Dodaj do ulubionych

26 maja dniem bez lekcji w szkołach - rozporząd...

• joannabeata2 Panie Ministrze Giertychu Romanie 19.05.06, 21:01
      Zrób se pan wolne od ministrowania.....na zawsze! proszę uprzejmie!
    • 1ambrozja Jak nie staniesz d.... z tyłu ..... 19.05.06, 21:11
      W tym kraju wszystko jest źle . Jakakolwiek decyzja jest zła , rok za szkolny za
      długi lub za krótki . Jak zabraniano chodzić do kościoła , to kościoły pękały w
      szwach . Teraz o jeden dzien wielki raban . Ludzie zastanowcie się a potem piszcie.
      Nie wiem skąd taki pęd do nauki , wśród tych co stale siedzą w necie , może
      zamiast lektury wszelkich możliwych postów sięgnąć po jakąś książkę ...
    • aleksandra991 wolne od szkoły 26 maja 19.05.06, 21:13
      Jak rodzice mają zorganizować w tym dniu opiekę nad dziećmi i mlodzieżą - to
      już nikt nie myśli!
    • sympatyk_pis 26 maja - Dzień Kochanej Mojej Mamuni 19.05.06, 21:16

A ja myślałem, że dzien wolny będzie z okazji
      Dnia Matki i będzie ustanowiony już na stałe!

• rafixo A jaka to okazja ? 19.05.06, 21:25
      Jak do Polski przyjechał George Bush to nie było dnia wolnego, a tu przyjeżdża
      jakiś B16 to robią ludziom kolejny długi weekend :)
      • rafixo Re: A jaka to okazja ? 19.05.06, 21:29
        "Decyzję polskiego rządu uważam za skandaliczną. Nie widzę żadnego związku
        pomiędzy wizytą Papieża w Polsce a koniecznością czynienia 26 maja dniem wolnym
        od pracy. Moim zdaniem jest to populistyczne zagranie, dzięki któremu koalicja
        chce zdobyć poparcie w społeczeństwie."
        • awersja [autocenzura] 19.05.06, 21:41
          Chciałem to skomentować, ale nie skomentuję...

...bo jakże komantować decyzje osób upośledzonych umysłowo, biernych
          intelektualnie i kompletnie pozawionych wyobraźni...

...które to decyzje ZABIERAJĄ uczniom jeden dzień nauki.

Mam wrażenie, że członkowie Rady Ministrów robią wszystko, aby młode pokolenie
          było niedouczone... mało tego - starają się, aby osoby o mniejszych
          zdolnościach w nauce coraz bardziej czułe się zacofane (wszak potrzebują więcej
          czasu na przyswojenie materiału)...

Panie Giertych... domyślam się, że Pana poziom umysłowy wymagał, aby materiał
          przeznaczony na jeden dzień nauki w szkole przerabiał Pan przez dni pięć... Tym
          samym jeden dzień pańskiej abstynencji w szkole to jedynie strata 20%...

...niech Pan jednak przyjmie do tego swojego ograniczonego umysłu, że PAŃSTWO
          POLSKIE MA OBOWIĄZEK NAUCZANIA MŁODEGO POKOLENIA....!

(...chyba ze mną źle - rozmawiam z koniem...)
        • izuniaw Re: A jaka to okazja ? 19.05.06, 22:01
          IV RP sa krótsze zajęcia w szkole , ja nie pamiętam ,żeby przy okazji
          przyjazdów JPII odwoływano zajęcia w szkole,kazdy chodził na trasy przejazdu na
          msze i spotkania z potrzeby serca anie dlatego ,że miał wolny dzieńw szkole
          nieprawdaż.Uważam ,ze obecne decyzje stawiaja sprawę kultu i wiary całkowicie
          na głowie skąd wynika tylko oburzenie i zresztą słuszne całej masy ludzi
          myślącej zdroworozsądkowo,Kościół w Polsce będzie chyba za parę lat żałował
          tego podejścia ,bo wielu wiernych całkowicie odsunie się od niego.Jest to
          jednak sprawa Glempa i Episkopatu.
    • meeg2 długi weekend 19.05.06, 21:30
      panie ministrze, niech pan potem nie narzeka, że wyniki egzaminacyjne sa złe. w
      maju wcale nie chodźmy do szkoły. nie da rady podjąć takiej decyzji?!
      • karbat Re: 100 % katolikow 19.05.06, 21:46
        dzieci sie wyksztalcom a potem siem beda dziwic
        ze na zachodzie jest dla nich praca tylko pszy zlewie

Pytam a co z dziecmi i rodzinami ,ktorych objawienia papieza
        nie interesuja ,przymusowe wagary .

• kristof_35 26 maja będzie wolne co roku Romek :))) 19.05.06, 21:50
      a tak nawiasem mówiąć już nie długo to nie będziemy nic robić bo cały bedzie wolny
      • karbat Re: 26 maja będzie wolne co roku Romek :))) 19.05.06, 22:00
        rok szkolny skrocono teraz populistyczne pociagniecie majace znalesc poklask u
        prostakow

• vortex21 Skandal! Pastwo wyznaniowe niedługo zacznie .... 19.05.06, 21:57
      prześladowanie wierzących i myślących inaczej. Włądca Imperium Vaticanum zagości
      w Polsce aby zorientować się czy aby wasal dobrze się ma. Co za głupota,
      bezczelność i nonsens. Polska jest i chyba już pozostanie wiochą w centrum Europy.

Wyrazy kondolencji
    • 2aigel Rośnie Pololenie MaToŁóW!!! 19.05.06, 22:06
      Śmieje się z nas cały świat. Proszę wskazać mi bogate państwo europejskie,
      które ma tyle dni wolnych od pracy co w Polsce. Żenada i tragikomedia !!!
      • scrivo Re: Rośnie Pololenie MaToŁóW!!! 19.05.06, 22:17

moi uczniowie, gimnazjaliści z wielkiego miasta, pytają mnie "po co to wolne? przecież to koncówka roku szkolnego, każdy dzień jest ważny dla wielu z nas, którzy chcą poprawiać oceny!!!"
        CO MAM IM ODPOWIEDZIEĆ???
        Minister giertych ośmiesza wszystkich nauczycieli, każąc im stawać twarzą w twarz z dzieciakami i udzielać odpowiedzi na te proste pytania w żenującej sprawie. Moje nastolatki mówią: "pójde do kościoła na godzinę tego dnia, lecz dlaczego ma byc wolny cały dzien???"
        rany, jak ja mam zachować twarz przed nimi? jak mam ich uczyć dorastania do życia w świecie dorosłych gdzie tyle obłudy stoi za każdym słowem?
        jest mi wstyd. sama jestem mocno wierząca ale, do licha, nie mylmy pojęc, nie przedkładajmy instytucji kościoła ponad szczerość i dobro płynące z serca i sumienia. pamiętam komunę i te wszystkie frazesy o wyższości idei nad żołądkiem i rozsądkiem. ta drętwa mowa widac posiała swoje ziarno w następnych pokoleniach. a może my, polacy, to mamy we krwi, by czynić ideę ubraną w fałszywe słowa wyższą ponad zwykłą ludzką i obywatelską przyzwoitość?
        • osa332 Re: Rośnie Pololenie MaToŁóW!!! 20.05.06, 01:38
          Całkowicie się zgadzam ,gorszej obłudy już nie ma. Giertych to nieszczście dla
          nauczycieli i dzieci
    • legato11 Kto wyjaśni po co przyjeżdża nowy stary papież? 19.05.06, 22:15
      Po co jego wizyta w Polsce? Kto wie?
    • moshe65 o Polsce... 19.05.06, 22:22
      zaczynam miec watpliwosci - czy Polska to normalny kraj ? Kiedys zmuszano ludzi
      by brali udzial w socjalistycznych manifestacjach, a dzisiaj dzieje sie podobnie.
      Kiedys rzadzili tym krajem czerwoni - a dzisiaj ten kolor to jest chyba czarny?
      • k.kasia1 Re: o Polsce... 19.05.06, 22:38
        Zaczynasz mieć wątpliwości?? Hihi, ja to juz wiem na 100%!!! I co z tego :(
        • osa332 Re: o Polsce... 20.05.06, 01:39
          Nowy ustrój -Narodowy socjalizm
    • lubalin A dlaczego tylko 26maja wolny 19.05.06, 22:23
      Na cały cazs pielgrzymki powinnismy mieć wolne i obowiązkowo uczestniczyć w
      każdej uroczystośći
      • proarte1 Re: A dlaczego tylko 26maja wolny 19.05.06, 22:48
        Popieram - a dlaczego dyskryminujemy ludzi pracy??? Won od roboty - do Tv
        narodzie i na kolana!- Cudownie! to jak bedzie przyjezdżał częściej to chyba
        przejdziemy na niemiecki socjal prawda?((-:
        • malypieniadz słowo na niedzielę ;) 19.05.06, 23:30
          a może szanowny PAN MINISTER zarządzi obowiązkowe listy obecności na każdej z
          mszy??
          Tak bardzo śmieszy mnie naiwność wielu, którzy myślą że uradowni rodzice faktem
          dnia wolnego swojego dziecka z województwa załóżmy kujawsko pomorskiego którym
          na codzień brakuje na jedzenie nagle wyłożą 100 złotych na bilety pks-u by z
          wielką radośćią pognać do ukochanej warszawy by ujrzeć Papieża. A Żeby tylko te
          sto słotych... przecież jak dziecko jest w 1 czy w 2 klasie... a co gorsza jak
          tych dzieci jest więcej niż jedno.. to przecież tatuś czy mamusia nie puszczą
          pociechy samej... Już widze te rzesze wiernych z całej polski przedzierających
          się do stolicy na ten jeden jedyny dzień.. ba... kilka godzin tylko po to by
          postać w słońcu w wielkim tłumie na Placu Puiłsudskiego gdzie i tak niczego nie
          zobaczą bo pewnie bedą stac gdzieś w okolicach ulicy marszałkowskiej..
          ojj.. tragedia Polsce się dzieje....
          ja już nie wspomnę nawet o złamaniu zasady swobody wyznania.. a czy jak ktoś
          jest protestantem i rzyczyłby sobie być dnia tego w szkole to z jakiej
          przyczyny się mu tego zabrania??
    • wamachura Kto zaplaci za hojnosc ministra? 19.05.06, 22:24
      26 maja nie odbywają siętylko egzaminy maturalne z historii muzyki. Trwają też
      egzaminy ustne. W mojej szkole pracują 4 komisje po 3 osoby = 12 nauczycieli (
      w tym czwórka zewnetrznych egzaminatorów z innej szkoły).
      Odwołać matur już nie można, bo do 31 maja nie zdążą odpytać uczniów.
      Jeżeli zajęcia są odwołane, to pytający powinni dostać w inny dzień wolne (i
      znów lekcje się nie odbywają) lub (jak sądzę zapłatę jak za dzień wolny)
      zapłatę.
      Ktozapłaci? Miasto? Ale to przecież nie prezydent miasta odwołał zajęcia?
      • osa332 Re: Kto zaplaci za hojnosc ministra? 20.05.06, 01:40
        Nie cieszą się ani rodzice ani dzieci .
    • k.kasia1 świat się kończy 19.05.06, 22:29
      Świat się kończy!! Rodacy, nasze polskie dzieci mają dzień wolny od nauki, bo
      przyjeżdża Niemiec wychowany w hitlerjugend!!!
      Mnie to pstryka, pracuję na uczelni wyższej, dzieci nie mam a sama szkoły
      pokończyłam czas jakiś temu, ale do cholery, Giertych, jełopie, poklupej się w
      ten durny łeb w kółko golony!! Co my jesteśmy filia Watykanu?? Do Unii
      Europejskiej wchodzić nie chciał , bo to "zagraża suwerenności państwa " . Jaka
      suwerenność?? Chyba wiernopoddaństwo watykańskie! Alem się zirytowała!
      A najgorsze, że my tu możemy się denerwować, wywnętrzać, a i tak wpływu na to
      wszystko nie mamy. No cóż, jak powiedziała kiedyś Nowina -Konopczyna "nie będzie
      przypadkowe społeczeństwo decydować". W końcu ci, ktorzy protestują przeciwko
      Romkowi to "SLD, geje lub użyteczni krtetyni sterowani przez SLD i gejów" .
      Zig ....!
      • proarte1 Re: świat się kończy 19.05.06, 22:46
        Rewelacja! Kasiu! Startuj na Ministra!
        A powaznie - to juz kurczę nie jest wcale śmieszne, martwię się o swoje
        dzieci.....nie o taką Polskę....itd. amen - to chyba dzisiaj jedyne modne słowo
        poza słynnym :" Yes, Yes, Yes " i zajebiście prawda?
      • osa332 Re: świat się kończy 20.05.06, 01:44
        Trzeba protestować.Nauczyciele też niech zabiorą wyrazisty głos. Na razie każdy
        protest odbija się na biednych gejach lezbijkach i lewicy.To wszechpolskie
        towarzystwo nalezy pogonić.
    • me-e kto sie uczy w maju... 19.05.06, 22:38
      ...nie oszukujmy sie...w maju nawet geje wychodza na ulice...
    • proarte1 wolne 19.05.06, 22:41
      Fajnie, niedługo wcale nie bedzie trzeba chodzic do szkoły, wystarczy chodzic
      do kościoła!!!!
      • wlodar1 Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:47
        Ciekawe co zrobia szkoly ktore MUSZA tego dnia przeprowadzic mature ustna z
        jezyka oraz historie muzyki? Pogiety Romcio, pogiety. Moja siostra sie cieszy bo
        bedzie wolne miala i do szkoly nie bedzie musiala isc. Ja bede w ten dzien
        akurat w Warszawie to moze wiecej ludu pojdzie na msze niz np. do kina albo co.
        • proarte1 Re: Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:50
          Oczywiscie, ze nie do kina i z pewnością nie na Kod da Vinci bo to bardzo
          beeee - fajnie się zyje w tym kraju, oj fajnie....
          • wlodar1 Re: Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:54
            W sumie chcialem isc na Kod Da Vinci, ale chyba pojde na Asterixa i Wikingow bo
            to bardziej Church-friendly, co nie? Ale wczesniej sprawdze czy nie ma mnie na
            liscie B&H. "Kocham moj kraj, oj tak"
            • k.kasia1 Re: Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:56
              Church-friendly
              boooooskie :))))))
              • wlodar1 Church-friendly 19.05.06, 22:58
                Tez mi sie podoba:) Teraz bedzie przed kazdym programem w Kaczej TVP i na
                opakowaniu prezerwatyw, ktore pekaja:)
            • osa332 Re: Heh.... A Matura? 20.05.06, 01:47
              wlodar1 napisał:

> W sumie chcialem isc na Kod Da Vinci, ale chyba pojde na Asterixa i Wikingow bo
              > to bardziej Church-friendly, co nie? Ale wczesniej sprawdze czy nie ma mnie na
              > liscie B&H. "Kocham moj kraj, oj tak"
              Zabronią wyświetlać kod-Edukator się o to postara
        • osa332 Re: Heh.... A Matura? 20.05.06, 01:46
          Dlaczego edukator Roman nie odwołał matur. To skandal. Maturzyści na pielgrzymkę
          po co wam matura papież ważniejszy
    • rascal1 To się nazywa KACZY SPRYT !!!! 19.05.06, 22:52
      Kwa kwa myślą , że lud ciemny i też będzie kwakał. O NIE Panowie !
    • jowis 26 maj - wolne 19.05.06, 22:59
      wg mnie to chore, przesada , my chcemy pracować, po co w edukacji tyle wolnego,
      kiedy my mamy nauczać ;)
    • bdj1 mój komentarz 19.05.06, 23:01
      Znów będzie się gadało jak to nauczyciele mają tylko wolne i wolne. Prawda jest
      taka, że po pierwsze jest matura i w związku z tym część nauczycieli i tak
      przyjdzie do szkoły, część będzie męczyć się z dziećmi, które przyjdą w
      nielicznym składzie i zamiast realizować materiał z podstaw programowych
      będą "wychowywane" ( tym powinni zająć się rodzice - i wychować dziecko tak jak
      uważają za słuszne. A po tym wszystkim nauczyciel - cudotwórca zrealizuje
      podstawę programową tę samą co w dawnym liceum przeznaczona była na 5 godzin w
      cyklu w ciągu 3 godzin, nie zważając na przepadające zajęcia. Ciekawa jestem
      jak radzą sobie z taką sytuacją inni nauczyciele, bo ja siedzę na bezpłatnych
      konsultacjach,pomagam tym, którzy nie są w stanie nadążyć za goniącym programem
      i wściekam sie jak czytam o 18 godzinnym tygodniu pracy nauczyciela
    • uu1 Katoland 19.05.06, 23:08
      Częstochowski Koń Który Łże.
      • osa332 Re: Katoland 20.05.06, 01:50
        Wszystkim nauczycielom gratuluję EDUKATORA ROMKA -dziwię się że jeszcze nie
        strajkujecie
        • maria333 Re: Katoland 21.05.06, 14:00
          osa332 napisała:

> Wszystkim nauczycielom gratuluję EDUKATORA ROMKA -dziwię się że jeszcze nie
          > strajkujecie

A czego się czepiasz Wielkiego Inkwizy.... tfu, Edukatora?

Przecież musi coś robić, żeby było widać, za co mu płacą...

Na edukacji się nie zna ni chu... , więc ma okazję się wykazać..

Ludzie ! Zrozumcie! Romcio ledwie wyżebrał posadkę, to musi podziałać!!

Przecież nie zmieni programu, ze szkoły pamięta jedynie lekcje religii/....
    • ingeborg na znak protestu chodźmy 26 na "kod leonarda da vi 19.05.06, 23:10
      da vinci" :-)
      Co z tego, że film jest cienki, chodzi o protest. Kupmy mamom bilety w ramach
      dnia matki i uczcijmy ten jakże niezwykły dzień wycieczką do kina.
      • 77qwerty Re: na znak protestu chodźmy 26 na "kod leonarda 19.05.06, 23:26
        popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!
      • xxxxyyyyzzzz Myslisz, ze od tego ci rozumu przybedzie? 19.05.06, 23:40
        • ingeborg Re: Myslisz, ze od tego ci rozumu przybedzie? 20.05.06, 11:05
          Nie, ale
          1. Zaprotestuję przeciwko bezsensownym rozporządzeniom, które robią z tej
          pielgrzymki jakąś zbiorową psychozę (i przy okazji przeciw durnym pomysłom
          posła Wierzejskiego)
          2. Dowiem się o co tyle szumu w mediach.
      • gruszenka3 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 20.05.06, 00:22
        A może by tak zorganizować na 26 maja "grupową protestacyjną" wycieczkę do kina
        na "Kod Leonarda"??? Pełną salę na pewno by się dało ściągnąć mobilizując
        wszystkich krewnych i znajomych królika. Załatwi się jakiegoś zaprzyjaźnionego
        dziennikarza i ... będziemy sławni! Może nawet powiedzą o nas w Radiu
        Maryja!!!!!!
        To jak, Warszawka?
        • osa332 Re: 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 20.05.06, 01:52
          Jestem pewna ze tego dnia nie będzie można oglądac kodu ----zabronioą
        • ingeborg Re: 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 20.05.06, 10:58
          no to lu, gdzie i kiedy robimy ustwakę?
          • maria333 Re: 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 21.05.06, 14:04
            ingeborg napisała:

> no to lu, gdzie i kiedy robimy ustwakę?

Jestem ZA
            Warszawa, Kinoteka w Pałacu Kultury.
            Niech dużą salę przygotują ;))
    • patthecat MW obrażona 19.05.06, 23:13
      "Drodzy Koledzy!
      Z przykrością muszę Wam donieść, że doszło do profanacji osoby byłego Prezesa
      Waszej organizacji, której od lat jestem szczerym sympatykiem. Oto niejaki Jacek
      Inglot w swojej powieści "Inquisitor. Zemsta Azteków" opisał na stronach 180-187
      osobę ucznia Przemysława Mardy, przedstawiciela idei narodowej, w sposób
      karykaturalny i uwłaczający wszystkim, którym drogie są najważniejsze wartości
      Narodu. Przedstawił go jako człowieka niespełna umysłu, napalonego skina, który
      lata po klasie z bagnetem w zębach. Zresztą cała wymowa tej sceny jest
      antynarodowa, Inglot kpi sobie bezczelnie z ideałów naszego Ruchu. Podobieńswto
      imienia i nazwiska nie jest przypadkowe (Przemysław Marda / Radosław Parda),
      Inglot uczył polskiego w liceum, które ukończył były Prezes, a obecnie Poseł i
      Minister! Krążą też plotki, że uczył także Przemysława Pardę, a nawet dał mu
      maturę! Dlaczego Inglot, zamiast cieszyć się z sukcesów swego Wielkiego
      Wychowanka, szydzi z niego w niegodny sposób, nie jestem w stanie zrozumieć.
      Koledzy, nie można tego zostawić bez reakcji, zwłaszcza że wzmiankowany fragment
      tego "Iquisitora" wisi na wielu stronach, np. czytelni Onetu, dlatego powinniśmy
      wezwać naszą patriotyczną i czułą na wartości narodowe młodzież do bojkotu tej
      książki, ponieważ jest napisana z pozycji wrogich idei narodowej i podważa
      autorytet jednego z najbardziej zasłużonych działaczy Ruchu. Przydałaby się też
      akcja protestacyjnych emaili wysyłanych na stronę wydawnctwa Supenowa, które
      opublikowało tę szkodliwą książkę.
      • karbat Re: Wymozdzenie w kraju postepuje 19.05.06, 23:23
        w Niemczech w calym kraju wolne w szlole bo przyjezdza papiez ?
        takiego co by to zarzadzil uznano by za stuknietego w mozg.

• osa332 Re: Wymozdzenie w kraju postepuje 20.05.06, 01:53
          Niemcy nie zapraszają papieza bo mają za mało pieniędzy . Tak powiedzieli,
    • wojtek2784 Kolejny nawiedzony- w Polsce bieda i wakacje 19.05.06, 23:34
      Czy ta biedna Polska nie trafi już nigdy na normalnych ludzi ?
    • kozaczek3 Czy przez czas wizyty o papieżu tylko peany?? 19.05.06, 23:44
      Czy gazeta zastosuje cenzurę prewencyjną?
      Mam nadzieję, że nie.
      Amen.
    • brite Skandaliczna sprawa 19.05.06, 23:57
      ten kraj już dawno zszedł na psy, teraz zaczyna się płaszczyć i skamleć pod
      płaszczem megakapłona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka