koloratura1 Re: dlaczego prezydent mowi *cofac sie do tylu*? 11.05.06, 00:18 Bo widać, jego zdaniem, można się również cofać do przodu. W pisokracji wszystko jest możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna64 Re: kto mu dał maturę? 10.05.06, 23:50 nie tylko mature ale i doktorat i prawo do bycia wychowawca mlodyej inteligencji. jak dobrze, ze juz nie katuje studentow swoja na wysokim poziomie polszczyzna. ale jest wesolo, nie sposob sie dogadac z wladcami naszego pieknego kraju nawet w jezyku ojczystym. generalnie to wstyd aby czlowiek ktore uwaza sie za intelektualist, ma univerysteckie tytulu uzurpowal sobie prawo do kierowania innymi nie znal zadnego jezyka - no ale tym latwiej dogaduje sie z lepperem Niech zyje PiSSbrona Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzybear Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 10.05.06, 23:43 Obawiam się, że dwa "super spece" od robienia moherom wody z mózgu (chyba mózgu!?!) - kamiński i bielan, nie mają tu wiele do roboty - on jest po prostu nieuleczalnie chory - mania pratformoprześladowcza. Malutki człowieczek z malutkim rozumkiem... Ludzie ! - tego nawet niedźwiedź nie wytrzyma - Fuzzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Polecam "Konfrontacje" Sylwestra Latkowskiego 10.05.06, 23:48 Proponuje obejrzeć "konfrontacje" o Jednorękich bandydach www.itvp.pl Taka wlasnie jest Polska. A pan Szmajdziński chyba będzie miał problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 10.05.06, 23:59 ALe nic nie było o solidarnym państwie to już jakiś postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
saddamkaczynski Zmieniac panstwo w co??? 11.05.06, 00:02 w anarchistyczny burdel, gdzie posel zlodziej i dluznik moze zastraszac kogo zechce przy pomocy ministra sprawiedliwosci? pan juz zmienil wszystko, co bylo do zmiany panie kaczynski....my juz za takie zmiany dziekujemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
saddamkaczynski Jak wazne sa dla was Wojskowe Sluzby Informacyjne? 11.05.06, 00:04 kogo to k...wa obchodzi? ja chce wiedziec, czy ktos mi wreszcie podatki i zus chociaz raz obnizy, zebym mogl zaczac w firme inwestowac zamiast oddawac wszystko urzednikom-matolom...a ten mi o WSI ciagle pieprzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna64 Re: Jak wazne sa dla was Wojskowe Sluzby Informac 11.05.06, 00:11 koalicja jest niezbedna tylko kaczynskim bo nikt inny przy zdrowych zmyslach w tym kabarecie twins nie bylby w stanie wytrzymac. przestancie brac kaczynskich powaznie - oni maja kompleks pisuara jak sie nie cofna do tylu, a nie moga bo chwaja sie za drzwiami to kiepsko z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 00:06 dawno nie słyszałem takiej agitacji. jedynm słowem totalnie stronniczny prezydent --- http;//www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misw74 always look at the bright side of life 11.05.06, 00:14 Ostatnia rzecz, ktora mnie teraz cieszy to to, ze niedlugo znow bedzie mozna krecic prawdziwe filmy, zupelnie jak te Barei i bedziemy mogli je ogladac do 2050 roku kulajac sie ze smiechu po podlodze. "... a te znikniete parowki nich jeszcze bardziej zewra [Wasze] szeregi..." Panie Prezydencie ! Dziekuje za uwage, To mowilem ja, Jarzabek Waclaw, Trener III klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach On przejdzie do historii jako Lech Kłamca lub jako 11.05.06, 00:29 Lech Oszczerca. Tak Marcinkiewicz - Kazimierz Burzyciel Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 nonsense i nienonsense 11.05.06, 01:00 KONKURENCYJNOSC PANSTWA : news.yahoo.com/s/afp/20060510/bs_afp/switzerlandworld;_ylt=AjVNrOIagPF_oMdB0Qf.2WGyBhIF;_ylu=X3oDMTA5aHJvMDdwBHNlYwN5bmNhdA-- Komentarz: Nie opiera sie na mafiach i zlodziejach jak za Kwacha czy podobnym bullshicie. Niemcy ida w dol i to szybko. The top 20: 1: United States 2: Hong Kong 3: Singapore 4: Iceland 5: Denmark (up 2 places) 6: Australia (up 3) 7: Canada (up 2) 8: Switzerland 9: Luxembourg (up 1) 10: Finland (down 4) 11: Ireland (up 1) 12: Norway (up 3) 13: Austria (up 4) 14: Sweden 15: Netherlands (down 2) 16: Bavaria (up 2) 17: Japan (up 4) 18: Taiwan (down 7) 19: China (up 12) 20: Estonia (up 6) Other salient placings: 21: Britain (up 1) 22: New Zealand (down 6) 23: Malaysia (up 5) 26: Germany (down 3) 27: Belgium (down 3) 29: India (up 10) 31: Czech Republic (up 5) 32: Thailand (down 5) 35: France (down 5) 36: Spain (up 2) 38: South Korea (down 9) 41: Hungary (down 4) 42: Greece (up 8) 43: Portugal (up 2) 53: Mexico (up 3) 56: Italy (down 3) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: nonsense i nienonsense 11.05.06, 03:19 jednak USA,mimo zydow i innych przeciwnosci. moze by wynajac z USA fachmanow do prowadzenia polskiej gospodarki,a narod zajmie sie modlitwa oraz szukaniem masonow,cyklistow i kasy ze zbiorki na stocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Jak to nie na złodziejach ??? 11.05.06, 07:18 a złodzieje z Samoobrony to pryszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 01:12 Jakby ktoś chciał, to 10.06 będzie w Warszawie demonstracja przwciwko temu przyg....powi. Nie ja ją organizuję, słyszałem tylko od znajomych. Jeszcze podam więcej informacji, jak się coś więcej dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
von_rosen Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 01:25 A gdyby tak tego rządu wczoraj nie było, a dzisiaj już by był? To Wy byście powiedzieli że on nic nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
ralk7 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 01:26 Hmm..., niestety nie wiedziałem nawet że tak uroczysty moment miał miejsce dzisiaj w Telewizji Publicznej, cóż, moja strata, niemniej chciałem zapytać jaki był współczynnik CMOK/min , CHARCH/min i ile śliny trzeba było mopami zgarniać po tym ewenemencie w skali światowych (ba, europejskich) demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzej Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 01:28 PO pierwsze Przemowienia prezydenta powinny dotyczyc rzeczy waznych w kluczowych dla kraju momentach a nie sluzyc obrzucaniu blotem opozycji, wyglaszaniu swojej opini o koalicji rzadzacej. Prezydent ma reprezentowac wszystkich polakow a nie jakas swoja wizje swiata. Najwyrazniej kancelaria prezydenta znowu byla zajeta polowaniem na czarownice a nie sproawowaniem swoich obowiazkow. Po drugie TO jest Polska i chwalenie sie reformami wymienionymi w artykule moze przekonac najwyzej tych ktorzy wieza w sprawcza sile ducze Po trzecie Reformy wymagaja wyzeczen po obu stronach (tzn obywateli i wladzy) Jak narazie widzimy zmuszanie obywateli do wyrzeczen by rzad mogl zakladac nowe ministerstwa (wiem ze to stwierdzenie moze sie wydac nie zwiazane z artykulem ale skoro rzad i prezydent ida ramie w ramie?) po czwarte i ostatnie TO co sie dzieje w PL pachnie bardziej latami 30 w NIemczech niz liberalnym europejskim panstwem za ktore chcemy uchodzic, dlatego niech nikt sie nie dziwi jak znowu zachodnie gazety obrzuca nas blotem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 04:09 Dobrze prawisz bystrzej. Zauważę tylko, że mimo wszystko, wbrew zdrowemu rozsądkowi, wcale ostatnimi czasy większość Polaków wcale nie chce, abyśmy uchodzili za europejskie państwo liberalne. To dla nich synonimy wszelkiego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 01:36 o, prezio znów z siebie głupa zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
komentator15 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 02:06 szkoda tylko ze bedzie budowal Polske bezkorupcyjna i uczciwa z ludzmi z wyrokami sadowymi i kryminalistami nieszanujacymi prawa, a tak wogole to wszytko w normie-KPINA Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 problemy USA i RP 11.05.06, 02:21 ksgnotes1.harvard.edu/Research/wpaper.nsf/rwp/RWP06-011/$File/rwp_06_011_walt.pdf The U.S. national interest should be the primary object of American foreign policy. For the past several decades, however, and especially since the Six Day War in 1967, the centerpiece of U.S. Middle East policy has been its relationship with Israel. The combination of unwavering U.S. support for Israel and the related effort to spread democracy throughout the region has inflamed Arab and Islamic opinion and jeopardized U.S. security. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Prezydent zaznaczył, że jest optymistą 11.05.06, 02:37 optymiści to ludzie, którym brak informacji Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 03:04 Prezydent Kaczyński chyba coś łyknął przed orędziem? Jakoś tak bardzo seplenił, jak w wywiadzie dla TVN (Jacek Pałasiński) w Rzymie, gdy wysączał pustą szklankę. Że rząd już się ośmieszył, to wiadomo, ale dlaczego prezydent.....? Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 04:53 bo krasnal na wysokim stolku zawsze bedzie smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 97% rezydentow wiezien glosowalo na PO.Wielbiciele 11.05.06, 05:31 SLD,PO, wiem kim jestescie, i wiem ze stoicie na GWnie. Odpowiedz Link Zgłoś
acentymaz5 Re: 97% rezydentow wiezien glosowalo na PO.Wielbi 11.05.06, 05:59 ak813 napisał: > SLD,PO, wiem kim jestescie, i wiem ze stoicie na GWnie. lepiej stać na, niż W GWnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fajkat Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 06:43 Skasujcie mój komentarz bo twierdzę że prezydent jest durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski - 11.05.06, 06:46 Nieodrodny syn Partii swojego brata nie miał jak zwykle nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 07:18 Kraj 11-05-2006 artykuł z DZIENNIKA POLSKIEGO Droga koalicja - Utworzenie i utrzymanie jednego resortu może kosztować nawet 70 - 80 mln zł - twierdzi poseł Woda Ile podatnicy zapłacą za utrzymanie nowych wicepremierów, ministrów oraz nowo powstałych resortów? Wczoraj chcieli się tego dowiedzieć posłowie, przytaczając wyliczenia "Dziennika Polskiego", w których oszacowaliśmy, iż zawarcie koalicji będzie kosztowało ponad 150 mln zł. Posłów zaintrygowała opisana przez nas sprawa. Wiesław Woda (PSL) zażądał informacji od szefa Kancelarii Premiera. Przy tej okazji parlamentarzyści chcieli się także dowiedzieć, jakie efekty przyniósł program "Tanie państwo". Według naszych wyliczeń zorganizowanie od podstaw jednego resortu może pochłonąć około 50 mln zł. Powstaną jednak trzy nowe ministerstwa. Do rządu dołączyli także kolejni wicepremierzy (miesięczna pensja jednego to nieco ponad 17 tys. zł) oraz ministrowie (nieco ponad 16 tys. zł). Muszą więc zostać zatrudnieni nowi pracownicy merytoryczni, sekretarki... Tegoroczne koszty rozszerzenia koalicji oceniliśmy na 150 mln zł. Okazuje się jednak - po sejmowej debacie - że podatnicy mogą za porozumienie PiS - Samoobrona - LPR zapłacić znacznie więcej. - Po 1989 r. żaden rząd nie miał tylu ministrów i wicepremierów. Powstają nie tylko nowe resorty. Dynamicznie rozwiaja się np. MSWiA, właśnie powołano siódmego wiceministra w tym resorcie - opowiada Wiesław Woda (PSL). - Śledzę te sprawy od dawna i po ostatnich publikacjach w "Dzienniku Polskim" postanowiłem zapytać premiera, jak realizuje swoje obietnice o tanim państwie - dodaje. Wczoraj okazało się, że rząd ma kłopoty z wypełnieniem obietnic. - Od 1 kwietnia nastąpiło zniesienie Rządowego Centrum Studiów Strategicznych. Oszczędności z tytułu likwidacji wyniosą około czterech milionów złotych - oświadczył Mariusz Błaszczak, szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. I to był jedyny sukces, którym mógł się pochwalić. Żadnych innych konkretnych działań rząd nie podjął. A o kolejnych oszczędnościach ma zadecydować nowo utworzony specjalny międzyresortowy zespół do spraw realizacji programu "Tanie państwo". Według szacunków rząd Kazimierza Marcinkiewicza jeszcze przed powstaniem koalicji zwiększył zatrudnienie o blisko 100 etatów. Na jego utrzymanie przeznaczono w tym roku o około 300 mln zł więcej niż kosztował rząd Millera i Belki. Po powstaniu koalicji administracja państwowa tylko się rozrośnie, a koszty się zwiększą. Mimo starań posłowie nie dowiedzieli się, o ile wzrosną koszty utrzymania rządu w wyniku powstania koalicji i utworzenia nowych resortów. Wiceszefowa resortu finansów nie umiała podać konkretnych wyliczeń. - Trudno uznać, czy wydatki, które są planowane w poszczególnych częściach budżetowych, są wystarczające na funkcjonowanie nowych ministerstw - stwierdziła Elżbieta Suchocka - Roguska, wiceminister finansów. Jej zdaniem nie jest wykluczone, że premier - żeby zatrudnić w nowych ministerstwach odpowiednią liczbę urzędników - będzie musiał sięgnąć po specjalną rezerwę budżetową. - Utworzenie i utrzymanie jednego resortu może kosztować nawet 70 - 80 mln zł. Poza pensjami i kosztami wynajmu trzeba przecież doliczyć wydatki na zakup komputerów, telefonów, wyposażenie biur... - wylicza poseł Woda. Parlamentarzyści przyznają, że nie są zadowoleni ze zdawkowych odpowiedzi przedstawicieli rządu. Prawdopodobnie wkrótce będą prosili o kolejne, tym razem bardziej szczegółowe wyliczenia kosztów funkcjonowania koalicji. (YAN) Odpowiedz Link Zgłoś
waldi997 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 07:21 Jak PIS nie chciał Samoobrony, "tylko była taka konieczność " to mógł podać rzęd do dymisji lub złożyć wniosek o wotum zaufania dla rządu, i wtedy nowe wybory musiałyby sie odbyć. Odpowiedz Link Zgłoś