k4free 24.05.06, 17:23 Mobbing KATOLICJI w każdym miejscu pracy Bierzemy świadectwo: mamy jak na tacy! Coś kandydat tu nie ma stosownej pozycji? Więc nie damy zarobić - dzięki KATOLICJI! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k4free ►►► Policja+Koalicja=Katolicja ◄◄◄ 24.05.06, 17:30 ►►► Policja+Koalicja=Katolicja ◄◄◄ Odpowiedz Link Zgłoś
romciugiertych Witamy w Katomatriksie 24.05.06, 18:10 "Ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją..." Na odrzwiach bramy ten się napis czyta. to Dante, drogie dzieci. Też zostanie zakazany. Odpowiedz Link Zgłoś
skilu Polska rzeczpospolita katolicka 24.05.06, 18:30 teraz matura zreligi moze byc zdawana a za rok właduje obowiazkowa Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Czysta rydzykomoheroina! 24.05.06, 18:36 Czysta rydzykomoheroina! „Wystarczy wam tylko religia w szkole, bez biblioteki, bo książkowe mole zbyt racjonalnie nas weryfikują, dziewictwo Maryji wciąż kwestionują.” W unijnej demokracji za przyczyną dewiacji arbuz służy awiacji! Odpowiedz Link Zgłoś
romciugiertych Zarejestrować antyklerykalizm jako wyznanie! 24.05.06, 22:23 To by dopiero była heca... Odpowiedz Link Zgłoś
12345on GW pracuje nad ogłupianiem swoich czytelników 24.05.06, 22:49 Jak widać, nie całkiem syzyfowa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Zarejestrować antyklerykalizm jako wyznanie! 24.05.06, 22:51 Spieszmy się kochać ministrów, bo tak szybko odchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Zarejestrować antyklerykalizm jako wyznanie! 25.05.06, 00:10 Matura z religii? Ok! Jesli bedzie mozna zdawac np. tzw. religii pierwotnych, islamu, hinduizmu, buddyzmu, konfucjamizmu, taoizmu, zenizmu, shintoizmu, szmanizmu, gnostycyzmu, manicheizmu, mitraizmu, kataryzmu, arianizmu, zaratustranizmu, mazdaizmu, szakretyzmu, woodoo i innych religi afroamerykanskich,pejotyzmu, tanca ducha....i. in. ja, gdybym mogl zdawalbym polskiego katolicyzmu ludowego Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawlaskus Re: Zarejestrować antyklerykalizm jako wyznanie! 25.05.06, 07:15 Odpowiedz Link Zgłoś
pluszak007 Elektorat PiSu to nie obchodzi bo matury niezadaja 24.05.06, 19:09 Matura z Religii :) noooo teraz to bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
resdes To po to by maturę zdawały nawet głąby 24.05.06, 19:03 dla których matematyka, chemia, biologia czy psychologia są za trudne. A tak - odklepią paciorek i po bólu. Będą mogli sobie zrobić wizytówkę. Jaś Fasola maturzysta Odpowiedz Link Zgłoś
tingri www.BezGiertycha.rp4.pl 24.05.06, 19:39 masz szczescie, nie bedziesz musial zdawac "giertychowej matury" Odpowiedz Link Zgłoś
brzecholina Więc wymień np. grzechy przeciw Duchowi Świętemu 24.05.06, 21:12 Więc wymień np. grzechy przeciw Duchowi Świętemu, albo grzechy cudze. A może powiesz czym sie różni żal doskonały za grzechy od mniej doskonałego! To są proste rzeczy tylko wymienić, a kjuz nie wspomne o znajomości Biblii czy dogmatów. Jeśłi można mieć mgr. dr. hab. lub prof. z teologii dlaczegonie zdawac matury z religii??? Odpowiedz Link Zgłoś
resdes Mnie akurat to nie interesuje. Woodoo też nie jest 24.05.06, 21:37 dla mnie nauką. Odpowiedz Link Zgłoś
666_satan_666 Re: Więc wymień np. grzechy przeciw Duchowi Święt 24.05.06, 23:11 ta matura to grzech przeciwko rozumowi, który, jak mniemam, istnieje, w przeciwieństwie do duchów, zjaw i strzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
millan1 blahostki 25.05.06, 00:37 ty opowiedz o 1 objawieniu Milana (2gie to material na szostke)!!! www.satanizm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kgsz Re: Więc wymień np. grzechy przeciw Duchowi Święt 25.05.06, 07:16 teologia to nie szkolna religia! Nie myl w miarę poważnego podejścia do tematu z klepaniem paciorków. (różnica jak między katolikiem, a polskim 'wierzącym niepraktykującym'). Pozdrowienia, O. PS Inna rzecz, że to, w co się bawią 'dorośli, poważni ludzie' (czyt. 'uczeni' [w Piśmie] to sprawa ich i ich uczelni [katolickiej, dla ustalenia uwagi (lub katolickiego wydziału)]. Czym innym jest matura z jednego wyznania w szkole de iure (boć przecież nie de facto) bezwyznaniowej/laickiej (osobiście krzyże wiszące w każdym możliwym miejscu w instytucjach publicznych mnie wk**wiają). Odpowiedz Link Zgłoś
grooken Re: moze mature z sexu? 25.05.06, 01:23 ahhhhh. zabiłeś mi ćwieka. ;P to rzeczywiście mogłoby być ciekawe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tingri katolickie panstwo narodu polskiego-jan j. lipski 24.05.06, 19:30 napisal take ksiazke jeszcze za komuny. ale mial wizje prorocza, smiac sie czy plakac? na razie wiac z tego kraju mi sie nie chce,ale moze samopis i rydzyk do tego mnie zmusi, zwolennicy nowego rodzaju emigracji -"estetyczno-politycznej" maja kolejny argument by uciekac Odpowiedz Link Zgłoś
mistago czysta nagonka 24.05.06, 22:44 I bardzo dobrze,ze religia będzie na maturze. Teologia jest jedna z najstarszych dziedzin wiedzy, była fundamentem uniwersytetów i walnie przyczyniła się dorozwoju filozofii europejskij. Wyśmiewanie religi jako przedmiotu maturalnego jest czystem ignoranctwem ,a przede wszystkim przejawem braku wiedzy . Odpowiedz Link Zgłoś
annamarianna Re: czysta nagonka 24.05.06, 23:23 Czy uważasz, że wszyscy w tym kraju są katolikami? To niedopuszczalne, żeby w szkołach świeckich nauczano jakiejkolwiek religii. Od tego są kościoły. A gdzie uczucia innych odłamów wyznaniowych? A gdzie prawa ateistów? Takiego ciemnogrodu jak w Polsce nie ma nawet znana z katolicyzmu Hiszpania! Wstyd mi za ten kraj. Ciekawi mnie natomiast fakt, że u nas prawie wszyscy uważają się za katolików-wypowiedzi na forum tego nie potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
k4free ►►► Jak do tego DOSZŁO? ◄◄◄ 25.05.06, 09:48 To Komuna nam sprezentowała taki los Pod Okrągłym Stołem nam zadano taki cios Podzielili się władzą, krajem i mediami Oraz zarządzaniem "kato-sumieniami"... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_bury Re: Witamy w Katomatriksie 25.05.06, 08:15 blogfm.blox.pl/2006/05/Hackerzy-z-Mlodziezy-Wszechpolskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta ►►► TAK! To doskonała decyzja!! 24.05.06, 18:22 Powiedzmy sobie szczerze - tego własnie brakowało w polskich szkołach! Dlaczego tylko to ma być przedmiot do wyboru?! Religia katolicka jest tak doskonała, że powinien zdawać ją każdy prawdziwy polak i otrzymywać stosowne zaświadczenie. Zaświadczenie to zezwalałoby na zakup po promocyjnej cenie zestawu satelitarnego tv trwam oraz abonamentu na 5 odpustów w ciągu roku. Bez tego zaświadczenie wymagane byłoby także do starania się o dowód osobisty - gdyż jeśli ktoś chce być prawdziwym polakiem to musi wierzyć w jednego najlepszego Boga , wiedzieć o nim wszystko i mieć to udowodnione na papierze. W niedługiej przyszłości jak powrócą kartki na mięso - zaświadczenie owo pozwalałoby na zajmowanie lepsze miejsca na liscie komitetu kolejkowego. Oczywiście nie wystarczy raz zdać taki egzamin - jestem za tym by co roku wszyscy byli zmuszeni do okazania swej wiary w celu odnowienia zaświadczenia o wierze , w przypadku oblania miałoby się 6 dni na powtórne podejście a po ponownym nie zdaniu następowałoby wygnanie, konfiskata mienia danej osoby oraz rodziny o 3 pokolenia wstecz ( bo to na pewno też nie polacy - skoro wychowali niewiernego) Howgh! www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: ►►► TAK! To doskonała decy 24.05.06, 18:37 Doskonała by była, gdyby była obowiązkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Re: ►►► TAK! To doskonała decy 24.05.06, 18:42 Tak tak tak , własnie o tym pisałem! Obowiązkowa matura z religii by dostać zaświadczenie iż jest się polakiem, tym prawdziwym wierzącym w najlepszego polskiego boga. --------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: ►►► TAK! To doskonała decy 24.05.06, 18:44 A tym, co pytają, na jakie uczelnie i do jakiej pracy niby ma być potrzebna z religii też zatkajmy ich plugawe usta! Niech od tej pory każdy chcąc dostać pracę musi legitymować się dobrą oceną maturalną z religii Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Skoro można z wiedzy o tańcu to dlaczego nie z 24.05.06, 20:16 religii ? Odpowiedz Link Zgłoś
k4free ►►► wprawdzie MierNOTA ale WierNOTA 24.05.06, 20:45 dlatego że represje ze strony KATOLICJI dotkną MILIONÓW NIEWINNYCH OBYWATELI Tych, którzy nie zechcą zdawać! 1. najpierw będą wyszydzani w swoich klasach 2. potem będą niżej oceniani przez różnych pracodawców, którzy POTRZEBUJĄ KONFORMISTÓW! Sam fakt braku religii na świadectwie maturalnym będzie dyskwalifikacją (takie są METODY niszczenia przeciwników) 3. nastąpi masowa promocja MIERNOT ale WIERNOT 4. cały kraj będzie już na wieki KOLONIĄ Watykanu rządzoną na wszystkich szczeblach przez wymóżdzonych ZOMBIE Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: ►►► Policja+Koalicja=Katoli 25.05.06, 00:00 albo egzamin z robienia laski księdzu katechecie Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 17:31 Bardzo słusznie! Matura z religii katolickiej powinna być nawet OBOWIĄZKOWA! Każdy Polak-katolik przystępuje do tej matury. A kto nie, znaczy się nie Polak i won z kraju! A najlepiej skończyć z tą fikcją! Prymas na prezydenta, sekretarz episkopatu na premiera. A może rozważyć przyłącznie Polski do Watykanu, co usankcjonowałoby istniejący już od dawna stan faktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
k4free ►►► MEN = Modły Eminencji Narodowej 24.05.06, 18:41 MEN = Modły Eminencji Narodowej Ten nowy skrót otworzy przed Wami wrota niebiańskiego spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
tcl Welcome idiots 24.05.06, 17:41 Kolejny przykład świeckości państwa i demokracji. Roman i spółka cofną nas do średniowiecza. Już niewiele brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zydzinski Wreszcie ! Brawo! Nie po nosie komuszej sitwie! 24.05.06, 17:43 Precz z masonerią Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Precz! 24.05.06, 18:26 Precz z katokomuchami i rosyjskimi szpiclami z Torunia. W pelni masz me poparcie Zygmuncie. I cos dla ciebie, niech zyje eutanazja! Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Wreszcie ! Brawo! Nie po nosie komuszej sitwi 24.05.06, 19:23 zydzinski napisał: > Precz z masonerią Przepraszam ,ale nie widzę sensu w tej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jasne, tacy jak ty to by chcieli żeby w szkołach 24.05.06, 22:36 tylko żydów bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie będzie lewackiej indoktrynacji w szkole ! 24.05.06, 22:48 Wystarczy katolicka. Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 17:51 manipulowanie religia w celu uzyskania korzysci........ Myslalem ze religia = wiara a nie przedmiot. Fuj z taka religijnoscia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 17:58 WRESZCIE !!!!! YES YES YES poznamy jedyna prawde objawiona To pewnie sama Dziewica Krolowa Polski musiala natknac MEN ta genialna mysla Wreszcie tysiace klechow bedzie mialo stale zrodlo utrzymania gloszac bajki i legendy na koszt podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero To dobry pomysl 24.05.06, 17:52 ciekawe tylko z jakiej? Buddyzm? Islam? Prawoslawie? Animizm? Judaizm? A moze Taoizm? A myslalem ze nic mnie dzis juz nie rozweseli. Tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: To dobry pomysl 24.05.06, 18:15 czy beda pytac o homilie niedzielna z dzielnicowej parafii, oraz czy suma jaka sie da (co laska) na tace i po koledzie tez bedzie brana pod uwage przy wyliczaniu sredniej, jest coraz lepiej w ojczyznie naszej, tylko strach jakie nam wyrosnie pokolenie z takimi maturami i programem szkolnym opracowanym przez nowego ministra, strach sie bac Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: To dobry pomysl 24.05.06, 18:45 > ciekawe tylko z jakiej? Buddyzm? Islam? Prawoslawie? Animizm? Judaizm? A moze > Taoizm? W przeddzień Wizyty śmiesz sugerować, że jest więcej niż jedna religia? 8-o Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: To dobry pomysl 24.05.06, 19:17 navaira napisał: > > ciekawe tylko z jakiej? Buddyzm? Islam? Prawoslawie? Animizm? Judaizm? A > moze > > Taoizm? > W przeddzień Wizyty śmiesz sugerować, że jest więcej niż jedna religia? 8-o ************************************** Tak mi sie wyrwalo, nie smiem naturalnie. NBPJCIMZD Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:09 Cholernie jestem ciekaw kiedy w końcu zmienią nazwy szkół,seminarium podstawowe brzmi o niebo lepiej niż Szkoła Podstawowa,zamiast mundurków habity,może i Watykan przeniosą do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:09 A poza tym mamy bezwyznaniowe państwo, wolne od religii i równe dla wszystkich przekonań ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Z koramu tez bedzie mozna ? 24.05.06, 18:10 Skoro jest wolnosc wyznania , to chyba nie bedzie problemu . Tylko kogo Romek wystawia do sprawdzenia prac ? Odpowiedz Link Zgłoś
danieldaniel To chyba jakis zart !!! 24.05.06, 18:12 Moze z religioznastwa. Wtedy nie bylo by to takie straszne. Ostatecznie skoro mozna zdawac historie tanca czy muzykologie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.szczur Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:15 Zgodnie z obowiązującym prawem oświatowym należy co najmniej 2 lata przed maturą ogłosić zakres wymagań maturalnych. Ale jeśli prawo na coś nie pozwala to zmienimy prawo. Niech żyje demokracja i państwo prawa. Niech umacnia się sojusz kościelno- państwowy. Nie ważne czy polska niedna czy bogata, byle katolicka / H. Goryszewski - "myśli wybrane" ZCHN/ Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Ateizm 24.05.06, 18:22 Spokojnie. Nic tak nie działa na Polaka jak przymus. Kilka lat takich starań i będziemy jednym z najbardziej ateistycznych krajów Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Ateizm 24.05.06, 19:49 Też mi się tak wydaje. Musimy jak ćpun, czy alkoholik- odbić się od dna. Ludzie będą mieli dość i socjalizmu i kościoła, szybciej, niż nam się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
romciugiertych Re: Ateizm 24.05.06, 22:31 Jacy ludzie? Ktoś tu jeszcze zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Oczywiscie chodzi o religie katolicka? 24.05.06, 18:22 Czy zainteresowani beda mogli zdawac mature z zen? Odpowiedz Link Zgłoś
temp111 Matura z przyjazni polsko-radzieckiej i religii 24.05.06, 18:26 To ma sens. Wychowamy mlode pokolenia przygotowane do zycia we wspolczesnym swiecie... schizofrenicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek To jest odpowiedź na potrzeby osób, któe chcą 24.05.06, 22:12 studiowac teologię, prawo kanoniczne, filozofię chrześcijańską albo wstapić do seminarium duchownego lub zakonu. Odpowiedz Link Zgłoś
romciugiertych A ci co chcą studiować prawo koraniczne? 24.05.06, 22:27 Dostaną maturę z historii islamu i budowy bomb? Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Oczywiscie chodzi o religie katolicka? 24.05.06, 18:41 A znasz jakieś inne poza jedynie słuszną? Odpowiedz Link Zgłoś
millan1 Re: Oczywiscie chodzi o religie katolicka? 25.05.06, 00:39 alez owszem www.satanizm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:24 Może Romek wziąłby tak najpierw Konstytucję RP do ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek A może Ty byś ją wzioł i poczytał :] Bo widać, że 24.05.06, 22:04 nie znasz :P Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Gratuluję wiersza!! 24.05.06, 18:30 bedzie ciekawie dzieciaki sie uciesza z klasowek analiza homilii biskupa Glempa z okazji ....... z ta wiedza tajemna smialo moze Polska wkraczac w XXI w Odpowiedz Link Zgłoś
blumbzlo Mam pytanie do wszystkich Z MENu i nie tylko!!! 24.05.06, 18:29 Czy MEN pracuje nad wprowqadzeniem religii czy katolicyzmu? bo z tego co kojarze to raczej na zajęciach z religii głównie chrześcijaństwo i katolicyzm, a przecież jest kilka innych religii o których jedynie wspomina się na zajęciach, ewentualnie podając główne cechy innych religii. Ciekawe czy będą na tej maturze pytania z Koranu lub pytania dotyczące Buddy czy też Judaizmu? Bo jeśli to ma być egzamin z religii to powinny być takie pytania, a jak nie to egzamin powinien sie nazywać chrześcijaństwo bądź katolicyzm a nie religia. Odpowiedz Link Zgłoś
ase1ra Re: Mam pytanie do wszystkich Z MENu i nie tylko! 24.05.06, 18:35 Czy nie należałoby dziecku na chrzcie wypalać krzyża na czole Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Religii. Więc będą tez pytania z Koranu, dotyczące 24.05.06, 21:41 Buddy czy też Judaizmu, oraz innych ważnych wyznań typu hinduizm. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kłamiesz propagandysto z chrześcijańskiej bandy. 24.05.06, 23:09 Odpowiedz Link Zgłoś
anamnesis jak powinny wyglądać zajęcia 25.05.06, 00:40 na wstepie zaznaczam, iż nie jestem katoliczką. Myslę jednak, ze przedmiot religia katolicka mógłby być całkiem ciekawy, gdyby prowadził go nie ksiądz, ale np historyk. W koncu religia katolicka wywarła ogromny wpływ n akulturę europejską. Mogłaby to byc obiektywna analiza podstawowych dogmatów albo historia Koscioła, jak wiadomo,nie zawsze chlubna. Odpowiedz Link Zgłoś
realmich Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:31 A kiedy będzie matura z filozofii?!!!!!!??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 19:24 realmich napisał: > A kiedy będzie matura z filozofii?!!!!!!??????????? Nigdy, bo Arystotes opowiadał brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Matura z Filozofii już jest. jest możliwość jak 24.05.06, 21:34 ktoś chce zdawania matury z filozofii Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Z pewnością jest tak dzięki episkopatowi. 24.05.06, 23:12 Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek To będzie o wszystkich waznych wyznaniach na 24.05.06, 21:15 świecie. W sumie chodzi tu o religioznastwo. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Po tobie widać że kłamstwo jest stałą cechą 24.05.06, 23:16 chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
asfalt121 Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:32 o matko jedyna, juz teraz studenci nie radza sobie ze studiowaniem - coraz gorzej wyksztalceni/zaliczenia!/ inteligenci - co bedzie z Polska, jak pokolenie JP2 przejmie zupelnie wladze, a pokolenie B16 dolaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Normalne zjawisko w okresie chrześcijańskiego 24.05.06, 23:14 bolszewizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Z jedynej slusznej religii?? Za kilka lat beda 24.05.06, 18:32 zdawac ludzie mature z religii co napewno zwiekszy poziom wyksztalcenia. Kolejnym przedmiotem jaki proponuje jest sms-owanie. Pisemny i ustny u ksiedza z religii, pisemny z smsowania Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: Z jedynej slusznej religii?? Za kilka lat bed 25.05.06, 00:16 tak,wiedza bedzie przekazywana doustnie lub dowcipnie Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Genialna sprawa!!!! 24.05.06, 18:36 oszolomy, ktore nic nie umieja beda mogly sie sprawdzic!!!! Sil + Me-e do roboty!!! Qrva, nie beda znali twierdzenia Pitagorasa, ale wszystkie paciorki na pamiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Mam średnią 5,21 na koniec LO. I nie znam 24.05.06, 21:12 twierdzeń Pitagorasa. I nie jest mi to do niczego potrzebne. Matura też mi dobrze poszła zdawałem: Polski, Rosyjski, Historie i WOS. Ide na prawo :] PS. I naprawde nie jest mi potrzebne twierdzenie Pitagorasa. Odpowiedz Link Zgłoś
chryzantema Re: Mam średnią 5,21 na koniec LO. I nie znam 24.05.06, 21:39 Ciekawe, jakie to LO, że twierdzenia Pitagorasa nie znasz... Liceum ogólnokształcące powinno człowiekowi dawać MINIMUM wiedzy na każdy temat. No ale ja myślałam, że Pitagorasa to wszyscy w podstawówce umieją, ale jak widać nie;> Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: MEN pracuje nad wprowadzeniem matury z religi 24.05.06, 18:37 LUDZIE LUDZISKA TRZYMAJTA MNIE! Religia to pewna postawa moralna na całe życie, a nie wiedza wlana, nalana czy przyspawana!!!!! Z tego zdaje się egzamin dopiero w chwili śmierci. Jaki dureń w piusce, bez piuski czy w jakimś fiolecie wpadł na taki pomysł? Kontakt z Panem Bogiem jest tak intymny i tak osobisty, że nie da się go zamknąć w formułce wiedzy maturalnej o Nim Samym! Nabieram przekonania, że mieszkam w jakimś Wariutenkowie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Tu chodzi o religioznastwo :]. Tylko żeby było 24.05.06, 21:10 prościej mówi się o religii. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kłamiesz jak przystało na chrześcijanina. 24.05.06, 23:19 Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Tu chodzi o religioznastwo :]. Tylko żeby był 25.05.06, 03:45 poglodek napisał: > prościej mówi się o religii Piszesz bzdury i myślisz, że przypadkowe społeczeństwo wszystko kupi? Jeśli chodziłoby o religioznawstwo, współpracowanoby w tym względzie raczej ze specjalistami od religioznawstwa - ludźmi studiującymi przez całe życie religie świata. A jak to wygląda? Otóż tak: "Wprowadzenie możliwości zdawania matury z religii postulował na początku stycznia przewodniczący Rady Naukowej Episkopatu Polski, biskup Stanisław Wielgus". A także tak: "Koordynator Biura Programowania Katechezy przy Komisji Wychowania Katolickiego Konferencji Episkopatu Polski, ks. Piotr Tomasik przypomniał wówczas, że Rada Naukowa tylko potwierdziła stanowisko Kościoła w sprawie matury z religii, które było już w przeszłości wyrażane. >>Drugi polski synod plenarny, który zakończył swoje obrady w roku 1999, wśród postulatów podaje to, aby religia była do wyboru na maturze. Ten postulat jest zawarty w dokumentach Kościoła<< - podkreślił." Aha, no i tak: "Zmiana zasad nauki religii i etyki w szkołach była pod koniec marca jednym z tematów obrad Komisji Wspólnej Rządu i Episkopatu. Strona kościelna chce, by uczniowie musieli wybrać jedno z tych zajęć i by stopień z nich był wliczany do średniej na świadectwach szkolnych." Do całej akcji włącza się również LPR oraz MW, które to, jak wiadomo wszem i wobec, znane są ze swoich tolerancyjnych poglądów w odniesieniu do innych niż katolicyzm polski religii, kultur, koloru skóry, preferencji seksualnych i w ogóle liberalnych poglądów na świat. No, ich obecność w tym całym układzie upewnia mnie wręcz, że chodzi o kosmopolityczne pojęcie religioznawstwa ;) No i co? Czy jest w ogóle mowa o autorytetach w dziedzinie religioznawstwa? Otóż nie; jest za to mowa o "autorytetach" z dziedziny wyznania katolickiego w jego niszowej, właściwej tylko Polsce, odmianie. Na podstawie jakich argumentów uważasz więc, że chodzi o religioznawstwo w jego definicyjnym pojęciu? Bo ja uważam, że chodzi o katolicyzm polski, a argumenty podałem powyżej. Odpowiedz popierając swoją powyższą wypowiedź konkretnymi argumentami. Z przyjemnością przeczytam i przeanalizuję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Tu chodzi o religioznastwo :]. Tylko żeby był 25.05.06, 10:23 d_arek_d napisał: > Odpowiedz popierając swoją powyższą wypowiedź konkretnymi argumentami. Z > przyjemnością przeczytam i przeanalizuję. > pozdrawiam Bardzo ładnie wszystko zebrałeś, ładną polszczyzną napisałeś, ale skierowałeś to do osobnika, który podaje, że właśnie zdaje maturę, ma średnią 5,21 na koniec LO i nie zna tw. Pitagorasa. Odpowiedz Link Zgłoś