silesius.monachijski1 To bylo do przewidzenia 18.05.06, 22:03 Napisanie - w oparciu o zrodla - postu, pokazujacego, ze mit "geja - ofiary" jest nie do utrzymania w kontekscie analizy zrodel historycznych, moze prowadzic jedynie do histerycznej reakcji, i podejrzenia autora o "faszyzm" i inne bezecenstwa; wiec dogadzajcie sobie dalej; ja w takiej "dyskusji" udzialu nie biore; koniec koncow i tak mnie zabanuja; wole sobie posluchac Kaczynskiego w RM (wlasnie ciekawie mowi); a Wy piszcie sobie dalej o "faszyzmie"; zycze oswiecenia (teraz juz bez cudzyslowu) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: To bylo do przewidzenia 18.05.06, 22:04 Kto ciebie o faszyzm posadza???? Ja zapewne nie. W Twoich postach to ty posadzasz gejow o faszyzm....czyzby krotka pamiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Lepszy dowcip 18.05.06, 22:03 fraszka Tuwima "Na pewnego endeka, co na mnie szczeka": Próznos repliki sie spodziewal, Nie dam ci prztyczka ani klapsa, Nie powiem nawet: "Pies cie j...l" ! Bo to mezalians bylby dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 22:14 Kurcze, to niech organizatorzy Parady przesuna date na 11 czerwca. Co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann geje to dla MW nowi Żydzi 18.05.06, 22:16 Najwyraźniej Młodzież Wszechpolska zauważyła, że w Polsce jest za mało Żydów, żeby ich bić i obwiniać za cale zło. Teraz z gejów znaleźli sobie nowych Żydów. Dawniej faszyści i antysemici rozpuszczali teksty o dzieciach porywanych na macę. Teraz - że każdy gej to pedofil. Nie mamy nic przeciwko gejom/Żydom, byle by siedzieli cicho i gęby nie śmieli otworzyć. W Polsce bowiem żaden gej/Żyd mile widziany nie jest i do polskiego narodu należeć nie może. Ze szkoły wyplenić to świństwo, bo się pleni, niech się nie obnosi pop ulicy. Itd. Wszystko już było, dziwimnie, że niektórzy tego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: geje to dla MW nowi Żydzi; co za bzdura !!! 18.05.06, 22:26 przeczytaj, pomysl, a potem cos napisz; . catholiceducation.org/articles/homosexuality/ho0003.html. tutaj jeden fragment dla pokreslenia, ze HOMOSEKSUALIZM JEST SPRZECZNY Z JUDAIZMEM "Judaism cannot make peace with homosexuality because homosexuality denies many of Judaism's most fundamental principles. It denies life, it denies God's expressed desire that men and women cohabit, and it denies the root structure that Judaism wishes for all mankind, the family" pepperann napisała: > Najwyraźniej Młodzież Wszechpolska zauważyła, że w Polsce jest za mało Żydów, > żeby ich bić i obwiniać za cale zło. Teraz z gejów znaleźli sobie nowych Żydów. > > Dawniej faszyści i antysemici rozpuszczali teksty o dzieciach porywanych na mac > ę. > Teraz - że każdy gej to pedofil. > > Nie mamy nic przeciwko gejom/Żydom, byle by siedzieli cicho i gęby nie śmieli > otworzyć. W Polsce bowiem żaden gej/Żyd mile widziany nie jest i do polskiego > narodu należeć nie może. Ze szkoły wyplenić to świństwo, bo się pleni, niech si > ę > nie obnosi pop ulicy. Itd. > > Wszystko już było, dziwimnie, że niektórzy tego nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: geje to dla MW nowi Żydzi; co za bzdura !!! 18.05.06, 22:27 jeszcze raz ten link; . catholiceducation.org/articles/homosexuality/ho0003.html silesius.monachijski1 napisał: > przeczytaj, pomysl, a potem cos napisz; > . > catholiceducation.org/articles/homosexuality/ho0003.html. > tutaj jeden fragment dla pokreslenia, ze HOMOSEKSUALIZM JEST SPRZECZNY Z > JUDAIZMEM > > "Judaism cannot make peace with homosexuality because homosexuality denies many > > of Judaism's most fundamental principles. It denies life, it denies God's > expressed desire that men and women cohabit, and it denies the root structure > that Judaism wishes for all mankind, the family" Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 i jeszcze pedały z zagranicy ???? a po co tu ? 18.05.06, 22:37 niech demonstrują u siebie ... to juz bezczelność czy my Polacy wtrącamy sie w cudze sprawy ? NIe .. więc i oni niech nie wtrącają sie w nasze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: i jeszcze pedały z zagranicy ???? a po co tu 18.05.06, 22:40 Przecież zawsze możesz nieść transparent ze swoim zdjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum :))) 18.05.06, 22:41 uu1 napisała: > Przecież zawsze możesz nieść transparent ze swoim zdjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: i jeszcze pedały z zagranicy ???? a po co tu 18.05.06, 22:49 chcialo sie do UE??? To teraz nie plakac! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: i jeszcze pedały z zagranicy ???? a po co tu 19.05.06, 14:28 pw2221 napisał: > niech demonstrują u siebie ... to juz bezczelność czy my Polacy wtrącamy sie w > cudze sprawy ? Przypomnij łaskawie sobie Białoruś i Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: i jeszcze pedały z zagranicy ???? a po co tu 19.05.06, 14:32 osobiscie nie chcialbym jednak, zeby to "firmowal" Volker Beck z niemeickiej partii Zielonych; wczoraj wyjasnilem dlaczego; nie nalezy generalizowac, ale trzeba tez zwracac uwage na to, kogo sie zaprasza, i jak to moze byc odebrane nowinator napisał: > pw2221 napisał: > > > niech demonstrują u siebie ... to juz bezczelność czy my Polacy wtrącamy > sie w > > cudze sprawy ? > > Przypomnij łaskawie sobie Białoruś i Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:39 ludzie chca wygrac w LOTTO miliony wiec graja,a GEJ to nie kto inny tylko facet co chce zgarnac nagrode za zaplodnienie drugiego faceta i nie czepiajcie sie ich bo kto ma go zaplodnic-kobieta?rozumiem determinacje ale z drugiej strony w XXIw.wierzyc ze facet zaplodni faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Żydy i geje łączcie się - będzie was więcej ! 18.05.06, 22:42 Gazeta Wyborcza da błogosławieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:43 > rozumiem determinacje ale z drugiej strony w > XXIw.wierzyc ze facet zaplodni faceta? Albo, że facet o nicku <kelob3> napisze coś mądrego? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:45 uu1 napisała: > > rozumiem determinacje ale z drugiej strony w > > XXIw.wierzyc ze facet zaplodni faceta? > Albo, że facet o nicku <kelob3> napisze coś mądrego? Ale on czytał, ze facet moze zaplodnić faceta. Daj mu zyć. > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:47 A jak przeczyta na płocie dupa, to będzie głaskał? Trzeba go przestrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:48 uu1 napisała: > A jak przeczyta na płocie dupa, to będzie głaskał? Trzeba go przestrzec. Nie kracz. Nie chcę nawet mysleć o tym co zrobi, jak między deskami zobaczy dziurę. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:53 > Nie chcę nawet mysleć o tym co zrobi, jak między deskami zobaczy > dziurę. Zacząłby podglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:56 uu1 napisała: > > Nie chcę nawet mysleć o tym co zrobi, jak między deskami zobaczy > > dziurę. > Zacząłby podglądać. Spunął i poszedł. Typowe. > Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 22:58 podam tobie adres gdzie ta dziura sie znajduje a swoja droga to po co sie tak denerwujesz dziewczynko zlosc pieknosci szkodz wiec zaserwuj sobie kakao i wyluzuj sie zaraz przyjdzie do ciebie kumpel i zanowu bedziecie probowac zgarnac forse paaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:02 kelob3 napisał: > podam tobie adres gdzie ta dziura sie znajduje a swoja droga to po co sie tak > denerwujesz dziewczynko zlosc pieknosci szkodz wiec zaserwuj sobie kakao i > wyluzuj sie zaraz przyjdzie do ciebie kumpel i zanowu bedziecie probowac zgarna > c > forse paaaaaa Odrobiłeś juz lekcje? Zamiast siedzieć w necie weź się za naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:11 lekcje odrobilem juz sporo lat temu i wiem ze i tak nie zgarniesz forsy ale zapodawaj,zapodawaj przeciez do szkoly sie nie wybierasz tylko na demonstracje w sprawie Giertycha.Znak rozpoznawczy protestujacych -lody na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:16 kelob3 napisał: > lekcje odrobilem juz sporo lat temu i wiem ze i tak nie zgarniesz forsy ale > zapodawaj,zapodawaj przeciez do szkoly sie nie wybierasz tylko na demonstracje > w > sprawie Giertycha.Znak rozpoznawczy protestujacych -lody na twarzy. Lody na twarzy? To tym razem będziecie rzucać lodami a nie kamieniami? Prawdziwe pokolenie JPII. Pełne miłosierdzia i zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:24 Zazdroszczę Ci rozmówcy. Kulturalny intelektualista. Masz fart. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:25 uu1 napisała: > Zazdroszczę Ci rozmówcy. Kulturalny intelektualista. Masz fart. Prawda, że wyjątkowo uroczy? Pewnie nauczyciel albo parlamentarzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:27 > Prawda, że wyjątkowo uroczy? Pewnie nauczyciel albo parlamentarzysta. Oczywiście, że nie Mendo Weszka. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:28 uu1 napisała: > > Prawda, że wyjątkowo uroczy? Pewnie nauczyciel albo parlamentarzysta. > Oczywiście, że nie Mendo Weszka. Absolutnie. Jest zdecydowanie za subtelny jak na MW. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:31 uu1 napisała: > Liga Republikańska? Myślisz, ze to kolega posła Kamińskego? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:33 > Prawda, że wyjątkowo uroczy? Pewnie nauczyciel albo parlamentarzysta. Kto wie. Może też taki bardziej drobny, dziewczęcy? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:35 uu1 napisała: > > Prawda, że wyjątkowo uroczy? Pewnie nauczyciel albo parlamentarzysta. > Kto wie. Może też taki bardziej drobny, dziewczęcy? Na pewno jest gwiazdą socjometryczną. Każdy by chciał mieć takiego kolegę. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:38 uu1 napisała: > Albo koleżankę. Szkoda, że jest tylko jeden. Takiego drugiego z kagańcem szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:40 > Szkoda, że jest tylko jeden. Takiego drugiego z kagańcem szukać. I bez świecy znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:41 uu1 napisała: > > Szkoda, że jest tylko jeden. Takiego drugiego z kagańcem szukać. > I bez świecy znaleźć. Pewnie mu się wydaje, że lepiej z głupim zgubić niż z mądrym znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:44 Albo robić na rękę zamiast iść wbrew. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:03 bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > > Szkoda, że jest tylko jeden. Takiego drugiego z kagańcem szukać. > > I bez świecy znaleźć. > > Pewnie mu się wydaje, że lepiej z głupim zgubić niż z mądrym znaleźć. > przestan straszyc akcesoriami(kaganiec,swieca)co ty chcesz mi zrobic?????!!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:06 Podejrzewalismy, żeś gejzer intelektu. Ale to wulkan (wygasły). Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:10 uu1 napisała: > Podejrzewalismy, żeś gejzer intelektu. Ale to wulkan (wygasły). Sztukmistrz. Umie klikać jedną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:14 uu1 napisała: > Ale powinien uważać na monitor. Moze go od czasu do czasu przeciera. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:17 Pewnnie tak. Stąd te przerwy w serwowaniu niezwykłych wytworów jego intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:20 uu1 napisała: > Pewnnie tak. Stąd te przerwy w serwowaniu niezwykłych wytworów jego intelektu. Idę lulu. Moja jurnosć źle ukierunkowana pcha mnie w objęcia Morfeusza. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:08 kelob3 napisał: > bio.mum napisała: > > > uu1 napisała: > > > > > > Szkoda, że jest tylko jeden. Takiego drugiego z kagańcem szuk > ać. > > > I bez świecy znaleźć. > > > > Pewnie mu się wydaje, że lepiej z głupim zgubić niż z mądrym znaleźć. > > przestan straszyc akcesoriami(kaganiec,swieca)co ty chcesz mi zrobic????? > !!!! > > Podnieciłeś się, ze ktoś w ogóle chce z tobą rozmawiać? To ja w takim razie się wycofuję, nie mam zamiaru dostarczać ci podniet. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:35 no dziewczyny !wygralyscie! nie pozostaje mi nic innego jak podlaczyc sie do was i rozwalic was od srodka a bede drazyc niemilosiernie Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:37 kelob3 napisał: > no dziewczyny !wygralyscie! nie pozostaje mi nic innego jak podlaczyc sie do wa > s > i rozwalic was od srodka a bede drazyc niemilosiernie Masz przed sobą pierwszy raz? Żadna się na tobie nie poznała? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:49 uu1 napisała: > Obiecanki cacanki. > wiesz jak to powiedzenie sie konczy?az tak krytyczny nie jestem i ty tez nie mys o sobie ze jestes glupi -mysl pozytywnie np.mam fajnych kolegow ,zawsze podadza..dlon itp.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:50 Świetnie Cię oceniłem. Jednak inteletualista. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 18.05.06, 23:59 uu1 napisała: > Świetnie Cię oceniłem. Jednak inteletualista. kurcze co to jest inteletualista czy czasami mnie nie obrazasz?wyjasnij bo nie bede odpisywal na najprawdopodobniej faszystowskie nietolerancyjne obelgi .Wiec jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:04 Jest kilka szkół. Na potrzeby tej rozmowy przyjmijmy, że jest to gostek, który jest przekonany, że jest dowcipny. Taka d...sza towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:08 dow-cipny jestem ,cale szczescie,ze nie ch....y Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:18 uu1 napisała: > Nie. Ty jestes d...a towarzystwa. rozumiem teraz ty zapodajesz dowcip ze swojego towarzystwa,dowcip zrozumialem wiec skoro jestem jak to mowisz d..a to chyba do was pasuje ,jak myslisz-myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:20 Nie masz duszy. Można się było tego spodziewać. Nie pasujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:25 no i jeszcze jedno powiedzonko tez z twojego "towarzystwa"a wiec"wszystko co mile ma swoj koniec"wiec zostaw koniec kolegi w spokoju i dobranoc musze sie wyspac szkoda bo fajne z was... no wlasnie,co? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chcą zgarnąć forsę! 19.05.06, 00:31 Ty znasz moje towarzystwo? No, to śnij o nim słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
ggi [...] 18.05.06, 22:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar czy na parsadzie będzie minister edukacji? 18.05.06, 22:50 mógłby się pokazać z faszystami dla zamanifestowania swojej czystości moralnej razem z przepełninym miłością rydzykiem i kaczyńskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
konbar [...] 18.05.06, 22:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 22:55 Gdyby Pan Bóg ich nie chciał, to by ich nie stworzył. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 22:57 konbar napisał: > Ktos tym zboczencom musi postawic tame. > i zasieki. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 22:58 I karabiny maszynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 22:59 ....a wszyscy dostana takie opaski na ramie; tak, aby sie wyrozniali w tlumie... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 23:03 pawel_berlin napisał: > ....a wszyscy dostana takie opaski na ramie; tak, aby sie wyrozniali w tlumie.. > . I znajdzie się niejeden chętny, który pierwszy rzuci kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 23:04 ....ale tylko ten "bez winy" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 23:07 pawel_berlin napisał: > ....ale tylko ten "bez winy" ;-))) Ba! W końcu 96% spoleczenstwa to zdeklarowani katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 23:09 jak nawet "winni" to i tak "te kamienie" ksiadz po paradzie odpusci.... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 23:14 pawel_berlin napisał: > jak nawet "winni" to i tak "te kamienie" ksiadz po paradzie odpusci.... na miejscu będzie kapelan wynajety przez MW. Będzie rozgrzeszał na bieżąco, żeby kolejki sie nie tworzyły do konfesjonału. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wszechpolakacy i geje mają porozmawiać 18.05.06, 23:09 I bez twarzy. W kominiarce. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie6 [...] 18.05.06, 22:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin posty 18.05.06, 23:06 zawsze odpisuje na jakies posty, ktore sa potem kasowane...niestety razem z moim. Szkoda/nieszkoda bo rozmowa i tak tworcza nie byla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: (...) prewecja cenzuralna GW 18.05.06, 23:53 az tak baaardzo to nie nalezy przesadzac z ta cenzura ;-) Kolega powyzej uzyl po prostu paru wulgarnych slow.... w sumie jestem nawet zatym, aby chamstwo tepic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi po mnie nawet Kropka nie zostawiają 19.05.06, 00:05 może się naświetlił ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: po mnie nawet Kropka nie zostawiają 19.05.06, 00:33 naswietlil???? Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb to wszechcwaniacy umieją rozmawiac ???!! 18.05.06, 22:59 ciekawe, a gdzie argumenty wtedy trzymją ?? bez argumentów (pały i kamienia) nie ma dyskusji (rozmowy). Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Przydupasy Giertycha marnotrawią nasze podatki 18.05.06, 23:10 Gdyby szanowni panowie posłowie z LPR (a zarazem członkowie Młodzieży Wszechwiejskiej) Krzysztof Bosak, Radosław Parda i wiceminister Wojciech Wierzejski (honorowy członek MW) wzięli swoich kolegów z MW za mordy i zakazali im angażowania się w zadymy uliczne, nie trzeba by było nikogo ochraniać, parada by sobie przeszła i poza paroma warszawiakami, pies z kulawą nogą by się o tej paradzie nie dowiedział, Czy naprawde ci prawicowi panowie są aż tak ograniczeni umysłowo, że nie rozumeją, iż wyświadczają gejom ogromną przysługę i tak naprawdę to oni rozreklamowali imprezę, która jeszcze kilka lat temu (kiedy była legalna) zrzeszała od kilkunastu do kilkadziesięciu osób? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Przydupasy? No to pederaści będą wniebowzięci! 18.05.06, 23:27 Szkoda Młodzieży Wszechpolskiej! Tak ich rzucają "na pożarcie" drżącym z podniecenia gejom?! Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Przydupasy? 18.05.06, 23:35 tales1 napisał: > Szkoda Młodzieży Wszechpolskiej! Tak ich rzucają "na pożarcie" drżącym z > podniecenia gejom?! Mam wrażenie, że tu kto inny drży z podniecenia, może chłopcy z MW liczą na to, że się w tłumie załapią in cognito na numerek. Mnie raczej szkoda gejów, a Wszechpolaka nawet rozżarzonym żelazem brzydziłabym się dotknąć, bo jak powszechnie wiadomo: - Wszechpolacy się nie myją (bo mydło kojarzy im się z Żydem) - Mają próchnicę wszystkich zębów (bo nie wiedzą do czego służy Oral B) - Cierpią na syfilis i inne choroby weneryczne, ponieważ spółkują bez zabezpieczeń, najczęściej z tirówkami, bo normalna dziewczyna by im nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Przydupasy? 18.05.06, 23:37 Czy nie masz zbyt "uproszczonego" wizerunku członka (bez aluzji) Młodzieży Wszechpolskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Przydupasy? 18.05.06, 23:38 Mój wizerunek Wszechpolaka jest równie uproszczony jak twój wizerunek geja. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Przydupasy? 18.05.06, 23:48 Z dwojga złego wolę dostać w pysk od Wszechpolaka, niż zostać "przenicowanym" przez wytatuowanego pederastę ubranego w policyjną czapkę! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:00 bo pedaly nie maja co robic, tylko marza, aby ciebie przenicowac.....zenujace Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:07 Nie wiem, o czym marzą, ale wiem, co robią! Nie ukrywali tego na tzw. Paradach Równośći Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:34 Tak; "nicowali" przechodniow....nie przesadzaj please Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:01 tales1 napisał: > Z dwojga złego wolę dostać w pysk od Wszechpolaka, niż zostać "przenicowanym" > przez wytatuowanego pederastę ubranego w policyjną czapkę! Zestawiasz obok siebie dwa przestępstwa - pobicie i gwałt. Za jedno i drugie grozi stosowny paragraf. Poza tym to ty chyba masz kompleks narcyza, jeśli wydaje ci się, że geje nie marzą o niczym innym jakby cię przelecieć. Jak to ładnie zaśpiewał pewien ekspisowiec - "do tanga trzeba dwojga" (albo dwóch) - w przeciwnym razie to jest gwałt i jak każda ofiara gwałtu możesz iść na policję, a sprawcę spotka zasłużona kara. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:09 Geje dobrze wiedzą, że facet będący ofiarą gejowskiego gwałtu nie pójdzie na policję, bo po prostu nie bedzie mógł... chodzić! Analni cwaniacy! Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:26 tales1 napisał: > Geje dobrze wiedzą, że facet będący ofiarą gejowskiego gwałtu nie pójdzie na > policję, bo po prostu nie bedzie mógł... chodzić! Analni cwaniacy! Ale zgwałcona kobieta może? Żenujący jest poziom świadomości społecznej w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Przydupasy? 19.05.06, 00:35 Ależ żadnym słowem nie wspomniałem (ani nie obraziłem) zgwałconych kobiet! Tu się zgadzam z tobą w pełni! Masz rację, ale myślałem, że dyskutujemy w konwencji gejowskiej (facio contra facio)? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: :)))))))) 18.05.06, 23:50 Kładę przed tobą życie i śmierć; wybierz życie!-mówi Pan. Człowiekowi wolno wszystko, tylko nie wszystko jest dla człowieka dobre (św. Paweł) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: :)))))))) 19.05.06, 00:36 trafiasz tylko do czesci katolickiej; a to nie wszyscy obywatele tego kraju.... Poza tym, wielu katolikow tez nie traktuje....zbyt powaznie tego, co ich religia mowi Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: :)))))))) 19.05.06, 00:39 I tu właśnie leży problem! Bez moralności chrześcijańskiej (dekalog i przykazanie miłości) człowiek szybko upodabnia się do zwierzęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: :)))))))) 19.05.06, 00:46 alez to nie jest problem! poza moralnoscia chrzescijanska jest jeszcze buddyjska, zydowska, muzulmanska, oraz moralnosc niezwiazana z zadna religia. Zauwaz, ze nowsze trendy filozoficzne uwazaja, ze moralnosc lezy w nas samych; religia moze jedynie pomagac w poszukiwaniach. Nie jest jednak niezbedna; nie mozna przeciez powiedziec, ze np. Lem byl osoba niemoralna. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: :)))))))) 19.05.06, 00:50 Przywołanie Lenina nie najbardziej trafne. Co do reszty - pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: :)))))))) 19.05.06, 00:56 choc i jeden i drugi pisal science-fiction to jednak Lem byl bardziej moralna osoba niz Lenin? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: :)))))))) 19.05.06, 01:00 Lenin dał przyzwolenie na określone działania. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: :)))))))) 19.05.06, 01:08 Pewnie, że nie można tak powiedzieć o Lemie, ale czy dasz sobie rękę uciąć, czy jesteś na 100% pewny, że nie był niemoralny? Mówisz, że religia nie jest niezbędna! Nie bedę polemizował, dam tylko przykład, może nieco skrajny, ale dodrze obrazujący pewien stan rfzeczy. Otóż na Ukrainie w okresie tzw. "wielkiego głodu" (kilka milionów ofiar) ludzie doszli do takiego momentu, że zaczął rozpowszechniać się kanibalizm. Nie to, żeby specjalnie mordowano, by zjeść, ale jak już ktoś zmarł, to zcaczynano na niego patrzeć "łapczywie". Ze wspomnień ludzi z tamtego okresu wynika, że jeśli rodzina była chrześcijańska, to przed takimi czynami się wstrzymywała, natomiast jeśli była wyjałowiona duchowo - nie miewała wielkich oporów (łatwo mtłumaczono to sobie okolicznościami). Podobnie było w czasie słynnego wypadku samolotowego w Andach w latach 70-tych! Nie przekonuję na siłę, daje tylko przykład! I przekonanie, że bez Boga człowiek właśnie szybko staje się zwierzakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: :)))))))) 19.05.06, 01:18 Ja nie twierdze, iz (niektorym) bog, religia sa niezbedne do bycia moralnymi. Jednak znam wiele osob, ktore sa zdeklarowanymi niewierzacymi (raczej nie antyklerykalami) od ktorych wielu katolikow moglaby sie uczyc moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: :)))))))) 19.05.06, 01:23 Nie przeczę i nie dyskredytuję tych osób, ale być może nie miałeś okazji być z nimi w sytuacjach ekstremalnych, kiedy człowiek naprawdę sie sprawdza! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: :)))))))) 19.05.06, 01:26 czesc z nich to moi przyjaciele, jest i profesor od filozofii z ktorym to jeszcze w Polsce mialem wyklady.... Lem zalicza sie jednak do osob wysoce moralnych i na pewno nie zepsutych! Polecam jego artykuly w Tygodniku Powszechnym oraz to, co na jego temat i jego (nie)wiary pisali po smierci najbizsi przyjaciele i ksieza.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:22 pedofilii; Cohn-Bendit sam sie przyznaje, ze "zabawial sie" z dziecmi; przeczytajcie: to bardzo ciekawe; jak Volker Beck albo Cohn-Bendit przyjada do Warszawy, to pilnujcie Wasze dzieci; Cohn-Bendit lubi, jak mu dziecko rozporek rozpina; . www.mathematik.net/0-gegen-porno/christen_gegen_pornographie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:26 silesius.monachijski1 napisał: > pedofilii; Cohn-Bendit sam sie przyznaje, ze "zabawial sie" z dziecmi; Niemcy są przewrażliwieni na punkcie pedofili, lepiej podaj link do informacji o prawomocnym wyroku skazującym Becka za pedofilię, bo słyszę o tym wyłącznie od ciebie i oszołomów z MW. Pusta propaganda, zero faktów, to wszystko na co was stać. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:30 przeciez nie chodzi o wyrok! chodzi o to, ze Beck w Niemczech oficjalnie walczyl/walczy o "dekryminalizacje pedofilii" (tak pisze w swoim tekscie); razumiesz? on pisze o "walce o przynajmniej czesciowa dekryminalizacje/odkryminalizowanie pedofilii"; czy to nie jest przerazajace? dla mnie to nie jest obojetne; Volker Beck to czlowiek gleboko zdemoralizowany; gratuluje warszawskim gejom takiego "goscia" na ich paradzie! igraszka napisała: > silesius.monachijski1 napisał: > > > pedofilii; Cohn-Bendit sam sie przyznaje, ze "zabawial sie" z dziecmi; > > Niemcy są przewrażliwieni na punkcie pedofili, lepiej podaj link do informacji > o prawomocnym wyroku skazującym Becka za pedofilię, bo słyszę o tym wyłącznie > od ciebie i oszołomów z MW. > Pusta propaganda, zero faktów, to wszystko na co was stać. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:37 Powielasz zasłyszane plotki nie poparte rzetelnymi informacjami. Za takie bezpodstawne obrzucanie polityka błotem, możesz mieć sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:43 Igraszka nie obraz sie; ale tales ma czesciowo racje.... Czesciowo, gdyz Beck opowiadal sie za zlagodzeniem kar, a nie legalizacja pedofilii. I mimi, ze sam jestem pedalem, to pan Beck powinien sie zajac czyms innym, niz polityka....delikatnie mowiac Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:48 pawel_berlin napisał: > Igraszka nie obraz sie; ale tales ma czesciowo racje.... > Czesciowo, gdyz Beck opowiadal sie za zlagodzeniem kar, a nie legalizacja > pedofilii. > I mimi, ze sam jestem pedalem, to pan Beck powinien sie zajac czyms innym, niz > polityka....delikatnie mowiac Nie znam pana Becka osobiście, ani specjalnie nie interesuje mnie przebieg jego kariery, ale tales sugeruje, że Beck czynnie uprawiał pedofilię, a za to się każe, nie? Niemcy to nie Polska i polityk po tego typu "skandalu" byłby spalony. A może jestem naiwna i Niemcy uczą się od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:50 poczytaj raz jeszcze fragment wynurzen pana Cohn-Bendita, przyjaciela Joshki Fischera i jednego z glownych "guru" ruchu Zielonych w Europie, i pomysl igraszka napisała: > pawel_berlin napisał: > > > Igraszka nie obraz sie; ale tales ma czesciowo racje.... > > Czesciowo, gdyz Beck opowiadal sie za zlagodzeniem kar, a nie legalizacja > > > pedofilii. > > I mimi, ze sam jestem pedalem, to pan Beck powinien sie zajac czyms innym > , > niz > > polityka....delikatnie mowiac > > Nie znam pana Becka osobiście, ani specjalnie nie interesuje mnie przebieg jego > > kariery, ale tales sugeruje, że Beck czynnie uprawiał pedofilię, a za to się > każe, nie? > Niemcy to nie Polska i polityk po tego typu "skandalu" byłby spalony. > A może jestem naiwna i Niemcy uczą się od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:51 trzymaj sie tematu; teraz rozmawiamy o Becku a nie Cohn-Bendit Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:56 ale to przeciez to samo srodowisko, i "bracia" z jednego ruchu Zielonych pawel_berlin napisał: > trzymaj sie tematu; teraz rozmawiamy o Becku a nie Cohn-Bendit Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:58 Nie popadajmy w skrajnosc! ja (jeszcze) nie porownuje MW do red-watch.... Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:13 Zamiast wyrywac zdania z kontekstu prosze podac caly fragment. Zmienia radykalnie wymowe. Po prostu manipulacja. Przylepiacie zachowania i poglady Beckowi i Cohn-Benditowi, ktore nigdy nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:15 "Mein Flirt mit den Kinder nahm bald erotische Züge an ... Manchmal kam es vor, daß die kleinen Kinder mir die Hose aufgeknöpft haben, und angefangen haben, mich zu streicheln. Wenn die Kinder darauf bestanden, hab ich sie auch gestreichelt..." . kpisz, czy o droge pytasz? te slowa Cohn-Bendita to moja manipulacja? co wiecej trzeba? 1maruti1 napisał: > Zamiast wyrywac zdania z kontekstu prosze podac caly fragment. Zmienia radykaln > ie wymowe. > > Po prostu manipulacja. Przylepiacie zachowania i poglady Beckowi i Cohn- Bendito > wi, ktore nigdy nie mieli. > Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:31 "Er hielt jedoch die damals auch in Sexualwissenschaft und Kriminologie vertretene Unterscheidung zwischen Pädophilie und sexuellem Missbrauch von Kindern für denkbar. Mit dieser Sichtweise brach er Ende der 1980er Jahre aufgrund einer Auseinandersetzung mit den Erkenntnissen von Kinderschutzeinrichtungen wie Zartbitter und Wildwasser. Beck wirkte, auch in seiner Funktion als Rechtspolitischer Sprecher der Grünen, aktiv an mehreren Reformen des Sexualstrafrechtes mit. Insbesondere die Schaffung eines eigenständigen Straftatbestandes des schweren sexuellen Missbrauches von Kindern (§ 176 a StGB) geht auf seinen Vorschlag zurück." de.wikipedia.org/wiki/Volker_Beck_%28Politiker%29 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:39 to "laurka" z jego oficjalnej strony; czytalem, ale mnie to nie przekonuje; slyszalem go jeszcze rok temu, przed wyborami; w dalszym ciagu uwaza, ze nie nalezy surowo karac pedofilow, tylko starac sie zrozumiec ich przekonania i sklonnosci pawel_berlin napisał: > "Er hielt jedoch die damals auch in Sexualwissenschaft und Kriminologie > vertretene Unterscheidung zwischen Pädophilie und sexuellem Missbrauch von > Kindern für denkbar. Mit dieser Sichtweise brach er Ende der 1980er Jahre > aufgrund einer Auseinandersetzung mit den Erkenntnissen von > Kinderschutzeinrichtungen wie Zartbitter und Wildwasser. Beck wirkte, auch in > seiner Funktion als Rechtspolitischer Sprecher der Grünen, aktiv an mehreren > Reformen des Sexualstrafrechtes mit. Insbesondere die Schaffung eines > eigenständigen Straftatbestandes des schweren sexuellen Missbrauches von > Kindern (§ 176 a StGB) geht auf seinen Vorschlag zurück." > > de.wikipedia.org/wiki/Volker_Beck_%28Politiker%29 Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:43 Tez cos o tym slyszalem; bede zatem wiec ramie w ramie z toba walczyl o usuniecie tego typa z parlamentu ;-) ps. nie kazdy pedal jest nawiedzony; nie kazdy heteryk nalezy do MW ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:48 a to mnie cieszy; ale zwaz, ze Beck (podobnie jak Claudia Roth) ma "plecy"; nie bedzie latwo pawel_berlin napisał: > Tez cos o tym slyszalem; bede zatem wiec ramie w ramie z toba walczyl o > usuniecie tego typa z parlamentu ;-) > > ps. nie kazdy pedal jest nawiedzony; nie kazdy heteryk nalezy do MW ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:54 widzisz; tylko ze ja w przeciwienstwie do MW zamiast argumentow silowych uzywam jedynie jezyka prawa i rozumu. Bede niebawem skrobal cos na ten temat na stronie polskich i niemieckich zielonych (o ile zechca to opublikowac) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:00 nie lubie srodowiska MW, ale przesada jest twierdzenie, ze oni uzywaja tylko argumentow silowych; ostatnio stali sie raczej wygodnym dla wszystkich "poprawnie myslacych" mediow uzytecznym "chlopcem do bicia"; kiedys cos ich czytalem: wcale nie sa lysymi osilkami; choc ich poglady mnie nie przekonuja pawel_berlin napisał: > widzisz; tylko ze ja w przeciwienstwie do MW zamiast argumentow silowych uzywam > > jedynie jezyka prawa i rozumu. Bede niebawem skrobal cos na ten temat na > stronie polskich i niemieckich zielonych (o ile zechca to opublikowac) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:06 Wiesz tak sie okazuje, ze pan Wierzejski jest z MW. Nawolywanie do przemocy wobec jakiejkolwiek grupy jest karalne.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:14 slyszalem dzisiaj rozmowe M. Olejnik z Giertychem w radiu Zet (rozmowa z 17 maja): Giertych twierdzil, ze Wierzejski nic o "palach na gejow" nie mowil, i ze gazeta (chyba ZW) celowo przeklamala jego wypowiedz; nie wiem, jak bylo; faktem jest, ze media sa LPR-owi bardzo nieprzychylne; wolalbym jakas wypowiedz samego Wierzejskiego; to, co mowil w rozmowie ze Spiewakiem w "Prosto w oczy" nie bylo tak radykalne, jak piszesz (chos gejom nieprzychylne); z duza ostroznoscia podchodze do takich "newsow" ostatnio; za duzo tam ukrytej ideologii pawel_berlin napisał: > Wiesz tak sie okazuje, ze pan Wierzejski jest z MW. Nawolywanie do przemocy > wobec jakiejkolwiek grupy jest karalne.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:21 A propos Wierzejskiego i lania gejow palami, to jest to wypowiedz dla mediow (nie tylko dla wyborczej). Bodajze ktoras ze stacji radiowych puszczala ten material. Choc z drugiej strony to racja, ze media sa LPR nieprzychylne; odkad RM postawilo na PiS zaczelo krytykowac ostro LPR..... (no ok; GW, Polityka i Tygodnik Powszechny tez sa nieprzychylne...) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:27 z tego, co mowili i Olejnik i Giertych wynikalo, ze tak zaprezentowala poglady Wierzejskiego jedna gazeta (Zycie Warszawy); ponoc nie byla to wypowiedz w radiu czy w telewizji; pisze to, co slyszalem od Olejnik i Giertycha; potwierdzic nie moge pawel_berlin napisał: > A propos Wierzejskiego i lania gejow palami, to jest to wypowiedz dla mediow > (nie tylko dla wyborczej). Bodajze ktoras ze stacji radiowych puszczala ten > material. > Choc z drugiej strony to racja, ze media sa LPR nieprzychylne; odkad RM > postawilo na PiS zaczelo krytykowac ostro LPR..... > (no ok; GW, Polityka i Tygodnik Powszechny tez sa nieprzychylne...) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:31 swoje zdanie ksztaltuje jedynie na podstawie prasy (GW, Polityka, Nasz Dziennik, RM-online, Tygodnik Powszechny, Wprost, Newsy Onetu, metrialy filmowe Onetu, WP); polskiej telewizji nie mam niestety na kablu... Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:00 jak chcesz cos skrobnac na www.zieloni.org.pl to zapraszam. konstruktywna krytyka bardzo chetnie zamieszczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:09 chetnie cos skrobne na ten temat. musze pozbierac tylko nieco materialow na ten temat. jednak faktem jest, ze Beck nawet wsrod czesci niemieckich gejow uwazany jest za postac kontrowersyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:16 wsrod zielonych tez. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:23 tego nie wiedzialem; dlatego dziwi mnie, ze jeszcze na stronie zieloni2004 nie spotkalem sie z krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:30 A tak na marginesie: dlaczego Janusz Okrzesik zostal z powodow ideologicznych niedopuszczony (chodzilo o jego katolicyzm) do wspoltworzenia partii Zieloni 2004, choc to jeden z najbardziej znanych i zasluzonych ekologow w Polsce (o ochrone srodowiska walczyl jeszcze za komuny)? pawel_berlin napisał: > tego nie wiedzialem; dlatego dziwi mnie, ze jeszcze na stronie zieloni2004 nie > spotkalem sie z krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:35 Janusz Okrzesik sam opuscil partie, kiedy przyjeto do Zielonego Manifestu zapis o przerywaniu ciazy. Nikt go nie wywalal. To mit. Nikt go nie wygonil. Wrecz przeciwnie namawiano go do tego, zeby zostal pomimo tego zapisu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:37 ja zas slyszalem od Janusza zupelnie cos innego na temat atmosfery wokol jego osoby na kongresie zalozycielskim; i raczej mu wierze 1maruti1 napisał: > Janusz Okrzesik sam opuscil partie, kiedy przyjeto do Zielonego Manifestu zapis > o przerywaniu ciazy. > > Nikt go nie wywalal. To mit. Nikt go nie wygonil. Wrecz przeciwnie namawiano go > do tego, zeby zostal pomimo tego zapisu. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:44 Ja tez bylem. I rozmawialem o tym z Radkiem Gawlikiem, ktory wraz z innymi silnie starali sie uspokoic Okrzesika. Jesli chcesz szczegoly: Na Zjezdzie zalozycielskim byla grupa 'bojowych' w postaci m.in. Adler, Santi, Walczewska. W pozniejszym czasie m.in. kreowali w Zielonych Gawlika na 'homofoba' i usilnie forsowali swoja 'agende'. Wszystkie wymienione postacie juz dawno nie ma w partii, bo byly konfliktowe i rozwalaly partie od srodka. Okrzesika namiawialo i uspokojalo wiekszosc czlonkow partii. Nie ulega watpliwosci, ze wiekszosc Zielonych chcialo Okrzesika w partii. Niestety glosna mniejszosc (ktorej jak wspomnialem juz nie ma w partii) oraz zapis o aborcji spowodowalo, ze Okrzesik podjal decyzje o wycofaniu sie. Przy tym napomkne, ze sam Okrzesik na Zjezdzie tez byl dosyc klotliwy i bezkompromisowy (ale jego winy w tym bylo akurat najmniej). Wielka szkoda, ale nie odpowiadam za 'bucow' i nie cofne czasu. Uczymy sie na bledach. Wiem jak bylo. I na pewno nie bylo tak, ze 'Zieloni wygonili go z partii'. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:49 Nie mowil, ze go "wygonili"; ale mial zal, ze m.in S. Walczewska i - jezeli sie nie myle - A. Graff w zasadzie uniemozliwily mu dalsze uczestnictwo w partii (wtedy to one raczej wygrywaly; nie wiem, jak jest teraz); i mial zal, malo kto go wtedy tak naprawde popieral; no coz; bylo jak bylo; chcialem tylko sie wiecej na ten temat dowiedziec; . teraz zas ide spac; . dobranoc 1maruti1 napisał: > Ja tez bylem. I rozmawialem o tym z Radkiem Gawlikiem, ktory wraz z innymi siln > ie starali sie uspokoic Okrzesika. > > Jesli chcesz szczegoly: Na Zjezdzie zalozycielskim byla grupa 'bojowych' w post > aci m.in. Adler, Santi, Walczewska. W pozniejszym czasie m.in. kreowali w Zielo > nych Gawlika na 'homofoba' i usilnie forsowali swoja 'agende'. Wszystkie wymien > ione postacie juz dawno nie ma w partii, bo byly konfliktowe i rozwalaly partie > od srodka. > > Okrzesika namiawialo i uspokojalo wiekszosc czlonkow partii. > > Nie ulega watpliwosci, ze wiekszosc Zielonych chcialo Okrzesika w partii. Niest > ety glosna mniejszosc (ktorej jak wspomnialem juz nie ma w partii) oraz zapis o > aborcji spowodowalo, ze Okrzesik podjal decyzje o wycofaniu sie. Przy tym napo > mkne, ze sam Okrzesik na Zjezdzie tez byl dosyc klotliwy i bezkompromisowy (ale > jego winy w tym bylo akurat najmniej). > > Wielka szkoda, ale nie odpowiadam za 'bucow' i nie cofne czasu. Uczymy sie na b > ledach. > > Wiem jak bylo. I na pewno nie bylo tak, ze 'Zieloni wygonili go z partii'. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:59 Zarzuty do Graff raczej przesadzone, bo byla spokojna i merytoryczna (jako jedna z nielicznych :) ) i raczej uspokajala dyskusje. To ze ruch kobiecy przeforsowal wiekszosc swoich zapisow to inna sprawa (z czego akurat sie ciesze i glosowalem za). Nie wiem jednak na ile same zapisy zniechecily czy tez dosyc wredne momentami wjazdy na Okrzesika niektorych pojedynczych osob. Co do Janusza. Nie wiem jakie bylo jego subiektywne wrazenia. Wiem, ze wielu uwazalo Janusza Okrzesika za 'prawicowego' zielonego. Ale za kulisami wiekszosc osob bylo zlych na to, ze Janusza tak potraktowaly pojedynczy osobnicy. Problem w tym, ze cicha wiekszosc siedziala zniesmaczona i nie miala pomyslu na uspokojenie dyskusji. Podczas pierwszego zjazdu (pozniej juz tego nie bylo) byl podzial na ekologow i na ruch kobiecy/gejowski/praw czlowieka. Troche weszli sobie w konflikt. Czesc tego drugiego ruchu postrzegalo Okrzesika za 'niezielonego' z ich punktu widzenia. i skonczylo sie tak jak sie skonczylo. dobranoc. tez musze isc spac. milo sie gadalo. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:50 Na marginesie: Zjazd Zalozycielski byl chaotyczna zbieranina ludzi o nieznanej wczesnie dynamice. Powiem szczerze, ze w dynamice w pierwszych miesiacach istnienia partii bylo wielu negatywnosci. Z tych pierwszych kilku miesiecy do dnia dzisiejszego sie w pelni nie wyleczylismy. p.s. www.zieloni.org.pl przestal byc portalem partyjnym, wiec mozna bardziej otwarcie publikowac. dzisiaj np. opublikowalem ciekawy fachowy i z zalozenia max obiektywny art o skladowaniu odpadow radioaktywnych. www.zieloni.org.pl/articles.php?id=1048 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:52 dzeiki za wyjasnienia; ja juz ide teraz spac, bo pozno sie zrobilo; dobranoc 1maruti1 napisał: > Na marginesie: Zjazd Zalozycielski byl chaotyczna zbieranina ludzi o nieznanej > wczesnie dynamice. Powiem szczerze, ze w dynamice w pierwszych miesiacach istni > enia partii bylo wielu negatywnosci. Z tych pierwszych kilku miesiecy do dnia d > zisiejszego sie w pelni nie wyleczylismy. > > p.s. www.zieloni.org.pl przestal byc portalem partyjnym, wiec mozna bardziej ot > warcie publikowac. dzisiaj np. opublikowalem ciekawy fachowy i z zalozenia max > obiektywny art o skladowaniu odpadow radioaktywnych. > > www.zieloni.org.pl/articles.php?id=1048 Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:31 a jestes tam? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:34 na tej stronie bywam dosyc czesto. raczej chodzi mi o prawa czlowieka, centrum Bölla, niz o ekologie, ktora jako naukowiec postrzegam czesto zupelnie inaczej od prezentowanej Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:33 na marginesie: z pomininiciem tej kwestii nie ulega watpliwosci, ze jest kompetentnym politykiem i parlamentarzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:35 Patrzac jedynie na calosc mozemy ocenic czlowieka.... Ja niestety nie potrafie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:17 ale jesli chcemy kogos atakowac to warto uscislic zarzuty, a nie manipulowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:21 uscislilem, na ile bylo to mozliwe (nagrania wystapienia Becka z zeszlego roku nie posiadam); dziwi mnie jedynie, ze tak kontrowersyjna postac bedzie firmowac "parade rownosci"; napewno to nie dodaje spledoru temu wydarzeniu 1maruti1 napisał: > ale jesli chcemy kogos atakowac to warto uscislic zarzuty, a nie manipulowac. > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:01 Tak, tak. Slyszalem wyimaginowane zarzuty pod Claudia Roth, typu: nalezy do takiej i takiej organizacji, a tam czlonkiem jest taka a taka organizacja, wiec ma takie a takie 'plecy' i 'poglady' bo tamta organizacja... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:09 widzisz, i tu wchodzimy na pole ideologii; gdybym napisal cos podobnego o Giertychu, to twierdzilbys, ze to sa "wyimaginowane zarzuty"; bronisz C. Roth z pozycji czysto ideologicznych 1maruti1 napisał: > Tak, tak. Slyszalem wyimaginowane zarzuty pod Claudia Roth, typu: nalezy do tak > iej i takiej organizacji, a tam czlonkiem jest taka a taka organizacja, wiec ma > takie a takie 'plecy' i 'poglady' bo tamta organizacja... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:22 Masz niewyimaginowana wypowiedz Claudii Roth na ten temat: ""Als Beiratsmitglied bin ich der Auffassung, das die Humanistische Union nicht mit Organisationen zusammenarbeiten sollte, die die Praktizierung von Pädophilie befürworten, rechtfertigen oder verharmlosen." Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:15 Zeby skonczyc z manipulacjami: "Als Beiratsmitglied bin ich der Auffassung, das die Humanistische Union nicht mit Organisationen zusammenarbeiten sollte, die die Praktizierung von Pädophilie befürworten, rechtfertigen oder verharmlosen." Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:59 Co do Becka: Silesius wmawia nam, ze chce totalna legalizacje pedofilii. ROznica jest subtelna ale wazna, bo chodzilo w artykule z 1988 roku o rozroznienie na 'dobra pedofilie' i 'zla pedofilie' oraz uznanie, ze dziecko posiada jakas seksualnosc. To ostatnie jest zreszta faktem. Co do Cohn-Bendit: Silesius wmawia nam, ze kiedys wspieral pedofilie. Nie ma poza tym kontrowersyjnym fragmentem z 1975 roku zadnych na to dowodow, za to sa dowody przeciwko temu twierdzeniu. Najwieksze klamstwo: Probuje nam sie wmowic, ze oboje politycy promuja pedofilie, co jest wyraznie sprzecznie z prawda. Cohn-Bendit nigdy nie promowal pedofilii. Co do Becka: Nawet jesli Beck nie zmienil pogladow to jest czysty pragmatyzm partyjny (gdzie bylby poddany ostarcyzmowi) powoduje, ze publicznie wypowiada sie przeciwko i odwoluje swoj artykul z 1988 roku. p.s. przy okazji w gestii podobnych pogladow warto napietnowac niejakiego Sartre. Szczegolnie Beck mial tu kontrowersyjne poglady, ale wobec Cohn-Bendita jest to wyrazne naduzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:03 no to rzeczywiscie ciekawe: skoro Cohn-Bendit cos takiego napisal, to nazywamy to kontrowersyjnymi pogladami; a gdyb cos takiego "popelnil" np. Giertych? a, to bylby juz pedofil, nieprawdaz? . Moze Beck i jest pragmatycznym - jak powiadasz - politykiem; ale za swoje slowa ponosi pelna odpowiedzialnosc (Cohn-Bendit zreszta tez); . Nie stosujmy, prosze, moralnosci Kalego 1maruti1 napisał: > Co do Becka: > Silesius wmawia nam, ze chce totalna legalizacje pedofilii. ROznica jest subtel > na ale wazna, bo chodzilo w artykule z 1988 roku o rozroznienie na 'dobra pedof > ilie' i 'zla pedofilie' oraz uznanie, ze dziecko posiada jakas seksualnosc. To > ostatnie jest zreszta faktem. > > Co do Cohn-Bendit: > Silesius wmawia nam, ze kiedys wspieral pedofilie. Nie ma poza tym kontrowersyj > nym fragmentem z 1975 roku zadnych na to dowodow, za to sa dowody przeciwko tem > u twierdzeniu. > > Najwieksze klamstwo: Probuje nam sie wmowic, ze oboje politycy promuja pedofili > e, co jest wyraznie sprzecznie z prawda. Cohn-Bendit nigdy nie promowal pedofil > ii. Co do Becka: Nawet jesli Beck nie zmienil pogladow to jest czysty pragmatyz > m partyjny (gdzie bylby poddany ostarcyzmowi) powoduje, ze publicznie wypowiada > sie przeciwko i odwoluje swoj artykul z 1988 roku. > > p.s. przy okazji w gestii podobnych pogladow warto napietnowac niejakiego Sartr > e. > > Szczegolnie Beck mial tu kontrowersyjne poglady, ale wobec Cohn-Bendita jest to > wyrazne naduzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:21 Drogi silesius. Cohn-Bendit poniosl pelnia odpowiedzialnosc za swoje slowa. Juz sie musial tlumaczyc. Juz wszystko jest jasne. Temat jest zamkniety. Ludzie o tym wiedza i albo akceptuja jego tlumaczenia albo nie. I koniec. Troche logicznie zle laczysz jedno z drugim. Roznica miedzy Giertychem a Cohn-Benditem jest wyrazna. Giertych wciaz reprezentuje te same poglady. Cohn-Bendit pisal ksiazke 30 lat temu. Prosze cie nie posluguj sie moralnoscia Kaliego (a wlasciwie to moralnoscia tego glupiego bialego Nela). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:25 wiesz, nie chce byc zlosliwy, ale stare porzekadlo powiada, ze "tylko krowa nie zmienia swoich pogladow, ale tylko swinia zmienia je dla wlasnej wygody"; sluchalem wczoraj w RMF konferencje Giertycha dla dziennikarzy zagranicznych (oczywiscie tylko fragmenty); dziennikarze byli zdumieni (takze ci z RMF) jego pogladami (inna sprawa, ze dobrze sobie radzil z angielskim); wiec moze nie do konca jest tak, jak piszesz? 1maruti1 napisał: > Drogi silesius. > > Cohn-Bendit poniosl pelnia odpowiedzialnosc za swoje slowa. Juz sie musial tlum > aczyc. Juz wszystko jest jasne. Temat jest zamkniety. Ludzie o tym wiedza i alb > o akceptuja jego tlumaczenia albo nie. > > I koniec. > > Troche logicznie zle laczysz jedno z drugim. Roznica miedzy Giertychem a Cohn- B > enditem jest wyrazna. Giertych wciaz reprezentuje te same poglady. Cohn- Bendit > pisal ksiazke 30 lat temu. > > Prosze cie nie posluguj sie moralnoscia Kaliego (a wlasciwie to moralnoscia teg > o glupiego bialego Nela). Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:30 to ze 'wladza' ugrzecznia ludzi to inna sprawa. ogladales ostatnio Leppera? pamietam u Lisa jak Lepper i Olechowski byli razem. To Olechowski wyszedl na chama i prostaka... bylem zszokowany. nie lubie Cohn-Bendita (osobiscie zrobil na mnie zle wrazenie), ale nigdy w historii (i to zanim wyszla sprawa biografii w latach 90-tych) nie odnosil sie do kwestii pedofilii inaczej niz negatywnie. i to jest fakt. w sytuacji Becka jest to bardziej dwuznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:33 tez ten program ogladalem; ciekawe dla mnie jest zawsze zachowanie publicznosci (w szczegolnosci tej strony za Lisem i po lewej stronie ekranu), gdy wystepuje Lepper; przeciez to czyste chamstwo: to buczenie, gwizdanie i pohukiwanie; a to w wiekszosci zwolennicy tzw. "liberalnej" Polski 1maruti1 napisał: > to ze 'wladza' ugrzecznia ludzi to inna sprawa. ogladales ostatnio Leppera? pam > ietam u Lisa jak Lepper i Olechowski byli razem. To Olechowski wyszedl na chama > i prostaka... bylem zszokowany. > > nie lubie Cohn-Bendita (osobiscie zrobil na mnie zle wrazenie), ale nigdy w his > torii (i to zanim wyszla sprawa biografii w latach 90-tych) nie odnosil sie do > kwestii pedofilii inaczej niz negatywnie. i to jest fakt. > > w sytuacji Becka jest to bardziej dwuznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:51 Beck sam nie jest pedofilem; jezeli tak mowil tales, to bzdury opowiadal. Jednak Volker Beck ma dosyc dziwne poglady na temat karania pedofili.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:57 od slow do czynow droga niedaleka pawel_berlin napisał: > Beck sam nie jest pedofilem; jezeli tak mowil tales, to bzdury opowiadal. > Jednak Volker Beck ma dosyc dziwne poglady na temat karania pedofili.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:59 wole gadajacych, niz takich, co bez slowa (i myslenia) od razu do czynow przechodza.... Tak jak napisalem powyzej, nie bede Becka bronil, ale nie wymyslajmy bzdur na jego temat, tylko trzymajmy sie faktow! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:01 jak zauwazyles, trzymam sie tylko faktow i podaje zrodla pawel_berlin napisał: > wole gadajacych, niz takich, co bez slowa (i myslenia) od razu do czynow > przechodza.... > > Tak jak napisalem powyzej, nie bede Becka bronil, ale nie wymyslajmy bzdur na > jego temat, tylko trzymajmy sie faktow! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 18.05.06, 23:43 jakie plotki? to sa cytaty z Volkera Becka; w tym linku masz odniesienia do tekstu w Spieglu i programu w telewizji ZDF; masz tez inne odnosniki; to jest w Niemczech bardzo zywo dyskutowany problem: nowa "moralnosc" pokolenia lewackich "rewolucjonistow" z 1968 roku i ch nastepcow: ich walka o odkryminalizowanie pedofilii; zas Volker Beck jest jednym z najbardziej prominentnych przedstawicieli tego srodowiska; to nie zadne tabu; to znane fakty; fakt, ze srodowisko niemieckich gejow probuje zwalczac - takze przy pomocy srodkow prawnych - wszelka krytyke swego srodowiska; ale osttnio coraz czesciej przegrywaja; zas Cohn-Bendit - ktory kiedys pracowal jako opiekun dzieci w przedszkolu we Frankfurcie, sam sie przyznal do "otwierania rozporkow" przez dzieci w swojej ksiazce, ktora mozesz nabyc w ebayu. Napisal tez, ze zrezygnowal z pracy w przedszkolu, kiedy bylo tam coraz wiecej tureckich dzieci, ktore juz nie byly "tak otwarte na kontakty" igraszka napisała: > Powielasz zasłyszane plotki nie poparte rzetelnymi informacjami. > Za takie bezpodstawne obrzucanie polityka błotem, możesz mieć sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Dlaczego paweł_berlin i igraszka powołują się na 19.05.06, 00:15 mnie? ja nic nie pisałem na temat Becka! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Dlaczego paweł_berlin i igraszka powołują się 19.05.06, 00:32 uppsss....sorry ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:45 Zarowno wypowiedzi Becka oraz Cohn-Bendita sa wyrwane z kontekstu historycznego jak i wyrwane z konstekstu ksiazki. Pomijam fakt, ze ksiazka sama w sobie byla jedna wielka prowokacja napisana w 1975-76 roku. Jesli chcesz moge zacytowac Cohn-Bendita mowiacego, ze pedofilia to "one of the most abject crimes in existence". Koniec cytatu. Natomiast Beck (nie zgadzam sie stanowczo z jego pogladamy) pragnie rozroznienie na pedofilie i na seks z nieletnimi, przy czym ostatnia nie bylaby karana. Za argument wykorzystywal argument woli. Artykul kontrowersjny, ktory sluzy ci za pozywke pochodzi z 1988 roku. W przypadku pedofilii nawoluje wprost do zaostrzenia kar. Warto zauwazyc jednak, ze od tego czasu zmienily mu sie poglady i wycofal sie z tego pomyslu (nie wiem ile z tego pragmatyzmu, a ile realnych zmian w swiatopogladzie). Ostatnio mowi o zaostrzaniu scigania osob wykorzystujacych dzieci. Generalnie dokonal zwrotu o 180%. Mozesz mu nie ufac, ale faktem jest, ze pedofilem nie jest ani pedofilii od lat conajmniej 17 nie wspiera. W 2002 roku czlonkow stowarzyszen pedofilskich porownal do sekt i osobiscie je zwalczal (tak, ten sam Volker Beck, ktory ponoc chce legalizacji homoseksualizmu). AKtywnie takze w parlamencie forsowal ustawy i poprawki zajmujace sie opieka i ochrona osob wykorzystywanch seksualnie. Tu mozna znalezc ten slawny artykul z 1988 roku: www.paedosexualitaet.de/German/lib/Beck1988.html I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 00:52 juz mowilem: Becka slyszalem rok temu, i mowil inaczej niz piszesz; mowisz o prowokacji? pewnie taka sama "prowokacja", jak rzucanie koktailem molotowa przez Fischera w policjanta we Frankfurcie? Nie, Cohn-Bendit pisal to wtedy na powaznie; dla mnie obydwaj to ludzie o moralnosci, ktora jest nie do przyjecia; nie musisz ich wybielac: oni naprawde wiedza, co pisza i co mowia 1maruti1 napisał: > Zarowno wypowiedzi Becka oraz Cohn-Bendita sa wyrwane z kontekstu historycznego > jak i wyrwane z konstekstu ksiazki. Pomijam fakt, ze ksiazka sama w sobie byla > jedna wielka prowokacja napisana w 1975-76 roku. Jesli chcesz moge zacytowac C > ohn-Bendita mowiacego, ze pedofilia to "one of the most abject crimes in existe > nce". Koniec cytatu. > > Natomiast Beck (nie zgadzam sie stanowczo z jego pogladamy) pragnie rozroznieni > e na pedofilie i na seks z nieletnimi, przy czym ostatnia nie bylaby karana. Za > argument wykorzystywal argument woli. Artykul kontrowersjny, ktory sluzy ci za > pozywke pochodzi z 1988 roku. W przypadku pedofilii nawoluje wprost do zaostrz > enia kar. Warto zauwazyc jednak, ze od tego czasu zmienily mu sie poglady i wyc > ofal sie z tego pomyslu (nie wiem ile z tego pragmatyzmu, a ile realnych zmian > w swiatopogladzie). Ostatnio mowi o zaostrzaniu scigania osob wykorzystujacych > dzieci. Generalnie dokonal zwrotu o 180%. Mozesz mu nie ufac, ale faktem jest, > ze pedofilem nie jest ani pedofilii od lat conajmniej 17 nie wspiera. W 2002 ro > ku czlonkow stowarzyszen pedofilskich porownal do sekt i osobiscie je zwalczal > (tak, ten sam Volker Beck, ktory ponoc chce legalizacji homoseksualizmu). AKtyw > nie takze w parlamencie forsowal ustawy i poprawki zajmujace sie opieka i ochro > na osob wykorzystywanch seksualnie. > > Tu mozna znalezc ten slawny artykul z 1988 roku: www.paedosexualitaet.de/German/lib/Beck1988.html > > I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:06 Czy mam ci tlumaczyc kontekst psychoseksualny zabaw z dziecmi? Nie mialo to nic wspolnego z pedofilia. Mozesz tego nie akceptowac, ale jakbys przeczytal ksiazke to wiedzialbys o co chodzi (otwarta seksualnosc, w tym otwarte wychowanie seksualne i nie zaprzeczanie seksualnosci dzieci). Oczywiscie jest to niewygodny dla Cohn Bendita fragment w przeszlosci, bo niezrozumialy z perspektywy czasu (szczerze: Cohn Bendita nie lubie i nie mam zamiaru go wybielac). Co do Becka: "Gerne ?bersende ich Ihnen meine Position: Seit Jahren setze ich mich politisch f?r die Bek?mpfung des sexuellen Missbrauches von Kindern und Schutzbefohlenen ein. In der 13. Wahlperiode habe ich einen Vorschlag f?r einen eigenst?ndigen Verbrechenstatbestand f?r die schweren Formen des sexuellen Mi?brauches von Kindern (? 176 a StGB) ausgearbeitet, der von der damaligen Koalition entgegen urspr?nglich anders lautender Vorstellungen auch im Sechsten Strafrechts?nderungsgesetz aufgegriffen wurde. In der vergangenen Wahlperiode habe ich mich f?r eine Verj?hrungshemmung bei zivilrechtlichen Anspr?chen von Missbrauchsopfern eingesetzt und mit daf?r gesorgt, dass Kinderpornographie und schwerer sexueller Missbrauch von Kindern in den Straftatenkatalog f?r die Telefon?berwachung aufgenommen wurde. Der von Ihnen angesprochene Textauszug stammt aus einem Buchartikel aus dem Jahr 1988. Bereits der damalige Abdruck war nicht autorisiert und im Sinn durch eine freie Redigierung durch den Herausgeber verf?lscht. Die Sicht auf die P?dophilie war in den 70er und 80er Jahren von einem systematischen Irrtum in weiten Teilen Sexualwissenschaft und auch Teilen der Kriminologie verstellt: Selbst Kriminologen des BKA schlugen damals vor, zwischen gewaltlosen, angeblich "harmlosen" Sexualkontakten und gewaltf?rmigen, sch?dlichen Sexualkontakten zwischen Erwachsenen und Kindern zu unterscheiden. Diese Diskussionen wurden in dem genannten Artikel referiert. Ich habe mich seit Ende der 80er Jahre intensiv mit den Berichten von Vereinen wie Wildwasser oder Zartbitter ?ber die Arbeit mit Opfern sexualisierter Gewalt bzw. sexuellen Missbrauchs auseinandergesetzt und seitdem mit Liberalisierungs?berlegungen zum Sexualstrafrecht, die ?ber die 1994 erfolgte Streichung des ? 175 StGB hinausgehen, v?llig gebrochen. Mein daraus resultierendes politisches Handeln gegen Kindesmissbrauch und Kinderpornographie haben ich Ihnen bereits eingangs geschildert. N?heres dazu finden Sie auch unter www.volkerbeck.de/texte/opferschutz.htm. Mit freundlichen Gr??en Volker Beck" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:11 strasznie faryzejskie jest to tlumaczenie sie Becka; nie zauwazyles? 1maruti1 napisał: > Czy mam ci tlumaczyc kontekst psychoseksualny zabaw z dziecmi? Nie mialo to nic > wspolnego z pedofilia. Mozesz tego nie akceptowac, ale jakbys przeczytal ksiaz > ke to wiedzialbys o co chodzi (otwarta seksualnosc, w tym otwarte wychowanie se > ksualne i nie zaprzeczanie seksualnosci dzieci). Oczywiscie jest to niewygodny > dla Cohn Bendita fragment w przeszlosci, bo niezrozumialy z perspektywy czasu ( > szczerze: Cohn Bendita nie lubie i nie mam zamiaru go wybielac). > > Co do Becka: > "Gerne ?bersende ich Ihnen meine Position: > > Seit Jahren setze ich mich politisch f?r die Bek?mpfung des sexuellen Missbrauc > hes von Kindern und Schutzbefohlenen ein. In der 13. Wahlperiode habe ich einen > Vorschlag f?r einen eigenst?ndigen Verbrechenstatbestand f?r die schweren Form > en des sexuellen Mi?brauches von Kindern (? 176 a StGB) ausgearbeitet, der von > der damaligen Koalition entgegen urspr?nglich anders lautender Vorstellungen au > ch im Sechsten Strafrechts?nderungsgesetz aufgegriffen wurde. > > In der vergangenen Wahlperiode habe ich mich f?r eine Verj?hrungshemmung bei zi > vilrechtlichen Anspr?chen von Missbrauchsopfern eingesetzt und mit daf?r gesorg > t, dass Kinderpornographie und schwerer sexueller Missbrauch von Kindern in den > Straftatenkatalog f?r die Telefon?berwachung aufgenommen wurde. > > Der von Ihnen angesprochene Textauszug stammt aus einem Buchartikel aus dem Jah > r 1988. Bereits der damalige Abdruck war nicht autorisiert und im Sinn durch ei > ne freie Redigierung durch den Herausgeber verf?lscht. > > Die Sicht auf die P?dophilie war in den 70er und 80er Jahren von einem systemat > ischen Irrtum in weiten Teilen Sexualwissenschaft und auch Teilen der Kriminolo > gie verstellt: Selbst Kriminologen des BKA schlugen damals vor, zwischen gewalt > losen, angeblich "harmlosen" Sexualkontakten und gewaltf?rmigen, sch?dlichen Se > xualkontakten zwischen Erwachsenen und Kindern zu unterscheiden. Diese Diskussi > onen wurden in dem genannten Artikel referiert. > > Ich habe mich seit Ende der 80er Jahre intensiv mit den Berichten von Vereinen wie Wildwasser oder Zartbitter ?ber die Arbeit mit Opfern sexualisierter Gewalt bzw. sexuellen Missbrauchs auseinandergesetzt und seitdem mit Liberalisierungs?berlegungen zum Sexualstrafrecht, die ?ber die 1994 erfolgte Streichung des ? 175 StGB hinausgehen, v?llig gebrochen. Mein daraus resultierendes politisches Handeln gegen Kindesmissbrauch und Kinderpornographie haben ich Ihnen bereits eingangs geschildert. N?heres dazu finden Sie auch unter www.volkerbeck.de/texte/opferschutz.htm. > > Mit freundlichen Gr??en Volker Beck" Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Cohn-Bendit i Volker Beck za legalizacja 19.05.06, 01:24 Nie zamierzam bronic Becka. Nie znam go. Nie wiem, czy to pragmatyzm czy zmiana zdania. I tyle mam do powiedzenia na ten temat. Ty mozesz sie domyslac, ze wciaz nie zmienil zdania. Ja wiem, ze nawet jesli to jest w skrajnej mniejszosci we wlasnej partii (znam dobrze mlodziezowke niemiecka). Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 A za pomocą jakich narządów będą się komunikować? 18.05.06, 23:25 Wszechpolacy ustami, a pederaści...?! Takie 6/9, co? Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: A za pomocą jakich narządów będą się komuniko 18.05.06, 23:27 Wszechpolacy pałami, a pederaści... drugą stroną :D Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: A za pomocą jakich narządów będą się komuniko 18.05.06, 23:29 A pederaści też "pałami"?! Zobaczymy, kto wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ...??? 18.05.06, 23:28 hande hoch i raus od Bolka i Lolka i Teraz Polski niech przyjadą, to trafią do sądu za naruszenie praw autorskich ??? dlaczego MODI wywalasz posty Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i... 18.05.06, 23:35 bardzo brzydko pachnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:36 tales1 napisał: > bardzo brzydko pachnie! Idź się poskarż pani. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:38 Dlaczego pani? Nie lepiej uświadamiać "panienki" w spodenkach? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:39 tales1 napisał: > Dlaczego pani? Nie lepiej uświadamiać "panienki" w spodenkach? Myślisz, że jesteś dla kogoś autorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:42 > Myślisz, że jesteś dla kogoś autorytetem? Takich pułapek intelektualnych na niego nie zastawiaj. Gotów eksplodować na samą myśl o gejach. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:46 Pułapek intelektualnych? Uuuuuu, ma sie wysokie mniemanie o swoim intelekcie, co? Zwłaszcza, jak on dynda między nogami? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:49 To juz Ty wiesz najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:47 uu1 napisała: > > Myślisz, że jesteś dla kogoś autorytetem? > Takich pułapek intelektualnych na niego nie zastawiaj. Gotów eksplodować na sam > ą > myśl o gejach. Pewnie wymienia teraz wszystkich znajomków z bojówek faszystkowskich. Leci pseudonimami, bo jak wiadomo oni tylko w kapturach i z szalikami na twarzy występują. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:53 No, nie podniecaj się tak, bio! Opanuj się i ostudź emocje, proszę cię bardzo! Aż boję się cokolwiek pisać, kiedy czytam twoje posty! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:57 tales1 napisał: > No, nie podniecaj się tak, bio! Opanuj się i ostudź emocje, proszę cię bardzo! > Aż boję się cokolwiek pisać, kiedy czytam twoje posty! Myślisz Tales, ze jesteś w stanie wywołać we mnie jakiekolwiek emocje? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:59 Myślę, że niewiele ci potrzeba, by osiągnąć stan "gotowości"! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:59 Myślami jest gdzie indziej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:45 Fakt, GW mnie odpowiednio nie "na(wy)dmuchała", żebym był dla ciebie autorytetem! Tylko, że ja sam nie chcę być autorytetem dla nikogo i nie roszczę sobie do tego żadnych pretensji; chcę mieć po prostu wolność wypowiedzi! I mówić to, co chcę, a nie to, co ktoś chce usłyszeć! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:47 > I mówić to, co chcę, a nie to, co jest mądre. Demokracja Ci to zapewnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:56 a co, mądrością jest dla ciebie, gdy powiem że pederastia to normalna rzecz, że normalnością jest jak facet z facetem próbują się ...rozmnażać (całe szczęście nieudolnie)? No to rzeczywiście jesteś mądry "inaczej"! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:58 Napisałem wyżej. Gdyby Bóg nie chciał gejów to by ich nie stworzył. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:00 Bóg stworzył gejów? Naczytałeś się chyba ewangeliijudasza, co? No patrz, a ja w Biblii czytam, że "mężczyzną i kobietą ich stworzył"! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:01 Gejów stworzył szatan, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:05 sami się "stworzyli", ulegając swoim chuciom! "I złe to było w oczach Pana", czego dowodem zagłada Sodomy! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:08 a ksiezy kto stworzyl? (...) jak alarmują socjologowie, w niektórych środowiskach czy wspólnotach odsetek księży homoseksualistów sięga nawet 35 proc. (o wiele wyższy niż w całej populacji – 1–1,5%. genesis.net.pl/Homoseksualizm-duchownych_57523.html Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:12 alez to nie jest zadne powazne zrodlo; "jak alarmuja socjologowie..."; jacy socjologowie? gdzie? zrodla? opracowania? ja tez moge powiedziec: "jak powiadaja Wszechpolacy, pedaly to zboczency"; tez przyjmniesz to za wiarygodne zrodlo informacji? rozmawiajmy powaznie pawel_berlin napisał: > a ksiezy kto stworzyl? > > (...) jak alarmują socjologowie, w niektórych środowiskach czy wspólnotach > odsetek księży homoseksualistów sięga nawet 35 proc. (o wiele wyższy niż w > całej populacji – 1–1,5%. > > genesis.net.pl/Homoseksualizm-duchownych_57523.html Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 01:28 prosze bardzo! Moze byc jezuita, teolog??? www.mateusz.pl/wdrodze/nr389/07-wdr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:16 Tak, alarmują, ale socjologowie homoseksualiści, którzy niegdyś głosowaniem zadecydowali, że sodomia nie jest chorobą tylko...(no właśnie, czym?) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:06 "Kto piekna panne stworzyc mogl? napewno tylko dobry Bog; lecz diabel sie przylozyl, i geja stworzyl" uu1 napisała: > Gejów stworzył szatan, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:09 No, proszę. Mądrości ludowe w sukurs. To straszne, że tyle tworów szatana pośród kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:18 Przecież sam piszesz w każdym poście: "Tylko człowiek ma wolną wolę czynienia zła". Może oni wybierają właśnie zło, co ich nie tłumaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:25 > Może oni wybierają właśnie zło, co ich nie tłumaczy! Tylko dlaczego innym tłumaczą co to jest dobro? I oceniają innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:37 Jezus powiedział o arcykapłanach i kapłanach: "Słuchajcie ich, ale ich nie naśladujcie! Jeśli mówią o dobru, to słuchajmy! Jeśli czynią źle - nie naśladujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:46 A współczsny Polak - katolik przełożył na swój język: jak ci coś nie odpowiada, nie słuchaj. We wszystkich dziedzinach. Łącznie z miłością bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:53 Myślę, że nie powinniśmy uogólniać. Każdy ma własne sumienie, co prawda niekiedy bardzo "wygimnastykowane" i skłonne wytłumaczyć wiele naszych "dziwnych" zachowań, ale koniec końców długo się samemu nie można oszukiwać! I wtedy właśnie nadchodzi ...czas nawrócenia, powrotu do "korzeni", przypominamy sobie życie w zupełnie innym niż dotychczas kontekście! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:59 Jeżeli mamy wpojone właściwe (wyssane z mlekiem matki, pogłębione wychowaniem) normy i zachowania, nigdy od roots nie odchodzimy. Ale potrzebna jest ciągła praca nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 01:16 Sam z siebie nic nie możesz! Możesz nad sobą pracować ale wyniki będą więcej niż mizerne! Nie przekonuję, ale jeśli Bóg byłby zbędny, to wszyscy ludzie, którzy mówili o Bogu byliby kłamcami! Nie wyobrażam sobie, by np. Jan Paweł II przeżył 85 lat, cierpiąc, jeżdżąc i umierając na oczach świata, przekonany, że Bóg jest mitem wymyslonym przez człowieka! Takie samookłamywanie siebie byłoby zupełnie bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:19 szatan to upadly aniol; takze i srod kleru sa upadli ksieza uu1 napisała: > No, proszę. Mądrości ludowe w sukurs. To straszne, że tyle tworów szatana pośró > d > kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:23 No to pięknie. Może trzeba ich do zamkniętych klasztorów? Przecież mają nieograniczony dostęp do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:25 no bez przesady; jaki nieograniczony dostep? chyba dzieci nie spia masowo na plebaniach? a co na to rodzice? uu1 napisała: > No to pięknie. Może trzeba ich do zamkniętych klasztorów? Przecież mają > nieograniczony dostęp do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:28 Nie zachowuj się tak, jak to opisał J. Korwin-Mikke. Pierwsza komunia, nauka religii, ministranci. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42054333&wv.x=2&a=42075179 uu1 napisała: > Nie zachowuj się tak, jak to opisał J. Korwin-Mikke. Pierwsza komunia, nauka > religii, ministranci. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:34 Nie wytrzymałeś. Zszedłeś na swój normalny poziom. Rozumiem, że wspinanie się na palce, na dłuższą metę męczy. Wyrazy współczucia ale i tak byłeś dzielny. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:36 dlaczegoß wyrazilem tylko moje zdumienie; czy to karalne? uu1 napisała: > Nie wytrzymałeś. Zszedłeś na swój normalny poziom. Rozumiem, że wspinanie się n > a > palce, na dłuższą metę męczy. Wyrazy współczucia ale i tak byłeś dzielny. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:38 Dlaczego byłeś dzielny? Może jednak pracujesz nad sobą, chcesz się podciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:40 nie; dlaczego obruszasz sie na moj niewinny zarcik? przeciez nikogo nie obrazilem uu1 napisała: > Dlaczego byłeś dzielny? Może jednak pracujesz nad sobą, chcesz się podciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:42 Sil - zbyt często nie czujesz blusa. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:47 a moze jest na odwrot? warto sie nad tym zastanowic uu1 napisała: > Sil - zbyt często nie czujesz blusa. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:52 Najwyraźniej różne są odcienie blusa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 19.05.06, 00:57 a z tym sie zgodze; czesto jezdzilem na festiwal "Rawa blues" do Katowic, wiec moge to potwierdzic uu1 napisała: > Najwyraźniej różne są odcienie blusa. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologicznie i 19.05.06, 00:23 filozoficznie ale ... medycznie! Nie chcę wchodzić w szczegóły fizjologiczne, ale czemu może tak naprawdę służyć penetracja czyjegoś odbytu? Grozi rozerwaniem jelita grubego, problemami ze zwieraczem (nietrzymaniem kału) i wielu innymi problemami (np.infekcjami) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologiczn 19.05.06, 00:26 Kręci Cię ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologiczn 19.05.06, 00:44 Ależ nie! Proktologowi też postawisz taki zarzut? To głupie! A tymczasem te własnie argumenty sprawiają, że u homoseksualistów włącza się czerwone światło ostrzegające przed skutkami pewnych "praktyk"! Bo dywagacje teologiczno- filozoficzne schodzą na drugi plan, gdy zaczyna szwankować nasze zdrowie! A gdy szwankuje zdrowie, wtedy cierpimy, gdy cierpimy szukamy pociechy u ludzi lub u zapomnianego i odrzuconego wcześniej Boga. I dlatego właśnie cierpienie zbliża nas do Boga (i nie chodzi tu o straszenie cierpieniem) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologiczn 19.05.06, 00:48 Dywagować - mówić od rzeczy, nie na temat. To chciałes powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologiczn 19.05.06, 00:57 Nie spłycaj, proszę, bo czasami to objaw zagłuszania głosu sumienia właśnie! A choćbyś nie wiem co czynił, to w pewnym momencie życia (20, 30, 40, 50, 60 lat) sumienia nie zagłuszysz! I wtedy jesteśmy zdumieni sami sobą, że pewne rzeczy widzieliśmy dotąd z zupełnie innej perspektywy! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologiczn 19.05.06, 01:04 > I wtedy jesteśmy zdumieni sami sobą, że pewne rzeczy > widzieliśmy dotąd z zupełnie innej perspektywy! Przecież takie są konsekwencje upływającego czasu. Bez udziału sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Spróbuj podejśc do zagadnienia nie teologiczn 19.05.06, 01:20 Myślisz, że bez udziału sumienia? Zmienisz zdanie, gdy na własne oczy będziesz ogladał ostatnie chwile bliskiej ci osoby (matki, ojca) A jeśli i wtedy nie, to na pewno przynajmniej zastanowisz sie nad istotą i sensem zycia, gdy zobaczysz jak przed tobą umiera twoje dziecko! Wierz mi! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:54 tales1 napisał: > Fakt, GW mnie odpowiednio nie "na(wy)dmuchała", żebym był dla ciebie > autorytetem! Tylko, że ja sam nie chcę być autorytetem dla nikogo i nie roszczę > > sobie do tego żadnych pretensji; chcę mieć po prostu wolność wypowiedzi! I > mówić to, co chcę, a nie to, co ktoś chce usłyszeć! Wielu jest takich na tym forum. Podnieca ich sam widok swojego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:58 No to niewiele ci potrzeba do podniet, skoro styka tylko nick! Dlatego jesteście niebezpieczni, bo jurność (źle ukierunkowana)pada wam na mózgi! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: Pederastia jest obrzydliwa, niehigieniczna i. 18.05.06, 23:43 bio.mum napisała: > tales1 napisał: > > > bardzo brzydko pachnie! > > Idź się poskarż pani. > Co ty?od godziny zapewniaja mi swietny ubaw i odpisuja na byle kal co im podrzuce wiec baw sie tak jak ja i prowokuj matolstwo paaaaaa dziewczynki > Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: ...bo one są z...Biedrońki 18.05.06, 23:49 Nie wszyscy sa czerwoni: "jak alarmują socjologowie, w niektórych środowiskach czy wspólnotach odsetek księży homoseksualistów sięga nawet 35 proc. (o wiele wyższy niż w całej populacji – 1–1,5%" genesis.net.pl/Homoseksualizm-duchownych_57523.html Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: ...bo one są z...Biedrońki 18.05.06, 23:54 pawel_berlin napisał: > Nie wszyscy sa czerwoni: > "jak alarmują socjologowie, w niektórych środowiskach czy wspólnotach odsetek > księży homoseksualistów sięga nawet 35 proc. (o wiele wyższy niż w całej > populacji – 1–1,5%" > genesis.net.pl/Homoseksualizm-duchownych_57523.html no wlasnie!czarne i czerwone jedzie na zielonym-gej uwodzi kleryka na trawie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 18.05.06, 23:55 www.schweizerzeit.ch/0701/instrument.htm. daje wiele do myslenia; takze wzrastajaca agresywnosc srodowisk homoseksualnych mozna lepiej zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 18.05.06, 23:56 "(...) jak alarmują socjologowie, w niektórych środowiskach czy wspólnotach odsetek księży homoseksualistów sięga nawet 35 proc. (o wiele wyższy niż w całej populacji – 1–1,5%." genesis.net.pl/Homoseksualizm-duchownych_57523.html tez daje do myslenia........ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 18.05.06, 23:59 bo wielu z tych ksiezy - szczegolnie na Zachodzie - tez uleglo "nowej moralnosci" pokolenia 1968; chyba nie myslisz, ze ksieza biora sie z ksiezyca? sa ludzmi urodzonymi i wychowanymi w penym srodowisku, w pewnym spoleczenstwie, i wychowani w pewnym "klimacie moralnym" (tak to nazwijmy) pawel_berlin napisał: > "(...) jak alarmują socjologowie, w niektórych środowiskach czy wspólnotach > odsetek księży homoseksualistów sięga nawet 35 proc. (o wiele wyższy niż w > całej populacji – 1–1,5%." > genesis.net.pl/Homoseksualizm-duchownych_57523.html > tez daje do myslenia........ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:02 szczegolnie na zachodzie???? Podobne wyniki sa w Polsce!!! Czlowieku, zastanow sie; skad oni tam sie biora? Czy nie przyszla tobie na mysl: -presja spoleczestwa -strach przed znajomymi, rodzina To dla nich jest po prostu ucieczka! Gdyby normalnie traktowano homoseksualizm, nikt nie musialby sie ukrywac przed otoczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:09 W Polsce nie ma podobnych wynikow; podaj konkretne dane i zrodla; kiedys czytalem statystyki na ten temat: wiem, ze jest to bardzo maly procent; nie podaje, bo nie mam tej liczby w glowie; skoro Ty twierdzisz inaczej, to podaj konkretne zrodlo pawel_berlin napisał: > szczegolnie na zachodzie???? > Podobne wyniki sa w Polsce!!! > Czlowieku, zastanow sie; skad oni tam sie biora? Czy nie przyszla tobie na mysl > : > -presja spoleczestwa > -strach przed znajomymi, rodzina > To dla nich jest po prostu ucieczka! > Gdyby normalnie traktowano homoseksualizm, nikt nie musialby sie ukrywac przed > otoczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:28 W tej chwili nie moge znalezc zrodel; postaram sie i niebawem odpisze. Tymczasem polecam ten artykul: "Do niedawno twierdzono, że w USA seminarzyści i kapłani o orientacji homoseksualnej stanowią od 5% do 10% kleru amerykańskiego. Obecnie uważa się, na podstawie różnych badań, że proporcje te są znacznie wyższe i wynoszą od 25% do 50%. Większość autorów zajmujących się tą problematyką jest zdania, że około połowa amerykańskiego kleru to osoby o skłonnościach homoseksualnych, a zdaniem niektórych (np. znanego amerykańskiego psychiatry pracującego z wieloma duchownymi, R. Sipes’a), jeśli ta tendencja się utrzyma, to przed rokiem 2010 większość amerykańskich księży będą stanowiły osoby o skłonnościach homoseksualnych." www.mateusz.pl/wdrodze/nr389/07-wdr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:35 no dobrze, o. Prusak cytuje amerykanskie zrodla, i pisze o "orientacji homoseksualnej"; pytanie tylko: chodzi o pewne (wytypowane przez psychologow i socjologow na podstawie kwestionariuszy i badan) sklonnosci (trafnosc takich "diagnoz" bywa wielce watpliwa), czy tez o czynny i praktykowany homoseksualizm; mysle, ze te roznice i Ty dostrzegasz? za duzo tutaj niejasnosci pawel_berlin napisał: > W tej chwili nie moge znalezc zrodel; postaram sie i niebawem odpisze. > Tymczasem polecam ten artykul: > > "Do niedawno twierdzono, że w USA seminarzyści i kapłani o orientacji > homoseksualnej stanowią od 5% do 10% kleru amerykańskiego. Obecnie uważa się, > na podstawie różnych badań, że proporcje te są znacznie wyższe i wynoszą od 25% > > do 50%. Większość autorów zajmujących się tą problematyką jest zdania, że około > > połowa amerykańskiego kleru to osoby o skłonnościach homoseksualnych, a zdaniem > > niektórych (np. znanego amerykańskiego psychiatry pracującego z wieloma > duchownymi, R. Sipes’a), jeśli ta tendencja się utrzyma, to przed rokiem > 2010 > większość amerykańskich księży będą stanowiły osoby o skłonnościach > homoseksualnych." > > www.mateusz.pl/wdrodze/nr389/07-wdr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:41 wiesz dobrze, ze z tym "celibatem" wsrod ksiezy to raczej slabo jest.... Porozmawiaj z ludzmi z seminariow duchownych. Mialem w liceum ksiedza od religii; strasznie tepil wszystkich "bezboznikow" wyzywajac tych, ktorzy -uprawiaja sex przedmalzenski -uzywaja srodkow antykoncepcyjnych -sa gejami i nie chca sie leczyc. 5 lat pozniej spotkalem tego typa w gejowskiej knajpie; 350 km od miejsca zamieszkania. Od tego momentu wyzbylem sie szacunku dla tej nawiedzonej czesci kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:46 wiec odbrze; Ty masz swoje doswiadczenia, a ja moje; ja probuje jednak w tej dyskusji trzymac sie raczej faktow; i dlatego wyrazilem moje watpliwosci co do przytaczanych liczb, i sposobu ich uzyskiwania, jak tez i mozliwosci weryfikacji; za duzo w dyskusji o homoseksualizmie ideologii; nie tylko przeciwnicy - jak twierdza srodowiska gejowskie - staraja sie na sile udowodnic swoje racje; druga strona - a wiem to z lektury i wielu rozmow - bywa tutaj czesto bardziej "produktywna"; kiedys sluchalem na RMF audycji, w ktorej bodajze Biedron perorowal, ze 10 % polskiego spoleczenstwa to homoseksualisci; liczac starcow i dzieci, to mielibysmy w Polsce prawie 4 mln gejow i lesbijek; mocno sie usmialem pawel_berlin napisał: > wiesz dobrze, ze z tym "celibatem" wsrod ksiezy to raczej slabo jest.... > Porozmawiaj z ludzmi z seminariow duchownych. > Mialem w liceum ksiedza od religii; strasznie tepil wszystkich "bezboznikow" > wyzywajac tych, ktorzy > -uprawiaja sex przedmalzenski > -uzywaja srodkow antykoncepcyjnych > -sa gejami i nie chca sie leczyc. > > 5 lat pozniej spotkalem tego typa w gejowskiej knajpie; 350 km od miejsca > zamieszkania. Od tego momentu wyzbylem sie szacunku dla tej nawiedzonej czesci > kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:51 Kolega moj jest socjologiem w Berlinie i zajmuje sie badaniami nad homoseksualizmem wsrod mniejszosci tureckiej. Presja srodowiska (podobnie jaka mamy w Polsce) powinna wplynac na to, iz ten odsetek bedzie mniejszy. Liczby mowia co innego; wsrod turkow jest okolo 3-5 procent osob homoseksualnych. Inne badania mowia, ze ten odsetek jest bez wzgledu na kulture i rase wszedzie ten sam. Ban Biedron wiec naciaga, musze przyznac, dane. Choc z drugiej strony % gejow w Berlinie, czy Londynie jest wyzszy; jest to jednak zwiazane tylko i wylacznie z naplywem osob homoseksualnych z niewielkich miast i wsi do stolic, gdzie czuja sie bezpieczniej, swobodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 00:56 Tylko jeszcze jedna uwaga: badania czesto sa zle rozumiane; probuje sie zdefiniowac tzw. "orientacje homoseksualna", a potem czesto podaje sie wyniki badan, ktore sa interpretwoane w ten sposob, ze wyrazaja one procent czynnych gejow czy lesbijek; a to dwie zupelnie rozne sprawy (pomijam juz heurystyke tych badan: to osobny problem) pawel_berlin napisał: > Kolega moj jest socjologiem w Berlinie i zajmuje sie badaniami nad > homoseksualizmem wsrod mniejszosci tureckiej. Presja srodowiska (podobnie jaka > mamy w Polsce) powinna wplynac na to, iz ten odsetek bedzie mniejszy. Liczby > mowia co innego; wsrod turkow jest okolo 3-5 procent osob homoseksualnych. Inne > > badania mowia, ze ten odsetek jest bez wzgledu na kulture i rase wszedzie ten > sam. Ban Biedron wiec naciaga, musze przyznac, dane. > Choc z drugiej strony % gejow w Berlinie, czy Londynie jest wyzszy; jest to > jednak zwiazane tylko i wylacznie z naplywem osob homoseksualnych z niewielkich > > miast i wsi do stolic, gdzie czuja sie bezpieczniej, swobodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:00 3-5 % osob to te, ktore same siebie oceniaja jako homoseksualistow. raczej bylbym sklonny powiedziec, iz mozna doliczyc tzw. ukrytych gejow, tzn. takich, ktorzy funkcjonuja w malzenstwach, czy sa kk. Czesc z nich dopiero po latach uzewnetrznia swoj homoseksualizm i porzuca rodziny (lub pozostaje w nich krzywdzac tym samym swoich bliskich). Widzialem formularze i pytania byly dosyc jednoznaczne -czy uwazasz siebie za osobe homoseksualna -czy jestes w zwiazku homo -czy miales stosunek homo -czy miales marzenia homo -itd. Tym samym mozna rozroznic pomiedzy czynnymi, zdeklarowanymi a takze ukrytymi homoseksualistami Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:06 tylko zdajesz sobie sprawe z tego, jak to funkcjonuje w rzeczywistosci; niektorzy ankietowani albo nie kazde pytanie rozumieja, albo pisza rzeczy nieprawdziwe; spojrz na sondaze polityczne: dlaczego osrodki sondazowe tak rzadko trafnie przewiduja wyniki wyborow? bo luzie nie zawsze pisza to, jak mysla i co czuja; dlatego napisalem, ze osobnym problemem jest metodologia badan i ich heurystyka; pawel_berlin napisał: > 3-5 % osob to te, ktore same siebie oceniaja jako homoseksualistow. raczej > bylbym sklonny powiedziec, iz mozna doliczyc tzw. ukrytych gejow, tzn. takich, > ktorzy funkcjonuja w malzenstwach, czy sa kk. Czesc z nich dopiero po latach > uzewnetrznia swoj homoseksualizm i porzuca rodziny (lub pozostaje w nich > krzywdzac tym samym swoich bliskich). > Widzialem formularze i pytania byly dosyc jednoznaczne > -czy uwazasz siebie za osobe homoseksualna > -czy jestes w zwiazku homo > -czy miales stosunek homo > -czy miales marzenia homo > -itd. > > Tym samym mozna rozroznic pomiedzy czynnymi, zdeklarowanymi a takze ukrytymi > homoseksualistami Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:10 Wiesz jednak; jezeli stosuje sie rozna metodologie badan (tego typu formularze nie sa zunifikowane) i na calym swiecie uzyskuje sie podobne liczby, to chyba mozna im wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:18 zbyt czesto (bo sam dalem sie raz "przetestowac") pytania sugeruja odpowiedz; troche sie oczywiscie bawilem z ankieterem, i wyszlo, ze trudno mnie ocenic; kiedy potem powiedzialem, ze jestem zdecydowanym hetero, to ankieter sie wsciekl, i stwierdzil, ze go oklamalem; tak wiec nie jest to wszystko takie proste pawel_berlin napisał: > Wiesz jednak; jezeli stosuje sie rozna metodologie badan (tego typu formularze > nie sa zunifikowane) i na calym swiecie uzyskuje sie podobne liczby, to chyba > mozna im wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:29 trudno mi uwierzyc, aby hetero starali sie wypasc w ankietach jako homo.... To raczej jest odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:31 czasy sie zmienily; to obecnie nie jest tak tabuizowane, i jest duza mozliwosc manipulacji ankieterem przez ankietowanego pawel_berlin napisał: > trudno mi uwierzyc, aby hetero starali sie wypasc w ankietach jako homo.... To > raczej jest odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:36 alez jest; uwierz mi! Sam pochodze z niewielkiego miasta w Polsce i wiem, jak tam dzis traktuje sie ludzi homo... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Pedofilia i pokolenie 1968 na Zachodzie 19.05.06, 01:38 stereotypy funkconuja po obydwu stronach; ale to juz nie jest temat tabu; nie obecnie pawel_berlin napisał: > alez jest; uwierz mi! Sam pochodze z niewielkiego miasta w Polsce i wiem, jak > tam dzis traktuje sie ludzi homo... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Zerknalem wlasnie na inne forum, i zauwazylem, ze 19.05.06, 00:22 dzisiaj "autentyczni zwolennicy PiS-u" zmienili barwy (glucho i ciemno na ich forum), i zaczeli sie nazywac "autentycznymi zwolennikami gejow"; a to sprytni przebierancy Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Silesius, chylę CZOŁA! Walisz na tylu wątkach, że 19.05.06, 00:48 jestem pełen podziwu! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Silesius, chylę CZOŁA! Walisz na tylu wątkach 19.05.06, 00:53 moze lepiej "walilem"; z inych watkow zrezygnowalem; pojawiaja sie tam nasi (Twoi i moi) "wielbiciele", typu zgodnika czy kralika, a z nimi dyskusja nie jest mozliwa; sam o tym wiesz tales1 napisał: > jestem pełen podziwu! Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 00:54 Ty jutro nie wstaniesz do sprzątania ulic. Daj spokój z gejostwem. Idee gejowskie do niczego dobrego nie prowadza , jedynie do upadku każdej cywilizacji. Zacznij od sodomy i gmory , po ateny , imperium rzymskie a skończywszy na sowietach (w leningradzie powstały pierwsze burdele męskie, w 1918 r. No i jak skończyli? Czy dwie nakrętki sa do czegoś przydatne , czy też śruby? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 01:15 chcesz dyskutowac, badz merytorycznym. W tym poscie starasz sie jedynie obrazic rozmowce. Wyjasniam wiec: -mimo doktoratu nie sprzatam ulic (choc sprzatacze nie sa moim zdaniem ludzmi 2- ej kategorii) -nie glosze tu rzadnych idei gejowskich, bo takowe nie istnieja (nie ma wiec co glosic) -obok burdeli gejowskich sa i heteryckie (ktore sa w wiekszosci) jakos przez nie swiat heteroseksualny nie zniknal ;-) -nie bardzo wiem, o co chodzi tobie z nakretkami i srubami. Poniewaz nie znam sie na inzynierii, przybliz wiec zatem o co tobie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 01:31 Masz doktorat? A z jakiej dyscypliny naukowej, jeśli mogę spytać? Humanistyka czy nauki ścisłe? Pytam, bo też jestem doktorem nauk humanistycznych, a tytuł zdobyłem go w Uniwersytecie Łódzkim PS A'propos śrubek i nakrętek - to enedue dał prosty i obrazowy przykład dwóch takich samych ale niepasujących do siebie i nieprzydatnych części: samymi śrubami lub nakrętkami nic nie zwojujesz, ale śrubą i nakrętką - owszem! W skrócie: Facet+facet=nic; Facet+kobieta=coś(właściwie ktoś) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 01:39 Nauki scisle. Po studiach ekologicznych (nie bede precyzowal; za bardzo charakterystyczne ;-)) w Polsce, zmienilem fach (i kraj) na mikrobiologie, z ktorej obronilem rok temu doktorat. I kolejna zmiana na medycyne i role bakterii w udarze mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 01:43 Podziwiam i gratuluję! Ja siedzę w historii literatury, bibliologii i "czystej" historii! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 01:45 dyskusję (w pewnym momencie co prawda burzliwą, ale dla mnie pouczajacą) Dobranoc wszystkim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 01:49 Dzieki za dyskusje! Dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 01:51 tez ide juz spac; dochodzi 2 w nocy; i tez dziekuje za mila i sympatyczna dyskusje pawel_berlin napisał: > Dzieki za dyskusje! > Dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 01:50 ja tez ide spac; i tez dziekuje za dyskusje; dobranoc tales1 napisał: > dyskusję (w pewnym momencie co prawda burzliwą, ale dla mnie pouczajacą) > Dobranoc wszystkim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 01:51 I tobie spokojnej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 10:50 Milego poranka wam. Wstaliscie juz? p.s. CO sie stalo z typowym dla gazety jadem i gownem slownym, ktorym scieka zazwyczaj tego typu watek? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 11:57 dzien dobry! Okazalo sie, ze noc sluzby wszystkim ;-)) Mimo roznicy zdan i pogladow potrafilismy z silesiussem i talesem porozmawiac bez obrazania sie o rzucania wyzwiskami. Rozmowa, jak dla mnie, bardzo pouczajaca i w milej atmosferze przeprowadzona. Noc studzi emocje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 14:00 Jezu. Ale od razu inne wrazenie. Czlowiek czuje sie usatysfakcjonowany. A nie zly jak po wiekszosci rozmowach. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Re: Przepraszam, rzeczywiście idę spać! Dzięki za 19.05.06, 14:28 Witaj, znalazlem ciekawego linka na temat obecnej dzialalnosci Okrzesika: juz nie polityczna, ale naukowa; wyklada na Wyzszej Szkole Bankowosci i Finansow w Bielsku-Bialej oraz dziala aktywnie na forum WiP-u; jak czlowiek pomysli, jacy ludzie w tym WiP-ie byli, i co sie z nimi obecnie porobilo: Rokita, Stasiuk, Janusz, Maszkiewicz (byly ambasador na Bialorusi, o ktorym ostatnio bylo glosno, jak go Lukaszenko przymknal, a Marcinkiewicz interweniowal); kliknij sobie na "Wolnosc i Pokoj": ciekawie opisana historia piewrszego ruchu pacyfistycznego w Polsce . www.wipforum.tezeusz.pl/wipforum/forum.php. pozdrawiam Silesius 1maruti1 napisał: > Jezu. Ale od razu inne wrazenie. Czlowiek czuje sie usatysfakcjonowany. A nie z > ly jak po wiekszosci rozmowach. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 cos nie wyszlo z linkiem 19.05.06, 14:29 www.wipforum.tezeusz.pl/wipforum/forum.php silesius.monachijski1 napisał: > Witaj, > > znalazlem ciekawego linka na temat obecnej dzialalnosci Okrzesika: juz nie > polityczna, ale naukowa; wyklada na Wyzszej Szkole Bankowosci i Finansow w > Bielsku-Bialej oraz dziala aktywnie na forum WiP-u; jak czlowiek pomysli, jacy > ludzie w tym WiP-ie byli, i co sie z nimi obecnie porobilo: Rokita, Stasiuk, > Janusz, Maszkiewicz (byly ambasador na Bialorusi, o ktorym ostatnio bylo > glosno, jak go Lukaszenko przymknal, a Marcinkiewicz interweniowal); kliknij > sobie na "Wolnosc i Pokoj": ciekawie opisana historia piewrszego ruchu > pacyfistycznego w Polsce > . > www.wipforum.tezeusz.pl/wipforum/forum.php. > pozdrawiam > > Silesius > > 1maruti1 napisał: > > > Jezu. Ale od razu inne wrazenie. Czlowiek czuje sie usatysfakcjonowany. A > nie > z > > ly jak po wiekszosci rozmowach. > > Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: cos nie wyszlo z linkiem 19.05.06, 14:42 Kurcze; na prawde swietna strona! Masz racje; nieco kurzem przykryly sie przez te lata ich mlodziencze idealy.... Nie wiem, czy to sytuacje zrobila swoje, czy po prostu dorastanie.... Przegladajac ta strone widac jak na dloni, ze Polacy nie potrfia dzis rozmawiac... To, mimo iz jest uogolnieniem, stala sie jednak charakterystyczne dal nas wszystkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 01:48 jaki okres literatury jest twoim szczegolnym konikiem??? Jaka literatura? Jesli chodzi o historie, to jestem zupelna noga (w liceum za zaliczenie musialem....sciany naszej klasy malowac ;-) choc obecnie staram sie nadrabiac material ;-) Wloczac sie po muzeach latwiej przyswajam wiedze, niz czytajac podreczniki. Co innego literatura i kino! Ksiazki polykam tonami, a w kinie spedzam kazda wolna chwile (choc nawet przy tej nogosci kin w Berlinie mam problem, aby znalezc cos odpowiedniego). Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Chłopie z Berlina idź spać! 19.05.06, 01:57 Historia literatury XIX wieku, historia - przełom XIX/XX, bibliologia(nauka o książce) - całość (od starżytności do współczesności!) Pracuję naukowo w jednej z polskich uczelni! Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp spać? 19.05.06, 01:41 piszesz, talesie pierwszy : jestem doktorem nauk humanistycznych, a tytuł > zdobyłem go w Uniwersytecie Łódzkim ja pisze: gratuluje! dalej piszesz, talesie pierwszy : enedue dał prosty i obrazowy przykład dwóch > takich samych ale niepasujących do siebie i nieprzydatnych części: samymi > śrubami lub nakrętkami nic nie zwojujesz, ale śrubą i nakrętką - owszem! W > skrócie: Facet+facet=nic; Facet+kobieta=coś(właściwie ktoś) ja pisze: jezeli chodzi o poczecie nowego zycia to rzeczywiscie masz w 95% racje. zauwaz jednakowoz ze tworzenie nowego zycie nie jest tym o co chodzi wszystkim. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: spać? 19.05.06, 01:50 Ależ w przyrdzie wszystko jest po coś! nawet woreczek żółciowy - po to by go usunąć, gdy dolega! Przykro mi, ale nigdy nie poprę homo-związków z przyczyn światopoglądowych, religijnych i racjonalistyczno-empirycznych! Nic na to nie poradzę i nie będę za to przepraszał! Ale chcę szanować każdego człowieka i go akceptować takim jakim jest! Ale człowieka , a nie tę specyficzną "czynność" przez niego "wykonywaną"! Dobranoc! Żona sie wkurza, bo nie może spać! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Zeby tylko ta rozmowa 19.05.06, 01:56 nie przypadla na czas strajku sluzby zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś