kropek_oxford 06.06.06, 16:41 A nie mowilem? Nawet do niewyplacania SS emerytur wojskowych musiala sie znalezc PODSTAWA PRAWNA. I Niemcy ja maja: byly to oddzialy zbrojne, powstale jako finansowane przez partie, NSDAP, nie zas budzet panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doopajasiu jak to nie ma podstaw? 06.06.06, 16:43 Daj mi pan człowieka a ja paragraf na niego znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek beda podstawy 06.06.06, 16:48 kaczki zaatakuja i z kuperka wytrysknie nowe prawo Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Zbynio stara się osiągnąć poziom Wyszyńskiego, moż 06.06.06, 17:00 e już niedługo ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: jak to nie ma podstaw? 06.06.06, 17:00 NO MASZ . GEN W.J. I CO DOOPKU DZEMOWY FRAJERKU. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Podstawa przwna w 4rp,to decyzja Wielkiego Kaczora 06.06.06, 17:04 Widac takowa jeszcze nie zapadła ... Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzybear Re: jak to nie ma podstaw? 06.06.06, 17:58 Coś cieniutki ten ziobrunio w tej kwestii - czyżby UKŁAD !?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 16:49 ale są podstawy aby postwaić go przed plutonem egzekuzyjnym za zdradę Ojczyzny na rzecz ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Tam powinien stanac Kuklinski 06.06.06, 16:50 za sluzbe w organach zbrodniczego panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
rooth Re: Tam powinien stanac Kuklinski 06.06.06, 17:54 pndzelek napisał: > za sluzbe w organach zbrodniczego panstwa To moze odrazu 5 milionow innych milicjantow, zolniezy, strazakow, gornikow, wojsk ochrony pogranicza, sluzby wieziennej i pracownikow ochrony kolei bo byli w sluzbie PRL (zbrodniczego panstwa) i nosili mundury, dzialajacych tam od roku 1945? A przynajmniej wszystkim im odebrac emerytury i renty- od razu rozwiazaloby to odwieczny problem rzadu o rewaloryzacji rent i emerytur. Czasem zadziwia mnie krotkowzrocznosc niektorych forumowiczow- WOJKOW DOBRA RADA majacych recepte i rozwiazanie na wszystko i wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Tam powinien stanac Kuklinski 06.06.06, 19:18 Nie porównuj tego dupka "ślepego" do Kuklińskiego! Jaruzel umiał tylko strzelać kopytami!I do tego nie przed tymi co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
oleksander2 Re: Tam powinien stanac Kuklinski 06.06.06, 20:00 rudy_harnas napisał: > Nie porównuj tego dupka "ślepego" do Kuklińskiego! > Jaruzel umiał tylko strzelać kopytami!I do tego nie przed tymi co trzeba. Dukiem to był "Kuklinowski". Odpowiedz Link Zgłoś
greysad Re: Tam powinien stanac Kuklinski 22.06.06, 09:10 Jaruzel ocalil Polske przed interwencja ZSRR i przed losem Rumnunii. A kukliński był zdrajcą - w najlepszym wypadku. Wiecej faktów wskazuje, ze nawiał jako agent Polskiego Wywiadu, a potem, po chcy ze stanem wojennym "urwał sie". Odpowiedz Link Zgłoś
vader_k Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 16:52 A moze by tak Kurtyce pensje zabrac za to co (nie)robi? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześladowanie 06.06.06, 16:55 Tak, wysługiwanie się zbrodniczej Informacji Wojskowej, zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześladowanie polskich patriotów, stan wojenny czy haniebne firmowanie inwazji na Czech w 1968 r. to nie są podstawy do odebrania emerytury temu szczurowi, dodajmy emerytury finansowanej z kieszeni niezamożnego polskiego podatnika. Jedno jest pewne: MON trzeba w jak najszybszym czasie definitywnie zdekomunizować. Skoro Radek Sikorski uczynił teren swojego dworku na Kujawach "strefą zdekomunizowano", to pora żeby zrobił to samo z podległym sobie ministerstwem. A dla Jarozela – najniższa emerytura z ZUS, tj. ok. 470 PLN brutto. Tak, żeby nawet na "Trybunę", "NIE" i "Wybiórczą" komuchowi nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześlado 06.06.06, 16:58 UWAZAM ,ZE NALEZY PRZEPROWADZIC DOCHODZENIE CZY TECZKA GEN. JARUZELSKIEGO NIE JEST SFALASZOWANA ,JAK KACZORKA MALEGO pIsIORKA. GEN. JEST TEZ OBYWATELEM TEGO KRAJU I POWINNO SIE PRZEPROWDZIC DOCHODZENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześlado 06.06.06, 19:22 lipaca napisała: > UWAZAM ,ZE NALEZY PRZEPROWADZIC DOCHODZENIE CZY TECZKA GEN. JARUZELSKIEGO NIE > JEST SFALASZOWANA ,JAK KACZORKA MALEGO pIsIORKA. GEN. JEST TEZ OBYWATELEM TEGO > KRAJU I POWINNO SIE PRZEPROWDZIC DOCHODZENIE. ----------------------- A kogo to obchodzi czy jego teczka jest ,czy nie jest sfałszowana? Tak się dla Polski zasłużył jak Hitler dla Niemiec! Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Gen. Jaruzelski,to bohater narodowy Polski 06.06.06, 17:02 Odczepcie sie od gen Jaruzelskiego prawicowe oszolomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:08 Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" Ale to nie dziwota. Bo wy sami jesteście zdrajcami i renegatami, popłuczyny po PZPR i KPP co krzyczą że im teraz "duszno" w IV RP. Zawsze możecie wyjechać do China, na Białoruś, na Kubę czy do jakiejś innej oazy komunizmu i zdrady. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Lepsze to od prawicowej dewiacji patriotycznej. 06.06.06, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:23 Patriotyzm to wg ciebie dewiacja?? Ale gejostwo to jak rozumiem juz nie... Niezbadane sa meandry lewackich patologii umyslowo-swiatopogladowych. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dokładnie jest tak jak mówisz. 06.06.06, 17:26 Patriotyzm to dewaiacja. Rzekome uczucie do abstrakcyjnego wytworu umysłu. Przyznasz że normalniejsze jest gejostwo-uczucie do drugiego człowieka. Ale prawicowcy zawsze byli porąbani. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Dokładnie jest tak jak mówisz. 06.06.06, 17:48 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Patriotyzm to dewaiacja. > ... > Ale prawicowcy zawsze byli porąbani. Patriotyzm, jak wszystkie wytwory człowieka na tym świecie, jest nie do jednoznacznego ocenienia. W zwykłym, codziennym życiu oznacza lojalność wobec grupy, w której się żyje. A prawicowcy nie zawsze są porąbani, duża część z nich jest po prostu sprytna i stara się naturalne odruchy jednostki ukierunkować tak, by ta jednostka (junkier) samodzielnie, przez nikogo nie przymuszana, wyrażała radość z tego, że jest manipulowana. Cóż jest bowiem większą przyjemnością dla pana, niż stan, gdy jego niewolnicy cieszą się ze swej niewoli, a tych, którzy się nie cieszą, sami są gotowi eksterminować? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam oj sierp i mlot przeoral mozgi... biedni ludzie 06.06.06, 18:58 idealnym miejscem na ziemi dla ciebie byla by korea pln budujaca swiatowy internacjonalizm i spoleczenstwo wyzbyte swiadomosci narodowej... oj sierp i mlot przeoral mozgi przeoral. Szkoda tylko tej przelanej krwi uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tam nie ma świadomości (tfu!) narodowej? 06.06.06, 20:17 Co ty pieprzysz? A czego oni bronią? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Dokładnie jest tak jak mówisz. 06.06.06, 19:28 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Patriotyzm to dewaiacja. Rzekome uczucie do abstrakcyjnego wytworu umysłu. > Przyznasz że normalniejsze jest gejostwo-uczucie do drugiego człowieka. > Ale prawicowcy zawsze byli porąbani. ------------------------------------- Pomylił ci się człowiek z d.pą!Jak się ma dwadzieścia lat i nie jest się socjalistą ,to jest się sk..wysnem.Jak się ma trzydzieści lat i dalej się jest socjalistą ,to jest się IDIOTĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 21:05 Niezbadane sa meandry lewackich patologii umyslowo-swiatopogladowych. A ja myślałem że zęby zjadłeś na badaniu tychże patologii a tu się okazuje ze przedmiot jest nie zbadany dokładnie to z czego czerpiesz twoje tak pewne twierdzenia wymyślasz na poczekaniu czy może ktoś ci pisze??? Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:15 SAM JESTES ZDRAJCA SLEPTOKU Z JADEM NA OCZACH. NIE POWIEM ,ZE GLOOPI PALANT, BO BY FAKTYCZNIE PALANT SIE OBRAZIL Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 czyim?.. bo jeżeli chodzi o sojusze z SB-ekami, 06.06.06, 17:17 z byłymi PZPR-owcami,to PIS i Kaczyńscy, są w czołówce!...zwracaj sie do nich! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:31 PiSu związki z PZPRem… Wierzysz w to co piszesz? Czołowa antykomunistyczna partia w tym kraju, oprocz oczywiście UPR i LPR, ma mieć jakieś związki z komuną? Chyba na sali sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:34 Zwiazki, powiadasz... Wspolpraca z umoczonymi w PZPR podpada pod "zwiazki"? Wedlug braci mniejszych zdaje sie tak. Wiec sam sobie odpowiedz. I nie pitol mi tu, ze PiS jest antykomunistyczny. PiS jest WYLACZNIE zadny wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:37 > Czołowa antykomunistyczna partia w tym kraju, oprocz oczywiście UPR i LPR, ma LPR antykomunistyczne? A co w czasie PRL robili: - M. Giertych - J.R. Nowak - R. Bender? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:40 Nie wymagasz ode mnie chyba żebym wyrecytował z życiorysy tych person? Zresztą, jeśli nawet któryś z nich kiedyś tam do PZPR należał, bo zapewne to suponujesz, to przez lata miał czas żeby się zrehabilitować i zmazać z siebie odium przeszłości poprzez propolską i propatriotyczną postawę. Nikomu nie można odbierać możliwości powrotu z błędnej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:46 > Zresztą, jeśli nawet któryś z nich kiedyś tam do PZPR należał, bo zapewne to > suponujesz, to przez lata miał czas żeby się zrehabilitować i zmazać z siebie > odium przeszłości poprzez propolską i propatriotyczną postawę. Czyli dobrzy są ci, których pis uzna za dobrych ? Komunistą jest ten, kogo prezio PiS wskaże palcem ? Burymi sukami ci, o których tak powied Dorn ? Nie bądź śmieszny junkier. Hipokryzja aż w oczy kole. Ten cały antykomunizm to tylko narzędzie politycznej walki junkier. Współczuję, że tak naiwnie wierzysz w tą gadaninę. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:57 Człowieku, nie sprowadzaj wszystkiego do absurdu. Czy Nowak albo Bender mają krew na rękach? Gdyby tak było, z pewnością do PiSu nie zostaliby przyjęci i nikt by ich nie rozgrzeszał. Poza tym, liczy się też to co ludzie robią dziś, czy chcą zmieniać Polskę w duchu konserwatywno-narodowego rygoryzmu moralnego i elementarnej uczciwości czy też wprzęgają się w postkomunistyczny front żałosnej obrony potworka III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
greysad Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 22.06.06, 09:20 >Poza tym, liczy się też to co ludzie robią dziś, czy chcą zmieniać Polskę w >duchu konserwatywno-narodowego rygoryzmu moralnego i elementarnej uczciwości >czy też wprzęgają się w postkomunistyczny front żałosnej obrony potworka III RP Napisz od razu, że dla Ciebie najważniejsze jest tworzenie narodowo- faszystowsko-katolickiego panstwa, gdzie jakie kolwiek odchylenie od tej "normy" bedzie przestepstwem karanym smiercia przez zglanowanie, zbejzbolowanie, lub uduszenie mocherem. No i jeszcze to, ze nie ma dla Ciebie znaczenia jak wielkim w przeszłości skur... był obecny zwolennik Twoich pogladów. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:46 Stary Giertych i Nowak czasu na rehabilitacje mieli az nadto, ale zamiast niej popadli w zaslepienie i oszolomstwo. Zwlaszcza Nowak - niespelniony intelektualista, dzis autorytet beretow z wiadomej tkaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:49 Swoją drogą jestem ciekaw co wymieniona przeze mnie trójk robiłaby dzisiaj, gdyby trend historii się nieco odwrócił. Obawiam się że musiałbym coś powtórzyć za Orwellem... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:21 adas313 napisał: > Swoją drogą jestem ciekaw co wymieniona przeze mnie trójk robiłaby dzisiaj, > gdyby trend historii się nieco odwrócił. Przeciez trend historii odwrocil sie juz w 1993 r., komuna i postkomuna na dlugie lata doszla do wladzy i dopiero zwyciestwo PiS i L. Kaczynskiego ja od wladzy odsunelo. Wiec jest to chyba jakis probierz. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 07.06.06, 00:02 Hmmm... a rządy AWSu, w których uczestniczyli: - J. Kaczyński (członek założyciel) - K. Marcinkiewicz (poseł) - L. Kaczyński (M. Spr) - Z. Ziobro (vceM. Spr) (nie wymieniam więcej bo nie chce mi się szukać) to też była postkomuna? Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:50 JUNKERS ZABIJASZ TYMI SWOIMI DYRDYMALAMI. ONI SIE MOGLI ZREHABILITOWC, A INNI NIE. TO JEST WLASNIE PRAWDZIWY OBRAZ POLAKA,MALEGO I ZASLEPIONEGO NIENAWISCIA. pIsUAROM TAK RESZTA ,TO ZDRAJCY. CHLOPIE ZASTANOW SIE CO TY PISZESZ. IDZ I WALNIJ SOBIE STRUSIA NA BETONIE. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:38 > Czołowa antykomunistyczna partia w tym kraju, oprocz oczywiście UPR i LPR, ma > mieć jakieś związki z komuną? Czołowa antykomunistyczna partia w tym kraju jest w koalicji rządowej z Samoobroną, w której czołowe miejsca zajmują byli działacze PZPRu oraz współpracownicy służb, a także z LPRem, którego niedawny kandydat na prezydenta zasiadał z Jaruzelskim przy stole. Czyli jednak związki z komuną istnieją, nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:52 Nastepny uczepil sie Samoobrony i M. Giertycha. Co do tego ostatniego zreszta, to nei jest on bohaterem z mojej bajki i i nie zamierzam sie tłumaczyć. Osobiście uważam że zrobił głupotę, ale patriotyzmu Giertychom odmówić nie sposób. Zresztą, SND to było ugrupowanie stricte antykomunistyczne i antysocjalistyczne (stąd mocno zwalczane przez socjalistycznych przygłupów z sanacji), więc imputowanie całemu obozowi bo jeden z jego przedstawicieli usiadł gdzieś z Jarozelem jest po prostu niepoważne. I nieuczciwe. Co do S-brony, radzę policzyć mandaty w Sejmie i powiedzieć uczciwie co PiS miał zrobić. Rozwiązać się? Czy może jednak dać szanse tej partyjce, która powstała co by nie mówić na gruncie buntu społecznego wywołanego fiaskiem reform gospodarczych w Polsce. No, może pół-fiaskiem bo coś tam tego wolnego rynku wprowadzono. Zresztą, Samoobrona gdy przestanie być potrzebna zostanie po prostu wyatutowana, nikt nie ma co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:57 > Nastepny uczepil sie Samoobrony i M. Giertycha. Co do tego ostatniego zreszta, > to nei jest on bohaterem z mojej bajki i i nie zamierzam sie tłumaczyć. > Osobiście uważam że zrobił głupotę, ale patriotyzmu Giertychom odmówić nie > sposób. Nie o Leppera mi chodzi, lecz o Łyżwińskiego, który w oświadczeniu przyznał się do współpracy z SB oraz o tych, którzy za SO stoją jako doradcy. Zresztą, twój prezydent powiedział o tej partii aż nadto, a teraz z Andrzejem się ściska - hipokryzja, hipokryzja i jeszcze raz hipokryzja. > Zresztą, SND to było ugrupowanie stricte antykomunistyczne i antysocjalistyczne > > (stąd mocno zwalczane przez socjalistycznych przygłupów z sanacji), więc > imputowanie całemu obozowi bo jeden z jego przedstawicieli usiadł gdzieś z > Jarozelem jest po prostu niepoważne. I nieuczciwe. Maciej Giertych zasiadał w Radzie Konsultacyjnej, podczas posiedzeń której opowiadał się za wkroczeniem wojsk ZSRR podczas stanu wojennego. Cóż - taka propozycja była niewątpliwie dyktowana głębokim patriotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:03 Wiesz kto to jest Łyżwa? I w jakich okolicznościach rozpocząłwspółpracę z SB? W sposób zapewne symptomatyczny dla takiego "tuza intelektu", jechał po pijaku za kółkiem i dał się złapać. Podpisał współpracę za zatuszowanie sprawy. Ja oczywiście tego nie usprawiedliwiam ani nie relatywizuję. Ale zachowajmy elementarny zdrowy rozsadek i nie róbmy z niego jakiegoś "asa agentury". Zresztą, na kogo on miał donosić, na innych kierowców rozwożących mleko w PGRze? Straszne szkody tym wyrządził opozycji antykomunistycznej, nie ma co. Jako polityk Łyżwa jest nikim, zabraknie Endrju zabraknie też i jego i całej SO. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:06 Robisz to, przed czym Benedykt XVI ostrzegał - relatywizujesz. Większość współpracowników została złapana na taki czy inny haczyk - dobrowolnie do SB nie przychodzili. Łyżwiński był agentem. Należy do koalicji parlamentarnej. I ty mówisz o antykomuniźmie PiS? Nie dostrzegasz tej hipokryzji ? I co z tym Giertychem ? Przemyśl odpowiedź i się odnieś. A może uważasz, że patriotyzm polegał na postulowaniu najazdu Polski przez ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:11 Nie bronię Łyżwy. Uważam jednak, i mam do tego prawo, że jest on niewiele znaczącym elementem tej układanki. Co do M. Giertycha, uparcie ustawiasz mnie w roli jego adwokata, ale przykro mi nie mam aplikacji:) Nie wiem naprawdę co popchnęło go do wejścia do tej rady i nie chcę wiedzieć. Mogę jedynie domniemywać i mieć nadzieję, że uczestnicząc w pracach tego forum nie dopuścił się żadnych przestępstw na szkodę narodu. Zresztą, gdyby tak było, lewicowo-pseudoliberalne media z miejsca by mu to wyciągnęły, a zatem domniemywam że jest czysty. I nie zmienia to faktu, że dziś LPR jest siłą pronarodową i propatriotyczną. I z tego się można cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:59 Czyli mozna pojsc na kompromis ze sku..elami z PZPRowskim rodowodem i przestepczmi tradycjami, ale nie z PO, tak? I ty to nazywasz patriotyzmem? No to duzo sie zmienilo, odkad rodzice wpajali mi idee patriotyzmu. Bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:04 Tak długa przerwa w serialach? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:10 A moze dla odmiany jakis argument? Powtorze pytanie, w skrocie: mozna sie upodlic sojuszem z komunistami, pod warunkiem, ze jest sie z PiSu, czy tak? I dalej junkry rozne beda mogly plesc androny o "elementarnej uczciwosci", czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:15 funia81 napisała: > A moze dla odmiany jakis argument? Jedyny mozliwy: zmiana programu RTV i zwiekszenie ilosci seriali. Na marginesie, po co te pytania skoro i tak masz na nie swoja odpowiedz? Poza tym, jako wyborca PO powinnaś zdawać sobie sprawę z konsekwencji braku koalicji z PiSem, jedynym potencjalnym koalicjantem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:20 > Na marginesie, po co te pytania Bo jestem strasznie ciekawa, jak radza sobie z nimi tacy hipokryci jak ty. I jakim cudem nie widza sprzecznosci w swoich slowach. > Poza tym, jako wyborca PO powinnaś zdawać sobie sprawę z konsekwencji braku > koalicji z PiSem, jedynym potencjalnym koalicjantem PO. Nie wpadlabym na to, ze konsekwencja bedzie stoczenie sie PiSu, partii "odnowicieli moralnych", prosto do rynsztoka, gdzie podadza reke kazdej swini, byle nie dac sie od koryta odspawac. Po czym zajma sie nie tym, co w Polsce naprawde wazne, lecz odbieraniem emerytury Jaruzelskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:26 funia81 napisała: > Nie wpadlabym na to, ze konsekwencja bedzie stoczenie sie PiSu, partii > "odnowicieli moralnych", prosto do rynsztoka, gdzie podadza reke kazdej swini, > byle nie dac sie od koryta odspawac. Zaiste slownictwo rynsztokowe. > Po czym zajma sie nie tym, co w Polsce naprawde wazne A co jest w Polsce wazne? Prowokacyjne gejoparady? Czy może debata o euro? > lecz odbieraniem emerytury Jaruzelskiemu. Nie martw sie. Gdy Polscy patrioci mu te emeryture odbiora, dzieci stanu wojennego rocznik 1981 beda mogly mu ja z powrotem ufundowac na zasadzie renty prywatnej. Prawo podatkowe przewiduje tego typu szczodrosc, nawet na rzecz kanalii. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:37 > Zaiste slownictwo rynsztokowe. "Swinia" cie tak urazila? Jej... Za to z twojej strony znow ZERO argumentow. > A co jest w Polsce wazne? Debata o euro - tak. O wiele wazniejsza. No i trzy miliony mieszkan. Ale tego przeciez twoim idolom nie wypada wypominac, co, junkier? > Gdy Polscy patrioci mu te emeryture odbiora, dzieci stanu wojennego rocznik > 1981 Sadzisz po pozorach. Jak kazdy przecietny zwolennik PiS. Bardzo cie rozczaruje, jesli sie przyznam, ze jestem sporo starsza nizby to moglo z nicka wynikac? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:45 > Debata o euro - tak. O wiele wazniejsza. Tu nie ma co debatowac tylko EUR odrzucic, odstawic sprawe ad acta. Co do mieszkan - nie zamierzam sie tlumaczyc. Ja tych obietnic nie skladalem. I pisze juz po raz 15-ty, popieram program PiS w warstwie POZAGOSPODARCZEJ. Co do prywatnej emerytury - data urodzin nie ma znaczenia, i ta bedziesz mogla uczestniczyc w zbiorce datkow na rzecz "bohatera" o ile MON w koncu jednak, co wreszcie powinno nastapic, wszelkie swiadczenia poza minimum socjalnym mu jednak odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:56 > Co do mieszkan - nie zamierzam sie tlumaczyc. Ja tych obietnic nie skladalem. Ja nie twierdze, ze ty je skladales. Ale wychwalasz tych, ktorzy je skladali. Ba, twierdzisz, ze to dzieki nim do Polski wraca (?) "elementarna uczciwosc". A oni klamia w zywe oczy. Nie przeszkadza ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 19:00 Elementarna uczciwosc wymaga zeby rozliczac z calosci obietnicy, a nie z jej wyrwanej czesci. Wiec jesli PiS obiecal w dosc ogolny sposob 3 mln mieszkan w ciagu 8 lat, to badz laskawa poczekac jeszcze 7,5 roku i wtedy bedziesz mogla niezbicie stwierdzic: sklamali. Jesli tak bedzie, sam przyznam w tym punkcie racje optymistycznie zakladajac ze, jak Bog da, dozyje. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 07.06.06, 01:46 junkier napisał: > Elementarna uczciwosc wymaga zeby rozliczac z calosci obietnicy, a nie z jej > wyrwanej czesci. Wiec jesli PiS obiecal w dosc ogolny sposob 3 mln mieszkan w > ciagu 8 lat, to badz laskawa poczekac jeszcze 7,5 roku i wtedy bedziesz mogla > niezbicie stwierdzic: sklamali. Jesli tak bedzie, sam przyznam w tym punkcie > racje optymistycznie zakladajac ze, jak Bog da, dozyje. Ale oni wycofali się z tych obietnic już po wyborach. Marcinkiewicz mówił o 300 tysiącach mieszkań. Poza tym cudów nie ma , na to po prostu nie starczy forsy. Czy jak ja obiecam Ci, że za rok wybuduję w Warszawie wieżę wysokości WTC, i w zamian za dotrzymanie obietnicy zażądam jakichś korzyści, to ty powierzysz mi te korzyści i poczekasz rok by przekonać się że nic nie zrobiłem skoro było to jasne w na 90. Niestety, jeśli obietnice są mało prawdopodobne, mamy prawo podejrzewać władzę już teraz i rozliczać ją już teraz, żądając by coś robiła, uwiarygodniła nierealne obietnice. ale ona nic nie robi. A korzyści (władzę) za obietnice wzięła. Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Miałem kiedyś suke i imieniu funia 06.06.06, 19:15 funia81 napisała: > > Co do mieszkan - nie zamierzam sie tlumaczyc. Ja tych obietnic nie sklada > lem. > > Ja nie twierdze, ze ty je skladales. Ale wychwalasz tych, ktorzy je skladali. > Ba, twierdzisz, ze to dzieki nim do Polski wraca (?) "elementarna uczciwosc". A > oni klamia w zywe oczy. Nie przeszkadza ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 19:00 junkier napisał: > > Debata o euro - tak. O wiele wazniejsza. > > Tu nie ma co debatowac tylko EUR odrzucic, odstawic sprawe ad acta. > > > Co do mieszkan - nie zamierzam sie tlumaczyc. Ja tych obietnic nie skladalem. I > > pisze juz po raz 15-ty, popieram program PiS w warstwie POZAGOSPODARCZEJ. > > > Co do prywatnej emerytury - data urodzin nie ma znaczenia, i ta bedziesz mogla > uczestniczyc w zbiorce datkow na rzecz "bohatera" o ile MON w koncu jednak, co > wreszcie powinno nastapic, wszelkie swiadczenia poza minimum socjalnym mu > jednak odbierze. 1. Dlaczego nie wchodzic do strefy Euro, to odbierze rządowi swobodę w sterowaniu inflacją. 2. Popierasz Pis w kwestiach pozagospodarczych, ale rzecz w tym, że kwestie gospodarki są ważniejsze niż rozliczenia przeszłości. A ty nie przekonałeś nas żadnym argumentem (bo tak rozumiem tę rozmowę, przekonujemy się argumentami, a nie dyrdymaleniem swoich przeczuc,poglądów itp.)że jest inaczej, że kwestie rozliczeń są ważniejsze. 3. Przestań opowiadać głupoty, że każdy kto ma inne niz ty poglądy musi zaraz być sympatykiem Jaruzelskiego, przestępcą komunistą itp. Nie jest bohaterem, ale nie tylko tacy dostają emeryturę Może powinien stracić emeryturę, ale na mocy regulacji prawnych, najlepiej wyrokiem sądu, który orzeknie że przesłanką jest jego przeszłość. Przede wszystkim podstawą winno być prawo, a nie jakieś widzimisię politykow. Pytanie czy zmiana przepisów nie będzie zdecydowaniem się na wtakie "widzimisię"? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 19:06 Co do Euro, za duzo by mowic. Jestem przeciw. To sztuczna waluta i element europejskiego superpanstwa. A PiS i UPR sa za Europa Ojczyzn. > 2. Popierasz Pis w kwestiach pozagospodarczych, ale rzecz w tym, że kwestie > gospodarki są ważniejsze niż rozliczenia przeszłości. Jedno nie wyklucza drugiego. Rzad nie jest jednofunkcyjny. > 3. Przestań opowiadać głupoty, że każdy kto ma inne niz ty poglądy musi zaraz > być sympatykiem Jaruzelskiego, przestępcą komunistą itp. Przykro mi ale oceniajac na podstawie zamieszczanych postow w 80% tak jest, lekko liczac. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 junkier - jesteś z UPR ? 06.06.06, 19:35 junkier napisał: >PiS i UPR sa za Europa Ojczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 07.06.06, 01:36 junkier napisał: > Co do Euro, za duzo by mowic. Jestem przeciw. To sztuczna waluta i element > europejskiego superpanstwa. A PiS i UPR sa za Europa Ojczyzn. > > > > 2. Popierasz Pis w kwestiach pozagospodarczych, ale rzecz w tym, że kwest > ie > > gospodarki są ważniejsze niż rozliczenia przeszłości. > > Jedno nie wyklucza drugiego. Rzad nie jest jednofunkcyjny. > > > > 3. Przestań opowiadać głupoty, że każdy kto ma inne niz ty poglądy musi z > araz > > być sympatykiem Jaruzelskiego, przestępcą komunistą itp. > > Przykro mi ale oceniajac na podstawie zamieszczanych postow w 80% tak jest, > lekko liczac. Ad.1 Euro, to szansa na dla gospodarki. A polityka monetarna to tylko jeden z elementów zycia społecznego. Suwerenności nie utracimy, a rząd nie będzie w stanie nakręcać inflacji. Co to jest Europa ojczyzn?? Hasło, które stwierdza po prostu, nie dla dalszej integracji, bez wizji pozytywnej, tego co w przyszłości. Ad.2 Nie rozumiesz. Dyskusja dotyczyła tego czy nie powinniśmy skupić się bardziej na kwestiach gospodarczych niż światopogladowych. Problem nie tkwi w jednofunkcyjności rządu. Rzecz w tym, że w Polsce wybiera się partie nie patrząc na ich poglądy gospodarcze, albo percypując je czysto emocjonalnie :"pisowa lodówka". Dzieli się nasz sporami światopogladowymi, a to sprawia że ludzie wybierają partie nie bacząc na to co zdziała ona w gospodarce. Troska o budżet zawsze schodzi na dalszy plan w porównaniu z lustracją i dekomunizacją. Wszystko po to by przy wyborze między: nieudolnym zwolennikiem lustracji i zakazu aborcji, a udolnym liberałem światopoglądowym, głosować zawsze na tego pierwszego. spory światopoglądowe utrudniają wspołeczeństwu wybór kompetebtnych urzędników, a politykom zawarcie twórczych kompromisów. Dlatego są złe i nalezy ich unikać. 3. Sąd nieuzasadniony. Widzę z kim zazwyczaj rozmawiasz, najwyżej 40% Twoich rozmówców radykalna lewica. Nieliczni tylko chwalą Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dummysound Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:53 daj spokoj funia, z oszolomem nie pogadasz.. szkoda czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 19:37 Funia81! U mnie jesteś: Superfunia! Miło patrzeć jak z butnych junkrów lecą wiórki. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ino21 Jaruzelski jest dobrym człowiekiem 06.06.06, 21:49 Ja proponuję utworzyć fundację pomocy dla Pana Jaruzelskiego jak zabiorą jemu emeryturę wojskową to z fundacji dostanie stu-krotną.wówczas ztej nienawiści..nowie z Pisu ugryzą się w ogon to będzie straszniejsze niż odebranie emerytury Po tym szoku zmienią się na pożądnych obywateli Niema gorszej choroby jak NIENAWIŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:42 ROZWIAZAC SIE!!! ROZWIAZAC SIE!!!! WSZYSCY ODETCHNELIBYSMY SWIEZYM POWIETRZEM ,NIEZATRUTYM PRZEZ KACZY KUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:48 junkier napisał: > PiSu związki z PZPRem… > > Wierzysz w to co piszesz? > > Czołowa antykomunistyczna partia w tym kraju, oprocz oczywiście UPR i LPR, ma > mieć jakieś związki z komuną? > > Chyba na sali sądowej. Tak ma, niektórzy członkowie Pisu, w tym rekomendowani na stanowiska państwowe byli w PZPR. W tej chwili nie podam nazwisk, ale faktu jestem pewien, bo już im to wyciągano. Zatem związki są,...Że nie wsomnę o dornie, który cytował w autoryzowanym wywiadzie Lenina bądź Stalina: aforyzm, że kadry o wszystkim decydują. Jest więc zależność intelektualna, kolejny związek. Dorn i komuniści wierzą w tęsamą zasadę. Zacznij wreszcie myśleć, a nie tylko ślepo wierz tym agresywnym ekstremistom. I nie broń ich jak jak okopów Św. Trójcy. Jest bardzo niedobrze gdy jakiegoś polityka uznajemy za niezastąpionego. Stąd krok do komunizmu, sutuacji typu "kult jednostki". Jak widzisz nawet Ty zdradzasz podobieństwa do wzorowego komunisty! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:53 Przez PZPR przewinelo sie 2 mln ludzi. Zawsze ktos tam te legitymacje przyjal. Mozna to zrozumiec. Chociaz ja mam do b. czlonkow PZPR od razu zaufanie ograniczone do 10% bo komuch to komuch. To skaza na cale zycie. Zadnemu komuniscie nie wolno wierzyc, zbyt wielu tych ktorzy im uwierzyli pozegnalo sie z zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 07.06.06, 01:14 junkier napisał: > Przez PZPR przewinelo sie 2 mln ludzi. Zawsze ktos tam te legitymacje przyjal. > Mozna to zrozumiec. > > Chociaz ja mam do b. czlonkow PZPR od razu zaufanie ograniczone do 10% bo > komuch to komuch. To skaza na cale zycie. Zadnemu komuniscie nie wolno wierzyc, > > zbyt wielu tych ktorzy im uwierzyli pozegnalo sie z zyciem. To, jest to co lubię, Twój post ma dwa akapity, a treść jednego przeczy treści drugiego. Na początku piszesz, że "mozna zrozumieć" bycie w PZPR. A potem n dodajesz, że masz do takich ludzi "ograniczone zachowanie" bo są skażeni na całe życie. "Mozna zrozumieć" znaczy "można jakoś częściowo przynajmniej usprawiedliwić" czyli odmówić potępienia. ale równocześnie pisząc o skazie potepiasz ich; zdecyduj się> Upraszczając dylemat: Czy jak ktoś był w PZPR to jest złym człowiekiem i niegodny jest sprawować jakiejś funkcji w życiu publicznym? Gdy czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie, że tak o ile obecnie swoje sympatie polityczne z PD,PO,SLD itp. Ale jeśli związany jest z PiSem to ok. Niestety tak się nie da. Nie ma żadnych danych by sądzic, że aparatczyk- przechrzta jest lepszy niż aparatczyk-lewicowiec (też przechrzta, przejmuje ideały socjaldemokracji). Chyba że się wierzy, jak bolszewicy, że udział w rewolucji zmazuje grzech "nieprawego pochodzenia". Możesz może w to wierzyć, nie dziw się atoli, że wytknę Ci to jako nawiązanie do komunizmu. Prawda jest taka, że walisz w byłych PZPR-owców gdy Ci to pasuje, a wybielasz ich gdy wspierają oni twoje sympatie polityczne. Niestety nie jest to poważne. Żadna partia w polsce nie jest wolna od jakiegoś dziedzictwa PZPR. A gdyby przejąć Twoją postawę i uznać te 2mln. ludzi za chronicznie skażonych, to by trzeba konsekwetnie odmówić im praw wyborczych (przecież jak pisałeś "komuch to komuch. To skaza na cale zycie. Zadnemu komuniscie nie wolno wierzyc"). Wyobrazasz sobie demokrację z tak dużą klasą pariasów? Z Twoich poglądów wynikają w prosty sposób niedorzeczne wnioski, nie dają się więc one bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 07.06.06, 09:27 Tu nie ma żadnej sprzeczności. Nie twierdzę żeby szeregowych członków b. PZPR stygmatyzować na całe życie, ale mam do nich ograniczone zaufanie. Pół biedy gdy to oportuniści, którzy przystąpili do partii żeby osiągnąć jakieś doraźne korzyści zawodowe czy osobiste (chociaż to postawa godna pogardy). Ale w PZPRze byli też autentyczni "ideowcy" (sam poznałem takie egzemplarze) którzy w te brednie wierzyli. I ci powinni zostać poddani wnikliwej obserwacji bo swojej sympatii do komunizmu (irracjonalnej, przecież komunizm to ustrój antyludzki) mogli wcale nie utracić z wyniesieniem sztandaru. Inne wyjaśnienie pozornej sprzeczności: np. wynajmuję fachowca żeby ułożył mi parkiet. Facet świetnie to robi ale znajomi uprzedzają że trzeba mieć do niego ograniczone zaufanie bo może wziąć zaliczkę i nie przyjść więcej albo zapić i przyjść po paru dniach dopiero. A więc, działając na zasadzie ograniczonego zaufania, trzymam na niego oko, a pieniądze wypłacam dopiero po zakończeniu roboty. A zatem: nie przekreślam fachowca, ale mam do niego ograniczone zaufanie. Nb. pisanie na forum jest z konieczności skrótowe a więc jakieś pozorne niekonsekwencje mogą zawsze się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 21.06.06, 22:10 junkier napisał: > Tu nie ma żadnej sprzeczności. Nie twierdzę żeby szeregowych członków b. PZPR > stygmatyzować na całe życie, ale mam do nich ograniczone zaufanie. Pół biedy > gdy to oportuniści, którzy przystąpili do partii żeby osiągnąć jakieś doraźne > korzyści zawodowe czy osobiste (chociaż to postawa godna pogardy). Ale w PZPRze > > byli też autentyczni "ideowcy" (sam poznałem takie egzemplarze) którzy w te > brednie wierzyli. I ci powinni zostać poddani wnikliwej obserwacji bo swojej > sympatii do komunizmu (irracjonalnej, przecież komunizm to ustrój antyludzki) > mogli wcale nie utracić z wyniesieniem sztandaru. > > Inne wyjaśnienie pozornej sprzeczności: np. wynajmuję fachowca żeby ułożył mi > parkiet. Facet świetnie to robi ale znajomi uprzedzają że trzeba mieć do niego > ograniczone zaufanie bo może wziąć zaliczkę i nie przyjść więcej albo zapić i > przyjść po paru dniach dopiero. A więc, działając na zasadzie ograniczonego > zaufania, trzymam na niego oko, a pieniądze wypłacam dopiero po zakończeniu > roboty. A zatem: nie przekreślam fachowca, ale mam do niego ograniczone > zaufanie. > > Nb. pisanie na forum jest z konieczności skrótowe a więc jakieś pozorne > niekonsekwencje mogą zawsze się zdarzyć. doskonale, tylko, że Ty zdaje się atakujesz ludzi za samą przynależność do partiii odmawiając im tego, by mogli coś dobrego zrobic dla kraju, z góry. Ale nawet jeśli się mylę to: 2. Zgodziliśmy się więc, że skoro w Pisie są byli komuniści, a komunistom trzeba patrzeć na rece i miec do niego ograniczone zaufanie, to zapewne i do Pisu w całości można mieć ograniczone zaufanie. Prawda?? Oczywiście wiem, że są tam też antykomuniści, którzy ich pilnują, ale wiadomo jak to ze straża czasami zawodzi. Więc można nie być pewnym co do uczciwości polityków Pisu i tego czy wszelkie postępki tej partii są dobre. 3. Uniknąłeś sprzeczności nie tyle poprzez wyjaśnienie tego co powiedziałeś, ale przez zmianę poglądu. Na początku mówiłeś, że wśród komunistów są uczciwi, ale masz do nich wszystkich ograniczone zaufanie. To sprzeczność, bo jak rozumiem "uczciwy" ="godny zaufania", więc nie możesz mieć do nich wszystkich ograniczonego zaufania. Twój przykład jest fajny ale nie na temat: pokazuje on, że może być człowiek, co jest dobrym fachowcem (nawet nie dobry moralnie) a jednocześnie, taki że należy być ostrożnym. Ale to nie odnosi się do sprawy, bo opisywany przez Ciebie gość jest zarówno niegodny zaufania, jak i nieuczciwy właśnie (bo co rzec o człowieku co czasem ucieka z forsą, można oczywiście gadać że jest tylko "częściowo " nieuczciwy skoro tylko czasem ucieka, ale jako zwolennik pewnej surowości w moralności nie będziesz chyba bawił się w taką kazuistykę). Jeśli komuniści według ciebie są tacy jak ten gość, to są oni dobrymi fachowcami, może mają jakieś zalety moralne, ale trzeba o nich powiedziec że są niegodni zaufania i nieuczciwi. Trudno to oczywiście pogodzić z twoją deklarację, że niektórzy komuniści są uczciwi. Ale to mniej ważne, ważne co zttego wynika dla kwestii o uwikłanie PiSu w komunizm. Wynika tyle, że jeśli w Pisie śa byli komuniści a tym im nie ufasz, to winieneś logicznie zgodzić się w Pisie są niegodni zaufania ludzie. Wprawdzie nie przesądza to z góry o upadku moralnym tej Partii, nawet na gruncie tych poglądów, niemniej jednak winieneś, bęąc konsekwentnym przyznać że Pis nie jest zupełnie wiarygodny, jak ma takich gości w szeregach. To co mówisz o ideowcach, tez jest nieprzekonujące. Wygląda to tak: byli ludzie subiektywni uczciwi, co wierzyli w komunę, widać im odbiło ale oni robili to w dobrej wierze, byli więc uczciwi. To też się nie broni. W innych postach wspomniałeś gdzieś (zresztą nawet jeśli nie to i tak o można uznawać to za fakt fakt)że była powszechna świadomość co do zbrodni systemu. Jeśli tak, to ci ludzie wiedzieli, że system robi robi złe rzeczy, ale z pewnych racji nie sprzeciwiali się temu. To mogło być irracjonalne, ale nie przestawało być przez to nieuczciwe. Jakakolwiek fascynacja nie jest czymś co usprawiedliwa człowieka z nieuczciwości, ona obejmuje i takie przypadki (oczywiście przy założeniu zdrowaia psychicznego). To co chciałbym poddać pod Twoją rozwagę to fakt, że głosisz poglądy, które trudno przypisać nawet przedstawicielom znienawidzonej przez Ciebie "katolewicy". Życiński apelował kiedyś by być tolerancyjnym wobec ludzi co z Partii wystąpili po roku 56 lub 68lub 81. Nie wspomniał nic o 89, bo sądzi, że tolerancja , należy się tym co potrafili przewartościować swoje życie w momencie, gdy coś to kosztowało. Ty, drogi przedstawicielu prawicy, o ile prezentujesz abolicję dla komunistów bez takich rozróżnień, stajesz (zapewne wbrew swej woli) na lewo od Życińskiego:):):):):):):) . A w Pisie są zdaje się i tacy zostali do końca. Służyli jednym władcom Polski, posłużą i drugim, tylko pytanie czyz takimi służbistami mozna przeprowadzic moralną rewolucję. A gdyby przyjąc jak piszesz, że w komunistach może odżyć ich irracjonalna sympatia (lub zwyczajny oportunizm), to kto ich upilnuje. Wspóltowarzysze. Może. Ale sam Pis chciał pełnić rolę moralnego wzorca z Sevres dla tego kraju. Będzie trudno jak musi wpierw upilnować częśc swoich (w dodatku ludzi górujących nad wieloma z pilnujących umiejętnościami politycznymi - przecie mają doświadczenie). Reasumując : nie widzę jak możesz godzić tak wielką sympatię do Pisu ("co wspólnego ma Pis z komunizmem" - pytałeś) z tak radykalnie negfatywną oceną komunistów. Na podstawie tego sądzę, że sam chcesz za wszelką cenę bronić swych prawicowych ulubieńców. Dziś wiemy że w Pisie są (byłe) komuchy, jutro dowiemy się może, że są tam aferzyści, pojutrze że gangsterzy (partia się powiększa, różni mogą się prześlizgnąć). Czego Ci potrzeba byś przestał w nich wierzyć?? Zarzucałem Ci ślepe przywiązanie do prawicy i nadal nie widzę czemu miałbym się mylić. A najzabawniejsze jest to twoje "na lewo od Życińskiego". Tak bywa z moralnymi rygorystami, kto chce za bardzo przestrzegać reguł, często wbrew swej intencji, popada właśnie w taka postawę moralną, której chciał uniknąć. Najlepiej zatem zachować umiar i albo godzić się że sympatia do komunizmu jest do przyjęcia (przynajmniej o ile została przezwycięzona), albo nie wielbić tak przesadnie prawicy. Co do tego ostatniego jestem przekonany, że się na tym przejedziesz w ciągu najbliższych paru lat. Co np. zrobiłbyś gdyby okazało się,że w Pisie są byli agenci?? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:20 Jesli "agenta NKWD/GRU"| Wolskiego nie bedzie stac na Gazeta Wyborcza, jak tu ktos zasugerowal, to jestem pewien, ze Adas obnizy jej cene do 0.75 PLN, specjalnie dla przyjaciela. [A nie z powodu presji businesowej jakiegos Axela S.] Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:22 Za to ty, junkier, masz monopol na racje. Wszystko wiesz i ferujesz wyroki w imieniu wszystkich Polakow. Wszystkich PRAWDZIWYCH Polakow, oczywiscie. A Jaroslaw jest geniuszem, tylko zli ludzie mu klody pod nogi rzucaja - a to w teczke napaskudza, a to wysmieja, ze hymnu nie zna... A w rzeczywistosci jestes glupi jak but i slepy jak kret, i nie zaprzeczysz tym faktom plujac jadem na prawo i lewo. Na szczescie zyjemy w panstwie prawa (a nie, jak bys chcial, Prawa i Sprawiedliwosci) i dopoki nie ma podstaw PRAWNYCH (sprawdz w slowniku, co to znaczy), a nie wyimaginowanych, do odebrania Jaruzelskiemu emerytury, mozesz ewentualnie cicho siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:27 Co, przerwa w serialu na reklamy i panna komputer włączyła? Posłuchaj sobie, zielonego pojęcia nie masz o czymkolwiek więc bądź łaskawa się nie kompromitować. A podstawy prawne do odebrania emerytury Z FUNDUSZU SPOLECZNEGO komunistycznej kanalii i zdrajcy mającemu krew na rękach znajdą się zawsze. Jakbyś znała przepisy, wiedziałabyś o możliwości konfiskaty majątku pochodzącego z przestępstw. A czym, jak nie jednym wielkim przestępstwem była działalność tej kreatury? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:32 Ty, rozumiem, nie robisz sobie przerw, bo trzeba pracowac na forum, dawac odpor, slinic sie i pieklic za dziesieciu - bo tacy jak ty sa, na szczescie, w mniejszosci w tym kraju. O czym mam pojecie, a o czym nie, to naprawde nie twoja broszka, frajerze. A kompromitujesz sie ty sam, wydajac autorytarne i bezsilne sady o "kanaliach", "kreaturach" i "zbrodniarzach". > A podstawy prawne do odebrania emerytury Z FUNDUSZU SPOLECZNEGO komunistycznej > kanalii i zdrajcy mającemu krew na rękach znajdą się zawsze. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie. Skad my to znamy? Masz portret wodza na scianie? Dzierzynski? Batiuszka Dzugaszwili? Do kogo sie modlisz, kiedy nie patrzysz w ekran? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:36 Głupiaś. Szkoda gadać. Wracaj jednak do seriali, królewno. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:40 A ty sztampowy intelektualisto wracaj do notatek i powtarzaj za małym bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:45 Dzieki za argumenty. Milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:51 funia81 napisała do junkiera: > Masz portret wodza na scianie? Dzierzynski? Batiuszka Dzugaszwili? > Do kogo sie modlisz, kiedy nie patrzysz w ekran? Lustro, lustro ma na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 junkier, jak nazywasz koalicje zSB- samoobroną? 06.06.06, 17:55 aż roi sie tam od SB-ków i pezperowców!...to co zrobili Kaczyńscy to zdradA pOLSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zdrada Polski przez PiS: tylko na rzecz kogo? 06.06.06, 18:18 Zdrada Polski przez PiS: tylko na rzecz kogo? Bo to o czym piszesz to mniej wiecej zdrada małżeńska w wykonaniu kawalera. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Zdrada Polski przez PiS: tylko na rzecz kogo? 06.06.06, 18:26 głupiś jak junkier(to takie poniemieckie ścierwo). Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Zdrada Polski przez PiS: tylko na rzecz kogo? 06.06.06, 18:50 WIECZNEJ DZIEWICY JAROSLAVA. JUNKIER NA OSLA DO SEJMU!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 17:47 JUNKER POWINIEN CIE KTOS ZGASIC ,BO TWOJA ZAJADLOSC RATLERKA PRZECHODZI LUDZKIE POJECIE. WYLIZ DOOPE "CNOTLIWEMU" JAROSLAWOWI ZE SWOIMI POGLADAMI,DO TEGO SIE TYLKO NADAJESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 19:47 Oj, Junkier, typowy z ciebie macho smętny. Jak baba cię przegada, to ty po obelgi sięgasz, chłopcze? Fuj. Idź już seriale pooglądać może... najlepiej do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
greysad Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 22.06.06, 09:29 Junkier,junkier... a moze Jankiel? Zyd czy Faszysta? Oto jest pytanie. Twoje wypowiedzi sa tak durne, ze pachniesz mi prowokatorem, który ma za zadanie podgrzac atmosfere tej dyskusji. Frazesy, prymitywne emocje, skakanie z tematu na temat, byle bardziej bulwesująco...Uczeń Kurskiego, może? No napisz prawde :) Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 06.06.06, 18:23 Nie podskakuj, bo dzięki takim jak on taka padlina jak ty zyje, a nie przez prawdziwych junkrów kominem do nieba lub na mydło wysłany. Dzieki takim jak on byliśmy 40 milionowym narodem, a dzięki ścierwu po 89tym mamy ujemny przyrost i głodujących wokół śmietników, a kto coś sobą reprezentuje ten wyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
greysad Re: Zdrajca i renegat waszym "bohaterem" 22.06.06, 09:14 Nas jest wiecej. Sam sie wynoś. Gwarantuje Ty na pewno lepiej sie poczujesz w Chinach,na Białorusi,czy w Korei Połnocnej. Tamtejszym rzadom bliżej do Kaczyzmu niz do PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześlado 06.06.06, 18:39 junkier napisał: > Tak, wysługiwanie się zbrodniczej Informacji Wojskowej, zaprzedanie się > bolszewikom z KPZR, prześladowanie polskich patriotów, stan wojenny czy > haniebne firmowanie inwazji na Czech w 1968 r. to nie są podstawy do odebrania > emerytury temu szczurowi, dodajmy emerytury finansowanej z kieszeni > niezamożnego polskiego podatnika. > > Jedno jest pewne: MON trzeba w jak najszybszym czasie definitywnie > zdekomunizować. Skoro Radek Sikorski uczynił teren swojego dworku na > Kujawach "strefą zdekomunizowano", to pora żeby zrobił to samo z podległym > sobie ministerstwem. > > A dla Jarozela – najniższa emerytura z ZUS, tj. ok. 470 PLN brutto. Tak, > żeby > nawet na "Trybunę", "NIE" i "Wybiórczą" komuchowi nie starczyło. znaczy podstawa do odebrania emerytury jest kązdy z tych zarzutów z osobna, czy wszystkie razem? bo jesli każdy zosobna, to z uwagi na "wysługiwanie się zbrodniczemu rezimowi" emeryture stracić winien każdy Polak po 40tce lub 50tce, jeśli tylko gdzieś pracował w PRLu. Praca w zakładzie na rzecz okupanta, to tez forma wysługiwania sie mu. Zalecam mniej emocji, więcej rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleksander2 Re: Zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześlado 06.06.06, 20:03 junkier napisał: > Tak, wysługiwanie się zbrodniczej Informacji Wojskowej, zaprzedanie się > bolszewikom z KPZR, prześladowanie polskich patriotów, stan wojenny czy > haniebne firmowanie inwazji na Czech w 1968 r. to nie są podstawy do odebrania > emerytury temu szczurowi, dodajmy emerytury finansowanej z kieszeni > niezamożnego polskiego podatnika. > Czy obecne władze oraz wojskowi będą rozliczni za parę lat za zaprzedanie katolom i obcym mocarstowm? > Jedno jest pewne: MON trzeba w jak najszybszym czasie definitywnie > zdekomunizować. Skoro Radek Sikorski uczynił teren swojego dworku na > Kujawach "strefą zdekomunizowano", to pora żeby zrobił to samo z podległym > sobie ministerstwem. > > A dla Jarozela – najniższa emerytura z ZUS, tj. ok. 470 PLN brutto. Tak, > żeby > nawet na "Trybunę", "NIE" i "Wybiórczą" komuchowi nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera77 Re: Zaprzedanie się bolszewikom z KPZR, prześlado 06.06.06, 20:16 junkers i rudy wy to mozecie Generała w doope pocalowac tylko najpierw wyszorujcie swoje bohaterskie szczurze mordy Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Chcieliśmy jak najlepiej,ale wyszło jak zawsze, ac 06.06.06, 16:58 h, jak nam przykro, ale miejmy nadzieje, że wyborcy docenią nasze wysiłki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 17:30 Co wy zasrańcy z pryszczatymi pyskami możecie o GENERALE wiedzieć a tym bardziej głos zabierać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 17:48 Zasrańcy i zlodzieje majatku narodowego,styropianowcy i SOLIDARUCHY odpieprzcie sie od GENERAŁA-nie dorastacie MU do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 17:52 SWIETA PRAWDA !!!!!!! =D Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Może sam się zrzeknie... 06.06.06, 17:32 ... jak przystało na człowieka honoru - trzeba tylko udowodnić, że dostał przez pomyłkę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 17:37 Szarpanie dziś - 17 lat od upadku komuny - tego starca jest wysoce niesmaczne i gó..arskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpenproletariackimalkontent A do mordów sądowych,zesłań, pałowania i były??? 06.06.06, 17:48 Co za hipokryzja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lumpenproletariackimalkontent I do strzelania w tył głowy też była podstawa!! 06.06.06, 17:53 Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: I do strzelania w tył głowy też była podstawa 06.06.06, 18:29 Jak każdy kretyn sam z soba prowadzisz dialog, jakiś ty głupi i zakłamany. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Odczepcie się szczury od generała! 06.06.06, 17:56 Mali ludzie czepiają się postaci historycznych. Myślą że zrobią karierę na opluwaniu histori. Ot takie szczury które w naturze mają zagryzanie, nawet nie wiedzą że już są zagryzane przez inne szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 17:56 Komentarz zbyteczny. Podobno nie ma tez podstaw do odebrania emerytury niejakiemu ... Morelowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 17:56 Pomysly na naprawe Rzeczpospolitej: odebrac, odebrac, odebrac i zgnoic. Pogonic w kamasze, napietnowac i ujawnic. Rozliczyc i wyrzucic. Przygwozdzic teczka. A moze panowie z PIS-u dla odmiany: docenic, wybaczyc, dowartosciowac? Znalezc wspolnie dobre rozwiazania? Dostrzec bledy rowniez u siebie? Zamiast oszolomizmu walczacego troche konstruktywnego dzialania w interesie wspolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do rmstemero 06.06.06, 18:04 rmstemero napisał: > Pomysly na naprawe Rzeczpospolitej: odebrac, odebrac, odebrac i zgnoic. Pogonic > w kamasze, napietnowac i ujawnic. Rozliczyc i wyrzucic. Przygwozdzic teczka. > > A moze panowie z PIS-u dla odmiany: docenic, wybaczyc, dowartosciowac? Znalezc > wspolnie dobre rozwiazania? Dostrzec bledy rowniez u siebie? Zamiast oszolomizm > u > walczacego troche konstruktywnego dzialania w interesie wspolnym? Pustoslowie, i jeszcze raz: pustoslowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: do rmstemero 06.06.06, 18:38 jakie pustosłowie kretynie, mam wrażenie, że znów wpadłem łapy okresu stalinowskiego gdzie był tytuł prasowy jutro go nie było, był właściciel czegoś tam, a jutro odebrano mu koncesję i też go (zawodowo) nie było, choć muszę przyznać wtedy ludzie nie wybierali jedzenia ze śmietników. I taką Polskę otrzymaliśmy za pieniądze wywiadów niemieckich, amerykańskich czy Watykanu. Okazuje się, że o swój kraj trzeba walczyć i to zapewne niedługo się stanie i to krwawo i to nie Pan Jaruzelski przygotował ten gnój choć i on ma w tym swój udział grzechem zaniechania w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Nie nazywalbym przedmowcy kretynem 06.06.06, 20:13 bodzanta_pan napisał: > jakie pustosłowie kretynie, mam wrażenie, że znów wpadłem łapy okresu > stalinowskiego ******************************* bo trudniej na odleglosc ocenic poziom inteligencji niz bezmyslnego zacietrzewienia. A porownanie z okresem stalinowskim dosyc trafne. Ale tylko ze wzgledu na retoryke. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: do rmstemero 06.06.06, 18:56 wet3 napisał: > Pustoslowie, i jeszcze raz: pustoslowie!!! Pomyliłeś wątki. To nie dyskusja o Nowym Testamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 18:53 > A moze panowie z PIS-u dla odmiany: docenic, wybaczyc, dowartosciowac? Znalezc > wspolnie dobre rozwiazania? Dostrzec bledy rowniez u siebie? Zamiast oszolomizm > u > walczacego troche konstruktywnego dzialania w interesie wspolnym? nie jestem pisowcem, ale dobrym rozwiązaniem jest dac mu 600 emaryturki... nie zabierając, Odpowiedz Link Zgłoś
saphran Spoleczenstwo... 06.06.06, 18:06 Takie pomysly i artykuly oraz komentarze pod nimi to obraz najlepszy jaki moze byc polskiego spoleczenstwa. Zacietrzewienie w najwiekszej mozliwej skali. Jak my Polacy kochamy grzebac sie w brudach przeszlosci. Kochamy odgrzewac upiory. Hiszpanie kilka lat temu odegrali Psy Pasikowskiego i wszystkie teczki wywiezli na wysypisko gdzie zezarl je ogien i to bylo najlepsze co mozna bylo zrobic, Spalic to cale gowno i nie pozwolic pseudo politykom w rodzaju Lepperow , Giertychow i innych Wrzodakow na grzebanie sie w tym, bo to wszystko jest zamiast. To wszystko sa tematy zastepcze. Wstyd dla tego kraju, ze ktos taki jak Lepper czlowiek bez wyksztalcenia Dyzma wspolczesnej Polski ma prawo osadzac kogokolwiek majac na sumieniu wyroki sadowe, niesplacone kredyty. Jestesmy krajem dyzmatykow. Bo kto to jest Wrzodak? Dupek ktory o maly wlos nie polozyl Ursusa na lopatki? Czlowiek , ktory bezprawnie zatrzymal ruch na najwiekszym wezle kolejowym w Polsce i co? Zaplacil za to? A dzisiaj? Wielki polityk. Watazka jakich malo. Spalic to cale gowno i przestac sie tym podniecac. Tylko ze to spoleczenstwo nigdy do tego nie dojrzeje. Do wspolczesnej demokracji to nam jeszcze bardzo daleko i najlepszym tego dowodem wiecznie zywe teczki i pomysly takie jak ten. odebrac mu emeryture. Ale to dzieki niemu, a nie Giertychom, Wrzodakom czy innym pomazancom zyjemy w takim kraju w jakim zyjemy, i nie musimy dzisiaj z ruskich lap jesc gowna i mowic ze to chleb i odbylo sie to najspokojniej jak moglo. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Spoleczenstwo... 06.06.06, 18:41 hienna jak widzę zawsze znajdzie padlinę, nawet same kości po sępach, ale znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Spoleczenstwo... 06.06.06, 18:47 swój pozna swego, możesz mnie obwąchać, zaraz się ustawię. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Spoleczenstwo... 06.06.06, 18:57 I CO CI TO DA,ZE GO ZDEGRADUJA CZY ZABIORA EMERYTURE. JEGO JUZ TO MTV MA BLIZEJ KONCA NIZ DALEJ. WSTYD ,ZE NAD STARYM CZLOWIEKIEM TAK SIE PASTWICIE. DAJCIE MU JZU SPOKOJ NA OSTATNIE LATA ZYWOTA. A TAK W OGOLE TO ZASKAKUJE MNIE TO SPOLECZENSTWO,KTORE JEST "OSTOJA " KATOLICYZMU. A MOZE BENEK XVI POMYLIL TO Z KACZYZMEM??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Spoleczenstwo... 06.06.06, 19:36 barbara444 napisał: > jest podstawa do degradacji W dupie - za przeproszeniem - pogrzebałaś ???? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do saphrana 06.06.06, 18:45 saphran napisał: > Takie pomysly i artykuly oraz komentarze pod nimi to obraz najlepszy jaki moze > byc polskiego spoleczenstwa. Zacietrzewienie w najwiekszej mozliwej skali. Jak > my Polacy kochamy grzebac sie w brudach przeszlosci. Kochamy odgrzewac upiory. > Hiszpanie kilka lat temu odegrali Psy Pasikowskiego i wszystkie teczki wywiezli > > na wysypisko gdzie zezarl je ogien i to bylo najlepsze co mozna bylo zrobic, > Spalic to cale gowno i nie pozwolic pseudo politykom w rodzaju Lepperow , > Giertychow i innych Wrzodakow na grzebanie sie w tym, bo to wszystko jest > zamiast. To wszystko sa tematy zastepcze. Wstyd dla tego kraju, ze ktos taki > jak Lepper czlowiek bez wyksztalcenia Dyzma wspolczesnej Polski ma prawo > osadzac kogokolwiek majac na sumieniu wyroki sadowe, niesplacone kredyty. > Jestesmy krajem dyzmatykow. Bo kto to jest Wrzodak? Dupek ktory o maly wlos nie > > polozyl Ursusa na lopatki? Czlowiek , ktory bezprawnie zatrzymal ruch na > najwiekszym wezle kolejowym w Polsce i co? Zaplacil za to? A dzisiaj? Wielki > polityk. Watazka jakich malo. Spalic to cale gowno i przestac sie tym > podniecac. Tylko ze to spoleczenstwo nigdy do tego nie dojrzeje. Do > wspolczesnej demokracji to nam jeszcze bardzo daleko i najlepszym tego dowodem > wiecznie zywe teczki i pomysly takie jak ten. odebrac mu emeryture. Ale to > dzieki niemu, a nie Giertychom, Wrzodakom czy innym pomazancom zyjemy w takim > kraju w jakim zyjemy, i nie musimy dzisiaj z ruskich lap jesc gowna i mowic ze > to chleb i odbylo sie to najspokojniej jak moglo. Dziekuje za nazwanie, mnie kretynem. Wyraznie widac, ze nie rozumiesz iz wrzod na tylku trzeba przerznac gdy jest dojrzaly. Nie zrobilismy tego 17 lat temu i wlasnie dlatego ciagle tarzamy sie w blocie, gnojowce, nedzy i okradzionym panstwie. Do ciebie to jednak zadna miara nie moze dotrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus nie ma podstaw ale będą... przyrzekamy 06.06.06, 18:44 "Współpraca nie jest zaś służbą i dlatego na razie nie ma podstaw do takich działań" ... ale będziemy drążyć i szukać... odtajnimy co się da a czego się nie da nie odtajnimy.... w razie czego sfałszujemy co się da.... Dlatego mówimy, że NARAZIE nie ma podstaw.... Mohairy!!! Możecie nam zaufać!!! Nie spoczniemy dopóki mu nie odbierzemy... nawet gdyby umarł - będziemy drążyć nadal.... Ten Jaruzelski jest niesamowitym wrzodem na dupie PiSiORa.... Pozostaje do wyjaśnienia jedno: gdzie PiSiOR ma dupę.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: nie ma podstaw ale będą... przyrzekamy 06.06.06, 18:51 i jednej "półlitra Zyta". Motto: jak wyprowadzić kraj, pijaczkę zrobić vice premierem. Oczywiście na manowce. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: nie ma podstaw ale będą... przyrzekamy 06.06.06, 18:54 NIE NA DOOPIE TYLKO NA PISIORZE pIsIORA I NIE MOZE GO WETKNAC ,BO JEST ZA GRUBY ;P Odpowiedz Link Zgłoś
rolf5 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 18:54 To tylko, kolejna kombinacja. cóż więcej. Jak się chce to się da...... Odpowiedz Link Zgłoś
fooker Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 19:03 ku.. stalinowskie zabrac im wszystko niech zdychaja b Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 19:14 kropek_oxford napisał: > A nie mowilem? Nawet do niewyplacania SS emerytur wojskowych musiala sie > znalezc PODSTAWA PRAWNA. I Niemcy ja maja: byly to oddzialy zbrojne, powstale > jako finansowane przez partie, NSDAP, nie zas budzet panstwa. --------------------------------------------- Gabrycha,a ty też byłaś w SS? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 swoj swojemu plecy myje... 06.06.06, 19:33 Przeciez PiS-owcy swojego nie skrzywdza... Juz go odznaczyli (tylko zrobila sie afera i on odeslal odznaczenie aby uciszyc publiczne oburzenie...). Jedna klika. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 19:48 Dodał, że teraz "pozostaje czekać" na ewentualne nowe dokumenty co do współpracy Jaruzelskiego z IW albo też na prawomocne zakończenie procesu Jaruzelskiego za masakrę robotników Wybrzeża w grudniu 1970 r. lub sprawy jego odpowiedzialności za wprowadzenie stanu wojennego (ostatnio zarzuty postawił mu za to pion śledczy IPN). Przecież można je wyprodukować. PiS komuna nie takie rzeczy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Najpierw oszolomy musza zdefiniowac -niepodleglosc 06.06.06, 19:58 A raczej zmienic definicie. "prokuraturze wojskowej lub sądach wojskowych, stosowała represje wobec podejrzanych o działalność na rzecz niepodległości." Jakis glupek z IPN czy innych organizacji zapomina ze Polska choc pod wplywem ZSRR byla niepodleglym panstwem z wlasnymi wladzami. Natomiast na terenach polski dzialaly niezalezne grupy ktore chcialy innego politycznie kraju. Dzialaly tak samo brutalnie jak UB. O tym moge opowiadac z rodzinnych doswiadczen. Byli tacy niewinni partyzanci AK co co na oczach rodziny kazali zjesc legitymacje partyjnna popic moczem z nocnika dziecka a potem strzalem w glowe zamykali sprawe. A tak nawiasem to byl to jeden z bylych AKowcow zabity przez swoich (lub NSZ) za to zemienil poglady. Jestem dumny ze z takim skurw... walczyl moj niezyjacy juz ojciec. Nie jestem komunista (i z ojcem zawsze bylem po dwoch stronach "barykady" choc nie do konca), ale szanuje go za odstrzal pewnych po-AKowskich sukinsynow (bo to nie bylo prawdziwe AK wiecej) i UPA. Szacunek tez oddaje prawdziwym AK-owcom ktorzy walczyli ale nie byli zwyklymi mordercami politycznymi nie roznioacymi sie od tych z czerwonej strony. pocalujta (mnie...) wujta Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych W dodatku jak przychodzi 8/9 maja 06.06.06, 20:19 to barany swiętują choć fanzolą, że nie było niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianin3 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 20:06 sugrowani etego to zwykle swinstwo<jesli tak si estanie to ja deklaruje 100 zlotych miesiecznie na jego emeryture i mam nadzieje ze znajdzi esie wiecej polakow ktorzy tak postapia i general spokojnie dozyje do kresu swych dni. p.por. rezerwy pret Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 20:09 Mściwość braci Kaczyńskich i PIS jest przerażająca.Ocenę tego co zrobił Jaruzel wyda historia ale prześladowanie tego starego człowieka jest niegodne władzy demokratycznego pańśtwa a także sprzeczna z głoszoną przez Kościół katolicki miłością bliźniego.A sąd historii - nierychliwy- nie koniecznie musi dostrzec wyłącznie zło. Odpowiedz Link Zgłoś
retlo3 Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 20:22 wystarczy postawic nieuzasadnione zarzuty komukolwiek albo najlepiej wszystkim i natychmiast na tej podstawie zawiesic część świadczeń emerytalnych. Jesli pozywany udowiodni swoja niewinność wtedy może starac sie o zwrot zagrabionej mu emerytury - TOŻ TO ZWYCZAJMY FASZYZM. A może rozstrzelac wszystkich niewygodnych , a jak rodziny sie zbuntują to ewentualnie wyrazić ubolewanie Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: MON: nie ma podstaw, by odebrać Jaruzelskiemu 06.06.06, 21:06 Nie przepadam za Jaruzelskim, krytycznie oceniam jego działalność. W ciągu swojego życia wyrządził wiele zła. Ale to pisowskie pastwienie się nad tym starcem wydaje mi się takie... mało ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jak to jest ze "pastwimy" sie nad "swoim" a tych 06.06.06, 21:43 co nas za darmo i bez targow sprzedali Stalinowi 61 lat temu (Amerykanie i Anglicy), wbrew wielokrotnie potwierdzanym wobec polskiego rzadu w Londynie (bujajacego w oblokach) obietnicom, "wybralismy" dzisiaj na naszych najlepszych sojusznikow zapominajac im ich ZDRADY ? To Amerykanie i Anglicy oddali, bez najmniejszych targow, polska racje stanu w rece Stalina a WJ byl jedna z licznych ofiar dziejowej zawieruchy szukajacej w okreslonych przez zwyciezcow warunkach optymalnych dla siebie i Polski rozwiazan Sam fakt ze mozemy Go sadzic w sadach wolnej i demokratycznej Polski, a nie jak bylo wielokrotnie w przeszlosci na polskich cmentarzach, przemawia dobitnie w Jego obronie i jest miedzy innymi Jego sukcesem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
expertyzer To w końcu ten ZSRR był przyjacielem czy nie? 06.06.06, 21:52 Niektórzy dobrze wspominają PRL, piszą, że ZSRR był btratem itp, a jenocześnie popierają stan wojenny, bo jak nie to ZSRR by na nas napadło. To jak w końcu? Z tego co wiem to Jaruzelski do tej pory wychwala ZSRR , nawet był na wycieczce na Syberii niedawno i bardzo mu się podobało i chwalił ZSRR. Ale jednocześnie sam mówi ,że jak nie stan wojenny to ZSRR by napdało na Polskę. To jak w końcu z tym ZSRR? Przyjaciel czy nie? Przyjaciel chyba nie napada na brata? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dlaczego bez sensu. Jak dla mnie mądre pytani 06.06.06, 22:41 No, to z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rewelacja 06.06.06, 23:10 Tym postem udowadniasz rzecz pozornie niemożliwą. Że, jesteś głupszy od siebie samego. Odpowiedz Link Zgłoś
expertyzer Re: Rewelacja 06.06.06, 23:36 uu1 napisała: > Tym postem udowadniasz rzecz pozornie niemożliwą. Że, jesteś głupszy od siebie > samego. Widzę, że tylko ubliżać potrafisz.Ale widać po twoich postach,że niewiele masz mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
syn.oficera Re: To w końcu ten ZSRR był przyjacielem czy nie? 06.06.06, 22:41 Bym ci tak przypie..ł z buta ty ku.. je..a że byś nie wstał sku..synu. Odpowiedz Link Zgłoś