joannabeata2 Panie Ministrze Giertychu Romanie 19.05.06, 21:01 Zrób se pan wolne od ministrowania.....na zawsze! proszę uprzejmie! Odpowiedz Link Zgłoś
1ambrozja Jak nie staniesz d.... z tyłu ..... 19.05.06, 21:11 W tym kraju wszystko jest źle . Jakakolwiek decyzja jest zła , rok za szkolny za długi lub za krótki . Jak zabraniano chodzić do kościoła , to kościoły pękały w szwach . Teraz o jeden dzien wielki raban . Ludzie zastanowcie się a potem piszcie. Nie wiem skąd taki pęd do nauki , wśród tych co stale siedzą w necie , może zamiast lektury wszelkich możliwych postów sięgnąć po jakąś książkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 wolne od szkoły 26 maja 19.05.06, 21:13 Jak rodzice mają zorganizować w tym dniu opiekę nad dziećmi i mlodzieżą - to już nikt nie myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis 26 maja - Dzień Kochanej Mojej Mamuni 19.05.06, 21:16 A ja myślałem, że dzien wolny będzie z okazji Dnia Matki i będzie ustanowiony już na stałe! Odpowiedz Link Zgłoś
rafixo A jaka to okazja ? 19.05.06, 21:25 Jak do Polski przyjechał George Bush to nie było dnia wolnego, a tu przyjeżdża jakiś B16 to robią ludziom kolejny długi weekend :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafixo Re: A jaka to okazja ? 19.05.06, 21:29 "Decyzję polskiego rządu uważam za skandaliczną. Nie widzę żadnego związku pomiędzy wizytą Papieża w Polsce a koniecznością czynienia 26 maja dniem wolnym od pracy. Moim zdaniem jest to populistyczne zagranie, dzięki któremu koalicja chce zdobyć poparcie w społeczeństwie." Odpowiedz Link Zgłoś
awersja [autocenzura] 19.05.06, 21:41 Chciałem to skomentować, ale nie skomentuję... ...bo jakże komantować decyzje osób upośledzonych umysłowo, biernych intelektualnie i kompletnie pozawionych wyobraźni... ...które to decyzje ZABIERAJĄ uczniom jeden dzień nauki. Mam wrażenie, że członkowie Rady Ministrów robią wszystko, aby młode pokolenie było niedouczone... mało tego - starają się, aby osoby o mniejszych zdolnościach w nauce coraz bardziej czułe się zacofane (wszak potrzebują więcej czasu na przyswojenie materiału)... Panie Giertych... domyślam się, że Pana poziom umysłowy wymagał, aby materiał przeznaczony na jeden dzień nauki w szkole przerabiał Pan przez dni pięć... Tym samym jeden dzień pańskiej abstynencji w szkole to jedynie strata 20%... ...niech Pan jednak przyjmie do tego swojego ograniczonego umysłu, że PAŃSTWO POLSKIE MA OBOWIĄZEK NAUCZANIA MŁODEGO POKOLENIA....! (...chyba ze mną źle - rozmawiam z koniem...) Odpowiedz Link Zgłoś
izuniaw Re: A jaka to okazja ? 19.05.06, 22:01 IV RP sa krótsze zajęcia w szkole , ja nie pamiętam ,żeby przy okazji przyjazdów JPII odwoływano zajęcia w szkole,kazdy chodził na trasy przejazdu na msze i spotkania z potrzeby serca anie dlatego ,że miał wolny dzieńw szkole nieprawdaż.Uważam ,ze obecne decyzje stawiaja sprawę kultu i wiary całkowicie na głowie skąd wynika tylko oburzenie i zresztą słuszne całej masy ludzi myślącej zdroworozsądkowo,Kościół w Polsce będzie chyba za parę lat żałował tego podejścia ,bo wielu wiernych całkowicie odsunie się od niego.Jest to jednak sprawa Glempa i Episkopatu. Odpowiedz Link Zgłoś
meeg2 długi weekend 19.05.06, 21:30 panie ministrze, niech pan potem nie narzeka, że wyniki egzaminacyjne sa złe. w maju wcale nie chodźmy do szkoły. nie da rady podjąć takiej decyzji?! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: 100 % katolikow 19.05.06, 21:46 dzieci sie wyksztalcom a potem siem beda dziwic ze na zachodzie jest dla nich praca tylko pszy zlewie Pytam a co z dziecmi i rodzinami ,ktorych objawienia papieza nie interesuja ,przymusowe wagary . Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 26 maja będzie wolne co roku Romek :))) 19.05.06, 21:50 a tak nawiasem mówiąć już nie długo to nie będziemy nic robić bo cały bedzie wolny Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: 26 maja będzie wolne co roku Romek :))) 19.05.06, 22:00 rok szkolny skrocono teraz populistyczne pociagniecie majace znalesc poklask u prostakow Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Skandal! Pastwo wyznaniowe niedługo zacznie .... 19.05.06, 21:57 prześladowanie wierzących i myślących inaczej. Włądca Imperium Vaticanum zagości w Polsce aby zorientować się czy aby wasal dobrze się ma. Co za głupota, bezczelność i nonsens. Polska jest i chyba już pozostanie wiochą w centrum Europy. Wyrazy kondolencji Odpowiedz Link Zgłoś
2aigel Rośnie Pololenie MaToŁóW!!! 19.05.06, 22:06 Śmieje się z nas cały świat. Proszę wskazać mi bogate państwo europejskie, które ma tyle dni wolnych od pracy co w Polsce. Żenada i tragikomedia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
scrivo Re: Rośnie Pololenie MaToŁóW!!! 19.05.06, 22:17 moi uczniowie, gimnazjaliści z wielkiego miasta, pytają mnie "po co to wolne? przecież to koncówka roku szkolnego, każdy dzień jest ważny dla wielu z nas, którzy chcą poprawiać oceny!!!" CO MAM IM ODPOWIEDZIEĆ??? Minister giertych ośmiesza wszystkich nauczycieli, każąc im stawać twarzą w twarz z dzieciakami i udzielać odpowiedzi na te proste pytania w żenującej sprawie. Moje nastolatki mówią: "pójde do kościoła na godzinę tego dnia, lecz dlaczego ma byc wolny cały dzien???" rany, jak ja mam zachować twarz przed nimi? jak mam ich uczyć dorastania do życia w świecie dorosłych gdzie tyle obłudy stoi za każdym słowem? jest mi wstyd. sama jestem mocno wierząca ale, do licha, nie mylmy pojęc, nie przedkładajmy instytucji kościoła ponad szczerość i dobro płynące z serca i sumienia. pamiętam komunę i te wszystkie frazesy o wyższości idei nad żołądkiem i rozsądkiem. ta drętwa mowa widac posiała swoje ziarno w następnych pokoleniach. a może my, polacy, to mamy we krwi, by czynić ideę ubraną w fałszywe słowa wyższą ponad zwykłą ludzką i obywatelską przyzwoitość? Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Rośnie Pololenie MaToŁóW!!! 20.05.06, 01:38 Całkowicie się zgadzam ,gorszej obłudy już nie ma. Giertych to nieszczście dla nauczycieli i dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
legato11 Kto wyjaśni po co przyjeżdża nowy stary papież? 19.05.06, 22:15 Po co jego wizyta w Polsce? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 o Polsce... 19.05.06, 22:22 zaczynam miec watpliwosci - czy Polska to normalny kraj ? Kiedys zmuszano ludzi by brali udzial w socjalistycznych manifestacjach, a dzisiaj dzieje sie podobnie. Kiedys rzadzili tym krajem czerwoni - a dzisiaj ten kolor to jest chyba czarny? Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: o Polsce... 19.05.06, 22:38 Zaczynasz mieć wątpliwości?? Hihi, ja to juz wiem na 100%!!! I co z tego :( Odpowiedz Link Zgłoś
lubalin A dlaczego tylko 26maja wolny 19.05.06, 22:23 Na cały cazs pielgrzymki powinnismy mieć wolne i obowiązkowo uczestniczyć w każdej uroczystośći Odpowiedz Link Zgłoś
proarte1 Re: A dlaczego tylko 26maja wolny 19.05.06, 22:48 Popieram - a dlaczego dyskryminujemy ludzi pracy??? Won od roboty - do Tv narodzie i na kolana!- Cudownie! to jak bedzie przyjezdżał częściej to chyba przejdziemy na niemiecki socjal prawda?((-: Odpowiedz Link Zgłoś
malypieniadz słowo na niedzielę ;) 19.05.06, 23:30 a może szanowny PAN MINISTER zarządzi obowiązkowe listy obecności na każdej z mszy?? Tak bardzo śmieszy mnie naiwność wielu, którzy myślą że uradowni rodzice faktem dnia wolnego swojego dziecka z województwa załóżmy kujawsko pomorskiego którym na codzień brakuje na jedzenie nagle wyłożą 100 złotych na bilety pks-u by z wielką radośćią pognać do ukochanej warszawy by ujrzeć Papieża. A Żeby tylko te sto słotych... przecież jak dziecko jest w 1 czy w 2 klasie... a co gorsza jak tych dzieci jest więcej niż jedno.. to przecież tatuś czy mamusia nie puszczą pociechy samej... Już widze te rzesze wiernych z całej polski przedzierających się do stolicy na ten jeden jedyny dzień.. ba... kilka godzin tylko po to by postać w słońcu w wielkim tłumie na Placu Puiłsudskiego gdzie i tak niczego nie zobaczą bo pewnie bedą stac gdzieś w okolicach ulicy marszałkowskiej.. ojj.. tragedia Polsce się dzieje.... ja już nie wspomnę nawet o złamaniu zasady swobody wyznania.. a czy jak ktoś jest protestantem i rzyczyłby sobie być dnia tego w szkole to z jakiej przyczyny się mu tego zabrania?? Odpowiedz Link Zgłoś
wamachura Kto zaplaci za hojnosc ministra? 19.05.06, 22:24 26 maja nie odbywają siętylko egzaminy maturalne z historii muzyki. Trwają też egzaminy ustne. W mojej szkole pracują 4 komisje po 3 osoby = 12 nauczycieli ( w tym czwórka zewnetrznych egzaminatorów z innej szkoły). Odwołać matur już nie można, bo do 31 maja nie zdążą odpytać uczniów. Jeżeli zajęcia są odwołane, to pytający powinni dostać w inny dzień wolne (i znów lekcje się nie odbywają) lub (jak sądzę zapłatę jak za dzień wolny) zapłatę. Ktozapłaci? Miasto? Ale to przecież nie prezydent miasta odwołał zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Kto zaplaci za hojnosc ministra? 20.05.06, 01:40 Nie cieszą się ani rodzice ani dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 świat się kończy 19.05.06, 22:29 Świat się kończy!! Rodacy, nasze polskie dzieci mają dzień wolny od nauki, bo przyjeżdża Niemiec wychowany w hitlerjugend!!! Mnie to pstryka, pracuję na uczelni wyższej, dzieci nie mam a sama szkoły pokończyłam czas jakiś temu, ale do cholery, Giertych, jełopie, poklupej się w ten durny łeb w kółko golony!! Co my jesteśmy filia Watykanu?? Do Unii Europejskiej wchodzić nie chciał , bo to "zagraża suwerenności państwa " . Jaka suwerenność?? Chyba wiernopoddaństwo watykańskie! Alem się zirytowała! A najgorsze, że my tu możemy się denerwować, wywnętrzać, a i tak wpływu na to wszystko nie mamy. No cóż, jak powiedziała kiedyś Nowina -Konopczyna "nie będzie przypadkowe społeczeństwo decydować". W końcu ci, ktorzy protestują przeciwko Romkowi to "SLD, geje lub użyteczni krtetyni sterowani przez SLD i gejów" . Zig ....! Odpowiedz Link Zgłoś
proarte1 Re: świat się kończy 19.05.06, 22:46 Rewelacja! Kasiu! Startuj na Ministra! A powaznie - to juz kurczę nie jest wcale śmieszne, martwię się o swoje dzieci.....nie o taką Polskę....itd. amen - to chyba dzisiaj jedyne modne słowo poza słynnym :" Yes, Yes, Yes " i zajebiście prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: świat się kończy 20.05.06, 01:44 Trzeba protestować.Nauczyciele też niech zabiorą wyrazisty głos. Na razie każdy protest odbija się na biednych gejach lezbijkach i lewicy.To wszechpolskie towarzystwo nalezy pogonić. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e kto sie uczy w maju... 19.05.06, 22:38 ...nie oszukujmy sie...w maju nawet geje wychodza na ulice... Odpowiedz Link Zgłoś
proarte1 wolne 19.05.06, 22:41 Fajnie, niedługo wcale nie bedzie trzeba chodzic do szkoły, wystarczy chodzic do kościoła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodar1 Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:47 Ciekawe co zrobia szkoly ktore MUSZA tego dnia przeprowadzic mature ustna z jezyka oraz historie muzyki? Pogiety Romcio, pogiety. Moja siostra sie cieszy bo bedzie wolne miala i do szkoly nie bedzie musiala isc. Ja bede w ten dzien akurat w Warszawie to moze wiecej ludu pojdzie na msze niz np. do kina albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
proarte1 Re: Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:50 Oczywiscie, ze nie do kina i z pewnością nie na Kod da Vinci bo to bardzo beeee - fajnie się zyje w tym kraju, oj fajnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodar1 Re: Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:54 W sumie chcialem isc na Kod Da Vinci, ale chyba pojde na Asterixa i Wikingow bo to bardziej Church-friendly, co nie? Ale wczesniej sprawdze czy nie ma mnie na liscie B&H. "Kocham moj kraj, oj tak" Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia1 Re: Heh.... A Matura? 19.05.06, 22:56 Church-friendly boooooskie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodar1 Church-friendly 19.05.06, 22:58 Tez mi sie podoba:) Teraz bedzie przed kazdym programem w Kaczej TVP i na opakowaniu prezerwatyw, ktore pekaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Heh.... A Matura? 20.05.06, 01:47 wlodar1 napisał: > W sumie chcialem isc na Kod Da Vinci, ale chyba pojde na Asterixa i Wikingow bo > to bardziej Church-friendly, co nie? Ale wczesniej sprawdze czy nie ma mnie na > liscie B&H. "Kocham moj kraj, oj tak" Zabronią wyświetlać kod-Edukator się o to postara Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Heh.... A Matura? 20.05.06, 01:46 Dlaczego edukator Roman nie odwołał matur. To skandal. Maturzyści na pielgrzymkę po co wam matura papież ważniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
rascal1 To się nazywa KACZY SPRYT !!!! 19.05.06, 22:52 Kwa kwa myślą , że lud ciemny i też będzie kwakał. O NIE Panowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
jowis 26 maj - wolne 19.05.06, 22:59 wg mnie to chore, przesada , my chcemy pracować, po co w edukacji tyle wolnego, kiedy my mamy nauczać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bdj1 mój komentarz 19.05.06, 23:01 Znów będzie się gadało jak to nauczyciele mają tylko wolne i wolne. Prawda jest taka, że po pierwsze jest matura i w związku z tym część nauczycieli i tak przyjdzie do szkoły, część będzie męczyć się z dziećmi, które przyjdą w nielicznym składzie i zamiast realizować materiał z podstaw programowych będą "wychowywane" ( tym powinni zająć się rodzice - i wychować dziecko tak jak uważają za słuszne. A po tym wszystkim nauczyciel - cudotwórca zrealizuje podstawę programową tę samą co w dawnym liceum przeznaczona była na 5 godzin w cyklu w ciągu 3 godzin, nie zważając na przepadające zajęcia. Ciekawa jestem jak radzą sobie z taką sytuacją inni nauczyciele, bo ja siedzę na bezpłatnych konsultacjach,pomagam tym, którzy nie są w stanie nadążyć za goniącym programem i wściekam sie jak czytam o 18 godzinnym tygodniu pracy nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Katoland 20.05.06, 01:50 Wszystkim nauczycielom gratuluję EDUKATORA ROMKA -dziwię się że jeszcze nie strajkujecie Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Katoland 21.05.06, 14:00 osa332 napisała: > Wszystkim nauczycielom gratuluję EDUKATORA ROMKA -dziwię się że jeszcze nie > strajkujecie A czego się czepiasz Wielkiego Inkwizy.... tfu, Edukatora? Przecież musi coś robić, żeby było widać, za co mu płacą... Na edukacji się nie zna ni chu... , więc ma okazję się wykazać.. Ludzie ! Zrozumcie! Romcio ledwie wyżebrał posadkę, to musi podziałać!! Przecież nie zmieni programu, ze szkoły pamięta jedynie lekcje religii/.... Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg na znak protestu chodźmy 26 na "kod leonarda da vi 19.05.06, 23:10 da vinci" :-) Co z tego, że film jest cienki, chodzi o protest. Kupmy mamom bilety w ramach dnia matki i uczcijmy ten jakże niezwykły dzień wycieczką do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: na znak protestu chodźmy 26 na "kod leonarda 19.05.06, 23:26 popieram !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: Myslisz, ze od tego ci rozumu przybedzie? 20.05.06, 11:05 Nie, ale 1. Zaprotestuję przeciwko bezsensownym rozporządzeniom, które robią z tej pielgrzymki jakąś zbiorową psychozę (i przy okazji przeciw durnym pomysłom posła Wierzejskiego) 2. Dowiem się o co tyle szumu w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszenka3 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 20.05.06, 00:22 A może by tak zorganizować na 26 maja "grupową protestacyjną" wycieczkę do kina na "Kod Leonarda"??? Pełną salę na pewno by się dało ściągnąć mobilizując wszystkich krewnych i znajomych królika. Załatwi się jakiegoś zaprzyjaźnionego dziennikarza i ... będziemy sławni! Może nawet powiedzą o nas w Radiu Maryja!!!!!! To jak, Warszawka? Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 20.05.06, 01:52 Jestem pewna ze tego dnia nie będzie można oglądac kodu ----zabronioą Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 20.05.06, 10:58 no to lu, gdzie i kiedy robimy ustwakę? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: 26 maja chodźmy RAZEM na KOD 21.05.06, 14:04 ingeborg napisała: > no to lu, gdzie i kiedy robimy ustwakę? Jestem ZA Warszawa, Kinoteka w Pałacu Kultury. Niech dużą salę przygotują ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat MW obrażona 19.05.06, 23:13 "Drodzy Koledzy! Z przykrością muszę Wam donieść, że doszło do profanacji osoby byłego Prezesa Waszej organizacji, której od lat jestem szczerym sympatykiem. Oto niejaki Jacek Inglot w swojej powieści "Inquisitor. Zemsta Azteków" opisał na stronach 180-187 osobę ucznia Przemysława Mardy, przedstawiciela idei narodowej, w sposób karykaturalny i uwłaczający wszystkim, którym drogie są najważniejsze wartości Narodu. Przedstawił go jako człowieka niespełna umysłu, napalonego skina, który lata po klasie z bagnetem w zębach. Zresztą cała wymowa tej sceny jest antynarodowa, Inglot kpi sobie bezczelnie z ideałów naszego Ruchu. Podobieńswto imienia i nazwiska nie jest przypadkowe (Przemysław Marda / Radosław Parda), Inglot uczył polskiego w liceum, które ukończył były Prezes, a obecnie Poseł i Minister! Krążą też plotki, że uczył także Przemysława Pardę, a nawet dał mu maturę! Dlaczego Inglot, zamiast cieszyć się z sukcesów swego Wielkiego Wychowanka, szydzi z niego w niegodny sposób, nie jestem w stanie zrozumieć. Koledzy, nie można tego zostawić bez reakcji, zwłaszcza że wzmiankowany fragment tego "Iquisitora" wisi na wielu stronach, np. czytelni Onetu, dlatego powinniśmy wezwać naszą patriotyczną i czułą na wartości narodowe młodzież do bojkotu tej książki, ponieważ jest napisana z pozycji wrogich idei narodowej i podważa autorytet jednego z najbardziej zasłużonych działaczy Ruchu. Przydałaby się też akcja protestacyjnych emaili wysyłanych na stronę wydawnctwa Supenowa, które opublikowało tę szkodliwą książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wymozdzenie w kraju postepuje 19.05.06, 23:23 w Niemczech w calym kraju wolne w szlole bo przyjezdza papiez ? takiego co by to zarzadzil uznano by za stuknietego w mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Wymozdzenie w kraju postepuje 20.05.06, 01:53 Niemcy nie zapraszają papieza bo mają za mało pieniędzy . Tak powiedzieli, Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Kolejny nawiedzony- w Polsce bieda i wakacje 19.05.06, 23:34 Czy ta biedna Polska nie trafi już nigdy na normalnych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Czy przez czas wizyty o papieżu tylko peany?? 19.05.06, 23:44 Czy gazeta zastosuje cenzurę prewencyjną? Mam nadzieję, że nie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Skandaliczna sprawa 19.05.06, 23:57 ten kraj już dawno zszedł na psy, teraz zaczyna się płaszczyć i skamleć pod płaszczem megakapłona. Odpowiedz Link Zgłoś