zyks 31.05.06, 10:11 Argumenty nie mają dostępu do tej zgrai fanatyków+brudnych macherów politycznych. Jak to szambo uprzątnąć? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibap.pl Mechanizmy lustracji są skompromitowane! 31.05.06, 10:15 Faktycznie wydaje się, że istniejąca obecnie koncepcja lustracji została już całkowicie skompromitowana. Informacje o kolejnym TW, tym razem wśród kleru, publikowane są już prawie codziennie. Sytuację dodatkowo skomplikowało wczorajsze orzecznie sądu, w którym przyznał on rację Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych. Zgodnie z tym orzeczeniem dane, w których posiadaniu jest IPN, są objęte ochroną zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. Kolejny ruch należy do ustawodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov A są w ogóle jeszcze jakies mechanizmy? :o 31.05.06, 10:32 "czym innym jest dopuszczenie do tego, ażeby nie obiektywne sądy, urzędy, a politycy mogli decydować o takim czy innym użyciu tych teczek" - Ale politycy tak lubią i kto im zabroni? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i b. KPP? 31.05.06, 10:22 Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i "srodowiska b. KPP"? Biedny Pan premier, gdy Salon i Towarzysze są zagrożeni, musi pracować na kilka etatów. Najpierw podjął tyleż desperacką co żenująco naiwną próbę reanimacji trupa UW w wydaniu PeDe kanapokraci.pl, potem front antyRadioMaryjny, no a teraz już i z lustracją trzeba walczyć chociaż i ta pozycja nie do obrony. Rejterada Romana Graczyka, byłego wieloletniego podkomendnego Michnika, z obozu antylustracyjnego www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060531/publicystyka/publicystyka_a_1.html powinna dać Panu Premierowi sporo do myślenia. Ale jak widać, nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Junkier pisz normalnie bez haseł!!! 31.05.06, 10:39 wtedy nawet przeciwnicy będą cię traktować poważniej!!! Wypowiadaj się ale spróbuj darować sobie personalne wycieczki nawet w stronę nielubianych przez ciebie polityków. Ja mam dosyć takiej retoryki jak z plakatów typu "zapluty karzeł reakcji". Albo masz coś do powiedzenia i mów o tym normalnie a nie w propagandowym języku nieboszczki PRL albo zamilknij... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i b. KPP? 31.05.06, 11:08 > Albo masz coś do powiedzenia i mów o tym normalnie a nie w propagandowym języku nieboszczki PRL albo zamilknij... Z tego co wiem publikowanie postow na forum gazeta.pl nie wymaga zatwierdzania przez uzytkownika likaon. A zatem te uwagi nie na miejscu i cokolwiek smieszne. Proponuje uzyskanie statusu admina, wtedy bedziesz mogl wykasowac moje posty. Co do Mazowieckiego, rozumiem że bolesna dziś prawda o b. herosach Salonu może być trudna do przyjęcia, ale trudno. W każdym razie Mr Mazowiecki swoimi antylustracyjnymi filipikami udowadnia, że krytyka jego hasła "grubej kreski" przez środowiska patriotyczno-prawicowe nie wynikała bynajmniej z pomyłki semantycznej, ale miała uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Re: Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i b. KPP 31.05.06, 12:37 Mazowiecki od czasu upadku komuny stał się urzędowym, białopiórym aniołem wybaczenia. Były jednak czasy, kiedy ten nasz czołowy autorytet moralny był bardziej radykalny w swych poglądach; na przykład wtedy gdy domagał się głowy „wroga władzy ludowej” biskupa Karczmarka. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Argumenty? 31.05.06, 10:31 Nikt już się nimi nie przejmuje nastał czas emocji pół biedy byłoby gdyby były to emocje pozytywne. Wszędzie tylko jad i jad i jad. Argumenty nie mają też dostępu do przeciwników tego co się dzieje a dzieje się największa rewolucja "niemoralna "w dziejach tego kraju: kłamstwa, pomówienia, fałszywe świadectwa mieszają się z faktami, dokumentami... odchorujemy to jako społeczeństwo, mocno odchorujemy... kto wie może nawet prezydentem Lepperem, kto wie może premierem z Samoobrony, ja się trochę zaczynam bać Lustracja? Zgadzam się ze trzeba ją poprwaić? Nie może być tak że te dokumenty są niejawne wydzielane nawet badaczom przez archiwistów ( a co jesli archiwista ma zły dzień i nie chce mu się czegoś poszukać) Uwolnić teczki ale publikacje powinny być poparte wyłącznie fachowymi badaniami w innym wypadku nadal będzie to dziki poligon Odpowiedz Link Zgłoś
wozeczek1 hahahah :) 31.05.06, 10:40 Premier rządu pod którego bokiem przez rok palono akta bezpieki a on najpierw mowil ze nic o tym nie wie a pozniej ze nic nie moze na to poradzic okazuje sie ze teraz wie i teraz juz radzi :) Czy on mysli ze wszyscy juz zapomineli ze zachowywal sie jak polglowek? Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: Mazowiecki: Mechanizmy lustracji są rozregulo 31.05.06, 11:02 Co pan Mazowiecki zrobił dla przeprowadzenia lustracji w cywilizowany sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof484 Re: Mazowiecki: Mechanizmy lustracji są rozregulo 31.05.06, 11:30 Jestem zdania że trzeba wszystko opublikować i będzie spokój, nieważne czy to jest Prezydent RP czy zwykły obywatel.Stwarzanie modelu tajemnicy z tych teczek to jest niemoralne.To jest trzymanie haków!!!!!!!Więcej odwagi do takiej decyzji, i wreście się dowiemy kto "bolek" "olek" itp.Po to jest internet aby takie sprawy załatwiać.Dodam jeszcze że ochroną nie jest "imunitet" rożnej maści, w tych sprawach wszyscy są rowni. Nie lubie "cenzorów". Odpowiedz Link Zgłoś