnosc za postepowanie dzieci ponosza ich rodzice. Kim sa rodzice tych lobuzow? Odpowiedz Link Zgłoś
mi_m Re: kim sa rodzice tych lobuzow? 05.05.06, 16:08 Jak to KIM? sa dobrymi rodzicami, jak zwykle, I na pewno nie wiedza jak się synalek zabawia, a jak się dowiedza to stwierdzą, że to niemozliwe...takie dobre dziecko...mało razy to przerabialiśmy? Warto, żeby sznowny tatus spuścił mlodemu bandycie porządne mato oraz zainteresowal się, co jego potomek robi w wolnym czasie, Jest duża nadzieja, że ten mały śmieć w przyszlości będzie bijal dla zabawy także tatusia, Ciekawe jaka będzie reakcja szkoły, rodziców, kuratorium? Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 15:49 Jest strona, sa dowowdy. Prokurator powinien sie tym zajac. Osadzic, dac kuratora, skontaktowac sie najpierw ze szkola i rodzicami. Niech "dzieci" zobacza co to demokracja i ze kazdy czlowiek ma prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
opolanki Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 16:02 Znamy Soolixa! artykul jest przekolorozowany, każdy opolanin stwierdzi, że rysiek pu jest agresywny, starsznie wulgarny i wszystkich zaczepia. A Soolix nikogo nigdy nie zachecał do robienia mu krzywdy ani tym bardziej sam tego nie robił! Strona ta była w formie żartu, a dziennikarz.który napisał artykuł niech się najpierw zorientujue w sprawie i nie szuka taniej sensacji! a jak ryśkowi jest źle to niech się uda po pomoc do schroniska dla bezdomnych, w którym mu sie nie podba bo, nie można spożywać alkoholu! TEN ARTYKUł TO JEDNA WIELKA BZDURA! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 16:20 opolanki napisała: > Znamy Soolixa! wiec jestes napewno bezstronny . Odpowiedz Link Zgłoś
and301 przedstaw się Soolix !!!! odwagi !!!! 05.05.06, 22:24 Witam. Przeczytałem artykuł w Gazecie, zapoznałem się z odpowiedzią Soolixa. Wiesz co Soolix - durnowate te twoje życie jeżeli szukasz "taniej sensacji" w życiu człowieka który sam, lub los go zepchnął na margines życia. I jeszcze jedno dlaczego brakuje Ci odwagi przedstawić się imieniem i nazwiskiem ??? Może dlatego ,że ja, Andrzej Stankiewicz z Łodzi, odwiedzę Cię w domu aby krzyknąć Ci do ucha pu !!!!! Odwagi chłopcze - przedstaw się całej Polsce !!! A jak zrozumiesz o co naprawdę chodzi w życiu to zrób coś z kumplami dla tego człowieka, powtarzam człowieka. Mam 32, kiedyś miałem tyle lat co Ty i równie głupie pomysły. Na szczęście zawsze znalazł się ktoś kto w odpowiednim momencie wystarczająco silnie kopnał mnie w dupę. I tego Ci życzę. Pozdrawiam. Andrzej Stankiewicz, Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
szwedkowski Soolix !!!! odwagi !!!! 06.05.06, 10:29 „ Wszyscy ludzie rodzą się wolni i równi pod względem swej godności i swoich praw. Są oni obdarzeni rozumem i sumieniem i powinni postępować wobec innych w duchu braterstwa.” Powszechna Deklaracja Praw Człowieka (wpis w zakładce "program wychowawczy" na stronie jednego z opolskich gimnazjów) Każda z linijek skopiowana do paska adresowego internetowej wyszukiwarki pokaże ciekawa zawartość. 1. Strona Rysia Pu 66.249.93.104/search?q=cache:PFNzyn_jG3EJ:rysiopu.w.interia.pl/4.html+%27Rysio+Pu&hl=en&ct=clnk&cd=1 2. Hobby Krzysia (szesnaście mieć lat to nie grzech) 66.249.93.104/search?q=cache:gJBd486-u- EJ:soolix_estera.w.interia.pl/+soolix&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1 3. Hobby Krzysia (ma chłopiec gust) 66.249.93.104/search?q=cache:5DrYW77qJ8J:www.chlanie.net/profil.php%3Fid% 3D3052+soolix&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=7 4. Hobby Krzysia (666) 66.249.93.104/search? q=cache:WXGUCjKLx9cJ:soolix666.w.interia.pl/+soolix&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=10 Odpowiedz Link Zgłoś
matlach Kim ty do cholerki jestes frajerze !!!!!!!!!!!!!!! 06.05.06, 21:23 Wiesz masz nie rowno pod kopola pewnie jak Twoja matka i Tata ale wiesz ten Rysio Pu to na serio spoko gość w przeciwnienstwie do Ciebie.Twój iloraz inteligencji pewnie jest mniejszy o jakies 10 od rozmiaro twojego buta wiec moze dlatego jestes takim impotentycznym gnojem a moze poprostu rodzice Cie nie kochaja a tak naprawde to ty kochasz rysia tyle ze jest Ci wstyd przed kolegamize twój facet taki porzadny a ty taki prymitywny i to jeszcze smarkaty poprostu az trudno sie przyznac ale zrobie to za ciebie jestes pedalem i to w najgorszym wydaniu. Powinienes sie leczyc. Chociaz Ciebie to powinni wrzucic do celi razem z jakimis pedalami dopiero wtedy bys sie z kogos mogl p[osmiac jak bys stanol przed lustrem. Narazie szkoda mi na ciebie slow a i zycze milych dni z kolegami cw..ami. Odpowiedz Link Zgłoś
pulldog Re: Gimnazjaliści bawią się dręcząc bezdomnego 05.05.06, 16:04 No tak, bo jak bic Zydow i pedalow to czemu nie bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
soolix soolix- o mnie jest ten artykuł moje wytłumaczenie 05.05.06, 16:05 rysiopu.w.interia.pl napisałem tam co uważam o tym artykule i o temacie tego artykułu. proszę to przeczytać, aby poznać co osoba, o której piszą ma do powiedzenia SAMA. dlaczego wciąż ktoś tu pisze o kościele.. rysiopu.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: soolix- o mnie jest ten artykuł moje wytłumac 05.05.06, 16:14 jesteś chory wiesz? jeśli to dla ciebie są wygłupy, powinieneś zamknąć się w psychiatryku i nigdy stamtąd nie wychodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: soolix- o mnie jest ten artykuł moje wytłumac 05.05.06, 16:16 a dlaczego krzyczysz "PU" ? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: soolix- o mnie jest ten artykuł moje wytłumac 05.05.06, 16:30 Sluchaj gosciu. Wyobraz sobie, ze ktos wybierze ciebie za cel, bedzie "tylko" podchodzil, krzyczal "pu" i robil zdjecia. Jak szybko zawiadomisz policje? I to wlasnie powinno sie stac z taba. Powinienes karnie odpowiadac za znecanie sie nad czlowiekiem. Chorym czlowiekiem, ktoremu woda czy denaturat wyzarla mozg. Ale wcale nie znaczy to, ze jestes od niego lepszy - czemu dosc dobitnie zaprzeczyles swoim zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
soolix <a href="http://rysiopu.w.interia.pl" target="_blank">rysiopu. 05.05.06, 16:06 `Opolanki` mają rację. afera, przekoloryzowanie, tania sensacja - to jest ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: <a href="<a href="http://rysiopu.w.interia.pl"" target="_b 05.05.06, 16:17 banda zbokow . Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: <a href="<a href="<a href="http://rysiopu.w.in" target 05.05.06, 16:21 bananowe dzieci . za duzo kasy, za duzo czasu . za malo po dupie dostaly . Odpowiedz Link Zgłoś
koszyka-16 przestancie:/ 05.05.06, 16:34 chodze z tym chłopakiem do szkoły i nie robi nic złego:/ jest sympatyczny i żyje własnym trybem.Lubi żartować a jak wiadomo kazdy ma inny rodzaj żartu:/może jego to bawiło i zrobił stronke.OKEY!! ale przechodząc przez miasto ten bezdomny pan nie raz sam zaczepia ulicznych i ich wyzywa,sama byłam tego "ofiara" .Soolix ogólnie lubi stronki i stworzył własnie o nim tylko dlatego,ze tego człowieka zna całe opole.A czemu Soolix winny??:/przesadzacie ludzie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
koszyka-16 Re: przestancie:/ 05.05.06, 16:37 i po co chłopakowi taki kłopoty?teraz jak idzie do szkoły średniej...czy naprawde dziennikarze nie maja juz o czym pisac?:/i zapewniam wszystkich że chlopak pochodzi z dobrego domu i wcale nie jest bogaty i palma mu nie odbija jak to niektórzy piszą:/ a co do "pokolenia JP2"...ludzie!!! bez przesady nie mieszajcie w to naszego świetej pamięci ukochanego Papieża... Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.cebula Re: przestancie:/ 05.05.06, 16:39 I WY smiecie pisac o "kochanym papiezu"? WY????????? Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: przestancie:/ 05.05.06, 16:55 "teraz jak idzie do szkoły średniej" no to pójdzie do zawodówy - bo z taką opinią nie powinno go przyjąć żadne szanujące się liceum. "palma mu nie odbija" nie? czyli odbiłaby mu gdyby na przykład tego bezdomnego pochlastał kosą, albo skopał do niepryztomności...? "nie mieszajcie w to naszego świetej pamięci ukochanego Papieża..." skoro tak go szanujesz to zapytaj się co On by powiedział na takie zachowanie tego hm... chłopaka z dobrego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
koszyka-16 Re: przestancie:/ 05.05.06, 18:19 hmm... jak mam sie zapytac Papieża o zdanie na ten temat jak dla twojej informacji,on już niestety nie żyje:/i może nie wtrącajmy juz w to Jego,bo skoro my sie nim nie zasłaniamy to tymbardziej ty nie uzywaj Papieża jako argumentu ... Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.cebula Re: przestancie:/ 05.05.06, 16:38 koszyka-16 napisała: > /może jego to bawiło i zrobił stronke.OKEY! Sluchaj gimnazjalistko. Was wychowywał chyba telewizor Philips a nie rodzice. To NIE JEST okay. Odpowiedz Link Zgłoś
koszyka-16 Re: przestancie:/ 05.05.06, 16:45 no uchwyciłeś jedno zdanie,a reszte przeczytałeś:/i wypraszam sobie takie teksty:/ do nie dawna to telewizora w domu nie miałam:/ i twierdze ze jestem upowazniona do bronienia Krzyska,poniewaz znam go od 3 lat i znam go na codzien i wiem że on nie miał zamiaru nikomu zaszkodzic:/on nic złego nie robił tylko nakręcał filmiki:/ Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.cebula Re: przestancie:/ 05.05.06, 16:51 koszyka-16 napisała: > i wiem że on nie miał zamiaru nikomu zaszkodzic:/on nic złego nie robił tylko > nakręcał filmiki:/ Musisz być albo głupia albo w Krzysiu poważnie zakochana. Szczerze odradzam ci znajomość z takim człowiekiem. Jeżeli to: "Matka go zrobiła tylko butelką spirytusu'', ''kopnij się w d... je... cw..u'', ''matka cię nie kocha, zostawiła cię w piaskownicy'', ''idę cię dzisiaj powkur... więc szykuj się cio...''. "Hobby Rysia to siedzenie, picie, szukanie wesz i pcheł, plucie i breakdance'' uwazasz za przejaw normalności albo "żarty" (sic!) to szczerze współczuje rodzicom Twoim i jego, że wychowali Was na pokolenie degeneracji. Albo inaczej. Życzę by ktoś z Was tak sobie "zażartował" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiooleczka Re: przestancie:/ 05.05.06, 18:13 Dlaczego wszyscy wierzą w artykuł pani Redaktor opisującej znaną jej sytuacje tylko z jakiejś stronki a nikt nie jest w stanie uwierzyć ludziom którzy bardzo dobrze znają i Pana Rysia i Soolixa. To już nie jest lekko podkoloryzowana sparwa tylko grube oczernianie, wrecz zniewaga. Tym bardziej że posuwacie sie do oceniania metod wychowawczych rodziców Krzysia i naszych, gimnazjalistów, potencjalnych "dreczycieli" tego człowieka. Najlepsze w tym to że każdy komentarz mający na celu obronę Krzysia jest dla was potwierdzeniem winy całego społeczeństwa gimnazjalnego Opola. Kwestie naszej religijności należy pozostawić w spokoju. I nie bawcie się w psychologów doszukujących się przyczyn tego zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
soolix Znowu ja SOOLIX ( czytajcie to ) 05.05.06, 18:51 ona ma racje, wszyscy wierzą tej PANI REDAKTOR, która większość rzeczy napisanych przez nią wymyśliła sobie.. i nie tylko podkoloryzowała ale jeszcze na prawde narobiła mi ohydnej afery. ja Rysiowi nic nie zrobiłem, bo gdybym zrobił - zgłosiłby to na policję, jeśli jest trochę chory psychicznie - nie zgłosiłby ? Jeśli jest chory powinien przebywać w ośrodku. więc nie jest chory - nie jest ubezwłasnowolniony, nigdy nie traktowałem go jako pod człowieka a te żarty nie miały na celu ani wyładowania agresji na słabszym, ani też "DRĘCZENIA", bo te wyzwiska typu "matka cię robiła butelką wódki" pisały jakieś dzieci na księdze gości - ja za to nie odpowiadam. LUDZIE! ZACZNIJCIE CZYTAĆ ZANIM SKOMENTUJECIE!! NARA co wy myślicie że wsadzą mnie do poprawczaka za to że wołałem "pu", tak? A PANI REDAKTOR narobiła takiej afery że to jest na prawde obrzydliwe, pisać o nas takie bzdury, że niby my się w ten sposób bawimy, nie - mamy lepsze zajęcia - to robiliśmy swego czasu dla śmiechu, ale bez przesady - dręczona osoba prędzej czy później coś z tym zrobi - a Rysiu sam zaczepia ludzi, stojąc przykładowo na deptaku i wyzywa przechodniów NIE ZWRACAJĄCYCH na niego uwagi. zrobiono w tym artykule ze mnie nie wiadomo kogo i to mi się nie podoba, jak napisała Kasiooleczka - To już nie jest lekko podkoloryzowana > sparwa tylko grube oczernianie, wrecz zniewaga`` - mnie, to pani redaktor narobiła mi kłopotów pisząc o mnie takie kłamstwa. a dyrekcja już wie, rodzice wiedzą też. i każdy z tej szkoły kto mnie zna wie że nie widzę w tym żadnej większej radości z gnębienia ludzi.. a `pu pu pu` to chyba nie gnębienie, a co małolaty piszą to nie moja sprawa - ja ich do niczego nie namawiałem, a żeby mnie nazwać `dręczycielem`... :/ macie przykład - wypowiedzi moich znajomych, którzy mnie znają a nie jakaś pani redaktor która pisze to co przeczytała, przekręciła i dodała swoje `fakty`. moi znajomi chyba lepiej mnie znają i moje podejście Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.cebula Re: Znowu ja SOOLIX ( czytajcie to ) 05.05.06, 18:59 Przestań bredzić, jesteś OSTATNIĄ osobą której bym zaufał, jeszcze tydzień temu miałeś niezłe gnicie z tego dziadka, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7_1988 Re: Znowu ja SOOLIX ( czytajcie to ) 07.05.06, 15:32 hej sooliix! wokol tego wszystkiego straszna burza sie rozpetala. A ty nie masz moze jakis filmików? zeby nam pokazać? lub zdjęć? my nie widzielismy, tylko ciagle o tym czytamy. Odpowiedz Link Zgłoś
and301 Ponawiam apel do Soolixa !!!! Odwagi chłopie !!!!! 06.05.06, 12:25 Wiesz dlaczego ? Powiem Ci. Dlatego,że każdy człowiek o ustabilizowanym poczuciu sprawiedliwości, o kręgosłupie moralnym i poczuciu empatii ujmie się za słabym człowiekiem który znalazł się na samym dole drabiny społecznej. Rysio jest słaby, ułomny - dlatego Soolix który nie chce się przedstawić z imienia i nazwiska ( podobno ma na imie Krzysztof ) - korzysta z tej sytuacji. Rysio nie jest silny, nie ma prawnika, nie ma ( choć już ma ) obrońców - to świetny i łatwy cel. Piszesz o zniewadze , a czym jest takie traktowanie Rysia ?? Pisząc o moralności, etyce celowo unikam tzw wartości chrześcijańskich, mówię o wartościach ponadkulturowych i ponadreligijnych. Ponawiam apel !!!! Jeżeli Soolix nie robisz nic złegi i jesteś dumny z tego, to wal swoje nazwisko. Może zrobimy stronkę o Tobie. Pozdrawiam. Andrzej Stankiewicz Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
soolix Re: Ponawiam apel do Soolixa !!!! Odwagi chłopie 07.05.06, 19:26 nie, nie jestem dumny z tego, nigdy nie miałem tego w zamiarze robić czegoś dla sławy mojej - na ch** mi sława?? a stronki, tak, robiłem różne, ale w różnych celach.. jakbym chciał być sławny to bym się lansował myself.. a ten słaby człowiek na dole drabiny społecznej, nie jest silny, a kiedyś zranił w nogę mego kolegę.. ....Rysio nie ma prawnika. bo mu nie jest potrzebny.. .. obrońców już ma - ale przed czym? przede mną? a ja mu kiedykolwiek coś zrobiłem? "Takie traktowanie" - `pu pu` - ja Rysio - "Ty ślepa kur.., cw..u, złodzieju pierd*****, chu**" i to ja znieważam go, a nie on mnie.. faaaajnie -.- nie chcę być sławny jakkolwiek nazwany.. ja po prostu chciałem wypromować Rysia, zeskanowałem artykuł z jakiejś gazety i umieściłem go, dotyczył pomocy dla bezdomnych.. i Rysiem się zajęli tej zimy. i dobrze. jakoś wszyscy moi znajomi wiedzą że nie jestem ani pyszny ani agresywny, i że czasem żartuję, a według tego artykułu jest całkiem odwrotnie. rysiopu.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Ponawiam apel do Soolixa !!!! Odwagi chłopie 09.05.06, 09:25 soolix napisał: > ja po prostu chciałem wypromować Rysia, zeskanowałem artykuł z jakiejś > gazety i umieściłem go, dotyczył pomocy dla bezdomnych.. i Rysiem się zajęli > tej zimy. To dziecko nadal się zapiera, odwraca kota ogonem i nic nie rozumie. Na szczęście dyrektor Gimnazjum nr 8 w Opolu podjął już co do niego pewne decyzje: wykazujący objawy demoralizacji chłopczyk będzie koordynował akcję pomocy bezdomnym. Tylko gdzie są rodzice tego dziecka? Parę pasów najlepiej unaoczniłoby mu wagę tego, co temu bezdomnemu robił. Czasem dopiero kara rodzi poczucie winy. Oby i tak było w tym przypadku. Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ponawiam apel do Soolixa !!!! Odwagi chłopie 16.05.06, 12:21 solix napisał: stronę zrobiłem dla żartu, a tutaj jakim jestem bandytą i powiem do komentujących - nie znacie mnie, nie wiecie po co robiłem tą stronę, nie wiecie jaki jestem, nie znacie idei tej strony. a wymądrzacie się i piszecie o dręczeniu - naszym celem nie było dręczenie, lecz żartowanie.. i Rysio nie bronił się, lecz atakował, zranił raz kamieniem mojego kolegę, bo przed czym miałby się bronić, ====== Żart ma miejsce wówczas, gdy śmieją się obydwie strony. Jeśli jedną ze stron tak bardzo boli, że aż kamieniem sie broni - wówczas jest to dręczenie. Soolixie, poeta powiedział: dzieci, wy się źle bawicie. Dla was jest to igraszką a nam chodzi o życie. Ten bezdomny pijak to CZŁOWIEK, rozumiesz? To nie przedmiot tylko żywy i odczuwający swe upokorzenie człowiek. Żartując z niego zniżasz się do poziomu prymitywa. Pewnie o tym nie wiesz, ale NIE CZYŃ DRUGIEMU CO TOBIE NIEMIŁE. To jest zasada ludzi cywilizowanych. Spodziewasz się szacunku dla swojej osoby? Okaż szacunek innym, nie tylko tym silniejszym, pięknym i bogatym. No i pamiętaj, los jest okrutny, nigdy nie wiadomo, kiedy z ciebie się wyśmieje. Wspomnij sobie wówczas na tego Rysia któremu zatrułeś jego nędzę. I niech pamięć o twym haniebnym czynie na zawsze przy tobie pozostanie. Abyś zrozumiał ty i twoi kolesie, co to znaczy ponieść konsekwencje. Nie zasługujesz ani na zrozumienie, ani na wyrozumienie. Mają rację ci, którzy mówią o takich jak ty: rozpieszczone i zdemoralizowane bachory. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.cebula Re: <a href="<a href="http://rysiopu.w.interia.pl"" target="_b 05.05.06, 16:31 O proszę jak spokorniał nasz Krzysztof. Teraz to już tylko wygłupami nazywasz? Badzo dobrze. Jak kuratora dostaniesz to się nauczysz szacunku dla starszych szczylu. Odpowiedz Link Zgłoś