jazg1 21.05.06, 21:44 Otóż czcigodny ksiądz arcybiskup nie polemizuje z faktami ujawnionymi w dokumentach, tylko z językiem. Mnie nie interesuje język, mnie interesują fakty. A te dla Czajkowskiego są miażdżące. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3210start Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 21.05.06, 21:46 jazg1 napisał: > Otóż czcigodny ksiądz arcybiskup nie polemizuje z faktami ujawnionymi w > dokumentach, tylko z językiem. Mnie nie interesuje język, mnie interesują > fakty. A te dla Czajkowskiego są miażdżące. Pytanie tylko dlaczego dla Życińskiego nie są i skupia się na duperelach. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 21.05.06, 21:47 Abp Życiński odwraca kota ogonem niczym redaktor "GW" lub demokrata.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 15:32 Jak na razie to przeciwnicy ks.Czajkowskiego odwracają kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
aquinus GIGO 22.05.06, 02:49 jazg1 napisał: > Otóż czcigodny ksiądz arcybiskup nie polemizuje z faktami ujawnionymi w > dokumentach, tylko z językiem. Mnie nie interesuje język, mnie interesują > fakty. A te dla Czajkowskiego są miażdżące. Garbage in, garbage out - czyli g... na wejściu, g... na wyjściu Nie rozumiem, skąd ta wiara w wartość śmieci, jakie raczyla pozostawić po sobie bezpieka? Z materiałów g...nej wartości ktoś wyciąga wnioski (też g...ne) i obsmarowuje Bogu ducha winnego człowieka, a gawiedź jeszcze się cieszy! Leczyć się! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: GIGO 22.05.06, 15:36 Tego co stworzyła bezpieka śmieciem bym nie nazywał,były to przecież dokumenty wagi państwowej w swoim czasie.Jednak niepokoi radosna twórczość w zakresie wnioskowania.Nadal nie wiadomo jakie dowody stanowią o tym,że ks.Czajkowski to Jankowski? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 05:10 Ksiądz Arcybiskup ma dobre serce. Sam jest czysty i wie, że ze strony IPNu nic mu nie grozi. Podobnie zresztą jak i mnie. Czajkowski, jak Czajkowski. Postrzegam go raczej jako dobry materiał na dziennikarza, ale nie biblistę. Sam będąc raczej dziennikarzem, niż biblistą padł ofiarą dziennikarzy. Pisanie, że historyk, który opublikował o nim artykuł w Zyciu Warszawy mieszka w Stanach jest żenujące. Może sobie mieszkać w Nowej Zelandii. Ważne, co widział i zbadał w aktach IPNu. A akta są w Warszawie. Każdy jak każdy, ale arcybiskup Gołębiewski, któremu jurysdykcyjnie podlega Czajkowski na pewno może mieć do nich dostęp. W czasach PRL-u łamano ludzi. To fakt. Ale nie każdy dał się złamać. To wszystko zależy od charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnarybka Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 10:54 To, Ze facet, który oskarża Czajkowskiego, mieszka w USA, jest mniej ważne. Gorzej, że nie jest historykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Życiński o ks. Czajkowskim-o grzechu pychy 22.05.06, 07:39 Jeden wart drugiego.Najwieksze bledy jakie popelniaja ci ,,duszpasterze" to gezech pychy.Deprecjonują zresztą pojęcie grzechu.Pouczają innych kiedy sami grzeszą publicznie,latami i nie wyrazaja skruchy. No cóż nikt z nas nie jest bez grzechu i niech te dwa przypadki beda dla nas akademickim przykladem z którego nalezy uczyć się pokory.... Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie6 Życiński jest bpem GW i UB nie Koscioła, niestety 22.05.06, 09:04 nie broni ludzi prawych i bohaterow, tylko zawsze morderców agentury i gadzinowego GW-na, hanba Episkopatu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Życiński jest bpem GW i UB nie Koscioła, nies 22.05.06, 15:38 Cóż za bełkot.Moralność stadionowa? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Abp Życiński o ks. Czajkowskim: to lustracja 22.05.06, 15:31 Nie wiadomo czy są miażdżące.Nadal brak konkretów w temacie czy ks.Czajkowski to Jankowski. Odpowiedz Link Zgłoś