Dodaj do ulubionych

Mazowiecki: Mechanizmy lustracji są rozregulowane

31.05.06, 10:11
Argumenty nie mają dostępu do tej zgrai fanatyków+brudnych macherów
politycznych. Jak to szambo uprzątnąć? Nie wiem.
Obserwuj wątek
    • ibap.pl Mechanizmy lustracji są skompromitowane! 31.05.06, 10:15
      Faktycznie wydaje się, że istniejąca obecnie koncepcja lustracji została już
      całkowicie skompromitowana. Informacje o kolejnym TW, tym razem wśród kleru,
      publikowane są już prawie codziennie. Sytuację dodatkowo skomplikowało
      wczorajsze orzecznie sądu, w którym przyznał on rację Generalnemu Inspektorowi
      Ochrony Danych Osobowych. Zgodnie z tym orzeczeniem dane, w których posiadaniu
      jest IPN, są objęte ochroną zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
      Kolejny ruch należy do ustawodawcy.
      • krasnov A są w ogóle jeszcze jakies mechanizmy? :o 31.05.06, 10:32
        "czym innym jest dopuszczenie do tego, ażeby nie obiektywne sądy, urzędy, a politycy mogli decydować o takim czy innym użyciu tych teczek"
        - Ale politycy tak lubią i kto im zabroni?
    • junkier Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i b. KPP? 31.05.06, 10:22
      Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i "srodowiska b. KPP"?

Biedny Pan premier, gdy Salon i Towarzysze są zagrożeni, musi pracować na kilka
      etatów.

Najpierw podjął tyleż desperacką co żenująco naiwną próbę reanimacji trupa UW w
      wydaniu PeDe kanapokraci.pl, potem front antyRadioMaryjny, no a teraz już i z
      lustracją trzeba walczyć chociaż i ta pozycja nie do obrony.

Rejterada Romana Graczyka, byłego wieloletniego podkomendnego Michnika, z obozu
      antylustracyjnego
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060531/publicystyka/publicystyka_a_1.html
      powinna dać Panu Premierowi sporo do myślenia.
      Ale jak widać, nie dała.

• likkaon Junkier pisz normalnie bez haseł!!! 31.05.06, 10:39
        wtedy nawet przeciwnicy będą cię traktować poważniej!!!
        Wypowiadaj się ale spróbuj darować sobie personalne wycieczki nawet w stronę
        nielubianych przez ciebie polityków. Ja mam dosyć takiej retoryki jak z
        plakatów typu "zapluty karzeł reakcji". Albo masz coś do powiedzenia i mów o
        tym normalnie a nie w propagandowym języku nieboszczki PRL albo zamilknij...
        • junkier Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i b. KPP? 31.05.06, 11:08
          > Albo masz coś do powiedzenia i mów o tym normalnie a nie w propagandowym
          języku nieboszczki PRL albo zamilknij...

Z tego co wiem publikowanie postow na forum gazeta.pl nie wymaga zatwierdzania
          przez uzytkownika likaon. A zatem te uwagi nie na miejscu i cokolwiek smieszne.
          Proponuje uzyskanie statusu admina, wtedy bedziesz mogl wykasowac moje posty.

Co do Mazowieckiego, rozumiem że bolesna dziś prawda o b. herosach Salonu może
          być trudna do przyjęcia, ale trudno. W każdym razie Mr Mazowiecki swoimi
          antylustracyjnymi filipikami udowadnia, że krytyka jego hasła "grubej kreski"
          przez środowiska patriotyczno-prawicowe nie wynikała bynajmniej z pomyłki
          semantycznej, ale miała uzasadnienie.
          • mazurek111 Re: Mazowiecki jako straż pożarna Salonu i b. KPP 31.05.06, 12:37

Mazowiecki od czasu upadku komuny stał się urzędowym, białopiórym aniołem
            wybaczenia. Były jednak czasy, kiedy ten nasz czołowy autorytet moralny był
            bardziej radykalny w swych poglądach; na przykład wtedy gdy domagał się
            głowy „wroga władzy ludowej” biskupa Karczmarka.
    • likkaon Argumenty? 31.05.06, 10:31
      Nikt już się nimi nie przejmuje nastał czas emocji pół biedy byłoby gdyby były
      to emocje pozytywne. Wszędzie tylko jad i jad i jad. Argumenty nie mają też
      dostępu do przeciwników tego co się dzieje a dzieje się największa
      rewolucja "niemoralna "w dziejach tego kraju: kłamstwa, pomówienia, fałszywe
      świadectwa mieszają się z faktami, dokumentami... odchorujemy to jako
      społeczeństwo, mocno odchorujemy... kto wie może nawet prezydentem Lepperem,
      kto wie może premierem z Samoobrony, ja się trochę zaczynam bać
      Lustracja? Zgadzam się ze trzeba ją poprwaić? Nie może być tak że te dokumenty
      są niejawne wydzielane nawet badaczom przez archiwistów ( a co jesli archiwista
      ma zły dzień i nie chce mu się czegoś poszukać) Uwolnić teczki ale publikacje
      powinny być poparte wyłącznie fachowymi badaniami w innym wypadku nadal będzie
      to dziki poligon
    • wozeczek1 hahahah :) 31.05.06, 10:40
      Premier rządu pod którego bokiem przez rok palono akta bezpieki a on najpierw
      mowil ze nic o tym nie wie a pozniej ze nic nie moze na to poradzic okazuje sie
      ze teraz wie i teraz juz radzi :) Czy on mysli ze wszyscy juz zapomineli ze
      zachowywal sie jak polglowek?
    • 3210start Re: Mazowiecki: Mechanizmy lustracji są rozregulo 31.05.06, 11:02
      Co pan Mazowiecki zrobił dla przeprowadzenia lustracji w cywilizowany sposób?
      • greri2 Mazower ma rozregulowany mozg(od dawna) 31.05.06, 16:42
    • krzysztof484 Re: Mazowiecki: Mechanizmy lustracji są rozregulo 31.05.06, 11:30
      Jestem zdania że trzeba wszystko opublikować i będzie spokój, nieważne czy to
      jest Prezydent RP czy zwykły obywatel.Stwarzanie modelu tajemnicy z tych teczek
      to jest niemoralne.To jest trzymanie haków!!!!!!!Więcej odwagi do takiej
      decyzji, i wreście się dowiemy kto "bolek" "olek" itp.Po to jest internet aby
      takie sprawy załatwiać.Dodam jeszcze że ochroną nie jest "imunitet" rożnej
      maści, w tych sprawach wszyscy są rowni.
      Nie lubie "cenzorów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka