Dodaj do ulubionych

Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie mogłem

16.05.06, 14:32
Immunitet materialny i formalny... Nie słyszałem o takim rozróżnieniu... Jeśłi rzeczywiście tak jest - warto to sprawdzić. Ale jeśli nie - to Rokita brzydko kręci, co tym bardziej nie fair, że sam tyle mówił o "chowaniu się za immunitetem".
Obserwuj wątek
    • hjalmar Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie mogłem 16.05.06, 14:33
      Pierdzielenie o szopenie. Albo sie jest za zniesieniem imunitetu albo nie.
      Zadne kruczki prawne do ochrony wlasnej dupy nie powinny sluzyc.
      • henat Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 14:35
        hjalmar - zytaj ze zrozumieniem. A jak nie rozumiesz to nie zabieraj głosu -
        zagranicznymi słowy!
        • hjalmar Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 14:40
          Rokita tak jak i jego partia byly za zniesieniem immunitetu.

Tego nie podwazysz.

Teraz chowanie sie za immunitetem jakimkolwiek jest robieniem z siebie barana.
          Niewazne, czy jesy to immunitet formalny, materialny, kanalny, rąbalny, czy analny.
          • offler O ile sie nie myle to nie udalo sie im jeszcze 16.05.06, 14:59
            zniesc immunitetu, wiec chyb musza sie dostosowywac do istniejacych praw.
            • okazik Czy jest przestępca niekryminalny? chyba tak jak 16.05.06, 15:04
              immunitet materialny i dialektyka socjalistyczna. Wszyscy jesteście siebie
              warci i to nie jest pytanie, tylko stwierdzenie.
          • madryt3 moralność Kalego... 16.05.06, 15:09
            Do wszystkiego mozna nawoływać, wszystko mozna postulować, ale kiedy sprawa
            dotyczy NASZEJ partii, albo któregoś z NASZYCH posłów, to możliwy jest wyjątek
            od reguły.
            Tak postąpił Rokita - nawołujący swego czasu do zniesienia immunitetu
            poselskiego.
            Tak postąpiła cała PO - swego czasu głośno gardłująca przeciwko finansowaniu
            partii politycznych z budżetu państwa, po czym zainkasowała należną im kwotę.
            • norton2005 Niewiarygodność Platformy Obywatelskiej 16.05.06, 15:40
              Platforma jest bardzo niewiarygodna. Chciała reformować RP - tak głosiła, teraz
              jest w opozycji do reform. Chciała zniesienia immunitetu, teraz głosuje za jego
              utrzymaniem.
              Po prostu nie można im wierzyć, ani ufać.
              • ryszardus Re: Niewiarygodność Platformy Obywatelskiej 16.05.06, 15:55
                GODNOŚĆ!!! HONOR!! AMBICJA! ŻYCIE TO NIE JEST BAJKA. Tak wygląda szara
                rzeczywistość, szarej Eminęcji w polityce , w ferworze walki na słowa bywa że
                komuś puszczą nerwy i powie coś ...
                A po co było się wymądrzać ,przyganiała graca gracy , a obaj jednacy.
                Należy znieść prowadzenie spraw karnych za słowną walkę , choćby nieczystą i
                obelrzywą.
                W imę sprawiedliwości skazani za słowa wyrokami karnymi powinni się zwrócić do
                Pana Prezydenta o ułaskawienie tak można wyrównać szanse.
                Od tego typu sporów i spraw są sądy cywilne.
                I na tym koniec.
          • sierzant_nowak Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 15:13
            1. Rokita JUZ SIE ZRZEKL tego immunitetu w poprzedniej kadencji, wlasnie z powodu pozwu Wieczerzaka

2. Skoro MARSZALEK SEJMU (z PiS) poinformowal, ze Rokita NIE MOZE sie zrzec immunitetu, to pozostawalo jedynie glosowanie w sejmie. A w tym glosowaniu Roktia glosowal ZA ODEBRANIEM sobie immunitetu.

to czego jeszcze od niego chcesz?
            • swan_ganz Re: Rokita nie głosował Sierżancie. Nie brał w tym 16.05.06, 17:37
              udziału.

Po mojemu - dupy dał w tej sprawie i tyle.
              • zgryzliwy1 Re: Rokita nie głosował Sierżancie. Nie brał w ty 16.05.06, 18:05
                swan_ganz napisał:

> Po mojemu - dupy dał w tej sprawie i tyle.

dupy to ty dajesz ,bo masz klopoty ze zrozumieniem prostych spraw
            • paulsixtus Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 17.05.06, 03:50
              >A w tym glosowaniu Roktia
              > glosowal ZA ODEBRANIEM sobie immunitetu.
              >

Wstrzymal sie od glosowania. Letniak.
          • ferris.b Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:33
            bzdury. rokita stracil bardzo wiele w moich oczach. jesli tak bylo jak dzisiaj mowi, to czemu dziekowal po
            glosowaniu innym poslom za mily gest? ten mily gest to bylo uratowanie dupy czego - jak twierdzi - nie
            chcial. no to trzeba bylo nawolywac sejm do glosowania za uchyleniem mu immunitetu. ma racje 'gazeta':
            jak chce sie zachowac twarz to trzeba tez drugi raz stanac do raz wygranego juz procesu o to samo z
            wieczerzakiem. inaczej osoba wiarygodna staje sie niewiarygodna.

rokita jest juz niewiarygodny.
        • meteo_z_wp Czy Rokicie chodzi o pisma od Marszałka Oleksego?? 16.05.06, 15:01
          Lubię tego geja !!!
      • maoz2 Nie mogłem czy nie chciałem?? 16.05.06, 15:39
        Jeśli bowiem chciałemsię zrzec to wystarczyło poprosić swój klub o odpowiednie
        głosowanie - wszyscy byli przecież przeciw uchyleniu immunitetu.
        • rudy_harnas Re: Nie mogłem czy nie chciałem?? 16.05.06, 23:42
          maoz2 napisał:

> Jeśli bowiem chciałemsię zrzec to wystarczyło poprosić swój klub o odpowiednie
          > głosowanie - wszyscy byli przecież przeciw uchyleniu immunitetu.
          ----------------------------------------------
          To jest baranku polityka a nie piaskownica!Przy okazji głupiego głosowania nad immunitetem Rokity
          Lepper dostał prztyczka w nos!I oto tu chodziło a nie o to czy pozbawią Rokitę immunitetu czy nie.
    • yeellow Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie mogłem 16.05.06, 14:33
      LOL, to czemu dziekowal tym, ktorzy glosowali za nieuchylaniem? I czemu nie
      poprosil kolegow z klubu, zeby zaglosowali za uchyleniem.

Rokita, nie osmieszaj sie dalej.
      • sierzant_nowak a czemu sie nie zastrzelil 16.05.06, 15:14
        to jest tego rodzaju argumentacja...
    • henat Rokita: nie mogłem zrzec się immunitetu 16.05.06, 14:34
      Mysle, ze nalezaloby spokojnie wyjasnic jak to z tym immunitetem Rokity (i
      innych posłó)jest. Jeśli nie można samemu się zrzec to po co całe zamieszanie?
      Ale dziwacznie w takim razie głosowali PiSow-cy i LPRzy. Czyzby oczekiwali na
      rewanż?
      • rbrbr Re: Rokita: nie mogłem zrzec się immunitetu 16.05.06, 14:45
        Raczej słusznie oczekiwali, że Rokita padnie ofiarą krytyki o "chowanie się
        za immunitetem". I na wszelki wypadek, żeby plan wypalił, marszałek Jurek
        zabronił mu się go zrzekać. Ale go wkręcili :-)
        • mario.osh to prawda. niezła lipa. co więcej 16.05.06, 15:47
          już był za to sądzony.

to jest ponowienie tego samego pozwu przez wieczerzaka.
    • zyks Więc to Św. Jurek mu zakazał :( ? 16.05.06, 14:36

• rbrbr Re: Więc to Św. Jurek mu zakazał :( ? 16.05.06, 14:43
        Swoją droga niezłe posunięcie PiS. Może to świadczyć, że bardziej boją się Rokity
        niż Tuska. W sumie mają rację.
        • zyks A ślubował Rokita posłuszeństwo Św.Jurkowi? 16.05.06, 14:51

• culfon Są dwie prawdy: święta prawda i g - prawda 16.05.06, 14:39
      Są dwa końce, dwa bieguny, dwa jaja i dwóch bliźniaków.
      Tylko jeden smutek niestety....
    • etta2 Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 14:46
      Dotychczas się zrzekał i stawał przed sądem na każde skinienie "pokrzywdzonych
      i pomówionych". Wszystkie sprawy wygrał. Też by mi się znudziło ganianie po
      sądach, by oddawać się do dyspozycji pospolitych przestępców (na ogół). A może
      znieść immunitety WSZYSTKIM? No, ale byłby problem z koalicjantem i większość
      sejmową mogłby szlag trafić.
    • neiden Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 14:49
      rokita nie chce zostac bez pracy,tu chodzi o pieniadze-wyplata.rokita jest
      typowym kretaczem ,w polsce jest ich sporo!
      • gaspar2 Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:12
        neiden napisał:

> rokita nie chce zostac bez pracy,tu chodzi o pieniadze-wyplata.rokita jest
        > typowym kretaczem ,w polsce jest ich sporo!
        I TU SIE MYLISZ
        PROPONUJE ABYS ZAPOZNAŁ SIE Z CAŁĄ SPRAWĄ DOKŁADNIE A DOPIERO PÓŻNIEJ ZABIERAŁ
        GŁOS W DYSKUSJI.
        A swoją drogą to który z polityków jest wiekszym kretaczem ?????
        LEPER,HOJERSKA, BEGIER, SIKORA,KACZYŃSCY,KURSKI,WIECZERZAK czy ROKITA.
        Niestety przyzwyczaili nas "CI POLITYCY" do swoich kretactw, nadurzyć, do tego
        stopnia że człowiek oskarżony przez kolejnego kretacza jakim jest niewątpliwie
        Wieczerzak musi sie teraz tłumaczyć z tego czy zrzekł się czy też nie zrzekł. A
        najwiekszy oszust temu przewodzi. Ale szambo.
    • rsrh Czy ktoś mi tą różnicę immunitetów wyjaśni ?? 16.05.06, 14:50
      Pytałem kilku prawników ale nie wiedzieli o co pytam? To moze sam "mistrz"
      dialogu coś skrobnie!!!???
      • imponderabilium Re: Czy ktoś mi tą różnicę immunitetów wyjaśni ?? 16.05.06, 15:01
        Immunitet materialny - osoba posiadająca ten immunitet nie może być pociągnięta
        do odpowiedzialności za działania wchodzące w zakres sprawowanej funkcji.

Immunitet formalny - immunitet osobisty, dot. nieodpowiedzialności karnej osoby
        posiadającej ten immunitet od momentu objęcia do momentu zakończenia sprawowania
        urzędu. Nie można się go zrzec, pozbawić może go jedynie Sejm.
        • rsrh Bardzo dziękuję za wyjasnienie!!!!! 16.05.06, 15:11
          jw.
      • wert99 Re: Czy ktoś mi tą różnicę immunitetów wyjaśni ?? 16.05.06, 17:16
        google it
    • vaino Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 14:50
      sa 2 immunitety formalny, tyle ze albo posel rokita, albo artykul pomylili pojecia. posel nie moze sie zrzec, ani sejm nie moze uchylic immunitetu materialnego, ktory wylacza karalnosc okreslonych czynow, wchodzacych w zakres sprawowania mandatu poselskiego, pod warunkiem jednak, ze nie dochodzi do naruszenia dobr prawnych osob trzecich. immunitet ten ma charakter dozywotni.
      natomiast immunitet formalny, ktorego posel moze sie zrzec i ktory moze uchylic sejm ogranicza dopuszczalnosc sciagania za czyny bedace wedlug materialnego prawa karnego przestepstwem lub czynem karalnym. obowiazuje on tylko w czasie sprawowania mandatu poselskiego.
    • praepo I diabeł Boruta ma swoje wykręty 16.05.06, 14:56
      • wet3 Re: I diabeł Boruta ma swoje wykręty 16.05.06, 15:00
        Oczywiscie, Rokita nie moze sie zrzec tego przywileju, bo wowczas jego tylek
        bylby "w robocie".
        • sierzant_nowak ale to M A R S Z A L E K sejmu poinformowal 16.05.06, 15:17
          posla Rokite, ze w jego przypadku nie ma mozliwosci zrzeczenia sie immunitetu.
          • presentation1 Re: ale to M A R S Z A L E K sejmu poinformowal 16.05.06, 17:03
            Jak mozna pozbawic immunitetu posla z PO?
    • otis_tarda Immunitet materialny/formalny 16.05.06, 14:57
      > Immunitet materialny i formalny... Nie słyszałem o takim rozróżnieniu...

I co z tego, że nie słyszałeś? Takie rozróżnienie jest, wystarczy poczytać byle
      podręcznik do prawa konstytucyjnego. Albo, jeszcze lepiej, samą Konstytucję. A
      jeżeli Ci się nie chce - zajrzyj do wikipedii.
      Zresztą, mam wrażenie, że większośc komentujacych tutaj nic o takim
      rozróżnieniu nie słyszała - co, oczywiście, nie przeszkadza im w komentowaniu.

Dziwna sprawa, swoją drogą. Albo eksperci są "lewi", albo mamy do czynienia z
      dziwną luką w prawie - tak "na oko" mamy bowiem do czynienia z klasyczną
      sytuacją, w której stosuje się przepisy o immunitecie MATERIALNYM; Rokita w
      swoim wystąpieniu naruszył bowiem dobra osobiste Wieczerzaka - i może być
      pociągnięty do odpowiedzialności. Immunitet formalny zdaje się nie mieć tu nic
      do rzeczy.
      • otis_tarda Korekta - drobna 16.05.06, 15:15
        Rokita może mieć rację, jeśli zwyzywał Wieczerzaka przy okazji pełnienia
        obowiażków poselskich (z trybuny sejmowej, albo np. na spotkaniu z wyborcami) -
        wtedy immunitet musi być uchylony przez Sejm.

Ale co się odwlecze to nie uciecze, i kiedy Rokita przestanie być posłem,
        Wieczrzak będzie mógł go pozwać; okresu, objętego immunitetetm nie wlicza się
        do czasu potrzebnego do przedawnienia.
        • 13sw To prawda - są dwa różne immunitety poselskie. 16.05.06, 17:38
          Albo Rokita, albo GW pokręcili - sprawa jest o immunitet materialny a nie formalny (w artykule jest napisane na odwrót). Immunitet materialny jest dożywotni.

Najczęściej posłowie powołują się na immunitet formalny, czyli gwarancję, że przez okres kadencji Sejmu nie zostaną aresztowani bez zniesienia tego immunitetu; chroni on też przed rozprawami. I to on chroni pijanych posłów itd.

W tej sprawie natomiast chodzi o dożywotni immunitet materialny, który jest całkiem inny. Chroni on przed odpowiedzialnością za czyny podjęte ramach pełnienia funkcji posła. Jest on znacznie mocniejszy, bo ma chronić demokrację - zapewnić, że nowa koalicja nie aresztuje starych posłów opozycji np. dlatego, że głosowali tak czy siak, albo głosili takie czy inne poglądy. Ale rzecz jasna nie chroni on czynów będących pospolitymi przestępstwami, no bo np. nie sposób kraść podczas pełnienia mandatu. Można kraść po wyjściu z Sejmu, można ukraść portfel innemu posłowiw Sejmie, ale nie można kraść pełniąc mandat tj. głosując, przemawiając w Sejmie czy składając interpelację.
          • czat-man Re: To prawda - są dwa różne immunitety poselskie 16.05.06, 18:32
            13sw napisał:
            > Albo Rokita, albo GW pokręcili (...)

Rokita powtorzyl te same oskarzenia calkiem swiadomie i celowo
            w ostatnia niedziele w programie radiowym TOKFM "Siodmy dzien
            tygodnia".
      • rsrh Otrzymałem i podzekowałem za stosowne wyjaś- 16.05.06, 15:15
        nienie.Nie jestem natomiast pewnie patrząc na naszych posłów czy ONI wiedzieli
        głosując o co chodzi??
    • ab255 Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 15:01
      Diabeł (Rokita) tkwi w szczególach. Dlaczego tym razem, premier z Krakowa,
      uwierzył Marszalkowi sejmu? Przecież dla rozsądnego chłopa było jAsne, że
      marszalek chce go wrobić, jesli rzeczywiście go o to prosił (zakazać nie mógł!!)
    • seawolfie He, he... 16.05.06, 15:10
      PO co kręcić, panie Rokita? Nie trzeba było się zrzekać, wystarczyło głosować
      za uchyleniem i przekonać to tego samego swoją partię. I już! Prawda, jakie
      proste? Byłoby się wowczas w zgodzie z głoszonymi poglądami. A tak- przykry
      dysonans, podobnie, jak z pieniędzmi z budżetu dla PO.
      • sierzant_nowak Re: He, he... 16.05.06, 15:18
        Rokita glosowal za odebraniem sobie immunitetu. Inni poslowie PO pozostawieni zostali wlasnemu sumieniu - tak samo jak reszta parlamentu.
        • akiraxx Re: He, he... 16.05.06, 15:28
          Co nie zmienia faktu, że PO dała ciała. Będąc za zniesieniem imunitetu (czort
          jeden wie czy na serio czy pod publikę) należy w takich sytuacjach zawsze byc za
          uchyleniem imunitetu posłowi. W przeciwnym razie co sie pokazuje wyborcom /
          przeciwnikom? Ze immunitet jest dobry bo chroni przed pozwami łajz? To chyba nie
          najlepszy argument w sprawie.

To samo z becikowym :( - rozumiem ze troche populizmu trzeba (zeby pokonac
          wiekszych populistów) ale mam nadzieje ze to był incydent jednorazowy i inne
          tego typu ustatwy (wzorem emerytur górniczych z poprzedniej kadencji) nie będą
          juz przechodzić głosami PO.
        • afrykan Rokita nie głosował za uchyleniem 16.05.06, 16:52
          sobie immunitetu. W ogóle nie głosował w tej sprawie, tak jak 13 innych posłów
          PO. 117 głosowało przeciwko uchyleniu.

• presentation1 Re: Rokita nie głosował za uchyleniem 16.05.06, 16:55
            Czy Rokita glosowal czy nie?
            Problem?On mial to gdzies.Czul ze cos trzeba z fantem zrobic ale nie pozwolic
            zeby zostac przestepca jak Lepper.Widze ze Lepper mial wiecej honoru.
      • presentation1 Re: He, he... 16.05.06, 16:35
        Jestes bezczelny.Co chcesz od Rokity?Immunitetu maja pozbawiac przeciwnikow
        politycznych a nie poprawnie myslacych.Tym nie ma nic grozic.USA i Unia za
        Rokita
      • zgodnik1 seawolfie, ty nie widzisz dysonansu w koalicji PIS 16.05.06, 16:39
        z SB i kryminalistami?
        • presentation1 Re: seawolfie, ty nie widzisz dysonansu w koalicj 16.05.06, 16:40
          A PO znowu swoje
    • 4krzych1 PO = P rawnie - niewinni, O czywiście - winni 16.05.06, 15:27
    • geralt9 Kryminalista 16.05.06, 15:32
      Panie Rokita, jest Pan takim samym przestepca jak Lepper, ten sam paragraf!!!
      Jakos kryminalista Oleksy, Miller czy Kwasniewski Panu nie przeszkadzal (nie
      wspomne o Pęczaku, Jagelle czy reszcie kliki ułaskawianej przez Prezia).
      Hipokryci z PO
      • premier.z.krakowa Rokita oddaj laptopa 16.05.06, 15:37
        którego dostałeś jako członek rady ministrów w "prezencie" od prywatnej firmy, która była zainteresowana kontraktami rządowymi.
      • presentation1 Re: Kryminalista 16.05.06, 16:31
        Nie hypokryci ale bezkarna recydywa
    • seret2 Na tej zasadzie nawet bzdurne oskarżenie 16.05.06, 15:54
      a wymagajace jednak formalnego przesłuchania zobowiązywało by do zrzeczenia się
      immunitetu. Nonsens. Wprawdzie jestem za potraktowaniem posłów na
      zasadzie "wąskie drzwi i długa pała", ale braku logiki nie lubię.
      • presentation1 Re: Na tej zasadzie nawet bzdurne oskarżenie 16.05.06, 16:29
        Na tej zasadzie mozna skazac kazdego czlowieka.W szczegolnosci przeciwnika
        politycznego.Vide-Lepper.Myslisz dopiero o tym wtedy gdy zagrozili twojemu
        bostwu
    • astrologus1 Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:17
      biedny Jan Maria, nie mógł zlożyć immunitetu, można mu tylko współczuć:(
    • presentation1 Niemozliwe..... 16.05.06, 16:28
      Moze namowily go dzieci ktore razem z SLD wypuszcza na ulice?
      Zlot p.....w za kilka dni.
      Nie chodzi jednak o to.Chodzi o przyzwoitosc.Przyzwoitosc deklarowana przez
      tego Pana? we wszystkich mediach.
      On jest i bedzie premierem ale gabinetu cieni.
      Nie wstyd Panu?
    • dzakarta Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:28
      Rokita, pod względem moralnym zrównujesz się już z posłami Samoobrony i LPR.
      • presentation1 Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:33
        Czyli jezeli premierem mialby byc Rokita dlaczego vice premierem nie moze byc
        Lepper
    • wysokiktos belkotu PO ciag dalszy :)))))))) 16.05.06, 16:28
      no coz, Rokita nie zostanie juz tenorem w platformie :)))))))) Zostal tylko
      Komorowski, czyli powolny rozpad PO :))))))))
      • zgodnik1 [...] 16.05.06, 16:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • presentation1 Re: wysokiktos,..nie pochlebiaj sobie,gnojku! 16.05.06, 16:38
          Od razu widac ze jestes z PO.Kultura nie moherowa
          • tiales1 presentation1..a ty? 16.05.06, 19:05
    • t-1984 Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:36
      Marszalek Komorowski napisal do Rokity list be nie zrzekal sie immunitetu,cos
      podobnego.Moim zdaniem to tchorz,gdzie sie nie ruszy to smrod sie
      ciagnie.Konieczne przewietrzenie.Ten polityk to klamca i demagog,swiadcza o tym
      fakty.Obraza ,znieslawia innych bo jest wolnosc i demokracja, a granice wolnosci
      i demokracji wyznacza organizacja pelniaca obowiazki.By zaistniec w mediach
      zalozyl gabinet cieni na czele,ktorego stoi wlasnie premier z Krakowa.Znalazl
      tube propagandowa w TVN-24 i od rana do wieczora lzy i szydzi.Mam nadzieje ze
      stanie przed Sadem.Tak sie zachowuje czlowiek bez honoru i ambicji.
    • levinas No i wsysko gra 16.05.06, 16:47
      Jeszcze tak mnie Jas Premier Rokita nie rozbawil. Nasz Katon znow blysna
      sofistycznym goloslowiem... Od dzis Rokita moze zawsze recytowac wchodzac na
      mownice sejmu: "Ja Jas Premier z Krakowa ukrywam sie przed wymiarem
      sprawiedliwosci za immunitetem". Jak mowi staropolskie przyslowie: "Przyganial
      Rokita Lepperowi..."
    • sadusx Re: Rokita: nie zrzekłem się immunitetu, bo nie m 16.05.06, 16:49
      puuchatek napisał:

> Immunitet materialny i formalny... Nie słyszałem o takim rozróżnieniu..

pl.wikipedia.org/wiki/Immunitet
      dla wszystkich znawcow
    • talking_head Re: Platforma Obłudy 16.05.06, 16:50
      Hasłami wyborczymi P.O. były mn. skasowanie immunitetów
      i nie branie forsy z kasy państwowej przez partie.
      Pltforma potepiając inne partie zarzekała się że forsy
      nie weźmie. Teraz przy pierwszej nadarzającej się okazji
      wzięła forsę i ochroniła swego "premiera z Krakowa"
      immunitetem.
      • presentation1 Re: Platforma Obłudy 16.05.06, 16:53
        Kasa.Przeciez agenci zakladajacy PO nie przewidywali ze kasa sie
        skonczy,przewidywali wygrana i niewyobrazalna kase.Przegrali.Problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka