Dodaj do ulubionych

"Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn

07.06.06, 07:05
prezesa jako pierwszego na zajęcia z patriotyzmu wysłać trzeba i basta!
Obserwuj wątek
    • alexander_de_large śpiewa tak, jak wygląda 07.06.06, 07:08
      posapie, podyszy i sie wzruszy patriotycznie
      a potem się z tego newsa robi
      chcieliście mieć satyra na stolcu i w sejmie, to słuchajcie jak śpiewają
      polska polityka upada nie z powodów politycznych, lecz estetycznych
      • vroobell Re: śpiewa tak, jak wygląda 07.06.06, 07:16
        a nawet jeżeli chcieli kaczora ośmieszyć to co? to normalne że się szydzi i
        wyśmiewa z władzy a te łosie zaraz do swojej KRRiTv z płaczem żeby
        obejrzeli/ocenili i oczywiście winnych ukarali. Państwo PiS(s) tylko że
        sprawiedliwość musi być zawsze po ICH stronie !! Heil
        • moroux [...] 07.06.06, 07:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • memhos NIC.... 07.06.06, 07:56
            Beda tak dlugo wszystkim uprzykac zycie, az ludzie sobie
            odpuszcza i przestana sie wychylac...
            • rosenkrantz666 Kto zostaje?.... 07.06.06, 08:39
              > Beda tak dlugo wszystkim uprzykac zycie, az ludzie sobie
              > odpuszcza i przestana sie wychylac...

Nie sądzę. Moherowe babcie zostaną. Ludzie, którzy się czegoś dorobili (choćby
              dużych rodzin) zostaną, bo im trudniej wyjechać. Reszta - w tym młodzież,
              zwłaszcza jako tako wykształcona - spakuje manatki i opuści ten zaścianek.
              • krasnov "z ziemi polskiej do wioski…" 07.06.06, 15:20
                - tak to leciało, to ukłon w stronę nowego wicepremiera.
                • gmsaxz Wszystkiemu winien układ i agenci SB:-) 07.06.06, 15:25
                  Pozdro!
                  • almagus Re: Inteligencja polityka polskiej prawolewoszambo 07.06.06, 18:50
                    Inteligencja polityka polskiej prawolewoszamboobrony to cień JPII,B16 i ojca
                    tryka rydyka!

Cieniasy, kto to jest cienias, to taki co nieprzygotowany bierze się za dzieło
                    przerastające jego możliwości intelektualne i zawodowe.

Coś dla zdrowia psychicznego.

Cieniasa cień!

Cienias z braku przesunięcia,
                    jest głośny za przyczyną wzdęcia.
                    Ten cienias jak złodziej łap złodzieja
                    krzyczy na człeka co w nim nadzieja,
                    że da rozum do ziemi swojskiej,
                    cienias „z ziemi polskiej do włolskiej”!
                    Fizykę używa do nauczania,
                    lecz nie nauczył jej stosowania!
                    Praca to siła razy przesunięcie,
                    lecz gdy pchasz ścianę jest tylko pierdnięcie.
                    Przyczyną tego głośnego pierdnięcia,
                    jest wysiłeczek, lecz brak przesunięcia!
                    Nie łap przypadkiem jego cienia,
                    dostaniesz wzdęcia i jeszcze pierdzenia.

Nauka czy wiara, prawda stara!

Mam pytanie.
                    Co zrobi PiSiOR jak zabraknie gotówki,
                    skoczy do basenu czy też do gnojówki?
                    Na pusty basen nie trzeba złotówki,
                    więc może skoczą na te mądre główki?

Odpowiedź!

Jak już podaliśmy w Radiu Maryja,
                    Platforma z basenem z prawdą się mija.
                    PiSWadza mohera troską otoczy,
                    da mu szpitalny, do pełnego skoczy!
                    • zupa_wolowa Sopran czy tenor? 07.06.06, 19:06
                      Nie sądzicie, że jakś opera winna JK zaprponować angaż?
                      Jeden Kaczyński wśrodowisku to trochę za mało.
                  • korzkwy1 Re: Wszystkiemu winien układ i agenci SB:-) 07.06.06, 23:00
                    A mnie się zdaje, że mamy niedouczonych pracowników w telewizji, bo jeśli nawet
                    udało się nagrać hymn w nienajlepszym wykonaniu Prezesa, to zwykła przyzwoitość
                    nakazuje nie puszczać tego na antenę - szefa należy szanować, jaki i czyj by
                    nie był /tego uczyli kiedyś w dobrych przedszkolach/.A tymczasem - poszło. I
                    jest afera. Nie ma się co dziwić, że parę osób za to oberwie, bo błąd był
                    raczej szkolny, a intencja prostacka. Oczekiwałbym od PT Redaktorów trochę
                    lepszych manier. /Kiedyś ktoś mówił, że o poglądach politycznych należy
                    zapomnieć mijając portiera w gmachu TV, ale to było już kilkanaście lat temu...
                    Jak ten czas leci... Andrzej
          • moroux To już pytać nie wolno w państwie pisu? 07.06.06, 08:33

• rosenkrantz666 Re: To już pytać nie wolno w państwie pisu? 07.06.06, 08:42
              Nie wolno. A po co im była cała KRRiTV - chyba nie po to by dopuszczać do tak
              obelżywych publikacji gołych faktów.

Szukanie winnych jest na szczeście łatwe. Winna PO. I tego, że prezes nie zna
              hymnu, i tego, że wyje gorzej, niż pies do księżyca, i tego, że się to w
              wiadomościach tych i owych ukazało.

Było takie powiedzenie, że prawdziwa cnota prawdy się nie boi. Najwyraźniej samo
              dobro prawdy się boi, jak ognia piekielnego.
            • jola_ddywity **************H___A___Ń___B___A** ************ 07.06.06, 10:11
              Manipulowane wiadomości usiłują dyskredytować ciosami poniżej pasa tak teraz jak
              i w wypadku Gosiewskiego Leppera i innych prawdziwych patriotów.
              • buizdyczak Re: **************H___A___Ń___B___A** *********** 07.06.06, 12:10
                jola ma racje.To bezszczelna prowokacja i manipulacja komuchów i Michnika.A
                Gazeta Wyborcza jeszcze podsyca !.Prezes nie lubi ziemi włoskiej i ma prawo
                spiewać w takie słowa jak dyktuje mu serce.Dlaczego nikt nie powiedział,że
                Prezes tylko dla- tego minął się z melodią ,bo Mu służby specjalne postawiły
                mównicę na odcisk prawej nogi.Ciekawe,kto z tych krytykantów / na forum /
                potrafiłby w takim przypadku zaspiewać poprawnie.Ech Wy pomocnicy perkusisty !
                • lub.czasopisma won won Kaczowski, z Polski do swej wioski... 07.06.06, 22:14
                  Pan Kaczowski uczy od lat nienawisci, wiec jemu dedykuje te piosenke.
              • kmdzidzia Re: **************H___A___Ń___B___A** *********** 07.06.06, 12:55
                Największą hańbą są w rządzie takie inteligentne postacie jak Pan Lepper nie
                absolwent ale abiturient Technikóm Rolniczego, abiturient i do tego skazany
                prawomocnymi wyrokami sądowymi pan Wicepremier.
                DRAMAT!!!
              • 1410_tenrok Re: **************H___A___Ń___B___A** *********** 07.06.06, 20:50
                Brunteki, blondynki
                ja wszystkie Was Dywitki
                całowac chce!
              • kolargolo samoobrona zna pewnie hymn radziecki 07.06.06, 22:10
                wiadomo czyja to agentura
        • leov Re: śpiewa tak, jak wygląda 07.06.06, 09:44
          Wygląd nie ważny,ale słowa hymnu wypada znać
        • gramic MC KACZKA 07.06.06, 18:55
          niezły rap
      • niefarmalny Witajcie na Białorusi 07.06.06, 09:02
        No to idziemy śladami naszego sąsiada. Żartować z wodza nie wolno, Trybunał Konstytucyjny się zlikwiduje a cała opozycja to układ i zdrajcy. Ciekawe kiedy zacznie sobie kadencje przedłużać
      • sekwana2005 stolec satyra.... 07.06.06, 11:49
        satyr na stolcu,
        czy stolec na satyrze???
        • neptus Re: stolec satyra.... 07.06.06, 15:05
          sekwana2005 napisał:

> satyr na stolcu,
          > czy stolec na satyrze???

święty stolec swiętego satyra w moherze.
          Moher się potem wypierze.
    • tadeusz_ja "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:09
      Pani Raczyńska dała się we znaki pracownikom "Radia dla Ciebie"
    • psychohumanista Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:10
      taaa a moze to uklad playback podlozyl nie taki....
    • kiks11 Nowy kult jednostki i do tego dwuosobowej 07.06.06, 07:14
      Chyba tych panów pogięło, do czego nas doprowadzi ta fala zadufania w sobie,
      samouwielbienia i służalczości różnych podnóżków i kapciowych partyjnych i
      funkcyjnych. Stalina nie pamietam, ale późnego Gomułke i owszem, nie
      wspominając o breżniewie, analogie aż nad to oczywiste.
      • uchachany No więc już nie jednostki... 07.06.06, 09:36
    • roger45 Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 07:16
      nie warto sie z tego smiac, bo z kazdego jakos mozna; moze mozna na rodzinnym
      przyjeciu, ale nie wypada publicznie.
      ale tez nie jest to wielka afera, ze wiadomosci to pokazaly, to kwestia smaku
      • jackass_1 Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 07:29
        roger45 napisał:

> nie warto sie z tego smiac, bo z kazdego jakos mozna; moze mozna na rodzinnym
        > przyjeciu, ale nie wypada publicznie.
        > ale tez nie jest to wielka afera, ze wiadomosci to pokazaly, to kwestia smaku

Roger, ja od prezesa partii rozsiewającej otoczkę patriotyzmu, żeby nie
        powiedzieć nacjonalizmu, nie wymagam, żeby ładnie śpiewał i większość Polaków
        zapewne tego nie oczekuje. Jeśli jednak taki prezesik wykazuje się kompletną
        nieznajomością słów hymnu państwowego i nie stoi przy nim na baczność
        (oglądałeś, jak się romantycznie wspierał o mównicę?), to jak to nalezy
        interpretować?

Posłuchaj dobrze nagrania i obejrzyj wiadomości z poniedziałku (są na stronie
        TVP). Kaczyński śpiewa tak: "póki my żyjemy" - w hymnie jest: "kiedy my
        żyjemy", "marsz, marsz Dąbrowskich" - w hymnie jest "marsz, marsz Dąbrowski"
        (to ilu tych Dąbrowskich było, panie prezesie?) i na koniec: "z ziemi polskiej
        do włolski" - oryginał: "z ziemi włoskiej do Polski". Ja przepraszam, ale jeśli
        ktoś każe się mienić patriotą, a robi błędy w pierwszej, najbardziej znanej
        zwrotce hymnu i w jego refrenie, to świadczy to o zupełnym braku poszanowania
        dla najważniejszej pieśni narodu polskiego, nieprawdaż?

Przypomina mi się ostatni zjazd PO, na którym Tusk też zaintonował hymn.
        Pokazywali w telewizji. Ze śpiewaniem ma podobne problemy, jak mini-prezesik,
        ale słowa przynajmniej zna i stał na baczność, tak jak wymaga tego szacunek dla
        symboli naszego państwa.

Wstyd, panie prezesie! A jeszcze większy, że usłużne pisiorki szukają w tym
        zdrady, podstepu i bezprawnego naigrywania się z szefa, który - co tu dużo
        mówić - po prostu dał ciała jak mało kto. Ciekawe, jak u Jareczka jest z
        pozostałymi zwrotkami. Ja się w partiach nie udzielam, nie bywam na imprezach
        patriotycznych i innych, na których hymn jest śpiewany, słów hymnu nauczyłam
        się w podstawówce i do dziś pamiętam wszystkie zwrotki. Nie jest to więc
        szczególnie trudne.
        • kiks11 Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 07:47
          Masz 200% racji, zgadzam się całkowicie i pozwolę sobie tylko dodać, że
          schizofrenia pisu osiąga Himalaje , strach się bać.
          • neimi Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 08:15
            Jak dla mnie to to była profanacja i nic więcej... Kaczyński pewnie sobie zdaje
            sprawę z tego, że nie za dobrze u niego ze słuchem muzycznym, zresztą
            niekoniecznie wszyscy muszę mieć słuch absolutny... Ale w tym momencie hymn
            powinien zostać zaintonowany przez kogoś innego, a nie na siłę "wybeczany" jak
            to było w tym przypadku...
            To powinno być karalne.
        • brodeek Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 08:35
          Mądrze powiedziane, nic dodać, nic ująć.
        • rosenkrantz666 "Śpiewać każdy może..... 07.06.06, 08:52
          ....troche lepiej, lub trochę gorzej.
          Ale nie ma takiej rury na świecie,
          której nie dałoby się odetkać."

100% racji ma przedmówca. Jak się śpiewać nie potrafi, to trudno. Ale stać na
          mównicy (właściwie półleżec na niej), z gwarantowana transmisją TV w godzinach
          szczytowej oglądalności, i mylić się co dwie linijki tekstu hymnu, to jest
          poniżej krytyki. Mógł sobie kartkę przynieść, jak pamięć nie dopisuje. Albo nie
          pchać się przed mikrofon.
        • koham.mihnika dla PiS najwazniejsza jest Bogurodzica dziewica, 07.06.06, 09:40
          bogiem slawienna Maryja... juz pod Grunwaldem, a nasi rycerze sa patriotycznie
          wygenowani.
          • koham.mihnika kiedys byly ksiazki "poczytaj mi mamo", teraz 07.06.06, 13:08
            programy tv "pospiewaj mi tato". No, moze stryjku....
        • jackass_1 Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 10:03
          Dorzucę jeszcze od siebie parę słów.
          Pamięć zawodną bywa - to fakt. Wydaje mi się, że o ile zamiana "kiedy"
          na "póki" "my zyjemy" może się jeszcze każdemu zdarzyć, o tyle "marsz
          Dąbrowskich" i "z ziemi polskiej do włolski" to także przejaw zupełnej
          igronancji historycznej.

Mnie się nie myli właśnie dlatego, że pamiętam, kto to był Dąbrowski (i że był
          ten jeden - "od hymnu i legionów", a nie "Dobrąwscy", jak śpiewa prezesik) i
          wiem, z którego kierunku i kto maszerował, dokąd i w jakim celu. Dlatego nigdy
          nie zdarzyło mi się przekręcić ziemi włoskiej z Polską. I to mimo braku
          wykształcenia historycznego, prawniczego (tak, tak panie prezesie, na prawie
          uczą historii - był pan wtedy nieobecny na zajęciach?), mimo tego, że nie
          podkreslam na kazdym kroku, jaką jestem patriotką - robię, co do mnie nalezy.
          Jako obywatel Rzeczypospolitej znam hymn państwowy, wiem, jak wieszać naszą
          flagę (to już wycieczka do brata pana prezesika), wiem, kiedy należy okazywać
          szacunek symbolom państwowym, wiem, skąd sie wzięły najważniejsze święta
          państwowe i jakie było znaczenie tych historycznych wydarzeń, a nade wszystko
          nie wycieram sobie ryja patriotyzmem, tylko codziennym zachowaniem staram się
          nie hańbić swego kraju. Jak widać, tylko tyle i aż tyle.
          • swoboda_t Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 18:08
            JAk byłą lekcja o Legionach to akurat był u esbeków lojalkę podpisać ;)
        • niknik Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 14:03
          Przesłuchałem to dokładnie i w rzeczywistości było jeszcze gorzej:
          marsz, marsz dombroskich,
          (brak "z")ziemi polskiej do w(ł?)olski
          I to ma być genetyczny patriota?
          Hymn lepiej śpiewają przedszkolaki, albo pijani kibole na meczach, a po polsku
          wyraźniej mówi Benedykt XVI (naczy świętobliwość z Rzyma, jakby powiedział drugi
          kaczor).
          • hapej ciekawe co Jarek i Lech.. 07.06.06, 14:07
            mieli z J.Polskiego w szkole? Może zaraz się przekonamy, że tak jak Leper nawet
            matury nie mają!
            .... A może Oni jakąś takowo gwarom godają???
            Ale spoko, zaraz Giertych Ich hymnu nauczy!
            • sowa_46 Re: ciekawe co Jarek i Lech.. 07.06.06, 15:03
              hapej napisał:

> mieli z J.Polskiego w szkole? Może zaraz się przekonamy, że tak jak Leper
              nawet
              >
              > matury nie mają!
              > .... A może Oni jakąś takowo gwarom godają???
              > Ale spoko, zaraz Giertych Ich hymnu nauczy!

Prawdopodobnie Lechu chodził do szkoły a Jarek nigdy nie mógł zdążyć więc do
              tej pory musi przebywać u mamusi. Lechu ma doktorat a Jarek kserokopię matury
              Lecha, w rodzinie trzeba się dzielić wszystkim.
        • magrat3 Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 17:09
          RACJA, RACJA, ŚWIĘTA RACJA!!!
        • gem58 Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 17:26
          > Przypomina mi się ostatni zjazd PO, na którym Tusk też zaintonował hymn.
          > Pokazywali w telewizji. Ze śpiewaniem ma podobne problemy, jak mini-prezesik,
          > ale słowa przynajmniej zna i stał na baczność, tak jak wymaga tego szacunek dla
          >

bo Tusk udawal ze taki to z niego wielki patriota a tak naprawde to trzy dni
          zakuwal hymn zeby mu sie nie mylilo, tymczasem Wujek Samo Dobro po prostu sie
          stremowal bo to tyle ludzi a on taki malutki

(probka pisowskiej retoryki)
      • acronka Re: Nie kazdy umie spiewac, rysowac, grac itp. 07.06.06, 08:46
        Jak nie umie śpiewać to niech nie śpiewa.
        Jeśli czegoś nie umie robić, to niech nie robi. Nie ma przymusu.
      • wojtecky oto faryzeusze chcą uczyć innych "patriotyzmu" 07.06.06, 08:56
        "Świętsi od papieża" polski el presidente Alex II Kwaczyński i jego klika
        populistyczno-narodowa chcą nam "zafundować" lekcje patriotyzmu. Tylko, że nie
        za bardzo hymn narodowy znają. Bardziej patriotyczni są żłopiący browar kibice
        polskiej reprezentacji kopanej i wywieszający flagi w dzień meczu. Duma
        narodowa bierze się z poczucia estetyki, a nie szowinistycznych haseł i
        szukania wrogów - typowa zagrywka totalitarnych kacyków; w III Rzeszy (tej
        niemieckiej) byli Żydzi, w IV. Rzeszy (tej budowanej u nas) wrogami ludu jest
        PO, geje i lesbijki.

Rzeczone kwakanie polskiego hymnu powinni pokazywać w sąsiedztwie każdego newsu
        w którym obecna "wadza" pieprzy o patriotyźmie, wartościach narodowych etc.
      • koham.mihnika przeciez ten glowonog mogl udawac, ze placze, 07.06.06, 09:36
        ze hymn go patriotycznie rozczulil. I powinien swoj tlusty ryj trzymac zamkniety.
        Po co sie z nieszczesciem obnosi?
    • w.s3 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:18
      Już Dorn z Wasermanem i zajmą się tą dywersją.Jak w telewizorze śmiom ośmieszać
      zbawcę narodu.W kamasze ich.
    • 123zly Duet z Edytą byłby baaardzo ciekawy 07.06.06, 07:26

• jackass_1 Re: Duet z Edytą byłby baaardzo ciekawy 07.06.06, 07:33
        Już powstał. Duet masz tu: rapidshare.de/files/22338978/edyta_i_lech.mp3.html

A wiadomości z poniedziałku masz tu:
        ww6.tvp.pl/134,20060605352359.strona Niestety trzeba obejrzeć 20 minut
        wiadomości, by na koniec dostać rarytas w postaci nagrania śpiewającego mini-
        prezesika.
        • ewce1 Jaroslaw solista 07.06.06, 07:50
          Tu sam hymn w tym niepowtarzalnym wykonaniu:

www.youtube.com/watch?v=MPj9uUX1_yQ
          • ewce1 Re: Jaroslaw solista 07.06.06, 07:51
            jeszcze raz
            www.youtube.com/watch?v=MPj9uUX1_yQ
            • zigzaur Re: Jaroslaw solista 07.06.06, 08:34
              Nie mogli zaprosić Edyty Górniak na zjazd?
    • nank Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:27
      PROSZĘ, niech ktoś ten materiał puści na Emule...
    • galba Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 07:28
      ... nie ma większych problemów niż to czy JK umie czy nie umie śpiewać. Nie
      spodziewałem się, że inne problemy zostaną rozwiązane w pół roku - jest lepiej
      niż sądziłem.
      • mangold Fakt..myslałem ze bedzie mniejsy ubaw buahahahaha 07.06.06, 08:33
        galba napisał: jest lepiej
        > niż sądziłem.
        >
      • meta-kris Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi 07.06.06, 08:41
        Kwaśniewski przynajmniej nie pouczał innych o życiu w trzeźwości. A Kaczyński
        ciągle ględzi o wychowaniu patriotycznym, polityce historycznej. Tymczasem sam
        potrzebuje przeszkolenia w tej dziedzinie.
      • kfaker Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 08:51
        galba: jest LEPPER niz sadziles.
      • rezydent.klamczynski Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 08:56
        > ... nie ma większych problemów niż to czy JK umie czy nie umie śpiewać.

Już to napisano n razy, ale nie zaszkodzi po raz kolejny, aby uniknąć ponownego
        odwracania kota ogonem. Nie chodzi o nieumiejętność śpiewania. Chodzi o
        nieznajmość słów hymnu państwowego tudzież brak należytego szacunku dla tego
        symbolu państwowego - hymn wykonuje się stojąc na baczność. Tylko tyle. (Jak
        widać dla Kaczyńskiego aż tyle.)
      • cinek08 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 09:13
        Zaskakuje mnie twoja głupota. Nie chodzi o to że jarosław K nie potrafi spiewać
        ale o to że nie zna słów HYMNU PAŃSTWOWEGO co dla patrioty za jakiego się uważa
        jest w najwyższym stopniu kompromitujące. Ale do twojego mózgu przez tą grbą
        czaszkę i tak nie przedyfunduje żadna informacja. Wniosek z tego taki że twój
        mózg jest układem idealnie izolowanym.
      • antyantyliberal Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 09:15
        nie jest problemem fakt że JK nie umie śpiewać bo wielu Polaków (ja też)
        fałszuje - problemem jest to, że nie zna słów hymnu
      • aleksander.plinski Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 09:23
        galba !
        Jak nam ciebie brakowało! Ale wykaż trochę więcej inwencji ..
      • geralt9 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 10:27
        galba napisał:
        Nie spodziewałem się, że inne problemy zostaną rozwiązane w pół roku - jest lepiej
        > niż sądziłem.

Najwazniejsze ze juz rozwiazano problem cenzury w mediach, pamietasz jak jeszcze
        za poprzedniego prezydenta media nie chcialy pokazac jak zatacza sie w
        Charkowie? A teraz nagle odczarowane i pokazuja wszystko, nawet nieistotne
        sprawy spiewu, pol roku i zdjeto cenzure!
      • m_16 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 11:47
        galba napisał:

> ... nie ma większych problemów niż to czy JK umie czy nie umie śpiewać. Nie
        > spodziewałem się, że inne problemy zostaną rozwiązane w pół roku - jest
        lepiej
        > niż sądziłem.
        >
        Alez są!!! Np. czy istnieje wolnośc słowa w tym kraju i czy można pokazywać
        indolencję naszych włodarzy. Cenzura wraca. to jest problem.

• arjuna1 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 11:56
        Problem w tym, że Kaczyński chrzani o patriotyźmie i Polsce i łże elitach a nie
        zna nawet słów hymnu. To jest właśnie jego stosunek do Polski i Polaków.
        Pogarda i nic poza tym - tzw dwa standardy - dla pisiorów jeden i dla Polaków
        jeden. Kaczkę na taczkę i na Madagaskar!!!!!!!!!! Wynocha z kraju Polaków i
        patriotów.

galba napisał:

lepiej
        > niż sądziłem.
        >
      • arjuna1 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 12:02
        Problem w tym, że Kaczyński chrzani tyle o patriotyźmie, Polsce, łże elitach a
        sam nie zna słów hymnu. Ma w pogardzie Polskę i Polaków. Pisiory stosują dwa
        moralne standardy - inny dla siebie i inny dla Polaków. Ten człowiek jest
        niebezpieczeństwem dla wolnych polskich patriotów. Romuś zabierz się w
        pierwszej kolejności za naszego Żwirka Kaczyńskiego (bo on nie Polak lecz
        wirtualna postać z mchu i paproci) i naucz go słów hymnu (spiewac nie każdy
        umie i to temu niziołkowi darujemy). Kaczkę na taczkę i na Madaskar (szkoda
        tylko Lemurów).

galba napisał:

lepiej
        > niż sądziłem.
        >
      • arjuna1 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 12:04
        Tobie widać prochy odstawili

galba napisał:

lepiej
        > niż sądziłem.
        >
      • carssc Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 12:19
        galba napisał:

lepiej
        > niż sądziłem.
        >
        a jakie to problemy zostały rozwiazane? pochwal nam się galba, nie wstydź się.
      • 99xyz Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 12:25
        galba napisał:

lepiej
        > niż sądziłem.
        >
        galba zna ten ból ze spiewem.Jemu już kilka razy deska klozetowa przycieła
        pisiora i dla tego spiewa dyszkantem.Po pół roku " pół roku"trochę mu się
        polepszyło.Innym problemem ,który dopiero zostanie rozwiązany jest:marynarski
        chódBowiem ból pozostał.Aby było lżej chodzi tak,że samochód mógłby wykręćić mu
        miedzy nogami i nie zawadzić.
      • onyx_70 Re: Należy się cieszyć, że w IV RP... 07.06.06, 14:25
        galba napisał:

> spodziewałem się, że inne problemy zostaną rozwiązane w pół roku - jest lepiej
        > niż sądziłem.
        >
        Przepraszam bardzo, a jakie problemy to niby rozwiązano??
        A że przedstawiciele władzy nie znają własnego hymnu narodowego, to ich
        kompromitacja i kropka. Niech se fałszuje, nie każdy potrafi śpiewać, ale jak
        się gada o patriotyźmie i nie zna słów własnego hymnu, to to jest zwyczajna
        paranoja kaczek!!
    • kacpeer Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:36
      Wszyscy mogą się wygłupić oprócz Jarosława Kaczyńskiego (Lepper,Giertych itp.).
      Jakby miał charyzmę, toby wyszedł z tej sytuacji z humorem. A tak wychodzi na to
      że jest z niego nadęty balon i stary piernik.
    • t-800 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:37
      > Z "Gazetą" Raczyńska nie chciała o tym rozmawiać.

Cóż... Nic dziwnego...
    • bs75 po raz pierwszy czerwona TVP zrealizowala MISJE 07.06.06, 07:37
      jak to sie zacznie powtarzac to chyba nawet zaczne abonament placic - ... niee
      bez przesady
    • brocha I po Wiadomościach... 07.06.06, 07:42

• kefasp Ptezes PiS na prezesa TVP 07.06.06, 07:46
      Uważam, że jakby prezes PiS został prezesem TVP SA to nie byłoby takich wpadek.
      Zawsze to człowiek sam najlepiej upilnuje interesu niż gdy zleci to jakiejś
      kobiecinie, która nie ma w sobie tej czujności partyjnej wobec wrogów.
    • werbus Na nauke patriotyzmu 07.06.06, 07:49
      wysłać kurdupli do Izraela.
    • 2kotunia1 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 07:50
      Połowa Polski nie zna słów, ale "kaczorek" taaaaaki PATRIOTA to choć słowa
      winien znać, a jak mu słoń (wiadomo nikczemnego wzrostu), to go bydlę nie
      zauważyło, przydepnał mu ucho, to już wina jego rodzicieli. A po prawdzie to
      juz moja Bacia mawiała: jak durniu nie potrafisz to sie nie pchaj na afisz!.Tak
      juz całkiem poważnie. Dlaczego te wszystkie służalcze pieski robią raban?Boja
      sie o michę, że mogą im wyszarpnąć?Do budy psy!Dlaczego my Rodacy mamy być
      manipulowani i nie znać naszych "ukochanych przywódców"? Niech wszyscy wiedzą,
      że Ojczyzna, Patriotyzm, Wolność itp. to tylko frazesy pozwalające utrzymać ryj
      w korycie!
    • p26 Co się dziwicie. To typowa reakcja dla wszelkiej 07.06.06, 07:52
      reakcji dyktatórów, wodzów, ojców narodu, itp.
      Hitler był prawie ślepy, czytał przez lupę ale na porzeby propagadny to był
      prawdziwym, wysportowaym aryjczykiem.
      Takie na przykład Breżniew był I sekretarzem chyba tylko dlatego że w ZSRR w
      stosunku do niego zastosowano inną definicję śmierci. Ale na potrzeby
      propagandy był w całkiej dobrej kondycji, wręcz okaz zdrowia;
      Niejaki Mao podobnie - malo się nie topił ale pływał przez tą swoją Jangcy aby
      udowanić jaki z niego wysportowany młodziaszek.

I tak samo jest z Kaczką. Zamiest śpiewać to rapuje. Ale nie wolno tego
      pokazać. Na potrzeby pissowskiej progapadny prezio jest przecież ojcem
      wszyskich śpiewaków, najjaśniejszą gwiazdą na firmamencie melomanów.
      • p26 Acha jeszcze jedno 07.06.06, 07:53
        To nieprawda, że kaczki nie lubią Hoop Coli !
      • swoboda_t MC Kaczor 07.06.06, 18:17
        >> I tak samo jest z Kaczką. Zamiest śpiewać to rapuje. <<
    • plyn.ludwik Z braku afer czepiaja sie drobiazgow! 07.06.06, 07:54
      Z braku afer czepiaja sie drobiazgow!
    • sumienie.lk Dlaczego Jaruś dostał Polskę do zabawy? 07.06.06, 07:55
      Czy w piaskownicy jest za mało wspaniałych zabawek?
      • zigzaur Re: Dlaczego Jaruś dostał Polskę do zabawy? 07.06.06, 16:49
        Bo wyborcy mu JĄ dali!

Ale nie martw się. Już przekazuje Lepperowi.
    • radek_sim Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:01
      Jak obserwowałem prezydentów innych krajów widziałem że każdy odchodził od
      mikrofonu, ręka na serce lub na baczność a sala śpiewała. Błąd zrobił,
      śpiewając gdy głosu nie ma. To nie te czasy jak śpiewało się w filmie „ O dwóch
      takich, co ukradli księżyc” panie Prezydencie.
      Pośmiewisko i nic więcej w skali międzynarodowej.
      Panie Prezydencie proszę więcej takich szopek nie robić. A obsługa powinna być
      zwolniona, że na czas nie odłączyła mikrofonu.
      Teraz już pojmuję, dlaczego Giertych wprowadził obowiązkowe śpiewanie hymnu.
      Aby w przyszłości następcy nie robili takich jaj.

Do gazety. Gdzie wzmianka o lekarzach. W „Rzeczpospolitej” przeczytałem, że
      oprócz 100% podwyżki, którą im obiecano lekarze chcą teraz legalizacji
      łapownictwa w formie dodatkowej płatności przez pacjentów. Jak się to ma do
      Konstytucji, chyba jak dupa do srania. Bo już i tak płacimy przez haracz, jaki
      mi potrącają. Może mały wywiad z przedstawicielami Trybunału.

„Wybiórcza” jest do tyłu z informacjami, pisze o pierdlach.
      • nett1980 Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 08:48
        a ty co demagogia od rana, jakby babcia emertyka miala wydac 5 zl na lekarza ,
        korona z glowy by jej nie spadla i by sie zastanowila czy cos jej rzeczywiscie
        dolega; ja bywam z dwa razy w roku u lekarza i zawsze przedemna jest rzesza
        babc gawedziar , gdzie ktorej odjelo z boku. Ilu ludzi umrze bo nie wyskrobie
        tych 5 zl? Pewnie sie zapytasz ,cooo? A ja sie zapytam ilu umrze bo sie nie
        doczeka na tego lekarza.Tam gdzie cos jest za darmo zawsze bedzie nadmierny
        popyt na to dobro.A co do hymnu, osmieszaja sie taka szopke robiac , cos jest z
        tym paranoicznym klimatem u pisiorow...
        • radek_sim Re: "Wiadomości" podejrzane. Poszło o hymn 07.06.06, 10:40
          Dwa razy, to o dwa razy za dużo. Ja byłem ostatnio chyba z dwa lata temu i
          wykupiłem receptę, a raz podczas ostatniego strajku i kazał płacić (zmieniłem
          lekarza). A jak ty będziesz w wieku tych starych babć to też będziesz
          przesiadywał w poczekalni i srał do pieluchy czekając aż pielęgniarka ci
          podetrze. I takiego wała jak kiedy będę dawał do ręki jakiemuś dupkowi, chyba
          że Zniosą haracz na NFZ.
    • tkuprian Skąd oni się wzięli? 07.06.06, 08:01
      Jeden nie zna hymnu, drugi nie wie jak powinna wisieć flaga.

Co jest?
      • 123zly Re: Skąd oni się wzięli? 07.06.06, 08:05
        tkuprian napisał:

> Jeden nie zna hymnu, drugi nie wie jak powinna wisieć flaga.
        >
        > Co jest?

ponoć pochodzą z bardzo patriotycznej rodziny ?????
        • meta-kris Re: Skąd oni się wzięli? 07.06.06, 08:43
          Tak wygląda genetyczny patriotyzm.
          • koham.mihnika Re: Skąd oni się wzięli? 07.06.06, 10:00
            klopot w tym, ze klony ulegaja mutacji. Ten punkt ptactwo wykonalo z nadwyzka.

meta-kris napisał:

> Tak wygląda genetyczny patriotyzm.
            >
      • rtg Re: Skąd oni się wzięli? 07.06.06, 08:11
        jak to.... z czasów komunizmu jeden powoływał się na Lenina, drugi tego nie
        czytał bo zawsze uczyli sie tylko po połowie. Pół materiału jeden a pół drugi i
        tak im pozostało na lata. Z hymnem było tak samo Lech zna zwrotki parzyste a
        Jarosław nieparzyste a refren na tej samej zasadzie i dlatego pierwszy refren
        szedł z pomyłką bo to powinien Lech śpiewać... :D
        Dwaj mali nieudacznicy z programem Paranoicznym i Schizofrenicznym.
        PiS PiSS OFF.
    • grogreg Spiewac Giertych! Spiewac! 07.06.06, 08:09
      Chce uszlyszec Mazurek Dąbrowskiegi i Rote w interpretacji ministra Giertycha.
      Ja moge robic za sekcje rytmiczna na basie.
      • swoboda_t Re: Spiewac Giertych! Spiewac! 07.06.06, 18:22
        Chlopiem jesteś nie na czasie! Hymn IV RP to "Mazurek Dąbrowskich"
    • abstracto I czego się ten mały dąsa? 07.06.06, 08:10
      Sam śpiewał? - sam! Więc o co mu chodzi. Chciał fety w TV to miał. Następnym
      razem Kamiński i Bielan przygotują mu playback.
      • grogreg Re: I czego się ten mały dąsa? 07.06.06, 08:38
        I dorzuca jakis ukladzik taneczny.
    • trzynasty Dżej Kej się sfifrał więc trzeba komuś dać w łeb. 07.06.06, 08:16
      Może by tak z tego dzwonek do telefonu zrobić?
      • rtg Re: Dżej Kej się sfifrał więc trzeba komuś dać w 07.06.06, 09:33
        trzynasty napisał:

> Może by tak z tego dzwonek do telefonu zrobić?
        dzwonki bedą na sali obrad słyszalne przez telewidzów i PiSiorów podczas
        transmisji TV i obrad. Ale jaja jak berety moherowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka