Dodaj do ulubionych

Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja język

21.05.06, 21:44
Otóż czcigodny ksiądz arcybiskup nie polemizuje z faktami ujawnionymi w
dokumentach, tylko z językiem. Mnie nie interesuje język, mnie interesują
fakty. A te dla Czajkowskiego są miażdżące.
Obserwuj wątek
    • 3210start Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 21.05.06, 21:46
      jazg1 napisał:

> Otóż czcigodny ksiądz arcybiskup nie polemizuje z faktami ujawnionymi w
      > dokumentach, tylko z językiem. Mnie nie interesuje język, mnie interesują
      > fakty. A te dla Czajkowskiego są miażdżące.

Pytanie tylko dlaczego dla Życińskiego nie są i skupia się na duperelach.
    • t-800 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 21.05.06, 21:47
      Abp Życiński odwraca kota ogonem niczym redaktor "GW" lub demokrata.pl.
      • uniaeuropejska1 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 15:32
        Jak na razie to przeciwnicy ks.Czajkowskiego odwracają kota ogonem.
    • aquinus GIGO 22.05.06, 02:49
      jazg1 napisał:

> Otóż czcigodny ksiądz arcybiskup nie polemizuje z faktami ujawnionymi w
      > dokumentach, tylko z językiem. Mnie nie interesuje język, mnie interesują
      > fakty. A te dla Czajkowskiego są miażdżące.
      Garbage in, garbage out - czyli g... na wejściu, g... na wyjściu
      Nie rozumiem, skąd ta wiara w wartość śmieci, jakie raczyla pozostawić po sobie
      bezpieka?
      Z materiałów g...nej wartości ktoś wyciąga wnioski (też g...ne) i obsmarowuje
      Bogu ducha winnego człowieka, a gawiedź jeszcze się cieszy! Leczyć się!
      • uniaeuropejska1 Re: GIGO 22.05.06, 15:36
        Tego co stworzyła bezpieka śmieciem bym nie nazywał,były to przecież dokumenty
        wagi państwowej w swoim czasie.Jednak niepokoi radosna twórczość w zakresie
        wnioskowania.Nadal nie wiadomo jakie dowody stanowią o tym,że ks.Czajkowski to
        Jankowski?
    • antonioni1 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 05:10
      Ksiądz Arcybiskup ma dobre serce. Sam jest czysty i wie, że ze strony IPNu nic
      mu nie grozi. Podobnie zresztą jak i mnie. Czajkowski, jak Czajkowski.
      Postrzegam go raczej jako dobry materiał na dziennikarza, ale nie biblistę. Sam
      będąc raczej dziennikarzem, niż biblistą padł ofiarą dziennikarzy. Pisanie, że
      historyk, który opublikował o nim artykuł w Zyciu Warszawy mieszka w Stanach
      jest żenujące. Może sobie mieszkać w Nowej Zelandii. Ważne, co widział i zbadał
      w aktach IPNu. A akta są w Warszawie. Każdy jak każdy, ale arcybiskup
      Gołębiewski, któremu jurysdykcyjnie podlega Czajkowski na pewno może mieć do
      nich dostęp. W czasach PRL-u łamano ludzi. To fakt. Ale nie każdy dał się
      złamać. To wszystko zależy od charakteru.
      • srebrnarybka Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 10:54
        To, Ze facet, który oskarża Czajkowskiego, mieszka w USA, jest mniej ważne.
        Gorzej, że nie jest historykiem.
    • slavik222 Życiński o ks. Czajkowskim-o grzechu pychy 22.05.06, 07:39
      Jeden wart drugiego.Najwieksze bledy jakie popelniaja ci ,,duszpasterze" to
      gezech pychy.Deprecjonują zresztą pojęcie grzechu.Pouczają innych kiedy sami
      grzeszą publicznie,latami i nie wyrazaja skruchy.
      No cóż nikt z nas nie jest bez grzechu i niech te dwa przypadki beda dla nas
      akademickim przykladem z którego nalezy uczyć się pokory....
      • gw_klamie6 Życiński jest bpem GW i UB nie Koscioła, niestety 22.05.06, 09:04
        nie broni ludzi prawych i bohaterow, tylko zawsze morderców agentury i
        gadzinowego GW-na, hanba Episkopatu.
        • uniaeuropejska1 Re: Życiński jest bpem GW i UB nie Koscioła, nies 22.05.06, 15:38
          Cóż za bełkot.Moralność stadionowa?
    • uniaeuropejska1 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 15:31
      Nie wiadomo czy są miażdżące.Nadal brak konkretów w temacie czy ks.Czajkowski
      to Jankowski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka